Szerző Téma: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Megtekintve 296897 alkalommal)

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3300 Dátum: október 10, 2019, 11:00:43 am »
Végre valami siker, de sikerszéria is jöhetne!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.10!

BTC, azokban a határozott hullámokban, amelyek mögött erő is van, azok általában 3 kisebb hullámból állnak. A jelen esetben a 2. hullámon lehetünk túl, de mivel egy elég komoly zászló lehetőséggel sikerült megoldani ezt a 2. hullámot, kétséges lehet a 3. hullám várhatóan 9k-s szintet elérő sikere, esetleg többről lesz szó mint egy átlagos 3. hullám, de ez még egy erősen találgatós kategória.
Az 1. hullám alul maradt a kitűzött cél tekintetében, ami ugyebár a 8,490$-os szint volt, ahonnan a fekete 8,250$-os támaszt szerettük volna vissza-tesztelni.
A zászlóval 8,600$ környéke volt a célkitűzés, ezt bőségesen sikerült megvalósítani, most pedig arra várunk, hogy a hajnal 4:00 óra magasságában 8,480$-os szintre történő kisebb leszúrással, amit a 8,490$-os csúcs vissza-teszteléseként is felfogható, végeztünk-e a korrekciós mozgással.
A zöld 8,750$ környéki ellenállás, remélhetőleg nem kap megerősítést, mivel azzal megerősítést kapna a szeptember 25. óta követett 850$ széles oldalazó mozgás. Tehát ennek az ellenállásnak, legalább a 9k-s szintet elérő átlépését kellene lássuk, ezt követően pedig az ellenállás vissza-tesztelésével lehetne kialakítani egy továbblépési lehetőséget.
Ha elérjük a 9k-s ellenállást és azt hasonló módon sikerült összehozni, mint a zászló első és második hullámánál, akkor a 3. hullám után, remélhetőleg nem, de ha igen és véget vet ennek a hétfőn indított pozitív történetsorozatnak, azzal mivel belecsöppenünk ismét a hétvégébe, akár ennek a durván 1,300$-os pozitív elmozdulásnak a korrekcióját is végrehajthatjuk.
Minimális korrekció 8,500$ környékét jelenthetné, maximum pedig a 8,250$-os fekete támasz juthat ismét szerephez, de az utóbbi remélhetőleg nem történik meg, mert az egy kicsivel nagyobb gyengeségre utalhat, ami ebben a bő 2 hetes oldalazó mozgásban egyáltalán nem hiányzik.
A tegnapi nap fő kérdése, zászló mellett a piros volume oszlop megjelenése volt, de ahogy látjuk nincs piros oszlop, talán ennek köszönhetjük a zászló sikerét, viszont mivel a továbblépés lehetősége is adott és az utóbbi hetekben ezek a piros oszlopok szerepet játszottak az árvisszafogásban. Tehát ha továbbra is arra van igény, hogy maradjunk a 850$ széles oldalazó sávban, akkor számolnunk kell ennek a piros oszlopnak megjelenésével, kivéve ha a 9k-s szint elérését követően jelentkezik és besegít a korrekció minél gyorsabb lefolyásába.
 

4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés.
 

Napos: szépen jönnek a júniusi fecskék, remélhetőleg nem ugyanazt a fecskét látjuk többször és idővel annyi fecskénk lesz, ami konkretizálja a pozitív pályára állást! A hétfői körkép címe "2k-s heti várakozás a semmiből!"  volt, ennek jelenleg felével vagyunk meg és mivel már csütörtök van, ha a pénteki zárás előtt szeretnénk a dupláját összehozni, akkor bele kell húznunk! Az a gyanún, ehhez a 2k-s célkitűzéshez a hétvégére is szükségünk lesz, ebből a szempontból pozitív hetet zárhatunk, abból a szempontból viszont nem, hogy egy durva hétvégi rés is kialakulhat a Bitcoin futures charton, amit ha nem sikerül gyorsan lerendezzünk, a kelleténél jobban megfoghatja a lendületet.
Az rsi csíkok megérkeztek a felső zónába, illetve lassan a plafont is elérik, ahol túlvett állapotba kerülhet a bitcoin, de arra is jó jelzés, ha olyan szándékok húzódnak meg a háttérben, akkor valami nagyon pozitív eredmény is behúzható Tehát ha megvan a szándék, akkor ennek eredményére nem kell heteket várjunk, napokon belül kiderülhet mennyi is az annyi.
Néhány elemző már 14k-s magasságban gondolkodik, amiben lehet igazság, viszont ha a kék ékből indulunk ki, akkor annak fibo skála alapján 0.61 szintjéig várható a korrekciós erősítés, ami a 11,700$-os sárga ellenállásra mutat.
A már szeptember 10. környékén berajzolt rózsaszín felfelé forduló nyíl, ugyanezt a 11,700$-os ellenállás célozta meg, pontosabban a fölötte húzódó 600$-os zónát, ami az augusztus 6.-ai csúcsnak eredményeként siet segítségünkre egy ellenállási zónával, de mivel a 11,700$-os ellenállás egy 2017 év végére, illetve 2018 áprilisára visszamutató szint, az sem kizárt semmi szerepe nincs a folytatásban, mindenesetre az ékből kilépés utáni történésekben szerepet kaphat.
Ha eljutunk ebbe a 12k környékére kitűzött célzónába, és továbbra sem tör meg a vevői lendület, akkor a 11k-s barna ellenállás, megfelelő támaszként működve, elősegítheti a 14k-s várakozásainkat.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton nem szeretem a félszúrásokat, főleg azokat nem, amelyeket nagyobb gyertya is támogat. Tegnapi gyertyának kicsi a teste, felszúrása azonban van, viszont mivel ez sem lóg ki abból a sorból, ami az utóbbi két hét mozgását meghatározza, talán nincs is jelentősége. Ahhoz hogy valóban ne legyen jelentősége, jöhetne már az a legalább 1k-s (piros ellenállás miatt inkább 2k-s) pozitív fordulat, aminek köszönhetően a középső zóna erejében bízva, alátámasztást kaphatnak pozitív várakozásaink!
Shorts oldal tegnapi gyertyája, konkrétan a fekete támaszon landolt, sajnos ez így még nem jelent semmit, de jelenthet ha történik egy határozott pozitív fordulat, esetleg a várakozásainkhoz is jobban passzoló, folytatódó csökkenéssel a fekete támasz alá zárunk.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZiXxIGQA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JJDanWND/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ssARwDtY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1HX57GFO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3SuImnwc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BnQFEGKu/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/z6FMkJXF/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3301 Dátum: október 11, 2019, 10:48:47 am »
Jött a piros tüske, senki sehova!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.11!

BTC, a tegnapi napot ismét egy  csökkenő irányú csatorna kialakításával töltöttük, ennek eredménye egy újabb zászló lehetőség, ami egészen ma hajnalig várt a kitörésre! Tehát megérkezett az a 3. hullám amit vártunk, viszont ez már nem járt hasonló sikerek mint az előző kettő.
Világosan látszik miért nem jártunk nagyobb sikerrel, sajnos pont azért amit a piros volume oszlop megjelenése is alátámaszt, az árvisszafogó nyomás megjelenése miatt, ami hetek óta egy megszokott hadművelet. Ennek ahogy az előző esetekben most sem az a célja, hogy minél jobban bedöntse az árat, csupán annyi hogy megtartsa a jelenlegi szinten vagy ha ez nem lehetséges, akkor minél jobban fékezze annak kitörési lehetőségeit.
Tegnap úgy gondolkodtunk, ha megérkezik a 3. hullám és annak látványos lezárását látjuk, akkor megkezdődhet ezt a 3 hullámot összefogó korrekciós mozgás. Ha megnézzük a ma hajnali bezuhanós maci gyertyát, az tulajdonképpen teljesítette a korrekciós elvárásokat, ettől függetlenül ha már ilyen határozottan mozgunk, ne végezzük fél munkát és teszteljük vissza a 8,250$-os fekete támaszt és a közelben lévő 200-as mozgóátlagot!
Sajnos ebből a piros volume oszlop ismételt megjelenéséből, arra kell gondolják, az erre a hétre tervezett 2k-s vállalkozás, ezzel a kettő kisebb zászlóval és az általuk összekapart 1k-s művelettel kifulladt.
Péntek van tehát a hétvégére is gondolni kell, ami az utóbbi hetekben elég lapos teljesítményt hozott, ez néha jó például a jelen esetben ha 8400-8700$ között sikerül megkapaszkodni, majd az első zászló határozottabb mozgását segítségül hívva, jövő héten hasonló ezres csomagot lehetne összehozni. Hétvégi szerényebb pozitív mozgásnak nem örülnék, ami Bitcoin futures tekintetében rést eredményezne, majd ezt a hét eleji mozgásnak kellene visszadolgozni. Tehát a viszonylag elfogadható oldalazó mozgás mellett, talán még a csökkenő mozgás ami egy  elfogadható történés, majd ebből kiindulva számolhatunk a következő héten pozitív folytatásra.
Összefoglalva, annak szurkolunk, hogy ezt a hajnali zuhanást, minimum a 8,700$ környéki szintre történő visszaerősödéssel kompenzáljuk(9k lennel igazi és a zöld ellenállás fölött kihúzni a hétvégét), majd kezdődhetne a hétvégi oldalazás, esetleg az enyhébb csökkenő irányú araszolás!
 

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: ha a mai napot végül egy piros oszlop díszíti, az sajnos nem mutat olyan pozitív képet mint a júniusi példánál, de nem is a piros gyertya, hanem annak túl korai megjelenése az aggasztó! Erre a gyertyára bőven 9k fölött lenne szükségünk, csupán azért hogy ne ész nélkül szaladjunk felfelé, majd ennek végeredménye egy jelentős visszaesés.
Jó példa a június 18.-ai piros gyertya megjelenése utáni, 14k-s szintet megcélzó bullrun, piros gyertya nélkül talán a 11k-s szintet se lépjük át. Tehát abban reménykedünk, ez a piros gyertya nap végére zöldre változik és ha lesz annyira sikeres, hogy a 9k-s magasságot sikerül elcsípni, majd a hétvégén felkészülni a kék ék elhagyására, akkor sikeresen folytatódhat a 12k környéki célzóna irányába történő mozgás!
Ez a piros gyertya azért is veszélyes, mivel az utóbbi két hét látványos oldalazó mozgása, igyekezett a 200-as mozgóátlag alatt maradni, amit ha most kiegészítők még egy maci gyertyával, annak súlyosabb következményei is lehetnek, de talán a 7,770$ környéki támasz ebben az esetben is segítségünkre siet.
Tehát nagyot fordulhat a kocka, ha 200-as mozgóátlagot a mai gyertyával sikerülne átugrani, majd azt a hétvégén jól megtámasztani, ami szintén a kék ék elhagyásában tudna segédkezni.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldalon látható mozgás szinte tökéletes mása az ármozgásnak, amit sajnos visszafognak a shorts oldali apró tüskék. Sajnos ha a vevői oldal nem lép az áremelkedés érdekében, akkor vagy egy helyben topogunk vagy lassacskán csökkenő irányba araszolunk! Rohadt nagy szerencsénk van az eladói oldal viharvert állapotával, ugyanis nagy részben csak ennek köszönhető, hogy az ár nem az év eleji 3k-s irányba tart. Viszont ha a rendszeresen jelentkező eladói tüskékkel, ilyen hatékonyan sikerül visszafogni az árat, akkor valamit mégis tudhatnak, ettől függetlenül jelenleg csak az árvisszafogásra koncentrálnak, de ha a longs oldali 25k elengedésre kerül, akkor az eladói nyomás jobban is kibontakozhat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/q0CXwBDS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/qIdC6OkW/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/b1liri66/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mK9ZnJBF/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8Ck446p9/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cMz3oaop/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/fhnMUZc4/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3302 Dátum: október 12, 2019, 11:18:17 am »
Pozitív lendület megfogva, a hétvége még rejtély!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.12!

BTC, szokásos pénteki hangulat uralkodott a charton, de sajnos nem szokásos pénteki Bitcoin hangulat, hanem szokásos pénteki forex hangulat. Tehát a délelőtti elképzelések semmilyen formában nem teljesültek és a hajnali zuhanásnak adtunk egy szép íves végkifejletet. Az éjjel 1 órás gyertya már kicsit mozgékonyabb volt, ennek köszönhetjük a 8,250$-os fekete támaszra, illetve a 200-as mozgóátlagot megközelítő határozottabb visszalépést.
Az éjjeli akció, illetve hogy gyorsan sikerült megfordítani az irányt, arra is utalhat, hogy a hétvége  mozgalmasabb is lehet, aminek ugyebár a tegnapi körképben sem örvendezzünk, mert ha a pénteki záráshoz képest kialakítottunk egy hétvégi rést, azt a következő hét elején általában vissza szokták dolgozni.
Parabolikus ívekkel egészítettem ki a chartot, aminek elképzelhető hogy nem lesz olyan sikere, mint a kép bal felső sarkában látható, határozottabb parabolikus ívek által kirajzolt alakzatból történő kipottyanásnál. Viszont ha okosan csináljuk, akkor a napos idősík kék ékből kilépő lehetőségének megfelelően, a kitűzött 12k-s célszint sikere érdekében, első körben a 9k-s, majd 10k-s szinteket jövő hét péntekéig elérve, kialakítható az a szituáció, amikor kicsit határozottabbá válhatnak a mozgások és ennek első feladata, a kék ék 9k környéki vissza-tesztelése!
Szép elképzelések rejtőznek az iménti mondatban, aminek itt az elején, rögtön meg is állhatunk és eltöprenghetünk azon, mit is lenne jó látni a hétvégén!
Függőleges szaggatott vonallal jelöltem hétfő 0 órát, ami tökéletesen passzol a rózsaszín nyíllal felvázolt mozgáshoz, tehát ha egy sikeres 500$ pluszos hétvégét zárunk, az felvázolt mozgásnak tökéletes és a továbblépést is megalapozhatja, de a Bitcoin futures chartján lesz egy átugrott szakadék, ami felett ha a jövő heti mozgással hidat építő, azzal kilépünk a parabolikus ívek által kirajzolt emelkedő formából és beszorulhatunk a rózsaszín négyzettel jelölt 5-600$-os sávba.
Ha maradunk a hétvégi semmittevés elképzelése mellett, tehát a piros nyíllal felvázolt mozgásnál, akkor rés mentesen átléphetünk jövő hétre, de ez a megoldás azt kívánja, hogy a jövőheti mozgás minimum hozza az eheti minimum 1k-t vagy pótolja be a mögöttünk hagyott hét mozgásától elvárt 2k-s sikert.
És igen, hogy ne legyek mindig csak pozitív, jöjjön a tegnapi zuhanás és az azt követő oldalazó mozgás, ami kiegészülve hasonló hétvégi folytatással, akár a 7,770$-os támaszra történő zuhanást is eredményezheti! Tehát ha visszatértünk az alapokhoz, akkor megerősítjük a szept.25. óta egyre kövérebbre hízó oldalazó mozgást, ami ennél a pontnál megerősítést adhat a csökkenő irányú folytatásnak!
 

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: nem hiányzott a tegnapi maci válasz, ez főleg abból a szempontból veszélyes, hogy a két nappal azelőtti bika gyertyát majdnem sikerült teljesen betakarni, ami ezáltal kiveheti a lendületet az egész heti pozitív történetsorozatból.
Az előttünk álló hétvégét egy ilyen pénteki akció után, oldalazó semmittevéssel tölteni, elég veszélyes mutatvány és jó nagy adag szerencsére lesz szükségünk, ha a következő hétnek pozitív várakozásokkal akarunk nekifutni. Ha nem volnának a határidős lehetőségek, szabad volnál a pálya és az ide illő 2 napos teljesítménnyel, megoldhatnánk a kék ék problémáját!
Az rsi mozgását is megtörte ez a tegnapi negatív történés, de emiatt még nem izgulunk, mert ha visszatekintünk a május 7. környéki, 8k-s szintre történő felszaladást megelőző, illetve a júni.20. környéki 14k-s szintre felszaladást megelőző rsi mozgásra, akkor megengedhető egy kisebb pihenő! Viszont abban a tekintetben sántít a dolog, hogy ezek a várakozások igazán sikeresek akkor lehettek volna, ha a 24.-ei zuhanásra már napokkal ezelőtt válaszolunk, majd a hétvégét pihenésre használva felkészülünk a 12-14k-s lépésre!
De itt is említsük meg azt a negatív folytatási lehetőséget, amit az órás kitérő végénél is körbejártam, tehát ha egy bő 3 hetes oldalazást követően sem oldódik meg a probléma, akkor a 24.-ei zuhanás támogatásával, célba vehető a 6k-s mélység, jobb esetben 6,180$-os támasz, még jobb esetben a lila trendvonal 6,400$ magasságában.
Egy ilyen negatív folytatás esetén, ami az ékkel ellentétes folytatást eredményez, kettő lehetőség is felmerülhet! Folytatódik sokkal mélyebbre a történet, pánikszerű eladásokkal fűszerezve, esetleg csapdába sétálnak az eladói szándékok, ami egy hirtelen visszafordulást eredményez, remélhetőleg megnövekedett vevői aktivitással!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői szándékok határozottan kitartanak a 25k-s szinten, ebből csak az eladói szándékok határozott emelkedése vagy egy pánik által kialakított szituáció következtében mozdulhatunk el negatív irányba. A pozitív irányú elmozduláshoz, az eladói oldal csak minimális segítséget tud hozzátenni, tehát valami pozitív történésre van szükség, amit jelek szerint csak a hétközi mozgástól várhatunk.
Shorts oldalon a fekete támasz kitakarja a gyertyákat, mivel azok szinte nincsenek is, annyira semmitmondó az eladói igyekezet, ahol már csak saját helyzetükön tudnak rontani, a fekete támasz alá történő további visszaeséssel. Itt jöhetne az imént említett, hirtelen fordulattal történő erősödés, ami az ár szempontjából gyászos végeredményt hozhat, feltéve hogy a vevők is pánikolni kezdenek.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RGK42Jgm/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/0yTHex8K/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kFm6z9bl/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/E7uzxIIZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/L0WGtFEj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YZxWyHQE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QfJCoRpE/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3303 Dátum: október 14, 2019, 12:26:10 pm »
Sokadjára nekifutunk valaminek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.14!

BTC, nem csalódtunk a hétvégi mozgásban, hozta az általános semmit, habár 22:00 óra magasságában volt egy határozott 250$-os visszanézés, ami a pénteki hét záró szinthez képest, zökkenőmentes átlépést biztosít az előttünk álló hétre!
Tehát a várakozásnak megfelelően a piros nyíllal elképzelt mozgás lehet a befutó, viszont hogy a folytatásban jön e az a pozitív várakozást, amit a rózsaszín nyíllal megjelölt hétvégén mozgás is hozhatott volna, az még rejtély.
Mielőtt a rózsaszín nyílnak megfelelő mozgással megpróbáljuk a 9k-s akadályt átlépni, lesz itt egy zöld ellenállás, ami egy durván 3 hetes oldalazó sáv felső szintje, illetve egy szűkebb piros színnel megjelölt sávé, ha 8,800$ környékén megerősítést kap!
Az alsó fekete parabolikus íven kapaszkodunk felfelé, ami ebben a formában inkább negatív, mint pozitív jelzés, tehát ha nem jön valami 2-300$-os kiugrásszerű emelkedés, akkor tovább haladunk a 3 hetes oldalazó sáv 7,800$ környéki alsó szintje irányába.
A múltheti 2k-s várakozásainkat, szétverte a piros kiugró volume oszlop által is jelzett és sajnos megtámogatott eladói nyomás! Hasonló megjelenés esetén ugyanezzel kell szembenéznünk mint múlt héten, hiába pozitív a hét elején összeszedett ezer dolláros előny, ha ezt egy jól megtervezett ár visszafog akcióval szétverik. Tehát annak érdekében, hogy az esetleges következő eladói nyomással ne szenvedjünk el nagyobb hátrányt, a múlt hét elején látható ezer dolláros történetbe kell belefogjunk és ha megjelenik ismét az eladói tüske, lesz miből fedezni a károkat!
 

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: megakadni látszik a történet, amiben az a hétvégi lassan megszokottá vált parkolópályára állás, nem segíti azokat a pozitív várakozásainkat, amelyekkel a 12k környéki célzónát szeretnénk elérni, de lőttünk áll egy újabb hét, amelynek ezt az ékből kilépést meg kell valósítani!
Látványosan fennakadtunk a 200-as mozgóátlagon, aminek az átlépésével ha újra megpróbálkozunk, az egyben a kék ékből kilépés próbatétele is lesz. Viszont ez a próbatétel, ha határozottan egy lépéssel akarjuk megvalósítani, akkor egy 1k-s lépést  kellene végrehajtani, ami mostanában megszokott vevői igyekezettel egyelőre lehetetlen kategóriába tartozik, ettől függetlenül két lépésben megpróbálkozhatunk.  Két lépés elég kockázatos vállalkozás, mivel az első lépés a határozott mozgóátlagra, esetleg a kék ellenállásra történő megérkezését jelentheti, tehát ezt felfoghatjuk ismételt vissza-tesznek, ahonnan ha lefordulunk már nehezen elképzelhető sima ékből felfelé történő kilépés, ami szerencsés esetben hetekre elnyújtja a megoldást, szerencsétlenebb végkifejlettel 6k-s visszanézéssel folytatjuk.
Rsi csíkok mozgását, a pénteki mínuszos nap, illetve a hétvégi alvó időszak csökkenő irányú mozgásra kényszerítette, viszont ha nem jön  pozitív elmozdulás, akkor az rsi csíkok csökkenő irányú mozgásából, a vevői oldal gyengeségére következtethetünk.
Remélhetőleg a piros színnel megjelölt júniusi példa, a hétvégi bakit követően, újra a jó irányba fordítja a történések folyását és ha a 12k-s célszintet még nem is érjük el, de legalább az ékből kilépést határozott formában sikerül megvalósítani!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezeken a chartokon nem megszakadt a Bart Simpson fejforma kialakítása, sőt ha visszamenőleg hasonlót keresnénk, egyet sem találnánk! Tehát vagy debütál egy ilyen fejforma, ami 3k-s kiugrást jelentene vagy sajnos visszalépéssel kell folytatni, viszont ha lesz egy kis szerencsénk, akkor a 24k környékén oldalazó 200-as mozgóátlag segítségünkre siet! Másik megoldás egy lassabb felfelé araszolás, esetleg felülről egy 50-es mozgóátlag vissza-teszt, ami mivel egy határozott erősödésre utaló mozgás, talán a vevők tömegeire is pozitívan lehet hatni.
Shorts oldalon lépni kellene, de vajon merre? Ha az árat, sikerül apró tüskékkel visszafogni, amelyek a charton nem generálnak kiugró, felszúró gyertyákat, akkor miért nem sikerül az alsó zónát elhagyó pályára állítani az eladói szándékokat. Ha a felvázolt mozgóátlag elképzelést hozzuk, akkor még jó néhány hónapot csúszhat a megoldás, viszont ebből sem derül ki, mennyi ideig lesznek rendszeresek az árvisszafogó tüskék, illetve az alsó zónából történő kipottyanás, a vevői oldalon kivált-e valami nagyobb pozitív ingert!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LG6wMWBE/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/aKIXW6pq/

Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!
 


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tDFL9xs9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jY0SRhzG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XaDG5Jk2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YZxWyHQE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QfJCoRpE/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3304 Dátum: október 15, 2019, 10:23:59 am »
Április előtt se volt jobb a hangulat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.15!

BTC, sajnos az történik amit egy esetleges vészforgatókönyvként pár nappal ezelőtt már felvázoltam, tehát  egy olyan indokolatlanul hosszúra nyújtott oldalazás kezdődik, amelyből kisebb mértékű visszaesés nélkül nem lehet folytatni. A kisebb visszaesésnél gondolok a 7,770$-os támasz környékére, ami  viszont még mindig nem megoldás, csak a baj fokozása, mivel ez egy 3 hetes oldalazó mozgásnak ad  megerősítését és mivel ez is indokolatlanul hosszúra nyújtott mozgás, elképzelhető hogy a megoldás itt is csak visszaeséssel kivitelezhető!
Az alsó parabolikus ív sok vizet nem zavar, de a jelenlegi módosított formájában, ha sikerülne a zöld ellenállást megközelítő emelkedéssel folytatni, az 1k-s csésze formájának köszönhetően, a szept.24.-ei zuhanást megelőző szintekre segítheti az árat.
A két piros zászló után, köszönhetően a piros  volume oszloppal is alátámasztott visszaesésnél, sajnos kiderült hiába ez igyekezett, majd az ezt követő 4 napos 150$ széles oldalazó mozgás rámutat arra mennyire nem vagyunk kirobbanó formában.
Úgy néz ki a 8,250$-os támasznak most is fontos szerep jut, mégpedig az a szerep, ha enged a nyomásnak, annak eredménye néhány ezer dolláros mínuszban is megmutatkozhat, folytatva a 24.-én megkezdett hadműveletet.
Nem a feszültséget fokozva csak az utóbbi néhány nap mozgását közelebbről megnézve, az első rózsaszín nyíllal jelzett lendületes visszaesést követően enyhe támogatást kaptak a csökkenő igények, sajnos a határozott vevői válasz is elmaradt, ennek köszönhető a 2.  rózsaszín nyíllal jelölt szintén határozat zuhanás, ami már egy leszúrással is rendelkezik és ez már nem kapott támogatást (talán a fekete támasznak köszönhetően), viszont a vevői válasz ismét elmaradása már fájhat. Egy 3. rózsaszín nyíl lenne mentőöv, viszont ha a fekete támasz fölött szeretnénk maradni, akkor ennek már nem jut hely. Tehát vagy pozitív megoldás születik és ezért nem lesz szükség újabb rózsaszín nyílra, vagy a 4 napos oldalazásnak és az elmaradt vevői válaszok eredményeként, határozottabb visszaesése folytatjuk, ahol már nehéz lesz a 9k-s szintet megcélzó gondolatokat megfogalmazni.
Összefoglalva, ismét ott tartunk, ahol egy héttel ezelőtt is tartottunk, várjuk a kiugró piros volume oszlop megjelenését, ami egyértelmű jelzés a pozitív gondolatok elhessegetésére! Viszont ha hasonló szerencsénk lesz mint a múlt héten, akkor ezt a piros jelzés megelőzően, néhány zöld oszlop támogatásával sikerül némi előnyre szert tenni!
 

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: az utóbbi 4 nap mozgása nem tükrözi azt a határozottságot, amit a júniusi példa mutat, ettől függetlenül hasonló megoldást szülhet a jelen szituáció.
Ha a bakkt indulását követő zuhanással az volt a cél, hogy a lehető legmélyebbre verjék vissza az árat, akkor ha már ilyen lendületesen indult a buli csinálhatnánk gyorsabban is, de ha megnézzük mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazást, akkor ebben a tervben valami hiba csúszhatott. Az is lehet semmi hiba nincs, csak egy olyan határidős, a tökét másban tartó művelet kifutását kell megvárjuk, ami már akkor lekötve volt mielőtt a gyors teszt időszakot követően élesedett a történet.
A kék színnel felvázolt lassan 4 hónapos ékben mozgás, elég szabályos alakzatnak tűnik, ebből kifolyólag jogosak a pozitív várakozások, de egyáltalán nem segítség az utóbbi 3 hét hitehagyottnak látszó oldalazó mozgása.
Az rsi csíkok felső zónába kapaszkodása, egyelőre még pozitív jelzés kategóriájába tartozik, de sokáig itt sem húzható az idő és ha nem jön az árat pozitív irányba elmozdító történés, akkor az rsi csíkok csökkenő irányú mozgásával egyértelműsítik a vevői oldal gyengesége!
Sajnos a volume oszlopok sem adnak iránymutatást, gondolok itt egy kisebb oszlop megjelenését követő nagyobb elmozdulás lehetőségére!
Az idő nem nekünk dolgozik, főleg nem a mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazó mozgással és persze az ezt támogató 24.-e környéki határozott zuhanással, tehát jó lenne belehúzni és a kék ék felfelé történő határozott elhagyásával kijelölni a jó irányt!
 


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/XknCTM2w/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tyVFXjBc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZwfmdZMw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/IZoK0wdH/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/GjTU6kKw/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3305 Dátum: október 16, 2019, 10:35:12 am »
Ha tolnák menne, nem tolják, nem is megy!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.16!

BTC, nem sikerült a fekete parabolikus ívek által kirajzolt területen belül maradva pozitív kiugrást elérni, mivel megérkezett az a határozottabb 3. gyertya, ami ha nem érkezik maradunk a fekete parabolikus ív és a sokáig kitartó 8,250$-os fekete támasz fölött.
Ha javítani szeretnénk, első lépés a 8,250$-os jelen állás szerint ellenállás határozott átlépése, amivel a világoskék csökkenő éket is el kellene hagyjuk. Tehát gyors és határozott megoldásra van szükség, ellenkező esetben marad a 7,770$-os támaszt irányába tartó, néha kisebb lendületet kapó araszolás!
Az utóbbi kettő rózsaszín nyíllal megjelölt zuhanó gyertya, a kettő határozott leszúrásából kiindulva, sikeres pozitív megoldásban reménykedek. Ezt a pozitív várakozást a volume oszlopoknál immár rendszeres nagyobb eladó nyomása, a tegnapi gyertyát sőt az utolsó előtti rózsaszín nyíllal jelölt visszaesést egyaránt csak kis mértékben támogatta, tehát ha a tegnapelőtt nem alszanak be a bikák már megoldást születhetett volna.
A jelen helyzetből kihozható utólagos megoldáshoz, már egy adag szerencsére is szükségünk lesz, de mivel ez nem szerencsejáték, talán az ékből, a leszúrásokból és a 3 egymást követő, egyre kisebb csökkenő nyomásból és abból, hogy a volume kisebb kiugrása, csak kisebb eladói támogatottságot mutat, talán lehetnek pozitív várakozásaink!
Ha nem járunk sikerrel, akkor sem kell bánkódni, mivel a hetek óta zajló oldalazó mozgás, rámutat arra hogy milyen nagy a bizonytalansága, ennek az okát nem tudjuk, azt viszont sejtjük hogy nem néhány száz dolláros elmozdulás lesz ennek a vége!
Százalékos arányban a 24.-ei határozott zuhanás, illetve az azt követő hetekre elnyújtott oldalazó mozgás 60-65%-os csökkenő irányú folytatásra utal, tehát ha itt az órás lehetőségek terén nem sikerül eredményeket elérni, akkor a 7,770$-os támasz környékén 75%-ra növekedett csökkenő irányú folytatás lehetőségével se számítsunk sok jóra!
 

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: tegnap sem született megoldás, ami egyre inkább kiveszi a szelet az ékből felfelé kilépés lehetőségekből! A tegnapi körkép címében is utaltam az idén áprilisban 4k-s szinten kezdődő, majd 14k-s magasságban végződő bullrunt megelőző időszakban tapasztalt bizonytalanság, ami hitehagyottá tett sokakat. Ez a hitehagyottság kezd most is szárnyra kapni, amire kicsivel nagyobb esély van itt 8k környékén, viszont az eladói igyekezet még az áprilist megelőző időszaknál is rosszabb. Oké itt lehetne mondani, hogy lehet rosszabb állapotban az eladói szándék, ha folyamatosan csökken az ár! Ennek magyarázata a vevői oldalon keresendő, amely oldal habár a füle botját sem mozdítja annak érdekében, hogy pozitív megoldás szülessen, de egy olyan 25k környéki szinten tanyázik, ahol ha megkapja a marci kilövési engedélyt és napon belül sikerül 30k fölé megérkezni, készülhetünk az ujabb méreteit tekintve kisebb, de eredményes folytatásra!
A volume oszlopok még mindig nem hozzák azt az alacsony teljesítményt, ami egy jelentősebb elmozdulás előjele lehet! Rsi csíkok pedig kezdik megunni a felső zónában kialakult, vevő által sajnos nem támogatott eredménytelen várakozást, tehát ideje lenne lépni!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezt a két chartott tegnap kihagytam, mivel annyira nem történik semmi és most sem ezért teszek kitérőt, mert valami változás történt! Longs charton felvázolásra került egy fej-váll alakzat, aminek ezen a charton nem sok jelentősége van, de mivel itt van és sosem tudható hol találunk rá a megoldásra, talán elősegíti a gondolkodást! Tehát ennek még szüksége van egy jobboldali vállra, ami azt feltételezi hogy nagyjából 2k-s erősödésre lehet számítani és mivel ezzel az erősödéssel határozat vissza-tesztet kaphat a piros támasz, sajnos az alakzat sikeréhez is hozzájárulhat. Viszont ez a 2k-s erősödés nagyon jó segítség lehet, a napos idősík kék ékéből történő kilépésnél, amit ha elmulasztunk, tehát a vevők nem lovagolják meg a lehetőséget, miközben itt longs charton konkretizálódik a jobb váll és megkezdődik a vállvonal irányába történő mozgás, akkor kezdhetünk izgulni és felkészültünk az ár 6k-s szintet megközelítő bezuhanására!
Shorts oldalon a szept.23.-ai bakkt indulást követően határozat csökkenés kezdődött, majd miután megérkezett a szőke támasz zónába, nem hozta azt a határozott zónából visszafordulás, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy az eladói szándékok uralhatják a piacot. Viszont ahogy látjuk nem is kellett uralják a helyzetet, amit nagy részben köszönhetünk a határidős piacok megjelenésének, ahol elég jól spekulálni és máris arra megy az ár amerre szeretnék! Tehát a Bitcoin jelenleg egy kiszáradt sivatagi oázis, ami várja az esőt, de ennél is jobban várja a határozott szándékkal rendelkező, jelenleg eltévedt és az oázis Irányába tartó szerencselovagokat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wHc1j7wQ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WbY3nB3a/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9BCWFShL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/kZSnBNqm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JUFJIdY4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LERCa373/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/WY9CLwKR/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3306 Dátum: október 17, 2019, 10:34:12 am »
Sokadik lehetőség, de hol fogy el a türelem!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.17!

BTC, nem toltuk, nem éltünk a parabolikus lehetőséggel, ennek más végeredménye nem lehet, mint tovább csökkenő mozgás.
Tegnap egy egészen más világoskék ék lehetőséggel próbálkoztam, amiből kihagytam a 11.-ei zöld ellenállásra felszúrást, mint utólag kiderült hiba volt, most bevesszük a játékba és hasonló, de meredekebb ékkel próbálkozunk!
Ebben az ékben, akár a 7,400$-os szintre is visszanézhetünk, de szerintem a 7,770$-os támasz környékén megoldást találunk! Ez a megoldás lehet egy egyszerű a kék nyíllal felvázolt határozott tovább zuhanás, esetleg az ékhez alkalmazkodó támasz érintést követő szintén határozottabb visszafordulás.
Visszafordulás esetén a 8,250$-os fekete ellenállás környéke, hasonlóan mint az utóbbi hétben ismét akadályt jelenthet! Viszont ha ezt az akadályt első nekifutásból határozottan sikerülne átlépni, majd szintén határozott mozdulatokkal vissza-tesztelni, ismét elővehetjük a 9k-s gondolatokat, de a 9k-s célvonal előtt lesz még egy zöld ellenállás, a 3 hetes oldalazó mozgás felső szintje.
Furcsállom hogy a megszokott nagyobb piros volume kiugrás nem jelentkezik, ennek a tegnap délutáni 200$-os határozott visszalépésnél kellett volna jelentkezni, helyette jött 2 kisebb oszlop, aminek jelentősége mégse olyan mint egy nagyobb határozott jelzésértékű kiugrásnak. Tehát lehet itt még érdekesség, a nagyobb piros volume megjelenés esetén, valószínű ebből táplálkozhatna a kék nyíllal felvázolt határozottságot csökkenési lehetőség.
Ha a 3 hetes oldalazó mozgást megelőző, határozott zuhanást előre vetítjük, akkor 2k-s folytatással nézhetünk szembe, így már lenne egy a napos idősík emelkedő trendvonalát megcélzó 6,500$ környéki célszintünk, illetve egy eltévedt leszúrással a 6,180$-os 2017-es történetre visszanéző támasz is szerepet kaphat!
 

4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható, amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel.
 

Napos: az órás idősík jelen állás szerinti 8,250$-os fekete ellenállásra, itt napos idősíkon egy szürke zóna alsó szintjét jelenti, amin sajnos a 24.-ei határozott zuhanó gyertya átnézett. Tehát ennek a szürke támasz zónának az lett volna a feladata, hogy megfogja a 24.-ei gyertyát, majd következő nap vagy néhány napos gondolkodást követően, a zuhanó gyertyánál látható határozottsággal adjunk egy hasonló határozott kiugró választ!
Utólag visszanézve, a mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazással talán még szerencsénk is lehet, mivel ha lett volna szándék határozott tovább csökkenő mozgásra, azzal a fekete nyíllal megjelölt fordulatot megelőzően élnek és megcélozzák 6k környékét!
A fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően, csak kisebb 1k-s erősödést sikerült összevakarni, ami sajnos nem jutott át a szürke zónán és azzal hogy csökkenő irányba ismételten kiléptünk, ugyanazzal a veszélyes szituációval állunk szemben, mint ami a fekete nyilat megelőző történet is jelzett!
Tehát egyáltalán nem kell csodálkozni azon, ha a szürke zónából visszafordulás, további 2k-s csökkenő folytatást eredményez!
Ezt a határozott zuhanást az alacsony volume még mindig nem jelzi, tehet előfordulhat olyan forgatókönyv, hogy a sárga támaszt csak megkarcoljuk, majd maradunk és a 4. hetet is oldalazásban zárjuk.
Az rsi pedig alkalmazkodván a helyzethez, megindult egy kényelmes tempóval csökkenő irányba, ez még akkor sem probléma ha megérkezünk az alsó zónába, feltéve hogy ezt a megérkezést, a gyertyák határozott csökkenő mozgással nem támogatják.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal tegnapi gyertyája elég látványosan felszúrt az 50-es mozgóátlagra, ami a jobboldali vállhoz szükséges erősödésnek nem igazán felel meg. Viszont elég veszélyes ez a szituáció, mivel ha visszatekintünk a piros körrel megjelölt áprilisi történésekre, ott is volt egy a 2 fekete nyíllal megjelölt hasonló felszúrás, aminek sajnos elég brutális folytatása következett, de szerencsére csak a pozíció számok tekintetében, az árra negatívan nem tudod hatni. Tehát a fej-váll forma 4k-s mélységét jelző lehetőség komollyá is válhat, ahol már csak abban bízhatunk, hogy a 22k környéki zöld és fekete támaszok teszik a dolgukat!
Shorts oldalon ennél az áprilisi történetnél már benne voltunk egy határozat emelkedésben, ami szintén nem tudod hatást gyakorolni az árra, sőt miután longs oldalon április végén ledobták a vasmacskát, ez az oldal sem élt a lehetőséggel vagy nem hagyták kibontakozni, azok a bizonyos fedezet nélküli megbízások kitakarításával. A jelen szituba, legalábbis itt eladói oldalon, semmi pozitívumot nem lehet belelátni, talán a szürke támasz zóna jelenthet megoldást, viszont ezzel a hosszú várakozással a zónából visszafordulás lehetősége már nem játszik, sőt ugyanaz a szitu, mint a napos idősík zuhanást követő 3 hetes oldalazásánál!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/jKIH3xpc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ctRHfszr/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oavLm3Qd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/J05TrHX0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/I2Qn5k1v/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KebNImgw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/hAIlT3N0/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Nem elérhető Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Hozzászólások: 1770
  • Profil megtekintése
Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Válasz #3307 Dátum: október 18, 2019, 11:01:31 am »
Öveket bekötni hétvége előtt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.18!

BTC, úgy néz ki ragaszkodunk az ékhez, amelyből az éjjel megvolt a felfelé kilépési lehetőség , de nem éltünk ezzel a lehetőséggel és a tegnap felvázolt kék nyilat követő mozgással  újra lefelé vettük az irányt! Az éjjeli akciót kicsivel nagyobb volume kiugrás támogatta, mint a tegnapi csökkenő irányú mozgást, de mégis elmaradt azoktól a nagyobb tüskéktől, amellyel utoljára 11.-én találkoztunk. Tehát egy barátságosnak látszó módon igyekszünk az ék keretein belül mozogni, remélhetőleg ez a 7,770$ környéki visszafordulási lehetőségnél megváltozik, főleg azzal hogy a piros tüskéket zöld tüskékre cseréljük!
Viszont megérkeztünk egy problémás ponthoz, ami egy két-három napos probléma is lehet, gondolom világos hogy itt a hétvégére gondolok! Már múlt pénteken is forexes hasonlattal éltem, ugyanis szokásos péntek délutáni punnyadós mozgást láthattuk, lassan tovább csökkenő, de enyhe fordulatra utaló mozgást kialakítva. Itt annyi a különbség, hogy hétvégén is lehetne nagyot fordítani, pontosabban mégsem lehet, köszönhetően a Bitcoin futures lehetőségnek!
Futures charton a két héttel ezelőtti nagyobb résen kívül, zökkenőmentes volt a következő heti átlépés, amelyek így közösen megerősítettek egy durván ezer dollár széles sávot! Tehát ha az-az elfogadod, hogy rés nem maradhat nyitva, akkor már problémás lehet a folytatás, ugyanis van egy 7,175$-os alsó szinttel rendelkező résünk, amelynek a problémáját ha sikerülne megoldani, akkor már csak egy 12k magasságában tátongó 400$-os rés marad nyitva!
Az éken belüli mozgással ez a 7,175$-os szint reálisan nem elérhető, tehát a durva megoldásra van szükségünk, hozni egy hétvégi átlag 500$-os csökkenő irányú rést! Ez azt jelentené, hogy a pénteki hangulatra felülre, tovább csorgunk a 7,770$-os támasz környékére, majd a  szombatot, esetleg vasárnap egy részét kibekkelve, végül megkoronáznánk egy nagyjából 500$-os rést eredményező határozat csökkenő mozgással! Ezt persze a hétfő nyitáskor még ki kellene egészíteni a lendület általi néhány száz dolláros további csökkenéssel, mindezt annak érdekében, hogy már csak egy édes problémát okozó 12k magasságában tátongó rés maradjon szabadon! Viszont egy ilyen lendületes csökkenő irányú akciósorozattal nagyobbat is bukhatunk, például a 6k környékére történő sokak által várt megérkezéssel!
Összefoglalva, nem tudjuk melyik a helyes megoldás, de vannak olyan jelzések, amelyek azt mondják erről a 8k környéki szintről megoldható a fordulat, ennek azonban ellentmond a vevői oldal várakozó álláspontja, de az eladói aktivitás sem indokolja az ár további csökkentését (ide nem beleszámolandó a határidős piacok hétközi történései)!
 

"4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható(okt.20.), amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel."


Napos: az órás idősíkon boncolgatott gondolat, ami csökkenő irányú folytatásról és a Bitcoin futures 7,175$-os résének eltüntetésére szól, sajnos a szürke zónában történt 11.-ei fordulattal, illetve a pár nappal ezelőtti kilépéssel is alátámasztható, viszont a napos lehetőségek kívánják a minimum 6k-s mélységet!
A 12k környéki célzóna, a fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően és a kék ék által felkínált lehetőséggel élve, még mindig nem elvetendő lehetőség, de mint látjuk a mozgás erősen arra gyúr, hogy ez a lehetőség meghiúsuljon.
Ha a futures chart alsó rését ebben az ékben maradva szeretnénk eltüntetni, akkor még bő 10 napot csúszhat a történet, viszont a kék támasz ismételt elérésével, könnyen kinyílhat a 6k-s kapu! Egy ilyen időhúzós folytatás helyett, választható a gyorsabb és esetleg napos szinten is nagyobb lesszúrást kialakító határozott visszaesés, kielégítve minden csökkenő irányú igényt, amivel nagyjából ugyanazt érhetnénk el mint a 2018 február 6.-ai korrekciós történet lezárásával. De hogy ezt követően, élünk a lehetőséggel vagy mint a 2018 feb.20-máj.5. dupla tetővel 11,700$ környékén ismét megreked a történet, az egy újabb nagy kérdés!
A júniusi 14k csúcs elérését követően nem véletlenül ijesztgettem 5-6k-s szintekre történő visszalépés lehetőségével, de mivel a Hyperwavet követő kezdeti lendületes visszaesés elmaradt, felmerült a továbblépés lehetősége, ami sajnos 13k magasságában megrekedt és jött egy 9k-t megcélzó visszaesés.
Tehát ez a kék ék egy lassan 4 hónapos történet, de a lehetőség adott 5 hónaposra hízásra is vagy akár az éket kimaxoló karácsonyig elnyújtott rétes! Szerintem a megoldás egyszerű vagy élni az ék által felkínált lehetőséggel vagy határozott mozdulatokkal folytatni lefelé és egy napos szinten is jelentőséggel bíró lesszórással, jelezni a fordulási szándékot!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon a tegnap előtti felszúrás követően sem lettünk okosabbak, ezt akár szerencsének is vehetjük, mert ha az órás és napos idősíkon felvázolt csökkenő irányú lehetőségekkel élünk, akkor annak kitűnő táptalaja lenne, ez a longs oldali 4k-s aktivitás csökkenési lehetőség.
Shorts oldal továbbra is vak homály uralkodik, fekete támaszból, támasz zónából történő hirtelen visszafordulás elmaradásából, esetleg a rózsaszín nyíllal felvázolt lehetőségből, gondolhatunk tovább csökkenő folytatásra, viszont a longs oldali sorozatos helyzetkihasználások elmaradásai megbosszulhatják magukat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/qotSujKq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wPpuyXqy/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pqz3JJZO/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xGY0aLFV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XKcMzrwW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gpBJR0pd/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!