Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - netbit

#1
Karcsi papa, ha lekapcsolják a botokat és eltűnnek a támaszok és ellenállások, akkor is fogsz még nekünk elemezni?  ;D
#2
Idézetet írta: Karcsi papa Dátum január 12, 2019, 10:11:03 DÉLELŐTT
Idézetet írta: macsi Dátum január 11, 2019, 12:36:47 DÉLUTÁN
a btc (es a tobbi) arfolyamat tovabbra is tether/binance/bitmex-en keresztul manipulaljak. nincs itt semmi latnivalo
Nincs ezzel baj, most lefelé,aztán majd felfelé manipulálják!

Csak szólhatnának előtte, hogy mi is tudjuk, mire készülnek  :D
#3
Ezt olvastam:
piaci alaptörvény: Any financial market will move in such a way as to cause the greatest amount of collective financial damage to the largest number of traders possible.
(A piac abba az irányba mozdul, amellyel a lehető legnagyobb kárt okozza a legtöbb kereskedőnek)

A 6k ilyen durva beomlásában sokan nem hittünk ezért jó nagy kárt okozott, azonban ez fordítva is igaz. Pl. 2017 szeptember 2-én a BTC 5k volt aztán 2 hét alatt lezúgott 3k-ig. Akkor az optimisták év végére azt jósolták, hogy visszamehet 5k-ig, a nagyon optimisták bíztak 6-7k-ban, az extrém optimisták 10k-t jósoltak, erre felment 20k-ig. Ez is csúnya manipuláció volt, ugyanis a legnagyobb kárt pont az okozta, hogy szépen mindenki elégedetten eladta 7-10k között, aztán hatalmas meglepetéssel látta, hogy megyünk a holdra és visszavette 12-15-17k környékén, mert akkor már 50k volt a cél :)

Természetesen nem azt mondom, hogy most is ez lesz, de bizony most a legnagyobb meglepetést a btc azzal okozná, ha hosszas 4-5-6k közötti oldalazás után, mikor már mindenki kiszállt és jó nagyot szeretne shortolni, felpattanna 7k-ra :)

Erre a folytatásra ne tegyetek fel nagy összeget, de arra rájöttem már, hogy felfelé és lefelé is érdemes mindig tartalékot hagyni, mert hosszú távon nézve igazán elképesztő a volatilitás.
#4
Szerintetek az Ethereum Constatninapole fork körül milyen ármozgások várhatók? Ha jól tudom, nem kapunk 16-én ingyen coint, szóval nem biztos, hogy a többség tartogatni fogja a ETH-t. 11-én adnak valami ETCV nevű shitcoint(?). Megy a trükközés. Fundamentálisan nézve szerintem az ETH a legígéretesebb alt, de hát ez sem garancia semmire.

Ha már elkúrtam a 6k-3k shortot, legalább $83-90 között szinte mindenemet ETH-ba tettem, mert ott becsináltam egy kicsit, hogy a kisebb altok körül még nagyobb pánik lesz, szóval ezt legalább jól csináltam, hogy ETH-t vettem, csak nem tudom, meddig tartogassam. Én úgy érzem, hogy jövő héten még van esély növekedésre, $170-180 eljuthatunk, de ott már felét biztos kidobom. Az a baj, hogy 190-220 között nagyon sokan bevásároltak (én is), szóval ott szerintem nagyon erős ellenállás van. Hosszabb távon nézve viszont szerintem az ETH mindenképp marad az egyik top alt, valamennyit megtartok akkor is, ha bármi jön, sose lehet tudni, hátha megtáltosodik és letaszítja a bitcoint a trónról :)
#5
Ez a holnapi proof of keys akció nem veszélytelen művelet. Remélem, nem lesz semmi gond, de azért látok kb. 10-20% esélyt, hogy esetleg néhány tőzsde bajba kerül és ha beindul a pánikroham...
Igen, pont ez a veszély, amit most én is sugallok, a legjobb lenne, ha senki nem venné komolyan, de azért jobb félni.
#6
Nekem úgy tűnik, mintha a bitfinex lenne a vezér, a többiek követik. Annak ellenére, hogy ma már nem ott van a legnagyobb volumen, mégis mintha utánuk kullogna mindenki. Úgy vettem észre, ott egy kicsivel hamarabb van a pump vagy a dump és %-ban is nagyobb a változás, aztán persze a stabilizálódás után kiegyenlítődik minden.
#7
Annak mi az oka, hogy szinte mindig oldalazunk, aztán bumm, 10-15% növekedés/esés 1-2 perc alatt? Az igazi nagy változások szinte mindig nagyon gyorsan történnek. Nem igazán természetesnek tűnő jelenség.
Altok esetén ez ráadásul inkább 15-25% változást jelent.
#8
Idézetet írta: Dolce Dátum december 27, 2018, 11:57:29 DÉLELŐTT
https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

Kellemes ilyet olvasni, és én is bízom abban, hogy a logaritmikus chart szerint alakul a jövő, még ha ez hosszadalmas is lesz, de azért a mostani perspektívából nézve ez egy hiperoptimista jóslat. Bár a franc se tudja, most inkább úgy néz ki, hogy kimászunk gödörből. (pedig jó érzékkel épp most akartam shortolni. Az éven semmi nem jön össze. Szerencsére csak kb. 1/3 résszel akartam shortolni, szóval nem baj, ha nem jön össze, felőlem mehetünk felfelé is :)
#9
Úgy látom, nagy változás előtt áll a kriptovilág. Véget ér a buy low sell high korszak, jön a buy low stay high :)
#10
Idézetet írta: Dolce Dátum december 16, 2018, 11:14:07 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 16, 2018, 11:12:02 DÉLELŐTT
A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?
én remélem ebből a falling wedgeből felfele törünk majd ki. de valamerre a jövő héten határozottan indulni kell:)
https://www.tradingview.com/x/gbcqLu88

aztán utána mehetünk mélyebbre

Az egész 1 hónapja kezdődött esés ívét nézve kezd kiegyenesedni, tehát akár már fordulhatna is a trend, de mindenki arról beszél, hogy mélyebbre megyünk, akár sokkal mélyebbre is, így ez önbeteljesítő jóslat lesz? Mindenki a Mt Gox utáni helyzethez grafikonját lesi, de most annyira nem rossz a helyzet, szóval nem tudom. Vagy jövő héten bedöntik a Binancet, hogy végre kapituláljon már a 95%? :)

Kezdem nagyon bánni, hogy nem léptem le májusban, akkor már majdnem olyan jól álltam, mint decemberben.
#11
A következő hetekben még arra lehet számítani, hogy egyre mélyebbre esünk, de mindig egyre nagyobbat pattanunk vissza?
#12
Az éven mindig az első megérzésem volt jó, aztán utána mindig meggondoltam magam és jól elcsesztem. Először úgy gondoltam, év végén lesz valami buli, de mivel további esések jöttek, elvetettem az ötletet, de most mégis úgy látom, készül valami Ha megnézitek a BTC alapú altcoin chartokat, láthatjátok, hogy rengeteg alt ára visszatért a tavalyi szint legaljáig, remélem, ez jó jel. Egyelőre jobb óvatosnak lenni, de szerintem hamarosan több zöld gyertyát látunk.
#13
Számunkra a legjobb vált
Idézetet írta: Til Dátum december 14, 2018, 08:38:41 DÉLELŐTT
Ha a BAKKT nem indul el ,de az ETF igen, akkor a kezdeti fellendülést (mindenki örül az ETF-nek ,de nem tudja miért) , újabb még az eddiginél is nagyobb short követné. Ugyanis az ETF-ek ugyanúgy viselkednek , mint a Futures termékek. Sokak szerint a BTC futures indította el az egész lejtmenetet és van is benne ráció nem is kevés.
Tehát ,ha elindul az ETF, akkor nagy esély van arra, hogy jócskán a földbe tapossák azok a szervek a BTC-t, akik nem szívesen látják, de előtte elveszik mindenki pénzét.Nem hiszek se illuminátusokban sem gyíkemberekben, de azért a mindent látó szem ott figyel azt azért ne felejtsük el.

A számunkra legkedvezőbb lehetőség az lenne, ha sokat már nem esne az ár és elképesztően lassan (havi max. 5%) növekedéssel elindulnánk felfelé és akkor van arra reális esély, hogy ha sokan látják, hogy hónapok óta növekszünk, akkor bejönne több új befektető. Ekkor van arra esély, hogy legközelebb pl. jövő decemberben valami hasonló történhet, mint tavaly.
Egyelőre a legtöbben azt várják, hogy 2019 első negyedévében még maradnak a medvék.

Ha most gyorsan ugrik 10%-ot a btc, mindenki elad, senki nem fog 2-3x -re várni, így a közeljövőben bullrunt ne várjunk.
#14
Idézetet írta: Dolce Dátum december 13, 2018, 10:00:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum december 13, 2018, 09:57:25 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 13, 2018, 07:11:24 DÉLUTÁN
Én már nagyon várom mert a sok agyatlan shortost  már jó lenne kifingatni.

Profi tréderek szerint egészen addig shortolni kell, amíg nincs teljesen egyértelműen uptrend, ahol érdemes longba váltani. Ez az év igen drága tandíj volt és még ki tudja, mi jön.
így van. 2900-3000 körül talán lesz esély a 4300-ra, de ehhez is kell valami jel, hogy meglehessen játszani
trendet kell követni és letojni az elveket, különben kizsebelnek mások
Az a baj, hogy sokak szerint az igazi kapitulációs rész az lehet, ha a 3k-ról is kiderül, hogy még mindig van lejjebb. Ráadásul ha ott sem jön a várva várt V shape, azaz nem pattanunk vissza és pl. januárban elutasítják a BAKKT-ot, februárban az ETF-t, akkor szépen nézünk ki. És akkor arról a félelmemről még nem is beszéltünk, hogy gyanítom, a sok stablecoin létrehozása mögött is hátsó szándék is van, simán lehet, hogy azok is megszívják, akik most örülnek, hogy kifizettek, majd mielőtt megindulunk felfelé (ha lesz ilyen), lenullázzák őket is.

Már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a maximális károkozás a cél, mert akkor tényleg egy nagy nulla lesz a kriptózásunk eredménye.
#15
Idézetet írta: dergsa12 Dátum december 13, 2018, 07:11:24 DÉLUTÁN
Én már nagyon várom mert a sok agyatlan shortost  már jó lenne kifingatni.

Profi tréderek szerint egészen addig shortolni kell, amíg nincs teljesen egyértelműen uptrend, ahol érdemes longba váltani. Ez az év igen drága tandíj volt és még ki tudja, mi jön.
#16
A BAKKT-ről mit gondotok? Érdemes komolyan venni, vagy kamu az egész, mint a kriptohírek 98%-a? És mi várható január 24-én? Újabb halasztás?
#17
Idézetet írta: Dolce Dátum december 10, 2018, 11:20:18 DÉLELŐTT
Idézetet írta: netbit Dátum december 10, 2018, 11:02:46 DÉLELŐTT
Annyira túltolták a shortolást, hogy már senki nem mer long pozícióban maradni.
igen, már a kriptoatyák is shortolnak, Richard Heart is 1000-ig akar:) egy szinten majd remélhetőleg jön egy nagy V shape vagy megette a fene az egészet évekig

Pedig ha sikerülne áttolni a 4k-n a BTC-t és utána kapna egy kis médiafigyelmet, nézzetek csak, megismétlődhet a tavaly év végi buli, akkor még akár happy end is lehet ennek az elcseszett évnek a vége :)

Nyilván ez egyelőre még álmodozás, de bejöhet.
#18
Annyira túltolták a shortolást, hogy már senki nem mer long pozícióban maradni.
#19
Nagyon valószínű, hogy trendforduló közelébe érkeztünk vagy akár épp most fordul a kocka. Nem azt mondom, hogy kizárt dolog, hogy benézünk 3k alá, de a nagy képet nézve a következő hetekben, legkésőbb jövő év első negyedében végre el kell menni a maciknak téli álmot aludni. Persze benne van a pakliban az is, hogy a macik nem olvassák a tőzsde pszichológiája című könyvet és más elképzelésük van, de én megpróbálok optimista maradni és nem a legrosszabb időpontban kapitulálni.
#20
Tavaly ugyanezen a napon (december 7-én) hasonló esés volt és BTC alapon nézve az ETH, ZEC, stb. szinte pont arra a szintre esett vissza. Dollárban nézve viszont sokkal rosszabb a helyzet. Azon röhögnék, ha most, amikor már mindenki belejött a shortolásba, egy idén október 15-én látott ~2000 dolláros gyertyával felugranák vissza 5-6k közelébe, de erre a folytatásra igazán én sem számítok.