Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 22, 2019, 11:04:18 am »
Nyaralásra gyűjtünk még long, nemsokára short irányba!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.22!

BTC, ha egy fel vagy leszúrás csúcsa kerek, tehát tized, század, ezred, stb. nélküli végeredményt mutat, főleg kiélezett szituációban, az számomra nem tök véletlenül kialakult eredményt tükröz. Ettől függetlenül lehet véletlen a tegnapi 5,225$-os, pontosan a 200-as mozgóátlagra történő leszúrás, tehát ahogy várható volt a kék csatornából csökkenő irányba egy enyhe kipottyanásnak leszünk részesei. Ezt követően egy egész napos tétovázás után, szintén pontosan egy kerek számmal 5,270$-os magasságában felszúrtunk az 50-es mozgóátlagra, majd egy kereket 5,267$-os csúccsal ezt megismételtük.
Ez volt a csökkenő hullám első felvonása, most az a kérdés, a mozgóátlagok közé beszorulva melyik enged a nyomásnak, ha az 50-es az ismételt lehetőség a fekete, órás idősíkon brutálisnak nevezhető oldalazó sáv elhagyására. Viszont ha a 200-as, akkor egy a kerek számoknál maradva 5,100$-os leszúrással olcsón is megúszhatnánk a piros támaszon vagy kicsit többet fizetve, a 4,950$-os szintén kerek szinten, de reméljük a nyuszi ennyire nem akar kitolni velünk.
A felfelé mutató fekete nyíl még marad a helyén,  mint a lehetőség kimaradásának kőbe vésett szimbóluma, de nem csak dísznek, hanem hogy a fekete oldalazó sáv elhagyása esetére mutassa a még mindig lehetőségként fennálló irányt!
A volume a tegnapi akcióval kicsit nagyobb oszlopokat alakítod ki, de összességében jelentősen alacsonynak nevezhető, ami továbbra is jelzés értékkel bír egy nagyobb elmozdulás bekövetkeztére!
Az RSI ismét hullámokban tör felfelé, ennek akkor vehetjük hasznát, ha néhány órán belül mindkét csík megkapaszkodik a felső zónában, majd ehhez csatlakozik, illetve ennek hatására az ár is kilép a fekete oldalazó sávból!
Tehát az előttünk álló napnak ugyanolyan bizonytalanul futunk neki, mint ami a kék csatornában való mozgást és végig követte, de még ha csökkenő irányba is folytatjuk, szerencsére a macik aktivitásában csak enyhe csökkenő irányú szándékok bukkannak elő.
 
Napos: a tegnapi gyertya szerencsére nem az 5,167$-os leszúrás aljánál záródott, ugyanis ezzel könnyen vérszemet kaphattam volna macik, ettől függetlenül csökkenés ma is összehúzható, de mégsem tükröz akkora gyengeséget!
Kár hogy ilyen sokáig húzzuk az időt, ebben az ellenállási zónában, viszont így utólag megnézve, még szerencse hogy ilyen tág kereteket biztosít.
A világoskék impulzus 5,755$-os piros ellenálláson történő zárása, úgy gondolom sikeres lehet, de ha erről a piros ellenállásról sikertelen lesz a zóna vissza-tesztelése, akkor a 6,180$-os megelégedést nyújtó magasság itt most kimarad a játékból.
Tehát az elkerülhetetlen korrekció, amelynek szurkolni kell hogy elérje a 4,200-4,500$ környékét, majd ott szintén nem kell gyászosan kezelni a várhatóan egy-két hónapos talpra állási folyamatot(amit ugyebár mindenki nyaralással tölt), mivel ha ez a jelenleg mögöttünk hagyott két hónap, majd a várhatoan előttünk álló egy hónapos korrekciós folyamat megvalósul, akkor elvileg ha mindenki kinyaralta magát nyugodtan hátradőlve figyelhetjük azt az erősödési hullámot, ami 9-10k magasságáig kellene eljusson és hogy senki se szokjon bele a kényelembe, egy óriási zuhanás újabb tisztítókúrát hajthat végre.
A mai elvárás, ha a tegnapi leszúró gyertyából indulunk ki, akkor hozhat enyhe pozitív történést, kicsit bízva a meglepetés erejében, de nem meglepődve akkor sem, ha az ünnepi hangulat hatására a visszaeső forgalom kisebb szabadesést okoz!
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák aktivitás hiányát, most nyugodtan ráfogatjuk a nyuszira, viszont ha ez így van, akkor ma sem lesztek aktívabbak, reméljük ennek az ünnep után sem fizetjük meg az árát. Bízva abban hogy a föld nem minden részén ünnepelnek, viszont a Bitcoin és az abban rejlő lehetőségek szinte mindenhol elérhetőek, nem kell az ünnepi hangulatra hivatkozva, túlságosan gyengébb teljesítménytől tartani, mindenesetre az utóbbi 3 nap békés hangulata, inkább a maciknak kedvezett.
A shorts oldal kicsit pozitívabb képet mutat, ami 3 nap alatt vált kicsit veszélyesebbé, de ez még mindig csak egy figyelemfelhívó történés, de ha komolyan gondolják a macik, akkor 24k fölé tolják az aktivitást, viszont ha ez csak egy kisebb levegőhöz jutás volt a részükről, akkor a 21k sárga támasz alá visszaesve továbbra sem térnek el az utóbbi két hónapot meghatározó nehéz időszakától, amit viszonylag jól kihasználtak a bikák, de még a koronát fel kellene tenni!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/NclVcGPS/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/stDPjJLK/

Hetes nézet: a charton jelzett ellenállást már rég megugrottuk, sőt azóta már másik 2 fontosnak tűnő ellenállást is, talán egy ilyen következő fontos akadály lehet az 50-es mozgóátlag is, csak nehogy sok legyen a jóból és sok átlépet akadály, a vissza-tesztek kimaradások okán egy csomagban kerüljön benyújtásra.
Ebből a magasságból még a 4,452$-os piros támasz vissza-tesztelése sem kellene hogy katasztrofális gondolatokat indítson el, viszont a 4,950$-os támaszra múlt héten hajszálpontosan láthattunk egy leszúrást, amely nem tudni mennyire elégítette ki a vissza-teszt igényeit. Tehát ha a vissza-teszt rendben volt, akkor annak megerősítéséül, az előttünk álló hetet pozitívan kellene eltöltsük, ami az 50-es mozgóátlag átlépését kellene mutassa!
Bízva abban hogy a májusi negatív trend megérkezése előtt, még van bő egy hetünk, amit megfelelőképpen kihasználunk, viszont ha messziről ránézünk a chartra, akkor a 6k egy szerényebb tempójú mozgásnál is reális magasság lehet, azonban a 7k, pontosabban a 7,770$-os ellenállás eléréséhez már sokkal intenzívebb napokra lenne szükség, aminek az első lépéseit, már hétfőn max kedden látnunk kellene!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/o9e7yyLP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/w4PV0EfW/
https://www.tradingview.com/x/zbJbJVcN/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HHJDTynU/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
2
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 21, 2019, 10:53:19 am »
A penge élén csúszunk, egy csiga nyugalmával!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.21!

BTC,  a kék csatornán belül voltak izgalmak, de ahol a  felfelé mutató fekete nyíl útját követve kiléphetett volna az ár, csak egy félszúrásra futotta, majd jött a csökkenő irány, ahol a csatorna támasza egy elég határozottnak tűnő mozgásnak állta útját!

Ezek a tegnapi és az utóbbi néhány nap történései okán tettem fel Facebookon azt az egyszerű kérdést, hogy gondolja a többség? https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/permalink/631462293945188/
A többség felettébb pozitívan látja a folytatást és azt hogy milyen időtávra vonatkozik a kérdés? A kérdés időtávját, azért nem lehet meghatározni, mert nem is kell és ha erre vonatkozott volna a dolog lényege, akkor a kérdés is egészen más lett volna!
Az április 2.-ai bő 1,000$-os erősödést követően, kialakult egy lassan 3 hetes bizonytalan tovább erősödik vagy bezuhan kérdés, erre vonatkozott az egyik választható lehetőség a jelenlegi, tehát 5,300$ környéki áron besül a mozgás és megkezdődik egy nagyobbnak nevezhető korrekciós mozgás. Viszont mivel ezekben a hetekben a bizonytalanban csücsülünk, , miért ne mehetne tovább az ár a közeli 6k-s vagy a kicsit távolabbi 7k magasságokba!
Mint nyilvánvaló az ár egészen hasonló mozgást produkál, mint azt 2015-ben is láthattuk, ami végül a 2017-es decemberi 19k-s csúcsban végződött! Tehát ha ez a jelenlegi februárban indult emelkedő trendben mozgó hullámot, a két kisebbnek nevezhető 500$-os korrekciójával, továbbra is a 2015-ben látható eseményeket követi, akkor a tavaly novemberi zuhanást megelőző 6,481$-os szintet el kell érjük, sőt mivel 2015-ben ezt a szintet át is léptük, ezzel számolva most a 7k-s magasságot szűken elcsíphetjük. Ha izgalommentesen akarjuk ezt a 6-7k közötti mozgást figyelni(feltéve hogy a jelenlegi szinten nem sül be az ár), akkor érdemes az első, napos szinten nagyobb felszúrást bemutató gyertyát követően, biztonságba helyezni a remélhetőleg 4k alatt nyitott pozíciók hasznát, illetve ha az én stratégiámat nézzük, akkor ehhez a pozícióhoz nem nyulunk, csak a 4,950-os pozícióval keletkezett hasznot tesszük zsebre!

Tehát a kicsit hosszabb távú várakozásaink pozitívak, viszont a kék csatornában látható mozgás, egyelőre nem sok pozitívumot rejteget és ránézésre minimum 100$-os a 200-as mozgóátlagon megtámaszkodó korrekciót, de akár a 4,950$-os támaszra is visszanéző mozgással indíthatjuk a jövő hetet.
 
Napos: az RSI csíkon hagyott fekete négyzetek lényege, szeretnénk egy 3. hasonló négyzetet berajzolni, a következő remélhetőleg emelkedő hullámban való mozgást követve. Tehát az RSI alsó zónájából kilépő, egyelőre jelentéktelennek nevezhető emelkedés, remélhetőleg egy a gyertyák által is követett erősödés kezdeti lépése, ami ideális esetben az RSI felső zónába érkezés és a gyertyák ellenállási zónából történő kilépésének pillanatában éri el a csúcspontját!
Nem ide tartozik, de a BNB, főleg az utóbbi két napban látható erőteljes pumpálásának valószínű nagy zuhanás lesz a vége, amiben nem a negatívumot kell keresni, hanem a lehetőséget és azt nem a short oldalon! Ebbe a pumpálásba ha mindenki megelégedésére a legmagasabb árat sikerült elérni, akkor a haszon esetleg Bitcoinba történő áthelyezése, segítheti a Bitcoin jellegi szintről történni továbblépését, tehát ha a BNB-vel felpumpáltuk a bicikli első kereket, akkor a Bitcoinnal most ezt megtehetjük a hátsó keréknél is, majd ezt követően a crypto család többi bicikli kerekének felfújásával, megkezdődhet egy hosszabb túrán elindult kerekezés.  https://www.tradingview.com/x/ogogiuFv/
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos nem azt látjuk, hogy még ha lassan is, de növekednek a longs pozíciók, pedig ha eredményt szeretnénk elérni, akkor azt már napokkal előtte jelezni kellene. A tegnap és a tegnapelőtti határozott visszalépés egyelőre nem erre utal, de talán amíg a zöld támasz fölötti mozgást tudjuk tartani, addig az ár tekintetében sem kell nagyon visszaeséstől tartani.
A shorts oldal sokkal enyhébb visszalépést mutatott tegnap, ami nem egy megnyugtató történet, az ár hetek óta bizonytalan mozgására tekintettel. Tehát itt shorts charton, a tegnapi gyertyát betakaró pozitív történés, könnyen visszavihető az árat a 4,950$-os támaszra, ahol még továbbra sem dől el a kérdés, 1,000$-os csökkenő vagy emelkedő mozgással folytatjuk.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/poKRzolw/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/2VtzViHO/

"Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.
Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Z3QufWay/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0LR8HKDs/
https://www.tradingview.com/x/yq7POBlI/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qVE9jHhN/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
3
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 20, 2019, 10:29:31 am »
50%-os esély, mert ez figyelemfelkeltő! :))

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.20!

BTC,  a 19-re lapot húzás, még mindig ott tart, hogy húzzuk a lapot pontosabban húzzuk az időt, ami nem véletlen, mert a mögöttünk hagyott 17 napos el nem döntött kérdés, kiugorjon vagy bezuhanjon az ár, még nem eldöntött kérdés. Tehát hogy megkezdjük azt a nagyobb korrekciót, amely előkészíti a szerintem 10k környékére érkező árat, esetleg van még itt keresnivalónk, akár 7k fölötti magasságban is és ez már egy sokkal gördülékenyebb 10k-ról történő nagyobb korrekció utáni, a lehetőleg 2017 decemberi csúcs elérését, esetleg azt meg döntő hullám előtt.
A charton ismét csúcsforgalom, de a lényeget a fekete csökkenő illetve emelkedő irányba mutató nyilak is jól összefoglalják.
Van itt egy, a 4,872$-os leszúrást követő fordulat után kialakult piros nyíló ék, ebből normál esetben csökkenő irányba kellene kilépjünk, ami nagyjából 4,500$ környékére hozhatná vissza az árat. Ennek a támasza a 4,950$-os lesszúrással nem tudni mennyire került megerősítésre, az ellenállás viszont már 4 konkrét szinte hajszálpontos érintéssel is rendelkezik. Ebből kiindulva és abból hogy eközben kék színnel kialakult egy kisebb emelkedő csatorna, ez első ránézésre sem egy pozitív történés, ennek megfelelően a csökkenő irányba mutatót fekete nyilak útját kellene kövesse az ár. Első megálló a 200-as mozgóátlag, majd az ellenállás zóna alja lehet, ennél lejjebb nem kellene jutni ezzel a történettel, főleg azért nem, mert itt találkozhatunk egy erős trendvonallal, viszont ezt csak a 6k-s szintről történő korrekció után kellene érinteni, ami szerintem arra lesz jelzés, hogy a 7,770$-os napos idősíkon felvázolt impulzus zárás sikerrel járhat!
Sokkal egyszerűbben megadhatnák a felfelé távozást, például követve a szintén fekete színnel felvázolt nyíl mozgását és az ellenállási zóna elhagyása előtt megtámaszkodva, az órás tekintetben szerepét tekintve kisebb lila trendvonalon, majd végül megérkezhetnénk 6k-s magasságba, ahonnan már ha szükséges, a csökkenő irányba mutató fekete nyilakkal elérhető lila támaszra is megengedett lenne egy nagyobb korrekció!
Tehát összefoglalva, a piros ellenállás alatti kék csatornában mozgás, nem a pozitív folytatásra utál, viszont már a piros emelkedő ék 5,234$-os csúcsánál is úgy gondoltam, itt csak egy nagyobb kiugrással lehetünk sikeresek, ami minimum eléri az ellenállási zóna 5,500$-os felső szintjét . Erre a kiugrásra még mindig várunk, amíg ez nem érkezik meg, addig a csökkenő irányú gondolatok az erősebbek!
 
Napos: a tegnapi történések nem sokat, sőt semmit nem segítettek a megoldás megtalálásában, ennek a gyertya is bizonyítékát adta, ami egy le/fel szórással rendelkező doji gyertya, ennek ugyebár trendfordító hatása is szokott lenni, itt azonban max az előző 3 napi pozitív történetet tudná megfordítani, ami az órás idősíkon felvázolt 4,950$-os támaszra történő visszaérkezést jelenthetné.
A mi napos trendünk azonban ha szigorúan a csúcsokat nézzük, akkor a tavaly december 15.-ei 3,157$-os leszúrással vette kezdetét, amire veszélyes volt a január végi enyhén csökkenő mozgás, majd a február 24.-ei 500$-os zuhanás, illetve most a 12.-ei szintén 500$-os határozott visszanézés. Tehát ha ezt a próbát is hasonlóképpen kiállja az ár, mint a február 24.-ei zuhanás utáni 35 napos szenvedéssorozatot, akkor az április 2.-ai kezdetben 700$-os kiugráshoz, majd az azt követő napokban kialakult és összességében 1,200$-os történettel záródó folytatást tudnánk a jelen szituációból is kipréselni.
Alapul véve a 2015-ös mozgást, amire elég szépen hasonlít a jelenlegi, már a februárban megkezdődött erősödési folyamatnál, ha tényleg követjük a 2015-ös történetet, akkor az áprilisi csúcsot követően, gyászos májusi folytatást kellene lássunk és ez 1-2 hónapos magára találót történet is követheti. Viszont a jelenlegi legmagasabb 5,420$-os csúcs elég halványnak tűnik, kellene minimum a tavaly novemberi zuhanást megelőző 6,500$ környéki magasság, de ha kompromisszumos megoldást kell keresünk, akkor talán a piros 5,755$-os ellenállás is elfogadható.
Lejjebb a linkek között található, 2015 a jelenre vetítve képen látható, azaz őrült iramú ár megduplázó mozgás, amire most a 6k alatti csúcs esetén, a májusi negatív folytatás után számolnunk kellene. Ezért gondolom hogy az idei évet, ilyen szerény történettel 10k magasságában lehetne zárni, ettől eltérő esetleg sokkal intenzívebb kitörési sorozat, szerintem nem tenne jót a jövőbeni árnak, mivel annak tuti teljes korrekciós visszaesés lenne a vége és a csúcsa talán még a 2017-es 20k-s magasságot sem érné el.
És ha ezt mindenki végigolvasta, akkor most a charton látható mozgásról is essen szó! A gyertyák egyelőre csak halványan segítik elő a világoskék impulzus sikeres zárását, de az alacsony volume utalhat arra, ezt még túl is teljesíthetjük, de a sikertelenségére is! Az RSI akkor is belekezdhet a középső zónában felfelé vezető útjába, ha a gyertyák továbbra sem tudnak kimozdulni az ellenállási zónából, viszont ez egy szenvedős folytatást jelent, de így elérve a felső zónát, utalhat egy olyan nyomásra, ami egy rakétaszerű kiugrással pontot tehet a dolgok végére, megerősítve a 2015-ös hasonlatok létjogosultságát.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a long chart eléggé össze-vissza történetet mutat az áprilisi kiugrást követően, de a gyertyák egy erősnek tűnő zöld támaszt alakítottak ki, az ellenállást viszont csak az április 3.-ai csúcs támasztja alá. Ez a zöld háromszög, remélhetőleg nem ezt jelenti, amit első ránézésre jelenteni kellene, tehát hogy irány a 20k-s mélység, azonban ezzel sem lenne probléma, ha eközben az ár 6k, de a még jobban kinéző 7k-s magasságot karcolná.
A macik tegnap reggeli semmittevése, később pozitív történettel záródott, most ez a pozitív történet a jelen mozgással eltűnni látszik, ismét nagy kérdés ez nap végére hogy alakul.
Együtt emelkedett mindkét oldal, most viszont együtt kezdtek csökkenésbe, ami számomra pozitív előjelű történetet jelez, tehát egyelőre még nem izgulok a 6k esetleg 7k-s magasságot elérő, nagyobb korrekció megkezdése előtti csúcs sikertelensége miatt, ettől függetlenül borotvaélen táncol a történet.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/CYmYKS7t/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/JTF2bdR2/

"Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.
Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/534RWwhi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Aidtiu6x/
https://www.tradingview.com/x/0W7MX6Uh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/WNsy3P8q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
4
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kereskedés - traderek között
« Utolsó üzenet: írta dogi Dátum április 19, 2019, 06:06:04 pm »
A RVN újabb felemelkedése:


5
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 19, 2019, 10:36:42 am »
19-re kellene lapot húzni, a hosszú hétvége kapujában!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.19!

BTC,  a helyzethez képest nem sok javulás történt, pedig a háttérben a short, long pozíciók  szép növekedésnek indultak és ezzel ki is oltották az áremelkedés/csökkenés  lehetőségét.
Megérkeztünk a fekete, bő két hetes oldalazó sáv felső szintjéhez, itt azonban erő híján nem sok mindent tudott kezdeni az ár, vissza is fordult, majd határozottan átszúrt az 50-es mozgóátlagon. Az átszúrás, majd az alatta zárás, nem egy pozitív történet, főleg az ezt követően kialakult nagyon apró gyertyákból álló erősödési folyamatot megnézve. Ebből mozgásból nem az jön át, hogy valami őrült tempójú emelkedési sorozat előtt állnánk, habár ez előjelek nélkül is bekövetkezhet, inkább a csökkenés!
Csökkenés esetén 4 lehetőség is számba vehető:
1. a 200-as mozgóátlag 5,100$ környéki érintését követő fordulat.
2. a piros nyíló ék támaszának elérése és innen egy visszafordulási kísérlet, de a nyíló ékből csökkenő irányú kilépést vizionálunk, így a támasz elérése már önmagában egy rossz élője, inkább gyalogoljunk át rajta.
3. lehetősége a 4,950$-os támasz, de ezt már egyszer eljátszottuk 15.-én.
4. lehetőség pedig a fekete oldalazó sáv 4,782$ környéki aljára megérkezés, ami szintén nem a legpozitívabb előjelek közé tartozik.
Tehát itt most megfordult a kocka és a múlt héten még inkább fölfelé kínálkozó lehetőség bőség, most inkább csökkenő irányba halmozódik! Azonban mivel a tegnapi pozitív történésekből egyik oldal sem gyengült meg jelentősen, egyenlőre teljes a bizonytalanság, de bízunk abban hogy a mögöttünk hagyott két hónap pozitív hangulata, továbbra sem változott.
 
Napos: ha visszatekintünk a mögöttünk hagyott napok mozgására és azzal szeretnénk a piros ellenállást elélvez zárni a világoskék impulzust, akkor még egy hét szenvedés előttünk lehet. Nem ezzel a héttel van a gond, hanem hogy az utóbbi két hét mozgása bármelyik pillanatban behúzhatott volna egy nagyobb zuhanást, ez szerencsére 11.-én nem okozott problémát, sőt ideális leszúrással záródott, de azt követően kialakult a megyünk is meg nem is szituáció, ez így továbbra is egy kb. 1,000$-os zuhanás lehetőségét rejtegetheti. Erre mint már sokszor írtam szükség volna, de ezt az elért 5,420$-os magasságot még kevésnek tartom, ha erre a csúcsra szeretnénk ráépíteni az új csúcsokat döntögető, váratóan az év végén kezdődő folytatást.
Tehát minél tovább húzzuk az időt, annál kevesebb a lehetőség, még ebben a hullámban a 6k-s magasságot elérni, jelenleg ez még adott, de már a háttérben látszik a mozgolódás, ami arra utalhat, ha átalusszuk a hétvégét, akkor max a jövő héten választ kapunk a kérdésekre.
A volume még alacsony, RSI egyelőre még nem kapott segítséget az alsó zónából történő elmozduláshoz.
Tegnap mivel visszakapaszkodtunk a tavaly novemberi zuhanás tekintetében fibo 0.61 magasságába, pozitívan kell hozzáállni a folytatáshoz, bízva abban hogy ez nem egy félrevezető erősödési kísérlet, hanem jelzés arra, nyugi megyünk tovább csak nem olyan egyszerű feladat. Talán a 4,500$-os mozgóátlag kereszt lesz az a momentum, amire mindenki vár!
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem lettünk sokkal okosabb, köszönhetően a mindkét oldal ugyanolyan kiugró teljesítményét látva.
Bikák, talán a jelenlegi csökkenő mozgásukkal, a március 22. környéki csúcsra húzott ellenállást, most támaszként használva próbálják megoldani a továbblépés problémáját, ezt akkor nevezhetjük sikeresnek, ha megérkezünk a 200-as mozgóátlagra, még jobb esetben fölé is zárunk.
Macik a 21k-s ellenálláson jelenleg még nem döntötték el hogy is legyen a folytatás, de az a tény hogy határozottan zárták le a gyertyát, azt kellene előjelezze, hogy a folytatás határozott visszaesés. Szerintem itt arra megy ki a játék, hogy egy nagyobb kiugrással számolnak a spekulánsok, így talán 5,500$ vagy durvább gondolattal 6-6.5k fölé helyeztek el jó néhány short megbízást, esetleg gondolván hogy a bikák két hete várnak a folytatással megpróbálnak csökkenő irányú mozgással némi hasznot realizálni. Viszont azzal nem számoltak, hogy a bikák is felveszik a kesztyűt, így most ha nagy visszaesést látunk itt shorts chaarton, ez azt jelentheti nem jött össze, továbbra is a bikáké a színpad!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/0OGi8VkQ/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/jMobmIC7/

"Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.
Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lKhiG7fb/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PesEGVvd/
https://www.tradingview.com/x/0W7MX6Uh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/WNsy3P8q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 18, 2019, 09:57:53 am »
6k-s szinten tartást manipulált időhúzásnak gondoltam, 3k-s szintet manipulált alacsonyan tartásnak, most 5k hasonló gondolatok pozitív értelemben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.18!

BTC, ezzel az utóbbi 2 napban bemutatott, halványan emelkedő csatornaszerűségben való mozgással, még akkor se megyünk sokra, ha a fekete oldalazó sávból kilépünk felfelé. Ezt nem gondolnám, ha tegnap, mikor a short pozíciók enyhe aktivitást mutattak, a tegnapi címtől eltérően, nem alszanak, csak ismét tudatos kivárós játék zajlik, viszont látszik a gyengeségük, de ha a bikáknak komolyabb szándékaik lennének, azt biztos nem tudnák kivédeni, jelenlegi szöszmötölést viszont még igen.
Határozott mozgással egy nagyjából 200$-os kiugrásra, majd 150$-os korrekcióra lenne szükség, ami vissza-teszteli a fekete oldalazó sávot és folytatva ezt a lendületes mozgást, az 5,500$-os felső szinttel rendelkező ellenállási zóna elhagyását kellene megkísérelni, de itt már egy nagyobb 500$-t elérő bikafuttatásra lenne szükség. Semmiből kellene ennek a határozat mázgólódásnak kiindulni, szerencsére ilyeneket az utóbbi hónapokban sűrűbben láthattunk, csak hát itt van ez a jelenlegi több mint 2 hetes oldalazó bizonytalanság, ami még mindig képes lenne a fekete oldalazó sáv 4,779$-os támaszára vagy még lejjebbi szintekre rántani az árat.
A volume egy szép nagy kiugrást mutat, ennek erejét semlegesítették a macik, remélhetőleg van még tartalék, amire ha nem tudnak semlegesítő választ adni a macik, akkor van lehetőség 200$-os kiugrással elhagyni a fekete oldalazó sávot, majd később megkapaszkodni.
Az RSI felső zónába kúszásához elég volt a halvány tegnapi teljesítmény, ehhez azonban utánpótlás kellene, mert már most kifulladni látszik a dolog,  probléma pedig ott kezdődhet, ha az alsó zóna megközelítése pillanatában is a jelenlegi halvány mozgolódás az uralkodó.
 
Napos: itt magasabb szinteken, nem látszik olyan távolinak a világoskék impulzus 5,755$-os minimum szinten történő zárása, ami ideális lenne több szempontból is! Hasznos az ellenállási zóna elhagyása tekintetében és ennek a szintnek mint erős ellenállás megerősítés, főleg abból a szempontból, ha sikerülne a tavaly novemberi 6,481$-os zuhanást megelőző szintet elérni, amiről ha visszapattanna az ár, legyen egy biztosnak látszó támasz.
Tehát ha a világoskék impulzus nem zárul le, a sikeres 6,500$ környékére történő erősödéssel, ezáltal értelmét is veszti, mivel itt kiderül hogy az eredeti piros Elliot hullám elképzelés lehet a nyerő, aminek ugyebár a tervezett célszintje a 7,770$-os magasság.
Annak érdekében hogy még az idei év folyamán legalább a 10k-s magasságban meglátogassuk, én jobban örülnék a 6,180$ környéki impulzus zárásnak, majd onnan durván 2,000$-os korrekciónak!
A volume természetesen az aktivitás hiányában továbbra is alacsony, az RSI mozgásának a gyenge, de mégis pozitív mozgolódás elegendő volt arra, hogy az alsó zónából megpróbáljunk kilépni és hogy arra utaló jeleket mutasson, jó az irány csak hiányzik az erőt adó kakaó!
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikáknak sikerült a tegnapi napot, a kezdetben még jónak látszó mozgolódás után, szerintem a macik válasz lépéseiknek hatására, semmilyen teljesítménnyel zárni. Jelenleg azt látjuk hogy az indulás hasonlít a tegnapira, amelynek erőbemutatása érdekében, a most már jelentéktelen 25k-s kék ellenállás fölött kellene zárni. Tehát nagyjából ez történik, hogy az 50-es mozgóátlagot támaszként használva próbálunk elérni valamit, ennek a valaminek a 200-as mozgóátlag és a 29k-s ellenállás hirtelen elérésével lehetnénk igazán hasznát, de amíg ezt nem tesszük meg, addig csak a létfenntartásért küzdünk.
A macik tegnapi halvány teljesítménye, ahhoz tökéletesen elég volt, hogy fokozzák a bizonytalan feszültséget, de ha nem vigyázunk odacsapnak az asztalra. Odacsapás részeként a 21k-s sárga ellenállásra történő erősödés, majd annak következő napi hasonló megerősítése már egy komolyabb jelzés, főleg ha ez még az árban nem okozott változást, de legalább időt enged a felkészülésre és arra hogy tudjuk, most csökkenő folytatás következik!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/Wn5QYvCa/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/deoihqgW/

"Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.
Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/6yUdjtfP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bW49t6i3/
https://www.tradingview.com/x/0W7MX6Uh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/WNsy3P8q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
7
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 17, 2019, 10:40:56 am »
Alvó macik, lapító bikák, itt a lé a tét!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.17!

BTC, ismét sikerült az elvárásokhoz részben igazítani a történéseket, aminek lényege a 4,950$-os leszúrást követő mozgás, ez hasonlóan sikerüljön mint a 4,872$-os leszúzást követő erősödés és ahogy látjuk, ezt sikerült teljesíteni kicsit gyorsabb tempóban.
Ez a tegnapi siker, szerintem visszavezethető a 4,950$-os leszúrására, ennek összességében a 200$-os hirtelen csökkenéssel megvalósuló eredményét láttuk, de mivel a macikban nincs elég erő és akiknek a 200$-os negatív próbálkozást köszönhetjük, ők a lyukas vödörbe tovább nem dobálták a pénzt. Így rögtön vissza is rántották az árat, majd fél-napos oldalazó pihenést követően sem kaptak ehhez támogatást, ezért tegnap este mikor az 50-es mozgóátlag fölé emelkedett az ár, a 200$-os próbálkozásból megmaradt haszonnal távoztak és ez szépen ki is váltotta az jelentkező hatását!
Megérkeztünk a piros nyíló ék ellenállására, de még nem érkeztünk meg a fekete oldalazó sáv ellenállására, ami továbbra sem egy megnyugtató állapot. Ez a piros nyíló  ék csökkenő irányú távozást igényelne, ennek elkerülése érdekében ki kell lépnünk a fekete oldalazó sávból és egyúttal a piros ékből is felfelé, kihúzva ezzel a csökkenő irányú elvárás méregfogát, ami szerintem amúgy sem fenyeget, mivel a short oldalon jó néhány napja alszik.
Napi elvárás, legalábbis itt órás nézetben, az 5,420$-os előző próbálkozáshoz hasonló fekete sáv elhagyási kísérlet, fűszerezze a megfelelő vissza-teszttel, ami azonnal nem fog óriási pozitív elmozdulást eredményezni, de kitűnő előjel az emelkedés várásának tekintetében.
 
Napos: azt magasságot amit a tegnapi pozitív történettel elértünk, már 4 nappal ezelőtt a 4,872$-os szintre történő leszúrást követő napon minimum be kellett volna húzni, de nem így történt, ezért még egy hasonló nap után sem mondható biztosnak az ellenállási zónának felfelé történő elhagyása. Az viszont biztató, hogy az ellenállási zóna, a csökkenő irányú nagyjából 5 napos nyomást kibírta, tehát nem lenne szép dolog egy ilyen tegnapi pozitív történet után, ha újabb csökkenő irányú nyomásra kerülne sor.
A volume megfelelően alacsony, de sajnos ebből csak pozitív folytatást nem lehet kiolvasni, konkrétan semmilyent csak azt, hogy nagyobb elmozdulás következhet.
Az RSI, a tegnapi gyertya mozgással csak egy nagyon apró ingert kaphatott, viszont hasonló mai folytatás esetén már az alsó zóna felső szintjének megkarcolásával pozitív történet kezdeti lépését mutathatja!
A világoskék Elliott hullám 5,755$-os piros ellenálláson történő zárási lehetősége még nyitott(megfelelve ezzel a 2017-es mozgáshoz hasonló feltételeknek), illetve ezáltal nyitott a piros 3. hullám, jelenlegi szintekhez képest talán túlzó 6,800$ környékére várt ára.
Ez a jellege szerint azért is vízválasztó, mivel a tavaly novemberi zuhanás tekintetében fibo 0,61 szintjéig tudott visszakapaszkodni az ár, amit ha most csökkenő mozgással nem engedünk el és az elkövetkezendő napokban fölötte tudunk mozogni, az csak megerősíti a piros Elliott hullám, akár még a 7,770$ magasságát is elérhető lehetőségét, de elég nagy megerősítés lehet a 6,180-6,481$-os szintek közötti magasság elérésére.
Golden cross, tehát aranykereszt lehetőség előtt durván egy héttel, de ha a 2.-ai kiugráshoz hasonló megmozdulás történik, akkor egy-két napon belül összehozott kereszt,  milyen hatással lesz az azt követő ármozgásra, egyelőre még nagy rejtély, de ha hihetünk ennek erejében, annak pozitív kihatása kell legyen az ára! Ennek ellenkezője a Dead cross(halálkereszt) 2018 március 31. vezethető vissza, amikor épp 6,790$-os mélységbe estünk vissza, a decemberi csúcsot követő korrekciós történet lezárásaként, ezt követően az első Golden Crossra szeptember vége és a novemberi zuhanást megelőző szűk oldalazó mozgásból nyílt  lehetőség, ami ha sikerül, akkor a 2018 decemberi 10k talán nem túlzó magasság.
Jelenleg ez a keresztet már nem nagyon elkerülhető, még egy nagyon hirtelen csökkenő mozgással sem, viszont néhány hónapra tudna olyan problémát okozni, ami a 2015-ös mozgásnak megfelelően tovább húzhatná az új csúcsokat döntögető kitörési lehetőségeket.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre úgy néz ki a longs chart zöld támasza továbbra is meghatározó, de egyben veszélyes is, ha nem bírja tartani a nyomást. Ennek esetleges átszakadása se kelljen katasztrófához vezessen, max az erőtlen de tágabb keretek között zajló oldalazás folytatásához, ami kizárólag a shorts oldal tevékenykedésén múlik!
A shorts oldal egyelőre barátságosan asszisztál a semmittevéshez, ami egyben elég fura is, mivel hasonlóval még nem nagyon találkozhatunk, talán a kép bal oldalán látható 18k-s mélységet megközelítő mozgásnál, ami akkor elég kegyetlenül 3,000$-os árbedöntéssel kihasználták a macik.
A jelenlegi helyzet talán kicsit megnyugtatóbb, legalábbis abban a tekintetben, hogy a bikák nem olyan gyengén állnak hozzá a dologhoz, mint a novemberi zuhanást megelőzően és a macik sincsenek olyan jó bőrben, legalábbis az utóbbi 3-4 hónapos teljesítményük nem erre utal.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/i20gk1cH/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/mrDHC0Xu/

"Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.
Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AwLfM6Gw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/a770J1fl/
https://www.tradingview.com/x/0W7MX6Uh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/WNsy3P8q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:MrCoin fórum (420+ kriptopénz váltása)
« Utolsó üzenet: írta MrCoin Dátum április 16, 2019, 03:16:07 pm »
Holnap kezdődik a Startup Safari Budapest 2019, amelynek keretében több kriptopénz témájú esemény is lesz, köztük a FintechFlow által szervezett The Blockchainsmokers fedőnevű panelbeszélgetés, melyen Sallai Linda beszélget majd

👉Debreczeni Barnabással, a MrCoin alapítójával
👉Szegő Dániel független blockchain szakértővel és
👉egy meglepetésvendéggel. :)

⌚️Időpont: 2019. április 17. 9:00-10:30
🛳Helyszín: A38 hajó

REGISZTRÁLJATOK A STARTUP SAFARIRA ÉS GYERTEK!

https://www.facebook.com/events/2111646825557260/
9
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re:Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Utolsó üzenet: írta Karcsi papa Dátum április 16, 2019, 10:21:48 am »
Múlt és jelen közti hasonlóság!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.16!

BTC,  a tegnapi gondolkodás, mint utólag kiderült teljesen a zsákutca, ahol bízhattunk abban hogy a hét kezed kicsit felélénkíti a mozgást, de nem így történt 5,165$-os magasságában elfáradt az ár, majd jött egy gyors iramú csökkenés, kerek 4,950$-os leszúrással. Lényeg hogy napot szinten maradtunk továbbra is a kék színnel jelölt ellenállási zónában!
Új szitu, új alakzatok a charton, piros színnel támasz és ellenállás, formáját tekintve nyíló ék, de inkább nevezzük csatornának. Van egy lila csökkenő ellenállás, ez egy trendvonal szerepét is betölthet, amelyről ha lefordul az ár, annak nem fogunk örülni. A fekete színnel felvázolt oldalazó sáv már 12. napja tartja bizonytalanságban a folytatás irányt, az viszont hogy a short pozíció 7. napja beálltak 18k-s magasságra, egyelőre még nem arra utal, hogy jelentős árbedöntésre készülnének.
A folytatásban azt várnám, hogy a 4,950$-os leszúrásnap legyen legalább annyi értelme, mint az előző 4,872$-os leszúrás utáni első hullámban határozott, majd lassabb erősödésnek!
A volume oszlopok kicsit felrázásra kerültek a tegnapi hirtelen csökkenő mozgással, amikor az RSI is gyorsabb tempóval megérkezett alulra, mint azt a 6.-a magasságában bekarikázott szaggatott mozgáshoz hasonlóval vártuk volna.
Az RSI most hasonló gyorsasággal tör felé, talán ez a gyertyákra is kihatással lesz és ezt követően megoldódik a fekete oldalazó sávunk problémája is!
 
4 órás idősíkon visszamegyünk a 2017-es 5 és 6k-s mozgásokhoz, ezt azért tesszük, mert a jelen mozgás véletlenül vagy direkt, legalábbis a kezdeti lépéseiben hasonló. Az a bizonyos  ellenállási zóna, amelyben jelenleg mozog az ár, az ebben a 2017-es mozgásnál lett kijelölve!
A 2017 szeptember 11.-e csúcs az alját, majd a fekete bekarikázott mozgáson belül többször bizonyult az 5,500$-os szint a megfelelő támasznak, ezen két szint közötti zónában mozgunk jelenleg!
Akkor 2017-ben, első körben megérkeztünk 5,862$ magasságába, ami a mostani mozgásnál 5,420$, majd 1 héttel később leszúrt 5,100$-os szintre, ahogy most 4,950$-os szintre láthatunk egy leszúrást.
Ezzel a gondolatmenettel ára szeretnék rámutatni, ha a 2017-es fekete színnel bekarikázott mozgást, nagy vonalakban de sikerülhet a jelen mozgásra is ráültetni, ha sikerül akkor még van keresni valónk és 5,420$-os jelenlegi csúcs nem a végleges, azelőtt a korrekciós mozgás előtt, ami a 2017-es 7,770$-os felszúrást követően 5,151$-os szintre történő zuhanással úgymond előkészítette a 19k-s magasságba szárnyalást.
Tehát van még előttünk egy olyan feladat, ami 2017-ben a 6,180$-os csúcsot kijelölte, ugyanez a szint a jelen mozgásban is betöltheti ugyanezt a szerepet és még ennél a pontnál se kellene azzal a nagyobb korrekcióval találkozzunk, csak az ezt követő, a 2017-hez hasonló 7,770$-os magasságból, ami a jelenbe ugorva, ugyanennek a feltételnek már a tavaly novemberi 3,000$-os zuhanás kiindulópontjának számító 6,500$ környéke is megfelel. https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/

Napos: tegnapi gyertya a leszúrásával megkarcolta az ellenállási zóna alját, ami hasonló a 11.-ei közel 500$-os leszúráshoz, majd a másnapi 4,872$-os leszúráshoz, reméljük ez a 3 sikertelen kísérletsorozat az utolsó volt a sorban! Gyertya zárás a lényeg, ami maradt az ellenállási zónában, viszont a helyzet még nem megnyugtató, ha az RSI alsó zónában még a padlót sem érintő mozgást megnézzük.
Sokat tenni nem tudunk,  várjuk mi lesz ennek a 3 leszúrás utáni történetek a vége. Én mindenképp az impulzus ellenállási zóna fölötti lezárását várnám, ami ha nem sikerül, akkor sajnos el kell fogadjuk  a 11.-ei korrekciós mozgás folytatását! Ezt a korrekciót 6k-s magasságból vártam volna, de ha most kell jönnie, akkor jöjjön most, azonban mielőtt mindenki feladná, várjuk meg hogy a napos zárás benézzen a 4,950$-os támasz alá.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy az ár csökkenő irányba mozgat, a bika megbízások nőni tudtak, viszont ha ezek a megbízások nem nőnek tovább, sőt ahogy a mai nap idáig eltelt néhány órája mutatja inkább csökkennek, azzal megint nem jutunk sehova.
Továbbra sem tudom hova tenni, a macik oldalán látható az 1 hetes mozdulatlanságot, főleg úgy nem, hogy közben a bikák rendre hagyják ki a jobbnál jobb lehetőségeket.
A mozgóátlagok a hangulatról sok mindent elárulnak, főleg azt hogy mindkét oldal részéről aktivitás növelésre lenne igény, ez a bikák részéről szerintem egy természetesen elvárás, a macik részéről a napos idősíkon említett korrekciós mozgás folytatásához lenne szükséges vagy csak úgy a rövidtávú haszonszerzés céljából, ugyanis erre mindig vevők az eladók!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/aJP8biTE/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/tQ12juRZ/

Hetes nézet: itt most nem lehet gyengeséget mutatni, mivel a múlt heti gyertya és az azt megelőző méretes bika gyertya, ezen a héten egy esetleges 1,000$-os visszaesésével nagy problémákat is okozhat. Időhúzás szempontjából a múlthetihez hasonló bizonytalan gyertya is elég lesz, de ezzel vissza utalva az első mondatra, a következő héten lehetnek problémák.
Tehát egy jó lehetőség maradt, pozitívan megoldani az előttünk álló hetet és ezt, az 50-es mozgóátlag fölé történő zárással sikerül megvalósítani. Ezt a mozgóátlagot 5,500$ magasságában érhetjük el, tehát a kisebb idősíkokon látható ellenállási zóna felső szintjének magasságában, ezért ha a mozgóátlagot 6k-s magasságából tesztelnénk vissza, azzal visszatesztelnénk az ellenállási zónát is, ami azt feltételezné hogy a napos idősíkon felvázolt 7,770$ környéki impulzus zárási elképzelés még realitás is lehet.
Az RSI már lassan két hónapja túlvett állapotot mutat, tehát ha lehetnek kívánságaink, nem kellene sokáig húzni a dolgot, mivel ha elkezdenek nőni a short pozíciók és rákapnak az ízére, akkor jó néhány hetes negatív sorozat kezdődhet, de ezt se bánnánk, ha ezt megelőzően 6k-s magasságot sikerülne elérni.
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/i5dduenz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zy2F6ivn/
https://www.tradingview.com/x/gO15niPx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ANgsOQAW/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
10
Általános kriptopénz témák / Re:Segitség
« Utolsó üzenet: írta zsombor1 Dátum április 16, 2019, 12:26:53 am »
Ccleaner, ilyesmi.
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10