Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum január 20, 2020, 12:01:48 pm »
Az altok jókedvét, lerombolja a Bitcoin esetleges zuhanása?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.20!

BTC, már 16.-17., tehát múlt hét csütörtök, péntek magasságában is azt vártuk, amit tegnap 9,2k-s magasságból meg is kaptunk, de még nem kaptunk meg mindent és ez kétségessé teszi, a 9k környéki zárásra irányuló várakozásainkat. A hétvége történései kialakítottak egy háromszögben mozgást és mondhatni, ahogy kell, ebből az elvárható 9,2k-s magasságba sikerült is eljutni. Ennek a kiugrásnak egy értelme lehetett, az enyhén emelkedő kék csatorna felső szintjét lezárni, viszont ezt csak nagyon hosszúra nyújtva sikerült megoldani. Erre a csatornára nem nagyon volt szükségünk, annak örültem volna, ha már a piros nyilakkal jelölt lehetőségeknél. visszalépkedünk azokra a szintekre, amelyektől még most is messze vagyunk.
A múlt heti körképek is, a havi 9k (pontosabban 9,136$) környéki zárás fontosságáról szóltak, ettől továbbra sem tudunk eltekinteni, viszont ha a tegnapi hirtelen visszaesés is azzal a céllal alakult ki, hogy a 7,4k környéki visszalépési igényeket kielégítsük, akkor vagy gyorsan belehúzunk és ezt a hét első néhány napjában lerendezzük vagy leteszünk erről a tervről, tehát a hátralévő durván 10 napot, ebben a 9,2k és 8,6k  közötti 600$-os zónában kihúzzuk. Abban az esetben, ha ez a 600$-os lépés, az első lépés volt és határozott szándék van a 7,4k környéki megérkezésre, azt még kettő hasonló csökken irányú rántással is megoldhatják.
Három jelentősebb fekete támasz várakozik, az elsőre már tegnap este leszúrtunk, majd visszapattantunk egy kisebb, a háromszög által biztosított ellenállásra. Ha lesz következő, illetve egy 3. hullám, akkor a következő rohammal 8k környékére, majd egy végső rohammal (remélhetőleg leszúrással fűszerezett megoldással), benézünk 7,4k alá és rendezzünk minden 2 héttel ezelőtt kifizetetlenül maradt számlát!
Összefoglalva, ha most a rések problémáival leszünk elfoglalva, akkor nagy eséllyel lemondhatunk a 9k környéki havi zárásról, viszont ha hátradőlünk és 10 napos meditálásba kezdünk, ezen időszak alatt sokan elveszíthetik bizalmukat, aminek eredménye egy jelentősebb mínusszal kezdődő februári időszak, de ezt még mindig fel lehet rázni, néhány pozitív hírrel,  ilyen híreket főként kínai oldalról várnék!

Bitcoin Futures chart: egy 235$-os negatív réssel kezdtük a hetet, amivel még nem is lenne probléma, a probléma 2 héttel ezelőtt nyitva hagyott réseknél keresendő. Viszont, hogy ez a probléma, valós probléma vagy csak tévúton járnak az elképzeléseink,  nagy valószínűséggel az előttünk álló héten kiderülnek.
Tehát, ahhoz egy nagyon intenzív mozgásra lenne szükség, hogy az alsó rések lerendezését követően, 24.-ei zárásra a jelenlegi szintre visszaérkezzünk, de ekkora gyorsaságra nincs is szükségünk, főleg úgy, hogy még mindig marad egy hosszú hét, amely hét alatt, ha úgy kívánja az érdekek, el lehet rontani a tökéletesnek látszó havi zárást!
Narancs színnel felvázolta a gyors 1 hetes, illetve a lassabb 2 hetes megoldás, ezekből a 2 hetes látszik megvalósíthatóbbnak, de az sem lesz olyan sima utazás mint a nyíl mutatja.
A szürke támasz zónák közül, már csak a felső juthat szerephez, attól függően milyen gyorsan engedünk a csökkenő irányú nyomásnak. Ha mindenképp a rések eltüntetésén dolgozunk, az gyors megoldást is eredményezhet, viszont ha egy-két napig megfogja a csökkenő irányú elképzeléseket, az már okozhat problémát, szintén nem segítve a 9k-s zárásra irányuló elképzeléseinket!


Napos: a 9k alatti ellenállási zónának, egyáltalán nem szántam akkora szerepet, mint amekkorát az utóbbi hat napban kapott és ennek a hosszú játszadozásnak, mivel a kelleténél nagyobb szerepet kapott a zóna, negatív következményei is lehetnek.
Ha bevesszük a játékba, a fekete 6 hónaposra elnyújtott csökkenő éket és a 6 nappal ezelőtti kilépést követően szeretnénk eleget tenni a vissza-teszt feltételeinek, azt egy ilyen 6 naposra elnyújtott ellenállási zónában vergődés követően, nagyon könnyen megtehetjük. Ide is felvázolhatnám, a Futures chartra már felvázolt egy-két hetes megoldási lehetőséget, aminek összefoglaló lényege, a fekete ék vissza-tesztelése, de még a vissza-tesztnél is fontosabb a 9k környéki februárra átlépés.
Ha a fontossági sorrendben a vissza-teszt lett volna előrébb, akkor valószínűleg nem tökölünk 6 napig az ellenállási zónában, hanem már a második-harmadik napon visszatérünk 8k környékére, ha pedig egyáltalán nem lett volna szükségünk vissza-tesztre, akkor a 9k alatti zónán sem akadunk fenn, max erre a zónára tesztelünk vissza 10k-s elérést megelőzően!
Ha a tegnapi le-fel szurkáló gyertyával, zártuk az amúgy sem tökéletes kék harmonikus mintát és ennek most korrekciós folytatását várjuk, akkor a fibo skála szerinti 0.5-ös szint elérésével kellene szembenézzünk, amely tökéletesen passzolnak a fekete ék vissza-teszthez, illetve a Futures rések problémáinak megoldásához.
Az 50-es mozgóátlag, még csak enyhe mértékben követi a januári 2k-s pozitív hullámot, ennek fő oka a decemberi-januári időszakban kialakított oldalazó mozgás, amiben ha most csak kis mértékben, a vissza-teszt, illetve a Futures réseknek eltüntetése okán lépünk vissza, tehát marad a januári lendület, akkor 9k környéki 200-as mozgóátlag átszakításával, február elején kialakul a GoldenCross, ami alátámaszthatja a pozitív elképzeléseinket, főként azokat, amelyeket a havi szinten kialakuló MorningStar gyertyakombinációval, már előre jónak gondolok.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: hát nemtom, de a 20k-s csökken irányú mozgás, a hétvégi pihenőt követően, a folytatásban még kivitelezhető és ha a zárást, egy nagyobb zónában lesszúrással sikerül megvalósítani, az egy jó előkészítése lehet, a 40k alatti zóna ismételt meglátogatására, de ennek is csak akkor vesszük hasznát, ha ehhez valós áremelkedés is társul! Tehát, ha segíteni akarjuk a 7,4k környékén várakozó rések minél hamarabb elérését, akkor a tegnapi gyertya lendületébe belekapaszkodva, folytatódik a visszavonulás, de remélhetőleg ezt se visszük túlzásba!
Shorts oldaltól 3,5k környékére történő visszavonulást szeretnénk látni, ezt az 50-es mozgóátlag jelenlegi felülről vissza-tesztelését követő további erősödés akár meg is akadályozhatja, ezzel is besegítve az ár minél hamarabbi 7,4k környéki  megérkezésébe, de reményeim szerint ezt se visszük túlzásba és a 7,6k környéki 200-as mozgóátlag, útját állja a további short irányba gondolkodó károkozók elszaporodásának.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/InnUKqGD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dyk4B7Hm/


Hetes idősík: a 9,050$-os jelen esetben ellenállásnak 3 fajta szerepe lehet: semmilyen, ez esetben akadálytalanul haladhatunk tovább, a tavaly júniusi 14k-s csúcs irányába, kis szerep esetén, a kisebb idősíkoknál már említett módon max 2 hétig játszik szerepet, majd a kék, piros vagy a narancs színű nyilakkal felvázolt irányoknak megfelelően határozottan elhagyásra kerül, nagy szerepe pedig akkor lehet, ha a kék nyílnak megfelelően 12k-s magasságból visszanézve támaszként kell helytálljon.
Viszont bármelyik megoldás lesz a végső befutó, 2021-nél előbb egyik megoldással sem valószínű, hogy sikerül magunk mögött hagyni a 20k-s 2017-es csúcsot, de ha a merészen felvázolt emelkedő háromszög lehetőségeket nézzük, akkor letehetjük azokat az alapokat, amelyek egy esetleges 2021 utáni, 50k-s következő ATH-ban gondolkodást is lehetővé tehetnek.
Ha most nincsenek a Bitcoin futures 7,4 környékén várakozó rései, akkor folytatva az utóbbi két hét pozitív gyertyáival, a nyilakkal felvázolt lehetőséghez passzolva és 10k környékére megérkezve, bízhatnánk a következő heti 12k-s megérkezésben(amely ugyebár a piros ékből kilépést követően várt maximális célkitűzésünk), ahol viszonylag nyugodtan hátradőlve várhatnánk a korrekciós lecsengést, ami egyben előkészítése is lehet a világoskék ellenállás, illetve csökkenő trendvonal átszakításának!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4K80ReuK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SLdvqnQ7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8XYLYDWB/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/s4zfcCTR/
https://www.tradingview.com/x/7oadB199/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/EwxmPnR0/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
2
Vásárhely / Re:Kínál
« Utolsó üzenet: írta Doom1988 Dátum január 19, 2020, 09:29:41 pm »
Sziasztok!

Lenne pár cuccom.
Egy 6 karis komplett rig egyben vagy darabokban.
Van 6 db eladó RX 580-am, msi, aourus, gigabyte, még van rájuk pár hó gari, árban megtudunk egyezni szerintem. Egyesével is eladóak. Van 1200 wattos tápom bontatlan cobra, gold minősítésű. Alaplapom biostar, 6 db riser, intel proci. Rig alu keret 6 karihoz. Számla megvan mindenhez, bevachipen vásároltam 2018 március magasságában szinte mindent.

A géppel ethert mineoltam kb 178 mhs sebességgel, ez jelenleg is bevan állítva, de már nem használom.

Telon is kereshettek 306658754
3
Coin-ok / MCO-coin, Crypto bankkártya
« Utolsó üzenet: írta ZsolTi1616 Dátum január 19, 2020, 01:42:27 pm »
Sziasztok, nemtudom hallottatok e már róla, hogy a  Crypto.com (korábban Monaco) néhány napja viszont egy érdekesnek tűnő, összegében is jelentős, win-win koncepción alapuló bónuszprogramot dobott be. "Minden új felhasználó, aki ajánlás által regisztrál a Crypto.com mobilapplikációjában, elvégzi a KYC azonosítást, 50 dollárnyi jóváírást kap."
Fontos feltétel, hogy az új tag adatainak hitelesítése megtörténjen, valamint, hogy a regisztráció ajánlókóddal történjen.
A BG50 ajánlóprogram a szervező leírása alapján ezeket a fontos jellemzőket tartalmazza:

Nincs felső határ – korlátlan számú barátot meg lehet hívni; mindketten 50 USD-t kapnak MCO-egyenleg formájában az első érvényes tranzakciójuk befejezése után.
Bárki részt vehet – az ajánlat a Crypto.com applikációjának összes felhasználója számára elérhető, nincs szükség MCO-tokenre.
A bónusz azonnal jóváírásra kerül – a meghívottak azonnal használhatják a regisztrációs bónuszukat, miután egy érvényes tranzakciót végeztek az alkalmazásban (a kriptopénz vásárlása történhet bankkártyával vagy banki átutalással).
Felhívják a figyelmet továbbá, hogy az ajánlat korlátozott időre szól, visszavonásig érvényes. A Crypto.com ezenkívül fenntartja magának a jogot a feltételek megváltoztatására, vagy a BG50 ajánlóprogram megszakítására.

Én is regisztráltam és megkaptam az 50 dollárnyi MCO-coint.
Ha élni szeretnétek ezzel az ajánlattal, akkor itt az én ajánló kódom: https://platinum.crypto.com/r/uh6bgg7q3x

Itt a weboldalukhttps://crypto.com

És ez a Roadmapjük
4
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum január 17, 2020, 10:52:22 am »
Január közepén, februárra készülünk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.17!

BTC, szűk 2 hét van hátra a hónapos zárásig, ha beszakadna a történet és annak célja a BitcoinFutures réseinek 7,4k-s alsó szintje, majd hogy onnan még a havi történet zárása érdekében visszakapaszkodjunk 9k környékére, nagyon össze kellene kapni magát mindenkinek!
De az sem egyszerű feladat, hogy még 2 hétig itt 9k alatt dekkoljunk, viszont ideiglenes haszonszerzésre alkalmas lenne egy 10k-s felszaladás, majd a zárásra vissza 9k-ra, ebben az esetben lesz egy hónapos tekintetben kisebb felszúrásunk és ebből még simán összehozható a pozitív folytatás, főleg hogy lesz egy három hónapra visszanyúló MorningStar gyertyakombináció. Nagyobb felszúrást, nem valószínű hogy lábam kitudnánk hordani!
Órás idősík egyelőre a rejtélyek tárháza, amelyre, már az este felvázoltam egy a folytatásban lehetséges elképzelést! Itt láttunk egy, az előző jelentősebb pozitív és negatív csúcsok összekötésével kialakult keresztet, illetve támaszt/ellenállást, ezeknek a kereszteknek lényege, hogy a vonalak metszéspontja egy tükör, tehát a jobboldali  mozgástól ugyanezt kellene lássuk! Ennek a gondolatnak, a tegnap esti gyors megosztását az indokolta, hogy volt egy a tükörképet nézve ellenállásra felszúrás, amelyből akár hirtelen támaszra leszaladással is folytathattuk volna, de mint látjuk nem ez történt, hanem most reggel kialakult még egy felszúrás és ez így talán még erősebbé, határozottabbá is tette, a jelentősebb csökkenés lehetőségét!

Bitcoin Futures chart: a Bakkt határidős kötései már februárra vonatkoznak, tehát ami most történik az már egy hónappal előre gondolkodás érdekében is történik. De ahogy decembertől erős csökkenő trendben mozgást láttunk, a januári már ennek ellentettje volt, de közel sem volt olyan fontos ez a januári 2k erősödés, mint a decemberi 3,5k-s csökkenés. Januártól csendes időszakra számítottunk, ezt szerintem meg is kaptuk, viszont hogy ez áremelkedést is hozott, az csak a nyugodtságnak lehet az eredménye!
Szerintem a februárt sokban befolyásolja, majd a januári pozitív kezdés, ami azt jelenti, ha kicsit jobban rágyúrnának a napi bakkt volumeokra és ezzel összhangban az ár is emelkedést mutat, akkor a februári zárásra, a jellege 2k-s siker még 4k-val hízhat! Viszont van itt egy nagy hátráltató tényező, méghozzá a 7,4k-s mélységben várakozó rések, ezeket persze nem kötelező azonnal eltüntetni, de annak érdekében hogy ne 10k fölött jelentsen egy visszafogó tényezőt, akár még a februárt is feláldozva, meg kellene oldani az eltüntetésüket.
A jelenlegi mozgásban azt látjuk, meg van ugyanaz a felszúrás mint a poloniex charton és akár még ugyanazt a keresztet és berajzolhatnám, helyette inkább a szürke támasz zónákra és rések alsó a szintjeire koncentrálnék! Tehát az esti zárásig, a szürke támasz zónába visszanézést várnék, viszont hogy abból sikerül e határozottan visszafordulni vagy egy újabb hétvégi negatív rés csökkenő irányba kilépést eredményez, ez egy jó kérdés, de választ adhat arra, mikor oldódnak meg a 8k alatti rések problémái.


Napos: nem tudni mennyire szerencsénkre, de a tegnapi gyertya meg sem próbálkozott a háromszögből kiugró gyertya betakarásával, sőt ahogy a jelenlegi igyekezetet látjuk, még meglepetés is születhet, határozottan átugorva és fölé is zárva a szürke ellenállási zónának!
Mivel a korábbi harmonikus minták, még ha néha nem is voltak tökéletesek, de hozták a tőlük elvárhatót, ezen indokkal tartok ki a C hullámban a minimum alatt záró, de a D hullámban elég jól teljesítő kék minta mellett, viszont a C hullámban történt botlás miatt nem is veszem mérvadónak! Tehát ha 9,6k környékén célt is ér a kék minta, nem ettől várnám a minimum 0.38-as visszakorrigálást vagy akár a BitcoinFutures réseihez is tökéletes 0.61-es, a fekete éket vissza-tesztelő határozottabb csökkenést. Sőt ha a kék minta valóban rossz, akkor, ahogy a narancs színű felfelé kanyargó nyíllal is felvázoltam, csak a jelenlegi zónába visszanézést várnám, majd az ugyancsak lehetőségként felvázolt 3. Elliott hullámhoz alkalmazkodva, talán a 10,8k-s magasságba is sikerül felszaladni! Tehát a tegnapi gyertyából is kiindulva, talán egy hajszállal több esély van a pozitív folytatásra, de erre a mai gyertya is ráerősíthet, viszont az sem okozhat meglepetést, ha hirtelen lefordulunk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a 200-as mozgóátlag közelében megállni látszik csökkenés, legalábbis erre utal a tegnapi longs oldali apró gyertya, tehát a narancs színnel felvázolt szituáció akár még ki is alakulhat. Az apró leszúrástól eltekintve, a kerek fibo 0.78-as szinten történhet meg a fordulat és igaz hogy ezen a charton csak kis szerepe van a MorningStar gyertyakombinációnak, de a jelenlegi szinten zárással mégis kialakulhat. Viszont ha az ár elkezd csökkenni, annak ellenére hogy a pozíciószámok emelkednek, na meg még a Bakkt is magasabb volume-mal jelentkezik, az ugyanazt semmirevaló megbízáspumpát eredményezheti mint decemberben és ebben az esetben lemondhatunk a pozitív februári várakozásainkról. 
Short oldalon, néhány nap alatt ugrottunk egy duplát, gyanúm szerint erre is csak azért van szükség, mint a decemberi longs oldali pumpára, de azt sem zárhatjuk ki, hogy ezek a 9k-s szintre elhelyezett short megbízások és mivel itt vagyunk 9k-s kapujában, ez hamar kiderülhet! De az is, ha feljebbi szintekben gondolkodtak, viszont a mai piros gyertya, egyelőre arra utal, további pumpára nincs szükség és mivel erre is csak a januári határidős lejáratig volt szükség, a folytatásban visszatérünk a kiindulópontra, 3,5k környékére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/lk6R6gd2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/EcmYFNTZ/


"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézhetné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FVzhy5zl/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YTUNa89k/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JOF7SLxJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/3u9UdMGo/
https://www.tradingview.com/x/TZcGZTOa/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/9qgv7d4F/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
5
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum január 15, 2020, 10:43:27 am »
Az igyekezet megvan, de mik az érdekek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.15!

BTC, kezdjük a végéről, a hónapos gyertyának 9,136$-os vagy e szint körüli zárása lenne az ideális, én ehhez igazítom a következő 2 hetes várakozásokat!
Órás nézetben, egy harmonikus mintával, egy árbóccal, illetve néhány támasszal, támasz zónával próbáljuk követni az eseményeket!
A harmonikus minta C hullámának, az 1.41-es szinten fordulás volt az utolsó esélye, tehát nagyjából 8,8k környéke és ahogy látjuk, ha nem is pontosabb alkalmazkodva mintához, de 8,8k környékén megakadt az igyekezet. Az árbóc tekintetében, most tartjuk az első jelentősebb pihenőt, remélhetőleg nem most gondolkodunk a kék háromszög vissza-tesztelésén, mert az már sok lenne, de a támasz zóna besegíthet. Viszont ha fel is szaladunk a 9,8k-s magasságba, esetleg a CME 10,180$-os magasságban várakozó résének tetejéig, továbbra is van egy ugyancsak a rések által visszanézése kényszer 7,4k környékére!
Tehát továbbra is az a legnagyobb kérdés, a havi zárás előtt, intenzív 2 hetes mozgással az alsó rések problémáját is sikerül megoldani, vagy arra már csak februárban került sor, de ha a tavalyi példát nézzük, akkor még májusig is várakozhat ezek az alsó szintek!

Bitcoin Futures chart: a hétfői körkép írásakor pont ráültünk a 8,125$-os hétvégi rés alsó szintjére és ahogy látjuk, a nap további részében, ezt még jó néhányszor megismételtük, majd a napot megkoronázva, ki is ugrottunk erről a támaszról! Ennek a kiugrásnak valószínűleg tegnap értünk el a csúcspontjára és ha tippelni kellene, azt mondanám visszatérünk a 8,125$-os támasz környékére! Ha mégis lenne keresnivalónk, azt a 8,6k alatti zónából határozatlan visszafordulva kellene előhúzni, ellenkező esetben az is előfordulhat, hogy a 7,6k;7,3k környékén várakozó rések eltüntetésével nem kell megvárjuk februárt, hanem még melegében, a péntek esti hét zárásig sikerül eltüntetni őket.


Napos: a 8k környéki támasz zónából, szépen eljutottunk a 9k alatti ellenállási zónába, viszont az már nem szép, hogy a mai gyertya ebből a zónából egyelőre határozott visszafordulást mutat. Tehát elképzelhető, hogy a fekete ék mégis kap egy vissza-tesztet, amit remélhetőleg hasonlóképpen segít a 8k környéki támasz zóna, mint ahogy azt a kilépés előtt is megtette! Igaz, hogy a kék háromszögből ennél határozottabban nem tudtunk volna kilépni, de ha az arányokat nézzük, akkor ez a kék háromszög  órás idősíkon  még jól mutat, de itt naposon elég aprócska, tehát ha azt nézzük,a 700$-os kiugrással, az árbócból kifacsartuk a maximumot.
Újabb elképzelések is felkerültek a chartra, pl. egy a 12k-s szintet megcélzó Elliott hullám, ehhez azonban az is kellene, hogy az árbóc mögött legyen még tartalék, majd az árbóc utálni korrekció, a 9k alatti támasz zónát használja ugródeszkaként és az Elliot 3 hullámot nagyjából a 10,800$-szintre segítse.
Az RSI jól tartja magát a felső zóna környékén és a volume oszlopok és arra utalnak van még kakaó a folytatáshoz, ettől függetlenül ha a macik volume terén viszik a napot, amihez csak kisebb árvisszaesés társul, akkor a kék háromszög előtti, illetve a háromszögön belüli két piros gyertya erőtlenségéből kiindulva, megvan az esélye pozitív folytatásra. Abban az esetben, ha a mai gyertya szerencsétlenebb lesz mint gondolnánk és habár vissza-teszteli a fekete éket, de betakarja az előző napi gyertyát, ott már nehéz lesz a pozitív álláspont mellett kitartani, cserébe a várakozó CME rések problémája hamar megoldódhat!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is zuhan, tehát az összes manipulációs céllal elhelyezett megbízás visszavonásra kerül, ebbe semmi meglepetés nincs, túl átlátszó volt a szándék! Viszont ha tartalommal is meg lett volna töltve a 23k-s hegymenet, annak kizárt dolog hogy ne lett volna minimum a 2017-es csúcsot elérő eredménye! Ahogy az  narancsszínű nyíllal is mutatom, a folytatásban 27k környékéről történő fordulatban gondolkodok, de itt nagyban közrejátszik miként sikerül a februári 9k-s zárást összehozni. Szerintem ha ez sikerül, az a narancsszínű elképzelésnek megfelelően, tartalommal megtölti longs oldali pozíció növekedést fog eredményezni!
Short oldalon kapott egy szép nagy pumpát, ezzel a pumpával ugyanez lehet a helyzet, mint a longs oldali 23k-s hegymenettel, tehát úgy gondolom ennek egy célja van, visszafogni a kiugrani készülő árat! Ha a longs oldal segítségével sikerült a december 19.-ei határidős kötések lejáratáig kordában tartani az árat, miért ne sikerülne ugyanez a januári kötések lejáratáig a shorts oldal segítségével. Tehát nagyjából 5 napig kellene tolni a megbízássokkal kitömött shorts oldali szekeret, majd ha valóban kamu akciót láttunk, szépen visszacsorogni 3,5k környékére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/YyIsc02a/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mf0dT6ON/


"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézhetné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fqUcbobL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qAfHUKdC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JOF7SLxJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/3rKqkGLQ/
https://www.tradingview.com/x/TZcGZTOa/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/vAXdOqBu/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum január 13, 2020, 11:38:02 am »
Egy pozitív hétre, lesz-e még pozitívabb válasz?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.13!

BTC, a szombati körképhez képest nincs változás, de nem állt meg az idő, a hétvégén is zajlottak az események, amely a jelen állás szerint, a csökkenő irányú folytatásra utaló jeleket mutat!
A szombat esti 8,284$-os szintre történő felszúrást követően, csak egy szerény 7,962$-os szintre történő leszúrás következett, többet vártunk, csak hát mivel hétvége volt, a határidős lehetőségek nem játszanak.
A rózsaszín  harmonikus mintánk C hulláma,  továbbra sem érte el a 0.88-as szintet, viszont mivel a hétvégi erőtlenség sem tudta jelentősen bedönteni az árat, még egy hirtelen 8,350$ környéki felszaladás segíthetné tökéletesíteni a 3. hullámot és ezzel megerősíteni a 7k környékére visszanézés lehetőségét!
A kép kiegészült egy még meg nem erősített kék háromszöggel, viszont ha a 7,9k környéki fekete támaszok, illetve a 200-as mozgóátlagról történő visszapattanás besegít, akkor még egy 1500$-os árbóc lehetőség is színre léphet! Viszont ahogy az elején is említettem, itt inkább csökkenő irányú jeleket látunk, ennek okán, már tegnap délután beszálltam egy short pozícióval, első nekifutásra a Bitcoin Futures réseit is figyelembe vevő 7,400$-os célszinttel! Jelenleg enyhén pluszos a pozíció és ha sikerül 7,9k környékére lenézni, akkor a nullába húzott stoppal sok izgulni valónk már nincs, viszont ha sikerül ennél is lejjebb, esetleg a célig is eljutni, azzal a stop 7,9-7,5-7,4k szintekre történő mozgatásával, a garantált haszon a lehető legtöbbet hozhatja a konyhára.

Bitcoin Futures chart: a most hétvégi rés már a múlté, ez jó hír, viszont ahogy a szombati kitérőnél is említettem, ez meghozhatja a kedvet, a további csökkenő folytatáshoz!
Nem csak csökkenő irányú rések várakoznak, hanem például 10,180$-os magasságban egy tavaly szeptember végén nyitott rés is, amelyre egy hónappal később megoldás születhetett volna, de csak megközelíteni sikerült, illetve egy a kerek 12k-s magasságban még augusztus közepén nyitott rés is tátong. Tehát ha most nincs ez a kettő csökkenő irányba várakozó apró résünk, akkor már ma azon dolgozhatnánk, hogyan lépkedjünk tovább felfelé, aminek max annyi hátráltató tényezője lehet, hogy habár jól mutat, de túl hamar jutunk el olyan magasságban, amire még a jelek szerint nem vagyunk felkészülve.
A harmonikus minta itt is fenn a charton és mivel a C hullám még nem kerek, de úgy alakul a mozgás, ami a határozott visszafordulás lehetőségét is rejtegetheti. Viszont azt is, hogy a rések maradnak a helyükön, tehát a túl korán záró C hullám, illetve az ezáltal várt mintából nem egyértelmű a 7k-s visszanézés lehetősége, így a múlt heti rések továbbra is nyitva maradnak, de a későbbiek folyamán visszatérésre kényszeríthetik az árat!Napos: itt jól látszik, hogy az a bizonyos kék háromszög, az 1500$-os lehetőségével célra vezethetné a kék harmonikus mintát, viszont mivel lehetnek korrekciós elvárások, amelyek akár a 7,600$-os szintre is visszahozhatják az árat, illetve ha már megvan a lendület a lejjebb szúrást. Ha az imént említett forgatókönyv lesz a megoldás, akkor a Futures kitérőnél említett, nyitva maradt résekre, ebben a korrekciós mozgásban találhatunk megoldást! Viszont ahhoz hogy az 1,500$-os árbóc célt érjen, illetve annak korrekciós lefolyása és hogy innen még a havi zárást tökéletesítve 9k-ra felkapaszkodjunk, az előttünk álló két hét szűkösnek tűnik. Tehát valahol sántít az elképzelés, viszont ha most megoldjuk az apró rések problémáját, akkor elveszítjük az árbóc lehetőséget, cserébe kapunk egy zászlót, de mivel annak is 1500$-os célkitűzései vannak és ez a 9k-s szintre mutat, én azt választanám, hogy ne siessük el a dolgokat, oldjuk meg a két kisebb rés problémáját és csak utána kezdjünk bele a 9-10k-t megcélzó túrába.BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra sem nyugszik, mindenképp ki akarja tölteni a 20k-s keretet, viszont nem állunk útjában ennek a kerek elképzelésnek, ha kék nyíllal felvázolt módon, sikerül elkerülni a zóna környékén ragadást, esetleg az alá történő még nagyobb bezuhanást. Tehát ha nem sikerül éles fordulatot kialakítani, illetve ha a fordulat meg is történik, de azt nem követi határozott áremelkedés, csak ismétel megbízásokra gyúrás, akkor újabb egy hónappal kitolható a januári várakozós időszak. Probléma akkor lehet, ha időközben a shorts oldal felébred Csipkerózsika álmából és nemcsak egy 23k-s megbízhegyre gyúr, hanem konkrét árlenyomást is előidéz!
Ha most ránézünk a shorts oldali mozgásra, akkor egyelőre semmi veszélyt nem jelent, de ez akármelyik pillanatban megváltozhat. Jelenlegi mozgás a 3,4k-s mélységbe van beszorulva, ahol minta fordulni szeretne, ha ez most sikerülne, az besegíthet a csökkenő irányban várakozó Futures rések eltüntetésébe, de remélhetőleg a vevői oldal kis résen lesz, a további károk megelőzése érdekében!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wAsdSuNZ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fxZ3rFXB/


Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézntné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/k5sUKMCo/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TsPAzOia/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JOF7SLxJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SKkgdlkI/
https://www.tradingview.com/x/8wBxgnEx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RNrMA2Ki/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
7
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum január 11, 2020, 11:36:09 am »
Álom, álom... XD

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.11!

BTC, megálmodtam, hirtelen 16,500-ra felugrott az ár, no de itt gyorsan vége is szakadt az államnak, tehát a vége  lehet hogy rémálom volt... XD
Az utóbbi Facebook poszt alatt, kiraktam egy kritikus észrevételt! Nem számítottam másra, privátban meg is lett az eredménye! Lényege a Támasz és ellenállási zónák elhelyezésének mikéntje, amiben nem az volt a probléma, hogy miért oda kerül ahova, hanem annak még ha a szabályostól el is tér, legyen valami értelmes magyarázata!
Nézzük az órás chartot, ahol van egy negatív harmonikus minta elképzelésünk, amit jelen állapotában egyáltalán nem kell komolyan venni, de mivel a B hullám egy majdnem kerek 0.50-es szintre nézett vissza, ha a C hullám is bemutat egy konkrét 0,88-as fordulót, ott már komoly esélyekkel száll versenybe, a D hullámban történő 7k-ra visszanézés!
Visszatérve a zónákhoz, tegnap gyorsan be is rajzoltam egy közeli támasz zónát, amit estére szépen meg is látogattunk és ahogy egy támasz zónától illik, vissza is lökte az árat. Majd felkerült egy ellenállási zóna, aminek felső szintjét a Facebook poszt alattihoz képest feljebb igazítottam, ennek köszönhetően az éjjeli 8,251$-os szinte történő kisebb felszúrás és az azt követő határozott fordulat, akár már a D hullám kezdeti lépéseit is jelentheti. Viszont mivel a C hullám sokkal lejjebb zárt mint a minimum, ezáltal a D hullám sikere tekintetében is lehetnek kétségeink.
Ha most újra visszatérünk a támasz zónába és azt sikerül egy a tegnapihoz hasonló fordulatot bemutatni, azzal még nem biztos hogy jól járunk, mivel beszorulhatunk egy durván 600$ mély oldalazó sávba. Tehát azt kellene kitaláljuk, ha valóban a minta D hullámában utazzunk tovább, amely hullám reményeink szerint nem 7k környékén éri el a célját, hanem még a 7,7k-s jelmez zóna fölött. Ha a D hullám sikeresen bekavar, de a korai C forduló miatt esélytelen a 7k-s célba érkezése, akkor jöhet egy olyan megoldás, ami a Bitcoin futures réseinek eltüntetése okán, megelégszik a 7,400$-os fekete támasszal!
Behúztam még két fekete támaszt, az ezek közötti terület, akár támasz zónaként is működhet, ahonnan a havi gyertyának kedvezve, jöhetne egy a 9k-s magasságot megcélzó határozott hullám, azonban mivel még a hónap első harmadában járunk, ezzel a 9k-s elképzeléssel  várhatunk, de nem tiltakoznák ellene, csak hát itt vannak ezek a Futures rések és ha felszaladunk 9k-ra, majd onnan egy 7,3k-s visszanézés következik, újabb hetekre kiüthetné a pozitív folytatás lehetőségét!

Bitcoin Futures chart: 8,125$-os szinten zártuk a hetet, azt a hetet ami a réseket nyitva hagyta és ha visszanézünk a hétfői körképre, akkor egy hasonló megoldásban gondolkodtam "Nekem az a gyanúm, hogy ezt a rést csak jövő héten sikerül bezárni, illetve amiről már az elején is szó esett, az egész hetet meghatározó, nagyjából egy helyben mozgásra lehet számítani!".
Az itteni harmonikus minta még bőven nyújtózkodhat a 8,5k-s szintig, viszont itt a hétvége, ami ezt a nyújtózkodási elképzelést keresztbe húzhatja, esetleg a hétvégi mozgás felnéz erre a szintre, majd nyitásra ismét 8k környékén folytatódik a történet, durva esetben, a hétfői 8,5k nyitás újabb rést eredményez, amit lehet hogy már másnap sikerült betömni, viszont ha már megvan a csökkenő irányú lendület, akkor a többi rés problémája is megoldódhat.
A napos idősíkra felvázolt csökkenő ék tekintetében, a 7,7k-s tegnapi visszanézés, a vissza-teszt feltételeinek is megfelelhetett, ettől eltekintve és minden igénynek megfelelve, akár még egy hétig is csoroghatunk lefelé, lényeg hogy maradjunk az ék fölött!


Napos: mivel a hét elején átszaladtunk az ellenállási zónán és fölötte is zárt, majd támaszként használva a zónát, 7,8k-ról tegnap lendületesen  kiléptünk felfelé, azt is feltételezhetnénk innen már sima út vezet a következő 9k-s zónába, remélhetőleg ez így is fog történni, mert egyelőre a fekete ék ellenállását elég komolyan vissza-teszteltük! Ha ez valóban kimerül egy vissza-tesztben, akkor az órás idősíkoknál boncolgatott 7k-s szintre történő visszanézés lehetősége konkrétummá is válhat és akkor még megússzuk egy elég barátságos megoldással! Abban az esetben, ha most felugrunk a 9k-s zónába és az ék tekintetében kitűzött 12k-s célunkat is elszeretnénk érni, akkor még szükségünk lenne egy az éket vissza-tesztelő mozzanat! Ezzel a vissza-tesztel alkalmazkodnunk kellene a hónapos gyertyához, tehát vagy még ebben a hónapban kétszer meglátogatjuk a 9k-s szintet, majd februárban intenzívebbé válik az építkezés, esetleg egy nagyon elnyújtott januári mozgással, a hónap végére megérkezünk 9k-ra, majd hirtelen bezuhanunk vissza-tesztelve az éket. Egyik sem lehetetlen feladat, csak hát ha 3 hétre bealszik a mozgás, majd hirtelen felébred... oké, de ez nem a Csipkerózsika meséje... viszont lehet a kínai elnök valósága!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez nem néz ki jól, de mivel a 23k-s hegymenet sem volt komoly, csak ijesztő, így az ára sincs nagy ráhatással. Az utóbbi körképben még abban reménykedtem, hogy a 0.61-es szintet vettük célba, viszont ezen határozottan átszaladtunk(leszúrásnak nyoma sincs) és ha itt vannak, nem csak manipulációs céllal elhelyezett megbízások, hanem konkrét pozíciók, amit kivesznek, ott már az ár is dőlhet, izgalmassá téve a végjátékot! Tehát kerek 20k-s visszaesés január végére, ahol remélhetőleg tiszta lappal indulva, konkrét pozíciókkal, újra belefogunk egy kisebb hegymenetbe és ez azonnali áremelkedést hoz magával! Ennél a pontnál kelthetik fel a shorts oldalt, feltéve hogy a határidős játszótér résztvevőinek, ez a megoldás nem dukál.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/sDYZETOs/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/TrvGNnQs/


"Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Oj7LGPHO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7nIort6Q/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/otnSjqOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cNB2cXev/
https://www.tradingview.com/x/8wBxgnEx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RNrMA2Ki/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum január 09, 2020, 10:52:51 am »
Hosszú még a január!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.09!

BTC, sokak szerint van fordított fej-váll és ennek köszönhető az 1k-s feljebblépés, viszont ha valós a fej-váll, akkor itt  a 9k-t még el kellett volna csípjük, erre azonban már kicsi az esély, mivel erős korrigálás kezdődött. Tehát nagy valószínűséggel, a 9k-s célkitűzésből lesz egy 8,5k-s kisebb dupla csúcs, majd a jelenlegi 8k-s visszanézés!
Ha megnézzük a most felkerült harmonikus minta lehetőséget, akkor egy 1,500$-os A hullámot láthatunk, a B hullám jelenleg 600$-os visszanézésnél tart, de mivel ez még a minimum 0.38 szintet sem éri el, talán egy kisebb leszúrás a sárga támaszra  vagy a 7.-én elmulasztott vállvonalra még hátralehet. Azt hogy mi lesz a minta végső formája, még nem tudjuk, ez azon múlik, hogy a C hullámban mennyi ereje lesz a mozgásnak, viszont ha már most gondolkodunk a minta utáni mozgásban, akkor a fekete ellenállást elcsípő 8,6k-s roham még hátra lehet, amit a minta alapján 1k visszaesés követhet.
Egy másik nagy kérdés, hol ér minket a hétvége, ha a felvázolt mintát nézzük, akkor a C csúcs közelében, majd ha pozitívra sikeredik a hétvége, akkor jöhetnek a fekete ellenállás elérésére tett kísérletek vagy akár a fordított fej-váll 1,300$-os várakozásainak megfelelő 9k-ra megérkezés, ami abból a szempontból várhat hasznunkra, hogy a mintát figyelmen kívül hagyva, jöhetnének még nagyobb gondolatok és egy ennél is nagyobb  Bitcoin Futures rései általi kialakított visszafogó tényezők!

Bitcoin Futures chart: az utolsó körképben 7,6k környékén vártuk a folytatást, én személy szerint a 7,805$-os még december elején nyitott rés fölé lépést vártam, mint látjuk ezzel nem is volt probléma, sőt mivel 8k fölé szaladtunk, a rés felső szintje kitűnő támaszként is megállta a helyét, amelyről egy határozott, közel 800$-os hullám tudott kialakulni.
Szép ez az utóbbi 6,870$-os szinten indult, közel 2k-s hullám, ez mint látjuk 2 nyitott rést is rejteget. Tehát kezd beérni az a hétfői körképben megfogalmazott gondolat, miszerint a hétvégi rés, az előttünk álló héten nem tudjuk betömni, ami abban a szempontból jó hír, hogy a napos idősík 6 hónapos éke, 7,3k környékén megkaphatja a vissza-tesztet, majd ezt követően, remélhetőleg már semmi nem áll útjában a 11-12k-s szintre történő fellépésnek.
Erre a chartra is felvázoltam harmonikus minta lehetőséget, ami sikeresen áttolhatja rések megoldásának problémáját következő hétre, viszont mivel ebbe beleesik még egy hétvége, ami ismételten pozitív rést eredményezhet (feltéve hogy a mintának megfelelően mozgunk), tehát egy 3. ösztönző tényező is lesz az árcsökkentésre. És akkor itt még nem is számoltunk az amerikai-iráni konfliktus eseményeinek, jó vagy rossz forgatókönyvével!Napos: a chart bal szélén a tavaly áprilisi történések és ha szerencsések vagyunk, akkor a jelenlegi 9k környéki ellenállási zónával hasonlóképpen elbánunk és a májusi eső aranyat ér felkiáltással, már most februárban megalapozunk egy bőséges, idén április környéki 10k majd 20k fölötti ármozgást.
Sok mindennek passzolni kell ahhoz, hogy ezek a nagy számok, a charton is megjelenjenek, például egy fontos lépés lehet, ha a januári gyertya betakarná a tavaly novemberi 9,136$-os szintén nyitott gyertyát. Tehát havi szinten kialakul egy olyan Morning Star lehetőség, amire már a nagy-játékosok is felfigyelhetnek! https://www.tradingview.com/x/HnEMHDcm/ 
Viszont ha továbbgondoljuk ezt a havi elvárást és hogy addig még 3 hét van hátra, akkor lehetnek még csavarok a történetben! Én most csak egy jó értelemben vett csavarra térek ki, ami nem más, mint a hónapos zárás előtti 10k-s szintre történő felnézés! Tehát ha visszatérünk napos nézetbe, akkor ha a jelenlegi alsó zónát vissza-tesztelő mozgásból sikerül erőre-kapni és a 8,8k környéki ellenállási zónát figyelmen kívül hagyva meglesz a 10k, majd csak ezt követően használjuk ki a 8,8k-s zónában rejlő lehetőségeket és ez egy a január végi időpontra esik, akkor kedvezünk a hónapos gyertyának.
Viszont ha ebben az elképzelésben bármelyik ponton hiba csúszik, akkor dől az egész kártyavár! Például a fekete ék ellenállásán átszúró gyertya, már most egy figyelmeztetés, a jelenlegi szintről történő 7k alá visszanézésre, ezáltal bukik a hónapos tökéletes zárás és így az összes pozitív elképzelés hónapokat csúszhat!
Én egyelőre abban bízok, hogy a kínai elnök bejelentése, miszerint január végén nyújtják be azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a blockchain technológia fejlesztése irányában tesznek pozitív lépéseket, amelynek némi köze mégis csak van a crypto árfolyamához, főleg a Bitcoinéhoz! Tehát ha a befektetők annyira adnak a kínai elnök szavára, mint azt tették a tavaly október végi 3k-s erősödésnél, akkor nem lesznek problémák a jelentősebb pozitív ármozgással és ha ez nem csak a szavak, hanem a tettek terén is megvalósul, akkor az új ATH sem jelenthet problémát.BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon szép lassan potyognak ki a decemberben manipulációs céllal elhelyezett megbízások, ezeknek száma jelenleg 10k, viszont ha csak egy egészséges korrekciós szintet elérő visszavonulóról van szó, akkor 33-34k környékéről jöhetnek az újabb, most már remélhetőleg nem csak megbízások, hanem egy valódi építkezést támogató nekilendülés. A 47k-s csúszott ennek ellenére már nem biztos hogy elérjük, de nincs is rá szükség, ha csak nincsenek újabb megtévesztő szándékok a háttérben. Abban az esetben, ha a január nyugodtnak gondolok elképzelések, valami oknál fogva rossz értelemben felfordulnak, akkor az egész 23k-s hegyünk lebontásra kerülhet! De itt is visszatérhetünk arra a gondolatra, ha ezek csak manipulációs célokat szolgáltak és ezt a helyet valós pozíciókkal is fellehet építeni, akkor ennek februárban nekifutva, a tavalyihoz hasonlóan, április környékén kellene egy újabb csúcs közelében járjunk.
Short oldal nagyon szétesett, pontosabban a szerepét átvette a bakkt, ami bizonyos értelemben jó, viszont a követhetőség szempontjából rossz hír. Természetesen nullára nem fog visszaesni, mivel mindig lesznek olyan mély elképzelések, amelyek a végsőkig kitartanak, de ezeknek jelenléte, már nem oszt, nem szoroz!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kOH74UUd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Tu68Vvq4/


"Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ux2QXClz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PA6YE51n/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/otnSjqOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Tyxe2lf5/
https://www.tradingview.com/x/62md6k6n/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RNrMA2Ki/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Kriptopénz Bányászás / Re:Sweetcoin - lépéseként coin
« Utolsó üzenet: írta elbandi Dátum január 07, 2020, 12:32:41 pm »
az ugye megvan, hogy a gps "jelet" androidon barki tud hamisitani? a pokemon go-ra is csomo hakk volt amivel ide-oda lehetett "tenni" a telefont, es elkapni a szornyeket
10
Kriptopénz Bányászás / Sweetcoin - lépéseként coin
« Utolsó üzenet: írta Pavel84 Dátum január 06, 2020, 09:21:41 pm »
Az app digitális valutát, úgynevezett sweatcoint (azaz SWC-t) ad a megtett lépésekért, ehhez pedig a telefon lépésszámlálóját és GPS-ét használja. A mért lépések közül csak a nyílt tereken megtettek számítanak, így felesleges edzőtermi futópadokon próbálkozni. A virtuális fizetőeszközt aztán a felhasználó különböző termékekre és szolgáltatásokra, sőt pénzre (pontosabban paypalos feltöltésre) válthatja át. Fontos kiemelni, hogy nem kriptovalutáról van szó, az SWC-nek egyelőre nincs piaci értéke.

https://sweatco.in/hi/adrian482324 Check out this free app ???? It pays to walk!
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10