Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 27 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Mire elég ez a sok apró lépés?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.03!

BTC, benéztünk 5,600$ fölé, viszont ez az én problémám továbbra is ugyanaz, nagyon gyengének tartom ezt a felfelé lépkedést, ami bármelyik pillanatban kaphat egy csökkenő irányú lökést, hamár a short pozíciók 31k szintre emelkedtek, szemben a long oldal 18k-s lecsücsülésével.
Tegnap este ráültünk az ellenállási zóna tetejére, arról látunk most egy kisebb erősödő hullámot. Ez a hullám hacsak nem kap egy hirtelen lökést, talán arra lehet jó hogy a felrajzolt csésze alakzat jobboldali részét lezárja, tehát ha ennek volt jelentősége és hogy ennek a csészének füle is legyen, egy 200$-os korrekciós mozgás  vissza-tesztelheti az ellenállási zónát . Tehát ha tényleg van jelentősége a mögöttünk hagyott durván 2 hetes bizonytalan időszaknak, akkor figyelembe véve a csésze mélységét, nagyjából 500$-os ugrással 6k fölé kerülhet az ár!
Jónak néz ki ez a lehetőség, csak ez ismét egy 2-3 napos bizonytalanságot fenntartva, szintén nem tudni, háttértámogatás nélkül miből fog táplálkozni, csökkenésnek pedig már megvan az alapja, csak az a kérdés mikor lesz látható végeredménye.

Napos: kicsit távolabbról, tehát napos idősíkon nézve a dolgok alakulását, a mai gyertya ha a jelenlegi szintén kifullad, akkor a 23.-ei csúccsal közösen egy dupla tető alakulhat ki. Ez csak megerősíteni tudná azt, amit az erőtlen long pozíciószám is mutat és a short oldal erősödésének értelmet adva jöhet az a nagyobb korrekciós visszalépés.
Most eldőlhet, ami a tegnapi körképben is kérdés volt, tehát hogy a tavaly október környéki mozgást megismételve egy akár még a 7k-s magasságot is elérő hullámmal sikerül továbblépni vagy ezek már tényleg csak az utolsó próbálkozások.
A világoskék impulzus zárást, eredetileg az 5,755$-os piros ellenállásra gondoltam jó ötletnek, alternatívaként ha a piros Elliott 3. hulláma nem tart ki nagyjából 6,500$ környékéig. Jelenleg a 23.-ai 5,597$-os csúcs fölött vagyunk, tehet a világoskék impulzus még él, viszont erre semmi komoly stratégiát nem építettünk és az április 2.-ai kiugrás követően eldől hogy szívesen lemondunk róla, ha az ár 6k fölé érkezik!
RSI csíkok kitörtek az alsó zónából és igyekeznek határozottan a felső zóna irányába, itt sajnálhatjuk hogy a 23.-ai áremelkedés nem volt tartósabb, ami hozzásegíthette volna a RSI csíkokat a felső zóna megközelítésre. Ez a zóna most ismét megközelíthető, de nagy kérdés miből fog táplálkozni, ha a bikák csak szerény lépésekben gondolkodnak.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: valamit megpróbáltak tegnap a bikák, de nagyon gyengére sikeredett, ezt visszaigazolja a mai gyertya, ami néhány óra alatt ezt be is takarta. A mentésre bármelyik pillanatban lehetőség nyílik, ennek minimális lépcsőfoka a tegnapi pozitív mozgás folytatása, ezt a nap további részében simán végre lehet hajtani, feltéve hogy van rá szándék!
A macik szintén csak egy keveset tettek hozzá, viszont ezzel áttörölték azt a 30k szintet, amely fölött az árra is megfelelő nyomás tudnád helyezni. Viszont hogy ez a nyomás mikor fejti ki hatását, azt még egyelőre rejtély fedi, főleg hogy jelenleg kisebb erősödési próbálkozásokat láttunk, de nyeregben akkor sem érezhetik magukat a vásárlók max kockáztatnak, ami vagy bejön vagy nem.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/GKhh8rEj/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/tjVvg2Nz/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott 3 hét, jól rá is mutat mi jelenleg a legfőbb probléma, konkrétan az is április eleji kiugrást követő legalább 2. héten elmaradt az a korrekciós visszalépés, ami ha visszahozza az árat a piros támaszok környékére, akkor már a mögöttünk hagyott héten a 6k-s magasság problémája leküzdhető lett volna, vagy ha ennyire nem is  sietjük el a dolgot, de a jelenlegi szintekre visszaérve, most sokkal pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz.
Pozitív gondolatok helyett, főleg a mögöttünk hagyott bizonytalan hetek után, inkább egy 1,000$-os korrekció gondolata kezd eluralkodni. Van még itt egy 50-es mozgóátlagon átszúró, múlt héti gyertya, aminél ha nem csak átszúrásról, hanem konkrét mozgóátlag fölötti zárásról lenne szó, akkor szintén kitűnő 6k fölé megérkező lehetőséggel néznénk szembe, de mivel csak átszúrás és a gyertya is elég bizonytalan, első ránézésre is egy minimum 500$-os visszaesésben kell gondolkodjunk, ami végül elvezet minket egy nagyobb korrekcióhoz."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/E6G9mFRI/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Z7VIkRRL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7U8smYZc/
https://www.tradingview.com/x/nFVPe8li/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KfONdw2h/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sok a rizsa!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.04!

BTC, nálam a tegnap déli gyertyát követően jött el az a pont, ahol úgy gondoltam jó ötlet egy short pozíciót nyitni. Volt egy szép hasznunk a 3,600$-os vételi pozícióval, ami eltér attól a stratégiától, amelyről lejjebb részletesebben is van szó, ez-az a stratégia, ami a csökkenő trendet használja ki, de hasznot csak a long trendben termel!
Tehát tegnap délben az 5,500$ környékéről indult, határozat 350$-os hullám, az 5,836$-os szerintem kifulladt, erre egy 85$-os előző gyertyát betakaró hirtelen visszalépés utal! Később kicsit még visszább nézett az ár, arra az 5,726$-os kék támaszra, ami az esti órákban még két alkalommal meglátogatásra került, majd jött egy hirtelen az 5,900$-os magasságot meglátogató két gyertya.
Ebből a csúcsból egyelőre határozottan visszafordult az ár, amit a kék támasznak kellene megállítani, esetleg visszafordítani, ha nem sikerül, akkor a fibo 0.38 szintig is visszanézhetünk. Majd ha ezt követően az 5,726$-os akkori ellenállást, csak vissza-tesztelni sikerül, akkor várhatunk további csökkenést.
Az esetleges tovább csökkenő mozgás, komolyabb akadályba ütközhet, az emelkedő lila támasz/trendvonal, a fibo 0.61 és a nagy nehezen elhagyott ellenállási zóna felső szintjének  környékén.
Egyelőre még nem tudni, hogy az 5,900$-os visszafordulás, már annak a csökkenő hullámnak a kezdetére utal, amelyiknek célszintje 4,200$ környéke vagy ismét csak egy átmeneti pihenő, a szokásos hétvégi pennyadó időszakban.
Tehát azt a  csütörtökön körbejárt 6,300$-os szintre történő megérkezési lehetőséget, egy olyan 700$-os hullámmal, mint amit múlt héten sikerült apró lépésekkel összehozni, még mindig realitás, amit a következő héten el is érhetnénk!

Napos: nekem továbbra is fura, mi váltotta ki ezt a tegnapi pozitív hangulatot, talán a hétvége előtt szerettek volna egy kis nyomatékot adni a mozgásnak, majd ha a hétvégi történések nem bizonyítják el a tömegeket, akkor jövő héten tovább lehet tolni a szekeret?
Longs poziciok 18k-s mélységben ledobták a vasmacskát, de ugyanezt tették shorts oldalon is 30k-s magasságban, ezt láttuk egész múlt héten, ami engem meggyőzött arról, hogy az egyik vételi pozíciómból a megfelelő haszonnal kiszálljak. Hogy ez jó vagy rossz döntés volt, azt nemsokára megtudjuk, de ettől függetlenül nyugodtan várhatom a folytatást, mivel a csökkenő trendben nyitott pozíciók, úgyis csak nagyobb léptékben hoznak hasznot, de ezekben is lehet kisebb úgymond extrákat csipegetni. Viszont ez is csak akkor alkalmazható, ha az összes pozíció nyitva marad.
A 4,950$-os nyitott pozíció zárására max akkor kerülhet sor, ha egy hirtelen kiugrásszerű mozgás áttöri azt az ellenállást, (jelen esetben 6,180$), amelyek a csökkenő trendben vételi szintek voltak, viszont a kiugrás még nem elég a 4,950$-os pozíció zárásához, mert még arra is szükség van, hogy ennek a 4,950$-os szintnek újbóli elérésére is lehetőség nyíljon, tehát a pozíció visszanyitására! Az egyenlegen jól mutatna, ha most a 3,600$-os és a 4,950$-os vételt is zárnám, viszont ezzel kizárná magam egy esetleges további emelkedésből, pontosabban a jövőbeni 20-30-40k-s magasságot elérő, minél kövérebb haszon lehetőségekből.
A tegnapi mozgással átléptük azt a piros ellenállást, amelyet a tavaly novemberi zuhanást megelőzően, még erős támasznak gondoltunk. Ettől a jelenleg elért és átlépett ellenállástól, most el kellene távolodni és megtartani legalább az 5,900$-os magasságot, mutatva a további erősödésre utaló szándékot. Jelenleg ebből az 5,900$-os magasságból visszahúzódott az ár, ami egyelőre még nem probléma, de ha a nap végére visszaesik a piros ellenállás alá, ez a piros ellenállás erejét mutatná és akár még egy visszafordult is kikényszeríthetne.
RSI csík szintén nem sok pozitívumot mutathatna, ha még a felső zónába  érkezést megelőzően visszafordulna, de talán ennél a pontnál végre eldőlne a kérdés, hogy az április 2.-ai kiugrást követő, 1 hónapos emelkedő csatornában mozgással, elértük-e a csúcsot vagy ebből a csatornából még egy őrült iramú bikafuttatás hátravan.
Én mindkét megoldásnak örülnek, visszafordulásnak a short pozíció kihasználása okán, illetve az örült bikafuttatásnak szintén örülnék, a támaszokon vásárlós stratégiának megfelelő extra haszonhoz jutás lehetőségének okán!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is mozdulatlanság uralja mindkét oldalt, ebbe fura lenne, ha most hétvégén tudnánk kizökkenni, de hajrá minél előbb eldőlnek a kérdések, annál hamarabb léphetünk tovább!
Longs oldal 18k-s szintre ledobott vasmacskája, egyenlőre még nagy kérdés elérte-e azt a szintet, hogy ezt a csökkenő irányba mozgó hajót megállítsa vagy ehhez a sárga és piros támaszok által jelzett 15k-s mélységre is szükség lesz, alkalmazkodva  a kék csökkenő ék támaszához!
Shorts oldalon hasonló kérdéseket lehet felvetni, mivel itt a 30k-s magasság, ahol szintén egy hete a leparkoltunk, ami a piros rakétánkat tovább utaztathatja vagy a föld felé veszi az irányt, de még levegőben a 200-as mozgóátlag környékén kaphatna egy olyan frissítő löketet, ami újra a 30k-s magasságban okozhatna problémákat.
Tehát a 18k-s mélység, illetve 30k-s magasság továbbra is az árcsökkenés irányába billenti a mérleg nyelvét, viszont a tisztánlátás érdekében, ezeket a szintekről elmozdulásra lenne szükség!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/o7NpR1Y5/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ZPRHq9Cn/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott 3 hét, jól rá is mutat mi jelenleg a legfőbb probléma, konkrétan az is április eleji kiugrást követő legalább 2. héten elmaradt az a korrekciós visszalépés, ami ha visszahozza az árat a piros támaszok környékére, akkor már a mögöttünk hagyott héten a 6k-s magasság problémája leküzdhető lett volna, vagy ha ennyire nem is  sietjük el a dolgot, de a jelenlegi szintekre visszaérve, most sokkal pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz.
Pozitív gondolatok helyett, főleg a mögöttünk hagyott bizonytalan hetek után, inkább egy 1,000$-os korrekció gondolata kezd eluralkodni. Van még itt egy 50-es mozgóátlagon átszúró, múlt héti gyertya, aminél ha nem csak átszúrásról, hanem konkrét mozgóátlag fölötti zárásról lenne szó, akkor szintén kitűnő 6k fölé megérkező lehetőséggel néznénk szembe, de mivel csak átszúrás és a gyertya is elég bizonytalan, első ránézésre is egy minimum 500$-os visszaesésben kell gondolkodjunk, ami végül elvezet minket egy nagyobb korrekcióhoz."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/t5C0FBe7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Z7VIkRRL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4K3CjOGr/
https://www.tradingview.com/x/up2IV7f8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KfONdw2h/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Még több a rizsa!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.05!

BTC,  a tegnap hajnali 5,900$-os csúcsból délutánra már 300$-t sikerült lefaragni, majd hogy ne legyünk biztosak a dolgunkban, ezt rögtön követte egy durván 250$-os erősödés. Addig a pontig, míg az 5,726$-os támaszt átszakítottuk, majd megérkeztünk fibo 0.38-ra, semmi különös dolog nem történt! Ezt követően már igen, mivel ha az árcsökkentési szándék komoly, akkor az 5,726$-os ellenállás már nem engedi tovább erősödni az árat és mostanra megérkezünk a lila támasz környékére.
Mivel van kettő csúcs, amelyekre ellenállás húzható, én ebből építenék fel egy gondolatmenetet! Ezt az ellenállás lemásolva és az 5,596$-os csúcshoz igazítva, mint támasz kapunk egy csökkenő csatornát. Az 5,726$-os kék támasznak már nem kellene szerepe legyen, ettől függetlenül még a charton marad, mivel ha az 5,596$-os szintre történő zuhanást figyelmen kívül hagyjuk és az 5,726$-os támasz egy csökkenő háromszög támasza, akkor annak durván 200$-os mélységét figyelembe véve, ugyanabba az 5,596$-os csúcsba jöhet egy következő csökkenő irányú roham. Ez viszont egy dupla alj lehetőséget alakítana ki, ez esetben mégis számítana az 5,596$-os tegnapi negatív csúcs, amelyről ha sikerül legalább 5,900$-os magasságig visszaerősödni, akkor újra kinyílnak a 6,000$-os kapuk.
Viszont az előbb leírtaknál egyszerűbb megoldás lehetne, ha a kék csatorna támasza megerősítésre kerül, esetleg még egyszer az ellenállás és a végső csatorna érintés a lila támasszal való találkozásnál 5,500$ környékén kialakíthatna akár még egy zászló lehetőséget is, ami az 550-700$-os elvárásokkal csippentené 6k-t, esetleg konkrétan a 6,180$-os ellenállást!
De ahogy a semmiből tegnap kitudott alakulni egy 250$-os hirtelen erősödő hullám, akár ugyanilyen hirtelenséggel a jelenlegi szintről tovább is mehetnénk, viszont elég furcsa lenne ezt egy hétvégi történetként összehozni, inkább maradjunk annál a gondolatnál, hogy vagy beszorulunk 5,700$-os magasságon vagy visszacsorgok 5,500$ környékére, majd onnan indítjuk a következő hetet!

Napos: tegnap jött pár kérdés, miszerint még mindig komolyan gondolom hogy az ár csökkenő irányba folytatja, amire a válasz igen volt, viszont a long pozíciók növekedése megtudna győzni az ellenkezőjéről, ezt azonban tegnap sem sikerült összehozni.
Sajnos a tegnapi gyertya csak hozzájárulni tudott egy esetleges határozott fordulat kialakításához, ezt akár már a mai napon megerősíthetjük, a tegnapelőtti határozott bika gyertya betakarásával, tehát 5,483$ környéki zárással!
Az órás idősíkon rajzolt kék csatornában mozgással, itt naposon megérkeznénk a piros emelkedő csatorna támaszára, illetve a lila emelkedő trendvonalra, amelyről ha egy tökéletes HyperWave, tehát óriáshullámot szeretnénk lezárni, akkor annak 5,500$ környékéről kellene kiindulni, majd valahova 7k fölé, esetleg 8k környékére megérkezni.
Gondot ez a piros emelkedő csatorna jelenti, ami ha nem emelkedő hanem csökkenő, akkor az április 2.-ai kiugrásba belekapaszkodva, várhattunk volna egy  4,500$ környékéről elrugaszkodó, nagyjából 1300$-os emelkedő hullámot, de azzal se tartanánk előbbre mint a jelenlegi magasság, viszont a hangulat egészen más volna.
A volume egyelőre még meg sem közelíti a tavaly november, december környéki csökkenő hullámot erősítő vagy akár a december 15. utáni 1,000$-os erősödést segítő magasságokat.
Az RSI csíkok félig már a felső zónában keresik a lehetőséget, remélhetőleg nem a visszafordulásra, hanem arra hogy az 5,755$-os halványan átlépett piros ellenálláson megtámaszkodnak és meglepetést okozva határozott erősödésbe kezdenek, talán ez sikerre vezethetné azt a bizonyos óriáshullámot.
Tehát a mai gyertya vagy megragad ezen a jelenlegi 5,750$ környéki szinten, ahogy ezt egy hétvégi mozgástól elvárnánk, esetleg visszaesik 5,500$ környékére, ahonnan izgalmas jövő heti folytatást várhatnánk, illetve meglepetést okozhat egy határozott bika gyertyával zárjuk a hetet, szintén izgalmas jövő heti folytatással.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a kapitány továbbra sem hagyta el a kikötőt, tehát továbbra is a 18k-s mélységben horgonyoznak a longs pozíciók. Hétvégén mindenki pihen, ez mostanában a módi, nagy kérdés fel vannak-e készülve váratlan történésekre és ez a kikötőben magára hagyott hajó, viharos körülmények között nem-e kap léket. Ha ez a hajó a kikötőben dobta le a vasmacskát, akkor egy esetleges kisebb lék 15k-s mélységben betömhető, durvább esetben 10k, de ahhoz súlyos problémák szükségesek!
A short oldal utasai egyelőre léggömbben érezhetik magukat, amely 30k-s magasságban kitűnő rálátás biztosít történésekre. Viszont ha ez nem léggömb, hanem egy rakéta, ami a 30k-s magasságot csak egy ujabb kilövés szintjeként használja, akkor a kikötőben horgonyzó hajó kapitánya jó lesz ha résen van és mozgósítja a legénységet!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/i8Uw0IEv/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/RHt2jOnN/

Hetes nézet: ha nem történik semmi különös, akkor a hetes mozgásra csak a hétfői körképekben térek ki, most azonban mivel a gyertyánk határozottan átlépte az 50-es mozgóátlagot, egy nappal hét zárása előtt ezt már nem kellene elrontani!
Elrontáshoz az 50-es mozgóátlagra, tehát a jelenlegi állás szerint az 5,445$-os szintre kellene visszaesni. Ami akár a tegnapi 300$-os csökkenő mozgás megismétlésével össze is hozható, de ha mégis sikerül ezt elkerülni, akkor a következő hétre áttolva, ez a 300$-os csökkenés már elvárás lenne, ami az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelését jelentené.
Az RSI felső zónában mozgását, szerencsére a mögöttünk hagyott 3 hét sem tudta meggyengíteni, tehát az a 1,200$-os kérdőjeles hullám, ami azóta már 2200$-ra nőtt, kiegészülve a 800$-os tavaly decemberi akcióval, megfelel a tavalyi 3,000$-os erősebb hullámok teljesítményének, talán ez is azt igazolja, hogy közel vagyunk ahhoz a ponthoz, ami egy nagyobb korrekciós igényt nyújt be!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Y80vCAu0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/aqM3G4NA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6HnkKcmD/
https://www.tradingview.com/x/up2IV7f8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ua3nfn0e/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mindegy hogy merre, csak határozott lépések legyenek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.06!

BTC,  ahogy sejteni lehetett, az 5,726$-os kék támasz sok vizet nem zavar, habár  a 10 és 20 órás aktuális gyertya, a leszúrásaikkal igyekeztek bezavarni, végül ma éjjel folyamán ez a probléma is megoldódott, majd ezt tetézendő az utóbbi órák gyertyái visszatesztelték ezt az 5,726$-os szintet, tehát sok akadálya nincs a kék csatorna támasza irányába határozottabban megindulni.
Mivel a mozgóátlagok jelentősen eltávolodtak egymástól, nem elképzelhetetlen egy kereszt 5,550$ magasságában,  ehhez viszont a gyertyáknak is határozottabb csökkenő mozgást kell bemutatni, ez a csatorna támaszáig meg is valósulhat!
Szeretnék pozitívabban gondolkodni, de sajnos a háttérben a long pozíciók továbbra sem mutatnak növekedést és tetézendő a vevők baját a short oldal ismét 31k fölött adhat nyomatékot, nem csak a kék csatorna támasza, hanem sokkal lejjebbi szintek elérésére!

Napos: az hogy az órás idősík, még meg nem erősített kék csökkenő csatornája, zászló részeként segítsen hozzá az árat 6k-s magassághoz, ennek a napos idősíkon látható piros emelkedő csatorna, árcsökkentési igénye lehet hátráltatója. Főleg akkor, ha ennek a piros csatornának a támaszát 5,400$ magasságában meglátogatjuk, ahol egyben a lila még meg nem erősített támasz kaphat erősítést, ennél a pontnál dőlhet el igazán a kérdés! Van-e még egy olyan, akár 1,500-2,000$-os végső hullám, ami egy hyperwave hullámot megfelelőképpen letudna zárni vagy most már végleg el kell engedni ezt a történetet és behúzni egy bő 1,000$-os korrekciót, majd csak ezt követően jöhetnek a  7-8-9-10k-s egyelőre álomszintek.
Ennek a nagyobb, általam bő 1000$-ra tippelt korrekciónak, nem az a lényeg hogy mindenképp megtörténjen és az se kőbe vésett elvárás, hogy mindenképp elérje az 1,000$-os méretet, hanem hogy egy olyan erős csúcs tudjon kialakulni, ami majd a hónapok múlva várhatóan 9-10k-s magasságból érkező korrekciós hullámnak erős támaszt biztosítson!
Tehát ha most ebből az 5,900$-os szintről konkrét korrekció történik, ami azt jelenti, hogy az 5,900$-os csúcs lesz az-az erős támasz, amelyről végre olyan magasságokba erősödhet az ár, amelyek esetleg még a 2017-es csúcsot is megdönthetik!
Ezt az 5,900$-os magasságot, mivel nem értük el 6k-t alacsonynak gondoljuk, viszont ha megnézzük a hetes képet és hogy milyen határozottan átléptük az 50-es mozgóátlagot, akkor bőven elégnek tűnik ez a magasság is, még akkor is, ha az előttünk álló heten pár 100$-os mínuszt sikerül összeszedni, nagyobb korrekció viszont már itt is gondot okozna!
A tegnapi gyertyának, az azt megelőző gyertya fölé kellett volna zárni, jelezve ezzel hogy van még itt keresnivaló, viszont a végül kialakult kisebb maci gyertya nem erre utal, de még ebben sem lehetünk biztosak, mivel ezek hétvégi esemény, ahogy az 5,900$-os csúcs is!
Mai gyertya konkretizálhatja ezeket a kérdéseket, ami még mindig lehet 6k-s magasságot elérő vagy akár 5,500$ alá bezuhanó, lényeg egy olyan gyertya kialakítása kellene hogy legyen, ami véget-vet a találgatásoknak és kijelöl egy konkrét irányt!
Volume a hétvégének megfelelően alacsony volt, az RSI csíkok pedig a gyertyák erőtlenségét tükrözve, egyelőre nem tudtak megkapaszkodni a felső zónában, ami szintén nem egy pozitív folytatása utaló történés.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a 9. napon túl se látunk tisztábban, a 18k-s szint környékén lehorgonyzott hajó tekintetében. Felfelé 20k, lefelé 15k lehetnek azok a szintek, amelyek kicsit jobbá és talán kicsit rosszabbá tehetik az előttünk álló hetek hangulatát, viszont amíg ez nem történik meg, addig maradunk a jelenlegi sötétségben tapogatózva.
Short oldal igyekszik növelni a feszültséget, viszont az a 31k-s magasság, amit néhány nappal ezelőtt már megkarcoltunk, még kevés ahhoz hogy egyértelmű csökkenésre kényszerítse az árát. Talán a 35k, de még biztosabban a 38-40k már hozzásegíteni az árat, a hetek óta eldöntetlen kérdések tisztázásához!
Tehát még mindkét oldalnak konkretizálni kell az álláspontját, de ezek egyelőre inkább kiütik egymás erejét és azok a néhány 100$-os sikerek, amiket még egy-két naponta előbukkannak, már nem azt az élőt tükrözik, amibe az esetleges vevők magabiztosan beszállhatnának!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ng4VVUbY/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/jyBJ8H3z/

Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/DYl1zeds/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Bm5OvWyi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TuCU6NBu/
https://www.tradingview.com/x/up2IV7f8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7IfQUxER/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kopogtattunk 6k kapuján, mi legyen kapitány?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.07!

BTC,  mondhatnánk váratlan kiugrásnak, amely váratlan kiugráson mégse csodálkozhatunk, mivel az 5,900$-os szintre történő 4.-ei megérkezés és az 5,596$-os szintre történő korrigálás utáni mozgás, eléggé kinyitotta a lehetőségek tárházát.
A tegnapi körképben még egy csökkenő csatornában kezdtem el gondolkodni, de mint látjuk ennek a csatornának a támasza nem került megerősítésre, mivel a piros C pontból a D pontba történő erősödéssel egy háromszög alakult ki. Ennek a háromszögnek D pontja, az 50-es mozgóátlag fölött került elérésre, majd onnan az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelését követően, mivel a háromszög ellenállásra sőt fölé sikerült erősödni! Ezt sikerült megtámogatni egy 150$-os kiugrással és ezáltal további lehetőségek is megnyíltak, főleg az 5,900$-os 4.-ei csúcs határozott átlépésével, ami egy kisebb április végén kezdődő emelkedő trend folytatására ad lehetőséget!
Mivel kialakult ez a háromszög és annak ilyen határozott módon történő elhagyását sikerült megvalósítani, a további gondolatainkat építhetjük egy árbóccal történő továbblépésre. Ezzel nem azt mondom, hogy nyugodtan nyissunk rá vételi pozíciót, hanem azoknak akik még kitartóan bíztak 6k fölé történő megérkezésben, ők most kaphattak egy megerősítést a kitartásuk jogosultságára.
Ezen árbóc rúdjának egy piros nyíllal 550$, kék nyíllal 700$-os továbblépési lehetőségére mutatok rá, viszont ha megnézzük ezekkel a nyilakkal milyen magasságokba lehet megérkezni, az további gondolatokat is megnyithat!
Szabályos esetben a 6,330$-os szinte történő megérkezésnek kellene megvalósulni, de ha a mögöttünk hagyott hullám C pontjából történő kiindulását nézzük, akkor tökéletes 6,180$-os ellenállásra megérkezést láthatnánk. Kék nyíl a 700$-os lehetőségével, abba a 6,480$-os magasságba vihetné az árat, ami a tavaly novemberi 3,000$-os zuhanást elindító gyertya szintjével megegyező magasság.
Azt hogy az általam felvázolt megoldás lesz-e a nyerő, egyelőre még a rejtély homálya fedi, viszont ha megfelelőképpen szeretnénk zárni a február elején megkezdett erősödési folyamatot, akkor ennek a feltételnek 6,480$-os magasság lenne a minimuma!

Napos: viccesen hozzáállva a dologhoz, akár azt is mondhatnánk "de mibű Mónika" és még jogos is lenne ez a kérdés, mivel ha megnézzük a longs oldal továbbra sem sziporkázik, igaz történtek olyan apró néhány száz egységnyi erősödések, amelyeket a tegnapi akciót támogathatták, de támogatják-e az órás idősíkon behúzott nyilakat követő további árbóc alakzatban mozgást!
Okosabbak természetesen csak utólag lehetünk, de ha az előjelek alapján jól gondolkodunk, akkor nagy meglepetések nem érnek minket. Tehát még ebből a pontból sem meglepetés egy nagyobb zuhanás, illetve a lehetőségek belekapaszkodva kiugrás esetén se kell meglepődni!
Tehát itt most egy olyan lehetőség előtt áll a mozgás, ahol az órás idősíkra felrajzolt nyilaknál magasabbra is történhet megérkezés, erről már jó néhány nappal ezelőtt is engedtem néhány gondolatot, melyek lényege egy olyan hyperwave, tehát szuper hullámmal történő lezárás, amely ha nagyon jól sül el, akkor az a 8k-s szintet is megkarcolhatja! Ez a szuper hullám nálam még a meglepetés kategória, legalábbis addig amíg a longs oldal nem kezd határozat emelkedés mutatni.
Az alacsony volume még mindig jelzés értékel bír, a valamelyik irányba történő nagyobb elmozdulásra, tehát arra a bizonyos órás idősíkon felvázolt nyilak valamelyik csúcsához történő megérkezésre vagy akár arra a bizonyos szuper hullámmal történő lezárásra!
Az RSI felső zóna közelében maradását segítette a tegnapi hosszú leszúrással záródó gyertya, a mai gyertya pedig további segítség lehet, feltéve hogy a jelenlegi formáját megtartva, bejelenti továbblépési szándékait!
Összefoglalva, egyelőre pozitívan alakulnak a dolgok, ezáltal minden feltétele adott a 6k-s szint megugrására, de indokolt az óvatosság és ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor inkább csak messziről figyeld az eseményeket!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldal kapitánya továbbra sem hagyta el a kikötőt, magabiztosan lehorgonyozva várja a folytatást. Azt a folytatást, ami a kikötő 20k-s kapuját átlépve, kihajózást engedne a nyílt tengerre, ehhez azonban kell egy úti-cél, ami jelenleg még hiányzik. Egyelőre azt még nem tudjuk, hogy ez a hajó egy kis vitorlás vagy valami nagyobb feladattal bíró, teher vagy utasszállító hajó, ettől függetlenül ha a vasmacska felhúzásra kerül, ott már a hajó elhagyja a kikötőt!
Shorts oldalon nem a tengeren hullámzik, hanem a rakéták várják a parancsot, sőt ha a tegnapi zöld gyertyát megnézzük, akkor azt kell feltételezzük 30k-s szintről megadva a felszállási parancs, ismeretlen szándékkal.
Viszont ha a tegnapi áremelkedést megnézzük, akkor azt kell feltételezzük, hogy a longs oldal kapitánya megkezdte feltölteni a hajó készleteit, szemben a shorts oldal rakétákat csak bemelegítő és a kilövés elhalasztó mozgásával szemben. De az sem kizárt, hogy az emelkedést vizionáló gondolatokat, már csak a remény táplálja és az a múlt heti vételi pozíció zárás, illetve az eladás megnyitása mégsem volt egy rossz döntés!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/qxgh7iuo/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/KcilSqFB/

Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LaFXIYNU/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6dSxZXj9/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/tmHayTP3/
https://www.tradingview.com/x/c6R9DVma/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7IfQUxER/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az első 6k-s próbálkozás, sikertelen!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.08!

BTC,  kerek és elég erős ellenállás a 6k-s magasság, ennek az áttörésével próbálkozott az ár 16 óra magasságában, viszont ahogy látjuk, volt egy 5,999$-os megérkezés, majd a következő gyertya  szépen vissza is pofozta az árat, de még előtte 6,015$-os szintre történt egy apró felszúrás.
Ez azt mutatja, hogy a megnövekedett short pozíciószám egy része erre a 6k-s szinte volt beállítva! Következő hasonló szint, felfelé 6,500$ környéke, ahova a kék nyíl is mutat, viszont ha ehhez nincs megfelelő erő, akkor csökkenő irányba 5,200$, ha ennél is nagyobbak a short igények, akkor 4,200$ környékén kell keresgéli annak a bizonyos nagyobb korrekciónak az alját, amellyel személy szerint én is számolok!
A zöld színnel behúzott támasz, annak az első hullámnak a teteje, amellyel a 4,950-5,500$ közötti széles ellenállási zónát elhagytuk, ez a 5,836$-os szint a piros háromszögben látható mozgásnál is igyekezett ellenállásként működni, majd most hogy elhagytuk a háromszöget és csökkenő irányba van egy nyomás, támaszként igyekszik helytállni!
Tehát szerintem ezen a zöld támaszom múlik, sikeres lesz-e a 6k fölé történő határozott megérkezés, ami lehetőség a nyilakkal jelzett szintek elérésére és ha visszatérünk a forgalmi adatokra, akkor a kék nyílnak kellene sikerrel járni!

Napos: annak a kék nyíllal jelzett 6,481$-os tavaly novemberre visszamutató szint eléréséhez, valami nagyobb indulattal elkövetett vásárlásra lenne szükség. Viszont ezzel csak rövidtávú haszonszerzés lehet a cél, talán erre utal a 6,500$ környéki aktivitás növekedés, ahol elég nehéz elképzelni, hogy további erősödésben bízva a vevők szándéka érvényesüljön, inkább az látszik valószínűnek, hogy az a bizonyos short oldali megnövekedett aktivitás ezen szint környékén váltja ki a hatását!
A tegnapi 263$-os gyertyának ha nincs 150$-os felszúrása és sikerül a 6k fölé zárás, akkor a mai folytatást sokkal pozitívabban várhatnánk, konkrét  6,180$-os ellenállásra megérkezéssel. Itt kellene a 4,950$-os  pozíció zárásával némi hasznot realizálnom, viszont ez a mögöttünk hagyott széttöredezett lassú emelkedő hullám nem garantálja a 4,950$-os szint ismételt elérését, tehát csak egy kisebb haszon érdekében nem volna jó ötlet ezt a pozíciót kiütni.
Mai gyertya még javíthat, de csak akkor ha a tegnapi felszúrás fölé tud zárni, alatta tökéletes időhúzó megoldás születhet, durva esetben pedig jön a negatív folytatás, ami egy 2-300$-os maci gyertyával pánikot okozva saját maga alatt kivágja a fát.
RSI felső zóna állati kapaszkodása utalhat még pozitív folytatás lehetőségére, amit egy nagyobb bika gyertyának kellene megerősíteni, majd ennek holnap megfelelő nyomatékot adni!
Tehát egyelőre vannak itt apró pozitív jelzések, amit csak segítenek a 6k környéki alacsony forgalmi adatok, ami rámutat egy nagyobb elmozdulás igényére, ennek a célja lehet 6,500$-os magasság vagy legközelebbi erősnek látszol 5k-s támaszszint, esetleg a 4k környéke, a szintén megnövekedett forgalmi jelzésnek megfelelően.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  továbbra is muszáj a hajós hasonlattal élni, mivel akkora érdektelenség mutatkozik longs oldalon, hogy ebből áremelkedési lehetőséget csak néhány vagány megoldás válthatna ki! Hasonló mozgást utoljára az április 2.-ai kiugrást megelőzően láthattunk, ezt fekete színnel be is karikáztam, reméljük most is valami hasonló megoldás születik, amellyel végül 6,500$ környéki megnövekedett forgalom kiválthatja árcsökkentő vagy árnövelő hatását.
A shorts oldal felfelé ívelő rakétái egyelőre köszönik jól vannak, ennek a tegnapi ezer egységnyi emelkedéssel nyomatékot is adtak! De visszaemlékezve a Challenger katasztrófájára, bármelyik pillanatban  meghibásodhat a rakéta, viszont ilyen meghibásodás nagyobb eséllyel talán 6,500$ környéki árnál lehet realitás. Tehát nagy kérdés hogy ezt a 6,500$ környéki árszintet megvárjuk és ott érvényesül a megnövekedett short pozíciók hatása, esetleg már annyira elfáradt az ár, hogy egy újabb 6k fölé történő határozatlan mozdulat kiváltja árcsökkentő hatását!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/e51brLL8/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/STm81ze6/

"Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/McBMVw4J/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iHxmiDFx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/DHyO0wCm/
https://www.tradingview.com/x/c6R9DVma/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7IfQUxER/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

6k-s a Bitcoin, eltemették, de feltámadt! :)

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.09!

BTC,   öröm és boldogság átléptük a 6k-s szintet, ez azonban egy elég halvány módon történt, ami mögött nem igazán látszik a támogatás, de ez lényegtelen, legalábbis addig amíg a short oldal a megemelkedett aktivitásnak következtében bele nem lendül.
Ha az RSI csíkra behúzott kék támaszt megnézem, akkor sok idő nincs ebbe a mégiscsak határozottnak tűnő emelkedésben minél jobb eredményt elérni, de az sem kizárt hogy most a továbblépés előtt a 6k-s szintet vissza kell tesztelni. Ezt követően jöhetne a nyilakkal és jelzett 3 célszint valamelyikének elérése vagy akár egy ezt jóval túlszárnyaló végső nekifutás!
Tehát ideális esetben az RSI csíkoknak a támaszról visszapattanva plafont kellene fogniuk, ennél a pontnál kellene a gyertyáknak is határozat emelkedést bemutatni, majd ha a plafontól elszakadás minimális jelei mutatkoznak, onnantól számolhatunk azzal hogy az ár elérhette a csúcsát.
Ezektől a jónak látszó lehetőségektől függetlenül, ebbe csak a nagyon bátor és szigorú stopot alkalmazó  vevők szálljanak bele, mivel én továbbra is úgy gondolom, ez a késhegy élén táncolás kategória! És attól független, hogy napi szinten 100$-okat tud emelkedni az ár, viszont a csökkenő irányú mozgás előjelei a háttérben már mutatkoznak, várva a megfelelő pillanatra, amit ne legyen kétségünk, a legmegfelelőbb hatékonysággal ki is fognak használni!

Napos tekintetben egyelőre még sötétben tapogatózunk, mivel ha ez egy falsh piros csatornából felfelé kinézés, akkor azt nap végén egy felszúrás fogja díszíteni! Ahogy órás nézetben, úgy itt naposon is a felső zónában próbálnak kapaszkodni az RSI csíkok, tehát a lehetőséget felkínálják, akár egy nagyobb kiugrással történő tovább lépésre. A volume oszlopok tetejére rajzolt 3 négyzettel arra utaltam, ami végül meg is valósult, tehát hogy alacsony volume mellett eltöltött április, amelynek most a végén várnánk egy oldaltól függetlenül piros ellenállást elérő kiugró aktivitást. Ennek kellene megoldani, a most már hetek óta húzott-halasztott, elértük vagy nem a február elején megkezdett emelkedő hullám csúcspontját, esetleg még egy utolsó napos szinten is meghatározó rohammal számolhatunk.
Binance körüli állítólagos Hack problémákról, első olvasatra nekem a 2017-es bullrun környéki, különböző váltóknál felbukkanó, állítólagos támadások megnövekedése ugrott be, amit jelenleg az ár szempontjából pozitív dolognak tartok és mivel ez még nem ingatta meg az árat, rámutatnak a szunnyadó erejére!
Tehát itt is megemlítem, legyünk óvatosak, mert ami most még szépnek és nyugodtnak látszik, azt egy akár kamu, pánikot okozó hírnek köszönhetően, gyorsan csúnyának ez katasztrofálisnak láthatunk, amit nem biztos hogy mindenki a helyén tud kezelni!
A mai naptól vagy egy nagyobb felszúrással záró gyertyát várnék, ami csak egy szépségtapasz a 6k-s magasságban, de egy nagyobb maci gyertya megjelenésén se lenne meglepetés, ez visszaigazolná a helyes irányba gondolkodást.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  a bikák most már biztosan a kikötőbe fogják átvészelni a közelgő vihart, mivel ez a lassan 2 hetes mozdulatlanság, számomra egyértelműen arra utal, hogy nagy meggondolatlanság lenne, ilyen egyértelműen megnövekedett shorts oldali nyomással szembeszaladni. Tehát a kapitány, a lehető legbiztosabb helyen, a védett kikötőben horgonyozta le a hajóját, remélhetőleg a hajó utasai is a megfelelő komolysággal kezelik a helyzetet és nem most kezdenek el bércsónakkal séta hajókázni!
Úgy is mondhatnánk, most a shorts oldal fújja a passzát szelet, egyelőre még kint a nyílt tengeren, de ennek a szélnek partot is kell érni, ami kisebb károk nélkül nem nagyon megúszható történet. Viszont mivel itt shorts oldalon nekünk  most rakétáink vannak, amelyek a küldetés elején egyelőre sima utazást biztosítanak, de ezek is elérhetik azt a viharfelhők uralta magasságot, ahol kezelhetetlenné válhatnak és az a furcsaság is előfordulhat, hogy előbb érik el a tenger fenekét, mint a biztonságos kikötőben horgonyzó hajó kapitánya!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/2TKbbsDG/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/3FVym53g/

"Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/jN0YY9Lp/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/nDyjoCpr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kXTOTPAB/
https://www.tradingview.com/x/jiQ7XzRC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7IfQUxER/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A létra utolsó foka?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.10!

BTC,  elég szépen megmásztuk ezt a létrát, amely létrának fokait kék színű támasz/ellenállás behúzásával jelzem! Ahogy látjuk minden lépcsőfok után visszateszteltük az előző szintet és ha az utóbbi órák történéseit megnézzük, most is történt egy vissza-teszt az előző 6,156$-os szintre, tehát ezt a gondolatmenetet folytatva, a 6,480$-os árbóc célszintjét elérő lépcsőfok még hátralehet. Sajnos ebben az árbóccal történő emelkedő mozgásban már az elején nem bíztam, főleg a longs és shorts oldali történések miatt, ennek okán már a legalsó lépcsőfoknál csökkenő irányba nyitottam egy pozíciót. Utólag megnézve ez egy hibás döntés, ennek ellenére mivel a stop szint elég magasan van, nagyon nem izgulok a pozíció esetleges hosszabb beragadása miatt, sőt a 6,480$-os magasságban igyekszek ezt még egy hasonló irányú pozícióval megkoronázni, ami azt jelenti, ha csak az előző nyitás magasságáig korrigált vissza az ár, akkor se bukunk.
Ez tulajdonképpen ugyanaz a stratégia, mint amit a vételi pozícióknál alkalmazok, csak egy picit kockázatosabb, mivel felfelé a csillagos ég a határ, tehát egy beragadás csak egy bizonyos szintig fedezhető, ellentétben a csökkenő irányú fenyegetettséggel, ahol ugyebár 0 az alja és ez elég valószínűtlen történés, legalábbis a jelen időszakban.
A charton kicsit zűrösnek látszik a vonalerdő, viszont szükséges, ha az előző napi történések eredményeinek kibontása, illetve a jelen történések megjelenítése, plusz még egy előre gondolkodást is fel kell vázolni, de szerintem ez legyen a legkisebb problémánk, ha valaki nem csak átfutja a körképet az talán vágja!
Tehát összefoglalásként, ha ezek a kék lépcsőfokok még egy feljebb-lépést engednek, akkor a 6,480$-os szint még a mai nap folyamán behúzható.Majd megérkezünk a hétvégéhez, ami az előző hetekben, hónapokban csak vegetálásra volt alkalmas és ha ezt a lassú, de mégis lendületes emelkedést befagyasztja, akár még az a bizonyos sokat emlegetett csökkenő irányú folytatás is következhet!

Napos: lassan beérik annak a gondolkodásnak gyümölcse, amit még a 3,000$-os mélységnél kitűzték lehetséges célként! Ez a történet már az elején a 2015-ös mozgásra nagyon hajazó lehetséges folytatásra utált, majd erre rá is erősített a decemberi mélypontot követő 4-5 hónapos álomba szenderülős időszak. Most pedig abban az első hullámban vagyunk, amelynek feladata, talán ugyanaz mint a 2015-ös történetben, tehát kialakítani egy olyan erős ellenállást, ami szerepét tekintve majd egy következő nagyobb hullám támaszaként kell helytálljon, ami szintén a múltbeli történésekre alapozva, a mindenkori legmagasabb szinthez kell elvezesse az árat!
No de ennyire ne szaladjunk előre, maradjunk a tegnapi gyertyánál, ami konkrétan megérkezett a 6,180$-os ellenállásra, illetve a mai gyertya ezen már jócskán túl is lépett és ha már ilyen lendületes mozgásban van, akkor  remélhetőleg a 6,480$-os szintig kitart.
Azzal ha a mai gyertya, az előző 2 napi kicsi de kövér gyertyához hasonlóval zár és főleg annak okán hogy a hétvége kapujában vagyunk, engem legalábbis óvatosságra int! Óvatosságra intek, viszont van itt 2 lila támasz, ami még nincs megerősítve! Utolsó előttit azzal tudtuk volna megerősíteni, ha piros csatornában történik egy visszanézés 5,500$ környékére. Tehát itt most vagy már benne vagyunk abban a meredek utolsó hullámban, amire a 4. meredek emelkedő lila támasszal utalok vagy még hátravan az utolsó előtti lila támasz megerősítése, ami talán akkor következik be, ha a jelenlegi hullám megtalálja a tetejét, majd hirtelen visszaeséssel 5,500$ környékén megerősíti a támaszt és arra jön egy a hyperwave feltételeinek tökéletesen megfelelő 7,770$-os ellenállásra megérkező rakéta, de talán a 9k se túlzás.
Ezzel az utóbbi gondolatmenettel eltérnénk a 2015-ös történettől, ennek okán kisebb esélyt látok a megvalósulására, viszont ha maradunk az akkori történések követése mellett, akkor ha a jelenlegi mozgás megtalálja a csúcsát, azt követően a decemberi mélypont és a mostani csúcs közötti 3,300$-os hullám tekintetében, közel 2,000$-os korrekció lenne az ideális, ami  tulajdonképpen nem más mint a december és május közötti bizonytalan időszak háromszögének 4,200$ környéki visszatesztelése, tehát tökéletes támasza egy sokkal magasabbra törő, reményeim szerint a 10k-s magasságot elérő hullámnak.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  a long hajó alatt picit megemelkedtek a hullámok, de annyira még nem hogy kárt okozzanak, tehát a készenléti állapot indokolt. Tehát ez a 2 hetes látszólag semmire nem alkalmas oldalazó mozgás, mégis képes napi 100-200$-os áremelkedés megvalósítására, de ahogy tegnap is írtam, ez már nagyon a késhegy élén táncolás! Ennek a longs oldali mozgásnak akkor szavaznék több bizalmat, ha a másik, tehát a shorts oldal engedne 31-32k-s nyomásból! A rakéták egyelőre köszönik jól vannak, habár a mai gyertya jelenleg nem erre utal, de még van javítási lehetőség, például ha ez a jelenlegi csökkenés a 30k-s támaszok környékéről ad nyomatékot az eladók véres szándékainak!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/IGbu5oRU/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ubnZVhmf/

"Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hGKDaZhc/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UdATZZpN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6h17rheg/
https://www.tradingview.com/x/jiQ7XzRC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7IfQUxER/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Végre egy, az utóbbi hónapok erősödő mozgását méltóképpen lezáró történéssorozat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.11!

BTC,  órás tekintetben a folytatásban sok tennivalónk nincs, mivel jelenleg egy elszabadult hajóágyúként működik az ár ismeretlen végcéllal. Tegnapi történésekre még visszatérhetünk, ahol ugyebár egy utolsó lépcsőfok volt hátra 6,480$-os célszinttel, ami végül 5,448$-ra sikeredett. Ebből a magasságból egy következő lépcsőfok 6,350$-os vissza-tesztelése következett, amelyről az éjjel erősödés kezdődött, viszont itt már kétséges volt a folytatás, de a jelenlegi 7k környéki árat megnézzük egyelőre akadálymentesen tör felfelé. Tehát ha minden igaz, ez ennek a bizonyos sokat emlegetett hyperwave hullámnak a lezáró negyedében vagyunk, ezt azonban napos idősíkon kell ízlelgetni!

Napos: szerencsésnek is nevezhetjük a hétvégébe érkezés tegnap is fenntartott pozitív mutatóját, amely ha nem vigyázunk, jó értelemben a sokak által elképzelhetetlen magasságot is elérheti.
Tehát a tegnapi gyertyától annyit vártunk, hogy legalább a 6,481$-os, tavaly novemberi zuhanás kezdetének magasságát eléri, ezt nagyjából sikerült is megvalósítani, majd jött a sötétben tapogatózás, van-e itt még keresnivalónk, mostanra a választ megkaptuk, van!
Itt jöhetnek képbe a világoskék és piros színnel felvázolt Elliott hullámok, amelyek az első két hullámnál még egybeforrtak, a világoskék 3.-4. hullám, az ellenállási zónában történő fennakadás okán került a képbe, viszont abban bíztunk, hogy ezen a zónán mégis sikerül átlép és a piros színnel 6,800$ környékére várhatunk egy 3.  hullámot! Ez a 3. hullám egyelőre olyan lendületben van, hogy csak találgatni lehet valóban itt 6,800$ környékén megpihen vagy az eredetileg tervezett 5. hullám 7,770$-os célszintjén is átszalad. Egyelőre maradjunk az eredeti elképzelésnél, tehát hogy a 3. hullám, a ma elért csúcsban megpihen, majd ha ezt a piros hullámot van esélyünk impulzussal lezárni, akkor esetleg a 6,180$ támasz vissza-tesztelését követően, a 4. korrekciós hullám sikeres lezárásával esélyt adunk az 5. hullámmal történő impulzus zárásra!
Másik szál amit követtünk, az a bizonyos hyperwave(óriáshullám), ami igazán óriási hullámként, majd akkor fog működik, ha a 19k-s 2017-es csúcs megdöntésre kerül sor, de ettől még kicsit odébb vagyunk. Tehát ez a óriáshullám, szabályos működés esetén 4 emelkedő hullámból, illetve egy 5., az emelkedő 4 hullám tekintetében jelentős korrekciós ABC mozgással zárul le, hasonlóképpen mint a 2017-es emelkedés, majd az azt követő 2018 februári 6k alj megtalálása esetén! Ennek megfelelően, ezt az óriáshullámot követően, egy ABC csökkenő mozgással végrehajtott korrekció kell kövesse, arra a 4,200$ környéki árszintre, ahova óriáshullám nélkül is vártunk volna egy korrekciós visszalépést.
A csökkenő irányú trendben végrehajtott vételi pozícióinknak, hasonló hirtelen emelkedő hullámoknál vehetjük igazán hasznát. Tehát van nyitott pozíciónk 7,500$, 6,180$, 4,950$ és 3,600$-os szinteken, ezek közül a 3,600$-os pozícióhoz nem nyúlunk, mivel nem látom lehetőségét ekkora mértékű visszaesésnek. A 7,500$-os pozíció zárásához minimum a 9,069$-os következő ellenállásra kellene hirtelen mozgással megérkezni, tehát ezzel egyelőre még nem kell foglalkoznunk. Jelenlegi állás szerint a 6,180$ csak minimális hasznot hozna és még azt se tudjuk a napi gyertya nem-e korrigál vissza 6,480$ környékére, értelmetlenné téve ezen minimális haszon érdekében történő zárást. Maradt a 4,950$-os pozíció, minimum 25%-os haszon lehetőségével!
És akkor  végére a legjobb kérdés, honnan tudom mi az a szint, amikor már nagy valószínűséggel nem megy feljebb az ár? Ehhez vissza kell térnünk a hyperwave mozgáshoz, ami a korrekciós mozgásában mivel csinál egy ABC hullámot, amivel ha nem is a legmagasabb csúcsát tudjuk elcsípni az árnak, de a B hullámban még mindig egy olyan magasságig fogja visszaerősíteni az ár (jelenlegi mozgást megnézve talán 6,180$), ahol az a 25% nagyon is elfogadható haszonnak mutatkozik.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  longs oldal kapitánya úgy néz ki nem a viharra várt magabiztosan, és nem is lehorgonyzott a kikötőben, csak az alacsony vízállás miatt megfeneklett a hajó, szerencsére puha találjon, ezért sem süllyed tovább. Mivel nem vagyunk kapitányok, ezért nem is tudhattuk az igazságot, csak a kapitány tudta, na de még mindig ott a kérdés, hogy ha kikötőben nem érte vihar a hajót de kényszerből ragadt ott, akkor mi a helyzet a nyílt tengeren? A shorts  oldali rakétáival viszont valami nincs rendben, mert már a tegnapi és a jelenlegi mozgás is elég gyors iramú visszaesés mutat. Tehát ez a sok feltorlódott megbízás egy része törlésre került, mivel magabiztosan lépkedett felfelé az ár és még jelenleg is erre utaló képet mutat, szóval rengeteg 6,500$ környékére beállított eladási megbizás kerülhetett visszavonásra, esetleg áthelyezésre 7k vagy afölötti szintekre vagy ezek az eladási szándékkal várakozó megbízások, manuálisan kerülnek megnyitásra, türelemmel megvárva hova forrja ki magát a jelenlegi történet!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/Kw1hYMXA/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/04hWHM2u/

"Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VqlSHEj6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fhAmWAd9/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5pwWpHnz/
https://www.tradingview.com/x/lWQt4rZF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MhGNNgHI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Keressük a csúcsot!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.12!

BTC,  tegnap este 6,949$-os magasságban dupla tető lehetőség alakulhatott volna ki, de az a maci gyertya,  amelyik 6,770$-os visszalépésével elindíthatott volna egy lavinát, ha a 6,636$-os támasz alá benéz. Éjfél utáni további erősödésnek indult az ár, tehát a keleti barátaink is felébredtek és pozitívnak gondolták a folytatást, amely végeredményeként feltolták 7,377$-os szintre az árat. Ez a 7,377$-os ellenállás működhet következő lépcsőfokként, főként azért mivel ennek a csúcsnak kialakulása után, ahogy a mögöttünk hagyott 7 lépcsőfoknál, most is visszateszteltük az előző támaszt.
Tehát ha hasonló mozgást sikerült végrehajtani, mint tegnap és tegnapelőtt, akkor ma éjfél környékére megérkezhetünk a 7,770$-os ellenállásra, ahol attól függően, hogy ébrednek a keleti barátaink, bármi előfordulhat!
Ez a mögöttünk hagyott hullám, a 6,949$-os csúcsával már túlfeszítettnek tűnik, nem beszélve a jelenlegi 7,377$-os csúcsról, amibe a vissza-teszt okán még egy újabb csúcs kialakulása simán belelátható. Viszont az előző támaszon kihagyott dupla tető lehetőséget érdemes szem előtt tartani, mivel ha az egy napon belüli történet, akkor a napos gyertya egy esetleges nagyobb felszúrásával komoly jelzést adhatnak fordulatra és pontot tehet, ennek a most már számottevő emelkedésnek a végére!

Napos: 4,000$-os édes teher nyomja a vállunkat, amelyben a 3k-s mélységnél kevesen hittek, ugyanúgy ahogy most még elképzelhetetlennek gondolnak egy 100k-s esetleg 1 milliós Bitcoin árat. De ha belegondolnánk mekkora lehetőségek vannak még az igen csak szárnyait bontogató crypto világ háta mögött, akkor talán kicsit pozitívabban látnák a jövőt és több bizalommal állnának, ezen kincsesláda tartalma előtt.
A charton az apró részleteken egyelőre átlehet siklani és a figyelmünket főleg a gyertyák formáira és azok csoportosulásaira kell kihegyezni!
A piros Elliott lehetőség 3. hulláma még mindig nincs letisztázva hol fog csúcsot, de azzal hogy a mai mozgásával akár még a 7,770$-os ellenállást is elérheti, az impulzus zárás tekintetében lehetnek problémák. A 4. korrekciós visszalépést,  1,000$-os méretet is elérheti, majd ezt követően az impulzus zárását, nagyon merész gondolattal a 9k-s ellenállásra is tehetnénk, viszont egy szerényebb 8k-s szintet elérő megoldás is születhet, minden azon múlik hogy a korrekciós mozgásnál mennyire szabadulnak el az indulatok.
Számomra már biztos hogy ez a hullám hyperwave, tehát ha megtalálta a csúcsát, majd az 5. intenzíven csökkenő hullámban megkezdi ABC korrekciós mozgását, akkor az A pontból B pontba történő erősödést követően jön el az a pont, ahol a csökkenő irányú mozgásban nyitott pozíciók használt realizálni tudjuk!
Ennek a stratégiának, ha az összes pozícióját a jelen szinten zárnám, akkor már most duplázásról beszélhetünk, viszont ennek az egésznek a lényege nem ilyen 7k környéki alacsonynak is nevezhető árnál szeretnénk élvezni, hanem legalább a 2017-es csúcs közelében, ahol ha a 4 nyitott pozíciók összege a példa kedvéért 800$, akkor ez a 20k-s magasságnál a haszonnal együtt 3,800$-ra hízik, de ez még remélhetőleg nem a teteje, mert egy új ATH kialakulásával ez 5-6k-ra is hízhat!
Tegnapi gyertyára ha ma érkezik egy, nagyobb felszúrást bemutató kisebb testű válasz, akkor az még nem feltétlenül jelenti a visszafordulást, viszont ha ezt a holnap egy nagyobb 6,400$ környékén záró maci gyertya megkoronázza, akkor az már elég komoly visszafordulási szándékot mutató történet!  Ahol még nem esünk pánikba, mert ha visszatérünk a hyperwave-et lezáró ABC korrekciós mozgására, akkor az első nagyobb iramú visszalépés után, még lesz egy kisebb erősödési folyamat, ami után már nem kell várjunk csodát és tovább erősödő árat.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  szép teljesítmény a bikák kapitányától, 2 hétre bealtatott mindenkit, majd váratlanul elhagyta kikötőt! A hajója egyelőre akadálymentesen siklik előre, végcélját a kapitány tudja, viszont reméljük legénység annyira éber, hogy egy közelgő zátonyra futást még időben jelez. Ezt ha ügyesen kikerüli a kapitány, akkor bármi előfordulhat, zátonyra futás esetén a léktől függően lehet kisebb vagy nagyobb visszalépésre számítani, majd folytatni tovább az utazást és mivel a kapitány profil, az elsüllyedéstől nem kell tartani.
A shorts rakéta kapitánya kicsit nehezebb helyzetbe került, mint a hajós kapitányunk, mivel a rakéta jelenleg zuhan és nem tudni, kinyitotta-e már a fékező ernyőket vagy egyelőre még szabadesés van. Egyik oldal kapitánya se hülye, tehát ez a zuhanás, látva a másik oldal magabiztosságát, érthető történet, viszont ahogy tavaly a hajóskapitánynak kellett elég hosszú ideig alárendelt szerepet játszani, úgy ez most átkerült a másik oldalra, remélhetőleg elég hosszú időre!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/UldXfbIw/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/petsXrXW/

"Hetes nézet: az 5,776$-os szinten zárt hetes gyertyára, azt is mondhatnánk, na és ugyanolyan bizonytalan mint az ezt megelőző hetekben, amivel nem is mondunk nagy butaságot. Mivel ezzel a múltheti konkrét 50-es mozgóátlag fölötti zárással, csak az első lépést tettük meg a háromból, ami tovább segíthetné az árat, akár a 7,770$-os következő ellenállásra.
Második lépés lehet az 50-es mozgóátlag visszatesztelése, aminek nem feltétele, hogy az előttünk álló héten történjen meg, lényeg hogy megtörténjen és ez minél magasabbról történik meg, annál magasabbra törhet a vissza-teszt utáni tovább erősödő hullám.
Ez volt a pozitív elképzelés, most jöjjön a negatív oldala a dolgoknak, amit továbbra is a gyenge long oldal és az egyre jobban erősödő short oldalra vezetek vissza, ami már egy 3 hetes történet, amiben ez a múlt héten 500$-os erősödést bemutató gyertya, talán az a végső all-in szituáció, ahol nagyon nem mindegy az előttünk álló hét, majd az arra adott válasz milyen helyzetet alakít ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OI7N2Eko/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fhAmWAd9/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SwpF9qwB/
https://www.tradingview.com/x/lWQt4rZF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MhGNNgHI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

7500 a csúcs vagy csak egy kisebb korrekció miatti, ideiglenes csúcs.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.13!

BTC, egyelőre gondolhatjuk úgy, hogy a 7,518$-os csúcs az egy jelentőséggel bíró csúcs, aminek majd fontos szerepe lesz hónapokkal később! Ezt nyugodtan kerekíthetjük 7,500$-ra, mivel az előtte is utána kialakult gyertyáknak, ez a kerek szint a csúcsa.
Már tegnap este felvázoltam egy elég jelentős 30%-os csökkenést  vizionáló Elliott hullám elképzelést, amely ha ebben a formában és méretben megvalósul, majd ezt követi az ABC korrekciós hullám 6,300-6,400$ környékére erősödéssel, akkor szerintem ez a csökkenés folytatódik, a már jó néhányszor megemlített 4,200$ környékére
Ennek a csökkenésnek nem az a lényege, hogy ilyen szabályos Elliott hullámmal érkezzünk meg nagyjából 5,300$ környékére, majd onnan jöjjön egy 1,000$-os erősödés, hanem hogy alkalmazkodjunk a napos idősíkon emlegetett hyperwave(óráshullám) intenzív csökkenéséhez!
Ha ez ebben a formában nem történik meg, annak csak örülhetünk, mivel akkor nagy valószínűséggel ilyen mélyre nem zuhan be az ár, hanem valahol 6k környékén megkapaszkodik és esetleg kicsit hamarabb mint azt a 2015-ös történet mutatta, elkezdjük a 10k-s irányába mozgást.
Tehát biztosra nem mehetünk, de van egy durva elképzelés a folytatásra, ami majd még eldől mennyire életképes, viszont az sem kizárt, hogy pár óra múlva dobhatom a kukába, tovább erősödő mozgás miatt!

Napos: ha a tegnapi gyertya zárása nem 7k alatt történik, akkor sokkal erősebb jelzést kapunk arra, hogy érdemes csökkenő irányba gondolkodni. Ezzel a kicsit kövér le/fel szurkáló gyertyával se vagyunk nagyon kisegítve, de talán arra egy utalás, hogy számítanunk kell visszaesése, viszont csak akkorára, ami 4. korrekciós hullámot hozzásegíti egy barátságosan záráshoz. Ha ennél durvább a történet, akkor az órás csökken Elliott hullámhoz alkalmazkodva, napos nézetben is komolyabb visszalépés történhet, tehát ideális formája a hyperwave 5. lezáró szakaszának.
Az óráson felvázolt csökkenő Elliott hullám, azért nem látszik mert egy elég intenzív csökkenő mozgást mutatna, viszont azok a kisebb támasz zónák látszanak, főként az 5k fölötti elég széles, ahova impulzus zárást várnánk, majd innen kellene ugyebár az ABC korrekciónak 6k fölé visszavinni az árat! Ez lehet egy kulcs momentum, ahonnan, ha tovább erősödik az ár és eléri a jelenlegi 7,500$-os csúszót, ott Szerintem nem fog megállni és megy tovább 10k irányába, szintén kicsit gyorsabb tempóban mint ezt a 2015-ös példánál alapul vettük.
A mai gyertyával ha tovább csökken az ár és 6,400$ környéki zárással betakarja az utolsó bika gyertyát, az már egy komoly csökkenő jelzés! Tehát ha egy ilyen intenzíven csökkenő gyertya már a mai napon beköszön, akkor sok esélyt nem adnák a piros Elliott hullám 4. korrekció utáni 7,770$-os ellenállás magasságában történő impulzus zárásnak.
Abban az esetben ha a hyperwave gondolatmenet megállja a helyét, akkor sok tennivaló nincs, elfogadni és egy intenzív egy-két hetes folyamat végén 4,200$-os mélységben letáborozhatunk.
Stratégia szempontjából akkor se nyúlunk pozícióhoz, ha megérkezünk 5,300$ környékére, mivel azt elég nagy valószínűséggel 6,300$-ra történő erősödési folyamat követi. Ezt követően, ha ismét elgyengülni látszik az ár és a 6,180$-os akkori támasz alá kezd nézegetni, akkor a 4,950$-os pozíció 25% hasznát zsebre tesszük, majd erre a szintre megérkezést követően újra pozícióba léphetünk.
Az utóbbi két napban kicsit megugrott a volume, kis híján elérve azt a piros ellenállást, ami nálam még egy kis esélyt adhat a piros impulzusnak az ellenállás elérésére.
Az RSI a felső zónában, de nem látszik túl stabilnak és ha kilép a zónából, akkor középtájon bármi előfordulhat, sőt ha megérkezik alulra, akkor a csökkenő mozgásnak nyomatékot is adhat.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  ha a longs oldal hetes gyertyáit nézzük, az itt látható bezuhanást, majd a vasmacska ledobását és a szombati intenzív 50-es mozgóátlagot elérő emelkedést, akkor azt kell mondjam jól állnak a bikák! Ezt a jól állást nem konkrétan a charton látható mozgásra kell érteni, hanem arra hogy egy olyan folyamat közepében vagyunk, amely ha jól kiforrja magát, nem lehet gond az áremelkedéssel. Tehát a bikáknak szerintem most egy dolguk van, megtartani ezt a 20-22k környéki szintet!
A shorts oldal 3 napos intenzív visszaesésen van túl, konkrétan megérkezve a 200-as mozgóátlagra, itt szerintem most pihenőt tartanak, majd a 200-as mozgóátlagról visszapattanva tovább nyomják csökkenő irányba az árat, amelynek célja talán az a 5,300$-os szerint, ahova az órás csökkenő Elliott hullám elképzelés megérkezhet.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/jcemu4oG/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/q71XAhed/

Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére. Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bbvZpMyF/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/t3uELi1P/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/W5SONafE/
https://www.tradingview.com/x/GLkYh55M/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6fAf29Ch/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lassan járj, tovább érsz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.14!

BTC, a tegnapi körkép címére megkaptuk a választ, mivel a 7500 csak ideiglenes csúcs volt, most is van egy  de még ebben sem lehetünk biztosak! Csökkenő Elliott hullám elképzelést most kicsit jegeljük,  főleg azért mert még hiányzik az első olyan konkrét hullám, ami alapján el lehetne indulni.
Mostani jónak tűnő elképzelés, feltéve hogy megtaláltuk a tetejét, az egy fej-váll alakzat, de ez is még nagyon gyerekcipőben jár, viszont ha kiforrja magát akkor célszint tekintetében ugyanoda lyukadunk ki ahova a tegnapi Elliott is mutat  5,300$ környékére. Tehát a folytatásra is van egy durva elképzelés. amit ismét felborítja a tovább erősödő ár, de hát ez egy ilyen műfaj, addig keresünk amíg meg nem találjuk a helyes megoldást és ha visszagondolunk ezt a megoldást 3k környékén is hónapokig kerestük, hasonló keresgélés itt 8k-s magasságban is előfordulhat!

Napos: egyelőre még nem tudjuk lezárni a piros Elliott hullámot, főleg azért, mert még akkora lendületben van a mozgás és a 3. hullám csúcsa tolódik felfelé.  Viszont ha ez a lehetőség impulzus zárásig kiforrja magát, akkor ha a 3. hullám most fogna csúcsot, majd a korrekció után is életképes a folytatás. akkor a 9k-s magasság erősen ott a lehetőségek között és ez így még egy szerény tipp! Most már szinte 100%, hogy egy hyperwave, tehát óriáshullámban vagyunk, ennek megfelelően bárhol is lesz a teteje, több ezer dolláros visszaeséssel kell számoljunk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  az áprilisi árkiugrásnál látható magasságban a longs pozíciók, itt akár meg is pihenhetnek, ha kell még egy 4k-s pihenő is belefér, ami kialakíthat egy fordított fej-vállat 37k-s célmagassággal. Tehát ez a jelenlegi pozitív hangulat, még sokkal pozitívabb is lehet, viszont ha hirtelen feltoljuk ebben a 40k környéki magasságba, az nem lesz túl tartós, ezért inkább a lassan járj tovább érsz taktikát látnám szívesebben!
Shorts oldali zuhanó rakéták tegnap megpihentek a 200-as mozgóátlagon, jelenleg erről egy kisebb erősödés látszik, ami kezdeti lépésnek tökéletes, de nem tudni mennyire lesz tartós. Az itt látható április 8. és május 8.  közötti időszakban volt egy 16k-s aktivitás növekedés, ennek a folytatásában a jelenlegi 7k-s visszalépést tökéletes korrekcióként is tekinthetjük, ahonnan semmi nem zárja ki a 40k-s magasságban történő emelkedést.
Tehát ahogy a longs oldalon 7k-s visszaesés utáni 2 hetes altatása, a jelenlegi árkilövéséhez vezetett, hasonló altató időszak shorts oldalon is előfordulhat, hozzá segítve az árat ahhoz a bizonyos hyperwave hullámot lezáró, akár 4k-s méretet is elérhető zuhanásához!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/SB5RIte9/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/WnKvAY6W/

"Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére. Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oKnDjBys/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/fiKtRL5t/
https://www.tradingview.com/x/7093zTVn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6fAf29Ch/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ezres felszúrás, ezres bezuhanás, egy-két hetes beragadás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.15!

BTC, a tegnap reggel kialakított 8,342$-os csúcs, mostanáig nem került veszélybe és egyelőre pánik jelei se mutatkoznak. Pánikhoz egy olyan konkrét visszalépés kellene, mint például amit itt egy fekete kisebb fej-váll lehetőség okozhat, ami talán a piros jóval nagyobb fej-váll lehetőség váll vonalát tudnál konkretizálni.
Tehát ha ennek megfelelően történik a folytatás és a piros váll vonalról a váll is megerősítésre kerül, akkor 7500-7770 környékén megválok a 4950, 6180-as haszonnal záró vételi pozícióktól, illetve a 7500-as haszon nélküli pozíciótól, viszont nyitva marad a 3600$-os, ami igaz hogy a legnagyobb hasznot hozná, de ha mégse esik vissza ilyen mélyre az ár, akkor tökéletes döntés. Viszont csökkenő irányba mozgásnál marad a stratégia és 6180, 4950 újra pozíciót kap, illetve a megszerzett haszonból, ha 5300$ környékén a támasz zóna megfogja a zuhanást, akkor plusz pozícióval lehet növelni a várható haszon mértékét, de ezzel is óvatosan bánunk és gondolunk egy lehetséges, az eredeti tervekben is szereplő 4k környéki megérkezésre! Jól látszik hogy itt még nem a nyaralásban gondolkodunk a megszerzett haszon tekintetében, hanem hogy ez a kis gömböc minél jobban meghízzon!
Visszatérve eltűnt álló napra, ha nem tévedek, akkor a fekete vállvonal alatti mozgással 1k mínusszal is zárhatjuk a napot, de ha tévedek az sem probléma, mivel nyitva maradnak a feljebb említett vételi pozíciók, megadva az esélyt 9-10k-s magasságok elérésére!

Napos: itt egy példa 1015-ből https://www.tradingview.com/x/B7qG854D/ ami a kék hyperwave hullámban megmutatja, hogy néz ki egy hullámot lezáró utolsó gyertya. A jelenlegi utolsó gyertyát, azaz a tegnapit ha megnézzük, láthatunk egy kisebb felszúrást, de jóval elmarad a múltbéli példától! Viszont a lényeg nem ott van, hogy az akkori és a mostani gyertyák hasonlítsanak, hanem hogy a hyperwave hullámban mennyire felépítette a mozgás, annak  4. hullám sokkal intenzívebb legyen mint a megelőző 3, illetve hogy az utolsó gyertya jelentés felszúrásával rámutasson a hullám csúcsára!
Amit az utolsó 2 lezárt gyertya mutat, abból még simán kialakulhat egy következő gyertyával 9,069$-os ellenállása felszúró folytatás, tehát a 2015-ös példánál mutat utolsó gyertya. Viszont ha eltekintünk ettől múltbéli példától és a mai gyertya 7k-ra történő zuhanással betakarja az előző két napi gyertyát, az egy Evening Star gyertyakombináció.
Tehát tulajdonképpen ha felszúrunk 9k-ra és segítsük a hyperwave lezárást vagy bezuhanunk 7k-ra és kialakul a gyertyakombináció, akkor ugyanazt az eredményt érjük el, kapunk egy óvatosságra intő jelzést, ahol nem megijedni kell, hanem határozottan lépni!
RSI csíkra felkerült ugyanez a 3. négyzet, ami a volume oszlopokat is díszíti, ennek most annyi a szerepe, hogy rámutasson arra az első négyzet jobb felső sarkában látható túlfeszített állapotra, amely ha kell, ha nem kilöki az üvegből a dugót, ami az alsó zónába pottyanhat. Ezt a zuhanást ha a gyertyák is követik, akkor hipp-hopp 7k lehet a történet vége, és mivel a volume oszlopok tetejére húzott piros ellenállást is elértük, számomra azt mutatják, hogy az a lelkesedés, ami 5k-s támasz zónából, 8k fölé tolta az árat, kifulladni látszik.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  ha visszamenőleg megnézzük a 200-as mozgóátlag mindig igyekszik középpontban maradni, tehát ha valamelyik irányba ettől nagyon eltávolodunk, ott vakon lehet bízni egy záros határidőn belüli visszatérésben. A 18k-ra történő bezuhanásnál ugyanez történt, viszont ha ezen a mozgóátlagon át is akarunk lépni, az ritkán sikerül elsőre, illetve ha sikerül akkor nincs miről beszélni. Mivel most fennakadtunk,ezért azt feltételezzük, hogy vagy nem sikerül tovább emelkedni vagy sikerül, de az hetekig is eltarthat!
Shorts oldalon ugyanúgy a 200-as mozgóátlag a kérdések középpontjában, szintén ugyanazzal a dilemmával. Tehát ahogy az árnál se világos, 9k vagy 7k a következő kerek szint, úgy itt is nyitottak a lehetőségek, viszont itt shorts/longs chartokon, ha valamelyik oldal, valamelyik irányba határozat lépéseket tesz és azt a másik oldal hasonlóképpen nem reagálja le, azzal még ha nem is azonnal, de rámutat hogy abba az irányba gondolkodjunk!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/4LGVqJea/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/63Ogba0f/

"Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére. Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IwcvxyXf/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YExKxAuZ/
https://www.tradingview.com/x/7093zTVn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6fAf29Ch/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Lopova

Egy tömör, kurrens összefoglalót kérek szépen - ha lehet - arról, hogy most éppen melyik a legjobb coin "tőzsde",  tehát ahol kereskedni és váltani lehet, gyorsan, egyszerűen a lehető legjobb árakon (offline walletből is), kevés költséggel, és a lehető legtöbb coint (legalább a top 50-et) kezeli korrekten; nagy múltú, stabil és nem tudják a hekkerek támadni (legalábbis sikerrel)...
Előre is kösz!

mov ax,0

Kraken(Pro)
Poloniex
Coinbase Pro

szvsz még talán Bittrex


Karcsi papa

9k még mindig lehetőség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.16!

BTC,  kezdjük azzal hogy a két csökkenő irányba mutató fej-váll lehetőségek kiütve! Ez a kiütés fekete fej-váll tekintetében tegnap este, a piros tekintetében pedig éjjel dőlt el, tehát felébredtek keleti barátaink, meglátták hogy a fekete lehetőség nem erősíti meg a piros váll vonalat 6,700$ környékén.
A csökkenő mozgás helyett kaptunk egy emelkedő háromszög lehetőséget, ennek konkrét 9k-s magasságot elérő célja mutatkozik, a háromszög mélységét figyelembe véve!
De hogy ne legyünk csökkenő fenyegetettség nélkül, az éjjeli csúcs és a két nappal ezelőtti 8,342$-os csúcs, ad nekünk egy dupla tető lehetőséget, viszont emiatt ráérünk a 7,770$-os támasz alatt izgulni, ami a jelenlegi szinthez képest, a 400$-os távolságával messzinek tűnik, de ha megnézzük a chartot, a háromszögből kilépéshez egy 100$-os visszalépés is elég. Ha a dupla tető lesz a nyerő, az minimum akkora visszalépés mint a háromszög jelenlegi 9k-s magasságot elérő 8%!
A shorts chartra lejjebb is kitérek, viszont ha megnézzük azt a 40%-os kiesést, ami ma reggel díszíti a chartot, akkor elég jó lehetősége van a 9k-s vagy akár magasabb 10k fölötti szintek elérésére.

Napos: a ma hajnali shorts oldali szakadékba zuhanás, tökéletes lehetőséget biztosíthat, a tegnapi 2015-ös példát alapul vevő utolsó, méretét tekintve akár 2,000$-os felszúrása!  Az utóbbi hetekben szinte minden nap, de már két hónapja visszatérő elképzelésem a hyperwave(óriáshullám), viszont itt tisztázni kell hogy ez a hyperwave csak egy mini hyperwave, mert az igazi hyperwave úgy néz ki mint a 2017-es csúcsot kialakító hullám! Tehát egy következő nevéhez is illő hyperwave, jóval a 19k-s tavalyelőtti csúcs fölé kell vigye az árat, ezt a hullámot valószínű hetes idősíkon kell majd kövessük. És ha azt szeretné tudni ebben a következő nagy hullámban hol tartunk, akkor a 19k-s csúcsot is beleszámolóval a legalján, tehát ha a mostani órás idősíkra felvázolt hullámot nézzük, akkor még csak az első támaszon vagyunk túl, a tavaly decemberi 3,157$-os alsó szinttel! A 2. támaszhoz kellene most legalább 4-5k-s szintek környékére visszanézni és megerősíteni a támaszt, ami ezzel meredekebb mint az első! Jövőben látni nem tudunk, de ha ennek a jövőbeli hyperwave-nek megfelelően történnek az események, akkor a 19k-s csúcs környékén fixálódik a 3. támasz, innen már csak egy végső jelentősebb emelkedő hullámra van szükség, durva tipp 35-40k-s magasságban, ez talán egy 2020 május környéki történet, viszont ha ennél is magasabbra törő szándékok húzódnak meg a háttérben, akkor az említett 2. 3. támasz 2020 végéig is elhúzható, majd 2021-ben a 4. hullám minden elképzelését felülmúló módon törhet felfelé, de ez ilyen messziről még varázsgömb kategória.
Egyelőre maradjunk a jelenlegi mininek nevezett, méreteit tekintve azonban lassan 6000$-os hullámnál, ami akár még egy-két ezer dollárral ki is egészülhet, de ez is csak egy tipp, mivel ha megnézzük az 5k támasz zónából kiinduló utolsó hullámot, az a lassan 4,000$-os méretével kezdi túlfeszíteni a húrt, viszont még mindig nem láttunk egy olyan lezáró gyertyát, ami jelezhetné a hullám kifulladását,  ennek a feltételnek a 2015-ös példában mutatott és a jelen mozgásra rávetített 1-2 ezres felszúrás lenne a legmegfelelőbb!

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  szép munka a longs charton látható 18k-s szinten történő lehorgonyzás utáni 200-as mozgóátlagot elérő roham! Ennek lényege és ereje most törhet felszínre, amit nem ezen a charton, hanem a túloldalon kell keresni! Tehát ha ez a 8k-s erősödés tudatos és konkrét célokkal elinduló történet, akkor a 200-as mozgóátlagon történő fennakadás se véletlen. Továbblépés előtt van egy fontos történés, méghozzá a 200-as mozgóátlag határozott átlépése, ami ha nem sikerül és max vissza-tesztre futja az erőből, azzal nem lehet kihasználni a macik által felkínált lehetőséget!
A shorts oldali zuhanás miértjéről egyelőre még semmit nem tudok, rákereshetnék a probléma okaira, de ezt egyelőre tudatosan hanyagolom! Visszaestünk abba a mélységbe, ahol utoljára februárban és áprilisban jártunk és ezek a mélységek nagyban hozzájárultak az ár jelenlegi 8k környéki mozgásához. Ez a helyzet, ahogy hónapokkal ezelőtt is okozhatott volna jóval nagyobb árrobbanást, úgy most is felkínálja a lehetőséget a vevők számára egy a jelenleginél is magasabb szint elérésére. Tehát ez a jelenlegi 17k-ra történő zuhanás, ismét lehetőséget ad a bikáknak, arra hogy megmutassák rejtőzködő erejüket!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/yNFJwdHT/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/tDWbIQZ4/

"Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére. Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/EvFjk1gZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NaKPpMnO/
https://www.tradingview.com/x/09lo2R5u/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6fAf29Ch/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Lopova

Idézetet írta: mov ax,0 Dátum május 15, 2019, 11:02:27 DÉLUTÁN
Kraken(Pro)
Poloniex
Coinbase Pro

szvsz még talán Bittrex

Köszi! Én még ilyenekben gondolkodtam hogy Plus500, Etoro, Yobit, cex.io, coinall..... de én még a nagy krah előtt regelgettem be ide-oda... azóta csak félszemmel figyelem a piacot...

Karcsi papa

Jelek, a 2 hete épülő 3,000$-os hullám zárására!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.17!

BTC,  a történet ott kezdődött, mikor 3 nappal ezelőtt, az általam erősnek tartott 7,770$-os ellenállást áttörte az ár, majd kicsivel később határozottan átszakítottuk a 8k-s szintet, ezt követően kicsit elgyengült az ár és mivel csak átszúrni tudott az akkor már támaszként működő 7,770$-os szintet, feltételezhető volt további erősödés.
Az erősödésből azonban hiányzott az-az erő, amely a mögöttünk hagyott több ezer dolláros mozgást segítette! Viszont megnézve a 7,500$-ról történő korrekció utáni erősödést, joggal feltételeztük a 9k magasság elérését, főleg úgy hogy a második dupla tető csúcs kialakulása pillanatában, még egy 660$-os emelkedéssel kecsegtető lehetőség is kialakult.
Végül nyert a dupla tető és a fekete ellenállás/támasz közötti 638$-os távolság, ki is jelölte dupla töltőből várható, konkrétan 7,048$-os szintet, amit a ma hajnali gyertya egy 7,010$-os leszúrással teljesített!

Ezek voltak az előzmények, most azonban a folytatásra kellene valamit kiokoskodjunk!

A piros színnel behúzott 6,756$ és 7500$ közötti területet, egy széles támasz zónaként is felfoghatjuk, de mivel ez egy elég széles terület, ezzel sokra nem megyünk. Ebben a széles zónában van egy 6,949$-os támasz, ami alatt, kihasználva a piros támaszt már egy konkrétabb zónát kapunk. Ebből a zónából fordulhatna vissza az ár, de ha ez a visszafordulás nem lesz határozott és nem úgy halad át a 7,500$, 7,770$ majd a 8,320$-os dupla tető magasságán mint kés a vajon, akkor ezek mind visszafordulásra kényszeríthetik az árat!
A 7,500$-os magasságig történő visszaerősödés és a dupla tetőt egy csúcsként figyelembe véve 1,500$-os fej-váll lehetőséget kapunk, tehát a 6,756$-os támaszt váll vonalként kezelve 5,300$ környékére történő csökkenéssel állhatunk szembe.
Ez az esetleges csökkenő mozgás 6k alatt ütközhet egy 170$-os szélesebb támasz zónába, amelyből még egy hirtelen leszúrás az 5,500$ fölötti 60$-os aprócska zónába megengedett, ami talán további ezer dolláros csökkentéstől megmenthetné az árat.

Napos: egy 'ügyes' mozdulattal tegnap kitöröltem a chart előzményeit, de sebaj a múltbéli lényeges dolgok lassan visszakerülnek! De talán nem is baj ha tiszta lappal indítjuk a folytatást, mivel ha nagyon nem becsapós az a hirtelen 3,000$-os emelkedés, amit az utóbbi bő két hétben sikerült megvalósítani, akkor ha az Elliott 3. hullámának csúcsával megjelölt 8,342$-os felszúrás lezárta a (mini)hyperwave hullámot, az további jelentős visszaesést kell magával hozzon, konkrétan a jelenlegi szinthez képest, további 3,000$-os zuhanást!
Tehát ha (mini)hyperwave-ről beszélünk, akkor a piros Elliott hullám elképzelésnek sikertelen lesz az 5. hulláma, amely impulzus a 9k-s ellenállás magasságában tudna zárni! Viszont ha a hiperwave komoly, akkor most néhány napos hirtelen visszaeséssel kell megbarátkozzunk. De mivel ez egy hyperwave-et lezáró csökkenő mozgás, ennek fel kellene venni az ABC formát, tehát ennek megfelelően, a jelenlegi csökkenő hullámmal nagyjából a 6,180$-os támaszra kellene megérkezzünk, majd onnan 1,000$-os erősödés még reményeket kelthet sokakban.
Én azonban, itt már inkább arra készülnek, hogy 2 pozíció zárásával kiveszem az aktuális hasznot, amit a csökkenő mozgásban szépen vissza is forgatunk, illetve a haszonból némi kiegészítő pozíciókat is belehet dobni, ha a helyzet felkínálja.
Visszatérve a (mini)hyperwave 4. lila támaszára, amelyről ha 6,800$ magasságából visszapattan (ami még tavaly szept.-okt. környéki mozgolódásra vezethető vissza), tehát a piros Elliott a 4. hullámát lezárja, akkor felvillan az 5. hullámmal történő impulzus zárás lehetősége. Azonban ez egy érdekes szituáció lehet, mivel  a lila támasz nem került átlépésre, tehát a hyperwave csúcsot kereső mozgása még mindig aktív,  így az általam barátságosan 9k-s ellenállásra kitűzött impulzus zárást, jóval túlszárnyaló mozgás is követheti. Itt példa lehet a 2015-ös https://www.tradingview.com/x/2rhX9CF4/ vagy akár a 2017-es https://www.tradingview.com/x/gfjGbQsM/ hyperwave!

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  a bikák elbizonytalanodása kicsit komolyabb dolognak tűnik, erre utalhat a mai elég lendületesen megkezdett 2000 egységnyi közel 10%-os visszalépés! Tehát a 200-as mozgóátlag komolyabb akadály, mint azt a lendületes megérkezésből gondolhatnánk, ezért most vagy vissza teszteljük 20k magasságban a kék éket vagy ennél sokkal komolyabb a dolog és a napos idősíkon boncolgatott hyperwave-et lezáró csökkenő hullám, a vasmacska környékére visszapofozza, az örömmámorban úszó tömegeket.
Shorts oldalon a macik egyelőre még a fülük botját sem mozdítja, próbálnak észhez térni a pozíció számot megfelelő zuhanásból. Az észhez téréshez, a bikák igyekeznek segítséget nyújtani, a jelenlegi hátírásukkal. Másik elképzelés, hogy mindkét oldal szeretne tisztán látni, mivel ha az a hyperwave-nél említett 4. támasz, de ezt nevezhetjük trendvonalnak is, tehát ha ez 6,800$ környékén átszakad, majd megnyugszik az ár és kisebb erősödést bemutat, az a bikáknak kedvez, viszont ha a támasz megfogja és a hyperwave tovább hízik, akkor a macik ráérnek 10k-s magasságban meglovagolni az aktuális hiper-szuper hullámot.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/V2y7bUdF/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/yMpR0J4m/

"Hetes nézet: jól néz ki a mögöttünk hagyott gyertya, tökéletes magasság, ahonnan tökéletes vissza-teszt hajtható végre! Ez a vissza-teszt, ha az 50-es mozgóátlagot veszi célba 5,400$ környékén, esetleg leszúr a 4,950$-os támaszra, majd a mozgóátlagon zár, ez egy konkrét jelzés további erősödő mozgásra, titkon talán még egy 10k-s történet rövid határidő belüli elérésére. Azért hogy az órás és a napos idősíkon boncolgatott visszalépési elképzelésekhez is igazodjunk, intenzív csökkenő mozgásra van szükség, amely egy a mozgóátlagot el nem érő leszúrást követően a hetet 6,300$-os magasságban zárja, majd ha itt látványosan elakad az ár, akkor jöhetnek a tovább csökkenő mozgás gondolatai. A 4,200$-os mélységben megérkező lehetőséghez, be kellene takarni a múltheti gyertyát, majd az 50-es mozgóátlagon és a 4,950$-os támaszon is átlépni, ezt követően találhat megnyugvást az ár, valahol a piros zónában, esetleg egy konkrét 200-as mozgóátlagra történő megérkezéssel."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BliTLCqB/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/LO6W8nXI/
https://www.tradingview.com/x/09lo2R5u/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6fAf29Ch/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Horror hétvége vagy csak farsangi jelmez?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.18!

BTC,  a charton kis távolságnak látszik, mégis 93$ különbség van a tegnap hajnali 7,010$-os és a délutáni 6,917$-os leszúrások között!
Ez az utóbbi leszúrás megérkezett a kijelölt támasz zónába, majd a fej-váll elképzelést erősítendő (4 órás idősíkra van felvázolva) emelkedést kezdődött, ez jelenleg 7,457$-os magasságig jutott.
A fej-váll alakzat rózsaszín váll vonala, a 6756 és 6917$-os csúcsok összekötésének eredménye, ezt a váll vonalat lemásolva és a 7,500$-os bal oldali vállhoz igazítva kapunk egy nyakvonalat, ennek 7,700$ környéki érintésével, majd határozat visszafordulás jeleivel kapnánk egy megerősítést, a váll vonalra történő visszaérkezésre, tehát a fej-váll lehetőség teljes kialakulására!
Természetesen a jobboldali váll lehet a 7,500$-os magasságban is, viszont a dupla tető támasza és a 7,770$-os ellenállás közötti terület egy ideális ellenállási zóna, tehát tökéletes ha visszafordulóban gondolkodik az ár!
Az utóbbi csúcsok összekötésével kirajzolódik egy csökkenő ék, ebben az ékben, ha minden igaz még egy utolsó támasz érintés hátravan, viszont mivel az alakzaton belüli utolsó érintésről van szó, nem kötelező megvárni a támaszt, előtte is elhagyható felfelé az ék! De ahogy látjuk, ez a 6,180$-os támasz elérését is jelentheti vagy ha nagyon kihegyezzük az éket, akkor az a két vékony támasz zóna 6,000$ és 5,600$ alatt elérhető, ami a napos idősíkon követett (mini)hyperwave 5. lezáró hullámán belül, az ABC mozgás, A hullámát zárná le!
Tehát a mai mozgástól, ha a lila éknek van jelentősége, akkor a hétvégét negatív trendben töltjük, viszont a jobb oldali váll csúcsát is keressük, az még indokolhat némi erősödést, de semmi többet, mivel a vevői oldalt jelenleg gyengének látom.

Napos: a negatív májusi hangulatnak, még mindig megvan az esélye, de csak akkor, ha ez a hyperwave lezárult és már abban a csökkenő fázisban vagyunk, amelynek barátságos megérkezését az 5k környéki támasz zónába, durvább esetben 4,200$ magasságába várnám!
Ez ellen szólhat a piros színnel felvázolt Elliott hullám, ami a tegnapi leszúrásnak köszönhetően, a 4. hullámot zárhatná, illetve amíg a 4. lila támasz fölött vagyunk, addig az impulzussal történő zárásnak is van némi esélye.
Az imént említett két lehetőség közül, én a hyperwave-et lezáró intenzív csökkenő hullámát tippelnél erősebbnek, de ezt a gondolatot jócskán meggyengíti az a tény, hogy a shorts oldal az utóbbi egy hét folyamán 50%-ot gyengült, viszont a bikáktól is láttunk olyan becsapós mozgást, aminek 3,000$-os emelkedés lett a vége, tehát ugyanezt a macik is eljátszhatják!
Összehasonlítva azt a volume oszlop nagyságot, ami a tavaly novemberi zuhanást támogatta és a mostani utolsó 3,000$-os intenzív emelkedés oszlopait, akkor látványos a különbség, azért még nem mondanák le a piros impulzus minimum 9k-s zárási lehetőségéről, de akkora oszlop méret, mint a tavaly novemberi zuhanásnál, már nem egy újbóli emelkedés eredményeként kialakuló zöld oszlop, hanem a jelenleginél is intenzívebb csökkenő irányú nyomás tudna piros oszlopot kialakítani!
Az RSI mozgása se túl pozitív, de ez még bőven segítheti a 4. hullám lezárása utáni, impulzust lezáró 5. hullámot, ennek feltétele ha meg is érkezik az alsó zónában, egy-két napon belül forduljon vissza, ellenkező esetben megerősíti a további csökkenés lehetőségét!
A gyertyák most önmagukért beszélnek, az első piros konkrét jelzést adott csökkenésre, amire a tegnapi gyertya rákontrázott, viszont a nagyobb leszúrásával, talán a hétvégi barátságos hangulatot megalapozta.
Összefoglalva, sok jóra nem számítok, ennek ellenére még halványan bízok az impulzus sikerében, főleg azért hogy a vételi pozíciókból még több hasznot kicsavarhassak.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  longs oldalon 2200 egységnyi mínusz a tegnapi termés, konkrétan megérkezve az 50-es mozgóátlagra, ami talán egy fékezőernyő hatást kivált. Ez a jelenlegi magasság, a Március 15.-én kezdődő éken belüli, A pontból, B pontba erősödés alsó szintje, amire akár egy fordított fej-váll alakzat is felrajzolható. De egy ilyen alakzatnak, ezen a charton sok jelentőségét nem látom, csak érdeklődéssel követjük a sorsát, viszont ha ugyanilyen határozottsággal most erősödő mozgás kezdődik, akkor a 200-as mozgóátlag környékén egy váll vonal is létjogosultságot szerezhet, tehát komolyabban vesszük ezt a jelzést.
A shorts oldal tegnap már igyekezett megállítani azt az intenzív csökkenést, amit az előző napi 30% bemutatott. Ennek szemléltetésére egy esernyő ikont (ami a rakéta fékezőernyő szerepét betölti) helyeztem el a charton, viszont hogy ez mennyire lesz hatásos, az csak néhány nap múlva derül ki, de ha megnézzük a 200-as mozgóátlag elérése utáni néhány napos pihenő időszakot, akkor még rosszabb helyzet is kialakulhat. Ez az a rosszabb helyzet, ami napos idősíkon felvázolt impulzust lezáró lehetőséget segíthetné, ellenkező esetben a hyperwave csökkenő fázisa kibontakozhat!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/k9YqZJcz/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/XrWlz7Zu/

Hetes nézet: gyertya zárás szempontjából, a jelenlegi 7,300$ környéki ár nem egy ideális szint. Ahogy a 2018-as negatív trendben, kék körökkel jeleztem azokat a gyertyakombinációkat, amelyek után jelentősebb erősödés is kialakulhatott volna, most az emelkedő trendben is hasonlóképpen működhet. Tehát ha a jelenlegi gyertyaforma megmarad és ahhoz még csatlakozik jövő héten egy 5,800$ környékére visszanéző maci gyertya, az nem sok pozitívumot tartogat a rá következő hétre, viszont ez se lenne meglepetés, ha a napos idősíkon boncolgatott hyperwave-et lezáró elvárásokat figyelembe vesszük.
Piros színnel bekarikázott bika gyertya, pedig a long trendet erősítheti, hasonlóképpen mint ahogy ezt a 2018-as negatív trendben is elég erőteljesen segítette! Ez a folytatásban annyit jelenthet, ha most a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció érvényét veszti és egy 2-3 hetes, 7k környéki oldalazó mozgással folytatjuk, akkor egy hasonló bika gyertya jelzés értékkel bírhat, további erősödő mozgásra!
Szerintem a mostani gyertya, abban az esetben lehet segítség a 4-5k szintek környékére történő visszaesés elkerülésében, ha még a hétvége folyamán vagy vissza erősödik 8k magasságába vagy csökken irányba elmozdul és 6.8-7k környéki szinten megpihen!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/M8TQgAqd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HLGxKwkk/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/V0qNAB0O/
https://www.tradingview.com/x/WN5Zvm6e/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TuQpvjdo/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ahogy a múltheti, úgy a mostani hétvége is pozitív, eddig!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.19!

BTC,  az éjjeli intenzív 700$-os emelkedés elég lazán átszaladt a 7,770$-os ellenállás alatti zónán, kicsit följebb mint azt a 4 órás idősíkra felvázolt fej-váll alakzat igényelné.
Fej-váll szempontjából a zónában történő visszafordulásra lett volna igény, de ettől még a fej-váll kibontakozhat, feltéve hogy visszafordul és csökkenő irányba hasonló lendülettel áthalad a zónán, majd meg sem áll 7,000$-ig a rózsaszín váll vonalig!
Mivel a zóna fölött vagyunk, ebbe a zónában most egy vissza-teszt, tovább emelkedési lehetőséget állítana elő, majd a 8,320$-os ellenállásra megérkezve egy emelkedő háromszög kaphatta megerősítést. Viszont nem muszáj most vissza-tesztelni az zónát, azt ráérünk légellenállás megérkezést követően is, ahonnan vissza-korrigálva a 7,770$ alatti zónába és egyben elérve az emelkedő háromszög támaszát, ha erről újra erősödésnek indul az ár, az kialakítanak egy 1400$-os továbblépési lehetőséget!

Napos: a mai gyertya, ami jelenleg elég határozottnak tűnik, de ha ennél többet a nap további részében nem tesz hozzá, akkor is megelégedhetünk vele! Ezt megelőző 3 gyertya, főleg a másodikat záró leszúrás, akár még az Elliott 4. hullámát is zárhatta, tehát ez a jelenlegi erősödés az  5. impulzust lezáró hullám kezdeti lépései is lehetnek!
Visszanézve a tavaly novemberi zuhanást megelőző történésekre, a márciusi 11,700$, a májusi 9,994$, a július 25.-ei 8480$-os csúcs, mind egy fontos ellenállási szint, amelyek közül bármelyik lehet az impulzus zárási szintje! De ha messziről nézünk, akkor a 8,400$ túl közelinek tűnik, sőt még talán a 9,069$-os, a 2018-as évre visszamutató ellenállás is közeli, a 9,994$ már egy elfogadható magasság és ennek köze van a tavaly novemberi zuhanással végződött történethez is, ami 2018-as bullrun követő korrekciós mozgás alja utáni első erősödési próbálkozás, ahol mint látjuk egy szép dupla tető benyújtotta az igényét további zuhanásra.
Szintén a tavaly novemberi időszakra mutat vissza a 6,800$-os szint, jelenleg a 4. korrekciós hullám aljának megtalálásában segíthet, ha a 2 nappal ezelőtti leszúrás nem volna elegendő, de ennek szükségességét a mai gyertya egyelőre kizárja.
Tehát az impulzus zárási lehetőség még továbbra is nyitva tartja a (mini)hyperwave elvárható lezárásához szükséges, akár egy-két ezer dolláros felszúrás kialakulásának lehetőségét, úgy ahogy ezt a 2015-ös példa is mutatja.
Ez is azt mutatja, egyelőre jó döntésnek tűnik a 4 darab vételi pozíció mindegyikének nyitvatartása, viszont ha ez a kiugrás bekövetkezik, ott már nincs mire várni, habár a kiugrás utáni ABC korrekciós mozgás B hullámának zárását még meg kellene várjuk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok:  egyelőre úgy néz ki a longs charts 50-e mozgóátlagának lehet köze a mai pozitívnak látszó hangulathoz, legalábbis a tegnapi pihenőnapot követően, ez a mai kiugró teljesítmény erre utal. Itt ugyebár tegnap azzal számoltam, ha visszafordul az 50-es mozgóátlagról és megérkezik a 200-as mozgóátlag magasságába, akkor azt egy fordított fej-vállnak is felfoghatjuk, amelynek a mélységét figyelembe véve 9k egységnyi tovább emelkedési lehetőséget kapunk! Ez a kialakulóban lévő fordított fej-váll, az órás idősíkon követed Elliott hullám lezárásában lehet segítség és minél jobban sül el, annál magasabb szintre várhatjuk az impulzus zárást!
Shorts oldalon egyelőre jól működik a fékezőernyő szerepét betöltő esernyő, viszont ha megnézzük a longs oldali erősödést, akkor ha arra nem érkezik egy legalább a 20k-s magasságot elérő válasz, azzal ismét lépéselőnybe kerülhetnek a bikák, szintén az órás idősík impulzus zárási lehetőségét erősítve.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/EsKGysnM/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/OIiOkbZ4/

Hetes nézet: gyertya zárás szempontjából, a jelenlegi 7,300$ környéki ár nem egy ideális szint. Ahogy a 2018-as negatív trendben, kék körökkel jeleztem azokat a gyertyakombinációkat, amelyek után jelentősebb erősödés is kialakulhatott volna, most az emelkedő trendben is hasonlóképpen működhet. Tehát ha a jelenlegi gyertyaforma megmarad és ahhoz még csatlakozik jövő héten egy 5,800$ környékére visszanéző maci gyertya, az nem sok pozitívumot tartogat a rá következő hétre, viszont ez se lenne meglepetés, ha a napos idősíkon boncolgatott hyperwave-et lezáró elvárásokat figyelembe vesszük.
Piros színnel bekarikázott bika gyertya, pedig a long trendet erősítheti, hasonlóképpen mint ahogy ezt a 2018-as negatív trendben is elég erőteljesen segítette! Ez a folytatásban annyit jelenthet, ha most a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció érvényét veszti és egy 2-3 hetes, 7k környéki oldalazó mozgással folytatjuk, akkor egy hasonló bika gyertya jelzés értékkel bírhat, további erősödő mozgásra!
Szerintem a mostani gyertya, abban az esetben lehet segítség a 4-5k szintek környékére történő visszaesés elkerülésében, ha még a hétvége folyamán vagy vissza erősödik 8k magasságába vagy csökken irányba elmozdul és 6.8-7k környéki szinten megpihen!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/wBmye2TB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6rs6eNYy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AWEwQspr/
https://www.tradingview.com/x/WN5Zvm6e/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TuQpvjdo/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!