Szerző Téma: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Megtekintve 264847 alkalommal)

Nem elérhető Karcsi papa

  • Moderátor
  • Bölcs Bölény
  • ********
  • Hozzászólások: 1688
    • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3220 Dátum: július 19, 2019, 10:40:26 am »
Pozitív fordulat, de mire megyünk vele!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.19!

BTC, ezzel a tegnap délutáni hirtelen fordulattal, főleg a napos tekintetben kialakító lehetőségeknek kedveztünk,  viszont az még nagy kérdés tudunk-e ezekkel a lehetőségekkel élni és minimum 14k-ra eljutni vagy csak a b hullámnak kezdtünk, majd a folytatásban újra a 9k alatti szinteket vesszük célba.
Volt egy  beijesztés 14 óra magasságában, majd amilyen hirtelen kialakult a zuhanás, olyan hirtelen ki is fulladt és mint villámcsapás jött egy óriási 1k-s bika roham. Ezzel a bika rohammal sajnos abba a vékony támasz zónába jutottunk el, ami első ránézésre nem nagy öröm, főleg úgy nem, hogy ebből a zónából vissza is fordultunk. Talán szerencsénkre 10,325$-os magasságban van egy fekete, most nagyon hasznos szerepet remélhetőleg betöltő támasz, mivel ha ezt vissza-teszteljük, majd a folytatásban átszaladunk a zónán, akkor sikerült 500$-ral feljebb letáborozni és ugyanezt a vissza-tesztelés játékot kellene megismételni a 11k-s barna ellenállás környékéről.
Ennek az aprólékos felfelé lépkedő történetnek végén, a kék ellenállásra kellene eljussunk, nagyjából 12,500$-os magasságában, de itt ismét előjönnek a napos idősík igényei és a 9k alatti abc hullám zárás lehetősége!
A folytatás szempontjából a napos idősík megoldása válhatna jobban hasznunkra, csak hát ez a tegnap elért pozitív fordulat haszontalanságát jelentené és ennek a 10,765$-os tegnapi zónából visszalépésnek 1k-s zuhanás lenne a vége, ami a hónap végéig is elnyúló bizonytalansággal kényszerítené egy helyben topogásra az árat.
 

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: az utóbbi 2 gyertyával kialakított fordulat, ha további csökkenése van igény, akkor már eleget tett a b hullámban  várt korrekciós erősödésnek, tehát semmi akadálya a c hullámban folytatni. Ez a c hullámban esetlegesen  kialakuló csökkenő fenyegetettség, sajnos még akkor is fennáll, ha most további 2k-s erősödéssel megérkezünk a kék/zöld ellenállásra, talán egy határozott ellenállás átlépés segíthetne rajtunk, illetve ha a nagyobbik (B) hullám csúcsa fölé 13,400$ környékére megérkezve, sikerülne lezárni ezt az abc hullám kérdést.
A tegnapi 1k-s gyertyának köszönhetően, átugrottunk egy még 2018 év elejére visszamutató "talán" fontos ellenállási zónát, ezt ha sikerülne vissza-tesztelni, akkor talán már itt az elején rövidre zárhatnánk az abc kérdést, viszont ezzel a vissza-tesztet még várni kellene egy-két napot, annak érdekében hogy kicsit határozottabb legyen ez a két napos erősödési történet és azért is hogy a 3-4 nappal ezelőtti 1k-s zuhanást megelőző 11k-s magasság legalább eljussunk.
Főleg ennek a tegnapi pozitív mozgásnak köszönhetően, az RSI csíkok is kezdenek életjelet mutatni és már halványan meg is karcolták a középső zóna alját. Ha ezt a pozitív irányt sikerülne megtartani és esetleg eljutnánk a kék/zöld ellenállásokra, azzal az RSI csíkok is megérkezhetnének a felső zónába és ha itt továbbra is kitartó az emelkedő mozgás, akkor szóba kerülhet a 14k-s, esetleg valami sokkal kerekebb csúcs elérés! Erre jó példa a május 4. illetve a június 16. utáni felső zónába megérkezés, amire az ár először 3k-s, majd 5k-s folytatással reagált!
A mai naptól azt várnám, hogy az előző napok lendületét megtartva, még néhány száz dollárt pakoljunk rá erre a szekérre, majd ha elkerülhetetlen a a csökkenő folytatás, akkor azt minél gyorsabban, néhány nap leforgása alatt hajtsuk végre.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: tegnap láthattunk a longs charton egy határozat kék ellenállást megtámadó mozzanatot, ami sajnos egy felszúrásban elhalt, talán megijedtek a vevő kollégák, az 1k bika gyertya láttán és arra számított azonnal bezuhanás lesz a vége, illetve az eladói oldalon is életjelek mutatkoztak, de nem így történt, tehát ezek a kollégák akár vissza is térhetnek.
És akkor itt van a shorts oldal, ahol valóban láthatunk egy kisebb emelkedést, de ha az összképet nézzük, akkor semmi nem indokolja, hogy emiatt a vevői oldalnak össze kellett tojni magát. Tehát ha ez a tegnapi 1500 egységnyi emelkedés nagy része kiesik a játékból, aminek az árra semmilyen ráhatása sem lesz, akkor ismét csak kamu megbízásokról lehet szó, viszont ha a vevők erre sem reagálnak, az egy ujabb elvesztegetett lehetőség!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/IGj6MoRs/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/r9f2hj9I/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vYvp3Sfh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Y8c5ByZg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wh6R9uY9/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ijUUgE73/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!