Author Topic: HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál  (Read 415585 times)

Offline zsombor1

  • Törekvő
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4620 on: June 23, 2019, 09:08:31 AM »
Sziasztok.
Ha Claymore logban ezt látom: "WATCHDOG: GPU 3 hangs in OpenCL call, exit", az milyen problémára utalhat?
Túlhúzás nem nagyon lehet, mert nincs túlhúzva.
RX580 8gb Nitro+
1160/2150
880/900

Offline husosfagyi

  • Kisokos
  • ***
  • Posts: 109
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4621 on: June 25, 2019, 06:50:49 AM »
2150-es memoriaval szerintem tul van huzva. Nekem is volt ilyen hibauzenetem mult ev elejen. A stock orajel egy ideig megoldotta, de az en kartyam 1 honapon belul meghalt. Csreltek is gariba. Remelem a tied nem doglott meg. Az enyem memoriahibas volt gyarilag. Pribald meg a gyari orajellel, es csak a feszultseget vedd le.

Offline csasze88

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4622 on: June 26, 2019, 06:40:19 PM »
Sziasztok,

Kezdő vagyok és a következő bányászgépet próbálom összeállítani:
EVGA Supernova 1000W G2
Gigabyte H110-D3A
Intel Celeron CPU
4GB DDR4 2400Mhz
120GB SSD
4x Sapphire Radeon RX580 Pulse 8GB
2x Asus ROG-STRIX-rx580 8GB

Rögtön egy olyan problémába ütköztem, hogy ha az alaplap biosában a "Mining Mode" -t "Enable" -re állítom akkor mentés után a biosból kilépve újra a bios tölt be és nem az OP rendszer. Ha visszaállítom akkor betölt a rendszer.

Jelenleg a monitor az egyik videokártya van kötve, így elindul a pc. Viszont 6 kártyából csak 5db-ot ismer fel. 1-nél felkiáltó jel van.
A hiba biztos nem a kártyában van mert bármilyen másikat rakok a helyére akkor az is felkiáltó jeles. 5 kártyával szépen megy az ETH bányászat. A virtuális memóriát 49GB-ra állítottam.

Tudna valaki segíteni abban, hogy miért nem ismer fel 6 videokártyát illetve mining módban mért nem tölt be a rendszer?

Köszönöm a segítségeket!

Offline husosfagyi

  • Kisokos
  • ***
  • Posts: 109
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4623 on: June 27, 2019, 03:52:41 AM »
Szia. Nalam ugyanezt csinalta a stock biosszal. Frissites utan mar nem volt gond a bekapcsolasnal. Asszem f24 a legfrissebb ra. Tedd fel. A kartyak eszelelesenel nalam nem volt gond. Probald a risereket cserelni, mozgatni. Viszont ha felkialtijeles a kartya, akkor latja a gep. Atimdag patcert futtasd le. Valoszinu nem gyari bios van a kartyan.
« Last Edit: June 27, 2019, 03:54:55 AM by husosfagyi »

Offline czpitti

  • Törekvő
  • **
  • Posts: 31
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4624 on: July 15, 2019, 11:52:44 AM »
Sziasztok.riget vettem rx 680-asokkal kozel két és fél éveset.A gond a kovetkező: öt kártya stabil-fasza a hatodik melegszik de csunyán.minden ugyanaz a bios van a hatodiknál ha a power limit nem minimum azonnal felmegy a hő 85 fok folé.hány % az esélye hogy paszta és nem chip?volt már valakinek ilyen?

Offline csasze88

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4625 on: July 15, 2019, 02:09:46 PM »
Sziasztok.riget vettem rx 680-asokkal kozel két és fél éveset.A gond a kovetkező: öt kártya stabil-fasza a hatodik melegszik de csunyán.minden ugyanaz a bios van a hatodiknál ha a power limit nem minimum azonnal felmegy a hő 85 fok folé.hány % az esélye hogy paszta és nem chip?volt már valakinek ilyen?

Nekem volt már ilyen, sajna a pasztázás semmit nem segített. De egy próbát megér. A kártyát cserélnem kellet.

Offline zsombor1

  • Törekvő
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4626 on: July 15, 2019, 03:34:54 PM »
Sziasztok.riget vettem rx 680-asokkal kozel két és fél éveset.A gond a kovetkező: öt kártya stabil-fasza a hatodik melegszik de csunyán.minden ugyanaz a bios van a hatodiknál ha a power limit nem minimum azonnal felmegy a hő 85 fok folé.hány % az esélye hogy paszta és nem chip?volt már valakinek ilyen?

Nekem egy RX470 Armorom csinálta ezt. Itt kaptam egy linket, hogy ki foglalkozik javítással. Kecskemétre küldtem el a karit, megnézte nagyítóval(le is videózta) és sajnos repedés volt a csippen. 12ezer volt a csere. + posta oda-vissza. Most nincs gond vele.

Offline tothlaci250

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4627 on: October 29, 2019, 09:33:04 AM »
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni!  Hashrate csökkenés 54Mh-röl 40Mh-re esett le kb. 3 hete! Paraméterek : Asrock 81 btc r2 lap,4gb ram,celeron proci,120gb ssd,Sapphire nitro+ rx 570 4gb,Asrock rx 570 8gb ,ant miner 1200w-os táp! Win 10,bányász progi Phoenix 4.5c! Próbáltam 4.7c-t és Claymore 12,15,de ezek 1-1,5 óra múlva leállnak! Még az figyeltem meg ha távoli asztal eléréssel figyelem androidos telon akkor szépen felmegy 54-re,de ha kilépek a távoli appból vissza le is megy! Szerintetek mi lehet a gond? A hdmi dummy esetleg megoldhatja a problémát! Válaszokat előre is köszönöm!   

Offline Til

  • Bölcs Bölény
  • *****
  • Posts: 902
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4628 on: October 29, 2019, 11:57:32 AM »
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni!  Hashrate csökkenés 54Mh-röl 40Mh-re esett le kb. 3 hete! Paraméterek : Asrock 81 btc r2 lap,4gb ram,celeron proci,120gb ssd,Sapphire nitro+ rx 570 4gb,Asrock rx 570 8gb ,ant miner 1200w-os táp! Win 10,bányász progi Phoenix 4.5c! Próbáltam 4.7c-t és Claymore 12,15,de ezek 1-1,5 óra múlva leállnak! Még az figyeltem meg ha távoli asztal eléréssel figyelem androidos telon akkor szépen felmegy 54-re,de ha kilépek a távoli appból vissza le is megy! Szerintetek mi lehet a gond? A hdmi dummy esetleg megoldhatja a problémát! Válaszokat előre is köszönöm!   
Szia! Használsz valamiféle programot a frekvenciák és a feszültségek beállításához? Ha igen milyen értékekkel? Ott fizikailag a rig-en van rákötve monitor és ott mit mutatnak a hash értékek? Olyan van, hogy ha rácsatlakozol távoli asztallal ,akkor egy egy pillanatra leesik a hash. Az androidos távoli asztal -ról is írhatnál pár szót, a google sajátjára gondolsz? Valamint az alaplap UEFI -ben meg lehet adni , hogy melyik legyen az elsődleges monitor. Én ennél a lapnál PCIe-re raktam, tehát a PCIe Slot A-ban levő VGA -ra. Dummy ,csak azt szimulálja, hogy van e kötve LCD vagy sem, ez pedig a távoli eléréseknél jön jól a felbontás végett, nem hinném ez a gondod. Inkább beállításra gyanakszom. A gép kizárólag bányászatra van, nem fut semmi a háttérben?
C:\> del c:\command.com

Offline tothlaci250

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4629 on: October 29, 2019, 12:14:09 PM »
A távoli asztal app play áruházból letöltött Microsoft remote desktop nevü a microsoft által fejlesztett cucc! Kártyák húzás mentesen mennek! Az amd crimson blockchain win 10 -hez gyári weboldalról van! A hashrate nem a távoli asztalon esik le hanem az ethermine felügyelő appban és gépen elérve a weboldalon is, ha viszont belépek a távoli asztalba akkor az ethermine-on 10-15 perc után meg lesz a 54Mh! Ha kilépek a távoli asztalból 10 perc után ismét 42Mh környéke! Nem fut más a gépen! 

Offline tothlaci250

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4630 on: October 29, 2019, 12:21:39 PM »
Lőttem egy képernyő képet a grafikon tüskéin jól látható amikor belépek a távoli asztalba! Monitor nincs a gépen! Az elsődleges az asrock kártya azon van videó jel!

Offline Til

  • Bölcs Bölény
  • *****
  • Posts: 902
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4631 on: October 29, 2019, 12:34:20 PM »
Lőttem egy képernyő képet a grafikon tüskéin jól látható amikor belépek a távoli asztalba! Monitor nincs a gépen! Az elsődleges az asrock kártya azon van videó jel!
Azt hiszem ez valami driver gond lesz. Talán megpróbálhatnád DDU-val leszedni a mostani drivert és felrakni egy frissebbet pl 19.4.1
Claymore 15 mehet.
Amúgy érdemes azt is megpróbálni , hogy újraindítod a gépet (gondolom van rá írva egy bat parancs, hogy automatikusan induljon minden) ,de még nem csatlakozol rá addig távoli asztallal míg a bánya progi el nem indul és fut 5 perce.Majd ,csak ezután csatlakozol...

C:\> del c:\command.com

Offline tothlaci250

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4632 on: October 29, 2019, 01:11:16 PM »
Este a ddu-t és új drivert megpróbálom! Köszi!

Offline tothlaci250

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4633 on: October 29, 2019, 01:18:11 PM »
Automatikus  bat  nincs,én szoktam indítani,de meg köszönném ha leírnád azt hogy kell megcsinálni! Van bat beraktam az automatikusan induló programok közé,de baszott elindítani!

Offline Suci81

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4634 on: October 29, 2019, 02:10:52 PM »
ha a két kártya hoz 50+-t akkor az karcsú így is úgy is.
A legjobb ha 19.10.2-t teszel fel chrimson drivert és a 15-ös claymore-t akkor 1244 gpu 2250 ram sebességgel gpu 840 mv ram 910 mv és stabilan mennek rxboost-al 34-en / gpu de a strap opcióra sajna kiakadnak így -strap 1 -et ne állítsd be csak -rxboost 1

Offline tothlaci250

  • Ződfülü
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Reply #4635 on: October 29, 2019, 02:31:59 PM »
Köszönöm a tippeket, megpróbálom!