Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 20 Vendégek van a témában

netbit

#3000
Annak mi az oka, hogy szinte mindig oldalazunk, aztán bumm, 10-15% növekedés/esés 1-2 perc alatt? Az igazi nagy változások szinte mindig nagyon gyorsan történnek. Nem igazán természetesnek tűnő jelenség.
Altok esetén ez ráadásul inkább 15-25% változást jelent.

Dolce

#3001
Idézetet írta: netbit Dátum december 29, 2018, 09:17:47 DÉLELŐTT
Annak mi az oka, hogy szinte mindig oldalazunk, aztán bumm, 10-15% növekedés/esés 1-2 perc alatt? Az igazi nagy változások szinte mindig nagyon gyorsan történnek. Nem igazán természetesnek tűnő jelenség.
Altok esetén ez ráadásul inkább 15-25% változást jelent.
ez engem is zavar. így kb lehetetlen belépni pozícióba jó pillanatban manuálisan amikor egy fontos szintet áttörünk. gondolom robotok, meg az előre beállított pozíciók miatt van miután valaki meglökte a dominót

netbit

Nekem úgy tűnik, mintha a bitfinex lenne a vezér, a többiek követik. Annak ellenére, hogy ma már nem ott van a legnagyobb volumen, mégis mintha utánuk kullogna mindenki. Úgy vettem észre, ott egy kicsivel hamarabb van a pump vagy a dump és %-ban is nagyobb a változás, aztán persze a stabilizálódás után kiegyenlítődik minden.

Karcsi papa

Közelítünk a 4,150$-os váll vonalhoz, de a legkisebb megtorpanás is a mélybe vezethet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.29!

BTC,  perces idősíkokon többféle lehetőség is alakulgatott a tegnapi kiugrás után, végül azonban egyik sem vezetett sikerre. A jelenleg mutatott órás lehetőség, ami egy háromszög, illetve ez a tegnapi kiugrással kiegészülve árbóc is lehet, ennek feltétele lenne egy határozott felfelé kilépés, ennek előkészületei kisebb idősíkokon már látszódnak, de konkrétumról majd csak gyertya zárás után lehet beszélni. Az első gyertya nem mutatja egyelőre azt a határozottságot, amire szükség volna, de ezen talán a következő órás gyertya  segít. 
A kép még kiegészült egy fordított fej-váll lehetőséggel, ez sikertelen árbóc esetén 150$-os korrekciót követően, adhat még egy lehetőséget. Az árbócnak illetve a fordított fej-váll lehetőségnek konkrét célja a világoskék 4 órás idősíkon várt váll vonalra érkezés, ahol szintén a fej-váll lehetőséget kihasználva várhatnánk 5k-s szintet megtámadó emelkedést.

4 óráson idősíkon alakulgat a fordított fej-váll lehetőség, viszont még a nem messzinek látszó váll vonal 400$-os távolságra van, amire vannak lehetőségek kisebb idősíkon, de még egyiket sem lehet készpénznek venni.
Tehát jelenleg elég konkrét fordulatot véve a fibo 0,61 szinten, emelkedő mozgás láthatunk, amiben pozitívum  a 26.-án kihagyott kék ékből történő határozott kilépésnél kialakult csúcs fölé zárás, ez megegyezik az 50-es mozgóátlaggal, ami szintén segítség kellene legyen a 4,150$ környéki váll-vonal elérésében.

Napos: a 3,157$-os szintről történő 1,000$-os emelkedés tekintetében, elég látványosan visszakorrigáltunk fibo 0.61 szintre, majd egyelőre a folytatás is ideális, ami egy elég határozott bika gyertyával takarta be a tegnap még fenyegetőző macit.
Egy ilyen határozottságot mutató gyertyát követően, egy nap pihenő még belefér, ennél több azonban már nem, holnap meg kell érkezni 4,200$ magasságába, ahol ismételten az 50-es mozgóátlag kényszerítheti pihenőre az árat. Ezt azonban még mindig felülírhatja, a fekete bekarikázott bő egy hónapos és a még előttünk álló néhány hét, ami a január 24.-ei BAKKT indulásig tartható. 
Tehát annak érdekében, hogy az oldalazás és a vele járó bizonytalanság tovább ne fokozódjon, élni kellene a mostani lehetőséggel és az 5k-s szint megtámadásával kilépni ebből a mókuskerékből!
Mai elvárás egy a tegnapihoz hasonló méretes bika gyertya, ami elcsípi az 50-es mozgóátlag, de a tegnapi iram, ki is fullaszthatta a mozgást, ami pihenőnapot hozhat magával.
És itt a végén egy kritika, miért mindig csak felfelé gondolkodok. Jelenleg  azért mert felfelé vannak egyértelmű jelek, de ahogy itt az oldalazó mozgás is mutatja, semmi nem zárja ki hogy a 3,157$-os szintre visszamenjen az ár.  Tehát nemcsak a pozitívumok, hanem a negatívumok is megvannak említve rendszeresen, amelyekhez hacsak nem tartoznak hozzá egyértelmű jelek, szerintem felesleges boncolgatni.

BTCUSD Short/Long chartok: próbálnak visszakapaszkodni a bikák, akik a tegnapi ezer egységnyi emelkedést, ha ma is hozzáteszik, azzal hozzájárulhatnak, az utóbbi két hétben látható emelkedési próbálkozásokhoz. Az igazi sikerre viszont ennél több kell, határozottan feltolni 40 ezres szint környékére és ott hasonlóképpen tartani a nyomást, mint ahogy azt a macik idén elég ügyesen megvalósítottak.  Ebben persze a macik néhányszor meggyengültek, ahol csak a bikák számlájára írandó, hogy engedték jelentősen bezuhanni az árat, amelyből már visszakapaszkodni nem tudtak.
Az utóbbi két napban a macik csak figyelték az eseményeket, de elég közel vannak a 30 ezres támaszokhoz, ahol elég jól meg kell gondolják mit tegyenek, mert ha nem figyelnek, ezen a támaszon átlépve kicsúszhat a kezükből az irányítás.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/yPwxNiEZ/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Zg2H9eYf/

"Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/L9fRKlQd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/z9EUI65C/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/j1dpXbCW/
https://www.tradingview.com/x/oTkJe4wd/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kwsv77Rm/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Se előre, se hátra, besüppedve a karácsonyi meghitt hangulatba!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.30!

BTC,  kisebb idősíkok nézegetésével telt a tegnapi nap, majd éjfélkor ismételten jött a feketeleves és egy nagy maci gyertya kívánt jó éjszakát mindenkinek! Viszont a kisebb idősíkok mellett, főleg a zöld oldalazó sávban kialakult, rózsaszínnel berajzolt csökkenő csatorna, órás idősíkot is érdekessé tette.
Itt ugyanis a rózsaszín csatorna arra utalt, hogy egy zászló lehetőséggel is szembeállhatunk, ennek megfelelően 22 óra magasságában határozottan kiléptünk felfelé, majd a határozottságnak pofára esés lett a végeredménye, mivel köpött a maci. Tehát ha nincs a napon belüli etetés, akkor maradunk a reggel felvázolt fej-váll elképzelésnél, ami a jelenlegi formát figyelembe véve elég tökéletes.
Most ebbe a tökéletesnek látszó lehetőségbe kellene kapaszkodni, remélhetőleg ismételten nem esünk pofára! Ennek az órás fordított fej-váll lehetőségnek kellene arra a világoskék 4 órás váll vonalra eljuttatni az árat, amely még nem biztos hogy egy jó elképzelés, de mégis szükség van rá, ha szeretnénk kikeveredni ebből a 4k alatti fogságból.
A napon belüli feladat, ennek az órás fordított fej-váll lehetőségnek a váll vonalára elküldeni az árat, ami 3900$ magasságban sikerülhet,  akkora szerencsénk azonban nem lehet, hogy ez még a mai napon révbe is érjen a világoskék 4 órás váll vonalon.

Napos: amelyik órás maci gyertyával éjfélkor bezuhantunk, az a napos gyertya záráshoz képest egy órával korábban érkezett, tehát a még elfogadható és a tegnap említett egy napos pihenés meg is valósulhatott volna.
A végén kialakult maci gyertyával nagy károk még nem keletkeztek, mivel szerencsére nem takarta be az előző bika gyertyát és teljesen test nélküli sem lett, ami igazán bizonytalanságra utalt volna. Ez a visszaesés azonban kellett, ha az órás fordított fej-váll lehetőséget nézzük, de ott is jobban örültünk volna, ha ez a visszanézés nap közben kialakul, majd a napi gyertyazárás, az azt megelőző bika gyertya nyitási szintjének magasságában történik.
Nem lesz egyszerű feladat, hogy a mai gyertya zöld színben tündököljön, mivel az órás váll vonalra érkezés csak az előző két napi gyertya felső szintjét jelentheti, tehát sikerről csak az órás fordított  fej-váll célba érkezése esetén beszélhetünk és még ott sem dőlhetünk hátra.
Továbbra is emelkedésben kellene bízzunk, viszont ezt semmi fundamentális háttér-információ nem támasztja alá és talán nem gondoljuk tévesen, hogy ez egy mesterségesen olcsón tartott ár, ami csak a megfelelő pillanatra vár és a sok felgyülemlett vételi pozíció, kirobbanásához fog vezetni!

BTCUSD Short/Long chartok: bárcsak így teljesülne ár szempontjából is az elvárásunk, mint ahogy a bikák feltolták az aktivitást a 29 ezres szintre, viszont ez csak egy minimum amit megtehetek, ezen át is kell lépni, majd nem visszafordulni, ami egy kitűnő jelzés áremelkedés szempontjából. Ezen a ponton nagy kérdés mit szólnak ehhez a macik, akiknek már ez a mostani lépés sem tetszik  és ahogy látjuk zöld színnel már tolják is felfelé.
Ez a védekezés csak megerősíti azt a gondolatot, hogy az ár mesterségesen van alacsonyan tartva, ahol a legkisebb pozitív elmozdulás is elindíthatja azt a lavinát, ami a macik szempontjából végzetes.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/2Fl914n2/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/pf2hzmQH/

"Hetes idősík, kék színnel bekarikázva egy nagyon szerény, de a fordulat lehetőségét rejtegethető gyertyakombináció,  ami ennél lehetett volna sokkal erősebb is, ha a kisebb idősíkokon említett bikák ébredése 1 órával korábban történik, amelynek köszönhetően két legyet,  pontosabban macit üthettünk volna egy csapásra.
Volume oszlop elmaradt a várttól, ennek ellenére nem panaszkodhatunk, és ha a kialakult gyertyakombináció elősegíti azt a bizonyos fordulatot, az talán a lelkesedést is meghozhatja, amit utólag a volume oszlop is visszaigazolhat.
Tehát ha ezek a jelenlegi mozgolódások és előjelek nem becsapósak, akkor az eheti gyertyának, nem lehet gondja a 4,950$-os ellenállás elérésével, amellyel igaz hogy nem túl fényesen, de legalább nem gyászos formában tudnánk zárni az évet!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/n2CZmUYS/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/PbflPpbj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/h6DcWtpw/
https://www.tradingview.com/x/PahQwddJ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/EtJdIEMa/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Altokkal mostanában kevesebbet foglalkozzak a napi körképekben, ennek egyszerű oka van, méghozzá nem szeretném ugyanazt naponta 10x ismételgetni, tehát ha az altok mozgása már nem ekkora mértékben függ majd a Bitcoin mozgásától, akkor lehet érdemes rájuk külön kitérni.
Erre az együtt mozgásra kitűnő példák,  azok a fordított fej-váll lehetőségek, amelyeket láthatunk az ETH,  LTC, REP, ETC, XMR, NEO és talán a DASH chartokon.
A ripplet külön kezelném, habár ott is ha nincs a 24.-ei kiugrás, akkor most lehetőséget kapna a 0.385$-os váll vonal átlépésével, a 0.50$-os szintet megközelítő emelkedésre, de még ez se zárjuk ki, hátha az a 24.-ei kiugrás csak eltévedés volt. 
Kimaradt a ZEC a fordított fej-vállak sorából, ennek oka hogy nem tudta kialakítani a tökéletes váll vonalat 90$ magasságában, de más dolgok készülődnek! Illetve ugyanez a probléma az NXT-vel és talán az STR-el, ahol szintén nem alakul ki a megfelelő váll vonal 0.16-0.17$-os magasságban, viszont az alsó csúcsok kialakítottak egy ívet, ami később még hasznos lehet.

ETH https://www.tradingview.com/x/Rj4Q0pdy/
LTC https://www.tradingview.com/x/aeHACY0c/
ETC https://www.tradingview.com/x/OM8Utuva/
NEO https://www.tradingview.com/x/kopnoBq7/
XRP https://www.tradingview.com/x/MtPboT5z/
ZEC https://www.tradingview.com/x/H9r8v3Th/
NXT https://www.tradingview.com/x/Rsl9UAuX/
STR https://www.tradingview.com/x/6d06vBrx/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Szilveszteri rakétáknak és a tűzijátéknak semmi nyoma!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 12.31!

BTC,  a 200-as mozgóátlagon tegnap dél környékén megtorpant az emelkedés, majd ezt a mozgóátlagot egész napos próbálkozás után sem sikerült áttörni, ennek az eredménye egy szép oldalazás. Ebből egyelőre csak remélni tudjuk hogy felfelé vezet a kiút, de mit szól ehhez a 200-as mozgóátlag...
Az alacsony volume arra utal, hamarosan egy nagyobb elmozdulás várható,  ahol a kék körrel is jelzett Bart Simson effektushoz hasonló módon, a 30.-ai 150-200$-os hirtelen bezuhanást verhetik vissza a bikák.
Ezzel 150-200$-os lehetőléggel kellene a világoskék váll vonalat megerősíteni 3,900$-os magasságban,  viszont ez a lehetőség addig nem ér sokat, amíg el nem viszi az árat a világoskék 4 órás váll vonalra, amelyre 4 órás lehetőség szintén nem ér semmit, amíg nem viszi el az árat 5k-s magasságba, ezt azonban már nagy valószínűséggel csak a 2019 évben tudja megvalósítani!

Napos: sok izgalom nincs ebben a fekete körrel jelzett területen belüli mozgásban, de ugyanilyen izgalommentes volt az előző hasonló szintén feketével bekarikázott területen belüli mozgás, viszont ami utána jött az már tartogatott elég izgalmat, hasonlóval nem szeretnénk találkozni januárban.
Tehát a novemberi bezuhanás, ami nagy valószínűséggel az ETF döntések elmaradása, illetve a BAKKT január 24.-re eltolt indulása lehet az oka, ebből kiindulva ha a január 24. nem csak az időhúzás szándékkal lett megjelölve, akkor a novemberihez hasonló zuhanást el kellene kerülni és ha nem is hasonló intenzitású, de lassú emelkedésnek kellene kezdődnie!
Az imént említett indok lehet az akadálya a 4 órás fordított fej-váll elképzelésnek, ami annyit jelentene, hogy folytatjuk az oldalazást és láthatunk egy erősödést 4200-4300$-os magasságba, majd ismételten visszacsorgunk a kék támasz zónába és itt lehet érdekes a szituáció, ha ez a január 24.-ét megelőző napokban történik.
A tegnapi elvárást sajnos nem sikerült megvalósítani, tehát nem takartuk be az előző napi maci gyertyát. Mai naptól ez már kevés, nagyobb ugrást kell végrehajtani, ami az órás fordított fej-váll célba érkezését kellene jelentse, ez itt naposon megegyezik az 50-es mozgóátlag érintésével!

BTCUSD Short/Long chartok: a bikák elérték és át is lépték az általam kitűzött 29 ezres szintet, remélhetőleg ezt a képet látjuk nap végén is, de ez nem ér semmit ha holnap nem ugyanilyen lesz a folytatás.
A macik tegnap védekező napot tartottak, ezért sem tudott emelkedni az ár, viszont a jelenlegi mozgást megnézve komoly szándékaik nincsenek, aminek az is lehet oka, hogy erre a bikák nem adnak indokot.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/8X6ZAm0y/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/MYEGpeVR/

Hetes idősík, a 4 órás fordított fej-váll ellen szól a napos oldalazás, de ugyanilyen az itt kék színnel bekarikázott MorningStar gyertyakombinációra hajazó alakzat, ami szintén azt kívánná menjünk az 5k-s szintre vagy az előző piros színnel bekarikázott novemberi gyertyát is betakaró 6,500$-os magasságba!
Külön nem térek ki a hónapos gyertyákra, de köszönhetően a novemberi bezuhanásnak, amihez most csatlakozhat egy kisebb testű kanócokkal rendelkező gyertya, amely januárban egy nagyobb bika gyertya esetén, szintén Morning Star lehetőséget alakíthat ki és ennek már trendfordító hatást is ki kellene váltani! https://www.tradingview.com/x/Qw6YHEUT/
Visszatérve a hetes gyertyákra, de a kisebb idősíkokon látható lehetőségeket is figyelembe véve, nem lesz egyszerű feladat megfelelni a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után elvárt emelkedés feltételeinek, de ha nem történik semmi, az is jobb mint a csökkenő irányú mozgás!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lUbEB99u/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rfAtRf07/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/umboH6zB/
https://www.tradingview.com/x/Lpl6pzEI/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/3Cdfsj2F/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Igazi másnapos hangulat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.01!

BTC,  4 nap alatt a 200-as mozgóátlag átlépése nem nagyon sikerült, erre de még délután volt egy szerény próbálkozás, de a szilveszteri hangulat 20 óra magasságában bedobta a kulcsot, azóta pedig a kijózanodási folyamatot látjuk. Erről a tegnapi esti mozgásról sok következtetést nem érdemes levonni, mivel a jelenlegi mozgás előfordulhat hogy még az oldalazás rész, csak az ünnepi hangulat itt most kicsit bekavarta. Tehát még a fordított fej-váll sikeréről ne mondjunk le, ettől függetlenül nem rózsás a helyzet.

Napos gyertya sem segített rajtunk, de az év utolsó napján ezt már nem is nagyon várhattuk. Tehát az oldalazás tekintetében semmi sem változott, ennek okán keressük a hasonlóságot a szeptember-november közötti oldalazás és mostani mozgás között!  Sok látnivaló itt sincs, esetleg a rózsaszínnel bekarikázott terület, ami csak megerősíti ennek az oldalazásnak a folytatását és hogy az a kék támasz zóna nagy valószínűséggel meg lesz látogatva.  Az oldalazás ellentmond a 4 órás fordított fej-váll elképzelésének, de ha mihamarabbi sikert akarunk elérni, akkor nem folytatható az oldalazás, tenni kell a siker érdekében!

BTCUSD Short/Long chartok: annak ellenére hogy ár szempontjából a bikákat láttuk tegnap aktívabbnak, a long és short chartokat megnézve ez pont fordítva történt! Ez a tény azt erősíti, hogy itt nagyon nem voltak jelen egyik oldal képviselői sem, kivétel néhány mazochista, akik annyit eltudtak érni, hogy csökkenő irányba kismértékben elmozdítsák az árat!
A bikák felszúrtak a 30 ezres szintre, majd a zárás talán sikeresen a 29 ezres ellenállás fölött történt.  Ezzel szemben a macik még elvannak maradva attól 30 ezres támasztól, ami alá beszorulva talán erősítik az áremelkedés lehetőségét.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/4UaB2cyE/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/zNFo836X/

Hetes idősík, a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után nem jött a várt emelkedés,  viszont ennek megvolt az esélye, akkora pozitív mozgás után, mint amit az utolsó bika gyertya kirajzolt. 
A múlt heti gyertyánkat nevezhetjük semlegesnek, amit még le-fel szurkálások se nagyon díszítenek, ami szerintem az utolsó bika gyertyát erősíteni, de ezt is majd az eheti gyertya után lehet értékelni. 
Annak érdekében hogy a hónapos gyertya is beszálljon a fordulat jelzések sorába, sajnos erre a múltheti mozgásra volt szükség, mert ha a hetet 3k magasságában zárjuk, az további csökkenést erősítette volna, illetve ha 4,500$ magasságba sikerül erősödni, az inkább ártott volna a hónapos mozgásnak, mivel annak legalább 6,500$-os magasságban kellett volna a decemberi mozgást zárni! Ezt a  6,500$-os zárást januárban kell megvalósítani, amelyet követően pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz. Tehát itt érdekes lesz hogy alakulnak majd a január 24. körüli mozgások, illetve az azt megelőzően a 14.-20. közötti időszak, amit az ideális 5k-s zónában kellene tölteni!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kIYbIeyD/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6a0ll2Jl/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SsuSNGeR/
https://www.tradingview.com/x/2taE6h6L/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8QOU9mtB/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Back to Business!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.02!

BTC,  ugyanott kezdem ahol tegnap a 200-as mozgóátlaggal, amit elég szépen sikerült átlépni. Ezt az átlépést 15 perces idősíkon lehetett jól követni és remélhetőleg a továbbiakban is követni lehet,  én az itt https://www.tradingview.com/x/ytYsOOlW/ felvázolt piros zászlóval gondolnám az órás váll vonal elérését 3,920$-os magasságban!
Az órás chartra sok minden fel van rajzolva,  ahol főleg a fordított fej-váll lehetőségnek kellene sikerre vezetni az árat, de felhúztam Fibonacci skálát is, ahol a váll vonal átlépésével a 0.61 szintet is sikerülne átlépni, ami pedig a fordított fej-váll sikerét jelenthetné.
Ennek a fordított fej-váll lehetőségnek a jobb oldali váll részével már lehetnek problémák, ami annyit jelentene nem emelkedik tovább az, helyette beszorulunk egy szűk oldalazó mozgásba. Az órás fordított fej-váll, nagy szerepet vállalhat a 4 órás ugyancsak fordított fej-váll lehetőség alakulásában, tehát ennek 4 órás váll vonalnak az elérésénél megtorpanhat az esetleg kialakult emelkedés, majd itt  vissza-tesztelődhet az órás váll vonal!

Napos. 3 napig ugyanolyan kottából játszottak a zenészek, ahol az utolsó akkord egy zöld gyertya, de mivel vége az ünnepeknek a zenészek remélhetőleg hazamentek, ami csak képletesen jelenti azt hogy vége a dalnak és a szórakozás helyét átveszi remélhetőleg egy olyan munka, ami megfelel a piros színnel felvázolt Elliott hullám elképzelésnek!
Ennek a 3. hullámát az előző fekete színnel bekarikázott oldalazó mozgás felső szintjéhez, tehát a 6,800$-os szinthez igazítottam, ahol már megtorpanhat az emelkedés és ideális vissza-teszt következhet a 6,180$-os támaszra, majd az impulzus a 7,770$-os ellenálláson lehetne zárni. Viszont ez a 7,770$-os ellenállás nem konkrétum, csak figyelembe véve a sárga színnel behúzott ellenállásokat ez tűnik egy jó elképzelésnek.
Visszatérve a jelenbe, ezt a jelentős áremelkedést semmilyen fundamentális jelzés nem támasztja alá,  tehát amire a hírek alapján számítani lehet, az ennek a fekete színnel bekarikázott területen belüli oldalazó mozgásnak a folytatása. Egy ilyen magasra szárnyalásnak, esetleg január 24.-ét követő napokban tehetjük le az alapjait.
Mai elvárás, az órás váll vonal elérése, aminek egy 100$-os ráadásra lenne szüksége, hogy elérje az itteni 50-es mozgóátlagot 4k-s magasságban. Tehát ezzel a gondolatmenettel holnap próbálkozhatna meg az ár a 4k fölötti szintek kóstolgatásával!

BTCUSD Short/Long chartok: a bikák  látszólag jól érzik magukat ezen a 29-30 ezres szinten, de remélhetőleg sokáig nem gondolkodnak, mert a macikat ismerve mostanában ennek nincs jó vége. Apró jelzéseket a macik oldaláról már láthatunk, amit a tegnapi aktivitásuk meg is mutatott, azonban ennek még nem volt ráhatása az ára! 
Tehát a bikáktól csak az aktivitás emelése elfogadható, a macik még kicsit keverhetik a lapokat, erre utalok a rózsaszín oldalazással, majd annak végén egy beszakadással, ennél rosszabb végkimenetel ha a felfelé mutató rózsaszín nyílnak megfelelően, újra jelzést adnak arra, hogy senki ne merjen áremelkedésben gondolkodni.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/30l6LvYh/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ftjiynSW/

!Hetes idősík, a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után nem jött a várt emelkedés,  viszont ennek megvolt az esélye, akkora pozitív mozgás után, mint amit az utolsó bika gyertya kirajzolt. 
A múlt heti gyertyánkat nevezhetjük semlegesnek, amit még le-fel szurkálások se nagyon díszítenek, ami szerintem az utolsó bika gyertyát erősíteni, de ezt is majd az eheti gyertya után lehet értékelni. 
Annak érdekében hogy a hónapos gyertya is beszálljon a fordulat jelzések sorába, sajnos erre a múltheti mozgásra volt szükség, mert ha a hetet 3k magasságában zárjuk, az további csökkenést erősítette volna, illetve ha 4,500$ magasságba sikerül erősödni, az inkább ártott volna a hónapos mozgásnak, mivel annak legalább 6,500$-os magasságban kellett volna a decemberi mozgást zárni! Ezt a  6,500$-os zárást januárban kell megvalósítani, amelyet követően pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz. Tehát itt érdekes lesz hogy alakulnak majd a január 24. körüli mozgások, illetve az azt megelőzően a 14.-20. közötti időszak, amit az ideális 5k-s zónában kellene tölteni!!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WyWXVkbm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/itsn87fx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NPd2anIA/
https://www.tradingview.com/x/RJsRmHgr/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/gz84xkLH/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az altok részéről továbbra sincs szükség részletes minden napos körbejárásra, ha valami gyors észrevételre van szükség, azt a Facebook poszt alatt teszem közzé! Továbbra is ugyanazok a fordított fej-váll lehetőségekre várunk, főleg az ETH, DASH, LTC, REP, ETC, NEO és talán az XRP charton, de csak ha a Bitcoin is úgy akarja!

ETH https://www.tradingview.com/x/TxAUh8OF/
DASH https://www.tradingview.com/x/XnCPL0Q7/
LTC https://www.tradingview.com/x/hW1kpiCJ/
REP https://www.tradingview.com/x/yfaZqODP/
ETC https://www.tradingview.com/x/GyN9ZZHJ/
NEO https://www.tradingview.com/x/FVhIcBNv/
XRP https://www.tradingview.com/x/rXMwPcw7/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

kasima

1. Több ezren shortolják a BTC-t még az is aki nem ért hozzá..

2.Az emberek kedvét elveszik és mivel a lufi "kipukkant" aki egyszer csalódott nem biztos h újra belevágna...

3.A másik hogy Instagrammon ezek a mocskos brókerek nap mint nap írogatnak ha lájkolok egy bitcoinos posztot..
Ismerem e a bitcoint és hogy most micsoda nagy lehetőség van 500dollárt fizessek be és jövőhéten vissza kapok 3500-at és hány és hány ember elhiszi ezt a nagy baromságot és simán belemegy..   na az ilyenek miatt is nem látok nagyon sokáig változást...
Mindenki várja a csodát az altcoinokba is de amíg a bitcoin  nem emelkedik minden csak fosba fog stagnálni ...  ::)


4.....stb

netbit

Ez a holnapi proof of keys akció nem veszélytelen művelet. Remélem, nem lesz semmi gond, de azért látok kb. 10-20% esélyt, hogy esetleg néhány tőzsde bajba kerül és ha beindul a pánikroham...
Igen, pont ez a veszély, amit most én is sugallok, a legjobb lenne, ha senki nem venné komolyan, de azért jobb félni.

Karcsi papa

Az idő mostanában nem nekünk dolgozik, kivéve talán jelenleg!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.03!

BTC,  nagyjából 100$-os emelkedést sikerült összehozni tegnaphoz képest, aminek a felét már vissza is korrigáltuk és még a jelenlegihez képest ugyanekkora csökkenésre számíthatunk. Illetve ha a fibo szinteket megnézzük, akkor egy 100$-os visszalépés is belefér, ott azonban fordulatot kell bemutatni, ellenkező esetben visszacsorgok a tavaly év végi 3,500$-os szint  környékére.
Ezt a visszalépési igényt erősíthetik a 15 perces alakzatok, https://www.tradingview.com/x/c5N8WW8J/ de itt kisebb idősíkon is láthatunk egy leszúrást és hasonló díszíti az órás chartot is, amelyek ezt a visszalépést szerencsésen megakadályozhatják! Ezzel továbbra is életben maradhat a fordított fej-váll lehetőség, ami a 4,200$-os szint magasságát érhetné el, átlépve a 4 órás váll vonalat és felkínálva a vissza-teszt lehetőségét,  ami a 4 órás fordított fej-váll tekintetében is egy nagy segítség!

Napos: az utóbbi napokban a mozgás beragadt egy szűk 500$-os sávban, ezt nevezhetjük szerencsének is, ha a további csökkenéstől szeretnénk eltekinteni, emelkedés szempontjából viszont szerencsétlen, mert akadályozza az a határozott fordulatot, aminek már itt lenne az ideje!
Ebből a helyzetből csak remélni lehet az emelkedést, habár ezt semmilyen hír nem támasztja alá. Jelzés értékkel a piros színnel felvázolt Elliott hullám bír, de még ez is megerősítésre vár 4,200$-os magasságban, amit az órás lehetőséggel kellene elérni!
Jelenleg realitás a fekete színnel bekarikázott területben rejlő bizonytalanság, ebből ha van pozitív kivezető út, arra tökéletes lehet a felvázolt Elliott, viszont ott a kisördög, amely arra vár, hogy tovább csökkenjen az ár!

BTCUSD Short/Long chartok: elég szép 2000 egységnyit emeltek az aktivitáson a bikák, ezt a macik meglepő nyugalommal figyelték és figyelik jelenleg is! Erősítve azt a hullámos vonallal felrajzolt oldalazó bizonytalanságot, aminek a végén talán feladják a harcot. Ez a bikák általi aktivitás emelkedés, idővel az árban is megfog jelenni, erősítve a felrajzolt alakzatokat!
Long charton ilyen erősödést már láthattunk előzőleg is, a kék nyilakkal jelzett április 7. illetve augusztus 7.-ei napokon,  ezt követően azonban hirtelen visszavonulást fújtak, ezt a visszavonulást most január 7.-én remélhetőleg nem ismétlik meg!
Short charton ezeket a 7.-ei napokat követően, áprilisban nem szóltak bele a bikák játékába, ennek eredménye lett egy 3,600$-os emelkedés, az augusztusi időpont utáni mozgás már nem nézték ilyen barátságosan, hozzá is segítették az árat 2,700$-os csökkenéshez.
Tehát ha aktivitás szempontjából divergencia alakul ki, a bikának emelkedő és a macik csökkenő mozgása között, ár szempontjából ezzel járnánk a legjobban!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/zKnNlNIF/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/KIqf6lp8/

!Hetes idősík, a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után nem jött a várt emelkedés,  viszont ennek megvolt az esélye, akkora pozitív mozgás után, mint amit az utolsó bika gyertya kirajzolt. 
A múlt heti gyertyánkat nevezhetjük semlegesnek, amit még le-fel szurkálások se nagyon díszítenek, ami szerintem az utolsó bika gyertyát erősíteni, de ezt is majd az eheti gyertya után lehet értékelni. 
Annak érdekében hogy a hónapos gyertya is beszálljon a fordulat jelzések sorába, sajnos erre a múltheti mozgásra volt szükség, mert ha a hetet 3k magasságában zárjuk, az további csökkenést erősítette volna, illetve ha 4,500$ magasságba sikerül erősödni, az inkább ártott volna a hónapos mozgásnak, mivel annak legalább 6,500$-os magasságban kellett volna a decemberi mozgást zárni! Ezt a  6,500$-os zárást januárban kell megvalósítani, amelyet követően pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz. Tehát itt érdekes lesz hogy alakulnak majd a január 24. körüli mozgások, illetve az azt megelőzően a 14.-20. közötti időszak, amit az ideális 5k-s zónában kellene tölteni!!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Vaw5XEKA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/WafvyTc0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wzMCGQJK/
https://www.tradingview.com/x/RBzUGCIj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JCtmZNZw/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alttok részéről csak az ETH-ra térek ki, ahol a Bitcoin általi kisebb-nagyobb fej-váll lehetőségeitől várnánk emelkedést!
Zöld lehetőség viszonylag jól teljesített, de a célját még nem tudta elérni. Jelenleg visszafelé mozgás látható, reméljük ez csak egy vissza-teszt a váll vonalra, viszont az irányítást továbbra is a Bitcoin kezében van, így előre semmi konkrétumot nem lehet kijelenteni, max utólag bólogatni ha az elvártaknak megfelelően alakult a mozgás. https://www.tradingview.com/x/rKOEtgiu/

Viszont ha a Bitcoinnal szembeni mozgását nézzük, ott már tavaly december közepe óta láthatunk egy kisebb erősödést, amit a felrajzolt piros ékből kilépés meg is erősít és ha a fibo szintekkel jelzett korrekciós emelkedési igényt nézzük, akkor talán sikerülhet csökkenteni a Bitcoin mozgásával szembeni függőséget! https://www.tradingview.com/x/lf3sCMGG/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Fokozódó bizonytalanság, de a remény hal úszik tovább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.04!

BTC,  az idei évet se kezdtük máshogy, mint ahogy a tavalyit befejeztük, de mást nem is várhattunk, esetleg bízhattunk egy váratlan húzásban, aminek egyelőre nyoma sincs.
Facebook poszt alatt 15 perces idősíkon próbáltam megelőzni a történéseket, amelyeket nagyjából sikerült eltalálni, viszont ami lényeges, hogy miután 3,885$-os szinten elértünk egy csúcsot, onnantól a csökkenés lehetőségét kezdte megerősíteni egy fej-váll, ami határozottan túl is teljesítette az elvárásokat.
Ami itt megállapítható az a szimmetria, jobb és baloldal között, ennek lezárása lehet, ha most a piros csatornából bezuhanunk 3,640$-os szint környékére. https://www.tradingview.com/x/AZnvpNl5/ Ez a 15 perces idősíkon kialakult mozgás, egy fej-váll lehetőségben csúcsosodhat ki, ami 3,580$ környékén érhet célt, tehát a 15 perces jelzést túl is teljesítené!
Itt órás idősíkon van egy nagyobb fordított fej-váll lehetőség, amit sajnos nem erősít a felfelé történő mozgás, de erősíthetett volna, ha ez a kisebb fej-váll nem alakul ki. Fekete nyíllal már 3 nappal ezelőtt jeleztem, hogy ennek a fordította fej-vállnak már kétséges a sorsa és ahogy látjuk ez lassacskán megerősítést is kap. Viszont ez a fordított fej-váll kaphat még egy utolsó esélyt, ennek feltétele a lila színnel rajzol fej-váll sikertelensége, de ennek csak 30% esélyt adok.

Napos: továbbra sincs döntés, marad az utóbbi napokban megszokott bizonytalan oldalazás, ami sajnos egy sokkal nagyobb oldalazó mozgáson belüli időhúzás.
Minimális jelzést kaphatnánk felfelé, ha az 50-es mozgóátlag fölé sikerülne zárni, viszont ez mellett és ellen is szólnak kisebb idősíkokon jelzések, tehát ha meg is valósul, akkor csak utólag bólinthatunk rá. 
Ezen kívül felfelé mutat még a 4 órás idősíkon követett fordított fej-váll lehetőség, amelynek sikere esetén megérkezhetnénk az 5k környéki zónába, de ez is csak részsiker, biztosítékot még nem jelent a piros Eliot hullámmal felvázolt mozgásra.
De hogy a mai napra is legyen elvárás, ami természetesen bika gyertya, ennek nagyjából 4k-s magasságban kellene zárni, megvalósítva az 50-es mozgóátlag átlépést, illetve az utóbbi 8 nap gyertyái fölé zárást, ez talán tisztázza a játékszabályokat.

BTCUSD Short/Long chartok: nagyon minimális eredménnyel,  de a bikák lehozták a tegnapi napot is, ebből azonban semmilyen következtetést nem lehet még levonni, viszont elég biztató a látvány.
A macik részéről csak sajnálhatjuk, hogy jelentősen csökkenő aktivitással nem erősítik a bikák lendületét. Ez a macik részéről stabilnak látszó álláspont, jelenleg elég kilátástalan helyzetet jelent a bikák számára, de ez csak egy ideiglenes állapot, a dolgok állandó körforgásban vannak!
Aki jelenleg fölényben érezheti magát, az ezt megelőzően alárendelt szituációban volt és a jelenlegi szituációt követően, ugyanabba az alárendelt állapotba fog visszakerülni, tehát a mókuskerék állandóan körforgásban marad, ha tetszik, ha nem!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/GMlKuiR9/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/XXF6hykP/

!Hetes idősík, a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után nem jött a várt emelkedés,  viszont ennek megvolt az esélye, akkora pozitív mozgás után, mint amit az utolsó bika gyertya kirajzolt. 
A múlt heti gyertyánkat nevezhetjük semlegesnek, amit még le-fel szurkálások se nagyon díszítenek, ami szerintem az utolsó bika gyertyát erősíteni, de ezt is majd az eheti gyertya után lehet értékelni. 
Annak érdekében hogy a hónapos gyertya is beszálljon a fordulat jelzések sorába, sajnos erre a múltheti mozgásra volt szükség, mert ha a hetet 3k magasságában zárjuk, az további csökkenést erősítette volna, illetve ha 4,500$ magasságba sikerül erősödni, az inkább ártott volna a hónapos mozgásnak, mivel annak legalább 6,500$-os magasságban kellett volna a decemberi mozgást zárni! Ezt a  6,500$-os zárást januárban kell megvalósítani, amelyet követően pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz. Tehát itt érdekes lesz hogy alakulnak majd a január 24. körüli mozgások, illetve az azt megelőzően a 14.-20. közötti időszak, amit az ideális 5k-s zónában kellene tölteni!!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/37fFcwpk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TgS0oULs/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/n1bjlzVK/
https://www.tradingview.com/x/5ghnB39L/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/OttSvwLw/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az altokat ismételten csak az ETH fogja képviselni, viszont a Bitcointól eltérő mozgásra ne nagyon számítsunk! Zöld fordított fej-váll, a sokkal nagyobb fordított fej-váll lehetőség, jobb oldali váll részét igyekszik megerősíteni, ahova lassacskán megérkezik az ár, viszont az még kétséges, megkapja e azt a háttértámogatást, ami 200$-os szint fölé viheti az árat. https://www.tradingview.com/x/IhPWpN7f/

A Bitcoinnal szembeni alárendeltség, annak ellenére hogy az utóbbi két hétben 60%-os erősödést mutatott, ár szempontjából csak minimális eredménnyel járt. Változásra egyelőre nem sok esélyt látok, mivel ennek a 60%-os erősödésének, nagyon is érik a korrekciós visszalépési igénye, ami ha max 15-25% csökkenést jelen, az még elfogadható. https://www.tradingview.com/x/d8nKIUAn/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sokadik lehetőség, aminek nem használ az időhúzás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.05!

BTC,  tegnap már majdnem pozitívnak nevezhető napot sikerült zárni,  de az a szerény 100$-t sem elérő emelkedés, még nagyon kevés, bármiféle végkövetkeztetés levonásához. 
Durván egy hétig arra vártunk, hogy órás tekintetben kialakuljon a fordított fej-váll lehetőség, de nem sikerült és a jelenlegi elnyújtott mozgás már túl sok. Mivel a jobb oldali vállra várás ennyire elnyúlott, így tovább nem várunk rá, hanem a közben kialakult piros színnel látható emelkedő háromszögben bízva gondolkodunk tovább. Ezt a váltást a tegnap délután kialakult piros támaszról történő fordulat is indokolja, ami azért is szerencsés mivel a lila színnel felrajzolt fej-váll lehetőség, amit 15 perces idősíkon követtünk, a váll vonal átlépésével nem aktiválódott, életben tartva a piros emelkedő háromszöget.
Ezen a  háromszögön belül, most a 3,885$-os ellenállásra kell eljutni, majd ha ott kialakul a kilépéshez szükséges mozgás (pl. a piros ellenállás átlépése után egy vissza-teszt) jöhet a megérdemelt nagyjából 300$-os ugrás!
Zöld színnel látható még 3 vízszintes vonalat, ezek még novemberre és december elejére visszamutató támaszok, amelyek egy erősnek nevezhető zónát alakítottak ki és amelybe december 25.-én visszatért az ár, azóta állja útját egy újabb visszaesésnek. Viszont hogy ez a mostani küldetés sikeres lesz e, az még rejtély, de mint látjuk próbálkozások vannak, ilyen lenne ez a mostani piros háromszögből történő felfelé kilépés, majd ennek a megerősítése egy 300$-os további emelkedéssel.

4 órás idősíkon a fordított fej-váll lehetőség,  váll vonalának elérésére várunk, amit jelen pillanatban 4,090$ magasságában érhetnénk el, de mint látjuk a jobb oldali váll mozgása eléggé elnyúlik, ami remélhetőleg nem fogja ennek a lassan két hónapja formálódó alakzatnak a vesztét okozni.
Ennél a jobb oldali váll résznél, az órás fordított fej-váll lehetőség csúcsai világoskék színnel még látszódnak, aminek ugyebár fő feladata az itteni váll vonalat átlépő mozgás megalapozása, de ennek a lehetőségnek a helyét most átvette a piros emelkedő háromszög!

Napos: sajnos a kisebb idősíkokon látható időhúzás, nem használ abban tekintetben sem, amit a piros színnel felvázolt Elliott 3. hullámban szeretnénk látni.
Az utóbbi 6-7 napban, ahogy a volume oszlopok is mutatják, jelentősen csökkent az aktivitás, ami ezen a ponton eléggé veszélyes játék, mivel könnyen a 3k-s magasságban húzódó támasz zónában találhatja magát az ár.
Szerintem ez a jelenlegi, szűk 200$-os sávba beszorult ár, addig amíg az RSI csíkra felhúzott piros támasz fölött mozog, talán még nem veszélyes. Viszont ha ez, még azt megelőzően kerül áttörésre, hogy ebből a 200$-os oldalazásból nem mozdulunk el legalább a 4k-s szint fölé, akkor a 3k magasságában húzódó támasz zónába visszaérkezés lehetősége jelentősen megerősödik.
Ennek az elhúzódó oldalazásnak következtében az 50-es mozgóátlag elég közel került,  ami kicsi képzavarral élve azt tükrözi, hogy most nem Mohamed megy a hegyhez, hanem a hegyen megy Mohamedhez... Tehát ez így egyáltalán nem tükrözi azt határozottságot, amire nekünk ebben a szorult helyzetben szükségünk volna!

BTCUSD Short/Long chartok: ahogy a közmondás is mondja, "Ne igyál előre a medve bőrére!" ez arról a mozgásra jutott eszembe, amit a Long charton láthatunk bő egy hete! Nagyon jól néz ki ez a határozott emelkedés, de nem véletlenül jelöltem meg kék nyilakkal az előző eseteket, ahol csúnya zuhanás lett hasonló próbálkozások végeredménye.
Ennek a visszaesésnek a veszélye talán enyhül, ha a piros csatornából felfelé kilép az aktivitás, de hogy ez ár szempontjából is emelkedéshez vezessen, ahhoz már a túloldalon, tehát a macik részéről is jelentős visszavonulásnak kellene látszódni.
Viszont ha a short charton megnézzük a macik mozgását, abban csak enyhe visszavonulási szándékok látszódnak, amit én egy hullámos nyíllal néhány nappal ezelőtt fel is rajzoltam és ennek megfelelően egyelőre kiválás játékot játszanak, de hogy a végeredmény a szomorú vagy a vidám emodzsi irányába történő elmozdulás lesz, azt még senki sem tudja.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/dfQX2L2G/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/viO8lWwj/

"Hetes idősík, a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után nem jött a várt emelkedés,  viszont ennek megvolt az esélye, akkora pozitív mozgás után, mint amit az utolsó bika gyertya kirajzolt. 
A múlt heti gyertyánkat nevezhetjük semlegesnek, amit még le-fel szurkálások se nagyon díszítenek, ami szerintem az utolsó bika gyertyát erősíteni, de ezt is majd az eheti gyertya után lehet értékelni. 
Annak érdekében hogy a hónapos gyertya is beszálljon a fordulat jelzések sorába, sajnos erre a múltheti mozgásra volt szükség, mert ha a hetet 3k magasságában zárjuk, az további csökkenést erősítette volna, illetve ha 4,500$ magasságba sikerül erősödni, az inkább ártott volna a hónapos mozgásnak, mivel annak legalább 6,500$-os magasságban kellett volna a decemberi mozgást zárni! Ezt a  6,500$-os zárást januárban kell megvalósítani, amelyet követően pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz. Tehát itt érdekes lesz hogy alakulnak majd a január 24. körüli mozgások, illetve az azt megelőzően a 14.-20. közötti időszak, amit az ideális 5k-s zónában kellene tölteni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RI6wewM1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mUOX91eJ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5aRWjXN4/
https://www.tradingview.com/x/aTTNrHIL/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/huCXtaiu/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH 4 órás charton, mivel egy nem teljesen szabályos váll vonallal rendelkező fej-váll alakzat alakult ki, így minél tovább húzódik az emelkedés, annál feljebb kerül ennek a váll vonalnak az elérése. Ezt jelenleg 160$ magasságában élhetnénk el, ami már csak egy hajszálnyira van, de innen már csak határozott emelkedő mozgással érhetünk el sikert, bármilyen megingás 30-40$-os visszaeséshez vezethet! Ezen kívül még 180$ magasságában, egy ellenállást is át kellene törni.  https://www.tradingview.com/x/T4Y84HcZ/ 
A Bitcoinnal szembeni ár, még tartja magát, de már nagyon az ék csúcsában mozog, ahol csak valami nagy háttértámogatás tudna további emelkedést kiváltani! https://www.tradingview.com/x/QPw7daG3/

LTC, ETC, NEO és a többiek, de ide sorolható az előbb említett ETH is, a Bitcoin időhúzásának köszönhetően nem tudnak a saját részükről kiállított lehetőségeknek megfelel felfelé elmozdulni, ami így hosszabb távon a sikertelenséghez is vezethet!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

netbit

Szerintetek az Ethereum Constatninapole fork körül milyen ármozgások várhatók? Ha jól tudom, nem kapunk 16-én ingyen coint, szóval nem biztos, hogy a többség tartogatni fogja a ETH-t. 11-én adnak valami ETCV nevű shitcoint(?). Megy a trükközés. Fundamentálisan nézve szerintem az ETH a legígéretesebb alt, de hát ez sem garancia semmire.

Ha már elkúrtam a 6k-3k shortot, legalább $83-90 között szinte mindenemet ETH-ba tettem, mert ott becsináltam egy kicsit, hogy a kisebb altok körül még nagyobb pánik lesz, szóval ezt legalább jól csináltam, hogy ETH-t vettem, csak nem tudom, meddig tartogassam. Én úgy érzem, hogy jövő héten még van esély növekedésre, $170-180 eljuthatunk, de ott már felét biztos kidobom. Az a baj, hogy 190-220 között nagyon sokan bevásároltak (én is), szóval ott szerintem nagyon erős ellenállás van. Hosszabb távon nézve viszont szerintem az ETH mindenképp marad az egyik top alt, valamennyit megtartok akkor is, ha bármi jön, sose lehet tudni, hátha megtáltosodik és letaszítja a bitcoint a trónról :)

netbit

Ezt olvastam:
piaci alaptörvény: Any financial market will move in such a way as to cause the greatest amount of collective financial damage to the largest number of traders possible.
(A piac abba az irányba mozdul, amellyel a lehető legnagyobb kárt okozza a legtöbb kereskedőnek)

A 6k ilyen durva beomlásában sokan nem hittünk ezért jó nagy kárt okozott, azonban ez fordítva is igaz. Pl. 2017 szeptember 2-én a BTC 5k volt aztán 2 hét alatt lezúgott 3k-ig. Akkor az optimisták év végére azt jósolták, hogy visszamehet 5k-ig, a nagyon optimisták bíztak 6-7k-ban, az extrém optimisták 10k-t jósoltak, erre felment 20k-ig. Ez is csúnya manipuláció volt, ugyanis a legnagyobb kárt pont az okozta, hogy szépen mindenki elégedetten eladta 7-10k között, aztán hatalmas meglepetéssel látta, hogy megyünk a holdra és visszavette 12-15-17k környékén, mert akkor már 50k volt a cél :)

Természetesen nem azt mondom, hogy most is ez lesz, de bizony most a legnagyobb meglepetést a btc azzal okozná, ha hosszas 4-5-6k közötti oldalazás után, mikor már mindenki kiszállt és jó nagyot szeretne shortolni, felpattanna 7k-ra :)

Erre a folytatásra ne tegyetek fel nagy összeget, de arra rájöttem már, hogy felfelé és lefelé is érdemes mindig tartalékot hagyni, mert hosszú távon nézve igazán elképesztő a volatilitás.

Karcsi papa

A macik mennek téli álmot aludni vagy csak becserkészik a vadat?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.06!

BTC,  amit a képen látható órás idősík mutat, az egy 300$-os sávba beszorult 12. napja kínlódó oldalazás!  Ennek az oldalazásnak, az utolsó 9 napjában rajzolódik, ez a jelenlegi piros emelkedő háromszög, amibe a 28.-ai 300$-os kiugrás már nem számít bele, az csak a 300$-os oldalazás erősíti!
Viszont ennek a 300$-os kiugrásnak a csúcsa. kiegészülve a meghiúsult a fej-váll lehetőség csúcsával, adja az emelkedő háromszög ellenállását!
Az emelkedő háromszögből kilépés esélyének nem tett jót a tegnapi ismételt támasz meglátogatása, ahol csak kisebb pozitívum a leszúrás, de talán kiegészülve az előtte látható leszúrással, közösen megakadályozzák a további csökkenő mozgást.
Az alacsony volume még mindig arra jelzés, hogy hamarosan valamelyik irányba határozott elmozdulás történik, de erre utalnak az összegabalyodott mozgóátlagok is, ami jelen helyzetben, ha felfelé történik, az elérhetővé teszi a háromszög ellenállását, ahol kiderülhet mennyire életképes ez a meglátás.

Napos: egy nagyon apró gyertya test, ugyanilyen apró lesszúrással, amelyek az utóbbi kettő napot színesítik, ezáltal a jelzés értékűk is nagyon minimális, viszont ha az előtte sorakozó gyertyákat is hozzávesszük, akkor összességében egyre kisebb a mozgástér! Tehát az órás idősíkon említett gyenge volume, ami itt sem mutat jobban, kiegészülve mozgóátlag bizonytalansággal, mind amellett szól hogy hamarosan változás történik.
Csökkenő irány mellett szól a fekete színnel bekarikázott oldalazó mozgásban rejlő bizonytalanság, illetve a kék csökkenő csatorna, amelynek támasza megerősítésre vár a kék 3k magasságában húzódó támasz zónában! Ezt a kék csatornát keresztbe szeli egy emelkedő zöld támasz, amelynek a későbbiek folyamán trendvonal szerepe is lehet, ha az Elliott 1. szintjének 4,200$-os magasságát átlépi!
Itt már csak apróság az a háromszög, ami a kék csökkenő csatorna ellenállása és a zöld emelkedő támasz találkozása előtt kialakulhat. Ez a háromszög, közösen az Elliott 1. hullámában kialakult határozott emelkedéssel,  kialakíthat egy árbóc lehetőséget, amelynek a célszintjét a kék nyíl nem meglepő módon, az 5k magasságában húzódó támasz zónába jelzi!
Tehát ha a mai gyertya, a zöld támasz alatt zár, az még nem feltétlenül jelent katasztrófát, de ismét egy jelzés a 3k megközelítése mellett! A napi elvárás mint mindig pozitív, ami minimum az 50-es mozgóátlag átlépését kellene jelentse, legjobban viszont a kék csatorna ellenállásának megközelítésével(háromszöget erősítve), esetleg átlépésével járhatnánk!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák aktivitása továbbra is határozottan tör felfelé, ami talán már átlépett azon a ponton, ahol az előző két esetben megadták magukat. Viszont mint írtam ez akkor ér majd valamit, ha a macik egy olyan szintre (20-21 ezer környéke) húzódnak vissza, ahol ha azt látják, hogy a bikák szándéka töretlen, akkor feleslegesen nem szórják lyukas vödörbe a pénzt, megvárják amíg a megfelelő magasságban kifullad a lelkesedés.
Erre talán jó példa, a tavalyi évben a bikák részéről (pontosabban a milliárdos befektetők részéről) mutatott haláli nyugalom, akiknek a jelen pillanatban ha még tovább esne az ár, azzal sem volna problémájuk, mert közbelépni csak akkor fognak, ha már a macik részéről látják a feladás jeleit, ez remélhetőleg a 20 ezres szint alatt látszódni is fog! 
Tehát a longs és shorts chartokon látható aktivitásnak egy feladata van, tovább tartani a jelenlegi irányokat!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/sf3yh0hO/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/s2Ru95p7/

"Hetes idősík, a kék színnel bekarikázott gyertyakombináció után nem jött a várt emelkedés,  viszont ennek megvolt az esélye, akkora pozitív mozgás után, mint amit az utolsó bika gyertya kirajzolt. 
A múlt heti gyertyánkat nevezhetjük semlegesnek, amit még le-fel szurkálások se nagyon díszítenek, ami szerintem az utolsó bika gyertyát erősíteni, de ezt is majd az eheti gyertya után lehet értékelni. 
Annak érdekében hogy a hónapos gyertya is beszálljon a fordulat jelzések sorába, sajnos erre a múltheti mozgásra volt szükség, mert ha a hetet 3k magasságában zárjuk, az további csökkenést erősítette volna, illetve ha 4,500$ magasságba sikerül erősödni, az inkább ártott volna a hónapos mozgásnak, mivel annak legalább 6,500$-os magasságban kellett volna a decemberi mozgást zárni! Ezt a  6,500$-os zárást januárban kell megvalósítani, amelyet követően pozitívabban állhatnánk hozzá a folytatáshoz. Tehát itt érdekes lesz hogy alakulnak majd a január 24. körüli mozgások, illetve az azt megelőzően a 14.-20. közötti időszak, amit az ideális 5k-s zónában kellene tölteni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/aHG3FsoI/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jmowtqzw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/iHd92vt8/
https://www.tradingview.com/x/NYxGZTTl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Nx5XIvj1/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az ETH-nak most szembe kellene menni, a piros színnel felrajzolt emelkedő ékből kilépés csökkenő jelzésével, ami 128-130$-os szint magasságába igényelne korrekciós visszalépést! Nagy valószínűséggel itt a Bitcoin mozgása fog majd rendet tenni, viszont ha a Bitcoin a füle botját sem mozdítja és azt megelőzően a korrekció lezajlik, az a későbbiek folyamán az ETH hasznára is válhat, de ez már nem tesz jót, a lila színnel felvázolt fordított fej-váll lehetőségnek. https://www.tradingview.com/x/7T4X18sC/
Btcoinnal szemben ugyanilyen, nagyjából 10%-os visszaesésre lehet számítani, az ék alapján!  https://www.tradingview.com/x/8aTgh1J2/ 

LTC tegnap nagyot szaladt, el is érte a váll vonalat, viszont azt még nem tudjuk ezen át is tud e lépni,  de ha a Bitcoin segítségére siet, akkor talán még a 13$-os ugrást is végre lehet hajtani! https://www.tradingview.com/x/n0yEiD1w/

A többiek mozgása egyelőre sok elemezni valót nem igényel, továbbra is nagyban függenek a Bitcointól!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Bikák előtt a lehetőség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.07!

BTC,  tökéletesen működött a piros emelkedő háromszög jelzése, ennek megfelelően felfelé ki is lépett belőle a megfelelő határozottsággal az ár! Viszont ezzel még nincs elvégezve a feladat,  további emelkedésre van szükség ahhoz, hogy elérjük háromszög magassága által jelzett 4,200$-os célszintet.
Azonban nekünk itt lényegét tekintve a világoskék 4 órás váll vonal elérése és átlépése lenne a feladatunk,  amely feladat egyelőre jól halad és ha sikerülne elérni a piros színnel jelzett 4,200$-os magasságot, erről a szintről nyugodtan vissza-tesztelhetne az ár a világoskék váll vonalra, ahol kiderül van e értelme erre a fej-váll lehetőségre és az ezzel felkínált 5k-s magasságba történő megérkezésre várni.
A tegnapi kiugrást megelőzően, elég szerencsés módon sikerült egy kisebb pozícióba beszállni,  amelynek eredeti célja a váll vonalra történő megérkezés volt, de mivel követjük az eseményeket igazodunk a történésekhez! Ez annyit jelent, hogy a 4070$-os célszint egyelőre meglett szüntetve, mivel csúszó stopot alkalmazunk, ami tegnap nullába  lett húzva a kiugrást követően, azonban ennek most a módosítására van szükség!
Itt most lehetünk túl óvatosak, ehhez a kék támasszal jelzett 3,960$-os apró korrekciós visszalépés aljához tehetjük ezt a csúszó stopot, ami közel 4%-os hasznot jelentene. Ennél kicsit nagyobb kockázatot vállalunk, még ha ez kevesebb haszonnal is járhat, ami azt jelenti, hogy a határozottan átlépett piros háromszög ellenállására 3,888$-os szintre kerül a csúszó stop, azzal az indokkal, hogy a fibo szinteket nézve is tökéletes korrekciós visszalépés alakuljon ki, másik indok pedig az elhagyott piros háromszög ellenállására  a kék támaszt átlépő nagyobb vissza-teszt igény esetén, legyen helye a mozgásnak kibontakozni.
Tehát minimum 2% nyereség, mint borravaló már a zsebünkben van,  de ha most a kék támaszról egy következő ugrással folytatjuk, ami már a váll vonalat is eléri, akkor a csúszó stopot a 4%-ot hozó 3,960$-os szintbe húzzuk. Viszont ha még ennél is feljebb sikerül tornázni az árat, esetleg a piros színnel jelzett 4,200$-os magasságba, akkor az eredetileg kitűzött 4,070$-os szintbe húzva a stop szintet, ahol már teljes sikerről beszélhetünk, de a pozíció továbbra is nyitva marad, mert ha a mozgás emeli a tétet, akkor mi is emeljük az ezzel járó garantált hasznunkat.

Napos: a sok apró jelzés végül sikerhez vezetett, viszont ez a siker még nem kerek!
Napos nézetben a gyertyák tekintetében elég jó zárást láthattunk, és a feladat ami az 50-es mozgóátlag főleg zárás volt, ennél jobban nem is sikerülhetett volna! Ilyen kiugrás után semmi meglepetést nem okoz 1 napos pihenés, ami persze rögtön bizonytalanságot is szülhet és attól függően melyik oldal bírja jobban a nyomást, történik egy ujabb elmozdulás.
Volume oszlopot nem nagyon rengette meg a tegnapi kiugrás, tehát ez itt még tartogathat muníciót, ami a tegnapinál is nagyobb elmozduláshoz vezethet,  de hasonló eséllyel vághatnak vissza a macik,  akiket még a bikák is támogathatnak azzal hogy megelégszenek a tegnapi haszonnal és abban gondolkodva, hogy most úgyis visszalépés várható, majd csak ezt követően lépnek újabb támadásba ha a macik igényei is ki lettek elégítve.
Tehát pozitív dolog, hogy a zöld támasz fölött sikerült maradni és arról látványosan elrugaszkodni,  hasonló pozitívum az RSI csíkon látható támasz fölött maradás!
A kék csatornából ha mai napot pihenéssel töltjük, akkor még nem várható kilépés, viszont ezt holnap már mindenképp meg kell valósítani, ahol szintén határozott a tegnapihoz hasonló gyertyára lesz szükség!
Jól állunk, viszont ebben az emelkedő mozgásban nem sok biztosíték van, amire egy kisebb elbizonytalanodásnál is több száz dolláros visszaeséssel reagálhat az ár, de ezen nem is csodálkozhatunk, mert azon kívül hogy várjuk, nagyon sok olyan pozitív hírről, ami arra utána "Go the Moon" nem nagyon olvashatunk!
Napi elvárás határozott gyertyával kiugrani a kék csatornából, amit ha sikerült teljesíteni, akkor holnap még pozitívabban állhatunk hozzá a dolgokhoz!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem akarok vészmadárkondi, de a január 7.-ei nap, remélhetőleg nem csatlakozik azoknak az áprilisban és augusztusban látható 7.-ei napoknak a sorozatába, amelyek után feladták soraikat a bikák. Mindenesetre a longs charton, az előző majdnem két hét teljesen pozitív mozgásához képest, tegnap visszalépéssel sikerült zárni, ami nem teljesen pozitív az előbb említett lehetőségek okán.
Viszont a macik jelenlegi aktivitását megnézve, nem arra utal a látvány, hogy a bikák tegnapi gyengeségét kiszeretnék használni,  tehát a tegnapi árkiugráshoz a macik is hozzájárulhattak azzal, hogy feladtak néhány jelentősebb csökkenésre számító pozíciót.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/PkyQJsWf/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Rr0jSSCH/

Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WSKkbxPl/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EJEpgK0c/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GIwFiEcE/
https://www.tradingview.com/x/2NuEnisH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/BjnOaTWc/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az ETH charton még nem igazán dőlt el a kérdés, kell e számoljunk azzal a bizonyos ékből kilépő 20$-os visszalépésre, de mint látjuk az utolsó gyertya ennek igyekszik megfelelni. 2 óra van gyertya zárásig, amely idő alatt talán megoldódik a probléma az 50-es mozgóátlag elérésével, de az is kérdés a Bitcoin hogy szól bele ebbe a korrekciós visszalépés alakulásában. https://www.tradingview.com/x/wcj5BeFk/
Bitcoinnal szemben már zajlik ez a korrekciós visszalépés! https://www.tradingview.com/x/RCmmfJER/ 

Ezen kívül, ha már az utóbbi napokon kitértem a Litecoinra, ne maradjon ki ez most sem, főleg azért mert ahogy látjuk elég határozottan átléptük a váll vonalat! Itt most a vissza-tesztre kell szállítsunk, max a váll vonalra, feltéve hogy életképes ez a fej-váll lehetőség, amelynek ezt követően újra emelkedő mozgásra kell váltani és meg sem állni az 50$-os célszintig. https://www.tradingview.com/x/5fJTqOlF/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Rengeteg jelzés, de bizonyítani egyik sem akar!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.08!

BTC,  a jelenlegi mozgást még mindig az elhagyott piros háromszöghöz kell kötni és a fekete  csatornában látható mozgást, vissza-tesztként kell kezeljük. Ezzel azonban van egy probléma, méghozzá az hogy egy ilyen a vissza-tesztnek sokkal határozottabb mozgást kell bemutatni, ebből kiindulva már tegnap délután határozottan elkellet  volna mozdulni felfelé, ez azonban elmaradt.
A fekete csatornában látható a mozgás egyelőre tökéletesen végigment, most azonban a jelzésének megfelelően, felfelé el kellene hagyni és a jelzett 260$-os emelkedési lehetőséggel célba vezetni, a piros háromszög 2 nappal ezelőtt elindult mozgását, de ennél is fontosabb a világoskék váll vonal határozott átlépése!
A nyitott pozíció tekintetében semmi sem változott, illetve bizonyosságot nyert, hogy az túl óvatos 3,960$-os stop szinttel elég gyorsan kiütöttük volna magunkat, tehát nem adtunk volna meg a lehetőséget, ennek a fekete zászlónak, hogy az előre várt 6.80% emelkedési lehetőséghez képest 10%-os nyereségre is emeljük a tétet.
Összképet megnézve, az viszont elég nagy probléma, hogy ennyire elnyúlik ez a mozgás, ami tartogathat meglepetéseket, méghozzá hogy a további emelkedésből már nem lesz semmi és a 2 nappal ezelőtti 200$-os kiugrás teljes mértékben korrigálásra kerül.

4 órás idősíkon még mindig nem beszélhetünk a váll vonal eléréséről, de mit látjuk az órás lehetőséget, ez a probléma hamar megoldódhat és ahogy látjuk, az a várt 260$-os kiugrás nem is olyan őrült nehéz feladat. Valami nagyon pozitív dolognak kellene ahhoz történni, hogy az esetleges kiugrás. még a mai napon célba vezesse az árat és akkor még mindig hátravan egy vissza-teszt a váll vonalra, amelyből ha újra emelkedés tud kialakulni, ott válik komollyá és elvártá, hogy a fej-váll jelzésének megfelelően 5k-s magasságába emelkedjünk!


Napos: a fekete színnel körberajzolt terület, a szeptember közepe és november közepe közötti 2 hónapos oldalazást jelölte,  amit még december elején lemásolva helyeztem a jelenlegi pozíciójában. Ez láthatólag egy elég jó döntés volt, mivel az azóta eltelt mozgás tökéletesen ennek az oldalazó jelzésnek megfelelően halad. Ezt azért is gondoltam még akkor jó ötletnek, mivel az a két hónapos oldalazás tökéletesen beleillik a jelen szituációba,  különösen a január 24.-ei állítólagos BAKKT induláshoz igazodva. Azt azonban csak remélhetjük, hogy ennek az oldalazásnak a végén nem ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint a November 14.-én indult és közel 3,250$-os visszaeséssel záródó gyászmenet. 
A jelenleg felfelé mutató jelzések, ha megállják a helyüket, akkor a gyászmenet elkerülhető, viszont ehhez a jelenleginél sokkal nagyobb követ kellene az állóvízben dobni a megfelelő hullám elérése érdekében!
Sok minden adott a siker eléréséhez: pl. a 4 órás fordított fej-váll lehetőség, a zöld színnel behúzott támasz fölötti trendvonalnak is megfelelő mozgás, a piros Elliott hullám lehetőség, illetve itt napos tekintetben a kék nyíllal jelzett árbóc lehetőségnek megfelelő 1,000$-os emelkedés.
Ezt a rengeteg pozitívumot, azonban pillanatok alatt dobhatjuk a kukába, ha az oldalazásban rejlő bizonytalanságot kihasználva, nem a jelzéseknek megfelelően működnek egyesek a háttérben. Ez lehet egy megfelelő helyen elhelyezett rossz hír, esetleg egy újabb halasztás, ami sokakat elbizonytalaníthat vagy bátoríthat további shortolásra!
A tegnapi elvárás az volt hogy kiugorjunk ebből a kék csatornából, ami végül nem sikerült, de ez sem nevezhető igazán meglepetésnek, ha idevesszük az előző napi kiugrást, aminek le kellett tisztázni a korrekciós szándékait. Mai elvárás tulajdonképpen nem különbözik a tegnapitól, viszont ha ugyanolyan bizonytalan gyertyával zárunk mint tegnap, akkor elővehetjük az aggódó gondolatokat!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is tartunk a 7.-ei napban rejlő, előzőleg két esetben is látható visszaeséstől, erre azonban csak utólag kapunk választ, valóban kellett e ettől tartani vagy az előző két esetnek semmi köze a mostanihoz.
Legjobb biztosíték a cselekvés, tehát a bikáknak egy feladata van, tovább tolni felfelé az elég jó lendületben lévő szekeret! A mack részéről szeretném azt mondani, hogy feladták, de sajnos annak ellenére hogy olyan tempóban hátrálnak, mint egy lavina a hegyoldalon, ezt mégsem lehet konkrétan kijelenteni. 
Sajnos az ár egyelőre nem tükrözi  azt a képet, amit ennyi short pozíció feladásának ki kellene váltani! Ennek oka az lehet, hogy a macik részére záródó rengeteg pozíció, csak apró bombákat tartalmazott, illetve a bikák részéről jelenlévő befektetők között még nincsenek jelen azok, akik az árat jelentősen eltudnák mozdítani, tehát ár szempontjából ezért sem látjuk azt a több ezer dolláros elmozdulás, amit az itteni 2 chart mozgása alapján látnunk kellene!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ELwoE7G4/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/dzNOQtxY/


"Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Y0daoiwv/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/92bmVO3Z/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UpXq888T/
https://www.tradingview.com/x/8PYUg7m4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Gj1Fbl9M/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Annyi a lehetőség, mint égen a csillag, kivétel néhány rejtett hullócsillagot!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.09!

BTC,  ebben a 3 nappal ezelőtti, kiugrást követő oldalazásban, jelenleg nem látszik az a pozitív irányú elmozdulási szándék, amire a fekete zászló jelzésé alapján várnánk.
A zászlóhoz szükséges csatornában szépen végigment a mozgás, majd a kilépés sem volt problémás, sőt még a vissza-teszt is tökéletes volt a csatorna ellenállására! Viszont ami problémás, az utána kialakult mozgás, ami egy élettelen iránykeresés.
Itt veszélybe került a nyitott pozíció, ami majdnem kiütésre került egy leszúrassál. Ez a leszúrás egy fordulópont lehet, erre utal a következő határozott bika gyertya, ezt a gyertyát követően az azóta eltelt 6 órában nem történt semmi, de várjuk sok szeretettel a további emelkedést, ami ha megérkezik, akkor a csúszóstopot nagy valószínűséggel a 3,975$-os az 50-es mozgóátlaggal megegyező szintre húzzuk fel.
Tehát, ami jelenleg biztos, az a 3.22%-os nyereség, de ez csak rész siker! Igazi sikerről akkor beszélhetnénk, ha a fekete zászlóval mégis sikerül a cél irányában határozottan elmozdulni! Viszont ha eltekintünk ettől a fekete csatornától és az utóbbi 3 napot  oldalazásként kezeljük, akkor már benne van a visszaesés lehetősége is, a kiindulási 3,800$-os szint környékére.
4 órás idősíkra külön nem térek ki,  viszont itt órás nézetben is jól látszik, hogy tegnap 16:00 óra magasságában volt egy felszúrás, ami mondhatni hajszál pontosan elcsípte a váll vonalat, de ez nagyon kevés, mivel jelzés értékkel csak egy határozat váll vonal fölé zárás tudna bírni!

Napos: tegnap valaki figyelmeztet, hogy a 24-ei BAKKT indulásra már ne várjak! Köszönöm szépen, igen ezzel tisztában voltam, csak ezt az apró részlet kihagytam.
Ennek ellenére figyelünk  24.-ei napra, egyrészt azért mert tökéletesen ide illik az a fekete színnel körbe rajzolt terület  és azért is, hátha valaki erre az időpontra építette a stratégiáját, ami ezzel a halasztással természetesen azt is jelentheti, amit a november 14. utáni határozat visszaesésnél is láthattunk.
Itt visszatérhetünk a 2,965$-os szintre beállított vételi pozícióra, amely előrehozott megnyitásán erősen elgondolkodtam a 3,500$-os szint magasságából történő a fordulat után, de mivel 7-8 napos határozatlanság ütötte fel a fejét,  ez a gondolat szépen elült. Tehát megnézni ezt a jelenlegi bizonytalannak tűnő mozgást, semmit sem vesztettem azzal, hogy óvatos voltam. 
Ugyebár a tegnapi gyertyától azt vártuk volna, hogy a kék ellenállás áttörve, kilép ebből az 1,100$ magas csatornából, ami tulajdonképpen a fordított fej-váll lehetőség váll vonala, viszont ahogy látjuk órás nézetben, ezt csak egy felszúrásnak sikerült megcsípni. Azonban ha ezt a napos csatornát komolyan vesszük, akkor ebben rejlik az a veszély, ami a 3k magasságában húzódó támasz zónába történő visszaérkezést indokolhatja! Ez a visszaesés ha megvalósul, akkor sem történik semmi szokatlan, mivel nem térünk el attól a mozgástól,  ami nagyon is hasonlít a  2015 jan.15 és aug.15. közötti mozgásra, azzal a különbséggel, hogy most nem kell 7 hónapot várni egy olyan dupla alj lehetőségre, ami napos nézetben is bírhat trendfordító hatással!
A mai elvárásnak 3. nap után is  ugyanúgy kell nekifussunk, tehát egy nagyobb bika gyertya elvárással, ami áttöri a kék ellenállást!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem tudom mit gondoljak, egyelőre veszélyes helyen húzzák az időt a bikák. Ezt a veszélyt továbbra is 7.-ei napot követő jelentős visszaesési lehetőség okozza, de csak az április és augusztus 7. utáni eseményekből kiindulva. Ezen a veszélyen tegnap sem sikerült enyhíteni, annak ellenére hogy szépen feltolták az előző napi maci gyertya nyitási szintjének magasságába, viszont gyertyazárásra ez a lendület elfogyott és egy felszúrással sikerült zárni a napot, ami nem a legideálisabb szituációt állította elő.
A macik tovább zuhantak, ezen a ponton lehetünk mérgesek a bikákra, mivel ha észbe kapnak a macik és látják a bikák határozatlanságát, akkor annak egy újabb macik általi árlenyomás lehet a vége, amelyből a bikáknak ismét hónapok kellenek a lábra álláshoz.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/5mV7fXWA/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/VpEFdmbj/

"Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/z3NWCiOk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/AlFFDYeM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/saJ2yKFw/
https://www.tradingview.com/x/zmZrRWrP/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/SGIGLP1l/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az altokat csak felületesen érintve, átfutunk a lehetőségeken!

ETH kilépett az ékből, majd most az 50-es mozgóátlaggal küzd, ha megnyeri a csatát, akkor a kék nyílnak megfelelően további zuhanás várható, amelynek célja lehet az általam jelzett 130$-os színt vagy kicsit lejjebb a 200-as mozgóátlag! https://www.tradingview.com/x/PjLu7zRs/ 
Bitcoinnal szemben ugyanez a mozgás látható, kicsit nagyobb határozottsággal! https://www.tradingview.com/x/18YC4oNc/

ZEC követ egy olyan ívet, amelyből akár határozott fordulat is kialakulhat, ha szerencsénk van akkor egy olyan, mint amire a kék nyíllal is utálok, de a 90$-os ellenállás elérésével is megvolnánk elégedve. https://www.tradingview.com/x/Ff3ZTG2e/

DASH szintén megvan a fordított fej-váll lehetőség, de mint látjuk az utóbbi két hétben kialakult egy erős oldalazás, amelyből csak egy külső, Bitcoin általi inger tudná jó irányba, tehát felfelé elmozdítani az árat. https://www.tradingview.com/x/QIj6RBJw/

LTC szépen muzsikál, határozottan átlépte a váll vonalat, majd a 39$-os ellenállásról csinált egy vissza-tesztet. Ebből a vissza-tesztből sikerült emelkedésre váltani és a 39$-os ellenállást újból áttörni, viszont most kellene jobban megnyomni, hogy ennek az utóbbi 3 napos mozgásnak értelmet is adjunk! https://www.tradingview.com/x/WImVgi5e/

XRP ismételten beállt egy várakozó álláspontra, de hogy milyen szándékkal azt nem tudjuk, talán megvárja mit lép a Bitcoin. https://www.tradingview.com/x/bJma7hg3/ 

REP is jól elszórakozik a jobb oldali váll résszel, amelyben az utóbbi 9 nap mozgása, talán megérett 1$-os korrekcióra. https://www.tradingview.com/x/QpFQk361/ 

ETC elég nagy zűrökkel küzd, ami szerencsére csak egy oldalazásként jelenik meg a charton. A váll vonal éltépésével, tegnapelőtt kellett volna határozottabban megpróbálkozni, ahol megérkeztek arról a bizonyos támadásra szóló hírek, erre egy 10%-os visszaeséssel reagált az ár. https://www.tradingview.com/x/E60Kc2YO/ 

XMR utóbbi bő 1 hónapos mozgása, a képen is látható piros háromszögben zárható be, ebben ha az érintési pontokat nézzük, akkor egy ideális kilépési pontnál tartózkodik jelenleg az ár, ahonnan minimális elvárás az 56$-os ellenállás átlépése, sőt még a 63$-os ellenállás se egy túlzó elvárás, arról nem is beszélve, mennyire örülnénk a 100$ fölötti árnak. https://www.tradingview.com/x/J2qI2VKk/

NEO szintén küzd a fordított fej-váll  lehetőségnek megfelelő emelkedés kialakításával. Itt szintén láthatunk egy vissza-tesztet, amelyből sikerült határozottan visszakapaszkodni és a jelenleg látható mozgásnak kellene, minél közelebb vezetni az árat a 12$-os célszinthez! https://www.tradingview.com/x/BVSlgyxw/

Ezeken kívül van számomra néhány apróság, amelyek a stratégia részét képezik.
EOS, IOTA, OMG amelyek mozgása, inkább nevezhető oldalazó iránykeresésnek, de mivel elég alacsony áron tartózkodnak, érdemes rájuk odafigyelni! ADA is egy jó 35%-os lehetőség előtt áll, viszont aki kihagyta a december közepi olcsó szinteket, az már csak messziről figyelje!
WAVE kitűnően áll, de ehhez be kellett vállalni egy hosszú csökkenő trend kitartó követését, amelyben a 4.33$, 3.13$, 1.73$-os támaszokon szálltunk pozícióba. Ennek jött a kárpótlása egy 400%-os emelkedés formájában, ami decemberben vezette sikerre az árat, de a végső 10$-os célunktól még messze vagyunk, amely idő alatt nagyra hízhat a kisgömbőc!
QTUM, RVN ami talán még említésre érdemes, viszont a TRX már csak messziről figyelendő,  kivéve ha az általam alkalmazott stratégiával, már december közepi esésnél beszállt a buliba és a megfelelő haszon érdekében, kitartasz a 0.04$-os cél mellett vagy egy nagyobb kiugrás esetén felmerül jelentős korrekciós igény.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egyszerűen elfáradt az ár!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.10!

BTC,  sokáig tartott, majdnem 4 napig, de pont került a dolgok végére. Ezt a pontot szívesebben tettük volna 4,200$-os magasságban a dolgok végére, de sajnos az utóbbi 4 napban már eléggé az jött le a mozgásban, hogy elfáradt az ár.
Köszönhetően a 16.-ai kiugrásnak,  3.22%-os haszonra tehetünk szert, itt  szintén lehetne sajnálkozni, hogy ez lehetett volna 10% is, de mint látjuk nem ennek megfelelően alakultak az események.
Órás nézetben csak csodálhatjuk ezt a szép bezuhanást, ami 1$ híján elérte azt a zöld támasz zónát, amelyet decemberben is többször meglátogatott az ár, minden irányból!
Ugyanazt a mozgást végrehajtani, amit az utóbbi 4 napban láthattunk, elég egyértelmű volna, tehát erre rögtön mondjunk is le, itt valami más megoldás kell keresni az elkövetkező órákban, esetleg napokban.
Kizárandó a zászlóval történő további csökkenés lehetőségét és figyelembe véve a zöld támasz zónában rejlő lehetőségeket, egy a piros a csatornában megvalósuló csökkenő mozgást tudok elképzelni, amelyből talán két nap múlva jöhet egy emelkedő mozgás.

4 órás tekintetben, talán még segítség is lesz ez a bezuhanás arra, hogy a váll vonalat egy határozott gyertya tudja átlépni, de úgyis mondhatjuk szükség volt erre, mert utóbbi 4 nap mindenre alkalmas volt, csak arra nem hogy a váll vonallal megbirkózott. Természetesen ez csak egy kívánság, amit egyáltalán nem fog figyelembe venni a mozgás, de a jelen szituációban ha valami értelmet keresünk erre a mozgásra, arra talán alkalmas.

Napos: csak ezzel a bezuhanós módszerrel volt tartható az ár a fekete a vonallal körbekerített oldalazó mozgáson belül!  Sokszor mondtam már, hogy szerintem ez egy manipulált szinten tartás, ezt a mostani bezuhanás csak megerősítette. Viszont ezt a bezuhanást konkrét tényként, majd csak gyertya zárás után kezeljük,  és egy jótékony hosszú leszúrással rendelkező gyertya, még a további emelkedő mozgást is elősegítheti!  Ezt a gondolatot erősíti, hogy a támasz előtti megtorpanás nem egy ritka dolog, mivel mire a támaszig elérünk azt egy kitartó néhány napos emelkedés előzi meg, tehát ahhoz a határozottsághoz, ami az ellenállás áttéréséhez szükséges, ha van rá szándék most alakulhat ki.
Az RSI csíkra húzott támasz még nincs veszélyben és a fekete négyzetben lévő volume oszlopok se utalnak nagy pánikra! Napi elvárás csak annyi, hogy ez a jelenleg maci gyertya egy nagyobb leszúrással záródjon!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem jó látvány, de a 7.-ei napot követően, jelek szerint a bikák csökkenő irányba gondolkodnak,  ebből rögtön le is jön, hogy a ma reggeli visszaesés kizárólag a bikáknak köszönhető, akik az utóbbi 4 napban elfáradtál, ezért inkább biztonságba helyezték a megszerzett 3-5%-os hasznot.
Bízzunk benne hogy az előbbi gondolat állja végül meg a helyét és nem valami, a már említett áprilisi és az augusztusihoz hasonló visszavonulással állunk szemben. 
Mivel erre a visszaesésre a macik, a fülük botját sem mozdították, ez egy pozitív fejlemény az ár további alakulása szempontjából. Tehát azt megállapíthatjuk, hogy a jelenlegi emelkedés elmaradása, nem azért történik mert a shortosok tartják nyomás alatt a piacot, hanem mert egyszerűen a vevőknek még vagy kell a biztosíték vagy ez csak a manipulált színjáték része, ami szintén pozitívum a jövőre tekintettel, csak mindenkinek legyen annyi erő, hogy a végéig kitart!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/d08uko94/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/BkVHJM3d/

"Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/aBFUhCnB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/U637RWyI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VNPfMd4u/
https://www.tradingview.com/x/SsO8ZKc8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/CvvRB28W/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!