Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 20 Vendégek van a témában

Karcsi papa

A háttér izzik, egyenlőre csak a háttér!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.17!

BTC, nagyon szenvedős a történet, ami akármelyik pillanatban jelentősen változhat bármelyik irányba! Ezt a mozgást a charton többféle alakzattal követjük,  ami egyenlőre a mozgást irányítja az a csökkenő lila csatorna, ebből mint látjuk 4. próbálkozásra sikerült kilépni, azonban ezt a kilépést most meg kell erősíteni! 
A kezdeti lépések jók, ez remélhetőleg megkapja a további támogatást, de nem csak pár dollárost, hanem legalább a zöld ellenállásokkal jelzett zóna fölötti terület! Ennek az esetleges felfelé mozgásnak még a piros ellenállás és a 200-as mozgóátlag is akadálya lehet, ha ezeken túljut az ár, ott már csak egy szerencsétlen véletlen okozhat újabb visszaesést.
Viszont nagyon nem érdemes előre szaladni, ebből a pontból még könnyen visszafordulhatunk a lila csökkenő csatornába, amelyben sok akadálya már nincs a 2,965$-os támaszra vagy lejjebb történő visszacsorgásnak!

Napos: itt már nem annyira fényes a történet, ugyanis a tegnapi gyertyánkat nem erősítette meg a hajszálnyi távolságra lévő 3,300$-os magasságban történő zárás.
A mai gyertya már egy új szituáció, ahol az előző kettő test nélküli gyertya sem segíti a helyzetet, de legalább a csökkenő mozgás is elbizonytalanodott! 
A kívánságlistánkon sok minden nem szerepel, csak egy nagyobb bika gyertya, azonban ez a helyzet most mindkét iránynak ugyanolyan lehetőséget biztosít és ha már nem sikerül határozott emelkedést megvalósítani, akkor egy nagyjából 300$-os leszúrás, esetleg egy hirtelen zárás a sárga támaszon, ezekben lehetne bízni.
Volume oszlopok, főleg az utolsó eléggé visszahúzódott, éreztetve ezzel azt a bizonytalanságot, ami a változás lehetőségét rejtegetheti magában!

BTCUSD Short/Long chartok: a maciknak nagyon jó taktikával, sikerült megakadályozni hogy a bikák kibontakozhassanak, ez sajnos nem a legjobb hír abból a szempontjából, hogy a bikák az aktivitást már majdnem arra a 40 ezres szintre tolták fel, ahol szerintem plafont érnek. Tehát a long charton látható mozgás elég szépen követi a rózsaszín árbócot, de az ár nagy szerencsétlenségére változni nem tud.
Short chart meg is magyarázza miért nem sikerül az árnak változni, tehát még mindig ott tartunk, amelyik oldal előbb feladja az álláspontját, az lesz a nyerő! 
Short chart: https://www.tradingview.com/x/BAoy6Wcx/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/o7FI8PqW/

Hetes idősík, amit kisebb idősíkon várnánk, azt itt hetes nagyobb jelentőséggel bíró idősíkon a múlt heti gyertya nem nagyon erősíti meg. Erősítés szempontjából egy test nélküli, főleg egy nagyobb leszúrással rendelkező gyertya segíthette volna, esetleg egy méretes bika gyertya, ami ár szempontjából minimum a két héttel ezelőtti 4,174$-os magasságban zár, arról már nem is beszélve mi történik ha ez a zárás eléri az 5k-s szintet.
Az eheti mozgásnak szinte ugyanez lenne a feladata, elérni az előbb említett 2 célszintet vagy a még előbb említett nagyobb leszúrással rendelkező kisebb testű gyertyát!  Illetve ezek mellé felsorakozhatna egy nagyobb volume oszlop és az sem ártana, ha az RSI csíkon látható a mozgás megindulna felfelé és  kilépne a 20-as alsó zónából.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/EC5QFrMu/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/wkoylN9D/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1oLJMFNI/
https://www.tradingview.com/x/ftuyt4H5/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/278GNhFl/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/ZeQzElXQ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A korai hó hamar elolvad!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.18!

BTC,  jó, de még nem az igazi, ezért még korai döntéseket nem érdemes hozni. Korai döntés lehet feladni, miszerint ahogy látszik is, annyira nem határozott a mozgás, hogy trendfordulóban gondolkodjunk, de bizakodásra okot adhat! Illetve szintén korai döntés lehet abba gondolkodni, hogy ha folytatódik a tegnap elkezdett építkezés, ami órás tekintetben, először a 09.-én kialakított 3,655$-os csúcs átlépésével, majd ami már napos mozgásra is hatással lehet a 4,452$-os szint felett fordíthatná a trend irányt, .
Tegnap a facebook poszt alatt már felvázoltam egy Elliott hullám elképzelést, amit egyelőre a mostani csúcsokhoz igazítottam, viszont annak a bizonyos trendfordulónak érdekében a szaggatott vonalakkal kiegészített formában kellene zárni az impulzust. Ugyanis itt nagy szerepe van a zöld vonalakkal jelzett ellenállási zónának, amelyből nem mindegy hogy visszafordul az ár vagy határozottan áthalad rajta és ahogy a szaggatott 4.hullám is jelzi visszatér az akkori támasz zónába és onnan egy pár száz dolláros, úgymond lezáró hullámmal 4,000$ magasságában záródhat az impulzus!

4 órás idősíkra is szükség van, mivel itt nem csak a rózsaszínnel felvázolt fej-vállnak megfelelő alakzat kialakulását várjuk, hanem piros színnel láthatunk egy csökkenő éket, amit én nem kezelek ekként, mivel rossz a beérkezési irány.
Tehát mivel az éket nem vesszük komolyan, nem is azt várom mint egy normális esetben, hogy 4k-s magasságában eléri a célját, hanem legalább a 4,400$-os magasságában húzódó ellenállási zónát eléri, majd onnan fordul vissza a jobb oldali váll rész kialakítása érdekében 3,800-3900$ környéki magasságba!
Illetve itt már azt is láthatjuk, hogy az órás Elliott hullám elképzelés, abban az esetben elbukhat, ha az átlépett piros ellenállásra most történik egy vissza-teszt.

Napos: szóval a már említett órás trendforduló érdekében, a 09.-én kialakított csúcs átlépésével kellene próbálkozni. Ehhez a tegnapi közel 300$-os gyertyánál kisebb, nagyjából 200$-os gyertya is megteszi, de a napot mégis jó lenne kicsivel feljebb zárni!
Természetesen minél nagyobb gyertyával folytatjuk, annál jobb esélyeink lehetnek, viszont egy hirtelen nagy megugrás, már nagyobb korrekciós igényt is benyújthat, ezért inkább az várjunk hogy egy szerényebb, de határozott emelkedő mozgás vegye kezdetét.
A támasz zóna 3 nappal ezelőtt érintésre került, de még mindig óvatosnak kell lenni, mivel ez az érintés csak nyúlfarknyi volt,  és ahogy a kék és zöld nyilak is mutatják a csökkenő irányú mozgásnak nem volt egy határozott lezárása! Tehát amíg a jelenlegi mozgással nem jutunk el legalább a fibo 0.38-as magasságba, addig még azt sem mondhatjuk, hogy a minimális elvárásoknak megfelelően dolgozunk az irányváltáson.

BTCUSD Short/Long chartok: az-az őrült tempójú visszahúzódás, amit a ma eltelt néhány órában már összehoztak a bikák, azt egyelőre nem tudjuk hova tenni. Remélhetőleg csak egy pillanatnyi zavar keletkezett az erőben és ha a nap további részében nem is tudnak további erősödést összehozni, akkor legalább a 35 ezres nyitási szintre visszakapaszkodnak! 
De ugyanez játszódik le a macik oldalán is, ami így már ezt a piros nyíllal is jelzett csökkenő intenzitást mutatja. Tehát ha itt most, azt a felhős keressük, aki az áremelkedés megtorpanásáért felelős, azok ismételten a bikák, akik részéről a semmiből kialakult elég intenzív néhány napos mozgás is nagy meglepetés volt, főleg ha ez jelenlegi visszalépés komolyabb elválik.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/qB8iFsaG/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/dIn9aBUL/

"Hetes idősík, amit kisebb idősíkon várnánk, azt itt hetes nagyobb jelentőséggel bíró idősíkon a múlt heti gyertya nem nagyon erősíti meg. Erősítés szempontjából egy test nélküli, főleg egy nagyobb leszúrással rendelkező gyertya segíthette volna, esetleg egy méretes bika gyertya, ami ár szempontjából minimum a két héttel ezelőtti 4,174$-os magasságban zár, arról már nem is beszélve mi történik ha ez a zárás eléri az 5k-s szintet.
Az eheti mozgásnak szinte ugyanez lenne a feladata, elérni az előbb említett 2 célszintet vagy a még előbb említett nagyobb leszúrással rendelkező kisebb testű gyertyát!  Illetve ezek mellé felsorakozhatna egy nagyobb volume oszlop és az sem ártana, ha az RSI csíkon látható a mozgás megindulna felfelé és  kilépne a 20-as alsó zónából."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WLYc0JCe/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5QeY7NNy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/owck4sid/
https://www.tradingview.com/x/OdFixEr4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cg1ksqmI/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

600$ mögöttünk vagy még 600$ előttünk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.19!

BTC,  még jobbak lettek a trend fordulási esélyeink, azonban ez még továbbra sem jelent biztosítékot, de az már becsülendő, hogy ennek érdekében próbálkozások történtek.
Ami tegnap reggel még kérdés volt, hogy a 4. hullám, az akkori 3,450$-os szinten találja meg az alját vagy ehhez a piros támasz és a 200-as mozgóátlag magasságáig vissza kell húzódni az árnak, ez végül elég pozitívan záródott. Szerencsére a barátságos 3,438$-os szerintem sikerült lezárni a 4. hullámot, ennek köszönhetően az 5. hullám is sikeresen célba ért. Az impulzus célja, a zöld vonalakkal jelzett ellenállási zóna, illetve a tovább haladás érdekében ennek átlépése volt!
A jelenlegi gyertya és a néhány órával ezelőtti, a legfelső zöld ellenálláson is átszúrt, ez még nagyon apró jelzés, de fenntartja annak a lehetőségét, hogy egy konkrét hullám zárásra a zöld ellenállási zóna fölött kerüljön sor!
Ennek a 15.-én kezdődött emelkedő mozgásnak, minimum a 4,400$ magasságában húzódó ellenállási zóna kellene hogy a célja legyen, viszont ha most ez a rózsaszín impulzus a jelenlegi 3,747$-os szinten lezáródik, akkor egy 3-400$-os ABC korrekciós mozgás után, egy következő Elliott hullámra lesz szükség az ellenállási zóna elérése érdekében! Tehát egyelőre úgy néz ki, ez az impulzus lezárult, de a további lépések előtt várjuk meg ez valóban megtörtént e, vagy még egy meglepetés 600$-os ugrással teljesül az ellenállási zóna elérése.

Napos: ahogy látjuk érdemes volt azt a nagyon apró támasz zónába történő leszólást is figyelembe venni, igaz még nem másztunk ki a gödörből, de napról napra jobbak a lehetőségeink.
A tegnapi gyertyától 3,655$-os szint fölé zárást vártunk, ami végül gyertya zárás szempontjából 5$ híján nem sikerült, de ha az apró felszúrást is nézzük, akkor az úgy elért 3,676$ fölé zárt az előző csúcsnak!
Ha a mai gyertya méreteiben csatlakozik az előző kettőhöz, az a későbbiek folyamán további csökkenéshez is vezethet,  mivel itt egy 3 fehér holló alakzat kialakulásával, kapnánk erre a további csökkenő mozgásra jelzést. Tehát ezt elkerülendő 2 dolgot tehet a mozgás vagy egy test nélküli gyertyával zárjuk a napot vagy a már órás idősíkon is említett 600$-os ugrással, illetve még a szerencsére is bízhatjuk a dolgot, ha a mai gyertyán csatlakozik az előző kettőhöz és kialakul az a 3 fehér holló! Biztonságban a 600$-os gyertyával lennénk, még akkor is ha ez rögtön ugyanekkora vagy nagyobb korrekciós igényt nyújthat be!
Ezt a 4,400$ magasságába várat megérkezést, az 50-es mozgóátlag közeledése is alátámaszthatja, és ha ezt megfelelő gyorsasággal összehozzuk, akkor a 200-as mozgóátlag pedig a 6,180$-os ellenállás magasságában, szintén ideális lehetőséget biztosíthat a továbblépésre.

BTCUSD Short/Long chartok: eléggé érthetetlen, hogy a bikák mit is csinálnak az utóbbi 2 napban, mert ahogy látjuk a jelenlegi mozgás nem nagyon passzol az utóbbi napok, hetek mozgásához. Valamitől megijedtek vagy csak ennyi volt a tarsolyukban azt még nem tudjuk, de ha így folytatják előkészítik ár szempontjából a további csökkenést!
A macik mozgása is hasonló, viszont ők egy olyan szinten voltak, ami intenzitás tekintetében megegyezik az előző holnapokban látottakkal, tehát ők ennyit tudhatnak. Ez annyit jelent, hogy a bikák egy kitűnő lehetőséget kaptak, akár több ezer dolláros emelkedésre is, viszont ahogy látjuk ezzel nem nagyon tudnak élnek. Tehát továbbra is megerősítést nyerhet az a gondolat, hogy ez csak időhúzás, az intézményi befektetők megérkezéséig!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/2fXhie4w/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/s0G3Vjff/

"Hetes idősík, amit kisebb idősíkon várnánk, azt itt hetes nagyobb jelentőséggel bíró idősíkon a múlt heti gyertya nem nagyon erősíti meg. Erősítés szempontjából egy test nélküli, főleg egy nagyobb leszúrással rendelkező gyertya segíthette volna, esetleg egy méretes bika gyertya, ami ár szempontjából minimum a két héttel ezelőtti 4,174$-os magasságban zár, arról már nem is beszélve mi történik ha ez a zárás eléri az 5k-s szintet.
Az eheti mozgásnak szinte ugyanez lenne a feladata, elérni az előbb említett 2 célszintet vagy a még előbb említett nagyobb leszúrással rendelkező kisebb testű gyertyát!  Illetve ezek mellé felsorakozhatna egy nagyobb volume oszlop és az sem ártana, ha az RSI csíkon látható a mozgás megindulna felfelé és  kilépne a 20-as alsó zónából."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/O32p2LD5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/L0E8K1dI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/65vZGbGP/
https://www.tradingview.com/x/h1nao08Q/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Hpg8YUic/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

netbit

Úgy látom, nagy változás előtt áll a kriptovilág. Véget ér a buy low sell high korszak, jön a buy low stay high :)

Dolce

Idézetet írta: netbit Dátum december 19, 2018, 11:04:32 DÉLELŐTT
Úgy látom, nagy változás előtt áll a kriptovilág. Véget ér a buy low sell high korszak, jön a buy low stay high :)
short high. nem törént semmi, csak amit vártam, a csökkenő ékből felfele törtünk ki, max annak a tetejéig 4300-ig fog elmenni az ár szerintem. de az se baj, ha majd most jönnek az ezres gyertyák, csak nehezen hihető:)

Til

Idézetet írta: Dolce Dátum december 19, 2018, 11:36:55 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 19, 2018, 11:04:32 DÉLELŐTT
Úgy látom, nagy változás előtt áll a kriptovilág. Véget ér a buy low sell high korszak, jön a buy low stay high :)
short high. nem törént semmi, csak amit vártam, a csökkenő ékből felfele törtünk ki, max annak a tetejéig 4300-ig fog elmenni az ár szerintem. de az se baj, ha majd most jönnek az ezres gyertyák, csak nehezen hihető:)
Szerintem most kellene jönnie a hosszú oldalazásnak egy bizonyos sávon belül. Jó pár hónapig.( Depressziós időszak)
C:\> del c:\command.com

Karcsi papa

Lassan összejöhet a tegnap várt 600$, de csak óvatosan, nehogy csapdába sétáljunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.20!

Egy tegnapi kérdés "Én usd-ben vagyok. Mi lenne a jó lépés..."  erre az én válaszom "ha nem usd-ben lennél" ezt a választ viccelődve, de nem a kigúnyolás szándékával írtam!
A kérdező nyilvánvalóan az idei évet nem a legpozitívabban látja, teljesen jogosan! Viszont ha nem usd-ben várná a csodát, hanem tenne is annak érdekében, hogy ennek a kivárásnak legyen célja is, akkor szerintem nem a legjobb megoldás ha már csak akkor szállunk be, mikor elindult a szekér.
Ugyanis erre a szekérre nem tudunk a megfelelő időpontban felugrani vagy korán ugrunk vagy túl későn, akik már fenn vannak a szekéren az nem csak a csodára várnak, hanem konkrétan tudják hogy az idő nekik dolgozik. Tehát ha eljön a megfelelő időpont és az ár emelkedésnek indul, akkor ők már készen állnak, ellentétben a kérdezővel, akinek először is kell a bizonyíték.
Ez a bizonyíték talán egy-két ezer dolláros emelkedésnél lesz számára megfelelő,  ami viszont csapdát is rejtegetett. Tehát ha túl későn szállunk be, ahol már a pozitívan hozzálök benne ülnek az pozíciókban és talán azon gondolkodnak, hogy egy közelgő korrekció okán biztonságba helyezik a hasznot, megérkeznek a bizonyítékra várók, akik ezzel kaptak egy megerősítést és pozícióba is lépnek, csak hát nem tudni nem e túl későn, a már említett korrekciós igény okán, ahol szépen a bizonytalanság fogja felütni a fejét és nem meglepő, ha a korrekciós visszalépés kibontakozása előtt eldobják a pozíciót, tehát visszatérünk a kiindulópontba, hogy a megfelelő időpontban ott kell lenni és célokkal kell ott lenni!

BTC,  a charton látható mozgás, ha ilyen intenzitással folytatja, mint ahogy ezt az utolsó gyertya mutatja, akkor mire közzéteszem a körpépet már jócskán előrehaladhattak az események.
Kezdjük a tegnapról, ahol ugyebár a zöld zónából vártuk sikerül e a szaggatott vonalaknak megfelelő 3. hullámot kialakítani vagy már egy konkrét 5. impulzust lezáró hullámot látunk. Ez a kérdés igazán még most sem dőlt el, mivel szerintem a végső mozgás a szaggatott vonalaknak felel meg. Tehát ez a rózsaszín lezárt impulzus még változtatásra kerül, ennek a célját a kép tetején látható ellenállási zónába 4,400$ magasságába kellene hogy várjuk.
A kép kiegészült egy kisebb piros impulzussal és az ennek tökéletes kék ABC korrekciójával. aminek a folytatásában már egy következő piros Elliott hullám is felvan rajzolva. Ennek az utóbbi piros Elliott elképzelésnek, tulajdonképpen a rózsaszín szaggatott vonalakkal jelzett 5. hullámot kellene a célba vezetni, ami így első ránézésre túl hosszú 5. hullámot eredményezne, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Az utolsó gyertya a piros 3. hullámot elég szépen megindította, viszont kezeljük óvatosan, mert ekkora kiugrás főleg ha még felszúrás is díszíti, az a kifulladás jeleit is magában rejtegetheti!

Napos: továbbra sem nagyon hihető, hogy az-az apró leszúrás a kék támasz zónába legyen annak a fordulatnak az alapja, ami meghatározza az elkövetkező napok, hetek esetleg hónapok mozgási irányát.
Szerintem itt a legnagyobb segítség a tegnapi gyertya volt, ami nem adta meg annak a bizonyos 3 fehér holló alakzatnak a kialakulási esélyét, ezáltal viszonylag biztonságosabbá tette a felfelé történő mozgás lehetőségét.
A mai gyertya már most jól mutat, remélhetőleg a nap végére is hasonló vagy akár még magasabb szinteket elérve erősíti a néhány nappal ezelőtt elkezdett pozitív mozgást!
Ennek a határozott emelkedésnek, mint már említettem legalább a fibo 0.38-as szintet el kellene érni, viszont a trendfordulás elősegítése érdekében legalább a 4,950$-os ellenállást kellene megcélozni, ahonnan egy 1,000$-os korrekció semmi meglepetés nem okozna!
Viszont annak érdekében, hogy a 4 órás idősíkon rajzolt fordított fej-váll lehetőség is kibontakoztatni tudjon és ez végül a 6,180$-os ellenállást tudja megcélozni, ilyen gyorsan nem szaladhatunk előre, ezért a mai gyertyától semmiképp se várjunk magasabb szintet mint 4,400$!

BTCUSD Short/Long chartok: oké tegyük fel amit a long charton látunk, az annak az érdekében történik, hogy a lehető legnagyobb erő gyűljön össze, egy következő macik által indított roham előtt!  Ezzel a fordulattal  még várhattak volna a 40 ezres szint elérése előtt, de az is előfordulhatott, hogy azzal a 40 ezres szint eléréssel kijátszották volna az összes kártyájukat, ami akár túl korai lépés is lehetett volna!
Tehát mivel az időhúzás szándékával nem olyan aktívak a bikák, mint az elvárható lenne, ezért szerintem ez a mostani még nem az a bizonyos fordulópont, csak levegőhöz szerették volna juttatni azokat a bányászokat, akik a 3k-s szint alatt talán nem aludtak volna olyan nyugodtan, és még bőven van arra idő, hogy akár a januári időpont előtt,  még az utolsó pillanatban minden felülmúló módon bezuhanttassák az árat.
Természetesen a macik védekeznek, mivel nekik az a dolguk hogy fékezzék a túl korai megindulást. Ez az a pont ahol én a manipulációra bizonyítékot kapok, ami az összefüggéstelen macik általi, húzd meg ereszd meg taktika, és az erre adott bikák általi válasz, ami nem azokban a pillanatokban érkezik meg amikor ennek a lehetősége adott, hanem sikeresen kiválasztva mindig egy teljesen értelmetlen időpontokat, kivéve talán az utóbbi néhány napos fellendülést!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/e5fFUkRl/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/HpKXZe9q/

"Hetes idősík, amit kisebb idősíkon várnánk, azt itt hetes nagyobb jelentőséggel bíró idősíkon a múlt heti gyertya nem nagyon erősíti meg. Erősítés szempontjából egy test nélküli, főleg egy nagyobb leszúrással rendelkező gyertya segíthette volna, esetleg egy méretes bika gyertya, ami ár szempontjából minimum a két héttel ezelőtti 4,174$-os magasságban zár, arról már nem is beszélve mi történik ha ez a zárás eléri az 5k-s szintet.
Az eheti mozgásnak szinte ugyanez lenne a feladata, elérni az előbb említett 2 célszintet vagy a még előbb említett nagyobb leszúrással rendelkező kisebb testű gyertyát!  Illetve ezek mellé felsorakozhatna egy nagyobb volume oszlop és az sem ártana, ha az RSI csíkon látható a mozgás megindulna felfelé és  kilépne a 20-as alsó zónából."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/S8ebG3ZZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4sU3sAFC/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/IYG7zseK/
https://www.tradingview.com/x/0pI0WwkT/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MtSsHTJa/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A kifulladás ismételt jelei mutatkoznak, remélhetőleg téves a diagnózis!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.21!

BTC,  a tegnap délután óta eltelt időszak elég intenzív mozgásokat eredményezett, amiért a délelőtt felrajzolt hullámokat kicsit át kellett rajzolni! Amit utólag megnézve, lehet hogy egy elsietett döntés volt, de ezen most már, ha nem muszáj, nem változtatok!
A piros Elliott hullám célja eredetileg a kék ellenállás zóna volt, a változtatással ez még csak 3. és 4. csúcsokat kellene hogy jelentse, amely így tudna alkalmazkodni a rózsaszín 4,950$-os ellenállásra kitűzött Elliott elképzeléshez! 
A kék körrel jelzett terület alkalmas lenne arra, hogy a piros impulzus lezárásra kerüljön, viszont ez csak a kezdeti lépéseknél volt igaz, mivel az éjjeli események sem tisztázták a helyzetet, ezért remélhetőleg nem rosszul döntve, de a piros Elliott elképzelés mellett kitartok,  amelynek 4.6-4.7k-s magasságában kellene záródni.
Ezt a kitartást az RSI csökkenő mozgása és a gyertyák enyhe emelkedő mozgása közötti divergencia is erősíti, de kár itt jósolgatni, igyekszünk ahhoz alkalmazkodni ami végül kialakul!

Napos: csak egy nyerhet, ezt az órás Elliott elképzelések, illetve a 4 órás fordított fej-váll egymással szembemenő elképzelésére értem!
A napos mozgás egyelőre mindkét elképzelést erősíti, de az sem zárható ki, hogy a két szék közül a padlón kerülünk. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a mai mozgás felszúrjunk a várt 4,400$-os szintre, majd onnan visszaessünk a jelenlegi 4,000$ környéki szint magasságába. Ezzel még a mögöttünk hagyott 4 nap alatt összemuzsikált 800$-os emelkedés, benyújthat akár egy 500$-t is elérő korrekciós igényt, ami ismételten kisöpörne minden jelenleg jónak látszó lehetőséget!
Tehát hogy mindenkinek kijöjjön a lépés, jelenleg 2 lehetőség van! Egyik ha a jelenlegi 4,000$-os szint magasságában átalusszuk a napot,  másik lehetőség pedig a 4,400$-os szintre történő további erősödés, amely után eldőlhet, hogy az órás vagy a 4 órás elképzelés állja meg a helyét.

BTCUSD Short/Long chartok: a macik láthatóan nem használja ki a helyzetet, ami számomra továbbra is azt a gondolatot erősíti, hogy ez az alacsonyan tartott ár egy megegyezés eredménye. Mivel ha nem így lenne, akkor a néhány nappal ezelőtti bikák részéről mutatott fellendült aktivitást, már rég visszaverték volna 3,000$-os magasságba, de mivel engedték a veszélyes 3,000$-os szintről  történő visszaerősödést, most nyugodtan folytatódhat a játék, néhány 100$-os elmozgásokkal ijesztgetve mindenkit! 
A bikák örült visszavonulást hajtottak végre két nap alatt, aminek igazán magyarázatát még mindig nem találom, viszont magyarázat az előtte látható aktivitás emelkedésére sem volt! A siker érdekében bízzunk abban, hogy a visszavonulás egy következő támadást megalapozó taktika, ami ha azzal a bizonyos megegyezéssel történik, akkor a macik részéről történő helyzetkihasználás sem véletlenül maradt el.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/QCBpS4TK/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Vj7x7607/

"Hetes idősík, amit kisebb idősíkon várnánk, azt itt hetes nagyobb jelentőséggel bíró idősíkon a múlt heti gyertya nem nagyon erősíti meg. Erősítés szempontjából egy test nélküli, főleg egy nagyobb leszúrással rendelkező gyertya segíthette volna, esetleg egy méretes bika gyertya, ami ár szempontjából minimum a két héttel ezelőtti 4,174$-os magasságban zár, arról már nem is beszélve mi történik ha ez a zárás eléri az 5k-s szintet.
Az eheti mozgásnak szinte ugyanez lenne a feladata, elérni az előbb említett 2 célszintet vagy a még előbb említett nagyobb leszúrással rendelkező kisebb testű gyertyát!  Illetve ezek mellé felsorakozhatna egy nagyobb volume oszlop és az sem ártana, ha az RSI csíkon látható a mozgás megindulna felfelé és  kilépne a 20-as alsó zónából."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sqbJWEeP/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qN80VEuo/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/skfPEuHp/
https://www.tradingview.com/x/S9Om8HsB/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/p3fJyT8d/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Holtpont, választ kaphatunk, zöld vagy piros díszítés kerül a karácsonyfára!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.22!

BTC,  jól látható módon, már tegnap sem találta a mozgás a helyes irányt, ez mostanra még jobban fokozódott és az sem kizárt, hogy az Elliott hullámok, főleg a piros ezen a ponton elhalt. Ha ez így van, akkor ennél a pontnál ismételten bekövetkezhet a visszaesés abba a bizonyos kék támasz zónába, ezzel továbbra is sikeresen a lehető legolcsóbb szinten tudják tartani az árat! 
Ez így egy vészforgatókönyv, de remélhetőleg nem ennek megfelelően fognak alakulni az események, hanem legalább a rozsaszin 3. hullám vagy elmegy a 4,400$-os szintig alkalmazkodva a 4 órás fordított fej-váll elvárásokhoz és kijelöl egy váll vonalat, esetleg a kék ellenállási zónán átlép és a 3. hullámot egy olyan szinten zárja, ahonnan a 4. korrekciós hullám, a zónában megtámaszkodva segítő célra az impulzust!
Ez jó bonyolultan lett megfogalmazva, viszont ha a tegnapi és tegnapelőtti események simábban alakulnak, akkor már a kék zóna magasságában gondolkodnánk a folytatásin! Mivel itt egy határozat hét napos emelkedő trenddel állunk szemben, ami az utolsó piros Elliott hullám 1. szintjének magasságában törne meg,  ezért még tartsunk ki a felfelé történő mozgás gondolata mellett, legalábbis addig, amíg ez a trend meg nem törik!
Tehát azt várnánk hogy az emelkedés folytatódjon és ha nem is érjük el a 4,400$-os zónát, de annak irányába lenne jó ha mozogna az ár!

Napos: elég határozott 900$-os emelkedés van a hátunk mögött, ezért nem is csoda ha tegnap kicsit elgyengült az ár,  aminek megvan a lehetősége, hogy a mai napon folytatódjon. Mi természetesen bika gyertyában reménykedünk, ami jócskán a tegnapi gyertya nyitási szintje fölött tudna egy biztató emelkedő jelet adni.
Tehát ha lejjebb, esetleg egy szinten zárunk a tegnapi gyertya nyitási szintjével, az inkább a csökkenő irányú folytatást erősíti! Illetve mint már említettem, az a lehetőség sem kizárt, hogy a tegnap elkezdett csökkenő mozgás, már egy nagyobb korrekció kezdeti lépése volt, ami akár a 3,500$-os szinte is visszaviheti az árat.
Ettől a visszaeséstől azonban csak akkor kell megijedni (de mi nem vagyunk ijedősek) ha esetleg egy lesszúrás vagy konkrét forduló jelei nem mutatkoznak. Viszont ha nagyon hirtelen visszaesnénk a kék támasz zónában, ott még mindig egy dupla alj lehetőségben tudnánk kapaszkodni.
Nos, a senki által nem várt irányt jól kiveséztük, gondolkodjunk inkább a felfelé történő mozgásban! Amellyel ha a mai esetleg a holnapi napon sikerülne a 4,400$-os magasságba eljutni, azzal erősíthetnénk az órás Elliott, sőt a 4 órás fordított fej-váll lehetőség minél jobb irányba történő alakulását!

BTCUSD Short/Long chartok: bikák mozgásával a legnagyobb baj jelenleg az aktivitás hiánya, mivel ha nem történik változás, elég könnyen a 20 ezres szinten találják magukat vagy még lejjebb 18 ezres piros támaszon.
A jelenlegi mozgást figyelembe véve, ebből áremelkedés csak abban az esetben hozható össze, ha ennek érdekében a macik feladnak jó néhány húsos pozíciót, viszont a nagy kérdés, hogy ezt miért tennék meg?
Szerintem egy ilyen húzásra a macik részéről csak 3,000$-os szint magasságában kerülhet sor, és akkor itt feltételeznünk kell, hogy nem véletlenül jött ez a mostani mentőcsomag és ebből a szempontból egy viszonylag biztonságosabb 1000$-os játszótér alakult ki január közepéig!
Sokkal megnyugtatóbb képet mutatnának a bikák, ha az elmúlt napokban látható őrült tempójú hátrálás, a tegnapelőtt kialakult leszúrással zárták és most egy 3 ezres rohammal, 29 ezres magasságban pihennének meg szentestére!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/I4VIXrbU/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/EfUr36Um/

Hetes idősík, utoljára július közepén láthattunk ilyen határozott választ a bikáktól, az előző hét macik által uralt mozgására! Ez a lehetőség mint látjuk, ha még összehozná azt a kisebb órás idősíkon várt 4,400$-os magasságot, azzal a két héttel ezelőtti gyertyának is visszatudnánk vágni, tehát egy elég konkrét fordulópont alakulhatnak ki a mozgásban, ami így még a kék színnel bekarikázott, néhány héttel ezelőtt elmulasztott MorningStar feltételeinek is megfelelne.
Viszont ha az imént leírtakat, sikerül a hétvégén megvalósítani, akkor egy elég pozitív hét elé nézhetünk, ami annyit jelent, hogy az évből hátralévő két hetet, ha ezeknek a jeleknek megfelelően nagyon odateszi magát az ár, azzal a 6,180$-os ellenállás biztosan, illetve tökéletes emelkedés esetén a 7,770$-os ellenállás és az 50-es mozgóátlag jelenlegi 7,400$-os szintje közötti területet lehetne megcélozni!
Jelenleg egy kifogásolható dolgot látok, az nem más mint a volume oszlop nagysága, amelytől várnám az emelkedő kék ellenállási elérését, annak érdekében hogy minél tökéletesebb lehetőség alakuljon ki, az említett ellenállások elérésére!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vptONUhI/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/aFOYqdtX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/siK2GbzV/
https://www.tradingview.com/x/pzZkuNnt/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xRhHIOb3/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Reszkessetek Bitcoin huligánok, jön Kevin!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.23!

BTC,  kicsit átrajzoltam a chartot, mivel a kisebb Elliott hullámok tekintetében a most látható kék csökkenő éken belüli mozgás, ezek követését értelmetlenné tette!  A rózsaszínnel rajzolt nagyobb hullám még megmaradt, ennek a vonalait egyelőre eltüntettem, de még jól látható az a 4,600$ környéki magasság, ahova a 3. hullámnak meg kellene érkezni, viszont még az sem zárható ki, hogy ez a hullám a kék ellenállási zónában lezárul.
Ezzel az átrajzolással tisztább és talán mások számára is átláthatóbb lett a kép, viszont azt még nem tudjuk, hogy ez sikerre vezeti e az árat a fekete nyilaknak megfelelően.
Kettő lehetséges kitörést jelöltem meg fekete nyilakkal, amely kitöréseknek a 4 órás idősíkon várt fordított fej-váll alakulásához is lehet köze. Ugyanis a világoskék színnel rajzol váll vonal, ideális esetben a 4,400$-os magasságában kellene megtalálja a helyét, azonban köszönhetően ennek az ékben látható csökkenő mozgásnak, az sem kizárt, hogy ez a váll vonal 4,100$-os magasságban találja meg végső pozícióját. Itt azonban van egy kis probléma, mert szerintem azzal, hogy az éken belüli mozgás, nem ment vissza az E pont kijelölése érdekében a támaszra, ezért a váll vonal az ellenállási zónában fogja megtalálni a helyét. Tehát ezt a gondolatmenetet folytatva. még egy nagyobb 800-1,000$-os korrekció várhat ránk, a jobb oldali váll rész kialakítása érdekében! 
Közelebbről megnézve a mozgást, az ékből kilépésnél még néhány órát gondolkodott az ár, majd éjfélkor jött egy 100$-os ugrás, amelyre akár még egy kisebb pozíció is rányitható, durván 11.5%-os haszon érdekében, 2.5-3%-os esetleges veszteséggel számolva, ami egy egészen jó arány!

Napos: a tegnapi gyertyánk elmaradt az azt megelőző maci gyertya nyitási szintjétől, ez egyelőre nem egy pozitív előjelű történés, tehát a mai gyertyának, a tegnapelőtti marci gyertya nyitási szintjét mindenképp meg kell ugrani, mert különben elbízzák magukat a macik.
Arra, hogy a mai gyertya elérje a 4400$-os szintet, kicsi az esély, viszont ha ennél szerényebb 4,162-4,200$ közötti szinten sikerül zárni, azzal a hetes gyertyák tekintetében egy elég pozitív fordulat jelzéssel bíró szituáció alakulhat ki! Tehát ha ezt a szerényebb szinten sikerül megvalósítani, azzal napos gyertyák tekintetében is tudnánk tartani a pozitív összképet!

BTCUSD Short/Long chartok: a tegnapi nap sem tért el a többitől, továbbra is a macik irányítják a dolgokat, ennek bizonyítéka, hogy a bikák élénkülni látszó mozgására, azonnal válaszoltak, de ezt sem vitték túlzásba.
A long chartra rajzolt kérdőjeles nyilaknak, a mozgás akkor teszik a legjobb szolgálatot, ha nem ezeknek megfelelően alakulnak a dolgok! Tehát a feladat az lenne, hogy a bikák megbokrosodjanak és 30-31 ezres szintről ne forduljanak vissza, végcél pedig a 40 ezres árbóc által is kitűzött szint legyen!
Ehhez persze az kellene, hogy közben a macik is visszahúzódjanak a piros körrel jelzett területre, majd itt nem megállva, esetleg kisebb pihenőt tartva, folytassák tovább a sárga támaszok irányába!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/wgp8V1IY/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/CuJtfZ9m/

"Hetes idősík, utoljára július közepén láthattunk ilyen határozott választ a bikáktól, az előző hét macik által uralt mozgására! Ez a lehetőség mint látjuk, ha még összehozná azt a kisebb órás idősíkon várt 4,400$-os magasságot, azzal a két héttel ezelőtti gyertyának is visszatudnánk vágni, tehát egy elég konkrét fordulópont alakulhatnak ki a mozgásban, ami így még a kék színnel bekarikázott, néhány héttel ezelőtt elmulasztott MorningStar feltételeinek is megfelelne.
Viszont ha az imént leírtakat, sikerül a hétvégén megvalósítani, akkor egy elég pozitív hét elé nézhetünk, ami annyit jelent, hogy az évből hátralévő két hetet, ha ezeknek a jeleknek megfelelően nagyon odateszi magát az ár, azzal a 6,180$-os ellenállás biztosan, illetve tökéletes emelkedés esetén a 7,770$-os ellenállás és az 50-es mozgóátlag jelenlegi 7,400$-os szintje közötti területet lehetne megcélozni!
Jelenleg egy kifogásolható dolgot látok, az nem más mint a volume oszlop nagysága, amelytől várnám az emelkedő kék ellenállási elérését, annak érdekében hogy minél tökéletesebb lehetőség alakuljon ki, az említett ellenállások elérésére!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0P2XWpXm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EKUbditA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/mL4JPN83/
https://www.tradingview.com/x/7QaK4j8b/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6OfLho6P/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, attól függően milyen intenzív lesz a mozgás 170-180$ magasságában érhető el a kék ellenállás, ami hacsak nem húz bele átcsúszik a 2019-es évre!
Ezt a kék ellenállás elérést segíthetné, a még bőven alakulóban lévő fordított fej-váll lehetőség, amelynek jelenleg korrekciós visszalépésre lenne szüksége, ez azt kellene jelenti, hogy a Bitcoin is csökkenő irányba fog mozogni! Ami nekünk nem lenne jó, tehát inkább lemondunk erről a fej-váll lehetőségről, annak érdekében hogy folytatódjon a 8 nappal ezelőtt megkezdett határozott emelkedő mozgás!
Napos idősíkon már bő egy hónappal ezelőtt behúztam egy a jelenlegi szinthez képest elég magasra mutató piros nyilat, viszont mint látjuk az ennek megfelelő kezdeti lépések, csak 8 nappal ezelőtt kezdődtek meg, tehát van még dolog bőven.
Egy elég hosszú 7 hónapos intenzív csökkenő trenddel a hátunk mögött, a 750$-os visszaesés tekintetében egy 50-60%-os korrekciós erősödés nem nevezhető túlzásnak, mondhatni egy ilyen fejlődő iparágban mint a crypto ez egy elvárható minimum!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/vsCjfR19/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/DYjTg0on/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, pozitívabb képet mutat a piros csökkenő csatorna támaszáról történő visszafordulás, mint a Bitcoin charton látható, erre egészen hasonlító mozgás. Ez a csökkenő csatorna zászló részeként is megállta volna a helyét, ha nagyjából a 0.32$-os támasz magasságából visszafordul az ár, de sokkal jobb végcélban mint a jelenlegi, nem nagyon tudnánk gondolkodni. Ebből a csatornából a 0,43$-os ellenállás magasságában léphet ki az ár, ebben a 4 órás árbóc lehet nagy segítség, ha ez sikerül ,akkor a 0,57$-os ellenállásig is elszaladhat. Trendfordulás érdekében, ezt a 0.57$-os ellenállást kell átlépni, addig csak kiránduláson veszünk részt!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/z3sZ9Ia2/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/L5XfI1lF/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Már csak egy kicsi kell és Kevin megérkezik a New York-i szállodába!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.24!

BTC,  egy hajszálnyival előrébb vagyunk, illetve akik megjátszották a felrajzolt 11%-os haszonnal kecsegtető lehetőséget, azoknak még bejglire és sörre is futhatja.
Éjfélkor jött egy 5%-os ugrás, ami fel is villantotta a zöld lámpát, ezzel azonban még nem értük el az ellenállási zónát, viszont a világoskék színnel behúzott váll vonalat elég határozottan átléptük, de mint tegnap is említettem még kétséges, hogy ez a váll vonal valóban itt találja e meg a helyét és nem a kék ellenállási zónában.
Tehát ha elérjük a kék ellenállási zónát, azt nagy valószínűséggel határozott emelkedéssel sikerül megvalósítani, ami így tovább húzhatja magával az altokat is, amelyek már így is elég szép 10-20%-os emelkedéseket tudtak megvalósítani!
Az utóbb kialakult csúcsokat összekötve, kezd kialakulni a következő alakzat, ami a formáját tekintve egy nyíló ék. Ebben az ékben mint látjuk jelenleg az ellenállás alatt kúszik felfelé az ár, itt az első gondolatunk azt kell legyen, hogy csökkenés következik, amellyel meglátogatjuk 4k magasságában a támaszt, majd ha valóban volt értelme ezt az éket követni, akkor a következő hullámban történik meg a 4,400$ környéki ellenállási zóna megtámadása! Ennek a nyíló éknek okán a csúszó stop marad nullán, tehát veszteség már nem keletkezhet, remélhetőleg megéri  kockázatot az eddig elért 5%-os hasznot, majd az előre eltervezett 11.5%-os haszonnal, sikerül ezt az apró karácsonyi ajándékot holnap délelőtt folyamán zsebretenni!

Napos: 4 órás idősíkon néhány órán belül mozgóátlag keresztet láthatunk, ami egy elég jó előjel a folytatás tekintetében,  ennek okán örömmel dobnánk el a piros nyíló éket órás idősíkon.
Itt napos idősíkon, egyelőre az 50-es mozgóátlagot szeretnénk elcsípni 4,400$ magasságában, erre elég jók az előjelek, főleg ha a mai gyertya tartja a jelenlegi formáját, esetleg erre még 100-200$-t rá is tudna pakolni! 
Viszont hogy mindenkinek jó legyen és a órás idősíkon is kijöjjön a lépés, a délután folyamán kellene végrehajtani azt a 4k környéki támaszra visszalépést, majd éjfél környékére kialakítani azt a szituációt, ahol egy esetleg bekövetkező újabb ugrás, abba a bizonyos ellenállási zónába viszi tovább az árat! Kicsivel tartanánk előbbre ha a tegnapi gyertya már megvalósítja amit idáig a mai gyertya elég szépen teljesít, viszont ha közelebbről megnézzük, akkor láthatjuk, hogy ez a mai jónak látszó teljesítmény, átcsúszhatott volna tegnapra is, ha 1 órával előbb ébrednek fel a keleti bikák!
Tehát mivel ez a gyertya tegnap is kialakulhatott volna, a mai naptól nyugodtam várhatunk egy hasonlót, ami összességében úgy fog mutatni, mintha ma egy nagyot robbantottunk volna, ezzel tovább fokozva a jelenlegi pozitív hangulatot!

BTCUSD Short/Long chartok: talán szerencsénk lesz , mert a bikák tegnap éjjel vettek egy lendületet, amit még most is tudnak tartani, hamarosan elérve azt a 29 ezres szintet, amelynek átlépése esetén  talán kicsit megkönnyebbülhetnek.
A macik szerencsére ehhez a pozitív hangulathoz asszisztálnak, egyre közelebb kerülve a 30 ezres szinthez! Tehát ezek a lépések egyelőre azt igazolják, hogy talán az a 4,400$-os magasság nem egy leküzdhetetlen feladat, talán még az 5k sem!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/mmSVmFQc/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/CuJtfZ9m/

Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0xCwOBVA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7GJH4eTK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RRFL7eU2/
https://www.tradingview.com/x/weZdyRd2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JL53pN8k/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, tegnapi gondolat, miszerint a jobb oldali váll rész kialakítása érdekében 25$-os korrekció sem kizárt, elbukott, köszönhetően a Bitcoin kiugrásának, ami az itteni árat is magával húzta, ez a váll vonal lehetőség most felkerült 150$ magasságában. És ha még erre további hasonló lendületes emelkedést hozzá tudna tenni, azzal elég közel kerülnénk a kék ellenálláshoz, ezáltal ha szükséges örömmel lemondunk erről a fordított fej-váll lehetőségről.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/09dWzRRK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZQQOqQES/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, tökéletesen az árbócnak megfelelően zajlottak az események, amelyek sikerét legnagyobb részben a Bitcoinnak köszönhetjük! Ezzel tehát elértük a 0.43$-os ellenállást, ahol most megtorpantunk, várva a Bitcoin további útmutatását, ami remélhetőleg pozitív képet fog mutatni és holnap már a piros ellenállás magasságában elgondolkodtatunk, jó döntés lenne e a 0.43$-os, esetleg a 0.32$-os pozíció zárása.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/OBnSJUtU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qilE4MPl/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, lemaradtam a 23$-os ltr-ről, vegyek vagy várható még korrekció? Ez egy kérdés volt, amire én azt válaszoltam, talán!
Ha megnézzük a 4 órás idősíkra rajzolt fordított fej-váll lehetőséget, akkor annak érdekében, hogy a jobb oldali váll rész kialakuljon, szükség lenne egy nagyjából 8$-os korrekcióra. Ez a fordított fej-váll lehetőség ugyebár még bizonytalan, tehát ezzel konkrétan nem lehet válaszolni a kérdésre.
Viszont ha a vegyek kérdést kicsit tovább gondoljuk, akkor a válasz szerintem nyugodtan vegyünk, de csak az erre szánt tőke 1/3 részével,  a 2/3 ha mégis kialakult a jobb oldali váll rész, ott még jól jöhet és még mindig marad egy rész vésztartaléknak.
Tehát itt azt lehet mérlegelni, megadjuk a lehetőséget, annak ha mégis tovább szárnyalna az ár, illetve ha mégsem ez történik, akkor egy stopp szint beállításával ne realizáljunk veszteséget.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/T051x8NG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/CUfx4sEQ/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az elmaradhatatlan korrekció, menetrendszerűen megérkezett!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.25!

BTC,  hasznot realizálni nem sikerült és veszteség sem keletkezett, ennek ellenére megérte bevállalni a kockázatot. Tehát mint látjuk nagy sajnálatunkra, de a piros nyíló ék D pontjánál kilépett az ár, megtámadva a 200-as mozgóátlagot, amit azóta már szintén határozottan átszakított a csökkenő mozgás.
Ezzel a mögöttünk hagyott 1,000$-os emelkedés, megkaphatja az elvárt korrekcióját, hasonlóra számítani lehetett, ezt vártam volna a 4,400$-os szintről, tehát akik fanyalognak, azoknak mindegy milyen formában történik az emelkedés, lényeg a minél magasabb ár.
Kereken a 4,200$-os szintről, megkezdődött a korrekció, ami a fibo szinteket nézve a minimumot már elérte és egy tökéletes, a zöld vonalakkal jelölt támasz zónából megvalósíthat egy fordulatot. Remélhetőleg ez a fordulat sikerülni fog és a 4 órás idősíkon várt fordított fej-váll lehetőséghez alkalmazkodva, megkezdődik egy újabb 1,000$-os bullrun,  illetve ez kitart a 4,950$-os ellenállásig.

A 4 órás fordított fej-váll lehetőség kezd konkretizálódni, de mivel még nem vagyunk készen a jobb oldali váll résszel sem, ezért kár nagyon előre szaladni, viszont a lehetőségeket érdemes felmérni! 
Tehát a 4,400$-os magasságból lett volna ideális, ez a jobb váll kialakítása érdekében történő korrekció, ami végül 4,200$ magasságában jelölte ki a váll vonalat. Ez a korrekciós visszalépés, egyelőre a zöld vonalakkal jelzett támasz zónában pihen, amely zónát a bal váll résznél kialakul csúcsok jelölték ki, de a fibo szintek azt mutatják, itt most lehet egy kisebb ráadás.
Ez a ráadás lehet a fibo 0.61 szintre történő, remélhetőleg csak leszúrás, amelyről ha sikerül fordulatot venni a mozgásnak, akkor megkezdődhet egy 1,800$-os bullrun, ami a váll vonalat határozottan átlépve kaphat egy megerősítést. Ennek a fordított fej-váll lehetőségnek konkrét végállomása az 5,000$-os magasságban látható ellenállási zóna, amelyet még a 2017 szeptember-október környéki fordulatoknak köszönhetünk! 
Nekem előre beállított vételi pozíció a 2,965$-os támasz eléréséről lenne, viszont ha erre a fibo 0.61 szintre megérkezne egy nagyobb leszúrás, erősen elgondolkodnék hogy a pozíció nyitást itt fogom végrehajtani!

Napos: tegnap már azon gondolkodtam, hogy a fekete színnel bekarikázott terület nem volt egy jó ötlet, de a 4,200$-os szintről történő visszafordulás, mégis az ennek megfelelő oldalazó mozgást erősíti!  A jelek szerint ebből az oldalazó mozgásból, hacsak nem történő valami gyors változás, akkor január első heteiben léphet ki felfelé az ár, talán alkalmazkodva a január 24.-ei BAKKT induláshoz...
Tehát ez az oldalazó mozgás, már azt a lehetőséget is rejtegetheti, hogy a 4 órás fordító fej-váll lehetőségből nem lesz semmi és visszamegy az ár, a 3,000$ környéki támasz zónába, még jobban erősítve az oldalazást!
Tegnapi gyertya a felszúrásával, sajnos a most látható visszaesésnek volt a várható előjele, ez azonban csak most utólag kapott megerősítést, viszont még ez sem vehetjük konkrét infónak, mert a nap további részében ez még jelentősen változhat, negatív/pozitív irányba egyenlően!
Pozitív  változást, ha az nem jelent akár egy 1,000$-os emelkedést, akkor inkább még ne zavarjon bele a képbe,  próbáljunk alkalmazkodni a 4 órás fordított fej-váll lehetőséghez, annak később nagyobb hasznát vehetjük!

BTCUSD Short/Long chartok: az elmúlt napokban kicsit megkeveredtek a bikák, nem találják a tovább vezető helyes/helytelen utat, azonban kicsit megnyugtató, hogy a macik részéről sem jobb a helyzet. 
Sok hasonló szituációt láthattunk már az idén, szinte mindig a macik jöttek ki végül jobban, tehát ez a jelenlegi helyzet, ugyanilyen végkimenetellel is záródhat, amiben nem lesz nagy örömünk.
Tehát a macik részéről, ahogy a piros körökkel az augusztusi és szeptemberi esetek is mutatják, továbbra is fennállhat a csökkenő irányú nyomás, viszont az ehhez szükséges fordulat egyelőre még nem következett be, mivel tegnap újabb 2000 egységgel kerültünk közelebb a 30 ezres szinthez.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/YabQi8XY/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/jksd6RDX/

"Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bfuDJeYO/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/O3H4Kgqp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4N83VeLG/
https://www.tradingview.com/x/uiU1K14f/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Zv4tdNLt/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, a fordított fej-váll jobb oldali váll részéhez szükséges korrekció jelenleg is zajlik, ami remélhetőleg eléri a célját, feltételezve hogy a Bitcoin szintén kialakítja a vállát! Tehát ha a Bitcoint fibo 0.61 szintig korrigál vissza, akkor itt még a 200-as mozgóátlag is vissza-tesztelésre kerülhet.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/2QFYVUXa/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/E06yXXpX/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, sajnos a mozgás nem adta meg a lehetőséget, hogy a 0.43$-os ellenállás fölé zárjunk, amit abból a szempontból sajnálhatunk, hogy a stratégiához megfelelő hasznot nem tudtuk realizálni. Világoskék színnel itt is behúztam egy váll vonalat, e helyett azonban a kék színnel berajzolt árbóc lehetőségbe kapaszkodtunk, ami sajnos néhány felszúrással fennakadt a 0.43$-os ellenálláson.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/F6RGbpc8/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/j143E81a/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, szintén egy fordított fej-váll lehetőség alakulására várás, okoz izgalmas napokat,  ami nem meglepő módon hasonlít a Bitcoin ugyanilyen lehetőségére. Tehát, ha a Bitcoin, a jelenlegi szinten tudna fordulatot bemutatni és lezárni a jobb oldali vállat, akkor az itteni és a többi charton kialakulóban lévő lehetőségeket is tudnál segíteni!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/89eSM1EX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/DW5HbfRv/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Dolce

#2992
ja, most mindenki ebben a fordított fej-váll alakzatban reménykedik. csak el ne essen a 3600, mert akkor reálisan az edigi alj lesz visszatesztelve

na mindegy. nincs más dolgunk csak várjunk a momentumra

Karcsi papa

Karácsonyi békés hangulat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.26!

BTC,  egy újabb ék, ami megakadályozhatja a 3k-s szint környékére történő visszaesést, igaz ez majd csak akkor lesz konkrétum, ha az ékből kilépést követően sikerül megkapaszkodni, majd az ezt remélhetőleg követő lehetőséggel, újra a 4,400$ környéki ellenállási zóna kerülhet képbe, illetve 4,150$ magasságában a váll vonal átlépése!
Ahogy látjuk, ebből az ékből jelenleg a D pontnál lehetőség nyílik a kilépésre, viszont ha a rózsaszínnel felvázolt fordított fej-váll lehetőség, jobb oldali váll részét nézzük, akkor az éken belüli E pont meglátogatása még bőven belefér, talán még erősebbé is teszi a vállat!
A néhány nappal ezelőtti pozíciónk a 0 szinten kistoppolódott, egy ilyen pozícióval most is megfogunk próbálkozni, de csak abban az esetben, ha az ékből kilépés egy határozott bika gyertyával történik.

4 órás idősíkon a fordított fej-váll lehetőség, jobb oldali váll részénél kialakult csökkenő éket látjuk kicsit távolabbról és azt a tökéletes lehetőséget, ami a fibo 0.61 szint magasságában lenne tökéletes, de ez a lehetőség jelenleg is adott!

Napos: konkrétan semmit sem lehet kijelenteni és az itteni mozgás még a 3k-s szint újbóli meglátogatását is jelentheti, viszont egyelőre a kisebb idősíkokon alakulhatnak úgy a dolog, ami ezt kizárhatja, majd remélhetőleg lehetőség mutatkozik a felfelé történő kilépésre!
A mai gyertyánknak minimum 4,000$ magasságába kellene visszaerősödni, amiben remélhetőleg lesz egy nagyobb, bika gyertyával történő ékből kilépés, amire egy kisebb pozíció nyitással rálehet mozdulni.
Az 5k-s szint magasságában látható és a jelenlegi célunkat is jelentő, napos szinten kisebb ellenállási zóna, nem egy őrült nehezen megvalósítható feladat és napos szinten az igazán ellenállási zóna szerepét nem is töltheti be. Egy ilyen tökéletesnek nevezhető ellenállási zónáról 10-12k-s magasságban lehetne beszélni, illetve a 6,180$-os ellenállás az első feladat, amit le kell gyűrni annak érdekében, hogy a jelenleg messzinek látszó ellenállási zónát elérhessük, esetleg annak átlépésével kapjuk egy olyan jelet, ami további magasabbra szárnyaló gondolatokat szülhet!

BTCUSD Short/Long chartok: nagy a nyugalom, mintha ráérnének a bikák olyan lazán vették a tegnapi napot, ennél nagyobb nyugalom már csak a macik oldalán uralkodott, akiknek nem is kell sehova sietni, mivel a tőlük elvárt alacsony árszintet elég tökéletesen tudják tartani. Tehát ezzel a hozzáállással a fordított fej-váll lehetőség nem sok jóval kecsegtet, de erről akkor is ráérünk lemondani, ha konkrét lépéseket látunk a 3,000$-os szint irányába.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/6fAMz6XE/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/oZMDDFWy/

"Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/UgvbQPnZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/M8FQBPLf/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/fCjruQWo/
https://www.tradingview.com/x/k8mZUFL4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VJnI7lvE/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, tegnap a 120$-os szinten kialakult fordulat, tökéletesen megfelel a jobb oldali váll csúcsának, tehát a feladat egyszerű, visszaerősödni 152-154$ magasságába, majd határozottan átnézve jöhet a dolgok érdemi része 200-210$-os célszinttel!  Ennek a 200$-os szintet megközelítő emelkedésnek, a kék ellenállás lehet akadálya 185-190$ magasságában, de remélhetőleg ezen az akadályon a Bitcoin átsegíti az árat!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4VyJmeoA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/n4ENgRU8/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, szintén egy fordított fej-váll lehetőségben gondolkodunk, ami a tegnapi 200-as mozgóátlagon kialakított csúccsal akár már a jobb oldali vállat is lezárhatott. Ez a lezárás, ha mégsem sikerült, akkor a csökkenő sáv kialakulása még egy zászló lehetőséggel a 39$-os ellenálláson átsegítheti az árat.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/68iXyP1M/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/DW5HbfRv/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Idézetet írta: Dolce Dátum december 25, 2018, 11:31:02 DÉLELŐTT
ja, most mindenki ebben a fordított fej-váll alakzatban reménykedik. csak el ne essen a 3600, mert akkor reálisan az edigi alj lesz visszatesztelve

na mindegy. nincs más dolgunk csak várjunk a momentumra
Ebben gondolkodik mindenki, habár semmi külső tényező ezt még nem támasztja alá, de amíg a lehetőség adott reménykedni lehet!

Én reálisabbnak látom a Múlt, jelen, jövő! írásomban boncolgatott 2019 év végé felé, esetleg a 2. negyedében történő erősödés lehetőségét!
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Laca012

Server Error
404

Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.

Dolce

#2996
Idézetet írta: Laca012 Dátum december 27, 2018, 11:48:15 DÉLELŐTT
Server Error
404

Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

én 2020-at érzerm klulcsfontosságúnak optimista scenário megvalósulása esetén, a felezés után akkor kell igazán emelkedő pályára állni, bevásárolni és 2022-23-ig holdolni, mondjuk 100k-ig
jövőre szerintem még ellesznek az emberek a depresszióval, szabályozásokkal, fejlesztésekkel és a gyenge vállalkozásoknak ki kell hullaniuk, a köv. bikapiac előtt
a btc-nek 1300 alá nem nagyon szabad beesnie, mert akkor megtörik az évtizedes emelkedő trend

Karcsi papa

A túl hosszú oldalazás bizonytalansága, csak ront a helyzeten!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.27!

BTC,  amivel nem tudunk mit kezdeni, ha a csökkenő ékből nincs határozott felfelé kilépés, hanem egy olyan oldalazó mozgás, ami itt is kialakult. Ebben a mozgásban egy pozitívum van, továbbra is a támasz zónában immár 4. lehetőséget kapjuk arra, hogy a fordított fej-váll elvárásnak megfelelően felfelé elmozduljunk.
Viszont ez így már nem lesz egyszerű, mivel egy ilyen támasz zónának, pont az lenne a szerepe, hogy az első megérkezés után rögtön vissza is lökje az árat, azonban amint most látunk az első próbálkozásom már rég túl van. Tehát mivel az ékből történő határozott kilépés elmaradt, így most van lehetősége a fibo 0.61 szinte visszamenni és kialakítani a rózsaszín jobb oldali váll részhez szükséges csúcsot! 
Arra hogy a jelenlegi oldalazásból felfelé lépjünk ki, csak a támasz zóna  lehet segítségünkre, egyébként az oldalazás, mint általában szokott  a meglepetés erejével csap le és biztos nem arra megy az á amerre mi szeretnénk.

Napos: a tegnapi gyertya nem nagyon segített eldönteni a kérdést, hogy megyünk e vissza a 3k-s szintre vagy a kisebb idősíkon látható fej-váll lehetőség megállja a helyét. Kicsit tisztább lehet a kép, ha a mai gyertya legalább a két nappal ezelőtti maci gyertya nyitási szintjén, tehát a 4,010$-os szinten zár.
Hasonló gyertyával mint a tegnapi, inkább a 3k-s irányába történő mozgás erősödik, ugyanilyen erős jel lehet ha ma egy maci gyertyával 3,500$ magasságában zárnánk, de ez legalább elérné azt a fibo 0.61 szintet, ahol újra egy apró reménysugár a felfelé irányuló mozgást jelezhetné.
Tehát azt állapíthatjuk meg, hogy szép lassan telik az idő és a november közepén még messzinek látszó január 24.-re halasztott BAKKT indulás egyre közelebb kerül.

BTCUSD Short/Long chartok: nagyon karácsonyi a hangulat, de kicsivel a macik látszanak lustábbnak, ennek következtében ha megismétlik a tegnapi 2000 egységnyi mínuszos mozgást, akkor ott is vannak a 30 ezres szinten.
Ezen idő alatt a bikákat 29 ezres magasságba vártuk, amit néhány nappal ezelőtt meg is próbáltak, de a karácsonyi hangulat őket is lenyűgözte, most egyelőre nem találják a felfelé vezető utat.
Azt a bizonyos 4 órás idősíkon várt fej-váll lehetőséget, macik részéről a 29 ezres szint alatti hirtelen 2-3 ezres csökkenés jelentősen tudná segíteni. Ha lenne olyan szerencsénk, hogy a 21 ezres támasznál is megmarad a határozottság, ott sokkal jobban felgyorsulnának ár szempontjából az események! Ezt persze támogatni kellene vevői oldalról is, amit a 29 ezres szint fölött  lehetne megvalósulni.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/Pcp7E9Tz/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/uR2MH5XF/

"Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BbX4rhnG/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Wf3Gr6u5/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BqLD0YM0/
https://www.tradingview.com/x/6AB2HgqZ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1qUznUBT/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Elértük a váll csúcsát, ha ezt figyelmen kívül hagyja a mozgás, akkor irány 3k!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.28!

BTC,  mivel az ékből kilépést követően nem történt határozott emelkedő mozgás, a kialakult csúcsokkal kell kezdeni valamit, amelyek a piros háromszöget adták végeredményül. A háromszög, a kék ékben látható csökkenéssel együtt egy fordított árbóc, ennek megfelelően csökkenő irányba ki is léptünk. Majd elég határozottan megtámadtuk a fibo 0.61 szintet, ami egy utolsó esély a visszafordulásra, mielőtt  a 3k-s magasságban látható támasz zónába érkeznénk!
Itt fibo 0.61 magasságban, 15 perces idősíkon egy tökéletes háromszög alakul ki,  ami ugyanazzal az előjellel mint az előző piros háromszög, csökkenő irányú mozgást feltételez, de itt is figyelembe kell venni, mennyire határozott az abból történő kilépés. Mivel ha elmarad a határozottság és a háromszögben mozgás inkább átlép egy szűk sávon belüli oldalazásba, az itt a fibo 0.61 szint magasságában, szerintem egy elég erős jel arra, hogy a tegnap elszenvedett 150$-os mínusz ledolgozásra kerüljön.
Ez a fibo 0.61 szint még abból a szempontból is tökéletes, hogy a 4 órás idősík fej-váll lehetősége, a jobb oldali váll csúcsát kijelölje, tehát ennek a szempontjából is fontos lenne, hogy itt megtalálja a korrekciós mozgása az alját!

Napos: ez a csökkenő irány mozgás tökéletes hasonlít a fekete bekarikázott szeptember-novemberi közötti, BAKKT indulásának elhalasztása és a sokakat becsapó ETF döntések elhúzása előtti időszakban látható mozgásra!  Amivel sok mindent kezdeni nem tudunk és azon kívül hogy oldalazás, még nagymértékű meglepetéseket is tartogathat.
Tehát sürgősen változtatni kellene a helyzeten, amire a 4 órás fordított fej-váll lenne tökéletes, mivel ha ismételten visszamegyünk a 3,157$-os szintre, ott megerősítést kap  az oldalazás és igaz hogy kapunk egy dupla alj jelzést, de annak ismételten az oldalazó sáv tetejére kellene visszahozni az árat. Ezzel talán konkrét jelzést kapnánk, legalább az 5k-s szint elérésére!
A tegnapi gyertya sem segített rajtunk, sőt inkább erősítette a csökkenő irányú mozgást, de ahogy látjuk az utolsó hullám tekintetében, visszakorrigáltunk fibo 0.61 szintre, ami egyelőre nagy kérdés beváltja e a hozzá fűzött pozitív várakozást és azt a főleg kisebb idősíkokon várt, 5k irányba történő elmozdulást segíti.
A mai gyertyától, a tegnapi maci gyertya betakarását kellene minimum elvárjuk,  ami ha nem sikerül, az se nagy meglepetés, mivel az előző napok mozgása inkább a csökkenésre utal!

BTCUSD Short/Long chartok: továbbra is nagy kérdés, hogy a bikák újból  feltudják e venni kesztyűt és megpróbálnak ismételten nyomást helyezni a macikra. A tegnapi és az azt megelőző mozgást egyelőre nem ezt mutatja, mivel jelenlegi kivárós játék zajlik, ismeretlen végkimenetellel, tehát amelyik oldal elfelejti összekapni magát, az tuti vesztő! 
Long charton először a sötétkék kérdőjellel jelzett magasságot kellene megtámadni, majd onnan nem lefordulni a világoskék nyílnak megfelelően.
Short charton sok lehetőség nincs, ha áremelkedést szeretnénk látni, akkor folytatni kell a piros nyílnak megfelelő csökkenő irányt, de sikerre ez is csak akkor vezet, ha a jelzett területnél jóval lejjebb, a 20 ezres szintek alá megy az aktivitás!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/MQlph0rE/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/0Tly9UZb/

"Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sH9ZSwTo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7NK2p9Dz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/IklvVqLt/
https://www.tradingview.com/x/bKAuK0Qc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Yn14Amln/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

netbit

Idézetet írta: Dolce Dátum december 27, 2018, 11:57:29 DÉLELŐTT
https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

Kellemes ilyet olvasni, és én is bízom abban, hogy a logaritmikus chart szerint alakul a jövő, még ha ez hosszadalmas is lesz, de azért a mostani perspektívából nézve ez egy hiperoptimista jóslat. Bár a franc se tudja, most inkább úgy néz ki, hogy kimászunk gödörből. (pedig jó érzékkel épp most akartam shortolni. Az éven semmi nem jön össze. Szerencsére csak kb. 1/3 résszel akartam shortolni, szóval nem baj, ha nem jön össze, felőlem mehetünk felfelé is :)