Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 19 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Elfáradt, ezért lepihent, most pedig alszik!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.11!

BTC,  órás nézetben felhúztuk a Fibonaccit, ami nekem ennyit mutat, hogy legalább 3,800$ magasságába kellene visszaerősödni és csak ott tarthat jelentősebb pihenőt a mozgás. Ez az emelkedés, majd a korrekció nem nagy meglepetésre, de siker esetén alkalmazkodhat a zöld 3640-3736$-os, most már elég régóta jelenlévő támasz zónához.
A tegnapi körkép megírása előtte 1 órával történt az első visszaesés ahol végül is az történt amit vártunk, tehát enyhén tovább csökkent az ár, viszont ebben az enyhe csökkenésben, a bikák részéről a legkisebb jele sem mutatkozott a jelenlétüknek, így nem volt más lehetőség csak további zuhanni, ami méreteit tekintve akkora csomag lehetett, mint az első hullámban. A második hullám után a jelenlegi mozgásban már mutatkoznak zöld gyertyák formájában a bikák, azonban elég gyenge próbálkozásokkal, tehát bika csapdáról nem beszélhetünk.
Idén már jó néhány alkalommal láthattunk  hasonló esetekben hosszabb oldalazást, majd abból hirtelen visszarántást, de ebben az esetben, ennek a lehetőségét kizárnám, mivel ez a hirtelen 450$-os bezuhanás, szerintem a 3.-a előtti és a 6.-ai kiugrás pozícióinak zárása, illetve annak okán hogy 4 napig behalt a mozgás, amiből lejött hogy a bikáknak itt már nincs keresnivalójuk és mivel pénzről szól az üzlet, amit csak csökkenéssel lehet ebben a szituációban megvalósítani, ezt 2 hullámban szépen végre is hajtottak. Tehát ha a jelen szituációban, ezek a shortos pozíciók zárásra kerülnek vagy már zárásra is kerültek, akkor sem lesz rakétaszerű áremelkedés hatása, esetleg ha újra nekiállnak építkezni.

Napos: első megállapítás, hogy a piros színnel felvázolt, de még nem aktív Elliott hullám nem ebben a formában és nem étt fog megvalósulni, tehát a továbbiakban nem is követjük. Második megállapítás, hogy a zöld színű elég masszívnak tűnő trendvonal elég határozottan áttörésre került, viszont ez a hirtelen visszaesés megállt dec. 27.-ei jónak tűnő Elliott 3. hullám kiindulási pontjának magasságában.
A volume oszlopok 11 napos alacsony jelzéssel utaltak arra, hogy valami jelentős elmozdulás történhet, de mivel felfelé voltak nagyobb jelentőséggel bíró jelzések, így egyértelmű hogy mindenki a váll vonal áttörésére számított és így utólag megnézve, annak a 8.-ai felszúrásnak a váll vonalra, már akkora szerepe volt a a tegnap látható bezuhanásban!
Ha már túl vagyunk a magyarázkodáson, akkor nézzük meg mire számíthatunk. Az utóbbi hetekben jó néhány alkalommal megemlítettem, annak ellenére hogy mindenki áremelkedést vár, a hírek oldaláról ez nincs alátámasztva!
Tehát minimum a 3k-s támasz zóna ismételt meglátogatására lenne szükséges vagy ennél jóval nagyobb visszaesésre, ami ha nem egy nagyobb több 100$-os leszúrással végződik, főleg hónapos, hetes de akár napos nézetben is,  attól még a fordulat lehetősége mindig fennáll, de csak jó néhány nap múlva kaphat megerősítést, a leszúrás követően viszont már másnap jelentősebb áremelkedés alakulhat ki! 
A tegnapi gyertya, ha egy csökkenő trend alján jelentkezik, akkor kezdhetnénk MorningStar gyertyakombinációra utaló jeleket keresni,  viszont erről itt nem beszélhetünk. Rózsaszín támasz alulról, felülről a kék ellenállás egy csökkenő háromszöget rajzol ki,  amely háromszögnek a 650$-os mélysége elég konkrétan annak a kék csökkenő csatornának a támaszára mutat, ami még a támasz zóna alsó szintjét elcsípve ideális fordulópontot alakíthat ki, de ezt a támaszt már annak a bizonyos nagyobb leszúrásnak kellene elcsípni, ellenkező esetben a támaszon is átgyalogolhat az ár.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: jelentősen megcsappant a bika pozíciók száma, ezen semmi csodálkozni való nincs, mivel a legnagyobb része biztosan a 4k-s szintek átlépése estére volt megbízásként beállítva, ezeket most már felesleges nyitva tartani, viszont az a tény, hogy ezeknek a pozícióknak a száma még nem erősödött vissza, arra számíthatnak, hogy további csökkenés várható és esetleg a 3k-s szintek magasságában fognak újra próbálkozni. 
Természetesen erre a csökkenésre a shortos kollégák is ráugrottak, ennek következtében a maci pozíciók száma 2000 egységnyi emelkedést tudott bemutatni.
Longs chartot megnézve, láthatjuk azt az óriási lehetőséget, amit a bikák csak egy szerény 1000$-t sem elérő emelkedést tudtak válaszolni, ami nem egy meggyőző teljesítmény, tehát azoknak akiknek ez a le-fel mozgás, csak a haszonszerzésről szól, nekik tök mindegy melyik irányba, csak határozott mozgás a lényeg.
Viszont még ne adjuk fel, mert a tegnapi csökkenésre ma még lehet egy erős visszacsapás, ami ha eléri a 4k-s magasságot, mindjárt más gondolatokat ébreszt, mint ez a jelenlegi további visszaeséssel fenyegető szituáció.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/ScSMatFi/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/6aENnqfp/

"Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/8O5CZtLV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hfejOuob/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1oipC9v7/
https://www.tradingview.com/x/1KOLyIJg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Kczt4VV3/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

macsi

a btc (es a tobbi) arfolyamat tovabbra is tether/binance/bitmex-en keresztul manipulaljak. nincs itt semmi latnivalo

Karcsi papa

Idézetet írta: macsi Dátum január 11, 2019, 12:36:47 DÉLUTÁN
a btc (es a tobbi) arfolyamat tovabbra is tether/binance/bitmex-en keresztul manipulaljak. nincs itt semmi latnivalo
Nincs ezzel baj, most lefelé,aztán majd felfelé manipulálják!
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mindenre van jelzés, meg annak ellenkezőjére is!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.12!

BTC,  tegnap reggel még halvány bizodalmunk lehetett egy medvecsapdában, de ez a bizodalom a későbbiek folyamán köddé vált. Estére már egy emelkedő csatornával néztünk szembe,  ami rögtön fel is vetette a fordított zászló lehetőségét. Ennek a fordított zászlónak a rúd hosszúságát figyelembe véve, akár 450$ további csökkenés is jelezhet, feltéve hogy a mögöttünk hagyott visszaesés mindkét hullámát figyelembe vesszük, de ha csak az egyiket, akkor is 200$-os visszajelzéssel számolva 3,450$ magasságában kellene lezárni ezt az alakzatot.
Éjjel 0 órakor láthatunk egy nagyobb 60$-os leszúrást, ami órás tekintetben jelentősnek nevezhető, viszont a jelenlegi mozgás megnézve, ennek csak a fordított zászló lehetőséget kiütő, de nem a fordulatot elősegítő hatása lehet, tehát ez inkább csak egy oldalazást tud megerősíteni.
Az éjszakai leszúrás átszúrt a dec. 28.-ai előző jelentősebb csúcs magasságába, jelzés értéke egy esetleges fordulatban ennek is lehet, de bizonyítékot majd csak utólag kapunk!
Tegnap a fibo szintekkel határoztam meg egy elérendő magasságot, a visszakapaszkodás érdekében, ez a színt továbbra is fibo a 0.61,  ami egybeesik a 200-as mozgóátlaggal, tehát ha ebbe a magasságba sikerül eljutunk és a  mozgóátlagot sikerül átlépni az már egy fél siker!

4 órás tekintetben, ez a fordított zászló lehetőség, végleg kiütné a fordított fej-váll lehetőség, váll vonal fölötti 1,100$-os emelkedési lehetőséget! Viszont erre a fordított fej-váll lehetőségre csak abban az esetben tekintsünk konkrétumként, ha 4k-s magasságában átlépésre kerül a váll vonala, de amíg ez nem történik meg, addig csak messziről figyeljük!
Itt kicsivel nagyobb idősíkon már az is látható, hogy ha a zászló 450$-os csökkenéssel célba ér, az a 3,150$-os magasságában aktivál egy csökkenő háromszög lehetőséget, ami a kerek 2k-s szintre mutat.

Napos: azt már tegnap is megemlítettem, ha a tegnapelőtti nagyobb maci gyertya például dec.15.-ei 3,157$-os előző csúcsnál alakul ki, akkor most a tegnapi gyertyával kiegészülve egy elég jónak tűnő Morning Star lehetőséggel állnánk szemben. Viszont nekünk, most kellene legalább annyira megfelelni a Morning Star elváráshoz, hogy legalább a tegnapelőtti maci gyertya nyitási szintjének magasságába visszaerősödünk.
RSI csík és a gyertyák között megszűnt a divergencia, ami még jelentős árelmozdulást nem jelentett, viszont ha gyorsan(napokon belül) nem változik a helyzet, akkor jelenthet, akár azt a 650$-os további visszaesést, amit egy csökkenő irányú háromszög jelez!
Tegnap a facebook poszt alá kitettem egy csökkenő irányú hyperwave alakzatot, amihez hasonlót itt a napos képet megnézve, a november 24.-ei zuhanás aljánál vagy esetleg december 15.-én zárhattunk volna le, de az ezt követő december 16. és 20. közötti intenzív emelkedő mozgás, elég hamar egy 800$-os emelkedést követően kifulladt. Ezt a kifulladás követően volt egy visszalépés, ezt jelzi a rózsaszín támasz, amely visszalépést akár vissza-tesztként is kezelhettük volna, de ebbe a tegnapelőtti gyertya belerondított.
Napi elvárás a 4k-s szint elérése, viszont erre elég kicsi az esély, mivel ehhez egyelőre nincs meg a szükséges pozitív kirobbanó hangulat. Tehát a realitásnak az tűnik, hogy további csökkenő mozgás várható, ahol még ha rosszul is néz ki a piros szín, de a minél nagyobb és határozottabb  leszúrás csak segítség!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: jelenleg nem tudni mit szeretnének a bikák, mert az a December 27. és Január 7. közötti intenzív nyomásszerűség, amiben egy két nagyobb de rengeteg kishal vehetett részt, kifulladt, majd ezt tegnapelőtt megkoronázták 4000 egységnyi visszalépéssel.  Ez a visszaesés tegnap megállt, amire még nem foghatjuk rá, hogy csak egy pihenő a folytatás előtt, de azt sem, hogy itt most újra odateszik magukat és emelik a pozíciók számát.
A long chartra rajzolt a bikák részéről mosolygó figura, szomorúvá is válhat, ha most ismételten látva a bikák bénázását, nekilendülnek és visszatolják az aktivitás  30 ezres magasságba.  Viszont azt se gondoljuk, hogy ez a macik részéről, egy egész éven át tartó önbizalommal teli árlenyomási kísérletsorozata sosem fullad ki, sőt az sem kizárt, hogy ennek a jeleit már itt láthatjuk! Szerintem erre az önbizalom elvesztésre, újból kaphatnánk egy bizonyítékot, ha a jelenlegi szintekről, tovább csökken a maci pozíciók száma.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/aLEhSzy0/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/iuKKp04F/

"Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pvYUQF5F/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/MNWwngWr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ABYr3jdc/
https://www.tradingview.com/x/g5MhXV47/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wI2EaqD5/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

netbit

Idézetet írta: Karcsi papa Dátum január 12, 2019, 10:11:03 DÉLELŐTT
Idézetet írta: macsi Dátum január 11, 2019, 12:36:47 DÉLUTÁN
a btc (es a tobbi) arfolyamat tovabbra is tether/binance/bitmex-en keresztul manipulaljak. nincs itt semmi latnivalo
Nincs ezzel baj, most lefelé,aztán majd felfelé manipulálják!

Csak szólhatnának előtte, hogy mi is tudjuk, mire készülnek  :D

Karcsi papa

Start Your Engines!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.13!

BTC,  aki ebből mozgásból megmondja merre folytatjuk, az elég nagy bűvész, de csak szerencséje lehet ha eltalálja a pontos irányt, tehát én se bűvészkedek, csak a jelek alapján következtetek arra, mi lenne a jó megoldás.
Fekete négyzettel kiemeltem ugyanazt a mozgást, ami a 10.-ei zuhanás előtt okozat feszült pillanatokat. Az akkori és a mostani mozgás között, elég nagy hasonlóság van, azzal a különbséggel hogy most egy bezuhanás előzte meg ezt az oldalazó mozgást. Tehát ha van összefüggés a két eset között, akkor most felfelé kellene, ha méretében nem is, de az előző 450$-os zuhanással megegyező vagy ahhoz hasonló határozott elmozdulást végrehajtani.
Viszont nem csak az oldalazás hasonló, hanem az a jelen esetben fordított zászló lehetőség, ami az előző oldalazásból is felfelé kellett volna elmozdítsa az árat,  most pedig csökkenő irányba kellene ugyanezt megtenni, aminek talán ugyanúgy kihúzta a méregfogát ez a jelenlegi masszív oldalazó mozgás.
Világoskékkel jelölt terület, 15 perces idősíkon fokozza a hangulatot, ahol az 50-es és a 200-as mozgóátlag egybeolvadt, szintén azt jelezze hogy valamelyik irányba határozott elmozdulás fog történni! Viszont itt órás nézetben, ezek a mozgóátlagok eléggé eltávolodtak egymástól, ami pont ellentétes a 15 perces mozgással, és mivel az 50-es mozgóátlag távolodott el csökkenő irányba, ennek megfelelően emelkedő mozgást várunk. Ez most az oldalazásnak köszönhetően elért egy olyan pontot, ahol ha ehhez hozzásegítik a gyertyák, akkor rakétaszerű kiugrása órák alatt vagy akár lassabban napokig is tarthat amíg eléri a 200 as mozgóátlagot, amit nagy valószínűséggel át is lép, tehát ha a mozgóátlag kereszt 3,800$ magasságában történik meg, azt valószínű az ár is követi.
Pozíció nyitásban gondolkodunk ismét, ami akkor meg is teszünk, ha ebből a fekete négyzettel jelzett oldalasból határozat kiléptünk felfelé (itt a 4 órás gyertya is érdekes lehet), tehát valahol 3,640$ magasságában 1.5-2%-os kockázatot vállalva és célként kitűzve a 3,800$-os szintet, lépünk pozícióba 4.5-5% haszon érdekében, amit lassabb mozgásnál kiválthat a csúszóstop.

Napos: természetesen a tegnapi gyertya csak hátráltatja az események mihamarabbi kibontakozását és azt, hogy megtaláljuk az elkövetkezendő napok vagy hetek mozgási irányát. Ugyanolyan semmitmondó apró gyertyával zártuk a napot, mint azt megelőzően, csak a szín változott, aminek ebben az esetben semmi jelentősége nincs.
Konkrét jelzése a csökkenő irányú háromszögnek van, illetve annak a kék csatornának. amelyiknek az ellenállásáról elég határozottan visszapattant az ár, szintén arra utalva, hogy a támasz irányába indulhatunk meg, ami a nem túl fényes 2,850$-os magasságban érhet célt.
A mozgóátlagokra itt is érdemes kitérni,  mivel itt már nem babra megy a játék, elég komoly hatással lehet egy a jelen pillanatban 5,868$-os magasságban elért vagy akár átlépett 200-as mozgóátlag. Ez a két mozgóátlag utoljára március 31.-én találkozott, az azóta eltelt időben, szeptember közepén és november közepén mutatkoztak arra jelek, hogy egy kereszt megvalósulhat, ez a kérdés azonban elég határozottan eldőlt a november 14.-ei zuhanást követően. Ez remélhetőleg a december 15.-ei 3,157$-os csúccsal lezárt egy olyan csökkenő trendet, ahonnan a jelen pillanatban nehézkesnek látszó mozgással, de mégis sikerül kikeveredni. Tehát ez a napos mozgóátlag, nagyon is megérett egy keresztre!
Napi elvárásként most nem tűzöm ki a 3,800$-os szintet, habár ennél alább nem nagyon érdemes adni,  de annyit jó volna elérni, hogy az órás pozícióba lépés a  megfelelő határozottsággal megtörténhessen!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a hetes gyertyák azt mutatják, hogy vannak itt mozgolódások a háttérben rendesen, csak éppen ezek, nem az igazán nagy bálnák, hanem a kishalak, esetleg néhány kövérebb tonhal.
A macik részéről december közepe óta egy elég határozott hátrálás látható, ami jelenleg is meghatározó.  Ezzel szemben a bikáknál, annak ellenére hogy ezen a héten nem sikerült azt az aktivitást megtartani, amit december utolsó hetében kezdtek felépíteni, még mindig elég jó helyen állnak ahhoz, hogy innen megnyomva esetleg azokkal a bizonyos bálnákkal kiegészülve, valami nagyot tudjanak robbantani! Illetve itt hetes nézetben, az a márciusi 40 ezres szint nagyon közel van ahhoz, ha most tényleg oda teszik magukat a bikák és minden rejtett tartalékot előhúzzák a fiókból, akkor ez a szint egy-két héten belül elérhető, ami ár szempontjából is érzékelhető elmozduláshoz kell vezessen.
A macik azonban még így is veszélyesek,  mivel a jelenlegihez hasonló meghátrálás, a tavalyi év folyamán már láthattunk, de mivel a bikák nem használták ki az adódó lehetőséget, ezzel szemben a macik egy olyan szinten tartózkodtak, illetve tartózkodnak ahonnan van mit a tejbe aprítani, ha erre van szükség.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/YwTMAgiN/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/P2osQR3M/

"Hetes gyertya sikeréhez, sajnos túl későn a hét utolsó napján ébredtek fel a bikák, ami azt jelenti átaludtunk egy hetet és ezt a múltheti gyertyát úgy kell kezeljük mintha ott sem lenne. Ezért a vasárnap esti kiugrást, legalábbis én egyelőre úgy kezelem, mintha ennek a mostani hétnek a történése lenne!
December közepe óta, apró de határozott lépésekkel haladunk felfelé, ezt megkoronázandó kellene egy kitűnő hetet zárni, aminek jobb célszintje mint a 4,950$-os ellenállás nem is lehetne. Ennél egy jóval nagyobb emelkedést igényelne az 50-es mozgóátlag jelen pillanatban 6,900$ magasságban történő elérése, amit a jelen eseményekből kiindulva, kizárt hogy 1 hét leforgása alatt elérjünk, erre 3-4. hét elég határozott emelkedő mozgására lenne szükség.
RSI csíkon elég konkrétan megjelölhetjük azokat a fordulópontokat, amelyeket jelentős áremelkedés követte, egy ilyen fordulat alakult ki december 10.-ei héten, azóta sikerült egy durván 800$-os áremelkedést megvalósítani.  Tehát adódik a kérdés, csatlakozunk e az előző esetekben látható 2-3 ezer dolláros bullrun-ok táborába, vagy ennél sokkal jelentősebb emelkedést elérve, megfordítjuk a trendet és végre azt látjuk, amit a tavalyi év során látni szerettünk volna!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/11rKFsq1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/so0DhdOr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/riW05xIe/
https://www.tradingview.com/x/kY8FqnR4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xVja2ZUu/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Dolce

#3026
ez a short, long chart egészen ijesztő. shortok száma minimumtól nem túl messze, pedig az árfolyam alacsony. szerintem még lesz a télen egy utolsó nagy kapituláció, főleg ha az etf-et elmeszelik. csak a 200 hetes mozgóátlag nehogy elessen

az NVT ratio is az egekben, ez nem a medvepiac végét vetíti előre
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-ratio/

Karcsi papa

Ha egyszerűbb lenne, megölne minket az unalom! :)

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.14!

BTC,  annyi történt, hogy csökkenő irányba kiléptünk az utóbbi 3 nap mozgását irányító oldalazásból. Ezzel viszont nem sok mindent értünk el, mivel a kilépési határozottságot egyelőre csak kisebb gyertyákból álló visszakapaszkodás követi. Ebben a mozgásban bármelyik pillanatban benne van a további beszakadás veszélye, főleg akkor ha ez a rózsaszín ellenállás alatt kezdődik.
A tegnapi pozíció nyitási elképzelést a 130$-os visszaesés meghiúsította, amit este követett egy másik pozíció nyitási lehetőség, feltételezve hogy a 130$-os elmozdulás egy határozat gyertyával visszakorrigálása kerül, de mint látjuk ez sem történt meg, a mostani lehetőségben pedig még nem lehet belekapaszkodni.
15 perces idősíkon, de itt óráson is jól látszódnak azok a tüskék, amelyek elég fura módon asszisztáltak a 3 napos oldalazó mozgáshoz. Ezzel természetesen csak az tud valamit kezdeni, akinek köze volt a tüskék kialakulásához, illetve hasznot is csak annak hozott, akinek köszönhető a 130$-os bezuhanás. Ha ezzel haszonszerzési célja volt, akkor a jelenlegi mozgás nem neki kedvez, tehát nem tud újabb csomagot bedobni eladásra, ami nekem azt sugallja, hogy egy 100-130$-os ugrás nemsokára megérkezhet, amelybe megfelelő mozgás esetén egy pozícióval is belekapaszkodhatunk.

Napos: abból a szempontból, hogy visszaeshet az ára a 3k-s támasz zónába, nem örömteli a tegnap kialakult maci gyertya, ami ráadásul elég határozottan áttörte rózsaszín támaszt, tehát kilépett a csökkenő háromszögből.
Ez a háromszög jelzés egy 650$-os további csökkenő irányú mozgásra, ami nem tudni mennyire véletlenül, de a kék csatorna támaszáram, illetve a támasz zóna alsó szintjére mutat.
Ennek a drasztikusnak nevezhető 650$-os visszaesésnek indoka lehet a december 15.-ei nagyon apró támasz zóna érintés megerősítése, illetve ha ezt hetes idősíkon nézzük, akkor vissza-teszt a 200-as mozgóátlagra, amelyet ha nem lép át a mozgás az egy elég komoly lehetőség, akár az előző 800$-os erősödést kiegészíteni még néhány ezer dollárral!
Mielőtt ez a drasztikus visszaesés megtörténik, próbáljunk meg a mai gyertyával legalább a tegnapi gyertya nyitása szintjére felkapaszkodni, tehát 3,609$-os szintre, kihúzva ezzel néhány visszaesésben gondolkodó lehetőség méregfogát.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák csak abban az esetben tudják ár szempontjából is azt az emelkedési szándékot mutatni, amit egy héttel ezelőtt még elég szépen tartottak, ha az aktivitás eléri a 34 ezres magasságot!  Erre a jelenlegi mozgást nézve, még semmi jelzés nincs, de legalább ezt a pillanatnyi gyengeséget a macik sem használják ki.
A macik egyelőre azzal küzdenek, hogy megtartsák a 23-24 ezres szintet, de ha ez nem sikerül az csak a bikáknak hajtja a szelet, főleg akkor ha a 17-18 ezres szinteket is elbukják. Ez talán majd annyira ösztönzőleg hat a bikákra, hogy ha még  kiugrani nem is tudnak, de legalább szabadabban kezdhetnek kibontakozni és ez talán már az igazán nagy bálnák érdeklődését is felkelti!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/5okKR9R4/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/h8TwRtda/

Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hAPaV2WT/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/o7WQxNnW/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JPy8p4w7/
https://www.tradingview.com/x/MhVyMuyM/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/AZKokgCf/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Akik a jelenlegi ármozgást irányítják, ők tuti Simpson sorozat függők!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.15!

BTC,  a tegnap délután látható 140-150$-os kiugrás, semmi meglepetés nem okozott, mivel azt vártuk hogy a 13.-ai 130$-os visszaesés, teljes mértékben visszakorrigálásra kerül egy hasonló intenzitású kiugrással. Ezt követően, hasonló folytatásban reménykedve, ideális továbblépési lehetőséget a piros színnel felvázolt csatorna tudna kialakítani, aminek a jelenlegi mozgás igyekszik megfelelni.
Ez a csatorna még mindig nincs megerősítve, ehhez egy 50$-os vizalépésre lenne szükség, majd felfelé egy határozott gyertyával kell kilépni, ahol talán pozíciónyitási lehetőség is kialakulhat. Viszont abban az esetben, ha nem ennek a zászlónak kedvez a mozgás, akkor semmi sem zárja ki az újabb csökkenő mozgást, talán egy kisebb de hasonló akcióval, mint amiből tegnap délután kikeveredtünk.

4 órás idősíkon az 5k-s szintet elérő  fordított fej-váll lehetőségre már csak halványan számíthatunk, viszont ha a mozgás átlépi a fekete támaszt, akkor már semennyire. Amiért most kitérünk erre az idősíkra, az egy kisebb fordított fej-váll lehetőség, ami tulajdonképpen az órás zászló lehetőséget kiegészítve juttathatná el az árat abban a 3,800$-os magasságba, ahol a 200-as mozgóátlag határozott átlépésével, alakulhat ki egy még pozitívabb kép.

Napos: a legfontosabb dolgot sikerült megvalósítani, a lehető leghamarabb visszazárni a csökkenő háromszögbe, ezt ahogy látjuk egy elég határozott bika gyertyával sikerült megvalósítani, amely nagyszerűen betakarta az előző nap fenyegetőző maci gyertyát. Tehát ez jelenleg egy elég pozitív történés, remélhetőleg ennek megfelelően történnek a további mozzanatok! 
Viszont a jelenlegi mozgásban, főleg órás idősíkon azt láthatunk, hogy ismételten hiányzik az a határozott korrekciós visszalépés, ami a továbblépési lehetőséget előállíthatná, de ezt a problémát megoldhatná egy lassabb, de határozott emelkedő mozgás is.
Az 50-es mozgóátlag ismételten egy gyertyányi távolságra van, hasonló lehetőséget felkínálva mind azt utoljára január 6.-án felkínálta, de amit akkor elhibáztunk, tehát hogy a mozgóátlag átlépés után 3 napig bealudt a mozgás. ezt nem kellene ismételten elkövetni, mert annak a végeredménye az elkerülhetetlen visszaesés.
A tegnapi napot követően ismételten azt állapíthatjuk meg, hogy kicsit fényesebben süt a nap, de még mindig vannak az égen olyan sötét felhők, amelyek bármelyik pillanatban vihart okozhatnak és ebben a viharban ha épp egy gyenge gumicsónakkal hajózunk ki, akkor az elég könnyen elsüllyedhet.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: jelenleg elég bizonytalannak tűnik mindenki, ami dec.21.-27. szintén bizonytalan időszakra kezd hasonlítani és utólag megnézve, annak is jelentőséggel bíró hatása volt, aminek köszönhetően 800$-os erősödést sikerült összemuzsikálni.
Ezt a gondolatmenetet folytatva, ha most egy újabb erőgyűjtés történik, akkor türelmesen kivárjuk, remélhetőleg ezen időszak alatt, amíg várakozunk a macik nem törnek be a hátsó ajtón. Erre a betörésre utaló jeleket, szerencsére a macik oldalán sem tudunk felfedezni vagy csak jól titkolják, mindenesetre a jelenlegi próbálkozásokat inkább tartom gyászosnak, mint hogy valaminek az előkészületei történnének. 
Viszont az a bizonytalanság, amit főleg a macik oldalán láthatunk, egyelőre még nem biztosíték azoknak a bálnáknak, akik úgymond a biztosra játszva inkább jegelik Bitcoinjaikat, minthogy zsebpénzért megszabaduljanak tőlük, de ez a jég mostanában kezd olvadni!
Tehát elsősorban arra várunk, hogy a short pozíciók száma tovább csökkenjen, ezáltal mivel közelebb kerüljünk ahhoz a bizonyos holtponthoz, ahonnan már csak felfelé vezet kiút!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/gRB155Ma/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/JvmKmu0e/

"Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/m7kQcNNr/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dI3mZfN1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/oVY1fTNd/
https://www.tradingview.com/x/RHQz8jAH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/GKe3BaWZ/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ismét játszótérré vált a chart!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!
Picike Poloniex körkép 2019.01.16!

BTC,  sok minden történt tegnaphoz képest, ár szempontjából azonban előbbre jutni nem tudtunk, amit legnagyobb részben a tegnap esti 90$-os visszaesésnek köszönhetjük. Ez a tegnap esti visszaesés, nem a várt dolgok közé tartozik,  mivel piros színnel egy olyan csökkenő csatorna alakult ki, amely jogosan vetette fel a zászlónak megfelelő továbblépés lehetőségét. 
A mi gyertyák azonban csökkenő irányba mozdult el, amely egy váratlan húzás, de nem különbözik az előző napokban megszokott mozgástól, ami valakik által egy nagyon jól irányított folyamatnak tűnik. Ebből kiindulva ha a folytatásban is ennyire kiszámítható válasz érkezik a tegnap esti 90$-os visszalépésre. akkor ahogy a világoskék nyilakkal is jelölöm, korrekciót követően egy minimum 90$-os válasznak kellene érkezni!
Ezt a várható mozgást 3db szellem gyertyával fel is rajzoltam, ami nem meglepő módon pontosan a váll vonalra mutat, tehát egyelőre tökéletes továbblépési lehetőség alakulhat ki, viszont a kisördög ismételten közbeszólhat egy váratlan húzással.

Napos: a tegnapi gyertya konkrétan vissza-tesztelt a csökkenő irányú háromszög támaszára, amely egy nagyon fontos lépés, viszont nem ér semmit, ha a mai gyertya nem hozza a minimumot  és legalább nem takarja be a tegnapi gyertyákat.
A mai gyertyánál az 50-es mozgóátlag elérése, illetve a még jobb szituáció kialakítása érdekében, átlépésére lenne szükség! Viszont ha a mai gyertya nem zöld, hanem piros színben pompázik és határozottan újra kilép a háromszögből és ráadásul a három nappal ezelőtti gyertya alá is zár, tehát 3400$ környékén, akkor elég nehezen lesz elkerülhető a 3k-s támasz zónába történő megérkezés! Viszont ha már ez a rosszabbul kinéző megoldás születik, akkor szurkoljunk a minél határozottabb csökkenő mozgásnak,  ami szerencsés szituációt alakíthatnak ki egy 2-300$-t is elérő leszúrással és a 650$-os jelzésnek megfelelően elcsípi a kék támaszt.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák továbbra sem tudnak mit kezdeni a kialakult szituációval, pedig ha megnézik a macik aktivitását, az eléggé kilátástalan és gyászos képet mutat. 
Az itt napról-napra bemutatott longs/shorts chartok mozgása, ha csak ezekre hagyatkozunk az simán tévútra vezethet minket,  mivel attól még hogy itt egy-két ezer elmozdulás történik csökkenő vagy emelkedő irányba,  abból az még nem derül ki, hogy ez az elmozdulás mekkora csomagokat tartalmaz, tehát lehet hogy longs chart pozitív irányba elmozdul 2000 egységet, miközben a shorts csak 100 egységnyi elmozdulást mutat, lehet hogy a 100 egység, többszörösét éri a 2000 egységnyi longs charton látható elmozdulásnál.
Ezért fontos, hogy bármelyik irányba, bármekkora elmozdulás történik, az ha ár szempontjából nem kap megerősítést, akkor az egy figyelmen kívül hagyandó elmozdulás, kivéve abban az esetben ha ez ellentétes charton, ellenkező irányba történik ugyanekkora mértékű elmozdulást jelent!  Ilyen ellentétes elmozdulás láthatunk jelenleg is,  ahol a macik napok óta kisebb lépéseket tesznek csökkenő irányba, ezzel szemben a bikák tegnap ellentétes irányba kismértékű pozitív irányú elmozdulás tudtak megvalósítani.
Összefoglalva, egyelőre mindkét oldal gyenge, de pozitívum az ellentétes mozgás, amelybe még a nagy játékosok nem szálltak be, ha beszálltak volna, arra a kisebb long elmozdulás ellenére, több száz dolláros áremelkedés lett volna válasz vagy csökkenés, ha ugyanez a macik oldalán történik.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/r7yLAwpY/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/1jTDCVbn/

"Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/aTZizf0N/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4wrR0GLa/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QVeD9sYM/
https://www.tradingview.com/x/RHQz8jAH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/XFr9gBRT/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

netbit

Karcsi papa, ha lekapcsolják a botokat és eltűnnek a támaszok és ellenállások, akkor is fogsz még nekünk elemezni?  ;D

Karcsi papa

Idézetet írta: netbit Dátum január 17, 2019, 08:58:23 DÉLELŐTT
Karcsi papa, ha lekapcsolják a botokat és eltűnnek a támaszok és ellenállások, akkor is fogsz még nekünk elemezni?  ;D
Új ATH a kitűzött cél, addig tervezem a körképek rendszeres írását, majd egy újabb nehéz időszakban térnék vissza, ha elnyaraltam a milliókat!  :D
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A megérzés ellenére, sikerülhet kiugrani?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.17!

BTC,  déjá vu érzés támadhat, ha a fordított fej-váll lehetőségre tekintünk, mivel hasonló szituáció formálódott hetekig a 4 órás charton, de a döntő lépést, ami a váll vonal átlépését kellett volna jelentse, nem sikerült megvalósítani. A jelenlegi órás fordított fej-váll lehetőség, tegnap dél környékén volt annál a pontnál, ahol ennek a kérdésnek el kellett volna dőlni.  Viszont ahogy látjuk az a kérdés azóta is lóg a levegőben, ami így már kezdi túlfeszíteni a húrt és lassacskán elfogy az-az alap, amire tudna építkezni az a kiugrásszerű emelkedés, amelynek a jelenlegi árhoz képest , minimum 100$-os emelkedést kell megvalósítani. 
Ezt talán felülírja a két mozgóátlag, amelyek egyértelműen azt a képet mutatják, hogy itt keresztre van szükség, de ezt a keresztet, szintén jó lett volna már a tegnap elmaradt mozgást követően a ma reggeli órákban megvalósítani.
Szerintem ez a kereszt csak késik, a kérdés csupán annyi, hogy a 200-as mozgóátlag egyre lejjebb kerülésével vagy az 50-es mozgóátlag gyertyák általi felfelé elmozdulásának köszönhetően 3,630$  magasságában valósul meg.
A volume oszlopokra is érdemes kitérni, ahol ismételten kezd elülni az aktivitás, ami mindig jele egy határozott elmozdulásnak, viszont hogy az elmozdulás melyik irányba történik, azt csak a jelek alapján lehet kikövetkeztetni, de az utóbbi három hasonló alkalomnál, mindig csökkenő irányba történt elmozdulás, tehát itt egy utolsó lehetőség a  fordított fej-váll tekintetében az alakzat megerősítésére!

Napos: a November 14.-ei zuhanást követően, ahogy már néhányszor említettem,  a fekete színnel bekarikázott terület annyira passzolt az elhalasztott január 24.-ei BAKKT indulás időpontjához, hogy muszáj volt egy ilyen hosszú két hónapos oldalazó mozgást belelátni a chartba. Ugyanis itt egy értelmes húzásnak a további csökkenés vagy a december közepén megindult emelkedés határozott folytatása kellett volna történjen, ami a mostani időpontra a 6k-s magasságba segíthette volna az árat!
A január 24.-ei időpontot még mindig jelzem a charton, mivel nagy valószínűséggel a novemberi halasztást követően, sokan gondolhatták úgy, hogy eddig az időpontig lekötik a várakozó készleteiket, de mint látjuk ezt hiába tették. Tehát nálam az a gondolat még él, hogy ennek az időpontnak a közelsége okán, valamilyen komolyabb  lépések fognak történni, amiben semmi sem zárja ki egy olyan hirtelen csökkenő irányú mozgás megvalósulását, mint ahogy ezt a novemberi példa mutatja. Azonban a pozitív gondolatoknak is lehet helye, ami kicsit megmagyarázná a shorts charton látható őrült tempójú pozíció csökkenését, illetve az ezzel ellentétes longs charton tapasztalható pozíció megnövekedést, viszont ennek ellenére sem tudjuk, melyik irányt tartogat nagyobb bombákat.
A tegnapi gyertya csak annyira volt pozitív, hogy zöld színt mutat, egyébként se a csökkenő se az emelkedő mozgást nem erősítette meg és összességében csatlakozott az utóbbi 6 napos elég bizonytalan gyertyák táborába! Ez a 6 napos pozitív/negatív híreket nélkülöző időszak, nem sok jóval kecsegtet, mivel az a jó hír, ami ebből felfelé tudná kimozdítani az árat, az talán még a hír írójának fejében sem született meg,  viszont a rossz hírt pillanatok alatt elő lehet állítani, akár úgy is hogy semmi alapja nincs!
Tehát összefoglalva, egyelőre a csökkenő irányú 650$-os elmozdulás a legesélyesebb,  ami egy igazán jól kinéző beszakadás esetén, a hasznunkra is válhat.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is nyitott az ajtó, amin kisétálhatnának a bikák, majd ha már érzik a szabadság illatát, akkor rohanhatnának a minél felsőbb szintek irányába.  Ezzel szemben a macik, mintha annak a barlangnak a bejáratát keresnék, ahol téli álomra hajthatják a fejüket.
A jelenlegi mozgásból úgy tűnik a barlang megvan, csak még nem elég álmosak ahhoz, hogy le is pihenjenek. Viszont mint tudjuk alvásra mindenkinek szüksége van, tehát a macik sem ússzák meg!
A shorts charton elért a csökkenés egy olyan szerintem jelentőséggel bíró támaszt, ahol a macik alvási igénye erősödhet, de itt még kellenének azok a 17-18 ezres szintek is! A longs charton már 9 nappal ezelőtt megtorpant a lendület, ennek oka nem kizárt hogy a macik oldalán látható, alszok is meg nem is szituáció el nem dőlése, ami ha még folytatódik, akkor a 29 ezres szintre is visszamehet a pozíciók száma!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/uhOHTWH9/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/KF3UCBTx/

"Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/InOIhXnA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Ko1bwvT8/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/37s7AyMy/
https://www.tradingview.com/x/xeOZK1vi/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TmgEII5R/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP chartra most érdemes kitérni, ahol láthattunk egy szép 100%-os emelkedést! Ez az emelkedés ha 8 nappal ezelőtt történik, akkor a fordított fej-váll lehetőség tekintetében egy tökéletes emelkedő mozgásba bekapcsolódva a jelenleginél magasabbra is vihette volna az árat, de ne legyünk elégedetlenek.
Ez a kiugrásszerű emelkedés, tökéletes profitrealizálás szempontjából, feltéve hogy ebben a fordított fej-váll lehetőségben bíztál.
A háttérben zajló fejlesztések eredményként, a megérdemelt siker is megérkezett, ahol felmerül a kérdés, a többiek az ilyen fejlesztésekben miért vannak lemaradva... 
Tehát ebben a szituációban egy 4-5$-os korrekció simán benne van a pakliban.  Én ebben a buliba nem vettem részt, mivel már jelentősen benne vagyok, ahol a 14$-os ellenállás, nálam támaszként volt lehetőséggel bíró, a csökkenő mozgásnál. Viszont ha most megkezdődik ez a korrekciós visszalépés, akkor ezt a 14$-os pozíciót lejjebb fogom helyezni, nagyjából a 11$-os magasságba, de sokkal jobban örülnék annak, ha most te Bitcoin besegítenek és egy hasonló intenzitású emelkedés elvinné az áratlegalább a 22$-os ellenállásra, ahol már egészen nyugodtan a megfelelő haszonnal lehetne zárni a 14$-os pozíciót, mivel eddig a 14$-os szintén elég nagy valószínűséggel visszahozná egy nagyobb igényű korrekció az árat!

https://www.tradingview.com/x/WaREhjFa/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Öveket becsatolni, ismeretlen állomás következik!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.18!

BTC,  csak erősödött az a déjá vu érzés, ami a tegnapi körkép témája is volt, és ismételten voltak olyan pillanatok, amikor ez az érzés elhessegethető lett volna, ha az adódó lehetőségek kihasználása kerülnek. 
Egy ilyen lehetőség volt a 11 óra magasságában kialakult leszúrás, majd az azt követő emelkedés, ahol 17:00 óra magasságában a 200-as mozgóátlagot elérő felszúrás, ha kicsit másképp alakul, esetleg egy konkrét gyertya zárással sikerül a 200-as mozgóátlagot elérni, arra egy pozíció nyitással is ráugrottunk volna. Ez a pozíció nyitás később is elmaradt, mivel egyértelmű jelzés értékkel bíró szituáció nem alakult ki. Viszont a pozíció nyitási szándék továbbra is fennáll, ehhez jelenleg egy konkrét kb. 50$-os bika gyertyára lenne szükség, ahol nagyjából 1.5%-os kockázat mellett, 6.5%-os haszon érdekében szállhatnánk be a buliba!
Nem meglepő módon, ismét szerepe lehet a zöld vízszintes vonalakkal jelzett ellenállási zónának, kivéve ha ezt a pozíció nyitásra is lehetőséget adó emelkedést, egy határozott, durván 270$-os kiugrással valósul meg.
A mozgóátlagok lassan a kereszt pillanatához érkeznek, de sajnos ez sem egy ideális megoldással történik, mivel inkább a 200-as igazodik az 50-eshez, ami még nem probléma, de nem is örömteli a bizonytalanság növelése okán.
A volume oszlopok most már igazán robbanás közeli állapotot kezdenek kialakítani, amit tegnap még kicsinek mondtam, ez mostanra már szinte nincs is, tehát ezzel kezd egyértelműen elmozdulás körüli állapotba kerülni az ár!

Napos: talán már idegesítőnek is nevezhető, az utóbbi 8 napban kialakult eléggé bizonytalan időszak, amiben talán egy a rózsaszín támaszt átlépő maci gyertyának volt konkrét szándéka, amit másnap gyorsan vissza is vertek.
A tegnapi gyertya segítség szempontjából 0 értékkel bír, viszont abban a tekintetben, hogy nem lóg ki a sorból, az utóbbi 8 napos gyertyát egy csomagba véve, ami jelzés az ismeretlen irányú folytatásra.
Jelek azonban vannak, amelyek inkább csökkenő irányba mutatnak,  egy ilyen jel a csökkenő irányú háromszög a 650$-os lehetőségével,  illetve a háromszögön kívül, ha csak a rózsaszín támaszt nézzük, azon van egy olyan 8 napos nyomás, amelyből a meglepetés irány a kiugrás.
Viszont ezeknél sokkal nagyobb erősséggel bírhat, az a kék csökkenő csatorna, amely a novemberi zuhanást követően alakult ki,  ennek elvileg most a támasza irányába tartunk! Ez a csatorna, attól eltekintve hogy csökkenő irányba kényszeríti az árat, szerintem az egyetlen biztosíték az 1k-s árszint megközelítésének  elkerülésére, mivel kizár egy olyan jelen pillanatban óriás fordított zászló lehetőséget, amelynek rúdja a novemberi zuhanás 2,700$-os gyászmenete.
Emelkedési igény, azon kívül hogy várjuk, inkább a legnagyobb idősíkokon keresendő, azok közül is a hónapos gyertyáknak kellene egy 6,500$ magasságában záródó biztosíték, ehhez azonban egy olyan intenzív szűk 2 hétre lenne szükség, amiben ha a jelenlegi árszintet, illetve az intenzitás nézzük, a gondolatokkal eléggé el kell emelkedni a talajtól.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgyis mondhatjuk foggal körömmel kapaszkodnak a bikák, de mint tudjuk a bikának nincs körme, csak patája, amivel ideje lenne már seggbe rúgni néhány macit. A seggberúgás legjobb formája egy 3-4 ezer egységnyi napon belüli felfelé történő elmozdulás!
Viszont ha megnézzük a macik utóbbi bő két hetes tevékenykedését, akkor főleg az első hétben igyekeztek saját magukat is seggbe rúgni. De még hasonló teljesítményre, legalább bő egy hétig szükség volna, amivel egy olyan mélységben kerülhetnek, ahonnan talán már nem lesz olyan egyszerű összekapják magukat.
A mozgóátlagoknak ezeken a chartokon nem biztos hogy van létjogosultsága, viszont egy érdekes szituáció lehet, ha megvalósul az a kereszt, amire utoljára shorts charton 2018 márciusában volt példa. Azóta az 50-es mozgóátlag kétszer volt kereszt közeli állapotban! Az első eset augusztusban volt, amikor egy olyan csökkenő ékből léphetett volna ki az ár, amivel a jelenlegi gyászos árszintek elkerülhetők lettek volna, illetve a másik eset a November eleji ETF döntéseket megelőző óvatos időszak, ahol elég látványos visszavonuló mozgást mutattak a macik, viszont mikor kiderült hogy döntések nem születnek, sőt a BAKKT indulás is halasztásra kerül, megkezdődött egy olyan roham, ami egészen a 43 ezres szintig repítette az itteni aktivitást. Azonban hogy a jelenlegi elég intenzív hátrálásnak, mi az oka, azt még nem tudjuk, remélhetőleg nem egy olyan negatív hír érkezése, amibe ismét belekapaszkodhatnak,  de az is lehet hogy tényleg elfáradtak és már várják a bikákat, akik átveszik tőlük a váltóbotot.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/gUwPfOnF/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/YeDZ2RCR/

"Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kNgTUmpr/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/V0dCyQ9G/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/r4tVG5FX/
https://www.tradingview.com/x/g3FGxae8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/NJRidVBo/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hasonló feszült szituáció, a tavaly novemberi zuhanást megelőzően volt érzékelhető!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.19!

BTC,  a volume még mindig nagyon alacsony, sőt ha a tegnap reggeli órákat nézzük, akkor úgy tűnt mintha mindenki elhagyta volna a piacot, később azonban apró életjelek mutatkoztak. 
Fekete négyzettel jelölöm ismét az oldalazást, ami egy ugyanolyan 3 napos oldalazással, mint amilyennel már találkoztunk a 10.-ét követő 3 napban és még azt megelőzően, a január 10.-ei  zuhanást megelőző 3 napban. A jelenlegi oldalazásból már az elején volt jelzés mindkét irányba, de igazán egyik sem tudott kibontakozni.
Bizodalmunk egy fordított fej-váll lehetőségben volt, illetve még van is, ennek tulajdonképpen a 10.-ei két hullámban lezajló, közel 450$-os zuhanást kellene, minél nagyobb mértékben visszakorrigálni.
Tehát ha ez a korrigálás eléri célját 3,880$ környéki magasságban, akkor egy olyan szintre hozná vissza az árat, ahol talán már átbillenünk azon a ponton, hogy egy újabb csökkenő mozgás vegye kezdetét!
A pozíció nyitást sajnos nem tudtuk megvalósítani és ha megtörténik a kiugrás, akkor már sok értelme nem is lesz felugorni a mozgó vonatra.

Napos: az órás 3,880$ magasságába várt árszintet, ezen a charton is láthatóvá tettem,  ami ahogy látjuk sok mindent még nem oldana meg, mivel még továbbra is a kék csökkenő csatornában maradnánk.
A tegnapi gyertyára is rávághatnánk, hogy semmi értelme nincs, de az azt megelőző bő egy hét gyertyával közösen, már legalább annyit megtudhatunk, hogy jelentős elmozdulással állunk szembe, de a lényeget, hogy melyik irányba fog megtörténni az elmozdulás, azt még nem tudjuk.
Egy konkrét jelzés van csökkenő irányba, ezzel több legyet is leüthetnénk egy csapásra, feltéve hogy ez a mozgás határozott és a végén egy nagyobb leszúrással záródik.
Ahhoz hogy felfelé lehessen gondolkodni, először is ki kell lépni a kék csatornából, majd egy vissza-tesztet követően folytatni az emelkedést.
Lassan végére érünk annak a két hónapos oldalazó mozgásnak, ami a január 24.ei, BAKKT induláshoz volt kötve, de mint tudjuk, ez az indulás elhalasztása került. Ezzel a két hónappal, ugyanolyan mozgás hajtottunk végre, mint az eredetileg tervezett december 12.-ei indulást megelőzően, most viszont lejár ez a két hónap is, amelyet követően ki kellene jelölni az elkövetkező hónapok irányát!
Tehát ha a 650$-os irány választja a mozgás és az nem lesz gyors lefolyású, akkor szerintem az elkövetkező hónapokban sem számíthatunk túl sok jóra. Viszont ha időközben kijelölnek egy újabb konkrét BAKKT indulási dátumot, amit végre be is tartanak és esetleg az ETF döntések ügyében is dűlőre jutnak, ezek talán segítségünkre lesznek!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a volume oszlopok és a shorts/longs chartok között nem mindig van összefüggés,  mivel a volume-ot egy óriási pozíció is kitudja mozdítani a jelenlegi alvó állapotából, ami ebben az esetben a shorts/longs chartokon észre sem vehetünk, csak akkor ha már ebbe a pozitív/negatív hangulatba, a tömegek is becsatlakoznak és megnő a pozíciók száma! Jelenleg se a volume, se a pozíciók száma nem nő, egyik irányba sem, viszont ha ár szempontjából bármelyik irányba történik jelentős változás, annak a jeleit nem tudjuk előre kiolvasni, se az alacsony volume, se a pozíciók jelenlegi pár száz darabos shorts/longs irányú elmozdulásából.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/yiFiFoAC/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/SMBbf4Kx/

"Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LmbhRxas/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NYZlceyP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/jbolvEnI/
https://www.tradingview.com/x/pSwjARUi/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/NJRidVBo/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Napos tekintetben is kellene egy kiugrás, különben...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.20!

BTC,  megjött a várt határozott elmozdulás, ami az órás jelenlegi keretek között elfogadhatónak mondható. Ez a kiugrás átlépte a váll vonalat, majd erre szépen vissza is tesztelt, ezt követően azonban csak egy nagyon apró gyertya mutatott emelkedési szándékot, majd egy kis képzavarral élve a vissza-teszt is visszatesztelődött, ez viszont már nem tett jót a folytatásnak. 
Jelenleg még mindig a váll vonal fölött tartózkodik az ár, ami az emelkedés folytatására utalhat, de a kiugrásnál (ami egy csoportos bevásárlás lehetett, legalábbis erre utal a longs charton, ebben az órában létrejött feltűnően kiugró aktivitás) keletkezett pozitív hangulat, mostanra már leült és a folytatásban bekövetkező, talán egy hasonló csoportos akcióra lesz szükség, az újabb pozitív hangulat kialakításához! 
A pozíciót továbbra sem tudtam megnyitni, de nem mondok le róla, ami annyit jelent, hogy a jelenlegi szintről egy durván 50$-os határozott elmozdulásra lenne szükség!

Napos: az órás idősíkon látható időhúzás árát, az itt napos idősíkon alakuló csökkenő irányú alakzatokkal fizethetjük meg. A csökkenő irányú alakzatok közel, ha a 650$-os csökkenő  háromszög jelzése lesz a nyerő, úgy még egy elég barátságos befejezés történhet.
Sokkal nagyobb problémát, a zöld támasz átlépése jelentheti, ami a kék csatorna ellenállásával közösen zár be egy olyan háromszöget, ami a novemberi 3,000$-os visszaesésnek köszönhetően, csökken irányú árbóc lehetőséggel fenyegetőzik. Ez az utóbbi durvának tűnő lehetőség, bőven 1000$ alatti kb. 800$-os szintre is visszaviheti az árat, ennek azonban sok  akadályon át kell haladni.
Első akadály most a zöld támasz,  majd a 3,157$-os december közepi csúcs, ahol dupla alj  lehet a mentőöv, de itt van még egy széles támasz zóna, amin határozottan kellene átszaladni és egy erős támasz 2,965$-os szinten, ami még a 2017-es bullrunt megelőző csúcsoknak köszönhető,  és ezek az előbb említett szintek még mindig a kék csatornán belül vannak,  amelyhez hasonló csökkenő csatornákból(főleg napos tekintetben) ritkán szokott csökkenő irányú folytatás következni(jelentősebb csökkenésre egy emelkedő csatorna utalna).
A tegnapi gyertyánban annyi pozitívum van, hogy elérte az 50-es mozgóátlagot, amit a január 10.-ei, 450$-os határozott visszaesés vissza-tesztjeként is nézhetünk, de remélhetőleg a mai gyertya ezt a mozgóátlagot átlépi, a tegnapihoz hasonló gyertyával.
A két csatornából mindenképpen felfelé kell kilépni, ugyanis csak ebben az esetben húzhatjuk ki a csökkenő irányú jelzések méregfogát, amelyek az utóbbi 9 napban elaltatták a mozgást!
Napos tekintetben megnézve a volume oszlopokat, ugyanaz a szituáció, mint tegnap órás nézetben, tehát az alacsony volume jelentős elmozdulás közeledésére utal.  Ez a jelentés elmozdulás, jobbik esetben a 10.-ei 450$-os visszaesésre lehet válasz, de rosszul is jártunk, ha ez pont segíteni fogja a csökkenő irányú lehetőségek alakulását.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: órás longs charton volt jele a tegnapi kiugrásnak, viszont ez napos nézetben szinte semmit se jelentett, de a végül kialakult gyertya a jelentősnek nevezhető felszúrásával, már elég problémás! Problémát a felszúrás jelenthet, mivel ez egy jele a kifulladásra, tehát új lendületre van szükség, de ha ezt nem használják ki a macik, akkor semmi gond.
Shorts charton azt látjuk, hogy a 21 ezres támasz elérését követően, az utóbbi 4 napban igyekeznek pozitív képet mutatni a macik, amely pozitív kép egyelőre csak megbízásokat vagy nagyon apró pozíciókat tartogathat, ezeket egy határozott longs megugrás szépen kitudná söpörni, tehát a megugrás mértéke, esetleg elmaradása, meghatározhatja az elkövetkező napok mozgási irányát!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/1Ls3kq9i/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/5F6zkQ7Q/

"Hetes gyertya nem úgy néz ki, mintha egy pozitív hetet zártunk volna, sőt eléggé negatív a látvány, de öröm az ürömben, hogy az a maci gyertya nem lépte át a 6 héttel ezelőtt indult 200-es mozgóátlag szintjét. Ez a 200-as mozgóátlag Poloniex charton sok információval nem szolgál, viszont Bitstamp charton már 2015-ben is jelen volt, ami egy újabb furcsa egybeesés nem csak a gyertyák  mostani mozgásával, hanem ahogy most itt Poloniex hetes charton néhány héttel ezelőtt megjelent a 200 hetes átlag, ugyanígy történt ez a a 2015-ös fordulatot megelőzően. 
Tehát ahogy 2015-ben, úgy a mostani 200-as mozgóátlagra történő vissza-teszt esetén, egy szintén a 2015-ös 200-as mozgóátlagon történő átszúrással zárhatnánk le ezt az elég brutális bő 1 éves csökkenő mozgást, majd trendet 8500$-os magasságban. https://www.tradingview.com/x/P2TdL1EZ/
Visszatérve a jelenbe, ahol a múlt heti gyertyától függetlenül is elég bizonytalanul várjuk a folytatást, amiből csak egy nagyon határozott pár ezer dollárt is elérő felfelé történő mozgással tudna viszonylagos biztonságba kerülni az ár. Mivel most amúgy is ekkor a bizonytalanság, miért ne álmodjunk egy nagyot, amiben teljesüljön a 200-as mozgóátlagon történő átszúrás és egyben a több ezer dolláros felfelé történő elmozdulás, legalább akkora mint azt néhány esetben az RSI csíkon látható 2200-3500$-os tavalyi elmozdulások is jelzik."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/I4sUOsBA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NYZlceyP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/tLQZP6pO/
https://www.tradingview.com/x/vmHBu7vb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/p3n1ZSX2/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az általam követett altok sokaságából, ismételten csak az Augur(REP) tud kiemelkedni, ami a 16.-án bejelentett frissítések után kapott szárnyra! Ez a szárnyalás egy szép duplázásnak köszönhetően, egészen a 20$-os szintig repítette az árat, sőt ha a december 15.-ei gyászos 5$-os szintet nézzük, akkor a szerencsés nyertes 4x hasznot zsebelhet be!
Itt azonban kifulladhat a dolog, viszont nem tudjuk a Bitcoin szándékait, ami ezt az emelkedést még megtolhatná,  de elég gyorsan visszaviheti akár még a 8$-os kiindulópontja is!
Mivel a legalsó nyitott pozíció nekem a 14$-os szinten van, amit elég könnyen elérhet egy korrekció, ezt most zártam. Korrekciót követően ez a pozíció újra lesz nyitva, amibe nem várt módon ha a Bitcoin is besegít és éppen nem az éjszakai időszakban történik a visszaesés,  akkor a 14$-os szinte tervezett pozíció nyitás a 10$-os szinte környékére is kitolódhat, ahol örömmel fogunk ismételten visszaszállni a buliba!
Ha átugrunk napos idősíikra, ott mindjárt láthatjuk, hogy van jótékony oka is a visszalépésre! Ez az ok egyszerűen vissza-teszttel magyarázható, aminek szintje lehet a 14$-os támasz, de a határozottan átlépett 200-as mozgóátlag is igényelheti a vissza-tesztet, sőt itt még az 50-es mozgóátlag is bevárásra kerülhet, majd a kereszt kialakulását követően jöhetnének a magasabbra szárnyaló elképzelések!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/QX4VH0FV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QkPdVTJA/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lassan 2 hete megoldatlan a probléma!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.21!

BTC,  nem sikerült a fej-váll lehetőséget célba juttatni, pedig mint látjuk a váll vonal elég sokáig tartotta magát, de végül a váll vonal megadta magát, és elég határozottan, első körben visszaestünk a 200-as mozgóátlagra, majd egy leszúrás végén a 3,519$-os szinten zártuk, ezt a hirtelen felindulásból elkövetett visszaesést!
Az azóta eltelt időben, két leszúrással díszített zászló lehetőség látszik kibontakozni, de egyelőre még nem látszik komolynak, viszont ha ennek a piros csatornának az ellenállásáról visszapattan az ár, akkor már egy megerősítést kaphat ez a 200$-os visszaesése fenyegetőző zászló lehetőség.
Ha kicsit visszamegyünk az időben, január 13.-14. közötti időszakra, ott is egy hasonló lehetőséggel álltunk szemben,  ami szintén a mostanihoz hasonló zászló lehetőséggel fenyegetőzött. Hasonló végkimenetele tehát a mostani mozgásnak is lehet, ami egy nem egészen természetes mozgás, hacsak már a bezuhanást pillanatában nem erre ment ki a játék.
Tehát ha szembemegy a mozgás a zászló lehetőséggel, akkor semmi különös dolog nem történik, visszarántják az árát 3,700$ magasságába, és maradunk abban az oldalazó sávban, ami a január 10.-ei bezuhanást követően vette kezdetét!  Viszont azon sem kell meglepődni, ha a folytatás a fordított zászló lehetőségnek megfelelően a 3,350-3,400$-os szintre viszi vissza az árat, de ezzel elhagynánk az utóbbi 11 nap mozgását összefogó oldalazást, ami további csökkenésre utaló mozgás kezdeti lépése lehet.

Napos: azt is pozitívumként kell megemlíteni, hogy a tegnapi gyertya nem léptette ki az árat a csökkenő irányú háromszögből, viszont ezzel még a lehetőség továbbra is adott, amit a mai gyertyának kell letisztázni!
Az utóbbi 11 napos iránykeresésből, már az első néhány napot követően vissza kellett volna rántani az árat 5k-s szint magasságába, ezzel mutatni valami erőt. Ezen az oldalazáson belül, a macik vannak lépéselőnyben, tehát a bikáknak kellene friss vért pumpálni a rendszerbe,  amit ha megtesznek, akkor menthető a helyzet.
Viszont ha a bikák elmulasztják a vérfrissítést,  akkor a macik kezében lehet a megoldás kulcsa, azzal ha magukkal rántják az árat, és végül sikerül egy olyan határozott csökkenő irányú mozgás lezárni, ami nem hasonlít a november 14.-ét követő, hosszan elnyújtott csökkenő irány mozgásra,  hanem két-három nap alatt lezajló, a fordulatot is magába foglaló mozgásra van szükség! 
A pozitív lehetőségek fenntartása érdekében, a mai gyertya feladata, a rózsaszín támasz fölött tartani az árat, ahol a leszúrás megengedett, sőt kialakulása esetén nagyon is hatékony lehet, gondolok itt egy a támasz zónát elérő 300$-os leszúrásra!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a long chart tegnapi gyertyája arra utal, hogy küzdelmes napjuk lehetett a bikáknak, de az a leszúrás arra utal valamit tudtak menteni a helyzeten és az azóta eltelt mozgás is ezt erősíti. Viszont azt még nem tudjuk, hogy ezzel megoldották e a probléma, de azt sem hogy a pozíciók  szempontjából pozitív nap, további  emelkedéssel meg lesz e erősítve vagy ebben ismételten nincs több, és az utóbbi napok várakozó álláspontját veszik fel újra.
A macik szerényen módon  tartották az előző napi átlagot, semmi különös hirtelen mozdulatot nem csináltak, gondolván itt a bikáknak kell lépni, ha javítani szeretnének a helyzeten! A macik amúgy is egy olyan alsó szint közelében tartózkodnak, ami nekik tökéletes támadás szempontjából, illetve sok vesztenivalójuk nincs, ha mégis beindul a bikák szekere és visszavonulót kell fújni.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/UAMUzL3e/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/5fR9SUrX/

Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/o6tDJnpM/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8hzsfSV2/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/suCGtXMX/
https://www.tradingview.com/x/NeWocZkf/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ECRge7sr/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Csipkerózsikát nem védte ennyi tüske!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.22!

BTC,  tökéletesnek is mondhatnánk ezt az utóbbi két hét folyamán lezajló, esetenként izgalmakkal teletűzdelt oldalazó mozgást, amely az utóbbi két hónap hasonló mozgásának lehetett volna a finomhangolása, illetve lezárása, tehát ez a mozgás egy kitűnő lehetőséget, illetve alapot biztosíthatott volna, ha a január 24.-ei BAKKT indulást nem halasztják el.
Viszont ez a mozgás, ha jól látjuk, akkor is végrehajtódik, de ha ez egy jól megtervezett mozgás volt és most érdemtelenül fejeződik be, akkor a folytatás vagy egy következő terv előkészítése, ami azzal jár hogy csökkenő irányba jelentős elmozdulás történik vagy annak ellenére, hogy a BAKKT indulással nem számolhatunk, az előkészített stratégiának megfelelően alakítják a történéseket, ami kisebb veszteség lehet azoknak a számára, akiknek ezt a két hónapot köszönhetjük, de mégis elkezdik tolni a pénzszekeret.
Most hogy túl vagyunk az összeesküvés elméleteken, nézzük a chartot, ahol tovább folytatódott a káoszszerű mozgás!  Volt egy piros emelkedő csatornánk, amely egy elég komolynak tűnő fordított zászló lehetőséggel fenyegetőzött, illetve még nem tudjuk, hogy ez a fenyegetés elhárítása kerülte e, mindenesetre határozott kilépés után, visszafordult az ár. Ebben a csatornában látható mozgásban, semmi határozottság nem fedezhető fel, erre utal a rengeteg tüske, ami szintén nem tér el az előző fekete négyzetekkel jelölt oldalazó mozgásoktól, amelyekben szintén rengeteg tüskét fedezhetünk fel, ezek jelenleg is csak megerősítik az ismételt oldalazó mozgás, akár néhány napos jelenlétét is!
A kiugrások és bezuhanások sorozatában, jelenleg a kiugrás lenne a soros, ami sajnos nem a 20.-án elszenvedett 200$-os visszaesés teljes mértékű korrekciójával kecsegtet, mivel annak az első fázisa, az azt megelőző kiugrás korrekciója volt, tehát nagyjából 100$-os kiugrással számolhatunk, ami talán kibővül némi plusszal, majd hogy ennek a folytatásában, ismét ezt a játék játsszuk tovább vagy felfelé kilépünk a mókuskerékből, az még a jövő rejtélye.

Napos: messziről a részletek nem nagyon látszanak, viszont ezekre nincs is szükségünk, mivel amit látnánk az egy jelentéktelen gyertya, ismeretlen végkimenetele. Viszont amit érdekes lehet, az ugyanannak a mozgásnak a jelenléte, mint ami például órás idősíkon is kiugrásokkal és bezuhanásokkal díszíti a chartot, amelyek egy jól követhető sorozatot mutatnak. 
Tehát ha itt megnézzük, a már említett novemberi ETF döntések halogatása, illetve a BAKKT halasztás bejelentése előtt, nagyjából ugyanolyan mozgás zajlott le a charton, mint amit jelenleg is láthatunk! Eltekintve a jelenlegi inkább csökkenő irányba mutató lehetőségektől, lényeg a novemberi 3200$-os bezuhanásban van, amire még nem volt válasz.
Tehát ha az órás idősíkon mostanában kivehető mozgást vesszük alapul, az miért ne történhetne meg nagyobb méretekben is, például itt napos idősíkon, ahol ugyanolyan nyugodtsággal kellene várjuk a kiugrást, mint ahogy ezt órás idősíkon tesszük!
Tegyük fel sikeres a kiugrásszerző emelkedés, amivel elégedettek lehetünk, de hogy örömre is van e okunk, azt még nem tudjuk, mivel ennek a mozgásnak passzolni kellene az ennél feljebbi idősíkok mozgásához is, például a heteshez, de főleg a hónapos gyertyák mozgásához!
Ezért ha ennek a jelenlegi oldalazásnak a végén oda lyukadunk ki, ahova az órás lehetőségek is kilyukadnak mostanában, akkor a 6,500$ magasságába történő megérkezés esetén, megérkezünk pontosan arra a szintre, ahonnan a novemberi zuhanást megkezdtük.
A volume oszlopok, főleg az utóbbi szűk kettő hét mozgásának köszönhetően eléggé leültek, ami abból a szempontból, hogy hamarosan egy nagyobb elmozdulás következhet, jó előjel, viszont hogy az elmozdulás felfelé vagy csökkenő irányba történő, az továbbra is a rejtélyek könyvtárában van megírva!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: jól látható módon a bikáknál az a lendület, ami a december végi, illetve a január eleji napokban érzékelhető volt kifulladt, ennek a kifulladásnak vagy barátságos oldalról közelítve erőgyűjtésnek, most jöhet a 2. fázisa, ami szintén nem tudni hova tart, remélhetőleg a 29 ezres támasz a cél.
Egyelőre szerencsének mondható, hogy a macik még semmi komolyabb emelkedő szándékot nem mutatnak. Az elmúlt 5 napban látható, enyhén pozitív lépések nem igazán voltak meggyőzőek, ennek a jelenlegi mozgásra ránézve, talán megfizetik ők is az árát, így a bikák gyengesége nem fordul át ár szempontjából is csökkenésbe!
Ahogy már említettem, ezen a két charton látható mozgásra nem szabad alapozni, mivel nem tudjuk melyik irányba, mekkora bombákat rejteget a mozgás, tehát annak ellenére, hogy a bikák mozgása csökkenő irányt vett fel, de hogy egy nagyobb árrobbanást okozó pozíció, nem e éppen a 29 ezres szintre van elrejtve, azt nem tudni, de ugyanez felmerülhet a macik részéről is, a 21 ezres támasz magasságában.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/OEwvV5F3/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/lLBh6IAG/

"Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/G8aFpc4Z/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Jip10B0G/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zMEph4pr/
https://www.tradingview.com/x/k7MaLX5O/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/aFLqARkQ/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Havas lejtőn csúszik jól a fa szán, de a felvonó is a lejtő alján vár!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.23!

BTC,  a tegnapi órás leszúrás, egy 3 perces történés volt, tehát vagy valaki mellényúlt, majd ezt amilyen gyorsan lehetett korrigálta, ezt alátámasztja a short charton látható felélénkült mozgás, miközben a bikák részéről úgymond a fülük botját sem mozdították.
Tehát annak ellenére, hogy ilyen viharos mozgások történtek, a dolgok jelentőségét nem változtatták meg, egyelőre marad a kilátástalan oldalazó mozgás, viszont az a sorminta, ami valamelyik irányba kiugrasztott az árat, mintha megszakadni látszana. A tegnapi leszúrás, csinált egy jó nagy zöld volume oszlopok, ami nagyjából el is vesztette a jelentőségét, tehát nyugodtan kezelhetjük a helyzetet továbbra is alacsony volumként!
Ez a mozgás, a piros csatorna szétrombolásával, kihúzta a fordított zászló lehetőség méregfogát, de a csökkenés lehetőségének újbóli előbukkanását nem tudja megakadályozni.
Rózsaszínnel jól látható módon kirajzolódik egy csökkenő irányú háromszög, viszont ebben nekem az ellenállás a lényeges, ami a trendvonal szerepét is betölti! Ezt a jelenlegi csökkenő mozgás, ha megakarjuk fordítani, akkor első lépés az ellenállás átlépése, majd a 3,605$-os csúcs fölé zárás, amit követ a 3,730$-os csúcs legyőzése,  ennél a pontnál beszélhetnénk órás tekintetben trendfordulóról és kerülhetnének újra képbe a 4k-s szintek! De ne hagyjuk figyelmen kívül a csökkenő irányú háromszöget sem, ami egy nem túl jól kinéző, akár 4-500$os mértéket is elérő zuhanással folytatódó mozgást készíthet elő.
Ha a háromszög csökkenő irányú jelzés nem volna elég meggyőző, akkor ezt a rózsaszín ellenállást megelőzően hasonló, de enyhébb ívű ellenállást tudunk behúzni, tehát jól kivehető lefele irányuló görbét rajzolnak az ellenállások, amely mozgásnak még szüksége van legalább egy sokkal meredekebb ellenállásra, amely feltételnek 4-500$-os csökkenés tudna megfelelni. Ezt a görbét a 4 órás idősíkon lehet a legjobban kivenni, amelynek a kialakulásához nagyban hozzájárult a sikertelen fordított fej-váll lehetőség kihasználásának elmaradása, ami által a váll vonal, ennek a lefelé forduló görbének az első fázisa volt!
Összefoglalva, más lehetőség nem maradt vagy áttörjük az ellenállást, és az előző csúcsokat átlépve kijelöljük a felfelé vezető irányt, vagy marad a csökkenő irányú, várhatóan hirtelen mozgás és majd annak az alján kezdhetjük kielemezni a lehetőségeket.

Napos: azt a gondolatmenetet folytatva, amit órás idősíkon is elkezdtem, tehát az egyre meredekebb ellenállások által kirajzolt ív, attól függően hogy 3k-s szint felé tereli az árat, kivezető út is lehet a kilátástalanságból! Az a kérdés, hogy lesz e következő hirtelen csökkenő mozgás, arra ez a jelzés tulajdonképpen megerősítést ad, ami sajnos utólag, de magyarázat az utóbbi majdnem két hétben tapasztalható jelentős bizonytalanságra.
Az viszont, hogy a csökkenő irányú mozgás 4-500$-os vagy ennél jóval nagyobb mértéket ér el, azt találgatni felesleges, de hogy ezzel kialakuljon egy olyan fordulat, ami a későbbiek folyamán hasznunkra is válik, ahhoz szükséges a hirtelen jelentős bezuhanás, ahol minden puskapor ellövésre kerül!
De ugyanilyen fontos a fordulat tökéletes kialakítása, ehhez persze mutatni kell az erre irányuló szándékot, aminek egy olyan szinten kellene kialakulni, ahol már előzőleg is történtek nagy dolgok. Ilyen nagy dolgokat a támaszoktól várhatunk, amelyeknek  már igencsak a szűkében vagyunk.
Ezen támaszok sorozatában a 2,965$-os a soros, ami talál szerencsés módon egy támasz zóna is megerősít,  majd a következőre elég nagy mélységben 1,160$-os szintig kellene visszamenni. Viszont ezek között a 2,400$ és 1,900$ magasságában vannak olyan apróságok, amik segítségek lehetnek, de ezek talán akar kapnak szerepet, ha a kék csatornában elég hosszú, hónapokig elnyúló mozgás következik, ami tulajdonképpen a 2015-ös mozgás tökéletes megismétlése!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha itt is abban gondolkodunk, mint amit órás és a napos idősíkon is boncolgattam, akkor ezt tökéletesen alátámasztja, az utóbbi három nap longs charton látható mozgása. De hogy ennek a nagyobb csökkenő irány mozgásnak, valóban látszata is legyen, ahhoz a maciknak kellene a shorts chart viszonylag alacsony szintjét, fel pumpálni minimum a 30 ezres magasságába. Tehát egy divergenciára van szükség, a longs és shorts chart mozgása között,  sajnos ehhez mindkét oldal egy olyan szinten tartózkodik, ami ezt meg is valósíthatja.
Viszont ha ez az egész katasztrofális előjelű forgatókönyv,  valamilyen módon elkerülése kerül, akkor örömmel fogadjuk a macik részére kialakított alsó szintek még lejjebb kerülését, illetve a bikák 29 ezres támaszról történő ismételt feltámadását.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/JDvcVO0r/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/VywWAmGz/

"Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Ae050dPS/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EF4YLL2E/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AjJGK45v/
https://www.tradingview.com/x/9PMpzSgO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TXJTnQ2E/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Megvan a szánkó, most kell hozzá egy lejtő vagy egy felvonó!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.01.24!

BTC,  tegnapi körkép kicsit negatívra sikeredett, viszont ahogy látom nagyobb sikert értem el vele, mint az előző napok pozitív iránykereséseivel. Azonban nem csak azért gondolkodtam lefelé mert mostanában ez a divat, hanem mert erre utaló jelek mutatkoztak, megcáfolva azokat, akiknek  az a kifogása, hogy mindig mindent pozitívan látok.
A jelenlegi mozgást akkor tudnám pozitívan látni, ha a rózsaszín ellenállás átlépésre kerül, viszont ha itt nincsenek határozott felfelé irányuló mozdulatok, akkor semmit nem ér az egész!  Tehát ha választani lehet, akkor csak az időhúzás kedvéért ne is lépjük át a rózsaszín ellenállást, hanem inkább alakuljon ki egy olyan a kék ellenállás alatti jelentős csökkenő mozgás, ami lezárhatja ezt az utóbbi 4 napos bizonytalanságot, de tulajdonképpen 14. napja tartó tetszhalott állapotot.
A tegnapi napnak annyit köszönhetünk, hogy kialakult egy párja a 3,605$-os felszúrásnak, ezt elkönyvelhetjük mint dupla tető,  ami a csökkenő irányú mozgásra lenne egy megerősítés. Ennek a csökkenő mozgásnak a rózsaszín ellenállás alatti mozgás esetén van lehetősége, legalább a rózsaszínt támaszra visszaléptetni az árat, amely támaszt vízszintes vonallal jelöltem, de ahogy látjuk a 3,428$-os csúcs lejjebb van mint január 13.-ai, tehát ha szigorúan a csúcsokat nézzük, akkor a rózsaszín alakzatunk nem egy csökkenő irányú háromszög, hanem egy csökkenő irányú ék, aminek köszönhetően a 13 napos tetszhalott állapotból lefelé kellene kimozdítsa az árat!
A kék csökkenő támasz azért van x-el jelölve mert még az ehhez szükséges hirtelen csökkenő mozgás nem alakult ki, tehát ha nincs erő a felfelé történő mozgásban, akkor a kék ellenállásnak megfelelő vagy akár sokkal meredekebb csökkenő hullám alakuljon ki!

Napos: egy megoldási lehetőség, a hirtelen csökkenő mozgással történő lezárás,  ami mint látjuk órás tekintetben is mint megoldás felmerült,  de ennek létjogosultsága van itt a napos mozgásnál is! Sőt igazán itt lenne létjogosultsága egy hirtelen zuhanással történő sokkolásnak,  amivel talán azok is kimozdulni a komfortzónából, akiknek tök mindegy merre megy az ár, ha ezen tudnak hasznot realizálni. Viszont ha megnézzük a távolságokat, órás tekintetben nagy zuhanásnak nevezhetnénk azt a 500-650$-os visszaesést, ami a 3k magasságában húzódó támasz zóna elérését jelentené, ahol konkrét célt a 2,965$-os támasz, esetleg a kék csatorna támasza 2,750$ magasságában jelentene!
Napos tekintetben nagynak nevezhető visszaesést konkrét szintekre nem nagyon lehet várni, itt inkább a visszaesés gyertyák általi formája a lényeges, ami egy hirtelen záródó vagy egy hosszú leszúrással záró gyertya esetén adna jelzést fordulatra. Ezekre a tavalyi mozgásban jó néhányszor mutatkozott példa!
A napi elvárás bármelyik irányba, de mutatni a szándékot az elmozdulásra, viszont ez az irány eléggé megtippelhetetlen.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton látható mozgás, nem arra utal hogy egy felfelé irányuló elmozgást próbálnak kialakítani, inkább arra, habár a szándék meg van, de az erő még hiányzik, amit a nagy bálnák tudnák csak hozzátenni az igyekezethez, akik viszont talán arra a nagyobb visszaeséssel történő csökkenő mozgás lezárására várnak, amit a körkép elején is boncolgattam!
Ezzel szemben a shorts charton a macik igyekezete annyira nyugodt, hogy talán már el is szunyókáltak! Ezt a nyugodtnak látszó állapot, ha az erőtlenség okán alakult ki, akkor még egy végső bedobással rövidre zárható a dolog, amint egy napon belüli felszúrás tudna talán nekünk is jelezni, esetleg  tovább zuhanni 20 ezres szintekre, ehhez azonban szerintem arra lenne szükség, hogy a birkák jelentősen megtolják a saját szekerüket!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/0oK2Y8hG/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ctu5CcHB/

"Hetes gyertya, a múlt hetet záró sírkő gyertya, ebben az esetben nem sok segítség, mivel ez a december 10. 17. környéki zárásoknál bírt volna jelentőséggel! Jelen esetben ez a gyertya csak a bizonytalanságra egy megerősítés, ami ilyen közel a 200-as mozgóátlaghoz, jelentősen befolyásolhatja a folytatást. Ugyanis nem mindegy, hogy ezen a 200-as mozgóátlagon csak átszúr a következő gyertya, esetleg rajta zár, vagy határozottan átlépésre kerül.
Az átszúrást kezelhetjük jelzésként, arra hogy mivel a maci bedobtak mindent a cél érdekében, de ezt a bikák határozottan visszaverték, tehát ha ezzel a visszaveréssel megegyező határozottsággal tudnának a következő héten is előállni a bikák, az egy sokkal pozitívabb folytatásra is utalhat. 
Viszont ha konkrétan a 200-as mozgóátlagon történik a zárás, az is egy pozitív folytatásra utalhat, de csak akkor, ha a két héttel ezelőtti maci gyertya nyitási szintje fölé sikerült zárni 4,000$ magasságában! 
Abban az esetben ha a hetet egy határozott maci gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárjuk, ott már nincs sok magyarázni való, felkészülhetünk a 3k alatti szintek meglátogatására!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/cKXFs66N/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qSKi7Tht/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/fIqxwSMl/
https://www.tradingview.com/x/DfCJMfFO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/NwysjC29/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/DxeJ9U49/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!