Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 19 Vendégek van a témában

Karcsi papa

A hétvége az hétvége, ha nem pihenésre használjuk, elvesztegetett idő!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.24!

BTC, fura ez a Bitcoin mozgás mostanában, mert még egy kisebb zuhanást is szenvedés előz meg! Ez a szenvedés kiterjed az utóbbi 4 hónapra, de közelebbről nézve, az utóbbi 1 hónapon belül is 3 nagyobbnak tekinthető oldalazás is kipipálható, tehát minden hétre jut egy, majd hirtelen elmozdulás! Ez a 3 utóbbi eset, végigkísérte azt a fekete éket, amelyből első hullámban már sikerült határozottan kilépni, viszont hogy ez folytatódik-e, arra szeretnénk minél hamarabb választ kapni,  valahogy úgy ahogy azt a kék, sárga támaszom egy dupla alj szerűség kialakul, majd hirtelen visszafordul!
Felkerült egy vastagabb lila támasz is a chartra, amit nevezhetünk trendvonalnak, ez már 2 hónapos és a februári mélyponton indult, amelyet megelőzően a decemberi 3,157$-os utóbbi legmélyebb csúcs fölött van, tehát ennél van még egy enyhébben emelkedő trendvonal is! Lényeg hogy ez meredekebb mint az előző és abban bízva, hogy most elmozdulnak legalább az 5k-s szint irányába, majd ennek a korrekciós alja megerősít egy ennél is meredekebb trendvonalat!
Visszatérve az órás nézetre, ahol egy max 100$-os csökkenést várnák, illetve ha szeretnénk a trendvonal fölött maradni, akkor a jelenlegi árból kiindulva 50$-nál nem kellene jobban nyújtózkodni. A volume ismét leült és a 21.-ei zuhanás óta  arra vár, hogy valami felrázza, ezt a felvázolt csökkenő irányú mozgásnak kellene kiváltani, azért nem egy kifogásnak, mert annak jelenleg nem látjuk a jeleit!

Napos:  az RSI csíkon látható februári mozgást mintaként figyelembe véve, mivel átléptük a kék támasz szerepét be nem töltő vonalon, ez megerősíti azt a gondolatot, hogy a március már nem lesz ilyen sikeres vagy ha igen, azt nagyon meg kell nyomni a jövő héten!
A volume oszlopoknál is a februári a minta, ami még összejöhet egy nagyobb kiugrás esetén, amely a piros ellenállást elérve, ár tekintetében is hasznos lehet!
Ez a kiugrás minimum ki kellene léptesse az árat a piros emelkedő háromszögből, viszont továbblépés szempontjából hasznunkra a 4,400$ magasságában húzódó támasz zóna elérése lehet.
A 3. most behúzott 5k fölé mutató kék nyíl általi lehetőséget, ideje lenne már kihasználni, amely lehetőség szerintem az utolsó, ha ez sem jön össze, akkor bármennyire is szeretnénk, ezt valószínű el kell engedjük és újra neki kell futni a decemberi 3,157$-os mélypont dupla aljjal történő megerősítését követően! Vannak akik ennél durvább folytatásra számítanak, nem zárhatunk ki semmit, de erre is fel vagyunk készülve, ahogy azt már jó néhányszor elmentettem!
A 200-as mozgóátlag olyan sima átlépését, mint ahogy azt a 3. kék nyíl mutatja nem lesz egy könnyű feladat behúzni, viszont ha sikerül és azt 5k magasságából vissza-teszteljük, akkor jöhetnének a 6k-s gondolatok!
Összefoglalva, az eredmény egyenlőre nulla, de olyan még nem volt, hogy sehogy ne lett volna! :)

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a hétvégi hangulat nagyon ráragadt a bikákra, ennek eredményeként szépen el is dobtunk egy kis előnyt a macikkal szemben. Ez remélhetőleg a mai napon nem folytatódik, viszont még benne vagyunk ebben a hétvégi hangulatban, tehát nem lesz könnyű egy jól mutató 25k magasságban zárást összehozni.
A macik 4. napja dobálják a lehetőségeket, amelyet a bikák a tegnapi elgyengülésig próbálták is kihasználni és szintén csak remélni tudjuk, hogy itt a shorts charton látható gyengülés folytatódik, majd a fekete támasza alatt begyorsul, de visszatérve a mondat elejére, ha nem használják ki a bikák, az egy újabb megerősítés lehet arra, hogy a macik ismét erősödő mozgásba fogjanak.
Tehát ha továbbra is ezt a 2 chartot veszem alapul, akkor a bikák sorozatos lehetőség nem kihasználása, sajnos azt a 3k irányába történő elmozdulás lehetőségét erősíti, amelyet ma is többször megemlítettem, de adjuk meg azt a lehetőséget is hogy meglepetés erejével, olyan pozitív eredmény is kiváltódhat, amelyet még a legpozitívabban gondolkodók is csak nagyon óvatosan látnak bele az árba!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/g0qalIK3/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/wl2G5BTg/

"Hetes nézet: zöld színnel bekarikáztam az utóbbi 9 hét fölöttébb gyenge teljesítményét, hasonló 9 héten vagyunk túl, mint a tavaly novemberi 3,000$-os zuhanást megelőzően, tehát ha ebből indulunk ki, akkor az előttünk álló hétnek lesz dolga bőven!
Az elmúlt hét gyertyája is ügyelt arra, hogy ne lépje át azt a 4,000$-os erősnek látszó ellenállást, ami fölött fényesebben süthetne a nap, viszont ezzel a 3,986$-os zárással továbbra is borús maradt az ég, se a napsütés, se a vihar előjelei nem mutatkoznak, pedig biztosan közel van mindkettő! Tehát csak egy határozat ellenállás átlépéssel és jó néhány száz dolláros fölötte zárással lehetnénk elégedettek, majd ahogy a charton is jelzem irány az 50-es mozgóátlag, azalatt semmiféle pihenő nem megengedett.
Csökkenő irányú mozgás tekintetében, továbbra sem tudni, hogy az a január végi, február eleji elmulasztott 200-as mozgóátlag vissza-teszt, mikor kerül bepattanásra, viszont ha jelentős elmozdulás történik, hasonlóképpen mint ezt a novemberi példa mutatja, az csökkenő irányba nem csak a mozgóátlagot, hanem még 3k környéki támaszt is érintheti, ha szerencsénk van egy nagyobb lesszúrással!
RSI a plafonon, ez mindkét irányba tökéletes lehetőség, amíg viszont mindkét érték a százas szintet mutatja, a jelentős kiugrás lehetősége benne van a pakliban, viszont ha itt megadják magukat a vevők, akkor nem lesz egyszerű feladat a süllyedő hajóból kimerni a vizet. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IzEQ23tb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/eJC44QZK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/v5DQBlNU/
https://www.tradingview.com/x/bgIYUnlw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/G0lRYDHe/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Itt a tavasz?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.25!

BTC, a 16.-ai 4,058$-os felszúrás óta, várunk egy nagyobb megoldást, erre azt hittük választ kapunk a 21.-ei 120$-os zuhanást követően, de mint látjuk nem egészen ebbe az irányba alakulnak a dolgok, ugyanis amit a fekete négyzettel is jelzek, 3. napja ismét beszorultunk egy sokkal szűkebb 45$-os sávba.
A 21.-ei zuhanást követően rajzoltam egy fekete lefelé mutató nyilat,  tehát ahogy látjuk itt hiányzik még egy befejező nagyjából 100$-os normál csökkenő hullám, viszont ez már nem lesz befejezve, köszönhetően annak hogy elég pontosan vissza-teszteltük a fibo 0.23-as szintet, amelyet azóta is többször próbára tette a mozgás, ennek is köszönhetjük a újabb oldalazást és egy apró lehetőséget arra, hogy felfelé is megnyíljon az út!
Ennek a fekete nézetben látható oldalazásnak, még az elején felvázolásra került a kék nyíl, amelyet 3,850$ környékére vártunk volna, a sárga támaszra, ami egy emelkedő csatorna alsó szintjét jelölhette volna ki, de szintén a fekete nézetben mozgásnak köszönhetően, ez is elúszni látszik!
Már tegnap behúztam egy rózsaszín csökkenő ellenállást, ezt jól le is követték a gyertyák, majd az éjjeli mozgás ezt az ellenállást átlépte és úgy néz ki vissza is tesztelte. Tehát ha ez a vissza-teszt azért történt, hogy lehetőséget biztosítson a fekete sáv elhagyására, akkor az elkövetkezendő órákban ennek megfelelően kellene mozogni, majd kilépni a fekete sávból és egy apró vissza-tesztel megnyitni az utat, a nagyobb kék oldalazás ellenállásának irányába, ahol ugyanaz a feladat, nagyjából a 4,074$-os ellenállásról vissza-tesztelni a kék sávot, majd folytatni tovább minimum a 4,200$-os szintig!

Napos:  az utóbbi 3-4 hónap, lényegében oldalazó mozgásának eredményeként, az 50-es mozgóátlag enyhe fordulóba kezdett, de köszönhetően a tavaly novemberi 3,000$-os zuhanásnak a 200-as mozgóátlagnak kapott egy kis csökkenő irányú lökést. Egyelőre úgy tűnik, ha itt meg kell várjuk az arany keresztet, és azt a jelenlegi tempóval hajtjuk végre, akkor valahol április végén talán ez össze is jöhet, viszont ezt nem kellene ilyen sokáig elhozni, mert annak a tavaly novemberihez hasonló végkimenetele is lehet. Ezért a megoldás egy hirtelen emelkedő mozgással, az 50-es mozgóátlagot rá kell kényszeríteni arra, hogy április első két hetében összehozza a keresztet!
Ez a kereszt, ha megnézzük a 2015-ös történéseket https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/ ott is egy kulcs momentuma volt! Tehát a 200-as mozgóátlag, az 50-es mozgóátlaggal történő keresztezésére mindenképp szükségünk van, amit csak egy néhány ezer dolláros emelkedés tud kikényszeríteni!
És itt jön az a gondolat, amiért se most, se az esetleges 6k-s magasságában nem leszünk elkésve a vásárlással, mivel nagy valószínűséggel, ennek a néhány ezer dolláros emelkedésének, szüksége van korrekcióra is! Ebben a korrekcióban az lehet veszély, hogy itt ismét elbizonytalanodhatnak a tömegek, aminek hatására jóval lejjebb mint a 200-as mozgóátlag(nagyjából 4500$) 3k környékére ismét visszaszaladhat az ár, ennél a pontnál viszont már a nyusziknak is porondra kell lépni! 
Összefoglalva, ebbe a várható 6k-s magasságot elérő hullámból kimaradásnak, nem látom értelmét, mivel legrosszabb esetben is néhány hónapra parkoltatjuk az erre szánt összeget, ami ugyebár csak annyi, amelynek esetleges elvesztése semmilyen problémát nem okoz! Viszont ha összejön, majd ezt követi az általam is felvázolt néhány ezer dolláros csökkenés, annak az alján, a jelenlegi összeg duplájával még nagyobb haszon elé nézve, várhatjuk a 2020-as évet!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos a bikák elengedték magukat a hétvégén, ennek eredményeként szépen vissza is vettek az előző hét alatt összehozott 3k-s erősödéséből. Arra hogy ismét előre kapjanak, minimum egy napot vagy kettőt be kell áldozni, tehát mondani se kell ez mekkora hátrány lehet, viszont most már ideje bő egy éves morzsaszedegetés után, nagyobb falatokra vágyni!
A macik hétvégi tevékenysége, az erősnek látszó 20k-s szintbe kapaszkodást jelentette, ezt azonban még nem tudjuk hova tenni, mivel bikák oldalán látható határozatlanságot, erről még egy nagyobb emelkedő hullám is kinőhet. De egy vékony jégréteg is lehet ez a 20k-s szint, ami a fekete támasz fölött ha beszakad, akkor két éve nem látott mélységben találhatják magukat a macik, ennél a pontnál a bikáknak nagyon el kell rontani valamit, hogy ne egy jelentős áremelkedéssel végződjön!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/Gu96n2Oz/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/WyF1EGKr/

Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/YU8hZgvN/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/egFVdrBJ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/iiQ0Oek7/
https://www.tradingview.com/x/bgIYUnlw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/l72Ili2i/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Itt a tavasz, amit tavaly 3,500$-os erősödéssel üdvözöltünk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.26!

BTC, úgy tűnik lassú mozgással, de csökkenő irányba mégis utat törhet magának az ár, ennek a mozgásnak remélhetőleg az a megoldása, amit a kék nyíllal is felvázolta, azonban mivel ezt a kék nyílnak megfelelő hirtelen csökkenést a fekete négyzetben való oldalazás eléggé elnyújtotta, így elképzelhető hogy egy másik megoldás lesz végül a nyerő.
Kék színnel bekarikáztam, a kék oldalazó sáv támaszára kialakult vissza-tesztet, ami elég fontosra sikeredett, ebből azt kell feltételezzük, hogy nem a jelenlegi fibo 0.38 szint lesz a csökkenő irányú mozgásnak az alsó szintje, hanem legalább fibo 0.5, ahol még a sárga támasz is megerősítést kaphat!
Sokkal nagyobb gond a lila színnel látható emelkedő trendvonal szerepére vágyó támasz átlépése, amire már tegnap is azt írtam, ha ez átszakad, annak a 3k környéki támasz zóna lehet a megállója. Tehát mivel ez a támasz most  átszakadt, de még nagyon friss az élmény, ezért pár órás jó teljesítménnyel még javítható, viszont ha így marad és tovább csökken az ár,  akkor a rózsaszín ellenállás kijelöli a csökkenő trendet!
A zöld színnel megjelölt 21.-ei zuhanás, 3,911$-os alja alá kerülés, az első feltétele a csökkenő trend kialakulásának, ezt a jelenlegi utolsó gyertya leszúrása 3,910$-ral megtette, viszont ez még így nem elég, de ha folytatódik a csökkenés, akkor ezen a 3,911$-os szinten történő átlépés, konkretizálja a csökkenő trendet, tehát a következő napok(remélhetőleg nem hetek) feladata, ennek a rózsaszín csökkenő trendvonalnak az áttörése!

Napos:  ha már így alakult, akkor remélhetőleg még menthető a helyzet, főleg itt napos négyzetben a piros emelkedő háromszög, a lila támasz átlépését követően 50$ csökkenő irányú mozgásteret biztosít, ami remélhetőleg elég lesz arra, hogy megszülessen a emelkedő megoldás.
Az RSI is jól mutatja, ez nem ugyanaz mint amit a februári 800$-nál láthattunk, az viszont szerencsésnek nevezhető, hogy az RSI csíkon látható gyors tempójú csökkenést a gyertyák csak ennyire lassú tempójú visszalépéssel követik.
Tehát ha már az RSI ilyen gyors tempóban megérkezni látszik az alsó zónában és ezt a gyertyák hasonló tempóban nem követik, akkor ha szerencsénk van ebből az alsó zónából még azelőtt sikerül visszafordulni mielőtt a gyertyák ki nem lépnek a piros háromszögből, esetleg az 50-es mozgóátlag alá nem kerülnek. Ezt követően már csak abban kell reménykedni, hogy a felfelé mozgásnál, a felső zónába érkezést megkoronázva, a gyertyák is úgy gondolják, hogy a piros háromszög felfelé történő elhagyásának itt az ideje!
Itt napos nézetben, az is jól érzékelhető, hogy a novemberi zuhanást követő, most már elég jelentősnek nevezhető oldalazás nagyon hosszú idő, ennek a végén, azonban az utóbbi két hónap lila támasz fölötti mozgása, adhat okot bizakodásra, viszont ennek az eleste, hamar lehűtheti a kedélyeket, tehát jó lenne ezzel nem szembesülni.
Azonban ezt a lassan 5 hónapos állóvizet, talán már egy határozott csökkenő irányú mozgással is több értelme lenne felrázni, mint görcsösen kapaszkodva megvárni azt a pillanatot, amikor a novemberi 3,000$-os zuhanásra megfelelő pozitív irányú válasz érkezik.
Annak a pozitív irányú válasznak, viszont egy normális alapra is szüksége volna, amely feltételnek a lila támasz fölötti mozgás nem-nagyon felel meg. Tehát amiben most bízunk az egy váratlan húzás, amit nagy kérdés hogy rövidtávú haszonszerzés céljából egy pumpással hajtódik végre vagy valami értelmes hírrel alátámasztott erősödés kezdődik. A 3,000$ környéki támasz zóna pedig, megfelelő vonzó erővel rendelkezik ahhoz, hogy hipp-hopp magához rántsa az árat, ha nincs pozitív irányú megoldás.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezen a két charton már azt megelőzően jelentkeznek arra utaló jelek, hogy az ár csökkenő vagy emelkedő irányba mutathat elmozdulást. A longs charts múlt héten mutatott emelkedésének köszönhetően voltak jelei árerősödésnek, amit a shorts chart ugyanilyen tempójú csökkenő mozgása is megerősíteni látszott, viszont a hétvégi semmittevésnek köszönhetően, az erősödés lehetősége  eléggé elhalványult.
A tegnapi hét indító mozgás, nem sokat változtatott a helyzeten, sőt semmit, ami a bikák részéről egy 3 napos csökkenés után fordulatot is eredményezhet.
A macik mozgása 4 napja teljesen behalt, úgy viselkednek mint egy megsebzett vad, ami elbújt a bokorban, viszont ha meglátja a vadászt, akkor támad, jobbik esetben ellenkező irányba elszalad, tehát ebből így következtetést levonni lehetetlen, csak az áremelkedést elősegítő csökkenésben reménykedhetünk!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/xeztbkx8/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/VJelmgOI/

"Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RVaey8LF/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NYlgFalH/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vB3fAzCc/
https://www.tradingview.com/x/bgIYUnlw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/l72Ili2i/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

4k sokadjára, vajon most siker mögöttünk hagyni?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.27!

BTC, hát nem tudom mit gondoljak, de arra biztosan nem kellene gondoljak, hogy ebből csökkenő irányú mozgásra kellene számítsunk. Ez a tegnapi 3,898$-os negatív csúcs, elmarad a sárga, így meg nem erősítette támasztól, tehát az a dupla aljból történő visszafordulás, már nem itt és nem ebben a formában fog megvalósulni.
Amiét nem zuhant be jobban az ár, az a kék körrel is megjelölt, kék oldalazó sáv támaszára történő vissza-teszt utáni határozatlanság! Ugyanis, ha itt kicsit nagyobb a tempó, akkor az a 21.-ei 120$-os maci csomag ismét bevetésre került volna, de mivel nem volt meg az ehhez szükséges támogatás, így a semmibe nem dobtak bele egy ekkora csomagot, amely egy hirtelen visszarántással az előző 120- as csomag hasznát is elvihette volna.
És akkor hogy tovább? Mert ebből, tovább kellene lépni hamár kiharcoltuk újra a 4k-s szintet.
A lila színnel látható 2 hónapos emelkedő trendvonal, ez elég nagy veszélyben volt tegnap, de mint látjuk sikerült fölé kerekedni, így a 4,067$-os előző csúcs átlépésével folytatódhat az  építkezés.
A 4,193$-os előző csúcs átlépésével folytatódhat emelkedő trendben való mozgás, ami remélhetőleg a 4,400$ környéki ellenállási  zóna fölött jelöli ki a következő csúcsot, amelyet nagy valószínűséggel korrekció követ és ha ezáltal tovább rajzolódik a trendvonal, akkor az veszélybe legközelebb valahol 4,100-4,200$ környékén, április 2. hetének magasságában kerülhet.
Tehát itt már kicsit hosszabb távra is elgondolkodtam, mivel rövidtávon egyszerű a feladat, átlépni a 4,067$-os csúcsot, majd ha kell egy vissza-tesztel megerősíteni a szándékot és legalább a következő, előző csúcs által kijelölt ellenállást, tehát a 4,193$-os csúcs magasságát elérni!

4 órás idősík, továbbra is az órás mozgás kicsit tömörebb összefoglalását jelenti, ahol jól látszik az a két hónapos emelkedő trendben való mozgás, ami ha már jelenleg ilyen konkrétan visszafordulni látszik a trendvonalról, akkor a következő hullám 4,500-4600$ magasságába is eljuthat. Az a április közepére valószínűsíthető következő  trendvonal megközelítés után, sokkal nagyobb ugrásra lenne szükség, mint ahogy azt az 5k magasságát elérő nyíllal jelzem, különben nehéz feladat lesz 6k felé történő ugrást megvalósítani.
Tehát még két hét múlva is ott tarthatunk, ahol most és ha nem sikerül egy nagyobb határozott ugrással továbblépni, akkor a 3k környéki támasz zóna sok szeretettel várja az árat!

Napos:  a tegnapi napot nevezzük egy kis megbotlásnak, amit egy csekély 4,001$-os szint fölötti zárás esetén el is felejthetünk, megbocsájtani csak akkor tudjuk, ha ezzel a lendülettel a piros emelkedő háromszög 4,193$-os ellenállásáig eljutunk. De hogy a továbblépés esélyét is megadjuk, ennek a háromszögnek az elhagyása előtti napon, még ne érjük el a 4,193$-os ellenállást, ezzel lehetőséget biztosítva a következő napi gyertyának a háromszög határozott gyertyával történő elhagyására, majd ezzel a lendülettel várnánk a 4,452$-os szint fölé érkezést.  Ebből a magasságból szinte biztosan számíthatunk korrekcióra, amelynek nem kellene visszahozni az árat a piros háromszögben, sőt a lila trendvonal alá sem!
A volume oszlopoknál, a 4,000$ fölötti mozgás megerősítéseként, várnánk a piros ellenállást elérő, zöld oszloppal történő kiugrást,  ami ha még mindig marad a szűk fekete négyzetben, akkor az nem feltétele mutatja azt az erőt, amire nekünk a 6k fölé érkezéshez szükségünk volna, de az ennek az irányába vezető út zöld lámpáját felvillanthatja.
Az RSI, ahogy azt néhány nappal ezelőtt, a kék meg nem erősített támasz átlépését követően reméltem, megérkezett az alsó zónában, amely megérkezést szerencsére a gyertyák nem követték. Ebből az alsó zónából remélhetően sikerül visszafordulni, ahol már a gyertyák is mutatják az ennek megfelelő emelkedő mozgást, majd a felső zónába érkezés követően, a kék nyíllal felvázolt módon, kicsit határozottabb kiugrásszerű mozgás is megvalósul!
Végül ismételten felhívom a figyelmet arra a 3k környéki támasz zónára, ami akármelyik pillanatban magához szólíthatja az árat, ennek elkerülése érdekében kellene sürgősen kimozdulni, az utóbbi 1 hónap apró gyertyái álltál megvalósított alvajárásból!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák tegnapi teljesítménye egyenlő a nullával, ami még kicsivel mindig jobb, mint az azt megelőző 3 nap csökkenő irányú mozgását folytatták volna! Ebben további pozitívumot, a másik oldalon, tehát a macik fekete támaszt elérő mozgásában kell keressük, ami így a 20.-ai határozott irányváltást követően, a fekete támasz alá kerülés esetén, a piros körrel jelzett területig is folytatódhat.
Ennél nagyobb segítséget, legalábbis a macik részéről nem kaphatna az áremelkedés, mint a piros körbe érkezést követően. Tehát ez elég világos, hogy a jelenlegi áremelkedés elmaradása nem fogható kizárólag a macikra, problémák inkább longs oldalon keresendők, amely problémák nem is igazán problémák, csak még nincs itt az a pillanat, nem érkeztünk el ahhoz a bizonyos senki által nem tudott időponthoz, ahol azok a bizonyos nagy bálnák is úgy gondolhatják, hogy teljesen kimerült a shorts oldal, ezáltal nincs mire várni indulhat a hajó!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/YipcNiIG/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/BmME3XGk/

"Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9F0H3LZf/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/pNm2mjxo/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1rq57b7k/
https://www.tradingview.com/x/A3WMAIJT/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/l72Ili2i/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

4k nehezen enged, de ha mégis, az nagyot is szólhat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.28!

BTC, tegnap délelőtt még úgy tűnt, a jelenleg látható piros Elliott 3. hullám magasabbra is eljuthat, legalább a 4,074$-os ellenállásig, viszont ez a 4,043$-os magasságban kifulladt, de így is szépen teljesített az a hullám. Ezt követte egy kisebb korrekció, ami tökéletesen megfelelt az Elliott 4. hullám feltételeinek, majd vártuk volna immár az 5. hullámban azt amit a 3.-kal is jó lett volna elérni, tehát a 4,074$-os ellenállást, de végül ahogy látjuk ez sem jött össze és az impulzust  3$-al a 3. hullám fölött le is zártuk.
Kár érte, hogy ilyen nyúlfarknyi sikeredett a végjáték, de talán az ABC korrekciós mozgás után, hasonló piros Elliott hullámmal sikerül folytatni. Tehát egyelőre arra várom hogy az ABC hullám, talán a 200-as mozgóátlagon megpihenve záródjon, majd folytassuk hasonló lendületes mozgással, mint ahogy ezt a piros Elliott is megvalósította.
Zöld színnel már egy sokkal nagyobb hullámra és lehetőséget kaphatunk, ezzel kellene nagyjából 4,500$ magasságába megérkezni, ehhez azonban annak a következő piros Elliott hullámnak, ami a kék ABC hullám zárása után várnánk, annak a jelenleginél sokkal fürgébb mozgással kellene felfelé törni!
A probléma nagy valószínűséggel a fürge mozgásnál lesz, amit valami pozitív hírnek is alá kellene támasztani, mivel csak úgy a semmiből nem fog kialakulni ez a fürge mozgás, hacsak nem egy jól megtervezett pumpálással valakik ezt össze nem hozzák!

Napos:  a tegnapi bő 100$-os eredménynek is örülni kell, főleg hogy mostanában ezek ritka események, ami viszont a leglényegesebb, hogy a két nappal ezelőtti határozottnak induló csökkenő mozgás gyertyájának a 4,001$-os nyitási szintje föle sikerült zárni. Ennek a fölé zárásnak remélhetőleg az lesz a folytatása, amit egy ilyen határozott visszafordulás után látnunk is kellene, tehát folytatódó erősödést!
Gondolom egyértelmű hogy itt a piros háromszög ellenállásának a megtámadása lenne a cél, majd kilépés után a 4,452$-os szint fölé zárás vagy felszúrás és ezt követően vissza-tesztelni a piros háromszöget, ami ha kiállja a próbát, akkor megérdemelten indulunk harcba az 5k-s magasságért!
Az RSI mozgása miután megcsippentette az alsó zónát úgy néz ki sikeresen megindult felfelé és ha szerencsénk is van, akkor a felső zónában érkezést követően a piros háromszögből is határozott mozgással legalább egy 200$-os emelkedést sikerül összemuzsikálni. De mivel a 200-as mozgóátlag is egyre lejjebb kerül, így még ennek az elérésében is lehet gondolkodni, ami egy plusz 200$-os felszúrással megvalósítható!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi ár szempontjából pozitív napot, itt is szinte ugyanazzal a két nappal ezelőtti gyertyának nyitási szintje elérésével megvalósították a bikák, ezt kellene most folytatni, de mint látjuk ez nehézkesen indul. Remélhetőleg a nap további részében a 25k-s magasságba sikerül felkapaszkodni, ami elérhetné a múlt heti csúcsot, tehát ennek pozitív kihatása lehet a folytatásra!
A macik ismét tálcán kínálják fel a lehetőséget, de ezt a lehetőséget egyelőre még a bikák nem ismerték fel, pedig ha megnézzük elég szépen benéztek a fekete támasz alá, sőt lassan a 17-18k-s támaszokat is súrolják, tehát ennél egyértelműbb jelzés a bikák számára nincs!
A shorts 2017-es évére visszatekintve, hasonló határozat csökkenő mozgás alakul ki 2017 október 18. és 2018 január 24. között. Ebben a  december 18.-ai csúccsal 15k-s erősödést varázsoltak össze a bikák, itt azonban még kitartó volt a csökkenő trend, erre még egyszer ráugrottak a vevők, ez újabb 6k-s erősödést eredményezett, de itt már nem igazán új ATH-ban és szépen a 17,200$-os magasságból óriási zuhanás kezdődött, amit most bő 1 évvel később sem igazán tudtunk még kiheverni.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/hnEo7hBH/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/EPhJIVj5/

"Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9aAKgTil/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7eKkJLOk/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/G0F513AF/
https://www.tradingview.com/x/A3WMAIJT/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/l72Ili2i/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy gyenge 4k-nál, csak egy erős 5k mutatna jobban!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.29!

BTC, a piros Elliott 3. hullám zárása utáni 4. korrekció még rendben volt, viszont az 5. hullám még nyitott, vagyis még az az új 4,069$-os csúcsot se vehetjük biztosra!
Tegnap már konkrét impulzus zárásról írtam, mint utólag kiderült hibásan! A hiba ott van keresendő, ahol a két 4,005$-os csúcsot is megjelöltem, ezek közül a 2. 4,005$-os leszúrás, ha legalább 1$-ral lejjebbre, tehát 4,004$-os szintre mutat, akkor már az a levegőben lógó kék ABC hullám is lezárul, amelyet most az új 4,069$-os csúcsból kell várjunk, feltéve hogy időközben nem módosul a piros impulzust lezáró 2 felszúrás.
A tegnapi körkép Facebook posztja alatt, a kék ABC hullám esetleges sikertelenségre már az este felhívtam a figyelmet, igaz egy egészen más okból, méghozzá a short pozíciók tegnapi és az azt megelőző napok jelentés csökkenése okán, ami egyelőre csak azért nem vezetett jelentősebb áremelkedéshez, mert a long oldal ezt ismételten nem a legideálisabb módon használja ki.
Az ABC hullám kialakulásának lehetőségéről nem mondunk le, viszont ha időközben a bikák felismerik a macik ismételt szorult helyzetét és azt kihasználják, annak csak néhány száz dolláros kiugrás esetén lehet érdemi hatása, amely ok miatt szívesen elengedném ezt az Elliott hullámokban való gondolkodást!
Ezt az utóbbi kettő 4,069$-os felszúrást, kellene tehát a piros impulzus zárásaként tekinteni, ebből kiindulva a mai napot a kék A hullám és esetleg a B korrekciónak megfelelő mozgással tölthetjük, de mint írtam, ezt a szöszmötölést szívesen elengedjük, ha egy nagyobb kiugrással, megerősítjük a 4k fölötti keresnivalónkat!

Napos:  ha már ezt az Elliott hullám témát ismét előhúztam, akkor itt napos nézetben is nézzük meg mire mehetnénk ezzel a gondolattal!
Nem csak most, hanem a december 15.-ei 3,157$-os mélypontot követő 1000$-os erősödés, majd a 650$-os korrekciós alj kialakulása után már felmerült az Elliott hullámban való továbblépés lehetősége, de az-az oldalazó mozgás, amibe jelenleg 4 hónappal később is be vagyunk szorulva, tehát ez a lehetőséget elhalványodott, de mint lehetőség, az oldalazás következtében fennmaradt!
Túl hosszú ez a 4 hónap ahhoz, hogy ebből egy kiugrás esetén még a decemberi Elliott hullám lehetőségre alapozzunk. Helyette viszont itt van az a januári 800$-os erősödés, amelynek volt egy 500$-os, Elliott hullám keresés tekintetében tökéletes korrekciója!
Tehát ha jól megnézzük, ez a mostani lehetőség, ugyanaz mint a decemberi lehetőség, már csak a dolgok nehezebbik részét kell megvalósítani, a 3. hullámban megindulni és hogy ennek az Elliott hullámnak értelme, majd ereje is legyen, valahol 6800-7000$ magasságában kellene megpihenni!
A tegnapi gyertyáról sok mondanivaló nincs, ugyanaz a szürke semmitmondó, amely az utóbbi hetek mozgását is meghatározta! Ez a szürkeség uralkodik a volume oszlopoknál is! Kisebb pozitívum, talán az RSI alsó zónáját megcsippentő, majd emelkedést mutató mozgása jelent, de ahogy már néhány nappal ezelőtt is említettem, a felső zónába érkezést, a gyertyáknak is honorálni kellene pár száz dolláros kezdő kiugrásszerű emelkedéssel, illetve ha újra megemlítjük az Elliott 3 hullámát, akkor még ezt sem nevezhető kiugró sikernek, de kezdeti lépéseknek tökéletesen megtenné.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: rossz úton járnak a bikák, pedig ha tudnák, hogy a macik a rosszabbik irányba haladnak,  biztosan módosítanának az útvonalon! Az viszont kizárt, hogy ne tudnának a short oldal szorult helyzetéről, de ahogy már a 2018-as év utolsó negyedévében is elég nyilvánvaló volt, hogy nem véletlen az ár alacsonyan tartása, tehát a bikák nem rossz úton járnak, csak valakit rákényszeríti őket arra, hogy ezen az úton maradjanak, még akkor is ha teljesen nyilvánvaló, sokkal többen már a másik úton szeretnének járni!
A shorts chart mutatja is macik rossz haladási irányát, ennek ellentétes irányú mozgását nem fedezhetjük fel a longs oldalon. Sok lúd disznót győz alapon, ha türelemmel kivárjuk, ennek is lehet eredménye és habár a bikák egyelőre nem csaptak le a tutira, a shorts chart 17-18 k-s támaszainak eleste, néhány nagyobb bálnát talán ráébreszt a helyzetben rejlő lehetőségekre!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/VyWJY0Em/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/uRoyomvt/

"Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/of35Z3EO/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YZ5KpuJR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/xkuNB91U/
https://www.tradingview.com/x/A3WMAIJT/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/l72Ili2i/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A hétvége ritkán hoz felélénkült mozgásokat, de lehetnek kivételes hétvégék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.30!

BTC,  biztosan túl sok ami nálam a chartra fel van rajzolva, ettől függetlenül teljesen jól átlátható a különböző színeknek köszönhetően, ha ezen akad fenn valaki, akkor máshol van a probléma! Tehát nagy a zűrzavar, nehéz kibogozni mik lehetnek a valós szándékok, de megbirkózunk vele, a stratégia pedig mivel egy más sokkal nyugodtabb gondolatmenetre épül köszöni, jól van!
Van egy piros Elliott hullámunk, ami 3.-4. hullámok pontos helyének megtalálásával küzd napok óta és ha nem tévedünk nagyot, akkor az impulzus a 4,200$-os ellenállás környékén kellene záródjon, majd a kék hullámban korrekció. Ezt az Elliott hullámot mivel sokadjára módosítottuk, nem okozna meglepetés, ha végül dobhatnánk a kukába.
Ugyancsak piros színnel egy emelkedő és nyíló éket is feltudunk rajzolni, ami az Elliott 5. hullámához is tudna alkalmazkodni, majd a kék ABC hullámmal ebből ki is tudna lépni csökkenő irányba!
Három lila emelkedő trendvonal látható a képen, ebből az alsó a legerősebb, a középsőnek igazán már nem kellene szerepet adni, annak a bizonyos 3,898$-os áttörésnek köszönhetően, a felsőnek egyelőre egy apró trendben van szerepe, ami a piros Elliott hullám alakulását követi és ha az impulzus 4,200$ környéken zárul, majd az ABC hullám visszahozza az árát 4,040$ környékére, akkor értelmét veszti.
Ettől a 4,040$-os visszalépéstől szívesen eltekintenék, viszont ez csak úgy jöhet össze, ha egy-két napon belül jönne az a pár száz dolláros kiugrás, amelynek a lehetősége napok óta adott!
Összefoglalva, ezt az órás chartot csak azok nézegessék, akiknek igazán sok idejük és még több türelmük van, ha nem jön össze most, akkor majd összejön legközelebb, de előbb vagy utóbb biztosan!

Napos:  tegnap ismét egy százassal emeltük a tétet, de ez még mindig kevés, viszont ha azt nézzük, hogy az RSI felső zónába érkezést követően várnánk az ár piros emelkedő háromszöget elhagyó mozgását, akkor még nem vagyunk lemaradva semmiről.
Az RSI jelenleg a felső zóna alját súrolja, tehát még nem dőlt el, belépünk-e a zónába, amit ha követni akar az ár, akkor egy bő 100$-os erősödésre minimum szépség van, de hogy ennek hatása is legyen, inkább egyezzünk meg 150-200$ szükségességében!
Ezt a tegnapi 100$-os erősödés és a két nappal azelőtti szintén 100$-os emelkedést, a volume is szépen mutatja, de még mindig elmarad a piros ellenállástól, amit tökéletesen csak a piros háromszöget elhagyó remélhetőleg határozott emelkedés tudna megvalósítani.
Tehát a kérdés továbbra is nyitott, mi is a célunk, a 3,000$ környéki támasz zóna, amit a hónapok óta tartó oldalazás következtében elfárad ár, napok alatt könnyen elérhet vagy az 5,000$ környéki ellenállási zóna, amelyet átlépve várnánk hogy legalább 6k fölé is elszaladjon az ár!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: várnánk hogy a bikák megtudjanak felelni a helyzetben rejlő lehetőségnek, de mint látjuk nem igazán sikerül, mivel már lassan 6. napja döntésképtelenek. Nagyon nem mindegy, a 20k-s vagy a 29k-s irányba folytatják, a kiválás oka egyelőre érthetetlen, főleg úgy hogy a macik egyértelműen át szeretnék adni az irányítást, ha ezt a bikák végre átvennék.
A macik tegnap kicsit összekapták magukat, de a helyzetükön sokat így sem tudtak javítani, még az előző napi gyertyát sem tudták betakarni, de mivel így is elég kövérre sikerült a gyertyájuk, az esély adott további erősödésre. De arra is, hogy a 17k-s támasznak harmadjára nekifutva, beessenek abba az alsó 3-4 ezer zónába, amit már február 24. óta várunk, azzal a céllal hogy talán ez a mélység már megfelelő megerősítés ár szempontjából egy bika trend elindítására!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/0a6nkKJ7/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/twWSBDVE/

"Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/6XgqRkeV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VvGIZkLJ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7XmGrXLp/
https://www.tradingview.com/x/xZOCEAty/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/D1pNmPkE/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Az ETH elég látványosan arra vár, hogy a Bitcoin magával húzza és azzal az 56$-os piros háromszög által felkínált lehetőséggel élni tudjon, viszont az is jól látszik, ha a Bitcoin 3k-s irányba gondolkodik, elkerülhetetlen a 100$-os szint újbóli meglátogatása! https://www.tradingview.com/x/iPPTcmyY/
DASH, a piros emelkedő csatornában február 24.-e környékén vártuk volna a C pontba megérkezést, de az azóta is tartó oldalazásnak köszönhetően, erre még mindig várunk, talán 117$-os ellenálláson ez is összejön. Hasznot itt csak akkor tudnánk realizálni, ha a 117 és a 150$-os ellenállás közötti távolságot, egy hirtelen kiugrással hozná össze a mozgás, mivel így esély van a korrekció utáni 117$-os pozíció újbóli megnyitására. https://www.tradingview.com/x/LvAixQbT/
LTC egyelőre követi azt a piros ívet, amellyel talán elutazunk a 83$-os ellenállásig, de haszon realizálásra itt is csak akkor nyílna lehetőség, ha esetleg most felugranánk a 83 vagy a 106$-os ellenállásra. A 83$-os felugrás esetén az 55$-os pozíció, 106$-os felugrás esetén a 83$-os pozíció kerülne zárásra, de az is befolyásolja a döntést eközben a Bitcoin mozgása hogy is alakul. https://www.tradingview.com/x/yAtGadU7/
NEO, miután úgy néz ki december 15.-én az 5.41$-os szinttel elértük a megfelelő mélységet, a kék emelkedő háromszögből 10$  fölé vártuk volna az árat, ami február 23.-án össze is jött, de megfelelő erő híján rögtön vissza is estünk az 50-es mozgóátlagra. Tehát 100 napja várjuk, hogy megtudjon kapaszkodni az ár 10$ fölött, de jól érzékelhető módon ez a Bitcoin segítsége nélkül itt sem fog sikerülni, reméljük hamarosan megérkezik ez a segítség! https://www.tradingview.com/x/S4odFu1h/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vasárnap, napsütés, hagyjuk is a chartokat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.03.31!

BTC,  még az 50-es mozgóátlag fölött, ez a fölött azért kiemelendő, mert már nagyon a 4,000$-os szint felé kacsintgat az ár, amely irányba ha most indulna meg az ár, akkor a piros impulzust nem tudnánk lezárni. Tehát itt még egy utolsó 100$-os nem kiugrásra, hanem egy kiugrásszerű emelkedésre volna szükség, utána nyugodtan korrigálhatunk.
Ha az impulzus sikeres zárásának esélyét kellene megtippelni, arra nagyon kevés százalékos esélyt adnák, de mivel ezt kiugrással kellene teljesíteni 1% is elegendő. Ezt a kiugrást talán segíti, a piros ékben való mozgás, még egy utolsó ellenállás meglátogatásának lehetősége, talán még az 50-es mozgóátlag is segítség amíg át nem szakad,  illetve ha a short pozíciók száma nem kezd el jelentős növekedni, esetleg a longs pozíciók a 23k-s kapaszkodót el nem engedik.
Az emelkedés ellen szól, a hétvégi ingerszegény hangulat, a 2. napja ismételten meghatározó oldalazásszerű mozgás és hogy 5. napja benne vagyunk egy kisebb emelkedő trendben, ami viszonylag lassan mozog és az oldalazásoknak köszönhetően elfáradni látszik.
A volume az utóbbi két napban leülni látszik, de ha jönne néhány nagyobb zöld oszlop, talán hasonló eredménnyel járhatnánk mint a kék oldalazást megelőző illetve követő durván 100$-os emelkedésnél, csökkenéshez természetesen piros oszlopra lenne szükség!
RSI lefelé tart, ez addig jó nekünk míg az ár nem követi, de ha olyan végeredményt sikerül elérni, mint a kék oldalazásnál vagy a 4,052$-os leszúrásnál, akkor no problem, viszont még az sem kizárt, hogy az alsó zónát el sem éri, hanem a jelenlegi középtájról újra felfelé veszi az irányt!
Lesz itt még egy Ribbon indikátor általi jelzés, ezt majd külön hozzászólásban a Facebook poszt alatt, amely jelenleg még nem jelez problémát, viszont ha az 55-ös átlagát 4,080$-os szinten áttöri egy  határozott maci gyertya, ott már kezdődhetnek problémák!

Napos:  a tegnapi gyertyát nem látjuk, mert szinte nincs is, ami még nem probléma ha az előző napi 100$-os, szintén nem egy óriási, de jónak nevezhető teljesítmény után vagyunk egy nappal. Ezek a nagyobb elmozdulás utáni kivárások, arra mindig jó hogy előkészítsenek egy következő napi remélhetőleg jó teljesítményt vagy ennek hiányában, az azt megelőző napokban összeszedett hasznot hipp-hopp el is vigyék. Erről a hipp-hopp haszon elillanásról órás idősíknál bőven kitértem, ettől függetlenül reméljük nem így lesz, amit itt napos nézetben az RSI felső zónában érkezés talán már elő is jelez és ez a durván két hete várt 4,400$-os ellenállási zóna elérésre esetleg átugrása kerül!
Ebben az utóbbi mondatban elrejtett optimizmus, tőlem nem meglepő hozzáállás, viszont bármennyire lehetetlen küldetésnek tűnik, pozitív elmozdulást kell várjuk, ha mégsem így alakul, akkor mint már sokszor írtam semmi probléma!
A legalsó, tehát a 4. 3,600$-os pozíció,  jelenleg 14%-os haszonnal pihen, de örömmel engedjük ha ezt a 2,965$-os támaszon a nagyobb haszon érdekében lecserélhetjük. Tehát van 14% hasznunk, ebből lehetne 24% a 4,400$-os  ellenállási zóna fölé megérkezéssel vagy 40-45% 5k-s magasságban esetleg 70-75% 6k fölött!
Viszont ha ugyanezt a 2,965$-os támaszról várhatjuk, majd egy remélhetőleg sokkal erősebb long trendben való mozgásnál, akkor 5k-s magasságban nagyjából 70%, 6k körül pedig már  teljesen tökéletes 100% haszonnal, akár már ki is szállhatunk a 2,965$-os pozícióból, amit én nem fogok megtenni, mivel van még pozíciónk a 4,950$, 6,180$ és 7,500$ magasságában is, tehát egy 6k-s magasságból 3k-ra nem várhatunk korrekciót, de a 4,950$-ra igen!
Ezekből a két legmagasabb 10k kerül kerülhet csak zárásra, mivel reményeim szerint 6k magasságig korrigálunk vissza, de pontosan ez is majd csak az után dől el, miután a jelenlegi remélhetőleg 6k-s magasságában kiépül az a csúcs, amin a 10k magasságából korrigáló ár meg tud támaszkodni!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák tegnap is csak annyit tudott hozzátenni, mint az azt megelőző 4-5 napban, ami így összességében a nagy semmi! Ez a nagy semmi jelenleg ott tart, ha az előző napokhoz igazodik, akkor 1 kisebb bika gyertyával nagyjából 500 egységnyi emelkedést tudnak hozzátenni, ennek minimum a duplájára, de hogy értelme is legyen legalább a 3x lenne szükség! Nem beszélve arról, ha naponta sikerülne 1k egység pozitív elmozdulást megvalósítani, az mekkora segítség lenne a 6k-s irányba tartó ármozgásnál!
Könnyű dolguk határozott bika pozíció növekedésnél sem lenne, mivel ehhez maciknak is lenne némi beleszólása és ha így nézzük, a jelenlegi 20k környéki shorts mozgás, talán azért nem mutat nagyobb aktivitást, mivel ezt a másik oldal felélénkült mozgásának kellene kiváltani, ez azonban jelenleg még hiányzik. Persze az is lehet, hogy a macik tényleg szarban vannak, amit tudtak short irányba kipréseltek magukból és hogy újra lendületbe tudjanak kerülni, a bikák részéről kellene némi vérfrissítés a rendszerbe, amit sok szeretettel várunk!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/YwRYGml8/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/pGLBGgL1/

"Hetes nézet: zöld körrel azt a 9 héten át tartó bizonytalan mozgás jelöltem, ami  tavaly novemberben elég rosszul sült el, viszont ha megnézzük a jelenlegi bizonytalan oldalazás, már a 11. hétbe is belépett, tehát ennek alapján már ideje lenne látni a megoldást.
Az oldalazás a teljes sötétséget is jelenti, amelyben semmilyen irányfény vagy jelzőlámpa nem segít a helyes út megtalálását, csak remélni tudjuk, hogy az alagút végén zöld jelzést kapva mehetünk tovább!
Hangjelzés a sötétben is működhet, amely egy igazán jó hír esetén mégiscsak a zöld út irányába segíthetné az árat, ehelyett jelenleg csak néhány vészjósló szirén hang utalgat a piros irányba, de jól tudjuk hogy ezekre, hacsak nem biztos információra támaszkodó valódi hírek, nem szabad alapozni!
A múlt heti gyertyánk a 4,000$-os ellenálláson zárt, természetesen ez csak növelte a bizonytalanságot! Ettől függetlenül, az előttünk álló hétnek is úgy kell nekifutni, hogy minimum egy 500$-os valamelyik  irányába eldőlő konkrét gyertyát kapunk végeredményül!
Nyitott kérdés továbbra is 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének sorsa, illetve hogy a 4,000$-os ellenállás átlépésével megerősödik-e az emelkedő trend, amelynek a csúcsa, várhatóan erős alapja lesz az új, minden idők legmagasabb csúcsát kialakító hullámnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/UURsRPJw/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5Ktv35ia/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6GBNMf5E/
https://www.tradingview.com/x/xZOCEAty/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/D1pNmPkE/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Április, ha most elültetjük a magokat, szárba szökken a termés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.01!

BTC,   sakkal lassabban mozgunk, mint a piros impulzus lezárásához szükséges volna, tehát az egész hétvégés pihenés után még mindig ott tartunk, ahol pénteken a 4. hullám lezárása remélhetőleg megtörtént.
Tegnap ígértem hogy a Ribbon indikátorra kitérek, elmaradt, de mivel senki nem hiányolta és nem is történt olyan dolog, ami jelzés értékkel bírt volna, azért nem maradtunk le semmiről.
A Ribbon jelzés tulajdonképpen ez lett volna, ha legalsó 55-ös átlag alá zár egy határozott maci gyertya, ez nem történt meg és ahogy látjuk sorozatban 3 határozat leszúrás csak beijeszteni volt képes! Tehát egy konkrét, jelenleg a 4,099$-os szint alá zárásra lenne szükség a csökkenő irányjelzéshez, ami még mindig nem jelent 100%-os csökkenő mozgást, ehhez még az átlagoknak is át kell fordulni, viszont ha ez megtörténik, akkor már a 4,000$ környéki megérkezés elég biztosnak nevezhető.
Az ABC hullám változatlanul hagyom az eredeti helyén, csak azért hogy lássuk hol lett volna ideális a hétvégét nem átaludni, ettől függetlenül a legutóbbi leszúrás utáni határozott emelkedő mozgás jónak tűnik, de a 4,200$ környéki célszint már kevés lehet, ezt legalább egy százassal meg kellene toldani.

Napos:  minden feltétele adott annak, hogy a piros emelkedő háromszöget, akár már a mai napon elhagyjuk, ehhez konkrét jelzést ad az RSI felső zónában látható elég határozott plafon közeli állapot. Hiányérzet  a bika pozíciók változatlan 23k fölötti száma miatt lehet, illetve ezzel szemben kisebb problémát a macik tegnap is emelkedő pozícióinak száma, de mivel ők is hetek óta kínlódok, elképzelhető hogy csak pillanatnyi fellángolás. Átléptünk áprilisba és bízunk abban, hogy ez az április ugyanolyan lesz mint a 2017-es április vagy akár a tavalyi, amikor 6,500$-os szintről néhány dollár híján 10k magassága sikerült erősödni!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák elég érthetetlen módon, de nem nagyon akarnak tenni a cél érdekében és mint látjuk akkora a probléma, hogy már egy hete keresik a helyes irányt. Ezzel szemben a macik, ismét egy szorult helyzetből igyekeznek visszakapaszkodni, sokkal sikeresebben mint ezt a bikáktól várnánk! Ahhoz viszont mindkét oldal teljesítménye nagyon kevés, hogy ár szempontjából jelentősebb kiugrást vagy bezuhanást kellene vizionáljunk.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/b0v1A95S/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/tgbtxSuc/

Hetes nézetnek is szüksége lenne a sokkal intenzívebb mozgásra, főleg azért hogy a 4k-s szerintem fontos ellenállástól minél jobban eltávolodjunk, de ahogy ezt egy következő piros ellenállással 4,452$-os magasságban is jelzem, itt egy nagyon veszélyes zónában vagyunk, ahonnan a 2,965$-os támaszra történő zuhanás egy hét leforgása alatt is összehozható.
Tehát  most mindenképp tolni kell a szekeret, áttolni a következő ellenálláson is, majd ideális pihenő csak az 50-es mozgóátlag, jelenleg 5,700$ környéki érintése után következhet, amit akár egy felszúrással történő elérése után kellene lássunk, de talán egy a 4,950$-os ellenállásról történő, piros csatorna vissza-tesztelés is megoldja a problémát, ezzel talán a tavaly novemberi 6k környéki szintre sikerül felkapaszkodni!
Zöld színben ugyanolyan 9 hét van bekarikázva, mint a tavaly novemberi zuhanást megelőzően, ebből a 9 hétből már 2 hete kifutottunk, ez remélhetőleg jelzés arra hogy nehezebb további határozott zuhanást összehozni, ebből kifolyólag a nagyobb haszon elérése érdekében, talán többen gondolkodnak felfelé.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/s6572byW/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/LiWOhQJP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zXuP7DWg/
https://www.tradingview.com/x/vRA8wUSp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kOHc6a5c/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Minőségi vetőmag került a földbe?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.02!

BTC, szóval órás tekintetben vártunk egy határozat impulzus lezárást, az elvárást nagyjából 600$ plusszal sikerült teljesíteni, csak hát ezzel értelmetlenné vált az impulzus, tehát a folytatásban várt ABC korrekciós hullám itt már nem játszik!
Ezzel a 700$-os kiugrással, annyit haladtunk előre, mintha a piros impulzus zárás után megcsináltuk volna az ABC korrekciót, majd egy következő impulzust sikerül összemuzsikálni. Viszont ahova ezzel a kiugrással eljutottunk, az a 4,452$-os felső szinttel rendelkező ellenállási zóna elég nyilvánvaló átlépése, tehát ezzel nyitottunk egy új fejezetet órás mozgásban.
Az új fejezet arról kell szóljon, hogy a most átlépett ellenállási zónába vissza-korrigáljuk vagy konkrétan vissza-teszteljük a 4,452$-os támaszt! Ezzel a visszafelé mozgással, a továbblépés mikéntjét kellene megalapozni, az én elképzelésemben ha csak vissza-teszteljük a 4,452$-os támaszt, azzal a folytatásban 5k körüli célszintben számolhatunk, ezzel szemben ha az ellenállási zónába, ami ugyebár mivel fölötte vagyunk már támasz zóna, szóval ebbe ha látunk egy határozott korrekciót, majd ugyanilyen határozottan erősödéssel folytatjuk, akkor ez már napos tekintetben is szerepet kapó játékos, tehát a 6k fölötti célszintben kellene gondolkodjunk.

Napos:  tehát órás tekintetben nyitottunk egy új fejezetet, ami a kiugrás utáni mozgással fog tovább íródni, itt napos nézetben még benne vagyunk egy a novemberi visszaeséskor nyílott fejezetben, amelyet akár 3 részre is oszthatnánk, 1. rész a zuhanás, 2. az elég hosszúra nyúlt 4 hónapos oldalazó mozgás, 3. rész egészen a tegnapi kiugrásig csökkenő irányba is íródhatott volna, de nem így történt és elkezdtük a 3. részt felfelé írni(remélhetőleg nem a kukában landol). Ahogy már a órás kitérőnél is írtam, itt az elég vékonynak látszó, de annál nagyobb jelentőséggel bíró 4,400$ környéki támasz zóna hirtelen meglátogatása, majd ugyanilyen hirtelen távozás vezethet célra, amely így tovább írná a 3. részt, de a fejezett továbbra sem kerülne lezárásra.
A volume megcsinálta és egy zöld oszloppal elérte, azt a piros ellenállást, amelyik így nagyjából ugyanazt mutatja, mint az előző fekete négyzetben, azzal a különbséggel, hogy most lezárásként nem egy piros oszlop, hanem egy zöld kiugrással is alátámasztott oszlop a végeredmény.
RSI felső zónába érkezését, napok óta nagy érdeklődéssel figyeltük, megtámogatásra kerül-e a tegnapihoz hasonló kiugrásszerű emelkedéssel. A folytatásban is érdekes információkat adhat az RSI csíkon látható mozgás, ugyanis ha ár tekintetében korrekciós mozgást várunk a támasz zónába, azt tökéletesen követhetné az RSI alsó zónájába történő visszaérkezés!  Majd ahogy a mostani végjáték előtt is láthatjuk, várnánk újra a felső zónába érkezést, amit a jelenlegihez hasonló módon kellene megtámogasson egy kiugrásszerű emelkedés, ezzel kellene megérkezzünk minimum az 5k fölötti jóval szélesebb ellenállási zónába.
Ez a jóval szélesebb ellenállási zóna, jóval nagyobb problémát is jelenthet, ugyanis ha jól gondolkodok itt kell eldőlni annak a kérdésnek, 5k, 6k vagy 7k magasságában épül ki az a csúcs, amely majd annak a csökkenő hullámnak lehet támasza, ami a még szintén nem tudod 8k, 9k vagy 10k magasságból kell megérkezzen, de ez még csak egy hónapok múlva előkerül a történet.
Tehát ez a kiugrás még nagyon friss élmény, ezért konkrétumokban kár gondolkodni, folytatódhat akár még az 5k fölött zónába vagy már a korrekciós fázist előkészítő történet részeként, figyelünk mint hal a szatyorban, amelynek részeként napos zárás a 200-as mozgóátlag 4,650$-os szintje kerül történhet, ezt követheti holnap egy semmitmondó pihenőnap, majd a 4,400$ környéki támasz zóna elérésével további útba igazítást kaphatunk!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerintem most nyert értelmet a március 15. és 22. közötti 3k egységnyi határozott emelkedés, amelynek fele később lemorzsolódott, de az utóbbi egy hét elég feltűnő egy helyben toporgása úgy néz ki a kitartóknak meghozta a sikert. Természetesen ekkora árkiugrás után, a megfelelő haszonnal a zsebükben, ezekből a kitartó harcosokból is kihullanak néhányan és távoznak, viszont nagy kérdés a bent maradók hogy gondolkodnak, ezt is meglátjuk ha tovább csökkennek a pozíciók vagy ha nem, akkor a kiugrás után távozók megnyugodva újra pozitív meggyőződésél léphetnek színpadra!
A macik jelenlegi gyengeségére itt egy újabb megerősítés, tehát az a gondolat miszerint jelenleg csak a bikák hozzáállásán múlik lesz-e olyan fényes az április, mint tavaly vagy akár a 2017-es bullrun kezdeti lépcsőfokainál.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/WGgZRD6N/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/FtHMuqjc/

"Hetes nézetnek is szüksége lenne a sokkal intenzívebb mozgásra, főleg azért hogy a 4k-s szerintem fontos ellenállástól minél jobban eltávolodjunk, de ahogy ezt egy következő piros ellenállással 4,452$-os magasságban is jelzem, itt egy nagyon veszélyes zónában vagyunk, ahonnan a 2,965$-os támaszra történő zuhanás egy hét leforgása alatt is összehozható.
Tehát  most mindenképp tolni kell a szekeret, áttolni a következő ellenálláson is, majd ideális pihenő csak az 50-es mozgóátlag, jelenleg 5,700$ környéki érintése után következhet, amit akár egy felszúrással történő elérése után kellene lássunk, de talán egy a 4,950$-os ellenállásról történő, piros csatorna vissza-tesztelés is megoldja a problémát, ezzel talán a tavaly novemberi 6k környéki szintre sikerül felkapaszkodni!
Zöld színben ugyanolyan 9 hét van bekarikázva, mint a tavaly novemberi zuhanást megelőzően, ebből a 9 hétből már 2 hete kifutottunk, ez remélhetőleg jelzés arra hogy nehezebb további határozott zuhanást összehozni, ebből kifolyólag a nagyobb haszon elérése érdekében, talán többen gondolkodnak felfelé."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SPvUIzDh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qKS9kVnj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7aiIl04P/
https://www.tradingview.com/x/pMvBjONj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iKfJqK8N/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ez volt az első lépcsőfok?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.03!

BTC,  van néhány bizakodásra okot adó történés, habár még nem tudni mennyire erős lábakon állunk, de az előjelek alapján inkább felfelé jobbak az esélyeink! Nekem legpozitívabb jelzés, a Ribbon indikátor minimum 20-as átlagát sem elérő hirtelen bezuhanás hiánya, ezt a tegnap délutáni kisebb korrekciós mozgásnál kellett volna, nagyjából 4,500$-os mélyponttal összehozni.
Tehát elmaradt a kiugrás utáni első hullámban történő hirtelen visszalépés, sőt az éjjel folyamán erre még némi pluszt is sikerült rápakolni, Így azt kell gondoljam ha lesz is korrekciós visszalépés, az egy enyhébb formában történhet!
Elértük az 5k-s szint fölötti ellenállási zónát, ami egy 500$-os elég széles terület, ebbe ha a tegnap reggeli lendülettel érkezünk meg, azt követően elképzelhető hogy visszaestünk volna 4,500$ környékére.
Jelenleg a legmagasabb csúcs 5,038$-os szinten pihen, innen jött egy kisebb hirtelen korrekció 4,808$-os szintre, ami remélhetőleg elegendő ahhoz hogy visszakapaszkodjunk az ellenállási zónába és ha az 5,038$-s szintet áttörjük és megvan a szándék hasonló akcióra mint a tegnap reggeli, akkora hogy ez napos tekintetben se okozzon problémát, ahol már fontos az 5,500$-os felső szinten rendelkező zóna átlépése!
Tehát ez a kiugrás utáni időszak, ugyanarról szól mint ha a mostani egy bezuhanás utáni időszak lenne, ahol arra várunk zuhanunk-e tovább vagy sikerül megkapaszkodni, ebből kifolyólag rövidtávú gondolatokkal nagyon elszállni nem érdemes,  mivel órák alatt változhat a helyzet.

Napos:  tegnapi gyertya zárás 51$ híján a 4,950$-os támasz elérésével történt, tehát nem értük el az ellenállási zónát, ami abból a szempontból jó hír, hogy kisebb az esélye egy határozat visszafordulásnak. A mai nap jól kezdődött, viszont hogyan folytatódik az még rejtély, arra szerintem kicsi az esélye hogy hasonló 700$-os gyertyával átugorjuk az előttünk álló zónát, de kísérletet tehetünk rá.
Ezt az akciót akkor nevezhetjük sikeresnek, ha a tavaly novemberi 3,000$-os zuhanásra hasonló mértékű erősödéssel tudunk válaszolni, ahol még mindig nem másztunk ki a gödörből és a szakadék pereméről könnyen visszapottyanhatunk. Ez a 6k-s magasság arra tökéletesen megfelel, hogy a 3k környéki beszállok hasznot realizálva kiszállhassanak, majd ha túl vagyunk egy normálisnak nevezhető 1,500-2000$-os korrekción, akkor nekifussunk egy olyan hullámnak, amivel jóval magasabbra kerülhet az ár, de ez még mindig nem az a hullám, ami egy esetleges új ATH érdekében törne felfelé, viszont annak egy alkotó eleme!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: végre felébredtek a bikák és elég szépen megnyomták a tegnapi napot, áttörve az 50-es mozgóátlagot, a mai folytatása pedig már a 200-as mozgóátlagnál tart 27k-s magasságban. Tehát annak a hosszú egy hetes kívárásnak beérett a gyümölcse, már csak az a kérdés, meddig tart az érési folyamat, remélhetőleg bőven a 29k-s ellenállás fölé sikerül eljutni.
A macik elég látványos visszaeséssel indították, gondolom ez kezdeti pánik volt a kiugrásra, majd később megnyugodtak, ennek eredménye egy 3k-s leszórással díszített gyertya. A folytatást az határozhatja meg, hogy a bikák folytatják-e a tegnapi lendülettel, ez a macikat újra elbizonytalaníthatja, ennek hiányában a macik érezhetik a korrekciós mozgásban rejlő lehetőséget, ami addig nem baj amíg mértékkel teszik.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/bitL7HmR/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/lR4nvNVw/

"Hetes nézetnek is szüksége lenne a sokkal intenzívebb mozgásra, főleg azért hogy a 4k-s szerintem fontos ellenállástól minél jobban eltávolodjunk, de ahogy ezt egy következő piros ellenállással 4,452$-os magasságban is jelzem, itt egy nagyon veszélyes zónában vagyunk, ahonnan a 2,965$-os támaszra történő zuhanás egy hét leforgása alatt is összehozható.
Tehát  most mindenképp tolni kell a szekeret, áttolni a következő ellenálláson is, majd ideális pihenő csak az 50-es mozgóátlag, jelenleg 5,700$ környéki érintése után következhet, amit akár egy felszúrással történő elérése után kellene lássunk, de talán egy a 4,950$-os ellenállásról történő, piros csatorna vissza-tesztelés is megoldja a problémát, ezzel talán a tavaly novemberi 6k környéki szintre sikerül felkapaszkodni!
Zöld színben ugyanolyan 9 hét van bekarikázva, mint a tavaly novemberi zuhanást megelőzően, ebből a 9 hétből már 2 hete kifutottunk, ez remélhetőleg jelzés arra hogy nehezebb további határozott zuhanást összehozni, ebből kifolyólag a nagyobb haszon elérése érdekében, talán többen gondolkodnak felfelé."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Gwfijm5w/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/EPnYjcMx/
https://www.tradingview.com/x/3zC0p2oF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iKfJqK8N/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A második lépcsőfok egy 500$-os probléma!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.04!

BTC,  a tegnap reggeli bizakodásra okot adó jelekből, ennél kicsit többre számítottam mint az 5,274$-os magasság, de megbocsátjuk ezt a kis bakit, ha a felvázolt fej-váll lehetőség mégse jön össze és 4,950$-os támaszról ismét nagyobb lendületet tud venni az ár, ehhez most egy kis szerencse is kell!
Ez a fej-váll lehetőség nem alakul ki, ha a tegnap esti 5,038$-os szint átlépését követő mozgás vagy magasabbra szárnyal vagy vissza-teszteli a támaszt, ezzel még nagyobb önbizalommal várhattuk volna felfelé a folytatást, így most ez kicsit nehezebb lesz, de volt ennél már sokkal szorultak helyzetünk is.
Ha most bevárjuk a 200-as mozgóátlagot  vagy akár megvárjuk ennek a két mozgóátlagnak a keresztjét, az napokra befagyaszthatja az árat. Ezen a folyamaton tudna gyorsítani, a fej-váll célba érkezése vagy az ennek hatására kialakult hirtelen csökkenő mozgás, ami talán a 4,452$-os támaszt magasságában meg tud pihenni!
RSI mivel az  alsó zónában tartózkodik, ebből akkor tudna felfelé mozogni, ha ezt kikényszerítené az áremelkedés vagy ha beállunk egy nagyon szűk oldalazó mozgásra a fej és nyak vonal közé, ez viszont nem válna a hasznunkra, mivel a felső zónába érkezést követően, ezzel kialakulna egy csökkenő irányú nyomás.
Tehát összegzésként, azt már ebbe az 5k fölötti zónába érkezést megelőzően tudtuk, ha nem egy gatyaszaggató lendülettel lépjük át, akkor néhány napos küzdelemre szükség, hogy átverekedjük rajta magunkat és azzal is számolnunk kell, hogy ez sikertelen lesz.

Napos:  jó látni hogy 3. nekifutásra sikerült egy szép kiugrást bemutatni, amit tökéletesen előjelzett az emelkedő háromszög, igaz a végeredmény kétséges volt, de valahogy a volume, rsi mozgás is passzolt. A piros háromszög attól függetlenül hogy ilyen szépen eltávolodtunk tőle, még egy vissza-teszt szempontjából vonzó hatással lehet az árra, amit tökéletesen végre tudna hajtani az órás nézetben felvázolt fej-váll lehetőség!
A 4,452$-os még tavaly november 29.-én kialakított ellenállási szint, felfelé mozgásnál nem igazán volt akadálya a kiugrásnak, ez abból a szempontból biztató, hogy a csökkenő iránybú korrekciós mozgásban ez támaszként használható! Ezt a novemberi szintet úgyis kezelhetjük, mint egy a pirosnál sokkal nagyobb emelkedő háromszög, ezáltal sokkal magasabbra törő elvárásaink is lehetnek, konkrétan az 1,200$-os mélységét figyelembe véve 5,700$ magasságában, az 5k-s támasz zóna fölött kellene célt érjünk! Majd ha ez a küldetés is sikerrel jár és ebből az 5,700$-os magasságból, csökkenő  irányba nem nyújtózkodunk túl az akkori támasz zóna keretein, akkor a piros színnel felvázolt 7,770$-os ellenállás környéki impulzus zárás feltételeinek is megtudnánk felelni!
Viszont lássuk reálisan a helyzetet, ez amilyen jól néz ki, ugyanolyan veszélyt is rejtegethet, ha csak egy falsh kitörés volt, amit néhány napon belül egy őrült rohamú csökkenés követhet, amit várunk, de nem  ebből a jelenlegi 5k-s, hanem minimum 6k-s magasságból, ez ugyebár azért fontos, mert szerintem ez a csúcs lesz később az a támasz szint, amire várhatóan 10k-s magasságból korrigálunk vissza.
Tehát várnánk a továbblépést, de az órás mozgás ezt nem egy egyszerű feladatnak mutatja, reméljük tévedek és erre rácáfolva, a holnapi napot már az 5,500$-os szint fölött töltjük!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: felkavarodott az állóvíz és máris zizeg minden mint egy méhkas, ami látszólag elég szépen felrázta a bikákat, ennek köszönhetően egészen szépen elszaladtam a 200-as mozgóátlagig. Ez a 200-ss mozgóátlag mindig akadály amíg át nem lépjük, de ha sikerül és vissza-tesztelünk rá, abból mindig jó dolgok szoktak kisülni. Ebben jelenleg csak az a bibi, hogy az 50-es mozgóátlag köszönhetően a február közepén kialakult jelentős visszaesésnek, csökkenő irányú lendületben van, de még egy hasonló kiugrásszerű pozíció növekedés, esetleg egy hetes oldalazás javíthat a helyzeten!
Jók a macik, nyomják ezerrel, de még mindig nem annyira meggyőzőek, hogy nagyobb gondot okozzanak, ennek ellenére óvatosan nézzük le őket, főleg visszatekintve a 2018-as egész évet meghatározó árlenyomó ténykedésükre tekintettel. A tegnapi erősödésükkel  átszúrtak a 21k-s és a világoskék csökkenő csatorna ellenállásán is, de maradtak végül mindkettő alatt, ami nem tudni a későbbiek folyamán mire lesz jó. Viszont amíg mindkettő, de főleg a világoskék ellenállás alatt mozgunk, addig az áremelkedés lehetősége adott, azt azonban még nem kellene kipróbálni, hogy a 200-as mozgóátlag, esetleg a 30k-s ellenállás környékére erősödés, mekkora árcsökkentő hatású lehet.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/emEg80bX/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ciejOtaV/

"Hetes nézetnek is szüksége lenne a sokkal intenzívebb mozgásra, főleg azért hogy a 4k-s szerintem fontos ellenállástól minél jobban eltávolodjunk, de ahogy ezt egy következő piros ellenállással 4,452$-os magasságban is jelzem, itt egy nagyon veszélyes zónában vagyunk, ahonnan a 2,965$-os támaszra történő zuhanás egy hét leforgása alatt is összehozható.
Tehát  most mindenképp tolni kell a szekeret, áttolni a következő ellenálláson is, majd ideális pihenő csak az 50-es mozgóátlag, jelenleg 5,700$ környéki érintése után következhet, amit akár egy felszúrással történő elérése után kellene lássunk, de talán egy a 4,950$-os ellenállásról történő, piros csatorna vissza-tesztelés is megoldja a problémát, ezzel talán a tavaly novemberi 6k környéki szintre sikerül felkapaszkodni!
Zöld színben ugyanolyan 9 hét van bekarikázva, mint a tavaly novemberi zuhanást megelőzően, ebből a 9 hétből már 2 hete kifutottunk, ez remélhetőleg jelzés arra hogy nehezebb további határozott zuhanást összehozni, ebből kifolyólag a nagyobb haszon elérése érdekében, talán többen gondolkodnak felfelé."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bhuFGSLo/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3BlCuCOg/
https://www.tradingview.com/x/inWrjMge/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iKfJqK8N/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kinek mi az igénye, szebb, jobb vagy hasznosabb!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.05!

BTC, ahogy már a Facebookon néhány szóval összefoglaltam, jó irányba fordultak a dolgok, főleg azzal  hogy a vállvonal szinte milliméter pontosan megfogta ezt a 4 egyforma gyertyából álló csökkenő mozgást, amelynek végcélja a 4,452$-os támasz alatti zóna. Tehát ennek a fordulatnak köszönhetően, az RSI kisebb megtorpanást követően megérkezett a felső zónába, ami szintén jó pillanatban történt, mivel az ár megérkezett a 4,950$-os ellenállás fölötti elég széles zónába, amelyet valamilyen módon át kellene ugrani!
Egy ilyen kiugrást, általában előre jelez az alacsony volume és ha megnézzük az oszlopokat, annyira nem alacsonyak, minta például ha visszatekintünk az áprilist megelőző vagy akár az április 2.-ai kiugrást megelőző napra, viszont ha akkora oszlopot sikerül összevarázsolni, mint a kiugrásnál, akkor nem lehet probléma, akár egy 500$-os kiugrás sem.
Továbbra is aggasztó a 200-as mozgóátlagtól való távolság, amit a fej-váll feladata lett volna legalább egy leszúrással elcsípni, ennek valószínű akkor fizetjük meg az árát, ha most nem sikerül a visszafordulás ellenére tovább erősödni, de ha sikerül határozottan továbblépni, akkor talán megússzuk és ilyen nagyobb korrekciós mozgás, mindenkinek az igényét kielégítve, csak 6k-s magasságból köszön be!
Tehát a jelenlegi lehetőségeket megnézve, lehet pozitív folytatást várni, persze a vérszomjas short hiénák ujja, már ott van sell gomb fölött, de reméljük sikerül ezeket az ujjakat görcsben tartani határozott erősödő mozgással!

Napos: kirúgás utáni gyertya, a jelentősnek nevezhető 5,274$-os felszúrásával arra utal, hogy egy pihenőre/korrekcióra van szüksége az árnak, ennek a feltételnek tökéletes egy 4-500$-os visszalépés tudna megfelelni, majd ezt követően, ahogy a felfelé mutató szaggatott nyíllal a 4,452$-os támaszról jelzem, egy következő hullámmal, felfrissült erővel lehetne folytatni.
Ekkora mértékű visszalépés nem egy jó látvány, de szükséges és hasznos lépés lehet, mert láthatóan akkora utánpótlása a felfelé mozgásnak nincs, ami az előttünk álló széles zóna határozott átlépéséhez szükséges volna. Ezzel a csökkenő irányú és hasznosabbnak látszó korrekciós gondolattal, az órás nézetben írt elképzelésekkel szembemegyek, de mivel több idősíkot megnézve, kell összeálljon a kép, így nem aszerint kell dönteni, mi lenne jó és mi mutat jobban, hanem a későbbiek folyamán mi válik hasznunkra és ez a jelen mozgásnál, a korrekció utáni újbóli nekifutás esetén látszik elképzelhetőbbnek!
RSI felső zónából ha kilépünk és az ár még mindig, nem döntötte el merre tovább, akkor ez már nagyon arra fog utalni, hogy jobb elengedni ezt az 5k fölötti zóna áttörő elképzelést, viszont amíg a felső zónában mozgunk, addig adott a lehetőség kiugrásra! 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: látszólag a bikák minden puskaport ellőttek, és a tegnapi napot már vagy a készleteik újbóli  feltöltésével, de remélhetőleg nem az utánpótlási készletek híján kialakult helyzet okán kezdtek csökkenő mozgásba! 25k-s magasságban van egy támaszunk, ideális esetben erről kellene újra erőre kapjanak a bikák, ami megegyezik az 50-es mozgóátlaggal! Tehát ha ez a támasz erősnek bizonyul, akkor lehet esély 5k környékén megkapaszkodni az árnak, viszont ha a támasz elesik, főleg ha ez gyorsabb tempójú mozgással történik, akkor az a bizonyos 4,452$-os támaszra történő visszalépés előtt megnyílhat a kapu, feltéve hogy a macik is így akarják!
Azt hogy a macik mit akarnak, ezt mint minden esetben, most is utólag fogjuk megtudni, de azok az előjelek, amiket shorts chartból próbálunk kiolvasni, talán segítségünkre lesznek! Információ jellege a kék ellenállás alatti mozgásnak lehet, ahol ha az a szándék, hogy elhagyjuk ezt a kék ellenállás alatti csatornában mozgást, akkor egy határozott 2000 egységnyi felfelé történő elmozdulása kellene ezt jelezni! Ennek hiányában arra kell gondoljunk, hogy a macikban nincs meg az-az erő, amivel a 4,452$-os szint irányába tudnák nyomni az árat.
Tehát annak a jelét, hogy az ár csökkenő vagy emelkedő irányba tud elmozdulni, ezen két chart közötti divergencia is előtudja jelezni, viszony csak erre alapozni nem lehet, mert nem tudjuk, melyik irányba, melyik pozíció, mekkora csomagot tartalmaz.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/mHHRDP0T/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/1TbO7f8K/

"Hetes nézetnek is szüksége lenne a sokkal intenzívebb mozgásra, főleg azért hogy a 4k-s szerintem fontos ellenállástól minél jobban eltávolodjunk, de ahogy ezt egy következő piros ellenállással 4,452$-os magasságban is jelzem, itt egy nagyon veszélyes zónában vagyunk, ahonnan a 2,965$-os támaszra történő zuhanás egy hét leforgása alatt is összehozható.
Tehát  most mindenképp tolni kell a szekeret, áttolni a következő ellenálláson is, majd ideális pihenő csak az 50-es mozgóátlag, jelenleg 5,700$ környéki érintése után következhet, amit akár egy felszúrással történő elérése után kellene lássunk, de talán egy a 4,950$-os ellenállásról történő, piros csatorna vissza-tesztelés is megoldja a problémát, ezzel talán a tavaly novemberi 6k környéki szintre sikerül felkapaszkodni!
Zöld színben ugyanolyan 9 hét van bekarikázva, mint a tavaly novemberi zuhanást megelőzően, ebből a 9 hétből már 2 hete kifutottunk, ez remélhetőleg jelzés arra hogy nehezebb további határozott zuhanást összehozni, ebből kifolyólag a nagyobb haszon elérése érdekében, talán többen gondolkodnak felfelé."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/3AvH4O7T/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GRhLTxRK/
https://www.tradingview.com/x/inWrjMge/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iKfJqK8N/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hetes érdek, tartani a jelen magasságot!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.06!

BTC, tegnap reggel megérkeztünk 4,950$-os ellenállás fölé, azóta beszorultunk a kék ellenállás alá egy szűk 80$-os sávba, sőt ennek most a vége felé még jobban beszűkült a mozgás, ez számomra azt mutatja. hogy még a mai napon akár pár 100$-os elmozdulással is lehet számolni!
Néhány százalékkal több esélyt adok a felfelé elmozdulásnak, habár ennek alapját a longs chart egyáltalán nem támasztja alá, de van itt néhány felfelé mutató indikátor jelzés, például az RSI középső zónában maradása, amihez csatlakozik az alacsony volume, talán még az is számít egy keveset, hogy a jelenlegi 80$-os oldalazásba alulról érkeztünk, de a 4,950$-os ellenállás és az 50-es mozgóátlag fölötti tartózkodás, szintén egy jó pont!
Negatívumot csak az oldalazás mögött kereshetünk, mivel az mindig tele van meglepetéssel, de a 200-as mozgóátlagtól is 500$-os távolságra vagyunk, ami már az április 2.-ai kiugrást megelőzően igényelte az 50-es mozgóátlaggal történő keresztet. Ezt a kereszt igényt jó volna most is elhalasztani, viszont ezt csak egy a 2.-ai kiugráshoz hasonló történés tudná megvalósítani!
Piros színnel behúztam egy emelkedő támaszt, amire azt hihetnénk jó helyen van, pedig nincs, mivel az első érintési pontja, ha egy olyan piros háromszöget szeretnénk látni végeredményül, mint ami a szintén meg nem erősített piros ellenállással közösen kialakulhat. Tehát ezt a piros támaszt, még egy olyan fordulattal mint amit a kék nyíllal is jelzek 4,890$ magasságában meg kellene erősíteni, ezzel kialakíthatnánk egy árbóc lehetőséget, ami 1,200$-os továbblépési lehetőséggel kecsegtet. Ennek az árbóccal történő 1,200$-os továbblépésnek adhatna kezdő löketet egy emelkedő háromszög, ami az 5,038$-os kék ellenállás és a piros 4,779$-os kezdőponttal induló támasz tudna kialakítani!
A fej-váll lehetőség azért maradt a charton, mivel annak a vállvonala még szerepet kaphat, ha a piros támasz környékén nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt elképzeltem, viszont ez a vállvonal még lehet annyira erős, hogy egy fordulat kitudjon róla alakulni, de nem további jelentős emelkedés céljából, hanem azért hogy fenntartsa azt az oldalazó mozgást, ami 3. napja egy nagyjából 500$-os sávban tartja az árat.

Napos: megnézve azokat a volume oszlop nagyságokat, amelyek a novemberi zuhanást követően kialakultak, az nagyjából megfelel annak az aktivitásnak, amit most a 2.-ai kiugrásnál is mutatkoznak. Szintén maradva a novemberi eseményeknél, fekete színnel bekarikáztam, azt az első hullám utáni bizonytalan oldalazásszerűséget, ami a jelen mozgásnál is felfedezhető, tehát ez itt most érdekes szituáció lehet, ha ugyanazt lemásoljuk csak ellenkező irányba. Ennek következtében, azt az 1,200$-os lehetőséget, amit az utóbbi 4 hónap mozgásra által kialakított emelkedő háromszöge biztosíthat, azt a 4,950$-os ellenállásról tudnánk megvalósítani, majd a 6k-s magasságot elérni, akár még egy 3. hullámmal is számolhatnánk, szintén a novemberi példát alapul véve, tehát a piros színnel felvázolt impulzus zárás akár még a 7,770$-os ellenálláson össze is jöhet!
A kisördög továbbra sem alszik és ezen felfelé török lehetőségek után, rögtön térjünk ki arra a gondolatra, mi van ha a 2.-ai kiugrás csak egy csapda és annak érdekében, hogy továbbra is alacsonyabb maradjon az ár, mindent bedobnak a cél érdekében!
Tehát nem elvakultan várjuk a folytatást, mindkét irányba van indok miért ne történjenek úgy a dolgok, ahogy azt mi szeretnénk, de egyelőre maradjunk a pozitív gondolatok mellett, viszont ha mégis rosszul sülnek el a dolgok, akkor benyomjuk azt a bizonyos újratervezés gombot, mást úgyse tehetünk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy a bikák tegnap semmit nem tettek hozzá, a longs chart kék támaszra leszúró, majd végül visszahúzódó mozgása mégis pozitív történés, ugyanis a kék támasz alatt lehettek volna zűrök. Ezzel lesszúrással a folytatást már sokkal pozitív előjelekkel lehet várni, ami ha így van, akkor remélhetőleg a 200-as mozgóátlag átlépésével és a 29k-s ellenállás elérésével is számolhatunk.
Annak érdekében, hogy a bikák várható jó teljesítményéhez  áremelkedés is csatlakozzon, a maciknak is lesz némi közük. Például ők is feljebb teszik a lécet, 27-30k-s magasságba, tehát a bikák jó teljesítménye ellenére elmarad az áremelkedés, viszont ezzel is óvatosan, mivel nem tudni, melyik oldal, melyik pozíció mögé, mekkora csomagot rejtette el! Visszatérve a shorts chartra, tegnap ugyebár 2000 egységnyi emelkedést vártam, annak kiderítésére van-e szándék arra, hogy ebből az alacsonynak nevezhető 20k környéki mozgolódásból kitörjenek. Nos ebből a 2000 egységből, lett egy gyenge 474, ami nem igazán meggyőző abból a szempontból, hogy a macik nagyon odacsapnának az asztalra, de ez ugyanígy elmondható a bikákról is.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/r6vZQWvd/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/UC5awLYe/

Hetes nézetet általában az adott hét zárása után érdemes értékelni, most azonban jelentősen megélénkült a mozgás. Hét elején még azzal számoltam, hogy a 4,452$-os piros ellenállást sikerüljön átugrani és fölötte is zárni! Ez mint látjuk elég jól sikerült, olyan jól hogy még a 4,950$-os ellenállást is átszakítottunk, de mivel még előttünk van a hétvége, ami a csökkenő aktivitást szokott hozni, jobb esetben bealszik a piac.
Tehát van két napunk arra, hogy megtartsuk ezt a magasságot, ami még akkor is fontos, ha az elkövetkezendő két-három hétben a korrekció és a vissza-teszt okán, visszanézünk a 4,452$-os támaszra!
Másik lehetőség tarjuk ezt a magasságot és ha már a tavaly novemberi történések fordított irányú gondolata felmerült, akkor az előttünk álló 2 hétben erre még jelentősen rápakolhatunk, amivel elérjük a 7k-s magasságot, ahol már mindenki megelégedésére nézhetünk szembe néhány hetes korrekciós mozgással, erre a 4,452$-os támaszra!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/DZL55iTz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pRyB3CIL/
https://www.tradingview.com/x/cuOaLaY8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ihQ1btdL/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nagyon pozitív előjel lehet, 5k fölött zárni  hetet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.07!

BTC, kezdve azzal amit tegnap vártunk, olyan nagy siker nem született, viszont az alacsony volume és az RSI felső zónába érkezése egy kisebb erősödést összehozott. A kerek 5,200$-os szintig szaladtunk el az első lendülettel, de ezek a kerek számok mindig elárulják, hogy ez egy jól megtervezett magasság, amelyet követően ennek a megtervezett mozgásnak meg kell találni az értelmét! 
Tegnapi elképzelésben a kék nyíl, piros támaszt megerősítő kisebb visszanézése, megtörtént csak egy egészen más formában és ezzel kizártuk, azt a kisebb emelkedő háromszöget, ami a kék ellenállás fölött nagyjából 250$-os erősödést vizionált.
Tehát amink most van, az egy piros árbóc 1,100$-os tovább erősödési lehetőséggel, amit a piros háromszögből kilépést követően kellene megvalósítani! Ezt a piros háromszöget bezártam egy fekete négyzetbe, ugyanis az utóbbi 3 nap mozgására az oldalazás is tökéletesen ráillik.
Fibonacci is felhúzásra került, az árbóc rúdjának magasságra, ennek azonban már nem kellene hogy kihatása legyen a folytatásra, ugyanis a 5,274$-os csúcsból, a 4,779$-os vállvonal történő visszalépés remélhetőleg minden korrekciós igényt kielégített!
Összefoglalva, azzal hogy az 5k fölötti ellenállási zónából, a 4,779$-os szinte történő visszanézés után, ismét sikerült vissza-kapaszkodni a zónába, kicsit nagyobb eséllyel azt kellene jelentse, hogy felfelé folytatás következik, de ennek várjuk meg az első jeleit, a háromszögből és a fekete nézetből történő kilépést, amelyre még vissza-tesztelhet a mozgás, az ellenállási zóna elhagyását megelőzően!

Napos: a fekete színnel bekarikázott tavaly novemberi és a jelenlegi néhány nap mozgása közötti hasonlóság kezd megszűnni vagy csak kicsit eltévedt az ár és az utóbbi 3 napban látható erősödés hirtelen 200$-ral visszaesik, ami így már inkább hasonlít a novemberi bekarikázott mozgáshoz, de még mindig nem tudjuk ugyanolyan 1,200$-os továbblépésre lehet e számítani.
Én a 4452$-os támaszról vártam volna továbblépést, de azzal hogy megérkeztünk az 5k fölötti ellenállási zónába, ezt a nagyjából 700$-os visszalépést jobb  lenne most kihagyni! Helyette inkább válaszoljunk a tavaly novemberi zuhanásra azzal, hogy az órás árbóc bő 1000$-os lehetőségét kihasználjuk, amivel megérkezünk abba a 6k-s magasságba, amit már hónapokkal ezelőtt költöztünk célként.
Ebben a 6k-s magasságba ha sikerül megérkezni, akkor nagy dilemma lesz a piros színnel felvázolt Elliott hullám 7,770$ környékén történő impulzust lezáró 5. hullámát érdemes e megvárni vagy inkább készüljünk a megérdemelt korrekcióra. Ismét előreszaladtam gondolatokkal, de ha van egy jó terv a jövőre, akkor miért ne kövessük, változtatni akkor is ráérünk, ha valami váratlan húzás közbeszól.
RSI felső zónában mozgása és az ár ellenállási zónában maradása, addig pozitív irányba mutat, amíg az elbizonytalanodás következtében az RSI felső zónáját el nem hagyjuk vagy hirtelen visszaeséssel ki nem lépünk az ellenállási zónából!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart kék támasza tegnap határozottan átlépésre került, az előző napi kisebb leszúrásból nem erre gondoltunk volna. Kiegészítettem néhány támasszal és ellenállással a chartot, ezekből biztosnak látszik a kék ellenállás, ezt talán nevezhetjük csökkenő trendvonalnak is, amelyről most remélhetőleg nem az következik, hogy a kék egyelőre még levegőben lógó támaszt 20k-s szinten vagy az alatt megerősítsük, hanem hogy a zöld kisebb emelkedő trendvonal szerepét is betöltő támaszról elrugaszkodva, megpróbáljuk a kék ellenállást áttörni!
A maciknál sokkal konkrétabb a csökkenő trendvonal, amelyet már március 19.-én ostromoltak a shortra vágyó kollégák, de erő híján nem jártak sikerrel, ez az utóbbi egy hét folyamán is megpróbálták, ahol a kezdeti lépések még határozottak voltak, ami az utóbbi napokban ismét elfogyni látszik.
Tehát mindkét oldalon vannak felfelé törő lehetőségek, de ez hamar az ellenkezőjére is fordulhat, a kérdés ezért nyitott, mire van igény?
Short chart: https://www.tradingview.com/x/UtRhzBgi/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/1BlWzyqc/

"Hetes nézetet általában az adott hét zárása után érdemes értékelni, most azonban jelentősen megélénkült a mozgás. Hét elején még azzal számoltam, hogy a 4,452$-os piros ellenállást sikerüljön átugrani és fölötte is zárni! Ez mint látjuk elég jól sikerült, olyan jól hogy még a 4,950$-os ellenállást is átszakítottunk, de mivel még előttünk van a hétvége, ami a csökkenő aktivitást szokott hozni, jobb esetben bealszik a piac.
Tehát van két napunk arra, hogy megtartsuk ezt a magasságot, ami még akkor is fontos, ha az elkövetkezendő két-három hétben a korrekció és a vissza-teszt okán, visszanézünk a 4,452$-os támaszra!
Másik lehetőség tarjuk ezt a magasságot és ha már a tavaly novemberi történések fordított irányú gondolata felmerült, akkor az előttünk álló 2 hétben erre még jelentősen rápakolhatunk, amivel elérjük a 7k-s magasságot, ahol már mindenki megelégedésére nézhetünk szembe néhány hetes korrekciós mozgással, erre a 4,452$-os támaszra!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VgrshSVK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pRyB3CIL/
https://www.tradingview.com/x/Ns7btpwh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/QEW15jZC/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Erre már tudunk trendfordító hatású hullámot építeni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.08!

BTC, nagyszerű, 5,300$ fölött is járt már az ár egy halvány felszúrás erejéig, viszont ez még kevés, főleg hogy van itt néhány apró ellenállás, illetve alakzat amelyek szinte kivétel nélkül vissza-tesztet igényelnek.
A tegnapi nap legérdekesebb pillanata, a piros háromszög ellenállásának kétszeri megközelítése volt, majd visszaszúrtunk az 50-es mozgóátlagra, arról sikerült viszonylag lendületesen megérkezni 5,300$ fölé.
Jelenleg azt látjuk, hogy a fekete négyzettel jelölt oldalazó mozgás ellenállásáról határozottan visszafordulni látszik az ár, ami elképzelhető hogy a piros háromszöget teszteli vissza! Ha ez a vissza-teszt sikeres lesz, következő hullámmal a fekete oldalazó sávot is elhagyhatjuk, de nem kizárt hogy itt is szükség lesz a vissza-tesztre, ez valahonnan 5,500$-os szint környékéről történhet meg és ha szerencsénk van, akkor ez már része az 1,100$-os árbóc általi emelkedésnek.
Tehát ez a jelen helyzet még elég szorult és túl bonyolultnak is látszik ahhoz, hogy egyszerű megoldás szülessen és abban is bízunk, hogy ez a magasság, még nem az a magasság, amit ebből a helyzetből maximum elérhetünk, mert az még csak egy fél munka, ezért ha lehetnek kívánságainak, azok a 6k-s szint fölött  kerüljenek kielégítésére!

Napos: a lila trendvonalról indultunk és van mögöttünk egy 1,400$-os olyan zöldhullám, ami ha tetszik, ha nem már igencsak megérett a korrekcióra, sőt ha lejjebb megyünk a trendvonalon, akkor a piros színnel jelölt Elliott hullám 2. csúcsa, még jobban ráerősít erre a korrekciós igényre! Tehát a 4,452$-os szintre történő esetleges visszanézést el kell fogadjuk, ennek ellenére igazán annak örülnénk, ha ez a korrekciós igény csak az Elliott 3. hullámával is felvázolt 6,500$-os magasságból nyújtaná be az igényt, szintén az Elliott hullámhoz alkalmazkodva, egy max 500$-os korrekcióra.
Viszont nem kell ragaszkodni az általam elképzelt Elliott hullámmal történő folytatáshoz, a már említett nagyon is időszerű korrekciós igény miatt, ezért aki nem szeretne kockáztatni, az a 6,180$-os ellenállás elérését követően tegye biztonságba a hasznot!
Nekem van egy elég szép haszonnal kecsegtető 3,600$-os szinte nyitott pozícióm, amelytől igazán nagy haszon esetén szeretnék csak megválni, de ez a jelenlegi magasság ehhez még kevés. Van itt egy 4,950$-os pozíció, ami már haszonrealizálást tehet lehetővé, a 6,180$-os ellenállás elérésével, viszont nem a kisebb haszon érdekében zárjuk a 4,950$-os pozíciót, hanem azért mert ebből a 6k-s magasságból, az 5k-s szintre történő korrekció elég egyértelműnek látszik!
A korrekciós igény, a jelenleginél már csak akkor tud erősebb lenni, ha erre a mögöttünk hagyott 1 hét apró gyertyáiból álló emelkedésre, lezárásként még egy hasonló kiugrás csatlakozik, mind amellyel április 2. megindultunk és ha ez eléri a 6,180$-os ellenállást vagy nap zárásaként ezen jelentősen átszúr, ott már nyugodtan felkészültünk csökkenésre!
Tehát összefoglalva, senki ne lepődjön meg, ha az előttünk álló hét nagyobb zuhanásokkal lesz fűszerezve, erre azonban még 100%-os short pozíciót nyitni nem ajánlatos, inkább várjuk meg sikerül-e ezzel a jelenlegi emelkedéssel egy olyan magasságba eljutni, ahol mindenki érdemben megpihenhet!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák szép kiugrással indítják a hetet, remélhetőleg ez a mai nap zárására is  hasonló képet fog mutatni! Jelenleg azt látjuk, hogy idáig 3000 egységnyi emelkedést sikerült elő varázsolni, ami a nap további részében még bőven kiegészülhet. Tehát megvártuk sikerül-e hétvégén tartani ár tekintetében az 5k fölötti szintet, ezzel kaptunk egy kis biztosítékot arra hogy az árat manipulációs szándékkal nem akarják ismét bedönteni.
Eközben a macik oldalán pánikszerű visszaesés látszódik, tehát a short megbízások visszavonásra kerülnek, amelyek vagy átkerültek longs oldalra vagy biztonságban pihennek és megvárják hova fut ki a bikák szekere.
Összefoglalva a longs  oldal jelentős növekedése, illetve a shorts oldal még jelentősebb visszaesése, kizárt hogy ár tekintetében akkora mértékű visszaeséshez vezessen, hogy ezzel 3k környékén kössünk ki,  inkább arra hogy a 6-7k-s esetleg magasabb célunkat sikeresen elérjük!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/LdXYCCgC/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/fYc1yKPV/

Hetes nézet: nagyszerű hetet sikerült zárni, ez a kirobbanó siker elég meglepő húzás, de mivel valahol el kell kezdeni, ezért előbb vagy utóbb meg kellett hogy érkezzen! A hét elején minimum annyit vártam, hogy a felső piros ellenállást sikerüljön zárással átlépni, viszont mivel kedden elég szépen belelendült a mozgás, ezt a minimum igényt már 4,950$-os ellenállásra helyeztük és mint látjuk,  szépen föle is zártunk.
Magasról lehet nagyot esni lehetőség itt is fennáll, aminek azonban valószínűleg előjele is lesz, ilyen lehet az 50-es mozgóátlagon átszúró gyertya, majd a hetet a jelenlegi  plusz-mínusz 100$-ral záró gyertya jelentheti, de ugyanilyen csökkenést jelezhet egy hirtelen záró gyertya, ami ha eléri 6,180$-os napos nézetben említett ellenállást, ott jöhet az említett haszonrealizálás!
Az RSI csíkra kérdőjellel felírt 1200$-os emelkedési lehetőség kipipálható, sőt ez már 1,800$-t is eléri, de ha hozzáadjuk a decemberről maradt kezdeti pluszt, majd még most ezen a szinten is tudunk növelni, akkor olyan 3000$ körüli eredmény is összehúzható, mint volt tavaly februárban vagy áprilisban!
Tehát az előttünk álló hét, a múlt heti gyertyát figyelembe véve, akár korrekciós hét is lehet, ezért sem kell azonnal a kidurrant a lufi felkiáltással élni, mert a lufi nem csak kidurranni, hanem leereszteni is képes!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/DB6mlFsE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4zfG9QJz/
https://www.tradingview.com/x/5s1yFGHE/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/rLJ9IvmX/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Elfáradni látszik az ár vagy taktikai kivárás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.09!

BTC,  megfelelő negatív irányt mutattak a shorts pozíciók, ennél kicsit szerényebb de pozitív irányt a longs oldal, ennek egyelőre nem látjuk az eredményét, viszont rengeteg hasonló szituval találkoztunk már az idén, így ez sem lóg ki a sorból!
Az előző napi pozitív fekete oldalazó sáv tetejét megközelítő mozgásból, annak elhagyásával számoltunk, ezzel az éjjel folyamán is megpróbálkozott a mozgás, szintén sikertelenül. Erre mondhatnánk hogy elfáradt az ár, ami fedné is az igazságot. Ennek az oldalazásnak, már az elején egy fej-váll lehetőség sikertelensége is arra utalt, felfelé jöhet a folytatás, majd ugyanezt jelezte a piros háromszög, árbóc lehetőséggel kiegészülve, ezzel szintén nem sikerült eredményt elérni, most ennek a piros háromszögnek az ellenállását, az 5,274$-os magasságba húzva következő lehetőséget egy emelkedő háromszög, ami már a (kisebb)bezuhanás előtti, szerintem utolsó lehetőség!
Tehát a jelenlegi szintről egy nagyjából 500$-os hirtelen visszaesés, jelzés nélkül is benne lehet a mozgásban, itt viszont van néhány apró jelzés, ami ennek a gondolatát erősítheti, erre azonban csak úgy lehet felkészülni, ha a kisebb hasznodat biztonságba helyezed, majd messziről figyeled a mozit, de ha bírod a feszültséget, akkor rock and roll!
A mozgóátlagok, ahol szerintem megint a fordítva ülünk a lovon szitu alakulhat ki, mivel ha még egy két napig folytatódik ez a bizonytalan jelenlegi oldalazás, akkor a 200-as mozgóátlagnak kell átszakítani az 50-es mozgóátlagot, ami elég furcsa történés, de idén erre is volt már példa. Egy ilyen példa február közepén 3,650$-os magasságban alakul ki, annak a folytatásában  jutottunk el a 4,193$-os szintén februári csúcsra, amit sajnos egy 500$-os hirtelen visszaesés követett. Ezeknek a mozgóátlagoknak a várhatóan mozgási irányát felvázoltam, amelyek szerint a  keresztre, ha semmi váratlan húzás nem szól közbe, akkor holnap vagy holnapután kerülhet sor. Az a lehetőség viszont nincs berajzolva, amelyikkel további erősödés esetén elmaradhat a mozgóátlag kereszt, tehát ha szerencsénk van ilyen kereszt igény csak egy következő nagyobb kiugrás után kerül kielégítésre!

Napos: a napi körképek megírása előtt mindig az a cél hogy röviden összefoglaljam, ez láthatólag már az óriás kitérőnél se jött össze, itt napos nézetben viszont sokkal nyugodtabbak a történések, amely történéseknek kitűztünk egy remélhetőleg járható útvonalat!
Ebben a felfelé történő mozgásban, mindig hatékony egy kisebb korrekciós pihenő fázis megjelenése, amit egyelőre nem nagyon tudunk felfedezni, ennek hiánya okozhat most problémát, a 6k irányába haladó mozgásban. A probléma viszont nagyobb is lehet, mivel a korrekciós igény, hacsak nem jön egy meglepetésszerű következő kiugrás, akkor hogy ez a korrekció a 4,950$-os magasságban megpihenjen, ahhoz némi szerencsére is szükség lesz, ellenkező esetben egy sokak számára fájdalmas 800$-os zuhanással is szembenézhetünk! Viszont egy ilyen nagyobb zuhanás esetén, főleg ha az konkrét visszafordulást jelent egy jelentősnek nevezhető ellenállási zónából, annak végeredménye az április 2.-án épített vár lerombolását is jelentheti!
Ezzel a mögöttünk hagyott jelentősnek nevezhető hullámmal, az volna a rövidtávú célunk, hogy kialakuljon egy olyan csúcs, amire majd hónapokkal később egy várhatóan 10k-s magasságból megérkező korrekciós mozgás támaszt találjon. Ennek a feltételnek viszont a jelenlegi 5,300$-os magasság még nem felel meg, mindenképp 6-7k-s szintre lenne szükségünk.
Tehát ezt a magasságot most kell elérnünk vagy ennek újra neki kell futni, remélhetőleg egy ujabb próbálkozással sem futunk ki az időből, habár nem vagyunk időhöz kötve, de ha idáig elég pontosan másoltuk a 2015-ös történéseket, akkor ezt ne szakítsuk meg ha nem muszáj.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: tegnap a bikák számára elég jól  indult a nap, ezt nap zárásáig is tudták tartani. Ez a kiugró teljesítmény, majdnem elérte a kék csökkenő ellenállást, ami abból a szempontból pozitívum, hogy a következő gyertyának lehetősége van ezt az ellenállást határozottan áttörni. De ha itt elfogyott a lendület, akkor egy bizonytalan gyertyával jelezve, holnap már a visszájára lehet fordítani a történetet, ahol a dolog árcsökkentő hatása már csak a macik helyzetfelismerő képességén múlik. 
Ezzel szemben a macik, szép nagy pofont adtak maguknak, de még mindig sikerült azon a 17k körüli szinten megkapaszkodni, ahonnan márciusban sikerül visszakapaszkodni és  látszólag ez egy olyan mélység, amit még lábon kitudnak hordani. Azt viszont hogy mi történik ez alatt, arra majd utólag kapunk magyarázatot, viszont ha kicsit továbbgondoljuk, akkor ez elég nagy segítséget lehet áremelkedés szempontjából, de itt is a túloldalon, tehát a bikák helyzetfelismerő vagy tenni akaró képességén múlik minden.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/OrZoYuuY/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/kjcANhgW/

"Hetes nézet: nagyszerű hetet sikerült zárni, ez a kirobbanó siker elég meglepő húzás, de mivel valahol el kell kezdeni, ezért előbb vagy utóbb meg kellett hogy érkezzen! A hét elején minimum annyit vártam, hogy a felső piros ellenállást sikerüljön zárással átlépni, viszont mivel kedden elég szépen belelendült a mozgás, ezt a minimum igényt már 4,950$-os ellenállásra helyeztük és mint látjuk,  szépen föle is zártunk.
Magasról lehet nagyot esni lehetőség itt is fennáll, aminek azonban valószínűleg előjele is lesz, ilyen lehet az 50-es mozgóátlagon átszúró gyertya, majd a hetet a jelenlegi  plusz-mínusz 100$-ral záró gyertya jelentheti, de ugyanilyen csökkenést jelezhet egy hirtelen záró gyertya, ami ha eléri 6,180$-os napos nézetben említett ellenállást, ott jöhet az említett haszonrealizálás!
Az RSI csíkra kérdőjellel felírt 1200$-os emelkedési lehetőség kipipálható, sőt ez már 1,800$-t is eléri, de ha hozzáadjuk a decemberről maradt kezdeti pluszt, majd még most ezen a szinten is tudunk növelni, akkor olyan 3000$ körüli eredmény is összehúzható, mint volt tavaly februárban vagy áprilisban!
Tehát az előttünk álló hét, a múlt heti gyertyát figyelembe véve, akár korrekciós hét is lehet, ezért sem kell azonnal a kidurrant a lufi felkiáltással élni, mert a lufi nem csak kidurranni, hanem leereszteni is képes!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/mX7rQoeL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BnpKciCt/
https://www.tradingview.com/x/GcG8D39y/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/rLJ9IvmX/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sok a jel, még több a lehetőség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.10!

BTC,   az 50-es mozgóátlag, az előre felvázolt úton halad, de már erősen annál a pontnál van, ahol el kell dőljön csökkenő irányba vagy felfelé rajzolódik tovább.
Azokból a jelekből, amik rendelkezésre állnak, tehát az alacsony volume, illetve az RSI mozgása, ami tegnap a felső zónába érkezést követően nem hozott megoldást, majd kisebb elgyengülés után ismét visszakapaszkodott felülre, ez lehetőséget újabb eredmény elérésére!
A gyertyák 7. napja bezárták magunkat egy a charton fekete színnel megjelenített oldalazó sávban, ezen belül 6. napja egy emelkedő háromszögben mozog az ár, ami egy 500$-os fekete négyzetet, emelkedő háromszöget, illetve ellenállási zónát határozottan elhagyó lehetőséggel kecsegtet!
Tehát a volume, az RSI, a piros háromszög, a fekete négyzet, és az ellenállási zóna, mind azt szeretné hogy ez a továbblépés megtörténjen, ami viszont hiányzik az a longs chart emelkedést mutató aktivitása. Viszont ennél a longs chartnál figyelembe kell venni az előzményeket is, ami 8.-án olyan emelkedést mutatott, (szemben a shorts oldal jelentős gyengülésével) hogy meg is próbálkoztunk a piros háromszög és fekete oldalazó sáv elhagyásával, ez azonban akkor nem sikerült. De mivel ezek a megnövekedett longs  megbízások nem mutatnak jelentős visszaesést, azt kell gondoljam rejtett rakéták aktiválódására is lehet számítani, ezeket valahova a piros háromszög, fekete négyzet, esetleg az 5,500$-os ellenállási zóna elhagyásának környékére lehetnek elhelyezve!
Itt ugyebár a piros háromszög, a fekete négyzet és még a piros nyilakkal felvázolt ellenállási zóna is vissza-teszt igényt nyújthat be, amire szükség is volna, főleg annak érdekében hogy a rejtett long rakéták visszavonási gondolata fel ne merüljön. A kiugrási sikertelenség jelei, egy értelmetlenül kiugró piros volume oszlop, a felső zónát elhagyó RSI mozgás és a short megbízások növekedése jelezheti!
Összefoglalva, ahogy kell az oldalazó mozgás rettentő sok lehetőséget felkínál, amelyekből szinte lehetetlen megállapítani mi lesz a folytatási irány, viszont ha a sok apró jel jól egymásra épül, akkor az első lépések után(ha az nem egy óriási kiugrás/bezuhanás) viszonylag követhetővé válik a dolog és ez reményeink szerint, a februárban megkezdett 3,000$-os túra, sikeres befejező szakasza lesz!

Napos: ha nem volna elég sok információ a charton, akkor ahhoz hozzácsaphatunk még egyet, méghozzá a fibo 0.61 szint környéki utóbbi egy hét történéseit. Ez a szint korrekciós alj keresés tekintetében vízválasztó szokott lenni, most ennek nagyon minimális szerepe kell hogy legyen, mivel ez a tavaly novemberi 3,000$-os visszaesés korrekciója, amelyet egy brutálisan hosszú oldalazó mozgás követet.
Tehát akkor tavaly novemberben a shortra játszó kollégák, nagyjából még 20%-os haszonnal a zsebükben elégedettek lehetnek, azonban ha ebből az 5k fölötti ellenállási zónából határozottan kilépnénk, vagy most jönne egy kisebb korrekció, amelyből újra erőre kap az ár és ezzel elhagyjuk ez ellenállási zónát, akkor már ezek a végsőkig kitartó shortra játszók is engedhetik a kapaszkodót.
Nekem ezzel tavaly novemberi zuhanással és az azt követő 4 hónapos oldalazással az a problémám, hogy ez bármi áron, csak az ár alacsonyan tartásához volt szükséges, és mivel március 31.-én a CBOE határidős kereskedések lejárta után, egy négy hónapja szunnyadó kiugrással köszöntek be a bikák, kell hogy összefüggés legyen e két történés között.
Viszont mivel a határidős lehetőség most már nem áll fenn, így indulok sincs az ár alacsonyan tartásához és mivel az egész a pénzről szól, nincs más hátra mint előre, remélhetőleg ezt a 6k-s szint őrzői is felismerik, de hogy rögtön nem fogják megadni magukat az is biztos, ezért számolok a legdurvább esetben 2,500$-os korrekcióval!
Szerencsére most is jól elkalandoztam, de visszatérve a tegnapi gyertyára, ami negatívra sikeredett, remélhetőleg ebbe senki sem kapaszkodik bele vagy ha igen, az a 4,950$-os támasznál lejjebb nem gondolkodik. Az RSI még mindig a felső zónában, de ez a tegnapi és az azt megelőző aktivitás csökkenés, erősen ennek a felső zónának elhagyására utal, ami addig csak kisebb probléma, amíg az alsó zónában meg nem érkezik, viszont ha lehetnek kéréseink, ezt csak 6k árszint elérést követően kellene megtapasztaljuk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: az előző napi longs kiugrásszerű növekedés után, tegnap hajnalban még megpróbálkoztunk ennek hasonló intenzitású folytatásával, de a nap további részében maradtunk az előző napi csúcs közelében. Tehát határozottan nem sikerült áttörni azt a kék ellenállást, ami jelezhette volna további pozíció növekedési igényeket, de mivel volt itt egy vízszintes ellenállás 25k-s magasságban, ami igényelhet egy vissza-tesztet, ez most belassíthatja a történéseket. Viszont ha ez megoldja a problémát és a folytatásban jön egy a kék csökkenő ellenállást átszakító határozott folytatás, azzal már tovább utazhatnak a bikák, majd a következő pihenőre remélhetőleg 29k-s ellenállás fölött kerülhet sor. 
A macik továbbra sem mutatnak arra utaló jeleket, hogy a jelenlegi 5k-s ár bedöntésén dolgoznának, tehát elképzelhető ők is várják már 6k-s szint környékére történő erősödést, majd mivel ott úgyis megnövekedhet a korrekciós igény, nagyobb eséllyel rúghatnak labdába!
Természetesen itt az oldalak közötti ellentétes mozgására van szükség, ez jelenleg áremelkedésnek kedvez, de hogy milyen magasságig azt még nem tudjuk, viszont ha résen vagyunk néhány 100$-os eltéréssel sikerülhet, a csúcshoz minél közelebb hasznot realizálni!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/7UcyuwUP/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/LpGKInJF/

"Hetes nézet: nagyszerű hetet sikerült zárni, ez a kirobbanó siker elég meglepő húzás, de mivel valahol el kell kezdeni, ezért előbb vagy utóbb meg kellett hogy érkezzen! A hét elején minimum annyit vártam, hogy a felső piros ellenállást sikerüljön zárással átlépni, viszont mivel kedden elég szépen belelendült a mozgás, ezt a minimum igényt már 4,950$-os ellenállásra helyeztük és mint látjuk,  szépen föle is zártunk.
Magasról lehet nagyot esni lehetőség itt is fennáll, aminek azonban valószínűleg előjele is lesz, ilyen lehet az 50-es mozgóátlagon átszúró gyertya, majd a hetet a jelenlegi  plusz-mínusz 100$-ral záró gyertya jelentheti, de ugyanilyen csökkenést jelezhet egy hirtelen záró gyertya, ami ha eléri 6,180$-os napos nézetben említett ellenállást, ott jöhet az említett haszonrealizálás!
Az RSI csíkra kérdőjellel felírt 1200$-os emelkedési lehetőség kipipálható, sőt ez már 1,800$-t is eléri, de ha hozzáadjuk a decemberről maradt kezdeti pluszt, majd még most ezen a szinten is tudunk növelni, akkor olyan 3000$ körüli eredmény is összehúzható, mint volt tavaly februárban vagy áprilisban!
Tehát az előttünk álló hét, a múlt heti gyertyát figyelembe véve, akár korrekciós hét is lehet, ezért sem kell azonnal a kidurrant a lufi felkiáltással élni, mert a lufi nem csak kidurranni, hanem leereszteni is képes!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/k4ZH19Db/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5vAcKvne/
https://www.tradingview.com/x/GcG8D39y/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/rLJ9IvmX/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Korrekció nélkül nem akar menni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.11!

BTC,  mondhatni a végsőkig elhúztuk piros háromszögből, illetve a fekete oldalazó sávból történő kilépési kísérletet, sajnos eredménytelenül, mivel a vissza-teszt sikertelen volt. Így kaptunk egy 5,420$-os kisebb felszúrást, majd ahogy kell le is fordultunk, ahol jelenleg a legmélyebb csúcs 5,100$-on pihen. Tehát itt még maradva a tegnapi, főleg a piros emelkedő háromszög 500$-os kiugrási lehetőségénél, ami itt szépen el is bukott, helyette maradt a fekete oldalazó sáv, továbbra is fenntartva a bizonytalanságot! https://www.tradingview.com/x/Fj7iLnSY/

Néhány óra és megvalósul a mozgóátlag kereszt, ahol a már említettem elég fura módon, de a 200-as töri át, az oldalazásnak köszönhetően szinte vízszintesen mozgó 50-es átlagot. Ezen átlagok várható mozgását, néhány napja már felvázoltam, ezekből az 50-es a tegnapi kiugrás folytatásában tudat volna felfelé törni, de nem tette maradt a vízszintes útvonalon.
Tehát elég éles fordulatot vett a tegnap esti kiugrás óta a mozgás, de egyelőre még ez sem olyan meggyőző, hogy nagyon meg kellene tőle ijedni és addig, amíg az ellenállási zónában tartózkodik az ár nem kellene hogy a 4,400$ környéki támasz zónába történő visszaeséstől tartsunk, de ebből a lehetetlennek látszó továbblépési sorozatból, talán mégis hasznosabb lehet elengedni a jelen történetet.
A fekete oldalazó sávra ránézve, jogos gondolat - az ebből nem lesz semmi, viszont ha visszatekintünk az órás mozgás, akár az előző hónapi  vagy az azt megelőző időszakra, rengeteg hasonló lehetetlen helyzettel találkozunk, jó néhány esetben sikerült felfelé továbblépéssel megoldani a dolgokat, ezt most is adat mint lehetőség! Ezért ha a fekete oldalazó sáv meg is oldja a problémát, azon belül most a támasz érintési feladatot kellene megoldani, viszont ez sem  olyan egyszerű, mivel ennek az oldalazásnak a támasza nem csak az általam felrajzolt fekete négyzet 4,780$-os magassága, hanem a sárga 4,950$-os támasz vagy akár a kék 5,038$-os az oldalazás kezdetén kialakult fej-váll lehetőség nyakvonala, de az 5,050$-os 8.-ai hirtelen fordulatnál is kereshetjük és akkor, itt van még a 200-as mozgóátlag jelenlegi 5085$-os érintése utáni erőre kapási lehetőség, ami könnyen és hamar megoldhatná az összes imént felsorolt problémát.
Az RSI mint látjuk támogatta volna a tegnap esti sikeresebb kiugrást, viszont egyelőre az sem rossz, hogy hirtelen megérkeztünk alulra, de hogy újra lehetőség nyíljon valami kiugrásszerűen emelkedési kísérletre, minél hamarabb vissza kell kapaszkodni a középső zóna legalább 50-es szintje fölé.

Napos: ezzel a most rajzolódó piros gyertyával, de már a két nappal ezelőtti szintén piros gyertyánál jelentkeztek az elfáradás jelei, viszont biztosak ettől még nem lehetünk, a nagyon is szükséges korrekciós mozgásban. Kár hogy ezt a korrekciós mozgást nem a 3.-ai felszúrást követő napokban hajtottunk végre a 4,452$-os támaszra, de itt is azt kell mondjam, ez sem egy biztos korrekciós alj, mivel ha már 1 hét alatt 400$-ral feljebb tettük a lécet, egy kisebb korrekció igényt a 4,950$-os támasz is tökéletesen ki tudna elégíteni.
Tehát mivel arra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy a korrekciót végre tudjuk hajtani, de arra se hogy miért ne tudna hasonló lendülettel mint az április 2.-ai kiugrásnál tovább emelkedni az ár, így egyet tehetünk, türelemmel kivárjuk a történet végét és azt követően kezdünk el a 6k-s esetleg a 3k-s irányokba gondolkodni!
RSI sajnos lefordulni látszik, ő is elfáradt és ha az alsó zóna irányába tart, akkor annak és a gyertyák mozgása közötti találtunk olyan információkat, amelyek ha nem változik semmi egy-két napon belül információ jellege lehet, de az sem kizárt ezt a csökkenő mozgást a már említett korrekciós gyertya mozgás is követi, ami szintén továbblépési szempontból hasznos információ.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: azzal hogy tegnap nem sikerült egy jelentősebb kiugrással eltávozni a kék ellenállástól, legalább a 200-as mozgóátlag fölé, arra kell gondoljak a bikák is várják a korrekciót, mert ugyebár egy vékony jégen senki sem vesz a hátára több súlyt! Tehát a meglévő, sokkal lejjebb nyitott és a nagyobb haszonnal kecsegtető pozíciókat el nem engedve és azzal elkerülve egy nagyobb bezuhanást, kivárós játék zajlik, ami a néhány kieső pozícióval visszaeshet a zöld támaszra. A kék márc. 21.-én kialakult ellenállás, amelynek köszönhetően 4,074$-os magasságban és kialakult egy ellenállás, majd ez később az április 2.-ai kiugrásnak biztosított megfelelő támaszt, talán a 25k-s magasságával most is szerepet kaphat.
A macik 17k-s mélységből kapaszkodnak vissza, ezt már sokadjára teszik, tegnap azonban megtorpantak, ami így nem mutat olyan magabiztosságot, amitől meg kellene Ijedjenek a bikák és eldobják azokat a biztosnak látszó pozícióikat. Egy megsebzett maci, nagyon veszélyes vadállat tud lenni és ez a jelenlegi 20k alatti le-fel mozgás, ilyen megsebzett állapotnak tűnik, tehát nem lehetünk biztosak abban, hogy nem lendülnek támadásba, legalábbis szerintem addig nem, amíg konkrétan a 17k-s szint alatt ki nem terülnek.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/0FtdGHzU/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/porAFlsS/

"Hetes nézet: nagyszerű hetet sikerült zárni, ez a kirobbanó siker elég meglepő húzás, de mivel valahol el kell kezdeni, ezért előbb vagy utóbb meg kellett hogy érkezzen! A hét elején minimum annyit vártam, hogy a felső piros ellenállást sikerüljön zárással átlépni, viszont mivel kedden elég szépen belelendült a mozgás, ezt a minimum igényt már 4,950$-os ellenállásra helyeztük és mint látjuk,  szépen föle is zártunk.
Magasról lehet nagyot esni lehetőség itt is fennáll, aminek azonban valószínűleg előjele is lesz, ilyen lehet az 50-es mozgóátlagon átszúró gyertya, majd a hetet a jelenlegi  plusz-mínusz 100$-ral záró gyertya jelentheti, de ugyanilyen csökkenést jelezhet egy hirtelen záró gyertya, ami ha eléri 6,180$-os napos nézetben említett ellenállást, ott jöhet az említett haszonrealizálás!
Az RSI csíkra kérdőjellel felírt 1200$-os emelkedési lehetőség kipipálható, sőt ez már 1,800$-t is eléri, de ha hozzáadjuk a decemberről maradt kezdeti pluszt, majd még most ezen a szinten is tudunk növelni, akkor olyan 3000$ körüli eredmény is összehúzható, mint volt tavaly februárban vagy áprilisban!
Tehát az előttünk álló hét, a múlt heti gyertyát figyelembe véve, akár korrekciós hét is lehet, ezért sem kell azonnal a kidurrant a lufi felkiáltással élni, mert a lufi nem csak kidurranni, hanem leereszteni is képes!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nPSbIcGY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZgX7jtY7/
https://www.tradingview.com/x/eNG9oWVX/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MwaP2Jch/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A kövér korrekcióhoz még hiányzik pár száz dollár!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.04.12!

BTC,   oké, ezt a képen látható piros fordított Elliott hullámmal megjelenített utóbbi csökkenést, nevezhetjük határozottnak és ha ehhez hozzávesszük, az RSI erősödő mozgását, akkor ez így kialakult divergencia talán arra utalás, hogy ezzel a piros Elliott hullámmal nagy eséllyel eleget tettünk a korrekciós elvárásoknak, habár első ránézésre is kevésnek tűnik.
Azért is becsapós lehet az impulzus lezárás, mert még a fekete nézettel megjelenített oldalazó sáv támaszát sem értük el, tehát ez a csökkenő impulzus, ami felül kilóg, alul pedig a semmi közepén találta meg az alját, csak további találgatásokra ad lehetőséget.
Az RSI első lendülettel elérte a felső zónát, majd az impulzus 5. hullámának idejére kicsit visszaesett, de most újra felül próbálkozik. Jelenleg az a kérdés, ennek a piros impulzusnak, az RSI felső zónájában mozgás ideje alatt, csak egy kisebb ABC korrekcióra ad lehetőség, majd folytatódik a csökkenés és egy a piros impulzushoz hasonló hullám esetén, a 4400$ környéki támasz zónában találjuk magunkat, eleget téve ezzel a 2.-a után kialakult 1,200$-os erősödés korrekciós elvárásainak. Esetleg egy sokkal jobban tetsző megoldással, folytatódik a februárban megkezdett, majd a most április 2.-án nyomatékot kapott erősödés!
Erre a gondolatmenetre még a napos gyertyazárás is ráerősíthető, ami maradt az 5k fölötti ellenállási zónában, tehát ha ma ebből csak egy leszúrás erejéig kinézünk, az még egy barátságos megoldás és talán jelzés arra, hogy nincs további csökkenési igény.
Ennek a  csökkenő mozgásnak következtében a mozgóátlagok is lefelé kezdetek mozogni, ami így felgyorsíthatja a kereszt kialakulását, viszont ha most kisebb korrekció után folytatódik a csökkenés, akkor arra a következő keresztre, ami majd az erősödő mozgást segítheti, néhány napot várni kell.

Napos: itt már jobban átlátható, hogy a tegnapi 300$-os csökkenő mozgás, még néhány gyertyát kíván, ha a 2.-a után kialakult erősödő hullám folytatásaként, elfogadható korrekciós mozgás alakuljon ki. Ha ez így marad annak a későbbiek folyamán fizethetjük meg az árát, még akkor is ha most hirtelen 300$-os erősödéssel válaszolunk, ezért még ugyanennyit rá kellene pakolni és kilépni az ellenállási zónából!
Ennek a zónának az a veszélye, ha ebből visszafordul az ár és alatta is zár, az-az egész 2.-a óta felépített hullám elvesztésével is járhat, de erre majd térjünk ki a 200-as mozgóátlag és a 4,452$-os támasz alatti zóna esetleges elvesztését megelőzően.
Az RSI  300$-os segítséggel halad az alsó zóna irányába, remélhetőleg ez nem kap további segítséget, és ha meg is érkezik, azt a gyertyák max két-három napos oldalazással támogatják, ahol már talán a korrekciót is korrekciónak nevezhetjük. Tehát ezt követően, mindenki előtt megnyílik a lehetőség, a felfelé történő építkezésre, majd a felső zónába érkezést követően, remélhetőleg a gyertyák is készen állnak az 5k fölötti ellenállási zóna elhagyására és a 6k-s szint fölé történő megérkezésre.
Arra az 1,279$-os, a 4,452$-os támaszról történő lehetőségre, egyelőre még csak kíváncsian tekintünk, viszont ha ennek megfelelően alakulnak a dolgok, ott nem csak a 6k fölé étkezéssel számolhatnánk, hanem a 7,770$-os magassággal is, ami már csak azért is hasznos volna, mert onnan a tavaly novemberi 6,481$-os szintre egy olyan korrekciót lehetne végrehajtani, amelyről a 10k-s továbblépési lehetőség sem nevezhetjük túlzásnak.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a 25k-s támasznak közelében sikerült a tegnapi gyertyát zárni, ennek akkor lesz jelentősége, ha a mai gyertya egy kisebb testű további csökkenést nem mutató vagy egy a tegnapit teljes mértékben betakaró nagyobb gyertya, amire már majdnem ráfogadjuk, hogy határozott kilépést jelez a kék csökkenő ék formából.
Alakzatoknak, ezen a két charton nagy jelentősége nincs, talán a támaszok és ellenállások működhetnek, ennek ellenére berajzolásra kerülnek, mert ki tudja melyik és mikor függ össze az ár alakulásával. Tehát itt egy a lényeg, a napokig tartó erősödés vagy gyengülés, esetleg oldalazás, határozza meg a bikák/macik pillanatnyi vagy jövőbeni hangulatát, amelyből az ár várható alakulására lehet következtetni, de ez is lehet becsapós, mivel nem tudni, melyik irányba, melyik pozíció, mekkora csomagot rejtegethet.
Kettő napos letargiába estek a macik, nem tudtak elmozdulni a 3 nappal ezelőtti, határozott erősödést mutató gyertya zárási szintjétől. Pedig, ha az volna a cél, hogy az ár további jelentős csökkentését elérjék, akkor már most a kék ellenállások fölött kellene járni és a 21k-s sárga ellenállás áttörésének kísérletével fenyegetőzni. Ez a macik részéről látható gyengeség, engem meggyőz arról, hogy nincs szándék az ár jelentősebb bedöntésére, többi már a bikákon múlik, kihasználják e ezt, de egyelőre csak vesztegetik az időt oldalazással.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/0FtdGHzU/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Bl8QodLj/

"Hetes nézet: nagyszerű hetet sikerült zárni, ez a kirobbanó siker elég meglepő húzás, de mivel valahol el kell kezdeni, ezért előbb vagy utóbb meg kellett hogy érkezzen! A hét elején minimum annyit vártam, hogy a felső piros ellenállást sikerüljön zárással átlépni, viszont mivel kedden elég szépen belelendült a mozgás, ezt a minimum igényt már 4,950$-os ellenállásra helyeztük és mint látjuk,  szépen föle is zártunk.
Magasról lehet nagyot esni lehetőség itt is fennáll, aminek azonban valószínűleg előjele is lesz, ilyen lehet az 50-es mozgóátlagon átszúró gyertya, majd a hetet a jelenlegi  plusz-mínusz 100$-ral záró gyertya jelentheti, de ugyanilyen csökkenést jelezhet egy hirtelen záró gyertya, ami ha eléri 6,180$-os napos nézetben említett ellenállást, ott jöhet az említett haszonrealizálás!
Az RSI csíkra kérdőjellel felírt 1200$-os emelkedési lehetőség kipipálható, sőt ez már 1,800$-t is eléri, de ha hozzáadjuk a decemberről maradt kezdeti pluszt, majd még most ezen a szinten is tudunk növelni, akkor olyan 3000$ körüli eredmény is összehúzható, mint volt tavaly februárban vagy áprilisban!
Tehát az előttünk álló hét, a múlt heti gyertyát figyelembe véve, akár korrekciós hét is lehet, ezért sem kell azonnal a kidurrant a lufi felkiáltással élni, mert a lufi nem csak kidurranni, hanem leereszteni is képes!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/agub9Y1w/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/m4ehT8xT/
https://www.tradingview.com/x/eNG9oWVX/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MwaP2Jch/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!