Minden ami kriptopénz > FAQ és Tutoriálok

FOGALMAK ÉS SZAKKIFEJEZÉSEK (KIS HATÁROZÓ KÉZI SZÓTÁR)

(1/3) > >>

Uhura:

SZÓTÁR

Azért índítottam ez a topicot, hogy a bányászattal kapcsolatos sok - még a veteránoknak is sokszor homályos - fogalmat összegyűjtve - magyarázattal  -  lehessen keresni és informálódni.


Kérek mindenkit aki adott fogalmakra jónak ítélt magyarázattal rendelkezik ossza itt meg. Ezen kívül kérek mindenkit , hogy konstruktívan kezeljük más véleményét. Amint egy fogalomra van végleges verzió vagy fél végleges úgy azt felkerül ide az első postba.
Ha valakinek olyan szava, szakkifejezés és fogalma van amit nem ismer azt is megírhatja , hogy fejlődjön a szótár anyaga.

SEGWIT:  Segregated Witness – Az elkülönített aláírás

Info: http://www.bitcoinbazis.hu/segwit-koncepcio-alapjai/

POS:


POW:


DAG:


Difficulty:


Uhura:
Kérek mindenkit a FAQ -ban található témákhoz való észrevételeket, megjegyzéseket, hiba jelentéseket , stb. ide írjátok. Előre is köszi.


Nyugodtan írjátok meg ha valami szar , mert nem értem miért nem mondják meg a gyereknek, hogy amit csinál az szar... by Jani (The_VR)

peter1300:
Sziasztok!

Írtam a difficulty-re egy fogalmat, talán érthető lesz akkor, ha a többi benne szereplő fogalom is megmagyarázásra kerül, igyekszem folytatni a többivel.

Difficulty:

 A difficulty egy érték, ami a hash találatát adja meg egy adott időintervallumban, ennek köszönhetően a megtalált share-ünk száma is csökken. A difficulty egy adott idő alatt kibányászott 2016. blokk után változik, illetve ennek függvénye. Tegyük fel, hogy 10 napig tart a 2016 db blokk "kibányászása" egy teljes hálózatnak. Ha a következő, ugyanazon időintervallum alatt több mint a 10 napba kerül, akkor a nehézség növekedik.   
 

CoderKevin:
Hát ez így.. Akkor ezek szerint a difficultynak állandóan növekednie kellene, de időnként azért csökkenni is szokott. A difficulty (nehézségi szint) arra hivatott, hogy a blokképződési idő megfelelő szinten maradjon. Ha növekszik a network hashrate, esetleg megduplázódik, elméletben duplázódnia kellene a kitermelt blokkoknak is. Ilyenkor viszont, a difficulty is duplázódik, így adott idő alatt mindig ugyanannyi blokk képződik a hálózaton. Ugyanez igaz visszafelé is, ha esik a network hashrate, esik a diff, blocktime marad ugyanannyi.

peter1300:

--- Idézetet írta: CoderKevin - június 27, 2017, 11:26:34 am ---Hát ez így.. Akkor ezek szerint a difficultynak állandóan növekednie kellene, de időnként azért csökkenni is szokott. A difficulty (nehézségi szint) arra hivatott, hogy a blokképződési idő megfelelő szinten maradjon. Ha növekszik a network hashrate, esetleg megduplázódik, elméletben duplázódnia kellene a kitermelt blokkoknak is. Ilyenkor viszont, a difficulty is duplázódik, így adott idő alatt mindig ugyanannyi blokk képződik a hálózaton. Ugyanez igaz visszafelé is, ha esik a network hashrate, esik a diff, blocktime marad ugyanannyi.

--- Idézet vége ---

Amint azt írtam, a 2016 db blokk kibányászott idejének függvénye a diff, tehát ha az a bizonyos 2016 db blokkot a következő intervallumban lassabban bányászták ki, akkor a diff csökken, mivel a szummázott hash is csökken. Szóval mind a ketten ugyanazt írtuk le.  :-X

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése