Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 413182 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3400 on: June 22, 2020, 11:31:30 AM »
A hetes Doji gyertya!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.22!

BTC, mivel hetes idősíkon kialakult az a Doji gyertya, ami várható volt, muszáj lesz erre fűzni a mai gondolatmenetet!
Tehát egy Doji gyertya, aminek teste is van, ebből kiindulva a jelzés sem százszázalékos, de figyelmeztetésnek megteszi. Figyelmeztetés arra, hogy a long irányú folytatás esélye, szerintem 30-35%-nál nem nagyobb!
Ebből kiindulva, az órás idősíkon, még a pénteki körképben felvázolt lila fordított fej-váll esélyei elég halványak! Ezt a halványságot az is erősíti, hogy miután múlt héten egy impulzusnak köszönhetően kiléptünk a piros csökkenő ék alakzatból, majd az ABC mozgással megléptük a korrekciót és a kék emelkedő támasz segítségével esélyt adtunk a long trendben történő folytatásra, de mivel ez a támasz már csütörtök este átszakadt, majd péntek délutánra vissza is tesztelődött, ezáltal nagyon meggyengültek a fordított fej-váll 650$-os kiugrási esélyei.
A pénteki egész napos hangulat, átvetítődött az egész hétvégére, sőt még a jele mozgásra is, viszont mivel ennek is volt egy vállvonala, amire én egy kisebb fordított fej-váll lehetőséget is felvázoltam, de ez is egy nagyon gyenge próbálkozás. Gyengesége ellenére a 250$-os kiugrásnak jók az esélyei és ha nem tévedek nagyot, akkor ezzel ki is jelöljük a hetes csúcsszintet! Esetleg, mivel a meglepetés lehetősége mindig adott, egy néhány 100$-os felszúrás, amivel ismét csak megkarcoljuk 10k környékét, majd ahogy 2 héttel ezelőtt is láthattuk szépen összedől a kártyavár! 


4 órás idősík, a sokak által várt emelkedő háromszög lehetőség a hétvégén se változott, erősödni a felfelé kilépéssel tudott volna, ehhez hozni kellett volna az órás idősík lila fordított fej-váll lehetőségét! Ha itt is figyelembe vesszük a hetes gyertyát, illetve azt hogy milyen környezetben és formában jelent meg, majd ehhez hozzávesszük a zöld háromszög C érintési pontja környéki hiányosságokat, plusz a mozgóátlag keresztet, akkor nagy meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy a zöld háromszögből határozottan ki is lépjünk, majd azt vissza is teszteljük és még erő is legyen a továbblépésre... Tehát én továbbra is azt várom, hogy egy min. a fibo 0.38-as szintet elérő zuhanással, visszanézünk a szürke támasz zónába!
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmNcXPHnXJnptZTigRG4qxYcunVqbnkqZE2npK3CFsAJTS/k%C3%A9p.png)


Bitcoin Futures chart: ismét egy hétvége amit észre sem vettünk, tehát nincs rés, ami mozgásra ingerelhetné a hét eleji árat, tehát vagy egy új történet kezdődik vagy ugyanabban a szürkeségben folytatjuk, amibe múlt hét keddje óta be vagyunk szorulva. Azonban, mivel a hetes gyertya itt is egy testes Doji, ami nem a fő hullámban, hanem egy 2. kisebb próbálkozásban jelent meg, ez az apróság arra utalhat, hogy a szürkeségből, új történettel fogjuk folytatni.
Napos idősík pozitív lehetőségeinek, nagyon nem használna a csökkenő irányú folytatás! Ha azzal a 2.-ai felszúrással, valóban zártuk a piros impulzust és további pozitív folytatásban reménykedünk, akkor elkerülhetetlen az ABC korrekcióval történő folytatás, aminek ha egy minimálisan elfogadható formáját szeretnénk látni, akkor vissza kell néznünk 8k környékére és ha már benne vagyunk egy lendületes csökkenő irány mozgásban, miért ne zárhatnánk be a 7,610$-os szinten várakozó rést...


Napos: egyre jobban feszít a divergencia és hát ennek, előreláthatóan negatív hatása napokon belül meg kell jelenjen!
Nincsenek jó előjelek, főként ha ez a negatív hatás, akkora lesz mint amit a kék harmonikus mintával felvázoltam, tehát csak reménykedni tudunk abban, hogy megússzuk a Futures kitérőnél említett 7,6k környéki aljjal, ami a Fibonacci szintek alapján is egy elfogadható korrekciós zárószint.
4 órás idősíkon ugyebár egy sokak által várt emelkedő háromszög lehetőséget figyelünk, viszont ha szigorúan vesszük az alsó/felső csúcsokat, akkor az így felvázolt alakzat, némi pozitív reménysugárt mutat, de a kirobbanó végjátékhoz ebben az esetben is meglepő húzásra van szükség, arra a meglepő húzásra, amit a zöld szellem gyertyák is augusztus környékére vizionálnak.
Tehát most vagy maradunk abban a történetben, amiben már bő egy hónapja benne vagyunk, viszont következő hetekben enyhe emelkedő folytatással megfűszerezzük, esetleg hirtelen lépések következnek, amiben sajnos a csökkenő irányú folytatásnak nagyobb az esélye!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha a poloniex napos idősíkjára felvázolt zöld formában megyünk tovább, tehát enyhe tempójú, de mégis emelkedéssel folytatjuk, akkor a longs oldali jelenlegi bizonytalanságból felfelé kezdünk el építkezni! Viszont ha már ilyen közel vagyunk ahhoz a 20k alatti zónához, szerintem megéri kockáztatni, tehát az esetlegesen haszonnal vagy némi mínusszal várakozó pozíciónkat, a későbbi nagyobb siker érdekében megéri feláldozni! Természetesen ez a shorts oldal tekintetében felhívás keringőre, viszont azt is látjuk, hogy a shorts oldal sincs kirobbanó formában, tehát ha el is szalad velük a szekér, nagy kárt aligha tudnak okozni, és amíg a macik eljátszadoznak, addig a bikák egy jól kidolgozott megbízáspumpával, majd annak jó időben történő berobbantásával, elősegíthetnék a gyors regenerálódást!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3NchKaWd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Ppm5bEfR/

Hetes: és akkor a végére, itt vagyunk a mai történet főszereplőjénél, annál a bizonyos kistestű Doji gyertyánál, amihez hasonlót, már a fekete színnel jelölt fő hullám feltételezett zárásnál is láthatunk, viszont mivel annak is volt teste, de a főhullámban jelentkezett, nem feltétlenül volt negatív előjel. A május eleji doji gyertyát követően, a fő hullám mégis megtört, amit egy 2 héttel későbbi határozott maci gyertya egyértelművé is tett, majd jött az utóhullám, amit már 2 héttel ezelőtt is megtörni láttunk, de most ezzel a doji gyertyával végképp betehetjük a kaput! Abból a szempontból nem kell szomorkodni, hogy mivel a 3 héttel ezelőtti gyertyával elértük a csökkenő trendvonalat, tehát nem történt meg azonnali átszakítása, abban kell bíznunk, hogy a korrekció utáni pozitív hullámnak, nem csak vissza-tesztre futja a csökkenő trendvonalra! Tehát abban reménykedünk, hogy nem lesz sikeres, a talán néhány hét múlva bekövetkező tesztelés és a kék nyíllal felvázoltaknak megfelelően, 14k környékén bemutatunk egy hasonló mutatványt!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OtTumII0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/E9XqgzHG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/R7TsH0Eg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bHdXH0L9/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aipY99sZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/dLhPD3Kh/
https://www.tradingview.com/x/spjkWZWx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/DZUpQPrH/
https://www.tradingview.com/x/R1gjbeKB/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3401 on: June 26, 2020, 10:57:48 AM »
Tekerjük a mókuskereket!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.26!

BTC, lényegében ismét a nagy semmit kergetjük körbe... A hetes nagy semmit azzal kezdtük, hogy volt egy hétvégén megerősítést kapó kisebb fordított fej-váll lehetőség, ezzel hétfő estére fel is kapaszkodtunk a 9,771$-os szintre. Ezen nagy hadművelet után, ki is vettünk egy másfél napos pihenőt, majd a mókuskereket megtekertük ellenkező irányba és a hetes nagy semmit megkoronáztuk egy 700$-os visszaeséssel! Most pedig ott vagyunk, ahol már a hétfői nyitáskor is voltunk, de nem valószínű hogy ugyanúgy folytatjuk, mivel az ismételt fordított fej-váll lehetőség már kapott egy vállvonal vissza-tesztet! Ha mégis sikerül élni a 300$-os lehetőséggel, azzal is csak a kék 2 hetes csökkenő trendvonalra tudunk visszakapaszkodni, de ott lesz lehetőség a jövő heti javításra! Tehát egyelőre egy helyben állunk és hajtjuk a mókuskereket és ezzel tovább hizlaljuk a napos divergenciát. Viszont, ha ez a divergencia az alapgondolat, akkor pozitívan csak valami magánakció ugraszthatná ki az árát, ami ha nem kap támogatást, ugyanolyan kérészéletű lesz, mind a május 5. óta kialakított összes próbálkozás.


4 órás idősíkon folytassuk a néhányak által nagy lehetőségként figyelt zöld emelkedő háromszög lehetőséggel! Ebből a háromszögből, a 700$-os hétközi visszaesés kilökte az árat, majd történt gyors reagálású visszafordítás, ami kicsit túlszaladva visszatért a háromszögbe, ezt az akciót akár vissza-tesztként is felfoghatjuk. Tehát erősen kell kapaszkodni, hogy az órás 300$-os fordított fej-váll megmentse ezt a vissza-teszt miatt, újabb nagyjából 700$-os zuhanással fenyegetőző szituációt! Viszont itt még jobban látszik, ha az a kék trendvonalként is felfogható ellenállást nem sikerül áttörni, esetleg a 300$-os lehetőséggel csak vissza-tesztre futja, akkor a jövő heti történések elég gyászos képet fognak mutatni és ha ebbe a gyászos képben még a napos divergencia is megszűnik, azzal talán belefutunk a végjátékba!


Bitcoin Futures chart: az órás történéseknél, csak a poloniex kitérőnél említetteket tudnám megismételni, emiatt csak kisebb módosításokat hajtunk végre a zöld csatornán, illetve a remélhetőleg jó helyen várakozó támasz zónákon.
Napos idősíkon is csak akkor születhet megoldás, ha a zöld csatornából távoztunk, viszont itt jól látszik, miért nem lehet egyértelműen a csökkenő folytatás mellett kiállni! Tehát a 12k környéki lehetőségek még mindig adottak, viszont a napos divergencia erősen ez ellen dolgozik, ettől függetlenül még a vevőknek is állhat a zászló, de néhány felszúró csapkodáson kívül többet nem igazán tudok elképzelni.


Napos: tehát van egy napos divergencia, ami már igencsak a végét járja, viszont még néhány napig feszíthető a húr, ehhez hasonló érdektelenségbe van szükség mint az elmúlt hétvégén. A zöld szellemgyertyák követésével se járnánk rosszul, viszont ahogy az év eleji divergencia után sem sikerült jól a folytatás, jelenleg sem jobbak a kilátások, de mivel a májusi mindent átszakító zuhanással, elég jól kitakarítottuk a szemetet, most egy utótakarítással is eleget tehetnénk a korrekciós vágyaknak. Tehát a portörlés egy 7,6k környéki visszanézéssel megoldható, viszont egy nem lebecsülendő 6k-s long túrán vagyunk túl, ahol azért kicsit nagyobb pormacskák is összeállhattak, ezeket  már csak egy 6k környéki visszanézéssel tudnánk lerendezni!
Bármi is lesz a folytatás, mindkét irányra találni fogunk "utólagos" magyarázatot, de minden negatív előjel ellenére mégiscsak volt egy májusi felezés és az ezt követő várakozások, a 2012, 2016 utáni történéseknek megfelelően, hosszútávon mégiscsak happy end-re engednek következtetni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a szituáció ugyanaz, egyelőre az új beszállók, illetve a már bent lévők részéről is folyik a kivárós játék, ugyanez zajlik az eladói oldalon is, csak ott kicsit könnyebb a végső döntési szituáció, mivel csak meg kell lovagolni az adódó szituációt. Mivel hetes és hónapos szinten, tudatosan vagy tudatlanul Doji gyertyában futhat ki a történet, egyáltalán nem csodálkozhatunk azon hogy senki se mer lépni! A júniusi határidős kötések lejárta után, a jelenlegi szituációnál izgalmasabb történésekben bíztunk, viszont ma is megtörténhet az állóvíz felkavarás, ugyanis lejár 930 millió dollárnyi opciós szerződés, ami a hétvégét izgalmassá teheti! Tehát ha megtörténik az állóvíz felkavarása, attól további longs oldali visszaesést, illetve shorts oldali hegymenetbe kapcsolást várok!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZZW4wsL9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Qn22fl5t/

Hetes: a múlt heti kisebb testtel rendelkező Doji gyertya után, várható volt a visszaesés, test nélkül durvább várakozásaink is lettek volna, de még várjunk ezzel a kisebb kijelentéssel, mivel a hétvége még ennek nyomatékot is adhat.
Ha a hónapos gyertyát is bevesszük a játékba, amely zárása a jövő hét elejébe is átnyúlik és addig sem történik változás, akkor hónapos szinten is lesz egy talán kistestű Doji gyertyánk, az eheti hez hasonló gyengébb visszaeső júliusi következménye is lehet. Tehát ha negatív lesz a júliusi folytatás, de sikerül a májusi gyertya nyitószintje (8,071$) fölött zárni, akkor augusztusban megkezdhetnénk, a valószínűleg év végéig tartó következő építkezési folyamat. Majd mielőtt még újra elővehetnénk a 20k-s csúcstámadásra irányuló gondolatainkat, belefuthatunk a jelenlegihez hasonló korrekciós várakozásokkal fűszerezett és nagy valószínűséggel jövő év elejéig tartó időszakba.
Visszatérve a hetes történésekre, tehát a jelenlegi gyertya további hizlalásával ráerősíthetünk a negatív folytatásra, de bonyolítható is a szituáció, például egy ismételt, de már test nélküli doji gyertyával, ez semlegesítené a múlt heti gyertyát és kinyithatja az utat, a pozitív lehetőségek előtt!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IXHFfK8y/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/RhgmHh54/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/CCUEFhSA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dyj0evd8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aipY99sZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/XsSbp7hi/
https://www.tradingview.com/x/xNGf8D5H/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RJoYPAXh/
https://www.tradingview.com/x/ISrGUhoy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3402 on: June 29, 2020, 10:43:49 AM »
A végjátékra várva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.29!

BTC, még mindig a mókuskerék, de nagy valószínűséggel már nem sokáig, feltéve hogy a napos divergencia megoldása, az előjeleknek megfelelően, jelentősebb negatív elmozdulást eredményez!
Órás mozgásban, a hétvégére volt egy mentőöv, ezzel a lehetőséggel  nem sikerült érni, viszont ez a fordított fej-váll lehetőség már pénteken elég látványosan kezdett elúszni.
Elég unalmasan léptünk be a hétvégébe, látványosan beszorulva az 50-es mozgóátlag alá, ami a szombat esti 8,845$-os szintre történő lenézésben csúcsosodott ki, vasárnap pedig elment a javítással. Az 50-es mozgóátlag áttörésére, jó volt a vasárnapi igyekezet, de ez egy nagyon halvány javítási kísérlet volt, ide rögtön be is húzhattunk egy fekete ellenállást, majd a visszapattanást megfogta az 50-es mozgóátlag és a történet zárásaként ismét megtámadtuk az ellenállást.
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy van egy komoly fekete ellenállás, ami sajnos megkapta a vissza-tesztjét, de alulról az 50-es mozgóátlag még ezt is menteni igyekszik. Ezt a fekete, illetve a feljebb kék ellenállást, egy parabolikus lefordulás elemeiként is kezelhető, ennek megfelelően a jelenlegi szituban a végjátékra várnánk, ami tökéletes lehetőség a 8,400$-os szint alatt várakozó, 300$ mély zónában történő határozott megérkezésre és ha úgy alakul, visszapattanás esetén jöhetnének az újabb pozitív lehetőség keresések! Ellenkező esetben, a nagyobb idősíkokon is látható mozgásnak megfelelően, illetve a napos divergencia okán, csak reménykedhetünk abban, hogy a történet nem a márciusi, hanem sokkal szerényebb 6k környéki megoldással is rendezhető.


4 órás idősík: a június 20-ai kiugrás előtt és néhány órával a kiugrás után is jónak gondoltam ezt az emelkedő háromszöggel történő helyzetmegoldást, de mikor megérkezett a visszarántás és az mélyebbre szaladt mint a kiugró gyertya, ott már a piros háromszög pozitív lehetősége menthetetlennek látszott, nem is sikerült, de jött egy zöld mentőöv, ami már az ellenállásra felkapaszkodás lehetőségét sem kapta meg. Tehát ez a 12k-s szintet megcélzó folytatási lehetőség elúszni látszik és az egyre jobban megdőlő ellenállások, azt a lehetőséget is elkészíthetik, hogy az eredetileg 2k-s plusz várakozás helyett, 2k-s mínusz legyen a végső megoldás!


Bitcoin Futures chart: köszönhetően a péntek délutáni felfokozódó vásárlói érdeklődésnek és annak hogy szombat estére kicsit odavertek a macik, a hétfői nyitásra kialakult egy apró 100$-os pozitív rés. Ezen rés bezárása érdekében, már hajnalban volt egy nagyon gyenge próbálkozás, viszont aki ezt a próbálkozást elkövette, az gyorsan rájött hogy tévedett, el is engedte a történetet. Ettől függetlenül a rés bezárása nagy valószínűséggel a mai napon meg fog történni, legalábbis remélem hogy ezt a mutatványt még a parabolikus lefordulás eldurvulása előtt sikerül megoldani!
Napos lehetőségek 12k környékére mutató próbálkozásai egyre jobban halványodnak, de még mindig van egy, utolsó utáni kiskapu, amit már csak azért is nyitva kell tartani, mert ahogy az utóbbi hónapokban, sőt talán évben is rendszeresen előfordult, végül teljesen az ellenkezője történt, mint amire az előjelek utaltak!


Napos: tehát, ahogy év elején, most is benne vagyunk egy a gyertyák és a volume oszlopok álltál jelzett divergens mozgásban, de ahogy az év eleji végjáték előtt is történt, a divergens mozgás megszűnését, csak jóval később követték az igazán véres napok!
A gyertyák tetejére fekete színnel behúzott parabolikus ív, az év elején láthatóhoz képest, a jelenlegi nagyobb bizonytalanságot mutat, ha ugyanolyan egyértelmű lenne a forgatókönyv, akkor már 22-ei kiugrás sem valósul meg, hanem szép lassan megindulunk lefelé.
A szombati visszaesést mentendő, a vasárnapi volume már halványan átkukkantott az ellenálláson, de ehhez hasonlót az év eleji történéseknél is láthattunk. Ahogy az ellenállás is mutatja, már csak néhány napunk van arra, hogy a volume oszlopokat kordában tartsa a fekete ellenállás, viszont ha ehhez hozzávesszük a divergens mozgást segítő, gyertyák által kirajzolt alsó csúcsokat, akkor ahogy azt a halvány narancs színnel behúzott zónával is mutatom, van még itt egy olyan 700$ mély zóna, ahol a pozitív meglepetés folytatás kialakulhat vagy adható egy olyan utolsó utáni javítási lehetőség, mint ami a március 7-én kezdődött zuhanást megelőző hetet is felpiszkálta.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon továbbra is hiányzik az önbizalom és egyre inkább arra megy ki a játék, hogy minél előbb túl-legyünk azoknak a bizonyos korrekciós elvárásoknak a teljesítésén! Ha megindul a lejtőn a szekér, elképzelhetetlennek tartom, hogy a longs oldali mozgás ne nézzen vissza a 20k alatti zónába, majd ha egy határozott záró momentuma lesz a hirtelen árvisszaesésnek, akkor remélhetőleg megkezdődik, egy a kezdetekben még megbízáspumpa és ha egyértelmű jelei lesznek a korrekciós záró momentumnak, talán majd a konkrét vevői szándékok is kezdenek kibontakozni.
Short oldalon, pénteken láthatunk egy próbálkozásszerűséget vagy beijesztést, de a hétvége lehűtötte a kedélyeket, most pedig, valószínűleg a hónapos zárás közelsége miatt nem történik semmi, de az sem biztos hogy várnunk kell a hónapos zárásig, mivel már most vannak arra utaló jelek, hogy a július, a macik hónapja lesz!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/aGc3PtaG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/S5ZyGS0K/


Hetes: hacsak nem történik egy olyan felpiszkálás, mint amit a napos kitérő végén is említettem, konkrétan egy 9,350-9,600$-os szinten történő havi zárás, akkor a hónapos Doji gyertya felejtős! A havi zárás egy keddi történet, tehát lehet hogy csak a hét eleji történések lesznek izgalmasak és  a júliust is meghatározó folytatást megelőzően, a hét hátralévő napjaira megint elszürkül az érdeklődés.
A heti mozgásban, legalábbis az én elképzelésemben semmi váratlan dolog nem történik, tehát a 4 héttel ezelőtti, világoskék csökkenő trendvonalról visszapattanást követően, igyekszünk eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak!
Szerintem, minden azon múlik, hogy a napos divergencia mekkora negatív hullámot vált ki és ha idehozzuk segítségül a Fibonacci szinteket, akkor azt is látjuk, ha a negatív hullámmal, csak minimálisan eleget-teszünk a korrekciós elvárásoknak, az is egy 8k alá benéző történés!
Ha ebből a korrekcióból kimarad a határozottság, de megtörténik a 8k környékére visszanézés, viszont a 2019-es és az idén februári csúcsra felhúzott ellenállás megkapja a vissza-tesztjét, akkor érkeznénk meg ahhoz az augusztus eleji szituációhoz, amiről a napos idősík zöld szellemgyertyái is szólnak!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/rARMN1Q1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Gx1mHhYD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GkQylng2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L21ty6dy/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/fHQoCj90/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YW2tTQVr/
https://www.tradingview.com/x/i0uARPc3/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/87oO2ZPq/
https://www.tradingview.com/x/MICHps5j/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3403 on: July 03, 2020, 10:27:59 AM »
Továbbra sincs megoldás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.03!

BTC, ismét átszenvedünk egy hétközi mozgást, ennek megfelelően lényegében nem is történik semmi...
A hétfői körképben ott tartottunk, hogy volt egy hétvégi 100$-os Futures rés, amelynek hétfő esti, max keddi bezárására számítottam, ezt az elvárást hétfő estére sikerült is teljesíteni és mivel az órás mozgásban, ez egy új csúcsot jelentett, akár még több is kisülhetett volna a lehetőségből, mint a folytatásban elért 9,292$-os szerdai csúcs. Ez a szerény hétközi teljesítmény, mégis kialakította egy csatornaszerűségben emelkedő mozgást, viszont, ahogy már a szerdai csúcsra felszaladást megelőzően is érzékelhető volt, valami hasonló mutatványra lehetett számítani mint a csütörtök délutáni zuhanás, ami első körben 9k-ra, majd egy jelentősebb leszúrással 9k alá is visszavitte az árat! Tehát, a kék kisebb csökkenő trendvonal megtörése ellenére, nem nagyon tudtunk élni a lehetőséggel.
A leszúrás után, mintha kezdene újra lendületbe jönni a mozgás, de ne gondoljunk nagy dologra, csupán arra, ha a 9,150$ környéki szinteket még a hétvégi zárást megelőzően sikerül átlépni, akkor hétvégén a szerdai csúcs támadgatásával tölthetjük, majd attól függően, hogy a hétfői nyitás követően, lesz e ismételten bezárni szükséges résünk vagy sem, azt követően talán a lényeggel is lesz időnk foglalkozni.
Tehát továbbra is az a fő kérdés, jön-e az a bizonyos nagyobb visszaesést eredményező végjáték, esetleg még néhány hétig tekerjük a mókuskereket, majd a 2012-'16-os felezések utáni példának megfelelően, lassan, de mégis rátérünk egy pozitív folytatási pályára!


4 órás idősík: az emelkedő háromszöges lehetőségek, szépen de biztosan kezdenek elúszni, sőt ha az órás idősíkon felvázolt emelkedő csatornaszerűséget is figyelembe vesszük, akkor még mindig ott tartunk, hogy a zöld háromszög támasza folyamatos vissza-teszt állapot alatt van! A helyzetet súlyosbítja, az utóbbi bő két hónap csúcsaira felrajzolt parabolikus ív, ami a végjáték tekintetében, talán egy szerényebb fibo 0.38 környékére visszanéző korrekciós megoldást eredményez. Ha a meredekebben csökkenő, kék ellenállás hétfői megtörését követően, a fekete csatornaszerűségnél többet sikerül felmutatni, tehát visszakapaszkodni a zöld háromszögbe, majd jelenleg a következő kék ellenállás támadásával lennénk elfoglalva, akkor a hétvégi történésektől is többet várhatnánk, ennek hiányában most még az is teljesítmény lesz, ha tartjuk a jelenlegi szintet.


Bitcoin Futures chart: a már említett hétfői résbezárást követően, hamár megvolt a lendület, akkor a keddi lendület és a szerdai csúcs, a múlt heti 9,8k ismételt elérésévvel vagy akár a 10k megközelítésével is végződhetett volna. De nem így történt és mivel fennakadtunk, abban a jelen mozgás szerinti ellenállási zónában, ami az utóbbi két hónap mozgásában központi szerepet játszik, ennek akár később szerepe is lehet, főként a tegnapi határozott 300$-os visszalépést követően.
Napos mozgásban továbbra is nyitottak a kérdések, viszont egy 9k alá határozat visszalépés, megpecsételhetné a 12k környékére várt lehetőségek sorsát!


Napos: ahogy látjuk a divergencia továbbra is megvan, ekkora hétközi punnyadás után nem is csodálkozhatunk, a hétvégi aktivitástól pedig még ennyire sem számítok. Tehát, ha tényleg a végjátékra várunk, ami a divergencia megtörését követően intenzív ármozgást eredményez, akkor nem csodálkozhatunk ezen a jelenlegi feszült helyzeten! Azok a várakozások, miszerint az idei év vége felé még mutatni kellene valami kiugró teljesítményt, ezzel a lassan két hónapja döntésképtelen mozgással, főleg ha még a korrekciós elvárások teljesítése is hátravan, a jelen állás szerint elég kilátástalanok.
De ha már az áprilisban felvázolt szellemgyertyákkal is hasonló mozgásra és egy augusztusi továbblépésre számítottunk, akkor amíg nem történik egy határozottabb 8k alá visszaesés, talán a jellegi mozgásban sem kell problémát lássunk. Ettől függetlenül ahogy a harmonikus minta lehetőség, illetve a várakozó szürke támasz zónák és jelzik, egy esetleges határozott visszaesés nem feltétlenül sorolandó a gyászjelentés rovatba, csak hát minél tovább húzzuk ezt a kötelezőnek látszó feladatot, annál később tudunk ráállni a következő pozitív hullámra! Tehát amíg a divergencián, illetve az üveghegyen sem vagyunk túl, addig felesleges időpazarlás a mélyebbre szántó gondolatokat megfogalmazása...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgás, szépen tükrözi a jelenlegi döntésképtelen helyzetet, azonban nagy meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy ebből a semmiből tartós emelkedést sikerüljön kialakítani. Talán egy megbízáspumpálással, azonban ha ehhez nem társul árvisszaesés, akkor ez a pumpálás csak az időhúzásban segítség és sok, a későbbiek folyamán nagyon is szükséges puskaport ellövünk!
Shorts oldalon sem fényesebb a helyzet, de ebből a mélységből mégis könnyebb egy esetleges negatív hullámra ráülni. Azzal számolva, hogy a már lassan mögöttünk hagyott héten, meg indulunk azon a bizonyos lejtőn, számítottam határozott emelkedésre, ennek a pénteki gyertyával meg is adhattuk volna a kezdőlökést, de a hétvégét sikerült annyira semmittevésbe fullasztani, hogy még az eladók kedve is elment az árbedöntéstől.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zSEl80rP/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/E1yo6l2f/


"Hetes: hacsak nem történik egy olyan felpiszkálás, mint amit a napos kitérő végén is említettem, konkrétan egy 9,350-9,600$-os szinten történő havi zárás, akkor a hónapos Doji gyertya felejtős! A havi zárás egy keddi történet, tehát lehet hogy csak a hét eleji történések lesznek izgalmasak és  a júliust is meghatározó folytatást megelőzően, a hét hátralévő napjaira megint elszürkül az érdeklődés.
A heti mozgásban, legalábbis az én elképzelésemben semmi váratlan dolog nem történik, tehát a 4 héttel ezelőtti, világoskék csökkenő trendvonalról visszapattanást követően, igyekszünk eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak!
Szerintem, minden azon múlik, hogy a napos divergencia mekkora negatív hullámot vált ki és ha idehozzuk segítségül a Fibonacci szinteket, akkor azt is látjuk, ha a negatív hullámmal, csak minimálisan eleget-teszünk a korrekciós elvárásoknak, az is egy 8k alá benéző történés!
Ha ebből a korrekcióból kimarad a határozottság, de megtörténik a 8k környékére visszanézés, viszont a 2019-es és az idén februári csúcsra felhúzott ellenállás megkapja a vissza-tesztjét, akkor érkeznénk meg ahhoz az augusztus eleji szituációhoz, amiről a napos idősík zöld szellemgyertyái is szólnak!"


Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BKuaA34Q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BfTiezWE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NHhacWIk/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L21ty6dy/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ZSIIesOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8JOFKEjq/
https://www.tradingview.com/x/8ahQC9fR/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/YRSTNJcR/
https://www.tradingview.com/x/k4Ryjoeo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3404 on: July 06, 2020, 11:51:57 AM »
Ezen a héten van mit kijavítani, esetleg még jobban elrontatni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.06!

BTC, volt egy olyan várakozás a pénteki délelőtti órás kitekintőnél,  ha sikerül a csütörtöki 9,150$-os csúcsot átlépni és ezt még a hétvégi zárás előtt sikerül összehozni, akkor a hétvégi mozgás, valahol a szerdai csúcs 9,290$ környékén tarthatja az árat!
Ez a csütörtöki csúcsátlépés kitolódott szombat estére, majd ahogy egy ideális továbblépéshez szükséges, ráülve a 200-as mozgóátlagra korrigált egy keveset, de sajnos itt el is fogyott a tudomány... A csalódott hangulattal vasárnap délig csökkenést eredményezett, viszont ennek sem voltak komoly szándékai, ami ki is tartott a nyitás előtti utolsó óráig és jött egy, az utóbbi hetekben szokássá vált, úgy teszünk mintha bedőlne, de a végeredmény újra és újra csak egy durván 100$-os leszúrás.
Mai reggelt egy 100$-os bika gyertyával nyitottuk, ennek a későbbiek folyamán folytatása is lehet, de az utóbbi napok-hetek tapasztalatából kiindulva, ezt még fogadjunk kétséggel!
Mivel a szerdai és szombati csúcsra felhúzott ellenállást, átszakította ez a reggeli akció, attól függően hogy ennek vissza-tesztelésével vagy további emelkedéssel, esetleg a szerdai csúcsra ráüléssel folytatjuk, elővarázsolhatunk néhány 100$-os hét eleji emelkedést a kalapból. Azonban mint látjuk 9,500$ környékén egy csökkenő ellenállás várja az árat, ami a szaggatott vonallal kiegészülve egy csökkenő háromszög részét képezi! Tehát ha komoly szándékai vannak jelenlegi hadgyakorlatnak, akkor valószínűleg nem húzzuk az időt, a piros ellenállás vissza-tesztelésével, hanem gyorsan átszaladunk a szerdai csúcsszinten, majd megtámadjuk a kék ellenállást és azon határozottan átlépünk, ahol már egy komolyabb korrekcióra/vissza-tesztre is juthat idő!


4 órás idősík: ezen az idősíkon, a kék ellenállás és a szintén kék szaggatott támasz is értelmezhetőbb formában látszik, tehát az a csökkenő irányú háromszög, amely a sokak által várt zöld emelkedő háromszög vesztét is okozta!
Ennek a csökkenő háromszögnek van egy gyenge pontja, méghozzá beérkezési irány! Ahogy a piros számozás is mutatja, közel 1 hónappal ezelőtt, alulról megérkeztünk az ellenállásra, majd bepottyantunk a 9k-s szaggatott támasz környékére és ezt 10 nappal később megismételtük! Tehát azért nem egyértelmű a kék támasz, mert háromszögben mozgási irányok ellentétesek, illetve mint látjuk, nincs minimum kettő olyan konkrét alj amire egyértelmű támaszt lehetne behúzni.
Abban az esetben, ha mégis működik a csökkenő irányú háromszög hatás és lefelé vesszük az irányt, akkor a kék támasz zóna 2 hónapos várakozás után ismét szerepet kaphat, talán főszerepet...


Bitcoin Futures chart: órás réssel ismét nem kell foglalkoznunk, mert az a kevés ami volt, az rögtön a nyitás után be is záródott!
4 órás nézetben folytatva jobban átláthatóbbá válik a történet, viszont ez nem egy izgalmas történet, mert ahogy a zöld sáv is mutatja, a májusi felezést követő feszült hangulat 2 hónappal később is érezteti hatását. Ezen zöld sávon belül, van egy központinak nevezhető zóna, aminek még a március 7-ei zuhanás előtt volt fontos szerepe, ezt a zónát 2 hete izgatjuk alulról és igencsak afelé hajlik a dolog, hogy a zöld sáv 8,7k környéki alja felé kacsintgatunk!
Napos nézetben még mindig ugyanott tartunk, változáshoz a zöld sávon belüli történet megoldására van szükség!


Napos: nagy a káosz a charton, de természetesen ez csak azoknak káosz, akik nem is akarják átlátni...
A még nagyobb káosz érdekében, 3 piros ívvel, illetve egy szaggatott ellenállással bővült a chart, de nem kell sokat gondolkodni milyen indokkal. Természetesen azzal az indokkal, hogy a gondolatmenetbe bekerüljön egy 6k mély fordított fej-váll lehetőséggel, melynek a végjáték előtt, szüksége volna a jobb oldali váll érdekében történő, nagyjából 3k-s visszalépésre!
Tehát, ha ehhez a fordított fej-váll kezdeményhez igazodunk, akkor a jelenlegi szintről kicsit komolyabb visszalépésre van szükségünk! Ez a visszalépés jelentheti a tavaly decemberi 6,5k-s aljak szintjét, de jóval kevesebbel is megelégednénk, például a 7,6k környéki támasz zónába visszanézéssel.
Mindezeket megelőzően, annak kellene kiderülni, hogy a divergens mozgásnak megfelelően valóban visszaeséssel folytatjuk, esetleg egy csökkenő irányú beijesztéssel vagy rögtön a lovak közé csapunk és határ a csillagos ég, pontosabban 17k!
Amitől továbbra sem tértünk el, az a szellemgyertyákkal felvázolt durván 3 hónapos oldalazó elképzelés, majd az annak happy enddel történő pozitív folytatási lehetősége, viszont hogy ez a lehetőség továbbra is fennmaradjon, a komolyabb csökkenő irányú lehetőségeknek ki kellene húzni a méregfogát!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mintha az itt longs oldalon látható utóbbi kettő hetes mozgás, ugyanazt tükrözné, mint a hetes kitérőnél említett, 3 héttel ezelőtti doji gyertya után kialakult mindkét oldalon érthetetlen elbizonytalanodás! Jól érzékelhető módon, a vevői oldal itt már többet nem akar kockáztatni, azzal azonban senki sem járna jól, ha a május felezést megelőző beárazás használva, mindenki köszöni szépen és távozik, mert azzal azt kockáztatjuk, hogy az idei év hátralévő részében várt és a 2012-'16-os fertőzések után is tapasztalható óriási lehetőséget elpuskázzuk!
Shorts oldal már egy héttel ezelőtt is bepróbálkozott, sikertelenül mert ezek a próbálkozások csak védekezések voltak, ezt jól tükrözik, az órás idősíkon látható tömeges csökkenő irányú szurkálás! Amivel sikeres lehet az eladói oldal, az bepróbálkozás egy megbízáspumpa elindításával, ha sikerül a terve, akkor a kitartó vevői oldalt sikerül elbizonytalanítani, majd belekergetni őket egy pánik eladássorozatba és attól függően, mekkora lesz ez a pánik, úgy lehet halászni a zavarosba! Viszont ha tényleg csak halászni szeretnének a zavarosban, akkor a felpumpált megbízáslufi szépen ki is fog pukkan...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6G5dVglV/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dsE56swW/


Hetes: a 4 héttel ezelőtti maci gyertya után következő bizonytalan doji gyertya, még viszonylag érthető, ugyanez nem mondható el a következő kettőről és hát ez a kettő a felelős, a jelenlegi egy helyben topogásért! Tehát nem azzal van a gond, hogy május 10 környékén elfogyott a lendület, mert a felezés előtti beárazás ezt indokolta, hanem akik ebben a beárazásban részt vettek és felezés körüli pozitív várakozások hamis tengerében bennragadtak!
Bennragadtak, viszont a hosszútávú elképzelések tekintetében jelenleg, ha távoznak, ha maradnak, mindkét lépésük kockázatos és hát ezzel nem csak magukkal, hanem mindenkivel kicsesznek!
Kettő hónapja zajlik az állóháború, viszont minél tovább húzódik a dolog, annál nagyobb verekedés vagy örömködés lesz a végén, de még mindig azzal járnak a legjobban, ha kivárnak a végsőkig és egy esetleges pozitív próbálkozássorozatra ráülve, végül mégis sikerül egy nagyot robbantani, ha mégse, akkor így jártak/jártunk és próbálkozhatunk jövőre...


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Jc86Uswb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HegZtuXv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VGIhYngl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JsgHB6Cd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YnfIafTe/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SwTQQuLi/
https://www.tradingview.com/x/S6GoCQWk/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H2Wjwx0I/
https://www.tradingview.com/x/gmJI3oKC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3405 on: July 10, 2020, 10:52:47 AM »
Ez a hét is ment a kukába!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.10!

BTC, jól gondolkodtam a hétfői körképben, miszerint... "Mivel a szerdai és szombati csúcsra felhúzott ellenállást, átszakította ez a reggeli akció, attól függően hogy ennek vissza-tesztelésével vagy további emelkedéssel, esetleg a szerdai csúcsra ráüléssel folytatjuk, elővarázsolhatunk néhány 100$-os hét eleji emelkedést a kalapból. Azonban mint látjuk 9,500$ környékén egy csökkenő ellenállás várja az árat, ami a szaggatott vonallal kiegészülve egy csökkenő háromszög részét képezi!"
Tehát kedd estére felkapaszkodtunk 9,380-ra, majd szerdán ezt megfejeltük 9,467$-os csúccsal és mivel ez nem az a hullám volt, ami kitörést jelent a 2 hónapos letargiából, ennek megfelelően vissza is csúsztunk.
Mivel a szerdai csúcs érintette a kék ellenállást, majd ezt látványos visszaesés követte, erősen afelé hajlik a dolog, hogy a kék szaggatott támaszig meg sem állunk! Ha megérkezünk a támaszra, ami ugyebár egy csökkenő irányú háromszög támasza, akkor két lehetőség van!
Ha igazán erős ez a csökkenő lehetőség, akkor a támasz nem valószínű hogy első nekifutásra megadja magát, előtte várhatnánk egy 100-150$-os visszapattanást, majd ha ismételten megérkezünk a támaszra és azt nem csak vissza-teszteljük, hanem azon határozottan át is szaladunk, ott már a csökkenő irányú háromszög 2k-s várakozásának megfelelően, jöhetne valami durvább negatív hullám.
Megnézve az utóbbi két hét csökkenő irányú próbálkozásait, azok rendre visszaverésre kerültek, tehát ha most is egy hasonló akcióval folytatjuk, akkor a csökkenő folytatási lehetősége, talán áttevődik a jövő hétre, majd szembemenve a háromszög jelzésével, a jövő heti long irányú próbálkozások, mégiscsak áttörik a kék háromszög ellenállást!


4 órás idősík: ezt az idősíkot azért kezdtem figyelgetni, mert sokaknak volt egy emelkedő háromszög lehetőség elképzelésük, ami szerintem, a piros háromszögben mozgásig még realitás volt, de mivel abból csökkenő irányba kipottyantunk, pótvizsgára volt lehetősége a zöld háromszögből történő javítással. Kettő héttel ezelőtt a zöld háromszögből is kipottyantunk és hát mivel, nekem már ekkor volt egy csökkenő irányú háromszög elképzelésem, ami még most is egy erős lehetőség, ezért gondoltam derítsük ki, a nagyoknak vagy egy kicsinek jobbak a meglátásai...
Egy parabolikus ív is felkerült az utóbbi két hónap csúcsaira, ennek már a sokadik módosításán vagyunk túl és mint látjuk, a jelenlegi mozgásnak megfelelően is módosíthatnánk, de nem tesszük, mivel ha megnézek a márciusi zuhanást megelőző szituációt, akkor ott is egy hasonló kisebb long próbálkozás előzte meg a mélyébe zuhanást.
Hasonlóan nagy zuhanásnak nem kellene bekövetkezni, legalábbis ha a csökkenő irányú a háromszög lehetőséget nézzük, akkor nem, de ha a Fibonacci szinteket is figyelembe vesszük, a 6k-s szint elérés lehetősége már nem a kisebb zuhanás kategóriájába tartozó történés lenne!


Bitcoin Futures chart: az órás idősík történéseivel most sem húznám az időt, mivel az a két rés, ami rövidtávon fontos nekünk, az a 4 órás idősíkon is egyértelműsíti mik is a lehetőségeink.
Ami a réseknél is fontosabb, az a zöld sávot megfelező lila zóna, amelytől ha sikerülne elszakadni, majd ezzel a lendülettel kilépni a zöld sávból, akkor megérkeztünk a történet azon részéhez, ami a két hónapos iránykeresés után, végre kijelölheti a folytatási irányt! Ha a rések bezárási sorrendjét nézzük, hosszabb távon a 7,610$-os rés bezárásával járnánk a legjobban, mivel ott egy támasz zónából visszapattanásra is lehetőség nyílhat és ezzel még a február-május közötti határozott long hullám tekintetében is egy elfogadható korrekciós visszalépést hajtanánk végre.
Napos idősíkon már nem annyira örülnék egy ilyen csökkenő irányú folytatásnak, mivel ha még hosszabb időtávon gondolkodunk, akkora 12k környéki harmonikus minta kifutás, illetve az impulzus zárási lehetőség, a jelenlegi szintről történő visszaeséssel menne a kukába és ennek a kijavítására talán 2021 tavaszáig is várnunk kell.


Napos: a kisebb idősíkokon látható le/fel liftezés, ismét oda vezetett hogy a parabolikus ív általi vészjelzés, egyelőre elhalványodott, igaz ettől a "vészhelyzet" még nem múlt el, de ha ismét a zöld szellemgyertyákkal felvázolt lehetőséggel példálózok, akkor ez egy ismételt 10k környéki felkapaszkodás kezdeti momentuma is lehet! Illetve ha a Futures napos várakozásait is idevesszük, akkor a szellemgyertyákkal felvázolt 12k-s vagy még nagyobb folytatás is megvalósulhat...
Van itt nekünk egy 2 hónapos divergens mozgásunk, amelyet mintha az utóbbi két nap aktivitása igyekezne megtörni, de ez egyenlőre még csak nagyon halvány figyelmeztetés, viszont ha az RSI mozgásra felhúzott ellenállás, utóbbi napokban történő átszakítását is fegyelembe vesszünk, akkor a divergens mozgás megtörni igyekvő halvány próbálkozások, napokon belül a végső megoldással is előrukkolhatnak!
A durva visszaesési lehetőséget előrevetítő harmonikus minta lehetőség, illetve a piros ívvel szintén mint lehetőség berajzolt jobb oldali vállrész, egyelőre csak figyelmeztetés arra, hogy mennyire nem mindegy, miként oldódik meg ez a kettő hónapos oldalazó probléma.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is várja a sült galambot vagy legalábbis azt hogy az eladói oldal végre éljen a lehetőséggel, ami persze lehet egy kamu megbízáspumpával végrehajtott, mindkét oldalnak tökéletes lehetőség, csak hát mivel ennek nagyon magas szinten kell eldőlnie, ahogy ezt a kettő hónapos oldalazó időszak is mutatja, a nagyobb fejében sem egyértelmű mit is szeretnének. Viszont ha a longs chartot megnézzük, ott is a június 16-ot követő időszakot, akkor mint a megváltót úgy várják a helyzet tisztázását és a várakozó pozíciók hasznának biztonságba helyezési lehetőségét megerősítő, várhatóan az eladói oldalról érkező segítséget!
Sholts oldalon vannak próbálkozások, de ezek határozottságban egyelőre még nagyon elmaradnak attól, ami egy kisebb pánikeladást elindíthatna. Szerintem ha a 8-9k környéki szinteket megkarcolná a shorts oldal, ott már a 15-20k környékére történő felszaladás kapuja is kinyílhat, azonban ennek nem biztos hogy örülünk, mert az már a nagyobb visszaesés tekintetében is egy komoly eladói lépés.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZoM4n1qJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vb9TyGjy/


"Hetes: a 4 héttel ezelőtti maci gyertya után következő bizonytalan doji gyertya, még viszonylag érthető, ugyanez nem mondható el a következő kettőről és hát ez a kettő a felelős, a jelenlegi egy helyben topogásért! Tehát nem azzal van a gond, hogy május 10 környékén elfogyott a lendület, mert a felezés előtti beárazás ezt indokolta, hanem akik ebben a beárazásban részt vettek és felezés körüli pozitív várakozások hamis tengerében bennragadtak!
Bennragadtak, viszont a hosszútávú elképzelések tekintetében jelenleg, ha távoznak, ha maradnak, mindkét lépésük kockázatos és hát ezzel nem csak magukkal, hanem mindenkivel kicsesznek!
Kettő hónapja zajlik az állóháború, viszont minél tovább húzódik a dolog, annál nagyobb verekedés vagy örömködés lesz a végén, de még mindig azzal járnak a legjobban, ha kivárnak a végsőkig és egy esetleges pozitív próbálkozássorozatra ráülve, végül mégis sikerül egy nagyot robbantani, ha mégse, akkor így jártak/jártunk és próbálkozhatunk jövőre... "


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Lrj68Dmd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NNYnjbAu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NnKzP7Kb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dNyVNDWd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Ka64XqQb/
https://www.tradingview.com/x/9RMWxPMn/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H2Wjwx0I/
https://www.tradingview.com/x/gmJI3oKC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3406 on: July 13, 2020, 11:26:07 AM »
Sokadik, utolsó hétben gondolkodás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.13!

BTC, ahogy a pénteki körképben is megfogalmaztam "mivel ez nem az a hullám volt, ami kitörést jelent a 2 hónapos letargiából, ennek megfelelően vissza is csúsztunk. ", viszont nem értük el az a 9k-s támaszt, amely segíthetett volna a tovább gondolkodást.
Hétvégén is kaphattunk volna segítséget, mégpedig a kék emelkedő csatornából történőm csökkenő irányú határozott kilépéssel! Ennek megfelelően, a vasárnap délutáni verekedést megelőzően, fel is vázoltam, egy pozitív és egy negatív folytatásra irányuló elképzelést. Illetve kiegészítettem a gondolatmenetet egy parabolikus emelkedés lehetőségével, amit a kék csatornából történő sikertelen csökkenő folytatás esetén gondolok életképesnek!
Piros nyilakkal megjelöltem az utóbbi két hét mozgásának látványos leszúrásait, hasonlót vártam a hétvégi eseményektől is, de a kék csatorna, illetve a fordító zászló lehetőség, ehhez nem nyújtott segítséget. Viszont leszúrást ismét sikerült kialakítani, ami abban segíthet, hogy a parabolikus gondolat megállja a helyét!
Tehát mögöttünk hagytunk egy olyan hétvégi mozgást, amely megerősíthette volna a csökken irányú folytatást, esetleg egy 9k környékéről történő visszapattanás, arra is rámutathatott volna, hogy van még itt pozitív keresnivalónk, csak a vevőknek kicsit jobban bele kellene kapaszkodni a lehetőségbe!
A hétfői nyitást megelőzően, hirtelen mozdulatokkal visszakapaszkodtunk a kék emelkedő csatornába, majd az éjjeli és a jelenlegi mozgás, mintha egy vissza-teszten törné a fejét, tehát egy a kék támaszról történő pozitív folytatás és következhet, de ennek is csak akkor lesz értelme, ha a piros parabolikus ívet követve, határozottan átlépjük a csökkenő irányú háromszög ellenállását!


4 órás idősík: sajnos még mindig nem néztünk le a kék szaggatott támaszra, pedig a lehetősége megvolt, illetve még most is megvan, mivel van itt egy piros szaggatott vonalunk, amely megfelezi a háromszögön belüli mozgást! Ezt a felezőt egyelőre csak támadgatjuk alulról, azonban mint látjuk, ha sikerül az átlépés, az a csökkenő irányú kék háromszög tekintetében egy ellentétes irányú történés, tehát a pozitív folytatás sokkal bonyolultabb, mint egy a 9k-s támaszra visszaesés...
Bármelyik irány lesz a befutó, min. 1k-s folytatással lehet számolni!
Csökkenő irányba ott egy 150$ mély támasz zóna, amiből lehetőség nyílhat határozott visszafordulásra, esetleg egy további zuhanásra a 7,6k alatt várakozó következő támasz zónába!
Pozitív irányra egyelőre csak a parabolikus ív mutat, illetve egy csökkenő irányú háromszöggel szembemenő, durván 30%-os folytatási lehetőség!
Tehát még mindig a csökkenő folytatásnak nagyobb az esélye, erre a napos idősík történései is ráerősíthetnek, például azzal, ha a divergens mozgás megszűnése után, nem történik semmi meglepetés.


Bitcoin Futures chart: a pénteki zárószint nem csak a rés bezárása miatt fontos, hanem mint látjuk, a múlt hét csütörtöki 200$-os határozott visszalépés utáni, kisebb korrekciót követő ellenállási szint is itt alakult ki, tehát a rés bezárásával ezt a 9,275$-os szintet is vissza-tesztelhetjük és felkínáljuk a lehetőséget pozitív folytatásra!
Napos idősíkon is láthatóvá tettem azt vékony zónát, amire felfűződik a bő két hónapos zöld sávban oldalazó mozgás. Ennek napos nézetben max annyi mondanivalója lehet, ha megnézzük honnan indult a zóna és annak milyen szerepe volt a márciusi zuhanást megelőzően!
Mint látjuk nagy szerepe volt márciusban, ugyanis a zuhanást követően, a 9k magasságban tátongó résen kívül, ez egy olyan elérendő zóna volt, ahol a márciusi zuhanás után sem feladó, sőt remélhetőleg még rá is vásárló hodlerek pénzükhöz juthattak! És ez rögtön rá is mutat arra, hogy bő 2 hónapja miért nem tudunk dönteni a folytatásról!
Itt a válasz, azért mert a hodlerek nem csak a pénzükhöz szeretnének hozzájutni, hanem, ha már kitartottak a vészkorszakban és esetleg még hasznuk is van az 5k környéki vásárlással, de további kockázatot már nem szeretnének vállalni. Tehát vérfrissítésre lenne szükség, vagy az új beszállok részéről, vagy a benn csücsülők részéről, de valakinek meg kell tenni az első lépést, utána már sokkal könnyebben szalad a szekér...


Napos: várjuk az érdemi folytatást, de nagyon nehezen akar megérkezni! A történet hasonló, mint a márciusi zuhanást megelőzően, viszont márciusi-tol eltérően, most néhány pozitív lehetőségbe is belelehetne kapaszkodni, már csak az a kérdés, akarunk e pozitívan továbblépni.
Abban az esetben, ha a harmonikus minta lehetőség B hullámával, eleget tettünk egy nagyon minimális korrekciós elvárásnak, akkor semmi akadálya a szellemgyertyákat követő pozitív folytatásnak. Viszont ha ezek a korrekciós elválása mégsem teljesültek, akkor ez még bepótolásra vár 7,6k, esetleg 5-6k közötti szinteken!
A 15 perces gondolatmenetből indított parabolikus ívet, ezen a charton már csak azért is fennhagytam, mert ha sikerült 10k környékén kicsúcsosítani ezt a parabolikus mozdulatot, akkor még mindig azon az úton mozgunk, amelyet a márciusi zuhanás utána, a szellemgyertyákkal is követhetőnek gondoltam. De továbbra is itt ez a divergencia, amelyet zöld oszloppal is meglehet törni, viszont itt nem az a lényeg milyen színű oszlop, hanem hogy megtörjön a divergens mozgás, ami egy erősen negatív előjelű momentum!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon csúnya az a hirtelen beszakadó elképzelés, amit a longs chartra felrajzoltam, viszont bármennyire is csúnya, ha a divergens előjeleket megnézzük, ezzel számolnunk kell! Természetesen láttunk már sok meglepetést, tehát ebben a szituációból is történhet olyan, amivel senki sem számolt, például hogy a megbízáspumpa nem a shorts oldalon, hanem itt eredményez érdekes dolgokat. Viszont ha már ebben benne leszünk, az már nagy segítség, mivel egyértelműen arra mutat, hogy az eladói oldal is csökkenéssel számol, mielőtt akcióba lép!
Shorts oldalon se egyszerű az élet, saját dolgukat nehezítették meg azzal, hogy az elmúlt hónap végi lehetőséggel nem-éltek, most pedig ha hasonló lehetőséget szeretnének kialakítani, akkor egy 10-15%-os gőzkiengedéssel csökkenteni kellene a nyomáson!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7sbCEAkv/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Dy8XHDrf/


Hetes: mintha a felső piros nyilat követő fordulaton gondolkodna a mozgás, viszont ez ismételten egy szerény megoldásnak tűnik, nekünk nem egy ilyenre lenne szükségünk, ha a 14 vagy a 20k- szintnél is feljebb szeretnénk gondolkodni!
Tehát a nem nagyon érzékelhető, de mégis szerény csökkenő mozgást eredményező 4 hetet követően, múlt héten történt egy apró pozitív fordult, ebből a fordulatból most lehetőséget kaptunk a 10k környékére történő visszakapaszkodásra.
Ennek a visszakapaszkodásnak akkor látnám értelmét, ha a zöld emelkedő háromszögnek megfelelően mozgunk és ha a csillagok együttállása is megfelelő, akkor a világoskék mindenkori csökkenő trendvonalra is tolhatnánk egy apró vissza-tesztet, ami azt segíthetne elő, hogy egy későbbi sokkal hatékonyabb vissza-tesztet megelőző kiugráshoz hozzájáruljunk.
Csak az a baj, hogy itt is felettünk lebeg egy sötét felhőréteg, ami csúnya divergens előjeleket mutat...


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Qf5cLImB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xPF6Wzpg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0NwSLJjy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/PYRFtEki/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4lswKTA4/
https://www.tradingview.com/x/WPXslUWt/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/PxrpQdcu/
https://www.tradingview.com/x/FFdqsCSn/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3407 on: July 20, 2020, 11:51:14 AM »
Lényegében ismét semmi, ami csak ráerősít a negatív előjelekre!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.20!

BTC, kimaradt a múlt hét pénteki körkép, amelyben max azt találgathattam volna, mi fog történni a hétvégén és ebben a találgatásban nagy valószínűséggel, visszatérve a zöld háromszögbe, az azon belüli mozgás folytatásával is lehetett volna számolni. Illetve ahogy a piros nyíllal is felvázoltam, a hétvége mozgásában jelentősebb csökkenő irányú folytatás is megbújhatott volna, ennek viszont a csütörtöki történések kihúzták a méregfogát.
Szokás szerint vasárnap estére kicsit megélénkül a mozgás, ez a nyitás után ki is csúcsosodott, majd rögtön bele is vágtunk a korrekcióba!
Ha eltekintünk a múlt heti csökkenő irányú zöld háromszögből kinézésektől és csak az utolsó felfelé kinézést, majd a folytatást mint vissza-teszt vesszük figyelembe, akkor a következő órákkal határozottabb pozitív lépéseket kellene lássunk, amelyek átszaladnak a kék háromszög ellenállásán és csak a piros szaggatott vonalra történő felülről vissza-teszt után, jutunk csak egy kisebb levegővételhez.
Természetesen ezek csak utólagos megoldáskeresések, mivel ha igazán erős szándék lett volna, egy sokkal pozitívabb történet kialakítására, akkor azt a piros parabolikus ív követésével, már múlt héten meglépjük, helyette maradtunk az időhúzásos megoldásnál.


4 órás idősík: amiért egyértelműen nem állhatunk ki a csökkenő folytatásra irányuló álláspontunk mellett, az a zöld háromszögből lassan egy hónapja történt kilépés utáni vissza-teszt körüli határozatlanságban keresendő, tehát ha egyértelmű és határozott lehet volna a zöld háromszögből történő csökkenő irányú kilépés, majd a vissza-tesztből sem hiányzik a határozottság, akkor már rég 8k környékén mozgunk. Természetesen 8k sem a végső megoldás, de mégis közelebb kerülünk valamihez, például hogy a szürke támasz zónába történő hirtelen visszanézés, majd hasonlóan hirtelen visszapattanás, ráülve az áprilisi csúcsokra, megadja az esélyt a 10k-s környékére visszanéző próbálkozásra, sikertelen visszapattanás esetén pedig a még mélyebbre utazásra!


Bitcoin Futures chart: az egy héttel ezelőtti, rés alját jelző 9275  csak azért maradt a charton, mert a hétközi mozgásban eléggé központi szerepet játszott, illetve még most is azt játszik, mivel mint egy erős támasz úgy pattintotta vissza a vasárnapi lendületes emelkedést lezáró hullámot. Köszönhetően a vasárnap esti igyekezzenek, egy nagyon apró 15$-os rést hagyott maga után a mozgás, ezt a rést tovább hizlalta a nyitás utáni folytatás, tehát a 15$ durván 100$-ra hízott, ami még mindig a nagyon kicsi kategória. Ezen rés bezárására elmehet a hétfői nap és ha arra van szándék, akkor kedden már jöhet a pozitív folytatás vagy egy esetleges hétfői negatív irányú eldurvulás esetén kialakult történet, amely végre kiút lehet a 2 hónapos ingoványból!


Napos: a kék színnel megjelölt, sikertelen árdöntési kísérletek sokaságából arra is gondolhatnánk, hogy nem fog sikerülni és a helyes út, a zöld szellemgyertyák is felvázolt megoldás, tehát hogy augusztusban belecsapunk a lecsóba és meg sem állunk 15-17k-s magasságig.
Jó volna ez a 15-17k-s gondolat, csak hát az órás, 4 órás történések, mintha nem erre irányuló lépésekben gondolkodnának!
A volume oszlopok tetejére behúzott ellenállás, illetve a kék jelzések alatti emelkedő támasz, egy félreérthetetlen divergenciára mutat rá, tehát a 10 nappal ezelőtti kék jelzés után, semmi meglepetés nem okozott volna, ha most egy pár ezer dollárral lejjebbi szinten keresgélnénk a folytatást!
Tehát a 15-17k-s elképzeléseink megerősítése érdekében, először is a 10k szint egyértelmű ostrom alatt tartására lenne szükség, viszont annyira megerősödött a divergens előjel, hogy ha lehetnek is pozitív elképzeléseink, azok megvalósítását mindenképpen meg kell előzze egy negatív lépés!
A 7,6k környéki támasz zónába visszanéző mozgás lenne a legtökéletesebb, mivel ráülne az áprilisi csúcsokra, amelyre akár egy a 2017-es csúcsszintet elérő folytatást is rálehet építeni. Ha sokkal durvább lesz a történet és 6k környéki aljra van szükségünk, akkor az idei szezonra várt 10k feletti tartós elképzeléseink visszakerülhetnek a fiókba és max 2021 tavaszán kerülhetnek ki onnan. Tehát ha visszanézünk 6k környékére és ott sikerül egy aljnak megfelelő fordulatot kialakítani, amely egy 10k-s vállvonallal rendelkező fordított fej-váll lehetőség, jobboldali váll részének is lehetőséget ad, akkor év végére 10k környékére visszakapaszkodva várhatnánk a 2021-es tavaszt és azt, hogy hasonlóan a 2012-'16-os felelések utáni évekre elnyújtott pozitív folytatáshoz, most sem alakul másképp és 2021 év végi, 2022 év eleji happy end a történet vége!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: személy szerint, erről a két chartról várnám azokat az első jeleket, amelyekből még ha nem is azonnal, de néhány nap-hét után, például egy bekövetkezendő árbedöntés után várható folytatásra lehet következtetni.
Abban az esetben ha longs oldalon megkezdődne egy megbízáspumpás építkezés, akkor a divergens előjelekből várt csökkenési lehetőséget, a jelenlegi 70-75%-ról, 85-90%-ra emelhetném, de egy a chartra is felvázolt hirtelen 20k alá visszanéző pozíciószám is jelentősen növelné a visszaesés esélyén. 
Shorts oldali történések is segíthetnék a gondolkodást, például azzal ha a nyilakkal felvázolt utat követve megkezdődne egy építkezés, amely ha kiváltja a megfelelő pánikot, a longs oldali 20k alá visszanézés se kérdés többé. Abban az esetben lehet nagyobb esélye, a 7,6k környéki pozitív fordulatnak, ha itt shorts oldalon megkezdődne egy olyan megbízáspumpálás, ami az elején semmilyen ráhatással nincs az árra, később is csak annyira, hogy néhány hirtelen leszúró gyertyát követően (amit a jelenlegi bizonytalanságban benne csücsülök kilépése eredményezhet), az itt shorts oldalon felépített 5-10k-s hegyről hirtelen visszazuhanunk, ellenkező esetben a 6k környéki ár a realitás.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5T5hvUbc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hGmTJIiG/


Hetes történések sem zavarnak sok vizet, felvázoltam egy emelkedő háromszög megoldást, de mint látjuk, a mögöttünk hagyott heti történések, már nem voltak olyan pozitívak, mint az azt megelőző heti kisebb pozitív próbálkozás. Sajnos 2 héttel ezelőtt nem engedtük el negatív irányba a történetet, amely történet még 8,2k környékén is egy olyan aljat találhatott volna, amely a 10k-s szint környékére visszakapaszkodás lehetőségét is rejtegette volna.
A mögöttünk hagyott hét csak az időhúzásról és a túlélésről szólt, ennek okait a charton nem fogjuk megtalálni, csak találgathatunk mi lenne egy ideális elérendő magasság, illetve egy olyan támasz szint, amelyről nem csak a véletlen eredményez, a márciusi-áprilisi-májusihoz hasonló töretlen pozitív hullámot!


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/JT4c4RJ2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dKQ8JkjU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/19Szv49J/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qfBUBbH8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/DuZJ2Bbz/
https://www.tradingview.com/x/CNrJsQKw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QMHXGkAV/
https://www.tradingview.com/x/uj24kTGr/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3408 on: July 24, 2020, 11:02:21 AM »
Valami mocorog, de az is lehet, hogy csak egy eltévedt szellő!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.24!

BTC, egy a hétfői körképből kiragadott idézettel kezdem "határozottabb pozitív lépéseket kellene lássunk, amelyek átszaladnak a kék háromszög ellenállásán és csak a piros szaggatott vonalra történő felülről vissza-teszt után, jutunk csak egy kisebb levegővételhez. " mindezt csak azért, mert a hétfői facebook poszt alatt volt egy elfogultan kritikus hozzászólás, miszerint "Nahát pont az ellenkezője jött be, micsoda meglepetés." ilyenkor van az, hogy nekem hiszel vagy a szemednek... :)
Tehát, ha megnézzük az órás chartot, határozottabban nem is tudtunk volna átszaladni a kék ellenálláson, majd megérkezni a 9,427$-os szintre, ahonnan megtörtént az a bizonyos piros szaggatott vonalra, a 9,280$-os szintre történő vissza-teszt. Ez a szaggatott vonal, az utóbbi durván 1 hónap mozgásának, a nagyjábóli felezőszintje és mivel sikerült határozottan megkapaszkodni felette, akár még az a bizonyos 10k környékére megérkezésben is fontos szerepe lehet!
Ahogy látjuk, egy szép rózsaszín csatornában emelkedő 500$-os long mozgás sikerült kialakítani, amely csatornát most egy csomagként kell kezeljük, ennek megfelelően a fibo skálát is figyelembe véve, a 0.38-0.61 szintek közért megérkező mozgást kell végrehajtani.
Jelenleg is határozott csökkenő irányú mozgásban vagyunk, tehát ha jól belehúzunk, akkor a péntek esti zárásra is teljesíthető a feladat! Én ennél kicsit óvatosabb mozgásban gondolkodok, méghozzá a felvázolt zöld csökkenő csatornában, amelynek a hétvégén kellene konkretizálódni és a hétfői nyitást követően, egy zászlóval továbblépési lehetőséget kialakítani.


4 órás idősík: tulajdonképen ugyanazon a szálon haladunk tovább mint az órás idősíknál, kiegészítve néhány aprósággal! Először is egy parabolikus ívvel, amelyhez hasonlóval a hónap elején is próbálkoztunk, de nem jött össze, mivel a kék ellenállás nem akarta megadni magát. Most egy sokkal méretesebb parabolikus ívvel próbálkozhatunk, amelynek szerényen a 10,5k könyékig kellene támogatni a mozgást, kicsit jobban belecsapva a lecsóba, ebből kellene kialakuljon a 12k magasságba felszabaduló hullám!
De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis hogy 12k környékére feltudjunk szaladni, kellene egy szilárd alap! Ezt az alapot biztosíthatná a szürke zóna, de nem csak azzal, hogy most visszanézünk a zónába, majd a zászló lehetőséget behúzzuk, hanem hogy a zászló kifutása utáni korrekcióval is visszanézzünk ebbe a szürke zónában, ami igaz hogy veszélyezteti a parabolikus ívet, de inkább lehetősége 12k-ra, mint 10k környékén a napos oldalazó mozgás újabb megerősítésére.


Bitcoin Futures chart: lényegében ugyanaz mint a Poloniex órás idősíknál, itt viszont azt is látjuk, amely elvárás szintén szerepelt a hétfői körképben "Ezen rés bezárására elmehet a hétfői nap és ha arra van szándék, akkor kedden már jöhet a pozitív folytatás...", jött is a pozitív folytatás, sokkal pozitívabb mint amire számítani lehetett.
Ezen a charton is van egy szürke zónánk, amelyen első nekifutásra nem sikerült átszaladni, igaz erre itt is csak a jelenlegi csökkenő mozgásban lesz szükség. A 9,275$-os szintre történő megismételt visszanézésre már nincs szükség, azt elvégezte a szerdai leszúrás, igazából már csak arra volna szükség, hogy halványan 9,350-9,400 közé benézve megcsípjük a szürke zónát! Ha ezt a szürke zónában visszanézést, kitoljuk jövő hétre, az nem túl szerencsés, talán akkor elnézhető egy ilyen baki, ha negatív réssel nyitunk, majd rögtön a bezárásra koncentrálunk!
Napos idősíkon továbbra sem lettünk okosabbak! A tisztánlátás érdekében, először is ki kellene nézni a zöld 2 hónapos oldalazó sávból, majd azt vissza-tesztelni. Tehát ha az eltűnt álló mozgásnak, sikerül egy 11k környékére felszaladó hullámot produkálni, akkor jöhetne a sáv vissza-teszt! Ez lenne az a szituáció, ahol megérné egy kisebb kockázatot bevállalni és legalább a minta 12,5k-s kifutási szintjéig pozícióban maradni. De természetesen nem csak ezért a kis haszonért szállnánk versenybe, hanem annak a lehetőségét is megadnánk, hogy 14-15k környékéig vagy bármeddig IS elszaladhat a szekér!


Napos: örülünk a kisebb idősíkon bizakodásra okot adó történéseknek és talán annak is, hogy egy újabb kék körrel, nem csatlakoztunk az "Itt!!!" táborhoz! Mindezek ellenére felemás az öröm, mivel még mindig fennáll a napos divergencia, illetve ha közelebbről megnézzük, a tegnapi aktivitás kicsit már megtörő szándékú volt, de ez még csak a figyelmeztetés, a komolyabb történések még várnak a kibontakozásra!
Piros volume oszlopot kellene lássunk, amely választ ad az utóbbi három nap pozitív történéseire, tehát ennek megfelelően maci gyertya kellene kialakuljon, ami nem csak benéz a fekete támasz alá, hanem konkrétan alatta is zár!
Ott vált érdekes a dolog, mikor a keddi bika gyertyára, nem érkezett rögtön maci válasz, tehát nem történt meg ugyanaz, mint a kék színnel megjelölt előző 6 esetben. Ennek egy oka lehet, mégpedig hogy felnézünk a piros szaggatott vállvonalra, majd nem az történik amit a zöld szellemgyertyáknak megfelelően szeretnénk hogy történjen, hanem mivel a jobb oldali váll rész még hiányzik, eleget teszünk annak az elvárásnak, amit már júniusban vagy július első heteiben is megléphetünk volna. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ahogy a poloniex chart lépcsőzetes órás mozgása is mutatja, nem egy eltévedt mozgásról van szó, hanem hogy kedden-szerdán szépen odatették magukat a vevők! Tehát nem csak arról volt szó, hogy letesztelik a macik éberségét, hanem arról is, hogy vannak e komoly vevők a rendszerben. Mint látjuk vannak vevők, olyanok akik komolyan is gondolják, csak szeretnének megbizonyosodni arról, nem csak egy szélmalomharc kezdődött. A csütörtöki aktivitásra már nem mondhatunk el sok jót, inkább csak annyit, hogy beleszürkültünk a hétköznapokba és ismét oda lyukadtunk ki, mint a keddi-szerdai történéseket megelőzően. Egyelőre maradhatunk a pozitív gondolatok mellett, ugyanis a jelenlegi visszahúzódás, történhet a közelgő hétvégi időszak miatt is, majd a jövő hét elejét- közepét ismételten megtoljuk!
Shorts charton is volt mozgolódás, de ez kimerült a keddi védekezésben, szerdán már eluralkodott bizonytalanság, csütörtöki és a mai mozgás pedig már azt mutatja, hogy ha úgy gondolja a vevői oldal, akkor nem állnak a pozitív folytatás útjába. Az eladói oldal akkor rúghat labdába, ha a felkínált lehetőséggel nem élnek a vevők, tehát lehetőség nyílik a rózsaszín támaszról történő elrugaszkodásra! Ha a 2 hónapja húzódó a korrekciós igényeket nézzük, akkor komolyabban is beleállhat az eladói oldal, illetve ha a vevők élnek a lehetőséggel, megbízáspumpával szintén lehet emberkedni és arra játszani, hogy a történet beleszalad egy pánik szituációba!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/eMEy3LFx/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/C2AvLXIL/

"Hetes történések sem zavarnak sok vizet, felvázoltam egy emelkedő háromszög megoldást, de mint látjuk, a mögöttünk hagyott heti történések, már nem voltak olyan pozitívak, mint az azt megelőző heti kisebb pozitív próbálkozás. Sajnos 2 héttel ezelőtt nem engedtük el negatív irányba a történetet, amely történet még 8,2k környékén is egy olyan aljat találhatott volna, amely a 10k-s szint környékére visszakapaszkodás lehetőségét is rejtegette volna.
A mögöttünk hagyott hét csak az időhúzásról és a túlélésről szólt, ennek okait a charton nem fogjuk megtalálni, csak találgathatunk mi lenne egy ideális elérendő magasság, illetve egy olyan támasz szint, amelyről nem csak a véletlen eredményez, a márciusi-áprilisi-májusihoz hasonló töretlen pozitív hullámot!"


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/76w7popR/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YPYwNIbn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WOKzUzfL/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/jiVz0uBT/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AH1dT8zP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/f32g2wn3/
https://www.tradingview.com/x/VzEiYqKy/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/fB7ewWq2/
https://www.tradingview.com/x/MUWWJjLd/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3409 on: July 27, 2020, 11:40:11 AM »
Lehet bármi, de akkor is nagy űr tátong alattunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.27!

BTC, a pénteki zárás előtt, még úgy tűnt működőképes lehet a zöld csökkenő csatorna, amellyel a rózsaszín csatornában mozgás utáni korrekciót gondoltam megvalósíthatónak. Az elképzelés szombat délutánig működőképesnek tűnt, aztán megérkeztek a vevők és vasárnap délre feltornázták 10,110$-os szintre az árat(ez lenne a felvázolt Elliott hullám 3. csúcsa). Az itt kialakult felszúrás után, szintén kevesek bízhattak a ma hajnalra elért 10,308$-os eredményben, ahol én lezárnám az impulzust és várnám a hasonlóan határozott korrekciós folytatást!
Láthatunk egy a chartot keresztbeszelő, enyhén csökkenő világoskék vonalat, ez lenne a mindenkori csökkenő trendvonal és mint látjuk, ezt a szombat délután igyekezet elég szépen átszakította, majd mivel vasárnap nyomatékot is kapott, kitűnő lehetőség nyílhat ezen csökkenő trendvonal vissza-tesztelésére és elgondolkodni azon, beszálljunk-e egy minimum 12k-s szintet megcélzó folytatásba!
A Fibonacci szinteket megnézze, nem rossz gondolat megcélozni a világoskék trendvonalat, viszont egy ilyen mini HyperWave minimális korrekciója után (amelynek általában nem elég a minimális korrekciós visszanézés", 10k fölötti folytatásban gondolkodni, ugyanaz, mint a 2017-es 19,903$ után, 20k fölötti folytatást reménykedni...


4 órás idősík: ha maradunk a piros parabolikus elképzelés mellett, akkor annak csúcsát bőven 12k, de az sem kizárt hogy 15k környékén kell keressük, viszont ehhez, ahogy már az órás idősíknál is említettem, vissza kellene tesztelni a világoskék trendvonalat és bekockáztatni azt, hogy a piros szaggatott vállvonal nem kap vissza-tesztet! A hullám formáját megnézve, a parabolikus ívet nyugodtan hozzáigazíthatnánk a kialakult hullámhoz és ott folytathatnánk a gondolatmenetet, ahol a hétvége előtt, a zöld csatornával is elképzeltük, tehát hogy a szürke zóna kap egy határozott vissza-tesztet, majd kilövünk 10k fölé!
Ez a 10k fölé kilövést, most is megállhatja a helyét, viszont az már nem mindegy, hogy ehhez most 1k-s visszalépés kell és nem csak 300-400$-os, de ha sikerül összehozni, az azt fogja bizonyítani, hogy életképesek lehetnek a 10k fölötti elképzeléseink!


Bitcoin Futures chart: lehetett volna szebb is a hétvége, habár így sem kell elégedetlennek lennünk! Abból a szempontból elégedettek lehetünk, hogy a hétvégi pozitív mozgás 280$-os rést hagyott maga után, amit ha ugyanolyan határozottsággal zárunk be, mint a mögöttünk hagyott hét elején is láthattuk, akkor nem kell izguljunk a 10k fölötti folytatás miatt. Azonban ha a résbezárás nem lesz ilyen sima vagy ha be is zárjuk, viszont a vevők bátorsága elillan, akkor van lehetőség a szürke támasz zónában történő visszanézésre, de innen már a 10k fölötti elképzeléseinket sokkal nehezebb megvalósítani. Abban az esetben ha nyitva hagyjuk a rést és a 2 hónapos zöld sávunkat, sikerül felülről vissza-tesztelni, akkor ahogy a napos idősíkon is várjuk, megvan a lehetőség a 12k fölött várakozó elképzeléseink konkretizálására, viszont ez a rés akkor is itt marad és ha azt 12k környékéről kell bezárni, az a 2020-as év végi pozitív várakozásainkat, akár 2021-re is áttolhatja!


Napos: csűrjük-csavarjuk, majd végül mégiscsak az-az elképzelés lesz a befutó, amit még áprilisban a szellemgyertyákkal felvázoltam...
A fekete támasszal, eredetileg az volt a célom, hogy a volume oszlopok és a gyertyák közötti divergenciára felhívjam a figyelmet! Ez most sem változott, viszont mivel 10-10,3k között egyértelmű ellenállási lehetőségeink vannak, ezzel egy 2k mély emelkedő háromszög lehetőség is megerősödött, amely háromszög, megadhatná azt a kezdőlökést, amivel még az idén, egy szép 10k fölötti eredményt lehetne összehozni! Én továbbra is a divergencia jelenléte miatt aggódom, amely igaz hogy enyhén megtörésre került 23.-24. környékén, de a veszély nem múlt el, sőt minél tovább húzódik a kérdés, annál nagyobb csalódást okozhat egy sikertelen 10k fölötti próbálkozás!
Tehát, ha követjük a szellemgyertyákat, akkor egy elég szép folytatás következik, ha mégsem és inkább a piros színnel berajzolt, jobb oldali váll résznek adjuk meg a visszalépési lehetőséget, akkor vagy lehetőséget kapunk, még egy, az év végén történő javításra vagy ezzel ismételten meg kell várjuk, a 2021-es tavaszi időszakot.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: oké, tehát most sem nézünk vissza a 20k alatti zónába, reméljük hogy ezzel a megoldással, legalább olyan sikeresek leszünk mint áprilisban, habár ha akkor visszalépünk 20k alá, talán még a májusi 10k-s felkapaszkodást sem sikerül összehozni. Remélhetőleg, ez a szép próbálkozás nem megy át egy megbízásokkal történő tovább pumpálásba, mert annak a tiszavirág életű megvalósulását, a 47k-s csúcsokkal leszerepeltettük év elején! Ha komolyak a szándékaink, akkor most, az árat magunk előtt tolva. meg sem állunk a 40k alatti zónáig, ezzel sikerülhet elérni a 14k környéki árszintet és ha a korrekciós folytatás után sem válik hitehagyottá a vevői igyekezet, akkor egy 40k fölötti folytatással, talán a 2017-es csúcs közelében is keresgélhetünk.
A shorts oldali aktivitás, habár próbálja tartani a lépést, mégis nagyon gyenge lépéseket tesz annak érdekében, hogy ha a vevői oldalban megvan a szándék, akkor valami szép eredmény tegyenek le az asztalra. Ha megnézzük a márciusi óriási hegyet, amit nagy részben a Covid okozta válságnak köszönhetünk, viszont ennek a hullámnak, a 12-től,16-ig tartó utolsó rohamának legnagyobb része, már a megbízáspumpával történő nyomásgyakorlásra hegyeződött ki, de ez a szándék csak a gyors hegylebontódás után vált világossá, majd mikor ez a vevői oldalnál és megvilágosodást eredményezett, határozott lépésekkel megkezdődött a long építkezés!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/44ZfK6Lo/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/LgbHIjoN/


Hetes: a piros nyíllal, kicsit mélyebbre visszanéző mozgást tartottam megvalósíthatónak, ettől függetlenül így is tökéletes lehet a zöld háromszög lehetőség!
Ahogy a napos kitérőnél is említettem, ez egy 2k mély lehetőség, tehát konkrétan a 12k-s szintre kellene vele megérkezzünk, viszont ha már megvan a lendület, miért ne lehetne a , a kék elképzelésnek is megfelelő végeredmény!
Az órás kitérőnél már megemlítettem a világoskék csökkenő trendvonalat, viszont az ott elképzelt 10,308$-os szintről történő vissza-teszt, itt nagyon kevésnek tűnik, sőt szinte semminek! Azonban, ha visszatekintünk június első hetében kialakított 10,300$-os csúcsra (ami ugyebár, az emelkedő háromszög támaszának kialakításában most nagyon-nagy segítség), már akkor megérkeztünk a trendvonalra, tehát ha a múlt heti gyertyánk után behal a történet, az egy elég komoly alulról történő vissza-tesztet eredményezhetett volna. Ezt a vissza-tesztet, sikeresen kiküszöböltük a jelenlegi trendvonal fölötti mozgással, ami arra is rámutat, hogy felülről történő vissza-tesztre igazán nincs is szükség, tehát szabad az út, a 14k-s 2019 júniusi csúcs irányába! Viszont itt az emelkedő háromszög lehetőség, amelynek a 10,300$-os ellenállása, felülről kapna egy vissza-tesztet, az megerősítést adna arra, hogy az előző mondatban leírt elképzelés megállhatja a helyét!


Hónapos: pénteken zárjuk júliust, azt a július, amit a korrekció havának gondoltam, de mint látjuk egészen máshogy alakult. Az, hogy ez egy jó vagy rossz lépés, majd az idő eldönti, viszont ha az összképet nézzük, akkor ezzel a pozitív júliusi hozzáállással kinyithatunk olyan kapukat, amelyek elsősorban a 2019-es csúcs megközelítésére adnak elég jó lehetőséged, majd attól függően augusztusban mennyire sikerül élni a lehetőséggel, aszerint jöhetnek a 2017-es csúcsot elérő vagy azt át is lépő elképzelések.
Három Elliott hullám elképzelés is várakozik ezen az idősíkon, ezek nagyon merész elképzelések és nagyon sok idő szükséges ahhoz hogy bizonyítsanak. Azonban, ha a rózsaszín 1. hullám, a 2019-es csúcs elérésével még az idén záródna és a folytatásban rágyúrunk a korrekciós hullámra, akkor lehet hogy sokakat elkeserítene egy 9-10k környékére történő ismételt visszalépés, de ha Elliott hullámban gondolkodunk, akkor a 3. hullám után elég szépen kárpótlást kaphatnánk, sőt talán még akkor sem leszünk elégedetlenek, ha egy ABC hullámmal, csak megközelíteni sikerül a 2017-es csúcsot.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pkkjCPSX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ZUtXvKdR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/W9k3xboD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uN6lxrXG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/FyO3U8Yb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eb5ENvUj/
https://www.tradingview.com/x/ep8KsU9c/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/fB7ewWq2/
https://www.tradingview.com/x/MUWWJjLd/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3410 on: July 31, 2020, 11:15:18 AM »
Lassan járj, tovább érsz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.31!

BTC, a módosított kék impulzus 3.-4.csúcsainak környékén mozogtunk a hétfői körkép írásának pillanatában, amely körképben, nem nagyon bíztam a végül mégis kialakult 11,400$-os szintre történő felszaladásban. Ezzel a hirtelen felszaladással, szinte egy az egyben lemásoltuk a 2017-es bullrun-ban látható mozgást, illetve már a korrekciós mozgásban is lehet hasonlóságot találni. A hasonlóságok ellenére még magasabbra is ívelhet ez a hullám, például a kék háromszög kihasználásával, amely lehetőséggel a hétvégén kellene élni!
Korrekció tehát ABC hullám, ennek a hullámnak (feltéve hogy a kék háromszögből történő pozitív folytatást nem sikerül összehozni) az A és B hulláma (ezeken belül is ABC mozgásokkal) arra enged következtetni, hogy mivel a következő negatív irányú ABC mozgás, csökkenő irányba kilépést jelentene a kék háromszögből, ezért ne ABC, hanem Elliott mozgásban gondolkodjunk!
Itt vissza is léphetünk a piros színnel felvázolt fő ABC korrekciós mozgási lehetőségre, amely ha az általam elképzelt csökkenő irányú Elliott mozgással, vissza-teszteli a piros szaggatott vonallal berajzolt, napos, de inkább hetes vállvonalat, akkor kinyílhat egy nagyjából 14-15k-s magasságot megcélzó folytatási lehetőség!
Bármi is lesz a megoldás, a hétvégének nagy szerepe lehet, ez jelenthet egy 12,5k-s szintet megcélzó pozitív folytatást vagy a 10k-s szintre visszanéző negatív folytatást, az utóbbi lehet hogy rosszul hangzik, de ha a 2019-es vagy akár a 2017-es csúcsot is megdöntött várakozásaink vannak, akkor abban néhány határozott korrekciós lépésnek is meg kell jelenni!


4 órás idősíkon, főként a kék színnel felvázolt S kanyarra hívnám fel a figyelmet, amely lehetőség a 2017-'19-es long mozgásoknál is megvolt, de sajnos a felkínálkozó lehetőséggel élni már nem sikerült. Mivel a 2017 bullrun amúgy is felülírt mindent várakozást, ezt talán ki is vehetjük lehetőségek közül, a '19-es mozgásban viszont már komoly lehetősége volt egy ilyen S kanyar lehetőség kialakulásának!
Amiért sikertelen volt a '19-es próbálkozás, az nagy részben köszönhető a csalódást okozó Bakkt indulásnak! Jelenleg egy szintén pozitív reményeket megfogalmazó, felezés utáni szituációban várakozunk, amely ha hozza azokat az évekre elnyújtott pozitív várakozásokat, amelyeket a 2012-'16-os felezések után is megfigyelhetőek, akkor a mostani S kanyar lehetőségnek köszönhetően, még ha nem is a végső csúcsot elérő, de a kezdeti lépéseknél nagyon jó hasznát vehetjük.
És ha már itt van a fordított fej-váll lehetőség, annak is a 6,5k-s mélysége, amely egészen véletlenül a 17,200$-os ellenállás elérésére ad lehetőséget, ez volt az a szint amely a 2018-as ABC korrekciós mozgásban a B hullámot zárta, majd a C hullámban jött egy 11k-s brutális zuhanás, tehát ha most jól játszunk a kiosztott lapokkal, akkor még ha új csúcsot nem is sikerült kialakítani, de egy 17k-s idei csúcs, megalapozhatja a 2022-es még pozitívabb folytatást!


Bitcoin Futures chart: a poloniex órás chartján láthatótól eltérően, itt egy emelkedő háromszög lehetőség várakozik, amely a mélységét tekintve, tökéletes a napos idősíkon 12,5k-s szinten várakozó kék impulzus, illetve harmonikus minta kifutásához. Ahogy látjuk, az elmúlt hétvégén nyitva hagyott résünk bezárására kísérletet sem tettünk, viszont ha ezzel most utólag kell megpróbálkozni, annak elég súlyos következményei lehetnek vagy legalábbis a várakozó pozitív lehetőségek kibontakozását időben jelentősen megnyújtaná! Az lenne a legjobb megoldás, ha nem foglalkoznánk a mögöttünk hagyott réssel, sőt az eltűnt lévő hétvégén egy ennél is jelentősebb rés megnyitására törekednénk, illetve arra, hogy jövő hét elején a 12,5k-s célszintünk elérését követően, ne feledkezzünk meg a kötelező korrekcióról!
A napos idősíkon látható harmonikus minta tekintetében, feltéve hogy a 12,500$-os szint lesz a zárószint, nagyjából a zöld oldalazó sáv közepébe visszaérkező korrekciós mozgásra lenne szükségünk, tehát támasz zónaként kellene helytálljon! Viszont ha kizárólag a harmonikus mintához kötjük a korrekciós várakozásainkat, akkor még a 7,610$-os szinten nyitva hagyott résünk bezárására is meglesz a lehetőség. Ami ezen a charton passzol a felvázolt elképzeléseknek, az nem passzol azokhoz a lehetőségekhez, amelyek például a poloniex chartra felvázolásra kerültek, tehát valamelyik charton hibásan gondolkodunk, de az is lehet hogy csak igazodni kell, ezt egyféleképpen tudom elképzelni, méghozzá úgy, hogy az itt látható harmonikus minta kifutása után, továbbszaladunk 14k környékére!


Napos idősíkon, főként a divergenciától tartottam, mint utólag kiderült ok nélkül, ettől függetlenül a divergenciának csak egy szelídebb formájától sikerült megszabadulni, amire a május 10-ei, illetve a most július 27-ei volume oszlopok próbálnak rávilágítani. Nagyon jó hír, hogy a 27-ei bika gyertyával, határozottan sikerült átlépni a piros szaggatott vállvonalat, illetve azt megelőzően a világoskék csökkenő trendvonalat, ezek egymagukban is nagy jelentőséggel bírnak, így párban meg főként!
A folytatás szempontjából nagyon hasznos lenne egy vállvonal vissza-teszt, de a trendvonal vissza-teszt ellen sem tiltakoznánk. Azonban, mivel nagyon-nagyot szeretnénk lépni, okosan kellene beosztani a vissza-teszt lehetőségeket!
Mivel első lépés a fordított fej-váll lehetőség minél jobb kihasználása (ami egy 6,5k-s pozitív lehetőség), ennek maximális kihasználása érdekében, a jelenlegi szintről történő durván 1k-s korrekció, a piros nyíllal megjelölt hullám tekintetében tökéletes, de a vállvonalat vissza-tesztelő mozgásnak nagyon kevés (minimum 2,5-3k-s visszalépésre lenne szükség)!
Ha a szellemgyertyákat követjük, akkor semmilyen vissza-tesztre nincs szükségünk, tehát jöhetne egy ész nélküli bullrun, amely valahol 17-20k magasságában, a végjáték előtt még adhatna néhány nap, talán hét gondolkodási időt, majd mivel ezzel ellőnénk az összes puskaport, szinte biztosan felkészülhetnénk egy 1-2 éves korrekciós időszakra...
Szerintem maradjunk a megfontoltabb úton, teszteljük vissza amit visszakel, korrigáljuk amennyit szükséges, tehát a lassan járj, tovább érsz közmondásnak megfelelően mozogjunk a charton!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon szép tartalommal megtöltött hullámot láthatunk longs oldalon, ha innen még tovább sikerül építkezni, viszont az ár meg se moccan, sőt inkább csökkenő irányba kezd el mozogni, attól függően hogy reagál a charts oldal, továbbgondolhatjuk a lehetőségeinket. A longs charton látható mozgásból, észszerű gondolat lehet egy a 200-as mozgóátlagot vissza-tesztelő folytatás és ha nem akarunk a kelleténél több pozíciót elengedni, akkor szükségünk lenne néhány napos shorts oldali aktivitásnövekedésére!
Shorts chartot megnézve, lehetnek problémák ezzel az aktivitás növekedéssel, ugyanis a hétfői megugrást követően, amely valószínűsíthetően egy megbízáspumpa kezdeti lépései lehettek volna, de ahogy láttuk a vevői oldal szépen odatette magát, erre válaszul shorts oldalon lemondtak az árbedöntési kísérletről. Kérjük a következőt!!! :)
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/PVwY1nUI/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1cxTINd6/


"Hetes: a piros nyíllal, kicsit mélyebbre visszanéző mozgást tartottam megvalósíthatónak, ettől függetlenül így is tökéletes lehet a zöld háromszög lehetőség!
Ahogy a napos kitérőnél is említettem, ez egy 2k mély lehetőség, tehát konkrétan a 12k-s szintre kellene vele megérkezzünk, viszont ha már megvan a lendület, miért ne lehetne a , a kék elképzelésnek is megfelelő végeredmény!
Az órás kitérőnél már megemlítettem a világoskék csökkenő trendvonalat, viszont az ott elképzelt 10,308$-os szintről történő vissza-teszt, itt nagyon kevésnek tűnik, sőt szinte semminek! Azonban, ha visszatekintünk június első hetében kialakított 10,300$-os csúcsra (ami ugyebár, az emelkedő háromszög támaszának kialakításában most nagyon-nagy segítség), már akkor megérkeztünk a trendvonalra, tehát ha a múlt heti gyertyánk után behal a történet, az egy elég komoly alulról történő vissza-tesztet eredményezhetett volna. Ezt a vissza-tesztet, sikeresen kiküszöböltük a jelenlegi trendvonal fölötti mozgással, ami arra is rámutat, hogy felülről történő vissza-tesztre igazán nincs is szükség, tehát szabad az út, a 14k-s 2019 júniusi csúcs irányába! Viszont itt az emelkedő háromszög lehetőség, amelynek a 10,300$-os ellenállása, felülről kapna egy vissza-tesztet, az megerősítést adna arra, hogy az előző mondatban leírt elképzelés megállhatja a helyét!"

"Hónapos: pénteken zárjuk júliust, azt a július, amit a korrekció havának gondoltam, de mint látjuk egészen máshogy alakult. Az, hogy ez egy jó vagy rossz lépés, majd az idő eldönti, viszont ha az összképet nézzük, akkor ezzel a pozitív júliusi hozzáállással kinyithatunk olyan kapukat, amelyek elsősorban a 2019-es csúcs megközelítésére adnak elég jó lehetőséged, majd attól függően augusztusban mennyire sikerül élni a lehetőséggel, aszerint jöhetnek a 2017-es csúcsot elérő vagy azt át is lépő elképzelések.
Három Elliott hullám elképzelés is várakozik ezen az idősíkon, ezek nagyon merész elképzelések és nagyon sok idő szükséges ahhoz hogy bizonyítsanak. Azonban, ha a rózsaszín 1. hullám, a 2019-es csúcs elérésével még az idén záródna és a folytatásban rágyúrunk a korrekciós hullámra, akkor lehet hogy sokakat elkeserítene egy 9-10k környékére történő ismételt visszalépés, de ha Elliott hullámban gondolkodunk, akkor a 3. hullám után elég szépen kárpótlást kaphatnánk, sőt talán még akkor sem leszünk elégedetlenek, ha egy ABC hullámmal, csak megközelíteni sikerül a 2017-es csúcsot. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/znoZ1m6t/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/SYC2XqqP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qYPGKwLF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/3jjCWxfQ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/cXPI18vk/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/WE42NTDH/
https://www.tradingview.com/x/fshuVHxk/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/4CIqjj7O/
https://www.tradingview.com/x/QfTlG59r/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1874
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3411 on: Today at 11:41:33 AM »
Baltával a chart közepébe!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.03!

BTC, mikor már kezdett egy viszonylag értelmezhető mozgás kialakulni a charton, valaki egy bődületes nagy baltát belevágott a chart közepébe! Erős meggyőződésem, hogy ez a balta nagymértékű binance és társai közreműködéssel érkezett meg a chart közepébe.
A pénteki körképben ABC útvonalakat keresve próbáltunk ráhibázni a folytatás lehetséges útjára. Pontosabban, mivel volt egy július 28-ai impulzus zárás, ennek értelemszerűen ABC korrekcióra volt szüksége, az esetleges további pozitív mozgást megelőzően.
Az impulzus utáni piros A hullámot, már az elején abc al-hullámra szedtem szét, de mivel az impulzus méretéhez képest nagyon kicsi abc korrekciónak tűnt és volt egy piros B hullám (amit szintén abc al-hullámra lehetett bontani), jogos elvárás volt egy piros C hullám.
Tehát volt egy a 10,2k-s piros szaggatott vállvonalat vissza-tesztelő elképzelésünk, illetve volt egy ezzel ellentétes lehetőséget biztosító, de még alakulóban lévő kék árbóc lehetőség, amely 13-14k környékére biztosított volna egy járható utat.
Mivel hétvége volt és elég jó formában kezded lendülni (az altok népes tábora is), muszáj volt azt a baltát belevágni a chart közepébe, kiütve ezzel jó néhány csúszó stopot és azokat a bátor oroszlánokat, akik még a pénteki zárás előtt, bízva az árbóc sikerében, bátran nyitva hagyták a pozíciójukat és a stop szintet 11k környékére helyezték el.
Jelenlegi mozgás, a lábadozó időszakra hasonlít, illetve ha eltekintünk a durván 700$-os leszúrástól, akkor egy fejreált Bart Simpsont megjelenítő 12k-ra visszarántó folytatást is elképzelhetünk!
Tehát nem az lehetett a baltás célja, hogy útját állja a long mozgásnak, csupán annyi, hogy a hétvégi lendületet kicsit visszafogja, de mivel én is csak találgatok, ezért mielőtt bármilyen elképzelés felvázolnák, inkább várjuk meg, hogy valóban csak a hétvégi visszafogás volt-e a cél, esetleg a vállvonal vissza-tesztre törekedés.


4 órás idősíkon, az S kanyar tekintetében nem történt változás, sőt ha az előttünk álló héten, átmegyünk egy oldalazó folytatásba, akkor sem, viszont hamár belefogtunk egy ilyet határozottan csökkenő történetbe és a parabolikus ív is elbírja, akkor néhány vissza-teszt adósságot ideje lerendezni, majd az S kanyar méltó lezárásához, további 5-6k-s mozgásba belevágni!


Bitcoin Futures chart: a hétvégét megelőzően, ezen a charton nem árbóc, csak egy sima 1k-s emelkedő háromszög mutatkozott jó lehetőségnek és mint látjuk a péntek esti zárás elött egy szép vissza-teszt is kitudott alakulni. Tehát a hétfői nyitásra, illetve a nyitás utáni órákban, nagy eséllyel számolhatunk azzal, hogy a még '19 augusztusában nyitva hagyott 12k-s szinten várakozó rés bezárása megtörténik! Ahogy a poloniex charton is látható, hétvégén elérésre került a 12k-s szint, majd jött a chartba belevágott balta, csak hát ez a Futures tekintetében egy elsietett momentum. Tehát a folytatásban vagy az történik, hogy hét-közben is feltornázódik az ár 12k fölé, majd újabb balta érkezik a chartba, vagy mivel a mögöttünk hagyott 270$-os hétvégi rést lerendezzük a pozitív folytatással, illetve a 12k-s rés is bezárásra kerül, megyünk tovább azon az úton, amit a hétvégi baltadobálás félbeszakított.
Napos tekintetben és mivel a hétvégi történések ezen a charton nem jelennek meg, nagy változásról itt sem lehet beszámolni, továbbra is várjuk a 12k fölött várakozó harmonikus minta és a kék impulzus zárását!


Napos idősík: nem tudom mennyire véletlen, de azt a legmagasabb volume oszlopok tetejére behúzott ellenállást, a vasárnapi vérengzéssel sem sikerült áttörni, tehát továbbra is marad a divergencia, ami nem is baj, mert 12k fölött még van némi le-rendeznivaló dolog!
Ahogy már említettem, a piros szaggatott vállvonal, illetve a világoskék csökkenő trendvonal tekintetében, szükséges mutatványt láthattunk, Viszont hogy ezt egy vasárnap hajnali vérengzésnek köszönhetjük, az már egyáltalán nem a szükséges kategória, inkább egy manipulált árvisszafogás.
Sok okosságot nem tudunk kitalálni mi következhet, de ha már így alakult, akkor itt a lehetőség a vissza-tesztre és ahogy a szellemgyertyák is mutatják, jöhet a long folytatás!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a juli. 21-én kezdődött határozat emelkedés megelőzően, az volt az elképzelésem, hogy visszanézünk a 20k alatti zónába, majd abból kezdődik valami, a jelenlegihez hasonló építkezés. Így sem rossz, sőt ahogy látjuk, az elérni kívánt 40k alatti zónát megcélzó várakozások sikerrel járhatnak, mindehhez csatlakozott az-az elvárás, hogy az ár megérkezzen 12k környékére! 12k környékére is megérkeztünk és hát a 40k alatti zóna is elérhető közelségben van, tehát minden fontos feltétel adott egy augusztusi nyaralás alatt végrehajtandó gőzkiengedő korrekciós folytatásnak.
Shorts oldal természetesen a lepattanó játszik, ennek megfelelően láthatunk egy 50%-os pozíció növekedést, ami persze még nem egyenes feltétele, egy esetleges durvább visszaesésnek, de ha mégis úgy alakul, hogy longs oldalon, az indokoltnál több pozíció kerül elengedésre, akkor a megbízások manuális élesítésével, plusz némi nyomatékot adó egyéb eladással, újra nyeregben érezheti magát az eladói oldal.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TCHLsouD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bfX45CwA/


Hetes: eltekintve a vasárnap hajnali "bakitól", a kék nyíllal felváltott lehetőség tekintetében elég jók a kilátások, de mielőtt nagyon elkezdünk örömködni, a mögöttünk hagyott felszúró gyertya,  jogosan ad okot aggodalomra! Hetes tekintetben egy ilyen felszúró gyertya, hosszú időre a long mozgás elfelejtését vizionálhatja előre, de mivel van egy komolyan átszakított csökkenő trendvonalunk, ennek vissza-tesztelésére is irányulhat, a felszúrással történő előkészítés.
Tehát ha most egy, a határozottságot meredező trendvonal vissza-tesztre irányuló folytatás következik, az egy akár szeptember végéig elhúzódó folyamat is lehet!
Ha meglesz a határozottság, például a vasárnapihoz hasonló durvaságokkal fűszerezve, akkor augusztus végéig kielégíthető a korrekciós igény! Viszont még az sem biztos, hogy itt korrekciós elvárások vannak és nem e valami durvább 8k alá visszanéző, még júniusban elmulasztott számlát kell utólag lerendezni. 


Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NcvSvdfa/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yuQvZbjB/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KJaBx2Eh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iq2LRJpb/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/GH0FpWCi/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/J5w8Sz0t/
https://www.tradingview.com/x/lnjlDiOa/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Rmi6zqks/
https://www.tradingview.com/x/nAuIya4A/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!