Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 18 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Pozitív fordulat, de mire megyünk vele!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.19!

BTC, ezzel a tegnap délutáni hirtelen fordulattal, főleg a napos tekintetben kialakító lehetőségeknek kedveztünk,  viszont az még nagy kérdés tudunk-e ezekkel a lehetőségekkel élni és minimum 14k-ra eljutni vagy csak a b hullámnak kezdtünk, majd a folytatásban újra a 9k alatti szinteket vesszük célba.
Volt egy  beijesztés 14 óra magasságában, majd amilyen hirtelen kialakult a zuhanás, olyan hirtelen ki is fulladt és mint villámcsapás jött egy óriási 1k-s bika roham. Ezzel a bika rohammal sajnos abba a vékony támasz zónába jutottunk el, ami első ránézésre nem nagy öröm, főleg úgy nem, hogy ebből a zónából vissza is fordultunk. Talán szerencsénkre 10,325$-os magasságban van egy fekete, most nagyon hasznos szerepet remélhetőleg betöltő támasz, mivel ha ezt vissza-teszteljük, majd a folytatásban átszaladunk a zónán, akkor sikerült 500$-ral feljebb letáborozni és ugyanezt a vissza-tesztelés játékot kellene megismételni a 11k-s barna ellenállás környékéről.
Ennek az aprólékos felfelé lépkedő történetnek végén, a kék ellenállásra kellene eljussunk, nagyjából 12,500$-os magasságában, de itt ismét előjönnek a napos idősík igényei és a 9k alatti abc hullám zárás lehetősége!
A folytatás szempontjából a napos idősík megoldása válhatna jobban hasznunkra, csak hát ez a tegnap elért pozitív fordulat haszontalanságát jelentené és ennek a 10,765$-os tegnapi zónából visszalépésnek 1k-s zuhanás lenne a vége, ami a hónap végéig is elnyúló bizonytalansággal kényszerítené egy helyben topogásra az árat.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: az utóbbi 2 gyertyával kialakított fordulat, ha további csökkenése van igény, akkor már eleget tett a b hullámban  várt korrekciós erősödésnek, tehát semmi akadálya a c hullámban folytatni. Ez a c hullámban esetlegesen  kialakuló csökkenő fenyegetettség, sajnos még akkor is fennáll, ha most további 2k-s erősödéssel megérkezünk a kék/zöld ellenállásra, talán egy határozott ellenállás átlépés segíthetne rajtunk, illetve ha a nagyobbik (B) hullám csúcsa fölé 13,400$ környékére megérkezve, sikerülne lezárni ezt az abc hullám kérdést.
A tegnapi 1k-s gyertyának köszönhetően, átugrottunk egy még 2018 év elejére visszamutató "talán" fontos ellenállási zónát, ezt ha sikerülne vissza-tesztelni, akkor talán már itt az elején rövidre zárhatnánk az abc kérdést, viszont ezzel a vissza-tesztet még várni kellene egy-két napot, annak érdekében hogy kicsit határozottabb legyen ez a két napos erősödési történet és azért is hogy a 3-4 nappal ezelőtti 1k-s zuhanást megelőző 11k-s magasság legalább eljussunk.
Főleg ennek a tegnapi pozitív mozgásnak köszönhetően, az RSI csíkok is kezdenek életjelet mutatni és már halványan meg is karcolták a középső zóna alját. Ha ezt a pozitív irányt sikerülne megtartani és esetleg eljutnánk a kék/zöld ellenállásokra, azzal az RSI csíkok is megérkezhetnének a felső zónába és ha itt továbbra is kitartó az emelkedő mozgás, akkor szóba kerülhet a 14k-s, esetleg valami sokkal kerekebb csúcs elérés! Erre jó példa a május 4. illetve a június 16. utáni felső zónába megérkezés, amire az ár először 3k-s, majd 5k-s folytatással reagált!
A mai naptól azt várnám, hogy az előző napok lendületét megtartva, még néhány száz dollárt pakoljunk rá erre a szekérre, majd ha elkerülhetetlen a a csökkenő folytatás, akkor azt minél gyorsabban, néhány nap leforgása alatt hajtsuk végre.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tegnap láthattunk a longs charton egy határozat kék ellenállást megtámadó mozzanatot, ami sajnos egy felszúrásban elhalt, talán megijedtek a vevő kollégák, az 1k bika gyertya láttán és arra számított azonnal bezuhanás lesz a vége, illetve az eladói oldalon is életjelek mutatkoztak, de nem így történt, tehát ezek a kollégák akár vissza is térhetnek.
És akkor itt van a shorts oldal, ahol valóban láthatunk egy kisebb emelkedést, de ha az összképet nézzük, akkor semmi nem indokolja, hogy emiatt a vevői oldalnak össze kellett tojni magát. Tehát ha ez a tegnapi 1500 egységnyi emelkedés nagy része kiesik a játékból, aminek az árra semmilyen ráhatása sem lesz, akkor ismét csak kamu megbízásokról lehet szó, viszont ha a vevők erre sem reagálnak, az egy ujabb elvesztegetett lehetőség!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/IGj6MoRs/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/r9f2hj9I/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vYvp3Sfh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Y8c5ByZg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wh6R9uY9/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ijUUgE73/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Erősen várunk valamire, ez a long trendben remélhetőleg jól fog elsülni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.20!

BTC, tegnap nem túl szerencsés módon visszapattantunk a 10,750$ magasságában húzódó kisebb ellenállási zónából, majd abban reménykedtünk hogy a fekete támasz megmenti a szituációt. Volt itt még egy emelkedő kék csatorna is, erre külön nem tértem ki, de ahogy látjuk a tegnapi korrekciós visszalépés egy átszúrás kivételével próbált felett maradni.
Egyelőre úgy néz ki, sikerülhet ebből a még csütörtökön elért 10,700$ környéki magasságból továbblépni, ami problémát jelenthet az 1k-s kiugrás utáni 2 napja látható oldalazás, tehát ha nem kapják össze magunkat a vevők, arra 1k-s zuhanás lehet a válasz!
Ahogy a Futurs charton is látható van itt egy fordított fej-váll lehetőség, amely ha sikeresen célt ér, akkor a kék ellenállás 12,500$ magasságában elcsíphető! Órás charton követve a történetet, első lépés a kék zóna határozat átlépése, majd hogy a barna  ellenállásnak és a fölötte húzódó szürke zónának lesz-e köze a folytatáshoz még nem tudni, ha igen akkor ezek valamelyikéről  tesztelhető vissza a jelenleg előttünk álló vékony ellenállási zóna.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: ezt chartot nézve egyelőre nincs ok az örömre, lehetett volna ha a tegnapi gyertyánk sokkal pozitívabb képet mutatva, zöld színben díszeleg. Ha az abc hullámnak akartunk kedvezni, akkor a tegnapi gyertya tökéletes lehet a b hullám lezárásához, illetve ha ezt a c hullámban folytatni szeretnénk, azt akár az előttünk álló hétvégén is megtehetjük.
Függőleges szaggatott vonal jelzi a 22.-ei Bakkt teszt indulás napját, amire még mindig nem tudjuk miként reagál a piac, de mivel nem látni nagy felhajtást ezen téma körül, azt kell feltételezzük, semmilyen ráhatása nem lesz az árra.
Tegnapi gyertyából kiindulva, ha nem egy bika gyertya lesz a válasz, ami a mai és holnapi remélhetőleg pozitív folytatással az órás idősík fordított fej-váll lehetősége szempontjából minél közelebb kerül a célhoz, akkor talán marad egy bizonytalan, a 9,994$-os támaszra visszanéző,  éljük túl valahogy a hétvégét mozgás.
RSI-nek is kellene a sokkal pozitívabb folytatás, ez jelenthetné az órás fordított fej-váll sikerét, ha nem látunk ilyen vagy hasonló sikert, az sajnos alsó zónát és csökkenő árat jelent!
Tehát hogy hamar túl legyünk ezen a 10. napja nyúló abc történeten, kellenének a határozott bika gyertyák,  de ha most bezuhanna az ár 8,480$-os szint környékére, az sem jelent katasztrófát, mivel megerősítenénk a zöld csatornát és kapnánk egy 10k-s zászló lehetőséget. Ezért is  jó lenne tudni, hogy a Bakkt teszt indulásnak vannak-e olyan pozitív várakozásai, mint amelyek például a tavaly novemberi halasztás előtt voltak.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevők nem jönnek, hiába az eladói oldal 20. napja gyászmenetre hasonlító mozgása. Ebből kiindulva a hétvégére várt bika gyertyák, nem tudni mitől fognak kialakulni, talán ha az eladói oldal ismét összeomlik vagy realizálnak egy-két ezer dollárnyi hasznot és ennek hatására kezd emelkedni az ár. Tehát a longs charton talán még egy támaszra visszanézésre van szükség, mielőtt megtud birkózni a kék ellenállás látszólag nagy feladatával. Shorts oldal pedig 20. napja mutat eléggé hitevesztett képet, direkt vagy valóban ennyire gyengék az eladói szándékok nem tudni, mindenesetre eléggé kivárásszaga van a dolognak, amit szerintem a Bakkt, esetleg a Libra várható megjelenése okozhat, de nem mint trónkövetelő, hanem mint egy versenytárs!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/u7hv4dxM/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/92OwRNJ6/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SCLO5ZgM/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/JmovOFE7/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WSO6irWI/
https://www.tradingview.com/x/uk9qlkAS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/zdtsSWZb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Szerinted melyik válik hosszabb távon hasznunkra, 10k vagy 12k?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.21!

BTC, megpróbáltunk határozottan élni a fordított fej-váll lehetőséggel, ezt egy kiugrásszerű mozgással kezdtük, de sajnos nem  jutottunk át a barna ellenálláson. Viszont nézhetjük ennek a barna ellenálláson fennakadásnak a jobbik oldalát is, méghozzá ezzel vissza-teszteltük a váll vonalat, remélhetőleg valóban erről van szó és a délután folyamán újra célba vesszük a barna ellenállást, majd megpróbálunk átvergődni a szürke ellenállási zónán. Van még egy pozitív mozzanata ennek a tegnapi visszalépésnek, ami kicsit túlszaladt a kék háromszög ellenállásán, ez kicsit több mint a vissza-teszt, de talán azzal hogy nem a szürke zónából fordultunk vissza, egy ujabb nekifutással sikerülne megtámadni ennek a szürke zónának a 11,500$-os felső szintjét, majd a barna ellenállást sikerül vissza-tesztelni, akkor a nap végi 12k-s zárás is megvalósítható!
A vevők hiánya még mindig hátráltató tényező, talán ez volt az oka, a tegnapi barna ellenálláson kifulladt határozott megindulásnak.
A 12k-s szint elérés, a Bitcoin futures chart múlt hétvégén keletkezett résének eltüntetése okán került a képbe, ezt péntek estig kellett volna eltüntetni, sajnos nem sikerült és mivel most is hétvége van, ha a pénteki záró 10,555$-os szintről felfelé elmozdulunk, akkor itt is keletkezne egy rés, amit csökkenő irányú jövő heti mozgással kellene eltüntetni. Tehát ha nem akarunk nagyot bukni ezen a rés eltüntetős történeten, akkor most hétvégén vagy résmentesen kellene átlépni és ezzel a kialakult fej-váll lehetőséget nem dobnánk ki az ablakon, esetleg a jelenlegi hullámmal tovább csökken az ár, ami ezen a hétvégén is talán egy 500$-os rést eredményez, majd a múlt heti és a mostani rést, a jövő heti remélhetőleg intenzív emelkedő mozgásnak köszönhetően, megérkezve a kék ellenállásra sikerül eltüntetni mindkét rést!
Szép elképzelések lettek felvázolva,  de ismét visszatérünk a tegnapi sikertelenséget is okozó, vevők hiánya miatti, a legjobb lehetőséget is meghiúsító problémára!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a tegnapi gyertya nem segített a felfelé irányuló szándékok megerősítésében, mivel a kisebb testű gyertya a felszúrásával még mindig a b hullám sikerességére utal és ha megtaláljuk a hullám csúcsát, annak 9k alá benéző folytatása lehet a végeredménye.
Sajnos most be kellene válni egy kockázatos 10k-ra történő visszalépést, aminek köszönhetően nem lenne újabb rés a Future charton, az itteni charton pedig vissza-tesztelnék a 9,994$-os támaszt, ami talán szerencsés módon egy vékonyabb támasz zónát szel ketté, majd ebből zónából visszapattanva talán megtámadhatóvá válik a zöld és kék ellenállás!
Az RSI csíkok még kitartanak, de már nagyon a visszaforduláson gondolkodnak, tehát ha vevők gyorsan nem térnek vissza a nyaralásból vagy a napernyő alatt nem gondolják úgy, valamit tenni kellene, akkor ismét elszenvedünk néhány pofont, viszont ez csak néhány kisebb kijózanító pofon lehet, mivel óriási szerencséjükre az eladók továbbra sem tudnak felállni a padlóról.
Tehát az órás kép alapján örülnénk a felfelé történő folytatásnak, de nem kedveznénk a Futures chartnak, illetve a napos mozgásnak, ezért hamár az utóbbi két napban nem utaztunk tovább a 17.-18.-ai lendülettel, akkor egy szerény talán 11k-s zárás helyett, inkább lépjünk vissza 10k-ra, majd jövőhéten próbáljuk meg kijavítani ezt a bakit!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton visszatértünk a fekete támaszra, de nem tudni a nap további részében ezen csökkenő irányba átgyalogolunk vagy ismét csak egy leszúrás lesz a vége, mint egy héttel ezelőtt és talán hamár beszorult a fekete és kék vonalak által kialakított háromszögben, végül a fekete lesz a nyerő. Egy nagyon rossz szituáció lenne, ha ez a fekete támasz most elesne és visszanézünk a zöld támaszra, mivel az rámutatni a bikák gyengeségére és ha ez felnyitja a tetszhalott macik szemét, annak az előzőekben már említett 9k alá visszanézés lehet a végeredménye.
Shorts oldalnak annak ellenére hogy eléggé a béka feneke alatti a helyzetük, annál nyugodtabban várhatják a folytatást, mivel csökkenő irányba már elég kicsi a mozgástér, tehát ha nyújtózkodni akarnak, azt max felfelé tehetnék meg és ne legyen kétségünk, ha lehetőség adódik rá meg is fogják tenni, ott viszont már a vevői oldal futhat a 3. hete folyamatosan elmulasztott továbblépési lehetőségek után. Tehát egyelőre még nem kell izguljunk az ár jelentősebb bedöntése miatt, viszont még annak sincs jele hogy jelentősebb kiugrás következhetne akár már előttünk álló héten és ha az esélyeket nézzük, akkor a jelenlegi összképet tekintve a long trendben történő további emelkedésnek adok 70%-os esélyt!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/gwlnFWjp/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xQwzqqMA/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/7CXlfIQb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/SHLvGt33/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ibBMjvdb/
https://www.tradingview.com/x/uk9qlkAS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/zdtsSWZb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ahány idősík, annyi lehetőség és továbblépési igény!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.22!

BTC, volt, illetve még lehet hogy van is, egy az egész múlthetet végigkísérő fordított fej-váll lehetőség, ennek a hétvégén kellett volna 12k-s eredményt mutatni, de egy kezdeti 500$-os megindulással kifulladt a lendület. Az ezt követő visszalépés, tegnap délelőttig vissza-tesztként is működhetett volna, délután azonban tovább csökkent az ár, majd történt egy fordulat azon a 10,325$-os fekete támaszom, aminek itt már semmilyen szerepe nem kellene hogy legyen. Itt van még egy kék emelkedő csatorna, pontosabban annak az ellenállása, ami az éjjeli mozgásnál kapott egy felszúrást.
A pénteki, szombati és vasárnapi mozgásoknak köszönhetően, ahol ugyebár sokkal jobban is alakulhatott volna a dolog, szintén kialakult egy 800$-os fej-váll lehetőség. Ez ismételten célba veheti a napos lila emelkedő trendvonalat 9,600$ magasságában, illetve az ellenállási zónát ahonnan a múltheti 2k-s emelkedéssel sikerült 11k-s magasságba visszakapaszkodni.
Kár lenne ismét eldobni a múltheti sikert és egy bizonytalan csökkenő irányú mozgással, ami ha mégse úgy sikerül ahogy a lila fej-váll mutatja, akkor 9k alatti megérkezéssel a napos idősík ABC hullámának kedvezve, valahol 8k környékén kereshetnénk pihenőt.
Tegyük fel hogy a fej-váll lehetőségek egyike sem vezet sikerre, tehát ahogy a narancs színű fej-vállnál láttunk egy félféle irányuló beijesztést úgy most a lila esetében is hasonlóképpen járunk, ennek egy értelmes magyarázata lehet, méghozzá ha a kék csatorna támasza is szerepet kap, egy a 11k-s barna ellenállással kialakítandó 2k-s emelkedő háromszögben, tehát tulajdonképpen ugyanabba magasságba tudnánk eljutni, mint ahova a fordított fej-váll is mutat!
Na de egyelőre erre az órás mozgásra sok mindent alapozni nem lehet, láthatóan rengeteg a lehetőség, amelyek sorra kihasználatlanul maradnak és ez beleillik abba az összképbe, ami az utóbbi 3 hét történetét végigkíséri!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a hétvégi gyertyák egyelőre csak utalgatnak arra, hogy itt a kisebb b hullámot lezárhattuk, erre főleg a szombati gyertyából lehet következtetni, ami ha fedi a valóságot, akkor az órás lila fej-váll 9,600$-os visszalépési lehetősége, adhatná meg azt a kezdőlökést, amely a c hullám 9k alatti szélesebb  támasz zónájában megérkezve zárható, a 3 hete húzódó korrekciós mozgás történetét!
Tehát ha az imént felvázolt elképzelés megállja a helyét, akkor 1 hónapos korrekciós mozgás után, végre újra felfelé irányuló lehetőségek keresésével lehetnénk elfoglalva, ami remélhetőleg a már most felvázolt, de még meg nem erősített zászló lehetőségre épül. 
Viszont a megmenekülünk ettől a 9k alá folytatódó C hullámos mozgástól, az a 10k magasságában húzódó zónában megkapaszkodás eredményének lesz köszönhető, tehát ismét az órás lila fej-vállra kell hivatkozni, aminek egy csökkenő irányú félsikert eredményező beijesztést kellene mutatni.
A Ribbon indikátort rendszeresen követem, habár az elemzésekben ritkán van róla szó, igaz ha napos idősíkon használjuk, akkor elég ha a legfontosabb jelzést megadja! Sajnos nem a legjobb előjelű az a bizonyos jelzés, ami a hónap eleji gyertyákra mutat vissza, azok ugyanis a hirtelen csökkenő mozgással megérkeztek az indikátor középső átlagaira.
Tehát ez a jelzés megállja helyett, akkor a június 26.-ai 14k-s csúcsot átlépő folytatásra, csak egy nagyobb korrekciós visszalépés után lehet számítani! Ha itt figyelembe vesszük a 14k-s csúcsban záródó impulzust és a hyperwave mozgást, akkor az ezek felhúzott Fibonacci skála alapján, minimális visszalépési igényeknek a 0.61, max a 0.78 szint tudna megfelelni, tehát a 7,500$ vagy a 6k állati szintek! Abban az esetben ha ezeket az igényeket mindenképp ki szeretnénk elégíteni, de szeretnék megtartani az ABC mozgást, illetve ha a zöld csökkenő csatorna kereteit is tartani szeretnénk, akkor ha most nem születik gyors megoldás 9k környékén, az a 7,500$-os fordulat esetén augusztus közepéig, 6k állati megoldással szeptemberig is elnyújtható a korrekciós mozgás.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői oldal maradt a fekete támasz fölött, tehát még mindig lehetősége van a kék ellenállást egy határozott bika gyertyával átlépni, majd ennek következtében ezer egységnyi emelkedéssel mutatni a vevői szándékok komolyságát.
Az eladói oldal sem okozott meglepetést, mivel ahogy várható volt, semmi  komoly árcsökkentő hatású fenyegetést nem tudtak kialakítani, tehát a múlthéten összeszedett ezer egységnyi nekik valószínű hasznot eredményező elmozdulással (feltéve hogy nem csak megbízásokról van ismét szó), várják a talán bekövetkező további csökkenő mozgást. Ennél a pontnál lehet érdekes, a júli. 10.-17. közötti csökkenés órás idősíkon (3 piros körrel) megjelölt 3 csökkenő hulláma, mivel ha jól követem a történéseket, akkor az alsó hullámban elszenvedett csökkenő mozgást már ledolgoztuk, ez volt a 9k-ról 11k-ra történő erősödés, most jöhetne a 2. hullám ledolgozása, ami egy újabb 2k-s eredményt kellene hozzon, de nem a jelenlegi szünetről folytatva, hanem 10k-s szintre történő visszalépést követően. Tehát ezt azért itt az eladói szándékoknál említem meg, mivel ha semmi jelentősége nincs a múltheti apró pozitív irányú eladói mozgásnak, akkor ennek ereje szép lassan elpárolog és az ármozgást sikerülhet ismét emelkedő pályára állítani!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/sNIjaR4s/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/oYh2f8zh/

Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RyuHY3w9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TrI7lLmG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/xlx70kYH/
https://www.tradingview.com/x/uk9qlkAS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4nf809SK/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A vevői oldal látványosan nem akar megoldást keresni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.23!

BTC, a Facebook kommentekből, a különféle YouTube-os Tradingview platformon készült elemzésekből jól látszik, hogy mindenki unja és valószínű azok is van unják, akik az árat bármelyik irányba eltudnák mozdítani. Azt hogy miért nem teszik, arra csak ők tudják a választ, mindenesetre miután 2018 február 6.-án elvégeztük a kötelező korrekciós visszalépést, 3-4 hónapos iránykereső időszak következett, majd miután egy újabb mélypontot láthattunk júniusban, lezárult egy olyan  időszak, amelyet követően értelmezhetetlen dolgok kezdték felütni a fejüket, év vége felé pedig elég nyilvánvaló manipulációs mozgások tartották izgalomban a piacot, ezekben főszerepet játszott az ETF és a Bakkt játékautó tologatós halasztgatása. Ezt követően jött a novemberi 3k-s zuhanás, ami lezárta a 2018-as történet, majd egészen az idei év áprilisát következett véget ért a vegetációs időszak és jött a megállíthatatlannak tűnő  250%-os meredek emelkedés.
Az iménti hosszabb bevezető azért lehet fontos, mert most ismét ott tartunk, hogy ezt a bizonyos tavaly februári korrekciós mélypontot végre elérjük! Amit most látom, az talán az iránykeresős időszak és ha tavaly előzményeket nézzük, akkor ennek is lehet egy mélypontja, ami alacsonyabb mint a korrekciónál kialakult alj, de erre majd a napos idősíknál térjünk ki, most kezdjünk bele az órás történések boncolgatásába.
Órás idősíkon ellehet veszni a részletekben, ez általában sikerülni is szokott, most viszont muszáj lesz rostálni! A lila fej-vállnak volt egy 800$-os csökkenési igénye, ennek célja a lila támasz, jelenleg a  9,994$-os támassza érkeztünk meg, ahol senki nem bánná, ha megtalálnánk a hullám alját. Volt még itt egy narancs színű fordított fej-váll lehetőség, amelynek a váll vonala módosításra került, a lila alakzat csúcsába, így most kaptunk egy szabályosabb, de még mindig nem tudni mennyire életképes folytatási lehetőséget.
Van itt egy sokkal nagyobb probléma, méghozzá ha a jobboldali piros nyíl, szerepét tekintve a chart baloldalán látható piros első körben látható csökkenő mozgásnak felel meg, tehát ha ez ismét egy 3 fázisú csökkenő magázásnak az első lépése, akkor még egy ideig elleszünk ezzel szöszmötölő lassabb csökkenő mozgással. Viszont ha mégse ez lesz a helyzet, hanem ez a jobboldali piros nyíllal megjelölt csökkenő mozgás, akkor ez egy kisebb 3 fázisú történet, aminek jelenleg a lezáró szakaszában vagyunk.
Összefoglalva és kibogozva a chartra felvázolt rengeteg lehetőséget, jelenleg egy kisebb csökkenő hullám alját keressük, amit ha szerencsénk van a 10k-s szinten megtaláljuk, ha nincs szerencsénk, akkor talán 9,600-ra is vissza kell nézzünk.
Aminek most szurkolunk, az a fordított narancs színű fej-váll lehetőség, ami ha konkretizálja a jobb oldali vállat, majd abból visszakapaszkodunk a váll vonalra és sikerül továbblépni, akkor mondhatnánk kezdünk kimászni a mocsárból!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a jelenlegi mozgás kezdi egyértelműsíteni, hogy a 11,060$-os 20.-ai kisebb felszúrással a b hullámot lezártuk, ami annyit jelent, ha most a c hullámban folytatódik a történet, akkor az órás idősík jobboldali piros nyila, most meg is találja az alját, az csak egy három nagyobb fázisból álló csökkenő mozgás első felvonása.
Viszont mielőtt megijednénk, várjuk meg mi lesz a mai történetnek a vége, mivel van itt egy szűkebb támasz zóna és egy talán jelentőséggel bíró 9,994$-os támasz, amelyek talán még közbeszólnak. De ha eltekintünk az órás felvázolt lehetőségerdőtől és csak erre az ABC-s története koncentrálunk, akkor ha tetszik, ha nem, a c hullámban vissza kellene nézzünk 9k alá, konkrét cél kitűzve a 8,480$-os, ennél is konkrétabban a zöld csatorna támaszára, aminek adni kellene egy konkrét megerősítést.
Az órás idősík lehetőségeinek boncolgatása előtti hosszú bevezetőnél, megemlítettem, a 2018-as év eleji történéseket, amelyek hasonlítanak a mostani, de jóval szerényebb intenzitású korrekciós mozgásra. Ami annyit jelent, ha most ott tartunk, mint a tavalyi 3-4 hónapos iránykeresős időszaknál, akkor ez a jelenlegi kisebb abc hullám be fog nézni 9k alá, de van itt egy nagyobb ABC hullám is, ami még szintén nyitott kérdés, ebben is segíthet tisztán látni a 9k alá benéző kisebb abc hullám!
Tegyük fel hogy benézünk 9k alá és záródik az összes abc hullám, majd ismét elővesszük a 2018 év eleji történetet, ami alapján még mindig ott tartunk,  hogy zártuk a korrekciós fázist, akkor ha most kezdődik az iránykeresős időszak, ennek alapján az augusztusi-szeptemberi hónapoktól sem várhatnánk sokat, viszont hogy ezt követően visszatér-e az általam manipulációs időszaknak elkönyvelt folytatás és az pozitív vagy negatív irányt jelent, egyelőre még jelentéktelen információhalmaz.
Visszatérve a jelen eseményekre, ha a mai gyertya csatlakozik az előző kettőhöz, az a 3 fekete holló gyertyakombinációs formát felvéve, kényszeríthetné visszafordulásra az árat, amit csak erősít a vékony támasz zóna. Tehát ha holnap nem egy nagyobb bika gyertyával folytatódik a történet, akkor semmi jóra ne szárítsuk és folytatódik a C hullámban várhatóan 9k alá benéző csökkenés!
Az hogy minek köszönhető a jelenlegi csökkenő mozgás, még nem tudni, viszont egyértelműen látszik, a bikák semmit nem tesznek annak érdekében, hogy ez másképp alakuljon.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sokadik napja a longs chart kék ellenállásának határozott átlépésére várunk, amire most ismét lehetőségünk van, ha élünk ezzel a lehetőséggel, akkor nagyjából 24k-s nap végi zárással kellene számoljunk. Egy ilyen sikeres megugrás, talán már az árra is ráhatással tud lenni, aminek látványos jele lenne, ha napos idősík vékony támasz zónájából visszapattanna az ár, tehát kialakulna egy nagyobb leszúrás, illetve az órás narancs színű fordított fej-váll jobb oldala megkapná a megfelelő megerősítést és célba vehető a 11k-s vállvonal!
Az eladói oldal tegnaphoz képest 10% erősödést mutat, de ez a 10% becsapós is lehet, a 6k-s viharvert állapotot figyelembe véve! Komoly fenyegetésnek akkor érezném ezt a 10% erősödést, ha nem történt volna közel 80%-os fedezet nélkül megbízás kitakarítás az elmúlt hetekben, ami már önmagában rámutat arra, hogy a háttérben semmi komoly szándék nem volt az ár bedöntésére, csak mivel adott volt a lehetőség csökkenő irányú spekulációra és ezzel az ár alakulásának befolyásolására, szinte kockázatmentesen kihasználták ezt a rést.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9O0ULEti/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/FEKGH2TQ/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vRgSZdnf/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/2anZzdNN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wq6Vc8kX/
https://www.tradingview.com/x/uk9qlkAS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4nf809SK/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy 6k széles lehetőségerdőben biztosra játszani, meg se próbáljuk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.24!

BTC, a lila fej-váll lehetőségnek megfelelően, hajszál pontosan megérkeztünk 9,600$-os szintre, ez lehet hogy csak egy véletlen, de akkor ugyanilyen véletlen, hogy a napos idősík emelkedő trendvonalát is ennél a pontnál érintettük. Erre a 9,600$-os szintre behúztam egy fekete támaszt, ami az egy héttel ezelőtti eseményeknek köszönhetően alulról-felülről kap egy támasztékot, tehát ezt akár előre is behúzhattuk volna és még nagyobb lenne az akár véletlennek is nevezhető történet sorozat.
Viszont ha valamit ennyi oldalról meg lehet erősíteni, azt már nem lehet véletlennek nevezni, de arra a kérdésre, hogy itt megtaláltuk-e a csökkenő hullám alját, egyértelműen nem lehet igent mondani, csak azt hogy esélyes a történet!
Tehát ehhez a 9,600$-os csúcshoz igazítom a narancsszínű fordított fej-váll jobb oldalát és annak szurkolunk, hogy alakuljon ki a fordulat, ami minimum a 10,325$-os fekete  ellenállásra vigye fel az árat, majd erről teszteljék vissza a remélhetőleg határozottan átlépett 10,118$-os felső szinttel rendelkező szürke zónát.
Három körrel, három csökkenő hullámot jelöltem meg, ha nem tévedünk nagyot, akkor ezeknek a sorozata itt lezáródott, de van itt egy nagyobb körrel megjelölt probléma! Ez akkor lesz igazán probléma, ha most nem sikerül fordulatot kialakítani és kialakul egy igény további csökkenő mozgásra, ami a kék és sárga támaszokat veszi célba!
És hogy milyen probléma lehet nagyobbik körrel, az hogy még kettő hasonló méretű kör lehet hátra, ez ha ugyanazt a történetet ismétli, mint július 10.-17. közötti 3 hullámnál láttunk, ami méreteiben is hasonló lesz, akkor a kerekét 7k-s szinte várhatnánk az árat.
Tehát egy megoldás van, most kialakítani a fordulatot, majd a fekete ellenállásól vissza-tesztelni a szürke zónát és arról kilőni a 11k-s vállvonalra, ellenkező esetben marad a vevők hiánya miatti, idővel árcsökkentő hatású időhúzás!


4 órás idősík 11-es ciklusának lezárására 27.-e magasságában kerülhet sor és ha a mostani csökkenő hullámra tekintünk, az ezt a 11-es ciklust a sárga vagy kék támaszokon zárhatná, tehát pont az történne, amit az órás idősík boncolgatásánál el szerettünk volna elkerülni. Ha mégse így történik és sikerül a fekete támaszra visszakapaszkodni, ami megegyezik az órás idősík narancsszínű vállvonalával, akkor azt mondhatnánk, ez a 11-es ciklus a fordított fej-váll kialakításában segédkezett. Tehát ha ez a fordított fej-váll megkapja a lehetőséget, akkor a 12. ciklusban a jelzésnek megfelelő 2k-s emelkedést lehetne összehozni. nagyjából az augusztus 6.-ai ciklus zárásig.


Napos: a 10k-s támasznak és az ezt körülölelő zónának, semmi szerepe se volt a tegnap további megerősítés kapó csökkenésben, ennek eredménye hogy a 9,600$-os szintnél megérkeztünk az emelkedő trendvonalra. Erre a trendvonalra már 17.-én is megérkeztünk, tehát a mostani megérkezésnek kellene betölteni a vissza-teszt szerepét, aminek eredménye a határozat emelkedő mozgással történő folytatás kellene legyen!
Tehát ha ez csak vissza-teszt, akkor az a kis betűkkel jelzett abc mozgás itt megreked, a nagy ABC pedig, a 17.-ei 9,065$-os szinten végleg pontot tesz, a júni. 26.-án zárt, impulzust követő ABC korrekciós történetre! Ez a pontot teszünk az abc korrekció végére, igazából fordított fej-váll sikerén is múlik, tehát ha a 11k-s vállvonalra  vissza is kapaszkodunk, de 11,700$ környékén fennakarunk a zöld és sárga ellenállásokon, akkor semmit nem ért az ismételt kéthetes időhúzás.
A mai feladat menteni az árat, legalább egy 400$-os erősödő mozgással, ezt ha sikerül összehozni, akkor a napos idősík 50-es mozgóátlagát nem kellene elérni, mert az is működhet vissza-tesztként, tehát inkább álljunk meg előtte, majd egy következő napi határozott minimum 400$-os folytatással lépjünk át rajta.
Attól függetlenül hogy az árat szeretnénk minél hamarabb felfelé mozgó pályára állítani, ha elsietjük a dolgot, például ezzel a trendvonalról történő visszafordulással, akkor nem adjuk meg a lehetőséget, a zöld csatorna támaszának megerősítésével egy 10k-s zászlóval történő folytatásra.
A vevői oldal távolmaradása, továbbra is egy arra utaló magatartás, hogy nem szeretnék az árat innen visszafordítani, tehát ha százalékos arányokat nézünk, akkor én 65% esélyét gondolom a tovább csökkenő folytatásnak.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton tovább nyúlik a rétes, ez a fekete és kék vonalak közötti háromszögbe beszorulva, húzhatja az időt még legalább 2 napig. Ez a kettő napos mozdulatlanság pont elegendő arra, hogy az árat olyan mértékben csökkentse, amely a felfelé irányuló lehetőségeket szétverje. Tehát ha ebből a háromszögből nem sikerül egy 2-3k-s gyertyával kiugrani, akkor talán örülnénk egy kisebb shorts oldali 2 napos erőfitogtatásnak. Napos idősíkon ez lehetne olyan csökkenést eredményező hatással az árra, ami a zöld támaszt egy nagyobb 1,000$-os leszúrással érne el, tehát lenne egy olyan konkrét nagyobb leszúrást mutató gyertyánk, amelyet követően sokkal nagyobb eséllyel számíthatnánk erősödő folytatásra, mint a mostani apró gyertya utáni bizonytalanságból.
Shorts oldal rsi mozgása, egy alátámasztás nélküli, akármelyik pillanatban összedőlő, a semmibe vezető lépcsősorra hasonlít!  Tehát ha ettől várjuk, hogy kialakuljon az imént említett határozott csökkenést eredményező ármozgás, az hasonlóképpen elképzelhetetlennek tűnik, mint az emelkedést a semmiből váró elképzelések. Tehát ha az eladói oldal kártyavára ismét összedől, amibe besegít egy esetleges újabb fedezet nélküli megbízásokat kitakarító lépés, majd erre a vevők részéről ismételten nem érkezik reakció, akkor arra nehéz lesz észszerű választ találni és ismételten felmerülhetnek a manipulációs kérdések!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/QpwWzEzq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/NSyu2x6S/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WUGzxYsw/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Efyaf8IQ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/d0RuDKoQ/
https://www.tradingview.com/x/uk9qlkAS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4nf809SK/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jöhet a dupla vagy semmi!!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.25!

BTC, talán sikerült kialakítani a fordulatot, azért csak talán, mert a jelenlegi emelkedésszerűség,  egy határozat gyertyával igyekezett átugrani a szürke ellenállási zónán, amellyel egyelőre csak megérkezni tudtunk a zónába, ahonnan ha visszafordulunk, az egy hasonló méretű csökkenő folytatást eredményezhet, mint azt a jobboldali piros nyíl is mutatja!
Az a bizonyos határozat bika gyertya, amelyik megpróbálta átugrani a szürke zónát, az szerintem a délutáni hasonló méretű maci gyertyára volt válasz, tehát délután szerették volna az árat csökkenő irányba megindítani, ennek viszont nem volt támogatottsága, majd miután lassan emelkedni kezdett az ár és elért egy olyan pontot, ahol még veszteség nélkül kiszállhattak, zárták az egész csomagot. De talán hamár csökkenő irányba nem jött össze az akció, akkor most felfelé próbálkozhatnának, amelyik próbálkozás remélhetőleg még a szürke zónát csökkenő irányba el nem hagyás előtt fog megtörténni, erősítve annak jelentőségét. Ha ez megtörténik, a tegnap is említett fekete ellenállásról, most már a szürke zóna tetejét vissza-tesztelő mozzanat után, talán már egyenes út vezet a 11k környéki vállvonalra.
A vevői szándék továbbra sem növekszik, sőt lassan csökken,  ezen csak a vevői szándékkal rendelkező bálnák megjelenése tudna segíteni, amelyek ösztönzőleg tudnának hatni a kishalakra, ez  megmutatkozna a vevői számok növekedésében, tehát biztosak lehetnénk abban, hogy a vevők visszatértek. Jelenleg a kishalak nem ugranak bele a bizonytalanságba, ennek következtében araszolgat csökkenő irányba az ár, de ez a lassú lefolyás sem a vevőkön múlik, hanem az eladói szándékok ennél is rosszabb helyzetén, amelyek lassan egy hónapja megkapták a lehetőséget, főleg a korrekciós igények okán arra, hogy bedöntsék az árat, ezzel azonban ők sem akartak vagy tudtak élni!
Tehát most arra várunk, jöjjön néhány nagyobb ösztönző kisebb vagy nagyobb csomag és ennek lesz olyan ereje, ami visszahozza a vevői oldalba az életet.


"4 órás idősík 11-es ciklusának lezárására 27.-e magasságában kerülhet sor és ha a mostani csökkenő hullámra tekintünk, az ezt a 11-es ciklust a sárga vagy kék támaszokon zárhatná, tehát pont az történne, amit az órás idősík boncolgatásánál el szerettünk volna elkerülni. Ha mégse így történik és sikerül a fekete támaszra visszakapaszkodni, ami megegyezik az órás idősík narancsszínű vállvonalával, akkor azt mondhatnánk, ez a 11-es ciklus a fordított fej-váll kialakításában segédkezett. Tehát ha ez a fordított fej-váll megkapja a lehetőséget, akkor a 12. ciklusban a jelzésnek megfelelő 2k-s emelkedést lehetne összehozni. nagyjából az augusztus 6.-ai ciklus zárásig."


Napos: a tegnapi kisebb gyertya, a szintén nem jelentős, de a trendvonalat elérő leszúrásával tükrözi azt a két gyertyát, amit az órás idősíkon kicsit hosszabban boncolgattam, tehát azzal hogy ismét csak megtámadni tudtuk a trendvonalat, de határozottan átszakítani még mindig nem, ez jelentheti ennél a 2. érintésnél a vissza-tesztet.
Tehát ha ez csak vissza-teszt, akkor továbbiakban határ a csillagos ég, nem kell kiakadni és ezt szó szerint értelmezni, mivel még az sem biztos, hogy nem tévedünk és az abc mozgás elnyújtva mégis megvalósul, viszont ki kell használni ezt a trendvonal érintés általi lehetőséget.
Napok óta kerülgetem a dolgot és látszólag nem történik semmi, de ha megnézzük a gyertyákat, azok egy viszonylag követhető úton haladnak. Ezt a követhető utat az abc hullámok elég jól összefogják, kivétel talán a mostani eset, ahol a trendvonal érintése okozhat egy törést a nyugodt déli vándorlásban. Viszonylag biztosra akkor vehetjük a dolgot, ha a b hullám 11k-s csúcsát kezdjük megközelíteni, majd átlépni és onnan az órás idősíkra is felvázolt fordított fej-váll lehetőség vagy csak az érzékelhető vevői szándékok megjelenése, mindenkit meggyőz a korrekciós történet egy héttel ezelőtti lezárásáról.
A mai gyertyától azt várnánk, megerősítse a tegnapi trendvonal érintés nem volt véletlen, ennek megfelelően egy nagyobb bika gyertya lenne az ideális válasz! Ez akkor ütheti a legnagyobbat, ha az utóbbi négy nap gyertyáit, egy határozat bika gyertyával verjük vissza, ehhez 1k-s gyertyára lenne szükség, ami már itt az elején elbukhat, ha nem jön legalább egy bálna, aki azt a bizonyos ösztönző kezdőlökést megadja. Ha a vevők hiánya miatti  történet, mégsem lesz  sikeres, akkor is van egy 10,340$-os minimum, amit a mai gyertyával hozni kellene, ez még mindig a bizonytalan kategória, de a semminél több és hasznosabb, mint egy test nélkül gyertyával itt ragadni a trendvonalon.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a fekete támasz engedett a nyomásnak, de talán még van egy utolsó lehetőség arra, hogy elkerüljék a zöld támaszra visszanézést. Mivel a zöld támasz egy emelkedő csatorna támasza, amit utoljára D pontban érintettük, most ez ellenállás érintése lenne a következő feladat. Azzal viszont megerősítenénk a csatornát, ami szinte egy általánosítani lehetne a 20k alá esetleg 15k-ra visszanéző folytatást, de addig a pontig még ez sem katasztrófa, amíg az eladói oldal fel nem ébred. Tehát ha majd visszatérünk a zöld támaszra, azzal egyértelművé válik a vevői gyengeség, amit már nagyon nehéz lesz pozitív végkimenetellel megoldani. Talán enyhíthet a dolgon, ha ugyanolyan apró gyertyákkal történik ez a támasz elérés, minden amit az utóbbi egy hét folyamán is láthattunk és ez rávilágíthat a probléma igazi lényegére, méghozzá arra hogy ezt csak egy váratlan oldaltól független történés tudja megoldani. Shorts oldal is szépen hozza a semmit, amit sokadjára is csak megköszönni tudunk, legalábbis abból a szempontból jó ez nekünk, hogy most nem 5k mélységben keressük a folytatás irányát. Viszont ha az árnak fontos korrekciós mozgás, nem húzódik ilyen hosszúra (amit talán a fedezet nélküli megbízások kiszórásának eredménye), talán már egy hete kialakult volna az a nagyobb leszúrással rendelkező gyertya, ami általában a legegyértelműbb jelzés az irányításra. Tehát a napos idősík 17.-ei fordulata, nem egy nyúlfarknyi a 9,065$-os szintre történő leszúrással, hanem sokkal határozottabb egy-két ezer dollárral lejjebb kialakuló,  egyértelműbb megoldásával zárul!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5Sc3zBNN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/60tFV4pG/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9Or7xV0v/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/10QneS1t/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/mOfU9kwt/
https://www.tradingview.com/x/mpdaiPmy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4nf809SK/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Semmi, pontosabban 9k!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.26!

BTC, nincs új a nap alatt, semmit nem tudtunk kezdeni a tegnap éjjeli pozitív hangulat jónak tűnő helyzetével. Ezt a lehetőséget 13 óra magasságában tudtuk volna kihasználni, ha az akkor határozottan megindulni látszó gyertya nem kap rögtön egy 200$-os pofont! Ezekből a pofonokból hármat sikerül bekapni, ennek eredménye a napos emelkedő lila trendvonalra történő ismétel visszanézés, de a 9,600$-os fekete támasz eléréséhez még némi csökkenésre szükség volna.
Ha a fekete támasz mégsem kerülne képbe és a barna színnel látható emelkedő háromszög támasza megfogja a csökkenést, akkor ismételten ott tartunk ahol tegnap, sokadjára várjuk a határozott felfelé megindulást, minimum 11k-s céllal.  Viszont ha ismételten sikertelen a küldetés, akkor a piros nyíl és a szintén piros karika, már jelzi is mi várhat ránk a folytatásban! Sőt a problémám még ennél is nagyobb lehet, mivel ha a 2. körrel jelzett, 2. hullám is sikeresen kialakul, ott már szinte biztos, hogy egy 3. hasonló  hullámmal is számolhatunk. Tehát miután elérjük a kék támaszt, majd arról csak a 9,069$-os ellenállásig sikerül visszakapaszkodni, akkor már készülhetünk is a 7k-s szintet megcélzó folytatásra!
Összefoglalva, van 3 támasz amelyek megakadályozhatják a papiros nyilat követő folytatást, illetve egy szélesebb rózsaszín támasz zóna, amelyet a június végi mozgásnak köszönhetünk.
Senkit sem elkeserítve, de vevői oldal a füle botját sem mozdítja annak érdekében, hogy a 11k-s célunk elérésére minimálisan meglenne az esély, annál inkább a 9k alatti folytatásra...


"4 órás idősík 11-es ciklusának lezárására 27.-e magasságában kerülhet sor és ha a mostani csökkenő hullámra tekintünk, az ezt a 11-es ciklust a sárga vagy kék támaszokon zárhatná, tehát pont az történne, amit az órás idősík boncolgatásánál el szerettünk volna elkerülni. Ha mégse így történik és sikerül a fekete támaszra visszakapaszkodni, ami megegyezik az órás idősík narancsszínű vállvonalával, akkor azt mondhatnánk, ez a 11-es ciklus a fordított fej-váll kialakításában segédkezett. Tehát ha ez a fordított fej-váll megkapja a lehetőséget, akkor a 12. ciklusban a jelzésnek megfelelő 2k-s emelkedést lehetne összehozni. nagyjából az augusztus 6.-ai ciklus zárásig."

Napos: a tegnapi gyertya semmi olyan megerősítést nem adott, még a minimum 10.340$-osat sem, habár erre tett egy kísérletet, de a vége csak egy felszúrás. Ha az utolsó kettő lezárt gyertyát nézzük, akkor azok szépen ütik egymást, ráerősítve a bizonytalanságra! Tehát a sivatagban érezhetjük magunkat, ahol várjuk az esőt, de azt is tudjuk hogy az eső nem fog jönni, sőt ha jók az előrejelzések, akkor még szárazabb  időjárás következik! Az előrejelzést a vevői oldal számaiból következtethetjük ki, amiből az is kiolvasható, hogy ez egy lassan ölő folyamat, amelynek nincs meghatározott célja, csak a minél rosszabb, annál jobb szituáció erősegítése.
Napos idősík abc hullámának ez egy tökéletes segítség, amely százalékos esélyét most már 70%-ra tenném, tehát nagy valószínűséggel 9k alá fogunk megérkezni. Ha ez megtörténik, akkor történjen egy határozat lendületes mozgással, amelynek végén lássunk egy nagyobb 500-1000$-os leszúrást és ha lehet érjük el a zöld, még meg nem erősített támaszt.
A volume lassan kezd leülni, tehát ez is jelzés értéke bírhat abban a tekintetben, hogy valami változás következhet! RSI számomra azt jelzi, hogy a 9k alá benéző folytatás következik, ami nem nevezhető katasztrofális zuhanásnak, mivel ha ennél nagyobb intenzitású folytatásra lehetne számítani, akkor jelenleg nem a középső zóna alját súrolnánk, hanem közelebb lennénk a padlóhoz, illetve az eladói szándékok is sokkal nagyobb mértékben növekedtek volna, az elmúlt 24 órában.
Ezen az idősíkon nincs mit összefoglalni, főként azért mert nem történt semmi, tehát mivel benne vagyunk a bizonytalanság közepében, bármelyik irányba történik elmozdulás, az remélhetőleg határozott lesz és következtetéseket tudunk belőle levonni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a kék ellenállásba kapaszkodó, de végig csökkenő irányba mozgás, egyelőre megállíthatatlanul halad a 20k-s szint irányába. Ennek a csökkenő irányú mozgásnak, akkor lenne értelme, ha az eladói szándékok a csökkenő trendben mozgást erősítve törnének egyre magasabbra, ezekre azonban szó sincs, mivel előadói szándékok nincsenek, ők jelenleg a vegetációs fázisban figyelik a bikák szerencsétlenkedését. Sajnos ez a vevői oldalon látható látványos semmittevés, nem kizárt hogy megbosszulja önmagát, habár  valószínű ehhez kell az eladni szándékozók jobb helyzetkihasználása!
Shorts oldalon rsi csíkján tovább emelkedett az alátámasztás nélküli lépcsősor, ha tippelni kellene azt mondanám, ennek zuhanás lesz a vége, viszont ebből a 6k-s magasságból csak kisebbet lehet esni. Tehát egy esetleges eladói oldalon látható újabb visszaesésből,azt a végkövetkeztetést lehetne leszűrni, ha a bikák semmittevésének következtében az ár benéz 9k alá, annak csak néhány kisebb eladói spekuláció adhat nyomatékot,  ezek remélhetőleg elősegítik a lezáró gyertya 500-1,000$-os leszúrásának kialakítását.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pblR0qKx/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Oup2n8S7/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LhtZk1KR/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DmHEFMf1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6FLGJR8f/
https://www.tradingview.com/x/mpdaiPmy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4nf809SK/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Tovább görgetett semmi, remélhetőleg pozitív hétvégi mozgással!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.27!

BTC,  ha a kettő lila színnel megjelölt szituáció ugyanaz, akkor most ismét lehetőség van a szürke zónából felfelé elrugaszkodni. Ennek lehetőleg sikeres elrugaszkodásnak, határozottan kellene átlépni a 200-as mozgóátlagot, tehát egy minimum a 10,325$-os fekete ellenállásra megérkező kezdőlépést kellene lássunk, majd arról vissza-tesztelni a szürke zónát! Viszont ha ez is ugyanolyan sikertelen próbálkozással végződik, mint az első lila körben látható szituáció után, ott már egy nagy adag szerencsére is szükség lesz, annak érdekében, hogy maradjunk a barna emelkedő háromszög lehetőség keretein belül.
Sorozatban negyedszer támadjuk meg a 10,130$-os szintet, ez nagyjából megegyezik a szürke zóna felső szintjével, tehát a szerepét tekintve egy erősnek látszó ellenállás és az alsó egyre feljebb záró csúcsoknak köszönhetően, itt is kapunk egy kisebb emelkedő háromszöget. Viszont hogy ne legyen nagy az öröm, ennek is van egy ugyanolyan hátulütő tényezője mint a nagyobb barna színű emelkedő háromszög lehetőségnek, méghozzá hogy egy kisebb csökkenő trendben mozgás aljánál alakult ki, ami ebben a formában nem a legideálisabb szituáció.
Annak elkerülése érdekében, hogy a piros nyíllal megjelölt 9k alá benéző folytatás mégis elkerülhető legyen, vissza kellene térjünk a pozitív hétvégi mozgások újbóli megjelenésére. Ezek a pozitív hétvégi történések, a június 26.-ai 13,963$-os csúcs elérése után abbamaradtak, tehát ha ismételten megjelennek, az talán bizakodásra adhat okot abban a tekintetben, hogy egy újabb remélhetőleg csúcsokat döntögető hullámot sikerült elcsípni.
Összefoglalva nekünk most nem egy csúcsokat döntögető folytatása van szükségünk, hanem arra, hogy kiderüljön van-e értelme csúcsokban gondolkodni  vagy ugyanolyan semleges módon álljunk hozzá a témához, mint amit a vevői oldal mutat hetek óta és hagyjuk szabadesésben mozogni az árat.


"4 órás idősík 11-es ciklusának lezárására 27.-e magasságában kerülhet sor és ha a mostani csökkenő hullámra tekintünk, az ezt a 11-es ciklust a sárga vagy kék támaszokon zárhatná, tehát pont az történne, amit az órás idősík boncolgatásánál el szerettünk volna elkerülni. Ha mégse így történik és sikerül a fekete támaszra visszakapaszkodni, ami megegyezik az órás idősík narancsszínű vállvonalával, akkor azt mondhatnánk, ez a 11-es ciklus a fordított fej-váll kialakításában segédkezett. Tehát ha ez a fordított fej-váll megkapja a lehetőséget, akkor a 12. ciklusban a jelzésnek megfelelő 2k-s emelkedést lehetne összehozni. nagyjából az augusztus 6.-ai ciklus zárásig."

Napos: 2 lehetőség van vagy egy értelmetlenül hosszú pár száz dolláros sávban oldalazó mozgással  belerondítunk az abc hullámokba vagy előhúzzuk a kalapból a hétvégi meglepetésnyuszit 11k-s magassága történő megérkezéssel. 3. lehetőség az abc hullámok sikerét jelentené 9k alatti szinteken, de emiatt majd csak akkor kell izgulni, ha az emelkedő trendvonalat egy határozat gyertyával átszakítjuk.
Tehát a helyzet 4. napja változatlan, viszont ha az RSI csíkra tekintünk, az még most sem mutatja katasztrofálisnak a helyzetet, sőt bizakodásra adhat okot, hogy a jelenlegi változatlanságot 4 napos nem túl intenzív, de csökkenő irányú mozgás előzte meg, amely mögött ha komolyabb csökkenő irányú szándékok húzódtak volna meg, azt az rsi csík, az alsó zónába történő visszaeséssel jelzi! A váratlan eseményekre készülni nem lehet, azok jönnek, ha tetszik, ha nem, viszont a jelen szituációt talán csak ez  tudja letisztázni, mire fel ez a tetszhalott állapot.
A napos idősík 200-as mozgóátlagával mostanában nem nagyon foglalkoztam, ennek oka valószínű a jelenlegi szinthez képesti durván 4k-s távolság. Viszont a hetek óta zajló, korrekciós csökkenő irányú araszolgatásnak, ha igazán csattanós lezárását szeretnénk látni, az ezzel a 200-as mozgóátlagra történő visszaeséssel érhetne el a végső célját!
Ez a 200-as mozgóátlag szinte pontosan megegyezik, a hetes idősík 50-es mozgóátlagának 6k környéki elérésével, amit ha megnézünk a hetes idősíkon én már a június eleji időszaknál szerettem volna ha elérünk, majd jött egy olyan 7k-s ráadás, ami jól mutat és akik 4k alatti szinteken vásároltak, de nem szálltak ki, nekik szép haszon, viszont ha megcsináljuk akkor a határozottabb 3k-s korrekciós visszalépést az 50-es mozgóátlagra és onnan húzzuk elő a 7k-s folytatást, akkor se lennénk előbbre, de már túl lennénk a jelenleg még bizonytalan korrekciós történeten.
A napi  elvárás, most inkább egy hétvégi elvárás, aminek célja továbbra is a 11k-s magasság, amivel még nem volnánk kinn a gödörből, de a szélét elérhetnénk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon sajnos továbbra is ugyanarról változatlan érdektelenségről lehet beszámolni, mint amit az utóbbi hetekben megszokhattunk, tartva a kék ellenállástól az egy lépés távolságot. Ha folytatódik ez a  hitehagyott mozgás, akkor augusztus első napjaiban megérkezünk a 20k-s támaszra és ha van szerepe a zöld csatorna támaszának, arról még nem tudni milyen indokkal, de talán megjön a vevők kedve.
Az eladói oldalon nem a kedvetlenség, hanem a beletörődés jeleit lehet inkább felfedezni, ez a  beletörődés, főleg az rsi csík mozgásból, nekem legalábbis azt mutatja, hogy ez, különösen a 18.-ai kisebb kiugrás utáni eladói érdektelenség, hamarosan egy 2k-s pofont fog elszenvedni, ami ha érint néhány olyan nagyobb, az ár szempontjából a jelenlegi lassabb csökkenést támogató pozíció, akkor azok kiesése talán hozzásegíti az árat néhány ezer dolláros emelkedéshez és esetleg a vevői oldal elveszett kedvét is meghozza!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3FHX7kLP/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6yxWN3D8/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Mn8W67BO/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xCfAnENP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/S3ufLKmS/
https://www.tradingview.com/x/mpdaiPmy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/OmFY7EQC/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/poURY37n/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vissza 500 padlógáz vagy vár a szakadék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.28!

BTC,  mikor már örülhettünk volna, hogy talán a hétvége meghozza a várt pozitív elmozdulást, jött a vihar és ismét összekuszálta a szálakat. Itt főként az emelkedő háromszög lehetőségeket sajnálhatjuk, habár ezek sem álltak nagyon stabil lábakon, majd jött a 12 órás gyertya és az 500$-os zuhanás! Zuhanás után a szokásos oldalazást látjuk, viszont ha ez sem akar kilógni a sorból, akkor a végén ismét egy 500$-os  kiugró gyertyát kell lássunk.
A nagyobbik barna emelkedő háromszög lehetőség, a tegnap még stabilnak látszó formáját elvesztette, viszont ha a módosított  barna támasz megnézzük, az még mindig emelkedő formát mutat. És tegnap ha már olyan határozottan megindultunk csökkenő irányba, akkor jó lett volna, ha a piros nyíl jelzésének megfelelően 8,700$-os mélységig folytatjuk és hogy ne maradjon nyitott kérdés, a kék támaszt egy látványos lesszúrással érintjük.
Elképzelhető hogy ez a határozott csökkenő mozgás folytatódik és amire a piros körrel is utalok, a 2. hullámban megérkezünk a kék támasz környékére, ezt 10,750$ magasságában egy kisebb támasz zóna halvány eséllyel megakadályozhatja! Ez a kék támasz, egy nagyobb csökkenő ék támasza lehet, de nem bízunk abban, hogy ez megfogja a csökkenést, főleg azért nem, mert ha erre megérkezünk a 2. hullámmal, azt szinte kötelezően egy 3. hullám is követni fogja. Ez a 3. hulláma ha kialakul, az remélhetőleg a zöld támaszt célozza meg, tehát a napos idősík csatornája kap egy megerősítést, illetve ez a csatorna, a febr.-márc. környékén indult és júni. 26.-án záródó hullámmal kiegészülve ad egy 10k-s zászló lehetőséget!
No de vissza az órás mozgásra és arra a lehetőségre, hogy a tegnapi 500$-os zuhanásra válaszul érkezik egy 500$-os kiugrás, tehát Bart Simpson ismét beköszön a chartra, remélhetőleg csak erre az egy apró alkalomra és nem hozza vissza azt a manipulációs időszakot, amibe tavaly év vége felé szépen bekeveredtünk.
Tehát a recept egyszerű vagy egy kiugrással fordul a kocka és a rózsaszín nyilakkal felvázolt formában visszakapaszkodunk vagy marad a csökkenő irány és a kék támaszon zár a 2. hullám, majd ha elkerülhetetlen, akkor a 3. hullám alja valahol 8k magasságában padlót fog.


"4 órás idősík 11-es ciklusának lezárására 27.-e magasságában kerülhet sor és ha a mostani csökkenő hullámra tekintünk, az ezt a 11-es ciklust a sárga vagy kék támaszokon zárhatná, tehát pont az történne, amit az órás idősík boncolgatásánál el szerettünk volna elkerülni. Ha mégse így történik és sikerül a fekete támaszra visszakapaszkodni, ami megegyezik az órás idősík narancsszínű vállvonalával, akkor azt mondhatnánk, ez a 11-es ciklus a fordított fej-váll kialakításában segédkezett. Tehát ha ez a fordított fej-váll megkapja a lehetőséget, akkor a 12. ciklusban a jelzésnek megfelelő 2k-s emelkedést lehetne összehozni. nagyjából az augusztus 6.-ai ciklus zárásig."

Napos: ezzel a tegnapi határozat visszalépéssel, az abc hullám kapott egy nagy segítséget, viszont még egy hasonló visszalépésre szüksége volna a c hullámnak, illetve az órás idősík 3. körrel jelzett további visszalépése is szükséges, ha az eredetileg elképzelt abc formát tartani szeretnénk.
A zöld támasz csak egy elképzelés és a sikeres abc forma után kaphat megerősítést, tehát akár a kék támasz érintésével egy magasságba is kerülhet. Viszont ha tartja ezt a formát, akkor a kék és zöld támaszok között lesz egy 500$-os rés, amit akkor tudnánk a legjobban kihasználni, ha leszúrnánk a zöld támaszra, a gyertya zárás pedig a kék támaszon történik!
Itt most még ez is probléma, hogy a lila emelkedő trendvonalat, nem túl nagy, de határozott gyertyával léptük át, majd miután megvan az abc hullám alja és arról a trendvonalat vissza-teszteljük, ennek nem nagyon fogunk örülni, mert előkészítheti a 6k irányába történő folytatást. És ha nem volna elég negatív a mai körkép, akkor lezárásképpen a hetes gyertyát megnézve, már most is elég gyászos előjeleket kapunk, amire ha még ráerősíti az órás idősíkon várt 2. hullám, illetve az azt követő talán 3., az a trendvonal vissza-tesztelése nélkül is a 6k-s szintek környéki, napos 200-as, hetes 50-es mozgóátlagot veheti célba.
Összefoglalva, a hétvége idáig mutatott képe, nem hozza azokat a pozitív várakozásokat, ami a tegnapi körkép címében is megemlítésre került és ezt már nem nevezhetjük semminek, hanem konkrét csökkenő irányú fenyegetésnek!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart mozgása megpróbálkozott a kék ellenállás ismételt határozott átlépésével, sajnos a kísérlet is sikeretlenül végződött és az sem kizárt, hogy már késő bármivel is próbálkozni, mivel az eladói szándékok mintha kezdenének éledezni. Tehát marad a meglepetés ereje, esetleg az eladók számának növekedésével együtt emelkedve sikerült tartani a lépést és amelyik oldal kitartóbb az lesz a nyerő!
Az eladói oldalon látható 1k-s emelkedés, nem nevezhető soknak, de a jelenlegi szorult helyzetben kiugraszthatja a nyulat a bokorból! Ha az órás és napos lehetőségeket megnézzük, akkor ennek a nyúlnak lesz lehetősége ugrándozni, hacsak nem becsapós a látvány és most is a megbízások számának növekedése próbálja befolyásolni az árat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/eS7EckoQ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fW63XR4M/

"Hetes nézet: a mögöttünk hagyott gyertya, szerencsére csak leszúrni tudod arra a fekete támaszra, amit ha egy határozat piros maci gyertyával értünk volna el, annak nem lett volna pozitív előjele az elkövetkezendő hetekre. Ettől függetlenül még láthatunk csökkenő irányú mozgást, főleg ha napos idősík ABC hullámát vagy akár a ribbon elvárásainak megfelelő igényeket nézzük, de mivel az eladói oldal, inkább szenved, mint fenyegető szándékú,  ezért talán a múltheti gyertyánk kis teste és annak háromszoros leszúrása, nem csak ránézésre mutat erős felfele irányuló szándékoknak esélyt adó lehetőséget, hanem ennek konkrét nyomát is látni fogjuk, az előttünk álló héten, a 11,700$-os ellenállást nem csak megközelítő, hanem elérő esetleg azt átlépő folytatásával!
A múltheti leszúrással tulajdonképpen vissza-teszteltük a május végi csúcsot, tehát minden feltétele adott az emelkedő mozgás folytatásának, majd hasonló vissza-tesztet végrehajtó mozgásra, remélhetőleg csak a 2017-es csúcsból a jelenlegi 14k-s legmagasabb szintre visszanézésnél láthatunk! De ha jobban elszállunk a gondolatokkal, akkor ilyen vissza-teszt igény a hetes előzményeket megnézve, valahonnan 34k-s magasságból, a 2017-es csúcsra visszanéző mozgásával tudna mindenki igényének megfelelni."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qKYPeUqy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/C6FcunYe/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AjS4jeWY/
https://www.tradingview.com/x/IxLWXSP6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HWtfnabT/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/InTG81TV/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Még mindig bizonytalan a korrekciós alj!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.29!

BTC,  a tegnapi körkép címében szereplő vissza 500 padlógáz, még mindig aktuális és ha sikerül megvalósítani, azt szerintem valahonnan 9,800$ környékéről láthatjuk! Ha csak a minimum 2-300$ emelkedés tesszük hozzá, azzal ismét a szürke ellenállási zónába érkezünk meg, ami előzőleg már háromszor okozott problémát és elképzelhető hogy ennek az átlépése ezzel a minimummal nem sikerülhet. Tehát kellene az 500$ ezzel átugornánk a szürke ellenállási zónát és ahogy a magasabbra mutató rózsaszín nyíllal is jelzem, a szürke zóna vissza-tesztelése után lehetnének magasabbra szárnyaló gondolataink.
A 2 nappal ezelőtti 500$-os zuhanással megérkeztünk egy jelentősebb támasz zónába, ez a zóna már lassan 2 hete próbálja megakadályozni a csökkenő irányú 9k alá történő bezuhanást, viszont ha most sem sikerül eredményt elérni felfelé, akkor szerintem már ez a zóna sem lesz segítségünkre.
Ahogy a 3. piros lefelé mutató nyíllal is jelzem, ennek a történetnek 1,500$-os csökkenő irányú folytatása is lehet, viszont ez a történet, ennél a pontnál megrekedhet, mivel még a 2. piros nyíllal jelzett hullámot sem teljesítettük. Tehát ha ez a csökkenő irányú 3 hullámos elképzelés vakvágányra futott, az a 27.-ei kiugró gyertyánál már eldőlt, mivel ha nincs kiugrás, akkor a 2 nappal ezelőtti 500$-os maci gyertya teljesíti a 2. piros nyíllal megjelölt 9k alá benéző feladatot és kinyitja a 3. hullám 8k-t megcélzó lehetőségét!
Elég hosszan boncolgattam mivel járhatnak jól, ami lehet hogy tök felesleges időpazarlás, mert ha a semmiből jön egy ujabb zuhanás, ami egy éjjeli leszúrással már beijesztett, akkor sem történik semmi különleges dolog, folytatjuk az 1 hónappal ezelőtt elkezdett lassú lefolyású korrekciós történetet.


4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után.


Napos: a tegnapi leszúrás alja 9,175$, ez még mindig felette van a 17.-ei 9,065$-os szintre leszúró gyertya, az a hullámot lezáró szintjétől, tehát a c hullám még mindig kérdéses, de ha megnézzük a b csúcsból kiindult csökkenő hullámot, az elég határozottan, a c hullám sikerére utaló történet.
Ha az rsi csíkra felrajzolt, középső zóna alját súroló, hosszú oldalazó mozgást megnézzük, akkor az első kettő esetben elég jól végződött a történet, 3k-s majd 7k-s sikerrel, most is azt várnánk, hogy ennek az oldalazó rsi mozgásnak lezárásaként 10k-s sikert elérő folytatással tesszük fel a koronát, az utóbbi egy hónap lassú korrekciós drámájára! Tehát ennek megfelelően  dobhatnánk a kukába a 4 órás idősík zöld és kék körrel megjelölt elkövetkezendő 10 napos mozgás elképzelést és egy 3. tovább csökkenő megoldást kell végül piros körrel díjazni, amit ha továbbra is elnyújtjuk mint egy rétest, annak alja elérheti a 7,770$-os támaszt. Sajnos erre a csökkenő irányú mozgásra van a legnagyobb esély, mivel a vevői oldal továbbra sem mutat érdeklődést, még megbízással történő aktivitás mutatásával sem, tehát a zöld csatorna ellenállását megcélzó folytatást, egyelőre csak valami váratlan történés következtében kialakuló pozitív hangulat tudná elérni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: oké lássuk, 2 részletben átugrottuk a longs chart kék ellenállását, de ez a 2 részlet nem ugyanaz, mintha egy határozat gyertyával hajtottunk volna végre ugyanezt. Az is probléma lehet, hogy az 50-es mozgóátlagot vissza-teszteltük, tehát ha a mai mozgással nem sikerül kijavítani ezeket az apró problémákat, akkor erről a mozgóátlagról könnyen célba vehető a zöld támasz és ez megfelelő segítség lehet a napos idősík c hullámának.
Shorts chart még pénteki kisebb felélénkült mozgása után, ismét kezd leülni az eladói hangulat, talán elvette a kedvüket a tegnap éjfél környéki felszúrás vagy csak ennyit tudnak és akkor nincs miért izguljunk, csak türelemmel ki kell várni, míg a vevői oldal visszatér a nyaralásból.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/SPooCHOX/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Mqhkh5pY/

Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1iXCYkgr/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/oDfeF2s2/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/25PGxs5t/
https://www.tradingview.com/x/IxLWXSP6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/QFGTBKXb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fLSdFJNI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ha a túlfeszített rúgó elugrik, kiszámíthatatlan az iránya!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.31!

BTC,  a charton 4. napja megállt az idő, ennek okán a tegnapi körképet ki is hagytam, de most sem vagyunk sokkal előbbre, még mindig várjuk az 500$-os kiugrást, válaszolva a 27.-ei méretes maci gyertyára! Ezzel a hosszan elnyúló oldalazó mozgással, a csökkenő irányba mutató piros nyilakkal felvázolt lehetőséget remélhetőleg kihagyjuk, de még ezt se nagyon  kiabáljuk el, mert a bizonytalanság most elég nagy mértékben eluralkodott.
Én úgy gondolom, legalábbis előzőekben az volt megfigyelhető, hogy ha az a bizonyos Bart Simson fejforma kialakul, tehát a jelen esetben kiugrunk egy nagyjából 500$-os gyertyával, arra a zuhanást kialakító gyertyára felhúzott Fibonacci skála 0.61 szintjét elérő korrekciós erősödés követően érkezik meg a kiugró válasz. Ez a szint most 9,800$ környéke és ha a kiugrás mértéke eléri az 500$-t, azzal pontosan a fekete 10,325$-os ellenállásra érkezhetünk meg és mivel ezzel átugrottuk a szürke ellenállása zónát, ahogy a rózsaszínt felfelé mutató nyilall is jelzem, ennek vissza-tesztelését követően jöhetnének a 11,700$-os magasságot megcélzó várakozásaink.
Annak a halvány rózsaszín támasz zónának, ami ezt a 4 napos oldalazást végigkövette, még nem tudni mekkora szerepe volt a remélhetőleg sikeres felfelé történő folytatásnak, mindenesetre ez egy elég nagy segítség lehet a végső siker elérésében.
És a végére itt van még a barna színnel  látható emelkedő háromszög lehetőség, aminek az ellenállását a kerek 11k-s magasságban lehetne még erősebbé tenni, ahol kicsit veszélyes lenne a 10,325$-os akkori támaszt vissza-tesztelni, viszont ha a 11,700$-os szint fölé is szeretnénk eljutni, akkor ez egy nagyon hasznos mutatvány lehetne.


"4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után."

Napos tekintetben még annyi változás sincs, mint az órás mozgásnál! Három, szinte test nélküli gyertya, szurkálásokkal díszítve, információ jellegük egyenlő a nullával. Ha csak ezt az idősíkot néznénk, akkor a várakozásaink most a 7,770$-os támaszt megcélzó, ABC hullámot lezáró és a zöld csatorna  támaszát megerősítő folytatást feltételeznének!
Figyelmen kívül hagyva az apró részleteket és csak a piros színnel megjelölt impulzus  csúcsokat figyelnénk, akkor a mögöttünk hagyott egy hónapos korrekciós mozgás(pontosabban 3 hetes), mivel a 17.-ei 9,065$-os kisebb leszúrás a lényeg, ami a május 30.-ai impulzus (3) csúcsát vissza-tesztelő mozgással, minden korrekciós igényt ki kellett elégítsen.
Ha visszamegyünk az időben, akkor ez a mostani 3 hetes korrekciós mozgás, egy nagyon apró lépés is lehet, mivel például ha most a 2017-es hullámban várakoznánk és tegyük fel, hogy 3k-s júniusi csúcsból korrigáltunk a júliusi 2k-s mélypontra, majd mivel mindenki jól végezte a dolgát, meg is léptük az 5k-s következő lépcsőfokot.
Ez az 5k-s lépcsőfok jelen esetben 14k, amivel vissza-teszteltük a 2017-es példa júniusi csúcsát, tehát a 17.-ei 9,065$-os visszanézés mivel ráül a májusi 9,050$-os csúcsra, így ugyanazt a mozgást láthatjuk mint a 2017-es példánál. Tehát a múltbéli példából kiindulva, akár még egy nagyon nagy hullám aljánál is várakozhatunk jelenleg, sőt még akkor is bőven lehet előttünk felfelé mozgástér, ha a 2017-es példánál nem az 5k-ról, 3k-ra visszanéző mozgást, hanem a 8k-ról, 5k-ra novemberben visszanéző mozgás nézzük.
Összefoglalva, ha a csúcsok átlépésre kerülnek, majd azokat látványos vissza-teszt követi az előző jelentőséggel bíró csúcsra, ott szinte garantált a siker, tehát mivel most 14k a csúcs, amiből látványosan vissza-teszteltük a 9k-s előző csúcsot, ebből kifolyólag ha jó a gondolatmenet, most már csak felfelé vezethet az utunk, majd egy még nem tudni milyen magasságban kialakított következő csúcsból, a 14k-s csúcs vissza-tesztelésével kellene számoljunk.
Tehát a mókuskerék forogna tovább és már csak az lenne a kérdés, hogy a 14k s szintet vissza-tesztelő mozgást milyen magasságból várhatjuk, viszont ha itt is a 2017-es példát nézzük és az egymást követő korrekciók méretét, ami 1k 2k és 3k volt, az most miért ne lehetne a jelenlegi 5k-s korrekció kétszerese, tehát a 10k-s korrekciós vissza-tesztet, 24k-s következő csúcsot feltételez!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton még nem tudni mik a szándékok, de talán az is jó hír, hogy az 50-es mozgóátlagról nem pottyantunk vissza a fekete támaszra. Viszont ez így még mindig problémás a vevőknek, mivel a vissza-teszt általi fenyegetettség még mindig jelen van, ennek kiküszöbölése érdekében kellene a mozgóátlag határozottan átugrani, majd cél a 200-as mozgóátlag!
Shorts oldal gyengeségét a gyertyákon kívül, az rsi csíkon látható mozgás is jól jelzi! Ha megfelelő erővel tudnának támadni a macik, akkor az rsi alsó zónájából a felsőbe eljutás sokkal meredekebb és határozottabb, majd nyomatékot adva a történetnek, a plafonhoz tapadás lett volna az igazán jelzés értékkel bíró mozzanat. A folytatásban, ha az alsó zónát tempósan megközelítő mozgás követi, az csak megerősítené, hogy az eladói szándékok nem jelentenek veszélyt az árra, de egy divergens mozgás újraoszthatná a lapokat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/MvHpdY4R/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/b0II0TuV/

"Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Zaxs3bj6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/luy5K3jy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TtFTf8sp/
https://www.tradingview.com/x/IxLWXSP6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/QFGTBKXb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fLSdFJNI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

10k, de sehol a rúgó vagy csak egy kínai hamisítvány!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.01!

BTC,  sajnos csak 300$ emelkedést sikerült tegnaphoz képest összehozni, ez pontosan arra elegendő, hogy ne szülessen megoldás, de a bizonytalan történetet tovább lehessen görgetni!
Ismét a szürke  ellenállási zónán akadtunk fenn, ez sorozatban a 4. és ez ismételten probléma a javából, mivel ha nem a rózsaszín nyílnak megfelelő megoldással lépünk tovább, tehát hogy vissza-teszteljük a nagy nehezen elhagyott 4 napos oldalazást végig követő 400$-os támasz zónát.
Viszont itt nem is a támasz zónának a vissza-tesztelése lesz a lényeg, hanem a 200-as mozgóátlag támasz zóna tetejét súroló vissza-teszt!
Tehát tulajdonképpen mindegy hogy melyik rózsaszín nyíl mozgását végigkövető megoldás születik, mindkettővel a kék és sárga ellenállásokat kellene megcélozzuk, ellenkező esetben semmit nem ér a vissza-teszt. De mielőtt felszaladnánk a kék ellenállásra, szintén hatékony megoldás lehetne 11k magasságából egy kisebb visszalépés és ha itt megerősítést kap a barna emelkedő háromszög lehetőség, az adna egy 2k-s, a 13k-s magasságot megcélzó emelkedési jelzést!
Összefoglalva, remélhetőleg ez a 4. szürke támasz zónából történő visszafordulás már az utolsó és a mögöttünk hagyott bő egy hetes iránykeresésből, sikerül megtalálni a kiutat.


"4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után."

Napos: határozott emelkedés sikerült tegnap összehozni,  legalábbis ezt mutatja a tegnapi gyertya, amely betakarta az utolsó 7 nap gyertyáit, ebből kifolyólag is erősnek kell gondoljuk, de mivel nagyon hirtelen lett elvágva a gyertya teteje, ez okot adhat óvatosságra!
Az RSI csíkon láthatunk 3 bekarikázott oldalazó mozgást, ezekből az első kettő konkrét 8k-s és 14k-s szintet megcélzó határozott továbblépést eredményezett. A 3. tehát a mostani oldalazásból a 19-20k-s árszintet jelöltem meg várható célszintként, illetve idevehetnénk a tegnapi elemzésből a 24k-s célszintet is. A rózsaszín nyílnak megfelelően már megindult a határozott RSI emelkedő mozgás, viszont ezt még csak egy tegnapi gyengécske 300$-os gyertya eredménye és mivel ilyen sokáig elhúztuk a korrekciós mozgást, az rsi síkra felvázolt 2017-es csúcsot megcélzó történet, lehet hogy csak egy a június 26.-ai 14k-s szinttel záródik, de legalább sikerülne egy olyan irányba elmozdulni, amire már a 2017-es csúcsot elérő megoldást és sikerülhet ráépíteni.
Mai feladat a tegnapi 300$-os gyertyába belekapaszkodva lépkedni felfelé, ahol hacsak 300$-os eredmény születik, azzal ismét egy 50-es mozgóátlag vissza-teszt problémába ütközünk, ezt elkerülendő vagy egy 200$-os halvány történet lesz a mai, esetleg megcélozzuk a 11k-s árszintet, átugorva a mozgóátlagot.
Tehát ha itt összekapja magát az ár, akkor az ABC elképzelésünk mehet a kukába, amit csak abban az esetben nem bánnánk, ha legalább a 14k-s magasságot elérő folytatással nézünk szemben.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton 4. napja tapadunk az 50-es mozgóátlagra, tehát nem tud vissza-tesztként működni a történet és ennek következtében határozottan csökkenni a vevői aktivitás. Talán jó hír, még nem tudjuk,  de ha kapnánk egy kis segítséget 1-2k-s emelkedés formájában, azzal okosabbak lehetnénk, amire ha az eladói oldalon nem érkezik hasonló reakció, akkor az árat is sikerülhet kiugrasztani a bokorból.
Shorts oldal egy esetleges vevői aktivitás megugrásra, a jelenlegi formát megnézve aligha tudna ugyanakkora mértékben válaszolni, de ezt is csak utólag lehet biztosan kijelenteni, mindenesetre lassan 3. hete vannak elég nagy zűrben az eladói szándékok, tehát csak kis mértékben az eladói szándékoknak köszönheti az ár 9k-t súroló visszalépése. Ebből kifolyólag a vevői oldal remélhetőleg elegendő hasznot tudod realizálni, ezáltal megmaradt a vásárlási kedv és jelenleg talán csak arra várnak, hogy a bálnák ismét megugrasszák az árat, amin a kishalat szépen eltudnak szörfözgetni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/09QTx7c2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1zSxMUwx/

"Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/5GdLlUfN/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ALDIWTB7/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f8fmtZPg/
https://www.tradingview.com/x/IxLWXSP6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/QFGTBKXb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fLSdFJNI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lábujjhegyen balettozunk, amíg meg nem botlunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.02!

BTC,  nem léptünk vissza a 200-as mozgóátlagra, de mint látjuk ez nem volt hátráltató tényező, aminek eredménye a lábujjhegyen történő felfelé lépkedés. Tehát egy lassú nagyjából 500$-os folyamat végén, átléptük a 10,325$-os fekete ellenállást, amit egy nagyon kicsi 130$-os csökkenéssel vissza-teszteltünk,  ebből kifolyólag semmi akadálya a következő 11k-s ellenállás megtámadásának. Az apró vissza-teszt, lehet hogy kicsi lesz megadni azt a lendületet, ami az előttünk álló 500$-os fal  lábujjhegyen történő megmászásához szükséges, de ha nincs határozottság, akkor ez van, ezt kell szeretni!
A barna színű emelkedő háromszög lehetőségre, ami itt is kiemelendő, hogy egy gyenge lehetőség, mivel nem előzte meg egy jelentősebb emelkedő hullám, tehát ha 11k-s magasságban elérjük az ellenállását, ott már lehetőség van kilépésre, de nem valószínű hogy azonnali kilépést láthatunk, sőt erősítené a kilépési esélyeket egy 2-300$-os visszalépés, amelyből ha van erő visszakapaszkodni a 11k-s ellenállásra, akkor lehet erő a 700$-ral feljebb húzódó kék és sárga ellenállásokra is.
A csökkenő irányba mutató 3 hullám, szerencsére 2. felénél vakvágányra futott, ez valószínűleg a napokig elhúzódó oldalazásnak volt köszönhető, erre már nincs szükségünk, csak mint kimaradt csökkenő fenyegetés maradt kicsit tovább a charton. Ebből az elhúzódó oldalazásból 2-3 napon keresztül vártam egy 500$-os választ a 27.-ei nagyobb maci gyertyára, ami talán már a mutatóujjal megjelölt leszúrásnál kiesett a lehetőségek közül, tehát hogy hiába várjuk, helyette kaptuk ezt a lábujjhegyen felfelé araszoló, nem túl biztonságos erősödési lehetőséget.


"4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után."

Napos: nagyjából azzal a gyertyával sikerült zárni a tegnapi napot, amit még elfogadhatónak tartottam, tehát hogy ne érjük el az 50-es mozgóátlagot vagy ha igen, akkor azon határozottan lépjünk át. Hajszál híján múlott ez a mozgóátlag elérés, viszont hogy értelme is legyen az utóbbi két nap pozitív történetének, ennél a pontnál nem lehet megállni, át kell ugorni a mozgóátlagot és megérkezni a 11k-s barna ellenállásra!
Az órás idősíkon említett 11k-s ellenállásról történő 2-300$-os visszalépés, ha konkrétan 250$-ra sikeredik, azzal az a 10,750$-os magasság érhető el, ami a még lehetőségként a charton hagyott b hullámot lezáró gyertya záró szintje.  Tehát ha átugorjuk a  mozgóátlagot és megérkezünk a 11k-s ellenállásra, az a mozgóátlagot is feljebb húzza, talán pont a 10,750$-os magasságba, ami egy újabb segítség a 11k fölötti  célok elérésében.
Az RSI csíkon szépen kialakult az a meredek emelkedés, amihez hasonló már az előzőekben szépen megindított 2 hullámot, ennek most a 19-20k-s magasságot kellene minimum megcélozni! Ha visszamenőleg megnézzük az előző két esetet,  akkor a felső zónába hirtelen megérkezés, csak halvány pár száz dolláros eredményt mutatott, ez a pár száz dollár jelenleg is kialakult, de reméljük a lendület még a 11k-s ellenállásig kitart. Viszont hogy maradjunk a hasonlóságnál, az előző két esetben, az rsi látványos emelkedése után, ugyanolyan 2-300$-os visszalépést láthattunk, mint amit most a 11k-s ellenállás elérés után várnánk, tehát ha a múltbéli események ismétlődnek, akkora 19-20k-s elvárások meg is valósulhatnának.
Az ABC hullám csökkenő irányú folytatására, amíg a 11k-s ellenállás alatt vagyunk megvan az esély, de ezek az esélyek már most eléggé elhalványodtak, ezáltal arra is hogy a zöld csatorna támasza megerősítést kapjon, tehát ha az itt lehetőségként felmerült zászló nem kapja meg az esélyt, akkor ha már erősödésnek indult az ár, célozzuk meg a 14k-s fekete ellenállást és egy emelkedőn háromszög lehetőséggel próbáljunk meg továbblépni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon, de nagyon halványan átléptünk az 50-es mozgóátlagon, tehát nagyon, de nagyon halványan segíthetnénk az ár 11k-s szintet megcélzó mozgását. Tehát konkrétan egy 23k fölötti zárást kellene bemutatni a vevőknek, ami nem egy ördöngös feladat, remélhetőleg sikerrel is járnak! Ha ezzel megvolnánk, jöhetne a következő talán nem ennyire bonyolult feladat, a 200-as mozgóátlag 24k-s magasságban!
Shorts oldal napok, hetek sőt lassan már 1 hónapja nem tud magához térni, amit sajnos a vevők nem tudta megfelelőképpen kihasználni, ennek köszönhetően kínlódunk még mindig a 10k-s magasságban, tehát csak a vevők aktivitásán múlott, hogy ez nem a 20k-s magasságban történik. Az rsi csíkon látható, hosszan elnyúló a felsőt zónába érkezést,  az eladói oldalon továbbra sem tartom egy biztonságos mozgásnak, ebből kifolyólag várnám az újabb durván 2k-s beszakadást és ha jól gondolom, akkor ez lehet azaz utolsó lépés, amely valami nagyobb változást eredményez az ármozgásban.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/YN69BGrU/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lSYHlThk/

"Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PTIlmUkG/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/O3JznkcF/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pzExrTIQ/
https://www.tradingview.com/x/eAOxtmD8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ezj95CHS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/halnl6iW/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hétvégén szabad a vásár, de a gyeplő rövidre van engedve!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.03!

BTC,  a lábujjhegyről, talán apró lépésekre váltottunk, mindenesetre elég határozottan visszaléptünk a 10,325$-os fekete támasz megközelítve, majd éjfél környékén 3 kisebb lépéssel 10,800$-os magasságba jutottunk. Tehát még nem értük el a 11k-s barna háromszög ellenállását, ezt még össze  kellene nagy nehezen hozni, majd ha ezzel megvolnánk, akkor jöhetne a 10,635$-os kék támaszra egy  visszanézés, amelyből ha ismét összekapja magát az ár és eljut a 11k-s ellenállásra, majd ott remélhetőleg nem áll meg, hanem megy tovább a 11,700$-s ellenállásokra.
Ha megáll 11k-s ellenálláson és kialakít egy vissza-tesztet, azzal elősegítheti a csökken irányú mozgás, talán pont a barna háromszög 9,500$ környéki támaszára.
Az is elképzelhető, hogy a 11k-s ellenállásra visszanézésre már nem lesz szükség, ha a kék ellenállás és a fekete támasz közötti mozgás ezt az igényt kielégítette, ebben az esetben, innentől már egyenes út vezet a rózsaszín nyíllal is mutatott 11,700$ környéki ellenállásokra!
Tehát erősen találgatunk, mi lenne a legjobb megoldás, remélhetőleg ez a megoldás még azelőtt megszületik, mielőtt valamelyik bálna megunva ezt a szöszmötölést, neki nem áll short irányba spekulálni, amivel ismét visszaverné a lelkesedést. Viszont ha ez a mögöttünk hagyott lassan 3 hetes történet egy tudatos szinten tartás, akkor úgysem engedik nagyon ficánkolni ezt a bálnát.


"4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után."

Napos: tegnap nem sikerült átugrani az 50-es mozgóátlagot, ezt a bakit a mai gyertya igyekszik javítani, viszont ha nem sikerül annak 10k-s megpihenés is lehet a vége. A kis abc sikere előtt, valószínű itt bezárult a kapu, ezt utólag vagy ráigazítjuk a piros nyilván megjelölt 4k-s hullámra vagy figyelmen kívül hagyjuk és csak a nagy ABC hullám 9,065$-os szinten záródó formáját hagyjuk a charton és ezzel pontot teszünk a 14k-s csúcsból indul 5k-s korrekciós mozgás végére!
A 9,065$-os szinten nem a legtökéletesebb ABC formával zárnánk, de mivel a kis b betűvel jelzett hullám elég magasra szaladt, majd a c hullám megrekedt a 9,175$-os szinten, amelyről most ismét a 11k-s ellenállás közelébe jutottunk, innen már elég nagy kicseszés volna, ha még a 11k-s ellenállás elérés előtt visszafordulnánk és a c hullámot mégis lezárva visszapottyannánk a 9k alatti szintekre.
Az RSI szépen kezd plafont fogni, ezt szerencsére a gyertyák is támogatják, ami egyelőre azt a képet sugallja, amit az rsi előző kettő példája is mutat, erre néhány napot rápihenve, talán a 11-11.7k-s szint között kezdődhetne egy nagy építkezés! Tehát az rsi csíkra rajzolt elképzelés és a gyertyák által kialakított lendületesnek látszó mozgás, egy elég szép folytatást is kialakíthat, de nagyon sok buktató és visszafogott tényező van a háttérben.
Egy visszafogó tényező a Bitcoin future chart, itt ugyanis a pénteki zárás 10,535$-os szint, tehát ha a hétvégén felkapaszkodunk a 11k-s esetleg a 11.7k-s magasságba, akkor kialakul egy elég komoly rés, ezeket a részeket általában a következő hét közepére elszokta tüntetni a mozgás, ami ha most is így történik, akkor hiába lesz sikeres a hétvégi történet, néhány napra még vissza kell fogni a lovakat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sikerült  átjutni az 50-es  mozgóátlagon, tehát az a néhány napos gondolkodó időszak szépen kihúzta a vissza-teszt méregfogát. Következő feladat a 200-as mozgóátlagon történő fennakadás elkerülése, majd annak remélhetőleg felülről történő vissza-tesztelése, ez segíthetné a  Bitcoin Futures rés eltüntetés néhány napját, majd a mozgóátlagon megtámaszkodva kezdhetne lendületes emelkedésbe a vevői oldal, segítve az ár minél magasabbra emelkedését.
A shorts oldal is próbálja összekapni magát,  viszont ha sikert akarnak elérni, akkor a vevői oldal teljesítményének  2-3 szorosát kellene előhúzzák a kalapból, erre azonban elég kicsi az esély, de látva a 2018-as erős maci trendet, ne becsüljük alá a Bitcoinnak amúgy is ártani akarók vagy csak könnyebb hasznot remélők táborának az erejét. Tehát továbbra is abban bízunk, hogy itt nem történik semmi vagy ha igen, akkor egy néhány ezres zuhanással egyértelművé válnak a szándékok!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/nIEmkprA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/I9RLfjlX/

"Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/TFvwCzJw/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8Y9YKqhP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/EOSZha5u/
https://www.tradingview.com/x/eAOxtmD8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ezj95CHS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SZtGfan5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Biztató jelek, remélhetőleg nem délibáb!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.04!

BTC,  egyelőre nem sikerült megugrani a 11k-s ellenállást, pedig mint látjuk megvolt rá a lehetőség egy tökéletesnek látszó vissza-teszt után. Kettő kék vonalat láthatunk a jelenlegi mozgásnál, felsőnek a  vissza-tesztelését vártuk tegnap, de miután a 10,900$-os szinten 2. próbálkozásra is fennakadtunk csökkenésbe kezdett az ár. Ez a csökkenő mozgás 10,555$-os szintre lépett vissza, nagyjából abba a magasságba, ahol a péntek esti határidős zárások megtörténtek. Tehát ebbe a 10,555$-os magasságba is húzhatunk egy támaszt, ez önmagában lehet hogy semmit se ér, de talán a 2 kék támasz által kialakított csatorna megfelelő alapja lesz a 11k-s ellenállás sikeres átlépésének.
Maradva a határidős péntek esti 10,555$-os szint gondolatánál, azt se zárnám ki, hogy a hétfői nyitást is ezen a szinten vagy legalább ebben a kék támaszok általa kialakított zónában zárjuk. Ami abból a szempontból hasznos lehet, hogy nem kellene az esetlegesen kialakuló rés eltüntetése érdekében, a jövő hét felét korrekciós mozgással tölteni. Tehát ez a határidős lehetőség jelenleg inkább hátrány mint előny, de tud ez jól is működni, például ha felélénkül a vevői oldal mozgása, ez azonban mostanság hiánycikk.


"4 órás idősík 11. ciklusának történet, a 9k-s kék támasz érintésénél kezdődött, majd miután sikeresen visszakapaszkodtunk 11k-s fekete ellenállásra, illetve a 200-as mozgóátlagra, három lehetőséget láttam a folytatás. Egy pozitív a 13k-s magasságot megcélzó folytatást, egy negatív a kék támaszra visszatérő mozgást, amit ugyebár most órás idősíkon is kerülgetünk, illetve egy 3. semleges megoldást, ezt jelzik a zöld körök, ezekből azért van 2, mivel úgy gondoltam, ha ez a 3. semleges megoldás lesz a nyerő, akkor az a 11- 12. ciklusokat átölelő megoldást jelenthet.
Tehát ha ez a most hétvégi mozgás lezárta a 11. ciklust, akkor a 12. lehetőséget adhat visszakapaszkodni a kék ellenállásra (11,700$), majd a fekete ellenállás vissza-teszt után, jöhetnének a júni. 26.-ai csúcsot döntögető elképzelések. Viszont ha nem születik megoldás, akkor az eredeti elképzelésnek megfelelően, ez a két zöld körös megoldás tovább görgetni az oldalazó mozgást, amelyből talán megoldás születik a 12. ciklus nagyjából aug.7. környéki zárása után."

Napos: a gyertyákat megnézve határozottnak tűnik az emelkedés, ami a tegnapi gyertyával végre az 50-es mozgóátlag is átlépett és talán még időben megállt a 11k-s ellenállás előtt, lehetőséget adva annak szintén határozott átlépésére.
4 órás idősíkon külön nem tértem ki az ottani mozgásra, de ahogy látjuk határozottan a kék karikával megjelölt mozgást próbálja összehozni, viszont ha ezen 11k alatti szinte megreked, akkor a zöld körrel megjelölt a 11-es ciklust is meghatározó oldalazást kiegészítve, tovább görgethető a bizonytalanság. Tehát ha a 12-es kék körrel is megjelölt nagyjából 11,700$-os magasságban sikerülne zárni, akkor annak folytatásában hasonló, talán még a júni. 26.-ai 14k-s csúcsot elérő folytatással is számolhatunk!
Az abc hullám kérdés, sajnos még tegnap is nyitva maradt, de ha nem tévedünk nagyot, akkor az utolsó óráit járhatja és
az rsi csíkra felvázolt 19-20k-s magasságot megcélzó lehetőség is alakulóban van, de nem sietünk sehova, főleg azért nem mert az előzőekben is néhány napos pihenő előzte meg azt a túrát, ami végül sikerre vezette az árat.
Abban az esetben ha sikerülne megugrani a 11k-s ellenállást, majd fölötte is zárni, jöhetnének a 14k-s csúcsot döntögető gondolatok, viszont amíg nem sikerül ezt a 11k-s problémát megoldani, addig maradnak az aggódó gondolatok és a 9k alá visszanéző lehetőség problémája.
Zöld színnel láthatunk egy csökkenő csatornát, aminek a támasza a jelenleg látható formában nem kapta meg a 2. érintéssel történő megerősítést, de kisebb módosítással, tehát nem a júli. 2.-ai leszúrás aljához igazodva, hanem az 1 nappal korábbi leszúráshoz igazodva, illetve a júli. 17.-ei kisebb leszúrást is behozva a játékba, a támasz máris megkapná a szükséges megerősítést. Ebben a formában már arra szavaznék, hogy a Bitcoin Futures charton mégiscsak alakuljon ki egy  nagyjából 500$-os rés, mivel ezzel lehetőséget adnánk a zöld csatorna ellenállásáról egy kisebb visszalépésre, amely tökéletes előjele lehet további pozitív folytatásnak!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tökéletes lehetőség van kialakulóban a vevői oldalon, ez főleg a tegnapi 1000 egységnyi határozott emelkedésnek köszönhető, ami még a 200-as mozgóátlag előtt talán azzal a szándékkal vett pihenőt, hogy hasonló mértékű emelkedést ma is sikerül előhúzni a kalapból. Tehát remélhetőleg könnyebb dolgunk lesz mint az 50-es mozgóátlagnál és nem kell 3-4 napot várakozással tölteni, viszont hogy erőt is vigyünk a történetbe, egy esetleges sikeres mozgóátlag átugrás után, a kék támasszal is  jelzett 25k-s magasságból  vissza-teszttel kellene kiegészíteni a történetet!
Eközben a shorts oldal továbbra is a szenvedés jeleit mutatja, remélhetőleg nem csak beetetésről van szó és váratlanul nem indul emelkedésnek a történet. Tegnap nagyjából tartották a lépést a vevői oldallal, de ez a 7k nem ugyanolyan erővel bír, mintha 30k környékén egyenlő feltételek mellett folytatódna a harc, viszont a két oldal közötti erőkülönbség, számomra rejtélyes okok miatt még nem tudott felszínre bukkanni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/tqMmAXLR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/AnUI5QvN/

"Hetes nézet: a fekete nyilakkal felvázolt továbblépési lehetőséget kicsit újrakellet faragni, de a lényeg továbbra is ugyanaz, ha végre megvan a korrekciós alj, ami lehet a most kóstolgatott 9k környéke, esetleg a 6k környéki 50-es mozgóátlag, ezt követően ha sikerül határozottan visszakapaszkodni 18-20k környéki magasságba és az onnan kialakuló, szerintem a 14k-s csúszott vissza-tesztelő történet után, jöhet az a várt 2017-es csúszott megdöntő folytatás!
Szerintem arra hogy a 6k-s mélységet vegyük célba, kicsi az esély, azt még a 9,050$-os csúcsból kellett volna végrehajtani, helyette mivel továbbszaladtunk 14k-s magasságba, ha értelmezhető mozgást szeretnénk látni, akkor ezzel a 9,050$-os mostani támasz vissza-teszttel lezárhatnánk a korrekciós történetet.
Ahol bukhat a pozitív elképzelés, az-az rsi csík, mivel ha itt most arra várunk, hogy forduljon a kocka, tehát hogy kialakuljon az a kereszt, amelyet követően kialakul az első hullámban várt 5k-s erősödés. Szóval ehhez a fordulathoz, a jelen tempót figyelembe véve, legalább egy hónapra lenne szükség vagy itt is egy váratlan húzásban kell bízzunk, ami a kereszt után megcélozza a 14k-s árszintet."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IQIDabrY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/zkaeMLZH/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/FHfLPIw3/
https://www.tradingview.com/x/eAOxtmD8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ezj95CHS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SZtGfan5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Új hét, új lendület és talán új csúcsok!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.05!

BTC,  két-három napos késéssel, de sikerült a 11,700$ környéki ellenállásokat elérni, miután tegnap 16-17 óra magasságában határozottan eltávolodtunk a kék vonalakkal megjelölt csatornától és pár dollár híján megközelítettük a 11k-s ellenállást. Majd  az éjjeli eseményekig bizonytalanná vált a történet, de jött 3 határozott bika gyertya meg egy kis ráadás felszúrás, ezzel meg is érkeztünk a kék ellenállásra amelynek nagyobb idősíkokon van jelentősége!
A kék ellenállásról egy nagyon apró visszalépést láthattunk, viszont úgy néz ki ez is elég volt ahhoz, hogy újra lendületbe kerüljön a mozgás, ami a lehető legjobb módon átszaladt mindkét ellenálláson.
Tehát innentől kezdve az a kérdés meddig tart ki a lendület és ezeket követi-e vissza-teszt, ha igen az már fél siker és folytatható az éjjel megkezdett lendületes emelkedés!
Viszont van itt még egy nagyobb kérdés, mi  lesz az emelkedő háromszög vissza-tesztelésével, ami ebből a magasságból egy durva húzás lenne, de a nagyobb siker érdekében be kellene vállalni. Ezt a vissza-tesztet talán nem is ez itteni háromszög fogja kikényszeríteni, hanem a  Bitcoin Future chart hétvégén kialakított résének eltüntetése érdekében történő visszalépés, ami a 10,535$-os szintet kellene minimum elérje, tehát ez 500$-ral lejjebbi szint mint a háromszög ellenállása. 
Azonban ezeket a vissza-tesztelős, rés eltüntetős történeteket szívesen kihagynánk és az éjjel kialakított lendületes mozgással haladnánk minél magasabbra, ennek azonban hosszabb távon szenvednénk meg a kárát,  helyette haladjunk lépésről-lépésre, így nem marad nyitott kérdés és sima az utazás.


4 órás idősík kék karikával várt emelkedő mozgása lett a nyerő, de még ne kiabáljuk el, mert  néhány nap még hátra van a 12-es ciklus zárásáig, viszont a zöld körökkel jelzett oldalazás megerősítés látszólag nem jár sikerrel, tehát talán sikerül elmozdulni a július közepe óta bizonytalanságban tartott szituációból. Nem tartom kizártnak, hogy ebbe a ciklusba még beleférjen egy kisebb korrekciós visszalépés. Ezt a visszalépést is Bitcoin futures rés eltüntetése okán  látom a legvalószínűbbnek, ami annyit jelentene, hogy a 200-as mozgóátlagra kellene visszanézni, illetve azon egy 100$-os leszúrással átnézni és ha jól megnézzük, ennél a pontnál egy mozgóátlag kereszt is kialakulhat, illetve ha ezt a szituációt továbbgondoljuk, akkor ez akár  a 13-as ciklust pozitív irányba megindító kezdő lépése is lehet!


Napos: miután a tegnapi gyertyát lezártuk, ami nem sok pozitív elképzelés tudott megvalósítani, de jött az új nap, ami rögtön 700$-os erősödéssel tudott beköszönni. Tehát az éjjeli történésekkel, az előző 3 napban kialakított szerényebb történet végére, sikerült feltenni a pontot! Viszont hogyan folytatódik a történet, ez nagyban függ a mai gyertya formájától, ha sikerül tartani ezt a határozottságot, esetleg a 11,700$ környéki zárási lehetőséget feljebb tudjuk tornázni 12k környékére, akkor sokkal nyugodtabban fogadnánk egy korrekciós a Bitcoin future chart elvárásainak is megfelelő visszalépő mozgást.
Ahogy a 4 órás idősík 200-as mozgóátlagára kellene egy leszúrás, itt is hasonló csak éppen az 50-es mozgóátlagra leszúró gyertyára lenne szükség, de itt is főleg a Futures chart rés eltüntetését tartanám fő indolnak!
Az rsi csíkra felvázolt 19-20k-s elképzelésnek is jót tenne egy ilyen korrekciós visszalépés, legalábbis az első két példánál ez volt a nyerő.
Ha a 2017-es csúcsot elérő folytatást szeretnénk látni, ahhoz kevés lesz a napi pár száz dolláros erősödés, ebbe be kellene csúszni néhány nagyobb, akár ezer dolláros kiugrásnak is, de ez is egy olyan hirtelen történet lenne, ami ár és haszon szempontjából mindenkinek tetszene, viszont a magasabbra törő céljaink elérése előtt, ismét egy néhány hónapos vagy akár féléves korrekciós történetbe futhatunk bele, de ha követhető a történet, akkor hajrá ez is bevállalható!
Összefoglalva, egyelőre tökéletesnek néz ki a helyzet, de rögtön le kell hűteni a lelkesedést, mivel ha megnézzük azt a közel 3000$-os erősödést, amibe a korrekciós mozgás minimális jelei sem fedezhetőek fel,  akkor itt az idő még frissiben mindenféle igényt kielégíteni, majd ezek után jöhetnének az rsi csíkra is felírt 19-20k-s célok!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre nem lehet panaszunk a vevők igyekezetére, amit az 50-es mozgóátlag környéki szöszmötölésnél még nehéznek tűnt, de mint látjuk mégis összehúzható történet. Ebben a hirtelen emelkedésben már a 200-as mozgóátlag határozott átlépése is nagy pozitívum, azonban a 25k feletti zárással, azon a kék ellenálláson is határozottan átléptünk, ami majd egy esetleges vissza-tesztkor is remélhetőleg megállja a helyét! A mai gyertyánk fél nap alatt már elég szépet haladt, remélhetőleg nap zárásakor nem egy nagy felszúrás fog itt díszelegni, amit nem kell egy újabb lefelé mutató fekete nyíllal megjelölni, mert annak az előzményekben is láthatjuk negatív folytatását. Ezt a vevői oldalon látható utolsó gyertyát, ideális esetben 26k magasságában kellene zárjuk, majd itt  megpihenni és átadni a lehetőséget, az eladói oldalnak, akik remélhetőleg kielégítik a korrekciós igényeket.
Áttérve a shorts oldalra, itt is láthatjuk a vevői oldallal a lépéstartást, de mivel az ára csak csekély fékező hatást tudnak ráerőltetni, így azt kell gondoljuk ezek ismét csak megbízások,  amelyeket ebben a mélységben még nem nagyon lehet komolyan venni. Tehát ez a eladó oldalam megnövekedett igények, mutatják hogy jelen van ez a dal is, komolyságuk egyelőre megkérdőjelezhető, de ahogy a vevői oldalnál is írtam, talán itt néhány pozíció manuálisan élesítésre kerül, amelyeknek hatására a korrekciós elvárások is teljesülnek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/aTbbi1oU/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/umUQHkMB/

Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ohYi33a3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/cWvWN0No/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zk8Llwik/
https://www.tradingview.com/x/eAOxtmD8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/STqp83ha/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ymL2RL3v/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jól fút a szekér, jól húznak a bikák, de megfelelően erős a tengely?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.06!

BTC, a kék ellenállást megtámasztottuk alulról-felülről, sőt felülről dupla támasztást is kapott és mindezt ráfűztük a  11,700$-os, még 2017-re visszamutató ellenállásra. Első ránézésre ez egy tökéletes alja lehet a továbblépésnek, tehát ha semmi komplikáció nem szól közbe, akkor a fekete ellenállások várják az árat!
Ez a két ellenállás az előző kisebb jelentőséggel bíró csúcsokat jelzi, felső a 13,963$-os június 26.-ai csúcs, alsó pedig a július 10.-ei 13,154$-os csúcs, ezen két csúcs közti területet egy széles ellenállási zónaként is kezelhetjük, amelyből könnyen problémássá válhat a továbblépés.
Ahogy látjuk, ebből a szituációból már nem lenne egy jó húzás, a barna háromszöget vissza-tesztelni, ezzel a kék ellenállás alatt kellett volna próbálkozni és mivel látszólag jól alakul az ellenállás fölötti mozgás, most már ebből kell kihozni a lehető legtöbbet!
Ezt a kék ellenállás fölötti határozottan indult emelkedő mozgást, talán az 50-es mozgóátlag tudja még egy kicsit lelassítani, ez a kérdése talán itt is a 11,700$-os szint környékén fog megoldódni vagy ha egy kis szerencsével, most hirtelen felszaladunk az alsó fekete ellenállásig és onnan vonzza magához a gyertyákat a mozgóátlag, abból  sokkal könnyebben  támadható a felső fekete ellenállás!
Viszont ha egyáltalán nem alakulnak jól a dolgok és visszanézzünk a 11,700$-os szint alá, azzal  újra visszaesnénk ugyanabba az árokba, amelyből július 16.-a óta próbáltunk kimászni.
 

"4 órás idősík kék karikával várt emelkedő mozgása lett a nyerő, de még ne kiabáljuk el, mert  néhány nap még hátra van a 12-es ciklus zárásáig, viszont a zöld körökkel jelzett oldalazás megerősítés látszólag nem jár sikerrel, tehát talán sikerül elmozdulni a július közepe óta bizonytalanságban tartott szituációból. Nem tartom kizártnak, hogy ebbe a ciklusba még beleférjen egy kisebb korrekciós visszalépés. Ezt a visszalépést is Bitcoin futures rés eltüntetése okán  látom a legvalószínűbbnek, ami annyit jelentene, hogy a 200-as mozgóátlagra kellene visszanézni, illetve azon egy 100$-os leszúrással átnézni és ha jól megnézzük, ennél a pontnál egy mozgóátlag kereszt is kialakulhat, illetve ha ezt a szituációt továbbgondoljuk, akkor ez akár  a 13-as ciklust pozitív irányba megindító kezdő lépése is lehet!"

Napos: tökéletesen az ellenállások fölött zárt a tegnapi gyertya és ha kitart ez a lendület, majd az talán a fekete  ellenállásokon megpihen, akkor jön ismét egy nagy kérdés, vissza-teszteljük a zöld csökkenő csatornát vagy ez kimerül a 11,700$-os szintre történő visszanézésben! Vissza-tesztre ezért lenne szükség, mert azzal növelnénk a zöld csatorna, pontosabban a kialakult 10k-s zászló lehetőség erejét.
A kis kék betűkkel követett abc hullámot ráigazítottam a helyzethez illő csúcsokhoz, ezzel a nagy ABC hullám is zárásra került. És ha arra van igény, akkor tiszta lappal belekezdhetnénk egy következő Elliott hullámba! Ennek a következő Elliott hullának talán már az első két hullámán túl is vagyunk és jelenleg a 3. hullámban törünk felfelé!
Ha az Elliott elképzelés megállja a helyét és valóban a 3. hullámban törünk felfelé, akkor annak céljaként én egy következő, szerintem jelentőséggel bíró ellenállást tűznék ki céljául, mégpedig a 17,200$-os szintet! Abban az esetben, ha egy igazán erős impulzusba tudunk belefutni, annak a 3. hullámárban szinte biztosan határozottan megindul az ár!
Én felvázoltam az elképzelésemet, ebben a 3. hullám felszalad a 17,800$ és 16,500$ közötti, a 2017 decemberi csúcs előtti emelkedő és utáni csökkenő mozgás által kialakított ellenállási zónába, főleg azzal az indokkal, hogy az impulzust a 2017-es csúcsban tudjuk zárni!
Ahogy látjuk a zöld zászló lehetőség is ezt a 2017-es csúcsot vette célba, tehát az rsi csíkra felvázolt 19-20k-s magasságot megcélzó elképzelés akár még működőképes is lehet, legalábbis a jelenleg látható mozgás ennek megfelelően alakul.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák szépen és határozottan húzzák a szekeret, azonban pihenőt csak a zöld ellenállás 29-30k-s szintje közelében tarthatnak! Ha a jelen szintről visszafordulunk, az talán a 200-as mozgóátlag vissza-tesztje miatt lehet indokolt, de ha még kicsit kitartunk, akkor ezt a vissza-teszt igényt a kék támasz nyújthatná be, viszont ha kitartunk a zöld ellenállásig, akkor már egy széles támasz zóna áll majd rendelkezésre, amelyből talán már a kék támasz és a 200-as mozgóátlag egy olyan messzi távolságba kerül, ahonnan azoknak vissza-tesztelése már egy értelmetlen húzás, de ha mégis megtörténik az egy figyelmeztető jelzés a velői szándékok kifulladására, tehát egy ilyen szituációnál érdemes odafigyelni az eladói szándékok alakulására!
Az eladói szándékok már most is érdekesek, mivel látszólag tartják a lépést a vevői oldallal, viszont mivel az ár töretlenül emelkedik, ezek szinte biztosan csak megbízások, amelyek vagy úgy járnak mintha a chartot díszítő 2 nagy piros gyertya esetén, tehát a fedezet nélküli megbízások hipp-hopp kipottyannak a rendszerből, esetleg valós szándék húzódik mögöttük és ha elérik a megfelelő szintet aktiválódnak vagy besegítenek manuálisan, ha a vevői oldalon gubanc alakulna ki. Szerintem ennek az eladó oldalon látható apró emelkedésnek, az 50 es mozgóátlag a célja, ezt valahol 12k magasságában elérhetik, ahonnan talán visszapottyannak a szürke támasz zónába, ebben eldőlhet az eladói oldal sorsa. Ugyanis ha hirtelen vissza pattannak, azzal tarthatják a vevői oldallal a lépést, de ha a szürke támasz zónában megragadnak vagy alászorulnak, azzal folytatódik, az eladói oldal szempontjából nyomorúságos korszak.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KDgFGsP7/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/01Ia0Gu0/

"Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Dg560Sgf/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/0v3lF9ne/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/uSUS9dJj/
https://www.tradingview.com/x/eAOxtmD8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/STqp83ha/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ymL2RL3v/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A számlát rendezni kell!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.07!

BTC, sajnos visszanéztünk a 11,700$-os szint alá, viszont az első felindulásból elkövetett megindulás hamar köddé vált és néhány órával később, jelenleg ismét ezt a 11,700$-os szintet karcoljuk alulról.
Visszatérve a tegnapi történésekre, reggel még elég határozottan megindulni látszott a történet felfelé, de nem tartott sokáig az öröm, csak délig, ahol egy határozat eladással visszatértünk a 11,700$-os szint fogságába, majd ráadásként megszurkáltuk a kék ellenállást! Este folytatódott a történet, amikor csökkenő irányba találtak kiutat a kollégák, ennek ugyanaz lett a végeredménye mint a délelőtti eseményeknek csak ellenkező irányba.
Ha a kék ellenállás még a jelenlegi történetben is szerepet kap, akkor most a sárga ellenállásról  visszanéző mozgás 11,500$ magasságában tudna rajta megtámaszkodni és talán sokkal sikeresebben folytatódhat a tegnap délben félbehagyott történet.
Azonban ha a tegnap déli határozott irányváltás, majd az erre történő esti ráerősítés azzal az indokkal történt, hogy a Bitcoin futures chart hétvégi 535$-os rését eltüntessük, akkor a csökkenő mozgást folytatódik és remélhetőleg a 200-as mozgóátlagon zárunk! Maradva ezeknél a réseknél és a tegnap esti mozgásnál, szintén volt egy kisebb rés, amit ezzel a 11,700$-os ellenállásra történet felkapaszkodással eltüntettünk, tehát nincs akadálya a csökkenés folytatásának, főleg azért nem, mivel ez a visszakapaszkodás úgy néz ki az 50-es mozgóátlagot is vissza-tesztelte. https://www.tradingview.com/x/cIDL8f16/ 
Az általunk követett poloniex charton, egy kék csatornával lehet kijelölni azt a területet, ahová a rés eltüntetési igények visszahozhatják az árat, ennek nem feltétlenül ezen a héten kell megtörténni (lást a július 2. felét, ahol ez 2 hetet vett igénybe), de ha sikerről és a hét közepén ennek a feltételnek is eleget teszünk, akkor a hét második felében, a 12,300$ magasságában megrekedt történet folytatható!


4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!


Napos: a tegnapi gyertya nem egy örömteli látvány, viszont ha megnézzük a mögötte hagyott  közel 2,500$-os hullámot, akkor indokolt lehet ez a kisebb pihenő. A felszúrás miatt lehet izgulni, ha mégse csak egy pihenésről és esetleg az 50-es mozgóátlag vissza-teszteléséről van szó, de itt is bevehetjük a játékba, a Futures charton kerülgetett kérdést, amit ha megakarunk oldani, akkor ezen a mozgóátlagon egy 300$-os leszúrásnak kellene átszaladni. Ez a leszúrás ugyanolyan hatékony lehet mint a mostani felszúrás, tehát tökéletes jelzés eladói szándékok gyengeségére!
Kitartva az rsi csíkra felvázolt elképzelés mellett, ami ugyebár most néhány napos kivárást igényelne, legalábbis az előző 8 és 14k-s történetnél ez volt megfigyelhető!
A 200-as mozgóátlag egyelőre messziről követi az eseményeket, ezt a kék ABC korrekciós mozgásnak kellett volna sokkal határozottabban elérni, aminek nem tudni mikor fizetjük meg az árát, de biztos nem marad kifizetetlenül a számla. Örömmel fogjuk kifizetni ezt a számlát, ha a folytatásban a 2017-es csúcsot  vagy valami sokkal magasabb szintet vesszük célba. Annak viszont nem örülnénk, ha sürgősen kellene rendezni a számlát és a jelenleg látható iránykeresés, nem azért tart ilyen sokáig, mert megfelelő alapot építünk, hanem mert a korrekciós történet még mindig nyitott és a számla kifizetése vár.
Tegnap felvázoltam azt az Elliott hullám elképzelést, amivel a 2017-es csúcsot vehetnénk célba, most egy kisebb abc hullámot vázoltam fel,  azzal az indokkal, ha a tegnapi gyertya által kialakított felszúrás, nagyobb gondot okoz mint a jelenlegi helyzet indokolná. Tehát ha most csökkenő irányra vált a történet, követve a zöld csatornát egy következő kisebb abc hullámmal, akkor ismét visszatérünk a kifizetetlen számla kérdéséhez, ami augusztus 15. környékén a 200-as mozgóátlag érintésével rendezhető!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton elég szépen látható mi okozta a tegnapi sikertelenséget. Az előző napi lendülettel még tolta a vevő szándékot, de mivel tegnap már nem áramlott friss vér a rendszerbe (ennek köszönhető a napos idősíkon látható felszúrás), egyelőre szünetel a további építkezés. A vevői szándékok ma eldönthetik hogyan tovább, ha minimálisan odateszik magukat és 26k környékére visszakapaszkodnak, akkor talán holnap lehet folytatni az építkezést, ha nem csinálnak semmit az még mindig a dolgok jobbik része, de ha most csökken a vevői érdeklődés és esetleg a 200-as mozgóátlag alá keveredünk, ott már problémás a történet, ahol vagy megvárjuk a mozgóátlagok keresztjét és ennek pozitívumában bízva várakozó álláspontra helyezkedik vagy ismét elengedjük a történetet, ami áttolja Szeptemberre a pozitív várakozásaink megoldását.
Shorts oldal, talán csak szerencsénkre erre sem csapott le, de már biztosan gondolkodnak a megbízások manuális élesítésén. Ennek az élesítésnek, talán a vevői oldal mai teljesítménye adhatja meg a zöld utat, viszont a 9k-s szintek környékéről nem számítanék semmi komoly vérengzésre, csak néhány az előzőekben már említett kifizetetlen számlák rendezésének okán jöhetnek ujabb kellemetlen napok.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZF2fuKu9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rYZnCplh/

"Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/UOEG9mR6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4Z0YhYSc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f2qPqgfB/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1s3uXz6T/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/jqppocir/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Bocsi sietek, majd jövő héten rendezzük a tartozást! :)

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.08!

BTC, fekete színnel rögtön be is jelöltem egy a 14k-s  szintet megcélzó árbóc lehetőséget, amit köszönhetünk a tegnap délután kialakult sikertelen felfelé kitörési kísérletnek. Ez a sikertelen kísérlet, hasonló az előző napi 12,300$-os szinten megrekedt szituációhoz, viszont azzal hogy nem követte továbbít csökkenő mozgás, talán a fekete háromszög kereteit megtartva. sikerül legalább a 12,300$-os előző kisebb csúcsot magunk mögött hagyni, esetleg azt vissza-tesztelve valamilyen módon megkeresni a felfelé vezető utat!
Annak érdekében, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, talán az alsó, a fekete 13,154$-os ellenállás lenne a megfelelő célszint, erről még a 12,300$-os vissza-teszt is végrehajtható, de ezt követően már nem elégedhetünk meg a 14k-s rövidtávú céllal, minimum 17k-s magasságban kell gondolkodjunk!
Ha ez a fekete háromszög mégis bukó, akkor ismét előléphet a Bitcoin Futures chart 10,535$-os, hétvégi rés eltüntetése okán kialakult visszanézési kényszer. Ezeket a rés eltüntetős akciókat kedd-szerda magasságában leszokták rendezni, most azonban már csütörtök van, tehát ahogy július 2. felében is történt, a nem éppen kicsi 1k-s rést 2 héttel később sikerültek eltüntetni, ami azt jelenti, ha jelenleg is ezzel állunk szemben, akkor a fekete árbóc lehetőségünk sikeresen neki foghat a túrának és még sietnie sem kell, hiszen kapott bő 1 hét haladékot.
Ezzel az utóbbi megoldással, igaz hogy egy újabb hétig bizonytalanságban várakoznánk, de  lenne egy követhető útja a történetnek.
Viszont ha maradunk és sikertelen lesz a fekete háromszögből felfelé kilépés, illetve felrúgva az utóbbi hetek tapasztalatát, azt a bizonyos rést ma esetleg holnap mégis eltüntetjük, akkor újra itt a hétvége, ami ha ismét pozitív mozgást eredményez, azzal ugyanabba a csapdába lépnénk ismét bele.
A világoskék színnel felvázolt elképzelés, gondolom világos hogy az árbóc sikerét jelentené, illetve a 2 hetes csúszással résmentes lenne a történet. De van egy sokkal nagyobb jelentőséggel bíró pozitív hatása is a világoskék nyilat követő mozgásnak, méghozzá a napos idősík kap egy olyan megerősítette támasszal és ellenállással  rendelkező emelkedő háromszög lehetőséget, amely 4-5k-s továbblépési lehetőséggel kecsegtet, de ha időtávot nézünk, akkor ez sokak bánatára egy szeptemberre is átnyúló történet lehet!


"4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!"

Napos: tehát a világoskék nyíl, egy a következő hétre átnyúló elképzelést jelenít meg,  amit az órás elképzelések boncolgatásánál, azért is tartottam egy jó megoldásnak, mivel kialakulna egy emelkedő háromszög lehetőség. Fekete színnel jelöltem a háromszöget, ennek az ellenállása már csak a megerősítésre vár, a támasz viszont még kétséges, de a világoskék nyilat követve, ez a probléma is megoldható.
Az már elsőre feltűnt, hogy a fekete támaszt a (C) hullám csúcsából kellene indítani, azonban van itt egy kicsivel feljebb záró, 2 héttel későbbi csúcs, ami elég jelentősen zavaró tényező, tehát ha a támasz kap egy jövő heti megerősítést, akkor az általa felvázolt támaszt kell figyelembe vegyük, illetve az így kialakult emelkedő háromszög lehetőségtől kellene várjuk a sikeres helyzetmegoldást!
Az események középpontjában húzódik egy barna 11k-s, a jelen mozgás szempontjából támasz, ami ennek a világoskék nyíllal felvázolt mozgásnak a célját jelenthetné, csak hát itt van a Futures rés, ami egy 500$-ral lejjebbi megérkezést kíván, tehát itt csak egy 500$-os leszúrással lehetne mindenkinek megfelelő kompromisszumot kötni!
A zöld csatorna, illetve az általa felkínált zászló lehetőséghez is kellhet világoskék nyíl 14k környékéről történő brutálisnak látszó visszafordulása, de ez csak a vissza-tesztet hajtaná végre és igen, jó gondolat hogy ehhez nem kellene 14k-s magasságba felszaladni, majd meglátjuk melyik elképzelései járunk vakvágányon.
Itt van még az rsi csíkra felvázolt 19-20k-s magasságot megcélzó elképzelés, amibe a világoskék nyíllal elképzelt 14k-ról, 10k-ra történő ismételt visszanézés, nehezen elképzelhető hogy a felső zónában tudja tartsa a mozgást, de reméljük valahogy mégis sikerülni fog!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tökéletes  szituáció alakulhat ki ebből remélhetőleg sikeres kiugrási kísérletből, aminek a lendületes megérkezését várnám minimum a zöld 29k-s ellenállásra! Viszont ha az ár 20k-s szintre történő megérkezését várjuk, akkor ez még a semmi kategória, minimálisan akkor lehetünk elégedettek, ha zöld ellenállás előtti zónába visszanézünk, majd a 40k alatti zónába megérkezve foroghatnak maximális sebességgel az elektronikus pumpa fogaskerekei! A pumpa kifejezés nem túlzás, mivel ha itt maximum hőfokon beindul a gőzös, azt folyamatosan pakolni kell szénnel, a megfelelő nyomás fenntartása érdekében, tehát a siker azon múlik, mennyi szenet visz magával a gőzös, illetve annak mi az úti célja!
Shorts oldal továbbra is tartja a lépést, talán nekik köszönhető az árkiugrás féken tartása, de továbbra is úgy gondolom, itt inkább csak a megbízások száma növekedik és egyáltalán nem csodálkoznék, ha egy nagyobb piros gyertya ismét megjelenne, ami talán a végső döfés és egyben zöld jelzés a bikák számára!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/NCNRaUDv/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/4nN5nuxS/

"Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9UPbqKCL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/cpFA1T7m/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SPHGaxlI/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1s3uXz6T/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/mBPnVz99/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!