Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - 85469

#1
Idézetet írta: carobi Dátum december 09, 2017, 06:25:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: adamszumu Dátum december 08, 2017, 11:03:18 DÉLUTÁN
Tudom em biztos hogy ide tartozik teljesen de milyen úton lehet legegyszerűbben kivenni a pénzemet hogy a számlámon legyen forintban, kezemben vagy a paypal számlámon?
(poloniexre kapom a flypoolról ZEC-t váltok BTCre, de van coinbase accountom).

Szia

Én poloniexról eddig úgy vettem ki, hogy a ZEC-et utaltam Krakenre, ott átváltottam euróba, de lehet dollárba is, mindegy és azt utaltam SEPA-val az OTP-be. kb 4-5 óra és meg is jött.

Nagyon egyszerű ha van elég magas level-ed és elfogadták az OTP számládat, ahhoz elég volt nekem egy sima havi folyószámla kimutatást elküldenem. Igaz az volt pár nap, de nem sok.

a kraken-nél ez normális hogy tele van törött linkekkel és folyamatosan error-okat dob az oldal?
nem túl bizalomgerjesztő. ???
#2
Idézetet írta: sfdave Dátum január 09, 2018, 09:14:16 DÉLUTÁN
Idézetet írta: DrPascal Dátum január 09, 2018, 07:12:14 DÉLUTÁN
Amennyiben jól értem az olvasottakat, akkor összefoglalva a legegyszerűbb út a KATÁS ev.
- Egyéni vállalkozóvá avanzsálok  -> Pl.: "Egyéb számítógépes feldolgozás (631103)" tevékenységgel.
- Kerítek egy pool-t, aminek kideríthető az üzemeltetője, és neki számlázok "Adatfeldolgozást" havonta.
      A kitermelt coin-t a pénztárcába érkezésének napján vett értéken nyilvántartom magamnak(kockás füzet, excel...).
- A kiszámlázott összegnek megfelelő összeget kiutalok a bankszámlámra.
- Kifizetem a könyvelőt és a 25000.-/50000.- adót havonta.
- A maradék pénzt kiutalom a magán számlámra, és elköltöm pl. villanyszámlára, sörre, bármire. :)
- Kifizetem a kamarai díjat, iparűzési adót évente.
- Figyelek, hogy ne lépjem túl az éves 8MFt. kiutalást, hogy az áfával ne kelljen foglalkoznom.

Ennyi lenne? Nem tűnik bonyolultnak!


Ma beszéltem le a könyvelőmmel kb ezt amit írtál, holnap lesz az első kifizetésem. Mondjuk nekem már eleve megvolt a vállalkozásom és ezt plusz tevékenységként veszem fel.


én is a katára tippelek, hogy az a legegyszerűbb, de ezt a poolnak számlázást nem igazán értem, szerintem pont azért van a kata hogy annyit fizetsz osztjónapot 12 millás bevételig, bár ez a túlbonyolított magyar adószabályozás sosem volt tiszta nekem:-)
#3
melyik a legjobb exchange ahol sok coin van, megbízható és alacsonyak a withdrawal feek?..
esetleg sepa is van óccsóér?.. ;D
#4
UPDATE:
végül egy kis twitterezés után megérkezett az eth a számlámra hála az égnek :), persze nem annyi amit kiírtak hanem jóval kevesebb és a changelly accountomon belül még mindig csak "sending"-et mutat szóval kerüljétek mint a rossz pénzt, mert valszeg csak azért küldtek némi eth-t mert elkezdtem pezsegni, vagyis aki nem szól azét simán lenyúlják szerintem..
#5
Kriptopénz Bányászás / Betterhash !
január 08, 2018, 04:24:19 DÉLUTÁN
Pár napja vettem észre, hogy a nemrég próbaképpen letöltött betterhash nyúlja a procierőt a háttérben, akkor is ha nem használod és minden le van tiltva akkor is 20%-ot vesz le, szóval akinek fent van a gépén az sürgősen törölje.
powercoin.exe vagy valami ilyesmiként fut.
Hogy akkor is csinálja-e ha bányászol vele vagy ez csak a bosszú ha nem használod, azt nem tudom, mert a benchmarkjai egész jók és amúgy jó kis nicehash alternatíva lenne a program, de ez nagyon inkorrekt dolog, szóval érdemes gyorsan kukázni.
#6
zec-ről eth-ra
közben olyat is találtam hogy van akinek 60 óra múlva fizettek, de egy csomó posztot arról is, hogy egyáltalán nem fizettek..
szóval most vagy simán lenyúltak vagy nincs fedezetük aztán majd ha lesz akkor fizetnek én meg reménykedjek.. :(
ha ezt tudom a büdös életben nem váltok náluk semmit..
a shapeshift legalább van annyira korrekt, hogy csak azt teszi ki amire van fedezete..
#7
Kriptopénz Bányászás / Re:Nicehash
január 08, 2018, 03:50:11 DÉLUTÁN
Idézetet írta: m8k Dátum december 05, 2016, 11:23:02 DÉLUTÁN
A whattomine szerint ha zcasht banyaszol, egy 480-al akkor a profit per day:0,79USD, es ha Nicehash-Equihash
Equihash-en keresztul akkor $0.85. Csak jobb, nem?

whattomine-t azt nem érdemes ennyire komolyan venni mert nagyon nem mindegy hol bányászol, mert lehet hogy még a felét sem kapod meg annak amit a whattomine mutat..
de akár simán le is nyúlhat a pool szóval az hogy mit mutat a whattomine az kb. nem sokat ér..
szerintem legalábbis..
a nicehash annyiból jobb, hogy ott legalább tudod hogy hova bányászol de még azt is lenyúlhatják úgy mint múltkor..:-)
#8
persze minden oké itt van előttem a tranzakció oldala címek oké, átváltás megtörtént, mégis már 6 órája várok a fizetésre..
és tele van a tweetjük hasonlóval mindenkinek azt írják, hogy várjon csak azt nem tudom mire mert még csak el se küldték az összeget..
ennyit azért nem késik a hálózat mindenki más tud időben etherumot küldeni csak épp ők nem..
és két órája küldtem a support emailt arra sem jött válasz..
#9
Engem úgy néz ki épp most nyúltak le jól, reggel óta várok az átváltásra és support emailre sem reagálnak. :(
#10
Idézetet írta: BlackSKY Dátum december 25, 2017, 10:15:47 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Most szeretnék elkezdeni zCash t (zec) bányászni, és találtam ezt a JAXX walletet, de sok helyen az olvastam, hogy lehuzzák az embert. Ti milyen zec walletet ajánlanátok?
Olyat ami biztonságos, lehet akár local wallet is. Ilyen kategóriába nézegettem a zCash4win -t (vagy ugye ennek az eredetijet linuxra), csak ennek a működését nem nagyon értem, ennek mindig futnia kell, vagy hogy van ez?
Meg sok helyen olvastam ezt a wallet backupot, azt szeretném kerdezni, hogy ez mit takar?

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét!

a jaxx egy kalap sz@rt nem ér, nem mutatja még a tranzakciókat se, szóval pont nem tudod nyomon követni a tranzakcióidat és az androidos verziójára pedig nagyon sok a negatív kritika. ennél még a hivatalos zcash wallet is jobb csak azt meg nem lehet jelszóval védeni szóval azzal sem vagy kb. sehol de legalább tudod követni a tételesen a kiadásaidat..

zcash for win az pedig jelenleg olyan 10gb körül van méretre, szóval csak akkor töltsd el ha van sok fölös helyed a gépen..nem kell mindig megnyitva legyen de mindig szinkronizálnia kell megnyitáskor mert addig a te tranzakciód sem látszanak benne. ha megbízol a jaxx féle walletekben akkor már inkább exodus és az még jól is néz ki de arról is vannak 'eltűnt a pénzem videók' szóval kb. a ledger nano az amit ajánlani is lehet..de az meg ugye pénzbe kerül..
ha nem túl sok pénzről van szó akkor akár exchange walletben is tarthatod és ha szerencséd van nem fosztják ki addig amíg hazautalod..:-)
#11
esetleg nem tudsz olyan kártyát vagy megoldást ahol nincsen átváltási költség?
ezzel a spetrocoin kártyával is minden vásárlás 3% ami azért elég sok.
#12
sziasztok, melyik a legolcsóbb módja btc átváltásnak forintra?
8 euro egy sepa utalás a bankomnál tehát ha 1 eurot akarok utalni coinbase accountra csak azért, hogy hitelesítsem a bankszámlámat, az nekem még plusz 8 euróba kerül :-\\
ezért kérdezem, hogy van-e valami jobb megoldás?
amúgy sem túl bizalomgerjesztő ez a coinbase, kész tortúra volt mire nagy nehezen egy igazolvány fotót elfogadott szóval elég gagyinak tűnik :o
#13
Idézetet írta: AttilaGB Dátum október 09, 2017, 02:11:27 DÉLUTÁN
Idézetet írta: 85469 Dátum október 09, 2017, 02:00:39 DÉLUTÁN
ja és még egy láma kérdés, ha a nicehas-nél csak simán beírtam a Bittrex accountomon belül generált bitcoin címet az úgy jó, vagy máshol kellett volna? ???

A egybol bitcoinban fizet akkor igen.

igen, arra számol mindent akkor oké, remélem a bittrextől lehet utalni vagy átváltani macera nélkül.

#14
Idézetet írta: AttilaGB Dátum október 09, 2017, 01:59:50 DÉLUTÁN
Idézetet írta: 85469 Dátum október 09, 2017, 01:55:25 DÉLUTÁN
Megint kérdésem van, véletlenül megnéztem a gtx 1060 6gb proft kalkulátort nicehash-nél és jobb mint az 580-as radeon viszont a whattomine-on meg nincs jelentős különbség.
Mennyire lehet komolyan venni ezt a nicehash profit kalkulátort és úgy egyáltalán a nicehast mert eddig ez a legegyszerűbb.
Csak azért kérdezem mert kb. egy árban vannak a kártyák és az nvidiához nem kellene tápot cserélnem de egész idáig radeonban gondolkodtam.

A másik kérdésem pedig az, hogy miért erőltetik rig építésnél ezt a kiemelést keretre, amikor vannak 3 pci expresses atx lapok amibe 3 komoly kártya már egy kisebb 6 kártyás rignek felel meg és normál atx házba is be lehet tenni, ami azért valamit csak fog a zajon.
Azért kérdezem mert gondoltam építek egy rig-et de mivel egy légtérben lennék vele, úgy már nem biztos hogy olyan jó ötlet, garázsom meg nincs.:-)

Nvidia ha 1060 samsung ramos akkor 24-25 hessel 90-100w foggyasztasnal. 1070 31-32mhas. a nyitott haz a melegedes miatt kell. Nekem is kezdokent 3 kartya volt a gepben meg melette 80 fok kornyeken mentek. Most 1 15 perc alat epitett rigben 55 C korul futnak ugyan olyan beallitasnal.
Most peldaul levettem a ventiket es azzal futom a garazst .Igy a felette levo haloszobaban 22 fok van minden futes nelkul.

na de nekem nincs garázsom és úgyis jön a tél  :) az nem baj ha a szobát fűti inkább a zaj a probléma 6 kártya mellett aludni szerintem nem nagyon lehet a hangszigetelt rackszekrény meg drága mint az arany. kipróbáltam levettem a ház oldalát és ment egész éjjel, ez még nem olyan vészes de 6 kártya szerintem az sok lenne.
#15
ja és még egy láma kérdés, ha a nicehas-nél csak simán beírtam a Bittrex accountomon belül generált bitcoin címet az úgy jó, vagy máshol kellett volna? ???
#16
Megint kérdésem van, véletlenül megnéztem a gtx 1060 6gb proft kalkulátort nicehash-nél és jobb mint az 580-as radeon viszont a whattomine-on meg nincs jelentős különbség.
Mennyire lehet komolyan venni ezt a nicehash profit kalkulátort és úgy egyáltalán a nicehast mert eddig ez a legegyszerűbb.
Csak azért kérdezem mert kb. egy árban vannak a kártyák és az nvidiához nem kellene tápot cserélnem de egész idáig radeonban gondolkodtam.

A másik kérdésem pedig az, hogy miért erőltetik rig építésnél ezt a kiemelést keretre, amikor vannak 3 pci expresses atx lapok amibe 3 komoly kártya már egy kisebb 6 kártyás rignek felel meg és normál atx házba is be lehet tenni, ami azért valamit csak fog a zajon.
Azért kérdezem mert gondoltam építek egy rig-et de mivel egy légtérben lennék vele, úgy már nem biztos hogy olyan jó ötlet, garázsom meg nincs.:-)
#17
Idézetet írta: willow Dátum október 08, 2017, 10:46:55 DÉLELŐTT

Idézetet írta: 85469 Dátum október 08, 2017, 10:22:42 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Krumpli Dátum október 08, 2017, 10:00:13 DÉLELŐTT
Idézetet írta: 85469 Dátum október 08, 2017, 09:01:11 DÉLELŐTT
Idézetet írta: bbencee Dátum december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN
Ha segítségre van szükségetek, leállt a bánya, tanács kellene, ide írjatok.

Nem tudom jó helyre írom-e de tápkérdésem lenne, mivel amúgy is vga csere előtt vagyok és rx580-as van most jó áron viszont a tápom csak jóféle 400-as FSP 400apn 80+-os, az a kérdésem, hogy vajon-ez elég lehet-e az 580-as kártyához egy athlon x4-es mellé. A kártyához amúgy 500-as táp az ajánlás, de nem vennék tápot is ha nem muszáj.

Kelleni fog egy 8 és egy 6 pines PCIE power csati a kártyához gyártótol függően eltérhet. 230w körül fogyaszt terhelés alatt a kártya hát határeset még jó lehet ha van rajta csatlakozó ami kell.

kipróbálom max. tápcsere lesz a vége, de akkor hány wattosat érdemes venni ha esetleg később kap még egy ilyen kártyát és crossfire-ben mennek? vagy kell a crossfire egyáltalán bányászathoz?


Nem kell a crossfire. És minimum egy 850-es goldot vegyél.

oké, köszi
#18
Idézetet írta: Krumpli Dátum október 08, 2017, 10:00:13 DÉLELŐTT
Idézetet írta: 85469 Dátum október 08, 2017, 09:01:11 DÉLELŐTT
Idézetet írta: bbencee Dátum december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN
Ha segítségre van szükségetek, leállt a bánya, tanács kellene, ide írjatok.

Nem tudom jó helyre írom-e de tápkérdésem lenne, mivel amúgy is vga csere előtt vagyok és rx580-as van most jó áron viszont a tápom csak jóféle 400-as FSP 400apn 80+-os, az a kérdésem, hogy vajon-ez elég lehet-e az 580-as kártyához egy athlon x4-es mellé. A kártyához amúgy 500-as táp az ajánlás, de nem vennék tápot is ha nem muszáj.

Kelleni fog egy 8 és egy 6 pines PCIE power csati a kártyához gyártótol függően eltérhet. 230w körül fogyaszt terhelés alatt a kártya hát határeset még jó lehet ha van rajta csatlakozó ami kell.

kipróbálom max. tápcsere lesz a vége, de akkor hány wattosat érdemes venni ha esetleg később kap még egy ilyen kártyát és crossfire-ben mennek? vagy kell a crossfire egyáltalán bányászathoz?
#19
Idézetet írta: bbencee Dátum december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN
Ha segítségre van szükségetek, leállt a bánya, tanács kellene, ide írjatok.

Nem tudom jó helyre írom-e de tápkérdésem lenne, mivel amúgy is vga csere előtt vagyok és rx580-as van most jó áron viszont a tápom csak jóféle 400-as FSP 400apn 80+-os, az a kérdésem, hogy vajon-ez elég lehet-e az 580-as kártyához egy athlon x4-es mellé. A kártyához amúgy 500-as táp az ajánlás, de nem vennék tápot is ha nem muszáj.
#20
Idézetet írta: bazsy Dátum október 07, 2017, 06:25:40 DÉLUTÁN
Idézetet írta: 85469 Dátum október 07, 2017, 06:22:40 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, gondoltam kipróbálom a dolgot, claymor dual miner v10. beállítottam a poolt és a címemet a videók alapján, viszont a kártyám 750ti 2gb és "Cannot allocate big buffer for DAG" hibaüzenetet kapok.
találtam olyan videót, hogy lapozófile-t kell átállítani de az sem segített.
olyat is láttam hogy 2gb-os kártyával nem lehet etherumot bányászni, úgyhogy most nem tudom mi van elakadtam.
van valami megoldás erre?


Ethert nem tudsz bányászni 2 gb-os kártyával


Itt megtudod nézni hogy mekkora a dag file ha 2gb alatt van akkor tudod bányászni


https://investoon.com/tools/dag_size

köszi ez hervasztó hír mert ezt a claymor minert még be is tudtam állítani de mondjuk amit monerohoz letöltöttem azt már nem