Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 24 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Minimum 650$, a többit majd utána!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.25!

BTC,  nincs azzal baj ha a kék csökkenő irányú ellenállás nem kap szerepet, főleg akkor nem, ha áremelkedést szeretnénk látni. Ennek az emelkedésnek feltétele, a charton is látható rózsaszín ellenállás átlépésre, tehát kilépés a csökkenő irányú háromszögből, viszont itt az a probléma, amit tegnap is említettem,  ha már felfelé kilépünk, akkor az legyen határozott, ne egy olyan, amit például most is látunk. Jelenleg igyekszünk megfelelni a vissza-teszt feltételeinek, azonban ebbe ismét bele lehet látni a vérszegénységet, tehát ha történik is valami felfele irányuló jelentősebb elmozdulás, azt meglepetésként is kezelhetjük.
A kék csökkenő szerepét tekintve ellenállás, továbbra is marad hozzáigazítva a jelenlegi gyertya mozgáshoz és ha most visszatér az ár a háromszögbe, akkor megerősítést is kaphat, de hogy jön e, az a  jelentősebb visszaesés, azt ebből a kilátástalan le-fel mozgásból nehéz kiolvasni.
A chart tetején látható 3 zöld vízszintes vonal, egy ellenállási zónát jelöl, ezen ha most megkezdődne egy emelkedő mozgás, mindenképp át kell lépni, annak elkerülése érdekében, hogy ebből visszafordulva ne teljesüljön, az a lehetőségek között szereplő, ezer dolláros méreteket is elérő következő zuhanás.
Szintén már említettem, hogy ez a rózsaszín csökkenő irányú háromszögnek látszó alakzat, inkább egy gyengén csökkenő ék feltételeinek tesz eleget, amin sajnos nem segít az oldalazó mozgással történő kilépés.
Tehát összefoglalva azt lehet megállapítani, hiába adott a lehetőség mindkét irányba jelentősebb elmozdulás végrehajtani, azt elő is kellene készíteni, legalább a fekete négyzetből történő kilépéssel, ahol egy vissza-teszt még a pozíció nyitási lehetőség gondolatát is előhozhatná!

Napos: nem tudunk megszabadulni az itt kialakult csökkenő háromszög támaszától, ennek legegyszerűbb magyarázata hogy átszeretne lépni rajta a mozgás, de valamiért nem tudja végrehajtani és ahogy látjuk az utóbbi 14 napban erre jó néhány lehetősége volt. Ennek a sikertelenségnek az oka sok minden lehet,  például háromszög ellenállásának ismételt meglátogatása, ehhez azonban vagy a maciknak kell engedni vagy értelemszerűen a bikáknak odacsapni, de ahogy látjuk ezt egyik oldal sem igyekszik meglépni.
Annak ellenére, hogy a háromszög csökkenő irányú, a beérkezés alulról történt, tehát felfelé kellene annak a 650$-os kilépésnek teljesülni, ami ilyen hosszú támaszon történő kínlódás sorozat után meg is valósulhat! Megoldást erre az összezavarodott mozgása nehéz találni, tehát ezeket a kisebb pár száz dolláros elmozdulásokra nincs sok értelme várni, csak utólag kielemezni, vajon miért is történt úgy ahogy. Ezért is várjuk meg amíg letisztázódik a kép, amit elég látványosan jelezni fog, a valamelyik irányba történő jelentős elmozdulás, erre utalnak az egyre kisebb volume oszlopok is! 
Napi elvárás a pozitív irányú lehetőségek fenntartása érdekében, az 50-es mozgóátlag jelenlegi 3,647$-os szintjének átlépése, ennek hiányában vagy csak egy felszúrással, ismét a csökkenés lehetősége erősödik!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a mai napot enyhén pozitív hangulattal kezdték a bikák, ennek minimum felső szintje remélhetőleg a 29588 lesz, amit ha marad a szerény tempójú emelkedés, akkor holnap ideális esetben az 50-es mozgóátlag fölött pihenhet meg a tábor.
Ezt a pihenést viszont már most zavarják a macik, ami annak is köszönhető hogy az utóbbi napokban a bikák által mutatott teljesítmény elég vérszegény, sőt meghátrálás szagú volt. Annak érdekében hogy meg is maradjon ez a jelenleg még a bikák oldalára billenő mérleg nyelve szituáció, már mai napon oda kell hogy tegyék magunkat, különben a macik oldalán, a már most látható mozgolódás egy-két napon belül újra nyitottá teheti a csatát, amely csatához a jelenlegi képet megnézve, a bikák ereje továbbra is elég gyenge.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/5OeX2dQ0/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/d1k0OIkw/

"Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uVfK3cvM/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VzohXagp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/FIDdHp1z/
https://www.tradingview.com/x/a3HPlekY/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/URAOyiSL/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kezdődő szélmalomharc, ismeretlen végeredménnyel!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.26!

BTC,  próbálunk kiugrani a lassan 1 hetes oldalazó mozgásból,  legalábbis erre tesz kísérletet a 9:00 órakor záródó gyertya. A kiugrás elérte a zöld ellenállási zóna alsó szintjét, de rögtön vissza is húzódott, ami jobb esetben az oldalazó sáv tetejére valósít meg egy vissza-tesztet,  tehát ennek a kiugrásnak, csak akkor lesz igazi értelme, ha a folytatás is hasonló lendületes emelkedést mutat, majd végül kilép a zöld ellenállási zónából felfelé.
A tegnapi gondolat, miszerint a rózsaszín alakzat nem egy csökkenő háromszög, hanem egy csökkenő ék, amelyből nem meglepetés irány a felfelé kilépés, ennek mintha igyekezve megfelelni a mozgás.
4 órás nézetben 3,700$ magasságában léphetjük át a 200-as mozgóátlagot, ami az itt órás idősíkon látható zöld ellenállási zónát még nem lépi át, viszont ha sikerülne fölötte is zárni, akkor a 4 órás idősík 200-as mozgóátlagára lehetne végrehajtani egy vissza-tesztet, amelyből újabb lehetőségek kínálkozhatnának fel.
Arra is kell gondolni, mi van ha ez egy bikacsapda, ami akár a zóna átlépését is megvárja, majd visszazuhant az oldalazó sávba, ezen csapda helyzet elkerülése érdekében, mindenképp meg kell várni a zöld zóna átlépését, majd az abból történő vissza-tesztet és minimális örömre csak akkor lesz okunk, ha a vissza-tesztből újra kitud alakulni az emelkedő hullám.
Végére még egy érdekesség, ami szintén a zöld ellenállási zónához kapcsolódik és 4 órás nézetben jól kivehető! Ha megnézzük az utóbbi bő két hét oldalazó mozgásának felső szintjét,  az megegyezik a zöld ellenes zónával, tehát ha sikerülne átlépni a zónát, akkor a következő ellenállási zóna 4,400$ magasságában várná az árat, amelyben például ha a fordított fej-váll elvárásainak megfelelően, jó hangulatba kerülne az ár, akkor ismét az 5k-s magasság kerülhet célkeresztbe.

Napos: a tegnapi körkép címe, "Minimum 650$, a többit majd utána"  ennek a feltételnek nem olyan nehéz megfelelni, ha mindenki ennek érdekében tevékenykedik! Ez a 650$ a kisebb idősíkokon említett 4,400$-os magasságban húzódó ellenállási zóna átlépésére biztosíthat lehetőséget, amely átlépés mindenképp szükséges, mivel ha ezen a zónán fennakad az ár, az a jelenlegi szintekre, sőt mélyebbre is visszaviheti az árat, hacsak az ugyanilyen feladattal rendelkező 3k magasságában húzódó támasz zóna nem cselekszik hasonlóan és pattan róla vissza az ár.
Viszont annak ellenére, ha ez a 650$-os esetleg nagyobb emelkedés megvalósul, ez a jelen szituációban, ismételten nyitva hagy egy olyan kiskaput, amely a hetes idősík 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztelését kihagyja, amit nagy valószínűséggel mindenképp végre kell hajtani, mielőtt az igazán magasra vivő bullrun meg nem kezdődik.
Tehát a jelenlegi pozitív hangulat, ha kiforrja magát és leszünk olyan szerencsések, hogy a hónapból hátralevő pár nap alap, megvalósul a 6,500$-os hónapos gyertya zárás, akkor ott nagy kérdés, hogy a 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt kimaradása esetén, de a hónapos gyertyák által kialakított jó szituációba belekapaszkodva, megkezdődik e a mindenki által várt pozitív szériába átfordulás. Esetleg ahogy a 2015-ös események is mutatták, ez a 6,500$-os magasság, akár fél évre is konzerválhatja az árat, majd év vége előtt jön az a bezuhanás, ami az egész 2017-es évet is végigkísérő korrekciós folyamat lezárása lesz.
A mai gyertyánk egy felszúrással már elcsípte az 50-es mozgóátlagot, amit egyelőre nevezzünk semminek, sikerre egy az 50-es mozgóátlag fölötti zárás vezethet, legalább 3740$-os magasságban, minden más eset a csökkenő irányt erősíti!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák próbálnak kapaszkodni a 29 ezres támaszba,  viszont ennek a kérdésnek végére pontot kellene tenni és határozottan, legalább egy 1000 egységnyi pluszt hozzátenni! A macik mozgása viszont elég aggasztó, mivel miután 21 ezres magasságában padlót fogtak, sikerült összekaparják magukat, most pedig eléggé jól szalad a szekér, amely szekér, ha nem vigyáznak a bikák, el is kerülheti őket! Ennek az akciónak viszont a végén ismételten a maci örülhetnek és sikerélményük akkor lesz, ha újra a 3k-s szint alá kényszerítik az árat.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/tTrvdgMn/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Bbs2su9U/

"Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/cbRf5hXh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XRT7KyqS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/HXnbeLdL/
https://www.tradingview.com/x/wgZXiC1i/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/5pGfIbZZ/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az altok még továbbra sem érdemlik meg a naponkénti rendszeres közbejárást, viszont néha vannak érdekességek. Érdekesség a REP charton van, ahol ugyebár a kék impulzus zárását követően, a 14$-os támaszon még a tavaly szept.10.-én nyitott pozíció 19$ magasságában zárásra került, azzal az indokkal, hogy nagy valószínűséggel a rózsaszín ABC hullámnak megfelelő korrekció következik.
Ahogy látjuk a korrekció megtörtént, nem egészen a rózsaszín elképzelésnek megfelelően, hanem inkább a piros színnel felrajzolt csökkenő impulzussal.
Minket azonban egy dolog érdekel, hogy a 14$-os támaszon újra nyitott a pozíció!  Még a záráskor említettem, hogy ez a pozíció sokkal lejjebb is megnyitásra kerülhet mint a 14$-os támasz, de a Bitcoin remélhetőleg ismételten nem becsapósan,  felfelé elmozdulási szándékra utaló jeleket mutat, ezért sem lehet kihagyni a 14$-ps támaszt, amely igazi sikereket, majd 52$-os magasságban érhet el!
Viszont ha időközben hasonló ígéretes korrekciós visszalépések mutatkoznak, akkor azt hasonló módon fogjuk megjátszani, amíg végül ki nem fórja magát az egész stratégiát átölelő haszon!
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/YJlD2DyL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8M5CKwao/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Néhány 100$-os elmozdulás, nem old meg semmit!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.27!

BTC,  ígéretes kilépési próbálkozás történt tegnap reggel a sáv elhagyására, de végül sikertelen volt a küldetés. Visszatértünk az utóbbi 7 napot meghatározó oldalazásba, amely eléggé kilátástalan és az irányát tekintve, egyelőre meghatározatlan célú folytatást készít elő. Ennek az oldalazó mozgásnak az alsó szintjét már rég látogatta meg az ár, erre most lehetősége nyílik, ha már ilyen konkrétan visszafordult.
Szép hosszú történet ez az oldalazó mozgás, de ennél is hosszabb az elmúlt 17 napra is ráfogható oldalazás, illetve ha idevesszük a napos nézetet, akkor egy bő két hónapos szintén oldalazás összefoglal minden történést!
Az utóbbi 17 nap oldalazását kellene először megoldani,  ami nem egyszerű, mivel egy 5-600$-os elég tág keretek között mozgó oldalazás végére kell pontot tenni. Ennek az alsó szintje a fekete csökkenő támasz, felső szintje  szintén fekete színnel jelzett csökkenő ellenállás.
Viszont még ennél is kisebbre kell venni a játszóteret, ha már órás nézetben vagyunk, ahol az utóbbi 7 nap kisebb kilengésekkel fűszerezett mozgása beszorult a fekete négyzetbe. Ebből a négyzetből, mint látjuk elég könnyen kiszalad az ár, egy felszúrás illetve leszúrás erejéig, de a problémát nem sikerül megoldni. Fekete négyzettől segítséget akkor várhatunk, ha a kilépést követő vissza-tesztből, a megkezdett irányba haladunk tovább, viszont ha ismételten egy tüskével záródik, attól sokat nem várhatunk csak folytatódó oldalazást, sőt ha a beérkezési irányokat nézzük, akkor egy következő leszúrás a rózsaszín támasz környékére mentőöv is lehet, de segítség csak kis mértékben.
A rózsaszín alakzatból csökkenő irányba kilépés, a meglepetés irány és egy nagyon nem várt 500$-os visszaesés lehet a vége, felfelé kilépés esetén ha nem érjük el a fekete ellenállást, sőt ha még előtte a zöld ellenállási zónán nem sikerül határozottan átkeveredni, akkor a probléma továbbra is nyitott!
A kék színnel berajzolt emelkedő ék, ha szerepet kap, akkor ennek kellene a rózsaszín ellenálláson átsegíteni az árat, amelyben ha sikerül még ennél is jobban elnyújtani a mozgást, akkor 3,700$-os magasságából egy kb. 100$-os korrekciót követően, jöhetne a zöld ellenállási zónát átlépő, majd a fekete ellenállásra megérkező hirtelen felugrás.

Napos: lassan itt a hónap vége és a probléma továbbra is nyitott, amely probléma megoldására, még az a 650$-os bármelyik irányba történő elmozdulás sem jelent kiutat!
2,000$-os felfelé történő elmozdulás esetén, tennénk egy minimum pozitív lépést, majd ha sikerülne megtámaszkodni a 4,950$-os támaszon, kaphatnánk egy jó lehetőséget a gödörből kimászására! 
Csökkenő irányba már egy 500$-os elmozdulás esetén, még minimum ugyanekkora visszaeséssel járó újabb problémába csöppennénk bele, ami ha elindít egy még nagyobb lavinát, akkor az 1k-s magasságában fog mindenki nagyon elkeseredni, nekem pedig megnyílik az utolsó 5. beszálló pozíció!
RSI csíkon a 10-ei zuhanást követően is fennmaradt a piros támasz, aminek annyi szerepe lehet, hogy most mint ellenállás, ha átlépésre kerül, akkor talán jelzés értékkel bír,  talán közösen a volume oszlopok fölé húzott ellenállással, ami már nagyon is átszakadás körüli állapotba került, csak még azt nem tudjuk az oszlop színe zöld vagy piros.
A tegnap reggeli kiugrásnak köszönhetően, az 50-es mozgóátlag elérésre került, de nap végére maradt egy felszúrás, ami továbbra is a bikák részéről az erő hiányát mutatja, igaz ehhez a kiugrási visszaveréséhez a macik is odatették magukat.
A mai elvárás, unalomig ismételve is az 50-es mozgóátlag határozott átlépése kellene legyen, ami csak egy apró lépés, de az első lépésnek tökéletesen megtenné!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a 29 ezres támaszba kapaszkodnak a bikák ,  de kezdenek sűrűsödni az események, gondolok itt a mozgóátlagokra, illetve egy piros emelkedő támaszra, ami az ellenállással közösen kezd bezárni egy háromszöget. A bő 17 napos oldalazásra is magyarázat lehet, az itteni csökkenő intenzitás, illetve az hogy a macik oldalán sem igyekeztek, ár szempontjából rontani a helyzeten, javítani pedig miért is lenne érdekük. A short chart gyertyáit megnézve, a mai nap esélyes hogy piros színben fog díszelegni, viszont ha a másik oldal ez nem kerül kihasználásról, akkor a folytatás sem lesz más, mint amit az utóbbi 10 napban látható erősödés mutat, aminek ár szempontjából csökkenés a vége!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/5PGzsSeo/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/TE5gLpML/

"Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/TjRRJNWa/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6wDbAwKg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/LYSbxnGp/
https://www.tradingview.com/x/yjZ2YMnn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/3xL9fL3f/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy újabb unalmas hét vagy itt már szakad a húr?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.28!

BTC,  muszáj volt valami újat vinni a chartra,  mivel a mozgás eléggé érthetetlen a irányokat alakít ki napról-napra, de vannak olyan alakzatok, például a rózsaszín enyhén csökkenő ék vagy az ennél sokkal nagyobb fekete színnel jelölt szintén csökkenő ék, amelyeken belüli mozgás viszonylag követhető.
Egyelőre a rózsaszín éken belüli mozgást kellene megoldani, ami még csak alakul, de máris problémás. A rózsaszín éken belüli, sőt még azt megelőzően is, a kék ívvel felvázolt mozgás követhetőnek tűnik, remélhetőleg ezzel megyünk tovább! Ezen kívül egy piros lefelé mutató ívet is rajzoltam, ha a D pontnál nem sikerül felfelé megindulni, hanem tovább húzva az időt, kijelölésre kerül az E pont, ahol max 1 leszúrás által kb. 3340$ magasságában várnám a fekete támasz érintését.
Nagy valószínűséggel, az általam berajzolt utolsó kék és piros hullám, ennyire nem lesz tökéletes, de ha megnézzük a január 13., sőt a december 24.-ig visszakövethető hasonló kék hullámok sorozatát, akkor az utolsó 3,900$-os magasságot is elérhető kisebb szuper hullám sem lóg ki a sorból.
Ha a 3,340$ környékét elérő piros csökkenő hullám kialakul, ahhoz nagy valószínűséggel a 3,580$ környékéről történő visszafordulás lehet jelzés, amely visszafordulást megelőzően, elképzelhető egy hirtelen emelkedéssel, majd felszúrással végződő mozgás, ami nagyon árulkodó lesz a csökkenő irányú folytatás tekintetében.
Tehát ahogy látjuk, a ma reggeli és hajnali mozgás eléggé hirtelen szándékkal hozta le az árat 3,409$-os szintre, érintve ezzel a rózsaszín támaszt és ha már ilyen hirtelen mozgás kialakult, akkor a végén látható leszúrás, tökéletes fordulási lehetőséget állított remélhetőleg elő. Ez a fordulás akkor lenne a leghatékonyabb, ha hirtelen néhány órán belül megérkeznénk a kiindulási 3,570$-os magasságba, de még olyan friss az élmény, hogy én inkább a chart bal oldalán látható 3,444$-os csúcs kialakítása utáni mozgást várnák, ahol izgalmas pillanatokat okozhat egy kisebb emelkedő csatornában való mozgás, ami egy veszélyes fordított zászló lehetőséggel, az utolsó kék és piros hullámokat rögtön ki is szórhatná a játékból, kialakítva egy új szituációt.

Napos: az órás idősíkra felrajzolt kék hullámokat, sok értelme nincs áthozni ide napos nézetbe,  de mégis egy kis színes, az unalmassá váló 18. napja szenvedő mozgásban. Az utolsó piros csökkenő és kék emelkedő hullámot, még semmi nem támasztja alá, de esélyes ha kialakul valami ebből az oldalazásból kizökkentő mozgás, akkor arra az utolsó szerencsés esetben a kék ívet jelentősen felülmúló emelkedés adja meg a választ,  szerencsétlen folytatást akár már a mai naptól is várhatnánk, de ha a piros csökkenő ívet követő mozgás 3,580$ környéki megerősítéssel kialakul, akkor még jó néhány napig eltudjuk húzni az időt, viszont itt már nehéz lesz pozitívan gondolkodni! 
Tehát a problémát akár már ma is röviden lehetne zárni, ha bedurvulnak az események és valami nagyobb zuhanás következik. Ennek zuhanásnak tökéletes alsó szintje lehet a 3,157$-os december 15.-ei csúcs magasságába történő ismételt leszúrás, tökéletes támasz zónába érkezéssel, majd remélhetőleg visszahúzódással, de a 2,965$-os támasz is örömmel várná az árat.
Viszont még nagyon friss ez a reggeli zuhanás, ami ha a nap további részében visszahúzódik, azzal egyáltalán nem lógna ki az utóbbi 17 nap semminek nevezhető sorozatából,  de mégis a csökkenő mozgás esélye kisebb, ha ezt nem erősít egy jelenleg 200$-os maci gyertya.
A mai naptól annyit várnák,  hogy vagy egy hirtelen csökkenő határozott mozgással zárjuk le ezt a lassan 3 hetes oldalazó mozgást, vagy az órás lehetőségnek megfelelően, töltsük semmittevéssel az egész napot, amit holnap esetleg megkoronázhatunk egy emelkedéssel 3,580$ magasságába, lehetőséget adva a kék hullámnak, a régóta várt felfelé történő elmozdulásra.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a helyzet továbbra is változatlan, kapaszkodunk a 29 ezres szintbe,  ami a mai zuhanás ellenére felélénkült bika mozgást mutat, de az is lehet, ez már csak a zuhanás utalni megvilágosodás.  A bikák szempontjából ezt a szintet mindenképp meg kellene tartani, ami a  január 7.-ei fordulást követően vált veszélyes játékká. Nagy szerencse, hogy ezt a 20 napos gyenge időszakot, csak enyhébb aktivitás növeléssel használták ki a macik, ennek ellenére nem lehet hátradőlni, főleg akkor nem, ha elengedve a 29 ezres szintet gyengének mutatkoznak a bikák.
A macik elég gyengén muzsikáltak tegnap, ki is alakítottak egy szép piros gyertyát,  ami betakarta az előző napi kiugrásszerű emelkedést, ez egyelőre biztató jel a bikák számára, viszont a mai napot elég pozitívan kezdték a macik, amivel még nem tudni hova szeretnének kilyukadni.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/C57QZmGe/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/SzEFqF9w/

Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kIBmTn8p/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6TDMSTHw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/niCmTlSN/
https://www.tradingview.com/x/yjZ2YMnn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/3xL9fL3f/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Robag


Karcsi papa

Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Csökkenő irányú elmozdulás, kezdeti lépései, ismeretlen végeredménnyel!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.29!

BTC,  a tegnapi nap sem eredményezett fordulatot, habár ehhez a leszúrások megvoltak, viszont éjjel ismét csökkenő mozgás kezdődött, ami reggel 9:00 órára kijelölte a 3,353$-os csúcsot. Ettől a csúcstól, ami még nagyon friss és lehet hogy csak egy ideiglenes megálló,  azt várnánk amit tegnap is vártunk a 3409$-os leszúrást követően.
Most záródott a 9 órás gyertya, ami kis híján betakarta az előzőt, ezt kellene megismételni 3,400$ fölötti zárással, ez kisegíthetné az árat, ebből az ismételt szorult szituációból.
A kék hullámok maradnak a charton, igaz ez a 3,353$-os csúcs a csökkenő hullámban módosítást igényel, feltéve hogy ettől az elkövetkező órákban vagy holnap hajnalban egy jelentősebb csökkenő mozgással el nem térünk. Addig talán bízhatunk a felfelé ívelő folytatásban, ami lehet hogy nem lesz olyan meredek mint a felrajzolt, de nem tiltakoznánk hasonló megoldás ellen sem!

Napos: mintha kimozdultunk volna abból a 16 napos oldalazásból csökkenek irányba, amelyiknek igazán sok értelmét egyelőre még nem látjuk, de talán ez a csökkenő mozgás már valami kiutat kezd mutatni. A tegnapi maci gyertya egy nagyjából 200$-os mozgással ijesztgeti a népet, ezt a gyertyát ha a mai napon sikerül teljes mértékben visszakorrigálni, azzal legalább azt elérjük, hogy a további csökkenő mozgást sikerül a bikáknak elhárítani, viszont hogy ennek volt e értelme, azt majd csak a holnapi gyertyától tudjuk meg.
Tehát jelenleg még nem világos, hogy azzal járnánk e jobban ha folytatódna a tegnap elkezdett csökkenő mozgás és egy a támasz zónából történő látványosan visszafordulással folytatnánk, vagy azzal ha a mai nap visszaküzdjük magunkat a tegnapi szintre és azzal a lendülettel próbálunk legalább az általam is jelzett kék ellenállásra eljutni!
A volume oszlopok tetejére húzott ellenállást, a tegnapi maci aktivitással sem törtük át, ami talán egy apró jelzés a nagyobb zuhanás elkerülésére, de ezt akár már a mai napon pótolhatják, viszont érdekes szituációt alakítanak ki egy az ellenállást áttörő zöld volume oszlop, ami az árban is mutatna legalább hegy 2-200$-os kiugrást.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy tegnap sikerült mínusszal zárni,  hogy ez a mínusz csak akkora lett amekkora, a long charton látható aktivitás növekedés is hozzájárult, és ez az aktivitás jelenleg is növekszik. Kell is hogy összekapják magukat a bikák, mivel a macik elég gyors tempóban emelik a tétet,  ami azt jelenti, ha most a bikák átadják a terepet, azzal ismét bedönthetik az árat, viszont ha ezt hasonló aktivitás növelése tudják tartani a bikák, akkor a macik erőfeszítése sem jár sikerrel.
A shorts charton utoljára november közepén mozogtak hasonlóan a macik és ahogy látjuk azt követően elég magasra tolták a mércét, ami árban is 3,000$-os visszaesést eredményezett!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/rQLxvA8J/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/l1Yi155K/

"Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/UwHJwBi6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/0U6BYnwb/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ENyWR93y/
https://www.tradingview.com/x/CCAcneDo/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sWJ6Pql7/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Apró, de egyelőre semmit érő örömök!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.30!

BTC,  úgy tűnik kezd magára találni az ár, legalábbis tegnap a lehetőségekhez képest sikerült a minimumot összehozni. Ezt a minimumot 3,400$ magasságába tűztem ki, az 50-es mozgóátlag környékére, de sikerült ezt a lassabb mozgásnak köszönhetően kicsit feljebb tolni.
A 3,353$-os  csúcsnál jól összegyűltek találkozási pontok, ehhez a csúcshoz került igazításra a rózsaszín támasz is, ami egy csökkenő csatornát kezd kialakítani. Tehát ahogy látjuk, jók a kezdeti lépések, minimum ezt a tempót kellene tartani, hogy kövessük a kék emelkedő ívet.
Apró jelzés, de a kialakult csúcsokra rajzolható egy fordított fej-váll alakzat, amely a ma reggeli mozgásnak köszönhetően aktiválódott, ennek megfelelően ha a 90$-os lehetőséggel él a mozgás, akkor 3,523$-os magasságában megérkezhet a 200-as mozgóátlagra! 
Halványan azért bízunk abban, hogy ezt a 90$-os lehetőséget sikerült túlteljesíteni, legalább a 3,580$-os rózsaszín ellenállás magasságáig. Esetleg ha bedurvulnak az események, örömmel várja az árat 3,900$-os fekete ellenállás. majd pihenésképpen jöhet egy 200$-os korrekció.
A gondolatokkal nagyon elszállni nem érdemes, mivel ezeket a túl jónak látszó lehetőségeket a legkönnyebb egy teljesen ellentétes mozgással porrá zúzni, ezekre már a tavalyi év során is jó néhány példát láthatunk, de az idei év 1 hónapos mozgása is bővelkedik hasonló húzásokban!

Napos: a rosszul induló tegnapi napot, viszonylag jól sikerült zárni, ha az órás fordított fej-váll lehetőséget nevezhetjük sikernek. A további csökkenés elkerülése érdekében, életmentő lehet a fordított fej-váll sikere, de önmagában nem elég, bőven túl kellene teljesíteni, legalább a 3,900$-os magasság elérésével, de hogy az ehhez szükséges 500$ miből fog táplálkozni, az egy nagy kérdés. 
A tavaly december 15.-ei 3,157$-os csúcs, nagyon kelleti magát, ahova elég könnyen leszaladhat az ár, amit talán még frissiben jó volna megvalósítani,  mivel ha most erről a szintről napokig nem tudunk kiszabadulni, akkor azt a 2-300$-os decemberi csúcsra történő visszalépés már nagyon kevés, a határozott fordulat kialakításához. Itt már a 2,965$-os támaszt elérő visszalépésre lenne szükség, de egy brutálisnak is nevezhető kék támaszra története leszúrás 2,700$ környékére, szintén okozhatna meglepetést. A napi elvárás minimum 3,580$-os szint elérése, viszont az időhúzás felesleges, ha ez a szándék, akkor inkább határozottan essünk vissza 3,157$-os szintre!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerencsére nem adták fel a bikák és az előző napi teljesítményt sikerült megismételni. Mai nap szinten tartásához is az előző napokat kellene lemásolni, viszont itt kialakulhat egy olyan 3 gyertyából álló fehér Holló szituáció, ami a január 7.-én kezdődött csökkenő mozgás folytatására is jelzés lehet.
Viszont hogy ár szempontjából is veszélyes e, ez a long charton kialakuló szituáció, az a shorts mozgáson is múlik, ahol egyáltalán nem örömteli amit látunk, mivel 17.-e óta emelkedő széria látható, ami könnyen elszabadulhat felugorva a 30 ezres magasságba.
Ezt a magasságot nagyon el kellene kerülni, mivel ha itt oda teszik magukat a macik, akkor az elég könnyen bedöntheti az árat, tehát a 3000$-os szintről, akár 1,000$ környékére is leköltözhetünk. Az viszont nagy kérdés, hogy ez mennyire hatékony megoldás, annak a bizonyos aljnak a megtalálására, de itt is sok minden függ a mozgás sebességétől, mivel itt egy zuhanás, majd talpra állás, lezavarható órák alatt, tehát aki naponta csak egyszer néz a chartra, annak az életéből kimaradhat néhány izgalmas pillanat!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ec3KVbJi/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/1yxbnjIC/

"Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0N10JqvK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/0U6BYnwb/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/HRpYjDWW/
https://www.tradingview.com/x/CCAcneDo/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sWJ6Pql7/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hosszú útnak, kitartással, lassan is a végére érhetünk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.31!

BTC,  lassan de látszólag magabiztosan haladunk felfelé, követve a kék színnel berajzolt emelkedő ívet,  amely hozzá lett igazítva a legutolsó csúcshoz, de ennek nem is az a szerepe, hogy ezt pontosan kövesse a mozgás. Amit követni kellene, az a fordított fej-váll 91$-os emelkedési lehetőségének megvalósítása. Ez a 91$-os emelkedési lehetőség,  a fekete nyíllal jelzett felszúrásoknál megtorpant, ami azt jelenti, ha nem sikerül a küldetés, akkor ez itt bukott el.
A fej-váll lehetőségnek, minimum a 200-as mozgóátlagra kellene elvinni az árat, de mivel a tempó elég lassú és esetleg ha most beállunk oldalazni, az szépen megölné a bulit.
Szerencsére a longs charton látható aktivitás növelés, bizakodásra adhat okot, viszont áremelkedés szempontjából problémát, a shorts charton szintén megemelkedett érdeklődés jelzi. Tehát hogy merre megyünk tovább, arra jelzés értékkel bírhat a shorts/longs chart valamelyik oldalának gyengülése.
Ha a mozgóátlagok szempontjából nézzük a dolgot, akkor az 50-es mozgóátlagnak most felfelé kellene mozogni, majd egy keresztet bemutatni 3,500$ magasságában, ahol ha megvan a kellő lendület, talán sikerülhet elszaladni a rózsaszín ellenállásra. Lassabb tempó esetén 3,570$ körül lehet a rózsaszín ellenállás érintés, gyorsabb tempó esetén 3,700$ sem lenne egy meglepetés, a 3,900$-os fekete ellenállás eléréséhez, ebben a szituációban már egy nagyobb kiugrásra lenne szükség, okosabbak talán majd a rózsaszín ellenállásnál leszünk!

Napos: a január 28.-ai  csökkenő irányba történő halvány elmozdulás, az is lehet, hogy már annak a 650$-os csökken irányú mozgásnak a kezdeti lépése, amit ilyen tempóban akár egy hétig is elhúzható,  viszont az sem kizárt, hogy ennek a 650$-os csökkenő mozgásnak, már a január 13-14.-ei kicsit hirtelen le-fel mozgásnál ki lett húzva a méregfoga. A felfelé történő 650$-os elmozdulásnak sincs már sok jelentősége, ez nagy részben köszönhető a 28.-ai háromszögből kilépésnek.
Jelenleg egy enyhén csökkenő fekete csatorna vette át az irányítást, amely egy sokkal nagyobb kék szintén csökkenő csatorna felső szintjének közelében mozog, ahonnan remélhetőleg a kék csatornának a támasza irányába nem most kezdünk elindulni. Ennek a kék csatornának a felső szintjét, tehát az ellenállását már 2 alkalommal meglátogatta az ár, most a 3. látogatása is sor kerülhet, ha a kék ívet követné a mozgás, viszont ha az órás idősík mozgását megnézzük, ennek vannak buktatói bőven!  Legnagyobb buktató az lenne, ha a piros csökkenő ív megerősítést kapna, az órás rózsaszín ellenállásról történő visszafordulással, ezzel ismét a 3k-s támasz zóna kaphatná a főszerepet.
A volume oszlopok tetejére huzat ellenállás, tegnap sem került veszélybe, ahogy két nappal előtte a piros oszlop sem veszélyeztette ennek áttörése, úgy tegnap a zöld oszlop is az ellenállás keretein belül maradt, biztosra ennek a jelzését sem vehetjük, de ha valamelyik oldal legyőzi ezt az ellenállást, az elképzelhető hogy hetekre meghatározza az ármozgás irányát.
Az RSI csíkon hagyott támasz, nem csak ottfelejtődött, hanem ahogy látjuk, most mint ellenállás is szerepet kaphat, illetve már kapott is. Abban az esetben, ha az ellenállást a következő emelkedő hullámban áttudnánk törni és erre valahol a 80-as szint magasságában kerül sor, akkor a felső zónába megérkezve, arra számítok, majd kiderül helyesen vagy helytelenül, hogy legalább egy 1000$-os emelkedés tud végrehajtani az ár!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: számomra egyelőre kicsit érthetetlen kategória, mi okozza ezt a mindkét oldalon érzékelhető lassabb emelkedő aktivitást. Ha külön-külön nézzük a két oldalt, akkor mindkettő az életéért küzd, igaz itt a bikáknak nincs sok vesztenivalójuk, mivel igencsak az alján vannak a dolgoknak, a maci viszont már hosszabb időre elbukhatják a dominanciájukat!
Január 7. óta konzerválódtak itt az események, azóta mindkét oldal a saját problémájával van elfoglalva és mindkét oldal igyekszik a jó oldalát mutatni, ami ár szempontjából is érzékelhető bizonytalanságot mutat hetek óta.
Mindkét charton a 30 ezres  szinte egy olyan mérföldkő,  ami alatt/fölött, bunkó/nyerő a dolog, tehát ha jelenlegi nyomást a 30 ezres támaszig tudják tartani a macik, az ő szempontjukból ez nyerő széria lehet,  feltéve hogy a birkák oldalán az utóbbi 4 napban elég látványos aktivitás növekedés mögül nem fogy el az erő.
Viszont mint már sokszor említettem, ennek a két chartnak a mozgása becsapós is lehet, mivel nem tudjuk melyik oldal, milyen bombákat rejteget és ezeket a bombákat, milyen szándékkal aktiválja a megfelelő időpontban vagy árszinten.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/gAwXEhux/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ca8CGRED/

"Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ulqPSFdd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/icjHIUZo/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QC8iHnfD/
https://www.tradingview.com/x/Ep2J5PY0/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HPAinFbt/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A disznók állítólag intelligens állatok, akkor intelligensen túrják fel 6k-ra az árat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.01!

BTC,  ha nem lenne egyre bonyolultabb a dolog, megölne minket az unalom! Muszáj viccesen hozzáállni a dolgokhoz, mivel a komoly rész lassan kihal a mozgásból.
A fekete apró nyíllal jelzett elbizonytalanodásnál, mint utólag kiderült valóban elhalt a fordított fej-váll 200-as mozgóátlagot elérő lehetősége.
A 3.490$-os szintről megkezdődött a korrekció, ami napközben az fibo 0.5 szintről vissza-tesztelt az 50-es mozgóátlagra, ez csökkenő folytatásra utalt, ami tegnap este meg is érkezett és átszúrt a fibo 0.61 szinten.  Ennek a leszúrásnak szintén jelzés értékkel kellene bírni, tehát ennek megfelelően vissza-erősödni legalább a fibo 0.38 szintre és nem fennakadni az 50-es mozgóátlagon, majd ha sikerül ezen is átgyalogolni, annak szintén jelzés értékkel kellene bírni, és megpróbálhatunk a 3490$-os kiindulópontra visszamászni.
Gondolom világos, hogy ez a 3.490$ és a 3.570$ is nagyon minimum teljesítmény, főleg ha a D pontból történő visszafordulással a 3,330$ környéki támasz érintések felé haladunk tovább.
A kék emelkedő íven ismét változtatni kellett, viszont ha ez volt az utolsó változtatás, ez azt jelenti sikeresen elértünk minimum a rózsaszín ellenállásig. A piros csökkenő íven is változtattam, igaz ezt az ívet még semmi konkrét csúcs nem támasztja alá, ennek az ívnek, akkor lehet létjogosultsága, ha az ehhez szükséges csúcsot, valahol 3,570$ magasságában megkapja.

Napos: az a fekete csökkenő támasz, amelyen a kék csökkenő ívekre megpihennek, az tulajdonképpen a tavaly decemberi fordított fej-váll alakzatnak a meghosszabbított nyak vonala, amelynek a kék nyíllal jelzett 5k-s támasz zónába történő erősödés kellett volna megvalósítani.
Abban az esetben, ha ez a fekete támasz átszakad és ez nem az utóbbi időben megszokott halvány pár százas dolláros, napokig elhúzott csökkenő mozgással érkezik meg a sárga támasz környékére, esetleg a kék támaszra, ami a csökkenő csatornát tudná megerősíteni,  akkor továbbra sem számíthatunk pozitív folytatásra, kivéve ha ez  egy váratlan jelen pillanatban megmagyarázhatatlan ok miatt történik.
A 3,157$-os december 15.-ei csúcs magasságában történő pihenő, szintén nem segít rajtunk, mivel ezt már dupla aljként nem nagyon vehetjük figyelembe, ahhoz már túl messze van egymástól a két csúcs!  Azonban ha mégis itt ebben a magasságban kialakul egy támasz, az kialakít egy olyan csökkenő háromszöget, ami egy 1,100$-os csökkenő irányú jelzést ad.
Ezen 1,100$-os csökkenő  irányú jelzés kialakulása esetén, a 2,965$-os támasz már nem segítség, ami ennek a csökkenő mozgásnak a teljes kialakulását megakadályozhatná, az talán a még meg nem erősített kék támasz!
Lesz itt egy érdekes február 5.-ei nap, ami a kínai disznó év kezdetét jelzi,  ennek most azért van jelentősége, mivel visszamenőleg az utóbbi években, ezeken a  évfordulókon, szinte mindig erősödéssel reagált az ár, tehát miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen. Mivel az év kezdetét megelőzően, már erősödő mozgást kellene lássunk, annak már az elkövetkezendő napokban nyoma kell hogy legyen, viszont az emelkedés elmaradása is jelzés értékkel bír, például arra hogy még egy ideig ne számítsunk erősödésre!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: még nem tudni hova lyukadunk ki ezzel az apró fordulattal, de a macik pozíciói jelenleg csökkennek, a bikák annak ellenére, hogy tegnap sok mindent nem tettek hozzá, a jelenlegi mozgásuk továbbra is emelkedést mutat. Tehát a jelenlegi kép szerint a macik feladni látszanak, de ezt még ne kiabáljuk el, viszont ha a nap zárása vagy a holnapi kép továbbra is divergenciát(eltérést) mutat a két chart között, ott már indokolt lehet a pozitív gondolkodás!  Itt is visszatérhetünk a kínai újév kezdetére, ami szintén alátámaszthatná,  ezen két chart közötti ellentétes mozgás fenntartását.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/EKz6aDqt/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Cde1Lrjh/

"Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VCqlLeo3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hBD9TBSd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/30p9BGyR/
https://www.tradingview.com/x/oWeAV9AF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cROhACBY/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Keressük a helyes irányt, de egyelőre nem találjuk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.02!

BTC,  a tüske mindkét irányba a lendület megtörlésére egy jelzés, ez a jelzés megvolt tegnap is, mikor a felfelé mozgás átugrotta az 50-es mozgóátlagot, majd ennek a végén 5-7 látványos felszúrás is megszámolható. Mielőtt elérésre került volna a 200-as mozgóátlag, vissza is fordult az ár és 2 leszúrással az 50-es mozgóátlagra, meg is adta azt a jelzést, illetve az utolsó gyertya, amely még alakul, szintén arra utal, itt is kialakulhat egy fordulat.
Ez a fordulattal sokkal lejjebb történhet meg, mint azt már két-három nappal ezelőtt meg kell volna valósítani, tehát átlépheti a 200-as mozgóátlagot és ha megvan a kellő lendület, akkor talán ezzel 3,560$ magasságában a rózsaszín ellenállást is elérhetjük és ha itt is jelentkeznek a felszúrások, akkor a korrekcióra fel is készülhetünk, ami talán a 200-as mozgóátlagra hajt végre egy vissza-tesztet!
Tehát ha a jelenlegi szintről sikerül felfelé elmozdulni, akkor a kék ívet követve, a rózsaszín ellenállást sikerülhet elérni, esetleg tovább is haladni, de itt már egy kiugrásszerű emelkedésre lehet esély! Illetve arra is fel kell készülni, ha ez a kék ív most további csökkenéssel megtörik, akkor megtörik az a lassan másfél hónapos, ezekkel a csökkenő/emelkedő ívekkel követhető mozgás is, amelynek következtében 3k alatti szintekkel nézhetünk szembe!

Napos: nagyjából február 5. a kínai disznó év kezdetére elfogynak a volume oszlopok és mivel ezek már bő 20 napja alig mutatnak életjelet, itt lenne az ideje egy nagyobb kiugrásnak, ami remélhetőleg az árat is megindítja valamelyik irányba. Nagyjából 2,000$-os elmozdulást várnék, ami bezuhanás esetén egy-két nap alatt zajló folyamat elképzelhető, emelkedésnél egy ilyen hirtelen kiugrás, szinte kötelező korrekciós visszalépést hoz magával, viszont kitartó 2-300$-os naponkénti tét neveléssel, összemuzsikálható szintén egy 2,000$-os felfelé elmozdulás, aminek csak apró korrekciós igényei lehetnek! Tehát jelenleg arra várunk, melyik irányba történik meg az első jelentősebb elmozdulás, ami végül beindítja a lavinát!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: maradt a divergencia a két chart mozgása között,  tehát a bikák tudták tartani az előző 4-5 napban kialakult emelkedést, ezzel szemben a macik a két nappal ezelőtti visszafordulás követően csökkenő irányba folytatták és jelenleg is folytatják a megkezdett mozgást.
Mindkét chartra fekete támaszt illetve ellenállást húztam be,  ezek közül talán a longs chart ellenállásainak átlépése adna biztosabb jelzést, ár szempontjából pozitív elmozdulásra, amit csak megerősíteni tudna a shorts támaszainak letörése!
Első ránézésre a shorts pozíciók vannak nagyobb bajban, de ez a jelenlegi 25 ezres  sávból még mindig uralják a helyzetet, viszont feldobnak olyan magas labdákat, amelyek ha nem lesznek leütve, a jelenlegi 3,500$-os árszintről sem tudunk felfelé elmozdulni.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/YsJCgBa7/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/Eu5xRMVy/

"Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/69c3IBz7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/MNvRdSc7/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/G0d65BZV/
https://www.tradingview.com/x/7uTrydS0/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dP6Li6Pp/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hullik a  forgács, izzik a fűrész, de a kiút megtalálásához, kellene egy bűvész!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.03!

BTC,  ismét beszorultunk valamibe, a kivezető utat viszont nem találjuk. Pedig jel volt most is és volt január végén is, ami elég világos útirányt tűzött ki, de ahogy a január végi fordított fej-váll is csak részsikert volt, úgy egy tegnap bezáródó emelkedő háromszögből a megfelelő határozottsággal kilépést követően szintén elhalt a buli, ami szinte pontosan ugyanolyan formában történt, ahogy a január végi lehetőségnél.
Ez a sok kínlódás, sajnos a piros csökkenő irányba mutató ívet erősíti, és az elhalt háromszögből kilépés elképzelhető, hogy kijelölte azt a csúcsot, ami életre keltette ezt a csökkenő ívet. A csökkenő mozgás gyorsan megerősítést kaphat, a világoskék 3,444$-os szintre behúzott támasz áttörlésével, majd ez még erősebbé válik a 3,397$-os támasz elesését követően.
A rózsaszín ellenállás elérés szintje, sokadjára módosult, ez jelenleg 3,550$ magasságában lenne elérhető, viszont ha ez a jelenlegi csökkenő irányú mozgás átlépked a világoskék támaszokon, akkor ezen ismételten változtatni kell, de az is lehet hogy a tegnapi sikertelen kísérlet már az utolsó lehetőség volt.
Tehát végkövetkeztetésként azt szűrhetjük le, hogy nagyon résen vannak a macik és a minimális bikák általi kiugrási kísérleteket azonnal visszaverik!

Napos: szerencsére bonyolódik a helyzet, különbem azt a keveset nehéz lenne összefoglalni, ami mostanában történik!
A fő történés egy nagy semmi, azon belül egy oldalazó mozgás, ami nagy áttekintésben tavaly November vége óta tartja fogságban az árat, ez egy elég széles 1300$-os sáv! Ebből kellene kimozdulni utána lehetnénk okosabbak!
A tisztánlátásban. egy a Január 11.-én kezdődő 3-400$-os szintén oldalazásba beszorult mozgás akadályozza az árat, amíg ez a Gordiuszi csomó nincs megoldva, addig sajnos sötétben tapogatózunk, de ha megszületik a megoldás, akkor még mindig ott az 1300$-os sáv, amelynek elég közel tartózkodunk az alsó szintjéhez. Ezt az alsó szintet a 3,157$-os fibo 0 szint jelzi, és ahogy már néhány nappal ezelőtt bejelöltem, ha erről a szintről fordul vissza az ár, akkor megerősítést kaphat egy 1,100$-os csökkenő háromszög.
Napok óta emlegetem a kínai disznó év kezdetét, aminek csak abból a szempontból van jelentősége, hogy az elmúlt években, már a forduló napot megelőzően, illetve utána erősödéssel reagált az ár! Ennek az utóbbi 4-5 napban már minimális jele mutatkozik, amire a mai nap idáig eltelt néhány órája igyekszik rácáfolni, de nap végéig még lehet javítani.
Tehát a disznóknak köszönhető pozitív hangulatban bízva, reménykedünk abban, hogy ez a disznó sokkal élénkebb mozgásra képes  ingerelni az árat, és ha a kivezető utat nem is tudja megmutatni, de legalább okoznak néhány pozitív pillanatot!
A volme oszlopot tetejére húzott támasz, tegnap sem került veszélybe, viszont bizakodásra adhat okot, az RSI csíkon hagyott, jelen pillanatban az ellenállás szerepét betöltő vonal átlépése, amely átlépést megelőzően, ha az ár letudna szúrni a 3k-s támasz zónába, majd egy hirtelen fordulattal (ez a hirtelen fordulat, napokban értendő) felfelé kezdene el mozogni, aminek köszönhetően áttörné az RSI csíkon látható ellenállást, akkor ismét lehetőség nyílna 1-2 ezer dolláros felé történő elmozdulásra!
A lehetőségeket sokféle képen ragozhatjuk, de az csak addig lehetőség, amíg erre a charton látható mozgás rá nem erősít, ami, ha nem a mi elképzeléseinek megfelelően alakult, akkor jöhet az Újratervezés, de ahol vágják a fát, ott hullik a forgács!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton két sárga szint jelzi melyik alatt kezdődhetnek problémák,  illetve melyik közelsége okozhat vidámabb napokat. Tehát bikák szempontjából probléma a 29 ezres szint alatt kezdődhet, de hogy ezt elkerüljük, kellene a fekete színnel behúzott alsó ellenállás, már a mai napon történő átlépése, majd ezt megismételni a következővel!
Short charttal ugyanez a helyzet, csak fordítva kell gondolkodni, de a macik szempontjából a 21 ezres, ugyanolyan problémákat okozhat, mint a bikáknál a 29 ezres szint!
Ár szempontjából visszaesés a short chart 30 ezer magasságában már érzékelhető lehet, majd ha itt tovább tudják fokozni az aktivitást, akkor a 40 ezer szint felé közeledve,   egy-két ezer dolláros árcsökkenésben már jócskán benne lehetünk.
Ezért nagyon nem mindegy, a két chart egymással szembeni mozgása hogy alakul, viszont amíg a bikák aktivitása, a jelenleginél nem kerül kicsivel feljebb, vagy a bikák nem szorulnak be a 21 ezres szint alá, esetleg 30 fölé, addig ár szempontjából marad ez a kilátástalan oldalazás!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/h1G4cl6D/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/h2zdd6n3/

"Hetes gyertya, ez utóbbi két hónap iránykeresése, hetes idősíkon is megerősítette az oldalazó mozgást, de ha végre történik egy jelentős elmozdulás, azt nagyon is észre fogjuk venni, mivel az elmozdulás mértéke, ezer dollárokat is elérhet!
Felfelé legalább egy 3,000$-os elmozdulásra lenne szükség, a pozitív irányú folytatás jelzésére, csökkenő irányba már az 1,000$ is eléggé problémás, de az 1,160$-os támaszig 2,000$-os elmozdulásra is van lehetőség, aminek nagyon nem örülnénk, de mivel ez nem kívánságműsor, el kell fogadjuk ha ez az irány.
Nagyon unalmas hetünk lesz, ha az utolsó gyertya a 200-as mozgóátlagra zárással, 3,000$ magasságában hajt végre egy vissza-tesztet. Ez a vissza-teszt 2015-ben is fordulópont volt és azt követően kezdődött meg egy, két éves emelkedő folyamat, ami 2017 decemberében ért a csúcsra! Viszont a 2015-ös vissza-tesztet követően, ahol még nagyon friss élmény volt a 200-as mozgóátlag, az utóbbi hetekben kisebb idősíkokon megszokott nagyobb tüske alakult ki, amelyből  5 héttel később tért magához az akkori ár. Egy ilyen 5 hét a jelenlegi mozgásban, főleg a mögöttünk hagyott két hónapos kábulat után, eléggé elképzelhetetlen, de nagyon érdekes, hogy az akkori és a mostani mozgás között, milyen nagy a hasonlóság, érdeklődéssel figyeljék hova lyukadunk ki."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xfsmj6bq/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hA3cTUUO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/88P2iFbP/
https://www.tradingview.com/x/tSPnneEG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/m81fRZ7E/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Csak 6-os dobással léphetünk tovább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.04!

BTC,  a 3,444$-os támasz sajnos elesett, de csak abból a szempontból sajnos, hogy a tegnap délután nyitott kisebb pozíció kiütésre került. Ez a kiütés, mint utólag kiderült csak egy kisebb medvecsapda volt, majd szépen vissza is kúsztunk a 3,670$-os szintre. 
Ez a szép kirándulással, tulajdonképpen a semmivel volt egyenlő, de legalább a két mozgóátlagot egymásra talált,  ami talán segíti a helyzet megoldását. Viszont hogy ez a megoldás, jó vagy rossz végeredménnyel zárul, azt egyelőre megtippelni is nehéz, de ameddig a 3,397$-os támasz tartja magát, addig még az utóbbi egy hét tekintetében, emelkedő trendről beszélhetünk.
Ezt kellőképpen megtudnánk erősíteni, a 3.-ai  kiugrásnál keletkezett 3,517$-os csúcs átlépésével, amit ha sikerülne végrehajtani, azzal végre megérkeznénk a rózsaszín ellenállásra. Ez a megérkezés akár már egy következő zuhanást is előkészíthet, feltéve hogy a rózsaszín csökkenő csatornán belül az E érintési pont kialakítása érdekében 250$-os csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét.  Ezt a csökkenést könnyen el lehet kerülni, azzal ha a rózsaszín ellenállást határozott mozgással átlépjük, esetleg fennakadunk rajta és egy kisebb korrekciót követően, az újbóli emelkedés nem csak vissza-tesztel hajt végre az ellenállásra, hanem kicsit megkésve átgyalogol rajta, ennél utóbbi megoldásnál viszont már a szerencsefaktornak is nagyobbnak kell lenni!
Abban az esetben, ha a jelenlegi mozgás nem tud kibontakozni és megkezdődik a csökkenő mozgás, majd eléri a fekete támaszt, ott már nem sok mindenbe lehet kapaszkodni. Sőt itt már egy szerencsés megoldás, ha a nagyobb idősíkokon látható 3k-s támasz zónába történő hirtelen megérkezéssel, esetleg kialakul egy hasonló medvecsapda, mint ami a tegnapi lehetőséget is keresztbe húzta!

Napos: ha a volume oszlopokra hagyatkozzunk, akkor a mai, esetleg a holnapi oszlopnak át kell törni a piros ellenállást, viszont ha ebből is hiányzik a határozottság, azzal sok mindent kezdeni nem tudunk, jelzés értéke egyenlő a nullával.
Ha sikerül kialakítani egy nagyobb volume oszlopot, az még egyáltalán nem garancia arra, hogy az ár is elmozdul valamelyik irányba, de a napos gyertya és egy nagyobb volume oszlop közösen már bírhat jelzés értékkel.
Emelkedő irányú jelzés, a nagyobb volume oszlop(színétől függetlenül), amihez csatlakozik egy minél nagyobb leszúrással rendelkező gyertya, de egy hirtelen záródó maci gyertya is jelezheti azt a szituációt, hogy ellövésre került az összes puskapor. Hasonlóan nem jó megoldás, ha egy felszúrást kialakító vagy hirtelen záródó megoldást választja a mozgás.
Sajnos a csökkenő irányú megoldáshoz állunk közelebb, a 3,157$-os december 15.-ei csúcs okán, ezen javítani csak a 4,400$-os ellenállási zóna átlépésével tudnánk.
És hogy a mai napon se maradjon ki a kínai disznó év kezdetének megemlítése,  az előbb említett 4,400$-os ellenállási zóna eléréséhez szükséges minimum 1000$-os ösvényt, ezeknek a kínai disznóknak kellene kitúrni,, amit remélhetőleg nem egyéves időtávban fognak végrehajtani.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart 5 napos pozitív szériája, elsején megszakadt,  az utóbbi két napban ezt nem sikerül kiheverni és a mai gyertya sem erre utal egyelőre. Nagy gondot ez a csökkenő mozgás még nem okoz, köszönhetően talán a hétvége nyugodtabb hangulatnak, de ideje lenne már a fekete ellenállás átlépésével, kijavítani ezt a néhány napos hibát!
A macik tegnapi mozgásra pozitívra sikeredett, de javítani mégsem tudták az előző 3 nap rossz teljesítményén!  Itt a shorts charton ellenkező mozgást kell bemutatni a maciknak, annak érdekében hogy az ár megpróbáljon felfelé elmozdulni.
Tehát ha a macik aktivitás benéz a fekete támaszok alá, és ezzel szemben a bikák, a szintén fekete ellenállások fölé tudnak lépkedni, az egy pozitív előjelű dolog, remélhetőleg erre az ár is megfelelőképpen reagál!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ycbrxYZV/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/bT8wCf2Y/

Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/n7H2G4f2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/LPNzXE3g/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/CsPD4xNF/
https://www.tradingview.com/x/tSPnneEG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8DsWJqIV/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A fekete négyzet és ami mögötte van!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.05!

BTC,  folytatódik a szappanopera, láthatólag ugyanazokkal a szereplőkkel. Ennek a szappanoperának a címe,  Fekete négyzet, de hogy a sorozat vége, a változatosság kedvéért Happy End lesz e, azt talán még a forgatókönyvben se írták bele.
Egyszerűen annyi történt, hogy az előző oldalazást megjelenítő fekete négyzetet lemásoltam, majd módosítás nélkül a jelenlegi szituációra illesztettem, és ahogy látjuk tökéletesen beleillik a képbe. Tehát ebből az oldalazást megjelenítő nézetből kellene lássunk valamelyik irányba egy kilépést, majd vissza-tesztet a fekete négyzetre, ami ha sikeres, akkor a megkezdett irányba folytathatjuk tovább!
Nagy kérdés, hogy az irány emelkedéssel vagy csökkenéssel folytatódó mozgást jelent, viszont a lényegen, ha ez nem egy akár 1000$-os elmozdulást eredményező történet, akkor ismételten nevezhetjük semminek, a mögöttünk hagyott napok, hetek mozgását. 
Felfelé elmozdulás esetén, tehát ha kilépünk felfelé a négyzetből, ott egy nyúlfarknyi rózsaszín ellenállást elérő kilépés, csak egy gyenge próbálkozás,  sőt ha csak egy felszúrás sikerül elérni,  az is egy gyenge teljesítmény és inkább a csökkenő mozgás megkezdésére utalhat!  Mivel ilyen közel van a rózsaszín ellenállás és a fekete négyzet felső szintje, itt egy határozott kilépés után, ami nagyjából 3,550-3,575$-os szintek elérését jelentheti, arról kell lássunk egy vissza-tesztet, a lassan egy szintre kerülő, fekete négyzet felső szintjére és a rózsaszín ellenállásra! Ezt követően, ha határozottan sikerül a kilépés után elért szint magasságát is átlépni, ott talán már rálépünk arra egyenes útra, ami minimum a zöld színnel látható ellenállási zóna fölé viszi el az árat! Viszont ebben az  ellenállási zónában a megtorpanás legkisebb jelére is, rögtön csökkenéssel reagálhat az ár!
A fekete négyzetből egy csökkenő irányú kilépés, nem jelent nagy örömet, de ha már megtörténik, akkor annak legyen határozott mozgású végeredménye, ami a végén egy nagyobb lesszúrással kínálja fel a fordulat lehetőségét, valahonnan a 3k magasságában húzódó támasz zónából!

Napos: kezdjük azzal mint tegnap, méghozzá a volume oszlopok főleg az utóbbi 3 hétben bemutatott alacsony teljesítménye okán kialakult szituációval! De ennek az utóbbi 3 hétben látható alacsony teljesítménynek, sok köze nincs az utóbbi 2 hónap teljes bizonytalanságot mutató mozgásához, főleg úgy, hogy ehhez még apró gyertyák is társulnak.
A volume oszlopok tetejére húzott ellenállás, azt mutatja hogy a mai napon már nincs helye új oszlopnak, tehát itt végre kiderülhet, van e jelentősége ezeknek a csökkenő oszlopotoknak, vagy itt már annyira szétesett a mozgás, hogy az oszlopok változatlanul alacsonyan maradnak, mintha semmi sem történt volna!
RSI  csík sem akarja megmutatni az igazságot, mert az a piros, jelen szerepe szerinti ellenállás, megfogni látszik az emelkedő mozgást. Ebben a szituációban, csak egy hirtelen áremelkedés tudná ezt az ellenállást áttörni,  ami utána ha sikerül a felső zónában tartani az aktivitást, főleg az ellenállás fölött, addig van lehetősége az árnak, valami eredményes 4-5k-s szintet elérő emelkedést bemutatni!
A tegnapi gyertyát eltakarja a kék és piros ív, de mivel jelentősége nincs ezért lényegtelen információ, viszont ha értelme lesz, azt úgyis egy nagyobb gyertya jelezni fogja. 
A kék csökkenő csatornának, csak mint lehetőség van továbbra is szerepe, ez a szerep könnyen letisztázódhatna, ha a zöld háromszögből felfelé, tehát a kék ellenállást átlépő mozgással kihúznánk, ennek a csökkenő csatorna lehetőségnek a méregfogát.
Lehet hogy kívülről úgy tűnik, csak mint vak ember a napsütésben, tapogatózunk a lehetőségek után, amiben lehet igazság, de nem tesszük fölöslegesen, mert ha csak a csodára várva, pillantanánk rá naponta a chartra és a temetési költségekre gyűjtjük az aprópénzt, azzal csak a saját hangulatunkat rontjuk. Tehát ha rosszul érezzük magunkat, akkor inkább hagyjuk az egészet a fenébe, vagy a tavalyi év során összegyűjtött aprópénz egy részét, bízva a fejlődésben, betesszük pozícióba a 3k-s szintnél, a maradékot pedig beállítjuk vételi megbízásra 1,200$ környékére és amíg nem látjuk a hírekben hogy a 10k-s szintet súrolja az ár, addig a környékére sem nézünk!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi bika gyertya sem lett túl fényes, sőt ha a színét nézzük akkor elég sötét! A dolgon javítani már nem lehet, viszont ez a három egymás utáni piros gyertya, más néven 3 fekete holló gyertyakombináció, remélhetőleg nem becsapósan,  de a további emelkedő aktivitásnak is lehet az előjele.
Ez egyelőre azért látszik biztosnak, mert ezt a 3 gyertyát megelőző 5 gyertya, elég konkrét emelkedő trendnek megfelelő mozgást mutatott be, ami  ilyen esetekben, legalábbis ha normál charton alakul ki, az további emelkedéshez szokott vezetni!
A bika charts emelkedő  mozgását megerősítendő lehetőség egyelőre nem díszíti a shorts chartot, de mint látjuk  magabiztos aktivitás növekedésre utaló jelzések sincsenek. Az utolsó két nap gyertyája pedig csak a bizonytalanságot növeli, ezért talán kis mértékben, de mégis lehet valami realitása a longs chart tovább erősödő mozgásának. 
Viszont az is jelzés értékkel bírhat, ha a bikák egyelőre még kivárnak, legalábbis addig, amíg a macik a fekete támaszokon csökkenő irányba át nem lépkednek, és ezt vehetnék a bikák zöld jelzésnek!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ho9vVpbL/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/RVnGfmYz/

"Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/QRaq0gvD/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/gyamD7oR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/aUs4KcGP/
https://www.tradingview.com/x/LKYdkrJs/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8DsWJqIV/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lusta disznók!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.06!

BTC,  keleti barátaink felébredtek, majd hogy ki ne jöjjenek a gyakorlatból, nyomtak egy eladást, ami 60$-os hirtelen visszaesést jelentett. Azon már meg sem lepődünk, hogy ez a durvának látszó, de egyelőre jelentőséggel nem bíró visszaesés, nem lépte át az oldalazó mozgás kereteit. Viszont ez a 60$-os visszaesés, lehet egy 3 lépcsős csökkenő mozgás kezdeti lépése, amit követhet egy a 3,320$-os fekete ellenállásra visszalépő újabb csomag, majd végül a rózsaszín ellenállás, esetleg alatta a támasz zóna!
Erre a visszaesésre, választ kapunk a fekete négyzetből kilépést követően, viszont amíg ez nem történik meg, addig bízhatunk Bart Simpson esetleges jelenlétében, amit szintén  a keleti barátaink rajzolhatunk rá a chartra, a reggeli kávé hatása alatt!
Tehát ha visszarántódik az ár a kiindulási 3,470$ környékére, amely lendület következtében a 3,510$-os rózsaszín ellenállás elérését is megvalósíthatja a mozgás. Ennél a pontnál jöhetnek az izgalmas dolgok, mivel ha nem sikerül ezt az ellenállást határozottan átlépni, akkor kezdhetünk barátkozni a rózsaszín csatorna alsó szintjének, nagyjából a 3,250$-os  magasságban történő meglátogatásával! 
Viszont azt is meg kell említeni, ha már ilyen 3 lépcsőfokos csökkenés kezdetét venné, ott a 3. lépcsőfok alját, jóleső módon megnyomhatná egy nagyobb leszúrás, aminek jobb alsó szintje, mint a támasz zóna nem is lehet!

Napos: a mai gyertya eddig látható formája, nagyon  a fekete támasz irányába kacsintgat,  amit szerintem meg is valósít, ha a zöld háromszögből kilép!  Csökkenő mozgás abból a szempontból rossz, hogy megszakadhat az a kék le-fel ívelő vonalakkal rajzolt sorozat, amely a következő elmozdulással pontot tehet, a hetek óta formálódó érthetetlen oldalazó mozgásra.
Ez nem jó hír, mivel a következő kék ívet, felfelé kellett volna megrajzoljuk, ahol bízhatunk volna, talán a kék ellenállást is elérő nagyobb elmozdulásban!
Benne vagyunk a kínai disznó évében, de egyelőre nem úgy néz ki, hogy az előző évekhez hasonlóan, kisebb erősödéssel járul hozzá a hangulat fokozásához. Tehát egyelőre se a hókusz-pókusz nem segít, se a charton formálódó alakzatok, nem tesznek minket okosabbá!
Viszont számomra, a tegnapi kisebb visszaesésnél is bizonyítást nyert, hogy a sokadjára megjelenő kezdő lökés, ami kijelöli majd a változás felé vezető utat, az keletről fog érkezni, persze ehhez kell a Nyugati, főleg az amerikai támogatás, ebben talál főszerepet a tegnapi Facebook poszt alatt is megemlített, a múltbéli történésekből kiindulva, az S&P 500 esetleges talpra állása, majd egy újabb fél éves szárnyalása is nagy segítség lehet! Viszont ez is érdekes szituációt szülhet, ha a Bitcoin mint menekülő útvonalat használva, egy amerikai rossz hangulat esetén, ami még az sokadjára halogatott BAKKT, ETF körül időhúzásokra is magyarázatot adva, kezdünk kimászni a gödörből!
A mai gyertya tekintetében nagy elvárás nincs, mindegy hogy egy nagyobb maci gyertyával megindulok a fekete támasz irányába, vagy egy nagyobb bika gyertyával, megtámadjuk ismét az 50-es mozgóátlagot, mivel a lényeges dolgok, amúgy is csak a kék ellenállás fölött, esetleg a 3,157$-os decemberi negatív csúcs ismételt meglátogatása közelében történhet!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: semmi változást nem hozott, a longs chart 3 fekete hollója, sőt az eredmény egy olyan utoljára 2018 novemberében jelentkező bizonytalan gyertya, ami tökéletesen beleillik az utóbbi hetes, ár szempontjából semmitérő mozgásába!  De még ne temessük el ezt a 3 fekete holló,  szintén a tegnapi doji gyertyából kiindulva, mert itt most mindkét irány egyenlő esélyekkel indul!  Tehát egy mai zöld színű gyertya, ami esetleg betakarná az előző napok piros gyertyáit, de legalább az utolsót, azt még hozzákapcsolhatnánk a 3 fekete holló gyertyakombinációhoz, majd ebben bízva várnánk az alsó fekete ellenállás átlépését! 
A macik továbbra sem zavarnak bele, a bikák kockáztatós  időhúzó napjaiba, sőt ahogy látjuk itt már megérkeztünk az első támaszra,  tehát a dolgok jó irányba alakítása érdekében, a macik már kicsit többet tettek, mint a bikák, ez is arra mutat rá, hogy a bikáknak a mai napon meg kell támadni az alsó ellenállást, ezzel mutatni, hogy a szándék megvan, csak az önbizalom és ez akaraterő hiányzik.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/mSkpmsHe/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/UT36rdm0/

"Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/frxPUoi0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fbv7Ag8J/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6zMGZNtQ/
https://www.tradingview.com/x/NBhWw2Ii/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/AFNSYLhJ/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Fehér bottal magabiztosan!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.07!

BTC, továbbra is fehér bottal közlekedünk a charton, viszont szerencsére egyenes az út, tehát az oldalazásból nem nagyon zökkenünk ki!
Egy vakvágány lehet, amit a piros csökkenő csatorna testesíthet meg, de remélem vagyunk olyan magabiztosak, hogy inkább az egyenes utat választjuk, majd ha az elágazáshoz értünk, ott a megfelelő segítséget megkapva, felfelé elhagyjuk a rózsaszín nagyobb jelentőséggel bíró csatornát. 
A tegnapi mozgásban, jó néhány leszúrás igyekezett csökkenő irány elhagyni a fekete négyzetet, mint látjuk kevés sikerrel. Ebből a tegnapi oldalazó mozgásból, nem rossz irányba gondolkodunk, ha azt a bizonyos fordított Bart Simpson fejet eredményező folytatásra várunk, amivel megérkezhetünk a piros D érintési ponthoz 3,450$ magasságában. Ennél a D pontnál egy felszúrás,  esetleg egy kisebb korrekció utáni vissza-teszt a piros ellenállásra, benyújthat egy igényt az E érintési pont 3,360$ környéki meglátogatására!  Abban az esetben, ha piros D pontot nem sikerül elérni, majd csökkenő irányba kilépünk a fekete négyzetből, egy ilyen mozgásnál én a fekete, esetleg a rózsaszín támaszok irányába történő mozgást várnék!
Tehát azzal, hogy egy kicsit viccesebbre veszem a figurák, azzal arra utalok, mennyire követhetetlen, illetve meghatározhatatlan és nem egyértelmű,  az oldalazó mozgásból történő kilépési irány meghatározás. Ennek okán is csak messziről figyeljük a történéseket, majd ha megoldódik ez a gordiuszi csomó, csak utána kezdjük el bármilyen végkövetkeztetést levonni!

Napos: a tegnapi gyertyát úgy is felfoghatjuk,  hogy egy vissza-teszt a zöld háromszög támaszára, de csak óvatosan a gondolatokkal, mert ez az utóbbi 3 hétben kialakult oldalazó mozgás, mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy kijelölje a folytatási irányát!
A lehetséges irányokat nyilakkal én is berajzoltam,  viszont a felfelé ívelő nagyobb nyíl úgy tűnik, hogy ez egy könnyed mozgás és simán végrehajtható, de ez nem fedi a valóságot, mivel a jelenlegi kép alapján, könnyed mozgásnak csökkenő irányba lehet létjogosultsága.
Ennek ellenére, figyelembe véve hogy csökkenő irányba 3 olyan ellenállás is útját állhatja egy esetleges visszaesésnek, ezek sem arra utalnak, hogy sima utazás lehet a csökkenő mozgás. Viszont az a támasz zóna, amelyhez mind 3 támasznak köze lehet,  azokból a felső 2 lehet biztosabb pont, a 3. egy nagyobb leszúrásnál, majd a támasz zónában zárás esetén lehet egy fordulatnak részese.
Ha a folytatás hasonló kisebb gyertyákat eredményez, mint azt az utóbbi hetekben megszoktuk, akkor felfelé még egy hétbe is beletelhet, mire elérjük a kék ellenállást, ez a megoldás viszont veszélyes játék, mert nem mutatja azt a magabiztos kitörési szándékot, amire itt szükség volna. Tehát ha itt még 1 hétig elszórakozzunk és a kék ellenállás elérésével sem oldódik meg az oldalazó probléma, akkor egy centivel se leszünk előbbre, és ugrásra készen állhatnak azok az árat bedönteni készülő valakik, akik csupán a bizonytalanságot kihasználva, a haszon érdekében végre léphetnek!
A volume oszlopok tetejére húzott piros ellenállást, egy az előző napokban megszokott méretű kisebb oszlop, mondjuk úgy átlépte, ennek azonban semmi jelentősége nincs, talán ösztönző hatással lehet a következő napokra.
Az RSI csík piros ellenállását sem sikerült egy lendületből áttörni, amit az elkövetkezendő napokban vagy megpróbál még egyszer vagy nem és ezzel a fekete nyilaknak megfelelően, kezd a ár csökkenő irányba araszolni.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart tegnapi zöld gyertyája, mondjuk úgy "muszájból" kialakult, ezzel egy halvány esélyét fenntartva annak, hogy a 3 fekete holló gyertyakombináció után, talán mégis sikerül összeszedni magukat a bikáknak! Viszont ha össze is szedik magukat, majd ezt követően mindkét fekete ellenállást nem sikerül átlépni, azt kezelhetjük úgy, hogy csak próbálkoztak, mindenféle eredményre vezető szándék nélkül.
Ezt az eredménytelenséget biztosan kifogják használni a macik, habár az utóbbi egy hét teljesítménye, náluk is elmaradt attól a magabiztos teljesítménytől, ami szinte az egész 2018-as évet végigkövette! Azt a fekete támasz, amely csökkenő irányú átlépése esetén, a további gyengülés jelét mutatná, tegnap egy határozott erősödéssel elhárították, de még nem mondhatjuk, hogy ráálltak az ő szempontjukból jó útra, talán akkor, ha a mai teljesítmény, hasonló lesz a tegnapihoz!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/qWK3FkYq/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/HC6t9rE7/

"Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sYwFAbvL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uzU011Ob/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/FAk6hdMK/
https://www.tradingview.com/x/36ld4ZU8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4iUkJU23/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy kisebb erősödésre lenne szükség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.08!

BTC, tegnap szépen körbejártuk mi történhet, ennek azonban a mozgás nem nagyon felelt meg, mivel dél környékén volt egy felfelé próbálkozás, ami az 50-es mozgóátlagon átszúrást követően elhalt, majd visszatértünk a fekete négyzettel megjelenített oldalazó mozgás alsó szintjére!
Ezen az alsó szinten 8 órás gondolkodás vette kezdetét, majd  egy leszúrási került itt is összehozni, ezzel maradtunk az oldalazó fekete négyzet keretein belül. Tehát 2 próbálkozáson már túl vagyunk, ami csökkenő irányba kiléptethette volna az oldalazó mozgásból az árat. Egy hasonló 3. leszúrás után, kicsit magabiztosabban lehetne azt mondani, hogy a csökkenő irányú kilépés veszélye elhárult. A jelenlegi két leszúrás is erre utal, amelyek közül a 2.-nál, az a tény hogy nem értük el a piros támaszt, egy pozitív történés, mivel így nem keletkezett nyomás a piros támaszon, ami csökkenő irányt erősítette volna. 
Ennek a fekete négyzetnek a támasza, jelenleg is veszélyben van, talán most jön a 3. kilépési próbálkozás, viszont ha ezt is sikerül elhárítani, akkor egy nagyjából 70%-os,  a piros ellenállást és a 200-as mozgóátlagot 3,440$ magasságában elérő kisebb próbálkozás következhet.
Már tegnap is megemlítettem a Bart Simpson fejére hasonlító alakzat kirajzolódásának lehetőségét, amit még ebből a helyzetből is egy nagyobb kiugrás simán megrajzolhat. Ami azt jelentené, ha ugyanakkora kiugrással számolunk, mint a 6.-ai visszaesésnél, akkor kilépve a piros csatornából 3,460- 3,470$ magasságába megérkezve, kitűnő lehetőség kínálkozik a piros csatornára végrehajtott vissza-tesztre, ahol ha meglesz a kellő lendületet, talán a fekete négyzet felső szintje is megfelelő közelségbe kerülhet!

Napos: a leghatékonyabb és legegyszerűbb emelkedést jelző megoldás, egy bika gyertya, ami a két nappal ezelőtti gyertyát betakaró emelkedést jelentene! Tehát a mai gyertyának, minimum 3,480$-os magasságot kellene elérni, ami egy nem teljesen szabályos Morning Star gyertyakombináció, de nagy segítség lehet abban, hogy a jelenlegi holtpontról felfelé kimozdítsa az árat!
Ezzel az esetleges kimozdulással, főleg napos nézetben, eredményről még nem beszélhetünk, ennek minimum szintje a kék ellenállás környékére megérkezés. A jelenlegi trendirány csökkenő, amely fordulására egyelőre még nincsenek olyan fundamentális hírek, vagy közelgő időpontok, ami alapján várhatnánk fordulatot,  viszont mindig kell számolnunk egy váratlan kiugrással, amit ha nem támaszt alá megfelelő hír, szinte biztosan visszakorrigált a kiinduló pontra! Hasonló a helyzet csökken irányú bezuhanásoknál is, melyek megfelelő alátámasztás nélkül csak idő kérdése mikor kerülnek korrigálásra.
Nov.14. és Dec.15. között lezajlott 3,300$-os visszaesés utáni történések, még nincsenek lezárva, amit egy lassan 2 hónapos bizonytalan oldalazó mozgás tart fogságban. Ennek a visszaesésnek volt egy 1,000$-os korrekciója még december 3. hetében, ebből a korrekcióból kellett volna folytatni a határozott csökkenést, ez nem történt meg, mivel azóta egy nagyon enyhén csökkenő, inkább éknek mint csatornának nevezhető valamiben kóválygunk. Az 1,000$-os korrekció, ha azzal az igénnyel valósult meg, hogy ezt követően tovább csökken az ár, 2k, 1k dolláros szintek irányába, azt január első két hetében kellett volna megvalósítani.
Viszont azt megtippelni mi lesz a folytatás, elég lehetetlen küldetés, a megérzéssel szintén nem megyünk sokra, de talán 65% esély a felfelé történő folytatásra egy reális meglátás, ezen a százalékos arányon tudunk növelni/csökkenteni, a jelentőséggel bíró ellenállás/támasz elérésével! Ér vitatkozni!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ne kiabáljuk el, de egyelőre tökéletesen, habár sokkal lassabban, erősödni látszanak a dolgok. Induljunk ki a kályhától, tehát a három fekete holló gyertyakombinációtól, ami után kicsit megkésve, de lassan mégis sikerülhet felfelé mozogni. Az alsó fekete ellenállást, szinte kötelező megugrani, sőt a felső sem okozhat gondot, ha valóban erősödési szándékaik vannak a bikáknak!
A macik viszont még időben elég látványosan igyekeznek erre a bikák általi erősödésre válaszolni, ennek megfelelően 3 napja igyekeznek ők is magasabbra tenni a lécet, viszont ebből hiányzik azaz erő, amilyen módon például tavaly válaszoltak, hasonló szituációban.
Tehát ha macik szándékai is komolyak, akkor a jelenlegi hangulatba belekapaszkodva a 30 ezres szintig feltolhatják az aktivitásukat, ezzel tudnák hátráltatni a bikákat, esetleg elvenni a kedvüket, ennek ellenére szerintem a bikák oldalán pattog jelenleg a labda!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/yOwhPavl/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/hmc8unh4/

"Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/B3oYPy1g/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uzU011Ob/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/v2xKAttQ/
https://www.tradingview.com/x/36ld4ZU8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4iUkJU23/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az első lépés után, megbotlunk?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.09!

BTC, szép menet volt tegnap, nagyjából 340$-os teljesítményt nem mostanában láttunk. Ennek a rakétánk a csúcsa 3,734$, ami 2$ híján elmaradt, a zöld vonalakkal jelzett ellenállási zóna felső szintjétől. Ezt az zónát fontos lenne átlépni, feltéve hogy tovább emelkedési szándékaink vannak, ami jelenleg úgy néz ki, hogy az első lendülettel nem fog sikerülni.
Egy szerény korrekcióra 3,600$ környékén beszélhetünk, ennél kicsit durvább forma a 3500$ környéki visszalépés,  amit ha választani lehet nem most kellene megvalósítani, hanem valahonnan 3,830$ a fekete ellenállás magasságából és ha innen nézzük a korrekciós igényt, akkor ennek 3,600 magasságában meg kellene felelni!
A jelenlegi mozgást, még nem mutatja azt a képet, hogy át szeretné vinni az árat, a zöld ellenállási zónán, de legyünk türelmesek, mert egy ilyen két hónapos szundikálás után, ezt a kitörő sikert meg kell emészteni.
A fekete ellenállásnál, tulajdonképpen ugyanaz a feladat, mint a kiugrást megelőző piros és rózsaszín csatornák esetén, majd ezen felülről megtámaszkodni!  Tehát ha a fekete ellenálláson sikerül átszaladni, pontosabban kilépni a fekete csatornából(amelynek a támasza 3,300$ magasságában okozhatott volna problémákat, ha nem sikerült ezt a tegnapi kiugrást megvalósítani),  akkor esetleg 3,890$ környékéről tudna egy viszonylag normális vissza-teszt kialakulni a fekete ellenállásra, előkészítve a következő utazást 4,400$ magasságába, ahol ismételten egy ellenállási zónán kell átverekedni magunkat!

Napos: a volume oszlopok a tegnapi kiugrás megelőzően, legalábbis nekem már nagyon azt mutatták valaminek történnie kell, csak az irány nem volt biztos. Nagyon könnyen a csökkenő irányba is történhetett volna az elmozdulás, erre a fekete nyilakkal fel is voltunk készülve, és az RSI csíkon látható piros ellenállás áttörésének sikertelensége is, enyhén de arra utalt, hogy a csökkenő iránnyal is számolnunk kell.
Az RSI csík számomra még nem meggyőző,  lépjük át a piros ellenállást,  ami fölött már nagyon szűk lehetőségek maradtak, viszont további lendületes áremelkedés esetén, arra még elég hogy a plafonhoz tapassza a vonalakat, és amíg ezek a vonalak a piros ellenállás fölött tartózkodnak, nagy probléma nem történhet!
Ez a tegnapi kiugrás, egyenlőre még semmi biztosítékot nem jelent,  ahogy a piros színnel bekarikázott január eleji példa is mutatja, tehát ha nem sikerül továbblépni és bizonytalan napok következnek, akkor itt is jöhet egy kijózanító pofon, aminek a vége ismételten a fekete támaszon találjuk magunkat 3,300$ magasságában.
A mai gyertyától, tervezésen további lendületes emelkedést várnánk, viszont ha ez nem sikerül, akkor még nincs világvége,  de izgalmas Vasárnap lesz, ahol már valamit le kell tenni az asztalra!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart tegnapi fekete ellenálláson átszúró gyertyája, egyelőre nem a legjobb képet mutatja, ezt sürgősen meg kellene erősíteni, a felszúrást is betakaró további emelkedéssel!  Viszont ezzel a félszúrással kialakult sírkő gyertya, mutatja is miért nem sikerült már tegnap a kiugrást követően továbblépni! A mai aktivitás egyelőre még a béka feneke alatt van, de reméljük nem uralkodik el egy hétvégi lusta hangulat, és legalább egy a fekete ellenállást átlépő mozgolódás elkezdődik.
A short chat szinte ugyanolyan, csak piros színben tündöklő sírkő gyertyája jól mutatja, hogy a macik igyekezete az ár ismételt letöltésére, nem jól sült el, és ahogy látjuk a mai napon még itt sem dőlt el, mit is kezdjenek a kialakult helyzettel, de az jól érzékelhető, hogy a tavalyi évet végigkísérő önbizalom jócskán alábbhagyott.
Tehát a bikák feladata átugrani a fekete ellenállást, a maciké pedig letörni a fekete támaszt, ha ez sikerül megvalósítani, azzal tovább emelkedhet az ár!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/nZjrnvaW/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/LJww5cSZ/

"Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Sz3XN7Tu/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/gFu49vgd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QTKvanS7/
https://www.tradingview.com/x/aG6V6jKV/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1WKgRxLZ/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A litecoin sem tétlenkedett tegnap, és a Bitcoin kiugrását megelőzően már egy 15%-os kiugrás hajtott végre, majd néhány órás pihenőt követően, ezt megismételte. Órás nézetben láthatunk egy kisebb korrekciót, majd ebből a korrekcióból még napos gyertyazárás előtt sikerült vissza erősödni. Az éjszakai események, illetve a ma reggeli pozitív hangulat 3$-ral emelte a tétet,  viszont ahogy kék nyíllal is berajzoltam, itt a 200-as mozgóátlagról elképzelhető egy jelentősebb korrekció a 39$-os támaszra, de a sikertelen fordított fej-váll lehetőség, váll vonala szintet vonzó hatással lehet a korrekcióra. A piros színnel berajzol forduló ívnek is lehet köze a folytatáshoz, habár erre alapozni nem lehet, de ha segítség a további mozgás meghatározásában, akkor ennek alapján a korrekciót követően az 55$-os következő ellenállás elérésére jó eséjekkel indulunk, illetve még azt sem tudjuk, hogy a Bitcoin által keltett lehetséges további hullámok, milyen hatással lesznek, erre és a többi alt mozgására! https://www.tradingview.com/x/qpDcz84z/
A többiekkel egyelőre még ráérünk foglalkozni, mivel se az ETH, se  a többi jelentőséggel bíró alt, nem igazán tudta lereagálni a Bitcoint helyzetéhez képest nagyobb kiugrását. De ha például, az ETH 155$ magasságában legyőzi az előtte álló ellenállást és megerősítést nyer egy emelkedő trend kezdemény, esetleg 190$ környékén megküzd a 200-as mozgóátlaggal, akkor mondhatjuk itt is megfelelő volt a reakció! https://www.tradingview.com/x/GEtokJwa/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Bízzunk egy meglepő húzásban, de én 80% eséllyel visszaesést tippelek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.10!

BTC, kezdjük azzal, hogy ez nem egy zászló, hanem sajnos ez első ránézésre is, az a bizonyos Simpsons fej kirajzolódás, de ez miatt akkor is ráérünk izgulni, ha már megtörtént a visszaesés.  Tehát ha megtörténik a visszaesés, akkor egy 3-400$-os csökkenéssel számolhatunk! Jelenleg elég látványos oldalazás zajlik, ennek itt a vége felé van egy jól indult gyertyakombináció, de a befejezés nem sikerült, ami szintén nem egy jó pont a folytatás mellett.  A Zöld ellenállási zóna alsó felében történnek az események, nagyon nem jó előjelekkel, sajnos ezt kell elfogadni, mivel a tovább emelkedési szándékot már tegnap mutatni kellett volna, kilépve ebből a zónából!

Napos: az RSI csíkok lassan megérkeznek a piros ellenállás fölé, ezt követően történhetne valami jól kinéző további kiugrás, szembemenve azzal a képpel, amit az órás chart mutat. Egy ilyen további kiugrással. lenne értelme a volume oszlopoknál kialakult, utóbbi két nap rég nem látott teljesítményének!
Annak ellenére hogy jól mutat ez a bika oszlop, én jobban örültem volna egy csökkenő irányú, de hasonló méreteket elérő elmozdulásnak, amibe a tegnapi várakozás is passzolt volna, majd a mai naptól várhattunk volna egy teljes korrekciót, ami szépen kialakít egy Morning Star gyertyakombinációt! Ebből a szituációban könnyebben tervezhettünk volna további emelkedő mozgást!
Tehát most a recept egyszerű, hasonló lendülettel tovább kell lépni, majd egy 200$-os korrekcióval vissza-tesztelni a kék ellenállást. Viszont semmiképp nem használ egy a tegnapihoz hasonló bizonytalanság, illetve ha bezuhanunk!
A hetes gyertyákra részletesen majd csak térek ki, viszont hogy ott is megfelelő kép alakuljon ki a folytatásra, egy a 4k-s szintet elérő gyertyazárást kellene végrehajtani!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart fekete ellenállását nem sikerült átlépni, sőt amint látjuk meghátráltak a bikák, ennek az eredménye meg is látszik a tegnapi pihenőnapban! A mai nap idáig eltelt néhány órájában egyelőre azt a képet mutatják, amit tegnap is vártunk volna, viszont azt még nem tudjuk, hogy ez egy késői ráébredés. arra hogy tolni kellene a szekeret vagy valami komoly szándékkal bíró mozgolódás.
Ezzel szemben a macik oldalán, a tegnapi bikákéhoz hasonló visszalépéssel, nem segítettek magukon, tehát itt is egy apró jel, amire lehet alapozni, ár szempontjából a felfelé irányuló mozgolódás előkészítését!  De annak érdekében, hogy biztosabbak lehessünk a dolgunkban, kellenek a longs chart ellenállásai, illetve a shorts aktivitás támaszok alá történő visszahúzódása!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/XmjNXdiS/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ApsETmHz/

"Hetes gyertya, az utolsó bekarikázott és kérdőjellel megjelölt piros gyertya, ahogy meglátjuk nem hasonlít az előző év folyamán kialakult gyertyákhoz, ez abból a szempontból pozitívum, hogy legalább nem adott jelzést a 3k-s szint alá történő tartós csökkenésre. Azt viszont még nem tudjuk, hogy az eheti gyertya nem e alakítja ki azt a piros gyertyát. Kettő héttel ezelőtt, letisztázódhattak volna a dolgok, ha a 7.-ei napon záródó hetes gyertyára megérkezik, a kék ellenállást elérő válasz, vagy ha már csökkenő irányú mozgás szeretne ebből végül kisülni, akkor a 21.-ei nappal záródó hetet, a sárga támasz elérésével konkrétan kijelöljük a csökkenő irányt.
A mostani hétnek hasonló elvárásokkal futunk neki, ami egy a 4k-s szintet elérő bika gyertyával, megadná a 2 héttel ezelőtt is várt emelkedő jelzést adni, rosszabbik megoldásnak tűnik a 3k-s szint irányába történő határozott elmozdulás.
A 200-as mozgóátlagra történő vissza-tesztet, a múlt heti gyertyának kellett volna végrehajtani, ahogy látjuk ez kimaradt, az eheti gyertyának viszont már nincs annyi helye, hogy itt egy normális vissza-teszt feltételeinek megfelelő gyertya kialakuljon. Tehát ez a kimarad vissza-teszt, jelzés lehet arra, hogy csökkenő irányú mozgás veszi kezdetét, esetleg ez a vissza-teszt elhalasztódik néhány hónappal későbbre, amit az 50-es mozgóátlag 6k környéki érintése után fogunk látni, ebbe remélhetőleg keveseket fog belerántani, majd az akkori pozitív hangulat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oughCVTI/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uCQDW8X1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6dbR1RVJ/
https://www.tradingview.com/x/qf7sSKmQ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/nGiDybLt/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Várunk a következő lépésre!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.02.11!

BTC, továbbra sem oldódott meg, a kiugrást követő oldalazás problémája, viszont a megoldás nagy eséllyel egy jelentős elmozdulást fog eredményezni!
Nyilakkal és számokkal mindkét irányba gondolkodok!
A jelenlegi mozgásból ha felfelé születik megoldás, akkor a jelzett 3,820$-os fekete ellenálláson jócskán át kell szaladni, majd erre vissza-tesztelni, viszont ha fennakadunk ezen a fekete ellenálláson, ott ismételten lesz izgulni valónk.
Csökkenő irányú elmozdulásnál, nagyjából 150$-os szerény visszaeséssel 3,500$ magasságába történet egy visszalépés,  ahol a fibo 0.61 és a kiugrást megelőző bő 1 hetes oldalazó mozgás felső szintjét érhetjük el!
A 3,500$-os szintről, piros nyíllal egy emelkedő mozgásra utaló elképzelést jelenítek meg, és ha leszünk olyan szerencsések, hogy ez megvalósul, akkor a fekete ellenállás elérésénél, ebben az esetben sem lenne túl szerencsés, ha megtorpanna a mozgás.
A zöld ellenállási zónától egyelőre nem tud megszabadulni a mozgás,  pedig mint látjuk csökkenő irányba a 4. próbálkozáson is túl vagyunk, ebben igyekszik jelenleg is felfelé törni a mozgás, egyelőre kevés sikerrel.

Napos: ma is az RSI csíkkal kezdem, ahol azt láthatjuk, hogy a piros vonal is felzárkózik a kék mellé,  ezzel mindkettő átlépi a piros ellenállást és ez szerintem nagyon fontos jelzés, az elkövetkezendő napok mozgására. Kihasználva az RSI felső zónában és az ellenállás fölött való tartózkodását, nagyon fontos lenne ezt egy bika gyertyával alátámasztani, ami a kék ellenállás fölötti zárást mutat.
Viszont, ha ez a helyzet nem kerül kihasználásra és az RSI csökkenő irányba kezd mozogni, ott történhetnek érdekes dolgok, ami nagy valószínűséggel, napos gyertya tekintetében egy 300$-os maci gyertyát fog kirajzolni!
Volume oszlopokat, ahogy az előző kettő napban, úgy tegnap is a bikák uralták, igaz ez árban semmi változást nem idézett elő, ami elég rossz hír a folytatás tekintetében.
Tehát az kell megállapítsuk, hogy a 3 nappal ezelőtti kiugrás, pozitív hangulata ellenére, az utóbbi két nap elég bizonytalan mozgásából kiindulva, nekem  meglepetés lenne egy 2-300$-os kiugrás, sokkal valószínűbbnek tartok egy az órás idősíkon várt 150$-os visszalépést, de akkor sem csodálkozhatunk, ha a 8.-ai kiugrás teljes mértékben korrigálásra kerül.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart jelenlegi mozgása, elérte az alsó ellenállást, remélhetőleg ebből a lendületből még a nap további részére is van tartalék, ami egy 500 egységnyi plusszal, konkrét zárást eredményezne az ellenállás fölött, ez nagyon pozitív hatással lehetne a folytatásra!
Ezzel szemben a short charton a támasz átlépésétől megmenekültek a macik, viszont nem tudni, hogy csak ideiglenesen vagy a már bikák által túlfeszített húrt átszakítva, ismét erősödésre utaló jeleket mutatnak.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/xUGSRkbL/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/PWUwfSe1/

Hetes gyertya, az előző 3 hét gyertyáihoz képest, elég pozitívan teljesítettünk, köszönhető ez a 8.-ai kiugrásnak, de azt is megköszönhetjük, hogy  a kiugrásnak, erre a hétre átcsúszott a korrekciója. A korrekcióról még óvatosan, mert egyáltalán nem biztos, hogy ez fog következni,  tehát ha ez a korrekció elmarad, az egy konkrét válasz arra, hogy erősödés folytatódhat!
Az RSI  alsó zónájában történő keresztet követően, a szerény 800$ egy nagyon gyenge teljesítmény, néhány 2018-as erősödéshez képest, ezt most egy szerencsés 1,200$-os további emelkedő mozgásnál, az 5k-s magasság elérésével ki lehetne egészíteni, vagy az 50-es mozgóátlag 6k-s magasságával, csatlakozni a tavaly februári és áprilisi bullrun-ok táborába!
Tehát az előttünk álló héttől, pozitív értelemben az várnánk, hogy a kék ellenállást konkrétan lépjünk át, majd érkezzünk meg a piros ellenállásra!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/96BpzTbp/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Hsdt5K6p/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/DNRVdRyR/
https://www.tradingview.com/x/qf7sSKmQ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/w2fv5fv7/
2017!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Altok közül néhányat kiemelve, az ETH-val kellene kezdeni, azonban itt csak egy minimumot sikerült összehozni, ami az 50-es mozgóátlag nagyon minimális fölötte zárását eredményezte, ebbe kellene a továbbiakban belekapaszkodni és a kék/piros ellenállások valamelyikét 150-155$ magasságában megtámadni! https://www.tradingview.com/x/VIcbj6Zt/
A DASH is nagyon szépen átaraszolt az 50-es mozgóátlagon, kár hogy ezt nem határozottabban tette, ezt egy mai eredményes mozgással, szépen meg is támogathatja. Tehát ha sikerül kicsit jobban összekapni magát a mozgásnak, akkor az emelkedő piros csatorna ellenállását 108$ magasságában elcsípheti. https://www.tradingview.com/x/qdajYHBL/
Végére maradt az LTC, ami a Bitcoinhoz hasonló kiugrást követően, egyelőre azt teszi, amit tennie kell, vélhetően egy normális korrekciót hajt végre a 39$-os támasz magasságába! Tegnap este a Facebook poszt alatt már megemlítettem, ha nem sikerül a 200-as mozgóátlag fölé zárni, akkor vélhetően megkezdődik a korrekció, egyelőre ennek meg is felel a mozgás. Tehát a stratégiának megfelelően, a 39$-os pozíció minimális haszonnal zárásra került, remélhetőleg ezzel nem hoztunk rossz döntést, és a támasz ismételten elérésre kerül, tehát a pozíciót megtudjuk ismételten nyitni! https://www.tradingview.com/x/go1aO0ik/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!