Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 26 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Pump and dump!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.09!

BTC, sajnálatos módon a fekete háromszög nem oldotta meg a problémát, erősebb vonzó hatása volt a piros emelkedő trendvonalnak, sőt néhány órával később ez a trendvonal is megadta magát, majd a semmiből jött egy 400$-os kisebb hullám.
Piros parabolikus vonalakat húztam az alsó és felső csúcsokra, amit ha bollinger szalaggal néznénk, akkor a beszűkülés utána egy közelgő valamelyik irányba határozott elmozdulásra lehetne számítani.
Visszatérve a 400$-os kisebb hullámra, amint ha  Bitcoin futures charton nézzünk, akkor a 11,725$-os szint fölött ismét kialakult egy 130$-os rés, amivel ismét benéznénk a piros trendvonal alá és ez egyáltalán nem pozitív előjel.
A 200-as mozgóátlagot még emelkedő pályán tartja az augusztus eleji 2.5k-s hullám, 3 nappal ezelőtt még az 50-es mozgóátlag is hasonló pályán mozgott, de sajnos megtört a lendület és ha napokon belül nincs változás, akkor a tegnapi elemzésben is a jövő hétre várt 10,535$-os szinte történő visszanézés, továbbra is rövid kötőszáron tarthatja a bikákat.
A szürke zónával ugyanarra a beszűkült oldalazós történetre utalok, mint a bollinger szalagos hasonlatnál és csak reménykedni tudunk abban, hogy még napokig nem húzódik el ez a mozgás és a mozgóátlag kereszt utáni mozgás nem vált át egy a 10,535$-os szintnél is lejjebb mutató csökkenő hullámra.
Összefoglalva, egyelőre csak reménykedni tudunk abban, hogy ebből az oldalazó mozgásból felfelé mozdulunk el és a csökkenő irányba várakozó réseket csak a jövő heti mozgás próbálja valamilyen módon megoldani!


"4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!"

Napos: a tegnapi Doji gyertya, szerencsére csak egy elkóborolt szitakötő, aminek max 1 csökkenő hullám aljánál vennénk használt, de talán ennek a megjelenése, ha nem is oldja meg a problémát, viszont a szinten tartásban segíthet, amíg a vevők valamilyen módon, a világoskék nyíllal is mutatott formának megfelelően kiugrasztják az árat!
RSI csík, ahol ugyebár 19-20k-s elvárásaink vannak, ha már  határozattan megragadtunk a felső zónában, az előző 2 hasonló szituációban, miután határozottan megérkeztünk a felső zónába, 3-4 napos pihenőt tartottak a gyertyák,  majd az első szitunál 8k-ra szaladt fel néhány nap alatt az ár és ugyanezt megismételte június végén a14k-s csúccsal! A jelenlegi mozgásnál az 5.-ei gyertyával 12k magasságába érkezett a hullám, ami az előző kettő esethez hasonlóan, hirtelen emelkedésre kényszerítette az rsi csíkjait. Tehát mivel megvan a 3-4 napos ismételt pihenő, most kellene megkezdjük azt az őrült iramú további emelkedő mozgást, ami elcsípné a 2017-es csúcsot.
Egyelőre én is kíváncsian várom, hogy a jelen helyzetből egy ilyen jelentős emelkedést miként lehet összehozni, talán valamelyik bálnának van egy minőségi pumpálja, amit nem fél használni!
A hétvége kapujában vagyunk, de mostanában ezek a hétvégék nem mondhatóak túl sikeresnek, tehát hogy a mostani hétvégétől várjuk a megoldást, eléggé lehetetlen küldetésnek tűnik,  viszont ahogy az 5.-ei gyertya is mutatja 1k-s napon belül mozgásra képes az ár, ezt kellene most is elővarázsolni a kalapból.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig jól néz ki a tegnapi longs chart zöld gyertyája, ami szépen megpihent abban a középső zónában, amelyen még februárban pottyantunk át, azóta 3 határozott próbálkozás volt az áttörésére, most pedig a 4. lehetőség következik és hogy sikeres lesz-e a küldetés, az néhány napon belül kiderül.
Shorts oldalon, egy talán kis jelentőséggel bíró szürke ellenállási zónán kellene átverekedje magát az eladó igyekezet, viszont hogy valóban kis jelentősége legyen ennek az esetleg átlépésre kerülő zónának, az a vevői oldal jelenlegi szint megtartásán is múlik! Elég határozottan közelít az 50-es mozgóátlag. köszönhetően a kétszeri fedezet nélküli megbízások kitakarításának és ha visszanézünk a január 25-ei mozgóátlag halálkeresztre, akkor jól  érzékelhető, amíg nem fordulnak pozitív irányba az események, tehát az arany kereszt be nem következik, addig van esélyünk a könnyebb utat választva, az árát a minél magasabb szintek irányába terelni, kereszt után ez jócskán megnehezedhet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5gLJLXaA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hCrPFsSF/

"Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1pFPeyDq/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dB9hwj4I/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/HfFco8Fd/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1s3uXz6T/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/aPzE8Yfh/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Pozitív hétvégi elvárások!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.10!

BTC, tulajdonképpen semmi nem változott, tehát a körképet akár ki is hagyhattam volna, amiért mégse tettem, az a szürke színnel jelölt oldalazó mozgás, illetve a fekete háromszög, ami már egy módosított történet, de a gyertyacsúcsok összekötésével tartja a háromszög formát. A háromszög kezdeti elképzelésével egy kisebb árbóc lehetőséget kínálkozott fel, ezt jelzi a fekete felfelé mutató nyíl, a jelenlegi formában már egy sokkal nagyobb árbóc lehetőséggel állhatunk szemben, feltéve hogy az oldalazó mozgás folytatásával nem válik köddé ez a lehetőség.
Bitcoin futures a kerek 12k-s szinten zárta a hetet, ebből kiindulva, ha hozunk egy általában megszokott 500$-os rést eredményező hétvégi pozitív mozgást, amivel az oldalazásból kizökkenve, illetve a háromszögből jelentősen kilépve, talán sikerül ebből az ingerszegény állapotból kikeveredni.


"4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!"

Napos: fekete háromszögekkel mutatok azokra gyertyára, ahol a 8k-s és a 14k-ra vezető túra megkezdődött, illetve megjelöltem a jellegű szituációt is, ahol a tegnapelőtti doji gyertya remélhetőleg nem hibásan, de adott egy megnyugtató jelzést, abban a tekintetben, hogy 9k óta kitartóan emelkedő hullám, nem a piros színnel megjelölt abc hullámot zárta a 6.-ai gyertyával, hanem megyünk tovább a hullámban és a c hullám Elliott 3. hullámaként működve vihetné felfelé az árat.
Az iménti hosszú mondat egy szép elképzelés, viszont hogy miként lehet összehozni az már egy más kérdés, főleg azért mert ha a Bitcoin futures 10,535$-os szintre visszamutató igényét ismét elővesszük, akkor annak teljesítése esetén, azt az elképzelést, amit az rsi csíkra felvázoltam dobhatnám a kukába.
A jelen szintről 1,300$-os zuhanást kell végrehajtani, illetve  abból visszakapaszkodni és ez már nem egy olyan kis távolság, amit órákon belül hipp-hopp meg lehet járni, sőt még ennél is nagyobb gond, hogy ekkora mértékű elmozdulás esetén a charton is változások történnek, főleg az rsi mozgásában.
Tehát hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, ugyanazt a megoldás kellene alkalmazni, mint június közepén, ahol szintén volt egy futures 590$-os rést, amit a 8,475$-os szintre történő visszanézéssel lehetett volna eltüntetni. A következő hét közepén ezzel meg is próbálkozott a mozgás, de nem sikerült,  helyette folytatódott az emelkedés és a hetes zárás már a 10k-s szinten történt. Majd ez megismétlődött a rákövetkezendő héten, sőt a hét közepén is, ennek eredménye 3 nyitott rés és az ár másfél hét alatt 8k környékére 14k magasságába emelkedett.
Tehát ezek a rések, ha igazán beindul a szekér egészen addig nyitva maradnak, amíg lendületben van a mozgás. Ebből kifolyólag, ha múlt héten nyitva maradt réshez, most hétvégén nagyjából 500$-ral feljebb sikerül nyitni, akkor ismét kialakul egy rés és mivel a háromszögből is kilépünk, az árbóc lehetőséggel élve és ismét nyitva hagyva a rést, a következő hétvégét akár már a 17k-s magasságban is ünnepelhetnénk!
Összefoglalva, ha ez a hosszú gondolatmenet valamilyen módon sikerre vezetődik, akkor a hétvégi mozgás miatt nem kell izguljunk, már csak az a kérdés, ebből kapunk-e a mai napon vagy meg kell várni a vasárnap késő estét.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chartra nem lehet panasz, tehát a vevők tegnap is emelték a tétet, ami egy elengedhetetlen feltétele annak a jelentős áremelkedésnek, amit már körbejártam széltében-hosszában. Ezt a lendületes emelkedés elnézve, egyelőre nehezen elképzelhető milyen indokkal eshetnénk ki a középső zónából, vissza a kék támasz, esetleg a mozgóátlagok 24k-s érintésének szintjére, de a mozgóátlag vissza-teszt kimaradás mégis ott figyel!
Shorts oldal tegnap már nem követte a vevők igyekezetét és ahogy látjuk, elég látványosan maradt a szürke zóna keretein belül, de ez véletlen is lehet, talán a mai mozgás segít a tisztánlátásban. Tehát ha vevői oldalon látható emelkedés folytatódik, illetve az eladói szándékok  maradnak a szürke zónában, esetleg visszaesést mutatnak, akkor megnövekedik az esély, a főleg napos idősíkon boncolgatott 17-20k-s szinteket, akár egy-két héten belüli elérésére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/W0dHlUn4/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xqGJZBse/

"Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BPCdn6sx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UrWmnCpJ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SEBHOOg5/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/1s3uXz6T/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/VZJvmOoT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Szürke szamár a ködben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.11!

BTC, a szombati hideg zuhany megvolt, eredmény a tökéletesen kimaxolt háromszögből egy negatív irányú 500$-os elmozdulás. Ezzel határozattal megtámadtuk a 200-as mozgóátlagot, illetve felgyorsult az 50-es csökkenő irányú mozgása, tehát ha nem változik a helyzet, akkor kora este láthatunk egy keresztet.
A tegnapi Facebook poszt alatti 1,2,3,4-es számok a háromszögben követhető hirtelen mozgásokat jelezte, ahol a hirtelen elmozdulást órákkal később teljes mértékben visszakorrigáltuk, itt ez most jól látható módon nem sikerült, tehát marad ismét a fordított Bart Simpson fejforma, amire remélhetőleg nem kell az esti órákig várni.
Ezzel a csökkenő irányú 500$-os elmozdulása, ha nem változik a helyzet, akkor a Bitcoin futures charton egy csökkenő irányú rés alakulna ki, tehát egészen máshogy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt a tegnapi körképben hosszasan fejtegettem. Tehát hacsak nem érkezik meg az 500$-os válasz és erre a késő esti órákban nem pakolunk rá néhány száz dollár pluszt, akkor a tegnapi megállapítás, miszerint addig nyitottak maradnak a rések, amíg a Bitcoin lendületes emelkedő mozgásban van, elég hamar megdőlhet.
Ha erről a jelenlegi 11,300$ környéki színtől nem sikerül elmozdulni, akkor a végeredmény egy csökkenő irányú 500$-os Futures rés, aminek max annyi haszna lehet, hogy további csökkenő mozgással a múlt héten nyitva marad rés problémája megoldódik, várhatóan kedd, szerda magasságában és a folytatás, a most hétvégén keletkezett rést péntek estig eltünteti és talán némi plusz, 12k fölötti végeredménnyel zár a határidős piac.
Tehát egyelőre szürke szamár a ködben szituációban figyeljük a történéseket, amiben várjuk a választ a tegnapi zuhanásra, esetleg további meglepő húzást. Viszont már az is nagyon érdekes, hogy néhány alt miként tudott pozitívan reagálni, talán többet tudnak nálunk, de remélhetőleg ez nem egy olyan jel, mint például a 2017-es Bitcoin csúcsot követően, tehát remélhetőleg nem most fog bekövetkezni hogy az altok nekiállnak szárnyalni, mivel az azt is jelenthetné, hogy a Bitcoin a 14k-s júniusi csúccsal olyan eredményt ért el, mint 2017-ben 20k-val, tehát belecsöppenünk egy macik által uralt néhány hónapos történetbe.
Szerencsére ez az utóbbi megállapítás még egy nagyon túlzó elképzelés, mivel a shorts oldali mozgások, továbbra is a béka feneke alatt próbálnak észhez térni, igaz lassan araszolgatnak felfelé, de egy kisebb szellő is összedöntheti a semmibe vezető lépcsősort.


"4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!"

Napos: sajnos jól látjuk, az rsi csíkra felvázolt elképzelés, a tegnapi gyertyával megkapta az első pofont, ezt gyorsan ki kell javítani különben úszik a 19-20k-s lehetőség(gyengébbek kedvéért nem konkrétumról beszélünk). Ebből az egy gyertyából még nem szabad katasztrofális végkövetkeztetést leszűrni, mindenesetre a 8k-s és 14k-s előző sikeres megoldás, egyelőre a bukfenc irányába siet.
A világoskék nyíllal felvázolt lehetőség, már tegnapelőtt sem kapta meg a zöld gyertyás segítséget, ebbe a tegnapi gyertya is szépen belerondított és talán a végső döfést is megkapta.
Ha tovább csökken az ár és benéz a 11k-s barna támasz, tehát a piros abc hullám a csúcsa alá, ott véglegessé válik hogy ebből már a 17k-s magasságot megcélzó Elliott elképzelés nem tud megszületni és mivel a 6.-ai gyertyával lezártunk egy pozitív abc mozgást, a folytatás erős lehetőséget ad egy csökkenő abc formának a zavarkeltésre!
Ismét jelzem, még mindig lehetőségekről írok!!!
Tovább azonban nem csűröm-csavarom a dolgokat, mivel amíg nem világos, hogy a tegnapi gyertya valaminek az előjele volt vagy csak egy kóbor magánakció, amire érkezik egy hasonló válasz és ez a megoldás is csak segítette az időhúzást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi gyertya szépen mutatja, miért az volt az első gondolatom, hogy ezt a tegnapi 500$-os zuhanást sem a maciknak köszönhetjük. Ezt sajnos a bikák intézték így, akik az előző napokban szerencsére összeszedték azt a pluszt, amiből erre a visszalépésre is futotta, de hogy ez a gondolat megállja a helyét, a 26k fölötti középső zónát nem kellene csökken irányba elhagyni, ha mégis megtörténik ott a 24k magasságában kígyózó mozgóátlagok erős vonzó hatással lehetnek a vevői aktivitásra.
Shorts oldal mozgása 3 nappal ezelőtt határozottan elérte a szürke ellenállási zóna felső szintjét, azóta látványosan nem tud mit kezdeni a helyzettel és itt az is látszik, hogy a maciknak nincs köze a tegnapi 500$-os zuhanáshoz, ha lett volna, akkor kilépünk a zónából és elcsípjük az 50-es mozgóátlagot. És akkor itt van még az  alátámasztás nélküli rsi csíkon látható mozgás, ez július eleje óta egy semmibe vezető lépcsőt alakított ki, viszont ez utóbbi egy hét folyamán, azzal hogy a plafont súrolják, igencsak túlfeszített állapotba került az eladói igyekezet.
Teát az eladói oldalon látható reakció is azt tükrözi, hagy jelenleg a vevők kezében van az irányítás, akik elég látványos módon nem engedték az árat 12k-s szint fölé, sőt a tegnapi akcióval a saját nyakukhoz tették a kést!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/lBoH8w20/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bPrjXAax/

"Hetes nézet: nem találok kivetnivalót a charton látható a mozgásban, van néhány előre felvázolt elképzelés, amelyek szálait egyelőre pontosan követjük. A korrekciós mozgás szempontjából a 9,050$-os fekete támasszal megjelölt alj lehet a zárószint, erről ahogy a fekete nyíllal is mutatom, nagyjából a 20k-s magasságot kellene megcélozzuk.
Itt kaphat szerepet a még üres kék kör és a lefelé mutató zöld nyíl, amelyek a kép bal oldalán, a 2018-as korrekciós mozgás kezdeti lépéseinél is láthatunk. Ennek szerepe ugyanaz, tehát ha a 2. zöld nyíl alatt nem tud kialakulni egy olyan gyertyakombináció, ami visszanéző a 14k-s szint alá, akkor szerintem sikerrel járhat a 20k-s csúcsot megdönteni szándékozó folytatás.
Az rsi csíkra már a júniusi mozgásnál felrajzoltam egy két darab 5k-s hullámból álló erősödése lehetőséget. Az első 5K-s hullámot az rsi csíkon mozgó vonalak keresztje után kellene megkezdjük, erre akár már ezen a héten is sor kerülhet, de mivel itt nem lehet elsietni dolgokat, az sem kizárt hogy egy-két hétre még szükség van a fordulat tökéletes kialakításához, viszont mire ezt megtudjuk, már bőven benne leszünk az első 5k-s hullámban(talán a 14k-s árszint elérése lesz a kulcsmomentum)!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VJf2XGPA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uT15ZnXR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/o1h7DpdI/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/jdeBfy1z/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/VZJvmOoT/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kék körök, de nem a búzamezőn!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.12!

BTC, a szombati 500$-os mínusszal leültünk és még most sem tudtunk felállni. A múlt heti mozgást azzal töltöttük, hogy vártuk a fekete háromszög sikerrel jár-e egy árbóc lehetőség részeként, sajnos nem járt sikerrel és az 500$-os mozdulat után ettől a lehetőségtől is búcsút vehettünk!
Mivel szombaton nem jött gyors válasz a zuhanásra, sőt támogatást sem kapott, maradt a vasárnapi fordított Bart Simpson fejforma, de ezen sem élt a mozgás és talán halványan még mindig benne van a pakliban mint lehetőség.
Kék körrel azért jelöltem meg a július végi és a mostani történéseket, mert lehet köztük hasonlóság! Például hogy a július 27.-ei zuhanás is szombati napra esett, majd a hétvégét látványos oldalazással töltöttük, amiben mutatóujjal jelölve van egy ugyanolyan leszúrás, mint amit tegnap is láthattunk, ami egészen véletlenül egy ugyanolyan háromszög támaszán is átnézett. Ha ebből a kék hasonlatból indulunk ki, akkor a Simpson elvárásainak megfelelő kiugrást nem fogunk látni, viszont láthatunk egy lassabb emelkedést.
Ennél a pontnál ide kell hozni a Bitcoin Futures,  általam rendszeresen követett réseinek problémáját, ezek nem nagy problémák, de tökéletesen alkalmasak a mozgás féken tartásához, azzal hogy visszatérést igényelnek, a rés kialakulását megelőző zárószintre! https://www.tradingview.com/x/MqFeiSvw/
A múltheti mozgás, ami ugyebár egy árbóc lehetőséggel kecsegtetett, talán pont ennek a nyitott résnek okán, nem tudott kibontakozni és hogy bonyolódjon a történek, a mögöttünk hagyott hétvége is kialakított egy rést. Kék körrel itt is megjelöltem egy korábbi, szerintem a mostanihoz hasonló szituációt, ami talán magyarázat és egy pozitív előjel a folytatás tekintetében. Tehát nem csak az általam használt Poloniex charton, hanem a Bitcoin futures charton is tudunk hasonlatot felfedezni a július végi és a mostani mozgás között.
Összefoglalva, de nem jósolgatva, hanem a hasonlóságokra épített gondolatmenetből azt várnám, hogy a kettő héttel ezelőtti rés nyitva marad, ezzel arra is utalva, hogy a vevői szándékokban van potenciál, tehát hogy az augusztus első hetében kialakult, nem is annyira kicsi pozitív trendben mozgást, ismét sikerül kialakítani!


"4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!"

Napos: a 19-20k-s célok tekintetében, az rsi csíkon látható mozgás kezd eltérni az előző 2 példánál látható pozitívan végződő történéstől, ami sajnos már  a 2 nappal ezelőtti 500$-os visszalépésnél eldőlni látszott, de mégis  bíztunk a hétvégi pozitív fordulatban.
Azonban ezt a harcot nem kellene ilyen könnyen elveszíteni, egyelőre nem is engedjük még el, legalábbis én bízok a 11k-s barna támaszban, de ez is csak akkor lehet egy mentőöv, ha gyorsan és határozottan mozogva, a támaszt támaszként használva értelmezhetővé válik, mi és miért történik.
A mögöttünk hagyott hétvégi mozgás, a piros pozitív irányú abc folytatásaként, csökkenő irányba egy hasonló abc formát segítette, ami szerintem az egyetlen megoldás a két héttel ezelőtti Futures rés problémájának megoldására, de ennek is fő feltétele, hogy a 11k-s barna támasz megadja magát.
Ma is felsoroltam rengeteg lehetőséget, amelyekhez mind-mind apró részletek hiányoznak, ezek a részletek nem teszik lehetővé a konkrét célkitűzéseket, csak a lehetőségek boncolgatását!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: jól látható módon a hétvége nem a vevőknek kedvezett, ennek jelei az árban is szépen megmutatkozott. Elbukni látszik a középső zóna, de talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy a határozottság csak a szombati napra volt jellemző, vasárnap már csak az utózöngéje volt a történetnek, jelenleg pedig várakozó állásponton vannak a vevői szándékok. Előzőleg, a fekete lefelé mutató nyilakkal megjelölt felszúrások adtak egy csökkenő folytatásra utaló jelzést, ennek a felszúrásnak most nyoma sincs, tehát ha ez az apró részlet számít valamit, akkor pozitív lehet a folytatás!
A macik, tehát az eladó oldal továbbra sem bírja a nyári kánikulát, valószínű hűsölnek valamelyik fa/bokor árnyékában, talán ők teszik a legjobban, hisz minek  fecséreljenek felesleges energiát ott, ahol a vevők, direkt vagy szintén csak erő híján, nem tudnak élni a felkínálkozott lehetőséggel.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/cuuliYmq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bDoFRqso/

Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PvKftlyT/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EY3jGapn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Yt6Gg1oa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/MqFeiSvw/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kék körök után zöld gyertyák!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.13!

BTC, egyelőre a július végi és az utóbbi 3 nap hasonlósága közötti úton haladunk tovább, viszont ha van jelentősége ennek a hasonlatnak, akkor a történetnek már nagyon a vége felé járunk, ahol már csak az a kérdés, mit várhatunk a folytatásban.
Ha a folytatásban sem lesz eltérés, akkor ismét a június végi 14k-s csúcs kerülhet fókuszba, ha mégse akkor marad a csökkenő irány és talán max 10,500$ környéki ár, megoldva ezzel a Bitcoin futures két héttel ezelőtti résének problémáját.
Augusztus 6.-án megérkeztünk a 12,300$-os magasságba, tehát annak az útnak a végére értünk, ami a július végi kék körrel jelzett iránykereső mozgásból indult ki. Majd az azt követő 1 hetes mozgás, ebben vagyunk jelenleg és ennek a mozgásnak eredménye egy csökkenő irányú fekete háromszög, illetve jelenleg 2 háromszöget is figyelhetünk, mivel a június 10.-ei történések és az azóta eltelt szűk 3 nap mozgása is egy csökkenő irányú háromszögbe szorult be.
Ebből az utóbbi háromszögből felfelé igyekszik kilépni az ár, egyelőre kevés sikerrel, de ha sikerül is megtámadják a felső tehát a nagyobb fekete háromszög ellenállását, ahol nem állunk meg, mivel a 200-as mozgóátlagra nem hiányzik egy vissza-teszt. Tehát ha lehetnek kívánságaink, akkor szaladjunk át a mozgóátlagon, a fekete ellenálláson és ha lehet a 11,700$-os ellenálláson is, majd felülről tesztelgetve az akkori támaszokat, lássuk mennyire erősek a továbblépési szándékok és ha kiállják a próbát, jöhet az augusztus elején is látható határozott emelkedés.
Múlt héten valamelyik nap összefüggést kerestem a s&p500 index és a Bitcoin mozgása között, ami felfedezhető az a divergens mozgás. Ebben a történetben a Bitcoin játssza a feltörekvő ifjonc szerepét, tehát feltételezhető hogy neki kell az s&p500 mozgását a lereagálni, feltéve ha a nagyobb elmozdulásoknál észrevehető divergencia nem csak a véletlen műve. Én az s&p500 mozgásából azt olvasom ki, hogy az összeomlásra még nem kellene számítsunk, inkább erősödést vizionálok nagyjából 2,970$ környékére, ahol az órás idősík 200-as mozgóátlaga okozhat a későbbiek folyamán problémát. Tehát ha ezzel  ellentétesen mozgó Bitcoint fogunk látni, akkor sajnos a 10k irányába kell keresgéljünk(pl. futures rés 10500), viszont ha a 200-as mozgóátlagon problémába ütközik az s&p500, akkor ismét itt a lehetőség a Bitcoin előtt.


"4 órás idősík kék körrel megjelölt mozgása lett a befutó, tehát a 11-es ciklus oldalazó mozgása nem kapott társat maga- mellé, viszont hacsak nem folytatódik ugyanilyen lendületesen az emelkedés, a Bitcoin Futures rés eltüntetős igények kielégítése után, akkor vagy ismét beszorulunk egy oldalazásba( ezt jelzem zöld kővel) és  a 14-es feladata eldönteni 17,200 esetleg 7770 vagy ha már túl leszünk ezen a rés eltüntetős történeten, a 13-as ciklusban felkapaszkodunk a június 26.-ai 13,963$-os csúcsba!"

Napos: a 3 nappal ezelőtti 500$-os visszalépés és az azt követő 2, illetve most már 3 napos irány keresés, sajnos megadta azt a kezdőlökést, ami az rsi mozgását csökkenésre kényszerítette. Tehát annyira szabályos felső zónában mozgást, mint az első kettő esetben már nem láthatunk,  viszont talán szerencsénkre a kicsivel hosszabb időhúzás, mégis tud majd árelmélkedést tudod eredményezni.
A júli.28.-aug.6. között kialakított 2,500$-os hullám tekintetében még volnának korrekciós visszalépési igények, amelyek tökéletesen kielégíthetnék a Bitcoin futures 10,535$-os rés eltüntetős problémáját. Attól függetlenül hogy itt milyen igények vannak. remélhetőleg ez a rés nyitva marad, mivel az egy arra utaló jelzés, hogy a Bitcoinban van potenciál,  viszont ezt a potenciált valamilyen rejtélyes erő nem engedi felszínre törni!
Sajnos azzal hogy a határidős kereskedési rendszerben olyan szereplők is beléphetnek, akiknek a Bitcoin fejlődése egyáltalán nem fő cél, sőt... Viszont az árral elég szépen lehet játszadozni, csak hát ezzel visszafogják azokat a várakozásokat, amelyek az ár minél magasabbra juttatását kellene hogy megcélozzák. Ebben jelentős változást csak egy gazdasági válság hozhat, de nem biztos hogy ezzel nem fizetünk többet mint az áru értéke, tehát hiába ér a Bitcoin 100,000$-t ha közben a dollár elértéktelenedik, viszont ha okosan meglovagoljuk a kialakult hullámokat nem jöhetünk ki vesztesen ebből a csatából.
Mai elvárás nem nagyon lehet megfogalmazni, mivel bármelyik irányba is mozdulunk el, arra lehet találni indokot,  tehát szerintem kell néhány nap mire kiderül mennyi is az annyi, ettől függetlenül mindenki annak örülne ha felfelé folytatódna a történet,  reméljük ez fog következni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevőknek talán egy szerencséjük van, nincs meg az kezdő lendület, ami az augusztus 10.-ei kezdő lökés megadta. Remélhetőleg tegnap láttuk az utolsó piros gyertyát és ha a mai gyertya nem is lesz egy eget verő, de ha már az utóbbi két nap történéseit betakarja, azt egy pozitív fordulatnak nevezhetjük. Viszont az ellen se tiltakozunk, ha az utóbbi 3 nap történéseire adunk egy csattanós választ, tehát visszatérünk abba a 27300-as magasságba, ahol megtört a lendület.
Shorts oldalnak láthatóan nem tetszik az időhúzós recept, 3 apró piros gyertya már az előző napokban is kifejezte nemtetszését, a mai gyertya egyelőre gyorsabb tempójú csökkenést mutat. Ha a mai gyertyát is beleszámoljuk, akkor egy 20%-os visszaesés kellene a szürke zónából kipottyanáshoz, ami zóna nélkül is egy katasztrofális eladói tevékenységre utalna, ezt talán már a vevői oldal sem hagyná figyelmen kívül.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pmcg7VFj/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ip2dUeea/

"Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/M3hBJ0oa/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HjHTfq1O/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/voR4aHJC/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/D4lrVFbg/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A bálnák nagyin is jelen vannak, csak az érdekek egyelőre nem a Bitcoinra összpontosítanak!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.14!

BTC, a kék körös hasonlattal nem lőttünk mellé, ennek ellenére a folytatás piros gyertyákat eredményezett, ezt persze tökéletes lehetőség a körkép íróján számon kérni, viszont ha az órás kitérő, utolsó kettő mondatát elolvastál volna, akar ott megemlítettem van egy külső tényező, ami a pozitív folytatás lehetőségét megakadályozhatja.
Tehát az s&p 500 https://www.tradingview.com/x/bOzWegD9/  amellyel szemben a Bitcoin fontosabb pillanatokban divergens mozgást mutat és hát erre tegnap szépen rá is erősített a 15:30-as tőzsdenyitás után. Sőt ha megnézzük már a tőzsde nyitás előtt nagyon apró gyertyákkal mozgott az ár csökkenő irányba, majd 15:00 órakor kicsivel gyorsabbra váltott a tempó, tehát akár azt is feltételezhetnénk tudatos volt előre felszállni a hullámra. Az s&p 500 emelkedésére azért számítottam nagyobb eséllyel, mivel volt egy augusztus elején néhány napos rossz időszak(amit a Bitcoin erősödéssel töltött) ebben a lendületes csökkenő mozgásban volt egy rés,  amit néhány nappal később sikerült eltüntetni, majd ahogy kell ez a történet kisebb korrekcióval folytatódott, amiben ismét megjelent egy rés, én pedig úgy gondoltam, ezt még itt frissiben  a tökéletes korrekciós mozgás aljából megoldhatják.
Mint látjuk ez a probléma tökéletesen megoldásra került(nem kedvezve a Bitcoin elvárásainknak), de nem csak a rés okán gondoltam ennek az indexnek erősödésére, hanem a 200-as mozgóátlag elmaradt vissza-tesztje is erősítette ezt a gondolatot, amely vissza-tesztet ha aug. 2.-3.-án megvalósul, akkor nem csak a 2822$-os szintre néz vissza az index, hanem sokkal nagyobb probléma is kialakulhatott volna, ami a Bitcoin árát nem csak a 12,300$, hanem akár a 14k-s magasságba is felsegíthette volna.
Tehát s&p 500 célja egyelőre úgy gondolom a 200-as mozgóátlag, de mivel ez egy barátságos visszakapaszkodás, ehhez már nem vissza-tesztként kezelendő (főleg nem órás mozgásnál) és mivel itt megint kialakul egy békésnek látszó hangulat, ami túl békés sem lehetne, mert az vihar előtti csendre utaló történet. Ha ebből szeretném kiolvasni, mi várható a Bitcoin mozgása tekintetében, akkor ha most cél a 2970$ környéki mozgóátlag, az a Bitcoin további néhány száz dolláros csökkenéséhez vezethet.
Itt már bejönnek a játékba a Bitcoin futures érdekei is, ami már közelebb van az s&p 500 által képviselt táborhoz, tehát volt egy 2 héttel ezelőtti 10,535$-os szinten nyitva maradt rése, ezt a tegnapi akció sikeresen eltüntette, de az imént említett s&p 500 mozgóátlag célkitűzése, kicsivel tovább csökkentheti az árat. https://www.tradingview.com/x/zuSU4W3D/
Attól függően milyen gyorsan oldódik meg az s&p 500 mozgóátlagra eljutása problémája, talán még a hétvége előtt megkezdődhet az újabb Bitcoin erősödés és az is igaz várakozik 1 a múlt héten nyitva maradt rés, viszont ez is olyan távolságban van, hogy valószínű ez is egy 2 hetes történet, hacsak nem kezdődik valami eszeveszett gyors erősödés.
Végül visszatérve a poloniex chartra, ahol a kék ellenállásokkal már augusztus elején kitűztem elérendő célként a zónát, ebből kellene most a visszapattanást valamilyen módon megoldani!


4 órás idősíkon követett 13. ciklusban mozgunk jelenleg, ebben az volt a kérdés, a kék körrel megjelölt lendületes emelkedéssel folytatjuk vagy kialakul egy oldalazás és a probléma megoldását áttesszük a 14-es ciprusra. Mivel jelenleg a zöld görbe áll nyerésre, valószínű ezzel a megoldással zárul 13-as ciklus, de koránt sem biztos hogy a zöld intenzív emelkedés jelző görbében folytatjuk, harcsak az s&p 500 környékén nem adódnak nagyobb problémák.

Napos: szóval sajnálhatjuk az rsi csíkra felvázolt jónak ígérkező elképzelés sikertelenségét, de ahogy a gyertyák fölé rajzolt világoskék nyíl is mutatta alakulhatott volna sokkal jobban is, ha erre megvan a vevők részéről a megfelelő inger, de a vevőknek semmilyen ingerült nem volt, aminek végeredménye a jelenlegi szintet nézve 1,200$-os visszalépés.
Ha a piros c pontból egy csökkenő irányú abc mozgás alakulását követhetjük és annak még mindig az a hullámában vagyunk, akkor végelszámolásnál 10k alá is benézhetünk.
Mivel az órás kitérőnél ismét elég hosszúra nyúlott a műtét, itt már nincs hova nyújtani a történetet, főleg akkor nem ha a folytatás külső tényezőkön múlik, viszont egyáltalán nem katasztrofális a helyzet, sőt nagyon is kiváló, csak érjük el ahhoz a pillanathoz, amikor a valódi igények végre felszínre törhetnek!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton kiléptünk a szerintem fontos középső zónából, de mivel ezt egy elég barátságos mozzanattal tettük, talán még menthető a történet, viszont ahhoz hogy az s&p 500, tehát a piaci érdekek ne kényszerítsék csökkenésre az árat, be kellene dobni némi önerőt, szerintem a 27-28k-s magasságba történő felkapaszkodás ezt a problémát is megoldaná.
Shorts oldal továbbra sem az erős eladási érdekeket képviseli, inkább csak a lepattanóra játszik, amit néhány megbízással igyekeznek jelezni, de talán a június-júliusban is látható takarítások okán, sokkal óvatosabbak és igyekeznek csak addig nyújtózkodni, ameddig a takarójuk ér.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RDE5EBc8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/pj95ItWz/

"Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OViNDxP9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8ASVFEvl/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1svFnqwf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LoJ48SvS/
https://www.tradingview.com/x/36beq6ds/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Játszanak az árral!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.15!

BTC, nem hiszem  hogy nagy azoknak a tábora, akik a néhány nappal ezelőtti 12k-s ármozgásnál 10k alatti folytatást vizionáltak. A charton látható piros csökkenő irányú parabolikus ív, még 11.-én lett felvázolva, de mivel ez egy durva megoldásnak tűnt, csak az aznapi Facebook poszt alatt tettem róla említést. A mutatóujjal jelzett mozgás hasonlított a július végi történethez, ebből kifolyólag gondolkodtam csakis pozitív irányba, de rajzból is látszik nem teljesen vakon, viszont a meglepő húzásokra akkor sem lehet felkészülni, ha nagyon profinak érzed magad.
Ebben a jelenlegi gyászos történetben, az utóbbi 2 nap játszotta a főszerepet, amely idő alatt sikerült 1,700$-os 4 hullából álló visszalépést végrehajtani. Ha ezt az iramot tartja a mozgás, akkor az 5. hullámmal a 9k-s mélység is elérhető, de az jól kivehető a mozgásból, hogy itt már nagyon meredek a 11,400$-os magasságból indult hullám és ahogy felfelé törő hullámoknál is megszokhattuk, van egy végső fázisa, ennél a jelenlegi mozgásnál is hasonlóra lehet számítani, viszont ebben a 9k még simán beleférhet.
Térjünk át a Bitcoin futures chartra, ahol a 2 héttel ezelőtti rést eltüntettük, cserébe magunk mögött hagytuk egy múlt hétvégi rést, öröm és bódottá... Ha megnézzük a chartot, azon szürke négyzetekkel jelzem az aktuális réseket, a még nyitva lévő X-el jelölve, illetve a megoldott problémákat kipipálva. Van itt nekünk egy nyitott rés június 2. hétvégéjén, amelynek utólagos eltüntetésére, a lila nyíllal is jelzett fekete támaszra visszanézés július végi időpontjában lett volna lehetőség. Ezt a július végi időpont, az órás idősíkon kék kőrrel is megjelöltem, de mivel jött egy pozitív irányú történet 2500$-os végeredménnyel, itt maradt ez a közel 600$-os rés. Tehát ha valami indokot kellene keresni erre a jelenlegi hirtelen csökkenő mozgásra és hogy annak mi lehet a célja,, akkor max ezt a június közepén nyitva maradt rés lehetne magyarázatként felhozni.
Ezen a Futures charton fel van vázolva néhány, még mindig életképes továbblépési lehetőség, például zöld nyilakkal jelzett zászló 16k  környéki célszinttel, illetve egy nagyobb fordított fej-váll, amelynek a váll vonala sajnos már nem lehet a 13,400$-s magasságban, max ahogy a jelenlegi megdőlt formában láthatjuk. Ennek a váll vonalát 12k magasságban, tehát a múlt héten nyitva hagyott rés felső szintjénél lehetne átlépni, csak hát ehhez a jelenlegi hirtelen csökkenő mozgásnak padlót kellene fogni, majd hirtelen megindulni a vállvonal irányába. https://www.tradingview.com/x/KWfSGh61/


4 órás idősíkon sajnos új helyzet állt elő, köszönhetően a  hirtelen csökken irányú mozgásnak. Itt ugyebár a 12-es ciklusban kialakított pozitív történet folytatását vártuk, illetve ha ehhez nem lesz megfelelő erő, akkor a zöld körrel jelzett oldalazó mozgás lehetett volna egy alternatíva.
A valóságát azonban átrajzolta ezeket az elképzeléseket és nagy valószínűséggel a végeredményt a rózsaszín görbe fogja mutatni. Tehát az augusztus elején összemuzsikált 2,500$-os hullámot követő pozitív történetnek nincs folytatása! Amivel folytathatjuk a 13-as ciklus lezárását követően, az a 11-es ciklusban látható oldalazás, legalábbis ez látszik a legvalószínűbbnek, viszont azt nem gondolnám hogy a mélysége tekintetében 2-3k-s hullámmal kell számoljunk, szerintem ha lesz is oldalazás, azt egy szűk ezer dolláros mozgástéren belül tesszük!

Napos: az RSI csíkra felvázolt elképzelés 180 fokos fordulatot vett, ezt nagyon is sajnálhatjuk, de ahogy a fekete tüskével is megjelöltem a 10.-ei gyertyát, már ott látszott hogy valami bekerült a fogaskerekek közé, a végeredmény pedig elég nyilvánvaló. Azt hogy hova tart a jelenlegi csökkenő mozgás, csak tippelgetni lehet, nekem egyelőre az a tippem, hogy a 9,065$-os szintre behúzott fekete támaszra igyekszünk, amely támaszt július 28.-án már megközelíthető 9,175$-os leszúrassál, de az sem kizárt hogy ez teljesen vakvágány és a Futures chart 8,475$-os rés problémája erősebb.
Itt napos charton a 8,480$-os szintre van behúzva egy barna támasz, ez még 2018 július 24.-ei csúcsra mutat vissza, ez annak a csökkenő irány a háromszögnek volt a felső szintje, amely végül a november 14.-én kezdődő zuhanással megcélozta a 3k-s mélységet.
Elég merész elképzelés azt gondolni, hogy ennek a tavalyi történetnek köze van a Bitcoin Futures 8,475$-os szinten nyitva hagyott réséhez, viszont ha itt rákukkantunk a hónapos gyertyákra, akkor azt is gondolhatnánk ez a mostani visszalépés nagyon is indokolná a 8475$-os szintre történő visszalépést.
A piros emelkedő irányú abc hullám már nem kérdéses, az viszont igen, hogy most csökkenő irányba miként alakul egy minimum abc hullám. Tehát a jelenlegi 12,300$-os magasságból indult csökkenő irány mozgásban nem számoljuk a 8.-a környékén látható kisebb erősödést, akkor még mindig az a hullám alját keressük, ezáltal az abc hullám zárására nagy eséllyel számíthatunk 9k alatt!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezeket a chartokat megnézve egyáltalán nem indokolt az a közel 2k-s visszalépés, amit jelenleg az ár mutat.
Longs charton ezt láthatjuk volt néhány nehéz nap, ennek megfelelően csökkent az ár 11,200$-os szint környékére. Az utóbbi 2 napban a vevői aktivitás csökkenést sikerült megfogni, ezt azonban szintén nem tükrözi az ár, mivel pont ezen a 2 napon történt a közel 2k-s visszalépés, illetve ha a mai gyertyát is idevesszük, akkor még érthetetlenebb a történet, mivel jelenleg is növekedést mutat a vevői oldal, tehát a probléma forrását a határidős ármozgatásnál kell keressük!
Shorts oldalt szintén nem tartanám ludasnak a történetben, mivel ahogy a gyertyák is mutatják, volt egy igyekezet ami aug.8 -án kifulladt, azóta nem igazán tudta összekapja magát az eladói oldal. A tegnapi intenzívebb csökkenéssel ki is léptek a szürke zónából, amelybe ha a mai napon nem kapaszkodnak vissza, akkor a július 17.-ei 4675-ös szint is képbe kerülhet.
Tehát az tudjuk megállapítani, csakis a vevőkön múlik miért 10k környékén kiillósodik az ár és miért nem a 2017-es csúcs közelében járunk jelenleg.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wF9t0QCK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/DhrWGZS4/

"Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/MFnw7Hg2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/S3AtmxDf/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/oZ4YAH11/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KWfSGh61/
https://www.tradingview.com/x/5yFgf5FI/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Szürke homály!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.16!

BTC, az egy nagy probléma lenne, ha a 11,400$-os magasságból indult 2k-s 4 kisebb hullámból álló csökkenő mozgás, egy nagyobb 3 hullámból álló történet 1. felvonása lenne, mivel azzal 6-7k-s mélységben kötnénk ki. Viszont ha ez a csökkenés szárnyra kap, akkor az is elképzelhető nem ez a 3 hullám a lényeg, hanem az 5,755$-os támasz, ami a 2017-es novemberi zuhanást megelőzően kialakult csökkenő irány háromszög támasza, illetve az idei április-május környéki emelkedő háromszög lehetőség viszonylagos ellenállása.
Tehát ha keresnénk egy indokot, miért történjen ekkora mértékű visszaesés, talán az egy elfogadható magyarázat, hogy egy hirtelen májusi 8k, majd 9k-s szinten történő felszaladást követően, csak egy kisebb korrekciós visszalépés történt és mivel ennek az 5,755$-os támasznak vissza-tesztre lett volna igénye, de hát ez kimaradt és tovább szaladtunk a 14k-s június végi csúcsba.
Pozitív irányba terelve a gondolatmenetet, keresünk kiutat felfelé, ezt én egy Elliott hullám formájában találom járható útnak, feltéve hogy ennek az Elliott elképzelésnek a 2. korrekciós hulláma, a reggel 7 órás gyertya leszúrásával zárult. Az  Elliott 3. hullámával a 12k-s magasságot vennénk célba, tehát azt a szintet, ahol a fekete háromszögből nem a jelenlegi csökkenő irányt kellett volna választani, hanem az árbóc lehetőséggel élve plusz 2-3k-s emelkedést hozzátenni. A 4. korrekciós hullám, a 4db kék görbével jelzett csökkenő mozgás kezdőszintjét tesztelné vissza, majd az impulzust lezáró 5 hullám, egy emelkedő parabolikus íven találna célt, tehát nagyjából a 12,300$-os 10 nappal ezelőtti ígéretes csúcs magasságban.
Gondolom az jól érzékelhető, hogy tapogatózók a szürke homályban, tehát kell egy követhető irány, ami csökkenő irányba a tegnap reggeli 9,500$-os szint alá benézéssel,  felfelé az Elliott 1. hulláma átlépésével és talán az ide behúzott szürke ellenállási zóna felfelé történő elhagyásával adhat egy iránymutatást, ami ebből a szürke a homályból kiutat jelenthet!


4 órás idősíkon, kis szerencsével akár még a rózsaszín csökkenő görbe által megjelenített mozgást is zárhattuk, tehát a 13-as ciklus ennél a pontnál akár záródhatna is. Ha ennél a pontnál valóban irányt vált a történet, akkor a 13-as cipruson belüli mozgás 2-3 nappal előbb zár, ami eltér az előzőekben látható gyakorlattól, tehát hogy inkább néhány napos túlcsúszás történik.
Az órás idősíkra felvázolt Elliott hullámhoz alkalmazkodva, a 14-es ciklus durván 10 napja alatt kellene megérkezünk a fekete parabolikus ív által kialakított ellenállásra, tehát ha ezt vesszük alapul, akkor egy elég lassú tempójú emelkedés kezdődhet vagy ez a 14-es már az impulzus utáni ABC korrekciós mozgást is magába foglalja. Tehát ha a 14-es ciklus zárását aug.28.-ra tesszük és impulzust majd ABC korrekciót is magába foglal a történet, akkor az impulzus zárására 24.-25.magasságában kellene számítsunk.


Napos: aug.10. magasságáig ígéretesnek tűnt a napos idősíkon kialakított mozgás, majd jött egy zuhanásszerű csökkenés, ami megtette romboló jótékony hatását. Ha a tegnapi gyertyából indulok ki, azt kellene mondanom semmi gáz, mivel a lendületes csökkenő hullám aljánál láthatunk egy jelentősnek nevezhető leszúrást! Ennek a leszúrásnak az erejét, a mai mozgás már most meggyengítette, viszont ha a nap hátralévő részében a 10,800$-os magasságba sikerülne felkapaszkodni, majd ott zárni, akkor mondhatnánk van esély a későbbiek folyamán is hasznunkra váló fordulat kialakulására.
Az órás kitérő negatív irányú lehetőségét boncolgató 5,755$-os támaszát, itt napos idősíkon láthatjuk, ami a jelenlegi magasságból 40%-os további csökkenést igényelne, viszont ahogy már többször is említettem, ehhez az eladói szándékoknak a gyászos 7k-s mélységből, legalább 30k-s magasságba kellene emelkedni és persze ezzel ellentétesen a vevői szándékoknak legalább 20k alá csökkenni.
De azt se felejtsük el, hogy ehhez a most látható 2k visszalépéshez, elég ha a határidős piacokon néhány bálna rákap a történet hasznot hozó ízére és máris mindenféle Bitcoinhoz kötődő jelentősebb történés nélkül,  pár nap alatt ezer dollárokat tudod elmozdulni az ár!
A Bitcoin futures charton látható mozgás szerintem most nagyon is meghatározó, de az s&p 500 index alakulását is érdemes nézni https://www.tradingview.com/x/8T80Nfs2/   amellyel néha elég határozottan szembemegy a Bitcoin. Ez a szembemenés, az utóbbi 3 napban valamiért nem sikerült, tehát szépen együtt zuhantak.
Az s&p 500 index chartját figyelve, főleg a 13.-án kialakított rés okát talán ismét erősödés következik, ahol ha a Bitcoin visszatér az ellentétes mozgáshoz, azzal az órás idősíkon felvázolt csökkenő irányú elképzeléseinket erősítené. Viszont az is érzékelhető, hogy a 3k magasságában lendületét vesztett s&p 500 mozgás, ami ugyebár nem túl pozitív hír az amerikai gazdaság figyelőinek számára, de annál biztatóbb a Bitcoinnak, feltéve ha piros nyíllal is megjelölt augusztus eleji mozgást hasonló folytatás követi, akár már a mostani zuhanásra is kicsit megkésve, de reagálva.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: vevői oldal a 26k-s szintbe próbál kapaszkodni, ha sikerül azzal talán az árat is sikerül emelkedésre ingerelni, ennek lényege a középső zóna átlépése, ahol talán kicsit könnyebb dolga lehet a vevői oldalnak. Az 50-es mozgóátlag határozottabb emelkedésének is jót tenne, ha vevői oldal kicsit jobban összekapná magát, főleg hogy a 200-as keresztezésével itt is kapjunk egy pozitívabb jelzést. De lehet hogy hiábavaló az igyekezet, mivel ha a jelenlegi kivárás oka, az aug.8. magasságában kihagyott 200-as mozgóátlag vissza-tesztelése, akkor sajnos amíg ennek  visszalépésnek nem tesz eleget a mozgás, addig nem történik változás.
Shorts oldal továbbra is tálcán kínálja a lehetőséget, emiatt sem gondolok jelentősebb árvisszaesésre, habár ahogy az órás idősíkon is felvázoltam lenne rá indok, csak hát ez a jelenlegi 7k-s mélység mindenre alkalmas csak arra nem, hogy az árat jelentős bedöntse.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/J42vU4bP/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OqOdDcCp/

"Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka."


Pillanat kép 1 órás:  https://www.tradingview.com/x/c371Gh4M/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Q2G7GqfZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/oQl3K19V/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/qgRap2KG/
https://www.tradingview.com/x/5yFgf5FI/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Gyors gyengülő vagy lassabb erősödő folytatás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.17!

BTC, mintha kezdene megnyugodni mindenki, legalábbis biztató jelnek vehetjük a tegnapi néhány száz dolláros emelkedést, ami  az Elliott 3. hullámát is aktiválta. Viszont az Elliott hullámnak ez még nagyon kevés, főleg mert visszafordultunk az ellenállási zónából, erre max az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelése lehet indok. Tehát ha megvan a vissza-teszt mehetnénk is 11k-ra, de mivel belecsöppentünk a hétvégébe és a határidős piac ilyenkor szünetel, annak kellene szurkoljunk, hogy ne történjen ebben a két napban semmi komoly elmozdulás.
Ahogy hét közben is érzékelhettük, a Bitcoin körül viszonylagos csend uralkodott, mégis néhány ezer dolláros csökkenő irányú elmozdulás történt, amit én a határidős lehetőségek kihasználásával magyarázok.
A 4 órás idősík ciklusait figyelembe véve, a piros Elliott impulzusként történő zárására 24-25.-e magasságában számítanék, viszont ha a most hétvégi mozgással nem szeretnék nagyon elszakadni a pénteki Bitcoin futures charton látható zárástól, tehát egy nagyobb rést kialakítani, akkor egy ingerszegény hétvégének kellene szurkoljunk, ezzel azonban az Elliott elképzelésbe rondítanánk bele.
Ez is azt a gondolatot erősítő, hogy a határidős Bitcoin kereskedési lehetőség, inkább árt mint használ, amit ha 2017 decemberében nem szabadítanak ránk, az sem kizárt hogy az akkori 20k-s csúcsban nem fullad ki a történet vagy ha a korrekció mindenképp szükséges volt, akkor a februári 6k-s mélységben zárt korrekciós mozgás utáni újabb erősödő mozgás, nem fullad ki 11,700$-os magasságban.


"4 órás idősíkon, kis szerencsével akár még a rózsaszín csökkenő görbe által megjelenített mozgást is zárhattuk, tehát a 13-as ciklus ennél a pontnál akár záródhatna is. Ha ennél a pontnál valóban irányt vált a történet, akkor a 13-as cipruson belüli mozgás 2-3 nappal előbb zár, ami eltér az előzőekben látható gyakorlattól, tehát hogy inkább néhány napos túlcsúszás történik.
Az órás idősíkra felvázolt Elliott hullámhoz alkalmazkodva, a 14-es ciklus durván 10 napja alatt kellene megérkezünk a fekete parabolikus ív által kialakított ellenállásra, tehát ha ezt vesszük alapul, akkor egy elég lassú tempójú emelkedés kezdődhet vagy ez a 14-es már az impulzus utáni ABC korrekciós mozgást is magába foglalja. Tehát ha a 14-es ciklus zárását aug.28.-ra tesszük és impulzust majd ABC korrekciót is magába foglal a történet, akkor az impulzus zárására 24-25.-e magasságában kellene számítsunk."

Napos: idősík is tele van találgatással, amit köszönhetünk az órás kitérő végénél is körbejárt határidős igényeknek, de főleg azoknak a fejlesztőknek akik nem a Bitcoinra koncentrálnak, hanem a minél nagyobb haszonra. Ez a pénzhajhász vírus, a 2017-es csúcs után fertőzött meg mindenkit, tehát ami a 2017-es bulltrendet táplálta, az jelenleg más érdekeket képvisel, tudatosan vagy tudatlanul ez lényegtelen, mert ezek ellenére is valószínű minél magasabb árat szeretnének elérni, csak az oda elvezető utat indokolatlanul hosszúra nyújtják.
Charton kék színnel jelöltem egy kisebb 9k-s szinten záró abc mozgást, ehhez előtte még egy 11k környéki fennakadásra lenne szükség. Viszont ha egy esetleges 11k-s fordulat bekövetkezik, ott már a megbotlás is könnyebb, ennek végeredménye a piros nyilat követő határozott csökkenő irányú mozgás. Ahogy látjuk csökkenő irányba nem túl bonyolult a művelet és már csak az a kérdés van e erre irányuló eladói szándék, shorts chartot megnézve egyelőre nincs, max a határidős okoskodás tud ebben segédkezni. Piros felfelé mutató nyíl, bő 1 hónap múlva járhatna sikerrel, viszont az odavezető út tele van rejtette aknákkal! Természetesen ez a folyamat is gyorsítható, de ennek már most kellene látni a jeleit, például a longs chart napról-napra növekedő vevői szándékaiban megmutatkozva.
Tehát most az a kérdés, hogy az órás idősík Elliott hullámához, ezáltal egy lassabb lefolyású emelkedő vagy a napos idősíkon látható, kék abc csökkenő hullám igényeihez alkalmazkodik a következő napok mozgása!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tehát itt longs charton vevői aktivitás növekedést kellene lássunk, erre az aktivitás növekedésre egy héttel ezelőttig nem volt panasz, az eredménye néhány ezer dolláros emelkedésben meg is mutatkozott, viszont jött egy kisebb visszalépés, ami azonnal árcsökkenést eredményezett. Most bizonytalanságra utaló elég ingerszegény oldalazómozgást láthatunk, miközben az eladói oldal, a helyzetéhez képest jelentős hátrálást mutat.
Shorts oldalon, ekkora mértékű pozíció kivonásnak, ha azok ténylegesen megnyitott eladási pozíciók lennének és nem csak megbízások, ennek akkor is áremelkedést kellene kiváltani, ha eközben a vevők csak néznek mint a moziban! Ez számomra arra utal, hogy a kék nyíllal megjelölt hullám, felkészülés volt az utóbbi egy hét folyamán látott árcsökkentésre, de mivel ennek a kék hegynek most a lábánál vagyunk, ujabb hegyet kell összehordani, előkészítve a további árcsökkentést vagy átdobni a vevői oldalnak a labdát!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9MLMic0b/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/QKzWX1TR/

"Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka."


Pillanat kép 1 órás:  https://www.tradingview.com/x/hsh7QMu7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/f4Cj2hpE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GccoWOZm/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SlYyhr0O/
https://www.tradingview.com/x/5yFgf5FI/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hétvégi "punnyadás": lustálkodás, kikapcsolódás, lazítás, pihenés, relaxálás, szieszta, lazulás...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.18!

BTC, valami hasonló semmittevésről elmélkedtem a tegnapi körképben, sajnos elég jól bejött, csak hát ezzel a piros Elliott elképzelésnek nem túl ideális a jövőképe. De nem csak az oldalazó időhúzás problémás, hanem hogy ez egy ellenállási zónából löködi vissza az árat.
Azzal hogy az ellenállási zóna közepében kialakult egy ellenállás, illetve az alsó csúcsok egyre feljebb zártak, ezért talán megpróbálkozhatunk egy emelkedő háromszöggel, de ez se a legideálisabb elképzelés, mivel egy csökkenő hullám aljánál inkább csökkenő irányú háromszögtől várhatnánk sikert. Ez a háromszög még arra is alkalmas, hogy a mai napot is a tegnapihoz hasonló semmittevéssel töltsük, ezzel sem segítve a Bitcoin futures újabb nagyobb résének kialakulását, ne legyen egy azt eltüntetni vágyó jövőheti kényszer!
Tehát ez a háromszög egy közel 1k-s emelkedésre adna jelzést, de már azzal is megelégednénk, ha az ellenállási zónát határozottan átlépnénk, majd 11k környékéről a zónát vissza-testelve, kapnánk végre egy világos emelkedő szándékra utaló jelzést!


"4 órás idősíkon, kis szerencsével akár még a rózsaszín csökkenő görbe által megjelenített mozgást is zárhattuk, tehát a 13-as ciklus ennél a pontnál akár záródhatna is. Ha ennél a pontnál valóban irányt vált a történet, akkor a 13-as cipruson belüli mozgás 2-3 nappal előbb zár, ami eltér az előzőekben látható gyakorlattól, tehát hogy inkább néhány napos túlcsúszás történik.
Az órás idősíkra felvázolt Elliott hullámhoz alkalmazkodva, a 14-es ciklus durván 10 napja alatt kellene megérkezünk a fekete parabolikus ív által kialakított ellenállásra, tehát ha ezt vesszük alapul, akkor egy elég lassú tempójú emelkedés kezdődhet vagy ez a 14-es már az impulzus utáni ABC korrekciós mozgást is magába foglalja. Tehát ha a 14-es ciklus zárását aug.28.-ra tesszük és impulzust majd ABC korrekciót is magába foglal a történet, akkor az impulzus zárására 24-25.-e magasságában kellene számítsunk."

Napos: annak az órás kitérőnél említett ellenállási zónának, itt napos nézetben látszik igazán a veszélye, amit egyelőre a gyertyák is támogatnak, főleg a 16.-ai test nélküli le/fel szurkálás. Tehát a lefelé mutató piros nyíl nem véletlenül került a chartra, ami max akkor kerülhető el, ha a kék b hullám 11k környékéről leszalad 9k-ra és ott egy kb. 500$-os lészúrást alakít ki, de ezeket az izgalmakat is elkerülhetjük, ha az órás idősíkra felvázolt piros 3. hullámával felszaladunk 12,300$ környékére, kihúzva ezzel a kék abc lehetőség méregfogát!
A fekete parabolikus íveknek, lehet hogy végül semmi közük se lesz a végeredményhez és amilyen határozottan lefelé mutat a piros nyíl, olyan határozottam kezdünk építkezni felfelé, ezért is lehet működőképes az órás Elliott elképzelés.
Az rsi előző sikertelen 19-20k-s elképzelése, a 10.-e környéki semmittevés után szépen elhalt, most megpróbálkozunk egy hasonló 17k-s elképzeléssel, itt azonban nem bánkódnánk, ha nem tudna kialakulni, augusztus végéig az alsó zónához közeli mozgás, hanem minél hamarabb visszakapaszkodunk a felső zónába!
Tehát összefoglalásul azt várjuk tisztázódjanak a szándékok, mivel egyelőre nagy az értetlenség és a különböző idősíkok jelzései is ütik egymást!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a 9-10.-én látható utolsó csúcs, nem hasonlít az előzőekben fekete lefelé mutató nyilakkal megjelölt csúcsokra, mivel nem látható felszúrás, tehát hirtelen lett elvágva a történt, talán azzal a szándékkal mert folyt.köv.? Remélhetőleg lesz folytatás és a jelenlegi nagyon is feltűnő bizonytalanság, nem egy 20k-s szintre történelme zuhanás előkészítése, hanem a csapatokat hadrendbe állítása, a sikeres csata érdekében!
Shorts oldalon leeresztett a kék lufi, kilyukadt vagy csak elfáradt nem tudni, mindenesetre sok vizet nem zavart, de ha megtelik vízzel tovább süllyedhet! Viszont ez a földön fekvés vagy az esetleges tovább süllyedés csak akkor ér valamit, ha a vevői oldal végre azt csinálja amit a helyzet megkíván és nem a különféle ellentétes érdekeket kiszolgálva értelmetlenül mozog, ahogy a lufi is viselkedne viharos körülmények között.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/QmrrC0tZ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8Td4QFDB/

"Hetes nézet: ha a múltheti nem túl szerencsés módon felszúró bika gyertyának köszönhetően, élni tudunk azzal a lehetőséggel, amit a rsi csíkra már hetekkel előzőleg felvázoltam, akkor nagyjából a 11k-s szint magasságából kellene kiinduljon az első 5k-s hullám. Az 5k-s első hullám elképzelés, ami természetesen lehet ennél sokkal több, ha a fekete nyíllal is megjelölt 2017-es csúcsot vesszük célba vagy akár kevesebb is, ha a 14k-s júniusi csúcson fennakadunk.
Ezzel az esetleges 14k-s fennakadással, a fekete vonalak által is határolt területen, beragadtatunk egy brutális oldalazásba, ami akár a 2020-as évre is átnyúlhat. Azonban ha jól alakulnak a dolgok és az rsi csíkon várt kereszt utáni legalább 5k-s lendületes emelkedés sikeresen veszi a 14k-s akadályt, majd erre még a 2017-es csúcsszint elérése előtt mutat egy látványos vissza-tesztet, ennél a pontnál jöhet a következő, várhatóan a középső rsi zónában kialakuló kereszt utáni minimum 5k-s hullám és ha ez így történik, az valószínű egy sokkal pozitívabb történetnek volt csak a kezdeti néhány lépcsőfoka."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/wWq3Txej/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iqvqMDeL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KlGpH5YM/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/6esgcN2u/
https://www.tradingview.com/x/5yFgf5FI/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ElBybp5Q/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lábunk elé nézve pozitívan előre!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.19!

BTC, a szombati kisebb visszalépést, vasárnap kora délután sikerült ledolgozni, ami annyit jelentett, hogy a piros emelkedő háromszög  támaszának megerősítése után, az ellenállás  immár negyedjére kapott megerősítést. Tehát ahogy még most is látjuk, a háromszögön belüli mozgás jól ki lesz maxolva, csak nehogy sok legyen a jóból és a végén, már a szerencsére kell bízzuk a folytatási irányt.
A tegnap délutáni 10,450$-os háromszög ellenállásának ismételt elérésével, adott volt a lehetőség kilépésre, de sajnos folytatódott a show, amit így utólag megnézve, talán az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelésével indokolható, erről ismételten visszapattant a háromszög ellenállására, amit a jelen orrában alakuló gyertyával ismét érintettük, viszont ennek ki is kellene lépni, konkrétan megtámadva a  200-as mozgóátlagot!
Sikertelenség esetén, még mindig egy barátságos megoldás lehet a rózsaszínnel felvázolt oldalazással folytatás, talán azzal az indokkal, hogy a fekete parabolikus ív 10k fölött maradva kapjon egy újabb támasztékot.
Amit mi szeretnék látni, az a 11k-s barna ellenállás órák alatt történő elérése, majd a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelése, ezt követően jöhetnének a piros színnel felvázolt Elliott 3. hullámának 12k fölötti kívánalmai!

4 órás idősík ciklusai  fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni.


Napos: rögtön azzal kezdem, hogy az órás elképzelés, már most a körkép írásának felénél sikeresen kiugrasztotta a háromszögből az árat. Ami azért érdekes, mivel ez a kínai tőzsde zárása után történik, tehát ha azt kívánja a helyzet, akkor az európai tőzsdék átvehetik a váltó bontott, majd délután ezt  átpasszolhatják az usába! Szerintem a délután 15:30-as amerikai tőzsdenyitás számunkra a meghatározó, habár itt  Kína és az USA között pattog a labda. 
Bitcoin futures charton rés mentesen folytatódik a történet, tehát nagyjából az történt amit a hétvégétől vártunk, ami azt jelenti nincsen rés eltüntetése érdekében visszalépési igény és ahogy egy  2 héttel ezelőtti történetnél is láthattuk, nyitott rést nem hagy maga után a mozgás, tehát a feladat viszonylag egyszerű 12k magasságába kell feltornázni az árat, megoldva ezzel a nyitott rés problémáját.
Erre a futures chartra felvázoltam egy méretes fordított fej-váll lehetőséget, ebben most a legérdekesebb mozzanat a rés tetejénél egyben a vállvonalnál, a kerek 12k szinten válhat izgalmassá a történet. A várhatóan 12k magasságában megerősített vállvonalról,  valószínűsíthető egy visszalépés, talán a 200-as mozgóátlagra és ha senkinek sincs ellene kifogása, akkor egy 4k-s túra vehetné kezdetét, tehát abba a magasságba érkezhetnek meg, amit egy zószló okán a zöld nyíllal hónapokkal azelőtt kijelöltünk. https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
Visszatérve a napos történésekre, a hétvégi gyertyák semmi információ jelleggel nem bírnak, a mai gyertya azonban már most, az utóbbi óra 400$-os emelkedésével remélhetőleg valami jó dologban sántikál. Ezzel még nem lehetünk nyugodtak, mivel ha ez csak a kék b hullám megerősítése érdekében történik, akkor még izgalmas napok lehetnek előttünk. Ennek a mai lendületes megindulásnak, legalább a 12,300$-os magasságig ki kellene tartani, különben a piros nyíllal felvázolt és a Futures chartra is felvázolt fordított fej-áll lehetőség 4k-s hulláma nem tud célt érni, tehát újra a csökkenő irányú fenyegetettség kerül fókuszba!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart továbbra is mozdulatlanul figyel, talán azt a gondolatot erősítve, hogy itt erős, a Bitcoin árára történő spekulációk zajlanak a háttérben. Ez a spekuláció nem feltétlenül káros, sőt ha azokat a lehetőségeket nézzük, amelyek a Futures charton is felvázolása kerültek és abban egyelőre csak a 12k-s szintre történő felkapaszkodás a cél, akkor egy szép pozitív hétre lehet berendezkedni.
Shorts oldalon  a leeresztett lufi fekszik a földön, viszont ha ez a lufi lyukas, akkor levegővel már nem lehet megtölteni, de ha kicsi a lyuk és a megfelelő gyorsasággal töltjük tele vízzel, akkor újra felveheti a lufi formát, ezáltal a lufink ismét repülhet, csak éppen bele a szakadékba.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/da93m3xh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PIVMYzeY/

Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pEkmufM9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/osZMxLb6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/av5OgBus/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
https://www.tradingview.com/x/LXHveNf7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ezzel a tempóval nehézkes a haladás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.20!

BTC, nem sietik el a dolgot, viszont ha az általam felvázolt lehetőségekhez alkalmazkodik a mozgás, akkor nem is kell elsietni! Tehát ez a nem kell elsietni a dolgot arra vonatkozik, mivel a 4 órás idősíkon ciklusokra felbontva követem az utóbbi hónapok mozgását és ha a jelenlegi 14-es ciklusban, a zöld hullámok által megjelölt mozgástól nem térünk el, akkor 28.-a magasságában kellene zárjuk vagy csak az órás idősík piros Elliott hullámát, esetleg még ehhez csatlakozva az abc korrekciót is 11k fölött.
Tegnap, a piros emelkedő háromszögből vártuk hogy kilépjen az ár, ami már a körkép írása közben teljesült, de ha már ilyen gyorsan nekifutottunk, akkor a végeredmény tekintetében nem lehetünk elégedettek. Azzal a lendületes megindulással legalább a 11,700$-os  szintre fel kellett volna szaladni, de sajnos kiugrás után fél napra ismét bealudt a történet, majd még a napi zárás előtt egy bő 200$-os kiugrásszerűséget sikerült hozzátenni.
Jelenleg ebből a kiugrásszerűségből nagyon lassan korrigál az ár, talán ismét a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelése a cél vagy csak a mozgóátlag keresztet kell megvárjuk, ahhoz azonban nem ártana felkapaszkodni a 11k-s barna ellenállásra.
Ezzel a szép nyugodt tempóval 25.-e magasságáig lehetne nyújtani a piros Elliott hullámnak, a fekete parabolikus ívre történő megérkezését, ami valahol 12,600$-os magasságában érhetne célt.
Vegyük elő a Bitcoin futures chartot, ahol a mögöttünk hagyott rések nyújtják szerintem a legtöbb információt! A mögöttünk hagyott hétvégén nem volt rés, pontosabban egy hajszálnyi volt, ami órákon belül megoldásra került, viszont a két héttel ezelőtti rés eltüntetése érdekében 12k-s magasságba kellene felkapaszkodni! Ezt a 12k-s minimum célt, a jelen tempójú mozgással, nagyon szűken a heti zárás előtt tudna teljesülni, viszont az általa rózsaszínnel felvázolt mozgóátlag vissza-teszt, ebben az esetben már nem nagyon szükséges, mivel a lassan emelkedő mozgás magával vinné a mozgóátlagokat és ez már egy teljesen új szituáció, amihez ott és akkor kell igazodni.


"4 órás idősík ciklusai  fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni. "

Napos: ha van egy komolynak gondolt ellenállás, mint például most a 11k magasságában látható, akkor azt egy határozott gyertyával kell átlépni, majd az ellenállás fölött zárni! A tegnapi bika gyertya elég szépen teljesített, tehát azt várni, hogy ez még a 11k-s ellenállást is átugorja és valahol 11,300$ környékén zárjon, utólag megnézve egy túlzó elvárás, viszont azzal hogy tegnap a 10,915$-os szinten zártunk és tartva azt a nyugodtságot, amit a tegnapi órás mozgás is mutatott,  a mai feladat viszonylag egyszerű, egy nagyjából 400$-os gyertyát kellene napos tekintetben összeácsolni, reméljük itt is érvényesül a lassan járj tovább érsz megállapítás!
Az rsi csíkra felvázolt 17k-s elképzelés bukásához nagyban hozzájárulhat, ha az imént említett nagyjából 400$-os bika gyertyával sikerült zárni a napot. Sikertelen napon belül mozgással az elképzelés még életben tartható, de ahogy már tegnap is említettem, inkább annak szurkolnék, hogy a 17k-s szint eléréséhez, ne társuljon ilyen hosszan elnyúló alsó zóna körüli mozgás! 
A tegnapi határozat mozgással átszaladtunk azonnal a kisebb idősíkon jelentőséggel bíró szürke ellenállási zónán, ami indokolttá tenné egy mai 500$-os korrekciós mozgást. Viszont ez egy nagyon rossz előjelű húzás lehet, mert a tegnapi gyertyával igaz hogy átléptük az 50-es mozgóátlagot, de napos tekintetben a zárás annyira közel van a mozgóátlaghoz, ami vissza-tesztként is értelmezhető, tehát továbbra is fenyegető szándékkal, de muszáj a piros lefelé mutató nyíl követésének lehetőségét is szem előtt tartani!
Összefoglalva az elvárásaimat, ha a nyugodtnak mondott tegnapi órás mozgásból indulok ki, akkor ugyanazt szeretném látni, tehát ha többet nem is tudunk összehozni, de lépjük át a 11k-s ellenállást, majd valahol fölötte próbáljunk határozottan megkapaszkodni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: erre a vevői oldalon látható utóbbi 8 napos történetre, talán már a vihar előtti csend megállapítás is ráillik, már csak az a kérdés milyen viharról lehet szó! Abban az esetben elfogadnám a vihar közeledtét, ha lenne egy fenyegető másik oldala, ahonnan ennek a viharnak a közeledését várhatnánk. Van, pontosabban még sincs, mivel ezt a szerepet az eladói oldalnak kellene betölteni, ők azonban a június 30.-ai nagytakarítás óta semmit sem szeretnélek, csak látszólag túlélni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/oeblAxSY/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ZOcZENQG/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gWUQUuDk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/N3J6GJKd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VZiuc5tt/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eoOh6uvT/
https://www.tradingview.com/x/LXHveNf7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Direkt vagy véletlen, de sikerül ismét megtörni a lendületet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.21!

BTC, köszönhetően az éjjeli  700$-os zuhanásnak, az Elliott hullám kérdés megoldódott, de hasonlóképpen jártunk a szürke ellenállási zónával is, ami tegnap reggel megkapta a leszúrást, azonban elmaradt az ezt követő határozott emelkedés. A hongkongi tőzsde nyitással egyidőben kezdett határozott csökkenésbe az ár és szaladt át a szürke támasz zónán, amely zuhanást még az se érdekelte, hogy előzőleg volt egy mozgóátlag kereszt, tehát mindegy mi volt a charton, mik voltak az előjelek, itt az volt megírva zuhanni kell minden körülmények között.
Ez a zuhanás kivételesen valóban az eladói szándékok idézhették elő, legalábbis látható egy gyengécske néhány száz egységnyi eladói szándék emelkedés. Viszont ha ehhez nem érkezik utánpótlás, akkor ez is csak arra volt jó, hogy a 19.-én kialakult pozitív mozgás nehogy lendületbe jöjjön, tehát a tegnapi zónába visszalépés, majd az abból kialakult lassan emelkedő mozgás kiugrásra is lehetőséget adhatott volna és talán ez indokolta az éjjel kialakult határozott csökkenést.
Tehát mivel ez szerintem egy annyira értelmetlen húzás, hogy nagyon nem érdemes komolyan venni és arra számítok, hasonló lendülettel visszakapaszkodunk az zóna fölé, persze ez a vélemény is változhat, ha ugyanilyen lendületes csökkenést láthatunk a folytatásban!


"4 órás idősík ciklusai  fölött mintha kezdenénk elveszíteni az irányítást, tehát lehet hogy a vége felé jár ez a sorozat. A 13-as és a 14-es ciklus között kialakult egy 4-5 napos átfedés, ugyanis a 13-as zárására, az elvárthoz képest 2-3 nappal előbb, a 14-esben történő nyitásra, ha az a mai napon megtörténik, akkor szintén 1 napos csúszással kerül sor. Tehát ha sikeres lesz a 14-es ciklus nyitás, akkor talán a zöld görbét követve, az órás Elliott hullám elképzeléseinek is megfelelve, egy durván 10 nap alatt elérhető, 2-3k-s hullám alapjait sikerülhet letenni. "

Napos: egyelőre a kék abc hullám áll nyerésre, viszont hogy ez konkrétum legyen a 9,523$-os szint alá kellene benézni. Ez a benézési lehetőség, ha a mai gyertya a jelenlegi szinten zár, akkor kap egy nagyon nagy segítséget, de ha mégis így alakul, akkor legjobb megoldás nem visszatartani ezt a csökkenő mozgást és legalább a 9k-s fekete támaszig elengedni a macikat.
Itt elég jól kivehető egy csökkenő irányú háromszög lehetőség, ami hasonlóképpen az órás idősíkon láthatóhoz, ellentétes a megérkezési iránnyal, tehát ebben az esetben egy emelkedő háromszöggel kellene találkozzunk, de sajnos a fekete ellenállásokra nem tudtunk felkapaszkodni, így most egy csökkenő irányú fenyegetéssel állhatunk szemben.
Ez a csökkenő irányú háromszög 4k-s zuhanási lehetőséget jelez, de mivel a trenddel ellentétes irányú, így max egy beijesztésre lehet alkalmas, viszont ez akkor is pánikkeltő hatású ha csak  7,770$ környékéig nyomja le az árat.
Ha kicsit jobban megnézzük a chartot, akkor rögtön találunk egy indokot, miért alakuljon ki ez a jelenlegi szinthez képesti 3k visszalépés. És igen jók lehetnek a tippek, a 200-as mozgóátlag  jelenleg 7,200$-os magasságban várja sok szeretettel a gyertyákat. Ez a  mozgóátlag utoljára április 2.-án kapott szerepet és tulajdonképpen ezzel kezdődött, a végül 14k-s magasságban záródó hegymenet, amelyet nem követett határozat korrekciós visszalépés.
Tehát ennek a határozatlanságnak fizethetjük  most meg az árát vagy ha már nem volt a korrekcióban határozottság, de sikerül felkapaszkodni még egyszer 14k-s magasságba, azzal a 200-as mozgóátlagot is határozottabb emelkedésre kényszerítjük, majd az a muszáj visszalépés, ami most 8k alá kényszerítheti az árat, az lehetett volna bőven 9k fölött.
Na de mielőtt átmegyünk nagyon negatívba, várjuk meg a mai gyertya mit rajzol nekünk, mert ha az éjjeli határozott zuhanása, az esti órákban érkezik egy határozott kiugrás, az ismét egy olyan gyertyát  rajzol a chartra, ami bizakodásra adhat okot!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs charton látható mozgást, az éjjeli események nem nagyon ingatták meg, továbbra is ugyanabban a nagyon szűk sávban oldalazunk. Itt is a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének hiányát tudom okolni, amit ha a kék ellenállás átlépése utáni kicsit határozottabb csökkenő mozgással elérünk, akkor talán már a zöld ellenállást is magunk mögött hagyjuk, aminek következtében az ár is a 20k-s magasságokat karcolná.
Shorts oldalon egy nagyon kicsi emelkedés látható és ahogy már említettem ez a nagyon kicsi emelkedés, akár a 700$-os zuhanást is segíthette, de ha nem csak egy kóbor magánakció volt, hanem konkrét szándék húzódik meg mögötte, akkor egy bőven 7k fölötti napi zárást kellene itt lássunk. Viszont ahhoz a 8k-s színt alá visszanézésre, amit a napos kitérőnél is említettem, ennek a shorts oldali mozgásnak a 10k-s szint fölé kellene emelkedni, tehát ez azt jelenti, hogy a lufi nem lyukas csak elengedett.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7T2dw3Rc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9HGfwWun/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/J26B9nXX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Jn6TfmpR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UtUBM2L6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cs5ZnXwi/
https://www.tradingview.com/x/LXHveNf7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A BAKKT jó indok lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.22!

BTC, a mai recept nagyon hasonlít a tegnapira, ez nem más mint hogy Kína megadja a kezdőlökést, majd elmennek aludni, mi pedig egész nap lessük a semmit! Talán annyiból más ez a mai kezdőlökés, hogy erre a hullámra, legalábbis eddig nem ült fel senki, de még nem tudni  hogy az óceán túlpartján erre támogató vagy ellentétes reakció érkezik.
Én továbbra is kitart azon álláspont mellett, hogy senkinek sem érdeke az árat jelentősen bedönteni, habár a szeptemberi bakkt indulás, az intézményi befektetők számára kedvezően hatna egy minél alacsonyabb beszálló árral.
A charton azt láthatjuk, hogy a tegnap éjjeli kínai akció, a szürke zónán elég könnyen átsegítette az árat,  ezzel le is szaladtunk a fekete parabolikus ívre, ahonnan lehetőség lett volna visszakapaszkodni a szürke zónában, de az éjjeli kínai akció lepofozta az árat, a napos idősík lila emelkedő trendvonalára!
Ennek a napos trendvonalnak nem kellene úgy viselkedni, hogy csak úgy hipp-hopp átszaladjon rajta az ár, itt kellene egy két-három napos kemény küzdelem és ha ez a két-három nap, nem oldja meg a barna ellenállási zónába visszakapaszkodást, illetve hogy pozitívan tudjunk gondolkodni a barna ellenállási zónának az átlépését, akkor továbbra is fennáll a csökkenő irányú  fenyegetettség.
Tehát visszatérve a mondanivaló elejére, ha okot keresnénk az utóbbi bő 2 hét, kezdetben korrekciós indokkal történő visszalépésére, majd sajnos a 13.-a utáni 2 nap alatt végbemenő 2k-s hirtelen visszaesésre, illetve a tegnap látható 1k-s visszalépésre, akkor azt talán nem helytelenül, de a szeptemberi bakkt indulásra fogom, csak nehogy úgy járjunk mint tavaly novemberben, de ez a most szeptemberi indulás már komolynak tűnik, erre pedig a legjobb felkészülés az ár minél alacsonyabb szinten tartása!


4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!
 

Napos: nem tudni pontosan a szeptemberi bakkt indulás melyik napra esik, de ez egyelőre talán nem is fontos információ, most azt kellene tudjunk a fekete parabolikus ívek által kirajzolódó emelkedő forma, a piros színnel megjelölt szeptember eleji-közepi lehetőséggel, kialakít-e egy pozitív várakozással töltött két-három hetes mozgást vagy az órás idősíknál boncolgatott lehető legalacsonyabb ár megtalálása a cél.
Az a fordulat, ami az utóbbi kék b csúcsnál kialakult, nem a pozitív irányt erősíti, de mivel ez a  morningstárra hajazó hármas gyertyakombináció, nem az előző piros emelkedő abc hullám tetejénél alakult ki, talán annyira nem is veszélyes, csak az ár kiugrásának megakadályozása érdekében kerül kialakításra! Ez a morningstárra hajazó történet tökéletesen visszafoghatja az árát, sőt talán egy kisebb a 9k-s támaszt megcélzó visszalépést is segítheti, tehát most ennek a kisebb csökkenő jelzésnek kellene kihozni a méregfogát, ezt azonban csak a 11k-s ellenállás magasságában történő határozat visszakapaszkodással lehet megvalósítani!
Ezzel az utóbbi napokban kialakított visszalépéssel, az rsi csíkra felvázolt alsó zóna közelében hosszan elnyúló mozgással, a 17k-s magasságot megcélzó elképzelés is életben tartható! Viszont ha ez valóban így alakul, akkor az augusztusból hátralévő napok nem túl vidáman fognak eltelni, de megbocsátjuk, ha a piros nyíl jelzésének megfelelően, a hirtelen felső zónába megérkezést követően, lehetőséget kap az ár egy minimum 3-4k-s kiugrásra.
A fekete parabolikus ívek és támaszok/ellenállások mögött megbújik egy kék színű csökkenő csatorna. Ennek a csatornának nem tenne rosszat egy 7,770$ környéki visszalépés, de igazából nagyon szüksége sincs rá, mivel 2 támasz érintéssel már rendelkezik. A csatorna ellenállását 6.-án érintettük a 12,300$-os felszúrással, majd egy 2,700$-os visszalépéssel a csatorna közepében landoltunk. Itt a leszúró gyertyával kialakult egy tökéletes fordulat, majd felszaladtunk 11k környékére, ahol szintén fordult a kocka, de mivel ez a semmi közepére történt és a gyertyák is nagyon hirtelen lettek elvágva, ezért sem kellene nagyon megijedtünk ettől morningstárra hajazó, de felszúrás mentes történettől! Tehát ha a kék csatorna által felkínált zászló lehetőséget nézzük, akkor egy tökéletes utolsó ellenállásról visszanéző mozzanatban vagyunk, ahonnan ha visszakapaszkodunk az ellenállásra és ott nem törik meg a lendület, azzal a felfelé mutató piros nyíl lehetőségének adnánk meg a szabad jelzést!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: hát igen, ezzel az ismételt ezer dolláros visszalépéssel a vevői kedv is megcsappant, tehát egyáltalán nem tenne jót egy következő ezres csomag. Ez a longs charton látható visszalépés, ha nem néznék az órás ezer dolláros visszalépkedéseket, akkor indokolható lehetne a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésével, de sajnos itt már ennél többről lehet szó, méghozzá a vevői bizalom elvesztéséről!
Rohadt nagy szerencsénk van azzal, hogy az eladói szándékok, néhány nagyobb nyerészkedő magányos bálna kivételével, még ennél is nagyobb bizalomvesztésben vannak, de megérdemelten vonultak pihenőre hisz a 2018-as évet elég jól az irányításuk alatt tartották! Tehát továbbra is kitartok azon gondolat mellett, ameddig az eladói szándékok nem emelkednek a jelenlegi két-háromszorosára, addig tartós és jelentősebb visszaeséssel nem számolhatunk.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/1UwC2IXd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1kwNbJxF/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uy7X8f03/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/zV4T71cI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QW8fCEY3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/zP91NISr/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

ABC, de sokkal többre lenne szükség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.23!

BTC, a tegnapi körkép megírása után került a chartra, a csökkenő irányú piros impulzus, amely ha már ilyen konkrétan a napos emelkedő trendvonalon zárt, ebből kifolyólag a folytatást egy emelkedő abc korrekciós mozgással gondoltam életképesnek.
Ahogy jelenleg látjuk, ennek az abc mozgásnak az a és b hulláma tökéletesnek tűnik, de a feladat teljesítéséhez még hiányzik egy c hullám! Ennek az abc hullámnak céljául a szürke zónát  tartotta megfelelőnek, de időközben kialakult egy emelkedő háromszög forma, amelynek 400$-os mélysége, a szürke zóna átlépést is lehetővé tenné!
Az a szituáció, hogy a szürke zónában megérkezzünk, majd abban egy felszúrással vagy egy határozott visszafordulással  jelezzük az abc korrekciós mozgás végét, az nem a legideálisabb folytatást előidéző történet, mivel lehetőséget adnánk egy következő csökkenő irányú, akár Elliott hullámnak vagy bármi mást alakzatnak, például a 9k-s szintre történő árvisszahozásra.
Viszont, ha ezt a szürke ellenállási zónát határozottan átlépjük, majd egy szerény hétvégi mozgással (ahogy múlt héten is láthattuk) ebben vissza-tesztelünk, akkor a következő heti lendülettel megpróbálhatnánk, az akkor már  3 héttel elcsúsztatott Bitcoin futures chart 12k magasságában nyitva hagyott nagyobb rését eltüntetni.
A probléma ott lehet ezzel réssel, hogy nem tudjuk az előttünk álló hétvégén sikerül-e a múlt heti résmentes átlépés végrehajtani, ami egy gyászos hétvégi mozgást vetítene előre, viszont ha kialakul egy csökkenő irányú elmozdulás, az visszalépési kényszert hozna magával, továbbra is féken tartva az emelkedés lehetőségét.


"4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!"


Napos: egyelőre pozitív előjelnek veszem a tegnapi 9,775$-os szintre leszúró, majd végül nagyon kis testtel záró gyertyát! Ezzel a gyertyával, az előző 2 napos határozott visszalépésnek adhatunk stop jelzést, viszont ha ez így van, akkor nagyon is pozitív előjelekkel várhatjuk a folytatást és a meglepetés kategóriába tartozhat egy esetleges 11k-s ellenálláson fennakadás.
Mivel a vevők részéről még nem látszik a lelkesedés, főleg nem a hétvégét megelőzően, de szerény tempójú két-három napos emelkedéssel, kialakulhat egy olyan pozitív hangulat, ami már meghozhatja a vevők kedvét! Probléma ezzel is lehet, méghozzá itt is a határidős lehetőség oldaláról, mivel ha a hétvégén felfelé mozgunk, akkor a hétfői nyitás máris kialakítja azt a rést, amellyel főleg az órás idősíknál szoktam foglalkozni, tehát ha ki is alakul a vevők részéről egy pozitív hangulat, ott lesz egy visszalépési kényszer, ami egy-két napra ismét visszafogná a lendületet és még az sem biztos hogy megmarad az esetleges hétvégén kialakított jó hangulat.
Az rsi csíkra felvázolt minimum 17k-s célkitűzés, azt igényelné hogy a hétvégén ne történjen semmi, tehát a gyertyákat a lila emelkedő trendvonal fölött kellene lássuk mozogni! Itt léphetnének játékba, a 4 órás idősík ciklusai, ahol 14-es ciklus zárását 27-28.-a magasságába várjuk, tehát a jövő hét elejére!
A mai elvárás, annak érdekében hogy a hétvégét egy viszonylag megérdemelt semmittevéssel tölthessük, az volna a legtökéletesebb, ha a 11k-s magasságot elérő túrát még a mai napon teljesítsük.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: amikor határozottan visszafordult a mozgás, ott láthatunk egy felszúrást, kivétel volt a tavaly év végi, illetve év eleji baloldalt látható kék nyíllal megjelölt csúcsok!  Hasonló kék nyíllal jelölhetnénk a 10.-ei csúcsot, egyúttal meg is nyugodhatnánk, hogy csak egy kisebb visszalépésről lehet szó, talán a 200-as mozgóátlag vissza-teszteléséről, majd egy gyors iramú emelkedés kezdődik a 40k-s szint alatt húzódó széles zónába. Egy  emelkedő irányú háromszöggel is díszítettem a chartot, ezt az egyre magasabban záró alsó csúcsok, illetve a nagyjából 27k magasságában záró felső csúcsokból tartom indokoltnak, amely háromszög ha a segítségünkre siet, akkor a 9k-s mélységével nagy segítség lehet, a felső zónába történő eljutásban!
Shorts oldalon továbbra is a földön fekszik a leengedett lufi, talán azzal az indokkal hogy mégis lyukas, viszont az egyre valószínűbb, hogy egy másik sokkal erősebb lufira lesz szükség, ha ebből az egyre kilátástalanabb helyzetből, komoly árcsökkentő szándékkal szeretnének fellépni a macik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/VPfuuPSl/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/b9pxZw19/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qOwWsmEq/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mpemBDG4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VOcgAj7N/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/DaKr4mSv/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Azok a fránya háttérérdekek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.24!

BTC, a C hullámra vártam meg is jött, de ha csak ennyi és a szürke zónán ez sem tud átlépni, akkor nincs minek örülni. Kék görbével egy olyan ideális hétvégi mozgásra utálok, amely elég gyászos hangulatot biztosít, de sajnos erre van szükség mert ezt kívánja a helyzet! Fő indok a Bitcoin Futures péntek esti zárószintje, amelytől bármelyik irányba jelentősen elmozdulunk, ott kialakul egy rés, amit jobb esetben a következő hét eleji mozgás eltüntet, rosszabb esetben ez hetekre visszalépési kényszert tesz indokolttá.
Tehát az általam követett charton ez a zárószint 10,380$, ezen szint környékén kellene nyitni hétfőn! Ennek megfelelően ha a kék abc hullámot zártuk, akkor most egy fájdalmasan kinéző kétnapos oldalazást kellene megvalósítani. A fekete parabolikus ívbe elég szépen kapaszkodnak a csúcsok és ahogy a kék nyíllal is jelzem, még legalább egyszer támaszként kellene használni ezt az ívet, viszont ha alkalmazkodunk a Futures pénteki záró szintjéhez, akkor a felfelé mutató kék nyíl által jelzett nagyobb elmozdulásra hétfő éjjelig is várhatunk.
Abban az esetben ha mégis sokkal fürgébb lenne a hétvégi történet, annak egy hasonló emelkedő háromszög lehetőségben lehetne szerepe, mint amelyikből tegnap is sikerült egy kisebb kiugrást végrehajtani. Ennek az emelkedő háromszögnek a barna ellenállási zóna alsó szintje lehetne az ellenállása, tehát  a csökkenő irányú piros impulzus kezdőszintjének magassága. Ezáltal a kék nyilakkal felvázolt lehetőségre nem kellene várjunk 2 napot és hasznosan eltöltve a hétvégét, kialakulhatna a továbblépést biztosító lehetőség. De sajnos újra a Futures chartra hivatkozva, ebből a nagyjából 10,900$-os magasságból vissza kellene térni még a hétfői nyitás előtt a pénteki zárószintre, viszont ha lehet nem a szürke zóna alatt zárva!
Az sem kizárt hogy a hétvégén csökkenő irányba történik elmozdulás, esetleg visszanézve a lila napos emelkedő trendvonalra, ez tökéletesen alkalmas lehet a lapok ismételt indokolatlan összekeverésére!


"4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!"


Napos: nem örülünk a tegnapi gyertyának, amelynek az lett volna a feladata, hogy 10,800$-os magasságban betakarja a két nappal azelőtti csökkenést eredményező maci gyertyát, tehát jelezzék a vevők, hogy itt vannak és megtesznek mindent amit csak tudnak! A végeredményt megnézve nem nagyon akarnak tenni semmit, talán csak várni, várni valami külső érdek által irányított jelzésre.
A körkép megírása után persze rögtön előjönnek az újabb ötletek, ilyen ötlet a 3 különböző színű háromszög lehetőség, ezek közül egyik sem mutat felfelé, ami a helyzet pozitív mivoltát is mutatja!
Ha a juni.26.-ai 14k-s csúcs utáni szerénynek mondható korrekciós mozgás megnézzük, tulajdonképpen az is egy háromszög, ennek a csúcsát jelzi a  rózsaszín háromszög, amelyből csökkenő irányba kinézve a kék háromszög kapna lehetőséget, tehát a csökkenő irányú kék abc hullámnak kedvezne a mozgás. Illetve van itt egy 3. sokkal durvábban kinéző meredeken csökkenő háromszög, ami a piros nyíllal felvázolt elképzelést segíthetné, tehát a zöld színnel felvázolt csökkenő ABC hullám elérhetné célját, ahol már nem csak szerény korrekciós mozgásról beszélhetnénk, hanem végre konkrét korrekciós visszalépésről. Tehát ezzel a durvának látszó, de mégis hasznos megoldással pontot tehetnénk a jelenleg még bizonytalan kérdések végére!
Egyelőre azonban térjünk vissza a rózsaszín háromszögbe és attól függően, hogy a hétvégét átalusszuk vagy hirtelen elmozdulásokkal fűszerezzük, a folytatásban remélhetőleg nem rontunk a helyzetünket, aminek első szám feltétele, bármilyen mozgással a lila emelkedő trendvonal fölött tartani az árat!
A mai elvárás, természetesen mint mindig a pozitív irányú jelzések erősítése, ennek a feltételnek egy  nagyjából 500$-os bika gyertyával tudnánk eleget tenni, de ha a hétvégét egy csomagként kezeljük, amellyel alkalmazkodunk a Bitcoin futures chart igényeihez, akkor a semmittevéssel is tökéletesen kiegyeznénk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton a szerdai visszalépés után 2 napra ismét a bizonytalanság ütötte fel a fejét, ennél talán még az is hasznosabb lett volna, ha visszanézzünk a 200-as mozgóátlagra! Ebből igazán semmit sem lehet kiolvasni, se azt hogy a rózsaszín háromszögből van-e esély  felfelé elmozdulni vagy ez csak egy délibáb és a 10.-én megkezdett csökkenés, amely néha kap egy lökést, szép csendben visszavándorol a háromszög támaszára. Talán ezzel is alkalmazkodva a bakkt szept.23.-ai indulásához, aminek lényege a bikák karanténban tartása, majd ha mindenki helyet foglalt az arénában kezdődhet a bikaviadal! 
Ehhez a bikaviadalhoz a macinak kellene biztosítani a vörös posztót! Tehát hacsak a hátralévő szűk egy hónapban, nem kapják össze magukat a macik, akkor ez a vörös posztó rendelkezésre fog állni! Arra a kérdésre, hogy mit várok a bakkt indulásától, csak az itt követett két chartból kiindulva tudok válaszolni.A jelenlegi helyzetből kiindulva, szerény pozitív kezdést, de az előttünk álló hónapban még sok minden változhat, például az eladók tartják ezt a mély szintet, miközben a vevők 30k környékére erősödnek, akkor sokkal pozitívabb kezdést, viszont negatívra is válthat a történet, ha az eladói oldal intenzív emelkedésbe kezd, szemben a vevők esetleges rosszabb szériájával.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/D4tAiubY/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vAs2cpuu/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/96TEEQrq/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/AzzywYbU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/G8zqit14/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/WmQTcUXd/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Semmi jó, de a meglepetés ereje meggyőzhet az ellenkezőjéről!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.25!

BTC, a tegnapi órás kitérő utolsó mondata: "Az sem kizárt hogy a hétvégén csökkenő irányba történik elmozdulás, esetleg visszanézve a lila napos emelkedő trendvonalra, ez tökéletesen alkalmas lehet a lapok ismételt indokolatlan összekeverésére!" amit láthatólag sokaknak nem sikerült elolvasni.
Pozitívan gondolkodtam tegnap is, ezért is a felfelé lehetőség volt csak felvázolva, azonban mint látjuk ez nem jött be, sőt teljesen az ellenkezője lett a végeredmény. Tulajdonképpen lényegtelen a szombatot 11k vagy 10k környékén zárjuk, lényeg vasárnap esti zárás, illetve a hétfői nyitás!
Az ideális nyitási szint 10,400$ környéke, ettől bármelyik irányba jelentősen eltávolodunk, arra a Bitcoin futures chart mozgásába kialakul egy visszalépési kényszer!
A fekete parabolikus íven történő 22.-ei átnézés, még egy elnézhető baleset, amit gyorsan sikerült korrigálni, viszont a tegnapi ismételt átnézés még nem sikerült kijavítani és ezzel az akcióval már az ív módosítása is szükséges.
Zöld körökkel ismét egy hasonlóságra szeretnék utalni, a baloldali  körnél egy háromszög kitűnő árbóc lehetőséget alakított ki, de sajnos a döntő pillanatban szembementünk minden szabállyal. A mostani háromszöget a napos trendvonal, illetve itt az órás csökkenő trendvonal által bezárt háromszög forma adja,  viszont talán szerencsére a háromszögbe érkezést csak egy kisebb emelkedő hullám előzte meg, tehát nincsen elvárási irány, csak egy háromszög, ahol talán ismét meglepetés születik, pozitív értelemben!
A piros apró nyíllal, egy szintén apró dupla alj lehetőségekben bízva, lehetne megkísérelni az elvárt 10,400$ környékére történő visszakapaszkodást!
Az utolsó mondatban, talán rosszul gondolva, de nagyon gyengék ezek a felfele irányú próbálkozások és bármennyire nem tetszik, de egyre jobban a 9k irányába kacsintgat a mozgás!


"4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!"


Napos: ahogy a tegnapelőtti, úgy a tegnapi gyertya sem segítette határozat felfelé irányuló szándékok kibontakozását, sőt azzal hogy betakartuk az előző napi gyengécske bika gyertyát, ezzel ismét adtunk egy  kis segítséget a kék ABC hullámnak.
Az abc hullám még mindig csak egy lehetőség, konkréttá az a hullám alá benézéssel válik, hacsak az emelkedő trendvonal sokadjára nem menti a menthetőt és a jelenlegi szintről, egy nagyjából 1,500$-os emelkedésre kényszeríti az árat.
Jelenleg a rózsaszín háromszögben kapaszkodunk a trendvonalba, viszont már a mai gyertyával kiderülhet átlépünk-e a kék háromszögbe, amelyben tovább araszolunk 9k irányába és a piros nyilas fenyegetés egyre komolyabbá sikerül alakítani.
Az rsi csíkra felvázolt 17k-s magasságot megcélzó elképzelésnek, még mindig tökéletes ez a határozatlanság, ebbe még a 9k-s visszanézés is beleférhet, de nagyon nem kellene huzigálni a maci fülét, mert abból baj lesz more... 
Mai elvárás, minimum a 10,800$-os szint elérése, ami több mint a péntek esti zárószint, de mindenképp az előző napi gyertyák betakarására van szükség, különben a csökkenő irányú lehetőséget kapnak egy bátorító jelzést.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton megvan a mozgóátlag kereszt, de még hiányolom a vissza-tesztet vagy ha már ilyen konkrétan visszanéztünk a 25k-s kék támaszra, akkor arról egy hirtelen kiugrással tegyük egyértelművé a szándékokat. Sajnos az rsi is arra utal hogy van baj dögivel, tehát csak a határozott mozdulatok járhatnak sikerrel, viszont ha az okt.23.-ai bakkt indulásra koncentrálnak a nagyhalak, akkor kár pozitívan gondolkodni és a szinten tartás is nagy eredmény!
Shorts oldal leengedett lufijának, már 9.-én el kellett volna érni az 50-es mozgóátlagot, de csak most sikerült, viszont ebben is annyi az élet mint egy fáradt csigában. Komoly árbedöntő szándékokhoz, legalább napi ezer egységnyi eladói szándék emelkedést kellene összehozni, kb olyant mint amivel a 10k-s magasságba emelkedett a lufi. Gyenge macik most visszapattannak a mozgóátlagról, ha mégse gyengék megpróbálkozhatnak a 200-as irányába mozogni, ezzel is segítve az ár 9k-s szintre visszanézését.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/X4ElN1A9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/leashxA5/

"Hetes nézet: a végül kialakított gyertya, a viszonylag elfogadható leszúrásával, talán megmentette a további csökkenéstől az árat! A 9,050$-os szinten kialakított támasz, azzal hogy az utóbbi viharos 6 hét mozgása sem tudta csökkenő irányba áttörni, életben tartja az rsi csíkra felvázolt kereszt utáni 5k-s emelkedési lehetőséget. Ha közelebbről megnézzük az rsi csíkokat, még nem alakult ki a kereszt, ez sajnos a múlt heti piros gyertyának köszönhető, viszont ha az előttünk álló hét hozza azt a pozitívumot, amit a kisebb idősíkoknál már körbejártam, akkor a kereszt kialakulásával, talán az 5k-s történet is kezdetét veheti!
A gyertyáknál látható felfelé mutató vastag nyíl összességében 10k-s hullámra utal, ami a 2017-es csúcs előtt néhány száz vagy akár ezer dollárral fékezné le a hullámot, azzal a szándékkal, hogy a mögöttünk hagyott 14k-s előző csúcs megkapja a vissza-tesztet és ha arról ismét sikerült a 20k-s magasságba visszakapaszkodni, az megfelelő jelzés értékkel bírhat a további pozitív szándékok kibontakoztatására!
Tehát az előttünk álló hét gyertyánjának feladata, szerény elvárással 11,700$ környéke, konkrétan 12,300$ feletti nagyobb felszúrás mentes zárás!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Dp6QJYD3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uzAKIb7y/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hUwEUBuC/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/WmQTcUXd/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wrCKNKAI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Intenzív hétvége után, mennyire lesz intenzív mozgású a hét!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.26!

BTC, időhiány miatt nagyon nem részletezem az előzményeket, de a kék színnel megjelölt hétvégi mozgástól elég szépen sikerült eltérni. A 3. JÓ után már egy nagyon jó 4.-nek kellene következni, de mielőtt ez a 4. felszúrás is bemutatja a mozgást, remélhetőleg egy intenzíven emelkedő 700$-os hullámmal sikerül felkapaszkodni a 11k környéki zónába! 
Bitcoin Future chart csökkenő réssel nyitott, amit szerencsére néhány órán belül elég határozottan vissza is dolgoztak, tehát ez a probléma már nem probléma, viszont a 3 héttel ezelőtt nyitva hagyott rés még mindig eltüntetése a vár.
Ha a tegnap éjjeli konkrét 500$-os áremelkedésnek, illetve az azt követő határozott korrekciónak egy pozitív előjele van a folytatás tekintetében, akkor azt a bizonyos 4. JÓ jelzővel ellátott felszúrást, valahol 11k környékén láthatjuk, de remélhetőleg itt nem fullad ki az igyekezet és egy kisebb, talán egy napos pihenő után folytatjuk azzal a céllal, hogy a 3 héttel ezelőtti rés még ezen a héten eltűnjön.
A rózsaszínnel megjelölt csúcsok egy tökéletes Elliott hullám kezdőlépései is lehetnének, ennek célját bőven 12k fölötti szinteken kellene keresgéljük!


"4 órás idősíkon változni látszik a helyzet, ezért kék színnel bekerült egy oldalazó mozgást megjelenítő kör, ami a nagyjából 28.-a magasságában záró 14-es ciklust, legrosszabb esetben 9k környékén, illetve felfelé a 11k-s fekete ellenállás magasságában zárva tudnám elképzelni. Természetesen mivel nem tudjuk a konkrét irányokat, itt lehetnek meglepetések, például napos idősík csökkenő irányba mutató piros nyilát követve, a hátralévő 6 napban akár a 7,770$-os támaszra is visszanézhetünk, de meglepő húzás kialakulhat felfelé is, ahogy ezt a zöld görbével felvázolt elképzelés is mutatja!"


Napos: remélhetőleg a mai gyertya segít tisztán látni a háromszöget kérdésében, feltéve hogy a nap végére nem fogy el a lendület és a kövérnek indul gyertyából nem lesz egy nagy felszúrás. Egyelőre úgy néz ki sikerül a lila emelkedő trendvonal fölött maradni, tehát maradni a rózsaszín háromszögben, ezáltal meghagyva a lehetőséget egy 10k-s árbócnak vagy akár zászlónak, ha a háttérben megbújó kék csatornát is bevesszük a játékba.
Az rsi csíkra felvázolt elképzelés továbbra is jónak tűnik, de hasonlóan jónak tűnt az előző elképzelés is, csak hát a döntő pillanatban elfogyott a szufla és egy nagyjából 2k-s csökkenő hullám, le is hűtötte az indulatokat. Ezt az rsi alsó zóna közelében tartott mozgást, nehéz elképzelni hogy a bakkt 23.-ai indulásáig tartani lehet, de még azt sem tudni biztosan, van-e köze ehhez a hetek óta féken tartott mozgáshoz, esetleg teljesen más oka van a 12,300$-os szinten történő 6.-ai fennakadásnak!
Tehát én nem bánnám ha az órás lehetőséggel élve, itt naposan nézetben 10,800$ környéki zárással, sikeresen egy kövér bika gyertyát rajzolni a chartra és ezzel végre odacsapni az asztalra!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton segíteni kellene az órás és napos idősíkon felvázolt lehetőségeket, ennek egyelőre a jeleit még nem látjuk, tehát egyelőre csak minden elképzelés tűnik jó ötletnek a további áremelkedés! Viszont ha azt nézzük, a jó munkához idő kell, akkor nincs hova sietni, de azért mégis néhány ezres erősödést ki kellene  préseljenek magukból a vevői szándékkal megáldott bálnák és kishalak.
Az eladói oldalon próbálják felfújni a lufit, ennek eredményeként a félig felfújt lufit sikerült az 50-es mozgóátlag fölé emelni, de a mai piros gyertya egyelőre ismét azt mutatja, ezzel a lufival még lehetnek problémák.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/bPSD8w3u/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/uJeZ2032/

Hetes nézet: a múltheti gyertyára szerencsére nem ragadt át az azt megelőző heti csökkenő lendület, csak hát ez a múltheti kistestű le/fel szurkáló gyertya, sok mindenre alkalmas csak arra nem hogy segítse a továbblépést.  Viszont már az is egy nagy segítség, hogy nem erősíti az előző heti gyertyát és ha az előttünk álló héten, sikerülne egy nagyjából 1500$-os bika gyertyával, életet pofozni ebbe a lassan 2 hónapos oldalazó mozgásba, akkor talán végre sikerülne pozitív pályára állítani ezt a hullámvasutat!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/K6cKYFA0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/m54qYrbP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/LEQm8clK/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7Gb84Vmm/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/96etXXkO/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A negativitást sem mellőző gondolatok!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.27!

BTC,  piros nyíllal jelzem azt a mozzanatot, ahol a 9k-s szintre történő visszalépési fenyegetettség komolynak tűnt, de szerencsére a vasárnap délutáni hirtelen elmozdulásoknak sikerült annyira összekeverni a lapokat, hogy ha semmi váratlan dolog nem jön közbe, akkor ismét megpróbálkozhatunk kitörni felfelé.
A hétfői nyitás után, rögtön sikerült felszaladni 10,600$-os szintre, sajnos csak kiszúrva a szürke zónából, de átlépve azt a csökkenő irányú fekete trendvonalat, amivel már aug.13. vagy 20.-án, de 24.-én is sikertelenül próbálkoztunk, most azonban sikerült fölötte zárni. A vissza-teszt után megragadtunk ezen a csökkenő irányú trendvonalon, szerencsés módon felülről támaszkodva! Tehát a napos lila emelkedő trendvonallal szemben előnybe kerültünk felfelé, ettől függetlenül a napos emelkedő trendvonal mégis erősebb, tehát a jelenlegi mozgásból, ha jön egy konkrét 500$-os visszalépés, majd  ez napos idősíkon konkrét trendvonal alatti zárást eredményez, akkor ismét elővehetjük a 9k-s fenyegető gondolatokat.
Összefoglalva, a jelenlegi helyzetből mindenképp pozitív irányú továbblépést várnék, ezt a gondolatot erősíti a korrekciós visszalépés utáni immár 4. leszúrás, illetve hogy a shorts oldali pozíciószám nem növekszik olyan mértékben, ami egy esetleges határozottabb csökken irányú visszalépést támogatna. Tehát ha sikerül egy nagyon jó napot zárnunk, akkor holnap a szürke ellenállási zóna fölött azon elmélkedhetünk, lendületesen továbblépünk vagy előtte ezt a szürke zónát még vissza-teszteljük.


4 órás idősík ciklusai, remélhetőleg most sem hagynak minket cserben és a nagyjából 28.-a magasságában várható 15-ös ciklusba átlépéssel, a 14-es ciklusban elmulasztott zöld görbében történő határozott felfelé elmozdulást látunk. Abban az esetben, ha ez a 15-ös ciklus valóban meghozza a pozitív fordulatot és az alkalmazkodik a felső fekete parabolikus ívhez, akkor a szept.8. környéki ciklus zárás nagyon pozitívra sikeredik (de az sem kizárt, hogy itt már egy kisebb korrekciós visszalépés és kialakul), tehát valahol 13-14k magasságában bizakodásra okot adó hangulatot tudunk kialakítani! Az alsó fekete parabolikus ív kicsit módosítva lett, alkalmazkodva az utóbbi hét folyamán kialakult szorult helyzethez, ez remélhetőleg csak az elmúlt héten okozott problémát, de azért figyeljünk a 9,775$ magasságában támasszal rendelkező csökkenő irányú háromszögre is!


Napos: sajnos a alsó fekete parabolikus ív módosításával, a nagyjából szept.20. magasságában várt beszűkülő alakzat nagyra nyitotta a száját, tehát az előző formával itt egy meredek hegyoldal, majd ennek lezárásaként egy meredek sziklafal lehetőség érhetett volna el reményeim szerint 17k-s magasságot. Ezzel a módosítással 20.-a magasságában egy akár 2k-s korrekciós visszalépésre is lehetőség nyílik, ami annyira nem is rossz, mert ha valóban egy jelentősebb továbblépésre készülünk, akkor az azt megelőző korrekciós visszalépésnek egy előző jelentőséggel bíró csúcsot kell vissza-tesztelni, amely szerepnek tökéletesen megfelel az aug.6.-ai 12,300$-os csúcs!
Itt jöhet képbe a szeptember 23.-ai bakkt indulás, ami ha pozitív változást vált ki, akkor az iménti mondatban felvázolt lehetőség tökéletes lehet, de ha ezt a 23.-ai indulást megelőzően olyan háttérakarat alakul ki, hogy ne a véletlenre bízzák az akkori belépő szintet, hanem a későbbiek folyamán is hasznot eredményező, negatív hullám előzze meg ezt az időpontot.
Szerintem néhány napon belül sokkal tisztábban fogunk látni, a bakkt indulását megelőző hetek pozitív vagy negatív iránya tekintetében. De ha tippelni kell én azt mondanám, abban az esetben vált ki pozitív hatást a bakkt indulás, ha azt megelőzően csökkenő irányba kilépünk a rózsaszín háromszögből és a kék háromszög támaszának megerősítése után, a régóta várakozó szürke támasz zónából visszafordulva, valahonnan 8,500$-os magasságból kellene az rsi csíkra is felvázolt 17k-s túrába belefogni!
Ezek a találgatások mind elkerülhetőek lennének, ha az utóbbi 4 nap gyertyái közül valamelyik határozottan felkapaszkodik 11k-s magasságba, mutatva azt az erőt, ami egy ilyen 17k-s magasságot megcélzó elképzelésnek támogatást biztosít.
A mai elvárás pozitív kellene hogy legyen, de az utóbbi napok gyertyáit megnézve, ha meg is van az igyekezet határozott felfelé történő elmozdulásra, az erő mégis hiányzik, tehát tulajdonképpen mindegy is melyik irányba mozdulunk el, csak az a későbbiek folyamán követhető mozgást eredményezzen!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szept.23. egy függőleges vonallal megjelölésre került, azzal a céllal, ha már konkrétumba nem tudunk kapaszkodni, akkor a jelenlegi mozgásból kiindulva, miként hozhat pozitív változást ez a bakkt indulási dátum. Ez tulajdonképpen azt a megoldást tükrözi, ami a napos idősíkon is megemlítésre került, tehát ha már az utóbbi hetekben azt érzékelhettük, hogy a kiugrási lehetőségeket rendre visszaverték, akkor azt miért ne indokolhatná ez a szeptember 23.ai esemény. Tehát ha sikerül tartani ezt a jelenlegi 10k környéki szintet vagy ha sikerült kicsit bedönteni az árat, az ellen sem tiltakoznak, sőt kitűnő körülmények között léphetnének piacra az intézményi befektetők! A charton azt láthatjuk, a rózsaszín nyíllal még egy kisebb visszalépésre szállítok, amit ha sikerülne a 200-as mozgóátlag  vissza-tesztelésével zárni, akkor még az emelkedő háromszög 9k-s lehetősége is életben marad. Az egyáltalán nem lenne jó, ha a háromszög támaszára visszanéznénk, mert az 23.-a után negatív irányba terelhetné a dolgok folyási irányát.
Shorts oldalon is bejelölve ez a 23.-ai dátum, a rózsaszín nyíllal arra utalok, ha a macik rosszban sántikálnának és a hátralévő néhány hétben szeretnének kellemetlen pillanatokat okozni, akkor azt a 15k környéki ellenállási zónában fellépve megtehetik, de ez sem probléma, ha ezzel 23. utáni történésekre készítik elő a piacot, ha ennél többről van szó, akkor a továbblépés előtt vissza-tesztelve a jelenlegi zónát, újra átvehetik a Bitcoin fölött az irányítást. Esetleg mindkét oldal egymásnak esik és rángatják az árat olyan intenzitással, mint ahogy azt a 2017-es csúcsot megelőzően is tették.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/gY9xg9Ph/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/g5QMjmKL/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyára szerencsére nem ragadt át az azt megelőző heti csökkenő lendület, csak hát ez a múltheti kistestű le/fel szurkáló gyertya, sok mindenre alkalmas csak arra nem hogy segítse a továbblépést.  Viszont már az is egy nagy segítség, hogy nem erősíti az előző heti gyertyát és ha az előttünk álló héten, sikerülne egy nagyjából 1500$-os bika gyertyával, életet pofozni ebbe a lassan 2 hónapos oldalazó mozgásba, akkor talán végre sikerülne pozitív pályára állítani ezt a hullámvasutat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gU0tiXci/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BxPmKhOg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/q86xjdMV/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eh6kcj9G/
https://www.tradingview.com/x/P8VRdOEC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/96etXXkO/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/TMrtIJ4c/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Fogjuk a nyuszira!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.08.28!

BTC,  miközben néha elveszek a részletekben, lehet hogy egy darab fordított árbóc 7,500$-os céllal megoldást jelentene! https://www.tradingview.com/x/bijhDTJB/ Ehelyett ujabb múltbéli hasonlatot is elővéve, igyekszek bonyolítani a szálakat, ami egy csökkenő irányú háromszöggel, tulajdonképpen ugyanabba az irányba terelné az árat, mint az iménti árbóc!
Piros parabolikus ívekkel, a kezdeti lendületes megérkezés után, egy beszűkülő mozgással kaphatunk jelzést arra, hogy megoldás szülessen az utóbbi 2 hét problémáira. Ez a beszűkülés, hasonlóan az aug.6-10. közötti történethez egy háromszöggel érkezhet el a csúcspontjához, viszont ha nem szeretnénk meglepetést látni, akkor a kék nyilakkal megjelölt parabolikus ívek egyikét még ezt megelőzően el kellene érjük, különben úgy járunk mint aug.10. kék nyíllal megjelölt pillanatában, ahol már a háromszögben annyira túltoltuk a biciklit, hogy teljesen a véletlenre bíztuk a dolgot.
A jelenlegi háromszögben, még kettő napig lehet hasonlóképpen eljátszadozni, feltéve hogy valamelyik kék nyíl irányát követve nem törünk ki a háromszögből, viszont ha ezt csökkenő irányba tesszük, akkor az első mondatban leegyszerűsített fordította árbóc megkaphatja a szabad jelzést. Abban az esetben, ha a felfelé mutató kék nyilat követjük, azzal tulajdonképpen az árbóc jelzésével ellentétesen mozdulunk el, tehát ugyanolyan megoldás születik mint a rózsaszín körrel megjelölt augusztus eleji példánál.
A csökkenő irányú kék nyíl követésével, egy csökkenő irányú háromszög támaszának megerősítését is végrehajtanák, ahol hab lehet a tortán egy, a napos lila trendvonalat vissza-tesztelő 2-300$-os erősödés. De az is lehet, hogy a háromszögben csúcsig követett mozgás, a megtippelhetetlen folytatásával valamilyen módon megtalálja a helyes irányt, esetleg egy csapdaállítással, viszont ha a bakkt érdekei indokolják ezt a hetek óta visszafogott mozgást, akkor nem kizárt hogy a bikák sétálnak bele a csapdába, tehát a felfelé mutató kék nyíl irányába elmozdulunk, majd hirtelen beszakad a történet!


"4 órás idősík ciklusai, remélhetőleg most sem hagynak minket cserben és a nagyjából 28.-a magasságában várható 15-ös ciklusba átlépéssel, a 14-es ciklusban elmulasztott zöld görbében történő határozott felfelé elmozdulást látunk. Abban az esetben, ha ez a 15-ös ciklus valóban meghozza a pozitív fordulatot és az alkalmazkodik a felső fekete parabolikus ívhez, akkor a szept.8. környéki ciklus zárás nagyon pozitívra sikeredik (de az sem kizárt, hogy itt már egy kisebb korrekciós visszalépés és kialakul), tehát valahol 13-14k magasságában bizakodásra okot adó hangulatot tudunk kialakítani! Az alsó fekete parabolikus ív kicsit módosítva lett, alkalmazkodva az utóbbi hét folyamán kialakult szorult helyzethez, ez remélhetőleg csak az elmúlt héten okozott problémát, de azért figyeljünk a 9,775$ magasságában támasszal rendelkező csökkenő irányú háromszögre is! "


Napos: legkönnyebb a nyuszira fogni, tehát jelen esetben a bakktra, miért nem születik, se pozitív, se negatív megoldás, csak hát amíg nem ismerik a farkast, az elérhető legszelídebb állattal kell beérjük és amit csak lehet ráfogni.
Az rsi csíkon sajnálatos módon az előző 20k-s csúcsot megcélzó elképzelés rosszul sült el, itt nem tudok pontos időpontot, de 16.-án voltál olyan hírek, amelyek a szept.23.-ai bakkt indulást jelölték meg, ez csak azért érdekes, mert az intenzív csökkenő irányú rsi mozgás, ennél a pontnál fogott padlót, illetve a gyertyáknál egy jelentősebb leszúrással kapod megálljt egy 2,500$-os csökkenő hullám.
Tehát ettől az augusztus közepi időponttól, foghatunk minden balul elsült próbálkozást a bakktra, viszont ha minden annak érdekében történik, hogy viszonylag alacsony szinten szállhassanak be az intézményi befektetők, akkor el kell nézzük ezt a kellemetlenséget. Sőt az előttünk álló 3 hét, még a jelenleginél is gyászosabb képet mutathat, például az órás idősíkra felvázolt fordított árbóc lehetőséggel, de erre szintén lehetne magyarázat, az a minél alacsonyabb annál jobb a befektetőknek elképzelés, feltéve hogy nem shortban gondolkodnak.
Ebből a jelenlegi 10k-s magasságból, hacsak nem történik egy gyors 14k-s magasságba felkapaszkodás (ami még nem garancia egy sikeres folytatásra, viszont a hangulatot felpiszkálná), akkor egy határozott csökkenő mozgással, amit lezárnánk egy nagyobb lesszúrással, megérkezhetünk abba a szürke támasz zónába, amelyből visszafordulva a mindenkori legmagasabb csúcsot megdöntő folytatásra lehetne számítani!
Ahogy az utóbbi napok gyertyái nem sietett segítségünkre, úgy a tegnapi gyertya is beállt a sorba és ha közelebbről megnézzük, itt kialakult egy sorminta, ami nyitott egy test nélküli gyertyával, ezt követte 2 kisebb gyertyatest, majd egy újabb test nélküli és a szokásos kisebb gyertyák! Itt ismét becsatlakozhatunk az órás háromszöggel, amelyen belül ugyebár még 30.-áig van mozgástér, tehát a sormintába egy ujabb test nélküli gyertyával beállhatunk és méltóképpen lezárva ezt a sorozatot, jöhetne a nagyobb elmozdulás!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos még mindig nincs megoldás, nem tudni a longs chart mozgása milyen irányba folytatja. Én a rózsaszín nyíllal jelzek egy emelkedés megkezdése előtti 200-as mozgóátlag vissza-teszt lehetőséget, viszont az sem kizárt, hogy az utóbbi bő egy hetes oldalazás, már a pozitív megoldást rejtegeti. Tehát itt is képbe jöhetne az órás háromszög, illetve az említett csapda állítási kísérlet, ami a 200-as mozgóátlagra visszanézéssel, azt a képet mutatná hogy meggyengültek a vevői szándékok, de ez se kell hogy ennyire bonyolult legyen, csupán annyi a lényeg hogy a vevők, valami isteni sugallat által nekiessenek a buy gombnak...!
Az eladói szándékok, az utóbbi 3 napban kicsit fürgébbek lettek, viszont még fenyegető hatást nem tudtak kiváltani, ehhez valószínű az aug.9.-ei 9,907-es szint fölé kellene határozottan megérkezni, miközben a vevői szándékok esni kezdenek! Ha a kék lufikkal felvázolt hasonlatnál maradok, akkor továbbra sem tudni, a lufi lyukas vagy csak leengedett, ebben a kérdésben is segíthetne tisztábban látni, a valamelyik irányba történő határozott megindulás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/NPvEGKWF/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/7wMGkYAP/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyára szerencsére nem ragadt át az azt megelőző heti csökkenő lendület, csak hát ez a múltheti kistestű le/fel szurkáló gyertya, sok mindenre alkalmas csak arra nem hogy segítse a továbblépést.  Viszont már az is egy nagy segítség, hogy nem erősíti az előző heti gyertyát és ha az előttünk álló héten, sikerülne egy nagyjából 1500$-os bika gyertyával, életet pofozni ebbe a lassan 2 hónapos oldalazó mozgásba, akkor talán végre sikerülne pozitív pályára állítani ezt a hullámvasutat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/dns71Jbc/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UQg9iBqh/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5eFzJRyL/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eh6kcj9G/
https://www.tradingview.com/x/rKjn9efL/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/96etXXkO/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/sFNgTHeF/
https://www.tradingview.com/x/WhBrJ0lH/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!