Szerző Téma: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Megtekintve 331196 alkalommal)

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3360 Dátum: február 03, 2020, 12:06:38 pm »
Januárnak volt pozitív célja, februárnak minden IS célja lenne!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.03!

BTC, a mögöttünk hagyott hétvégében sem csalódtunk, ahova tulajdonképpen úgy érkeztünk meg, hogy egy fej-váll lehetőség bal oldalát már konkretizáltuk, majd vártuk a jobboldal hasonlóan elnyújtott alakulását. A jobb oldali elvárás, tulajdonképpen jól alakult, viszont a mindkét oldali elnyújtott mozgás, amit a kék ellenállások is jól mutatnak, kicsit többet szerettek volna mutatni, mint egy egyszerű fej-váll jobb és bal oldala! Viszont ez a kicsit több mint fej-váll lehetőség, a jobboldali kék ellenállás fölé nézéssel, már valami másban sántikál, de hogy mi ez a más, azt még mindig nem tudjuk.
Szóval ez a kék ellenállás még a hétfői nyitás előtt kapott egy vissza-tesztet, majd egy hirtelen mozdulattal fel is rántották a kerek 9,6k-s szintre, ami rögtön egy nagyobb felszúrás  eredményezett, ezt követte egy ismételd vissza rántás, tehát mint látjuk elég nagy a pofozkodás!
Ha egyértelmű szándék volna az emelkedés folytatására, akkor a 30.-ai 9,643$-os csúcs már a múlté lenne, de azzal hogy ismételten csak egy felszúrásra futotta, majd ez rögtön visszaverésre is került, ez nekem azt sugallja, habár az igyekezet megvan a további emelkedésre, de az ennél is nagyobb érdekek lefelé gondolkodnak.
Még a pénteki zárás előtt így foglaltam össze a történéseket! "Nyak, váll, támasz és zóna, eredmény -400!" Tehát a nyakvonal, amelyen jó néhányszor erőtlenül átszaladtunk, egy vállvonalat, amit jó néhányszor megszurkáltunk, egy 9,160$-os támasz, ami szintén csak egy szurkálással került megközelítésre, ez a támasz és a vállvonal közösen egy támasz zónát is kialakított, amelynek még nem volt feladata. Ha az éjjel felbolydult méhkas és a sikertelen felfelé irányuló próbálkozás, ellőtt minden puskaport, akkor a következő órákban, a támasz zóna is bizonyíthat, ellenkező esetben átszaladunk rajta és erre a mozzanatra vagy ennek vissza-tesztjét megvárva, a shortra ácsingózó spekulánsok örömmel élnek nemcsak a 400$-os, hanem a mindent lerendező 2k-s lehetőséggel!
A rózsaszínnel látható harmonikus mintáról már sok mindent tudunk és ha komoly ez a fej-váll formálódás, akkor a D hullám kaphat egy kezdőlökést, amely a 7,4k-s célszint irányáról megindulva, lehűtheti a februári pozitív indulatokat!

Bitcoin Futures chart: hajszálra közel nyitottunk a pénteki 9,470$-os zárószinthez, de köszönhetően az elszabadult indulatoknak, a nagy kapaszkodást követően, jelenleg úgy néz ki csökkenő irányba folytatódhat a történet!
Itt rögtön egy támasz zónán kell átvergődni, abban az esetben, ha ez nem okoz nagy problémát, akkor leszaladhatunk a 8,900$ környékén várakozó következő támasz zónába, ahol már várnék egy komolyabb megállót, erről ha vissza-teszteljük, az előző immár ellenállásként működő zónát, akkor az arra lehet jelzés, hogy további csökkenésre is szükség van!
Tehát a pozitív januári történéseket követően, egy nagyon nem pozitívan induló februárt vizionálhatunk előre, amit én főként a jelenlegi csökkenő irányba várakozó rések számlájára írok! Viszont ha ezt gyorsan, akár az előttünk álló héten lerendezzük, akkor még mindig rengeteg idő áll rendelkezésre a javításra és itt mindjárt fel is ötlik egy olyan gondolat, hogy a február feladata az összes jelenleg várakozó rés gyors lerendelése, tehát ha most csökkenő irányban elmozdulunk 2k-t, majd felszaladunk 12k-s magasságba, ahol szintén várakozik egy rés, ahonnan még a havi zárás előtt visszatérünk 10k környékére!
Ha összeszámolunk mindent, akkor egy 10k-s februári le-fel sétálgatást követően, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad! Ebben a hasonlatban, a hónapos, jelenleg nagyon is pozitív a szituáció jelenti a kecskét, a káposztákat pedig a rengeteg várakozó rés, tehát ha a kecskénk bezabálja a sok káposztát, akkor igaz hogy kidobunk egy hónapot az ablakon, viszont ez a hónap már most elég viharosan indul, amit a koronavírus miatt még kínai oldalról se tudunk pozitív irányba megtámogatni, pedig a kínai elnök január végére ígért blockchain törvényjavaslatokat!
Tehát minden afelé mutat, hogy kell a megnyugvás, ennek eredményeként februártól, januári eredményeket várni, jelenleg elég merész elképzelés, viszont egy 12k-t megcélzó túrával, a jelenlegi 2k-s, illetve egy havi zárás előtti szintén 2k-s visszanézés vagy ezt márciusra áttoló és ezáltal a hónapos Morning Star gyertyakombinációt vissza-tesztelő történéssel, idén áprilisban is virágba borulhatnak cseresznyefák!


Napos: a narancs színnel felfelé kanyargó nyilat követve, most egy 8,9k-s visszanézést követően, nagyjából a 10,8k-s magasságba folytatást kellene lássunk, célba vezetve a 3. hullámot és megerősítve az Elliott elképzeléssel történő 12k-s impulzus zárási lehetőséget!
Valamelyik történet sántít, tehát vagy az Elliott elképzelésnek kedvezünk, ezáltal az órás csökkenő irányba gondolkodás kuka, aminek az a veszélye, hogy hamar ellövünk minden puskaport, ami oda vezethet hogy a tavaszi időszakot korrekciós mozgással töltjük, vagy kedvezünk a kisebb idősíkokon követett, főleg a rések okán kialakuló csökkenő nyomásnak és ezzel megelőzünk egy a későbbiek folyamán nagyobb gondot okozó problémát!
A rózsaszín harmonikus minta B hulláma, a világoskék vállvonalra visszanézéssel, még január végén rendezhette volna a jelenleg nyitott kérdéseket, de nem tette, talán azért nem hogy a havi zárás tökéletes legyen, viszont a D hullám előtt itt egy nagy lehetőség, amit nem kellene hetekre elnyújtani, mert azzal ismételten egy olyan szituáció alakul ki, ahol tulajdonképpen a szerencsére van bízva a történet, tehát a spekulánsok határidős oldalról úgy mozgathatják az árat ahogy nekik jólesik! Ez a spekulánsok általi árumozgatás pedig a rózsaszín mint C hulláma által határolt területen belüli le-fel pattogást jelentené, ami nekik lépéselőny, mivel a csatornából kilépéskor, egy tökéletes csapdaállítási lehetőség is rendelkezésre áll!
Van olyan chart, ahol a Golden Cross már kialakult, itt  poloniex charton erre még várni kell, de várni kell a Bitcoin Futures charton is, tehát az elemzést fel lehet dobni egy olyan charttal ahol ez már konkrétum, de mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, ebből kifolyólag is várjunk a pozitivitással. 
Összefoglalva, bármelyik irányba folytatjuk, az még mindig jobb mint az egy helyben topogás és habár sokak a januári pozitív hullámra ráülő, pozitív folytatásban bíznak, ha észszerűen átgondolják, talán ők is rájönnek, ha a fa magját 10 centivel a föld alá ültetik, abból a későbbiek folyamán nem csak madáreleség, hanem fa is lesz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali emelkedés mögött, szerencsére nem csak megbízások állnak, hanem komoly áremelési szándékok, viszont ha ezeknek csak a januári gyertya jó pozícióba segítése volt a céljuk, akkor most ezen pozíciók nagy része visszavonásra kerülhet. A mai gyertya egyenlőre pozitív, de az árban ennek semmi jele, tehát oda is kifuthat a játék, hogy most megbízásokkal pumpálás következik, mivel szeretnék fenntartani a pozitív hangulatot, közben meg korrekciós igények is felléptek, így elveszik az egyszer már decemberben bevált trükköt!
Shorts oldalon pont az ellenkezője történhet, itt már január közepe óta megy a megbízáspumpálás, viszont ha egy jól megtervezett játék részesei vagyunk, akkor mostantól konkrét short pozíciók kerülnek elhelyezésre, elősegítve ezzel a határidős rések okozta problémák elsimítását! Sőt ha valóban összejátszik a két oldal, akkor ezen short pozíciókból kiszállást követően, ha a megbízáshegy is lebontásra kerül, tehát visszatérnek a januári 3,5k-s mélységbe, akkor újra nyeregben érezhetik magukat a vevők és konkrét pozíciók kerülhetnek bevetésre!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/AVfrmR9S/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/MjqykIV6/


Hetes idősík: szóval a hónapos gyertya tökéletesen hozta amit elváltunk tőle, ez hetes gyertyákra lebontva is tökéletes képet mutat, viszont ha megnézzük a két héttel ezelőtti bizonytalan gyertyát, akkor kapunk egy olyan előremutatás, amit a hónapos gyertyákra előrevetítve is felhasználhatunk! Tehát ha a mögöttünk hagyott egy hónapos mozgás, hetekre lebontott gyertyáit megnézzük és ennek megfelelően gondoljuk tovább a februári gyertyát, akkor nyugodtan mehetünk tovább a 12k-s szintre, majd egy márciusi pihenőt követően, ismét áprilisban jöhet a végjáték, de ugyebár mi ennél sokkal magasabbra vágyunk. Azzal megoldással se járunk jobban, ha akkora lendületbe kerülünk, hogy a piros nyilat követve, a tavalyi 14k-s magasságba repítjük az árat, mivel ha itt elfogy a lendület és a szürke háromszöget megerősítendő 8k-s szintet megcélzó csökkenő mozgásba kezdünk, az ismételten egy hosszú hónapokat igénybe vevő folyamat!
Tehát a végére megint oda lyukadunk ki, hogy marad a narancs színű csökkenő irányba mutató nyíl követése, remélhetőleg csak a Bitcoin Futures 7,335$-os alsó szintjéig, ami itt hetes idősíkon jelenthet egy 200-as mozgóátlag vissza-tesztet.
De ne szaladjunk ennyire előre, várjuk meg előttünk álló héten milyen választ adunk a múlt heti gyertyára! Ha pozitívat akkor egy 10k-s zárás a következő lépés, ha a semleges a válasz, akkor egy bizonytalan gyertyával maradunk itt 9,3k környékén, de ezzel már megágyazhatunk egy következő heti 8,6k-s szinte visszanéző gyertyabetakarásnak, vagy ezt a gyertyabetakarást nem húzzuk 2 hétig és már ezen a héten, a 8,6k-s szintre visszanézéssel megágyazunk a februári remélhetőleg semleges hangulatnak!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qGyEZhDq/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/MpmUSqYm/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7mp6j6T6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/RMQNDQbu/
https://www.tradingview.com/x/cn7Ze9kG/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/4OPzI3UN/
https://www.tradingview.com/x/wgTYgtZg/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3361 Dátum: február 07, 2020, 11:11:13 am »
Annyit tudunk, hogy semmit se tudunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.07!

BTC, benne volt a lehetőségek között, mégis meglepetés volt a pozitív fordulat, viszont ha ennyi volt, akkor kár az erőlködésért és csak az időhúzásnak használ! Visszatérve a jan.24.-jan.30. közötti erősödésre, amely tekintetében feb.4.-ig elnyújtva, de sikerült fibo 0.38 szintre visszanézni, ahonnan jött a talán mégsem meglepetés erősödés! 
Ez a meglepetés, első körben fennakadt a parabolikus íven, amit ha alulról visszatesztelünk, talán újra negatív irányba folytatjuk, de nem ez történt, átszaladtunk és a szitu hasonló volt, ha felülről tesztelünk irány 10k fölé. Viszont mint látjuk ez se ilyen egyszerű! Vissza-teszt helyett benéztünk az ív alá, majd felszaladtunk és ha ennek eredményeként megerősítést kap a dupla tető, akkor a 9,5k környéki támasz zónáé lehet a hétvégi főszerep.
A 30.-ai csúcs, a mostani dupla tető, illetve egy jövő hétre tehető 3. csúcs, amit ismételt 9,2k-s támaszra/vállvonalra visszanézés kellene megelőzzön, ujabb csökkenő irányú lehetőséget rajzolna a chartra. 
Volt itt egy sokáig követett harmonikus minta, de köszönhetően a meglepetés erősödésnek, kiesett a játékból, tehát jelenleg csökkenő irályba mutató alakzatunk nincs!
Összefoglalva, van egy gyengécske dupla tető gyanús szitu, ha komollyá válik, akkor a 9,5k-s támasz zóna kell útját állja a komolyabb zuhanásnak(ezt nem kellene hétvégéig elnyújtani), de a gyengécske dupla tető néhány komolyabb lökéssel kiüthető és szabaddá válik 10k fölé az út!

Bitcoin Futures chart: itt nem sok mindent oldottunk meg, konkrétan semmi, habár a 9,060$-os múlt heti rés, alsó szintjéhez közel jártunk, de a semmiből jött erősödés máshogy gondolta. Viszont ha már itt az erősödés, akkor a 10,180$-os szinten, a még tavaly szeptemberi Bakkt indulásnál nyitva hagyott réssel kezdhetnénk valamit!
 A 9,730$-os szintre behúztam egy kék támaszt, ami egy olyan vízválasztónak tűnik, ha nem enged a nyomásnak kinyílhat a 10k-s kapu, ellenkező esetben vagy marad a bizonytalan oldalazgatás, esetleg megkezdődik az a határozott csökkenés, amibe a hét elején sikertelenül belevágtunk.


Napos: a január 14.-ei fekete ékből kilépést követően,  egy merésznek gondolt Elliott hullám elképzelés vázoltam fel, aminek jelenleg a 3. hullámában törünk lefelé, viszont hogy értelmes hullámot hagyjunk magunk mögött, legalább a 10,800$-os szintet el kellene érjük, majd egy 10k-s szint vissza-tesztet követően, jöhetne egy szerény 12k-s célba érkezés!
A 12k-s célt sokkal gyorsabb mozdulatokkal szerettem volna ha elérjük, igazodva ahhoz a világoskék ellenálláshoz, ami a 2017-es és 2019-es csúcsok összekötésének eredménye, ezt akár trendvonalként is kezelhetünk. Szóval erre az ellenállása történő megérkezés, majd az impulzust követő esetleges kisebb korrekciós visszanézésből történő ismételt erősödést követően, ha erre a világoskék ellenállásra, nemcsak egy vissza-tesztet nyomunk,  hanem hasonlóképpen átlépjük, mint a fekete ellenállást január 14.-én, akkor jöhetnek az új ATH-ra irányuló elképzelések!
Vissza a jelenbe, ahol közelítünk ahhoz a sárga 9,994$-os szerintem erős ellenállásra, ami konkrétan egy 2018 május 5,-ei csúcs, de ha visszább megyünk az időben, akkor is találunk ezen a szinten érdekességeket, sőt ha az utóbbi fél éves fekete éket nézzük, még ha nem is pontosan, de egy vízszintes felező szintje, tehát ha ezt felülről komolyan megtámasztanánk, annak bőséges jutalom is lehet az eredménye.
Probléma ott jöhet, ha feltoljuk 12k-ra és az impulzust követő korrekciós mozgásnak, nagyobb visszanézési igénye van, pl. a még mindig nyitott Bitcoin Future rések, tehát egy 7,4k-s mélységet megcélzó 5k-s visszanézés már túlzás és ismételten lemondhatnák az uj ATH-ra irányuló vágyainkról vagy legalábbis jócskán megnehezítenénk.
Piros támaszok jól mutatják a viszonylag egyenletes felfelé lépkedést, ez egy nagyon lassú tempó és ha ebbe a templomban haladunk tovább a 12k-s célszint irányába, akkor még 2-3 hasonló támaszt kellene kihasználjuk, ami egy nagyon göröngyös és buktatókkal teli út, de ettől még működőképes lehet.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: végre egy longs oldali akció, ami nem a manipulációs megbízásokkal teli ármozgatásról szól, hanem a konkrét áremelkedést, konkrét vásárlások is támogatják, viszont ennek az a veszélye, ha meginog a léc, akkor annak gyors zuhanás is lehet a végeredménye. Shorts oldal egy ideig tartott a lépést, ez a lépéstartás kisebb részben, az órás ármozgást is figyelembe véve valós short kötésekre épülhetett, nagyobb részben, főleg a 30.-án látható kiugrásnál védekező és egy esetleges 10k fölé ugrás utáni hirtelen fordulatban bízva kerülhetett elsütése, viszont mivel egyelőre kétséges a 10k fölé megérkezés, szép lassan potyognak ki a shorts oldali pozíciók. Tehát longs oldalon egyelőre az történik amivel számoltunk, de most a 40k alatti zónában meleg lehet a pite, shorts oldal pedig továbbra is a lepattanóra játszik és az esélytelenek nyugalmával köszöni jól érzi magát!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/c5WORF2x/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/oD4yAN7N/


"Hetes idősík: szóval a hónapos gyertya tökéletesen hozta amit elváltunk tőle, ez hetes gyertyákra lebontva is tökéletes képet mutat, viszont ha megnézzük a két héttel ezelőtti bizonytalan gyertyát, akkor kapunk egy olyan előremutatás, amit a hónapos gyertyákra előrevetítve is felhasználhatunk! Tehát ha a mögöttünk hagyott egy hónapos mozgás, hetekre lebontott gyertyáit megnézzük és ennek megfelelően gondoljuk tovább a februári gyertyát, akkor nyugodtan mehetünk tovább a 12k-s szintre, majd egy márciusi pihenőt követően, ismét áprilisban jöhet a végjáték, de ugyebár mi ennél sokkal magasabbra vágyunk. Azzal megoldással se járunk jobban, ha akkora lendületbe kerülünk, hogy a piros nyilat követve, a tavalyi 14k-s magasságba repítjük az árat, mivel ha itt elfogy a lendület és a szürke háromszöget megerősítendő 8k-s szintet megcélzó csökkenő mozgásba kezdünk, az ismételten egy hosszú hónapokat igénybe vevő folyamat!
Tehát a végére megint oda lyukadunk ki, hogy marad a narancs színű csökkenő irányba mutató nyíl követése, remélhetőleg csak a Bitcoin Futures 7,335$-os alsó szintjéig, ami itt hetes idősíkon jelenthet egy 200-as mozgóátlag vissza-tesztet.
De ne szaladjunk ennyire előre, várjuk meg előttünk álló héten milyen választ adunk a múlt heti gyertyára! Ha pozitívat akkor egy 10k-s zárás a következő lépés, ha a semleges a válasz, akkor egy bizonytalan gyertyával maradunk itt 9,3k környékén, de ezzel már megágyazhatunk egy következő heti 8,6k-s szinte visszanéző gyertyabetakarásnak, vagy ezt a gyertyabetakarást nem húzzuk 2 hétig és már ezen a héten, a 8,6k-s szintre visszanézéssel megágyazunk a februári remélhetőleg semleges hangulatnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ilQkGFbH/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/FldtAS8Z/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7mp6j6T6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/IrCYlfbl/
https://www.tradingview.com/x/cn7Ze9kG/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/SyKw22dM/
https://www.tradingview.com/x/wgTYgtZg/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3362 Dátum: február 10, 2020, 12:00:49 pm »
Még több nyitott kérdés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.10!

BTC, ahol az igazi fordulat megtörtént, az a január 7.-ei világoskék ellenállás/vállvonal határozott átszakítása, illetve az efölött kialakult ellenállási zóna 3 nappal későbbi szintén határozott vissza-tesztelése! Mivel ebből a zónából, a visszafordulást követően felszaladtunk a 9,2k-s szintre, már csak az volt a kérdés, megtartjuk e a januári záráshoz szükséges 9k-s szintet. Tehát összefoglalva, mindent hoztunk ami szükséges ahhoz hogy a folytatás miatt ne fájjon a fejünk, viszont mivel sokak csak annak hisznek, ami már a charton is látható, így az a piszkos munka, amit februárban el kellene végezni, sokaknál még mindig nem fogja visszahozni a bizalmat, de ha látják mi miért történik, akkor április-május magasságában, megalapozhatjuk az év hátralévő részének jókedvét!
Órás idősíkot ismét kihagyjuk és inkább 4 órára koncentrálunk! De itt is visszatekintéssel kezdünk, méghozzá a kék nyilakkal jelzett, szerintem kihagyott február eleji történéssel. Itt ugyanis kimaradt az a vissza-teszt, ami számomra egyértelművé tehette volna, hogy a 12k-s várakozásaink tekintetében biztosra mehetünk. Ettől függetlenül szép a jelenlegi 10,2k-s hétvégi megérkezés, de lehet hogy csak egy ideiglenes megoldás, ami azt a célt is szolgálhatta, hogy a Bitcoin Futures chartom még tavaly szeptemberben nyitva hagyott rést bezárjuk.
A mostani nyitás óta 4 órás idősíkon 2 határozott csökkenést mutató gyertyát láthatunk, ebből még sok mindent nem tudunk leszűrni, de akár az egész hetet is meghatározhatja az elmúlt órákban látható iránykijelölés!
Fekete színnel behúztam 2 támaszt, de egyelőre csak a felsőre kell figyelni! Ennek a felső támasznak az lenne a dolga, hogy az utóbbi órákban látható csökkenő irányú mozgolódásnak ne engedjen teret kibontakozni. Tehát ennek a 9,650$ környéki támasznak az lenne a feladata, hogy visszaverje csökkenő irányú támadásokat és az előttünk álló héten a 12k-s célkitűzés teljesüljön!
Ha a felső támasz elesik, még mindig ott az alsó 9,2k környéki, viszont ha az alsó támasz is szelephez jut, akkor szerintem lemondhatunk az összes negatív irányba várakozó rés bezárásáról, amit sajnos sokkal később, egy sokkal kellemetlenebb szituációban kell bepótoljuk. Viszont ha így nézzük, akkor kicsit korábbról is indulhatott volna a mai gondolatmenet, méghozzá a január 25 környéki 8,2k-s zöld támaszról történő fordulattól, ugyanis ha itt  visszanézünk a Futures rések alsó szintjére, majd még időben felszaladunk a 9k-s havi zárószintre, akkor most csakis pozitív irányba lehetne gondolkodni!
Összefoglalva, ha az idáig negatívba fordult irányon nem tudunk változtatni, akkor azzal az egész hét hangulatát meghatározhatjuk, tehát egy nagyobb negatív elmozdulásba is belefuthatunk, viszont ha a felső fekete támasz kiállja a próbát és a mai, esetleg holnapi zárásra sikerül a jelenlegit 10,2k-s csúcs fölé zárni, akkor egy bizakodásra okot adó, hétvégi 12k-s záráson is elgondolkodhatunk.

Bitcoin Futures chart: itt maradok a megszokott órás idősík mellett, ahol főleg a hétvégéken kialakult, illetve a hét közbeni ugrások által létrejött résekkel foglalkozok!
Ahogy látjuk, a hétvégi pozitív mozgolódás eredményeként, a tavaly szeptemberben nyitva maradt 10,180$-os rést sikerült bezárni, amit természetesen a zárva tartás okán egy pozitív rés eredménye, de köszönhetően az éjjeli gyors negatív mozgásnak, ez a rés már a múlté, ezáltal, ha arra van igény, folytatódhat a további pozitív építkezés.
Fekete vízszintes vonallal megjelölve, az összes nyitott rés látható a képen! Ha az utóbbi órában látható határozott csökkenő irányú mozgásnak, csak a hétvégi rés eltüntetése volt a célja, illetve a kék színnel látható támasz fölött sikerül zárni, akkor van esélye, az egyetlen pozitív irányba várakozó rés felé történő megindulásra! Ellenkező esetben vagy beszorulunk itt 10k magasságában és néhány napos szenvedés után valamelyik irály enged a nyomásnak, de az is lehet, hogy az éjjeli határozott irányváltás, már ki is jelölte az előttünk álló hét fő irányát, tehát már csak az a kérdés, ennek az iránynak a 7,335$-os szint a célja vagy csak 9k fölött határozottabban megtámaszkodni, a 12k-s következő túra előtt.


Napos: az utóbbi bő egy év látható a képen, amiért ez lényeges, hogy az április 1 és június 26 közötti közel 10k-s emelkedést 2 határozott hullámból sikerült összerakni, illetve itt visszamehetnénk a 2017-es bullrunra, ahol az alapozást követően 3 hasonlóan határozott hullámmal sikerült a csúcsra jutni.
Ha megnézzük a jelenlegi december 19. óta emelkedő trendben mozgást, ez egy sokkal töredezettebb emelkedő mozgás, mint például tavaly áprilisi-májusi, tehát oda akarok kilyukadni, hogy ez még mindig az alapozó része lehet a történetnek! Jelenleg az lenne a feladat, hogy vagy itt 10k, esetleg 12k környékén kialakuljon egy olyan ellenállás, amelyről egy határozott, korábbi jelentősebb támaszt vissza-tesztelő mozzanatot követően, visszakapaszkodva az ellenállásra, kialakuljon egy olyan szituáció, mint amit a tavaly április 1.-ei kiugrás is mutat! Majd ha új ATH-ban gondolkodunk, akkor egy törésmentes hullámmal, a 17-20k-s magasságba megérkezést követően, egy újabb határozat 12-14k-s szintek környékére történő vissza-teszt előzze meg a folytatást!
Abban az esetben, ha nem akarunk egy új  ATH csúcsot kialakítani és megelégszünk egy 17k környéki 2020-as csúcsszinttel, akkor most a február-április közötti időszakban, eljátszadozhatunk itt 7-10k között, majd ha ezt meguntuk, jöhet a 17k és az ujabb egy éves lefelé csúszós időszak.
Ha megnézzük a volume oszlopokat, akkor láthatjuk a tavaly decembertől mostanáig tartó jó hangulatot, viszont ha megnézzük a tavaly április-június közti hangulatot, az egyáltalán nem hasonlít a mostanira, annál inkább a 2017 március-május közötti időszakra! Itt miután az akkori 3k-s csúcsból, gyorsan visszaverték 2k alá az árat és miután észhez tért mindenki, gyorsan fel is szaladtunk 6k-ra és mivel itt is jött egy kijózanító 3k-s pofon, ismét duplázással folytattuk és a sort nem megszakítva, jött a pofon, a 17k, majd végül 20k.
A kék színnel felvázolt Elliott hullám, jelenleg a 3. hullámban araszolgat, az általam elképzelt 10,800$-os szint irányába, viszont ez módosulhat a jelenlegi 10,200$-os szintre is, ami egy 9k-ra visszanéző 4. hullámot követően kezdhetné meg a világoskék ellenállást vagy a 12k-s szintet megcélzó csúcstámadás.
Napos szinten, a pozitív folytatást megalapozó támasz zónát, talán 7,7k-8,2k közé tudnánk berajzolni, ahova ha határozottan, néhány nap alatt sikerülne megérkezni, majd hasonló határozottsággal visszarántani a kiindulószintre, máris jobban érezné magát mindenki. Tehát amivel nekem jelenleg bajom van és ami nem azt sugallja, hogy tényleg abban a hullámban vagyunk, amiből valami nagyot tudunk alakítani, az a töredezett, apró lépésekkel megvalósuló emelkedő mozgás!
Összefoglalva, habár jó látvány a jelenlegi 10k és talán jobb látvány lesz a hétvégére elért 12k, de mindenképp szurkolnunk kell egy nagyobb pofonnak, az ennél is sokkal jobb eredmény elérése érdekében!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez a longs emelkedő hullám,  egészen más mint amit nov.23.- és dec.19. között rajzoltak a chartra, ebben ugyanis vannak a konkrét áremelkedést elősegítő történések, viszont van jó néhány olyan megbízás, ami azt a célt szolgálhatja, hogy annyira mégse szálljon el az ár. Elképzelhető hogy ugyanabba a 47k-s magasságba tartunk mint decemberben, az viszont nagy kérdés, hogy ott azok szállnak ki, akik konkrét pozíciókkal keresték a szerencséjüket és mivel ezt megtalálhatták hátradőlve távoznak, esetleg azok, akik egy esetleges 9-8-7k-s bezuhanási lehetőségben bízva próbáltak szerencsét vagy mindkét oldal kiszáll, ami ha tetszik, ha nem nagyobb árvisszaeséshez vezet.
Shorts oldal, mint tudjuk mostanában csak a lepattanóra játszik, ennek most egy 10k-s fordulattal élvezhették használt. de mivel jelenleg erre még csak halvány jelek utalnak, az sem kizárt hogy az igazi préda 12k-s magasságban tudnák elejteni. Tehát a shorts oldaltól valami nagyobb durranást várnék az előttünk álló hetekben, konkrétabban, ha még hetekig elhozzuk ezt a lassú tempójú, nem tudni hova tartó emelkedő mozgást, az lehetőség egy nagyobb árbedöntésre, viszont ha a jelenlegi csökkenő árhullámra ráülnének konkrét short megbízásokkal, akkor is sikerülhet egy nagyobb árvisszaesést előidézni, de talán hosszabb távon, ezzel jöhetnék ki a legjobban!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vD0ary2Y/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/MnkMGXYT/


Hetes idősík: itt még mindig nem tudom eldönteni, hogy a kék, piros vagy a narancs színű elképzelés mentén haladunk?
A narancs továbbra is a Bitcoin Futures negatív irányba várakozó réseinek bezárása okán lehet alternatíva, illetve a nagyobb pofon, amiről a napos kitérőnél elmélkedtem.
A kék megoldással nagyon jól járnánk, ami egy 12k-ról, 10k-ra visszanézést követően, a 14k-s tavalyi csúcs ellen szállhatna harcba, aminek nagy veszélye, az ismételt ATH-ra irányuló elképzelések sikertelensége.
A piros megoldással is sikeres folytatás elé nézhetnénk, ami ugyanazzal a sikertelen ATH kísérlettel is végződhet, majd felkészülhetnénk, a szinte kötelező 1 éves korrekciós időszakra. Tehát nálam továbbra is narancs színű a favorit!
A múlt heti gyertyánk, hasonlóan sikeres volt, mint a megelőző, illetve ha eltekintünk a január közepi bizonytalan gyertyától, akkor kerek 1 hónapja töretlenül toljuk felfelé a szekeret.
Amiről a narancsszínű elképzelés is szól, az egy hasonló mozzanat, mint az év elején látható 9,050$-os csúcsot követő közel 2k-s korrekció, viszont itt is lehetünk volna határozottabbak, aminek talán a június végi 14k-s csúcsot feljebb toló végeredménye is lehetett volna. A 12k-s célkitűzés tekintetében, hacsak nem robbantunk egy nagyot, akkor az utóbbi hetek gyertyáiból kiindulva, még 2 hétre lehet szükségünk. Ha a jelenlegi gyertyánk, egy kalapács formát kialakítva, először lenéz 9k-ra, majd 9,7k környékén zár, az már előjele lehet a nagyobb pofon megérkezésének. Viszont ha nem szeretnék ilyen egyértelmű jeleket kialakítani, ezt a pofont a jelenlegi negatív irányba mozgás folytatásával, már ezen a héten egyértelművé tehetjük.


Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6PZNZhRp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nliv0d4F/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KjyvjNtP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/EQz1pCOo/
https://www.tradingview.com/x/cn7Ze9kG/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/awLJFxZO/
https://www.tradingview.com/x/wgTYgtZg/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3363 Dátum: február 12, 2020, 10:44:43 am »
Konkrétum nélküli gyors hétközi!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.12!

BTC, szép lassan, kicsivel mindig feljebb tesszük a lécet, viszont ezzel egyre közelebb kerülünk ahhoz a léchez. amit  biztosan le fogunk verni. Január 2.-ai 6,870$-os szintről indult ez a lécet egyre feljebb pakolok történet és ahogy látjuk, ebben minden IS van!
A történet átlátása érdekében nincs szükségünk mindenre, csak néhány fontosabb támaszra. Ezekről a fontosabb támaszokról,  kék nyilakkal meg is jelöltem a szépen egymásra épülő lépcsőfokokat, de az is jól kivehető, hogy ezek a lépcsőfokok, az előttünk lévőhöz képest szerényebb sikert tudtak csak elérni.
Az utolsó kék nyíllal megjelölt hullámból kiindulva, azt kell feltételezzük, hogy itt már nagyon a vége felé jár a történet vagy gyorsan ránk cáfol, aminek az vége, hogy felszaladunk a napos idősík 3 Elliott hullámának szükséges 10,800$-os magasságban, majd végleg meghal ez a bő 2 hónapos Long araszolás. De itt is lehetnék csavarok, például ha erről a 10,800$-os szintről még a rózsaszín támaszt is vissza-teszteljük és sikerül ennél is feljebb tornászni az árat.
Én egyelőre maradok annál a gondolatnál, hogy mivel egyre kisebbek a kék nyilak, az rámutat a történet végjátékhoz közelítésére, aminek talán legközelebbi jele, a rózsaszín támasz alá benézés, illetve annak alulról történő tesztelgetése, szurkálása.

Bitcoin Futures chart: 12k long irányba még egy várakozó résünk van, amit általában nem elég egy felszúrással elcsípni, konkrét fölé zárásra van szükség. Ez a 12k-s szint belátható távolságra van, de ahhoz mégis messzinek tűnik, hogy hipp-hopp felszaladjunk, majd fölötte meg is ragadjunk. Viszont, ha abban a tempóban sikerült továbbhaladni, mint ami az utóbb 2 hónap sikerszériáját is eredményezte, akkor a jövő hét pénteki zárás a 12k-s szintet is megcsípheti! De azt a lehetőséget se zárjuk ki, hogy jön egy gyors felszúrás és továbbra is izgalmassá téve a játék, habár átszúrunk rajta, mégis nyitva hagyjuk a rést!


4 órás idősíkon 3 egymásra épülő fej-váll alakzat lett felvázolva, ezekből még egyik sem konkrétum, viszont ha a legfelső, tehát a lila megtalálja a csúcsát, majd megerősítés kap a vállvonal 9,8k magasságában, akkor már kapunk egy olyan jelzést, hogy tényleg megérett a történet egy nagyobb korrekcióra, majd szép lépcsőzetesen mind 3 fej-vállat konkretizálja.
Van itt egy piros támasz, de nyugodtan nevezhetjük trendvonalnak, ez akkor válhat fontos tényezővé, ha a lila vállvonal megerősítést nyer, majd miután átszakad, a zöld, jobb oldali vállal történő vissza-teszteléssel ad egy konkrét, a történet negatív irányába folytatására irányuló jelzést, aminek végeredményeként csak remélni tudjuk, hogy a narancs színű fej-váll nem a 6k-s szintet, hanem max a Futures rések alját veszi célba!


Napos: ha valaki a charton láthat "káosszal" van elfoglalva, akkor az nem a lényeggel, csak a szépséggel foglalkozik!
A fekete éken belüli, 3 db harmonikus minta okozhatja a káoszérzetet, viszont ezek, legalábbis nekem segítettek eligazodni abban, hogy a fekete éket nagyjából mikor próbálhatjuk meg elhagyni! Január végére tettem ezt az időpontot, de már 14.-én határozottan elhagytuk az éket, majd egy vissza-tesztet vártam a fekete ékre, helyette csak azt a szintet teszteltük vissza, ahol elhagytuk az éket és ahogy utólag kiderült, ez is elég volt a sikeres folytatáshoz.
A kék Elliott hullám lehetőségből kiindulva, a jelenlegi hullám céljának a 10,8k-s szintet jelöltem ki, de csak ideiglenes végállomásnak, mivel az igazi célelérést, az impulzus 12k környéki zárása jelentené.
Ha a fekete ékben mozgást, egy nagyobb harmonikus minta A hullámaként, a decemberi fordulatot követő jelenleg is emelkedő mozgást pedig B hullámként kezeljük, akkor hogy a végeredmény is valamilyen  értelmezhető mintához vezessen, a jelenlegi 10,450$-os szinten nem állhatunk meg!
Mivel a minta B hullámában átléptük a fibo 0.5 szintet, így ha értelmes mintát várunk, akkor a következő lehetőség fibo 0.61, ami kerek 11k-s 3. Elliott hullám zárást jelentene! Tehát ha sikerülne ezt a 11k-s mintához nagyon is passzoló szintet elérni, akkor egy a folytatás szempontjából is jól jövő 2k-s korrekcióba kezdhetnénk bele! Na de ebben a minta szempontjából C, az Elliott szempontjából 4. hullámban, nem mindegy hogy a harmonikus minta vagy az Elliott érdekei mentén haladunk tovább.
A harmonikus minta C hulláma a minimum fibo 0.38 szintre van jelenleg bejelölve, viszont ha ezen túlszaladunk, akkor hogy a minta továbbra is értelmezhető formát mutasson fibo 0,88-re, tehát 7k környékére kell visszanézzen! Viszont a 7k-s visszanézéssel elveszítjük az impulzus 12k-s zárási lehetőségét és annak a lehetőségét is, hogy akár egy-két héten belül pontot tegyünk a történet végére. Tehát ha a harmadikos mintával kell elérjük a 12k-s szintet, akkor további kemény 2 hónap várhat ránk és valamikor április végén jöhet a végjáték!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton közelítünk a decemberi 47k-s csúcshoz, azzal a különbséggel, hogy ebben a hullámban nemcsak megbízások, hanem konkrét, az árat feljebb segítő pozíciók is rejtőzködnek. Viszont nagy kérdés, mi történik a 47k-s csúcs elérését követően? Például, mivel itt egy ellenállási zónába is megérkezünk, ha ezen túlszaladunk és fölötte is zárunk, akkor attól függően. haladunk e tovább felfelé vagy visszafordulunk és a zóna alá zárunk, lehet következtetni a várható folytatási irányra. Ha most csak megérkezni tudunk ebbe a zónába, majd a megérkezést követően, már másnap csökkenő irányba kilépünk, ott már kezdhetünk gyanakodni hogy valami nem stimmel, de ez még mindig nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy váratlan húzással még egyszer nekifussunk a zóna átugrásának!
Shorts oldal nagy lendületben, van is rá okuk, hiszen az ár egy olyan magasságban mozog, ahonnan bármilyen kamu hír is könnyen kialakíthat egy zuhanást. De igazán kamu hírre sincs szükség, mert ha az órás idősíkon boncolgatott mozgást megnézzük, akkor ha az egyre kisebb hullámok, valóban a vígjátékra utalnak, akkor a shorts oldalon felhalmozott kisebb megbízáshegy, manuális élesítéssel, élhet a lehetőséggel!  Jelenleg az alsó zónába küzdöttük vissza magunkat, ennek egyelőre nincs sok jelentősége, aggódni ráérünk akkor, ha középső zóna 22k-s tetejét súroljuk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/F3e6Zvro/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/KzKPK6JA/


"Hetes idősík: itt még mindig nem tudom eldönteni, hogy a kék, piros vagy a narancs színű elképzelés mentén haladunk? A narancs továbbra is a Bitcoin Futures negatív irányba várakozó réseinek bezárása okán lehet alternatíva, illetve a nagyobb pofon, amiről a napos kitérőnél elmélkedtem.
A kék megoldással nagyon jól járnánk, ami egy 12k-ról, 10k-ra visszanézést követően, a 14k-s tavalyi csúcs ellen szállhatna harcba, aminek nagy veszélye, az ismételt ATH-ra irányuló elképzelések sikertelensége.
A piros megoldással is sikeres folytatás elé nézhetnénk, ami ugyanazzal a sikertelen ATH kísérlettel is végződhet, majd felkészülhetnénk, a szinte kötelező 1 éves korrekciós időszakra. Tehát nálam továbbra is narancs színű a favorit!
A múlt heti gyertyánk, hasonlóan sikeres volt, mint a megelőző, illetve ha eltekintünk a január közepi bizonytalan gyertyától, akkor kerek 1 hónapja töretlenül toljuk felfelé a szekeret.
Amiről a narancsszínű elképzelés is szól, az egy hasonló mozzanat, mint az év elején látható 9,050$-os csúcsot követő közel 2k-s korrekció, viszont itt is lehetünk volna határozottabbak, aminek talán a június végi 14k-s csúcsot feljebb toló végeredménye is lehetett volna. A 12k-s célkitűzés tekintetében, hacsak nem robbantunk egy nagyot, akkor az utóbbi hetek gyertyáiból kiindulva, még 2 hétre lehet szükségünk. Ha a jelenlegi gyertyánk, egy kalapács formát kialakítva, először lenéz 9k-ra, majd 9,7k környékén zár, az már előjele lehet a nagyobb pofon megérkezésének. Viszont ha nem szeretnék ilyen egyértelmű jeleket kialakítani, ezt a pofont a jelenlegi negatív irányba mozgás folytatásával, már ezen a héten egyértelművé tehetjük."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/QACAv8GA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/LYRa24X6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zBrE6P4F/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bcGMFAqv/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/RVZ5kotb/
https://www.tradingview.com/x/cn7Ze9kG/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/xuDTGvVK/
https://www.tradingview.com/x/wgTYgtZg/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3364 Dátum: február 14, 2020, 11:50:41 am »
Felezés előtti beárazás vagy utólagos reakció!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.14!

BTC, szerintem jövő hét csütörtökig nagyobb változásra nem kell szállítsunk, ha igen, akkor az hasonló intenzitású mozgás lesz, mint a decemberi határidős kötések lejárata előtti héten. Tehát az a múltkori kiíráson, miszerint a Bitcoinnak jelenleg nincs köze a Bitcoin árának alakulásához, azzal arra utaltam, hogy a határidős lehetőséggel megérkezett nagyon-nagy emberek, csupán az árra spekulálással rángatják le vagy fel az árat! Viszont mivel ezek nagypályások, nem egy-két napban, hanem hónapban. negyed, fél vagy egész évben is előre gondolkodhatnak.
Ha a tavaly júniusi 14k-s csúcs és az év végére elért 6,5k környéki árat megnézzük, akkor itt egy fél éves csökkenő  ciklust látunk, ami erős szeptembertől történő bakkt támogatással segítette az árleszorítást!
Januárban azt érzékelhettük, hogy az addig erős csökkenő nyomás, hirtelen irányt váltott, ezen időszakra az volt jellemző, hogy talán kisebb lökésekkel segítve, de szabad utat engedtek a Bitcoinnak, amit köszöni szépen ki is használt! Ugyanez mondható el egyelőre a februárról is, ezért is kezdtem azzal, hogy a csütörtöki lejáratig nagyobb izgalmakra már nem kell számítsunk..
Tehát, ha a történetet ismét úgy alakítják, hogy egy fél éves ciklus első néhány hónapjában szabadfoglalkozás, ennek eredményeként március-április környékén egy felélénkülés is beleférhet és mivel, látván az év eleji igencsak pozitív szériát, már ott eldőlhette, ha tartós a történet, azt a vége felé a tavalyihoz hasonló módon meglehet lovagolni és attól függően, mennyien szállnak fel a mozgó vonatra, ahhoz mérten jelölődik ki a végállomás!

Órás idősíkon, megvolt a lehetőség, hirtelen 11k-s szintre történő felugrásra! Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, majd jött egy határozott, a rózsaszín emelkedő csatornából történő csökkenő irányú kilépés. Erre jött egy pozitívan indult válassz, de mint látjuk, itt már csak egy felszúrásra futotta, ami arra is utalhat, hogy habár a vevői szándék megvan, erő híján nem mennek sokra. Azonban még ne kiabáljuk el a dolgot, mivel a rózsaszín támaszhoz még erősen ragaszkodunk, tehát a 11k-s szintre felugrás nem egy lehetetlen küldetés!
Narancs színű négyzettel megjelöltem azt a területet, ahol az előttünk álló hétvégén mozoghatunk és rögtön feltűnhet, hogy az előző jelentősebb fekete támasz és a piros közel egy hónapos emelkedő trendvonal kereszteződésénél, az esetleges hétvégi csökkenő irányú mozgásának valahova 9,660$ környékére tehetnénk az alját! Viszont mivel itt egy hétvégi rés alakulna ki, a négyórás idősíkra felvázolt lila fej-vállnak megfelelően, a hétvégi vállvonal  megerősítést követően, a jobb oldali váll rész kialakulását elősegítő, jövő hét első napjaiban, a hétvégi rés méretétől függően, akár 4-500$-os erősödéssel is számolhatunk, de ez már nagyon a jóslás kategória, majd alkalmazkodunk.

Bitcoin Futures chart: mivel a múlt hétvégi rést, rögtön a hét elején lerendeztük és akkor kijelölt csökkenő mozgást a hét közepén pozitív irányba fordítottuk, ezzel tulajdonképpen, a következő rések tekintetében még eldöntendő kérdés, hogy a 9,060$ vagy a kerek 12k irányába folytatjuk. Ha maradok annál a gondolatmenetnél, amit a mai körkép néhány kezdő mondatában igyekeztem körbejárni, akkor a következő hetet, a múlt hetihez hasonlóan egy pozitív irányú 4-500$-os réssel is nyithatjuk, majd attól függően hogy ezt a rés csökkenéssel bezárjuk vagy nyitva hagyjuk és tovább mozgunk 12k-s rés irányba, talán már az is eldől, mit várhatunk a márciustól és várhatjuk e ugyanazt a féléves pozitív teremben mozgás folytatását mint tavaly!


"4 órás idősíkon 3 egymásra épülő fej-váll alakzat lett felvázolva, ezekből még egyik sem konkrétum, viszont ha a legfelső, tehát a lila megtalálja a csúcsát, majd megerősítés kap a vállvonal 9,8k magasságában, akkor már kapunk egy olyan jelzést, hogy tényleg megérett a történet egy nagyobb korrekcióra, majd szép lépcsőzetesen mind 3 fej-vállat konkretizálja.
Van itt egy piros támasz, de nyugodtan nevezhetjük trendvonalnak, ez akkor válhat fontos tényezővé, ha a lila vállvonal megerősítést nyer, majd miután átszakad, a zöld, jobb oldali vállal történő vissza-teszteléssel ad egy konkrét, a történet negatív irányába folytatására irányuló jelzést, aminek végeredményeként csak remélni tudjuk, hogy a narancs színű fej-váll nem a 6k-s szintet, hanem max a Futures rések alját veszi célba!"


Napos: gondolkodjunk a Május 12-ig, tehát a felezésig tartó időszakban, például mi lenne egy észszerű mozgás.
Kettő lehetőséget látok, előre beárazást vagy egy utólagos hirtelen reakció történik! Ha az előre beárazás fedi a valóságot, akkor az utóbbi lassan 2 hónapos emelkedő mozgás, ennek érdekében is történhet. Viszont ha ez csak egy szerény beárazás, tehát nem 20-30-50k-ban gondolkodunk, akkor, ahogy ezt a tavalyi féléves csökkenő trendben mozgásra, tehát az ékre felhúzott Fibonacci skálával, illetve a narancsszínű harmonikus mintával is jelzem, a felezés időpontjáig  elnyújtjuk a 12k-s szintre történő megérkezést! Ha egyszerűbb és átláthatóbb chart kép akarsz látni, akkor lent a linkek között, keresd a Bitcoin Futures napos pillanatképet!
Lehet itt még egy érdekesség, méghozzá az utóbbi 2016-os felezésnél hogy viselkedett az ár. https://www.youtube.com/watch?v=uK2Uz7VzDzA&t=0s
2016-ban, jóval a felezés időpontja előtt csúcsot fogtunk, majd a felezés időpontjáig estünk 30%-ot és mikor megnyugodni láttak a kedélyeket, egy újabb 30%-os, mint később kiderült, a folytatás szempontjából nagyon is jótékony zuhanás, adott egy olyan jótékony pofont, amelynek eredményeként a rákövetkezendő közel féléves long trendben mozgással, sikerült megduplázni az árat, viszont itt nem ért véget a történet, jöttek az újabb duplázások és pofonok, mindez annak érdekében, hogy 2017 decemberében révbe érjen a történet!
Tehát visszatérve a május 12.-ei felezésre, ha ugyanaz történik mint 2016-ban, akkor egy április végi időpont lehetett a csúcsfogás időpontja, de ha idevesszük az akkori határidős kötések április 16.-ai lejáratát, érdemes lehet már előbb résen lenni!
A harmonikus minta B hullámának zárását, fibo 0,61 miatt a kerek 11k-s szintre kell tegyük, de a tökéletestől nyugodtan eltekinthetünk, ami annyit jelent, hogy a jelenlegi 10,500$-os fibo 0.54 szintről(ami egy más mintát, de ugyanazt a 12k-s végeredményhez vezethet) is belekezdhetünk a C hullámban történő, remélhetőleg kisebb korrekcióba.
Arra jelenleg nem térek ki részletesen, mi van ha a felezés után történik egy hirtelen zuhanás, erre talán magyarázatot ad a narancs színű nyilakkal felvázolt világoskék ellenállás fölötti durván 2 hónapos csökkenő irányú mozgás, ahova ha a 10k megfelelő alapnak bizonyul, akkor belekezdhetünk egy újabb fél éves long trendbe, ami hasonlóan mint a 2016-os felezést követően, az idei, esetleg 2021 év végére ujabb ATH-val örvendeztethet meg mindenkit!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal megérkezett és tegnap bemutatott egy hasonló felszúrást, mint az előző december 20.-ai megérkezésnél, tehát ha ennek van jelentősége, akkor itt bezár a bazár, aminek eredményeként, a napos idősíkon felvázolt harmonikus minta C hulláma megkapja a lehetőséget. Azt hogy mekkora lehetőséget kap, még nem tudni, de mivel a C hullám rugalmas, attól függően milyen intenzitásúak lesznek a longs oldali kiszállók, illetve hogy ez milyen shorts oldali aktivitásnövekedéshez vezet, csak a végén derül ki mennyire szomorít el minket a végső látvány. Ha számít, a 40k alatti, támasznak is nevezhető zóna, akkor az abba történő visszanézéssel hozható a minta 0.38-as minimum igényének kielégítése, tehát 9,2-9,3k környékén padlózhat az ár, ahol ha longs oldal ismét akcióba lép és nem megbízáspumpával, hanem konkrét és remélhetőleg velős megbízásokkal kezdenek újabb támadássorozatba, annak végeredménye 12k-tól egészen 50k-ig vagy kitudja meddig IS repítheti az árat.
Shorts oldalon, bő egy hete kemény megbízáspumpát látunk, itt valószínű valami 11-12k-s kerek szintre beállított megbízásokról lehet szó, viszont ha élessé válik a helyzet, tehát a longs oldal ismét azt mondja, helló szevasz ennyi volt, akkor ezek a megbízások manuális élesítéssel rögtön besegíthetnek egy zuhanásba, viszont mivel ez a megbízáshegy igencsak aprócska, nagyon nem aggódnék miatta, itt inkább a longs oldali pánik okozhat gondot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/mzFxI16O/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xRjg3mcO/


"Hetes idősík: itt még mindig nem tudom eldönteni, hogy a kék, piros vagy a narancs színű elképzelés mentén haladunk? A narancs továbbra is a Bitcoin Futures negatív irányba várakozó réseinek bezárása okán lehet alternatíva, illetve a nagyobb pofon, amiről a napos kitérőnél elmélkedtem.
A kék megoldással nagyon jól járnánk, ami egy 12k-ról, 10k-ra visszanézést követően, a 14k-s tavalyi csúcs ellen szállhatna harcba, aminek nagy veszélye, az ismételt ATH-ra irányuló elképzelések sikertelensége.
A piros megoldással is sikeres folytatás elé nézhetnénk, ami ugyanazzal a sikertelen ATH kísérlettel is végződhet, majd felkészülhetnénk, a szinte kötelező 1 éves korrekciós időszakra. Tehát nálam továbbra is narancs színű a favorit!
A múlt heti gyertyánk, hasonlóan sikeres volt, mint a megelőző, illetve ha eltekintünk a január közepi bizonytalan gyertyától, akkor kerek 1 hónapja töretlenül toljuk felfelé a szekeret.
Amiről a narancsszínű elképzelés is szól, az egy hasonló mozzanat, mint az év elején látható 9,050$-os csúcsot követő közel 2k-s korrekció, viszont itt is lehetünk volna határozottabbak, aminek talán a június végi 14k-s csúcsot feljebb toló végeredménye is lehetett volna. A 12k-s célkitűzés tekintetében, hacsak nem robbantunk egy nagyot, akkor az utóbbi hetek gyertyáiból kiindulva, még 2 hétre lehet szükségünk. Ha a jelenlegi gyertyánk, egy kalapács formát kialakítva, először lenéz 9k-ra, majd 9,7k környékén zár, az már előjele lehet a nagyobb pofon megérkezésének. Viszont ha nem szeretnék ilyen egyértelmű jeleket kialakítani, ezt a pofont a jelenlegi negatív irányba mozgás folytatásával, már ezen a héten egyértelművé tehetjük."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0kAJtjMv/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tTZ4orQB/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NTYgoBC5/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bcGMFAqv/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ex5Yt9H8/
https://www.tradingview.com/x/rw6B7GhE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/a88F7iva/
https://www.tradingview.com/x/iYz8XMpN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3365 Dátum: február 17, 2020, 11:37:25 am »
Közel a csúcshoz vagy már túl is vagyunk rajta?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.17!

BTC, attól függően melyik idősíkot nézzük, attól függően lehet okunk, kisebb vagy nagyobb mértékben megijedni. Az 1 órás idősíkot megnézve, látunk egy negatív hétvégi történetsorozatot, ami nem kellett volna hogy negatív legyen, mivel egy dupla aljszerűségből érkeztünk meg a péntek esti záráshoz, amelyből a pár nappal azelőtti 10,500$-os tetőre megérkezéssel és a hétvégét egy durván 400$-os oldalazó sávban eltöltve, jó lehetőségekkel futottunk volna neki az előttünk álló hétnek!
A pénteki körképben sem bíztam a pozitív folytatás lehetőségében, ennek okán egy elnyújtott csökkenő irányú négyzettel ki is jelöltem az irányt.
Durva elképzelés volt, hogy a 9,2k-s támaszok környékére is visszanézzünk, ezért csak a piros emelkedő trendvonal, illetve a 9,660$-os támasz keresztezéséhez vártam vissza az árat! Az elképzelésünk tökéletes, habár néhány órát elcsúszott, de ez a dolgok lényegén akkor sem változtat, főleg úgy nem, hogy az esti erősödést követően, éjjel vissza-tesztelésre került a trendvonal.
Itt meg is érkeztünk a jelenbe, ahol egyelőre csak negatív irányba tudunk gondolkodni, feltéve hogy a piros trendvonal kiállja a próbát és határozott mozdulatokkal 10k fölé visszaérkezve ránk nem cáfol az ár.
Rózsaszín nyíllal fel is vázoltam, mi történhet a trendvonal határozott átlépését követően, viszont ezt a rózsaszín nyilat, a múlt hét csütörtöki 10,500$-os tetőből is indíthatnám és ahogy a felfelé iránynál egyre kisebb kék nyilakkal közelítettünk a csúcshoz, most lefelé is hasonló lehet a mozgás!  Tulajdonképpen erre utalok a 4 órás idősíkra felvázolt 3 egymásra épülő fej-váll alakzattal! Tehát, ha idevesszük a 4 órás képet is, akkor a 9,660$-os fekete támasz, a kártyavár szempontjából, a legfelső szintet tartó fontos pillér és mint tudjuk, ha a kártyavár legfelső szintje beomlik, nagy eséllyel az egész kártyavár összedől!

Bitcoin Futures chart: egyelőre túl nagy falatnak tűnő 495$-os csökkenő irányú réssel nyitottunk, majd a bajt tetézve nyitás irányába tovább is szaladtunk! Tehát megérkeztünk arra a kék támaszra, ami itt is működhet vállvonalként, illetve ide is behúzhatnánk egy piros emelkedő trendvonalat.
Fekete nyilakkal, már pénteken előreszaladtam az időben, konkrétan csütörtökig, ahol lejárnak februári határidős kötések, ami azért lehet fontos időpont, mert hamár a januári nyitástól a mostani zárásig a bakkt volumen tekintetében, átaludtunk majdnem egy hónapot, akkor ezt a vége felé már biztos nem fogjuk elrontani és itt a vége előtt néhány nappal, talán senkinek sem érdeke az árat idő előtt bedönteni, esetleg kiugrasztani. Tehát egyelőre még várnék a konkrét folytatási iránnyal, de a csökkenő irányba várakozó rések, még így is kicsivel jobb eséllyel szállnak versenybe, mint a látótávolságon belül várakozó tavaly augusztusban nyitva hagyott 12k-s rés!
A folytatásban várhatunk egy visszapattanást a kék támaszról és talán visszanézzünk a résbe, de ha a hét közepéig sem sikerül átlépni a résen, akkor hacsak nem jön ismételten egy meglepetés húzás vagy a nagy fejesek nem segítenek a márciust pozitív irányba terelni, felülkerekedhetnek a macik.


"4 órás idősíkon 3 egymásra épülő fej-váll alakzat lett felvázolva, ezekből még egyik sem konkrétum, viszont ha a legfelső, tehát a lila megtalálja a csúcsát, majd megerősítés kap a vállvonal 9,8k magasságában, akkor már kapunk egy olyan jelzést, hogy tényleg megérett a történet egy nagyobb korrekcióra, majd szép lépcsőzetesen mind 3 fej-vállat konkretizálja.
Van itt egy piros támasz, de nyugodtan nevezhetjük trendvonalnak, ez akkor válhat fontos tényezővé, ha a lila vállvonal megerősítést nyer, majd miután átszakad, a zöld, jobb oldali vállal történő vissza-teszteléssel ad egy konkrét, a történet negatív irányába folytatására irányuló jelzést, aminek végeredményeként csak remélni tudjuk, hogy a narancs színű fej-váll nem a 6k-s szintet, hanem max a Futures rések alját veszi célba!"


Napos: a harmonikus mintával kezdve, ha a 10,500$ valóban a teteje és az egy 0.54-es B hullám zárást jelent, akkor a C hullámtól se várhatunk tökéletességet, tehát a kerek 0.38-as 9k-s zárást és ebből kifolyólag a maximum 0.88-as 7k-s zárás is túlzó elvárás, arról már nem is beszélve, ha átfordulunk durván negatív irányba, ami az 5k-s mélységben várakozó, mindenkori emelkedő trendvonal meglátogatását tenné lehetővé, viszont ezzel egyidőben arra is lehetőséget adna, hogy az év második felében, ismét visszakapaszkodjunk 12k környékére.
Egyelőre ott tartunk, hogy komolyan kell vegyük a 10,5k-s csúcsot, ahonnan talán csak a január végi 9,6k-s csúcsot teszteljük vissza, tehát ugyanezt tesszük mint januárban a felfelé lépkedésnél, ebből kifolyólag folytatódhat a talán 12k-s szintet vagy kitudja mit megcélzó emelkedés.
Február 3.-án megvolt a GoldenCross, ennek okán nem kellene izguljunk a pozitív folytatás miatt, főleg akkor nem, ha megnézzük mi történt az utóbbi, tehát a tavaly március 9.-ei keresztet követően! Tehát ha a tavalyi sokan kilátástalanabb helyzetből 250%-os kerek 10k-s hullámot sikerült kialakítani, akkor a mostani felépítettnek tűnő év eleji mozgásból a duplája is kinőhet!
A mozgóátlagok nemcsak a keresztek miatt fontosak, hanem azért is mert ha határozottan átlépésre kerülnek, majd rövid határidőn belül kapnak egy vissza-tesztet, annak fontos mondanivalója lehet a folytatás tekintetében!
A jelen történésekben erős mondanivalója annak lenne, ha a jelenleg 8,2k-s magasságban rajzolódó 200-as mozgóátlag hirtelen mozdulatokkal kapna egy vissza-tesztet, ebben az esetben a 12k-s szint fölé is tervezhetnénk. Az 50-es mozgóátlag még lendületben van, de ha a 10,5k-s forduló komoly, akkor már csak néhány napig, viszont 9k-s magasságban ez is kaphat egy vissza-tesztet, ami elég lehet a 12k-s gyors felszaladásra!
A volume továbbra is jó formában lévőnek mutatja a Bitcoint, viszont az enyhén felélénkült aktivitás, arra is lehetőség, hogy pozitív hónapok után, csökkenő irányba is megrángassák az árat!
Összefoglalva, legalábbis nekem, egyelőre a negatív folytatás látszik megvalósíthatóbbnak, de amilyen elképzelhetetlen volt a december 19.-ei fordulatot követően egy pár hónappal későbbi 10k-ra felkapaszkodás, úgy az sem zárható ki, hogy a 20k-ra is így tekintünk pár hónap múlva, viszont a 20k-nak is kell egy alap, amit ha még most év elején leteszünk, nyugodtabb lehet az építkezés!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal viselkedése nagyon átlátszó, ugyanis ahogy decemberben, úgy most is a 47k környékéről történt egy komoly visszafordulás. Ennek a visszafordulásnak az lehet a lényege, hogy a manipulációs szándékkal felpumpált megbízáshegy, miután jól végezte dolgát, visszatérjen arra a szintre, ahol a konkrét pozíciók várakoznak. Ezzel a gyors, február 5.-én kezdődő pumpálása az lehetett a cél, hogy ha már a februári határidős kötésekkel nem jelöltek ki egy konkrét irányt, akkor a jónak tűnő 10k környékét tartani tudják! A dolog lényege csupán annyi, hogy mivel megbízáspumpáról van szó, sokan gondolhatják azt, hogy itt valami 9-8-7k-s szint a terv és mivel mindenki kivár, lényegében semmi sem történik, max a csökkenő irányba gondolkodok érezhetik magukat nyeregben, viszont ha a shorts oldalt megnézzük, ott is ugyanez a játék zajlik csak 3 napos késéssel indulva, ahol ha ránézünk az árra 5. és 8.-a között történt egy 1000$-os erősödés, tehát a shorts pumpával megfogták a kiugrási szándékot.
A longs charton egy óriási zuhanásra kellene készüljünk, ami előreláthatóan a 34k környéki mélységet kellene jelentse, viszont ha megnézzük a decemberi mozgást, ott a felső zónából kinézést követően történt egy vissza-teszt, erre érdemes lehet most is figyelni, majd azt követően, ár tekintetében is felkészülni valami határozottabb, előreláthatólag csökkenő irányú elmozdulásra!
Shorts oldal decemberben egészen máshogy viselkedett mint most, annak fő oka az lehetett, hogy határidős tekintetben konkrétan rágyúrtak a csökkenő irányra, most pedig ha nem tévedünk, segédkeznek a szinten tartásban, viszont ha a megbízások 11-12k-s vagy feljebbi aktivizálódási szinte lettek betervezve, akkor ezek elérésének hiányában, talán az ár csökkenő irányba mozgása is, egy lassú tempójú, hetekre is elnyúló folyamat lesz.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ehyjn7ed/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SkKJd92B/


Hetes idősík: nem a legjobb gyertyaformával, de főleg nem a legjobb helyen zártuk a múlt hetet, aminek egyelőre még nem tudjuk a folytatását, viszont ha annak megfelelően mozgunk, ami a kisebb idősíkokból kiolvasható és annak megfelelően, a 2 héttel ezelőtti gyertya 10,155$-os szintje alatt zárunk, akkor felköthetjük a gatyát!
Mint látjuk, a harmonikus minta C hullámának, tökéletes lenne a 9k-s fekete támassza visszanézés és a kék nyíllal felvázolt 17k-s célkitűzés tekintetében is hasznos lenne a 9k meglátogatása! Ott lehet a probléma, ha a 9k kevés és a narancs színű nyilat követve, visszalátogatunk a 7,770$-os 2017-re is visszamutató és azóta is többször fontosnak bizonyuló szintre! De tavaly fontos szerepe volt 10k környékének is, amit júliustól, szeptemberig csökkenő irányba bombáztunk, majd miután a bakkt segítségével áttörtünk, októberben már csak vissza-tesztelni sikerült és ha ezt nézzük, akkor a decemberi 6,5k-s aljjal még elég barátságosan megúsztuk.
Tehát az előttünk álló hét gyertyája, komolyan beleszólhat a folytatásba, pozitív értelemben 10,500$ fölötti, negatív értelemben 10,155$-os szint alatti zárással, viszont ha ezeknek a gyertyáknak, sikerülne hosszabb kanócot kialakítani, ott a gyertyazárás szintjétől függetlenül, ellentétes reakció sem lehet meglepetés!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/91W04XJU/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7Sjd5Jnn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nSEX4iDC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cmL7pKlV/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Zp7WFg7b/
https://www.tradingview.com/x/UbbRcsip/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/xBmMw0XK/
https://www.tradingview.com/x/iYz8XMpN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3366 Dátum: február 21, 2020, 12:00:05 pm »
Nálam negatív irány a nyerő!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.21!

BTC, ha az utolsó, tehát a hétfői körképhez képest nézzük a változásokat, akkor látunk egy kétközi spekulációs játszadozást és ennyi, ár tekintetében, se több, se kevesebb! A hétközi játék talán arra mégis jó, hamár a határidős ármozgatás senkit sem engedett kibontakozni, a múlt hétvégéhez hasonlóan, kihasználva a csendes időszakot, mégis történjen valami lényeges.
Fekete ABCD mintával keresem a kiutat, ennek az AB hulláma egyelőre tökéletesnek mondható, de ahogy a képre is felírtam, vannak benne kifogásolható történések, pl. az A csúcs kicsit feljebb húzásával, ami rögtön rá is mutat arra a gyengeségre, miért nem mehetünk biztosra a 9k hétvégi alj tekintetében.
A hétfői, szürke támasz zónából történő határozott visszafordulást követően, a 10,2k-s szintre történő felszaladásnál, illetve az azt követő bizonytalan le/fel szurkálódásnál, megkaptuk azt a pozitív lehetőséget, amellyel ha élünk 11-12k környékére sima utunk lehetett volna. De nem így lett, ennek fő okát a határidős havi kötéseknél kell keressük!
Csütörtökön futottak ki a februári lehetőségek és mivel ez egy zárt rendszernek tűnik, nincs lehetőség csak úgy egyéni igényeket kielégíteni, tartani kellett mindenkinek a nagyok által kijelölt irányt. A longs oldali megbízáshegy pumpára tekintve, ezt a februári határidős történetet már 14.-én a 10,200$-os szinten beárazták, viszont volt egy hétvégi árleszorítós játék, ami valakiknek mégis szúrta a szemét, ezért a szerdai 600$-os pumpával  gyorsan közbe kellett lépni, majd miután sikerült a februári szintet hozni, egy közel 900$-os zuhanással rögtön engedtek is a nyomáson!
Természetesen a határidős februári kötések lejáratával, a február még nincs lezárva, viszont mivel hónapok óta a határidős kívánalmak mozgatják az árat, hiába teszünk jót azzal ha elengedjük február végét, itt már egy márciusi játék zajlik, pontosabban még nem zajlik, mivel határidős oldalon csak ráállnak a szörfdeszkára, a hullámokat mások gerjesztik, tehát a piszkos munka elvégzését a kisebb szereplőkre bízzák.
Itt ismét visszautalhatok a február 3.ai körkép címében írt " februárnak minden IS feladata" és mivel ez a feladat, ha nem tévedünk felfelé 10,5k-s szinten zárolt, lefelé viszont még nyitottnak látszik a történet. Ha hónap végéig elhúzzuk a februári alj megtalálását,  annak az lehet a veszélye, hogy a határidős oldal feláll a szörfdeszkára és a március 19.-ei határidőig élvezi annak negatív hatását! Tehát ha a jelenlegi 9,6k környéki szintről, már ma, illetve a hétvégén nem felfelé mozgunk vagy ha a hétvége negatívra sikeredik és erre a hét elején nem érkezik meg a pozitív válasz, akkor a hét közepétől már arra számítok, hogy a csökkenő irányú igényével megérkezik a határidős oldal.
Összefoglalva, a fekete ABCD mintára alapozva, esésre számítok a hétvégén, majd ha a minta kifutását követően, csak a korrekciós igények kielégítése miatt történik egy 5-600$-os erősödés, az igencsak gyengének nevezhető, talán akkor lehet némi pozitív reménysugár, ha a szürke támasz zóna fölé zárunk, de ez már nagyon a lehetőségek után kapkodás!

Bitcoin Futures chart: a hétfői körképen már felrajzoltam a csütörtöktől várható irányokat, tehát a kék támasz alatt a negatív irányú folytatást, illetve ha arra van igény és a szerdai igyekezet nem csak arról szól, hogy a 10,200$-os szintet megtartsák, akkor a havi zárás 12k-ról is szólhat. Ha az előttünk álló hétvége, hasonlóan negatív lesz mint a múlt heti, akkor a 9,060$-os szinten január 28. óta nyitott rés bezárható.
A péntekből még jó néhány óra hátravan, tehát ha tényleg elengedték a történetet, akkor már délután rágyúrhatunk csökkenő irányra, ez max a hétvégi rés méretének leszűkítése miatt lehet fontos, így kevésbé kell azon izgulni, hogy egy nagyobb csökkenő irányú rés, hét közben elveszi az időt az érdemi ármozgástól!


"4 órás idősíkon 3 egymásra épülő fej-váll alakzat lett felvázolva, ezekből még egyik sem konkrétum, viszont ha a legfelső, tehát a lila megtalálja a csúcsát, majd megerősítés kap a vállvonal 9,8k magasságában, akkor már kapunk egy olyan jelzést, hogy tényleg megérett a történet egy nagyobb korrekcióra, majd szép lépcsőzetesen mind 3 fej-vállat konkretizálja.
Van itt egy piros támasz, de nyugodtan nevezhetjük trendvonalnak, ez akkor válhat fontos tényezővé, ha a lila vállvonal megerősítést nyer, majd miután átszakad, a zöld, jobb oldali vállal történő vissza-teszteléssel ad egy konkrét, a történet negatív irányába folytatására irányuló jelzést, aminek végeredményeként csak remélni tudjuk, hogy a narancs színű fej-váll nem a 6k-s szintet, hanem max a Futures rések alját veszi célba!"


Napos tekintetben még nem dőlt el semmi, de az a hétközi mozgásból is jól látszik, mekkora a nem egyetértés. Nem meglepő módon harmonikus mintákkal keresem a kiutat és mivel ezek a minták, a decemberi alsó szint megtalálásánál is hasznosnak bizonyultak! Ahol az utolsó minta már arra is rámutatott, január végére akár 10k környékén is keresgélhetünk, ha nem így lett volna, akkor a zöld háromszögből csökkenő irányba kipottyanva 5k környékén szomorkodunk.
A január hozta a kötelezőt, amely mivel felettébb pozitívra sikeredett, sokan várták az ezzel a lendülettel történő folytatást! A jelenlegi mozgás, még mindig a rózsaszín mintához kapcsolódik, ahol ha szabályszerű a folytatás, 9,6k-s januári zárást követően egy durván ezer dolláros korrekciót kellett volna végrehajtani, de ennek az ellenkezője történt és a februárt ezer dolláros felfelé szaladással kezdtük.
Tehát van itt egy dec.18.-feb.12.  között összehordott 4k magas hegyünk, aminek Bitcoin Futures igényei szempontjából a 3/4-ét, rózsaszín harmonikus minta szempontjából legalább a felét, a narancs és kék minta szempontjából pedig 1/4 részét le kellene bontani! Ezen igényeknek megfelelően, egy szerény megoldással 9k környékén is rövidre zárható a korrekciós történet vagy kicsit nehezítve a dolgon 8k is egy alternatíva, ha ennél súlyosabb igények lépnek fel, esetleg a 10,5k-s csúcs eléréssel az összes puskapor ellövésre került, de ahogy a kék minta C hulláma mutatja, még egy 10k-s szintre visszanézéssel lehetőség van a javításra, ha ezt sikerül kihasználni a narancs minta kifutása megfelelő kárpótlás lehet, ellenkező esetben, javításra már csak az év második felében nyílik lehetőség.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon átlátszó a longs oldali mozgás, mivel ahogy látjuk ugyanaz történik mint december végén, január elején! Decemberben volt egy erős csökkenő irányú mozgás, ahol sokan bizakodva, sokan határozott szándékkal arra játszottak, hogy egy talán 5k környékére beállított vételi megbízással szállnak be a buliba, de mivel mindenki a másikra várt, eladói szándék pedig nem volt, hiába épült egy 23k magas hegy, abból sokan haszon nélkül távoztak, illetve akik kitartottak és a vége felé manuálisan értesítettek a megbízásaikat, ők január végén szüretelhetek.
Most egy 18k magas hegy épült, viszont ennek a hegynek fele valós megbízásokat takar, de mivel beérett a gyümölcs és szüret van, a valós pozíciókból szépen szállnak ki. Tehát a piros lefelé mutató rakétákkal, a valós pozícióból kiszállásra utalok, amelyek a 37-40k szintig visszanézést eredményezhetik, majd jöhetnek a megbízások, ahol ha még mindig nem látszik valami pozitív reménysugár (nem érjük el a Bitcoin Futures rések 7,4k-s alját vagy a 9k-s,8k-s korrekciós alj nem bizonyul meggyőzőnek), akkor ezen megbízások kipottyanása után, már nem lesz könnyű visszanyerni a bizalmat. De az is lehet hogy túlgondoljuk a dolgot és a manipulációs játék folytatódik, viszont ha ennyire átlátszó marad, akkor talán az ilyen magasra pumpát hegyekkel, ár szempontjából is nagyobb sikereket lehet elérni!
Shorts oldalon is történt egy kisebb pumpálás, ennek is hasonló lehetett a célja mint longs oldalon, viszont ha 11-12k-s árszint elérésre játszottak, akkor ez nagy valószínűséggel már nem fog összejönni, tehát vagy kivárnak, hátha kapnak még egy lehetőséget, de az sem kizárt hogy itt is manuálisan kell közbenyúlni, talán már a csütörtöki hirtelen zuhanás is ennek az eredménye!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Bfv1ayro/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/zu07p9k0/


"Hetes idősík: nem a legjobb gyertyaformával, de főleg nem a legjobb helyen zártuk a múlt hetet, aminek egyelőre még nem tudjuk a folytatását, viszont ha annak megfelelően mozgunk, ami a kisebb idősíkokból kiolvasható és annak megfelelően, a 2 héttel ezelőtti gyertya 10,155$-os szintje alatt zárunk, akkor felköthetjük a gatyát!
Mint látjuk, a harmonikus minta C hullámának, tökéletes lenne a 9k-s fekete támassza visszanézés és a kék nyíllal felvázolt 17k-s célkitűzés tekintetében is hasznos lenne a 9k meglátogatása! Ott lehet a probléma, ha a 9k kevés és a narancs színű nyilat követve, visszalátogatunk a 7,770$-os 2017-re is visszamutató és azóta is többször fontosnak bizonyuló szintre! De tavaly fontos szerepe volt 10k környékének is, amit júliustól, szeptemberig csökkenő irányba bombáztunk, majd miután a bakkt segítségével áttörtünk, októberben már csak vissza-tesztelni sikerült és ha ezt nézzük, akkor a decemberi 6,5k-s aljjal még elég barátságosan megúsztuk.
Tehát az előttünk álló hét gyertyája, komolyan beleszólhat a folytatásba, pozitív értelemben 10,500$ fölötti, negatív értelemben 10,155$-os szint alatti zárással, viszont ha ezeknek a gyertyáknak, sikerülne hosszabb kanócot kialakítani, ott a gyertyazárás szintjétől függetlenül, ellentétes reakció sem lehet meglepetés!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RlRm0DaL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UHgC52uY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1xFACL1h/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cmL7pKlV/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LwVthHeW/
https://www.tradingview.com/x/dWs1p9h3/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/g184SrVK/
https://www.tradingview.com/x/I6XWa3Cy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1830
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3367 Dátum: február 24, 2020, 12:32:02 pm »
Semmi új!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.02.24!

BTC, órás idősíkon egy ABCD mintával gondolkodva futottunk neki a hétvégének, ahol az volt a kérdés, a minta D hulláma tovább nyújtózkodik lefelé és valahol 9k környékén kialakul egy szimmetrikus forma vagy marad a 9,350$-os szerdai zuhanás után kialakított alj.
Maradt az alj, tehát a hétvégi dupla 10k alá felszúrás, a minta kifutása utáni fibo 0,61 korrekciót is kimaxolta, ami azt kellene jelentse, hogy a minta csökkenő irányának megfelelően folytatjuk!
Ahogy hét közben csináltunk egy simpson fejformára hasonlító mozgást és ezzel értelmezhetetlené tettük a felfelé építkezést, úgy hétvégén is megismételtük ugyanezt, ami számomra megegyezik a manipulált ármozgatással! A rózsaszín nyíl mutatja, manipulált szinten-tartás nélkül hol kellett volna határozottan folytatni a zuhanást, mentségre szolgáljon a végül erősnek bizonyuló támasz zóna, de ez is csak egy utólagos megmagyarázása a történteknek.
Tehát fogjuk, a minta kifutása utáni elkerülhetetlen korrekciós kényszerre a hétvégi erősödést, ennek gyümölcsét a hátáridős hét nyitást követően le is szüretelték, ami talán csak előkészítése a délutáni amerikai tőzsdenyitás után várható történéseknek.

Bitcoin Futures chart: a rések száma ismét nőtt eggyel, igaz ezt a mostani rést rögtön nyitás után megpróbálták bezárni, azért csak próbálták, mert igaz hogy leszúrtunk a rés alsó szintje alá, nekem az a tapasztalatom, hogy amíg nincs konkrét gyertyazárás (tudom, kisebb idősíkon találnánk zárógyertyát), addig a rés sincs véglegesen bezárva.
Ahogy látjuk, még a múltkori rés is csak felszúrással zárult(ha zárult) viszont ha a hétközi és a hétvégi Simpson fejforma manipulációt jelez, akkor amiig hasonló fejformát csökkenő irányba nem látunk, addig a 10k fölötti tartós emelkedésre se látok esélyt, de ettől még a 10,475$-os szint vonzó lehet, pl. még egy Simpson fejjel!


Napos: komoly lehetett volna a keddi kiugrás, de komoly lehetett volna a vasárnapi szerényebb kiugrás is, ha nincs ismét egy azonnali pofon! Pofonok sorozata nem túl szerencsés, mikor vagy egy olyan 10,5k-s csúcs, amely dönthetne a dec.18.-án megkezdett határozott long irányú mozgás folytatásáról. Ez a pofozkodás 9k-ig folytatódhat, alatta már törik a long irány, tehát a chartra felvázolt mintákkal nézve, ha nem kerülünk 9k alá, folytatódhat a long építkezés, 9k alatt a minták alapján lehet egy utolsó mentőöv, majd 10k környékén egy jóvátétel, viszont ha ezekkel sem élünk, akkor az én elképzelésemnek megfelelően, csorgunk tovább a világoskék támasz irányába!
Azt viszont észben kell tartani, hogy GoldenCross után vagyunk, ami a múltbéli tapasztalatok alapján, nem egy-két hónapos, hanem sokkal hosszabb long irányt szokott kijelölni!
Ha a tavalyi példát nézzük, ahol rögtön a kereszt után reagáltunk, kerek 10k long irányú mozgást láthattunk, most a kereszt egy csúszásban van, tehát az erősödés eredménye, így ez alapján 9,3k környékén tudtunk volna pozícióba lépni.
Ezt a 9,3k környékét, úgymond vissza-teszteltük néhány nappal ezelőtt, ami egy elgondolkodásra okot adó történés, mivel kapott egy vissza-tesztet az 50-es mozgóátlag, csak hát itt vannak ezek a pofonok, amelyek nem engedik a 10,5k-s csúcs közelébe az árat!
A volume lassacskán kezd leülni, ami jót tehet a 9k könyéki forduló megerősítésének, viszont az alacsony volume, az amúgy is csökkenő irányba mozgással, a long irányú esélyek tekintetében is esősen kifogja a vitorlákból a szelet!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nincs új a nap alatt, a longs oldal átlátszó játéka folytatódik! Ha csak a megbízásokat lökik ki, akkor a 40 alatti zónát elérve, a valós pozíciókon a világ szeme! A valós vételi pozíciók kiesése, konkrét árzuhanáshoz vezet, ez akkor lehetne másképp, ha a shorts oldal nem követi el azt a szerencsétlen húzást, amit múlt hét pénteken elkövetett... Abban az esetben, ha a most hasznot megtartani szándékozó vevők, elkezdenek kilépkedni, majd cserébe 9k-7k-ra elkezdenek megbízásokat visszapakolni, ott már más a leányzó fekvése, de a csaj barátja, azaz a shorts oldal még mindig bekavarhat egy hasonlóan kacifántos lépéssorozattal!
Shorts oldal, tehát a barát már most csinált egy meglepő húzást, de nem biztos hogy meglepőt, lehet hogy nagyon is okos húzást! Január 14. óta zajlott egy áremelkedéssel szembemenő short építkezés, ezen építkezés során, sokszor jeleztem hogy ez valószínű ugyanolyan kamu, mint a longs oldali 23k magas hegy. Az is összeomlott, ez is összeomlott! Ne kellett volna összeomoljon, ha az áremelkedés sokkal gyorsabban eléri a 11-12k-s magasságot és fedezi a töke-áttétel költségeit, erre már tavaly is ráfaragtak párszor, itt a jó példa miért lehetünk vagányak long és miért nem short irányba!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/icubUWhD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/e8T4Ey85/


Hetes idősík: a kék nyíllal felvázolt elképzeléshez, fel kellett volna kapaszkodni 12k környékére, ez a terv jelenleg elbukni látszik és a narancs nyílnak megfelelő előkészítés zajlik. 
A februári ármozgást, a sárga téglalap alsó/felső szintjeinek elérése utáni, középtájon zárással tartottam jó meglátásnak, ez a terv, az első piros gyertya szerénysége után, kezdett bedőlni, erre a következő heti erősen semmitmondó gyertya ráerősített, most pedig, pár órás mozgás után igencsak lefelé kacsintgatunk.
Tehát, egyelőre afelé hajlik a dolog, hogy a február nem végzi el azt a piszkos munkát, ami megalapozhatna egy kora tavaszi, talán a május 12.-ei felezésig tartó úgymond beárazó mozgást! Viszont ha nincs előre beárazás, akkor később jön a bumm!
2016-ban a felezést megelőző 1 hónapot erősen megtolták, tehát még május-április kiküszöbölheti a jelenlegi bukdácsolást, viszont a felezést megelőző 1 hét már erős csökkenést mutatott  és 1,5 hónapig maradt a negatív irány. Azonban mint utolag, konkrétan a 2017-es évében kiderült, a felezés hosszútávon meghozza a sikert, tehát ha most azonnal nem is lesz eget-verő az idei év eredménye, talán 2021 ismét a szüret éve lehet!
De visszamehetnénk 2012-re is, ahol szintén előre beárazás volt, azzal a kis különbséggel, hogy durván 2 hónapig oldalaztunk felezés után, viszont a szüret itt se maradt el és a felezéskori 10$ környéki árról, 2013 április elejére megpihentünk 165$-on, majd a következő heti csapkodás még felnézett 260$-os szintre, sőt év végére 1,163$-ra!
Ezen hosszú kitérő után, vissza a jelenbe! Ahol továbbra is azt tartanám jónak, ha nem most keresnénk a csúcsokat, hanem most tennénk le annak az alapjait, hogy a felezés előtti hónapot megtolhassuk! Chartot nézve, a tavalyi 14k-s csúcsot venném célba(20k talán túlzás, de mivel ez a Bitcoin, bármi előfordulhat), majd a múltbéli termékeny példákat alapul véve, jöhetnének a még álomszinteknek nevezett magasságok!
Összefoglalva, ha a februári zárás 9k, akkor szerintem március alja 7k (de zárásra 9k lenne itt is a tuti), majd jöhetne egy hosszabb felezés előtti beárazós időszak!Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/KdiiWq9E/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/52psUsic/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/D9DnB6xN/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/U9OZSi66/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/k8IX9uvo/
https://www.tradingview.com/x/I51M21X4/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QujyDaSs/
https://www.tradingview.com/x/I6XWa3Cy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!