Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Általános kriptopénz témák / Re:Szakdolgozat kutatás
« Utolsó üzenet: írta Til Dátum Ma - 01:43:09 pm »
Sziasztok!

A szakdolgozatom megvalósításához, szükségem lenne, hogy kitöltsétek ezt a rövid kis kérdőívet a bitcoinról.
Csak pár perc az egész!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctvVpxrYj1rzCN4R_gu1FdnOTDsg4kdREGMvb_5ibXC3XBfg/viewform?usp=sf_link

Előre is köszönöm szépen!
Töltse aki még nem tette, tényleg 1-2 perc az egész és szórakoztató, nincs tele minden shittel.
2
Elmaradt a csihi-puhi, marad a bizonytalanság!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.24!

BTC, sajnos a hétvégén sem sikerült letisztázni a dolgokat, nyitva maradt az ABC hullám kérdés (pontosabban kuka lett), ezt főleg a kék színnel felvázolt (szintén kuka)árbóc lehetőség verte szét. Az árbóc céljaként 2 lehetőséget   jelöltem meg, ebből a kisebbik tekintetében kellett volna az éjjel 12k fölé eljutni, de mint látjuk ez egy felszúrással 11,394$-os magasságban elhalt, így mindkét lehetőségtől elbúcsúzhatunk!
Órás idősíkon nem nagyon tudunk megbarátkozni az Elliot hullámokkal, talán jobb is lenne őket hanyagolni, főleg úgy hogy az előző elképzelés az 5. hullámban annyira elnyúlott hogy értelmezhetetlen volt követni, ezért szétszedtem 2 különálló impulzusra, de a most hétvégi mozgás sem kedvezett az impulzus normális lezárásához, csak a formáját tekintve, ami azt jelzi, hogy itt  továbbra is van egy nyitott bizonytalan történet.
A kék háromszög támaszát meghosszabbítva, kapunk egy mini trendvonalat, ez ha átszakad, akkor 10k magasságában landolhatunk, ott ahova az ABC hétvégi érkezelését vártuk. Ezt a 10k környéki megérkezést a határidős befektetők segíthetik elő, legalábbis akkor így lesz ha a hétvégén keletkezett rést beszeretnék tömni! Szerintem ha ezt a rés betömést gyorsan sikerült végrehajtani, akkor talán a hét második felében újabb csúcsokat döntögethetünk, erre egy tipp a 13k-s magasság!  Viszont ha ez a rés betömés sokkal lassabbra sikeredik, akkor ez egész hetet átölelő korrekciós csorgásra lehet számítani, amire szintén van egy enyhe 9k-s és egy durvább 8k-s mélységet elérő tippem.
 
Jelenleg a 8-as számmal jelölt hullámban vagyunk, ezek egy nagyjából 65 gyertyás időtávokat jelző ciklusok, ennek a mostani ciklusnak 25.-e magasságában kellene egy történetet lezárni, majd a 9-es hullámmal megkezdeni egy következőt! A 8-as ciklusnak, egy az előző ciklusban kezdődő és elég szép méretet elérő hullámot kellene lezárni, viszont ha most itt csak kisebb pihenőt tart a mozgás, majd tovább halad felfelé és az végigköveti a 9-es hullámot, annak 3 célja lehet! Első cél, jóval magasabbra eljutni, ami ha tartja az előzőekben látható tempót, akkor a ciklus végére (nagyjából július 6.) 13-14k-s magasságban kellene eljutni. Második lehetőség beállni egy brutális oldalazásra, ami végig követi a 9-es ciklust. Harmadik lehetőség a 9-es ciklusban csökkenő irányba folytatni, de ennek megkezdése előtt most még van egy-két napunk talán benézni a 11,700$-os ellenállás fölé és onnan elkezdeni egy nagyjából 10 napos csökkenő mozgást.
"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: szerintem a támaszok/ellenállások most mellékesek, lényeg a gyertyákon van! A tegnapelőtti gyertya felszúrása is gyanús volt, erre a tegnapi gyertya rátett egy lapáttal, de konkrét jelzés arra, hogy a 10.-én indult utolsó hullámunk kifullad, még nem kaptunk.
A tegnapelőtti gyertya felszúrása nem illik a képbe és a tegnapi gyertya csökkenő irányba látható kisebb leszúrása sem illik bele egy MorningStar gyertyakombináció tökéletes képébe, de ha a mai gyertyával kapunk egy 10k magasságába történő visszanézést, az nem zöld színnel történő folytatásra utaló jelzés.
Ez a két felszúrás halványan meggyengítette az RSI csíkok plafon közelében maradását, tehát a túlvett állapot gőzölgő kuktájából kiengedtünk egy kis gőzt, ez lehetőség arra, hogy az ár összekapja magát és tovább alakítsa a történetet pozitív irányba, illetve arra is hogy ne csak a gőzt engedjük ki, hanem az egész kukta tartalmát ürítsük ki, tehát kezdjünk meg egy a long trend feszültségén könnyítő jelentősebb korrekciós mozgást.
A 4. lila támasz hyperwave tekintetében fontos jelzés, e fölött kellene jelentős felszúrásokkal záródó gyertyának/ gyertyáknak kialakulni. Az utóbbi 2 nap felszúró gyertyái csak nagyon halványan felelnek meg ennek a felszúró igénynek, ami ideális lenne az egy 12-13k magasságába felszúró gyertya, de ha visszamegyünk és a 4 órás időíkon felvázolt 9-es ciklusban történő pozitív folytatás következik, az ezt a felszúrási igényt még magasabbra teszi!
A piros színnel felvázolt Elliott hullámnak, a tegnapi felszúrás csúcsa tökéletes impulzus zárási lehetőséget biztosíthat, tehát az ennek folytatásában esetlegesen kialakuló ABC korrekciós mozgás megkezdhetné romboló munkáját.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: életre keltek a longs chart bikái, őket nagy valószínűséggel az ár 11k fölötti mozgása késztette arra, hogy megpróbálják meglovagolni további emelkedő mozgást. Nem tudom mekkora értelme van bevállalni további kockázatot, viszont ez a tegnapi 2k-s számot elérő pozíciószám hamar kipottyanhat, ha a mai nap negatívra sikeredik. Maradhat 24k kitartó katona, de ezek számát is megrostálhatja a napos idősík MorningStar gyertyakombináció lehetősége. Ez a 24k-s pozíciószám 16.-án alakult ki, amikor az ár 9k ellenállás környékén kereste a továbblépés lehetőségét és mivel megtalálta, ezeknek a haszonnal várakozó pozícióknak a csúszó stopjai, talán a 10k-s ellenállási zóna alá vannak elhelyezve. Tehát akik ezt az utóbbi két hetes hullámot még az elején elcsípték, azok a 10k-s zóna alatti stop esetén 26%, 9k-s beszállóval szintén a 10k-s zóna alatti kiszállóval 9% haszonnal így is jól járnának.
Ismét jól elkalandoztam, de a lényege ha az ár nem mutat határozat csökkenést, akkor a longs oldal kitartó tábora, a további hasznos reményében tartani fogja a 24k-s magasságot!
Shorts oldal pedig tovább hizlalhatja a megbízások számát, illetve itt egy kicsi gyorsaság is belevihető a történetbe, ha a mai napos gyertya kialakítja a MorningStar gyertyakombinációt, tehát az eladási megbízások egy része manuálisan aktiválásra kerülhet, illetve beszállhatnak azok, aki a long trend használva megelégedve most a másik irányba tartó vonatra is igyekeznek időben felszállni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/jOdT6uiR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SGeKnMCw/

Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson.
 
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Q4jiuYi1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Q4jiuYi1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/33sFQAVC/
https://www.tradingview.com/x/8bE8LlFF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/C5EIi95t/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
3
Általános kriptopénz témák / Szakdolgozat kutatás
« Utolsó üzenet: írta cryptobtc Dátum Ma - 10:46:09 am »
Sziasztok!

A szakdolgozatom megvalósításához, szükségem lenne, hogy kitöltsétek ezt a rövid kis kérdőívet a bitcoinról.
Csak pár perc az egész!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctvVpxrYj1rzCN4R_gu1FdnOTDsg4kdREGMvb_5ibXC3XBfg/viewform?usp=sf_link

Előre is köszönöm szépen!
4
Off topic / Segítségre lenne szükségem
« Utolsó üzenet: írta cryptobtc Dátum Ma - 10:41:06 am »
Sziasztok!

A szakdolgozatom megvalósításához szükségem lenne, hogy kitöltsétek ezt a rövid kis kérdőívet a bitcoinról.
Csak pár perc az egész!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctvVpxrYj1rzCN4R_gu1FdnOTDsg4kdREGMvb_5ibXC3XBfg/viewform?usp=sf_link

Előre is köszönöm szépen!
5
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum június 23, 2019, 10:42:22 am »
Késő este vagy éjjel még lehet csihi-puhi!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.23!


BTC, a piros Elliott hullám 4. korrekciós hullámát fel kellene hozni, ide a jelenlegi 11,163$-os csúcsba, viszont ehhez még szükséges az ABC hullám támasz zónába visszaérkezése! Ha itt elmarad az ABC korrekció, aminek még egy (C) hullámra van szüksége 10,000-10,200$-os magasságban, akkor az azt jelenti, hogy vagy még mindig a 3. hullámban vagyunk, esetleg az 5. hullám tovább nyúlik.
Tehát ha ez még mindig a 3. hullám, akkor 14k-s impulzus zárásban is lehet gondolkodni, ennek megfelelően a 4. korrekciós hullámra a 11,700$-os támasz környékén lehet számítani, esetleg a már most is túlnyújtózkodott 5. hullám elvánszorog 11700-ra és ott zárja végleg az impulzust, de ugyanezt az eredményt érnénk el a kék ABC hullámmal is!
A volume oszlopoknál láthatunk egy nagy piros kiugrást, ahol talán a macik tesztelték kapnak-e válaszreakció és azzal hogy láthatunk egy nagyobb leszúrást, szerintem a reakció megvolt, talán ezért sem erőltették a további határozott csökkenő irányú nyomást.
Összefoglalva, arra várunk hogy az ABC hullám milyen mélységben zár, de még az is nagy kérdés hogy kialakul-e vagy ezzel meg kell várjuk a 11,700$-os magasságot.
 
"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a június 10.-én indult jelenleg 3500$-os hullámban, megjelent az első felszúrás, ennek 424$-ja még elég apró, de már okozhat problémát. Ennek igazán akkor lenne ereje, ha még ma feltolnák a 11,700$-os ellenállásra, majd visszahúznák a nyitó 10,729$ környékére.
Arra hogy itt kifulladjon a bulltrend, a piros Elliott hullám elég nyomós indok, illetve ehhez még hozzájönne egy esetleges 1k-s felszúrás, aminek pedig a hyperwave örülne a legjobban. Bármi is lesz a végső megoldás, amíg a 10k-s  ellenállási zóna fölött vagyunk, addig nem kellene nagyon visszaeséstől tartsunk, sőt még a zóna átlépését követően sem, mivel ha a hyperwave lezáró 5. korrekciós szakasza kezdődik, annak a (B) hullámában még vissza kell térjünk ebbe az ellenállási zónába, majd ezt követően jöhet, a sokak számára katasztrofális 5k-s méretet is elérő zuhanás.
Ez egy sokkal szerényebb és barátságosabb korrekciós megoldás, mint például a tegnapi Facebook poszt alatt megosztott Alessio videó, amelyben a 2k-s mélység meglátogatása egy elég durva folytatást sem zár ki.
Az RSI plafon közeli állapotban, ami a túlvett közeli állapotot jelzi, tehát a tegnapi kiugró gyertyával történő zárás nem véletlen, de mivel a gyertya így is kövér maradt, ezen az állapoton ha szükséges még lehet feszíteni, például egy test nélküli felszúrással vagy egy kistestű megoldással, amely egy MorningStar gyertyakombináció kialakulását erősítheti, ha a hétfői napot konkrétan az ellenállási zónában zárjuk.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák tegnap újabb kísérletet tettek a 200-as mozgóátlag leküzdésére, ez még rosszabbul sikerült mint az előző napon, aminek eredményét a tegnapi napos idősík felszúró gyertyája is jelez. Tehát amiért a fekete lefelé mutató nyíllal megjelöltem tegnapelőtti gyertyát, arra a tegnapi csak ráerősített, ami annyit jelent nem csodálkozhatnánk egy mai 2k-s további csökkenő folytatáson.
Shorts oldalt már tegnap kidíszítettem egy piros Elliot hullámmal, ami 38-40k-s impulzus zárási lehetőséget hordozhat magával. A tegnapi gyertya 1500 egységnyi visszalépés mutat, ennek itt még semmi jelentősége, viszont a 4. rakéta ebből nyerheti azt a lendületet, amellyel átszaladhat a 30k-s ellenálláson, majd az Elliott 3. hullámához igazodva elszaladhat 34k magasságáig. Ez a 34k-s magasság, ár tekintetében azt az első nagyobb hullámmal történő visszaesést jelentheti, amelyet a hyperwave-hez kötöttem és hogy itt is megemlítsem Alessio videóját, ha a piros impulzus 40k-s szinten is túljut, akkor az ő videójában szereplő elképzelés is terepet nyerhet.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/stWYcZ9K/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OzoEsdNo/

Hetes nézet: 2 héttel ezelőtt a piros gyertyát követően már azt hihettük, hogy a 11,700-os ellenállásról leforduló fekete nyílra már nem lesz szükség, most viszont itt vagyunk a kapujában és még lehet hogy egy 3. fekete nyílra is szükség lesz. Viszont hogy itt se maradjon ki Alessio videójára hivatkozás, amelyben felvázolta azt az Elliot hullám elképzelést, ami egy új ÍATH csúcshoz vezethet, ennek érdekében lenne jó megoldás, ezt a jelenlegi hullámot tovább nem feszíteni és egy nagyobb korrekcióval visszatérni 5-6k környékére.
Tehát a piros színnel felvázolt videóban látható elképzelés szerintem azért nem működik, mert azt a kék ABC mozgással decemberben lezártuk és azért sem mivel logaritmikus skálán lett felrajzolva, ezáltal látványnak ijesztőbb, de azáltal becsapós is...
Visszatérve a mostani gyertyára, ami akár még a mai napon is változhat, de ha megtartja formáját, akkor ehhez még a jövő héten csatlakozhat hasonlóan pozitív folytatás.
Az RSI csíkon csökken irányú mozgás láthatunk, ez főleg a 2 héttel ezelőtti piros gyertyának köszönhető, ami engedett a túlvett állapot nyomásából, de az utóbbi 2 méretes bika gyertya visszatolhatja a görbéket és ismét túlvett állapotba, tehát ha itt jövő héten egy jelentős felszúrással rendelkező gyertya alakulna ki, az hozzásegíthetne az árat, egy nagyobb korrekciós mozgás kezdeti lépéseihez.
 
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1diIp35A/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/C0Q7xdUj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/sm0JlYfX/
https://www.tradingview.com/x/jwTIBW9H/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kztSQkhq/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
Kriptopénz Bányászás / Re:HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Utolsó üzenet: írta zsombor1 Dátum június 23, 2019, 09:08:31 am »
Sziasztok.
Ha Claymore logban ezt látom: "WATCHDOG: GPU 3 hangs in OpenCL call, exit", az milyen problémára utalhat?
Túlhúzás nem nagyon lehet, mert nincs túlhúzva.
RX580 8gb Nitro+
1160/2150
880/900
7
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum június 22, 2019, 11:16:32 am »
Mielőtt bármit is leszűrnénk a történésekből, várjuk meg a hétvégi eseményeket!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.22!

BTC, panaszra nem lehet okunk, tökéletesen túlteljesítettük az elvárásokat és ezzel ki is nyitottuk a bizonytalanság kapuját, megyünk tovább, maradunk vagy az ABC hullámmal felvázolt módon vissza-teszteljük az átlépett zónát.
Tehát ezzel a lendülettel mehetnénk is tovább, ami a hétvége pozitív hangulatával  megcélozhatná  a 11,700$-os ellenállást és a napos idősíkon követett hyperwaveet hozzásegíthetné egy minimálisan elfogadható záráshoz.
Ha az ABC hullámmal vissza-teszteljük a zónát és abból újra erősödésnek indul az ár, akkor a folytatásban a 11,700$-os ellenálláson is átszaladhatunk, megcélozva egy 14-15k-s magasságban elérendő következő célt!
A piros impulzus formáját ha megnézzük, az a 3. és 5. hullámban problémás! Az velük a probléma, hogy a 3. túl kicsi, a 5. pedig túl hosszú, viszont ezen egyelőre javítani nem tudunk. Ebben a formában akkor lett volna elfogadható, ha a 10k-s ellenállási zónában zárunk, most viszont egy új helyzet van, ami attól függően mi lesz a folytatás vagy ezt az impulzus formát megtartva kell továbblépjünk, esetleg ismét módosítani kell és a 4. korrekciós hullámot el kell költöztetni ebbe a mostani 10,938$-os csúcsba! Ezzel az utóbbi megoldással, egy esetleges 11,700$-os impulzus zárásnál, adnánk egy formát is ennek a történetnek!
És végül, ha ennyi volt a 2019-es év első nagyobb hulláma, akkor ezzel megkezdődhet a nyaralós időszak, amelyet követően a 2. félévben, de inkább az utolsó negyedévben, jöhet egy ennél is eredményesebb hullámmal történő folytatás, amelynek célja talán a 2017-es 19,903$-os csúcs.
 
"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a 4 órás idősíkon jelzett, átlagban 65 napos ciklusok következő görbéje most 25.-e környékén kell záródjon, amibe már egy korrekciós folytatás nem nagyon fér bele, arra viszont még van idő, hogy a jelenlegi hullám tovább épüljön, majd ha átléptünk a következő ciklusba, akkor azt végigkövetheti a korrekciós fázis.
Ha itt a hyperwave-hez alkalmazkodva jön a korrekciós folytatás, akkor ennek a következő ciklusnak, az első két hetében elérhetjük a korrekciós történet alsó(szerintem 5k környéki) szintjét, majd a hátralévő másfél hónapot lehetőséget biztosít a folytatás előkészítésére.
Tehát ha ekkorát zuhanunk, ott ugyanaz lesz a történet mint tavaly decemberben 3k környékén, ahol mindenki temette a Bitcoint, sokak további visszaesésre szállítottak, de aki figyelt és a 3,600$-os pozíció nyitásnál velem tartott, az most egy 200%-os haszonnal a zsebében akár már hátra is dőlhet, esetleg megvárja 11,700$-os ellenállást és ezzel további 25%-ot nyerhet.
Nálam ez a történet úgy néz ki, ha jön egy hirtelen bezuhanás, ami elérheti akár a 7,770$-os támaszt is, ott még nem ijedünk meg, mivel az a hyperwave korrekciós fázisának első hulláma, amelyet követ egy  erősödés, ahol még ennek a jelenleg átlépett 10k-s ellenállási zónának lehet szerepe, tehát ha ide eljutunk, ott már nem kell gondolkodjunk azon zárjuk-e a pozíciót.
Illetve még ennél is nagyobb hasznuk lehet azoknak, akik a tavalyi csökkenő trendben vásárolgattak. Ez 4db vételi pozíció jelentett, amelyek most durván 200%, 120%, 77% és 44%-os hasznot jelentenek, viszont mivel ezekkel sokkal nagyobb új ATH csúcsot elérő céljaink vannak, most csak a habot fölözzük le, a 77 és 44%-os hasznot hozó pozíciók zárásával.
Ahhoz, hogy ezt a két pozíciót zárni tudjuk, napos nézetben kellene lássunk egy nagyobb felszállással záró gyertyát, ami akár már lehet a mai is, főleg ha visszahúzódik a zónába, de reméljük nem fog és a 11,700$-os magasságot még a hétvégi történet eléri!
A volume oszlopoknál még mindig nem láthatunk kiugrást, tehát elképzelhető hogy itt csak egy a korrekciós folyamatot elindító akció eredményeként láthatunk néhány nagyobb piros oszlopot.
Az RSI megkapta a tegnap kért segítséget, ennek köszönhetően megközelítette a plafont, ami azt a gondolatot erősítheti, hogy az ár lassan túlvett állapotba kerül, tehát egyáltalán nem túlzó korrekcióban gondolkodni. 
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon felszúrtunk a 200-ss mozgóátlagra és ha visszamenőleg megnézzük hasonló gyertyával elég ritkán találkozunk. Fekete lefelé mutató nyilakkal megjelöltem néhányat hasonló gyertyát, ezeket rendre csökkenő folytatás követte, kivétel egy eset, amit piros nyíllal jelöltem, ahol emelkedéssel folytattuk, amire viszont magyarázott lehet, hogy egy csökkenő hullám aljánál jelentkezett. Tehát abból kiindulva, hogy ilyen konkrétan megérkeztünk mozgóátlagra és azt egy felszúrással fűszereztük, az előzményeket figyelembe véve nem nagyon várhatunk pozitív folytatást!
Shorts oldal már 4. rakétával utazik, ahol nagy kérdés hogy viselkedik 30k környékén. Mivel az ár tovább tudod emelkedni, az itt látható tegnapi erősödés tovább növelhette a short megbízások számát! Tehát mivel a két oldal között divergenciát még nem tudunk felfedezni, de ha a longs oldali felszúrást csökkenés követi, miközben a shorts oldal megtartja tegnap elért 29k-s magasságot, esetleg még tovább halad 30k irányába, az már  nevezhető divergenciának, majd ennek eredményeként árcsökkenés következik. Shorts oldali megbízások talán 11,700$ környékére lehetnek elhelyezve, viszont ha a long oldal nem tud többet hozzátenni a történethez, akkor ezek a megbízások manuálisan kerülhetnek élesítésre, ami a korrekció mértékét nem nagyon befolyásolja, de az intenzitásán tud lassítani.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wULarcbL/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/v5wQ455z/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/wnvLK6Zx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qv7mTkD1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/75lfKVwP/
https://www.tradingview.com/x/jwTIBW9H/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/RqN1dzYo/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum június 21, 2019, 10:51:47 am »
Még egy lépés, meg még egy, meg... de ha megbotlunk fájhat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.21!

BTC, ha a fekete ellenállásokat lépcsőfokoknak tekintjük, akkor még egyet kellene lépni a 10k-s magasság eléréséhez! Az utolsó előtti behúzott fekete ellenállásról, csak egy nyúlfarknyi vissza-tesztnek se nagyon nevezhető visszalépést láthattunk, ez még lehet problémás, kivéve ha a jelenlegi támaszról történő visszanézés, ezt kijavítja, tehát miután vissza-teszteltük az előző lépcsőfokot, jöhet az utolsó 10k-s szintet elérő lépés.
Lehet itt egy másik probléma is, amiről tegnap napos idősíknál is szó esett, méghozzá a 400$-os ellenállási zóna, ami itt órás nézetben elég szélesnek látszik, de napos idősíkon csak egy apróság. Viszont bármennyire is széles vagy apróság, ezt a zónát határozottan át kell lépni, ezzel kizárni a zónából történő visszafordulás lehetőségét!
A zónából visszafordulásra a piros 10k-s impulzus zárás kényszerítheti az árat, amelynek egy minimális korrekciója a 9k-s támassza történő visszalépés jelenthetné, maximum pedig ez 8,400$ környékét kellene jelentse. Mivel van egy egy 11,700$-os magasságot megcélzó elvárásunk, ehhez egy kompromisszumos korrekciós visszalépésre lesz szükségünk, méghozzá egy erősnek tűnő támasz zóna kijelölésével!
Ennek a zónának, a május 27.-ei és június 2.-ai csúcsok egy 8,800$-os támaszt, a 9k-s kisebb dupla alj pedig az ellenállását biztosíthatja, tehát ha az impulzus a 10k környéki a ellenállási zónában zárul, akkor ebbe a 150$-os zónába kellene visszajönni egy ABC korrekciós hullámnak.
Nagyon nem egyszerű kérdés ez a 10k magasságában húzódó zóna, mert ebből csak akkor jöhetünk ki jól, ha határozottan átlépjük, de bizakodásra adhat okot hogy itt vagyunk a hétvége kapujában, amely hétvégék mostanában jól szoktak elsülni. Illetve egy tegnap esti meglátás, ami az utóbbi hetek pénteki napjaira vonatkozik, amely napok rendre 400$ környéki eredménnyel zárultak, sajnos ez a 400$ a zónán nem tud átsegíteni minket, viszont a zónába megérkezést segítheti, majd bízva egy hétvégi pozitív folytatásban, talán vasárnap késő estére vagy a rákövetező éjjel átverekedjük magunkat ezen a zónán. 
 
"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: eredményes napot mutat a tegnapi kisebbik bika gyertya, ami az órás háromszög tökéletes elhagyása után araszolgat felfelé. Közelítünk az órás kitérőnél aprónak említett ellenállási zónához, amit egy gyertyával kellene átugrani, ehhez egy 1,000$-os ugrásra lenne szükség, aminek a valószínűsége elég kicsi!
Tehát ha az előző hetek gyertyáira tekintünk, akkor ezen zóna átlépéséhez, a mai gyertyával együtt 3 gyertyára lehet szükség. Viszont ha még jobban visszamegyünk az időben, akkor áprilisban, illetve májusban is láthattunk olyan 800$-os bika gyertyákat, amelyek most segítségünkre siethetnének. Itt újra elő kell vegyem, a hyperwave lezáráshoz szükséges, utolsó csapkodó gyertyák esetleges megjelenését, tehát egy 800$-os hétvégi történet, amit követne egy hasonló kiugrással záródó gyertya, az ellenállás zónától függetlenül, a féléves bulltrendünk végét is jelenthetné!
Az RSI miután határozottan megérkezett a felső zónába, jött egy három napos pihenő időszak(ezt jelzi az órás emelkedő háromszög), ami az rsi mozgásában kisebb visszafordulást eredményezett, de mivel határozottan megkapaszkodtunk a felső zónában, most kaphatná meg a következő nyomatékot, tehát ez is erősítheti a zóna átlépésének sikerességét.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a shorts oldalon nagyjából 1500, a longs oldalon csekély 500 egységnyi emelkedés a tegnapi eredmény, tehát az eladók háromszor akkora aktivitást mutatnak mint a vevők, viszont az eladói fölény az ára semmilyen ráhatással nem volt, csak a megbízások száma növekedett. Ezek a megbízások elképzelhető hogy a 10k-s szint környékére lettek élesítve, de mivel ez a szint már elég közel van, inkább 11k fölötti magasságban gondolkodnék, ott is csak akkor, ha egy mindenkit meglepő kiugrásszerű emelkedés venné kezdetét, hasonló mint amit a hyperwave lezárásához is várnánk! Természetesen a vevők elképzelését is erősítené, ha nem csak ilyen néhány száz egységi emelkedést sikerülne hozzátenni, hanem sokkal életképesebb 1k-s csomagokat.
Tehát a longs oldali mozgást, továbbra is a 200-as mozgóátlagra várnám, ahol beszédes lehet, az alá, esetleg fölé vagy konkrétan rajta zárás. A shorts oldali mozgás pedig első ránézésre úgy tűnik a 30k-s ellenállásig megállíthatatlan, de amíg csak a pozíció számokat művelik, addig az árra negatívan nem tudnak hatni, viszont minél jobban felgyűlik a megbízások száma, annál nagyobb bezuhanás lehet a végeredmény.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/uT8F8FjT/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/P1N8MRBx/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zJ032FY9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HgaJ0Hhb/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2Vk7qA8P/
https://www.tradingview.com/x/iMiAG9VF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/I5JT5SzL/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Wirex VISA kártya + Curve kártya
« Utolsó üzenet: írta Morty Dátum június 20, 2019, 07:20:09 pm »
Lehet egy kérdéssel több?

1. Wirex kártyát netes vásárlásra használta-e már valaki?
2. Wirex kártya vagy Paypal-os vásárlás? (Paypalit elméletileg a nav bácsi nézi)
3. Esetleg minden nap vegyek le 250$/250€-nak megfelelő kp-t és majd kp-vel vásároljam meg azt amit kinéztem?

Vagy van-e más ötlet ki hogy jut hozzá a zséhez...?
10
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum június 20, 2019, 09:54:54 am »
Főszerepben az 524$-os háromszög!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.20!

BTC, a pici, de mégis erősnek tűnő dupla alj lehetőség, végül az 50-es mozgóátlagon elhalt, majd a 9,069$-os sárga, jelen esetben támasz segítségünkre sietett, amelyről már egy jobban kinéző durván 250$-os erősödéssel megérkeztünk a háromszög ellenállására.
Ezen háromszögön belül mozgás jelenleg a D érintési pontnál jár, tehát egy kisebb korrekciót követően, a háromszög 524$-os mélységével megegyező, remélhetőleg intenzív emelkedés veheti kezdetét, talán az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelését követően!
Hasonló háromszöggel május 14-23 közötti időszakban találkozhattunk, annak 1,300$-os mélysége végül 800$-os kiugráshoz vezetett, a maradék 500$-t a múltheti emelkedés bepótolta. Remélhetőleg a mostani történet sikeresebb lesz és a háromszög mélységével megegyező folytatás következik, ennek első lendületes hullámát fűszerezheti egy 9,500$ környékéről történni háromszög vissza-teszt, majd mivel a háromszög mélységével megegyező emelkedésnél többre lesz szükségünk a 10k-s magasság eléréséhez, még egy 200$-os pluszt is össze kell szedni!
Sajnos ez a mozgás sokkal lassabb, mint amire a zöld zászló jelzése által várhattunk, ebből kifolyólag a 10k-s magasságba várt impulzus zárás, jó értelemben okozhat még meglepetést. Ezt a meglepetést, tehát a sokkal magasabban zárást, indokolná a sárga parabolikus ív, illetve a zászló 10,400$ esetleg 10,600$ magasságba várt megérkezése, ahonnan az egyelőre levegőben lógó ABC korrekciós mozgás, talán lehetőséget biztosít a 11,700$-os magasságba történő továbblépésre!
 
"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos nézet arról is árulkodik, hogy az ellenállási zóna, ahova az órás impulzus zárását is várjuk, azt azért is érdemes lenne kitolni 10,400-10,600$-os magasságba, mert ha ebben a zónában zárunk és a zóna tökéletesen működik, akkor az ABC korrekciós mozgás sokkal durvábban is elsülhet. Tehát vagy ezen zóna alatt kell kialakítani valami erősebb továbblépési lehetőséget vagy a zóna fölött, majd ebbe a zónába ha sikerül vissza-tesztelni. az rögtön kinyithatná a 11,700$-os ellenállásra vezető mozgás kapuját.
Minél tovább húzódik és minél lassabb a történet, amit fűszerezünk rengeteg apró gyertyával, a hyperwave tökéletes záráshoz szükséges csapkodó lezárás annál magasabb szintek elérését igényli, ennek a feltételnek a 11,700$-os ellenállás már csak nagyon szűken tud megfelelni. Nálam a következő fontosabb ellenállás 17,200$-os magasságban van,  ami egy csapongó felszúrásokkal fűszerezett lezárás esetén is túlzásnak tűnhet, de ha nagyon keresgélünk, akkor 15k-s magasságban lehet egy alternatív ellenállást keresni!
Tegnapi gyertyától azt vártuk, hogy érje el az előző két nap záró illetve nyitó szintjét.  Ettől pár 10$-ral elmaradtunk, de a lényegen nem változtatott, ez utóbbi három gyertya segíti a továbblépést, de hogy ennek megfelelő eredményét is lássuk, az órás háromszög 524$-os jelzésének megfelelően kellene minél jobb teljesíteni!
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: befeszült várakozás mindkét charton, tehát nem véletlen az órás háromszög lehetőség és mivel long trendben vagyunk, itt elsőbbséget élveznek a felfelé mutató lehetőségek, ami ellen láthatólag az eladók se nagyon tiltakoznak, ennek megfelelően ha az ár tovább emelkedik, akkor a short megbízások is feljebb kerülhetnek!
Longs oldal rövidtávú célja a 200-as mozgóátlag 26k környéki elérése lehet, illetve ha szándék van ezen is túllépni, akkor alatta vagy fölötte kellene határozottan megállni, elkerülve ezzel a visszapattanás lehetőségét.
Shorts oldal ha továbbra is csak a megbízásokra gyúr, akkor tovább emelkedik és követi a longs oldali mozgást, esetleg ha itt az ár visszaesése nélkül csökkenő mozgás alakul ki, akkor az előzőleg elhelyzet megbízások visszavonásra kerülhettek. De ha ezt követően újra emelkedés mutatkozik, az csak arra adhat bizonyítékot, hogy az eladási megbízások feljebb kerültek, tehát még mindig nem bíznak a long trend kifulladásában.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TGKEBDNz/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WZEuehb1/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qTv6gTvz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8Ye73eaK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Jw5wysmV/
https://www.tradingview.com/x/t9Kth6T6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7Q42JtG1/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10