Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 25 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Divergencia!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.14!

BTC, az elmozdulás megtörtént csökkenő irányba, viszont ez nem nevezhető jelentősnek, sőt még a minimumtól is elmaradt, ami a kék támasz zónába történő megérkezést kellett volna jelentse.  Ez a csökkenő mozgás, még mindig a kék színnel 5 nappal ezelőtt berajzolt fordított zászló lehetőségnek megfelelő mozgás. Ettől a lehetőségtől méreteit tekintve lenne egy minimális elvárás a 3,225$-os felső szinttel rendelkező támasz zóna elérése, viszont mivel ez tegnap sem történt meg, így a lehetőségek tekintetében, még mindig ott tartunk mint 3 nappal ezelőtt, hogy a kék ellenállásról történjen meg egy a tegnapinál határozottabb visszaesés!
Tegnap már érzékelhető volt, mivel az utóbbi napokban a volume oszlopok is eléggé ellaposodtak, hogy itt történhet egy változás,  de mint látjuk ez a változás habár megtörtént, de elmaradt az elvárástól!
A lila színnel csak a bemutatás kedvéért felvázolt fej-váll lehetőségben bíznak sokak, ami a formáját tekintve érthető, egyébként számomra érthetetlen, ezt hogy tudják fej-váll lehetőségként kezelni, mert hát ugyebár ez a fej-váll egy csökkenő trend alján alakult ki, tehát itt max egy fordított fej-váll jeleit lehetne keresni, az viszont nincs, esetleg a 4 órás idősíkon!
A dolgok lényegén sokat ez sem változtat, ha jó a fej-váll meglátás, ha nem, mivel ugyanarra a 3k-s szintre mutat mint például a kék fordított zászló, amit ha nem egy határozott mozgással érünk el, akkor nem ér semmit, csak a feszültséget és a további csökkenés esélyét növeli!

Napos: a tegnapi gyertyánk méretében nagyobb mint az előző kettő, ennek ellenére csak egy kicsivel ad több információt, amely információ 1%-ot teszt hozzá a csökkenés esélyéhez, de ezzel sem vagyunk igazán kisegítve, ha az a csökkenő mozgás, ilyen semmitmondó formában történik.
Minimális jelentősége lett volna egy a kék támasz zónát elérő leszúrásnak, de amit mi várnánk az egy jelentősebb leszúrás, amely lehetőség nem nagyon szeretne kialakulni.  Természetesen ha az a bizonyos időhúzás a szándék, akkor ezt a lehetőséget nem fogják kialakítani, mivel az a vártnál jóval előbb, még a fordulat lehetőségét is magában rejtegetheti. 
Ebből az utóbbi gondolatból kiindulva és ha valóban január közepéig tartó időhúzás van a dolgok hátterében, akkor a mögöttünk hagyott egy hónapos elég intenzív 3,200$-os csökkenő trend tekintetében, kellene következzen egy 1,500-2,000$-os korrekciós erősödés, ez lenne az 5k-s szint fölötti ellenállási zóna elérése! Itt a fibo szintek is azt mutatják, ha a szándék több mint egy korrekció, akkor azzal a szándékkal ebben a magasságban már lehetne keresni valamit.
Az utóbbi egy hónapban látható ár szempontjából csökkenő mozgás, ellentétes az RSI indikátor által jelzett mozgással, ami általában egy erős jelzés fordulat tekintetében, ez a fordulat 4 nappal ezelőtt a trendvonal átlépésénél elmaradt, de remélhetőleg még nem késő bepótolni!
Napi elvárás gyertyák tekintetében, aminek még információ jellege is lehet, az egy leszúrás esetleg konkrét zárása a támasz zónában vagy egy bika gyertya esetén, az előző napok elvárásához képest sokkal nagyobb gyertyával a 3,655$-os szint magasságában zárás!

BTCUSD Short/Long chartok: egy nap pihenőt engedélyezhetünk a bikáknak, ezt a pihenőnapot tegnap ki is vették, most azonban húzni kell tovább azt a szekeret, amelyik még mindig tele van elhízott macikkal! Ezt a helyzetet szépen ki is használják a macik, néha engednek a gyeplőn, de mikor a legkisebb jele is mutatkozik annak, hogy a bikák eltérnek az útiránytól, rántanak egyet ezen a gyeplőn,  ami által az utasok szempontjából gördülékenyebb az utazás!
Kicsit máshogy közelítve, a húzd meg, ereszd meg taktikát alkalmazzák. Ezzel igyekeznek minél több hasznot kipréselni ebből az amúgy is viharvert árból, viszont ezt csak addig alkalmazzák, amíg van benne haszon, illetve amíg az érdekük ezt kívánja, de ha már az érdekből idővel sem csordogál haszon, ott felborulhatnak az érdekek. És szerintem ez az egyetlen esély arra, hogy még a januári időpont előtt, történjen valami ár szempontjából emelkedést jelentő változás!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ETCmuWh0/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/7muu1dSd/

"Hetes idősík, sajnos nem sikerült a fordulathoz szükséges gyertyakombinációt kialakítani, tehát elég érdekes hét elé nézzünk, ami a jelek szerint csökkenéssel folytatódik. Azonban ha a volume oszlopokat nézzük, azok mérete az utóbbi 4 hétben jelentősen eltér az előtte látható 30 hét, tehát durván 7 hónap aktivitásától.  Az jól érzékelhető hogy valami változás történik az utóbbi hetekben, ennek a változásnak következtében kellene megtalálni azt a bizonyos alsó szintet, majd kialakítani a fordulatot és egy határozott emelkedéssel 7-8000$ magasságában megerősíteni egy emelkedő trendet! Tehát ha eredményes hetet szeretnénk zárni, akkor minimálisan elfogadható egy 5k feletti ár, de ha lennénk olyan szerencsések, hogy a hetet 5,700$ esetleg 6,500$ magasságában zárnánk, akkor nyerne értelmet az utóbbi hetekben látható felélénkült mozgás, amellyel viszonylag jó szinten tudnánk zárni az idei évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/XMK9tcEa/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/33XVqDVN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/y9AZnyDK/
https://www.tradingview.com/x/GqMb03aK/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/GTPRW8P7/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/V6lmUrFP/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

dergsa12

Idézetet írta: Til Dátum december 14, 2018, 08:38:41 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 14, 2018, 07:26:11 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum december 13, 2018, 10:00:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum december 13, 2018, 09:57:25 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 13, 2018, 07:11:24 DÉLUTÁN
Én már nagyon várom mert a sok agyatlan shortost  már jó lenne kifingatni.

Profi tréderek szerint egészen addig shortolni kell, amíg nincs teljesen egyértelműen uptrend, ahol érdemes longba váltani. Ez az év igen drága tandíj volt és még ki tudja, mi jön.
így van. 2900-3000 körül talán lesz esély a 4300-ra, de ehhez is kell valami jel, hogy meglehessen játszani
trendet kell követni és letojni az elveket, különben kizsebelnek mások
Az a baj, hogy sokak szerint az igazi kapitulációs rész az lehet, ha a 3k-ról is kiderül, hogy még mindig van lejjebb. Ráadásul ha ott sem jön a várva várt V shape, azaz nem pattanunk vissza és pl. januárban elutasítják a BAKKT-ot, februárban az ETF-t, akkor szépen nézünk ki. És akkor arról a félelmemről még nem is beszéltünk, hogy gyanítom, a sok stablecoin létrehozása mögött is hátsó szándék is van, simán lehet, hogy azok is megszívják, akik most örülnek, hogy kifizettek, majd mielőtt megindulunk felfelé (ha lesz ilyen), lenullázzák őket is.

Már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a maximális károkozás a cél, mert akkor tényleg egy nagy nulla lesz a kriptózásunk eredménye.
Ha a BAKKT nem indul el ,de az ETF igen, akkor a kezdeti fellendülést (mindenki örül az ETF-nek ,de nem tudja miért) , újabb még az eddiginél is nagyobb short követné. Ugyanis az ETF-ek ugyanúgy viselkednek , mint a Futures termékek. Sokak szerint a BTC futures indította el az egész lejtmenetet és van is benne ráció nem is kevés.
Tehát ,ha elindul az ETF, akkor nagy esély van arra, hogy jócskán a földbe tapossák azok a szervek a BTC-t, akik nem szívesen látják, de előtte elveszik mindenki pénzét.Nem hiszek se illuminátusokban sem gyíkemberekben, de azért a mindent látó szem ott figyel azt azért ne felejtsük el.

A btc határidős termékeknek semmi köze a btc lejtmenetéhez. Nincs mögöttük semmi. Kamu az egész. Csak az árfolyamhoz van igazodva és arra tudsz játszani. Ráadásul dollár elszámolású. Nincs mögötte bitcoin adás vétel. Ha így lenne akkor amikor zárják a pozicíót akkor az a rengeteg short egyből elindítaná felfelé az árat. Csak annyi köze van a btc lejtmenethez,hogy sok nagy hal oda tette a pénzét és ott nyomul tovább mert dollár elszámolás,szabályozott környezet van és nincsenek kitéva az árfolyamból adódó veszteségnek.
Az ETF-ek jól fognak jönni mert valós adás vétel lesz a btc piacon. Ha sokan fogják shortolni akkor be fogják rendesen cumizni mert nem lesz elegendő btc,hogy zárják a short pozikat és az ár robbanás szerűen fog duplázodni,triplázoni mikor a rengeteg shortos elkezd menekülni.
Aki tözsdézik is az vágja miről beszélek. Canna részvényekkel nemrég ez történt.
Természetesen ez csak akkor fog összejönni ha a BAKKT és az ETF-ek is btc alapuak lesznek nem pedig retek dollár elszámolású.

Én bizakodó vagyok,de persze bármi megtörténhet hiszen mindig az erősebb kutya baszik. Azok meg nem mi vagyunk még. :)
JSE:Katt
FreeIPTV:Katt
CMG:Katt

Til

Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 14, 2018, 10:52:27 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Til Dátum december 14, 2018, 08:38:41 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 14, 2018, 07:26:11 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum december 13, 2018, 10:00:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum december 13, 2018, 09:57:25 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 13, 2018, 07:11:24 DÉLUTÁN
Én már nagyon várom mert a sok agyatlan shortost  már jó lenne kifingatni.

Profi tréderek szerint egészen addig shortolni kell, amíg nincs teljesen egyértelműen uptrend, ahol érdemes longba váltani. Ez az év igen drága tandíj volt és még ki tudja, mi jön.
így van. 2900-3000 körül talán lesz esély a 4300-ra, de ehhez is kell valami jel, hogy meglehessen játszani
trendet kell követni és letojni az elveket, különben kizsebelnek mások
Az a baj, hogy sokak szerint az igazi kapitulációs rész az lehet, ha a 3k-ról is kiderül, hogy még mindig van lejjebb. Ráadásul ha ott sem jön a várva várt V shape, azaz nem pattanunk vissza és pl. januárban elutasítják a BAKKT-ot, februárban az ETF-t, akkor szépen nézünk ki. És akkor arról a félelmemről még nem is beszéltünk, hogy gyanítom, a sok stablecoin létrehozása mögött is hátsó szándék is van, simán lehet, hogy azok is megszívják, akik most örülnek, hogy kifizettek, majd mielőtt megindulunk felfelé (ha lesz ilyen), lenullázzák őket is.

Már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a maximális károkozás a cél, mert akkor tényleg egy nagy nulla lesz a kriptózásunk eredménye.
Ha a BAKKT nem indul el ,de az ETF igen, akkor a kezdeti fellendülést (mindenki örül az ETF-nek ,de nem tudja miért) , újabb még az eddiginél is nagyobb short követné. Ugyanis az ETF-ek ugyanúgy viselkednek , mint a Futures termékek. Sokak szerint a BTC futures indította el az egész lejtmenetet és van is benne ráció nem is kevés.
Tehát ,ha elindul az ETF, akkor nagy esély van arra, hogy jócskán a földbe tapossák azok a szervek a BTC-t, akik nem szívesen látják, de előtte elveszik mindenki pénzét.Nem hiszek se illuminátusokban sem gyíkemberekben, de azért a mindent látó szem ott figyel azt azért ne felejtsük el.

A btc határidős termékeknek semmi köze a btc lejtmenetéhez. Nincs mögöttük semmi. Kamu az egész. Csak az árfolyamhoz van igazodva és arra tudsz játszani. Ráadásul dollár elszámolású. Nincs mögötte bitcoin adás vétel. Ha így lenne akkor amikor zárják a pozicíót akkor az a rengeteg short egyből elindítaná felfelé az árat. Csak annyi köze van a btc lejtmenethez,hogy sok nagy hal oda tette a pénzét és ott nyomul tovább mert dollár elszámolás,szabályozott környezet van és nincsenek kitéva az árfolyamból adódó veszteségnek.
Az ETF-ek jól fognak jönni mert valós adás vétel lesz a btc piacon. Ha sokan fogják shortolni akkor be fogják rendesen cumizni mert nem lesz elegendő btc,hogy zárják a short pozikat és az ár robbanás szerűen fog duplázodni,triplázoni mikor a rengeteg shortos elkezd menekülni.
Aki tözsdézik is az vágja miről beszélek. Canna részvényekkel nemrég ez történt.
Természetesen ez csak akkor fog összejönni ha a BAKKT és az ETF-ek is btc alapuak lesznek nem pedig retek dollár elszámolású.

Én bizakodó vagyok,de persze bármi megtörténhet hiszen mindig az erősebb kutya baszik. Azok meg nem mi vagyunk még. :)
Meg tudnád esetleg fogalmazni az ETF kapcsán,hogy miért jók a crypto számára azok a termékek ,amelyekkel nem vásárolnak a valóságban egy fikarcnyi coin-t sem. Csak egy kalap alá vesznek pár terméket és kikiáltják crypto kosárnak (ETF), aminek értéke a dollár és a kosárban levő coin-ok árfolyama. Az miért jó ,hogy az intézményi befektetők nem valós értelemben vesznek cryptot  és azt tárolják annak a reményében ,hogy később felmegy az ára, ami felhajtó erővel bír? Helyette dollárban szállnak be és dollárban is szállnak ki.
C:\> del c:\command.com

dergsa12

#2963
Idézetet írta: Til Dátum december 14, 2018, 03:00:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 14, 2018, 10:52:27 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Til Dátum december 14, 2018, 08:38:41 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 14, 2018, 07:26:11 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum december 13, 2018, 10:00:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum december 13, 2018, 09:57:25 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 13, 2018, 07:11:24 DÉLUTÁN
Én már nagyon várom mert a sok agyatlan shortost  már jó lenne kifingatni.

Profi tréderek szerint egészen addig shortolni kell, amíg nincs teljesen egyértelműen uptrend, ahol érdemes longba váltani. Ez az év igen drága tandíj volt és még ki tudja, mi jön.
így van. 2900-3000 körül talán lesz esély a 4300-ra, de ehhez is kell valami jel, hogy meglehessen játszani
trendet kell követni és letojni az elveket, különben kizsebelnek mások
Az a baj, hogy sokak szerint az igazi kapitulációs rész az lehet, ha a 3k-ról is kiderül, hogy még mindig van lejjebb. Ráadásul ha ott sem jön a várva várt V shape, azaz nem pattanunk vissza és pl. januárban elutasítják a BAKKT-ot, februárban az ETF-t, akkor szépen nézünk ki. És akkor arról a félelmemről még nem is beszéltünk, hogy gyanítom, a sok stablecoin létrehozása mögött is hátsó szándék is van, simán lehet, hogy azok is megszívják, akik most örülnek, hogy kifizettek, majd mielőtt megindulunk felfelé (ha lesz ilyen), lenullázzák őket is.

Már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a maximális károkozás a cél, mert akkor tényleg egy nagy nulla lesz a kriptózásunk eredménye.
Ha a BAKKT nem indul el ,de az ETF igen, akkor a kezdeti fellendülést (mindenki örül az ETF-nek ,de nem tudja miért) , újabb még az eddiginél is nagyobb short követné. Ugyanis az ETF-ek ugyanúgy viselkednek , mint a Futures termékek. Sokak szerint a BTC futures indította el az egész lejtmenetet és van is benne ráció nem is kevés.
Tehát ,ha elindul az ETF, akkor nagy esély van arra, hogy jócskán a földbe tapossák azok a szervek a BTC-t, akik nem szívesen látják, de előtte elveszik mindenki pénzét.Nem hiszek se illuminátusokban sem gyíkemberekben, de azért a mindent látó szem ott figyel azt azért ne felejtsük el.

A btc határidős termékeknek semmi köze a btc lejtmenetéhez. Nincs mögöttük semmi. Kamu az egész. Csak az árfolyamhoz van igazodva és arra tudsz játszani. Ráadásul dollár elszámolású. Nincs mögötte bitcoin adás vétel. Ha így lenne akkor amikor zárják a pozicíót akkor az a rengeteg short egyből elindítaná felfelé az árat. Csak annyi köze van a btc lejtmenethez,hogy sok nagy hal oda tette a pénzét és ott nyomul tovább mert dollár elszámolás,szabályozott környezet van és nincsenek kitéva az árfolyamból adódó veszteségnek.
Az ETF-ek jól fognak jönni mert valós adás vétel lesz a btc piacon. Ha sokan fogják shortolni akkor be fogják rendesen cumizni mert nem lesz elegendő btc,hogy zárják a short pozikat és az ár robbanás szerűen fog duplázodni,triplázoni mikor a rengeteg shortos elkezd menekülni.
Aki tözsdézik is az vágja miről beszélek. Canna részvényekkel nemrég ez történt.
Természetesen ez csak akkor fog összejönni ha a BAKKT és az ETF-ek is btc alapuak lesznek nem pedig retek dollár elszámolású.

Én bizakodó vagyok,de persze bármi megtörténhet hiszen mindig az erősebb kutya baszik. Azok meg nem mi vagyunk még. :)
Meg tudnád esetleg fogalmazni az ETF kapcsán,hogy miért jók a crypto számára azok a termékek ,amelyekkel nem vásárolnak a valóságban egy fikarcnyi coin-t sem. Csak egy kalap alá vesznek pár terméket és kikiáltják crypto kosárnak (ETF), aminek értéke a dollár és a kosárban levő coin-ok árfolyama. Az miért jó ,hogy az intézményi befektetők nem valós értelemben vesznek cryptot  és azt tárolják annak a reményében ,hogy később felmegy az ára, ami felhajtó erővel bír? Helyette dollárban szállnak be és dollárban is szállnak ki.

Utolsó elötti mondatomat olvasd el mégegyszer.
"Természetesen ez csak akkor fog összejönni ha a BAKKT és az ETF-ek is btc alapuak lesznek nem pedig retek dollár elszámolású."
JSE:Katt
FreeIPTV:Katt
CMG:Katt

netbit

Az éven mindig az első megérzésem volt jó, aztán utána mindig meggondoltam magam és jól elcsesztem. Először úgy gondoltam, év végén lesz valami buli, de mivel további esések jöttek, elvetettem az ötletet, de most mégis úgy látom, készül valami Ha megnézitek a BTC alapú altcoin chartokat, láthatjátok, hogy rengeteg alt ára visszatért a tavalyi szint legaljáig, remélem, ez jó jel. Egyelőre jobb óvatosnak lenni, de szerintem hamarosan több zöld gyertyát látunk.

Karcsi papa

Ismét előveszem a "talán" kifejezést!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.15!

BTC, ahogy látom másokat is szépen csipkednek a szkeptikusok, tehát semmi csodálkozni való nincs ha ennyi vonal láttán, rögtön erőre kap a mókus örs! Viszont a jelenlegi illetve már hónapok óta hasonló káosz uralkodik, főleg ha órás nézetben is követni akarod az eseményeket, akkor hasonló vonalak eredével lehet találkozni.
Ennek a jelenlegi mozgásnak, a lila háromszöggel, egy fordító árbóc lehetőségnek megfelelő 175$-os csökkenő mozgásra lehetett számítani. Ez azonban mint látjuk, egyenlőre fél sikerrel járt, viszont annak a feltételnek, amit 4 órás idősíkon és naposon kitűztünk, tehát leszúrás a kék támasz zónába megtörtént, de most jön a dolgok nehezebb része, ugyanis hogy értelmet is nyerjen a leszúrás, határozat emelkedésbe kellene kezdeni!
Az alábbi linken egy kis részlet az utóbbi hét haszonnal, de veszteséggel sem járó próbálkozásaiból!
https://www.tradingview.com/x/4IzHJ92X/ Teljesen világos, hogy ez a leszúrás igazán akkor nyert volna értelmet, ha az árbócnak megfelelő 3,100$-os szintre történik  a leszúrás, de hát ezt szoktuk meg, miért pont most térjünk el a zűrzavaros körülményektől. Tehát mivel ilyen szépen visszajöttünk a kék zónából, most abban bízunk hogy ezzel a szerény lendülettel sikerül tovább emelkedni, és a feljebbi linken látható próbálkozássorozat végére valami haszon is csurranhat!

Napos: elő kell venni a nagyítót vagy ráközelíteni a képre, hogy meglássuk azt a apró leszúrást, amely megérkezett a kék támasz zónába. Ez rögtön rá is mutat arra a problémára, ami ismételten megakadályozhatja az emelkedéssel történő folytatást. Tehát hiányzik egy határozott csökkenő mozgást lezáró gyertya, vagy egy konkrét jelzéssel rendelkező gyertyakombináció!
Ezek hiányában ismételten a szerencsére kell bízzuk, az esetleges emelkedő mozgást, tehát inkább rendelkezzünk be további csökkenésre, viszont már egyre szűkebbek a lehetőségek arra, hogy a támasz zónában megtudjon oldódni a probléma!
Napi elvárás tekintetében, most visszább kell venni, ami annyit jelent a 3,655$-os szint helyett, megelégszünk a tegnapelőtti gyertya 3,456$-os nyitási szint fölé zárásával, amely ismételten csak egy apró lehetőséget biztosíthat, de sosem tudhatjuk melyik apró csemetéből lesz a végén, igazán nagyra növő fa!

BTCUSD Short/Long chartok: a tegnapi bika gyertya elég határozott formában, mintha jelzést szeretne adni, a 40 ezres szintet elérő aktivitás megvalósítására, tehát ez lehetőséget biztosíthat ár szempontjából is valami jelentősebb fordulatra.
Ez a 40 ezres szintet megtámadó aktivitás, már a maciknak sem fog olyan jól esni, mint mikor ők gyakoroltak elég nagy nyomást a piacra. Tehát akár fordulhat a kocka vagy billenhet a mérleg nyelve, mivel nem sok értelme lenne itt a maciknak haszon nélkül harcolni.
Az viszont nagy kérdés, akik idáig azon fáradoztak, hogy próbálják olcsón tartani az árat, azoknak megéri e veszteséget termelni vagy ők is belátják, ezt most el kell engedni és ha már fut a szekér, akkor ők is álljanak át a hasznot hozó oldalra! Itt egyáltalán nem lepődnék meg egy a BAKKT indulása körüli és az ETF döntések körüli pozitív hírek megjelenésén!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/6fImnHre/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/tGwOezhQ/

"Hetes idősík, sajnos nem sikerült a fordulathoz szükséges gyertyakombinációt kialakítani, tehát elég érdekes hét elé nézzünk, ami a jelek szerint csökkenéssel folytatódik. Azonban ha a volume oszlopokat nézzük, azok mérete az utóbbi 4 hétben jelentősen eltér az előtte látható 30 hét, tehát durván 7 hónap aktivitásától.  Az jól érzékelhető hogy valami változás történik az utóbbi hetekben, ennek a változásnak következtében kellene megtalálni azt a bizonyos alsó szintet, majd kialakítani a fordulatot és egy határozott emelkedéssel 7-8000$ magasságában megerősíteni egy emelkedő trendet! Tehát ha eredményes hetet szeretnénk zárni, akkor minimálisan elfogadható egy 5k feletti ár, de ha lennénk olyan szerencsések, hogy a hetet 5,700$ esetleg 6,500$ magasságában zárnánk, akkor nyerne értelmet az utóbbi hetekben látható felélénkült mozgás, amellyel viszonylag jó szinten tudnánk zárni az idei évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ybF6u1hz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tKjz0DVe/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7uFBIyd5/
https://www.tradingview.com/x/IoFMiFU7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/zBYElfZ9/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/6SgniUL9/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

elbandi

Idézetet írta: netbit Dátum december 05, 2018, 10:18:59 DÉLELŐTT
Nem vagyok Nostradamus, nem látom a jövőt, úgy látom, elég vacakul állunk. Attól tartok, hogy 2019 sem lesz a kriptó éve, hosszadalmas kínlódás lesz ez. Jó lenne, ha ezt 4k szintet tartani tudná a BTC, de attól tartok, hogy még nagyobb vérfürdő jön. Egyszer eljön az a pont, ahol már szinte mindenki feladta, a tréderek is elfáradnak és visszatérnek a bikák, de ez hosszadalmas lehet.

Az lenne a legjobb, ha a 10ezer shitcoinból visszaáramolna minden pénz abba a 4-5 top coinba, ami mögött valódi fejlesztés is van, de erre sincs sok esély.
megis mi emelene a btc arat a #fomo meg a hypen kivul? semmi. majd ha tudom az upc szamlamat fizetni ebben, vagy elo tutok fizetni _btcben_ a pornhubra, akkor lesz erteke. eddig csak arfolyama van, ami meg edeskeves.

Til

Idézetet írta: elbandi Dátum december 15, 2018, 01:26:16 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum december 05, 2018, 10:18:59 DÉLELŐTT
Nem vagyok Nostradamus, nem látom a jövőt, úgy látom, elég vacakul állunk. Attól tartok, hogy 2019 sem lesz a kriptó éve, hosszadalmas kínlódás lesz ez. Jó lenne, ha ezt 4k szintet tartani tudná a BTC, de attól tartok, hogy még nagyobb vérfürdő jön. Egyszer eljön az a pont, ahol már szinte mindenki feladta, a tréderek is elfáradnak és visszatérnek a bikák, de ez hosszadalmas lehet.

Az lenne a legjobb, ha a 10ezer shitcoinból visszaáramolna minden pénz abba a 4-5 top coinba, ami mögött valódi fejlesztés is van, de erre sincs sok esély.
megis mi emelene a btc arat a #fomo meg a hypen kivul? semmi. majd ha tudom az upc szamlamat fizetni ebben, vagy elo tutok fizetni _btcben_ a pornhubra, akkor lesz erteke. eddig csak arfolyama van, ami meg edeskeves.
Na jó ,de jelenleg egy forradalom közepén vagyunk.
Emlékszem még ,amikor tudtam mi az az Amazon , néha rá is léptem, hogy megnézzem mi az. Szar sem volt rajt, tiszta gagyinak tartottam. Eközben a google a barátom volt a startlap.hu-t megvetettem. Néha néha felléptem a youtube-ra , nem sok minden volt ott a kivégzéseken kívül.
Ejj, ha én abban az időben tehettem volna és vásárolok amazon , google és youtube részvényeket.... :)
C:\> del c:\command.com

jatekos12

#2968
Véleményem a témában - ne kövezzetek meg csak próbálok objektív lenni, amennyire tudok:
1. Ha technikai elemzést végzünk, próbáljuk meg nem belevinni a vágyainkat! Ez néha nehéz. Jelenleg kőkemény medvetrend van, és egyenlőre nem látom semmi jelét fordulásnak. Jó ideje még rendes korrekciót sem láthattunk, még ahhoz is erőtlenek a bikák (persze nincs szerintem ilyen, hogy bikák, mivel nem alkotnak pártot, semmi egységes közösséget, csak kereskedők tömegének egymástól független, de összeadódó erejét láthatjuk, bár ki tudja - lehetnek a piacot uraló vagy nagymértékben befolyásolni tudó nagyhal csoportok is akár), nemhogy trendfordulót. Hogy meddig tart az esés nem tudni, de ez van. Ettől nem lesz vége se a BTC-nek, se a kriptóknak. Előbb-utóbb meg fog fordulni.

2. "Nagyon alacsony a BTC ára, és ebből mindenféle negatív következtetés vonható le / vonok le !!!" - mondják vagy gondolják sokan. DE: Alacsony? Tényleg alacsony? Mihez képest? A 20 ezer $-hoz képest tutira az. Igen. De ha objektívebben nézzük? 3000 dodo, vagy legyen akár 2000 vagy ezer dodo 1 db BTC-ért. Nem biztos hogy ez olyan kis szám. A piac jelenlegi állapota inkább arra enged következtetni, hogy a 20 ezer volt nagyon magas. Valami, vagy több jelenség együtt fellőtte az égbe 1-2 hónap alatt. A spekuláció, az öngerjesztő hurráoptimizmus vagy akármi. Úgy tűnik, komolyabb fundamentális alap nélkül - egyszerűen maga a BTC és a kapcsolódó dolgok váltak valamiféle virális marketing részéve - úgy tűnik most nekem. Megszívtuk ezt sokan bizonyos mértékig. Egy évvel ezelőtt kevesen tudtunk objektívek maradni (én sem), és most ennek van a böjtje. Talán azt hittük: "Igen!!! A világ végre rájött mekkora érték van a blokláncban, a BTC-ben stb. VÉGRE, IRÁNY A HOLD, WHEN LAMBO stb. "

HÁT ÚGY TŰNIK NEM JÖTT RÁ! MÉG KURVÁRA NEM JÖTT RÁ! Egyszerűen csak sokan felszálltak a kilövő BTC rakétára, mert látták, hogy emelkedik. Pusztán ezért, nem másért.

3. Hogy az esés jó-e valakinek, az szubjektív. Talán attól függ, hogy eddig mennyi pénzt tett bele magasabb árszinteken, és mennyije van még, hogy beletolja, mennyit lesz még hajlandó beletenni, amikor majd úgy érzi, elértük az alját. E két szám arányától függ szerintem döntően. Mármint ha kereskedésről beszélünk - de ez a topik arról szól. A bányászok nagyon szívnak most, az biztos.

                De akinek még van befektetni való zsé-je kedve, hite, az inkább örülhetne a medvetrendnek, mert az elkövetkező hónapokban diszkont áron vehetünk BTC-t, ill. tetszőleges kriptopénzt. Szóval minden nézőpont kérdése is.

jatekos12

(Egy új posztban folytatnám, mert az előző már túl hosszú)

Andre Kosztolany: Tőzsdepszichológia c. könyvében olvastam:
A tőzsde úgy modellezhető mint, mint egy kutyát sétáltató gazdi, ahol a gazdi a termék valódi (fundamentális) értéke, a kutya pedig a tőzsdei ára.
A gazdi csak megy előre szép nyugodtan, a kutya azonban ide-oda rohangál előre-hátra - összevissza kalandozik a mi nézőpontunkból értelmetlenül, de egy bizonyos mértékig a gazdi közelében van mindig, de általában sosem pont ott, ahol ő. Vagy előrerohan lelkesen (hurráoptimizmus, bikatrend), vagy lemaradva kullog, fülét, farkát behúzva (medvetrend, depresszió stb.), mert a gazdi épp leteremtette (értsd: a fundamendtum visszarántotta a túlcsorduló árakat).

Ennek fényében kicsit korrigálva az előző hozzászólásomat, azt gondolom, hogy a kriptók esetében a kutya most hátul kullog, mert kapott egy jó nagy pofont, és idő kell neki, amíg újra kedve támad majd a gazdi után rohanni, sőt nagy távolsággal ismét megelőzni őt. Azaz: esélyesnek tartom hogy a BTC jelenleg alulértékelt (bár nem biztos) . Talán még az sem biztos, hogy a reálérték fogalma értelmezhető, vagy pontosan megbecsülhető. Mindegy - a lényeg inkább maga a mechanizmus, amely újra és újra ismétli önmagát a tőzsdén: VAGYIS A KUTYA RITKÁN VAN PONT OTT, AHOL A GAZDI - VAGY NAGYON LEMARAD, VAGY TÚLSÁGOSAN ELŐREROHAN A HANGULATA FÜGGVÉNYÉBEN.

A kriptovilágban a fejlesztések tekintetében egyre másra hallani a pozitív híreket, hogy így terjed, úgy terjed, ez a cég is, az az ország is, ők is ilyen-olyan implementációt terveznek stb. stb. Szóval a gazdinak, úgy tűnik elég jó a hangulata, de hogy a kutyájára mikor fog ez átragadni, az egy más kérdés. DE MIVEL A GAZDI FOLYAMATOSAN MEGY ELŐRE, ELŐBB-UTÓBB A KUTYA IS UTOL FOGJA ÉRNI.

Én mindig erre gondolok, ha esetleg elkezdenének negatív hangulatok gyötörni a kripto árak kapcsán.   :P ;D

netbit

A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?

Dolce

#2971
Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:12:02 DÉLELŐTT
A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?
én remélem ebből a falling wedgeből felfele törünk majd ki. de valamerre a jövő héten határozottan indulni kell:)
https://www.tradingview.com/x/gbcqLu88

aztán utána mehetünk mélyebbre

netbit

Idézetet írta: Dolce Dátum december 16, 2018, 11:14:07 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:12:02 DÉLELŐTT
A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?
én remélem ebből a falling wedgeből felfele törünk majd ki. de valamerre a jövő héten határozottan indulni kell:)
https://www.tradingview.com/x/gbcqLu88

aztán utána mehetünk mélyebbre

Az egész 1 hónapja kezdődött esés ívét nézve kezd kiegyenesedni, tehát akár már fordulhatna is a trend, de mindenki arról beszél, hogy mélyebbre megyünk, akár sokkal mélyebbre is, így ez önbeteljesítő jóslat lesz? Mindenki a Mt Gox utáni helyzethez grafikonját lesi, de most annyira nem rossz a helyzet, szóval nem tudom. Vagy jövő héten bedöntik a Binancet, hogy végre kapituláljon már a 95%? :)

Kezdem nagyon bánni, hogy nem léptem le májusban, akkor már majdnem olyan jól álltam, mint decemberben.

Karcsi papa

Talán 2.0 vagy egy egészséges összeomlás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.16!

BTC, sajnos a charton látható mozgás nem tükrözi a bikák aktivitását, viszont ha néhány napig tudnák tartani magukat a macikkal szemben, akkor hamarosan lehet keresnivalójuk! A kék maci zászló alakul, de a lila csökkenő csatornában látható mozgással, eléggé elnyúlik ez a csökkenés, ami nem segíti a felfelé történő határozott elmozdulást.
Mivel a lila csökkenő csatornában ilyen jól követhető a mozgás, akkor talán ez már jelzés arra, hogy talán mégis sikerülhet legalább a zöld ellenállásokat megközelíteni, esetleg átlépni, ennek hiányában ugyanis sok mindent nem tudunk kezdeni.  Viszont ahogy látjuk, ebben a lila csatornában, akár még a 2,965$-os támaszra is visszacsorog hat az ár, és onnan lehet ismételten próbálkozni! 
Tehát most azt várnák, ha sikerül a D pontnál kikeveredtünk  a lila csökkenő csatornából és egyúttal mivel a támasz zónából is kiléptünk, talán sikerülhet a piros nyílnak megfelelő határozat mozgással a zöld vonalak magasságában húzódó ellenállási zónát is átlépni!

Napos: a tegnapi gyertyához ismét kell a nagyító, de mivel elég jó helyen a támasz zónában alakul ki egy ilyen Doji gyertya, talán ma egy kisebb bika gyertyával sikerülhet, valami fordulószerűséget kialakítani! Viszont mivel ez egy elég kicsi jelzés lehet, ne is várjunk tőle sokat.Nagyobb eséllyel továbbra is a csökkenésnek van, a kék és zöld nyilakkal jelzett maci zászló célszinteket nézve, de talán a támasz zónának van annyi ereje, még ha nem is sikerül, de legalább próbát tegyen, az utóbbi 1 hónapos intenzív csökkenő trend megfordítására!
Tehát egy mini Morning Star díszítheti nap végén a chartot de az sem kizárt hogy végre megérkezik egy határozott visszaesés,  ezt azonban a bikák aktivitás láthatóan szeretné elkerülni.

BTCUSD Short/Long chartok: mindkét oldal határozottan odateszi magát,  de az utóbbi napokban mégis a bikáknak jött ki jobban a lépés, viszont mint már említettem, ennek egyelőre az árra nincs nagy ráhatása. Azért nincs mert közben a maciknak még mindig sikerül magasan tartani magukat,  tehát azt várjuk melyik oldal adja fel előbb! Abban az esetben, ha a bikák 40 ezres szintre feltolják az aktivitást, és azt érzik a maci, hogy itt már nincs haszonnal kecsegtető keresnivalójuk, akkor bekövetkezhet egy hirtelen fordulat, amit eredményesnek nagyjából 1,200$-os emelkedésnél lehetne mondani.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/2C4a2sHZ/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/a1oirDq8/

"Hetes idősík, sajnos nem sikerült a fordulathoz szükséges gyertyakombinációt kialakítani, tehát elég érdekes hét elé nézzünk, ami a jelek szerint csökkenéssel folytatódik. Azonban ha a volume oszlopokat nézzük, azok mérete az utóbbi 4 hétben jelentősen eltér az előtte látható 30 hét, tehát durván 7 hónap aktivitásától.  Az jól érzékelhető hogy valami változás történik az utóbbi hetekben, ennek a változásnak következtében kellene megtalálni azt a bizonyos alsó szintet, majd kialakítani a fordulatot és egy határozott emelkedéssel 7-8000$ magasságában megerősíteni egy emelkedő trendet! Tehát ha eredményes hetet szeretnénk zárni, akkor minimálisan elfogadható egy 5k feletti ár, de ha lennénk olyan szerencsések, hogy a hetet 5,700$ esetleg 6,500$ magasságában zárnánk, akkor nyerne értelmet az utóbbi hetekben látható felélénkült mozgás, amellyel viszonylag jó szinten tudnánk zárni az idei évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OYsAc2Eg/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4EzTyMln/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PNaC33ii/
https://www.tradingview.com/x/d3JRpIiB/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dLDMdeum/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/UvFaGUMD/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/qXU0LwV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Til

Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:38:32 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum december 16, 2018, 11:14:07 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:12:02 DÉLELŐTT
A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?
én remélem ebből a falling wedgeből felfele törünk majd ki. de valamerre a jövő héten határozottan indulni kell:)
https://www.tradingview.com/x/gbcqLu88

aztán utána mehetünk mélyebbre

Az egész 1 hónapja kezdődött esés ívét nézve kezd kiegyenesedni, tehát akár már fordulhatna is a trend, de mindenki arról beszél, hogy mélyebbre megyünk, akár sokkal mélyebbre is, így ez önbeteljesítő jóslat lesz? Mindenki a Mt Gox utáni helyzethez grafikonját lesi, de most annyira nem rossz a helyzet, szóval nem tudom. Vagy jövő héten bedöntik a Binancet, hogy végre kapituláljon már a 95%? :)

Kezdem nagyon bánni, hogy nem léptem le májusban, akkor már majdnem olyan jól álltam, mint decemberben.
Szerintem most egy viszonylag hosszú oldalazásnak kellene következni. Nem hinném, hogy olyan gyorsan fog itt minden megváltozni. Ha lenne egy gyors visszapattanás ,akkor egy csomó ember eladna pl 5k-n. Aztán megnézhetjük magunkat. Itt egy hosszú oldalazás után egy nagyon lassú emelkedésre kellene törekedni, ami meghozza a vásárlási kedvet és csak az után következhetne a meredek emelkedés.De ezek hónapok.Szerintem...
C:\> del c:\command.com

Dolce

#2975
Idézetet írta: Til Dátum december 16, 2018, 12:43:44 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:38:32 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum december 16, 2018, 11:14:07 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:12:02 DÉLELŐTT
A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?
én remélem ebből a falling wedgeből felfele törünk majd ki. de valamerre a jövő héten határozottan indulni kell:)
https://www.tradingview.com/x/gbcqLu88

aztán utána mehetünk mélyebbre

Az egész 1 hónapja kezdődött esés ívét nézve kezd kiegyenesedni, tehát akár már fordulhatna is a trend, de mindenki arról beszél, hogy mélyebbre megyünk, akár sokkal mélyebbre is, így ez önbeteljesítő jóslat lesz? Mindenki a Mt Gox utáni helyzethez grafikonját lesi, de most annyira nem rossz a helyzet, szóval nem tudom. Vagy jövő héten bedöntik a Binancet, hogy végre kapituláljon már a 95%? :)

Kezdem nagyon bánni, hogy nem léptem le májusban, akkor már majdnem olyan jól álltam, mint decemberben.
Szerintem most egy viszonylag hosszú oldalazásnak kellene következni. Nem hinném, hogy olyan gyorsan fog itt minden megváltozni. Ha lenne egy gyors visszapattanás ,akkor egy csomó ember eladna pl 5k-n. Aztán megnézhetjük magunkat. Itt egy hosszú oldalazás után egy nagyon lassú emelkedésre kellene törekedni, ami meghozza a vásárlási kedvet és csak az után következhetne a meredek emelkedés.De ezek hónapok.Szerintem...

nekem ez minden vágyam 4-5-6k-ról szépen beshortolni 1-2 ezerre és visszanyertem mindent, lehet longolni óccsón:) ez az állandó hodl teljes tőkével egy faszság számomra továbbra is

hodl akkor lenne ésszerű, ha hiszünk a 10-20k-s jövő évi bitcoinban. én nem, jóval valószínűbb, hogy 6-7k alatt fogunk mozgolódni. kivétel, ha a hatalmasok minden fronton zöld utat adnak

Til

#2976
Ahhoz minden együgyünek van esze, hogy most amikor ilyen alacsony bevásároljon. Tehát jön Pistike a troll , aki végignézte kétkedve az egész bika futást ,de azért nem vásárolt , mert egy hülyeségnek tartotta ezt az egészet és sohasem bízott benne, hisz azt sem tudja mi az a Pitcon. Titkon azonban irigy volt, hogy körülötte sokan beszálltak 5k-n,7k-n, 10k-n és látta, hogy más nyer ő viszont lemaradt mindenről. Járt is mindenhova a fórumokra szídni a bányászokat trollkodott a kereskedőkkel és hangoztatta ,hogy előbb vagy utóbb bedől a tulipánmánia. Aztán eljött az a pont amikor 20K-ról elkezdtünk szépen lefele cammogni. Pistike pedig elégedetten hátradőlt és közben kántálta,hogy én megmondtam ez az egész szart sem ér.  De mivel titkon vágyott rá és most "diszkont" áron van minden , ezért szöget üt a fejében ,hogy talán vásárolni kellene. Vásárol is 3K-n. Kérdem én mit fog csinálni 6k-n? Elad és elad a többi vérpistike is. Ők 2-3x -os haszonban lesznek. Ilyen ez a crypto világ? Akit érdekel a téma , ne adj isten bányászik, tartogat és várja a jól megérdemelt gyümölcsöt , hiszen ez mind felhajtó erővel bír a piacon, ő fog rácseszni? Tehát akkor így kell ezt csinálni? Pistike vesz 3K-n elad 6K-n azt szarik az egészre a továbbiakban?Ez fogja megfordítani a trendet? ÉS ebből hol lesz a fellendülés?
A lényeg,hogy már sehol nem lenne az egész ,ha egyes emberek nem bíznának benne és nem tartogatnának. Ha mindenki eladna beszakadna ez az egész kóceráj. Lehet most a short a menő , tavaly még a long volt. Most lefelé megyünk, hamarosan fordul a trend és irány felfele. Ha nem így lesz, akkor meg rossz a varázsgömb :)
C:\> del c:\command.com

Dolce


Til

Idézetet írta: Dolce Dátum december 16, 2018, 03:34:42 DÉLUTÁN
https://www.bitcoinbazis.hu/storytime-hogy-epitsunk-fel-egy-vagyont-kriptovalutabol-majd-veszitsunk-el-mindent/
https://twitter.com/PeterMcCormack/status/1073196778705559553
ez egy jó sztori a témáról
Ezeket fűzném hozzá.- Könnyen jött ,könnyen ment.- Ne bánja azt az elvesztett pénzt ,ami valóságban sohasem volt realizálva.Ha nem fektet be , akkor talán sohasem lett volna annyi pénze, még ha nem is lett végül az övé.Így én azt üzenem neki, hogy legközelebb inkább tegye a párna alá, hátha jön a fogtündér. :)

C:\> del c:\command.com

kasima