Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - GepyMiner

#1
Vásárhely / Re:Kínál
április 06, 2018, 02:36:19 DÉLELŐTT
Eladó:
5 db MSI RX 470 Gaming X 4GB DDR5 (Hynix) - 64900 / db
1.5 évesek. Eredeti dobozban vagy simán, Miskolcon személyesen vagy postázva. KP vagy kripto.
Esetleg sima gtx 1080-asra csere érdekel.
#2
Vásárhely / Re:Kínál
március 26, 2018, 04:39:36 DÉLELŐTT
Eladó:
5 db MSI RX 470 Gaming X 4GB DDR5 (Hynix) - 77e / db
BIOS modolva. Nem nagyon hajtottam őket, inkább csak alulfeszeztem, és úgy állítottam, hogy még nyáron se menjen a hőmérsékletük 55-60 C fölé. Totál csendesek. Eredeti dobozaikban vagy simán csomagolva eladóak.
Lehetőleg Miskolcon vagy környékén, személyesen.
77e per darab, de személyes átvételnél és egyben 75e per darab (KP) vagy Miskolcon 74e.
Részben kriptóval is lehet fizetni, úgy hogy lehívás után átváltással stb.annyi HUF-t kapok amennyi kell azaz az extra költségeket nem én fizetem.
Még 1.5 év garis, de a bolt ahol vettem (Xplaza) úgy tűnik megszűnt, így csak gyártói gari van rajta. Eredeti dobozok meg vannak ha kellenek, bár egyszerűbb simán zacskóban, bélelve "szállítani", kevesebb helyet foglalnak.
Nem postázok!
#3
Power is van rendesen a riserek-en? esetleg az alaplapra is megpróbálhatsz powert dugni, igaz ha a riser-en van akkor elvileg nem kell, de jobb kipróbálni, hátha energiagondja van riser-el és azért nem akar megmoccanni. Más ötletem nincs. (másik sata ágról is kipróbálhatod a riser-t, hátha az az ág ment ki)
#4
Idézetet írta: husosfagyi Dátum március 20, 2018, 12:31:32 DÉLUTÁN
Idézetet írta: GepyMiner Dátum március 20, 2018, 11:32:38 DÉLELŐTT
Én is kipróbálom, regeltem, rendeltem kártyát, most megy verifikálás. Ha direktbe küldhető rá kripto akkor jobb mint a buitpanda-skrill kombó amin gondolkoztam egy ideje.
Milyen Crypto-k küldhetőek rá? ugyebár kerülném a drága fee-seket pl BTC ETH ($11, $5), ZEC vagy BCH lenne a jó ($0.1 és $1.3 voltak legutóbb átszámolva)
viszont minden online vásárláskor SMS-t küld és meg kell erősíteni?

5 féle cryptoval tölthető: BTC, BTG, BCH, EHT, LTC

Vásárláskor nem tudom, meg kell-e erősíteni, de pénzfelvételnél nem kellett. Viszont küldd -mailt a tranzakcióról, tehát, ha elhagyod és valaki esetleg tudja a pin kódot és vesz le róla, akkor azonnal lesz értesítésed a dologról.

BCH-val éri meg a legjobban
kis összeggel kipróbáltam ($70), Poloniex-ről küldve 1 perc után észlelte és 2-3 perc után confirmed is lett.
Viszont számlán még nem jelent meg (1 óra telt el), gondolom még el kell adniuk... mennyi idő míg ténylegesen megjelenik majd USD-ként?
#5
Én is kipróbálom, regeltem, rendeltem kártyát, most megy verifikálás. Ha direktbe küldhető rá kripto akkor jobb mint a buitpanda-skrill kombó amin gondolkoztam egy ideje.
Milyen Crypto-k küldhetőek rá? ugyebár kerülném a drága fee-seket pl BTC ETH ($11, $5), ZEC vagy BCH lenne a jó ($0.1 és $1.3 voltak legutóbb átszámolva)
viszont minden online vásárláskor SMS-t küld és meg kell erősíteni?
#6
Mivel főleg online fizetésre kellene, ezért nem EUR hanem USD-t választottam skrill regisztrációkor, hoyg ne váltogasson és ne legyen exchange veszteség. Persze néha használnám boltban is... mennyivel nagyobb a veszteség az EUR-hoz képest ha USD alapú? Azt hittem ugyanúgy van deviza fee meg a váltási árfolyamveszteség... vagy EUR-nál nincs extra fee? USD-nél meg van? Mi a különbség? Megéri újraregelni? Egyelőre még nem rendeltem kártyát és nem verifikáltam, ezért még nem késő USD-ről EUR alapúra váltani. De akkor meg lehet, hogy ha USD-vel fizetek pl ppal vagy amazon (kártyával) akkor amit nyerek itthoni vásárláskor azt bukom az USD-s online vásárláskor?
#7
Idézetet írta: Ridegdog Dátum február 20, 2018, 08:01:54 DÉLUTÁN
Verifikációnál azért kérnek személyit vagy jogosítványt hogy mindenki egyértelműen legyen azonosítva.
de azt elvileg egy harmadik fél hajtja végre, csak hogy biztos legyen hogy nem kamu személy.
És elvileg az iratszámot (jogsi, útlevél, személyi szám) azaz a képet nem tárolják el vagy adják ki másnak. Csak a verifikáció miatt kell. És kártyás tranzakciókor se kerül semmi ilyen küldésre, még ha el is tárolják. Csak ha konkrétan rájuk kérdez valami hatóság, de akkor is max adószám alapján tudhat szerintem, nem kérdezik végig összes 1000+ bankot hogy van-e náluk olyan Gipsz Jakab akinek ez az adószáma vagy ha olyan nincs akkor ez az útlevélszáma vagy ez a jogsiszáma és ha van akkor adják ki a tranzakció history-t. Elvileg így logikus.
#8
Elvileg a CRS aláírása nélkül nem jelentenek nagy összeget se, hisz csak név van megadva, Kovács Istvánnál amiből minimum 1000 van nemigen tudja a rendszer beazonosítani automatikusan se még ha jelentenének is. Csak ha pl. valami más miatt ellenőriz nav adott személyt vagy céget és rákérdez minden banknál hogy van-e ilyen nevű és című user-e (egyértelműen senki se azonosítható) és ha visszaválaszolnak mert kisakkozzák a nevet (én pl. ékezet nélkül adtam meg hogy automatán ne találjon egyezést, de verifikációnál mindenhol elfogadják).
Egyértelműen csak CRS után lehet azonosítani az adószám alapján, addig ha pl. Tobagói kártyával Istvan Kovacs nevű tranzakció jelenik meg valahol, a napi kismillió tranzakció mellett még ha minden bolt vagy atm vagy bank jelent is, nem lehet összepasszintani senkivel egyértelműen, eleve ha nem magyar bank akkor olyan mintha külföldi shoppingolt volna itt. Meg "kis" összeg amúgy se zavar nagy vizet, nyugodtan lehet nagy összegekkel szórakozni (szerintem) aztán a visszamenőleg dologgal sincs gond mert ha jönne CRS papír aláírni akkor max ott lehet hagyni az adott bankot meg kártyát aláírás nélkül.

Én addig is kihasználom, Még várok skrill és bitpanda vagy hasonlók verifikálásával (egyelőre csak regeltem), hátha lesz új szolgáltató az advcash-nél és új kártya, ha 2 hónap után se lesz semmi infó (addigra gyűlik össze újabb kis összeg) akkor majd verifikálok, ha meg lesz valami akkor úgyis ingyen küldenek új kártyát. Szerencsére advcash-nél még sikerült feltöltenem a kártyát és most hóvégéig még tudok vele shoppingolni, ami meg marad azt csak simán átrakom kártyáról az advcash számlára mert azt még lehet.
#9
Ez már kicsit offtopic, de előzö hozzászólásaimhoz való. Talán megérni új topic-ot nyitni (ha még nincs ilyen) crypto <--> pénz tradelésre...:
Szóval ha esetleg van valaki aki "katás" vagy bejelentet vagy meg tudja oldani a kivétet, és van Paypal-ja, tradelhetnénk: adok rá kis bónuszt, pl $530 ért veszek és küldök ZEC-et (vagy ETH akármit) és $500-t kapok ppalra, ahonnan már könnyebben el tudom költeni és bankszámlára lehívni se kell. Jó lehet annak is aki pl venni nem tud de kereskedni akar és van ppalja, így megoldható a csere. Megéri topicot nyitni neki? Mármint konkrétan crypto-ppal vagy crypto-HUF készpénz csereberére :)
#10
Idézetet írta: Franky2Ster Dátum február 15, 2018, 10:01:00 DÉLUTÁN
Átváltod az altcoinokat Bitcoinba majd beregisztrálsz a localbitcoins.com oldalra majd megadod, hogy PayPalra kéred a coin ellenértékét és ennyi.
Bitcoinnak igen magas mostanában a költsége, akár $20-25 küldeni, más altcoinos ppal csere létezik? (zec/eth)
De tegyük fel nincs más, btc-ből akarom, mennyire megbízható az oldal? ki próbálta már és mennyivel?
#11
Idézetet írta: Til Dátum február 15, 2018, 07:48:12 DÉLUTÁN
Idézetet írta: GepyMiner Dátum február 15, 2018, 07:40:13 DÉLUTÁN
Ppalon átváltom forintba majd leutalom simán számlára. Mást is kapok ppalon (donation-ok) így régóta használom (5-6 éve), nameg sokszor csak elköltöm amazon, ebay stb-n.
Ha van számlaszámod, akkor miért kell közbeiktatni a paypalt? Csomó oldal van ,ahol ki tudod utalni bankszámlára.Az meg mindegy, hogy a honos bank mit lát, mert így is úgy is jövedelemnek látja.
1. pl. coinbase meg a legtöbb az SEPA-val utal, és általában csak EUR-ban lehet
2. PPal direktbe küldi, abban a pénznemben amivel küldöm, és nem SEPA, nincs extra díja megérkezéskor
3. PPalt sok helyen elfogadják (több helyen mint BTC-t nameg olcsóbb is mint a drága jelenlegi BTC díjak ami $20 is lehet) és le lehet vásárolni, BTC-t meg hasonló cryptopénzeket még nem mindenhol. Legalább is amazon ebay stb tudtommal még nem müxik cryptoval.
4. Azért lehet hogy ha 50ezret kapok forintban, az nem csilingel úgy nav-nál mint ha EUR-t kapok 100e+ összegben, és ha el tudom költeni és nem kell lehívni számlára az mégjobb, nem?
#12
Ppalon átváltom forintba majd leutalom simán számlára. Mást is kapok ppalon (donation-ok) így régóta használom (5-6 éve), nameg sokszor csak elköltöm amazon, ebay stb-n.
#13
Amíg advcash meg hasonlók nem működnek, hogy lehet pénzhez jutni Van valami PayPal-ra konvertáló lehetőség?
Volt az anycoindirect.eu amit nagyon régen használtam de kivették a PPal lehetőséget.
Google-vel találtam a bitjuk.com-ot (ETH-PpalUSD) de nem ismerem, próbálta már valaki? Elvileg kamu oldal (scam)
Van bármi más PPalra alakító lehetőség? Kis veszteséggel is mehet, csak lehessen valahogy.
#14
Idézetet írta: Picurka Dátum február 09, 2018, 09:12:12 DÉLUTÁN
Nem tudok regizés után azonosítani Poloniex-en!!!, tökéletesen eljutok addig a pontig mig a webcam-os azonositást kéri, de miután kiválasztom az igazolványt, a böngészőim(Firefox, Chrome, Iexplorer) nem inditják a webkammerát, aztán pár másodperc elteltével kidob a webcam-os kérelemből és írja hogy valami hiba történt és hogy töltsem le az leújabb versio-t a böngészőhöz (Oops.In order for you to complete your verification, your browser needs access to a webcam. If you have a webcam and are still getting this error, please try the latest version of Mozilla Firefox or Google Chrome), majd még 2 probálkozás és le is tiltanak előre 1 órára majd 24 órára :( , probáltam már telefonnal(Galaxy S8), vásároltam külön Webcam-ot (Creative 720 HD 5mpixel) és igy sem sikerül, szerintetek létezik valami extra beállítás a böngészőkben amin én átsíklok?, vagy az a gond, hogy Németországból probálkozok?, teljesen tanácstalan vagyok, kérem ha van valaki köztetek aki jártas ezügyben segítsen ki, előre is köszönöm

Én anno coinbasen próbáltam gagyi 15 éves webkamerával, nem volt elég jó nekik a felbontás, így inkább simán lefotóztam digitális fényképezővel amit kell (kézben a kártya) aztán a képet áttöltöttem számítógépre és egy kamerakép-osztó (split) progival (nálam pl. tört ManyCam van, amit már évek óta használok) simán meg lehet adni, hogy a kamera kép helyett egy adott jpg-t vagy videót játsszon le és azt közvetíti kameraképként. Így szuperéles fullhd képet lehet küldeni, még akkor is, ha nincs is webkamera!
Persze a legtöbb böngészős kameraablak flash-es, amit biztonsági beállításoktól függően először engedélyezni kell: a kamera előnézetében (ha nincs engedélyezve akkor üres vagy egy nagy fekete téglalap mező) jobbklikk , beállítások, 2. fülön engedélyezni kell a flash-nek a kamerához való hozzáférést vagy néha magát a flash plugin-t is. Ilyesmik:






https://www.youtube.com/watch?v=4rdVTsX-NgU
A video első percében megmutatja hogy az amugy kikapcsolt kamera képének helyére hogy lehet egy fotót betölteni, és onnantól fogva minden program a képet látja ha a kamera videóját (stream) kérdezi le. Ehhez persze a forrásnak a webkamera helyett a "ManyCam Virtual Webcam"-ot kell kiválasztani, ami a manycam telepítése után jelenik meg második kameraként (vagy ha nincs cam akkor ez lesz a fő kamera). Erről írhatok bővebben ha kell, illetve torrentezés hiányában megoszthatom a tört manycam-et rar-olva...
#15
Verifikálva vagyok, van vagy $600 a plasztikon meg $70 a virtuálison. Majd kipróbálom, de gondolom szólnának ha nem fog működni.
3 napja Penny-ben fizettem vele gond nélkül meg pin-t változtattam.
Belogoltam, tényleg nem lehet egyelőre kártyára küldeni pénzt. Ám virtuálissal próbáltam vásárolni $30-ért és sikerült, gondolom a plasztik is működik akkor.
Gondolom ami a kártyán van azt már a kártyakibocsátó kezeli, nem advcash-en múlik. És remélve feb1 után megint lehet majd rátölteni.
#16
Amíg lehet rá changer-en crypto-t küldeni és a plasztik kártyával boltban levásárolni vagy ATM-ben pénzt felvenni addig semmi más nem érdekel  8)
#17
Gyors heads-up:
Jan 8-án regeltem AdvCash-re, kreáltam virtuális és plastic usd kártyát, küldtem rá charger-en pénzt (zec-advcash), kértem verifikálást. Verifikálás 3 nap alatt meg volt, a kártya meg 18-án azaz másfél héten belül megérkezett a postaládába! Aktiválás 1 perc alatt megvolt.
#18
Nyáron lesz 1.5 éves a rig (2016 nov-ban kezdtem), majd akkor portalanítok, addig marad a havi 1x tüdőből belefájás... amíg 60C alatt ban a legmelegebb kártya hőfoka addig felesleges, pasztázás meg tényleg felesleges, több év kell ahhoz hgy annyira kiszáradjon vagy elérjen a paszta hogy már nem segít, procit se pasztáztam még újra sose, csak 1x amikor kompletten vettem és nem volt meggyőző a hőfoka, meg amikor 1x procit upgradeltem. De amúgy 4-5 évig mindig jó volt, vidkarik is.
Bordák közé erős fújás, meg kézzel vagy enyhén nedves kendővel a venti lamelláinak letörlése eddig elég volt... inkább a csapággyal volt mindig gond tápnál vidkarinál proci ventinél, hogy elkezdett rezonálni, de ahogy láttam az általam mellékelt videóban (ugyanolyan kártyáim vanak) lehet, hogy ennél a típusnál az is karbantartható (nem golyós hanem sikló csapágyas elvileg).
Gari elvileg számít, jó nem bolygatni, bár ha elromlana valami úgyse tudnának újat adni helyette, sőt hasonló cserekártyát sem a nagy hiány miatt, szóval inkább legyen 1-2 fokkal melegebb mint hogy ne működjön és nem lehet pótolni.
#19
Idézetet írta: Franky2Ster Dátum január 16, 2018, 10:53:57 DÉLELŐTT
Van már ilyen topik!
Csak egy hasonlót találtam, de az is csak a videokártya karbantartás gyakoriságáról szól, és hogy lehet pasztázni meg fújatni, de a hogyanról meg konkrét dolgokról nem. Pl elég gyakori az MSI rx470/480-as rig, könnyű szétszedni őket? Nem mindig elég a kompresszor, és a venti lapátjait se mindig lehet csak simán letörölni.

Ezt a videót találtam a szétcsavarozásról (a lapátok között vannak) és tisztításról (csapágy):
https://www.youtube.com/watch?v=jtK62UPKgdY
#20
Üdv.
Még nem láttam hasonló topic-ot, és mivel már bőven több mint egy éve csákányolok, lassan aktuálissá válik a rig(ek) karbantartása, tisztítása, mert 1 év alatt szépen gyűlik a por tápban és a videokártyák ventilátorain és hűtőbordáin.

Szoftveresen eddig nem sok mindent kellett csinálni:
- Driver ügyileg csak az AMD DAG driver frissítés volt eddig
- Időnként leszedtem új claymore-t de igazából nem nagyon szoktam nézni, régiekkel is ment simán
- A sok .log file-t töröltem mert már alig volt hely az SSD-n, meg mostanában le is tiltom a létrehozásukat
- időnként Afterburner/Teamviewer frissítés, csak hogy ne sírjon

Hardveresen még nem nyúltam hozzá, néha jól belefújtam a ventik közé amitől szép kis por szállt fel. Mintha 3-5 fokkal melegebb lenne minden mint hasonló körülmények között újonnan, a lamellák közt szépen gyűlt por. Egyszer amikor azt hittem, hogy elromlott az egyik rx470 megnéztem hogy lehetne szétszedni de aztán kiderült hogy az egyik sata power kábel ment ki amikor 1 hétre kipróbáltam a dual bányászatot, de végül megoldottam és visszaraktam a kártyát és nem kellett tisztogatni szétszedni.
Ám jó lenne némi infó vagy tutorial a leggyakoribb kártyák szétszedésére és portalanítására. Igazából nem is a kártya típusa hanem a hűtés típusa az érdekes, MSI 2 vagy 3 ventis (windforce) founder stb. kártyák szétszedéséről, csak a hűtőbordák tisztításához, természetesen a hűtőt nem kell eltávolítani, amúgy is csak gond lenne az újrapasztázással. Ha nagyon poros (nálam kiskonyhában van így szerencsére nem sok por megy rá) akkor sokkal melegebb lehet ami a fordulatszámszabályozás miatt gyorsabb ventiket, több zajt és habár sokat nem jelent, nagyobb fogyasztást jelent (ha pl 12-18 venti 1.5-2x gyorsabban forog mint újkorában). hűtőbordákhoz elég egy jó erős tüdő hogy a nagyját kifújjuk, vagy mindenképp kell sűrített levegős fújó? Tápegységhez jobb nem nyúlni ha nem kezdett még el zúgni?

Ötletek karbantartáshoz illetve személyes tapasztalatok jöhetnek ide, illetve ki milyen gyakran végzi és ki mitől teszi függővé... :)