Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum december 05, 2019, 10:52:43 am »
Valami nagy dolog van készülőben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.05!

BTC, 2 nappal ezelőtt még ott tartottunk, hogy az arany színű fej-vállból vártuk vissza 7,8k környékére az árat, a végeredmény egy 200$-os negatív pofon. Majd 7,1k környékéről kezdtünk észhez térni, ahol már a kék színű harmonikus mintával igyekeztünk szerencsét próbálni, de nem csak igyekeztünk, hanem tegnap 14:00 óra magasságában egy 500$-os kiugrásnak köszönhetően célba is jutottunk! Ezt azonban feketeleves követte, ugyanis a várt korrekció helyett megkaptuk ugyanazt a pofont csökkenő irányba. Tehát az utóbbi mutatványt elképzelhetjük egy jól végrehajtott magánakciónak, amibe már a 200$-os hirtelen visszarántásnak is szerepe lehetett, csak hát a vonatra kevesen szálltak fel.
Ha nagyjából átszeretnénk látni a történetet, akkor ezek a kisebb le-fel mozgolódások lényegtelen információk, lényeget talán a felső enyhén csökkenő lila támasz és az alsó, a napos idősík emelkedő trendvonala közötti mozgás tartogatja! Viszont az alsót most vegyük ki a játékból, legalábbis órás tekintetben és koncentráljunk a felsőre! A felső támasz szerepe, hogy az alatta látható a két parabolikus szívnek adjon egy vállvonalat és az így kialakított füles csésze alakzatot egy 1,400$-os továbblépési lehetőséghez segítse! Ebbe a tegnapi 500$-os kiugrás igyekezett belerondítani,  ha ennek a felszúrás részét kivesszük a játékból, még tartható a parabolikus forma, de egy jó figyelmeztetés long irányú gondolatok fékezésére.
Tehát most ott tartunk, hogy várjuk az újabb 500$-os csomagot, de nem olyant mint az előző, hanem egy normálisan építkező hullámot. Annak érdekében hogy a csésze mélységével megegyező pozitív mozgással folytassuk, a vállvonalon nem ártana átszaladni, tehát  az igazán hatékony folytatás, egy 8k-ról történő vállvonal vissza-teszt!

Bitcoin futures charton egy kihagyott kitűnő lehetőséget láthatunk, ugyanis azzal a gondolattal nekifutva, hogy rést nem hagyunk nyitva, miért ne lehetne long irányba egy szép  7% hasznot megakasztani, viszont erőtlennek tűnt a reggeli próbálkozás, így felmerült az a gondolat hogy a rés probléma átcsúszik jövő hétre, tehát várjuk meg a hétvégét, ami ennél jobb beszálló lehetőséget is felkínálhat...
Viszont ezzel a felszúrással sem végleges a megoldás, kell a konkrét jelen esetben 7,805$-os szint fölé zárás! A tegnapi 500$-os kiugrás, kizárólag a határidős ármozgatásnak köszönhető, ugyanis a longs oldal mindezt teljesen nyugodtan végignézte, pontosabban nem zavartatta magát a felfelé araszolgató egyenletes tempójú mozgásában.
Tehát a múlt hétvégén kialakított rés, illetve hogy annak nem született gyors megoldásra, abban a megelőző harmadikos mintának is nagy szerepe lehet, ugyanis a korrekciós feltételeknek csak a 7,100$-os szint alá benézéssel tudott megfelelni!


"4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze váll vonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!"


Napos: az a legnagyobb gáz, ha a hónapos mozgásnak, pontosabban egy a hónapos charton jól induló harmonikus mintához, a folytatásban is szeretnénk igazodni, akkor ez csak 5k környékére visszanézéssel tudjuk megtenni. Tehát nagyjából ugyanaz a helyzet hónapos szinten, mint az itt látható utolsó harmonikus mintánál, ami órás tekintetben szétvert jó néhány lehetőséget és még a jelenlegi csésze alakzatba is belerondíthat, ha a C hullámban megvalósul a 6,700$ környékére történő visszalépés.
A sárga színnel látható 7,770$-os szint, még egy 2017 októberére visszamutató támasz, ami a jelen történésekből is kiveszi szerepét, gondolok itt a szeptember végi felülről megtámasztásra, illetve most alulról a B hullám zárására, amit 8,2k környékére vártunk. De mivel ezen 7,770$-os szint tekintetében, az utolsó  mozzanat egy alulról kialakított vissza-teszt, ebből kiindulva nem túl pozitív a jövőkép, tehát ha a minta 6,7k-s maximum elvárásán túlszaladunk, akkor elképzelhető hogy nem csak a 6,180, de a 4,950$-os szint segítségére is szükségünk lesz!
Piros csökkenő irányú parabolikus íven, a tegnapi történet átszúrt, talán jelezve ennek az ívnek fontosságát vagy az abban való részvételt, hogy a harmonikus minta C hullámát 6,7k-ra visszasegítse, de akkor sem bánkódunk, ha az órás lehetőségekhez igazodva, a csésze 1,400$-os elvárásainak megfelelően átszakítunk néhány gátat és ha már a 7,770$-os szint szóba került, akkor ezt felülről vissza-tesztelve ismét fontos tényezővé tesszük és habár a harmonikus minta sántítani fog, de a 10k környéki elvárásoknak sikerülhet megfelelni.
Viszont ahogy az órás  idősíknál is megemlítettem, ezek az apró mozzanatok csak részletkérdések, nagy kérdés mi lesz a kék zászló lehetőség sorsa, illetve a szürke színnel kiemelt emelkedő háromszög, a jelenlegi szintekről történő határozott fordulattal megkapja a lehetőséget vagy ez csak 5,5k környéki támasz zónába visszanézést követően lehet realitás!
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldalán látható brutálisan emelkedő meredek hullámnak, brutálisan gyászos következménye is lehet, ugyanis ilyen mértékű pozíciószám növekedést, több ezer dolláros áremelkedésnek kellene követni, ennek azonban nyoma sincs. Tehát vagy arra várunk hogy kirobbanjon egy óriási rakéta, ami kitűnő karácsonyi ajándékot varázsolhat a fa alá, majd hónapokra meghatározhatja egy csökkenő irányú korrekciós mozgás sorsát, ezzel ismét sokakat parkolópályára helyezve és kitűnő lehetőséget adva a határidős shortolási vágyak kielégítésének. De jól is elsülhet a dolog, feltéve hogy ez a longs emelkedés valós szándékot tükröz, amit megelőz egy napos szinten is jelentőséggel bíró medvecsapda, ami még arra is alkalmas, hogy a határidős aktuális holnap kifutását megvárjuk, majd egy hosszú januári alapozást követően, ahogy idén év elején is láthattuk, nagymértékű kínai segítséggel belefoghatunk egy az ideinél vagy akár a 2017-esnél is pozitívabb végkimenetelű történetbe!
Shorts oldal szerepét teljesen átvette a határidős lehetőség, ennek megfelelően a már valós bitcoinnal rendelkező nagyhalak, bálnák, nem válnak meg a későbbiek folyamán sokkal értékesebb és nagyobb haszonnal kecsegtető felhalmozott készleteiktől!
Ezen 2 oldal tekintetében nekem csak egy dolog nem tiszta, ha a kereskedés legnagyobb része áttevődik a határidős piacokra, akkor pár régebbi és stabilabb crypto váltó kivételével jó néhány lehúzhatja a rolót, esetleg a nagyobbakkal összejátszva boríthatja azt az asztalt, amit már rég le kellett volna seperni, illetve az asztalhoz le sem ülni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vhTC88Tc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bmGeURFr/


"Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/v0rHoDzV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lb1hO1I4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/i9so84tS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MJtIoLB6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/kEgsX1hd/
https://www.tradingview.com/x/cuB3rdvq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/mwjuft3s/
https://www.tradingview.com/x/zlabUXBP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
2
Vásárhely / Re:Kínál
« Utolsó üzenet: írta Ficium Dátum december 03, 2019, 09:31:31 am »
Sziasztok,

4db Rig eladó:
Ha nagyon el vagyok tájolva az árral, segítsetek.

1. Rig 240eFt
6x Sapphire Radeon RX580 4GB GDDR5 Elpida Nitro+
1x Gigabyte H110-D3A
1x 4GB DDR4
1x Intel Celeron G3930 2,9GHz
1x 250GB Seagate Barracuda SATA HDD 7200rpm
1x 1200w HP Server PSU

2. Rig 700eFt
4x ASUS 1080Ti 11GB GDDR5 Micron STRIX GAMING
1x Gigabyte H110-D3A
1x 4GB DDR4
1x Intel Celeron G3930 2,9GHz
1x 80GB Hitachi SATA 2,5" laptop HDD
1x 1200w HP Server PSU

3. Rig 430eFt
5x ASUS 1070 8GB GDDR5 OC GAMING
1x Asrock H81BTC R2.0
2x 2GB DDR3
1x Intel Celeron G1840 2,8GHz
1x 160GB Seagate Barracuda SATA HDD 7200rpm
1x 1200w HP Server PSU

4. Rig 160eFt
3x Sapphire Radeon RX580 4GB GDDR5 Elpida Nitro+
1x Gigabyte Radeon RX470 4GB GDDR5 Samsung G1 Gaming
1x Gigabyte H110-D3A
1x 4GB DDR4
1x Intel Celeron G3930 2,9GHz
1x 250GB Seagate Barracuda SATA HDD 7200rpm
1x 1200w HP Server PSU

Mindenre van még 1év garancia
Kártyák modolva és alulfeszezve, de megvan az eredeti mod
Együtt 1,3mFt
3
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum december 02, 2019, 11:24:57 am »
Pozitív várakozások az előttünk álló hét tekintetében

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.02!

BTC, mindig részletezem, most is lehetne, de így is túl részletes lesz ha az egész körképet egybe nézzük, azt viszont nem kell részletezni, hogy a longs oldal kezd egy olyan magasságba érni, ahol már kötelező elvárás a több ezer dolláros felfelé elmozdulás!
Itt órás nézetben, ha főként a lila színnel kiemelt füles csésze alakzatot vesszük alapul, akkor 1500$-os feljebblépést várhatnánk! Viszont az alakzat nem teljesen százas, ugyanis egy vízszintes váll vonallal kellene 8k magasságában zárni, de a péntek délutáni 7850$ környéki zárás ettől kicsit elmarad. Ennek a csészének, ha hihetünk. a jelen csökkenő mozgásnak füle is lesz, viszont ennek a lila csatornának  kell még egy megerősítés! Ezt a megerősítést 7k környékén lehetne behúzni, tehát ismét visszatérnénk a napos idősík emelkedő trendvonalára, ami nem a legjobb hír, mivel sorrendben ez már a 4. érintés lenne!
Múlt heti 1,300$-os pozitív mozgás után, a jelenlegi korrekcióval semmi problémánk nem lehet és ha megnézzük a fibo szinteket, ahogy láthatjuk 0.38 környékén megvolt a hétvégi visszafordulási esély, ezt egy harmonikus mintával is igyekeztünk követni, de sajnos a D hullámmal nem sikerül 7800 környékére visszakapaszkodni.
Tehát a csésze füléhez tökéletesen passzol a péntek délután megkezdett csökkenő irányú araszolgatás, viszont ha a fibo szinteket kimaxolva 0.61 a célunk, akkor a kerek 7k-s szintén zárható a korrekció!
Összefoglalva, ha mindent jól csinálunk, akkor 9k magasságában kelljen zárjunk, ezen órás lehetőségek figyelembevételével és kihasználásával!
 
A Bitcoin futures pénteki zárása a kerek 7,800$-os szinten történt, erre a szintre vártuk volna vissza az árat, de mint látjuk ez nem sikerült, sőt már a 7,200$-os szinten is jártunk, viszont ha a fibo szinteket nézzük, akkor még 7k-ra is szükségünk lehet! Egy szintén péntek délutáni csúccsal, sajnos kicsit korábban zártuk a harmonikus mintát, habár itt még bíztunk abban, hogy a hétfő nyitás bekukkant 8k fölé, de nem így történt 400$-os réssel nyitottunk és ha úgy kezeljük a 7,930$-os csúcsot, hogy a mintát lezártuk, akkor a 7,052$-os szint környékén kellene fordulási jeleket mutatni, majd megoldani a rés problémáját és ha lehet túllépni a 7,930$-os pénteki csúcson!4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze váll vonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!
 

Napos: az utolsó mintából kell kiinduljunk, amely lezárása érdekében vártuk 8k-ra az árat, végül  a pénteki  csúccsal csak 7,848$-os szintet sikerült elérni. Tehát a tökéletes 0.38 helyett, történt egy 0.35-ös forduló, amiből jelenleg is határozottan csökkenünk és mivel ez a csökkenő mozgás már túlszaladt a B hullám fibo 0.38-as korrekciós szintjén, ebből kifolyólag ha kerek akar lenni a történet, akár 6,700$ környékére is visszaszaladhat. Abban a tekintetben hasznos lenne ez a 6,700$, hogy a mintának megfelelő folytatásban bízva, kapjunk egy 10k-s célszintet!
A napos nézet bővelkedik alakzatokban, mintákban, támaszokban és ellenállásokban, ami első ránézésre összevisszaságnak tűnik, viszont rengeteg múltbéli történést rejt, illetve jó néhány jövőbe mutató, most még jónak tűnő  elképzelést.
Nagy-vonalakban, látunk egy hosszan elnyújtott és megdőlt téglalapot, amihez tartozik egy 10k-s febr.-júni. között kialakított meredeken emelkedő hullám, tehát van itt egy 10k-s zászló lehetőség. Ha ennek a zászlónak megfelelően, sikerülne az első hullámban 12k magasságába eljutni, az már egy fél siker, a további sikerekhez azonban ismét egy 2-3k-s korrekciót kellene kibekkelni, majd csak ezt követően vághatnánk bele, a 2017-es csúcsot elérő végső rohamba.
Tehát visszatérve a mondanivaló elejére, a kék harmonikus mintával jó irányba terelhető a történet alakulása, de még ahhoz is sok dolognak passzolni kell, hogy 12k magasságába eljussunk és hogy az azt követő kollekcióban, ismét ne haljon meg a főszereplő!
Ami most frissen került a chartra, az egy fekete kerettel rendelkező, szürke emelkedő háromszög, de ahhoz hogy ennek igazán szerepe legyen, a júniusi 14k-s csúcssót kellene célba vegyük. Az viszont még nem egyértelmű, hogy az alsó csúcs a 6k alatti szürke támasz zónában vagy a jelenlegi harmonikus minta 6,515$-os A hullám zárószintjénél lesz, de ez csak  most nagy kérdés, ha a háromszög alapján csak minimális a jelentősége!  Viszont van ennek a háromszöges megoldásnak egy nagy hátulütője, méghozzá hogy az egész 2020-as évet, ezen formálásával kellene töltsük, tehát inkább annak szurkoljunk, hogy a zászló lehetőség 12k magasságából kapjon egy vissza-tesztet, majd irány 20k!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali brutális emelkedő hullámot nézve, akár egy nagyobb árrobbanás közelébe is kerülhetünk. Viszont ebben ez óriási hullámban, ha sokáig eredménytelenül várunk, 30k-ra visszanéző korrekciós mozgásba is kezdhet, ami abból a szempontból veszélyes, ha a hullámot kialakítók várakozásai  tekintetében, elmaradnak ez ehhez társított áremelkedés.
Talán szerencsénkre, de a shorts oldal továbbra is nagy gázban és talán azzal kaphatnák meg az igazi pofont, ha még innen visszaesnének a fekete támaszra, viszont ezt már a vevőknek is eredményesen ki kellene használni.
Ezen a két charton látható elmentetés mozgásnak van egy hátulütője, mégpedig hogy a határidős lehetőségek, de főleg a szeptemberi Bakkt indulással, már csak nagyon kis szelet jut abból a tortából, ami a Bakktot megelőzően még viszonylag tudott hatni az ár alakulására, de lesz ez még fordítva is, ha a gazdasági mutatók jelentős esésbe kezdenek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/EpLbclzS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vjYYEhHl/


Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NbF81yw5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5zSlpFmO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/eipUDeEA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MJtIoLB6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/5cSuzlas/
https://www.tradingview.com/x/cuB3rdvq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/GFfnIwbc/
https://www.tradingview.com/x/zlabUXBP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
4
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 29, 2019, 10:27:18 am »
Szemét húzás lenne!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.29!

BTC, azt látjuk hogy nagyjából egy napos csúszással megtörtént a vállvonal vissza-tesztelése, ez a csúszás lehetőséget adott a mozgóátlag keresztre és nem tudni mennyire veretlenül, de a kereszt után nem sokkal történt a vissza-teszt. A jobb oldali vállból, határozott vállvonal átszakítást követően felszaladtunk 7,650$-os szintre, majd vissza 7,415-re, amely mint utólag kiderült csak az időhúzásban segédkezett.
Az utóbbi 3-4 péntek harmadikos minta lehetőségét vizionált előre, ezek mint sikertelenül záródtak, a mostani képet megnézve ilyen minta lehetőség egyelőre még nincs, de ha a nap hátralevő részében, határozat csökkenésbe kezdene az ár, akkor egy minta lehetőség is felmerülhet.
A váll vonalat átszakító határozott hullám, illetve az azt követően vissza-teszt, még kevés egy minta elindításához, viszont ha az utóbbi órákban látható határozott vállvonalról visszapattanás sikertelen lesz és újra csökkenő irányú mozgás kezdődik, ott már lehet keresgélni!
Tehát azt látjuk, hogy a fordított fej-váll 850$-os lehetősége még nyitott, amit egyelőre úgy néz ki erősít a vissza-teszt, de ha ebből a helyzetből sikerül 7,650$-os csúcsszintre felkapaszkodni és minimum a 8k-s színt elérésével sikerül hozni az várt cél 2/3 részét, akkor már elégedettek lehetünk.
Vételi megbízás beállításának lehetőségére vártunk, ez tegnap kihagytuk, mivel az első feltétel, a váll vonal vissza-tesztelése kimaradt, amit mivel az éjjel végrehajtott a mozgás, most már a vételi megbízás is beállítható és ha jól alakulnak a dolgok, akkor a 8k-s szint környékén nullába húzható a stopszint, célszint elvileg a fordított fej-váll mélységével megegyező 8,200$-os szint, de itt a jobb résen lenni, mivel longs pozíciószám emelkedésből kiindulva, azt is feltételezhetjük, hogy ezt a szintet jóval meghaladó elvárásaink is lehetnek!

A Bitcoin futures órás chartján felvázolt denevér minta, igényelné a 8k-s szintre történő felkapaszkodást, amit akár már a mai napon is elérhetünk, viszont ha ez nem jön össze, akkor egy jövő heti réssel nyitás is célravezető lehet. Viszont ha pozitív réssel nyitunk, azzal az egész jövő hetet megalapozhatjuk és ha a csökkenő irányú mozgás belelendül, akkor a poloniex napos minta C hullámához alkalmazkodva, egy nem nagy örömet okozó 7k alá visszanézéssel is folytathatjuk!


"4 órás idősíkon, a 22-es ciklus záró mozzanata, szépen elcsúszott a 23-ra, viszont a 23-ban sem vidáman indul a történet, ami akár az előző ciklusban látható mozgás folytatása is lehet és akár 6k alatti végeredményt is jelenthet, a ciklus december 2.-ai zárása környékén! Az órás idősíkon kedden, az-az ma felvázolt továbblépés lehetőségével sikerül élni, akkor a már most mélyre visszalépő 23-as ciklusban látható mozgás, egy éles fordulatot bemutató pozitív görbével folytatódik. Viszont egy ilyen negatív előző ciklus után, megnézve az előző nagyobb elmozdulásokat követő történéseket, inkább számíthatunk egy oldalazással eltöltött szűk egy hetes mozgásra, de mivel semmi komolyabb esemény, bejelentés, döntés nem várható a következő napokban, ezért simán elképzelhető hogy folytatódik a 22-es ciklusban lendületet kapott negatív széria!"

Napos: én egyelőre azon az úton haladok, hogy egy minta felrajzolásával várom a fejleményeket, ennek a mintának megfelelően a B hullámban minimum 8k-s szintelérése van szüksége, ami akár 9k-ig is nyújtózkodott, tehát még sokáig nyitva lesz ezzel a mintával történet lehetőség keresése.
A minta eldobás lehetősége akkor merülhet fel, ha vagy a jelenlegi szintről visszaesünk a néhány nappal ezelőtti 6,5k-s szintre vagy élünk azzal a lehetőséggel. amit a longs oldali emelkedés felkínál, ennek alapján egy néhány nap alatt végbemenő, 10k környékére megérkezés lehetőségével kellene előrukkolni!
Ha megnézzük a 6,5k környéki visszanézést megelőző, illetve azt követő volume aktivitás növekedést, akkor ezt is feltételezhetjük, előttük az összes puskaport és egy következő hasonló szituációt, szintén néhány napos előkészítésnek kellene megelőzni, csak hát megérkeztünk a hétvégéhez, ami ismét a kedélyek lehűtésével, új vágányra terelheti. az amúgy is lassan mozgó gőzöst.
A határidős lehetőségek december 19.-én zárják le az aktuális hónapot és abból a tényből kiindulva. hogy a múlt hónapi zárást követően sem vett éles fordulatot a történet, inkább azt lehet feltételezni, hogy itt még húznak a présen és majd csak ezt követően kezdik meg az elvárásoknak megfelelő long terepet kiépíteni! Ebből az utóbbi mondatból kiindulva sem tartom kizártnak, a szürke támasz zónába visszanézést, de ez a vélemény is változhat, ha például a kék mintának megfelelő B és C hullámok után, a D hullám megkapja a bizonyítási lehetőséget!
Tehát hogy egy 8k-s longs oldali aktivitás növekedés, sok hűhó legyen a semmiért, azt kizártnak tartom és egy elég szemét húzás lenne bárki/k részéről, már csak azért is ha ezzel a megtévesztés volt a cél és a végeredmény 1-2k plusz helyett 1-2k mínusz.
 

"BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon futottunk  egy szépet, ebbe a futásban azonban hamarosan belefáradunk, ezért is kellene egy az átlépett zónát vissza-tesztelő mozzanat, majd ha valóban eredményes vég-kifejlett érdekében vágtunk bele valamibe, akkor annak így is-úgyis meglesz az eredménye!
Shorts oldal az utóbbi napokban a feladási jeleit mutatja, de ha a longs oldali aktivitás növekedéshez nem társul jelentősebb áremelkedés, akkor a macik biztosan ugrásra készen várják az adódó lehetőséget!"
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/L2XmUPMT/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/u09BzVde/


"Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uDUehu8q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4ygQP2yU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3nTutQAh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/aVR0UbzW/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/NTzHwyrR/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
5
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 28, 2019, 10:17:35 am »
Mindig csak a lehetőség, fogy a szkeptikusok türelme!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.28!

BTC, sok jól indult, de végül kudarccal járó lehetőséget láthattunk már az utóbbi hónapokban, hasonlót is mint ez a fordított fej-váll, ami most már több mint lehetőség! 15 perces idősíkon tegnap este elsiettem egy gyors long beszállót, pedig ha megvárom az órás idősík váll vonalat vissza-tesztelő mozzanatát  akkor még bőven jut idő a helyzet átgondolására. Viszont amit 15 perces idősíkon elrontottam, azt az órás fej-váll lehetőséget figyelembe véve se lehetne másképp csinálni. Tehát a javítás lehetősége adott, a tegnapi legmagasabb csúcsba 7650$-os szintre kell vételi megbízást beállítani, de mivel itt már nagyobb a kockázat és a nyereség ráta is kisebb, a váll vonalra beállított stoppal remélhetőleg megfelelőt távolságra leszünk csapkodás  esetén!
Ez a helyzet is jónak tűnik, de mint az elején említettem, rengeteg hasonló jó lehetőség lett mostanában szétverve. De talán, ha megnézzük a longs oldali utóbbi napokban összehordozz 25%-os meredek hegyet, az hasonlít egy augusztus elején közel 3k-s emelkedést eredményező mozgolódásra, sőt ha idevesszük a Bakkt volume tegnap már 4k-t is átszakító aktivitás növekedését, annak legenyhébb esetben is néhány k-s emelkedést kellene kiváltani!
 

"4 órás idősíkon, a 22-es ciklus záró mozzanata, szépen elcsúszott a 23-ra, viszont a 23-ban sem vidáman indul a történet, ami akár az előző ciklusban látható mozgás folytatása is lehet és akár 6k alatti végeredményt is jelenthet, a ciklus december 2.-ai zárása környékén! Az órás idősíkon kedden, az-az ma felvázolt továbblépés lehetőségével sikerül élni, akkor a már most mélyre visszalépő 23-as ciklusban látható mozgás, egy éles fordulatot bemutató pozitív görbével folytatódik. Viszont egy ilyen negatív előző ciklus után, megnézve az előző nagyobb elmozdulásokat követő történéseket, inkább számíthatunk egy oldalazással eltöltött szűk egy hetes mozgásra, de mivel semmi komolyabb esemény, bejelentés, döntés nem várható a következő napokban, ezért simán elképzelhető hogy folytatódik a 22-es ciklusban lendületet kapott negatív széria!"

Napos idősíkon maradok a jól bevált harmonikus mintáknál, de óvatosan mert van 2 olyan előző minta, ami a 3. ilyen gyors valószínűségét eléggé gyengíti. És azt se felejtsük el, ez a minta még csak elméleti síkon létezik, először kellene a B hullám konkrét záró szintje, keppen a minimum fibo 0.38 szint a kerek 8k-t jelenítené, de ez a B hullám 9k-ig is nyújtózkodhat, ez esetben 12k fölé is várhatnánk célba érkezést, viszont ha csak a szerényebb megoldással élünk, azzal is 10k-ra kellene eljutni! Tehát ha ebből napos minta lehetőségből indulunk ki, akkor az órás idősík fordított fej-vállnak megfelelő 8,240$-os célba érkezés, a napos minta B hullámának fibo 0.45-ös fordulatát tenné lehetővé.
A fő dolgok viszont nem ezen a mintán fognak múlni, hanem hogy ennek segítségével, lehetőséget kapunk e a kék téglalap felfelé történő elhagyására vagy egy túlzó C hullámmal adunk a téglalapnak még egy alsó megerősítést 5k környéki szinteken!
Végül, itt is arra lennék kíváncsi, hogy a semmiből kiugró teljesítményt mutató longs oldali megnövekedett aktivitás, illetve a Bakkt egyre magasabbra tett napos volume szintjei, ennek megfelelően tudnak e több ezer dolláros hirtelen emelkedést kiváltani. És itt ismét visszatérve a felvázolt minta lehetőségre, a több ezer dolláros elmozdulásnak, a C hullámban történő 7k alá visszanézését követően lenne realitása vagy ha ezzel a jelentősebb elmozdulási lehetőséggel egy-két napon belül sikerülne élni, az kiütné a mintát a játékból és a 10k-s szint közelebb lenne mint gondolnánk.
Bármi is lesz a megoldás, közelit ismét a hétvége, ami a hétközi indulatokat jelentősen leszokta hűteni, tehát max holnap estig élni kellene azokkal a lehetőségekkel, amelyek jelentős pozitív elmozdulást eredményezhetnek. Ha ez nem sikerül, akkor a hétvége, illetve a következő hét első néhány napja kialakíthatja a C hullámban történő, jelen szintről kicsit fájó 7k alá visszanézést, viszont ha nem esik vissza a longs oldali aktivitás, azzal a D hullám megkezdhetne egy nagyobb pozitív túrát!
Külső segítséget talán az amerikai gazdasági mutatók néhány százalékos visszaesése jelenthetne, de mivel a határidős lehetőségekkel kicsit jobban belefolytunk ezeket a gazdasági mutatókat is meghatározó közegbe, nem kizárt az ezekkel történő együttmozgás, tehát ami augusztusban még pozitívan sült el, az most gyászosra is sikeredhet.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon futottunk  egy szépet, ebbe a futásban azonban hamarosan belefáradunk, ezért is kellene egy az átlépett zónát vissza-tesztelő mozzanat, majd ha valóban eredményes vég-kifejlett érdekében vágtunk bele valamibe, akkor annak így is-úgyis meglesz az eredménye!
Shorts oldal az utóbbi napokban a feladási jeleit mutatja, de ha a longs oldali aktivitás növekedéshez nem társul jelentősebb áremelkedés, akkor a macik biztosan ugrásra készen várják az adódó lehetőséget!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ylZYpUx5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9exuecnf/


"Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fTKZmMj3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/N9LGVhOV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6WjlUPlg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SHeFVZC1/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/7t25WZq9/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 26, 2019, 11:42:28 am »
A semmiről kimerítően!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.26!

BTC, tegnap határozott lépésekkel visszatértünk az 50-es mozgóátlag fölé, talán szerencsénkre nem elérve a 200-as mozgóátlagot, abban viszont kicsit szerencsésebbek is lehettünk volna,  hogy a szürke oldalazó sáv alját vissza-tesztelve, a mozgóátlagot jelöljük ki célként! Szintén a tegnapi körképben egy nagyobb zöld harmonikus minta alakulását követve próbáltuk pozitív kiutat találni, viszont ezen minta B hulláma nem léphette volna át az 50-es mozgóátlagot, de mivel átlépte a mintát is kiütötte(nem így a Futures charton)! Most egy újabb mintát láthatunk, ami már jelenleg is kuka, mivel a B hullám nem érte el a minimum fibo 0.38 szintet sem!
Tehát azt látjuk, hogy egy hullám tetején oldalazás kezdődött, ami egy pozitív folytatáshoz tökéletesen passzoló előjel és ebben az oldalazásban a felső és alsó csúcsokat összekötve egy enyhe csökkenő csatornaszerűséget is láthatunk.
Ezen fekete csatornában látható mozgás alakulását 15 perces idősíkon érdemes követni, ahol az is látszik, hogy a csatornába beérkezés egy kisebb vissza-teszttel már a csatorna alját is kijelölte, majd egy kisebb ráadással, felszúrva a 7,364$-os szintre, kijelölte a hibás minta A hullámának zárószintjét. Itt aközött lehetett választani vagy a piros minta B hullámának megfelelő fibo 0.38 szintet elérjük és lehetőséget adunk a C hullámnak, a minta további formálására, ami a végeredmény tekintetében, a D hullámot 6,600$ környékére is visszahozhatta volna. Tehát a rossz mintának köszönhetően, az oldalazó sáv mellett, van egy enyhén csökkenő sávunk is, ami a tegnapi pozitív hullámmal, ahogy erre a fekete nyíllal is utalok, zászló lehetőséggel segíthetné a továbblépést! Itt 15 perces idősíkon a 200-as mozgóátlag, ami egy vasárnap reggelig tartó időszakot  figyelembe véve oldalazgat, remélhetőleg hatékony akadálya lesz az újabb csökkenő irányú mozgásnak. Az 50-es mozgóátlag pedig a csatornában látható mozgás felezőszintje, tehát ha az elkövetkezendő órákban sikerült a mozgóátlag fölött maradni, azzal nagy segítséget teszünk a fekete zászló esetleges sikerének! https://www.tradingview.com/x/2FpONHeT/
Visszatérve órás idősíkra, már nem annyira izgalmas a történet és az 500$-os zászlónak köszönhető esetleges feljebb-lépés se váltja meg a világot, de sokkal könnyebb további pozitív lehetőséget kialakítani, ha például 7,8k környékéről vissza-teszteljük a 7.4k-s jelenleg még erősnek tűnő zöld ellenállást!
 

4 órás idősíkon, a 22-es ciklus záró mozzanata, szépen elcsúszott a 23-ra, viszont a 23-ban sem vidáman indul a történet, ami akár az előző ciklusban látható mozgás folytatása is lehet és akár 6k alatti végeredményt is jelenthet, a ciklus december 2.-ai zárása környékén! Az órás idősíkon kedden, az-az ma felvázolt továbblépés lehetőségével sikerül élni, akkor a már most mélyre visszalépő 23-as ciklusban látható mozgás, egy éles fordulatot bemutató pozitív görbével folytatódik. Viszont egy ilyen negatív előző ciklus után, megnézve az előző nagyobb elmozdulásokat követő történéseket, inkább számíthatunk egy oldalazással eltöltött szűk egy hetes mozgásra, de mivel semmi komolyabb esemény, bejelentés, döntés nem várható a következő napokban, ezért simán elképzelhető hogy folytatódik a 22-es ciklusban lendületet kapott negatív széria!

Napos: ami órás idősíkon még izgalmas, az itt napos nézetben egyelőre még egy nyugatnak és akár hosszabb oldalazásnak is lehetőséget adó leszúrással, de a gyertya testét tekintve, az előző napi betakarásától elmaradó végeredménnyel, nem tudni mennyire hasznos a kék minta B hullámának megfelelő, minimum 8k-s magasságba történő eljutás tekintetében.
Attól eltekintve hogy a gyertya teste kicsinek tűnik, a leszúrással még hatékonyan hozzátudunk járulni egy fordulathoz, de ennek a helyzetnek megerősítése érdekében, a mai gyertyával nem elég bepótolni a tegnapi elmaradást, hanem ahhoz némi plusszal is hozzá kell járulni, tehát egy nagyon szerény 7,500$ környéki zárással, talán már elégedettek lehetnénk!
Viszont a mintával történő kiútkeresés ,illetve jó néhány támasz/ellenállás vagy parabolikus ív, a végeredmény tekintetében, csak egy apró hozzájárulás az esetleges sikerhez vagy sikertelenséghez!
Pozitív értelemben mindenkinek elfogadható végeredményt, csak akkor tudunk megfogalmazni, ha a kék döntött téglalapból sikerül felfelé kilépni, amely téglalapba történő júniusi 10k-s hullámmal történő megérkezés, egy óriási zászló lehetőséggel tudna mindenki megelégedésének eleget-téve, még ha nem is az idén, de jövő év elején, legalább a 2017-es csúcs magasságába megérkezni!
A kék téglalap fölött, láthatunk egy világoskék csökkenő ellenállást, ez a 2017-es és az idén június csúcsok összekötésének eredménye, amit akár trendvonalként is kezelhetnénk, de ha visszamegyünk az időben, akkor tudhatjuk, hogy a trend a kezdetektől felfogva pozitív és ezt a Bitcoin haláláról elmélkedők szűrőn nem szokták figyelembe venni!
Ezt a világoskék fekete X-el megjelölt ellenállást kellene átlépni, annak érdekében, hogy viszonylag biztosabban tudjunk felfelé irányuló gondolatokat megfogalmazni és ezt ne csak elméleti szinten tegyük, hanem a charton is legyen valami konkrét megjeleníthető formája! Viszont mielőtt nagyon elmerülünk a pozitív gondolatokban, egyelőre maradjunk a földön és annál a piros csökkenő irányba mutató nyíllal megjelenített fenyegetésnél, amit egyelőre könnyebbnek tűnik megvalósítani mint elkerülni.
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: addig még jó hogy felfelé kiléptünk a középső zónából, viszont most ki kellene alakítani egy ezt a zónát vissza-tesztelő lehetőséget, amit a jelenlegi magasságból még kis hatékonysággal lehetne megvalósítani, de egy 32k magasságból zónába visszanézésből, már meglehetne alapozni a felső zónában eljutás mikéntjét! A realitás talaján maradunk, ezt a mögöttünk hagyott 5k-s hirtelen emelkedést túlzónak is nevezhetjük, ugyanis semmi látványos és megmagyarázható alapja nincs ennek a felélénkülésnek, csupán valakik úgy gondolták löknek egyet a szekéren, talán azzal a szándékkal, hátha mások is becsatlakoznak a szekér tolásába.
A shorts oldalon látható 3 hetes alvó állapotból, a bikák oldalán látható felélénkült mozgást érzékelve felébredtek a macik, de ez a felélénkülés tegnap már szépen vissza lett pofozva. Tehát továbbra is csak vergődés van ezen az oldalon, remélhetőleg nem futunk ki az időből és még sokáig így marad, de a határidős lehetőségeknek köszönhetően, amit itt elmulasztanak a macik, azt bepótolják a spekulánsok!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FKELkXeS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/BlXG64aq/


"Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/DyW8hhI0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Ir5afxg1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BW7Nn6Qk/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/5OqwS9hg/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/1RUtDvWd/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
7
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 25, 2019, 11:33:03 am »
Ismét egy érdektelenségbe fulladt hétvége!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.25!

BTC, ha a chartot nézve valamire rá kell fogni, miért is ez a jelenlegi 6,5k környéki ár, arra nehéz lenne egy konkrét történést megjelölni, de a bal felső sarkában látható rózsaszín minta kifutása utáni, korrekciós elvárások túlteljesítése, így utólag visszanézve elindított egy lavinát.
Viszont az igazi csavarok ott jöttek a történetbe, hogy a bakkt elindulását követően hirtelen 2k-s visszaesés volt a reakció, amit senki sem tudott mire vélni,  ennek eredményeként 1 hónapos indulatokkal teli oldalazás kezdődött! Október végén megérkezett a kínai elnök blockchain fejlesztésre koncentráló bejelentése, ami a szeptemberi hátrány azonnali ledolgozását jelentette, amit szintén nem tudod hova tenni a piac és egy 1.5 hónapos iránykeresés kezdődött!
Itt visszatértünk a mondanivaló elejére, tehát a rózsaszín minta elindította a szánkót!
Ezekből a rózsaszín mintákból 3 darabot láthatunk, az utolsó 2 sikertelen, viszont mindhárom pénteken kezdte pályafutását és az első kivételével mindegyik vesztét, a hétvégi érdektelenségbe fulladó oldalazás jelentette! A most hétvégi mintánál egy kövér oldalazást sikerült összehozni, majd hirtelen csökkenő irányba kinézést követően, jött egy túl jól sikerült vissza-teszt, ebből kiindulva a 6,5k-s ár nem is olyan nagy meglepetés.
Az hogy mit várhatunk a folytatásban, egyelőre még nagy rejtély, de én már most a hétvégi oldalazás felső szintje és a jelenlegi 6,5k-s mélyponttal rendelkező negatív hullámra, ráugrok egy harmonikus rák mintával és abban reménykedek, hogy a B hullám nem akad fenn a lila "sajnos" átszakított trendvonalán, hanem legalább a fibo 0.61-ig eljutva tartja a mintának megfelelő szinteket. Terméseztessen erre is rá lehet vágni hogy semmi, ami addig a pontig, míg a minta nem teljes, fedi is a valóságot, viszont ha az A;B és C csúcsok a helyükre kerülnek, egy kis kockázatú long pozícióval is lehet próbálkozni, majd ha vagyunk olyan szerencsések hogy kifut a minta, akkor egy short beszálló fibo 0.61 korrekciós szintig szintén beváltható!
 

"4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!"


Napos: az utóbbi öt hónap történéseit, talán ezerre brutálisan elnyújtott kék téglalappal lehet a legjobban összefoglalni, de még ez se konkrétum, mivel még legalább egy 5k-s visszanézésre szükségünk van,ha valóban megerősítést szeretnénk adni a téglalapnak!
Sokáig ék formát követtünk, illetve még követünk, amíg nem teljes a téglalap, de már a szeptemberi zuhanás és az azt követő enyhe emelkedő csatornában mozgás is benyújtott egy zászlóval végrehajtható 6k alatti igényt. Ebből a zászlóból, a kezdeti határozott visszalépést követően, a kínai elnök bejelentésének köszönhetően nem lett semmi és mivel a bejelentést nem követték konkrét tettek, csak várhatóan január végén benyújtandó törvényjavaslatok. nekiálltunk csúszni a lejtőn! Azt hogy meddig csúszunk, senki nem tudja, de ha a kínai történésekre kell várjunk, akkor január végéig biztosan, tehát semmi különbség a tavalyi és az idei forgatókönyvek között!
Fekete támaszt láthatunk 5,755$-os szinten, ez a tavaly novemberi zuhanást megelőzően formálódó csökkenő irányú háromszög meghosszabbított támasza, de nem tudni lesz-e ennek bármi ráhatása a jelen csökkenő mozgásra, viszont ez a fekete támasz és az alatta behúzott szürke zóna, amit az idén áprilisi csúcsoknak köszönhetünk(ahonnan kimaradt egy fontos 4,2-4,4k-s visszanézés és ez most is alternatíva lehet), talán megállja a helyét mint célzóna és ha a jelen csökkenő mozgás intenzívebbé válik, akkor a zóna 5,3k környéki alsó szintjénél, a téglát is kaphat egy megerősítést. Majd ha tényleg ugyanazt másoljuk mint egy évvel ezelőtt és megkezdődik a január végéig tartó oldalazás, akkor újra kijátszható az aduász és jöhetnek a kínai holdújév utalni pozitív várakozások!
Végül itt napos nézetben se maradjunk harmonikus mintával történő megoldás felvázolása nélkül, de mivel még az A hullámnak is keressük az alján, ezért erősen gyerekcipőben jár a történet, de hasonló volt a helyzet a barna mintával is, mikor 9k fölött, 7,6k-s visszanézési lehetőséggel néztünk szembe!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: hát nem tudom, de ha a longs oldali aktivitás növekedés megnézzük, akár nagy év végi verekedésre is készülhetnek a bikák! Viszont óvatosak vagyunk az örömködéssel, mivel láttunk már hasonló nesze semmi fogd meg jól történetet. jó néhány semmitmondó végeredménnyel! Ha komolyak a szándékok, azt az árnak is követni kellene, például azzal hogy a hétvégét kihasználva aduttunk volna egy pofont a határidős piacokon főnökösdit játszóknak, de közelíthetünk a főnökösdit játszók oldaláról is, akik ha igazán nagy Bitcoin bálnák, akkor az ár jelenlegi leszorításával, illetve az itt látható vélhetően megbízásokkal történő felpumpálásnak köszönhetően, akár arra a 8,5k-s szintre is fellökhetik az árat, ami a múlt heti gyertya betakarásával, új mederbe terelheti a folyót!
Shorts oldal is ficánkol, kifogva ezzel a szelet a longs oldali hasonló ficánkolás vitorlájából, viszont ha a napos idősík 6k alá vagy a hetes idősík 4k-ra történő megérkezési lehetőséget is figyelembe vesszük, akkor már nem csodálkozhatunk ha a macik is lépnek az ügy érdekében!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/N7obdgzy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/NKCxvp8x/


Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VkxIv5pB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5Zy7mybD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/yErxth8U/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eYSYUH75/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/99Wjplj8/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 23, 2019, 11:25:48 am »
A csodás hétvégi semmittevés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.23!

BTC, a két nappal ezelőtt is várt pozitív fordulat, még mindig várat magára, viszont ha minden fordulási lehetőséget összeszámolunk, akkor jelenleg a 8. kísérletnél tartunk.
Ahogy ez mostanában szokás, a hétvégének egy harmonikus, a B hullámot nézve Gartley mintával futunk neki, majd a C hullámmal, a B hullám tekintetében fibo 0.38;0.61 szintek között kellene fordulni, de itt már azt is figyelembe kell venni hogy az XD átfogó 0.78-as célt mutasson, illetve a BD tartsa az 1.21;1.61 közötti értéket! Tehát ha árat nézünk, akkor a mostani C hullámnak 7115;6870 közé kellene nyújtózkodni, majd ebből lehetne tovább gondolni a 7530$-os D csúcsba történő megérkezést és a folytatásban várható mintának megfelelő korrekciós visszanézést!
Függőleges szaggatott vonallal jelölve a jövő heti kezdés, ennek a Bitcoin Futures 7,345$-os péntek esti zárásához képesti esetleges réssel nyitásnál lehet szerepe!
Maradva a Futures-nél, ahol az utóbbi hetek viszonylagos nyugat átlépéssel lettek megoldva, de ha visszamegyünk június közepére, akkor egészen a tegnapi maci rohamig 7,175$-os alsó szinttel tátongott  egy rés! Tehát ha visszatekintünk a június 26.-ai 14k-s csúcsra és a kezdetben határozat továbblépéssel kecsegtető, illetve augusztus 12.-én meghiúsult árbóc lehetőséggel történő sikertelen továbblépési lehetőségre, ahol 12k-s magasságban jelenleg is egy rés várakozik, akkor ha ezzel a 7.175$-os rés alá benézéssel minden csökkenő irányú igényt kielégítettünk, rendezzük le 12k-s rés problémáját, illetve mivel útba esik a 10.180$-os problémára is megoldást találhatunk!
Ez a 10,180$-os rés, hasonló sikertelen árbóccal történő továbblépésből maradt nyitva, mint a 12k-s augusztusi rés, viszont ha ez a 10,180$-os rés nincs, akkor valószínű már 12k-s rés sem lenne és mivel itt egy 3k-s továbblépési lehetőség maradt ki, ami a júniusi 14k-s csúcs fölé lépést jelenthetett volna, az sem kizárt, hogy idei év végi rohammal, hoztuk volna a 2017-es történések megismétlődését!
Visszatérve a poloniex chartra, sok dolgunk nincs, én figyelem a mintát, mások figyelnek más lehetőségekre és attól függően ettől mennyire térünk el, lehet tippelgetni, hogy a hétfői nyitással további vérontás vár minket vagy egy  kizöldült réten futunk át a havas téli tájba!
 

"4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!"


Napos: sajnos a szerdai erőtlen gyertyával kiderült, hogy az a kisebb MorningStar lehetőség, ami a rózsaszín nyíllal megjelölt fordulatot eredményezhette volna, már csak egy pótvizsgán átmenve, a 8,500$-os csütörtöki felkapaszkodással tartható életben!
Korábban piros és fekete körökkel megjelöltem egy rossz és egy jó folytatási lehetőséget, a piros színű jelentette volna a pótvizsgán átmentést, a fekete viszont sajnos hozta az elkerülhetetlen buktát! Ennek a buktának, a charton látható mozgásban annyi haszna lehet, hogy a hosszan elnyújtott kék ék megkapta a vissza-tesztet, de mint látjuk ez egy kicsit többre sikeredett, amiből jobban is kijöhettünk volna, ha a tegnapi zárásra visszakapaszkodik 7,500$ környékére.
A barna harmonikus mintával vártam a 7,646$-os célba érkezést, ide terveztem egy long beszállót mihelyst lecsillapodnak az indulatok! Úgy néz ki jó döntés volt a kivárás, de nem adjuk fel a pozícióba kerülés lehetőségét!
Természetesen újabb minta lehetőség felvázolásával folytatjuk és ha nagyobb segítség lett volna a tegnapi gyertya, akkor most nem sokáig gondolkodnunk a B hullámot figyelembe vevő, jelenlegi minimumra behúzott 8137$-os szintjét megcélozva pozícióba lépjünk.
Tehát egyelőre várunk, én arra várok hogy az órás idősík utolsó harmonikus mintája, a fekete nyíllal megjelölt korrekciós mozgásával végezzen(ez egy 4-500$-os short lehetőséget is jelenthet), majd attól függően ezt vasárnap vagy következő hétre átcsúsztatva sikerül megvalósítani, próbálok mindent még egyszer átrágva belépési pontot keresni!
Abban az esetben ha ez a napos kék minta nagyjából tartja az előre elképzelt formáját, a tegnapi leszúrással megcsípett lila emelkedő trendvonal, a C csúccsal kaphat még egy megtámasztást  ezáltal az A;C forduló ad még egy durván 1,200$-os dupla alj lehetőséget is, tehát a kék minta D hullámával is megjelenített 9.5-10k-s december közepi megérkezést kettő lehetőség is erősítené!
Alacsony volume oszlopokra is vártunk, ezzel a céllal, hogy előjelezzenek például egy a mostanihoz hasonló durvább visszalépést, de a 18.-a óta látható csökkenő irányú nyomás ezt máshogy gondolta, ebből kifolyólag az rsi padlóra tapadása csak erősítette a csökkenő nyomást!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ahogy várható volt, a türelmes bikáknál is elszakadhat a cérna, ez tegnap meg is történt, az eredménye pedig jól látszik a longs chart 4-5%-os visszaesésével! Ami ma látunk elég fura, ez is azt bizonyítja a vásárlói igények nagyon is jelen vannak, csak valami rejtélyes oknál fogva nem engedik őket kibontakozni! Illetve egy másik gondolat, amit már néhány napja erősítettem, méghozzá hogy a Bitcoin bálnák, a határidős lehetőségek megjelenésével saját maguk igényeihez passzolva, készíthetnek elő közel 100%-os sikert eredményező be és kilépő pontokat!
Shorts oldali gyertyák, a tegnapi csökkenő megerősítéssel, kaphatnak egy olyan lehetőséget, ami ha jól kihasználnak az ár sokkal brutálisabb bedöntésében is segédkezhetnek! Ez a bedöntési veszély még arrébb van kicsit, de a mozgóátlagok és zónák átlépkedésével, lassú tempóban növekedhet a nyomás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/0ukJboF5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/FQdysxSv/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 órá: https://www.tradingview.com/x/x3glauux/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UaXS2pC6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bYEEvekT/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/9274sbM2/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index:https://www.tradingview.com/x/99Wjplj8/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 21, 2019, 10:27:13 am »
A karámba zárt bikák!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.21!

BTC, a tegnap reggeli körképben 8,400$ környéki zöld minta alapján történő megérkezésre, illetve a napos MorningStar lehetőséget figyelembe vevő 8,500$ környéki nap zárásban reménykedtem!
Ha izgalmakat kerestünk, akkor 15 perces idősíkra kellett visszanézni! Itt nyitottunk egy csökkenő irányú ABCD mintával, majd jött egy pozitív harmonikus minta, ennek annyi volt a szerepe, hogy az itt órás idősíkon látható szürke oldalazó sáv alsó szintjét megerősítse és mivel később kiderült, ez egy pozitív harmonikus minta A csúcsát is adja, esély nyílt az oldalazó sávon belüli felkapaszkodásra, ez is megtörtént, kifutott a minta majd jött is a korrekció. Az oldalazó sáv aljáról történő felkapaszkodás, illetve azt követő fibo 0.38-as korrekció felvillantotta a csatorna aljára történő ismételt visszanézés lehetőségét, ennél a pillanat kommenteltem a tegnapi Facebook poszt alá egy fej-váll lehetőség sikerében reménykedve, aminek a kiugrás szerény mértékben eleget is tett, csak hát ez nagyon nem tetszett valakiknek, rögtön vissza is verték az árat, kis híján az oldalazó sáv alsó szintjére.
Visszatérve az órás történések és lehetőségek boncolgatására, itt azt látjuk, hogy a zöld harmonikus minta még mindig várja a 8,400$ környékére történő megérkezést, illetve a lehetőségek kibővültek egy fordított fej-váll 8,500$-os szintre történő megérkezési igényével! Ez a fej-váll egy kerek 8,247$-os vállvonallal rendelkezik, köszönhetően a tegnapi kiugrásnak! A már tegnapelőtt kezdődött, de tegnap is folytatódó oldalazó mozgásnak köszönhetően, egyelőre eltévedtünk a csökkenő irányú parabolikus ív követésétől, de még nem örvendünk ennek a helyzetnek, mivel ha visszanézzünk az előző sikertelen rózsaszín mintára, ott is egy oldalazást követő nem várt 500$-os visszaesés lett a történet vége. Ez a csökkenő irányú parabolikus ívtől eltérés, egy ellentétes irányú parabolikus ív berajzolására ad lehetőséget, de már most látszik, hogy kezd sántítani a történet, tovább folytatva a szürke sávban oldalazást!
 
4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!
 

Napos: a MorningStar lehetősége elbukott, ami nagyjából azt a szituációt takarja, amit a fekete kisebbik körrel megjelöltem, azt viszont még nem tudjuk, a nagyobbik fekete körnek megfelelően, jön e még a feketeleves. Tehát ha gyertyák alapján kutakodunk, akar a lehetőségeink elég szűkek vagy a piros körrel megjelölt több napos gondolkodás követő fordulat következik vagy jön a már említett feketeleves! Nem dédelgetünk hiú reményeket, a jelen szituáció nagyon is a csökkenő irányú folytatásnak kedvez, de ha már van néhány alakzatunk, illetve támaszunk, akkor ezeket kihasználva miért ne következhetne be a fordulat!
Mivel a múltkori sikeres short beszámolóval sikerült összeszedni némi hasznot, annak egy részét visszaforgatva, próbálkozunk majd long pozícióval a barna minta kifutását követően! Erre a pozícióra nem állítok be vételi megbízást, mivel csak azután szeretném hogy megnyíljon, miután a csökken irányú lendület kifulladására viszonylag egyértelmű jeleket látunk, tehát a felvázolttól eltérően nem biztos hogy a minta 7,646$-os csúcsa lesz a beszálló szint! 
 

"BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgásra, első ránézésre is rávágható, hogy egy zuhanás tökéletes előkészítése! Viszont ennek az esetleges zuhanásnak, a Bakkt megjelenésével jócskán elgyengült az ára gyakorolt hatása. Ennek fő oka, hogy azok a Bitcoin nagy bálnák, akik a határidős lehetőségeket megelőzően valós Bitcoin eladásokkal segítették az áremelkedést, például a 2017-es 20k-s csúccsal vagy akár az idén júniusi 14k csúccsal, azoknak a Bakkt megjelenésével egészen új és kiváló lehetőségek nyílottak meg! Tehát nem kell hozzányúljanak a készleteikhez, elég jól spekulálni az árra, aminek lenyomásával újabb Bitcoinnok pottyanhatnak a tárcákba! Ez viszont felvet egy olyan problémát, hogy a 100k-s illetve a milliós Bitcoin elképzeléseket egyelőre visszatehetjük fiók mélyére! Abban az esetben, ha bekövetkezne egy újabb világválság, ezek a Bitcoin bálnák is hozzányúlnak a készleteikhez, azt viszont nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a Bitcoin árára.
Shorts oldal még mindig a lepattanóra vár, viszont ha megállja a helyét az iménti Bitcoin bálnák köré font gondolatmenet, akkor a shorts oldali kiugrásnak sem lesz meg a táptalaja! A nagy bálnákat kizártuk a játékból, viszont van még itt rengeteg kishal, akik a bálna játékától függetlenül, rövidtávon beleszólhatnak az ár alakulásába. Természetesen ezekre a kishalakra is szükségük van a bálnáknak, nélkülük hiába adnak nyomatékot az árnak, annak csak ideiglenes eredménye van és a nagy játékosoknak, csak nagyon szorult szituációban szeretik a rövidtávot! "
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RLNNPabf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/db9CzBZP/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 óráhttps://www.tradingview.com/x/gpuSTP3A/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Z9RJl976/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UsqIal3v/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/IPFxLRWz/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/NILdHc90/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
10
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum november 20, 2019, 11:02:20 am »
Elúszhat a rövidtávú trendfordítás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.20!

BTC, nem túl vidám amit látunk, de az sem túl vidám, hogy nem látjuk a kiutat, azt a kiutat amit látszólag az október végi 10,3k-s csúccsal megtaláltunk, viszont mint utólag kiderült ez csak egy részigazság volt!
Azt tudjuk hogy az október végi emelkedést, a kínai elnök bejelentésének köszönhetjük, majd hogy az azt követő korrekciós mozgás, rögtön nem rántotta a jelenleg is látható 8k környéki szintre az árat, szintén néhány kisebb kínai hírnek köszönhető. Tehát azt is mondhatnánk az október 26. óta eltelt időszak, nagy hűhó volt a semmiért!
November 8.-án kezdődött az utóbbi egy csomagként kezelhető történet, ennek kezdő mozzanata a bal felső sarkában látható harmonikus mintával kezdődött, de a túlcsordult korrekciós folytatással rá is léptünk a jelleg is látható lassú lefolyású csökkenő trend útjára. A következő rózsaszín harmonikus minta, ami a piros trendvonal áttörésével megfordíthatta volna az irányt, már nem járt sikerrel, mivel egy apró zászló lehetőség nem tudta felrántani 8,740$ környékére az árat!
A minták érdekesség hogy mindkettő pénteki kezdettel, hétvégi megoldásra várt, a jelenlegi mozgást nézve, ha a következő péntek is hasonló megoldást kíván, akkor a jobb szélen látható emelkedő háromszög 150$-os mélységét kihasználva, kellene abba a 8,400$-os magasságba eljutni, ami egy 15 perces idősíkon követett minta lehetőség célszintje.
Nekünk ennél a célszintnél kicsit magasabbra, minimum 8,500$ környékére kellene eljussunk! Órás idősíkon ez a 8,500$-os szint, a 200-as mozgóátlagra történő megérkezését jelentené, amiről könnyű a visszapattanás, de hatékony, ha ez hozzásegíti a mozgást a piros trendvonal visszateszteléséhez.
A gyertyák, a volume oszlopok és az rsi mozgása között látható néni divergencia, ez szintén lehet pozitív előjel, de csak rövidtávú! Tehát ha péntekre a rózsaszín mintákhoz hasonlót szeretnénk kialakítani, akkor 8,500$ magasságból, szomorú tény, de 8,000$ környékére kellene ismét visszaverni az árat! Reméljük nem az utóbbi mondatban megfogalmazott elképzelés lesz a valóság, hanem a mozgóátlag és a trendvonal közötti visszanézés, egy csökkenő  mintában segédkezik, ez esetben a jövő heti mozgás, akár pozitívan is indítható! De ha megnézzük a napos idősík, 8,500$ környékére várt mai megérkezésének lehetőségét és ezáltal kialakítható MorningStar gyertyakombinációs lehetőségét, akkor nem kellene izguljunk újabb negatív minta kialakulása miatt!
 

"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: a rózsaszín felfelé kanyarodó nyíllal, valami hasonlóban reménykedtem mint ami egy MorningStar gyertyakombinációs lehetőséggel kialakítható! Viszont még ne kiabáljuk el a gyertyakombinációs lehetőséget, mert ahogy a piros csökkenő irányú nyíl is mutatja, az erőlködésnek nagy zuhanás lehet a vége! Ennek a zuhanásnak, ha mindent beleszámolunk 6-7 akadályon kell átvergődnie magát, ezt egy csomagban akár 1 nap alatt, kicsit tovább nyújtva a rétest, az elkövetkezendő nagyjából 10 napban gondolnám végrehajthatónak.
Fekete színnel bekarikáztam egy a mostanira nagyon hajazó szituációt, ugyanolyan kisebb MorningStar lehetőséggel, ez annál gyertyánál bukott, amit ma is várnánk, majd a sikertelenség hozta azt a zuhanást, amely lehetőségre a piros nyíllal is utalok!
Ha a fekete körös kimaradt MorningStar lehetőséget szétverő gyertya, most is megjelenik, azzal végre pontot tehetnénk, a kék éket vissza-tesztelő lehetőség, sajnos november elején elmulasztott elvárásaira, de ennek sem tudunk nagyon örülni, mivel egy ilyen hosszan elnyújtott vissza-teszt, sajnos kivette a vitorlából a szelet.
A tegnapi és azt megelőző volume oszlop, utólag megnézve sokkal gyászosabb tegnapi gyertyát kellett volna eredményezzen, viszont ha megnézzük a fekete körrel megjelölt gyertyakombinációhoz tartozó volume oszlopokat, az akkori és a mostani kép egy egészen más szituáció, ugyanis a mostanitól eltérően, a 2 héttel ezelőtt szituációnál a megfelelően törpe oszlopok, jó előjelei voltak egy nagyobb elmozdulásnak. Tehát mivel ennek az apró oszlopos jelzésnek, a tegnapi és az azt megelőző oszlop nem nagyon felel meg, ebből kifolyólag más végeredmény kellene lássunk! Vagy egy kiugróan nagy zöld oszloppal megtámogatott kiugrás, akár a 9k-s magasságot is elérve, esetleg az apró volume oszlopok kialakítása még várat magára, ennek eredményeként egy a piros körrel megjelölt július végi szituációhoz hasonló megoldással élve, végre lehetőséget kaphatnánk a 12k alatti célzónába történő eljutásra!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgásra, első ránézésre is rávágható, hogy egy zuhanás tökéletes előkészítése! Viszont ennek az esetleges zuhanásnak, a Bakkt megjelenésével jócskán elgyengült az ára gyakorolt hatása. Ennek fő oka, hogy azok a Bitcoin nagy bálnák, akik a határidős lehetőségeket megelőzően valós Bitcoin eladásokkal segítették az áremelkedést, például a 2017-es 20k-s csúccsal vagy akár az idén júniusi 14k csúccsal, azoknak a Bakkt megjelenésével egészen új és kiváló lehetőségek nyílottak meg! Tehát nem kell hozzányúljanak a készleteikhez, elég jól spekulálni az árra, aminek lenyomásával újabb Bitcoinnok pottyanhatnak a tárcákba! Ez viszont felvet egy olyan problémát, hogy a 100k-s illetve a milliós Bitcoin elképzeléseket egyelőre visszatehetjük fiók mélyére! Abban az esetben, ha bekövetkezne egy újabb világválság, ezek a Bitcoin bálnák is hozzányúlnak a készleteikhez, azt viszont nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a Bitcoin árára.
Shorts oldal még mindig a lepattanóra vár, viszont ha megállja a helyét az iménti Bitcoin bálnák köré font gondolatmenet, akkor a shorts oldali kiugrásnak sem lesz meg a táptalaja! A nagy bálnákat kizártuk a játékból, viszont van még itt rengeteg kishal, akik a bálna játékától függetlenül, rövidtávon beleszólhatnak az ár alakulásába. Természetesen ezekre a kishalakra is szükségük van a bálnáknak, nélkülük hiába adnak nyomatékot az árnak, annak csak ideiglenes eredménye van és a nagy játékosoknak, csak nagyon szorult szituációban szeretik a rövidtávot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/axQUDELt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/2gytnsZN/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/awJVp6eK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6JBquRfu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kHYV3I6V/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/CTI5ASMf/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/obph3QSQ/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10