Minden ami kriptopénz > Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás

Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

<< < (651/674) > >>

Karcsi papa:
Lábunk elé nézve pozitívan előre!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.19!

BTC, a szombati kisebb visszalépést, vasárnap kora délután sikerült ledolgozni, ami annyit jelentett, hogy a piros emelkedő háromszög  támaszának megerősítése után, az ellenállás  immár negyedjére kapott megerősítést. Tehát ahogy még most is látjuk, a háromszögön belüli mozgás jól ki lesz maxolva, csak nehogy sok legyen a jóból és a végén, már a szerencsére kell bízzuk a folytatási irányt.
A tegnap délutáni 10,450$-os háromszög ellenállásának ismételt elérésével, adott volt a lehetőség kilépésre, de sajnos folytatódott a show, amit így utólag megnézve, talán az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelésével indokolható, erről ismételten visszapattant a háromszög ellenállására, amit a jelen orrában alakuló gyertyával ismét érintettük, viszont ennek ki is kellene lépni, konkrétan megtámadva a  200-as mozgóátlagot!
Sikertelenség esetén, még mindig egy barátságos megoldás lehet a rózsaszínnel felvázolt oldalazással folytatás, talán azzal az indokkal, hogy a fekete parabolikus ív 10k fölött maradva kapjon egy újabb támasztékot.
Amit mi szeretnék látni, az a 11k-s barna ellenállás órák alatt történő elérése, majd a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelése, ezt követően jöhetnének a piros színnel felvázolt Elliott 3. hullámának 12k fölötti kívánalmai!
 
4 órás idősík ciklusai  fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni.


Napos: rögtön azzal kezdem, hogy az órás elképzelés, már most a körkép írásának felénél sikeresen kiugrasztotta a háromszögből az árat. Ami azért érdekes, mivel ez a kínai tőzsde zárása után történik, tehát ha azt kívánja a helyzet, akkor az európai tőzsdék átvehetik a váltó bontott, majd délután ezt  átpasszolhatják az usába! Szerintem a délután 15:30-as amerikai tőzsdenyitás számunkra a meghatározó, habár itt  Kína és az USA között pattog a labda. 
Bitcoin futures charton rés mentesen folytatódik a történet, tehát nagyjából az történt amit a hétvégétől vártunk, ami azt jelenti nincsen rés eltüntetése érdekében visszalépési igény és ahogy egy  2 héttel ezelőtti történetnél is láthattuk, nyitott rést nem hagy maga után a mozgás, tehát a feladat viszonylag egyszerű 12k magasságába kell feltornázni az árat, megoldva ezzel a nyitott rés problémáját.
Erre a futures chartra felvázoltam egy méretes fordított fej-váll lehetőséget, ebben most a legérdekesebb mozzanat a rés tetejénél egyben a vállvonalnál, a kerek 12k szinten válhat izgalmassá a történet. A várhatóan 12k magasságában megerősített vállvonalról,  valószínűsíthető egy visszalépés, talán a 200-as mozgóátlagra és ha senkinek sincs ellene kifogása, akkor egy 4k-s túra vehetné kezdetét, tehát abba a magasságba érkezhetnek meg, amit egy zószló okán a zöld nyíllal hónapokkal azelőtt kijelöltünk. https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
Visszatérve a napos történésekre, a hétvégi gyertyák semmi információ jelleggel nem bírnak, a mai gyertya azonban már most, az utóbbi óra 400$-os emelkedésével remélhetőleg valami jó dologban sántikál. Ezzel még nem lehetünk nyugodtak, mivel ha ez csak a kék b hullám megerősítése érdekében történik, akkor még izgalmas napok lehetnek előttünk. Ennek a mai lendületes megindulásnak, legalább a 12,300$-os magasságig ki kellene tartani, különben a piros nyíllal felvázolt és a Futures chartra is felvázolt fordított fej-áll lehetőség 4k-s hulláma nem tud célt érni, tehát újra a csökkenő irányú fenyegetettség kerül fókuszba!
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart továbbra is mozdulatlanul figyel, talán azt a gondolatot erősítve, hogy itt erős, a Bitcoin árára történő spekulációk zajlanak a háttérben. Ez a spekuláció nem feltétlenül káros, sőt ha azokat a lehetőségeket nézzük, amelyek a Futures charton is felvázolása kerültek és abban egyelőre csak a 12k-s szintre történő felkapaszkodás a cél, akkor egy szép pozitív hétre lehet berendezkedni.
Shorts oldalon  a leeresztett lufi fekszik a földön, viszont ha ez a lufi lyukas, akkor levegővel már nem lehet megtölteni, de ha kicsi a lyuk és a megfelelő gyorsasággal töltjük tele vízzel, akkor újra felveheti a lufi formát, ezáltal a lufink ismét repülhet, csak éppen bele a szakadékba.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/da93m3xh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PIVMYzeY/

Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pEkmufM9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/osZMxLb6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/av5OgBus/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
https://www.tradingview.com/x/LXHveNf7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Karcsi papa:
Ezzel a tempóval nehézkes a haladás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.20!

BTC, nem sietik el a dolgot, viszont ha az általam felvázolt lehetőségekhez alkalmazkodik a mozgás, akkor nem is kell elsietni! Tehát ez a nem kell elsietni a dolgot arra vonatkozik, mivel a 4 órás idősíkon ciklusokra felbontva követem az utóbbi hónapok mozgását és ha a jelenlegi 14-es ciklusban, a zöld hullámok által megjelölt mozgástól nem térünk el, akkor 28.-a magasságában kellene zárjuk vagy csak az órás idősík piros Elliott hullámát, esetleg még ehhez csatlakozva az abc korrekciót is 11k fölött.
Tegnap, a piros emelkedő háromszögből vártuk hogy kilépjen az ár, ami már a körkép írása közben teljesült, de ha már ilyen gyorsan nekifutottunk, akkor a végeredmény tekintetében nem lehetünk elégedettek. Azzal a lendületes megindulással legalább a 11,700$-os  szintre fel kellett volna szaladni, de sajnos kiugrás után fél napra ismét bealudt a történet, majd még a napi zárás előtt egy bő 200$-os kiugrásszerűséget sikerült hozzátenni.
Jelenleg ebből a kiugrásszerűségből nagyon lassan korrigál az ár, talán ismét a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelése a cél vagy csak a mozgóátlag keresztet kell megvárjuk, ahhoz azonban nem ártana felkapaszkodni a 11k-s barna ellenállásra.
Ezzel a szép nyugodt tempóval 25.-e magasságáig lehetne nyújtani a piros Elliott hullámnak, a fekete parabolikus ívre történő megérkezését, ami valahol 12,600$-os magasságában érhetne célt.
Vegyük elő a Bitcoin futures chartot, ahol a mögöttünk hagyott rések nyújtják szerintem a legtöbb információt! A mögöttünk hagyott hétvégén nem volt rés, pontosabban egy hajszálnyi volt, ami órákon belül megoldásra került, viszont a két héttel ezelőtti rés eltüntetése érdekében 12k-s magasságba kellene felkapaszkodni! Ezt a 12k-s minimum célt, a jelen tempójú mozgással, nagyon szűken a heti zárás előtt tudna teljesülni, viszont az általa rózsaszínnel felvázolt mozgóátlag vissza-teszt, ebben az esetben már nem nagyon szükséges, mivel a lassan emelkedő mozgás magával vinné a mozgóátlagokat és ez már egy teljesen új szituáció, amihez ott és akkor kell igazodni.
 

"4 órás idősík ciklusai  fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni. "

Napos: ha van egy komolynak gondolt ellenállás, mint például most a 11k magasságában látható, akkor azt egy határozott gyertyával kell átlépni, majd az ellenállás fölött zárni! A tegnapi bika gyertya elég szépen teljesített, tehát azt várni, hogy ez még a 11k-s ellenállást is átugorja és valahol 11,300$ környékén zárjon, utólag megnézve egy túlzó elvárás, viszont azzal hogy tegnap a 10,915$-os szinten zártunk és tartva azt a nyugodtságot, amit a tegnapi órás mozgás is mutatott,  a mai feladat viszonylag egyszerű, egy nagyjából 400$-os gyertyát kellene napos tekintetben összeácsolni, reméljük itt is érvényesül a lassan járj tovább érsz megállapítás!
Az rsi csíkra felvázolt 17k-s elképzelés bukásához nagyban hozzájárulhat, ha az imént említett nagyjából 400$-os bika gyertyával sikerült zárni a napot. Sikertelen napon belül mozgással az elképzelés még életben tartható, de ahogy már tegnap is említettem, inkább annak szurkolnék, hogy a 17k-s szint eléréséhez, ne társuljon ilyen hosszan elnyúló alsó zóna körüli mozgás! 
A tegnapi határozat mozgással átszaladtunk azonnal a kisebb idősíkon jelentőséggel bíró szürke ellenállási zónán, ami indokolttá tenné egy mai 500$-os korrekciós mozgást. Viszont ez egy nagyon rossz előjelű húzás lehet, mert a tegnapi gyertyával igaz hogy átléptük az 50-es mozgóátlagot, de napos tekintetben a zárás annyira közel van a mozgóátlaghoz, ami vissza-tesztként is értelmezhető, tehát továbbra is fenyegető szándékkal, de muszáj a piros lefelé mutató nyíl követésének lehetőségét is szem előtt tartani!
Összefoglalva az elvárásaimat, ha a nyugodtnak mondott tegnapi órás mozgásból indulok ki, akkor ugyanazt szeretném látni, tehát ha többet nem is tudunk összehozni, de lépjük át a 11k-s ellenállást, majd valahol fölötte próbáljunk határozottan megkapaszkodni!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: erre a vevői oldalon látható utóbbi 8 napos történetre, talán már a vihar előtti csend megállapítás is ráillik, már csak az a kérdés milyen viharról lehet szó! Abban az esetben elfogadnám a vihar közeledtét, ha lenne egy fenyegető másik oldala, ahonnan ennek a viharnak a közeledését várhatnánk. Van, pontosabban még sincs, mivel ezt a szerepet az eladói oldalnak kellene betölteni, ők azonban a június 30.-ai nagytakarítás óta semmit sem szeretnélek, csak látszólag túlélni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/oeblAxSY/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ZOcZENQG/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gWUQUuDk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/N3J6GJKd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VZiuc5tt/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
https://www.tradingview.com/x/LXHveNf7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Karcsi papa:
Direkt vagy véletlen, de sikerül ismét megtörni a lendületet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.21!

BTC, köszönhetően az éjjeli  700$-os zuhanásnak, az Elliott hullám kérdés megoldódott, de hasonlóképpen jártunk a szürke ellenállási zónával is, ami tegnap reggel megkapta a leszúrást, azonban elmaradt az ezt követő határozott emelkedés. A hongkongi tőzsde nyitással egyidőben kezdett határozott csökkenésbe az ár és szaladt át a szürke támasz zónán, amely zuhanást még az se érdekelte, hogy előzőleg volt egy mozgóátlag kereszt, tehát mindegy mi volt a charton, mik voltak az előjelek, itt az volt megírva zuhanni kell minden körülmények között.
Ez a zuhanás kivételesen valóban az eladói szándékok idézhették elő, legalábbis látható egy gyengécske néhány száz egységnyi eladói szándék emelkedés. Viszont ha ehhez nem érkezik utánpótlás, akkor ez is csak arra volt jó, hogy a 19.-én kialakult pozitív mozgás nehogy lendületbe jöjjön, tehát a tegnapi zónába visszalépés, majd az abból kialakult lassan emelkedő mozgás kiugrásra is lehetőséget adhatott volna és talán ez indokolta az éjjel kialakult határozott csökkenést.
Tehát mivel ez szerintem egy annyira értelmetlen húzás, hogy nagyon nem érdemes komolyan venni és arra számítok, hasonló lendülettel visszakapaszkodunk az zóna fölé, persze ez a vélemény is változhat, ha ugyanilyen lendületes csökkenést láthatunk a folytatásban!
 

"4 órás idősík ciklusai  fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni. "

Napos: egyelőre a kék abc hullám áll nyerésre, viszont hogy ez konkrétum legyen a 9,523$-os szint alá kellene benézni. Ez a benézési lehetőség, ha a mai gyertya a jelenlegi szinten zár, akkor kap egy nagyon nagy segítséget, de ha mégis így alakul, akkor legjobb megoldás nem visszatartani ezt a csökkenő mozgást és legalább a 9k-s fekete támaszig elengedni a macikat.
Itt elég jól kivehető egy csökkenő irányú háromszög lehetőség, ami hasonlóképpen az órás idősíkon láthatóhoz, ellentétes a megérkezési iránnyal, tehát ebben az esetben egy emelkedő háromszöggel kellene találkozzunk, de sajnos a fekete ellenállásokra nem tudtunk felkapaszkodni, így most egy csökkenő irányú fenyegetéssel állhatunk szemben.
Ez a csökkenő irányú háromszög 4k-s zuhanási lehetőséget jelez, de mivel a trenddel ellentétes irányú, így max egy beijesztésre lehet alkalmas, viszont ez akkor is pánikkeltő hatású ha csak  7,770$ környékéig nyomja le az árat.
Ha kicsit jobban megnézzük a chartot, akkor rögtön találunk egy indokot, miért alakuljon ki ez a jelenlegi szinthez képesti 3k visszalépés. És igen jók lehetnek a tippek, a 200-as mozgóátlag  jelenleg 7,200$-os magasságban várja sok szeretettel a gyertyákat. Ez a  mozgóátlag utoljára április 2.-án kapott szerepet és tulajdonképpen ezzel kezdődött, a végül 14k-s magasságban záródó hegymenet, amelyet nem követett határozat korrekciós visszalépés.
Tehát ennek a határozatlanságnak fizethetjük  most meg az árát vagy ha már nem volt a korrekcióban határozottság, de sikerül felkapaszkodni még egyszer 14k-s magasságba, azzal a 200-as mozgóátlagot is határozottabb emelkedésre kényszerítjük, majd az a muszáj visszalépés, ami most 8k alá kényszerítheti az árat, az lehetett volna bőven 9k fölött.
Na de mielőtt átmegyünk nagyon negatívba, várjuk meg a mai gyertya mit rajzol nekünk, mert ha az éjjeli határozott zuhanása, az esti órákban érkezik egy határozott kiugrás, az ismét egy olyan gyertyát  rajzol a chartra, ami bizakodásra adhat okot!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton látható mozgást, az éjjeli események nem nagyon ingatták meg, továbbra is ugyanabban a nagyon szűk sávban oldalazunk. Itt is a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének hiányát tudom okolni, amit ha a kék ellenállás átlépése utáni kicsit határozottabb csökkenő mozgással elérünk, akkor talán már a zöld ellenállást is magunk mögött hagyjuk, aminek következtében az ár is a 20k-s magasságokat karcolná.
Shorts oldalon egy nagyon kicsi emelkedés látható és ahogy már említettem ez a nagyon kicsi emelkedés, akár a 700$-os zuhanást is segíthette, de ha nem csak egy kóbor magánakció volt, hanem konkrét szándék húzódik meg mögötte, akkor egy bőven 7k fölötti napi zárást kellene itt lássunk. Viszont ahhoz a 8k-s színt alá visszanézésre, amit a napos kitérőnél is említettem, ennek a shorts oldali mozgásnak a 10k-s szint fölé kellene emelkedni, tehát ez azt jelenti, hogy a lufi nem lyukas csak elengedett.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7T2dw3Rc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9HGfwWun/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/J26B9nXX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Jn6TfmpR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UtUBM2L6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cs5ZnXwi/
https://www.tradingview.com/x/LXHveNf7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Karcsi papa:
A BAKKT jó indok lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.22!

BTC, a mai recept nagyon hasonlít a tegnapira, ez nem más mint hogy Kína megadja a kezdőlökést, majd elmennek aludni, mi pedig egész nap lessük a semmit! Talán annyiból más ez a mai kezdőlökés, hogy erre a hullámra, legalábbis eddig nem ült fel senki, de még nem tudni  hogy az óceán túlpartján erre támogató vagy ellentétes reakció érkezik.
Én továbbra is kitart azon álláspont mellett, hogy senkinek sem érdeke az árat jelentősen bedönteni, habár a szeptemberi bakkt indulás, az intézményi befektetők számára kedvezően hatna egy minél alacsonyabb beszálló árral.
A charton azt láthatjuk, hogy a tegnap éjjeli kínai akció, a szürke zónán elég könnyen átsegítette az árat,  ezzel le is szaladtunk a fekete parabolikus ívre, ahonnan lehetőség lett volna visszakapaszkodni a szürke zónában, de az éjjeli kínai akció lepofozta az árat, a napos idősík lila emelkedő trendvonalára!
Ennek a napos trendvonalnak nem kellene úgy viselkedni, hogy csak úgy hipp-hopp átszaladjon rajta az ár, itt kellene egy két-három napos kemény küzdelem és ha ez a két-három nap, nem oldja meg a barna ellenállási zónába visszakapaszkodást, illetve hogy pozitívan tudjunk gondolkodni a barna ellenállási zónának az átlépését, akkor továbbra is fennáll a csökkenő irányú  fenyegetettség.
Tehát visszatérve a mondanivaló elejére, ha okot keresnénk az utóbbi bő 2 hét, kezdetben korrekciós indokkal történő visszalépésére, majd sajnos a 13.-a utáni 2 nap alatt végbemenő 2k-s hirtelen visszaesésre, illetve a tegnap látható 1k-s visszalépésre, akkor azt talán nem helytelenül, de a szeptemberi bakkt indulásra fogom, csak nehogy úgy járjunk mint tavaly novemberben, de ez a most szeptemberi indulás már komolynak tűnik, erre pedig a legjobb felkészülés az ár minél alacsonyabb szinten tartása!
 

4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!
 

Napos: nem tudni pontosan a szeptemberi bakkt indulás melyik napra esik, de ez egyelőre talán nem is fontos információ, most azt kellene tudjunk a fekete parabolikus ívek által kirajzolódó emelkedő forma, a piros színnel megjelölt szeptember eleji-közepi lehetőséggel, kialakít-e egy pozitív várakozással töltött két-három hetes mozgást vagy az órás idősíknál boncolgatott lehető legalacsonyabb ár megtalálása a cél.
Az a fordulat, ami az utóbbi kék b csúcsnál kialakult, nem a pozitív irányt erősíti, de mivel ez a  morningstárra hajazó hármas gyertyakombináció, nem az előző piros emelkedő abc hullám tetejénél alakult ki, talán annyira nem is veszélyes, csak az ár kiugrásának megakadályozása érdekében kerül kialakításra! Ez a morningstárra hajazó történet tökéletesen visszafoghatja az árát, sőt talán egy kisebb a 9k-s támaszt megcélzó visszalépést is segítheti, tehát most ennek a kisebb csökkenő jelzésnek kellene kihozni a méregfogát, ezt azonban csak a 11k-s ellenállás magasságában történő határozat visszakapaszkodással lehet megvalósítani!
Ezzel az utóbbi napokban kialakított visszalépéssel, az rsi csíkra felvázolt alsó zóna közelében hosszan elnyúló mozgással, a 17k-s magasságot megcélzó elképzelés is életben tartható! Viszont ha ez valóban így alakul, akkor az augusztusból hátralévő napok nem túl vidáman fognak eltelni, de megbocsátjuk, ha a piros nyíl jelzésének megfelelően, a hirtelen felső zónába megérkezést követően, lehetőséget kap az ár egy minimum 3-4k-s kiugrásra.
A fekete parabolikus ívek és támaszok/ellenállások mögött megbújik egy kék színű csökkenő csatorna. Ennek a csatornának nem tenne rosszat egy 7,770$ környéki visszalépés, de igazából nagyon szüksége sincs rá, mivel 2 támasz érintéssel már rendelkezik. A csatorna ellenállását 6.-án érintettük a 12,300$-os felszúrással, majd egy 2,700$-os visszalépéssel a csatorna közepében landoltunk. Itt a leszúró gyertyával kialakult egy tökéletes fordulat, majd felszaladtunk 11k környékére, ahol szintén fordult a kocka, de mivel ez a semmi közepére történt és a gyertyák is nagyon hirtelen lettek elvágva, ezért sem kellene nagyon megijedtünk ettől morningstárra hajazó, de felszúrás mentes történettől! Tehát ha a kék csatorna által felkínált zászló lehetőséget nézzük, akkor egy tökéletes utolsó ellenállásról visszanéző mozzanatban vagyunk, ahonnan ha visszakapaszkodunk az ellenállásra és ott nem törik meg a lendület, azzal a felfelé mutató piros nyíl lehetőségének adnánk meg a szabad jelzést!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: hát igen, ezzel az ismételt ezer dolláros visszalépéssel a vevői kedv is megcsappant, tehát egyáltalán nem tenne jót egy következő ezres csomag. Ez a longs charton látható visszalépés, ha nem néznék az órás ezer dolláros visszalépkedéseket, akkor indokolható lehetne a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésével, de sajnos itt már ennél többről lehet szó, méghozzá a vevői bizalom elvesztéséről!
Rohadt nagy szerencsénk van azzal, hogy az eladói szándékok, néhány nagyobb nyerészkedő magányos bálna kivételével, még ennél is nagyobb bizalomvesztésben vannak, de megérdemelten vonultak pihenőre hisz a 2018-as évet elég jól az irányításuk alatt tartották! Tehát továbbra is kitartok azon gondolat mellett, ameddig az eladói szándékok nem emelkednek a jelenlegi két-háromszorosára, addig tartós és jelentősebb visszaeséssel nem számolhatunk.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/1UwC2IXd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1kwNbJxF/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uy7X8f03/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/zV4T71cI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QW8fCEY3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/zP91NISr/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Karcsi papa:
ABC, de sokkal többre lenne szükség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.23!

BTC, a tegnapi körkép megírása után került a chartra, a csökkenő irányú piros impulzus, amely ha már ilyen konkrétan a napos emelkedő trendvonalon zárt, ebből kifolyólag a folytatást egy emelkedő abc korrekciós mozgással gondoltam életképesnek.
Ahogy jelenleg látjuk, ennek az abc mozgásnak az a és b hulláma tökéletesnek tűnik, de a feladat teljesítéséhez még hiányzik egy c hullám! Ennek az abc hullámnak céljául a szürke zónát  tartotta megfelelőnek, de időközben kialakult egy emelkedő háromszög forma, amelynek 400$-os mélysége, a szürke zóna átlépést is lehetővé tenné!
Az a szituáció, hogy a szürke zónában megérkezzünk, majd abban egy felszúrással vagy egy határozott visszafordulással  jelezzük az abc korrekciós mozgás végét, az nem a legideálisabb folytatást előidéző történet, mivel lehetőséget adnánk egy következő csökkenő irányú, akár Elliott hullámnak vagy bármi mást alakzatnak, például a 9k-s szintre történő árvisszahozásra.
Viszont, ha ezt a szürke ellenállási zónát határozottan átlépjük, majd egy szerény hétvégi mozgással (ahogy múlt héten is láthattuk) ebben vissza-tesztelünk, akkor a következő heti lendülettel megpróbálhatnánk, az akkor már  3 héttel elcsúsztatott Bitcoin futures chart 12k magasságában nyitva hagyott nagyobb rését eltüntetni.
A probléma ott lehet ezzel réssel, hogy nem tudjuk az előttünk álló hétvégén sikerül-e a múlt heti résmentes átlépés végrehajtani, ami egy gyászos hétvégi mozgást vetítene előre, viszont ha kialakul egy csökkenő irányú elmozdulás, az visszalépési kényszert hozna magával, továbbra is féken tartva az emelkedés lehetőségét.
 

"4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!"


Napos: egyelőre pozitív előjelnek veszem a tegnapi 9,775$-os szintre leszúró, majd végül nagyon kis testtel záró gyertyát! Ezzel a gyertyával, az előző 2 napos határozott visszalépésnek adhatunk stop jelzést, viszont ha ez így van, akkor nagyon is pozitív előjelekkel várhatjuk a folytatást és a meglepetés kategóriába tartozhat egy esetleges 11k-s ellenálláson fennakadás.
Mivel a vevők részéről még nem látszik a lelkesedés, főleg nem a hétvégét megelőzően, de szerény tempójú két-három napos emelkedéssel, kialakulhat egy olyan pozitív hangulat, ami már meghozhatja a vevők kedvét! Probléma ezzel is lehet, méghozzá itt is a határidős lehetőség oldaláról, mivel ha a hétvégén felfelé mozgunk, akkor a hétfői nyitás máris kialakítja azt a rést, amellyel főleg az órás idősíknál szoktam foglalkozni, tehát ha ki is alakul a vevők részéről egy pozitív hangulat, ott lesz egy visszalépési kényszer, ami egy-két napra ismét visszafogná a lendületet és még az sem biztos hogy megmarad az esetleges hétvégén kialakított jó hangulat.
Az rsi csíkra felvázolt minimum 17k-s célkitűzés, azt igényelné hogy a hétvégén ne történjen semmi, tehát a gyertyákat a lila emelkedő trendvonal fölött kellene lássuk mozogni! Itt léphetnének játékba, a 4 órás idősík ciklusai, ahol 14-es ciklus zárását 27-28.-a magasságába várjuk, tehát a jövő hét elejére!
A mai elvárás, annak érdekében hogy a hétvégét egy viszonylag megérdemelt semmittevéssel tölthessük, az volna a legtökéletesebb, ha a 11k-s magasságot elérő túrát még a mai napon teljesítsük.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: amikor határozottan visszafordult a mozgás, ott láthatunk egy felszúrást, kivétel volt a tavaly év végi, illetve év eleji baloldalt látható kék nyíllal megjelölt csúcsok!  Hasonló kék nyíllal jelölhetnénk a 10.-ei csúcsot, egyúttal meg is nyugodhatnánk, hogy csak egy kisebb visszalépésről lehet szó, talán a 200-as mozgóátlag vissza-teszteléséről, majd egy gyors iramú emelkedés kezdődik a 40k-s szint alatt húzódó széles zónába. Egy  emelkedő irányú háromszöggel is díszítettem a chartot, ezt az egyre magasabban záró alsó csúcsok, illetve a nagyjából 27k magasságában záró felső csúcsokból tartom indokoltnak, amely háromszög ha a segítségünkre siet, akkor a 9k-s mélységével nagy segítség lehet, a felső zónába történő eljutásban!
Shorts oldalon továbbra is a földön fekszik a leengedett lufi, talán azzal az indokkal hogy mégis lyukas, viszont az egyre valószínűbb, hogy egy másik sokkal erősebb lufira lesz szükség, ha ebből az egyre kilátástalanabb helyzetből, komoly árcsökkentő szándékkal szeretnének fellépni a macik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/VPfuuPSl/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/b9pxZw19/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qOwWsmEq/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mpemBDG4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VOcgAj7N/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/DaKr4mSv/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése