Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 23 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Még egy kis hangulatnövelés és célba érhetünk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.20!

BTC,  habár a sötétebbik zöld nyíl kacskaringós útját követi a mozgás, mégsem teljes a kép, mivel azt a 7,770$ alatti zónát 6$ híján nem érintettük, illetve az azt követő erősödés 56$ híján elmaradt a háromszög ellenállásától. Az ezt követő csökkenés bepótolhatja a zóna érintést, viszont nem kellene átlépje a zónát, sőt még a kék háromszög  támaszát is érinteni kellene!
Három nyíl, amelyek a megoldás tekintetében, ma, holnap vagy holnapután kellene megoldják a jelen szituációt.
A mai megoldásról én már itt az elején lemondanák, ehhez kellett volna az első mondatban boncolgatott zóna illetve ellenállás érintés!
A holnapi megoldáshoz, a  zóna környékén kellene maradjunk, majd ha ezzel az ingerszegény mozgással eljutunk a támaszig, arról az éjjel folyamán kezdődhet valami intenzív 4-500$-os erősödés!
Valós megoldás eredményét holnapután kellene lássuk, feltéve hogy a holnapi ellenállásra megérkezés, ennek megfelelő szituációt alakít ki.
Abban az esetben, ha sikertelen lesz a háromszögben elképzelt mozgás, akkor a lila emelkedő támasz 7k magasságában várja az árat, ami még mindig nem egy katasztrofális mélység, csak megerősíti az utóbbi egy hét 1400$-os oldalazó mozgását!

Napos: még mindig nem tiszta, mi lesz a piros Elliott hullám lezárásával, viszont a tegnapi gyertya sokat segített, de még nem eleget. A 4. korrekciós hullámot záró leszúrás, nem tudni mennyire erős lábakon áll, ha erős az a láb, akkor a tegnapi gyertya már egy jó előjel, viszont ha gyenge, azt talán már a mai napon megtudjuk, egy esetleges tegnapi gyertyát betakaró maci gyertyával.
Bízunk abban hogy a tegnapi gyertya, a piac jelenlegi hangulatát is tükrözi, tehát az előttünk álló hétnek, hamár a hetes gyertya is ennek megfelelő képet mutat, pozitív előjelekkel futhatunk neki!
Hyperwave tekintetében, összedolgozva az Elliott hullámmal, mindkét lehetőség célba vezethető, pontosabban az egyik lehetőség célba vezeti a másikat, viszont ha az impulzus a 9,994$-os vagy a szerényebb 9k-s ellenállás környékén zár, az nem igazán nevezhető hyperwave szempontjából ideális zárásnak, mindenképp nagyobb és egyértelműbben felszúrásra lenne szüksége(2015-ös példa), különben továbbra is nyitva maradna egy nagy kérdés.
Jelenlegi szinten vásárolni, szerintem egy fölösleges kockázatvállalás, viszont ha pozícióban vagy azt még érdemes tartani, mert ha nem csalódunk a hyperwave történetben, akkor az még 2k emelkedéssel  kárpótolhatja a türelmünket.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  a bikáktól szép teljesítmény a tegnapi 3k-s hangulat növelés,  remélhetőleg ezt a hangulatot az előttünk álló héten tovább növelik, amelynek gyümölcsét 36k-s magasság le is szüretelhetjük! A 200-as mozgóátlagot határozott gyertyával kellene átlépni, tehát vagy a  tegnapi határozottságra van szükség, esetleg lassabb a mai napot átalvó és ez órás idősíkon boncolgatott, nyilak útját követő megoldás, holnap max holnapután tud kibontakozni.
Shorts oldal tegnapi gyertyája, nem egy őrült magabiztosságra utal, inkább csak arra hogy megmutassák magukat, viszont ha megnézzük a legutóbbi zuhanás előtti történéseket, az szinte ugyanaz mint az utóbbi 3 nap mozgása, tehát a folytatás is lehet ugyanolyan gyászos.  Attól függően összehozzák vagy sem, ezt a zuhanást, illetve hogy annak hol lesz az alja, egyértelmű jelzést kaphat a longs oldal kitartásra, sőt sokkal intenzívebb nyomásgyakorlásra!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/StXRDs5Z/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/J2Y1BoOY/

Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NaKoYHXZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/dDRgkU12/
https://www.tradingview.com/x/DYqNGNNX/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Még egy utolsó háromszög vagy ez már sok!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.21!

BTC,  nagyjából hasonló le/fel mozgásra számítottam abban esetben, ha az emelkedő háromszög lehetőség megállja a helyét. Viszont ezt az emelkedő háromszög lehetőséget se kiabáljuk még el, mivel bőven alakulhat máshogy is a dolog, de ha konkrétan kinézünk felfelé, esetleg a háromszögre jön egy vissza-teszt, az már  konkrét lehetőség 9k-s magasságra, illetve ha a háromszög mélységet nézzük, akkor egy 1,400$-os továbblépésre!
Bejöhet még a képbe egy sima háromszög is, ennek a határait a rózsaszín vonalak jelölik, ami az ellenállásnál csak kicsit tér el a kék lehetőségtől, de mégis eltér és ha ez alapján várnánk a folytatás, akkor az így kialakuló árbóccal 2500-3000$-os továbblépési lehetőséget kapnánk.
A három zöld nyíl, három lehetőség, amelyekből egyenlőre az első kettő jutott szerephez, de ha tovább húzzuk a dolgot, akkor még a 3. világos nyíl is szerephez juthat, ez viszont már elég konkrét kilépés közeli állapot!
A tegnapi kék támaszra visszanézésnek és  a kisebb támasz zónából történő visszafordulásnak van szerepe, az remélhetőleg nemcsak az időhúzás okán történt, hanem valamelyik háromszögnek megfelelve, a felfelé kilépés előkészítése miatt.
Az utolsó világoszöld nyílnak megfelelve, a mai naptól se várhatunk nagy előrelépést, mégis 800$-os utat kellene bejárni a mozgásnak, ami természetesen rengeteg buktatott rejtegethet, de ha kiállja a próbát, akkor a háromszögekből kilépve, mindenkinek tetsző lesz a kárpótlás. Viszont ez a két napja nyúló rétes, bármelyik pillanatban visszarántható, a 7k-s lila támaszra, még rosszabb esetben 6,180$ alatti támasz zónákban, ami félő hogy elindít egy lavinát, de legalább letisztáz  néhány kérdést.

Napos: sok újat nem lehet hozzátenni, de mégis beszédes a tegnapi gyertya, amely a leszúrással együtt is elmaradt az előző napi határozott erősödéstől, tehát nem kellene hogy gondot okozzon a folytatásban. A folytatás remélhetőleg az Elliott hullámnak megfelelő lesz és ha nem becsapós a látvány, akkor már 5. hullámban vagyunk, de ahogy az órás háromszögek is mutatják, lehetnek még itt izgalmas pillanatok.
Ha a 4. lila támaszt is bevesszük a játékba, az még bőven enged mozgásteret, viszont ha a 4. korrekciós hullámon is túl vagyunk az Elliott mozgáson belül, akkor ezt nem kellene elrontani megismételt 7k környéki visszanézéssel, tehát ezzel a támasszal csak az impulzus lezárása utáni csökkenő mozgásban kellene találkozzunk.
Amely impulzus lezárás, ha alkalmazkodik a hyperwave emelkedő fázisát lezáró mozgásához, akkor nem a jelenleg bejelölt 9,994$-os ellenálláson, hanem jóval följebb érheti el végső célját. Viszont bárhol is érjen célt, egy esetleges hyperwave-et lezáró nagyobb felszúrás, ha ennek alapján kezdődik meg egy csökkenő irányú korrekciós mozgás, annak akkor is az 5k környékén támasz zónában kell landolni.
Tehát sok mindenről dönthet ez a jelenleg már 5,000$-ra hízott hullám, viszont az én elképzelésemben ennek a csúcsa, lesz majd a következő nagyobb hullám utáni korrekciós mozgásnak a támasz szintje. Ez azt is jelenti, minél magasabban fogunk csúcsot a jelen hullámmal, annál nagyobb lesz a következő hullám, ami majd eldönti mennyire lesz erős az a reményeim szerinti 2021-re várható nagyobb hullám, tehát hasonló két éves erősödési folyamat várhat ránk, mint ahogy ezt a 2015-ben kezdődő, majd 2017 év végén záródó előző történet is mutatta.
A volume nem mondható alacsonynak, sőt a napi forgalmat megnézve eléggé zsong a méhkas, viszont a Bitcoin dominanciája 14.-én volt a legmagasabb 60%, ez most 56,9%, ami  utalhat a csúcspont utáni levezető időszak kezdetére, de ebbe még belefér egy utolsó roham.
RSI ismét az alsó zónát karcolja, ez egyelőre villámlátogatásnak tűnik, ami az Elliott hullámban történő továbblépést segítő mozzanat lehet!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi longs pihenőnap, remélhetőleg csak rákészülés volt a 200-as mozgóátlagot átlépő következő mozzanatra. Ez a mozzanat ha sikeres és néhány nappal később ez a mozgóátlag kap egy vissza-tesztet, ami kitűnő lehetőség a napos idősíkon boncolgatott lehetőségeknek megfelelő jelentősebb továbblépésre. Illetve ha a hyperwave-et lezáró nagyobb felszúrás kifulladására keresnénk jeleket, arra 200-as mozgóátlag fölötti charton is jelzett, hirtelen 36k-s magasságot elérő aktivitás növekedés lenne, szerényebb de hasonló magasságot elérő mozgás esetén, szerintem becsapós a látvány.
Shorts oldal a múlt heti bezuhanás után, még tegnap se mutatott arra utaló jeleket, hogy a jelenleg 8k környéki ár bedöntése érdekében dolgoznának. A jelenlegi mozgás inkább kivárás, mivel a jelenlegi bikafuttatást max lassítani, de megállítani nem tudják, ezért azt hasznos stratégiát alkalmazzák, amit a 2017-es csúcs után egy hónappal,  akkor lendülnek akcióba, ha már a túloldal biztosan ellőt minden puskaport! A charton látható 8097-es támasz jelentette a 2018 január 24.-ei mélypontot(jóval a december 17.-ei 19,903$-os csúcs után), ezt követően kezdődött a támadás 25k-s magasságot elérve, de ez csak erőfelmérés volt, mivel a bikák kéthetes védekezésbe kezdtek, ami mint utólag kiderült már csak a veszett fejsze nyele utáni kapkodás, majd következett az 1 éven át tartó maci uralom.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/dpmRtu92/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Dunl6yqc/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/wFLRg2ZD/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UHbRN5dn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/cDO9XliR/
https://www.tradingview.com/x/DYqNGNNX/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A sötétségbe kellene fényt csempészni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.22!

BTC,   az utóbbi bő 3 nap mozgása eléggé elbizonytalanodott, ebben 20.-án volt egy kis erőfitogtatás mindkét irányba, de a tegnapi napot megnézve semmi nem változott.  Változás  valamelyik  irányba történő határozott elmozdulás jelenthet, erre az igényre kék nyilakkal utalok, illetve le/fel kanyarodó a parabolikus ívekkel! Az utóbbi 3 nap és az utóbbi lassan 1 hét történéseire keresek megoldást, de jól látszik egyelőre sötétben tapogatózok.
A sötét, nem korom sötét, csak az utóbbi 3 napból kiutat kereső támasz és ellenállási ívek. Lénylegét tekintve semmi különös dologra nem mutatnak rá, csak arra a nyomásra, ami a 7,770$-os támaszt és alatta húzódó kisebb támasz zónára nehezedik.
A vonalerő mögött húzódik egy emelkedő háromszög, ennek a szétrombolásán dolgozott utóbbi egy nap mozgása és halványan le is törte a támaszt, viszont ha van szándék a javításra, azt még most melegébe kellene behúzni!
Szintén a háttérben van egy rózsaszín háromszög, ez egy árbóc részeként adhat 1,400$-os továbblépési lehetőséget, ennek egyszerű megoldását, a felfelé mutató zöld parabolikus ívek követése jelenthetné!
Tehát a határozottság érdekében lenne szükséges a 8,220$, 8,320$ magasságában húzódó kék és rózsaszín háromszögeket elhagyni vagy a 7,770$-os támasz alá benézve, a rózsaszín háromszög támaszát meglátogatni, ahol még menthető a további emelkedés lehetősége, viszont ha nem sikerül, akkor nincs miért befeszülve várni, az ebben a hónapok óta épülő hullámban  nem folytatódó emelkedést.

Napos idősík, az órás idősíkon látható rengeteg vonalhoz képest a nyugalom szigetének látszik, de csak egyelőre, mivel remélhetőleg hamarosan megoldódik, a piros Elliott hullám 3 hónapos mozgásának és az ezzel együtt mozgó hyperwave lassan már 5 hónapos története.
Ha már az órás idősíkon rajzoltam néhány parabolikus ívet, akkor jusson ide is kettő!
Zöld színű megoldás kellene nekünk, amely az Elliott hullámot egy minimálisan elfogadható magasságba juttathatná, illetve ezzel egyidőben egy esetleges nagyobb felszúrással, ami az impulzus zárás tekintetében is meghatározó, a hyperwave lehetőséget a nevéhez méltó lezáró mozzanatához  juttathatná.
A piros színű lefelé mutató ív követése, főleg ha a 4. lila támasz alá is benéz a mozgás, akkor az impulzus zárásról lemondhatunk és a hyperwave se a nevéhez méltó megoldáson zárul, viszont magyarázott lapunk arra, hogy a május 19.-ei kiugrás utáni lendület miért tört meg.
Stratégiák szempontjából, ha piros ív követése a megoldás, akkor a 6,180$-os pozícióból minimális hasznot látunk, a 4,950$-os pozíció pedig hozza a tőle elvárható maximális hasznot. De ennek az utóbbi pozíciónak zárásával kockáztatjuk az egész stratégia lényegét, ami a maximális haszon elérése, tehát ha a hyperwave lezáró 5. korrekciós hulláma nem a tőle elvárható határozottsággal és lendülettel hozza vissza az utolsó jelentősebb támasz zónába az árat, akkor ez a kisebb haszon érdekében zárt 4,950$ környéki pozíció nem nyitható újra, ami akkor fog hiányozni ha igazán magára talál az ár, ez a végelszámolásnál 1/4 hasznot kivesz a zsebünkből.
Tehát türelmesen várjuk, hogy az órás vonalerdőben megoldódik-e a gordiuszi csomó, ami itt napos nézetben egy letisztult bika gyertya képében áttöri az Elliott 3. hullámának 8,342$-os csúcsát.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez a kettő chart nálam mindig segítség a döntésben, most azonban nem nagyon akarnak segíteni, mert egyelőre saját maguk sem tudják mit kezdjenek a helyzettel.
Longs oldalon lenne egy fordított fej-váll lehetőség, ami a 200-as mozgóátlag átlépését követően tudna kibontakozni, de ebben az utóbbi két nap mozgása nem volt segítségünkre! Kár azért az időhúzásért, mivel a shorts oldalon látható ismételt szakadékba zuhanás által felkínált lehetőség, ugyanúgy kihasználatlanul marad, mint amit február 24.-én 500$-os zuhanással ki is használtak a macik! Tehát most tulajdonképpen ugyanabban a cipőben vagyunk, a februári 800$-os erősödése adott 500$-os válasz, a jelen szituációba behelyettesítve, a mögöttünk hagyott 5,000$-os hullámra egy 3,000$-os válasz, ugyanezt a végeredményt jelentheti.
Shorts oldal jelenleg még azt a fenyegető magatartást nem mutatja, amit a vevők elpuskázhatnak, de váratlan húzás bármelyik pillanatban kiválthatja a megfelelő növekedést. Az eladók szempontjából problémát, egyelőre ugyanaz a mozgás jelenti, ami a 200-as mozgóátlag fölötti pár napot is meghatározta, majd el is vesztették az irányítást, amit szépen ki is használták a vevők egy 1400$-os erősödéssel. Tehát ahogy május 13 után 1,400$-os lehetőséghez jutottak a bikák, most szintén adott az 1,400$-os lehetőség, ha az órás vonalerdőből felfelé megtaláljuk a kiutat!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/4vzFYMLF/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/pJsnAQRB/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/jh7VXrjI/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/nYYvWxtn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4LQ93U06/
https://www.tradingview.com/x/i6NapgA1/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kellene még egy kis plusz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.23!

BTC,  a tegnap esti órákig nem sok minden változott, folytatódott az előző napi szűk oldalazó mozgás, amelyben délután volt egy leszúrás a 7,770$-os támasz alatti zónába. Az ebből történő kisebb erősödésnek kellett volna megoldani az utóbbi napok, illetve hét problémáit, de csak az előző emelkedő háromszög lehetőség támaszát teszteltük vissza.
A következő lendületes csökkenő hullám már átszaladt a támasz zónán, amely zónába, a hajnali órákban vissza-tesztelt az ár. Ennél a pontnál egy bátor short pozícióval hasznot is lehetne akasztani, megcélozva 7,200$ környékét, ahol a következő támasz zónából lehetne próbálkozni visszafordulással és talán szerencsés módon, itt találkozhat az ár a vonalerdő mögött megbújó, rózsaszín háromszög támaszával, illetve a napos szempontból fontos lila támasszal.
Tehát egyelőre a csökkenő irányú kék nyíl az irányadó, ami a támasz zónát elérve kaphat lehetőséged visszafordulásra, a rózsaszín háromszög ellenállására, majd onnan a 9k-s ellenállásra repítheti az árat, viszont ha a támasz zóna nem állja meg a helyét, akkor még a 6k alatti zónákba is visszaeshetünk.
A mai naptól, ha már ilyen határozottan átléptük  a mögöttünk hagyott zónát, akkor ennek megfelelően haladjunk a 7,200$-os következő zóna irányába, amelybe egy határozott megérkezés, kulcsa lehet a rózsaszín háromszögön belül maradásnak!

Napos nézetben nem foglalkoztunk dupla tető lehetőséggel, viszont ha megnézzük a 8k fölé történő kétszeri megérkezést, akár ez a gondolat is felmerülhet. Ennek mélysége 1,347$, tehát a fekete nyakvonal alatt mínium ekkora csökkenéssel lehetne számolni. Viszont mivel ez már egy jelentős csökkenés, a hyperwave 5. lezáró hullámában is gondolkodva, a dupla tető jelzését meghaladó csökkenéssel is számolhatunk, ami lehetőség a 5k fölötti támasz zónába érkezésre, majd abból remélhetőleg határozott visszafordulásra!
Ezzel az imént boncolgató dupla töltő lehetőséggel, a hyperwave hullámunk nem éppen a legideálisabb módon záródna, illetve az Elliott hullám se tudna záródni. Kár lenne mindkettőt ilyen módon lezárni, viszont öröm az ürömben, hogy kapunk egy olyan erős 8,300$-os csúcsot, ami a későbbiek folyamán fontos támasz szint lehet.
Ez a 8,300$-os csúcs, még az áprilisi gondolatoknál 6k környékére volt tervezve és nem csak azért mert egy szerényebb megoldás hamarabb tisztázta volna szándékait, hanem azért is mivel ezzel a 8,300$-os magassággal kicsit eltértünk a 2015-ös mozgást követésétől!  Ami annyit jelent, mivel kimaradt egy apró részlet, ez felgyorsíthatja a történéseket vagy akár egy fél évvel el is tudhatja, tehát az általam 2021 május környékére várt új ATH, a nyári szünet után kezdett kibontakozni, ami év végi megoldást szülhet.
Továbbra is hirtelen mozgással történő megoldást várnék, függetlenül az iránytól, de azért reménykedve az erősödésben!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos tegnap még mindig nem érkeztünk meg a 200-as mozgóátlagra, sőt inkább vissza fordultunk az 50-es irányába! Ennek köszönhetően, sajnos az ár is csökkenő irányba mozgott, de nem azért mert a macik ebbe az irányba tevékenykednének, hanem mert mindenki a másikra vár és ez egy természetes szabadesést eredményez, ami abból a szempontból talán pozitívum, hogy a napos idősíkra felvázolt dupla tető nem tud kibontakozni.
Shorts oldalon fokozódik a bizonytalanság, de még nem tudni, hogy az előző kettőhöz hasonló hirtelen visszaesés jön a folytatásban vagy látva a bikák helyzet nem kihasználását, megnyomják és visszakapaszkodnak a mozgóátlagok környékére, ami ismét egy lehetőség, a napos idősíkon sokadjára körbejárt 5k környéki megérkezésre!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/yDBFiMI9/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/mH3ypIeF/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/yaaE4fyo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/s78QdrbJ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/cuxnuRM6/
https://www.tradingview.com/x/i6NapgA1/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Készítsünk elő egy újabb hétvégi kiugrást!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.24!

BTC, az órás mozgás jól érzékelhető módon, nem akar gyorsan megoldódni, ezért ki is töröltem a chartról néhány dolgot. Viszont jól érzékelhető hogy az a 7,770$ alatti zóna elég fontos, mivel alulról felülről történnek ebbe a zónában visszanézések, majd hirtelen mozdulattal átszaladás rajta.
Tegnap még ott tartottunk, hogy alulról vissza-teszteltük ezt az zónát, majd lassú csökkenő mozgás kezdődött, de nem jutott messzire és éles fordulatot véve átszaladtunk a zónán, majd hogy tovább bonyolódjon a szitu, vissza-teszteltük ismét a zónát, ezt ismét kisebb erősödés követte, amelyből visszanézett 7,773$-os szintre, a mostani órákban pedig ismét erősödő mozgás látható.
Tehát követhető a történet,  viszont csak utólag látszik, mi, miért történik, ezzel viszont sok mindent kezdeni nem tudunk, nekünk az utolsó 2 hét oldalazó mozgására kellene megoldást találni, csak ez nem egyszerű, mivel egy 1,300$ széles sávból kellene kiutat találni.
Napos nézetben főleg a 19.ei gyertyával foglalkozok, ezt az időszakot itt óráson egy függőleges négyzettel megjelölöm, amelynek alsó szintje, a 7,200$ környéki támasz zóna, felfelé pedig a múltheti dupla tető, illetve a 19.-ei napos gyertya csúcsa, tehát ebből a szűkebbre vett kerek 1000$-os sávból kellene bármelyik irányba határozottan kilépni, annak érdekében, hogy tisztábban láthassunk a szándékok között.
A folytatásban bízok abban, hogy a tegnap esti zónába visszanézés, az utolsó volt, aminek eredményeként a napot valahol a rózsaszín és fekete ellenállások  magasságában zárhatjuk és ha van egy kis szerencsénk, akkor az arany színnel felvázolt zászlónak megfelelő mozgással, kitörünk az utóbbi két hét bizonytalan oldalazásából.

Napos nézetben próbálom minél kevesebb haszontalan részletinformációval ellátni a chartot, de mivel elég látványos időhúzás zajlik, néha egy-egy fontosabbnak tűnő részletet mégis meg kell jeleníteni. Tehát megoldást szeretnénk találni a piros Elliott hullám, impulzusként történő lezárására vagy ennek a történetnek az elengedésére, illetve még mindig bezavar a képbe a hyperwave ilyenformán történő csonka lezárása, aminek jelen időhúzást megnézve még egy minimum 2k-s felszúrásra lenne szüksége, ahhoz hogy minden igényt kielégítsen.
A tegnapi gyertya szerette volna betakarni az előzőt, de nem egészen sikerült, ezen ma lehet javítani és mivel a 7,770$-os ellenállás fölött vagyunk, talán az Elliott 3. hullámának ellenállását is sikerül megközelíteni. Viszont ilyen egyszerűen nem biztos hogy menni fog,  inkább látnám jó ötletnek egy a kék színnel behúzott támasz követését, tehát a fekete ellenállással közösen egy emelkedő háromszög lehetőség kialakulását!
A fekete vonalak fogságából, csökkenő irányba távozást kellene lássunk, ebbe viszont belerondított a tegnapi gyertya és lehet egy olyan hátráltató tényező, amely egy hasonló gyertyával kihúzhatja a dupla tető méregfogát!
A 19.-ei bika gyertya éles fordulat volt, de mivel az azóta eltelt 4 napban se sikerült fölé kerekedni, de alá sem, ez rámutat fontosságára, tehát először ez a leküzdendő feladat!
A órás mozgásban látok némi pozitívumot, amelynek remélhetőleg jobban sikerül kibontakozni mint az előző napokban, ennek megfelelően a napi gyertya zárással, ha nem is sikerül a 8,200$-os szintet elérni, viszont a 19.-ei gyertya 8,163$-os zárási szintjét igen. Többi már a hétvége hangulatán múlik, erre az utóbbi hetekben nem lehetett panasz, tehát remélhetőleg most hétvégén is hozzuk azt a minimum 1,000$-t , amit az utóbbi 2 hétvégén sikerült!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton megnézve az utóbbi 2 hétvége aktivitását, jól látható a kiugró teljesítmény, amit ha előrevetítünk  a mostani hétvégére, azzal megérkezhetünk a 200-as mozgóátlagra, tehát az-az egy héttel ezelőtti 9k-s fordított fej-vállnak megfelelő erősödési lehetőség, a jövő héten akár meg is valósítható! De hogy ne várjunk  többet, mint amit elbír a szarka, menjünk a dolgok elébe azzal, hogy az utolsó három nap piros gyertyáinak betakarását, tehát 25,400 magasságot már a mai napon érjük el, majd a hétvége pozitívumát hozzátéve könnyebben fussunk neki a következő hétnek.
Shorts oldalon, talál már az 19.-ei napos gyertya utáni, erőtlen csökkenő nyomás jelei mutatkoznak, remélhetőleg erre reagált a tegnapi kisebb visszanézés, hasonló mai folytatás további egyértelmű jelzés lehet, a gyenge maci jelenlétre. Tehát világos szándékkimutatás lehet egy  hirtelen 17k alá vagy 20k fölé ugrás, amelyhez attól függően hogy csatlakozik a longs oldal mozgása, remélhetőleg leszűrhető valami értelmes végkövetkeztetés.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/IGY7ecVQ/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/qXm36nO6/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/p8P40u7d/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6EtbwMkn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7TO6pvmT/
https://www.tradingview.com/x/i6NapgA1/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Chill hangulat vérszomjas fenevadakkal!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.25!

BTC, nagyon minimális eredmény sikerült elérni,  amelyben egy gyengécske felszúrás 8,117$-os magasságot, mellette szintén néhány felszúrás 8k fölé nézett, de semmi egyéb. A tegnapi körképen a 8,200$-os magasságot, tehát a rózsaszín és fekete ellenállások környékét elérő mozgás volt várható, de mivel ez nem jött össze, így túlságosan nem nagy az öröm.
Meghosszabbítottam a 7,770$-os támasz alatti zónát, mivel a tegnapi gyengécske eredménynek köszönhetően, ide ismét visszanézhet az ár, feltéve ha nem hozza azt az eredményt, amit az utóbbi két hétvégén is sikerült.
A fekete lefelé kanyarodó parabolikus ívek mutatják, hol volt az a lehetőség, ahol ha megérkezünk a 7,200$ környéki támasz zónába és onnan próbálkozunk akár egy hasonlóan lassan emelkedő mozgással, mint amit tegnap is sikerült összehozni, akkor most megérkezve a 7,770$ alatti ellenállási zónába, ott ismét lehetett volna szándéknyilatkozatot tenni egy határozott zóna átlépéssel vagy vissza-pattanással!
A zöld színű felfelé kanyarodó parabolikus ívek tűnnek egyelőre a jó iránynak, de mivel a felső ív, ami az  ellenállás szerepét is betöltheti max 8,500$-os magasságig feszíthető, azt kell gondoljam a jelenlegi lassabb emelkedő mozgásnak, ha csak a rózsaszín és fekete ellenállások környékén nem alakul ki egy ideális továbblépés lehetőség, akkor ebben a 8,500$-os magasságban vagy ismét beállunk egy szűk oldalazó mozgásra esetleg egy 2-300$-os korrekciós mozgással vissza-teszteljük a rózsaszín háromszöget és az árbócnak megfelelő lehetőséggel kilövünk, majd meg sem állunk 10k-s magasságig!
Van itt még egy barna színnel felvázolt zászló alakzat, amelynek megfelel a jelenlegi lassabb emelkedő mozgás, viszont ez a lassúság tud-e eredményezni még nagyjából 700$-os erősödést, az nagy rejtély, de ott a lehetősége!

Napos gyertya a felszúrásával hozta azt az eredményt, ami 19.-ei bika gyertya zárási szintje, azonban zárásra visszahúzódott 8k alá. Ebben a formában nem túl meggyőző a kép, de még mindig jobb, mintha az előző napi kisebb bika gyertyát csökkenő irányba takarná egy maci gyertya!
A parabolikus ívek itt is jól mutatják, negatív vagy pozitív irányba mik is az igények, ezekből az igényekből talán a felfelé mutató lehetőség az erősebb, legalábbis a 19.-ei gyertya utálni mozdulatokból erre lehet következtetni, viszont az időhúzás bármikor lehetőséget adhat egy hirtelen csökkenésre!
Az RSI alsó zónában irányt kereső mozgása, szépen rá is mutat annak az erőnek hiányára, ami felfelé segíthetné a probléma megoldását,  viszont csökkenő irányú fenyegetettségre se utal, mert akkor most valahol a zóna közepén tekeregnének a vonalak, tehát amit így ki lehet olvasni mozgásból, az egy bizonytalan oldalazás!
Volume is lecsökkent az utóbbi napokban, de annyira nem hogy egy feszült várakozás hangulata üljön rá a piacra, csak egyszer szerény hátradőlős lehetőséget váró chill hangulat!
A mozgóátlagokat is meg kell említeni, amelyektől elég jól eltávolodtunk, ezáltal jelentős igény mutatkozik legalább az 50-es megközelítésére, illetve érintésére, gyászosabb esetben azon áthaladásra. Jelenleg a 6,180$-os támasz magasságában találkozhatnánk ezzel az 50-es mozgóátlaggal, ami egy 22%-os, közel 1,800$-os csökkenési igény, amellyel tökéletesen ki is egyeznénk mint korrekció. A 200-as mozgóátlaghoz viszont már sokkal nagyobb bezuhanásra lenne szükség, ami a hyperwave tekintetében tökéletes záró hullám, ennek ha az ABC formáját nézzük, akkor első hullámban az 50-s mozgóátlagra megérkezés, majd arról egy 1000-1500$-os korrekció, tökéletes előkészítő mozgás lehet a 200-as mozgóátlagra történő megérkezésre!
A mai napi, de inkább a hétvégi elvárás, megközelíteni utóbbi kettő hétvége eredményességét, amellyel minimuma a 9k-s magasságot kellene megcélozzuk!
Szerintem a legfontosabb információkat most csak a gyertyák egymást követő alakulásából, illetve azoknak méretéből tudjuk levonni, ezek alapján vagyok kicsit pozitívabb gondolkodású, de a meglepetéssel is számolok, ami nem is biztos hogy meglepetés, mivel ha lett volna szándék határozott továbblépésre, akkor azt már a 19.-ei gyertyát követő napokban behúzza a mozgás.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton egy csökkenő háromszög forma okozhat problémát, habár nem tudni erre a háromszögre, ezen a charton mennyire lehet alapozni! Viszont reménykedjünk abban, hogy még azelőtt összekapja magát az ár és  felfelé kilép a háromszögből, mielőtt annak támaszát az 50-es mozgóátlag magasságában meg nem erősíti. A 200-as mozgóátlagról történet 9k s növekedésre, halványan még mindig ott a lehetőség, habár ez a háromszög igyekszik ez ellen dolgozni és inkább 20k alá kényszeríteni a pozíciók számát.
A shorts oldalon kicsivel magabiztosabb volt a tegnapi történet, hasonló mai folytatással szépen visszafoghatóak lennének a napos idősíkon elképzelt emelkedésű lehetőségek, tehát az utóbbi 2 hétvégén mutatott kiugró teljesítményt eléréséhez, nagyot kellene alakítani a bikáknak! Tehát a csökkentő hatású történethez, ha a bikák nem járulnak hozzá 20k alatti eredménnyel, akkor ezt a maciktól valahol a mozgóátlagok környékén várhatjuk,  de ezt az árcsökkentő hatást szerintem nehezebb történet összehozni, mint a bikáknak egy esetleges kiugrással végződő és néhány nyitott lehetőséget tökéletesen lezáró áremelkedést.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/RIx481Cm/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/yS7wf05v/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VgrceF1g/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tmkZTrBa/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZdmNZ26n/
https://www.tradingview.com/x/i6NapgA1/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ez már csak nagyon elrontani lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.26!

BTC, ha egy hasonlattal szeretnénk élni a jelenlegi mozgásra, akkor a tavaly novemberi zuhanást megelőző néhány hónapot találnánk a legmegfelelőbbnek! Különbség csak a napos és az órás idősíkok között van, illetve az irányokban, aminek a végeredmény tekintetében elég jó előjeleket mutat egy minimum 1,400$-os erősödésre. Viszont továbbra is ezt ajánlom, aki nincs benne és nem szeretne kockáztatni, ezt nyugodtan hagyja ki, lesz még itt olyan mértékű korrekció, amely után sokkal jobb esélyekkel lehet beszállni!
Ebben a két hétben volt rengeteg lehetőség, ezek rendre ki is maradtak, kivétel az elején a dupla tető lehetőség, ami hozta a tőle elvárhatót, ennek köszönhetjük a háromszög támaszának kiindulópontját, tehát 6,917$-os csúcsot( sok elemző hibásan a 6,756$-os csúcsból indítja a támaszt)!
Az viszont még nem világos, hogy egy árbóc lehetőséggel vagy egy emelkedő háromszög lehetőséget állunk szemben.
Árbóc lehetőség esetén a rózsaszín háromszöget figyeljük, amelyhez keresnünk kell egy rudat, pontosabban ez a rúd megvan, csak annak hossza nem egyértelmű. De ez legyen a legnagyobb bajunk, ha egy biztonságos 2k-s erősödést sikerül elérni az már happy,  ennél konkrétabban talán 2,500-3,000$ közé tehetjük az előttünk álló erősödési lehetőséget.
Emelkedő háromszögnél a 8,320-os fekete ellenállás lenne az ideális, viszont ezt a május 20.-ai erősödő hullámmal nem sikerült elérni, ezért az emelkedő háromszög ellenállását lehozhatnánk 8,264$-os szintre, ami egy  1,340$-os jelzés.  Az utáni 2 nap mozgása kialakított egy apró emelkedő háromszöget, ennek ellenállása 8,089$-os szinten pihen, ez az apró lehetőség, a 188$-os jelzésével konkretizálhatja az utóbbi két hét mozgása által kialakított nagyobb háromszög ellenállását. Viszont a kettő felvázolt lehetőség közül, bármelyik is a befutó, azzal tökéletes megelégedhetünk!

Napos gyertya előtt is ott volt a lehetőség, hogy a fekete ellenállást 8,200-8,300$ magasságában konkretizálja, de nem élt ezzel a lehetőséggel. Óvatosságra intettem az órás kitérőnél, pontosan azért amire a tegnapi kisebb gyertya erőtlensége is utal.
Itt napos nézetben, megvan ugyanaz az emelkedő háromszög mint az órás mozgásnál, viszont itt napos nézetben, a támasz meredeksége már ránézésre is elárulhatja, hogy nincs egészen rendben a dolog. Tehát a rózsaszín támasz túl meredek ebben a helyzetben, a kék támaszt azonban még meg kellene erősíteni, jelen állás szerint 7,300$ magasságában, ami ezáltal jócskán, akár még 2 héttel is elnyújthatná, ezt a már amúgy is 2 hete alakuló lehetőséget.
Ebből inkább arra gondolnák, hogy az órás árbóc lehetőség lesz a befutó, viszont hogy az annak megfelelő 2-3k-s várható hullámot mi fogja pumpálni, ez még rejtély, talán egy álhír, aminek hatására kialakul egy nagyobb felszúrás, amellyel tökéletesen lezárható a piros impulzus, a (mini)hyperwave, az órás árbóc és még az emelkedő háromszög is!
A mostani hétvégétől is várnánk azt a pozitív elmozdulást, amit az utóbbi 2 hétvége sikeresen összehozott, ennek viszont még semmi jele, de ha megérkezik azzal sok kérdőjelet kiüthetnénk, majd a következő héten jöhetnének a fekete ellenállást vissza-tesztelő elvárások, amelynek sikere vagy sikertelensége már egy konkrétabb válasz az új felmerülő kérdésekre.
A tegnapi volume, a gyertyáról igazodva jól lehűlt és ha megnézzük az előző napok csökkenő volume sorozatába jól beleillik. Ez a jelentős volume csökkenés az apró bika gyertyákkal kiegészülve, kismértékű maci jelenlétre utalhat, viszont ha a bikák sokáig kihasználatlanul hagyják ezt a sorozatos macik által felkínált lehetőségcunamit, akkor most egy az utóbbi 3 nap kisebb bika gyertyáit betakaró 7,850$ környéki visszanézés, rendet tehetnek az utóbbi hét mozgásában és visszapofozhatják 7k környékére az árat!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha a longs chart 200-as mozgóátlagán lennénk jelenleg, akkor viszonylag biztosan mondanám sima ügy a felfelé továbblépés, helyette van egy piros háromszög, amelynek még nem konkrétak a szándékai, de fenyegető 20k-s végeredmény is kisülhet belőle. Azonban mivel 12. napja a 2 mozgóátlag közé vagyunk beszorulva, ebben is kereshetjük megoldást, legalábbis addig amíg valamelyik nem enged a nyomásnak! Ha azt nézzük hogy az utolsó kereszt március 22.-ei és csökkenő irányú, tehát ez egy elég régi történet ahhoz hogy az 50-es mozgóátlag felfelé mozogjon, ez persze a gyertyák feladata, amelyek ha magukkal húzzák a mozgóátlagot az keresztet eredményezhet 26k magasságában, de ez még egy két hetes történet lenne rengeteg buktatóval.
A short oldal tegnapelőtti gyertyájával próbált erőt belevinni a mozgásba, ez láthatóan nem járt sikerrel, mivel a tegnapi teljesítmény szinte egyenlő a nullával. Ennek eredménye a tegnapi napos alacsony volume, de ha csak ezt az információt néznénk, akkor elég nagy magabiztossággal várhatnánk áremelkedést, sőt egy hasonló mai teljesítménnyel százalékos arányban 90 környékére is tehetnénk az áremelkedés esélyét. Viszont csak ebből a chartból kiindulni, hibás döntés lenne! Helyette inkább várjuk meg amíg a longs oldal határozott erősödést mutat, majd erre shorts oldalon csökkenés a válasz, amelyhez még csatlakozik az órás és napos lehetőségcunami, ezt követően lehetne kis kockázatú vételi megbízásokkal próbálkozni!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/fTGoWH0a/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/CZxrXmRw/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertya formájára ránézve, nem kellene tartsunk negatív folytatástól, legalábbis még egy hétig nem, ehhez azonban nem elég hátradőlni és lábad lógatva várni a folytatást! Napos nézetben a hyperwave-et és az Elliott hullámot lezáró folytatást várunk, ami attól függően milyen gyorsan lezajló folyamat, egyértelmű hyperwave esetén gyorsan lezajló folyamatot, tehát a hetes gyertyát egy 2,000$-os felszúrásnak kellene díszíteni, ami nem egy elszállt gondolat, hanem az a végső mozzanat amitől a hyperwave, hyperwave! Határozott emelkedést bemutató, de mégis lassabb hetes mozgással, a napos Elliott hullámnak kedvezhet a mozgás, tehát a múlthetihez hasonló hetes gyertyával is számolhatunk, de továbbra is nyitva tartva a kérdést, megérkezik-e az a nagyobb hyperwave feltételeinek megfelelő kiugrás. Ha az előttünk álló hetet átalusszuk, az senkinek sem használ, sőt elveheti a kedvet, a továbbra is kitartó emelkedéstől, esetleg benyújtva az igényt 50-s mozgóátlag visszatesztelésére."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/28U0ktIQ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/3pJggn0r/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hXOoOzJt/
https://www.tradingview.com/x/A0Vsahch/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L00elbnu/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az erősödő mozgást lezáró folyamat elkezdődött!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.27!

BTC, jól választottunk, az utolsó pillanatban sikerült a hétvégét az előző 2 hétvégéhez hasonlóan megkoronázni! Piros függőleges négyzetek jelölik az elmúlt 2 sikeres hétvégét, az elsőnek köszönhetjük a háromszöget, másodiknak pedig a háromszögből lefelé mutató lehetőségek kialakulását.
Tegnap este megszületett az ideális háromszögeket elhagyó 500$-os bika gyertya, majd ennek lett egy 300$-os utózöngéje, tehát egy laza vasárnap esti 800 dollárnál többet nem is kívánhatunk. Órás tekintetben ezen sok boncolgatni való nincs, derüljenek ki a szándékok, amelyben kettő lehetőség hozhatsz gyors tovább emelkedő megoldást!
Első ha a 8,830$-os csúcsból, a ma hajnalra kialakult 8,588$-os szintre történő kisebb korrekciós visszalépés után, lendületesen átszakítjuk a csúcsot és megtámadjuk a 9k s ellenállást! Egy másik megoldás, ami a hetünket is meghatározhatja, az elhagyott háromszögek vissza-tesztelése, ami az emelkedő háromszög tekintetében, a 8,830$-os csúcsot figyelembe véve 600$-os korrekciót jelenthet, a rózsaszín háromszög tekintetében ezt egy százassal kellene megfejelni.
Tehát a jelenlegi kiugrást jónak nevezhetjük, de ez csak egy kiugró teljesítmény, még minimum a duplájára lenne szükség ahhoz, hogy a fekete emelkedő háromszög jelzése által kijelölt célszintet elérje, a rózsaszín háromszög, az árbóc elvárásaival, a tegnapi teljesítmény minimum háromszorosát igényelné, sőt mivel bizonytalanok vagyunk a zászló rúdjának hosszában, ez akár négyszeres igény is lehet!
Egy lendületes hullám, általában három részletből áll, tehát ha a tegnapi 800$ az első rész, akkor még kettő hasonlóan lendületes mozgással számolhatnunk. Az én elképzelésemben ez a 2 hátralévő hullám, ha a minimum elvárásokat veszem alapul, akkor talán még egy a tegnapihoz hasonló hullámot tartogat, illetve egy kisebbet, ez a kerek 10k-s magasság elérését jelenthetné. De ha maximumban gondolkodunk, akkor nálam a napos hyperwave elképzéshez alkalmazkodva, az árbóc lehetőséget maximálisan kihasználva kellene dolgozzunk. Tehát a következő lendületes hullámnak a tegnapit is felülmúló teljesítményt kellene mutatni, aminek már egy nagyobb akár 1k-s méretet is elérő felszúrást kell tartalmaznia, ez napos idősíkon is mutatná a kifulladás jeleit.

Napos: tökéletes napos teljesítmény, ahogy kell átszakítva a fekete ellenállás, ezáltal aktiválva piros 5. Elliott hullám. Ebből azt kell gondolja, hogy a piros lefelé mutató parabolikus ívre, reményeink szerint csak 9k-s magasság fölött lesz szükség, illetve ott már nagyon nem lesz szükség rá, ha a zárás egy nagyobb felszúrással végződik, majd ennek folytatásában lendületes korrekcióba kezdünk.
Tehát remélhetőleg ez a  tegnapi történet folytatódik lendületes gyertyákkal, esetleg néhány kisebbel, lényeg hogy ne törjön meg a lendület. Ha a lendület megtörik és vissza-teszteljük a fekete ellenállást, az egy hasznos megoldás, amelyből szinte biztos a 9k fölé megérkezés.
A tegnap esti történet nagyon jól jött hetes, sőt a hónapos gyertya tekintetében, viszont a következő, tehát a mostani hét már átnyúlik a következő hónapra, ezeket is figyelembe kell venni  a mozgásnak. Mai nap, ha pihenőnap, akkor holnap lehetőség nyílik a fekete ellenállás vissza-tesztelésére, majd abból még havi zárás előtt remélhetőleg folytatódik az erősödés és a tegnapi csúcsban, esetleg 9k-s magasságnál zár a májusi gyertya, viszont itt a hétből még 2 nap hátravan, ami ha ugyanolyan eredményes lesz mint a mögöttünk nagyot 3 hétvége, az lehetőség 10k-s magasságban a korona felhelyezésére.
Tehát szaladhatunk ész nélkül felfelé, minden határt átszakítva, aminek pillanatnyi haszna lehet, viszont én a 2017-es 19k-s magasság elérését vagy annak jelentős  felülmúlását szeretném látni, amit szerintem csak jól, a mostani hullám 10k környéki lezárásával lehet előkészíteni, sőt nálam ez a 10k-s gondolat is sok, de jól látható módon normális zárást a jelen magasságban nem lehet végrehajtani.
RSI igyekszik kitörni az alsó zónából, tehát ha a bikák is úgy akarják, akkor a hétvége környékén megérkezhet a felső zónába és mivel ez mutat egy pozitív vevői aktivitást, a hétvége ismét kiugró teljesítményt mutathat.
A volume  alacsony oszlopokat mutat, ezekben kiugrást csak azután várnék, ha vagy még hátravan egy mindent bedobó és nagyobb felszúrást eredményező vevői nyomás, esetleg ha az emelkedés már csak a lendület viszi tovább, akkor a kifulladás jeleit érző eladói oldal készülhet a visszavágásra, tehát a megnövekedett short igény 1 kiugróan magas piros oszlopot eredményezhet!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák mégiscsak felébredtek, miután elérve az 50-es mozgóátlag észbe kaptak, hogy hamarabb elúszhat a hajó mint azt ők szeretnék. A tegnapi határozott gyertyával elhagytuk a csökkenő mozgással fenyegető háromszöget, mai feladat annyi lehet, hogy ennek az ellenállását vissza-teszteljük, majd holnap vagy előkészítjük a 200-as mozgóátlag szintén határozott átlépését egy 26k környéki pihenővel, esetleg a mozgóátlagot már a holnapi napon átszakítjuk, felgyorsítva az eseményeket, ezzel is segítve, az ár szempontjából minél hasznosabb hónapos és hetes gyertya kialakulását.
Shorts oldalon még továbbra sem mutatkoznak olyan jelek, amelyek arra utálnak, hogy eljött az ideje, annak a napos idősíkon emlegetett nagyobb korrekciós mozgás megkezdésének. Ettől függetlenül a tegnapi gyertya próbált árcsökkenő hatást kiváltani, de nem volt ebben akkor erő, hogy longs oldali lendületet megtörje. Mai gyertyán egyelőre a feladás jelei mutatkoznak, tehát ha bikák is úgy akarják folytatódhat a hegymenet, ezt megerősíteni shorts oldalon a tegnapi gyertyáját egy mai piros gyertya még segíteni is tudná, viszont hogy a hetet is viszonylag biztonságban tölthessék a longs oldal képviselői, ahhoz itt a 17-18k mélységekbe történő ismételt visszanézés, lenne a legjobb segítség és nem azért nem várom lejjebb a shorts oldali mozgását, mert nem szeretnék minél magasabb árat látni, hanem azért mert szeretném hogy a maciknak legyen ereje a korrekciós igényeket kielégíteni és majd csak ezt követően fájjon a fejük, egy esetleges 10k alá történő bezuhanással.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/2rvHeF3y/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/0sgTDK4I/

Hetes nézet: szép látvány a zöld hegymenet, de egyszer ez is eléri a csúcsát, majd erről a helyről le is kell jönni, viszont még nem tudjuk a lefele vezető út, a hegy túloldalán egy szakadék vagy hasonlóan barátságos domboldal. Továbblépés szempontjából talán egy 2 hetes szakadék lenne a legjobb megoldás, vissza-tesztelve az 50-es mozgóátlagot.
A múltheti gyertya kicsit hosszabb leszúrással rendelkezik, itt már kicsi gyanakvással élhetünk az előttünk álló gyertya tekintetében, viszont nem arra gondolok hogy egy őrült iramú zuhanás kezdődik, hanem arra hogy van még lehetőség 10k-s magasság elérésére.
Alkalmazkodva a hónapos gyertyához, annak nem tenne jót, ha már most megkezdenénk az 50-es mozgóátlagot vissza-tesztelő korrekciós mozgást. Ideális megoldásnak, ami a hónapos tekintetben is hasznunkra válhat, az a jelenlegi szint megtartása, majd a hétvégén tennénk fel a 10k-s koronát, esetleg a 10k-s magasság már a csütörtöki-pénteki napokon elérésre kerül, majd a hétvége csökkenő mozgása kialakítja azt a felszúrást, ami napos tekintetben egyértelmű jelzés, az immár egy hónapja felmerülő korrekciós igények kielégítésére.
Tehát itt már nem az a kérdés lesz-e nagyobb korrekciós visszalépés, hanem hogy annak mikor jön el az ideje és ez a kérdés minél tovább húzódik, annál nagyobb korrekcióval számolhatunk.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/8mpA451T/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fG1fNrgw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PBx6w8gz/
https://www.tradingview.com/x/EKilEmlq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sxzP8wwT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Néhány napos pihenő hasznunkra válhat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.28!

BTC, a vasárnap esti lendületes emelkedés után, elmaradt a hétfői jelentősebb korrekció, ez nekem azt mutatja, hogy nem kellene tartani a 9k-s ellenállás elérése utáni kifulladástól.
A kék csatorna kellene elvezesse a mozgást a havi zárásig, majd a hétből hátralévő két napot egy hirtelen, reményeink szerint 10k-s magasságot elérő mozgás követi, ezáltal napos idősíkon is tisztábban láthatunk. Ezzel a csatornával kettő gond lehet, túl szűk és túl hosszú, ennél több már nem is lehetne, viszont az utóbbi egy nap mozgása egyelőre arra utal, hogy egy hasonló megoldás sikerre vezethet. Hasonló csatornában mozgás, majd abból felfelé határozott távozást, utoljára napos idősíkon az 5-6k-s szintek közötti mozgás alakított ki, tehát ami nagyban sikerült az kisebb formában miért ne sikerülhetne!
A vasárnapi lendületes erősödés csúcsa 8,830$, ami már első ránézésre is sok ahhoz, hogy ebből a magasságból vissza-tesztben gondolkodjunk a zöld négyzettel jelzett háromszögek ellenállásainak környékére, de mint már említettem a kék csatorna túl szűk és hosszú ahhoz, hogy akár egy ilyen meglepetést okozó 500$-os visszanézéssel ne találkozhassunk.
Ezt a kását tovább kevergetni nem érdemes, alakul ahogy alakulnia kell, viszont ha sikeres, ennek megfelelő mozgás lesz a végeredmény, akkor a 9k-s ellenállás fölött, nagyjából 1k-s további emelkedésben reménykedek!

Napos: a fekete emelkedő háromszög mélysége 1,364$, ennek megfelelően ,ekkora mérték emelkedéssel kellene számoljunk, ami 9,600$ környékére kellene vigye az árat! Ehhez a mozgáshoz tökéletesen megfelelne, az órás kék csatornából felfelé határozat távozás, de ha visszanézünk a vasárnapi történéseket megelőző 2 hetes mozgásra, abban kialakult egy rózsaszín enyhén csökkenő ellenállással rendelkező háromszög is, amelynek még nem tudni mennyire lesz köze a folytatáshoz, de az ezzel kialakult árbóc lehetőség, akár még 3,000$-os továbblépésre is lehetőséget biztosíthat.
Ebben az árbóc által felkínált lehetőségben az-az érdekesség, hogy abba a 11,700$-os magasságba mutat, ahol a 2017-es csúcsot követő 2018 február 6.-án lezárult korrekciós folyamat utáni 5,700$-os erősödő hullám végén kialakult egy olyan dupla csúcs, ami végül a 2018-as év hátralévő 9 hónap mélyrepülését megalapozta. Illetve ez az a magasság, ami szintén a 2017-es csúcsból történő első lendületes visszalépés alsó szintjére mutat, amelyből még egy 5,000$-os erősödésre is futotta, de ez már csak a hyperwave tekintetében volt fontos erősödő hullám.
Ezzel az utoljára említett erősödő hullámmal számolok a jelenlegi, egyelőre még nem tudni milyen magasságot elérő hullámot követő korrekciós mozgásában. Tehát ha mindenben ugyanez lesz a forgatókönyv, csak kisebb méretekben kell gondolkodjunk, ezért ha a csúcs 10k környékén vagy afölött alakul ki, akkor első körben egy durvának tűnő 6k környékére bezuhanással számolok, majd  8,300$ környékére történő erősödéssel.
Ahogy kell ismét jelentősen elkalandoztam az időben, viszont ebből a gondolatmenetből hónapok óta nem kell engedjek, tehát nincs indok más irányba gondolkodni. Az is világos szándék lenne a mozgástól, ha a mai gyertyával 8,000$ környéki zárást sikerülne elérni, de ezzel a forgatókönyvvel reméljük nem kell számoljunk.
Az órás idősíkon behúzott enyhén emelkedő kék csatorna, itt napos nézetben 4-5 bizonytalan gyertyát eredményezne, ami a mögöttünk hagyott hónapok óta épülő emelkedő hullámban nem egy ritka történet, viszont ez veszélyes játék, mert ha elbizonytalanodik a piac, ott vége a dalnak és hamar a korrekciós igények kielégítése lép az első sorba!
Összefoglalva, ha valami meglepetés folytán nem dől be a jelenlegi 9k alatti mozgás, akkor a hónapos gyertyához is igazodva, néhány napos pihenőt tarthat a mozgás, majd ismét a hétvége játszhatja a főszerepet, amely hétvége ha az utóbbi hétvégéktől eltérően, jóval nagyobbat alakít, az a holnapok óta épülő, itt a vége felé egyre meredekebb hullám zárását is jelentheti!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart piros háromszögének ellenállására a tegnapi visszalépést,  egyelőre tökéletesnek nevezhető, ezt ma talán megkoronázzuk a 200-as mozgóátlag megtámadásával! Szintén visszatekintve az órás idősík enyhén emelkedő kék csatornájára, ezen a charton se kellene nagyon intenzív aktivitást növekedést mutatni, elég lenne egy szerény naponkénti 500-as erősödés, de hogy esélye legyen egy hétvégi kiugrásnak, ha ezt a  200-as mozgóátlagot sikerülne határozott gyertyával átlépni, majd még a hétvége előtt vissza-tesztelni, az jó előkészítése lehet ár szempontjából egy minimum 1000$-os továbblépésre. Viszont az a 9k-s erősödés, amit itt a 200-as mozgóátlag fölött jelzek, annak nemcsak egy 1,000$-os továbblépést kellene biztosítani, hanem azt a 3,000$-os árbóc jelzésének megfelelő erősödést is, ami már tényleg minden elképzelésünket felülmúló és talán a jövő pozitív mozgását is meghatározó történés lehet.
A shorts chartott már rengeteg rakéta díszíti, viszont ha az utolsó 5 rakétából az alsó négynek megfelelően alakul a történet, azzal ár szempontjából sima 10k fölötti eredményt kellene elérnünk, ebben buktatót az utolsó felfelé mutató piros rakéta követése jelenthet.  Tehát most az első rakétát kellene követni 17-18k mélységbe, ami ha szintén apró gyertyákkal történik, mint ahogy ezt longs oldalon is várnánk, az szintén segítség lehet az órás kék csatornában maradáshoz. De hogy itt is megemlítsem a 3000$-os emelkedési lehetőséget, ezt segítendő az utolsó zöld lefelé mutató rakétát kellene kövessük, ami minél intenzívebb csökkenést eredményez, annál nagyobb segítség áremelkedés szempontjából.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/FexPBDXh/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/QcYHXji8/

"Hetes nézet: szép látvány a zöld hegymenet, de egyszer ez is eléri a csúcsát, majd erről a helyről le is kell jönni, viszont még nem tudjuk a lefele vezető út, a hegy túloldalán egy szakadék vagy hasonlóan barátságos domboldal. Továbblépés szempontjából talán egy 2 hetes szakadék lenne a legjobb megoldás, vissza-tesztelve az 50-es mozgóátlagot.
A múltheti gyertya kicsit hosszabb leszúrással rendelkezik, itt már kicsi gyanakvással élhetünk az előttünk álló gyertya tekintetében, viszont nem arra gondolok hogy egy őrült iramú zuhanás kezdődik, hanem arra hogy van még lehetőség 10k-s magasság elérésére.
Alkalmazkodva a hónapos gyertyához, annak nem tenne jót, ha már most megkezdenénk az 50-es mozgóátlagot vissza-tesztelő korrekciós mozgást. Ideális megoldásnak, ami a hónapos tekintetben is hasznunkra válhat, az a jelenlegi szint megtartása, majd a hétvégén tennénk fel a 10k-s koronát, esetleg a 10k-s magasság már a csütörtöki-pénteki napokon elérésre kerül, majd a hétvége csökkenő mozgása kialakítja azt a felszúrást, ami napos tekintetben egyértelmű jelzés, az immár egy hónapja felmerülő korrekciós igények kielégítésére.
Tehát itt már nem az a kérdés lesz-e nagyobb korrekciós visszalépés, hanem hogy annak mikor jön el az ideje és ez a kérdés minél tovább húzódik, annál nagyobb korrekcióval számolhatunk."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fSchSBZI/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BmIhRCCr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kG4x3Pz7/
https://www.tradingview.com/x/EKilEmlq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sxzP8wwT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Rengeteg lehetőség vagy a kijózanító pofon!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.29!

BTC,  bátor elképzelés volt a kék csatorna, ebből kifolyólag számítottam csökkenő irányú eltérésre, ez az eltérés egyelőre szintén egy csatornába zárható be. Ha a napközbeni mozgást is figyeltük volna, akkor egy kisebb zöld csökkenő irányú háromszög is kialakult, ennek van egy 300$-os szerény csökkenő irányú igénye, amelynek ma reggelre félig-meddig eléget is tett a mozgás. Viszont ha a jelzésnek megfelelően elérjük a 8,300$ környéki támasz zónát, akkor a piros csatorna elképzelés is kuka, egyelőre úgy tűnik a piros csatorna támaszárról sikerül visszakapaszkodni, de az sem kizárt, hogy csak a háromszöget teszteljük vissza.
Induljunk ki abból, ami jelenleg látható, tehát a 8,426$-os piros támasz érintésből! Itt ugyebár ha követjük a piros csatornát, azzal is elérhető a 8,300$ környéki támasz zóna,  viszont ebben az esetben, a hétvégére várt ismételt erősödés sokkal mélyebbről kell visszahozza az árat, tehát a 10k környéki megérkezéshez valami nagyot kellene robbantani.
Most ha szerencsénk van, akkor ebből a piros csatornából, követve a rózsaszín támaszt, az elkövetkezendő két napban a kék csatorna környékére visszakapaszkodunk, legjobban viszont annak örülnék, ha most elkezdődne egy határozott emelkedés, ami a sárga és kék ellenállások találkozási pontjánál megpihen egy napra, így már sokkal jobb hétvégi történet kerekedhet, ebből az egyelőre bizonytalan sztoriból.

Napos: nem lenne egy szép látvány  csonka módon lezárni a piros impulzust, viszont az utóbbi 2 nap apró gyertyái nem biztosítanak egy életmentő látványt. Aggódnunk egyelőre nem kellene, mivel a mai gyertya, a fekete háromszög vissza-tesztelésén is dolgozhat, ami egy nagyon jó lépés, mivel ha ebből a visszanézésből újra előrekap az ár és átlépi a 2 nappal ezelőtti 8,900$-os csúszott, annak jó esélye van a 9,994$-os szintre kitűzött impulzus zárási célt elérni.
Még mindig ott tartok, hogy hiányolom azt a (mini)hyperwavet lezáró történést napos nézetben, ami egy legalább 1,000$-os felszúrás, majd ennek egy másnapi tovább csökkenő megerősítését. Tehát azt várjuk hogy az impulzus  és a hyperwave zárása egy csúcsban végződjön, viszont ha ez nem azzal az előbb említett felszúrással végződő történet, akkor azt kell gondoljam, hogy a hónapok óta épülő egyre meredekebb hullám, még mindig nem érte el a csúcsát, ezért az sem kizárt hogy az impulzust zárjuk, majd jön egy a 8,300$-os 3. Elliott szint alá benéző kisebb korrekció.
Ennél a pontnál jöhet egy durva gondolat, méghozzá a 2017-es történet váratlan megismétlése, tehát ha már fellőttük a rakétát, azt biztos nem azzal a céllal tettük, hogy célt el nem érve visszapottyanjon, hanem hogy a kitűzött célját elérje, itt csak egy baj van, nem ismerjük az úti célt, de a rakéta nagyságából kiindulva tippjeink lehetnek.
A volume oszlopok elég gondolkodó állapotba kerültek, kicsit elbizonytalanítva az RSI felfelé mozgási szándékát, viszont talán ez a megtorpanás, hozzásegíti a gyertyákat a fekete háromszög vissza-teszteléséhez. Végül ne menjünk el egy hirtelen bezavarás lehetősége mellett sem, amely bekövetkezte esetén, az 5k fölötti támasz zóna mint egy erős mágnes vonzhatja magához az árat!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos a longs chart gyertyái, egyelőre nem a 200-as mozgóátlag környéki, minél jobb, áremelkedést eredményező irányba dolgoznak. A 26.-ai zöld gyertyának köszönhető csúcs, a háromszög ellenállásának módosítását igényli, tehát ez azt is jelentheti hogy még egyszer visszanézünk az 50-es mozgóátlagra. Ennek a mozgóátlagnak egymást követő 3. érintése, nem egy megnyugtató történet, de ha nem járunk úgy, mint a kék színnel bekarikázott áprilisi példánál és mégiscsak nyerő elképzelés a fordított fej-váll, azzal ár szempontjából is szép lehet a történet vége.
Shorts oldal tegnapi gyertyája elég nagy bizonytalanságra utal, viszont azzal hogy nem folytatódott az előző napi csökkenés, további erősödő mozgásra adhat indokot. A mozgóátlagokon látszik a kereszt igény, ennek megvalósulásában a gyertyák segítségre siethetnek, méghozzá azzal ha a 21k-s ellenállás fölé törnek a rakéták. Ezzel a 21k fölé emelkedéssel, keresztbe húznák a  rakétákkal felvázolt, áremelkedés szempontjából ideális elképzelést, de ezen ráérünk majd akkor keseregni ha megtörtént.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/VquVRoHF/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/CRviyRd7/

"Hetes nézet: szép látvány a zöld hegymenet, de egyszer ez is eléri a csúcsát, majd erről a helyről le is kell jönni, viszont még nem tudjuk a lefele vezető út, a hegy túloldalán egy szakadék vagy hasonlóan barátságos domboldal. Továbblépés szempontjából talán egy 2 hetes szakadék lenne a legjobb megoldás, vissza-tesztelve az 50-es mozgóátlagot.
A múltheti gyertya kicsit hosszabb leszúrással rendelkezik, itt már kicsi gyanakvással élhetünk az előttünk álló gyertya tekintetében, viszont nem arra gondolok hogy egy őrült iramú zuhanás kezdődik, hanem arra hogy van még lehetőség 10k-s magasság elérésére.
Alkalmazkodva a hónapos gyertyához, annak nem tenne jót, ha már most megkezdenénk az 50-es mozgóátlagot vissza-tesztelő korrekciós mozgást. Ideális megoldásnak, ami a hónapos tekintetben is hasznunkra válhat, az a jelenlegi szint megtartása, majd a hétvégén tennénk fel a 10k-s koronát, esetleg a 10k-s magasság már a csütörtöki-pénteki napokon elérésre kerül, majd a hétvége csökkenő mozgása kialakítja azt a felszúrást, ami napos tekintetben egyértelmű jelzés, az immár egy hónapja felmerülő korrekciós igények kielégítésére.
Tehát itt már nem az a kérdés lesz-e nagyobb korrekciós visszalépés, hanem hogy annak mikor jön el az ideje és ez a kérdés minél tovább húzódik, annál nagyobb korrekcióval számolhatunk. "

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/eXWI1CMi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BREnfPep/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UqacZ77F/
https://www.tradingview.com/x/EKilEmlq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sxzP8wwT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az elmúlt hétközi mozgás ismétlődik, vajon a hétvége is?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.30!

BTC,  ha a charton látható fő alakzatban, tehát a fordított fej-váll lehetőség megállja a helyét, akkor a 9k mai, esetleg holnapi elérésében bízhatunk. Ez a fej-váll lehetőség, jelenleg a váll vonalon várja a vevők megjelenését, itt ha rápillantunk az RSI csíkra, az a felső zónát elérve, ennek a támogatásnak halvány jelenlétére utal, de ennél többre lesz szükség, ha ezzel a 300$-os lehetőséggel élni akar a mozgás.
Tegnap felvázoltam 4 lehetőséget, a zöldnek megfelelően kiléptünk a piros csökkenő csatornából, de nem jutottunk el a zöld 8,900$-os ellenállásra, ezzel kialakulni látszik egy 5 lehetőség. A piros csatorna ellenállását támaszként használta a mozgás, egyelőre úgy néz ki, kialakult egy konkrét váll vonal, ennek átlépésé  nem 100%, de az RSI mozgása bizakodásra adhat okot.
A 8,900$-os zöld ellenállás, ami az idei csúcs színt, nem biztos hogy könnyen megadja magát vagy ha igen, akkor a 9,069$-os fontosabb ellenállásról visszatesztelési igényt nyújt be!
A hétvégén elért 8,830$-os csúcs után megtorpant emelkedés, még hétfőn a kék csatornában mozgás merész gondolatát szülte, ettől gyorsan el is tértünk. Viszont ha megnézzük szintén a hétfői gondolatokra hivatkozva, a célok tekintetében nem tértünk el, de hogy ez továbbra is így maradjon, ezt a fordított fej-váll lehetőséget még ha lassabb meneteléssel is, de a 9k-s célba kell vezetni. Majd ismét a hétvége mozgásától kellene várjuk valami érdemi emelkedést, esetleg egy olyan kirobbanó teljesítményt, ami a napos hyperwave elképzeléshez alkalmazkodva, elszabadult hajóágyú színterévé teszi az órás chartot.

Napos: napos tisztánlátásba nem veszem bele az órás, néha már-már összevisszaságnak tűnő mozgást, mivel itt egy lényeg van, az Elliott 5. hullámában minél jobb teljesítményt elérni és ha lehet összedolgozni a hyperwave lehetőséggel, tehát egy olyan felszúrással zárni, ami egyértelmű jelzés nagyobb korrekciós igényekre!
A tegnapi gyertya nem sokat segített rajtunk, de abban igen, hogy az időhúzás segítségével a hónapos gyertya megtartsa a jelenlegi formáját. Ez a hónapos tekintetben is méretes gyertya, még nem tudni előny vagy hátrány, de ha visszatekintünk a 2017-es gyertyákra és ott megnézzük a novemberi gyertyát, majd az azt  követő decemberi végeredményt, akkor azt a jelen szituációba behelyettesítve bármi elképzelhető, tehát nem kellene gondot okozni a 10k-s magasság záros határidőn belüli elérése.
Tehát mivel a hétvégi jó teljesítményének köszönhetően aktiváltuk az 5. hullámot, ami átszaladt a 8,480$-os tavaly július 24.-ei csúcson, ezt a tegnapi leszúrás érintette, talán vissza-tesztelési szándékkal, de még nem tiszta a kép. Szerintem várjuk meg a mai, esetleg holnap gyertya alakulását, abból kiderül van-e realitása a hétvégére elképzelt 9k fölött intenzívebb emelkedő mozgásnak.
A volume még mindig alacsony, de ez érthető ha az utóbbi napok gyertyáira pillantunk, viszont az RSI mozgása lehet árulkodó, a várható pozitív folytatás tekintetében!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői oldalon sok minden nem változott, továbbra sem tudni, hogy az utóbbi hónapok mozgásába belelátható fordított fej-váll lehetőség mennyire életképes. Formáját tekintve sok kivetnivaló nincs benne, viszont a 22k-s magasság nem túl meggyőző, főleg úgy nem, hogy az eladói oldal 20k környékére történő lassú visszakapaszkodása felnyithatja a macik szemét, akadály gördítve ezzel az ár 10k környéki megérkezése elé. Mivel nem tolonganak a tömegek, ebből arra kell következtessek, hogy vagy egy szűk csoport pumpál az áron vagy egy magán akció lökhet nagyot, ezzel megvalósítható a napos idősíkon említett nagyobb felszúrás. Esetleg jócskán eltolódik a 10k környékére történő emelkedés, ami lehetőséget biztosít a tömegek megjelenésére, tehát a fordított fej-váll végül mégiscsak megvalósul.
Short oldal gyengécske, habár a hétvége itt is emelt a téten, gondolom mindenki azzal számolt hogy a kiugrást követően jelentősebb korrekcióval állunk szemben, viszont ez a jelentősebb korrekció elmarad, de az eladói szándéka nem változott. Esetleg ezek az eladók, megvárják a 8,900$-os csúcsnál hogy viselkedik az ár vagy az ismételt hétvégi kiugrástól tartva elállnak eladási szándékaiktól, ennek köszönhetően visszaesnek a 17-18k-s mélységbe.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/qrYd0Z1z/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iv7VFjpb/

"Hetes nézet: szép látvány a zöld hegymenet, de egyszer ez is eléri a csúcsát, majd erről a helyről le is kell jönni, viszont még nem tudjuk a lefele vezető út, a hegy túloldalán egy szakadék vagy hasonlóan barátságos domboldal. Továbblépés szempontjából talán egy 2 hetes szakadék lenne a legjobb megoldás, vissza-tesztelve az 50-es mozgóátlagot.
A múltheti gyertya kicsit hosszabb leszúrással rendelkezik, itt már kicsi gyanakvással élhetünk az előttünk álló gyertya tekintetében, viszont nem arra gondolok hogy egy őrült iramú zuhanás kezdődik, hanem arra hogy van még lehetőség 10k-s magasság elérésére.
Alkalmazkodva a hónapos gyertyához, annak nem tenne jót, ha már most megkezdenénk az 50-es mozgóátlagot vissza-tesztelő korrekciós mozgást. Ideális megoldásnak, ami a hónapos tekintetben is hasznunkra válhat, az a jelenlegi szint megtartása, majd a hétvégén tennénk fel a 10k-s koronát, esetleg a 10k-s magasság már a csütörtöki-pénteki napokon elérésre kerül, majd a hétvége csökkenő mozgása kialakítja azt a felszúrást, ami napos tekintetben egyértelmű jelzés, az immár egy hónapja felmerülő korrekciós igények kielégítésére.
Tehát itt már nem az a kérdés lesz-e nagyobb korrekciós visszalépés, hanem hogy annak mikor jön el az ideje és ez a kérdés minél tovább húzódik, annál nagyobb korrekcióval számolhatunk. "

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/HBZMrf9F/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/MUY31E3O/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/MPeaPMpd/
https://www.tradingview.com/x/EKilEmlq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sxzP8wwT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kaptunk néhány pofont,  de ez még lábon kihordható!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.05.31!

BTC,  órás nézetben itt most főleg az előzményeket lehet boncolgatni, ezzel így utólag már sok minden nem kezdhetünk, de talán egy következő hasonló szituációban jó példaként szolgál!
Tegnap egy fordított fej-váll alakzat, váll vonalát alulról sok apró gyertya nyomta, ez akkor arra utalt, hogy valamit pozitív folytatás kihozható ebből a szituációból! 17 óra magasságában egy határozott bika gyertya át is törte ezt a váll vonalat és elszaladt 8,950$-os magasságba és ha utólag megnézzük, ez egy Marubozu gyertya, ami önmagában az áremelkedés folytatására adott jelzést, egészen addig míg a következő maci gyertya ezt látványosan be nem takarta. Tehát a fordított fej-váll kis híján elérte a kitűzött 9,069$-os ellenállást, viszont akik ez alapján lépett pozícióba, azok valószínű tudtál, hogy a profitszintet jóval lejjebb kell kitűzni, de őket is becsaphatta ez a Marubozu gyertya, ennek eredményeként ha a gyertya nyitási szintjébe húzták a stopot, akkor max egy tapasztalattal lett gazdagabb.
Van itt sok apró részlet, amelyekre mind külön-külön ki lehetne térni, de mégis az a lényeg ahova megérkeztünk és ott mit várhatunk a folytatásban!
Visszaestünk azokra az alakzatokra, amelyek a 26.-ai kiugrás megelőzően 2 hétig keresték a helyes irányt, ami érdekes hogy a rózsaszín háromszög csúcsát céloztak meg, de ezt már nem nevezhetjük vissza-tesznek, mivel azt a fordított fej-váll, fej részénél történő tovább csökkenő mozgásnál kellett volna végrehajtani.
Jelen szituációban talán pozitív történés a 8,053$-os leszúrás, illetve hogy az azt követő kisebb csökkenő hullám egyelőre 8,117$-os szintig nézett vissza, az utóbbi két órában pedig  kisebb erősödés kezdődött, ennek a 8,383$-os zuhanás utáni első korrekciós csúcs fölé kellene lépni, ami talán majd ad egy olyan pozitív jelzést, amelynek köszönhetően, talán visszakapaszkodhatunk a meghosszabbított váll vonal környékére, ott remélhetőleg megnyugszik a mozgás.
A függőleges szaggatott vonal, ami a hónapos határvonal, rosszul volt behúzva, mivel az csak a mai napot jelölte, júniusba majd csak holnap éjjel két órakor lépünk át, tehát még lehetőségünk van ugyanolyan Marubozu gyertya kialakítására hónapos nézetben is, ehhez kellene visszakapaszkodni 9k-s magasságba még a mai napon!

Napos: nem kell magyarázkodni, mi és miért nem úgy történt, ahogy annak történnie kellet volna, mivel ez már nyilvánvalóan olyan magasság, ahol meglepődni nem kell. Ettől függetlenül mégis meglepő egy ilyen tegnapi le/fel szurkálással jelentkező maci gyertya. A szándékai egyelőre ismeretlenek, mivel ha a zárási szintet megnézzük, az a fekete háromszög vissza-tesztelését is jelentheti, ami ha megfelel a valóságnak, akkor nem kellene izguljunk a 10k-s igényeink kielégülése miatt.
Az viszont nem egy szerencsés történés, hogy a piros 3. Elliott szint alá benézett a mozgás! Ha a hónapos gyertyához is szeretnénk alkalmazkodni, ahhoz egy olyan szituációt kellene kialakítani, amely jelentős a továbblépésre is lehetőséget adhat. Ez hónapos tekintetben lehet hogy csak egy felszúrás, viszont egy nagyobb felszúrás itt napos nézetben egy olyan konkrét jelzés, főleg a hypewave tekintetében, de a piros impulzus tekintetében is szükségünk lenne még néhány felfelé törő határozott lépésre.
A piros impulzus már a 27.-ei 8,900$-os csúccsal is zárható történet, erre most rálicitált a 9,050$-os tegnapi csúcs, konkrétan viszont csak akkor jelenteném ki ezt a impulzus zárást, ha a tegnapi gyertya zárási, tehát a 8,275$-os szintje alá zárunk a mai napon, illetve ha visszanézünk Elliott 3. csuszához ott is volt néhány apró felszúrás, de mégis a gyertyazárásokat venném figyelembe. Tehát a tegnapi gyertya 8,275$-os záró szintje és az Elliott 3. csúcsa környéki gyertya zárási szintek, amelyek egy átlagot húzva 8,170$-os konkrét magasságot jelentik, ha ebben a vékonyka 100$-os zónában marad az ár, akkor még nyitva tartanám az impulzus zárás kérdését, alatta viszont már megköszönjük a részvételt és már csak abban bízunk, hogy a hyperwave megkapja azt a végső lökést!
A volume oszlopot tegnap kicsit felizgatta a mozgás, az RSI viszont még a középső zónában maradva korrigálhat, ezáltal adva egy olyan kicsit pozitívabb képet, ami továbbra is nyitva tartja az esetleg tovább emelkedő mozgás lehetőségét, viszont ha ez a mai esetleges csökkenő mozgással kap egy nyomatékot és ennek hatására kialakul egy kisebb pánik, akkor már nehéz lesz ebbe a helyzetbe egy pozitív folytatást belelátni.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikákat nem nagyon izgatta fel a tegnapi nap, sőt ha átnézünk a macikhoz ott sincs valami őrült kapkodás. Ha ebből az imént említett két gondolatból indulunk ki, akkor az szűrhető le,  hogy tegnap nem történt semmi csak néhány 9k magasságra beállított short megbízás aktiválódott. De nagy kérdés ennek lesz-e támogatottsága, ha nem akkor ezek zárása után, holnap már ott folytatjuk ahol tegnap abbahagytuk, ami kitűnő lehetőség arra hogy a hétvégi történet újra abba az irányba forduljon, amivel az utóbbi három hétvégén sikereket halmoztunk.
Tehát még mindig nem tiszta, hogy a fordított fej-váll történet tud-e emelkedés szempontjából jó irányba fordulni vagy a piros háromszög a csökkenő longs oldali mozgást erősíti. Shorts oldal ugyanolyan bizonytalan mint a longs mozgás, ez visszautalás az első mondatra, tehát a tegnapi történések elég furcsák viszont ezt a kettő chartot megnézve a pánik minimális jelei sem mutatkoznak. Szerintem várjuk meg a mai nap történéseit és ha ugyanolyan nyugodtság mutatkozik mindkét oldalról mint a tegnap, akkor visszatérhetünk a pozitív irányú gondolatokra, legalábbis addig amíg valamelyik oldalon határozat le/fel mozgolódás nem kezdődik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/UPXnEB6f/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Om2sr0xs/

"Hetes nézet: szép látvány a zöld hegymenet, de egyszer ez is eléri a csúcsát, majd erről a helyről le is kell jönni, viszont még nem tudjuk a lefele vezető út, a hegy túloldalán egy szakadék vagy hasonlóan barátságos domboldal. Továbblépés szempontjából talán egy 2 hetes szakadék lenne a legjobb megoldás, vissza-tesztelve az 50-es mozgóátlagot.
A múltheti gyertya kicsit hosszabb leszúrással rendelkezik, itt már kicsi gyanakvással élhetünk az előttünk álló gyertya tekintetében, viszont nem arra gondolok hogy egy őrült iramú zuhanás kezdődik, hanem arra hogy van még lehetőség 10k-s magasság elérésére.
Alkalmazkodva a hónapos gyertyához, annak nem tenne jót, ha már most megkezdenénk az 50-es mozgóátlagot vissza-tesztelő korrekciós mozgást. Ideális megoldásnak, ami a hónapos tekintetben is hasznunkra válhat, az a jelenlegi szint megtartása, majd a hétvégén tennénk fel a 10k-s koronát, esetleg a 10k-s magasság már a csütörtöki-pénteki napokon elérésre kerül, majd a hétvége csökkenő mozgása kialakítja azt a felszúrást, ami napos tekintetben egyértelmű jelzés, az immár egy hónapja felmerülő korrekciós igények kielégítésére.
Tehát itt már nem az a kérdés lesz-e nagyobb korrekciós visszalépés, hanem hogy annak mikor jön el az ideje és ez a kérdés minél tovább húzódik, annál nagyobb korrekcióval számolhatunk. "

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/V1HZYvPt/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/CUYYI85d/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4PqsWf1n/
https://www.tradingview.com/x/dsaaH7UG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sxzP8wwT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Itt a hétvége, ismét pozitív elvárásokkal, de a realitások talaján maradva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.01!

BTC,  sok minden eldőlhet a hétvégén, de főleg az hogy mennyire állunk közel egy nagyobb korrekciós igény kielégítéséhez! Ennek elkerülése érdekében kellene a fekete nyilakkal megjelölt 9,800$-os szinti irányába határozottabb léptekkel megindulni! Ez a fekete színnel felvázolt lehetőségnek  egy május 12. körüli mozgásra visszamutató hasonlóság volt az alapja, ami a tegnapi napon a fekete háromszög környéki mozgásával tartotta a hasonlóságot, de abból kilépve sokkal intenzívebb emelkedő mozgásra lett volna szükség.
A hónapos zárás 8,587$-os magasságban érte az árat, ez 500$-ral kevesebb, mint amit még hétfőn célul kitűztünk. Viszont bízva abban, hogy a hétvégéken mostanában intenzívebb mozgások szoktak kialakulni, ha erre alapozzunk most is, akkor a fekete nyilaktól függetlenül 9k s magasság egy minimum elvárás lehet, de mivel két napból áll a hétvége, így fussunk neki a 9800$-os nyilak által jelzett magasságnak!
Tehát a 12.-e környéki történet és a mostani közötti hasonlóság odáig egyezik, hogy a 9k-s magasságot átszakító 30.-ai felszúrás után 10%-os zuhanás következik, majd ezt lezárja egy 8,053$-os leszúrás és ebből a 8,383$-os szintre történő erősödés, ez 1%-kal kevesebb mint a 12.-ei hasonlatban, de az emelkedő háromszög a formáját megtartotta.
Miután tegnap késő délután ebből a háromszögből kilépni látszott a mozgás és egy vissza-teszt szerűség is kialakult, majd ehhez csatlakozott egy alacsony volume és az RSI pozitív felső zónában mozgása, ennél a pontnál sokkal intenzívebb mozgással kellett volna belekapaszkodni a lehetőségbe, de ezzel nem nagyon tudtunk érni és kaptunk cserébe jó néhány apró bika gyertyát. Viszont  a napközbeni mozgás 500$-os eredményt mégis összemuzsikált, ezért nagyon nem lehetünk elégedetlenek, de a folytatás tekintetében egy 4-500$-os plusz hiányozni fog.
A mai reggel egy 100$-os visszalépéssel nem a legfényesebben indul, ezen az utóbbi órában egy bika gyertya igyekezett javítani, de a helyzet további javítása érdekében még egy hasonló bika gyertyára lenne szükség, majd ennek a farvizén tovább utazva és a 8,587$-os csúcsot átlépve, jöhetne ismét egy a hétvége hangulatát feldobó pozitív folytatás!

Napos: egyelőre pozitív folytatásra utal a mozgás, ez főként köszönhető a fekete támaszom történő előző napi zárásnak, majd az arról történő tegnapi emelkedésnek. Ez a tegnapi bika gyertya kicsit még hízhatott volna, de ne legyünk telhetetlenek, bízunk abban, hogy ez is elég volt a fordulat megerősítéséhez, viszont hogy ez a fordulási lehetőség még erősebb legyen, erősítsük meg egy mai  4-500$-os tegnapihoz hasonló gyertyával!
Mivel átfordultunk júniusra és a májusi gyertyánk a 3,200$-os testmagasságával jóval nagyobb, de hasonló képet mutat mint az áprilisi szerény 1,400$-os, tehát azzal hogy a májusi gyertyánk elég jó formában zárt, ez megadja a lehetőségét arra hogy júniusban is néhány ezer dolláros pluszban gondolkodjunk.
Ez a júniusi plusz nem valószínű hogy tartható lesz, mivel 4 hónapja olyan pozitív képet mutat a mozgás, amelybe mindenképpen hasznunkra válhat egy korrekciós hónap, itt  tehetünk egy visszatekintést a 2017 szeptemberi történésekre! Tehát a júniusi gyertya, az én elképzelésemben mutat egy felszúrást 10 esetleg 11k-s magasságába, majd onnan egy 5-6k-s korrekciós mozgás, viszont hogy ezt követően megragad-e a korrekció utáni szinten vagy arról visszatér a jelenlegi 8-9k-s magasságba, ez még nagyon messzi történet. Szerintem minden azon múlik mennyire lesz intenzív a június első két hete, ez alatt minimum 10k-s magasságot jó lenne elérni, de ahogy látjuk ez már akár a mostani hétvégén is megvalósulhat.
Viszont a júniusi gyertya formája tekintve, talán ideális a 7k környéki zárása lenne, 8-9k-s nem lenne ideális a júliusi folytatása tekintve, szintén nem jó ötlet 5-6k környékén megragadni.
Picit jobban elszállva a gondolatokkal, a jelenlegi 9k-s magasság is elegendő ahhoz, hogy egy a 2021 májusára várt hasonlóan intenzív történet kialakuljon, konkrétan egy emelkedő háromszög formájában, amelynek ez a 9k-s magasság lesz az ellenállása, valahogy így: https://www.tradingview.com/x/BzPPmTjW/
Visszatérve napos mozgásra, egyelőre semmi rosszra nem kellene gondoljunk, sőt bízva a pozitív folytatásban, remélhetőleg sikerül ezen a hétvégén is eredményesnek lenni. Ennek az eredményes folytatásnak, célzónája lehet a 9,800$-os órás idősíkra felvázolt lehetőség, illetve a 9,994$-os még 2018 májusára visszamutató csúcsszint közé történő megérkezés. Tehát ez egy kitűnő ellenállási zóna lehet, amelyből ha egyértelműen visszafordul az ár és ezt az elkövetkezendő napok csökkenő mozgása megerősíti, ott már gondolatok szintjén felkészülhetünk az ABC korrekciós mozgásra, ami ha a hyperwave lezáró szakaszának is meg akar felelni, akkor jelentős akár 5k alá is benéző visszaeséssel kell számoljunk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra sincs változás, a longs oldal háromszögének, illetve annak a 9k-s 200-as mozgóátlag fölötti fordított fej-váll lehetőség sikerének tekintetében. A csökken irányú háromszögben viszont egyre komolyabb a mozgás, ennek a háromszögnek azonban van egy gyenge pontja, méghozzá hogy alulról érkeztünk, tehát a formáját tekintve csökkenést vizionál, de mégis gyengébb mintha felülről érkező hullám aljánál alakul volna ki. Tehát ebből a háromszögből kiindulva, habár csökken irányú, de mégse kellene komolyabb problémát okozzon, talán a 20k-s mélységbe történő leszúrást össze tudja hozni, de ez ár tekintetében nem kellene hogy egy nagyobb gyengülést okozzon, feltéve hogy ebbe nem kapaszkodik bele a shorts oldal!
Nézzünk át shorts oldalra, ahol egyelőre vagy taktikázás zajlik és várnak a megfelelő lehetőségre, de az sem kizárt  hogy mindenféle elképzelés nélkül telnek a napok eladói oldalon. Viszont ahogy látjuk lassan visszakapaszkodtak abba a magasságba, ahol még 26.-27. kialakítottak egy csúcsot, ezen ha ma esetleg holnap egy határozott kiugrással átlépnek, sőt még a 21k-s ellenállást is sikerül átugrani, ott már áremelkedés várása tekintetében lehetnek problémát okozó történések, de itt is meg kell említsem, ebben a longs oldal is lehet segítség vagy hátráltató tényező.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/fzcS0yD1/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/U5tXcLeO/

Hetes nézet:  a hétvégének nekifutva bármi elképzelhető, akár még a sárga ellenállásokat elérő folytatással is számolhatunk, viszont ha ez nem sikerül és a jelenlegi gyertya megtartja a formáját, abban egyelőre nehéz belátni pozitív folytatást.
Tehát ha a gyertyákból indulunk ki, akkor egy a jelenlegi formáját megtartó gyertya inkább visszafordulást erősítené, viszont egy test nélküli Doji gyertya 8,600$-os zárásával, már lehet segítségünk pozitív folytatás kialakításában, ami egy az 50-es mozgóátlag fölötti 2 bika gyertyához hasonló két pozitív heti folytatással, a 11,700$-os ellenállás megközelítésére és lehetőséget biztosíthat!
Csökkenő irányú intenzívebb elmozdulást, nem meglepő módon, de egy maci gyertya tudna kiváltani. Ez a gyertya elég ha a múltheti 8,146$-os nyitási szintje alá benéz és máris kiválthat egy kisebb pánikot, nem beszélve arról ha a két héttel ezelőtti gyertya 6,977$-os szintjét is megközelítenénk, innen már emelkedésben nehéz lenne bízni, inkább az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelése lenne a fő gondolat.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zi41maTM/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/RY5pm7Rs/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KZCS78xs/
https://www.tradingview.com/x/dsaaH7UG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Ek0kOG6Y/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lássuk lesz-e ismét vasárnap esti halleluja!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.02!

BTC,  nem sok indokot látok arra miért kellene a 9,800$-os fekete színnel felvázolt lehetőségtől megváljak, főleg úgy, hogy a mögöttünk hagyott 3 hétvége nagyon is pozitív történéseket hozott és mindhárom esetben a vasárnap esti időszak volt a legaktívabb!
Ezzel a pozitív gondolattal álljunk neki a mostani vasárnapnak is, ami egy nagyon szerény teljesítménnyel 8,800$, laza tempóval a 9k-s ellenállás környékére és a ha nagyon odacsapunk lovak közé, akkor jöhetne a 9,800$-os elég szép hét búcsúztató!
Alapját ennek a vasárnapi remélhetőleg minél jobb teljesítménynek, egyelőre egy vékonyka emelkedő háromszög tudná biztosítani, de mint látjuk ennek az ellenállása a zöld vonal által kap egy hétközi mozgás által kialakított ellenállást, illetve szintén az ellenállás szerepét töltheti be a hétközi mozgásban kialakult fordított fej-váll lehetőség váll vonala, ami mint látjuk a múlt vasárnapi csúcsra is ráül.
Tehát ez a kis háromszög 150$-os továbblépést ígér, ez arra elegendő hogy a zöld és bordó ellenállásokat átlépjük, majd valószínűsíthető egy vissza-teszt és ebből kellene kikerekedjen a vasárnap esti mozi! Volume tökéletesen alacsony, az RSI nem nyújt egy magabiztos látványt, viszont ezt az utóbbi kisebb háromszöget szépen lekövettük a középső zónában, de az a nagy iramú csökkenő mozgás, ami tegnap reggel megindult az alsó zóna irányába, mégsem tudott megérkezni, tehát erő híján lehetnek a macik, most pedig a bikák vizsgáznak és a felső zónába érkezve mutathatják mit tudnak!

Napos: tegnap a napos kitekintésben főleg a hónapos lehetőségekről beszéltem és ahogy a napos mozgást megnézzük , annak az ingerszegénysége lehetőséget is adott az elkalandozásra.
A tegnapi gyertyának annyi haszna lehet, hogy ne uralkodjon el rajtunk a csökkenő irányú mozgás lehetőségének belelátása a chartba. Ez a tegnapi úgynevezett Doji gyertya főleg akkor hatékony, ha egy emelkedő trendben/hullámban jelenik meg, itt azonban a 30.-ai gyertya kicsit bezavar a képbe, ami erre a gyertyára megsemmisítő hatással lehet.
Abban az esetben ha ez a tegnapi gyertya rosszabbra sikeredik, tehát egy piros gyertya, ami a fekete ellenálláson zár, az nagyon eltudta volna venni a kedvünket és nagyobb eséllyel bíznék a 7,770$-os támasz irányába történő mozgásnak.
Most hogy túl vagyunk egy rossz, de még meg nem történet lehetőség megemlítésén, nézzük mit tudunk kezdeni ezzel a vasárnapra, egyelőre még csak remélt pozitív folytatással.
Abból kiindulva hogy a fekete ellenállás megfogta a csütörtöki lendületes visszaesést, majd ezen némileg javítottunk pénteken, de a lényeg hogy vissza-teszteltük a fekete háromszöget! Azért hogy ennek a vissza-tesztnek értelme is legyen, a mai gyertyának kellene egy olyan megerősítést adni, amely lehetőséget ad a háromszög mélységével megegyező, tehát 1,347$-os háromszög fölötti mozgásra! Itt vissza is mehetünk az órás idősík feketével felvázolt 9,800$-os lehetőségére, ugyanis ezzel a napos emelkedő háromszög általi 1,347$-os várható folytatással, ugyanoda lyukadhatunk ki.
Tehát ha ismét leszünk olyan szerencsések, hogy a vasárnap esti mozgás felteszi a hétre a koronát, akkor ide beleszőve a hyperwave megfelelő lezárásához szükséges nagyon felszúrási igényt, továbbra is nyitva tartom a 11,700$-os ellenállást megközelítő lehetőséget!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton ugyanabban bízok, mint napos idősíkon, tehát hogy az utolsó két gyertya által felkínált lehetőséggel élünk, ami itt annyit jelenthet, hogy visszakapaszkodunk a piros háromszög ellenállására, illetve még bízhatunk abban, hogy ez jobban is elsülhet, akár még a kétszáz 200-as mozgóátlagot is megközelítve!
Shorts oldalon még mindig uralkodó a bizonytalanság, javítás érdekében tegnap felkellet volna tolják a 21k-s ellenállásra,  de mint látjuk erre halvány kísérlet sem történt. Ez a helyzet szokta megbosszulni önmagát, tehát hogy a pihenőnap után nem ugrik neki a mozgás azzal a lendülettel, mint amilyennel az azt megelőző napon abbahagyta! Arra hogy tényleg bizonytalanság uralkodik ezen az oldalon, kellene megerősítés, például a 3 nappal ezelőtti zöld gyertya nyitási szintjének megközelítésével vagy az alá történő határozott zárással!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Rk3wyX4W/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Sa7Rypdc/

"Hetes nézet:  a hétvégének nekifutva bármi elképzelhető, akár még a sárga ellenállásokat elérő folytatással is számolhatunk, viszont ha ez nem sikerül és a jelenlegi gyertya megtartja a formáját, abban egyelőre nehéz belátni pozitív folytatást.
Tehát ha a gyertyákból indulunk ki, akkor egy a jelenlegi formáját megtartó gyertya inkább visszafordulást erősítené, viszont egy test nélküli Doji gyertya 8,600$-os zárásával, már lehet segítségünk pozitív folytatás kialakításában, ami egy az 50-es mozgóátlag fölötti 2 bika gyertyához hasonló két pozitív heti folytatással, a 11,700$-os ellenállás megközelítésére és lehetőséget biztosíthat!
Csökkenő irányú intenzívebb elmozdulást, nem meglepő módon, de egy maci gyertya tudna kiváltani. Ez a gyertya elég ha a múltheti 8,146$-os nyitási szintje alá benéz és máris kiválthat egy kisebb pánikot, nem beszélve arról ha a két héttel ezelőtti gyertya 6,977$-os szintjét is megközelítenénk, innen már emelkedésben nehéz lenne bízni, inkább az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelése lenne a fő gondolat."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/C3ynVSh5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Vy0YE64k/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RPIReWeh/
https://www.tradingview.com/x/dsaaH7UG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Ek0kOG6Y/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Csalódás vagy ellettünk kényeztetve?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.03!

BTC, ennél azért többre számítottunk, volt olyan időszak, mikor egy 300$-os elmozdulás nagyobb sikernek számított. A tegnapi körképben a 8,800$-os szint elérését szerény teljesítménnyel jellemeztem és ahogy látjuk, ez a szerény magasság lett végül a nyerő! Ezen magasság elérése után, még egy fél vasárnap hátravolt, amelyben láthattunk egy vissza-teszt feltételeinek is megfelelő mozgást, de ebből eredményt már nem sikerült elérni.
A jelenlegi mozgás határozottan csökkenő irányba mutogat, szándékai egyelőre még ismeretlenek, viszont tudunk neki keresni egy kisebb támasz zónát, amelyből még meggondolhatja magát, de ez egyelőre csak sötétben tapogatózás.
Én a múlt hétben úgy gondolkodtam, ha sikerül valami 9k fölötti eredményt elérni, akkor továbbra is nyitott felfelé a chart. Ahhoz hogy ez a gondolat megmaradjon, most ebből az aprócska 8,400$ környéki zónából kellene elrugaszkodni, minimum 9k-s céllal! Ezen zóna alatt 8k magasságában találkozhatunk azzal a vékonyka lila emelkedő támasszal, ami a napos idősíkon követett hyperwave 4. hullámának támasza. Ennek átlépése után már nem várnák a május 30.-ai 9,050$-os szintet meghaladó emelkedést, mivel ha hihetünk a hyperwave előrejelzésnek, ez már azaz 5. tehát a korrekciós szakasz, amelyben egy nagyon intenzív csökkenő mozgást, illetve egy hasonlóan intenzív B hullámban történő talán a 7,770$-os ellenállást elérő mozgást kell lássunk.

Napos: az a baj, ha az órás kitérő utolsó mondatában megemlített hyperwave csökkenő fázisában vagyunk, akkor az órás elemzéseket egy-két hétre félre is tehetjük, már csak azért is mert megijednénk a naponkénti 500-1000$-os elmozdulásoktól.
4 nappal a 9,050$-os felszúrás után és egy gyengének számító hétvégi teljesítménnyel a hátunk mögött, nem tudom mennyire helytálló még azaz 1,347$-os elvárás, amely ha megvan, sokkal elégedettebben dőlhetnénk hátra. Tehát amit látunk az ebben a formában még mindig nem az amit egy hyperwave 4. hullámától várnánk. Ezért is gondolom azt hogy  ez a történet még sántít, de bizonyítékot csak egy nagyobb kiugrás vagy egy nagyobb bezuhanás tudna adni!
A mai gyertya egyelőre fenyegető szándékot mutat, ha így marad és betakarja a tegnapi kisebb bika gyertyát, abba sok pozitívumot nem lehet belelátni! Bővebben semmilyen elvárást nem fejtenék ki, várjuk meg mi lesz ennek az elbizonytalanodott történetnek a vége.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos az ár nem repkedett az elmúlt hétvégén és ahogy itt longs charton látjuk, ennek a repkedésnek az alapját a bikák sem nagyon akarták előidézni. Továbbra is benne vagyunk ebben, az inkább csökkenő irányú háromszögben, ebből egy szerencsés felfelé távozás lehetne gyógyír és ha meggyógyul a beteg, akkor a fordított fej-váll kínálhat egy sokkal eredményesebb folytatást. A hétvégétől talán mindenki által várt, előző hetekhez hasonló folytatásban bízva, csalódás érhetett sokakat, ennek eredményeként nőt is az eladói oldal aktivitása. Jól látszik, hogy a május 30.-ai 9k kiugrásnál, majd a 8k-s leszúrás itt shorts oldalon mindenkit elbizonytalanított, de annak érdekében hogy itt lefelé a zöld rakétát kövesse a mozgás, most hétvégén kellett volna jelentős áremelkedést elérni, ez kimaradt és mivel most reggel egy intenzívebbnek tűnő csökkenő mozgás kezdődött, rögtön megnövekedtek az eladói igények!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ohnJvOOm/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hU2erqeI/

Hetes nézet:  tökéletes a múlt heti gyertya, tökéletes azoknak akik rászeretnének gyúrni a csökkenő folytatásra! A múltheti elképzelés az volt, hogy a hónapos gyertyához is alkalmazkodva, még zárás előtt érjük el a 9,994$-os ellenállást, majd még a hét zárása előtt egy intenzív csökkenő mozgással alakuljon ki egy nagyobb felszúrás, tehát kapjunk egy olyan egyértelmű jelet, ami a február óta emelkedő hullám konkrét lezárására utalhat.
Ez, az imént említett gondolat, kicsit átalakult péntekre, mivel elmaradt a 10k-s roham, de itt bízva az előző hétvégét kiugró teljesítményében, gondolhattuk azt hogy ez a 10k-s magasságot megközelítő mozgás nem felszúrás, hanem konkrét  gyertya zárást eredményezhet. 
Végül mint látjuk egyik sem jött be, ettől függetlenül kaptunk egy olyan gyertyát, ami tökéletes hullámzárást eredményezhet. Arra, hogy valóban zártuk-e a fél éve emelkedő hullámot, az előttünk álló hét egy, a két héttel ezelőtti gyertyát betakaró csökkenést kellene eredményezzen, illetve erre még ráerősíthet a mozgás, ha a 3 héttel ezelőtti gyertya 6,862$-os nyitási szintjét megközelítő zuhanást sikerül elérni.
Tehát az előttünk álló hétnek 3 lehetősége van, vagy egy bizonytalan gyertyával húzni az időt, esetleg egy 9-10k között záródó bika gyertyával nyitva tartja az emelkedő hullámot, illetve egy 8k alatti maci gyertyával korrekciós történet veheti kezdetét, barátságos 50-es mozgóátlagot megközelítő végeredménnyel. A 200-as mozgóátlag durva történet lehet, de ha elővesszük ismét a 2015-ös hasonlatunkat, az adhat magyarázatot.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/85oCxzZ8/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/PJzifrHd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WIuzGD5J/
https://www.tradingview.com/x/1SXXwqbA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1RNg7bTF/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Korrekciós készülődés?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.04!

BTC, órás tekintetben csak kárfelmérést tudunk végrehajtani és ez is rámutat arra, hogy a május 14.-én lendületesen elért 8,320$-os csúcs utáni mozgás, habár még tartogatott egy 9,050$-os szintet elérő levezető szakaszt, de ez napi szinten már csak egy bő 5,000$-os emelkedéssel büszkélkedő impulzus lezárásához volt elegendő.
Tegnap délelőtti körkép írásának pillanatában 8,500$ környékén mozgott az ár, ahol még mentőöv lehetett volna egy kicsit lejjebb húzódó támasz zóna, de ahogy látjuk ezen kétszer is átszúrt az ár. Ezt a két átszúrást, amit tegnap este 15 perces idősíkon dupla alj lehetőségként is felvetettem, volt halvány lehetőség, az előző 8,803$-os jelentősebb csúcs megközelítésére, ezt a 200-as mozgóátlag elég komolyan megakadályozta, majd ennek a bakinak komoly 760$-os zuhanás lett a végeredménye.
Ez a zuhanás a 7,770$-os főbb támaszt és a napos hyperwave 4. hullám támaszát elég komolyan megközelítette és az itt kialakult leszúrás egyelőre halvány lehetőségét valamilyen szintű korrekciós erősödésre, esetleg ez a két támasz még lehet kapaszkodó, de ha a folytatódó csökkenés konkrétan áthalad mindkét támaszon, akkor nincs mit szépíteni a dolgokon és az előzőhöz hasonló intenzív csökkenő mozgással is számolhatunk.

Napos: kár azért az 1,347$-os sikertelen utolsó próbálkozásért, de muszáj lezárjuk az impulzust, mivel konkrétan benéztünk a 3. szint alá. Itt rögtön fel is vázoltam azt a jelentős ABC korrekciós mozgást, ami egy ekkora 5,669$-os impulzus tekintetében első ránézésre túlzás tűnhet, de mivel ebből az 5k-s erősödésből mindenki haszonnal szeretne kiszállni, nincsenek ennél fényesebb kilátásaink.
Viszont ezt a jelentős visszaesést vizionáló ABC hullámot, nem csak az impulzus utáni, hanem a hyperwave-et lezáró intenzív szakaszának is tökéletesen megfelel, de amíg az impulzus követő korrekciós hullámzás a 6,180$-os mélységgel is beérné, addig a hyperwave-nek szüksége lehet az 5k fölötti támasz zóna elérésére.
Ha kiveszünk az előbb említett mindkét formációt és csak a február óta emelkedő hullámot vesszük figyelembe, amelyben megfelelő támasz zónát keresünk, akkor vissza kell menjünk egészen a 4,200$-os Elliott 1. szintjének magasságába, ami felfelé elnyúlva a 4,950$-os támaszig eredményez egy elég széles zónát, amelyben ,talán a 4,200 és 4,452$-os szűkebb területre történő leszúrás, jelzés értékkel bírhat a korrekciós mozgás konkrét aljának megtalálása tekintetében.
Fibonaccit is felhúztam erre az 5,669$-os impulzusra, amely az 5,500 és 6200$-os szintek közé jelezheti korrekciós mozgás alját, de mivel itt már közel leszünk az 5k fölötti támasz zónához, itt egy végső leszúrással ugyanoda lyukadunk ki mint a mondandóm elején.
Az RSI csík tökéletesen mutatja a betegségre utaló jeleket, amelyek az alsó zónába érkezést követően súlyosbíthatják a páciens állapotát. Erre már csak nagyobb piros volume oszlop/ok tudnának rátenni egy lapáttal, amitől talán már nem is vagyunk nagyon messze, ha megnézzük a shorts oldali mozgást!
Tehát lezárásként, ebben a mozgásban sok pozitívumot már nem tudok belelátni, viszont arra hogy konkrétan csökkenő mozgást jelentsek ki, még kellene néhány megerősítés. Amire én várok, az a B hullámban történő erősödés és ha minden az elképzelésnek megfelelne alakul, akkor a 4 nyitott pozícióból az a 3 zárásra kerül, amelyeket biztosan elér a korrekciós mozgás, a legalsó 3,600$-os nyitva marad, a jövőbeni minél nagyobb haszon érdekében.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki longs oldalon győz a csökkenő irányú háromszög, de még várjuk meg a 20k-s támaszon mi történik. Ha a 20k-s támasz elérését követően vissza-tesztelődik a háromszög, az itt kialakuló kisebb pozíciószám erősödés, a napos idősíkon felvázolt B hullámban történő erősödésben lehet segítség.
Shorts oldal piros rakétái, a május végi, június eleji néhány napban elbizonytalanodtak, itt az első zöld rakétát követve 17-18k-s mélységben sikerülhetett volna az árat kerek 10k-s szintre vagy a fölé segíteni! Sajnos nem ez történt, viszont még ezen is lehetett volna javítani, mivel a tegnapi gyertya a 21k-s ellenálláson zárt, de a mai aktivitás már a 21k-s ellenálláson is átsegítette a macikat, akik a 25k környéki mozgóátlagokat vehetik célba!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dMeSzDLi/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vKvCv5Py/

"Hetes nézet:  tökéletes a múlt heti gyertya, tökéletes azoknak akik rászeretnének gyúrni a csökkenő folytatásra! A múltheti elképzelés az volt, hogy a hónapos gyertyához is alkalmazkodva, még zárás előtt érjük el a 9,994$-os ellenállást, majd még a hét zárása előtt egy intenzív csökkenő mozgással alakuljon ki egy nagyobb felszúrás, tehát kapjunk egy olyan egyértelmű jelet, ami a február óta emelkedő hullám konkrét lezárására utalhat.
Ez, az imént említett gondolat, kicsit átalakult péntekre, mivel elmaradt a 10k-s roham, de itt bízva az előző hétvégét kiugró teljesítményében, gondolhattuk azt hogy ez a 10k-s magasságot megközelítő mozgás nem felszúrás, hanem konkrét  gyertya zárást eredményezhet. 
Végül mint látjuk egyik sem jött be, ettől függetlenül kaptunk egy olyan gyertyát, ami tökéletes hullámzárást eredményezhet. Arra, hogy valóban zártuk-e a fél éve emelkedő hullámot, az előttünk álló hét egy, a két héttel ezelőtti gyertyát betakaró csökkenést kellene eredményezzen, illetve erre még ráerősíthet a mozgás, ha a 3 héttel ezelőtti gyertya 6,862$-os nyitási szintjét megközelítő zuhanást sikerül elérni.
Tehát az előttünk álló hétnek 3 lehetősége van, vagy egy bizonytalan gyertyával húzni az időt, esetleg egy 9-10k között záródó bika gyertyával nyitva tartja az emelkedő hullámot, illetve egy 8k alatti maci gyertyával korrekciós történet veheti kezdetét, barátságos 50-es mozgóátlagot megközelítő végeredménnyel. A 200-as mozgóátlag durva történet lehet, de ha elővesszük ismét a 2015-ös hasonlatunkat, az adhat magyarázatot."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/XasZSDkf/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mh5u8Ie1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/LNP0YfU3/
https://www.tradingview.com/x/4zWKKbYz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1RNg7bTF/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Pihenőnap, ami lehetőséget adhat javításra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.05!

BTC, tegnap délelőtt volt egy kisebb korrekciós emelkedés, viszont ez szó szerint kicsire sikeredett, de a lényege, előkészíteni egy következő csökkenő hullámot, majd zárni egy impulzust 7,506$-os  szinten. Ennek folytatásában most egy ABC hullámban kellene kicsit jobban kinéző emelkedést végrehajtani és hogy ne essünk ki az Elliott hullámok sorozatából, folytatódhat a csökkenés 6k mélységbe.
Természetesen ezt az ABC korrekciós emelkedést, majd az azt követő újabb csökkenő Elliott hullámot, semmi nem támasztja alá, de 6k környékére történő megérkezést ebben a formában is végre lehet hajtani.
Behúzásra került egy zöld csökkenő csatorna,  ennek az ellenállásához 8,200-8300$ környékére igazítottam az ABC korrekciós hullám célba érkezését, de ha ennél lendületesebb mozgást sikerül összehozni, akkor 8380$-os magasság is elérhető!
Tehát ha ehhez a csatornához alkalmazkodik a mozgás, akkor az egyelőre még csak elképzelt következő piros csökkenő Elliott hullám 2. korrekciós hulláma is megkóstolhatja a zöld ellenállást, ahol ha kap megfelelő támogatást még felfelé is kinézhet az ár, ahol lehetőség nyílhat a 9k-s ellenállásra történő vissza-kapaszkodásra.

Napos: ebbe mozgásban továbbra sem tudok olyan pozitív folytatást belelátni, ami a 9k-s 30.-ai csúcs fölötti mozgást eredményezne. Ezzel ellentétben, a csökkenő irányú mozgásnak, sokkal nagyobb lehetőségei vannak!
A Ribbon indikátort ritkán veszem elő, de mikor szükség van rá, főleg napos nézetben, ott elég jó segítség. Ennek az indikátornak a jelzése, erősítette a 17.-ei 6,917$-os szintre történő zuhanás utáni, az Elliott 3. hullámát átlépő erősödő gondolatot. Ide vakon be is rajzoltam a fekete emelkedő háromszög lehetőséget, majd 9 nappal később ennek meg is lett az eredménye.
Viszont a lényeg, azzal hogy a 4. hullám alja nem érte el a ribbon indikátor sárga 20-as átlagát, arra utaló jelzést adott, hogy a fekete emelkedő háromszög működhet, de a 9,050$-os szinttel csak fél sikert értünk el.
A jelenlegi intenzív csökkenő mozgás már elég komolyan behatolt az indikátor közepébe, ebből már az ellenkezőjére kell gondoljak, tehát hogy a 9,050$-os csúcs egy ideig nem kerül veszélybe.
A zöld csatorna itt is látható, ebben ahogy az óriás ABC hullám is mutatja, most vissza-kapaszkodhatunk a csatorna ellenállására és ha tovább követjük ezt a csatornát, akkor az is elképzelhető hogy arra a következő csökkenő Elliott hullámra, amit órás idősíkon felvázoltam nem lesz szükség.
Tehát ennek a csatornának segítségével 7,300$ magasságában is zárhatnánk a kék A hullámot, amelyről  nagy eséllyel vissza-erősödhetünk a 7,770$-os ellenállásra. Az esetleges B hullámban történő emelkedés, azzal hogy vissza-kapaszkodunk 7,770-8,000$  környéki magasságba, életre kelthet egy fej-váll lehetőséget, ennek a bal oldala, illetve a fej része már a 3. 4. és 5. előző Elliott csúcsoknak köszönhetően készen van, tehát ha minden segítséget megkap ez a fej-váll lehetőség, akkor annak durván 2k-s mélységét figyelembe véve, 5k környékére kapunk egy jelzést. Ennek az 5k-s mélységnek van realitása, mivel itt van egy komoly támasz zóna, illetve még a tavalyi csökkenő trendre visszamutató, trendvonal érintésének is lehet szerepe.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart piros háromszögének mélysége közel 5k, ez majdnem megegyezik az április végi horgony alsó szintjével. Ennél az április végi horgonyzós időszaknál,  az 5k fölötti ellenállási zónából kereste az ár a kiutat, majd megtalálta és egy 3k-s emelkedés vette kezdetét. Jelenleg talán akkor járnánk a legjobban, ha most is sikerülne ezen a 18k környéki szinten egy-két hétre megkapaszkodni, majd ezen időszak alatt lehetőség van a napos idősík ABC korrekciós mozgásának megérkezni az 5k környéki immár támasz zónába!
Shorts oldali rakétabázison, az 1. piros rakéta a 22,582-es szintre szaladt fel, most pedig a 2. zöld rakétát követve igyekezzünk a 18k-s támaszra. Ez a csökkenés, az órás idősík zöld csatornáján belüli erősödést segítheti, viszont ha a bikák továbbra sem mutatnak jelentősebb aktivitás növekedést, akkor a piros, kettes, hármas és négyes rakéták, gondoskodnak róla hogy az megérkezzen az 5k-s támasz zónába!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/msYlw2bD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/a2hzR5j8/

Hetes nézet:  még csak szerda van, de a gyertya már elég komoly jelzés értékkel bír, konkrétan azt jelezve hogy már a jelen formájában is fordulatot tud eredményezni, sőt a 3 héttel ezelőtti 6,977$-os szinten nyitó gyertya betakarásával egyértelművé teheti szándékait. Tehát hacsak valamilyen csoda folytán nem kap előre az ár és erősödik vissza a nyitási szintre, esetleg egy 180 fokos fordulatot követően újra nyílttá nem teszi a kérdést, akkor célba kell vegyük az 50-es mozgóátlagot.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ZA3Dum2K/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9Sa0yh2O/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/267XrusT/
https://www.tradingview.com/x/4zWKKbYz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kkGS9br2/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az időhúzás gyengíti, az emelkedés lehetőségét!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.06!

BTC, nem lettünk sokkal okosabbak, de a helyzet elég szépen bonyolódik és ha a kék ABC nem ér el eredményt, az is eredmény, mivel megerősíti a csökkenő folytatás lehetőségét.
A (4) és az (A) csúcsra húztam egy ellenállást, ennek váll vonal szerepet kellene betölteni és a piros színnel jelzett nagyjából 468$-os emelkedéssel elérni a zöld ellenállást, tehát a kék (C) hullámot követni.
Az (5) és (B) csúcsokra pedig hoztunk egy fekete támaszt, ez közösen a váll vonallal egy háromszöget rajzol ki, viszont ezt nem kezelhetjük fordított árbóc részének, mivel a piros impulzus 4. korrekciós hulláma megtörte a lendületes háromszögbe érkezést.
Egyelőre várjuk mi lesz ennek a korrekciós erősödésnek a végeredménye, de mint már említettem, ezeknek az erősödési lehetőségeknek sikertelensége is jelzés értékkel bír!

Napos: a tegnapi kistestű gyertya után, ha a mai gyertya megkapná a megfelelő támogatást és a két apró fekete nyíllal jelzett 8,300$-os magasságba kilőne, ez egy elég komoly 9k-s csúcsot fenyegető erősödésre utaló jelzés lehet, de ez a fenyegetés akkor is fennáll, ha a tegnapelőtti méretes maci gyertya nyitási szintje, tehát a 8,115$-os szint környékén zár a mai gyertya.
Viszont ha nem sikerült a mai gyertyának kiugró eredményt elérni, akkor a zöld ellenállást elérő 3-400$-os hullám több napra is elnyúlhat, ami szintén nem egy jelentős erősödésre utaló szituáció.
Tehát a történet vagy itt a jelen szituációban egy kiugrással vagy az ABC korrekciós mozgás (B) hullámába belekapaszkodva menthető, de ehhez már szerencsére is szükségünk van, mivel ennek hacsak nem valami jól megtervezett pumpálás lesz a végeredménye, akkor ebbe a lyukas long irányú vödörbe senki nem fog pénzt önteni.
A volme oszlopok jól mutatják hogy van érdeklődés, ez szerintem addig így is marad, amíg az (A) hullámot le nem zárjuk vagy esetleg a mai gyertya kiugrással felbolydítja a méhkast, aminek köszönhetően a long irányú lehetőségek ismét szárnya kaphatnak.  Viszont ha ezek a volume oszlopok padlót fognak és ez a (A) hullám aljánál történik, az lehetőség a (B) hullámban történő korrekciós erősödésre, de ezzel csak a (C) hullámnak ágyazunk meg.
Az RSI viszont semmi jót nem ígér, talán ha visszakapaszkodik a középső zónába, akkor lassíthatja a további csökkenő mozgást. Ezt a középső zónába érkezést, a 8,115-8,300$ magassága megérkező mai gyertya  tudná segíteni, majd ha itt az rsi mozgása nem fullad ki és határozottan megindul a felső zóna irányába, akkor kapnánk egy olyan jelzést, ami alapján feltételezhetnénk a 9k-s csúcsot fenyegető folytatás lehetőségét.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák továbbra sem érzik jól magukat és inkább azzal foglalkoznak, hogy a long trendben megszerzett hasznukat biztonságba helyezzék. Nincs ezzel semmi baj, az lényeg amíg lehetőség van toljuk a szekeret, majd utazzunk ezen a szekéren, de ha kell időben le is tudjunk szállni erről a szekérről. Tehát ezt a szekeret háromszögbe beérkezés előtt toltuk, majd a háromszögben utaztunk, de háromszög közepéből történő hirtelen visszaesés azt is mutatja, hogy a minél nagyobb haszon érdekében, már a mozgó szekérről leugrottunk. Jelenleg egy dolgunk van, megvárni míg ez a szekér, a lejtő aljánál megáll és ha van rá igény, akkor az órás idősík (B) hullámban történő erősödés idejére újra felszállhatunk.
A shorts oldal utolsó kettő piros gyertyájának köszönhető, hogy a 3.-4.-ei 1,000$-os csökkenő mozgás nem folytatódott, viszont ha ehhez csatlakozik ma is egy hasonlóan méretes piros gyertya, az lehetőség a napos idősík fekete apró nyilakkal jelzett zöld ellenállást elérő 8,300$-os vagy a 8,115$-os két nappal ezelőtti gyertyát betakaró erősítésre, ezt a lehetőséget remélhetőleg a bikáknak is felismerik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pVkchl73/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8lxSFuoD/

"Hetes nézet:  még csak szerda van, de a gyertya már elég komoly jelzés értékkel bír, konkrétan azt jelezve hogy már a jelen formájában is fordulatot tud eredményezni, sőt a 3 héttel ezelőtti 6,977$-os szinten nyitó gyertya betakarásával egyértelművé teheti szándékait. Tehát hacsak valamilyen csoda folytán nem kap előre az ár és erősödik vissza a nyitási szintre, esetleg egy 180 fokos fordulatot követően újra nyílttá nem teszi a kérdést, akkor célba kell vegyük az 50-es mozgóátlagot."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AUcNuZxS/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ufIj3WX6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5p7AeN6d/
https://www.tradingview.com/x/4zWKKbYz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kkGS9br2/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Itt a javítási lehetőség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.07!

BTC, újra kell gondolni a folytatást, mivel az-az ABC hullám, amellyel a zöld csatorna ellenálláséra szerettünk volna megérkezni, de ez köszönhetően a fekete oldalazó mozgásnak elmaradt, viszont cserébe kaptunk ugyanolyan a zöld ellenállást elérő lehetőségeket!
A körkép megírása előtt egy fekete csökkenő irányú háromszögben gondolkodtam, de mint látjuk ebben az órában történt egy kisebb kiugrás, ami akár még vissza is húzódhat és máris egy 400$-os csökkenési lehetőséggel állunk szemben.
Tehát egy fekete dupla alj lehetőség, a 331$-os mélységével hajszálpontosan a fibo 0.61-re hozná vissza az árat, ez ugyanaz a végeredmény lehet, mint ami a tegnap még jónak tűnő ABC lehetőséggel kecsegtetett.
Olyan pozitív folytatásra utaló jelek egyelőre nem fedezhetőek fel, amelyek ezen a zöld csatornán át is léptessék az ár, de egy meglepő húzás lehetőségével akkor is számolnunk kell.

Napos: az órás dupla alj, itt napos nézetben semmi különös, de a gyertyákat jobban megnézzük, akkor a tegnapi bizonytalan gyertya nyitva tartja az emelkedés lehetőségét. A hétvége kapujában, sajnos nem tudok olyan pozitívan gondolatokat megfogalmazni, mint az ezt megelőző 4 hétvége előtt, főleg azért mert az elmúlt hétvége már nem volt pozitívnak nevezhető, ennek a hét elején meg is lett az eredménye.
Sajnos most ezzel negatív hozzáállással kell a hétvége elé tekinteni, tehát ha a mai napot eredményesen zárjuk, az még nem jelent jó hétvégi lehetőséget és ha megérkeztünk a csatorna ellenállására, ott az látszik valószínűbbnek, hogy a csatornában tovább folytatjuk lefelé.
Az sem segít a pozitív gondolkodásban, hogy a hyperwave 4. hullámának támaszán kapaszkodnak a gyertyák, de ezt nevezhetjük emelkedő trendvonalnak is, szóval ez a felülről érkező nyomás ritkán eredményez visszapattanást, inkább egy jól előkészített határozat csökkenő mozgás folytatást.
Az RSI középső zóna irányába tartó mozgása kaphatna egy kisebb ingert az órás dupla alj eredményessége esetén, de igazából ez önmagában nagyon kevés, ide kellett volna tegnapra egy olyan pozitív történet, mint amit a mai naptól is várnánk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart még mindig segíti a napos ABC hullám, (A) hullámállnak  minél mélyebbre hatolását, igaz ezen ma lehet kicsit javítani, amit talán segít  a 20k-s ellenállásra történő visszakapaszkodás. A piros csökkenő háromszöget figyelembe véve, egy esetleges mai vagy talán egész hétvégére elnyúló pihenő után, még mindig folytatódhat a zuhanás, majd ha megérkezünk a fekete támaszra, talán egy fordulatnak köszönhetően, hozzásegíti az árát, a napos idősík (B) hullámában 1,000-1,500$-os korrekciós erősödéshez!
Short oldal jól mutatja, hogy napos idősík tegnapi bizonytalan gyertyája és az előző napi kimaradt lehetőség miért nem eredményezett további zuhanást. Tehát mivel mindkét oldal kéz a kézben csökkenő irányba mozgott, ezzel szépen ki is oldották egymás erejét, pontosabban mivel a túloldal gyengeségét egyik oldal sem váltotta a saját hasznára, így most kialakult egy bizonytalan állóháború ismeretlen győztessel. Az viszont érdekes helyzet lehetne, ha most a 3. csökkenő irányba mutató a zöld rakétát követi a mozgás, mert ez nemcsak az órás dupla alj lehetőség sikeréhez, hanem egy hétvégi meglepetés  emelkedéshez is vezethet.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/YZDGSxo8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8Dl1Vl3p/

Hetes nézet:  pénteken úgy áll a helyzet, hogy egyáltalán nem jók a jövő heti kilátások, sőt ennél sokkal rosszabb is lehet, ha hétvégi történések negatív irányba folytatódnak. A kék színnel bekarikázott gyertyakombináció, tökéletes jelzés az elkövetkezendő hetek negatív folytatására! Tehát a jelenlegi hét piros színben tündöklő gyertyája, ha így marad vasárnap estig, akkor semmi jót nem ígér. Viszont ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor ez a várhatóan az 50-es mozgóátlagot megcélzó korrekció, elvégez egy olyan tisztítókúrák, ami a folytatásban talán hozzásegítheti az árat egy újabb fél éves hasonlóan sikeres hullámhoz.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fLiIofqn/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/FC8OraOU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wNwhWh1b/
https://www.tradingview.com/x/4zWKKbYz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kAVS4UCA/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ha valóban kifulladt a bullmarket, akkor a hétvége negatív előjelű is lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.08!

BTC, megpróbáltunk a dupla alj lehetőséggel élni, amit két 100$-os kiugró bika gyertya is segített, de a 100%-os siker elmaradt. A fibo 0.5 szint elég jól megfogta az emelkedni szándékozó próbálkozásokat és kialakult egy oldalazó mozgás. Valószínű ezzel az oldalazással tölthetjük a szombati napot, majd ha megérkezünk a zöld csatorna ellenállására, ott válhat érdekes a dolog, főleg azért mert a lila napos támaszba kapaszkodunk, amit ha elengedünk jöhet a zuhanó folytatás!
Ez a zuhanás talán hasonló csökkenő Elliott hullámmal kerül megvalósításra, mint amivel 8,800$-ról megérkeztünk a 7,500$-os dupla aljat kialakító magasságba. Tehát ha ismét hasonló intenzív csökkenő mozgást veszi kezdetét és ez a zöld csatorna ellenállásáról indulva, marad a csatorna keretein belül, akkor elképzelhető egy 6,600$ környéki impulzus zárás, viszont ha itt a napos idősík (A) hullámát lezáró történet kialakulását szeretnénk látni, akkor ez az impulzus a 6,180$-os támaszra is lenézhet. Abban az esetben, ha tovább csökkenő mozgásnak semmi köze nem lesz az Elliott hullámhoz, akkor sokkal lejjebbi célszintben gondolkodnék, valahol a két támasz zóna és a lila támasz környékén.
Most sajnálhatjuk a kihagyott ABC korrekciós erősödés sikertelenségét, mivel ha két nappal ezelőtt megérkezünk a zöld csatorna ellenállására, ott sokkal nagyobb eséllyel indult volna egy ilyen csökkenő Elliott hullám történet.
A felfelé folytatás lehetőségét se temessük, mert a dupla alj lehetőség még ilyen megoldást is rejtegethet és ezt se felejtsük, hogy a hétvégi mozgások intenzívre szoktak sikeredni mostanában, tehát egy 8,300-8,500$-os hétvégi történet még ebből is kisülhet.

4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!

Napos: majdnem sikerült a tegnapi gyertyának elérni a zöld ellenállást és betakarni a 4.-ei gyertyát, ez lett volna egy olyan minimum, amit ha sikerül hozni és arra egy pozitív hétvégi történet ráül, akkor a május 30.-ai 9,050$-os csúcs irányában is születhetnének gondolatok.
Most azonban marad a kivárás, amelyben ha a mai gyertya hozza a tegnapi 200$-os minimumot és azzal kilépünk a zöld csatornából, akkor vasárnap még valami 9,050$-os lehetőség is felbukkanhat.

A volume oszlopok, szerintem továbbra sem elég magasak ahhoz, hogy pozitív irányú gondolataink lehetnének, főleg úgy nem, hogy ennek az utóbbi 3 zöld oszlopnak, az RSI tekintetében semmi ráhatással nem volt. Tehát szerintem ez a most hétvégi történet negatív irányba fog átfordulni, ami valahol 6,800$-os támasz, fibo 0.38 szint és az 50-es mozgóátlag környékén zárul!
Viszont ha mégsem lesz ilyen intenzív a történet, de marad a csökkenő irány, akkor még jövő hét közepéig is nyújtózkodhatunk és keresgélhetjük a (B) hullám kezdeti lépései.

Maradva a zöld csatornánál és hogy azt csökkenő irányba követi a mozgás, annak következő támasz érintése után kellene a (B) hullámnak elindulni felfelé, viszont ha ez így valósul meg, akkor mivel kisebb (A) és (B) hullám, így a (C) hullám a 6,180$-os támasszal is megelégedhet. De ha visszanézünk a február és május között kialakult hullámra, az ebben a magasságban nem biztosít támasz lehetőséget, max egy kisebbet 5,900$ magasságában, tehát még itt is nagy a bizonytalanság, hol lehet a korrekciós mozgás alja, talán pont abban a piros 5,755$-os magasságban, ami a tavaly novemberi zuhanást megelőzően volt erősnek látszó támasz!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon összejött, sőt túl is lett teljesítve 20k irányába történő elmozdulás, ezt azért vártuk, hogy az árnak lehetősége legyen a zöld csatorna ellenállása irányába elmozdulni, amiben még a shorts oldal is segítségünkre volt. De mivel ennek ellenére sem értük el az ellenállást, most vagy meg kell ismételni ezt a tegnapi kiugrásszerűen emelkedést és annak köszönhetően vissza-tesztelni háromszöget, ez viszont a folytatásban válthat ki csökkenő irányú mozgást.
Shorts oldal tegnap egy leszúrásra volt csak képes, majd a  zárásra visszahúzódott a nyitás környékére, tehát valószínű ennek is köszönhetjük a tegnapi 200$-os pozitív történetet. Most az a kérdés, hogy a zöld 3. vagy a piros 2. rakéta a soros? Zöld esetén, amit talán kizárt a tegnapi leszúrás, de mégis ő lesz a nyerő, akkor az ár felfelé kiléphet a zöld csatornából és lehetőség nyílik a 9,050$-os csúcstámadás megalapozására, természetesen ehhez a longs oldalnak is oda kell tenni magát! Piros rakéta pedig, a zöld csatornában segítené a csökkenő irányú mozgást, de itt is feltétel a gyenge longs oldal asszisztálása!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kth0S9mR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/q8Zettjc/

"Hetes nézet:  pénteken úgy áll a helyzet, hogy egyáltalán nem jók a jövő heti kilátások, sőt ennél sokkal rosszabb is lehet, ha hétvégi történések negatív irányba folytatódnak. A kék színnel bekarikázott gyertyakombináció, tökéletes jelzés az elkövetkezendő hetek negatív folytatására! Tehát a jelenlegi hét piros színben tündöklő gyertyája, ha így marad vasárnap estig, akkor semmi jót nem ígér. Viszont ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor ez a várhatóan az 50-es mozgóátlagot megcélzó korrekció, elvégez egy olyan tisztítókúrák, ami a folytatásban talán hozzásegítheti az árat egy újabb fél éves hasonlóan sikeres hullámhoz."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1ixGqkwH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VM9tOcB1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JtD45Lso/
https://www.tradingview.com/x/4zWKKbYz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kAVS4UCA/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!