Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Legutóbbi hozzászólások

#51
Vásárhely / Eladó 5db L3+ DOGE+LTC
Utolsó hozzászólás andysk - november 10, 2021, 06:52:19 DÉLUTÁN
Sziasztok, eladó 5 gép, 5 tàppal együtt, 600MHs-t tudnak 920W-os fogyasztassal. Megkíméltek, kb. 1.5 évet mentek. Személyes átvétel.
1000€/darab, együtt 4000€.
#52
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - november 08, 2021, 11:25:36 DÉLELŐTT
Kilő most vagy még várakozik egy kicsit.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.08!

BTC, egész jól haladunk, habár sokkal lassabban, mint azt a piaci hangulat indokolná. De ne legyünk elégedetlenek, már így is túlteljesítettünk minden észszerű elvárást és ezek már csak a jól megérdemelt bónuszok.
Az órás idősíkon látható mozgás követést nem visszük túlzásba, csatornából, csatornába ugrálunk és a nagyobb idősíkok Elliott várakozásaihoz keresgélünk visszaigazolásokat.
Ahhoz képest hogy előzőleg milyen széles csatornákban mozogtunk le-fel, ez a piros csökkenő csatorna elég vékony pipaszurkáló, mégis megállni látszik a helyét.
Én már most berajzoltam egy következő széles long irányú csatornát, lehet hogy feleslegesen és a jelenlegi mozgás, mivel még bőven a zöld csatornán belül tartózkodik, az sem kizárt, hogy az ellenállásról visszapattan és újra előkerül a piros csatorna sokkal szélesebbre húzott csökkenő lehetősége. Amiért mégis működhet, az a még megerősítés nélküli világoskék long csatorna és az Elliott hullámokhoz történő igazodás.
Viszont, ha ezt az Elliott lehetőséget, csak itt órás idősíkon nézegetnénk, annak sok értelme nem volna, de azzal, ahogy azt egy idősíkkal feljebb is látni fogjuk, itt egy nagyobb Elliott lehetőség 5 hullámának történetében vagyunk, amely tekintetben ha jó a gondolkodás, ahhoz a kisebb idősík jelentéktelenebbnek tűnő lehetősége is igazodni fog.


4 órás
idősík, a piros csatornát követő, kitartó hullámmal elérkeztünk meg a jelenlegi ATH szintre. Ezt a szintet kellene most magunk mögött hagyni és egy várhatóan 70k fölötti, egymást követő két újabb ATH szinttel is jelentkezni! Azért kettő, mert az elsővel a lila 3. hullámot zárhatnánk, a következővel pedig már egyszerre 3 impulzust.
Ha már ismételten új ATH szintre szeretnénk törni, azt tegyük lendületesen!
Piros támaszok/ellenállások sorozatát rajzoltam az utóbbi lassan 3 hét oldalazásba hajló, de mégis az emelkedés jeleit mutató mozgásra. Ebben semmi bonyolultságot nem kell keresni, elég egy az óramutató járásával ellentétes gondolkodást elővenni és máris kiderül mire gondol a költő. Tehát a költő arra gondol, hogy itt egy kilövés előtti visszaszámlálás történik, az oldalazó mozgás pedig rámutat arra, hogy accumulation fázisban mozgunk, feltöltjük a készleteket, majd sovány malac tempóban megindulunk felfelé.
Ahogy látjuk a zöld csatornából kilépés és az új ATH szintre lépés egyidőben történhet meg, viszont, ha azt szeretnénk hogy a lendület ne törjön meg rögtön az ATH szint lépését követően, azt a bizonyos ilyenkor szokásos vissza-tesztet, még a kilépés előtt végre kell hajtani. Én arra tippelnék, hogy az ATH szintről, az Április 14-re, illetve a zöld csatorna felezőszintjére visszanézés követően történhet meg ez a tesztelés, amely ha bukik, akkor új ATH szintre lépünk.
Ez a vissza-teszt, attól függően hogy mikor kerül meglépésre, arról is dönt, hogy a lila 3. hullámot a jelenlegi nagyjából  72k környéki, esetleg sokkal feljebbi szinthez kell majd igazítsuk.


Napos: a felső piros nyíllal jelzett 53k környéki támasz zónába visszanézésre, valószínűleg már nem lesz szükség, de még ne kiabáljuk el, mert az előző, illetve a mostani ATH szint által kialakított ellenállási zónából történ esetleges visszapattanás, durva pofont is adhat.
A kék parabolikus ívet, egy esetleges lendületesebb emelkedést követően, valószínűleg a jelenlegi aljakhoz kell igazítani, abban viszont nem lesz segítségünkre, meddig emelkedhet az ár. Tehát, ez csak egy segítség, segít abban hogy a mélyben fortyogó láva nagy eséllyel mikor törhet a felszínre!
Ahogy már a négyórás idősíknál is említettem, nem volna szerencsés, ha az új ATH szintre lépést követően, rögtön megtörne a lendület. Ezért abban bizakodunk, hogy ez a láva még nem tör a felszínre és igazodni fog az előre elképzelt parabolikus ívhez, majd a kitörés igazodik az ATH szintek közötti ellenállási zónához.
Ha tippelni kellene azt mondanám, egy ilyen ideális kitörés, jövő héten vehetné kezdetét, de az is lehet, hogy a kisebb idősíkok jelzéseinek lesz igaza és ez a bizonyos kitörés, órák, 1-2 nap kérdése.
Az RSI csíkon várakozó piros alj, remélhetőleg nem most kerül kihasználásra egy esetleges parabolikus ívre visszanézésnél, hanem majd csak azt követően, hogy megérkeztünk valahova 70k(tipp. 75k), esetleg 80k(tipp. 87k) fölé.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: csorognak a vevők, de nem mondhatni hogy elsietik. Nem is baj hogy nem sietnek, max ott lehet kifogásolnivalót keresni, hogy a lépések eléggé elaprózottak. Itt a longs oldali charton, egy kis lépés, az áremelkedés tekintetében lehet nagyobb is, nem függ össze a kettő, viszont arra egyértelműen rámutat, hogy akik jelenleg tolják az árat, azok még nem az igazán nagy bálnák, nem azok akiktől a 100k-s várakozások tekintetében megkapnánk az igazán hatásos kezdőlökést.
Shorts oldali farvízen evezés, köszöni jól van, élvezi a semmittevést és várják az elkerülhetetlen, remélhetőleg minél tovább elhúzott short trendre történő ráfordulást.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Ehr59NhK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bS5ZBRlP/


Hetes idősík:  az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani.
Mivel az áprilisi ATH szinten egy impulzust is zártunk, majd annak elfogadható mértékű korrekcióját láthattuk, a folytatásban elszabadulhatnak az újabb Elliott hullám elképzelések. Ennek megfelelően a kék 1-2 ott van ahol és mivel itt így egy 3. hullámos impulzív emelkedés lenne az elvárható, amit a mögöttünk hagyott 8 hét egyelőre alátámaszt, viszont ez még kevés, ennek legalább duplájára/triplájára lenne szükség.
És igen, itt a háromutas lehetőség, illetve az Elliott lehetőség üti egymást, de mivel nem vagyunk jósok, abból gazdálkodunk ami a múltban egyszer már megtörtént, így amelyik lehetőség tekintetben több a visszaigazolás, annak sikerében osztozva állhatunk hozzá pozitívan vagy negatívan a folytatáshoz.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Cifvjelx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HoDWvfdq/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/s7eR2KKC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/aGixO9dm/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/7bzG6WFk/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gtN02z8K/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/wTTK5Ggz/
Napos: https://www.tradingview.com/x/E88bCkin/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/4yOZX9Ok/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/iSNb8Od6/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#53
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - november 01, 2021, 10:59:43 DÉLELŐTT
70k-s gondolatok vagy ráérünk arra még...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.01!

BTC, azzal a várakozással futottunk neki a mögöttünk hagyott hétnek, hogy ha már 67k-ról 58k-ra egy elfogadhatónak tűnő "ABC" hullámmal visszanéztünk, akkor egy hét elég lesz arra, hogy kiderüljön mehetünk e tovább, esetleg a C hullámot, egészen a támasz zónáig vissza kell húzni.
Egyelőre az látszik, hogy mivel a 63k-s árszintre sikerült visszakapaszkodni, illetve határozottan kilépni a zöld csökkenő csatornából, majd egy vállvonal szerepét is betölthető enyhén csökkenő ellenállást is kialakítani, ezáltal kaptunk egy olyan szintet, amely alatt vagy fölött, pozitív/negatív elképzeléseket tudunk megfogalmazni.
Ha az ellenállás, mint váll vonal működik, akkor egy 5k-s minimum emelkedési lehetőséggel lehet számolni. Ennél azonban sokkal többre lenne szükségünk, mivel ahogy a nagyobb idősíkokon is látni fogjuk, itt egy impulzust lezáró 5. hullámot szeretnénk meglovagolni.
Ezt az 5. hullámot, itt órás idősíkon egy Elliott hullámra kellene bontani! Ha azt feltételezzük, hogy az 1. hullám, az 58k-ról 63k-ra történelem elengedéssel behelyettesíthető, majd a 2. korrekciós hullámot láthattuk a mögöttünk hagyott hétvégén, akkor egy impulzív 3. hullámban történő határozott emelkedésnek kellene következnie, amelynek kezdő lökést adhat a vállvonal átszakítása utáni szituáció!


4 órás idősík, tehát, egyelőre óvatosan kezeljük ezt a szituációt, mivel az 58k-s szintről történő visszakapaszkodás dicsérendő, mégis elmaradtunk a B csúcstól, illetve az A hullám, C hullámok mérete is utalhatnak arra, hogy legyünk óvatosak, mert lehetnek itt még korrekciós feladatok, amellyel akár az 53k-s kicsit erősebb támasz zónába is visszanézhetnénk.
Lehet hogy már a piros "vállvonal" átszakítását követően okosabbak leszünk és a lila 3. hullámmal rögtön új ATH szintre szaladunk, majd annak korrekciójával  vissza-tesztelünk a jelenlegi ATH szintre és ezt követően folytatjuk tovább, vélhetően a 75k-s magasságig biztosan.


Napos: az Elliott lehetőségek felvázolását, a még nagyobb káosz elkerülése érdekében, inkább lehagyom erről az idősíkról. A többi infó látszólag fontos, de idővel ezek is kirostálódnak! Például az 53k-s támasz zónába, illetve a parabolikus ívre visszanéző, korrekciót is jelző piros nyíl. Vagy ha mégsem sikerülne megfogni egy esetleges további csökkenést, akkor egy sokkal mélyebben elhelyezkedő parabolikus ív, de van itt egy szaggatott vonalas piros támaszunk is, amely szintén lényegét veszti ha a jelen szituációból sikerült továbblépni!
Egyelőre még az RSI jelzése alapján is óvatosak vagyunk, de egy emelkedő folytatással, a long meggyőződésünk is erősödni fog és ha mindenhez siker is társul, akkor már nagyon jól jártunk, mert bőven új  ATH szinteken mozgunk.
Tehát egyelőre még sötétben tapogatózunk, de mintha halványan világosodna, erre a világosodásra, talán a lila színnel felvázolásra került 3 utas folytatási lehetősége is rávilágít, ami a 2. hullámával 85k, 3 hullámban pedig a kerek 100k-s árszintre is elvihet. Viszont ezzel sem kell elszállni, mert csak arra kerestem lehetőséget, miként juthatunk el a kerek 100k-s álomszintre, illetve ennek 3 utas lehetőségnek van egy szerényebb változata is, amely a 2. hullám célszintjéül a fibo 1.27-es magasságot, azaz a 70k-s szintet célozza meg, majd a 3. hullámban 75k, tehát azt magasságot, amelyet az Elliott hullámokkal is szeretnénk elérni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha jól tippelünk, akkor megállt a profitrealizálási hullám és ha mindenki meggyőződik arról hogy nincs itt semmi probléma, biztosan visszahelyezhetők a milliós/milliárdos pozíciók, akkor annak itt longs charton látványos emelkedés lesz a jele. Ha mégsem így történik, az akár arra is utalhat hogy a korrekciónak még nincs vége, ezért is a nagy bizonytalanság, tehát visszaesést kel lássunk.
Amiért továbbra sem aggódunk nagyobb beszakadások miatt, az a shorts oldali, tulajdonképpeni semmittevés, megerősítést adva annak, hogy tényleg csak profitrealizálások történnek a vevői oldalon, ami enyhe árcsökkenést von magával.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Ehr59NhK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wIQjWlE9/


Hetes idősík:  a 2 héttel ezelőtti, tulajdonképpen majdnem Doji gyertyára, szerencsére egy hasonlóan bizonytalan múlt heti gyertyával sikerült válaszolni, ez egy pozitív jelzést kellene adjon. Tehát, ha csak valamit nagyon nem rontunk el vagy ha valakik nem akarják direkt elrontani, akkor a folytatásban nem az 53k-s mélységre, hanem minimum a 70k-s magasságra kell készüljünk!
Ha csak az Elliott hullámok alapján tippelünk a folytatásra, akkor még nagyon magasan van a teteje, de ezek még csak erős tippelések, bármelyik elhalhat ABC hullámként! Ha azt feltételezzük, hogy jelenleg a kék 3. hullámban araszolunk felfelé, amelyet szintén egy különálló Elliott hullámra lehet bontani(ez lenne a narancs), akkor bőven 100k fölött keresgélhetünk. Viszont ha csak ezt a narancs hullámot nézzük, akkor a 2. korrekciós hullámnak a lehetősége, különösen a 2 héttel ezelőtti felszúrás után, akár már most is adott, de ha igazodunk a piros színnel felvázolásra került óvatos 3 utas lehetőséghez, akkor ez a korrekció megvárhatja a 70k-s szint elérést.
Rengeteg a lehetőség, de az csak utólag derül ki végül melyik volt a nyerő meglátás.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hPf1m9qX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8WEMCPmT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1R6Rw2ad/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Gd5MR8XF/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4YQ75Z1I/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oAfTnySH/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/IRbzRysY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Hpzg3RZo/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/oepEoKFS/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/TFWc9tej/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#54
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - október 25, 2021, 11:16:52 DÉLELŐTT
Húzd meg ereszd meg.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.25!

BTC, nem az a kérdés hogy pozitív vagy negatív a jelenlegi piaci hangulat, mert egyértelműen pozitív, hanem hogy ez a hangulat mire elég? Elég e arra, hogy az a bizonyos 100k-s álomszint elérésre kerüljön, esetleg sikerül még egy utolsó nekifutással 70-80k környékére feltornázni az árat vagy csak arra elég a jelenlegi pozitív hangulat, hogy a jelenlegi szintet még néhány hónapig megtartsuk.
Órás idősíkon egy valamit biztosan tudunk, hogy a piros csatornában, az új ATH szinten zártunk egy impulzust. Következő lépésként erre egy korrekciós választ kell adni, amely arra is válasz lehet, mekkora eséllyel futhatunk neki egy a nagyobb idősíkok igényeit is kielégítő Elliott várakozásnak!
Az egész csatornát felesleges mutatni, a fibo skála segít eligazodni hol is járunk korrekciós tekintetben! Mint látjuk már most 7k-s méretet elérő a kollekció, viszont, mivel a csatornában is méretesre hízott az impulzus, ezért tökéletes ABC hullám elvárásunk csak nagyobb idősíkon lehet. Amit itt látunk, az max. az A hullám kereteibe fér bele, de azzal hogy kiszaladtunk a csatornából, inkább arra számítanék, hogy a B hullámmal max a csatornába kapaszkodásra leszünk képesek.
Annak érdekében hogy táptalaja is legyen az esetleges piros 5. hullámra ráfordulásnak és hogy az ne csak arra legyen képes, hogy átkukkant a jelenlegi ATH szinten, majd köszöni szépen a lehetőséget, szükségem van egy megfelelő támaszra. Természetesen, ha a csatornában maradunk, akkor a fibo 23-as szintre is elegendő lett volna visszanézni, majd nekirugaszkodni egy csenevész piros 5. hullámnak, de ha tényleg egy életképes folytatásra készülünk, ahhoz ez nem elég. Tehát szükségünk lehet egy támasz zónával is megerősített, a fibo 38-as szintet is elérő konkrét ABC hullámmal történő visszanézésre!


4 órás idősík, ezen az idősíkon már az is látszik, milyen brutális ez a piros 3. hullámot részleteire bontott órás kék impulzus, amelynek valószínűleg kicsit konkrétabb korrekciós utóhatásra van szüksége! Minél több megerősítésünk van valami vélhető helyességére, annál biztosabban kezdhetünk el mozogni, gondolkodni a charton.
Sok újat nem teszünk hozzá az órás idősíkon látottakhoz képest, max annyit ha a fibo 38-as szint, illetve a narancs támasz zónában lesz a korrekciós alj és ráadásul mindez a fekete támaszom, ami egy mini trendvonal szerepét is betöltheti, szóval ezek csak megerősíthetik azt a várakozást, hogy még az idén egy 70k fölötti ATH szintet sikerülhet a chartra varázsolni.
Abban az esetben tudnák elképzelni egy idei 100k-s árat, ha azt egy nagyon megtámogatott vevői hullámmal, még ebben a piros 5. hullámban valósítsuk meg!


Napos: túl sok az infó a charton, de szükség van a múlt, a jelen történések és a lehetséges jövő elképzeléseinek felvázolására is! Múlt időben nézzük a januári-februári történéseket, ahol láthattunk két intenzív hullámban megvalósult emelkedést, amelyek félreérthetetlenül hasonlítanak, az augusztus végi, szeptemberi, illetve a most októberi hullámokra! Tehát mivel a jövőbe nem látunk, ezért is hagyatkozunk a múltban már egyszer megvalósult történésekre! "HA" ugyanez történik, mint az év eleji 2. nagyobb hullámot követően, akkor a forgatókönyv is nagy valószínűséggel ugyanez! Azaz a kisebb idősíkokon már megfogalmazódott nagyobb korrekciós igény, az 53k környéki támasz zónában kerülhet kielégítésre. Természetesen arra is megvan az esély, hogy még néhány napig tartjuk ezt a 60k környéki szintet, majd novemberre ráfordulva, hasonló intenzitással mint azt az októberi példa is mutatja, megindulunk bőven 70k feletti magasságokba.
Az RSI mozgás is azt mutatja, hogy akár még elég is lehet ez a 60k környékére történő visszanézés, biztosabbak már csak akkor lehetünk, ha megkezdjük a felfelé történő araszolást. Amíg ez nem történik meg, addig maradjunk annál a gondolatnál, hogy a korrekciós bizonytalanság miatt, az október végi történésekre ráül egy enyhe negatív hangulat.
Illetve, talán egy kicsit az is a negativitás mellett szól, hogy az 50-es mozgóátlagtól is jelentősen eltávolodtunk és ahogy ezt az év eleji példa is mutatja, sikerrel csak akkor járunk, ha ragaszkodunk ehhez a mozgóátlaghoz és a húzd meg ereszd meg taktikát alkalmazza a piac!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki, mintha visszatértek volna a vevők, ez némileg fedi is a valóságot, de ha ránézünk a longs chartra, azt láthatjuk hogy ez nem egészen olyan mértékű, mint a profitrealizáló távozók száma. Ha a folytatásban azzal számolunk, hogy a korrekciós csökkenésnek még nem vagyunk az alján, akkor a profitrealizálások sem értek még a végére. Tehát egy erős tippeléssel azt mondhatjuk, hogy a piros csatornából, főként a jelenlegi csatorna vissza-tesztre irányuló megerősítésből is kiindulva, 20k környékén kellene megtaláljuk a longs oldali pozíciószámok alját.
Shorts oldal természetesen továbbra is hátradőlve elvan, szerencsére a vezetői oldal sem játszik a kezükre, de már tuti viszket a tenyerük!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/F2HXpLAu/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xp86Jhp1/

Hetes idősík:  az akár a csökkenő trendvonal szerepét is betölthető piros ellenállás áttörését követően, számíthattunk a 2018-as történésektől eltérő folytatásra, abban viszont már kevesen bíztak, hogy ezzel, de főként ilyen gyorsan, akár egy új ATH szintre is felszaladhat a történet.
Arra egyelőre felesleges készülni, hogy beleszaladunk valami nagyobb negatív szériába, de az ördög sosem alszik, tehát ezt a mögöttünk hagyott hetes új ATH szintre felszúrást, kezeljük a megfelelő óvatossággal!
Annek ellenére hogy nem számolunk durván negatív fordulattal, a kisebb idősíkok jelzései alapján, illetve a felszúrást is a megfelelő óvatossággal kezelve, egy-két hétre megtorpanás következhet a Bitcoin sikertörténetében.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bNTeKdEy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TmVmS7rw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BFC6TxQY/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7vaDM8MJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/nkbEVrdR/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ouWHkKh6/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6srzrrT9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/BEUrtqhY/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/dBbJDqMv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/flWABJrw/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#55
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - október 18, 2021, 11:23:10 DÉLELŐTT
Mindenki pozitív, oké legyen...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.18!

BTC, többet vártam, kicsivel több is lett, de az a több, amellyel az ATH szint fölé léphetnénk, még várattat magára! Alessio Rastani most is jó meglátással rukkolt elő, logaritmikus skálán, 2012-ig visszamenőleg vázolt fel egy Elliott hullám szisztémát, amely szerint egy lezáró 5. szakaszban mozgunk. Lényegében ugyanarról beszél, amire a hónapos idősíkon évek óta ismételgetnek, viszont még hónapos tekintetben is akkora előrehaladás kellene megvalósítani pár hónap alatt, hogy áttoljuk 2022-re azt a bizonyos 5. hullám zárást.
Órás idősíkon egyértelműen long az irány, chartra ránézve se szorul sok magyarázatra, viszont a jóból is megárt a sok, tehát nagy valószínűséggel nemsokára vége a jóvilágnak. Előreláthatólag nem kell megijedni, csak egy a 10-15k-s korrekciós igényt kellene kielégíteni és ha nem tévedek nagyot, a piros színnel felvázolt Elliott hullám elképzeléssel, nagyjából 70k környékére tornázhatjuk a mindenkori legmagasabb árszintet!


4 órás idősík, szerencsénkre a harmonikus lehetőség 58k környékén elbukott, tehát ha minden igaz, semmiféle nagyobb visszaeséstől nem kell tartanunk.
Itt 4 órás idősíkon, már kicsit egyértelműbb az órás idősíkon kicsit megtörő csatornában mozgás! És így már az is egyértelműbb, hogy a múlt heti körképben látható elképzeléstől eltérően, miért kell változtatni a piros Elliott hullám lehetőségen!
Volume és a gyertyamozgások között, továbbra is fennáll a divergencia, ezzel nem valószínű hogy kihúzzuk a piros impulzus zárásáig, viszont abban nagy eséllyel jelzésértékkel bírhat, mikor fordulunk rá a 4. piros korrekciós hullámra. Gondolom egyértelműen látszik, hogy ezt a 4. hullámot, nem ártana a csatornán belül tartani, tehát ha a 64,970$-os ATH szinten fennakadnánk, akkor egy durván 5k-s korrekciós mozgás után, megnézhetnénk mi is a helyzet a 70k-s magasságban!


Napos: ezen az idősíkon már az is látszik, hogy ha csak 70k-s célkitűzéseink lennének, akkor nagyon alábecsüljük a folytatási lehetőségeket. Jobban örülnénk a 32k-s lehetőségnek, ehhez viszont kellene egy ATH szintről történő visszapattanás, megerősítve az ellenkező háromszög lehetőséget, azonban, ennek a lehetőségnek nem kizárt hogy támaszra visszanéző feltételeket is teljesíteni kell, mielőtt élesítheti a 32k-s rakétát.
A júni.24.-szept.06. közötti és a jelenlegi intenzív emelkedő mozgás, tulajdonképpen hasonlít az év eleji történésekre! Ha maradunk ennél a receptnél és valahol itt az ATH szint környékén záródik a jelenlegi intenzív szakasz, esetleg felszaladunk 70k környékére, akkor hasonló támasz zónában gondolkodva, mint volt 42k környéke, most 53k környéke lehet az a zóna, ahonnan lendületet véve, akár a 32k-s lehetőséggel is élhetnénk.
Szerintem, ha a háromszögnek is, a támasz zónának is és a felkínálkozó 32k-s lehetőségnek is megakarunk felelni, akkor a jelenlegi intenzív szakasz, az ATH szint környékén megtörik és egy negatív novemberi időszakra kellene készüljünk.
Ha a háromszöget kihagyjuk a játékból és a február végi történésekhez hasonlóan visszanézünk 53k környékére, akkor már idén lehetőséget kaphatnánk, remélhetőleg sokkal többre, mint abba a kék csatornába belefulladó április környéki történet!
Jó néhány lehetőség mutatkozik a jobbnál is jobb folytatásra, mindenki találgat, mindenki a saját szisztémáját tartja a legjobbnak, aztán történik valami, ami ezt megerősíti vagy cáfolja!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: engem csak egy valami int óvatosságra, a 100k-s idei megvalósíthatósági tervek tekintetében, méghozzá, az itt longs charton látható, erősen profitrealizálásra hasonlító intenzív visszaesés. Természetesen, ennyi legyen a legnagyobb bajunk, mivel közben az ára emelkedik, tehát a pozíciók csak lefölözésre kerülnek és az időközben érkező páciensek, a szintentartáshoz is hozzájárulnak. A pánikhangulat kialakulásának elmaradásához, a csendes shorts oldali történések is hozzájárulnak, remélhetőleg még jó sokáig, semmiféle negatív hangulat fokozásához nem szeretnének hozzájárulni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/29lTTWX5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Y2oHqNtg/

Hetes idősík:  ami biztos, legalábbis nekem egy nagy megerősítés, eltértünk a 2018-as történésektől! A piros ellenállás határozott áttörésével, elvileg kapnunk kellett egy határozott long jelzést. Ha a kék Elliott származást is bevesszük a játékba, akkor egy nagyon is határozott 100k-s árszintre megérkező folytatást kellene lássunk, még a 2022-es év folyamán is!


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WMpYI5mm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/f4jyOGqn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VHbOKOZp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mcRNDdbe/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TR8jtWFf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/20oOMdNE/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Rf4iZEI0/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xwHAqm8h/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/AxOn784B/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AxOn784B/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#56
Kriptopénz Bányászás / Re: HELP! Itt kérdezz ha kezdő...
Utolsó hozzászólás trektomy - október 11, 2021, 12:50:05 DÉLUTÁN
Idézetet írta: JorgeFreeman Dátum február 26, 2021, 02:19:57 DÉLUTÁN
3. Van-e valakinek tapasztalata az alábbi géppel kapcsolatban: innosilicon a10 pro+

Köszönettel,
                   JorgeFreeman.


Sziasztok a10pro engem is érdekelne ha van tapasztalat vkinek, illetve hol vettétek.
Köszi
#57
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - október 11, 2021, 11:39:44 DÉLELŐTT
Ennél több kell

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.11!

BTC, ahhoz, hogy durván negatívra forduljon a történet, az eladói nyomásnak jeleit kellene lássuk, illetve a vevői oldalon is ki kellene alakulnia valamilyen profitrealizáló hullámnak! Ennek hiányában, egyelőre marad a pozitív irányú reménykedés.
Az órás idősík, most is csak rövidtávú helyzetmegállapításra alkalmas!
Vasárnap estére kialakult egy emelkedő háromszög forma, nagyjából 2,500$-os long folytatási lehetőséggel. Sajnos az első lendület lukrafutott és a hetes nyitás előtt, még a délután kezdődő kisebb korrekciós mozgásnak megadtuk az ABC formát. De az sem kizárt, hogy a piros támasz érintési hiánya volt a probléma, miután ezt megkapta sokkal életképesebb long mozgás kezdődött.
Tehát, ha a háromszög mélységének megfelelő folytatással számolunk, akkor az 58k-s szintet karcoló várakozásaink lehetnek! Ennél termékenyebb emelkedés, megérkeztetné az árat abban szürke ellenállási zónában, amelyet, ha napos-hetes idősíkokon sikerül magunk mögé utasítani, akkor újra elővehetjük a 100k-s elképzeléseket!
Egy Elliott hullám lehetőséggel is kiegészíthetjük a gondolatmenetet, mivel ez a nem túl combos háromszög, akár a piros 4. korrekciós hullámnak is teret adhatott (ránézésre inkább nem). Tehát ez a háromszögből kiugrási lehetőség, némi nyomatékkal, 60k környékére is feltolhatná az árat, majd hogy a kék Elliott hullám se maradjon lezáratlanul, kisebb ráadással arra is lehetőség adódhat, hogy megkapaszkodjunk a szürke zónában, esetleg valami sokkal pozitívabbra.


4 órás idősík, ezt az idősíkot nézve is jók lehetünk az 58k-s szint elérésre, sőt annál sokkal többre is, feltételezve hogy megérkezik egy kisebb vevői hullám.
Itt is jól látszik, hogy az a bizonyos piros Elliott 4. korrekciós hullám elég csenevész, tehát a 3. hullámon jó eséllyel módosítanunk kell, talán pont az 58k-s szintre, ahonnan 51-52k környékére kellene visszanézni egy elfogadható 4. korrekciós hullámnak.
Nem csak az órás emelkedő háromszögnek, hanem itt 4 órás idősíkon egy harmonikus minta C hullámának is 58k a célszintje és mint látjuk, ha ráfordulnánk a D hullámra, annak elég durva végeredménye lenne. Tehát, mindenképp arra kellene játszunk, hogy a piros 3. hullám 58k fölé nyújtózkodjon, kihúzva a harmonikus minta D hullámának méregfogát!
A volume oszlopok és az emelkedő gyertya mozgások között, kialakult néni negatív előjelű divergencia, ami segítség lehet egy estleges 3. hullám zárása után korrekcióra fordulásnál.


Napos: a múlt heti körképen, piros szaggatott vonallal felvázolt emelkedő háromszög lehetőség, talán szerencsénkre, de nem kapta meg a lehetőséget. Helyette határozottan áttörtük azt a piros ellenállást, amely egy durva lefordulás esetén, akár még a csökkenő trendvonal szerepét is betölthette volna.
Azzal, hogy ilyen határozott az átlépés, illetve hogy átlépés utáni korrekciós visszanézésre sincs szükségünk, esetleg arra hogy a szeptember eleji 52k-s előző csúcsszintünket vissza-teszteljük, majd ezt ugródeszkaként használva új ATH szinte ugorjunk.
Viszont óvatosan ugráljunk,  mert az ellenállási zóna egy veszélyes terület, amelyből bármiféle határozat visszapattanás, amely nem csak az 52k-s szint vissza-tesztelésére irányul, az végzetes lehet a rövidebb távú egy-két hónapos long tervekre. Hosszabb távon, azzal hogy ezen a piros ellenálláson átszaladtunk, arra nagy eséllyel lehetőséget adtunk, ha nem is sikerül a 60k fölötti terveket megvalósítani, de a 40-50-60k széles zónában stabilnak mutatkozzon az ár, ezzel is segítve az altok felzárkózását és az NFT projektek még nagyobb bedurranását! Tehát van hova nyújtózkodni  megvannak a lehetőségek, élni kell velük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre nem úgy néz ki a longs oldali mozgás, mint ahol arra törekednének, hogy az árat minél hamarabb 60k fölé segítség, természetesen egy kisebb lelkes tömeg továbbra is tolja az árat, de ahhoz hogy igazán meginduljon, a profitrealizálással is fel kellene hagyni! Az itteni mozgásból is jól látszik, van igény a korrekcióra, viszont ha eltűnnének a lelkes vásárlók (kicsi rá az esély), akkor már kialakulhatnának izgalmas történések, de még mindig hiányozna az eladói nyomás.
Shorts oldalon kellene nyomást látni, viszont amit itt láthatunk, az minden csak nem nyomás, inkább nevezhetnénk szunyókálásnak, talán enyhe mocorgásnak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/b53oCibJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/03CwakrI/


Hetes idősík:  azt a 2018-as kék nyíllal megjelölt méregfogat, úgy néz ki sikerült kihúzni és egy nagyon is pozitív mögöttünk hagyott hetes mozgással, akár még az új ATH szintre törés lehetőségét is megteremteni.
Kettő hete vagyunk benne ebben a határozott emelkedő sorozatban, nagy eséllyel egy 3 pozitív helyett is sikerül a chartra varázsolni és már csak az a kérdés, ez a 3. pozitív hét, elegendő lendületet kap e az ellenállási zónában történő megérkezésre. Esetleg az órás lehetőségekhez igazodva, a zónába lépés előtt megtorpan és egy kisebb korrekciós választ adunk az utóbbi 3 hét történéseire.
Mint már említettem, a piros ellenállásnak nincs, az 52k-s előző csúcsszintnek lehet szüksége vissza-tesztre, ami kielégíthetné a korrekciós igényeket, majd visszazökkenve az augusztusban megkezdett kerékvágásba, jöhetnének azok a bizonyos 100k-s álomszintre irányuló elképzelések. 


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SILglUwh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HKvR4wxV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WoxllflW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/LV3w1hqE/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/dc9vYBE2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oejd9TWa/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/igFQlwuv/
Napos: https://www.tradingview.com/x/QhUFf8ji/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/oRpNZfln/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Sjald7gI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#58
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - október 04, 2021, 11:03:36 DÉLELŐTT
Akár még nagyon jó is lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.04!

BTC, az elmúlt heti körképben még hiányoltam a pozitív irányba mutató jeleket, ezekből most már, igaz hogy csak hónapos, hetes, talán napos nézetben, de vannak apróbb jelei, remélhetőleg ezekhez igazodni is tudunk!
Az órás történésekből, messzemenő következtetést most sem lehet levonni, arra viszont jó, hogy megerősítést adjon a long kezdőlépések helyességére.
Amit most kiemelek az egy piros ék, viszont bármennyire is így lenne szabályos a kép, mégis a szaggatott vonallal kiegészített ellenállás illik jobban az ék formához, amelyben még van lehetőségünk 3-4k-s menetelésre, mielőtt ráfordulunk a kötelező korrekciós feladatra!
A háttérben látható piros Elliott hullám számozásnak is ez a lehetőség lenne a jó, ha még maradunk ebben az ékben és a szaggatott vonalas kék ellenállást 53-54k környékén meglátogatjuk, mielőtt korrekciós feladatokba kezdünk.


4 órás idősík, nagyon nagy szerencsénk, hogy a zöld csatornából ilyen határozott a long irányú kilépés, ez azért lehet szerencsés történés, mert ha még mindig a zöld csatornában mozognánk, akkor a mögöttünk hagyott kék ék benyújthatná vissza-tesztre irányuló szándékát, tehát újra vissza kellene térni a 42k-s jelen mozgás szerinti támasz zónába.
Kettő harmonikus minta lehetőséget is láthatunk, egyik jobb mint a másik, legalábbis rövid távon a piros C hullámmal történő 58k környéki felszaladással járnánk a legjobban, viszont ha a mintát zárni is akarjuk, akkor a 34k-s folytatási lehetőség már nem olyan fényes.
Narancs minta 54k-s célba érkezés lehetőségét jelezi, ehhez az órás idősík történései is passzolnának és még annak is megvan a lehetősége, hogy néhány hirtelen felszúró mozdulattal a piros elvárásoknak is megfeleljünk, abban bízva hogy a korrekciónál csak a narancs mintára koncentrálunk.
A még nyitott, kék 5. hullámra váró impulzus lehetőségre is érdemes figyelni, azon belül is a piros Elliott hullámmal történő lekövetésre! Ha itt valóban megtörténik a minta zárása, az tökéletes lehetőség a piros 4. korrekciós hullámnak és ha még abban is szerencsénk van, hogy ezt a korrekciós aljat fibo 38-as szinten találjuk meg, akkor már nagy szerencsétlenség kell ahhoz, hogy ne folytassuk 54k fölött. 


Napos: ha tartjuk azt az irányt, hogy a rövidtávú célunk 54k, akkor csupán annyi történik, hogy visszatérünk a szeptemberi csúcsszintre, sőt azon kicsit át is szaladunk, tehát itt egy ezer dolláros felszúrás is szóba jöhet, amelyet követően kaphatunk egy erős 53-54k-s ellenállási zónát.
Kicsit előrébb gondolkodva, ennek az ellenállásnak egy emelkedő háromszögben is szerepe lehet, amely háromszög, november végi, december eleji ATH szintet meglépő, nagyjából 13k-s kiugrásra is lehetőséget adhat.
Az RSI csíkon, a múlt heti körképben még egy alj lehetőségre számítottam, helyette kaptunk egy csúcsot. Ezt a csúcson mozgást, remélhetőleg az ár 54k-s szintre megérkezéséig nyitva hagyjuk és ha a folytatás az emelkedő háromszög lehetőségnek megfelelően alakul, akkor a következő aljat valahova október végére várhatjuk. De az sem kizárt, ha annyira pozitív lesz hangulat, akkor az alj lehetőség elhal a középső zónában.
Tehát, amit az október eleji ármozgástól várunk, az egy 54-58k-s szintet megcélzó folytatás és annak a megalapozása, hogy még idén újabb ATH szintekre törhessünk! De egy esetleges rózsaszín mámoros ködben se feledkezzünk meg arról, hogy a negatív folytatás lehetősége is felettünk köröz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy az ár emelkedik, jelenleg kicsit többen vannak a profitrealizálásra játszók, ez némileg érthető, de ha a jelenlegi  árszintnél is sikerül feljebb lépni, akkor nagy valószínűséggel a jelenlegi távozók újra meggyőzhetőek lesznek. Tehát, durván 40k az a vevői szint, ami még a 30k-s árszintre visszaesésnél sem ingott meg, amíg ezt sikerül tartani, addig nagy valószínűséggel a short trendre történő ráfordulástól sem kell tartanunk.
Shorts oldali mozgás sem cáfolja, az utóbbi mondatban leírtakat, továbbra is csendes megfigyelői a történéseknek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/0Obpu0q2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Q0dmKGU5/


Hetes idősík:  nagyon kellett az előző heti betakaró gyertya, viszont ha már ilyen jól alakult, akkor ennek hasonló folytatásával nyomatékot is adhatnánk!
Örülni lehet, de csak óvatosan, mert ez ilyen hirtelen fellángolások, félrevihetik a történetet, remélhetőleg nem így lesz és ha lesz is megtorpanás, például egy durván le-fel szurkáló Doji gyertyával, azt a következő héten kijavítjuk.


Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!



**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nr6XTm4P/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4bBBt9IT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KuJyO8fE/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8dzuEtcB/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/18DEYM29/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/pwdiFIz6/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/MOLtXMn3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yxx1ig9I/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Xhk1YVJO/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/9Eqxo0U8/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#59
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - szeptember 27, 2021, 11:45:31 DÉLELŐTT
Az érdemi pozitív lehetőségek, még mindig váratnak magukra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!
Picike Poloniex körkép 2021.09.27!

BTC, én még nem látom azokat a pozitív jeleket, amelyeket néhány elemző már belelát a chartokba. Az amit én belelátok, az leginkább rengeteg negatív előjel, ezek nagyobb része a kisebb idősíkok ijesztgetési kategóriájába tartoznak, viszont a napos, de leginkább a hetes idősík, már nem a vicces kategória.
Órás idősíkon nagyon is negatívan kezdtük a mögöttünk hagyott hetet, majd a hét második részét egy nagyjából 5k-s pozitív visszakapaszkodással töltöttük. Fibo .618-as szintje alatti megtorpanás, majd dupla csúcs, jól mutatja hogy ez csak egy korrekciós emelkedés volt, ezen felismerés után, pénteken meg is alapoztuk a hétvégi bizonytalan hangulatot!
A bizonytalanság vasárnapra is tartogatott egy pofont, ebből próbálunk jelenleg is felállni, viszont ha nem tévedünk nagyot, akkor célunk a múlt hét pénteki pofon előtti csúcsszint.
Piros színnel láthatunk egy a napos történésekhez igazított ellenállást, amelyet rövidtávú csökkenő trendvonalként is értelmezhetünk. Ha ez a jelenlegi pozitív építkezés, nem tudod efölé nyújtózkodni, tehát a fibo .618, ill. a pénteki csúcsok ismételten megállítják a bikákat, akkor erről a 45k környéki szintről, a múlt hetinél is durvább lefordulás következhet! 


4 órás idősík, még mindig sajnálhatjuk, hogy abban a kék csatornában, Elliott hullámos támogatással, a wyckoff lehetőségnek megfelelően nem sikerült újra megkarcolni a 60k-s szintet. Tehát a piros impulzust is csak akkor nevezhetnénk tökéletesnek, ha sikeres a 60k-s küldetés, majd a jelenlegi negatív szériával, tökéletes abc korrekciós küldetésben mozognánk és erre jónéhány pozitív elképzelés lehetne felépíteni.
Halvány pozitív elképzelés lehet felépíteni arra az esetre, ha a piros ékből kilépést követően, ahogy arra a nyitott fekete Elliott hullám is lehetőséget ad, tehát hogy a 60k-s lehetőséggel mégis élni tudjunk.
Kettő héttel ezelőtt, volt egy piros emelkedő csatorna, amelyből a várakozásnak megfelelően, csökkenő irányba jött a combos folytatás. Egyelőre még nincs megerősítve a zöld emelkedő csatorna, viszont ha megerősítést kap, akkor az hasonló 9-10k negatív előjel lehet, mint a piros csatorna esetében!
A piros ékből akár már most is kiléphetünk, ami lehetőség egy 48k-s szépségtapaszra, majd ha a vevők is úgy gondolják, előkészíthető valamiféle pozitív meglepetés! Ennél sokkal valószínűbb, hogy továbbra is a piros ékben maradunk, tehát ahogy az órás lehetőségeknél is boncolgattuk 45k környékéről lefordulunk, majd jobbik esetben, megerősítjük a zöld csatorna támaszát és lehetőséget biztosítunk a piros ékből történő kilépésre. Ha maradunk az ékben, az nem túl örömteli, főként úgy nem, ha egy eltévedt felszúrással megerősítést kap a zöld csatorna ellenállása, ill. egy 9k-s fordított zászló lehetőség, ami annyit jelent, hogy az ékben 35-36k környékére is visszacsoroghatunk.


Napos: kicsi zavaró lehet a sok infó, viszont mindegyik szükség van ahhoz, hogy eligazodjunk a történések erdejében. Kék/piros színekkel jelölve a csúcsok és az aljak! A harmonikus minta D hullámára felhúzott fekete fibora, a korrekciós szintek meghatározása miatt van szükség, ahol mivel a 38-as szint kevésnek bizonyult, valószínűleg a 61-es szintre történő visszanézésre is szükségünk lehet, megerősítést adva a piros ékben történő további csökkenésnek!
A piros ékből kilépésnek, döntő szerepe lehet az elkövetkezendő hónapok történéseire!
Gyors kilépés esetén, már október elején megkapnánk azt a lehetőséget, hogy a piros, egyenlőre még csak ideiglenes csökkenő trendvonal betámadásra kerülhessen, kihúzva ezzel jónéhány negatív méregfogat és lehetőségét adva arra, hogy a november-december is pozitív hangulatba kerülhessen, sőt még az ATH szint is veszélyben érezhesse magát!
Lassu kilépés, lehetőség a problémák fokozására. Főként akkor, ha csak a 35-36k-s szintre visszanézés utána adódik meg az ékből kilépés lehetősége, ahonnan már egyáltalán nem biztos, hogy újra betámadható az ideiglenes csökkenő trendvonal.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem rosszak, de nagyon halványak és ingatagok a próbálkozások. Kellenének a pozitív ingerek, különben ez a magasra kúszó kígyó, kénytelen lesz 40k alá ereszkedni, kieresztve a palackból azt a szellemet, amely az eddig magabiztosan tartogatott pozícióikat is megingathatja! Jelenleg egy határozott csökkenésben vagyunk, remélhetőleg csak ideiglenesen a probléma és a mozgóátlagokról ismételten sikerül pozitív fordulatot venni!
Shorts oldalon kicsit megélénkült a hangulat, de még csak nagyon kicsit, egyelőre még csak áldozatra várva, mint keselyűk köröznek a levegőben, tehát a vevői oldalon nem kellene elhullani, a se kisebb, se nagyobb vadaknak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dglvMyLq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bmbvyYKP/

Hetes idősík:  egyelőre nagyon szomorú a látvány, egészen addig szomorú is marad, amíg a piros ellenállás alatt, de főként a kék nyíllal is megjelölt 52k-s előző csúcs szint alatt mozgunk! Csökkenő trendben akkor leszünk, ha visszaesünk a zöld nyíllal is megjelölt 28k-s aljunk alá! Tehát egyelőre még a csökkenő trendtől messze vagyunk, de ha most nem vigyázunk, akkor a tempó begyorsulhat és ahogy a májusi példa is mutatja, egy-két hét alatt gyászosra fordítható, a jelenleg még viszonylag nyugodtnak nevezhető hangulat!
Természetesen semmit sem kell temetni, mivel bármikor jöhet egy kóbor Elon Musk tweet post és máris mindenki rányom arra a bizonyos buy gombra!
Benne van a lehetőség, mert ha azt nézzük, hogy a zöld impulzusra már válaszoltunk egy piros ABC korrekciós mozgással, majd ezt követően elég határozott folytatással kapaszkodtunk vissza 52k környékére, aminek a jelenlegi csökkenő irányú mozgás szintén lehet a korrekciója, fibo jelzése alapján még a 38k-s alj sem túlzás. Tehát, akár még úgy is tekinthetünk a jelenlegi negatív mozgásra, hogy egy újabb Elliott lehetőség 2. korrekciós hullámának alját keressük, amit ha megtalálunk és nem vakvágányon mozogva kergetünk hamis délibábot, akkor egy nagyon is pozitív 22-es év vár ránk, 80-100k környéki álomszintekkel.


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/N92W0rrC/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DpDJVGEN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/67l1vjTx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iSIAQDEa/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/vqAvSRK0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/bvs2W9aq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/NAnYw0Cy/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yvi0V67H/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/wOUoj9QX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/9lO3nzWN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/