Szerző Téma: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Megtekintve 306402 alkalommal)

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3320 Dátum: november 02, 2019, 10:55:58 am »
Hétvégi szabadfoglalkozás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.02!

BTC, a múlt pénteki kiugrást követően szépen belesimultunk a hétköznapokba, tehát az a határozottan indul hét eleji korrekciós folytatásnak tűnő mozgás, egy nagyjából 9k környékén kialakított támasszal és egy enyhén forduló parabolikus ívvel, sikerült eljutni a sehova.
Függőleges szaggatott vonalakkal jelölve a heti nyitások, ha az imént leírtaktól, az előttünk álló hétvégén sem térünk el, akkor egy szűk 200$-os semmittevéssel folytatjuk.
Ha megnézzük, a Bitcoin napi volume, a múlt pénteki 44 milliárdról egyenletes tempóban 24 környékére csökkent, ez megegyezik azzal a képpel amit a chart is mutat!
Felvázoltam egy fej-váll lehetőséget, viszont ha abból indulunk ki, hogy ezt egy csökkenő mozgás előzte meg, így nagyon nem illik a képbe, de mivel mostanában szeretünk szembemenni a tutinak látszó lehetőségekkel, talán ez a képbe nem illő megoldás, hozza azt az eredményt, amit a hétközi mozgástól vártunk!
Hétvégén a Bitcoinnak mindig szabadfoglalkozása van, legalábbis a hétköznapokban, ha csak a kínai elnök nem jelent be valami ütős hírt, csak a határidős piacokon tudják mozgatni az árat, sőt a múlt heti bejelentésre is csak a Bakkt tudott igazán reagálni, a valós coin kereskedésre csak morzsák jutottak.
A holnapi körkép valószínű kimarad, hacsak nem történik valami nagyobb elmozdulás, például a fej-váll hozza a 400$-os  mélységéhez köthető elmozdulást, ami abból a szempontból tökéletes megoldás lehet, hogy a múlt hétvégén kinyitott 1k-s Futures rés bezárásra kerülhet.
A mostani Futures zárás a 9,255$-os szinten történt, ami egy esetleges 400$-os csökkenő irányú elmozdulással, hacsak a nyitásra nem térünk vissza a 9,255$-os szint környékére, nem csak bezárunk, hanem ki is nyitunk egy rést! Az újabb rés viszont egy édes probléma lehet, főleg azért mert a 9,300$ környékén nyitott pozícióm, hoz egy durván 8% hasznot, de ha kicsit várok és lecseng a hétvége hatása, a szürke zóna elérésével akár 10%-ra is hízhat a haszon.
Tehát most várakozó állásponton vagyunk, de ahogy az aug.8.- szept.23. közötti csökkenő intenzitású mozgásból is egy durván 2k-s visszaesés lett a végeredmény, úgy ebből az egy hetes csökkenő intenzitású mozgásból sem lenne meglepetés, a minimum 400$-os visszaesés!
 

4 órás idősík 20-as ciklusa rég nem látott sikert ért el, hasonlót utoljára július végén egy 3k-s emelkedéssel sikerült összehozni! De mi lesz a folytatás? A folytatást szintén görbékkel igyekszek felvázolni, kettő lehetőséget jelzek, de ha továbbra is marad a mögöttünk hagyott hétközi élettelen mozgás, akkor egy 3. az oldalazást megjelenítő körre is szükségünk lesz! Zöld görbe akkor jó elképzelés, ha a jelenlegi szintről kezdünk bele egy túrába vagy ezt megelőzően élünk a 400$-os visszalépési lehetőséggel, ezzel napos tekintetben eleget teszünk az éket vissza-tesztelő elvárásnak. Rózsaszín egy rosszabbul kinéző megoldás, ha a mögöttünk hagyott 1 hetes csökkenő irányú történet, nem kap újabb kiugrási ingereket és mivel a kínai elképzelések megvalósulására még néhány hónapot várnunk kell, addig szépen leülhet az iszap.
 

Napos: ha a hétközi lehetőségekkel nem tudtunk élni, akkor, legalábbis én a hétvégétől sem várok pozitív meglepetést! Még mindig nem tiszta, hogy az utóbbi napokban át és megszurkált  200-as mozgóátlaggal mi a terv? Az én elképzelésem szerint, ha a visszapattanáshoz szükséges szituációt készítettük elő, arra a tegnapi gyertyának sokkal pozitívabb megoldással kellett volna előrukkolni! Tehát legalább egy 9,400$ környéki zárás kellett volna ahhoz, hogy az előttünk álló hétvégén pozitív irányba is lehessen gondolkodni.
A volume egyre kisebb, de még annyira nem kicsi, hogy nagyobb elmozdulás lehetőségben gondolkozzunk, viszont nincs is szükségünk nagyobb elmozdulásra, legalábbis csökkenő irányba csak egy kisebb az éket vissza-tesztelő történetre várunk!
Mozgóátlagok tekintetében, a halálkereszt után  egyelőre a rosszabbik oldalon állunk, ezen az esetleges további csökkenő mozgás sem segít, kizárólag a 12k-s célzóna irányába történő határozott mozdulatok hozhatják el az aranykort.
Az rsi pedig küzd a fennmaradásért, de már nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy belépve a középső zónába, nyíltabbá tegye a játékot, viszont ha csak egy kisebb 400$-os visszalépéstől kell tartanunk, akkor hamar orvosolható a probléma és az ismételt felső zónába érkezés, arra is rámutathat,  hogy ismét jó irányt vett a történet!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi longs oldali gyertya, az előző vállvonalon átnézések után, a konkrét vissza-teszt feltételeinek is megfelelhet, ha ez a gondolat megállja a helyét, akkor, hacsak a 200-as mozgóátlag nem szól közbe, a fekete X-el megjelölt zöld támasz lehet a célunk. Ha valóban behúzzuk ezt a fej-váll jelzése általi csökkenést, azzal itt is közel kerülünk egy halálkereszthez és ezzel eléggé megnehezítjük a karácsonyig hátralévő időszakban várt pozitív elképzeléseinket!
Tehát ha a longs oldal, ezt a gyászos képet fogja mutatni, akkor a shorts oldal térfelén pattoghat a labda. Ezt a labdát ha becsapják, akkor nem csak a longs oldal, hanem a Bitcoin ára is gyászos képet fog mutatni. Viszont ha megnézzük a jelenlegi shorts oldali mozgást, mindent el lehet képzelni, csak azt nem hogy az ár bedöntésére képesek! Amire képesek lehetnek az egy kisebb zűrzavar, támogatva nagymértékű vevői oldalon látható a szerencsétlenkedéssel, de mint látjuk ezzel is jól elvannak! A 25-26.-ai határozott aktivitás visszaeséssel, a mozgóátlag jócskán eltér az előre felvázolt elképzeléstől, ennek nem nagyon örülök, mivel ahogy a piros nyíllal is jelzem, komoly probléma lehet a vége.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/h7dYHZdt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3bKenuV0/

"Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/3ENFkNW3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/3ud0ytNU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YtkTqD0S/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/uB0g5PHU/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/lBklfIjF/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3321 Dátum: november 04, 2019, 11:26:02 am »
Harmonikus történetek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.04!

BTC, az árbóc lehetőséggel szembementünk, de szembementünk egy csökkenő irányú háromszöggel is, illetve a fej-váll lehetőség, ami igazán a jobb oldali vállból történő váll vonalra történő visszanézéssel lett volna konkrétum, szintén nem kapta meg a lehetőséget.
A hétvégét már felvezette, a pénteki enyhe emelkedést bemutató, de igazán sehova nem vezető mozgás és ahogy utólag látjuk, nem csak felvetette, hanem meg is valósította a sehova nem vezető mozgást. Tehát a péntek esti 9,280$-os jobboldali csúcsból kellett volna a 9,040$ környéki vállvonalra visszaérkezni, ez nem történt meg, el is bukott a 400$-os csökkenésnek lehetősége. Majd egy érdekes fordulattal benéztünk a fekete parabolikus ív fölé, később vissza is teszteltük és ha már ilyen tökéletes fordulat történt, vártuk a harmonikus minta A csúcsa fölé emelkedését.
Az úgynevezett denevér mintának, tökéletes volt az a megoldás, hogy még az A csúcsot megelőzően történt egy fordulat, tehát aki jól gondolkodott, az sejthette hogy a csökkenő hullámot, az XA kezdő hullám tekintetében fibo 78-90-es szintje környékére várhatja. Kicsit több lett, de tökéletesen maradhat, ezzel a mintával kaptunk egy kisebb long lehetőséget. a CD hullám fibo 0.61 szintjének elérési lehetőségével, amit a nagy leszúrásnak köszönhetően sajnos lekereskedni nem sok értelme volt!
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy a denevér minta kifutása, valamint az azt követő fibo 0.61-es fordulattal, újra csökkenő irányú lehetőségekre várunk. Ezt a csökkenő irányú gondolkodást erősíti a parabolikus ív alá visszanézés, a még szombatra visszamutató mozgóátlag kereszt, de főleg az hogy okt.25-26.-án látható kiugrás tekintetében nem fejeződött be a korrekciós mozgás! De tudok egy ennél is nagyobb indokot, ami nem más, mint a Bitcoin futures két héttel ezelőtt kinyitott 1k-s rése!
A mögöttünk hagyott hétvégén, ezen rés tekintetében, se elvenni, se hozzátenni nem tudtunk, viszont ha itt is bevettünk egy harmonikus alakzatot, akkor azt láthatjuk, hogy az AB hullám várható fibo szerinti megérkezését az 1.13-1.41 szinte közé kell tegyük. De ha kicsit csalunk és az 1.61-es szintet tűzzük ki célul, akkor meg is érkezhetnénk az 1k-s rés alsó szintjéhez, majd ha továbbra is bízunk ebben az alakzatban, akkor az XA hullám fibo 78-as szintjének környékére várt megérkezéssel, ha lekereskedjünk szép hullámot akaszthatunk, viszont ha teljes az alakzat, akkor a D csúcsba megérkezést követően, számolva a 10,180$-os még szept.20.-án nyitva hagyott résének kitöltése után, a cypher harmonikus mintából kiindulva, egy csökkenő irányú kb 6%-os történetbe be is szállhatnánk, azonban számolva egy meglepő  a 10,180$-os szintre történő felszúrással és az ezzel vállalt 5-6% veszteség lehetőségével  nem lenne kifizetődő a buli.
 

4 órás idősík 20-as ciklusa rég nem látott sikert ért el, hasonlót utoljára július végén egy 3k-s emelkedéssel sikerült összehozni! De mi lesz a folytatás? A folytatást szintén görbékkel igyekszek felvázolni, kettő lehetőséget jelzek, de ha továbbra is marad a mögöttünk hagyott hétközi élettelen mozgás, akkor egy 3. az oldalazást megjelenítő körre is szükségünk lesz! Zöld görbe akkor jó elképzelés, ha a jelenlegi szintről kezdünk bele egy túrába vagy ezt megelőzően élünk a 400$-os visszalépési lehetőséggel, ezzel napos tekintetben eleget teszünk az éket vissza-tesztelő elvárásnak. Rózsaszín egy rosszabbul kinéző megoldás, ha a mögöttünk hagyott 1 hetes csökkenő irányú történet, nem kap újabb kiugrási ingereket és mivel a kínai elképzelések megvalósulására még néhány hónapot várnunk kell, addig szépen leülhet az iszap.
 

Napos: mivel a jelenlegi játékosokkal, tehát a megszokott vonalakkal, háromszögekkel, a támaszokkal, ellenállásokkal nem sokat tudunk előrelépni, talán az itt is felvázolt harmonikus mintával kicsit sikerül tisztábban látni! Itt már egy kész formát láthatunk, tehát a folytatásban azzal számolunk, hogy a D csúcsból fibo 0.38-0.61 közötti területet megcélozzuk!
Ahogy látjuk fibo 0.38 már elérésre került, tehát csak egy nagyon kis kockázatot megengedő, de 7%-os hasznot hozható szerencsés próba még tehető! Az esetleges 7%-os csökkenő folytatással, túllépnénk a Bitcoin futures 8,665$-os utóbbi résének megoldási problémáján, amivel nincs probléma, ha azt egy nagyobb lesszúrással megkoronázzuk, tehát elősegítünk egy akár napos szinten is tökéletes fordulatot.
Ezzel a tököléssel eléggé megnyújtjuk a kék éket vissza-tesztelő mozzanatot, sőt már az a gondolat is felmerülhet, hogy nincs is szükség vissza-tesztre, csak hát ezzel sok kérdést nyitva hagynánk, cserébe viszont jótékony mozdulatokat tehetnénk a 12k-s célzóna irányába!
A volume oszlopoknál kialakult hegy jobb oldalán csúszunk lefelé, de a hegy lábához még nem érkeztünk meg, ehhez nagyjából arra a szintre lenne szükség, amit a mai oszlopon egyelőre mutat, viszont még hosszú a nap ami ezt az oszlopot a tegnapi magasságába emelve, nem arra utaló történet, hogy valami nagyobb elmozdulást eredményező fordulatban reménykedhetnénk.
Rsi mozgása pedig beállt a 80-as szint környékére, köszönhetően az utóbbi 4-5 nap tulajdonképpeni semmittevésének!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: azzal hogy pénteken a longs charton megmentették magukat a bikák egy súlyosabb folytatástól, lehetőséget adtak maguknak a javításra. A hétvégétől javítás tekintetében nem vártunk nagy előrelépést , most azonban belevágtunk egy új hétbe és annak ellenére, hogy az ár tekintetében csökkenésre lehet számítani, tökéletesen rá lehetne gyúrni a pozitív folytatásra! Mielőtt valami nagyobb kirobbanásszerű emelkedésben reménykednénk, nálam minimum feltétel 29k magasságában elhagyni a középső zónát, majd kisebb pihenőkkel mutatni a további határozottságot.
Shorts oldalon piros nyíllal még pénteken felvázolta az 50-es mozgóátlag egy nem túl barátságos mozgási irányát, főként azért mivel itt már egy olyan mélységben vagyunk, ahol úgymond, nincs mit veszteni alapon belecsapathatnak a lecsóba! De hogy ez a lecsó, felfröccsen a plafonra vagy csak az asztal környékén csinál rendetlenséget, az múlhat a longs oldal középső zónát felfelé elhagyó vagy az alsó zónát megközelítő folytatásán.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KtP5SVcB/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/0o8EprR3/

Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PO8ZkWDo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/QNfcxNtP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GQsXBCFO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/rjbcal3n/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/lBklfIjF/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3322 Dátum: november 05, 2019, 10:22:56 am »
Hinta, palinta!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.05!

BTC, a lila denevér mintához csatlakozott egy kék rák, elég szép 9,509$-os csúccsal, viszont ez csak egy jelzés volt arra, hogy a CD hullám tekintetében, legalább a fibo 0-61 szintig visszanéző korrekciós mozgással kell számoljunk! Ahogy a végeredményt látjuk ez is kipipálható és nincs vége ezt mutatja a zöld denevér minta! Érdekes hogy 3 ilyen majdnem teljesen tökéletes minta követi egymást, viszont ez az utóbbi denevér még átalakulhat pillangóvá, ehhez a zöld X csúcs alá benéző 1.27;1.61 fibo szintek közé megérkező D hullámra lenne szükség. Az már csak hab lenne a tortán, ha a zöld minta folytatásában is alakzatot tudnánk kialakítani, de ennél sokkal hasznosabb jelzés értéke lenne egy következő mintának, például elszakadhatnánk a felső fekete parabolikus ívtől, Viszont ha ennek a parabolikus ívnek, az alsó csúcsokhoz megrajzoljuk a párját, kapunk egy enyhén felfelé forduló csatornát, ennek a csatornának jelenleg egy olyan pontjánál mozgunk, ahol a zöld mintát követően, pl. ha átalakul pillangóvá és visszanéz 8,900$ környékére, akkor láthatnánk egy éles lefordulást, de ha nem alakul át és tartja a jelenlegi formát és a D pontból visszakorrigál fibo 0.61 környékére, annak is könnyen lefordulás lehet a vége! Nem érne meglepetés minket ezzel a lefordulással, mivel ha átnézzük napos idősíkra és az ottani mintát követő korrekciós igényekre, akkor bőven belefér az órás kirándulás!
Jelenleg ezekkel a mintákkal kell beérjük, ha már ilyen vérszegény a történet, de nem is az a lényeg órás idősíkon mi történik, hanem hogy napos idősík legyen követhető a történek! Én továbbra is a két héttel ezelőtti 1k-s Futures résben látom a megrekedés okát és ahogy a parabolikus ív is mutatják, menne a történet tovább, de a fékezőernyő nem engedi, tehát vagy megszabadulunk ettől a fékezőernyőtől vagy leereszkedünk egy 9k alatti igényeknek megfelelő szintre!
 

"4 órás idősík 20-as ciklusa rég nem látott sikert ért el, hasonlót utoljára július végén egy 3k-s emelkedéssel sikerült összehozni! De mi lesz a folytatás? A folytatást szintén görbékkel igyekszek felvázolni, kettő lehetőséget jelzek, de ha továbbra is marad a mögöttünk hagyott hétközi élettelen mozgás, akkor egy 3. az oldalazást megjelenítő körre is szükségünk lesz! Zöld görbe akkor jó elképzelés, ha a jelenlegi szintről kezdünk bele egy túrába vagy ezt megelőzően élünk a 400$-os visszalépési lehetőséggel, ezzel napos tekintetben eleget teszünk az éket vissza-tesztelő elvárásnak. Rózsaszín egy rosszabbul kinéző megoldás, ha a mögöttünk hagyott 1 hetes csökkenő irányú történet, nem kap újabb kiugrási ingereket és mivel a kínai elképzelések megvalósulására még néhány hónapot várnunk kell, addig szépen leülhet az iszap."


Napos: a napos short lehetőség tekintetében meleg volt a pite, ugyanis 9,100$-os beszállóra vártunk, de mint utolag kiderült a 9,509$-os szintre történő túrával szerencsénk volt, mivel 9,119$-os szinten történt a fordulat!
A mostani beszálló már konkrét, ami a tegnap gyertya nyitószintjén történt, stop szint a tegnapi gyertya 9,509$-os csúcsa, ez kicsit bő lére engedett több mint 3%-os veszteség ráta, lehetne óvatosabban is a tegnapi gyertya zárószintjét stopként használva, de a sikeres célba érés nagyjábóli 3x haszna megfelelő kárpótlás lehet!
Ezen short lehetőség sikerét, a szept.25.-ei halálkereszt is erősítheti, viszont abban reménykedünk, hogy ez csak egy kisebb lavinát eredményez, megoldva ezzel a Bitcoin futures rés problémáját és abban is reménykedve, hogy ez végre letisztázza mi is a helyzet a kék ék vissza-tesztelésével!
A tegnap gyertyát kioltja a mai, ezért sem láthatunk változást az rsi mozgásában, a volume oszlop pedig arra utal, hogy jelentősebb árelmozdulással nem kell számolni, ami persze pozitív irányba nem egy örömteli megállapítás, csökkenő irányba az 5-600$-os lehetőség pedig nem nevezhető jelentősnek!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: szép csendben fű alatt, ahogy pár nappal ezelőtt lehetőségként is megemlítettem, a long oldali pozíciószámok emelkedésnek indulhatnak, ebben a tekintetben tegnap 2k-s kiugrást sikerült összehozni, ami még nagyon kevés, remélhetőleg jön még folytatás!
Shorts oldal csendben figyel, de a piros nyíllal felvázolt 50-es mozgóátlag elképzelés óvatosságra inthet minden pozitív várakozást és ez fokozódik a 200-as mozgóátlag csökkenő irányú mozgásával!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yNQsgLH5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/4b2mdzfw/

"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/cueHEFDo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7CFW9Sat/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/doiLKkdg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fyGmm8m1/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/G4SeF2XV/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3323 Dátum: november 08, 2019, 10:27:16 am »
Kettő hétre elnyújtott rétes!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.08!

BTC, az utolsó körkép 3 nappal ezelőtt készült "Hinta, palinta!" címmel, utólag megnézve annyira jól sikerült ez a címadás, hogy ki sem szálltunk ebből a hinta-palintából! Ez a hintázás, pontosabban oldalazó mozgás, 2 héttel ezelőtt kezdődött egy közel 3k-s kiugrásszerű emelkedéssel és habár a korrekciós mozgást határozottan végrehajtottuk, majd kialakult egy árbóc lehetőséget segítő háromszögben mozgás, de ez sajnos csak megalapozta azt az oldalazó mozgást, amiből jelleg is keressük a kiutat.
Az utóbbi hét mozgásában 5db harmonikus minta egymásba fonódó kirajzolódása jelentette a legnagyobb izgalmakat! Ezt a sorozatot jelenleg egy csökkenő irányú ABCD minta zárja, amelyet követő korrekciós mozgás, hiába szúrt fel a fibo 0.40 korrekciós szint magasságába, megelőzően volt egy 9,100$-os szintre történő leszúrás, tehát hiába próbáltuk volna lekereskedni a korrekciós emelkedést,  ha szűkre mértük a stop szintet kiütésre került volna a pozíció!
Ezen minták sorozata itt véget ért, mert az imént említett leszúrás, illetve a jelenleg rajzolható gyertya valószínűsíthető ismételt leszúrása, értelmezhetetlen mintát eredményezne!
Az utolsó mintával csökkenő irányba elhagytuk a parabolikus ívek által kirajzolt emelkedő csatornát, de nem hagytuk el, azt a háttérben szürke színnel kiemelt 1k oldalazó sávot, amely lassan egy 2 hetes karantén.
Ennek a csatornának ugyebár kell kettő olyan pontja, amely a sáv aljával vagy tetejével érintkezik, tehát ha pontosak akarunk lenni 930$ mély ez a sáv! Tehát ha ennek a sávnak, az alj megerősítése érdekében tartunk lefelé, akkor egy 9k alá benéző történetre várunk, ha ennél sokkal durvábbak a gondolatok és esetleg a napos idősík harmonikus mintájának megfelelően, sokkal mélyebb szintekben gondolkodik a mozgás, annak sajnos a két hetes oldalazó mozgás adhatja a tökéletes nyomatékot.
A Bitcoint futures charton 5.-én volt egy méretes csökkenő irányú tüske, ami kiütötte a 2 héttel ezelőtt nyitva hagyott 1k-s rést, de mivel egy ilyen tüske a múltban sem oldotta meg a problémát (főleg nem ilyen nagyot), most se gondolom így, ezáltal egy újabb pontot tehetünk a szürke sávot csökkenő irányba elhagyó lehetőség mellé!
Függőleges szaggatott vonallal megjelöltem a következő hét kezdetét, de hogy igazán mit várhatunk ebben a néhány napban, nem tudni, viszont erősen arra utaló jelek vannak hogy 9k alá benézés lesz a történet vége.
 

4 órás idősíkon már jobban kivehető az a nagyjából 1k széles oldalazó sáv, amiből nehezen szabadulunk, ennek köszönhetően a zöld, illetve a rózsaszín parabolikus ívek által felvázolt nagyobb elmozdulási lehetőség, most már nagy eséllyel a piros oldalazó történettel záródik! Természetesen itt is jöhet meglepetés, mivel ez a ciklus 11.-e magasságában záródik, de az utóbbi hétvégékből kiindulva, igazán izgalmas dolgok nem nagyon történtek. Viszont ha most mégis történik és az benéz a 200-as mozgóátlag alá, az már a rózsaszín elképzelés sikerét jelenti!
 

Napos idősík az igazi nyugalom szigete, ami  izgalmassá tehetné a történetet, azok a rózsaszín és fekete nyilakkal felvázolt sajnos kihagyott lehetőségek. A kihagyott lehetőségeknek köszönhetően, próbálok kihasználni egy short lehetőséget, amely tekintetében szerencsére megfelelő távolságra elhelyezett stop szinttel még mindig, sőt a jelenleg látható csökkenő irányú mozgással, egyelőre pozitívba fordult a történet.
A 4 nappal ezelőtt felvázolt barna harmonikus rák minta, habár nagy sikerrel kecsegtet, az utolsó 3.29 fibo jelzés sokkal több mint ami elfogadható, ebből kiindulva se kellene jobban nyújtózkodni, mint az általam célként kitűzött 8,450$-os szint. Ha mégis teljes lesz a minta, akkor sem bánkódunk, sőt megpróbálunk erre a lehetőségre is ráugrálni, a jelenlegi short pozíció nyitó szintjét megcélzó korrekciós mozgás maximális kihasználásával.
A volume oszlopok az okt.25.-ai csúcsot követően egy csökkenő trendben mozognak és mivel ez a történet már lassan 2 hetes, nem csodálkozhatnánk ha kicsit bedurvulna a buli,  viszont hogy ennek a végeredménye melyik oldal javára billenti el a mérleg nyelvét, azt max sejthetjük, biztosan csak utólag fogjuk megtudni!
Az rsi csökkenő irányú mozgásának, a gyertyánál is látható árcsökkenés adja a nyomatékot, amely ezáltal, az előbbi mondatban megfogalmazott bizonytalanságot kicsit egyértelműsíti!
Segítséget szerintem a Bakkt részéről várhatnánk, egy egyenletes tempójú naponként összehozott legalább 1k-s volume-mal, ezt azonban csak a 25.-ei kiugrásnál sikerült összehozni!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs mozgás a 4.-ei kiugrástól eltekintve enyhén pozitív, annak ellenére ezt látjuk, hogy az ár közben egyenletes tempóban csökken. Tehát azt szűrhetjük le, hogy a megbízások száma növekszik és ha itt ránéznénk a volume profil indikátorra, azt láthatnánk hogy 8k környékére elég sok pozíció feltorlódott!
Shorts oldal nem tudni mire készül, de a sebzett vad elszántságával, ahogy piros nyíllal fel is vázoltam, az idő múlásával egyre veszélyesebbek lehetnek a macik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6Dm95xI8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/kiJeVVfT/

"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PKStrjZz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4kaixCJW/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PSCDuwuO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fyGmm8m1/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/G4SeF2XV/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3324 Dátum: november 09, 2019, 11:03:59 am »
A denevér csúnya állat, de hasznos is!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.09!

BTC, ha már az előző harmonikus minta sorozat véget ért, majd ennek lecsengéseként tegnap délután feltettük az i-re a pontot, szépen kinézve a 2 hét mozgását összefogó oldalazó sávból. Ennek az oldalazó sávnak, a kezdeti felső szint kijelölését követően, főként a 9,500$ alatti alsó felében mozogtunk, ennek az alsó félnek is volt egy középső 9,210$-os elválasztó szintje, amely környékén már tegnap előttől, tegnap reggelig a szurkálásoktól eltekintve élettelenné vált a mozgás. Majd váratlanul kialakult egy csökkenő hatásozottságot mutató mozgás és ahogy a tegnapi körképben is utalgattam rá, 9k alá benéző történet lehet a vége!
A 9k alá benézés meg is történt 8,691$-os leszúrással, viszont itt nem is ez a poloniex leszúrás a fontos, hanem a Bitcoin Futures két héttel ezelőtt nyitva hagyott 1k-s résének 8,665$-os szinten történet bezárása! Ezt a szintet egy 8,680$-os leszúró gyertyával hajszál híján elértük, ettől függetlenül zártnak tekinthetnénk a rést, mivel a két héttel ezelőtti zárásnál, az utolsó pillanatokban 8,690$-ról ugrottunk vissza. Tehát bizonyítékot kaptunk arra, hogy a 4.-ei 1k-s leszúrás csak valami baki lehetett!
Visszatérve a jelen történésekre! Ha már ilyen sikeres volt múlt héten a harmonikus minták sorozata, most nézzük mit tudunk kezdeni a legutóbbi, egyelőre erősen lehetőségként kezelendő mintával. Ez a minta egy denevér(Bat) lehet, ha a fibo szintekkel meghatározott 9,200$-os magasságban megérkezik, tehát a 200-as mozgóátlag, illetve a 9,210$ környéki ellenállás lehet a célunk!
Furán hangozhat, de nem örülnék egy ilyen folytatásnak, főleg nem a hétvége okán, mert ahogy az utóbbi két hétben is láthattuk, ha a nyitást követő órákban-napokban a kialakult résre nem keresünk azonnali megoldást, azzal akár hetekre is karanténba zárható a mozgás.
Két konkrét, illetve sok egyéb más megoldása is lehet a hétvégi mozgásnak!
Első megoldás, ahogy a minta is mutatja, a hetes nyitásra megérkezni 9,200$ környékére, majd ha már ennek a mintának úgyis korrekciós folytatásra van szüksége, azt a nyitást követően le is lehetne rendezni 8,900$ környéki alsó szinten, ami hajszálnyira van a Bitcoin Futures 8,885$-os záró szintjétől. Ezt az utóbbi elképzelést Futures chartra fel is vázoltam!
Második megoldás a minta sikertelenségét jelentené, esetleg az oldalazó mozgás alját vissza-tesztelő lepattanással és attól függően milyen csökkenő irányú kényszer alakul ki, akár még csökkenő irányú Futures rést is eredményezhet a történet. Viszont ezt még mindig egy barátságosabb megoldásnak gondolom, mint a felfelé nyitott rést!
 

"4 órás idősíkon már jobban kivehető az a nagyjából 1k széles oldalazó sáv, amiből nehezen szabadulunk, ennek köszönhetően a zöld, illetve a rózsaszín parabolikus ívek által felvázolt nagyobb elmozdulási lehetőség, most már nagy eséllyel a piros oldalazó történettel záródik! Természetesen itt is jöhet meglepetés, mivel ez a ciklus 11.-e magasságában záródik, de az utóbbi hétvégékből kiindulva, igazán izgalmas dolgok nem nagyon történtek. Viszont ha most mégis történik és az benéz a 200-as mozgóátlag alá, az már a rózsaszín elképzelés sikerét jelenti!"


Napos idősíknál térjünk ki a tegnapi Bakkt volume emelkedésre, illetve arra hogy ennek semmi ráhatása nem volt az árra, ami volt az is csak csökkenő irányba adott nyomatékot. Ezen elmaradott, a hetes zárás előtti utolsó pillanatokban is várt és a napos gyertyát jelentősebb leszúráshoz hozzásegíthető reakcio sajnos elmaradt. De ez a sajnos hosszabb távra értendő, a még nyitott short pozícióm tekintetében ez egy jó hír, jelen szituban ez meg már tök mindegy, a stop nullába húzva!
A tegnapi gyertya, tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy lezárjuk az utóbbi két hét szenvedős korrekciós mozgását. Ez a zárás történhet egy a mai 9,264$-os szintre történő vissza-ugrással, hozzásegítve az órás denevér mintát a gyors célba érkezéshez! De holnapi, MorningStar gyertyakombinációval történő megoldásban is gondolkodhatunk, ami annyit jelentene, hogy ma kiveszünk egy pihenőnapot és ahogy az órás denevér mintát is felvázoltam, vasárnap estére történik a 9,200$ környéki célba érkezés!
A hétfői nyitást érdekessé teheti a pénteken feltorlódott bakkt volume esetleges akcióba lépése, ennek az okán se örülnék hétvégi pozitív mozgolódásnak.
A tegnapi nagyobb volume oszlopot megelőzően, arra vártunk, hogy  az alacsony volume lehetőséget biztosítson jelentősebb, iránytól független elmozdulásának, ezt a várakozást a tegnapi kiugrás keresztbe húzta,de ez is lehet hasznos információ, például arra, hogy ez a tegnapi durván 500$-os visszalépés nem okoz tartós csökkenő irányú a 7,600$-os szintet megcélzó folytatást.
Az rsi mozgása megkapta a csökkenő irányú támogatást, ennek is jót tenne egy mai pihenőnap, illetve egy holnapi vagy holnaputáni pozitív irányú fordulat.
Ami a tegnapi visszaesést okozhatta, arra talán egyszerű, a longs chart 4%-os kiesése ad magyarázatot, kicsit lejjebb erre is kitérek!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: közelről nézve, főleg az ijedőseknek soknak tűnhet a tegnapi 500$-os visszaesés, de ha megnézzük a longs oldali utóbbi egy hetes történéseket, amelynek 26k-ra visszanéző korrekciós elvárásai is lehetnek, nincs ok pánikra. Tehát, ez vagy csak az első hullám volt és a hétvége még tartogat 500$-os maci csomagot, de inkább az lehet az igazi ok, hogy a határidős kollégák hétvégére nem szerettél volna nyitva hagyni a pozíciókat, és mivel a bakkt volume nem váltotta ki hatását, ezért csak egy szerényebb mennyiségű pozíció zárásáról lehetett szó, amit persze a bitcoin longs pozíciókra is kihatással volt, ezért nem lett a történet vége egy jelentősnek nevezhető 1k zuhanás! Azt viszont még nem tudjuk, a longs pozíciók csökkenése kihatással lesz-e hétvégére, gondolván arra, hogy jövő héten a határidős lendület pozitív gondolatok megvalósulásának adhat teret.
Shorts oldal mozgását megnézve, talán megerősítés kapunk a vételi pozíciók mögötti helyes gondolkodásra, de ez a gondolkodás teljesen vakvágány is lehet, ha a magyarázat csupán a határidős shortolási lehetőségek kihasználása mögött keresendő! Akik hosszabb távon gondolkodva vásároltak fel rengeteg Bitcoint, azok tuti nem fogják 9k környékén eladni, tehát ahhoz hogy a shorts oldali aktivitás megnövekedjen, kellenek olyan vevők, akiknek rövidtávú céljaik vannak. Ezek a vevők meg is jelentek és ahogy a gyertyák is mutatják, az okt.26.-ai csúcsot követően meg is váltak a spekulációs célokkal felvásárolt Bitcoinoktól! Tehát a jövőbeni mozgásnál, érdemes lesz figyelni a bakkt hatására kiváltott jelentősebb emelkedéseknél, mi az itt shorts oldalon látható reakció!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4V2sbY5s/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iHHjTHZP/

"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lTRpAQrV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/JbdIYInj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4R4OhPhG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/51mTEeDH/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/z68EgHKm/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3325 Dátum: november 11, 2019, 11:15:43 am »
Ugyanabban a keréknyomban szalad a szekér!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.11!

BTC, nem csalódtunk a hétvégében, ami péntek délutántól, vasárnap délutánig tartott, majd megugrott az ár, ez sem volt meglepetés, az utóbbi 2 vasárnapból kiindulva. Pénteken egy 570$-os határozat tempójú visszaeséssel indítottunk, majd miután történt egy szinte hajszálpontosan a fibo 0.38-ra megérkező korrekció, illetve ebből a korrekciós visszalépésből egy fibo 0.78-as visszanézés, bevethetővé vált egy harmonikus minta, ami arra engedett következtetni, hogy egy 9,200$-os magasságba visszanézéssel lehet számolni.
A visszanézés vasárnap kora estére meg is történt, viszont ez alulmúlta az elvárásokat és a várt fibo 0.88 helyett, fibo 0.78-as zárást láttunk. Tehát ebben a mintában ennyi volt, majd talán szerencsénkre, a vasárnapi kiugrásnak köszönhető Bitcoin futures rés, az éjjeli határozott mozgású visszalépéssel konszolidálódott! Azzal hogy visszatértünk a hétvége mozgását meghatározó oldalazó sávba, visszazökkentettük a szekeret ugyanabba a keréknyomba, amelyik  keréknyomból csak határozott mozdulatokkal lehet kimozdulni.
Piros színnel láthatunk egy keresztet, ahova a kiugrással sikerült megérkezni, tehát talán nem is véletlen ez a tegnapi akció. Ezen kereszt előtti háromszög, egy árbóc lehetőséggel kecsegtetett, most viszont azzal, hogy úgymond vissza-teszteltük a meghosszabbított támaszt, tehát hacsak nem térünk vissza erre és vagy határozottan első felindulásból átlépünk rajta, esetleg néhány napig alulról nem törjük a jeget, akkor a napos idősík 7,600$ környékére visszanéző harmonikus mintája lesz továbbra is a befutó jelölt!
Mivel az éjjeli történések még nagyon frissek, hirtelen visszafordulással is lehetne számolni, ezt a gondolatot talán az is erősíti, hogy a Bakkt volume a megszokottaktól eltérően kicsit nagyobb tempóban emelkedik. A jelen pillanatban 522 bakkt volume nagyjából egy olyan eredmény, amely idáig egy átlagos napi maximum szokott lenni, tehát valami nagyon mocorog a háttérben és ehhez még hozzávehetjük a pénteki 1660 volume-ot, ami semmilyen formában nem váltotta ki hatását.
 

4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!
 

Napos kezdjük az új fiúval, tehát a világoskék Cypher minta lehetőséggel! Ez mivel még csak lehetőség és abban az esetben léphet színpadra, ha a barna mintával jelzett visszalépési lehetőség elbukik. Abban az esetben, ha a mai gyertya tartja a jelenleg látható és a tegnapit betakaró formáját, az a csökkenő irányú folytatási lehetőséget erősítő történés. Viszont ha ez napközben változik és a mai maci gyertya veszít az erejéből, akkor megfordítható a múlt hét csütörtökön nyomatékot kapott csökkenő irányú mozgolódás.
A fordulattal sajnos nullában kötésre kerülne a short pozícióm, de nem fogunk bánkódni, ha ez hozzájárul a világoskék minta 10k-s sikeréhez, ahol a korrekciós elvárások okán hasonló short próbát tehetünk!
A volume múlt hét pénteki kiugrása ellenére, a hétvégi oszlopokkal összességében még mindig egy csökkenő trend rajzolódik ki, amely trend alja ha eléri a nagyjából 300-as szintet és azt legalább 2 napig tartja, akkor szinte biztosan számolhatnánk egy irányitól független több ezer dolláros elmozdulással. Az rsi csíkot is bevonva a történetbe, ha ezt az alacsony volume értéket, az elkövetkezendő két-három napban teljesítenénk, akkor szinte biztosan csökkenő irányú folytatást eredményezne, tehát a barna minta sikeréhez járulna hozzá! Tehát ha a mai, egyelőre gyászos kinézetű maci gyertyán nem sikerül  gyengíteni, akkor nem sok örömünk lesz a chart nézegetésében.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali visszafelé mozgás, egyelőre még magyarázható a november első hetében látható emelkedés kollekciójával, de ezt a visszafelé mozgás nem kellene eltúlozni. Nem lenne jó pont, ha kinéznénk a középső zónából, mivel az ezen felfelé átlépés, jelenthetné az év elején már egyszer megtapasztalt jó útra lépést, amit sajnos megakasztott a Bakkt színre lépése. Jelek szerint a bakkt kezd belerázódni, ami az itteni felső zónába megérkező várakozások tekintetében csalódást okozhat, de  ez nem gátolja az ár pozitív irányba történő mozgását, max. adhat egy nyomatékot!
Shorts oldali lehetőségeket a bakkt megjelenésével parkolópályára lettek helyezve, tehát a nagy bálnák, a shortolás igényeiket igyekeznek a határidős piacokon kielégíteni. Ez a jövőre nézve jó hír lehet , mivel ha nem adják el a felhalmozott Bitcoint készleteiket, akkor stabilizálódhat a cryptovaluták piaca, aminek hatására végre az altoknál is beindulhat a gőzhenger!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/8Ekd6J1O/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wsRQMzTU/

Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktathatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás.
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fk3OU2TE/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4Y2n4YRR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4VFz9sUt/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/u3RI8EHG/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/z68EgHKm/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3326 Dátum: november 13, 2019, 11:07:49 am »
Nehéz, pozitív gondolatokat megfogalmazni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.13!

BTC, sok szünet van a körképek között, aki rendszeres követője a történéseknek, ezen biztos nem csodálkozik, viszont ez nem jelenti azt hogy ne lehetne apróbb sikereknek örülni. Nálam sikereket jelenleg a harmadikos minták nyújtják, de volt mikor az Elliott hullámokra, árbóc vagy zászló alakzatokra és a sima támasz/ellenállásokra is lehetett támaszkodni.
Hétfőn az utolsó rózsaszín mintának, illetve az azt követő túlteljesített korrekciós mozgásnak lehetett őrölni, ennek folytatásában a B hullámot követően még denevér mintában, viszont azzal hogy a C hullám a denevér mintához szükséges 0.88 fibo szinten jelentősen túlszalad, de egy Cypher mintához tökéletes szintre láthattunk leszúrást, most pedig várnánk a minta kifutását fibo 0.78-as magasságba.
A körkép írásával egyidőben rá is ugrunk egy long pozícióval, ami gondolom egyértelműen látszik, hogy a minta célba érkezését megelőző kerek 9k-s szintre van kihegyezve, de megnézve ennek a mintának az előző csúcsait, egy felszúrással számolva nem érdemes variálni. Ennél a pontnál természetesen nem állunk meg, mert ha kifut a minta, illetve egyértelmű jelei lesznek a korrekciós folytatásnak, a megfelelő óvatossággal ez is kitűnő lehetőség!
Arra is van lehetőség, hogy a jelenlegi D hullámot egy következő minta A hullámának, a korrekciós folytatást pedig B hullámaként kezeljük, már csak azért is mert rengeteg hasonló példa díszíti az órás chartot.
A folytatást az is érdekessé teheti, hogy a D hullámban várt 9k környéki célba érkezés, áttörné azt a trendvonalat, ami az október 26.-ai csúcsot követően elég szépen tereli lefelé az árat! Abban az esetben, ha sikeres a Cypher minta célba érkezés, a folytatásban várható korrekciós mozgástól, ennek a trendvonalnak vissza-tesztelésével is számolhatunk, gyors mozgás esetén 0.38, lassabb lefolyású korrekcióval akár a fibo 0.61 szintet is elérve. Az már más tészta, ha a korrekció visszaszalad a jelenlegi szint környékére, tehát ismét benéz a trendvonal alá.
Egy ujabb mozgóátlag keresztre valahol a minta kifutását követően kerülhet sor, de mivel a 9k-s célba érkezés a 200-as mozgóátlagra történet felkapaszkodást is jelenti, kellene némi segítség az 50-es mozgóátlagtól, hacsak addigra már a kereszten is túleszünk!
 

"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: néhány előre felvázolt elképzelést kivettem a chartról koncentrálva az utóbbi nagyjából 2-3 hét történéseire!
Ami igazán fontos, legalábbis nekem, az a short pozíció, ez már nagyon közel van a célhoz, de ahhoz is közel, hogy akár egy-két napon belül 0 haszonnal kiütésre kerüljön. Ha jobban bíznék a barna harmonikus mintában, akkor még egy megfelelő csúszó stop stratégiával sokkal jobban is tudnák nyújtózkodni. Ami növeli a bizonytalanságot, azok a gyertyák, illetve a 4 órás idősík ide is kivetített világoskék cypher minta lehetősége, de kicsit itt is billeg a történet, mivel az 1.49-es C hullám visszanézéssel kicsit túlszaladtunk a minta által megengedett 1.41-es határon, tehát ez ebben a formában nem akadálya a további csökkenő irányú folytatásnak. Viszont ha sikeres az órás idősík 9k-s magasságot megcélzó mintája, azzal a napos gyertya rövid határidőn belül harmadszor kap lehetőséget 9k fölé lépésre, tehát itt szintén fontos történés lehet, hogy az órás piros trendvonalat max vissza-teszteljük.
Néhány parabolikus ív is díszíti a chartot, zöld színnel egy beszűkülő enyhe fordulásra utaló csatorna is kirajzolódik, az ebben történő pozitív folytatást, egy piros csökkenő irányú parabolikus ív húzhatná keresztbe! Tehát azt látjuk hogy a világoskék cypher minta célba érkezése még csak ideiglenes segítség,  mivel a csökkenő irányú parabolikus ív, némi módosítással továbbra is visszafogná a zöld csatornában történő lassú építkezést. Ezt a piros csökkenő irányú parabolikus ívet csak az okt.26.-ai 10,300$-os csúcs fölé lépéssel tudjuk semlegesíteni!
A volume oszlopok egyelőre nem akarnak olyan alacsony értéket mutatni, amiből jelentősebb elmozdulásra lehetne következtetni, illetve a húzd meg, ereszd meg stratégia, az rsi mozgását sem tudja emelkedő pályára állítani, ezekből arra lehet következtetni, ha lesz is megoldás, arra néhány napot még biztosan várnunk kell.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ettől a két chartol mostanában semmi segítséget nem kaptunk, annyit látunk hogy holdkóros le-fel mászkálás történik és látszólag teljesen céltalan a történet. Ez tulajdonképpen a Bakkt megjelenésével magyarázható, ezt a kezdeti majdnem 1 hónapra teljesen elbizonytalanodott gyertyák is megerősítik, majd október vége felé láthattunk némi tágabb határok közötti nyújtózkodás, de ezt is inkább nevezzük az árral sodródásnak.
Longs charton tegnap kinéztünk a középső zónából, jó lenne ebbe már a mai napon visszalépni, de ahogy sokadjára megemlítem, talán a 200-as mozgóátlag elérésével egyértelművé válik, pozitívak vagy negatívak a háttérben meghúzódó érdekek.
Shorts oldal sem töri össze magát a helyzetén történő javítás érdekében, ezzel még a piros nyíllal felvázolt 50-es mozgóátlag elképzeléstől is lejjebb kerülnek, de a fekete támasz arra utal 4500 a maximális alj.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4lsiF2E2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3j49P8eN/

"Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/CraWMBYQ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Z0E1UEzL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/cJWvH3aw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/u3RI8EHG/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/7YDgofat/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3327 Dátum: november 15, 2019, 11:15:07 am »
Minta mókus fenn a chart!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.15!

BTC, egy ujabb vesztes órás long pozíció, ami erősíti a napos short lehetőség már a célegyenes közelében járó 8%-os sikerét, ha ebből levonjuk az órás kétszer 0.5%-os veszteséget, akkor is jól járhatunk!
Az órás chartot továbbra is a harmonikus minták uralják, de gondolom vannak olyanok akik azt hiszik ezeket a mintákat csak úgy minden csúcsra rá lehet rajzolni, azok tévednek, mert ilyen tömeges mintát csak itt a Bitcoin chartján sikerült összehozni, se az altok, se az egyes devizapárok esetén nem sikerült hasonló tömeges egymást követő mintát felrajzolni.
Induljunk ki abból hogy van egy napos 7,600$ környékére mutató mintánk, ami nem teljesen szabályos, ebből kifolyólag sem kockáztatunk nagyobbat, mint a rózsaszín minta fibo 0.61 korrekciós szintje.
Ennél a pontnál visszatérhetünk az órás nézetre, ami rá is világít arra, hogy a napos sikert ütheti, esetleg bőven áttolhatja következő hétre  a pozíció kifutását! Az órás kék cypher minta, a C hullám tekintetében túlnyújtózkodott maximális fibo 1.41-es szinten, de ez egyelőre olyan kicsi eltévedés, ami fölött áttekinthetünk.
A tegnapelőtti Facebook poszt alatt látható 15 perces apró mintákkal is el lehetett szórakozni, ezekkel szépen követni lehetett a minták sorozatát, de az itt is látható barna, illetve még egy sokkal kisebb minta nem nagyon akaródzott záródni és ahogy az éjjeli történések is mutatják, lendületesen negatív irányba fordultunk. Ha ezt a kék mintát még a mai napon nem sikerül lezárni vagy a napos pozíció sikeréhet hozzájárulva  további csökkenéssel kiütni, akkor ez a feladat hétvégére marad!
Az október 26.-ai 10.300$-os csúcsba érkezés óta eltelt durván 3 hét, attól eltekintve hogy 1,800$-os csökkenést jelent, mégis egy oldalazásként fogható fel. Ennek az oldalazásnak volt egy 8.-ig tartó 9k fölötti időszaka, azóta pedig van egy 8.5-9k között mozgó időszakra, ami rámutat arra, hogy itt még nincsenek konkrét szándékok, látszólag céltalanul bolyongunk a semmibe! Tehát hacsak valami hatására nem történik egy iránytól független jelentősebb elmozdulás, akkor nagy eséllyel kitalálhatjuk hogyan folytatódik ez a bolyongás, talán már a hétvégén esetleg jövő héten leköltözzünk 8k környékére és ott folytatjuk az időhúzást. Ennek az utóbbi bolyongásnak, van egy nagyjábóli 8,790$-os felező szintje, amit lehet egy viszonyítási alapként, illetve kapaszkodóként is kezelni, tehát bármilyen pozitív elképzelés felmerül, azt érdemes ezen ellenállás figyelembevételével kezelni!
Végül térjünk ki a piros csökkenő trendvonalra is, ennek áttörése miatt bíztunk a kék módosított mintában, ezen trendvonal áttörése már a fekete háromszöggel jelzett sikertelen árbóc mintánál elúszott, majd a barna minta segítség lehetett volna a trendvonal megközelítésére, de ez sem járt sikerrel.


"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: tisztes távolságot tartva, de egyelőre úgy néz ki, a piros parabolikus ív tereli lefelé a gyertyákat, viszont az árcsökkenés oka nem ebben, hanem az utóbbi 3 hétben kialakult kemény bizonytalanságban keresendő!
Apró fekete parabolikus ívvel jelöltem az utóbbi egy hét történéseinek alját, viszont ha a mai csökkenés továbbra is kitart, akkor ezen fekete ív ismét egy elbukott aljmegtalálási kísérlet, cserébe kifut a pozíció, amit már a hét elején le kellett volna rendezzünk.
Nagyon a háttérben megbújva, láthatunk egy zöld ABC korrekciós mozgást, ha minden igaz, ez volt az április-június között látható bullrun korrekciós lecsengésének a 7,305$-os alja! Ezen zöld ABC mozgás C hullámát egy csökkenő Elliott hullámmal is végigkövethetjük. Tehát ha a zöld ABC zárult, akkor a folytatásban, akár egy ujabb impulzus is beköszönhet. Ennek ha megnézzük, akár már az első 2 hullámán is túllehetünk, viszont ha ez valóban az alja, annak vagy a fekete apró parabolikus íven, esetleg a short pozíció 8,447$-os szintjén kell az Elliot 2. hullámát zárni. A zöld C hullámot összefogó, csökkenő piros Elliott hullám folytatásában gondolkodva, első lépés itt is az ABC korrekció. Ez a kérdés még nyitott, eredményes ABC zárást csak 11k környéki magasságában lehet végrehajtani, tehát ez is egy olyan mozzanat ahol ha nem sikerül lezárni, a későbbiek folyamán már nem is lesz rá lehetőség!
Ha a barna harmonikus minta mégis kifut és a történet alja marad a zöld ABC záró szintje fölött, természetesen ez is jó egy a folytatásban elképzelt impulzus kialakulásában, de ha valóban ilyen komoly pozitív szándékaink lennének, akkor kár lenne ennyire megbonyolítani! Habár a barna minta siker esetén jól mutat, az alsó zöld parabolikus ív elérése miatt sem tudnánk neki örülni, mivel az lehetőség továbbra is a piros ív alatt maradva, egy piros karácsonyi kép kialakítására.
És még egy kitérő a barna mintára, ami ugyebár a D hullámában kicsit túlzásba esik, ezért gondolom már most bizonytalannak a sikerét, viszont egy módosítással, feltéve hogy a short pozíció sikerét követően azonnal pozitív irányba vesszük az irányt, Gartley mintában gondolkodva lehetne megcélozni 9.3k max 10k magasságát, de mivel ez is egy minta, kell egy D hullám, ami sajnos újra a 8k-s lehetőséget villantaná fel.
Összefoglalva, a jelenlegi történéseket az időhúzás kategóriájába lehet sorolni, érdemi végkövetkeztetés csak ezres elmozdulások esetén lehet levonni, viszont ha bízhatunk a jelenleg 7k környékén emelkedő napos trendvonalban, akkor ez igazán veszélyes szituációtól még messze vagyunk, de nem kellene kipróbálni mi történik a közelében.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon ismét beleléptünk a nagy semmibe, viszont ez a nagy semmi, a mögöttünk hagyott piros hegyoldallal, további zuhanáshoz vezethet! Ha bekövetkezik a zuhanás, annak továbbra is a 200-as mozgóátlag az első számú célja, de reményeink szerint az utolsó is, mivel a zöld-fekete támaszok, illetve a 20k alatti zóna, ár tekintetében a kiütést is jelenthet.
Shorts oldal nov.4. óta eltévedt a semmi közepén, a látványos oldalazó mozgás mögött pozitív elképzelések is megbújhatnak, viszont ebben elkelne némi segítség, például hogy a határidős piacok adjanak a történetnek egy kis negatív nyomatékot! Önerőből, a fekete támaszon látható dupla alj lehetőséggel kezdhettek volna valamit, de mint látjuk nem ez történt. Tehát ha nem kapnak nyomatékot a short igények, akkor az itt látható mozgás újra visszanézhet a fekete támaszra, ami egy arra utaló magatartás, hogy semmiféle szándék nincs, csak a koncra várás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yWylpiq0/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/tBufRfOY/

"Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/EFe2YAew/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8vPDkcau/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7H6Brpo9/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/MZ2L6DKX/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/bgWn4MgQ/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3328 Dátum: november 16, 2019, 11:00:34 am »
A hal meg néz, majd elúszik!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.16!

BTC, kicsit tisztult az órás nézet, ennek örömére rögtön behúztam újabb vonalakat! Volt egy cypher mintánk 9k-s minimum megérkezéssel, tehát csak mint lehetőség követtük a pályafutását. Ennek már tegnap reggeli módosításra volt szüksége, az előző éjjeli tovább csökkenő mozgásnak köszönhetően, de már ennél a pontnál túlzásba esett a C hullám, majd ahogy látjuk délután 15:00 órakor jött egy újabb pofon, ami már teljesen kiütötte a mintát!
Nem bánkódtunk, mivel ezzel a napos idősík short pozíciója 8%-os haszonnal kiütésre került, tehát még úgy is pluszban jöttünk ki, hogy az órás idősík az előző napokban két apró long lehetőséggel 1% hasznot elvitt. Ennek megfelelően ha tartjuk a stratégiát, órás tekintetben sorozatban  akár 7db 1%-os veszteség is megengedhető!
Új vonalak a charton, amelyek annyira nem is ujjak, mivel néhány napja elég látványosan az ezek segítségével kialakuló alakzatoknak megfelelően haladunk.
Zöld színnel láthatunk két támaszt, ezek kezdőpontja a 10.3k-s csúcsból első lendületből  kialakított 8,888$-os alj, de hogy igazán támasz legyen, a felső tekintetében látunk egy november 8.-ai, majd még néhány konkrét érintést! Ha ehhez hozzávesszük a piros csökkenő trendvonalat, akkor annak eredménye egy szépen kihegyezett ék, ami a tegnap éjjeli átnézéssel már kapott egy pofont, ebből a szituból még gyors javítás történt, viszont a délutáni 300$-os maci gyertya már egy sokkal nagyobb pofon volt. Ennek a nagy pofonnak köszönhetően behúzhatunk még egy zöld támaszt, szintén a 8,888$-os aljból kiindulva végül újabb ék formát kialakítva.
Tehát az október végi 10,300$-os csúcsba történő megérkezés, illetve azóta kialakított csökkenő ékben mozgás, szinte ugyanaz mint a napos idősík június végi 14k megérkezése óta látható mozgás, azzal a különbséggel, hogy a napos lehetőség nagy valószínűséggel már csak a kilépés utáni vissza-teszttel történő megerősítésre vár!
Ahhoz hogy a napos nézethez hasonló lehetőség kialakuljon, a kék nyilall felvázolt, nagyjából a 8,790$-os ellenállás környékére, határozott  kilépésre lenne szükség. Ennél a pontnál lehet szerepe a fekete felfele kanyarodó parabolikus ívnek, tehát itt vagy a piros trendvonal vissza-tesztelésére lesz szükség vagy egy nagyjábóli megtámaszkodásra a parabolikus íven! A parabolikus ívnek van egy csökkenő irányú párja, ami akkor kaphatja meg a lehetőséget, ha a piros trendvonalat továbbra sem sikerül áttörni, de az igazi bajt nem is a csökkenő irányú parabolikus megerősítés jelenti, hanem hogy ez előkészíthet egy nagyobb zuhanást, ami a napos idősík kék ékének konkrét vissza-tesztelését is jelentheti, nagyjából abban a 7.6k-s mélységben, ahova a barna harmonikus minta csúcsának kifutása is jelezve van.
Összefoglalva, az órás lehetőségek tárháza egyelőre kicsit kaotikus, sőt még ennél is jobban fokozható, ha a mozgóátlagokat is figyelembe vesszük, illetve azt a széles szürke támasz zónát, ahova tulajdonképpen már okt. végén, nov. elején meg kellett volna érkezzünk, de talán még nem késtünk le semmiről, viszont az előttünk álló hétvége ismét újraírhatja a szerepeket!
 

"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: tehát ahogy az órás kitérőnél már említettem, a short pozíció tegnap kifutott, de a részleteket nem ismételném meg. Ezzel kiderült hogy a fekete apró parabolikus ív nem jelenti a történet alját, talán akkor ha az órás idősík szintén fekete parabolikus ívének megfelelően, a tegnapi 8,373$-os alj  egy végleges alj.
Ez a tegnapi csökkenés, továbbra is életben tartja a nem teljesen szabályos barna mintánkat, de mivel ebben nem bízunk, ezért sem nyújtózkodtunk tovább a short pozícióval, a lila minta korrekciós 0.61 szintjénél jobban!
Abban az esetben, ha a csökkenés tovább folytatódik, konkrét fibo 0.78-as alsó szint esetén, ami egy kerek 8k-s aljat jelenthet, újabb minta léphet színre. Méghozzá egy halvány pillangó lehetőség, ami akár be is bábozódhat, ha hirtelen fordulattal felkapaszkodunk egy tág kereteket biztosító 8.8k-10k környéki magasságba, ahol lehetőség van a mintának tökéletes lefordulásra, megcélozva egy szintén tag 5.5k-6.5k közötti mélységet.
Tehát ha választani kell és lehet, akkor inkább szurkoljunk a barna minta sikerének vagy bízzunk abban, hogy habár egy következő mintának tökéletes fordulót jelenthet 8k, az ezt követő emelkedő hullám, túlszalad az október 26.-ai 10.3k-s csúcson! Természetesen ezeket a mintákat is kihagyhatjuk a játékból, ha a jelenlegi 8.5k környéki szintről belevágunk egy hosszú hegymenetbe!
Gyertyákat figyelve, a tegnapi határozottabb visszalépésnek köszönhetően, egy szombati pihenőnap, majd egy vasárnapi, a tegnapi gyertya nyitószintjére felugró mozdulattal, akár MorningStar gyertyakombináció is kialakítható, esetleg kihagyva pihenőnapot, már ma felugorva a tegnapi nyitó szintre és a mostanában szokásos vasárnap délutáni pozitív hangulatnak ismételt megjelenésével megérkezhetnénk 9k közelébe.
Ez a hétvégi pozitív gondolatmenet ott kezdhet sántítani, hogy a Bitcoin futures chart hétfői nyitásakor, ismét egy 500$-os réssel állnánk szembe, amit a folytatásban nem kötelező eltüntetni, de ha visszatekintünk az utóbbi fél év történéseire, ezek a rések mindig visszafogták a jól indult elképzeléseket, ezekből kivétel a júniusi 14k-s felszaladást megelőző 2 hét. Tehát abban az esetben, ha beköszönt a bullrun időszak, a rések jelentette probléma is a háttérbe szorul, de utólag ezen rések sem maradnak szárazon.
A volume továbbra sem annyira alacsony, hogy egy nagyobb elmozdulás lehetősége felmerüljön, annak viszont tökéletes hogy lassú mozdulatokkal lefelé csorogjon! Rsi pedig azt az irányt tükrözi, amit a gyertyák is mutatnak, ebből a helyzetből csak hirtelen mozdulatokkal, esetleg hosszan tartó lassabb emelkedéssel lehet kikeveredni!
 

"BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon ismét beleléptünk a nagy semmibe, viszont ez a nagy semmi, a mögöttünk hagyott piros hegyoldallal, további zuhanáshoz vezethet! Ha bekövetkezik a zuhanás, annak továbbra is a 200-as mozgóátlag az első számú célja, de reményeink szerint az utolsó is, mivel a zöld-fekete támaszok, illetve a 20k alatti zóna, ár tekintetében a kiütést is jelenthet.
Shorts oldal nov.4. óta eltévedt a semmi közepén, a látványos oldalazó mozgás mögött pozitív elképzelések is megbújhatnak, viszont ebben elkelne némi segítség, például hogy a határidős piacok adjanak a történetnek egy kis negatív nyomatékot! Önerőből, a fekete támaszon látható dupla alj lehetőséggel kezdhettek volna valamit, de mint látjuk nem ez történt. Tehát ha nem kapnak nyomatékot a short igények, akkor az itt látható mozgás újra visszanézhet a fekete támaszra, ami egy arra utaló magatartás, hogy semmiféle szándék nincs, csak a koncra várás!"
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/g0xnmKY3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/kcmyeAma/

"Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/rFDkd3Sb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/pXKXVw68/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8mQ1OWbu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BfXxFqqB/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/bSQS7vjd/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3329 Dátum: november 18, 2019, 11:16:59 am »
Sokadik kapaszkodó, de közel az utolsóhoz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.18!

BTC, chartot nézve is jól érzékelhető a trendirány, ebből kerestünk kiutat, de nem csodálkozhatunk azon hogy ezt nem találtuk meg a hétvégén. Egy ugyanolyan denevér mintával futottunk neki a hétvégének, mint tettük ezt a a mostanit megelőző hétvégén, a végeredmény azonban elmaradt az elvárásoktól!
Egészen vasárnap reggelig mentünk a hasonlóságot erősítő oldalazás útján, majd jött egy az előző hetihez szintén határozottnak indult, de méretében sokkal kisebb kiugrás és ahogy utólag kiderült, ennél a mozzanatnál bukott a minta sikerre. A vasárnap délutáni-esti mozgás még bedobott egy utolsó mentőövet, kezdve egy apró dupla tetővel(15 perces nézetben), amiből szerencsére egy háromszög tudod kialakulni, pontosabban egy árbóc lehetőség, de egy sikertelen kiugrási kísérlet után visszapottyantunk a vasárnap reggeli szintre. Ezzel kiderült hogy továbbra is maradunk a piros csökkenő trendvonal alatt, illetve habár a vasárnap reggeli csökkenő irányú beijesztés, a fekete parabolikus ív fölött maradásra is lehetőséget adott, sajnos ezt sem sikerült kihasználni.
Hetedik alkalommal futottunk neki a piros trendvonalnak, mondhatni a végsőkig elhúzott, lassú víz partot most taktikát alkalmazunk! Az időhúzás fő okát, abban az október 26. óta rajzolódó csökkenő irányú ékben is kereshető, amelyben habár a zöld támaszok kirajzolják a formát, de még mindig bizonytalannak tűnnek! Viszont ezt az órás éket, a napos június 26.-ára visszamutató ékből kilépést követően, a korrekciós mozgásban sikerült kialakítani, tehát a trendvonal alatti időhúzás oka, a napos idősík még nem teljes éket vissza-tesztelő mozgás mögött is kereshető.
Most annyi dolgunk van, hogy várunk vagy egy az alsó zöld támaszt még egyszer érintő 200$-os visszalépésre, esetleg megpróbálkozunk a trendvonal áttörésével elhagyni az éket, ahol már egy nagyobb, jobb esetben a 8,790$-os ellenállást, minimum a 200-as mozgóátlagot elérjük!
 
"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: a hétvége eredménye 2 semmitmondó gyertya, tehát az a terv hogy a pénteki gyertya nyitószintjére történő felkapaszkodással kijelölünk egy pozitív irányt, nem jött össze.
Első számú célunk, továbbra is az ékből kilépést követően elérni, a mostanra már a 11,700$-os ellenállás alá költözőt célzónát! Ezt már az okt.23.-ai mélypontot követően újra kellett volna rajzolni, de mivel nem siettük el a vissza-tesztet, semmiről se maradtunk le, az viszont egy jó figyelmeztetés, hogy a megoldás ilyen hosszan elhúzódik!
Nyilakkal ismét felvázoltam a lehetőségeket!
Rózsaszín megoldás sikerének első feltétele, az órás ékből kilépés, de főként a piros trendvonal átszakítása, piros nyíl pedig az a senki által nem várt lehetőséget vázolja fel, amibe besegíthet a barna harmonikus minta sikerre, feltéve hogy az nem csak a kék ék vissza-tesztelésében segédkezik!
A hétvégi volume oszlopok még mindig nagyobbak, mint az előjele lehetne egy nagyobb elmozdulásnak, ebből kifolyólag az rsi-nek sem sikerült kiutat találni az alsó zónából!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha már ismét vérszegény a mostanában látható mozgás, nézzünk át ismét hetes idősíkra, azonban a látvány itt sem sokkal pozitívabb!
Longs oldal továbbra is a középső zóna átlépésével küzd, ennek az átlépését még az idei év eleji hype sem segítette vagy azért mert a június 26.-án elért 14k-s csúccsal minden puskaport ellőttek, esetleg a júniusi csúcs csak egy bemelegítés volt és mihelyt sikerült az aktivitást a középső zóna fölé helyezni, kezdődhet az igazi tűzijáték! Viszont ezek a longs oldali lehetőségek, főként a bakkt,  de már a Bitcoin futures határidős lehetőség megjelenésével, áttevődtek egy sokkal tágabb lehetőségeket biztosító területre, amivel egyelőre a valós bitcoint birtokló bálnák, nem tudnak versenyezni, illetve ha lépnének és esetleg eladásokkal az árat bedöntve szeretnének  előbbre jutni, a sokkal tágabb keretek között mozgó határidős lehetőségek kihasználva, kiüthetnek visszavásárlási lehetőségektől.
Shorts oldal jelenlegi 6k környéki mozgásra, talán visszaigazolja az utóbbi mondatban leírtakat és erre elég jól megerősítés, a szeptember 23.-ai Bakkt indulást követő, az akkor bimbódzó lehetőségek is ellettek vágva! Tehát úgy gondolom, csak néhány Bitcoin bálna által elkövetett rossz lépés, vezethet a határidős lehetőségek által erősített shorts oldali felélénküléshez!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ycVqZeYh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SL6483KF/

Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel.
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/o36Yr36R/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7shU9VlD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UYrL8BsH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BfXxFqqB/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/bSQS7vjd/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1793
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3330 Dátum: Ma - 11:02:20 am »
Elúszhat a rövidtávú trendfordítás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.20!

BTC, nem túl vidám amit látunk, de az sem túl vidám, hogy nem látjuk a kiutat, azt a kiutat amit látszólag az október végi 10,3k-s csúccsal megtaláltunk, viszont mint utólag kiderült ez csak egy részigazság volt!
Azt tudjuk hogy az október végi emelkedést, a kínai elnök bejelentésének köszönhetjük, majd hogy az azt követő korrekciós mozgás, rögtön nem rántotta a jelenleg is látható 8k környéki szintre az árat, szintén néhány kisebb kínai hírnek köszönhető. Tehát azt is mondhatnánk az október 26. óta eltelt időszak, nagy hűhó volt a semmiért!
November 8.-án kezdődött az utóbbi egy csomagként kezelhető történet, ennek kezdő mozzanata a bal felső sarkában látható harmonikus mintával kezdődött, de a túlcsordult korrekciós folytatással rá is léptünk a jelleg is látható lassú lefolyású csökkenő trend útjára. A következő rózsaszín harmonikus minta, ami a piros trendvonal áttörésével megfordíthatta volna az irányt, már nem járt sikerrel, mivel egy apró zászló lehetőség nem tudta felrántani 8,740$ környékére az árat!
A minták érdekesség hogy mindkettő pénteki kezdettel, hétvégi megoldásra várt, a jelenlegi mozgást nézve, ha a következő péntek is hasonló megoldást kíván, akkor a jobb szélen látható emelkedő háromszög 150$-os mélységét kihasználva, kellene abba a 8,400$-os magasságba eljutni, ami egy 15 perces idősíkon követett minta lehetőség célszintje.
Nekünk ennél a célszintnél kicsit magasabbra, minimum 8,500$ környékére kellene eljussunk! Órás idősíkon ez a 8,500$-os szint, a 200-as mozgóátlagra történő megérkezését jelentené, amiről könnyű a visszapattanás, de hatékony, ha ez hozzásegíti a mozgást a piros trendvonal visszateszteléséhez.
A gyertyák, a volume oszlopok és az rsi mozgása között látható néni divergencia, ez szintén lehet pozitív előjel, de csak rövidtávú! Tehát ha péntekre a rózsaszín mintákhoz hasonlót szeretnénk kialakítani, akkor 8,500$ magasságból, szomorú tény, de 8,000$ környékére kellene ismét visszaverni az árat! Reméljük nem az utóbbi mondatban megfogalmazott elképzelés lesz a valóság, hanem a mozgóátlag és a trendvonal közötti visszanézés, egy csökkenő  mintában segédkezik, ez esetben a jövő heti mozgás, akár pozitívan is indítható! De ha megnézzük a napos idősík, 8,500$ környékére várt mai megérkezésének lehetőségét és ezáltal kialakítható MorningStar gyertyakombinációs lehetőségét, akkor nem kellene izguljunk újabb negatív minta kialakulása miatt!
 

"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: a rózsaszín felfelé kanyarodó nyíllal, valami hasonlóban reménykedtem mint ami egy MorningStar gyertyakombinációs lehetőséggel kialakítható! Viszont még ne kiabáljuk el a gyertyakombinációs lehetőséget, mert ahogy a piros csökkenő irányú nyíl is mutatja, az erőlködésnek nagy zuhanás lehet a vége! Ennek a zuhanásnak, ha mindent beleszámolunk 6-7 akadályon kell átvergődnie magát, ezt egy csomagban akár 1 nap alatt, kicsit tovább nyújtva a rétest, az elkövetkezendő nagyjából 10 napban gondolnám végrehajthatónak.
Fekete színnel bekarikáztam egy a mostanira nagyon hajazó szituációt, ugyanolyan kisebb MorningStar lehetőséggel, ez annál gyertyánál bukott, amit ma is várnánk, majd a sikertelenség hozta azt a zuhanást, amely lehetőségre a piros nyíllal is utalok!
Ha a fekete körös kimaradt MorningStar lehetőséget szétverő gyertya, most is megjelenik, azzal végre pontot tehetnénk, a kék éket vissza-tesztelő lehetőség, sajnos november elején elmulasztott elvárásaira, de ennek sem tudunk nagyon örülni, mivel egy ilyen hosszan elnyújtott vissza-teszt, sajnos kivette a vitorlából a szelet.
A tegnapi és azt megelőző volume oszlop, utólag megnézve sokkal gyászosabb tegnapi gyertyát kellett volna eredményezzen, viszont ha megnézzük a fekete körrel megjelölt gyertyakombinációhoz tartozó volume oszlopokat, az akkori és a mostani kép egy egészen más szituáció, ugyanis a mostanitól eltérően, a 2 héttel ezelőtt szituációnál a megfelelően törpe oszlopok, jó előjelei voltak egy nagyobb elmozdulásnak. Tehát mivel ennek az apró oszlopos jelzésnek, a tegnapi és az azt megelőző oszlop nem nagyon felel meg, ebből kifolyólag más végeredmény kellene lássunk! Vagy egy kiugróan nagy zöld oszloppal megtámogatott kiugrás, akár a 9k-s magasságot is elérve, esetleg az apró volume oszlopok kialakítása még várat magára, ennek eredményeként egy a piros körrel megjelölt július végi szituációhoz hasonló megoldással élve, végre lehetőséget kaphatnánk a 12k alatti célzónába történő eljutásra!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgásra, első ránézésre is rávágható, hogy egy zuhanás tökéletes előkészítése! Viszont ennek az esetleges zuhanásnak, a Bakkt megjelenésével jócskán elgyengült az ára gyakorolt hatása. Ennek fő oka, hogy azok a Bitcoin nagy bálnák, akik a határidős lehetőségeket megelőzően valós Bitcoin eladásokkal segítették az áremelkedést, például a 2017-es 20k-s csúccsal vagy akár az idén júniusi 14k csúccsal, azoknak a Bakkt megjelenésével egészen új és kiváló lehetőségek nyílottak meg! Tehát nem kell hozzányúljanak a készleteikhez, elég jól spekulálni az árra, aminek lenyomásával újabb Bitcoinnok pottyanhatnak a tárcákba! Ez viszont felvet egy olyan problémát, hogy a 100k-s illetve a milliós Bitcoin elképzeléseket egyelőre visszatehetjük fiók mélyére! Abban az esetben, ha bekövetkezne egy újabb világválság, ezek a Bitcoin bálnák is hozzányúlnak a készleteikhez, azt viszont nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a Bitcoin árára.
Shorts oldal még mindig a lepattanóra vár, viszont ha megállja a helyét az iménti Bitcoin bálnák köré font gondolatmenet, akkor a shorts oldali kiugrásnak sem lesz meg a táptalaja! A nagy bálnákat kizártuk a játékból, viszont van még itt rengeteg kishal, akik a bálna játékától függetlenül, rövidtávon beleszólhatnak az ár alakulásába. Természetesen ezekre a kishalakra is szükségük van a bálnáknak, nélkülük hiába adnak nyomatékot az árnak, annak csak ideiglenes eredménye van és a nagy játékosoknak, csak nagyon szorult szituációban szeretik a rövidtávot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/axQUDELt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/2gytnsZN/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/awJVp6eK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6JBquRfu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kHYV3I6V/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/CTI5ASMf/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/obph3QSQ/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!