Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 20 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Végre valami siker, de sikerszéria is jöhetne!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.10!

BTC, azokban a határozott hullámokban, amelyek mögött erő is van, azok általában 3 kisebb hullámból állnak. A jelen esetben a 2. hullámon lehetünk túl, de mivel egy elég komoly zászló lehetőséggel sikerült megoldani ezt a 2. hullámot, kétséges lehet a 3. hullám várhatóan 9k-s szintet elérő sikere, esetleg többről lesz szó mint egy átlagos 3. hullám, de ez még egy erősen találgatós kategória.
Az 1. hullám alul maradt a kitűzött cél tekintetében, ami ugyebár a 8,490$-os szint volt, ahonnan a fekete 8,250$-os támaszt szerettük volna vissza-tesztelni.
A zászlóval 8,600$ környéke volt a célkitűzés, ezt bőségesen sikerült megvalósítani, most pedig arra várunk, hogy a hajnal 4:00 óra magasságában 8,480$-os szintre történő kisebb leszúrással, amit a 8,490$-os csúcs vissza-teszteléseként is felfogható, végeztünk-e a korrekciós mozgással.
A zöld 8,750$ környéki ellenállás, remélhetőleg nem kap megerősítést, mivel azzal megerősítést kapna a szeptember 25. óta követett 850$ széles oldalazó mozgás. Tehát ennek az ellenállásnak, legalább a 9k-s szintet elérő átlépését kellene lássuk, ezt követően pedig az ellenállás vissza-tesztelésével lehetne kialakítani egy továbblépési lehetőséget.
Ha elérjük a 9k-s ellenállást és azt hasonló módon sikerült összehozni, mint a zászló első és második hullámánál, akkor a 3. hullám után, remélhetőleg nem, de ha igen és véget vet ennek a hétfőn indított pozitív történetsorozatnak, azzal mivel belecsöppenünk ismét a hétvégébe, akár ennek a durván 1,300$-os pozitív elmozdulásnak a korrekcióját is végrehajthatjuk.
Minimális korrekció 8,500$ környékét jelenthetné, maximum pedig a 8,250$-os fekete támasz juthat ismét szerephez, de az utóbbi remélhetőleg nem történik meg, mert az egy kicsivel nagyobb gyengeségre utalhat, ami ebben a bő 2 hetes oldalazó mozgásban egyáltalán nem hiányzik.
A tegnapi nap fő kérdése, zászló mellett a piros volume oszlop megjelenése volt, de ahogy látjuk nincs piros oszlop, talán ennek köszönhetjük a zászló sikerét, viszont mivel a továbblépés lehetősége is adott és az utóbbi hetekben ezek a piros oszlopok szerepet játszottak az árvisszafogásban. Tehát ha továbbra is arra van igény, hogy maradjunk a 850$ széles oldalazó sávban, akkor számolnunk kell ennek a piros oszlopnak megjelenésével, kivéve ha a 9k-s szint elérését követően jelentkezik és besegít a korrekció minél gyorsabb lefolyásába.


4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés.


Napos: szépen jönnek a júniusi fecskék, remélhetőleg nem ugyanazt a fecskét látjuk többször és idővel annyi fecskénk lesz, ami konkretizálja a pozitív pályára állást! A hétfői körkép címe "2k-s heti várakozás a semmiből!"  volt, ennek jelenleg felével vagyunk meg és mivel már csütörtök van, ha a pénteki zárás előtt szeretnénk a dupláját összehozni, akkor bele kell húznunk! Az a gyanún, ehhez a 2k-s célkitűzéshez a hétvégére is szükségünk lesz, ebből a szempontból pozitív hetet zárhatunk, abból a szempontból viszont nem, hogy egy durva hétvégi rés is kialakulhat a Bitcoin futures charton, amit ha nem sikerül gyorsan lerendezzünk, a kelleténél jobban megfoghatja a lendületet.
Az rsi csíkok megérkeztek a felső zónába, illetve lassan a plafont is elérik, ahol túlvett állapotba kerülhet a bitcoin, de arra is jó jelzés, ha olyan szándékok húzódnak meg a háttérben, akkor valami nagyon pozitív eredmény is behúzható Tehát ha megvan a szándék, akkor ennek eredményére nem kell heteket várjunk, napokon belül kiderülhet mennyi is az annyi.
Néhány elemző már 14k-s magasságban gondolkodik, amiben lehet igazság, viszont ha a kék ékből indulunk ki, akkor annak fibo skála alapján 0.61 szintjéig várható a korrekciós erősítés, ami a 11,700$-os sárga ellenállásra mutat.
A már szeptember 10. környékén berajzolt rózsaszín felfelé forduló nyíl, ugyanezt a 11,700$-os ellenállás célozta meg, pontosabban a fölötte húzódó 600$-os zónát, ami az augusztus 6.-ai csúcsnak eredményeként siet segítségünkre egy ellenállási zónával, de mivel a 11,700$-os ellenállás egy 2017 év végére, illetve 2018 áprilisára visszamutató szint, az sem kizárt semmi szerepe nincs a folytatásban, mindenesetre az ékből kilépés utáni történésekben szerepet kaphat.
Ha eljutunk ebbe a 12k környékére kitűzött célzónába, és továbbra sem tör meg a vevői lendület, akkor a 11k-s barna ellenállás, megfelelő támaszként működve, elősegítheti a 14k-s várakozásainkat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton nem szeretem a félszúrásokat, főleg azokat nem, amelyeket nagyobb gyertya is támogat. Tegnapi gyertyának kicsi a teste, felszúrása azonban van, viszont mivel ez sem lóg ki abból a sorból, ami az utóbbi két hét mozgását meghatározza, talán nincs is jelentősége. Ahhoz hogy valóban ne legyen jelentősége, jöhetne már az a legalább 1k-s (piros ellenállás miatt inkább 2k-s) pozitív fordulat, aminek köszönhetően a középső zóna erejében bízva, alátámasztást kaphatnak pozitív várakozásaink!
Shorts oldal tegnapi gyertyája, konkrétan a fekete támaszon landolt, sajnos ez így még nem jelent semmit, de jelenthet ha történik egy határozott pozitív fordulat, esetleg a várakozásainkhoz is jobban passzoló, folytatódó csökkenéssel a fekete támasz alá zárunk.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZiXxIGQA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JJDanWND/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ssARwDtY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1HX57GFO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3SuImnwc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BnQFEGKu/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/z6FMkJXF/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jött a piros tüske, senki sehova!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.11!

BTC, a tegnapi napot ismét egy  csökkenő irányú csatorna kialakításával töltöttük, ennek eredménye egy újabb zászló lehetőség, ami egészen ma hajnalig várt a kitörésre! Tehát megérkezett az a 3. hullám amit vártunk, viszont ez már nem járt hasonló sikerek mint az előző kettő.
Világosan látszik miért nem jártunk nagyobb sikerrel, sajnos pont azért amit a piros volume oszlop megjelenése is alátámaszt, az árvisszafogó nyomás megjelenése miatt, ami hetek óta egy megszokott hadművelet. Ennek ahogy az előző esetekben most sem az a célja, hogy minél jobban bedöntse az árat, csupán annyi hogy megtartsa a jelenlegi szinten vagy ha ez nem lehetséges, akkor minél jobban fékezze annak kitörési lehetőségeit.
Tegnap úgy gondolkodtunk, ha megérkezik a 3. hullám és annak látványos lezárását látjuk, akkor megkezdődhet ezt a 3 hullámot összefogó korrekciós mozgás. Ha megnézzük a ma hajnali bezuhanós maci gyertyát, az tulajdonképpen teljesítette a korrekciós elvárásokat, ettől függetlenül ha már ilyen határozottan mozgunk, ne végezzük fél munkát és teszteljük vissza a 8,250$-os fekete támaszt és a közelben lévő 200-as mozgóátlagot!
Sajnos ebből a piros volume oszlop ismételt megjelenéséből, arra kell gondolják, az erre a hétre tervezett 2k-s vállalkozás, ezzel a kettő kisebb zászlóval és az általuk összekapart 1k-s művelettel kifulladt.
Péntek van tehát a hétvégére is gondolni kell, ami az utóbbi hetekben elég lapos teljesítményt hozott, ez néha jó például a jelen esetben ha 8400-8700$ között sikerül megkapaszkodni, majd az első zászló határozottabb mozgását segítségül hívva, jövő héten hasonló ezres csomagot lehetne összehozni. Hétvégi szerényebb pozitív mozgásnak nem örülnék, ami Bitcoin futures tekintetében rést eredményezne, majd ezt a hét eleji mozgásnak kellene visszadolgozni. Tehát a viszonylag elfogadható oldalazó mozgás mellett, talán még a csökkenő mozgás ami egy  elfogadható történés, majd ebből kiindulva számolhatunk a következő héten pozitív folytatásra.
Összefoglalva, annak szurkolunk, hogy ezt a hajnali zuhanást, minimum a 8,700$ környéki szintre történő visszaerősödéssel kompenzáljuk(9k lennel igazi és a zöld ellenállás fölött kihúzni a hétvégét), majd kezdődhetne a hétvégi oldalazás, esetleg az enyhébb csökkenő irányú araszolás!


"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: ha a mai napot végül egy piros oszlop díszíti, az sajnos nem mutat olyan pozitív képet mint a júniusi példánál, de nem is a piros gyertya, hanem annak túl korai megjelenése az aggasztó! Erre a gyertyára bőven 9k fölött lenne szükségünk, csupán azért hogy ne ész nélkül szaladjunk felfelé, majd ennek végeredménye egy jelentős visszaesés.
Jó példa a június 18.-ai piros gyertya megjelenése utáni, 14k-s szintet megcélzó bullrun, piros gyertya nélkül talán a 11k-s szintet se lépjük át. Tehát abban reménykedünk, ez a piros gyertya nap végére zöldre változik és ha lesz annyira sikeres, hogy a 9k-s magasságot sikerül elcsípni, majd a hétvégén felkészülni a kék ék elhagyására, akkor sikeresen folytatódhat a 12k környéki célzóna irányába történő mozgás!
Ez a piros gyertya azért is veszélyes, mivel az utóbbi két hét látványos oldalazó mozgása, igyekezett a 200-as mozgóátlag alatt maradni, amit ha most kiegészítők még egy maci gyertyával, annak súlyosabb következményei is lehetnek, de talán a 7,770$ környéki támasz ebben az esetben is segítségünkre siet.
Tehát nagyot fordulhat a kocka, ha 200-as mozgóátlagot a mai gyertyával sikerülne átugrani, majd azt a hétvégén jól megtámasztani, ami szintén a kék ék elhagyásában tudna segédkezni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldalon látható mozgás szinte tökéletes mása az ármozgásnak, amit sajnos visszafognak a shorts oldali apró tüskék. Sajnos ha a vevői oldal nem lép az áremelkedés érdekében, akkor vagy egy helyben topogunk vagy lassacskán csökkenő irányba araszolunk! Rohadt nagy szerencsénk van az eladói oldal viharvert állapotával, ugyanis nagy részben csak ennek köszönhető, hogy az ár nem az év eleji 3k-s irányba tart. Viszont ha a rendszeresen jelentkező eladói tüskékkel, ilyen hatékonyan sikerül visszafogni az árat, akkor valamit mégis tudhatnak, ettől függetlenül jelenleg csak az árvisszafogásra koncentrálnak, de ha a longs oldali 25k elengedésre kerül, akkor az eladói nyomás jobban is kibontakozhat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/q0CXwBDS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/qIdC6OkW/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/b1liri66/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mK9ZnJBF/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8Ck446p9/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cMz3oaop/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/fhnMUZc4/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Pozitív lendület megfogva, a hétvége még rejtély!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.12!

BTC, szokásos pénteki hangulat uralkodott a charton, de sajnos nem szokásos pénteki Bitcoin hangulat, hanem szokásos pénteki forex hangulat. Tehát a délelőtti elképzelések semmilyen formában nem teljesültek és a hajnali zuhanásnak adtunk egy szép íves végkifejletet. Az éjjel 1 órás gyertya már kicsit mozgékonyabb volt, ennek köszönhetjük a 8,250$-os fekete támaszra, illetve a 200-as mozgóátlagot megközelítő határozottabb visszalépést.
Az éjjeli akció, illetve hogy gyorsan sikerült megfordítani az irányt, arra is utalhat, hogy a hétvége  mozgalmasabb is lehet, aminek ugyebár a tegnapi körképben sem örvendezzünk, mert ha a pénteki záráshoz képest kialakítottunk egy hétvégi rést, azt a következő hét elején általában vissza szokták dolgozni.
Parabolikus ívekkel egészítettem ki a chartot, aminek elképzelhető hogy nem lesz olyan sikere, mint a kép bal felső sarkában látható, határozottabb parabolikus ívek által kirajzolt alakzatból történő kipottyanásnál. Viszont ha okosan csináljuk, akkor a napos idősík kék ékből kilépő lehetőségének megfelelően, a kitűzött 12k-s célszint sikere érdekében, első körben a 9k-s, majd 10k-s szinteket jövő hét péntekéig elérve, kialakítható az a szituáció, amikor kicsit határozottabbá válhatnak a mozgások és ennek első feladata, a kék ék 9k környéki vissza-tesztelése!
Szép elképzelések rejtőznek az iménti mondatban, aminek itt az elején, rögtön meg is állhatunk és eltöprenghetünk azon, mit is lenne jó látni a hétvégén!
Függőleges szaggatott vonallal jelöltem hétfő 0 órát, ami tökéletesen passzol a rózsaszín nyíllal felvázolt mozgáshoz, tehát ha egy sikeres 500$ pluszos hétvégét zárunk, az felvázolt mozgásnak tökéletes és a továbblépést is megalapozhatja, de a Bitcoin futures chartján lesz egy átugrott szakadék, ami felett ha a jövő heti mozgással hidat építő, azzal kilépünk a parabolikus ívek által kirajzolt emelkedő formából és beszorulhatunk a rózsaszín négyzettel jelölt 5-600$-os sávba.
Ha maradunk a hétvégi semmittevés elképzelése mellett, tehát a piros nyíllal felvázolt mozgásnál, akkor rés mentesen átléphetünk jövő hétre, de ez a megoldás azt kívánja, hogy a jövőheti mozgás minimum hozza az eheti minimum 1k-t vagy pótolja be a mögöttünk hagyott hét mozgásától elvárt 2k-s sikert.
És igen, hogy ne legyek mindig csak pozitív, jöjjön a tegnapi zuhanás és az azt követő oldalazó mozgás, ami kiegészülve hasonló hétvégi folytatással, akár a 7,770$-os támaszra történő zuhanást is eredményezheti! Tehát ha visszatértünk az alapokhoz, akkor megerősítjük a szept.25. óta egyre kövérebbre hízó oldalazó mozgást, ami ennél a pontnál megerősítést adhat a csökkenő irányú folytatásnak!


"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: nem hiányzott a tegnapi maci válasz, ez főleg abból a szempontból veszélyes, hogy a két nappal azelőtti bika gyertyát majdnem sikerült teljesen betakarni, ami ezáltal kiveheti a lendületet az egész heti pozitív történetsorozatból.
Az előttünk álló hétvégét egy ilyen pénteki akció után, oldalazó semmittevéssel tölteni, elég veszélyes mutatvány és jó nagy adag szerencsére lesz szükségünk, ha a következő hétnek pozitív várakozásokkal akarunk nekifutni. Ha nem volnának a határidős lehetőségek, szabad volnál a pálya és az ide illő 2 napos teljesítménnyel, megoldhatnánk a kék ék problémáját!
Az rsi mozgását is megtörte ez a tegnapi negatív történés, de emiatt még nem izgulunk, mert ha visszatekintünk a május 7. környéki, 8k-s szintre történő felszaladást megelőző, illetve a júni.20. környéki 14k-s szintre felszaladást megelőző rsi mozgásra, akkor megengedhető egy kisebb pihenő! Viszont abban a tekintetben sántít a dolog, hogy ezek a várakozások igazán sikeresek akkor lehettek volna, ha a 24.-ei zuhanásra már napokkal ezelőtt válaszolunk, majd a hétvégét pihenésre használva felkészülünk a 12-14k-s lépésre!
De itt is említsük meg azt a negatív folytatási lehetőséget, amit az órás kitérő végénél is körbejártam, tehát ha egy bő 3 hetes oldalazást követően sem oldódik meg a probléma, akkor a 24.-ei zuhanás támogatásával, célba vehető a 6k-s mélység, jobb esetben 6,180$-os támasz, még jobb esetben a lila trendvonal 6,400$ magasságában.
Egy ilyen negatív folytatás esetén, ami az ékkel ellentétes folytatást eredményez, kettő lehetőség is felmerülhet! Folytatódik sokkal mélyebbre a történet, pánikszerű eladásokkal fűszerezve, esetleg csapdába sétálnak az eladói szándékok, ami egy hirtelen visszafordulást eredményez, remélhetőleg megnövekedett vevői aktivitással!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői szándékok határozottan kitartanak a 25k-s szinten, ebből csak az eladói szándékok határozott emelkedése vagy egy pánik által kialakított szituáció következtében mozdulhatunk el negatív irányba. A pozitív irányú elmozduláshoz, az eladói oldal csak minimális segítséget tud hozzátenni, tehát valami pozitív történésre van szükség, amit jelek szerint csak a hétközi mozgástól várhatunk.
Shorts oldalon a fekete támasz kitakarja a gyertyákat, mivel azok szinte nincsenek is, annyira semmitmondó az eladói igyekezet, ahol már csak saját helyzetükön tudnak rontani, a fekete támasz alá történő további visszaeséssel. Itt jöhetne az imént említett, hirtelen fordulattal történő erősödés, ami az ár szempontjából gyászos végeredményt hozhat, feltéve hogy a vevők is pánikolni kezdenek.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RGK42Jgm/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/0yTHex8K/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kFm6z9bl/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/E7uzxIIZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/L0WGtFEj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YZxWyHQE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QfJCoRpE/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sokadjára nekifutunk valaminek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.14!

BTC, nem csalódtunk a hétvégi mozgásban, hozta az általános semmit, habár 22:00 óra magasságában volt egy határozott 250$-os visszanézés, ami a pénteki hét záró szinthez képest, zökkenőmentes átlépést biztosít az előttünk álló hétre!
Tehát a várakozásnak megfelelően a piros nyíllal elképzelt mozgás lehet a befutó, viszont hogy a folytatásban jön e az a pozitív várakozást, amit a rózsaszín nyíllal megjelölt hétvégén mozgás is hozhatott volna, az még rejtély.
Mielőtt a rózsaszín nyílnak megfelelő mozgással megpróbáljuk a 9k-s akadályt átlépni, lesz itt egy zöld ellenállás, ami egy durván 3 hetes oldalazó sáv felső szintje, illetve egy szűkebb piros színnel megjelölt sávé, ha 8,800$ környékén megerősítést kap!
Az alsó fekete parabolikus íven kapaszkodunk felfelé, ami ebben a formában inkább negatív, mint pozitív jelzés, tehát ha nem jön valami 2-300$-os kiugrásszerű emelkedés, akkor tovább haladunk a 3 hetes oldalazó sáv 7,800$ környéki alsó szintje irányába.
A múltheti 2k-s várakozásainkat, szétverte a piros kiugró volume oszlop által is jelzett és sajnos megtámogatott eladói nyomás! Hasonló megjelenés esetén ugyanezzel kell szembenéznünk mint múlt héten, hiába pozitív a hét elején összeszedett ezer dolláros előny, ha ezt egy jól megtervezett ár visszafog akcióval szétverik. Tehát annak érdekében, hogy az esetleges következő eladói nyomással ne szenvedjünk el nagyobb hátrányt, a múlt hét elején látható ezer dolláros történetbe kell belefogjunk és ha megjelenik ismét az eladói tüske, lesz miből fedezni a károkat!


"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: megakadni látszik a történet, amiben az a hétvégi lassan megszokottá vált parkolópályára állás, nem segíti azokat a pozitív várakozásainkat, amelyekkel a 12k környéki célzónát szeretnénk elérni, de lőttünk áll egy újabb hét, amelynek ezt az ékből kilépést meg kell valósítani!
Látványosan fennakadtunk a 200-as mozgóátlagon, aminek az átlépésével ha újra megpróbálkozunk, az egyben a kék ékből kilépés próbatétele is lesz. Viszont ez a próbatétel, ha határozottan egy lépéssel akarjuk megvalósítani, akkor egy 1k-s lépést  kellene végrehajtani, ami mostanában megszokott vevői igyekezettel egyelőre lehetetlen kategóriába tartozik, ettől függetlenül két lépésben megpróbálkozhatunk.  Két lépés elég kockázatos vállalkozás, mivel az első lépés a határozott mozgóátlagra, esetleg a kék ellenállásra történő megérkezését jelentheti, tehát ezt felfoghatjuk ismételt vissza-tesznek, ahonnan ha lefordulunk már nehezen elképzelhető sima ékből felfelé történő kilépés, ami szerencsés esetben hetekre elnyújtja a megoldást, szerencsétlenebb végkifejlettel 6k-s visszanézéssel folytatjuk.
Rsi csíkok mozgását, a pénteki mínuszos nap, illetve a hétvégi alvó időszak csökkenő irányú mozgásra kényszerítette, viszont ha nem jön  pozitív elmozdulás, akkor az rsi csíkok csökkenő irányú mozgásából, a vevői oldal gyengeségére következtethetünk.
Remélhetőleg a piros színnel megjelölt júniusi példa, a hétvégi bakit követően, újra a jó irányba fordítja a történések folyását és ha a 12k-s célszintet még nem is érjük el, de legalább az ékből kilépést határozott formában sikerül megvalósítani!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezeken a chartokon nem megszakadt a Bart Simpson fejforma kialakítása, sőt ha visszamenőleg hasonlót keresnénk, egyet sem találnánk! Tehát vagy debütál egy ilyen fejforma, ami 3k-s kiugrást jelentene vagy sajnos visszalépéssel kell folytatni, viszont ha lesz egy kis szerencsénk, akkor a 24k környékén oldalazó 200-as mozgóátlag segítségünkre siet! Másik megoldás egy lassabb felfelé araszolás, esetleg felülről egy 50-es mozgóátlag vissza-teszt, ami mivel egy határozott erősödésre utaló mozgás, talán a vevők tömegeire is pozitívan lehet hatni.
Shorts oldalon lépni kellene, de vajon merre? Ha az árat, sikerül apró tüskékkel visszafogni, amelyek a charton nem generálnak kiugró, felszúró gyertyákat, akkor miért nem sikerül az alsó zónát elhagyó pályára állítani az eladói szándékokat. Ha a felvázolt mozgóátlag elképzelést hozzuk, akkor még jó néhány hónapot csúszhat a megoldás, viszont ebből sem derül ki, mennyi ideig lesznek rendszeresek az árvisszafogó tüskék, illetve az alsó zónából történő kipottyanás, a vevői oldalon kivált-e valami nagyobb pozitív ingert!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LG6wMWBE/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/aKIXW6pq/

Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tDFL9xs9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jY0SRhzG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XaDG5Jk2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YZxWyHQE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QfJCoRpE/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Április előtt se volt jobb a hangulat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.15!

BTC, sajnos az történik amit egy esetleges vészforgatókönyvként pár nappal ezelőtt már felvázoltam, tehát  egy olyan indokolatlanul hosszúra nyújtott oldalazás kezdődik, amelyből kisebb mértékű visszaesés nélkül nem lehet folytatni. A kisebb visszaesésnél gondolok a 7,770$-os támasz környékére, ami  viszont még mindig nem megoldás, csak a baj fokozása, mivel ez egy 3 hetes oldalazó mozgásnak ad  megerősítését és mivel ez is indokolatlanul hosszúra nyújtott mozgás, elképzelhető hogy a megoldás itt is csak visszaeséssel kivitelezhető!
Az alsó parabolikus ív sok vizet nem zavar, de a jelenlegi módosított formájában, ha sikerülne a zöld ellenállást megközelítő emelkedéssel folytatni, az 1k-s csésze formájának köszönhetően, a szept.24.-ei zuhanást megelőző szintekre segítheti az árat.
A két piros zászló után, köszönhetően a piros  volume oszloppal is alátámasztott visszaesésnél, sajnos kiderült hiába ez igyekezett, majd az ezt követő 4 napos 150$ széles oldalazó mozgás rámutat arra mennyire nem vagyunk kirobbanó formában.
Úgy néz ki a 8,250$-os támasznak most is fontos szerep jut, mégpedig az a szerep, ha enged a nyomásnak, annak eredménye néhány ezer dolláros mínuszban is megmutatkozhat, folytatva a 24.-én megkezdett hadműveletet.
Nem a feszültséget fokozva csak az utóbbi néhány nap mozgását közelebbről megnézve, az első rózsaszín nyíllal jelzett lendületes visszaesést követően enyhe támogatást kaptak a csökkenő igények, sajnos a határozott vevői válasz is elmaradt, ennek köszönhető a 2.  rózsaszín nyíllal jelölt szintén határozat zuhanás, ami már egy leszúrással is rendelkezik és ez már nem kapott támogatást (talán a fekete támasznak köszönhetően), viszont a vevői válasz ismét elmaradása már fájhat. Egy 3. rózsaszín nyíl lenne mentőöv, viszont ha a fekete támasz fölött szeretnénk maradni, akkor ennek már nem jut hely. Tehát vagy pozitív megoldás születik és ezért nem lesz szükség újabb rózsaszín nyílra, vagy a 4 napos oldalazásnak és az elmaradt vevői válaszok eredményeként, határozottabb visszaesése folytatjuk, ahol már nehéz lesz a 9k-s szintet megcélzó gondolatokat megfogalmazni.
Összefoglalva, ismét ott tartunk, ahol egy héttel ezelőtt is tartottunk, várjuk a kiugró piros volume oszlop megjelenését, ami egyértelmű jelzés a pozitív gondolatok elhessegetésére! Viszont ha hasonló szerencsénk lesz mint a múlt héten, akkor ezt a piros jelzés megelőzően, néhány zöld oszlop támogatásával sikerül némi előnyre szert tenni!


"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: az utóbbi 4 nap mozgása nem tükrözi azt a határozottságot, amit a júniusi példa mutat, ettől függetlenül hasonló megoldást szülhet a jelen szituáció.
Ha a bakkt indulását követő zuhanással az volt a cél, hogy a lehető legmélyebbre verjék vissza az árat, akkor ha már ilyen lendületesen indult a buli csinálhatnánk gyorsabban is, de ha megnézzük mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazást, akkor ebben a tervben valami hiba csúszhatott. Az is lehet semmi hiba nincs, csak egy olyan határidős, a tökét másban tartó művelet kifutását kell megvárjuk, ami már akkor lekötve volt mielőtt a gyors teszt időszakot követően élesedett a történet.
A kék színnel felvázolt lassan 4 hónapos ékben mozgás, elég szabályos alakzatnak tűnik, ebből kifolyólag jogosak a pozitív várakozások, de egyáltalán nem segítség az utóbbi 3 hét hitehagyottnak látszó oldalazó mozgása.
Az rsi csíkok felső zónába kapaszkodása, egyelőre még pozitív jelzés kategóriájába tartozik, de sokáig itt sem húzható az idő és ha nem jön az árat pozitív irányba elmozdító történés, akkor az rsi csíkok csökkenő irányú mozgásával egyértelműsítik a vevői oldal gyengesége!
Sajnos a volume oszlopok sem adnak iránymutatást, gondolok itt egy kisebb oszlop megjelenését követő nagyobb elmozdulás lehetőségére!
Az idő nem nekünk dolgozik, főleg nem a mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazó mozgással és persze az ezt támogató 24.-e környéki határozott zuhanással, tehát jó lenne belehúzni és a kék ék felfelé történő határozott elhagyásával kijelölni a jó irányt!



"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/XknCTM2w/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tyVFXjBc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZwfmdZMw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/IZoK0wdH/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/GjTU6kKw/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ha tolnák menne, nem tolják, nem is megy!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.16!

BTC, nem sikerült a fekete parabolikus ívek által kirajzolt területen belül maradva pozitív kiugrást elérni, mivel megérkezett az a határozottabb 3. gyertya, ami ha nem érkezik maradunk a fekete parabolikus ív és a sokáig kitartó 8,250$-os fekete támasz fölött.
Ha javítani szeretnénk, első lépés a 8,250$-os jelen állás szerint ellenállás határozott átlépése, amivel a világoskék csökkenő éket is el kellene hagyjuk. Tehát gyors és határozott megoldásra van szükség, ellenkező esetben marad a 7,770$-os támaszt irányába tartó, néha kisebb lendületet kapó araszolás!
Az utóbbi kettő rózsaszín nyíllal megjelölt zuhanó gyertya, a kettő határozott leszúrásából kiindulva, sikeres pozitív megoldásban reménykedek. Ezt a pozitív várakozást a volume oszlopoknál immár rendszeres nagyobb eladó nyomása, a tegnapi gyertyát sőt az utolsó előtti rózsaszín nyíllal jelölt visszaesést egyaránt csak kis mértékben támogatta, tehát ha a tegnapelőtt nem alszanak be a bikák már megoldást születhetett volna.
A jelen helyzetből kihozható utólagos megoldáshoz, már egy adag szerencsére is szükségünk lesz, de mivel ez nem szerencsejáték, talán az ékből, a leszúrásokból és a 3 egymást követő, egyre kisebb csökkenő nyomásból és abból, hogy a volume kisebb kiugrása, csak kisebb eladói támogatottságot mutat, talán lehetnek pozitív várakozásaink!
Ha nem járunk sikerrel, akkor sem kell bánkódni, mivel a hetek óta zajló oldalazó mozgás, rámutat arra hogy milyen nagy a bizonytalansága, ennek az okát nem tudjuk, azt viszont sejtjük hogy nem néhány száz dolláros elmozdulás lesz ennek a vége!
Százalékos arányban a 24.-ei határozott zuhanás, illetve az azt követő hetekre elnyújtott oldalazó mozgás 60-65%-os csökkenő irányú folytatásra utal, tehát ha itt az órás lehetőségek terén nem sikerül eredményeket elérni, akkor a 7,770$-os támasz környékén 75%-ra növekedett csökkenő irányú folytatás lehetőségével se számítsunk sok jóra!


"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."


Napos: tegnap sem született megoldás, ami egyre inkább kiveszi a szelet az ékből felfelé kilépés lehetőségekből! A tegnapi körkép címében is utaltam az idén áprilisban 4k-s szinten kezdődő, majd 14k-s magasságban végződő bullrunt megelőző időszakban tapasztalt bizonytalanság, ami hitehagyottá tett sokakat. Ez a hitehagyottság kezd most is szárnyra kapni, amire kicsivel nagyobb esély van itt 8k környékén, viszont az eladói igyekezet még az áprilist megelőző időszaknál is rosszabb. Oké itt lehetne mondani, hogy lehet rosszabb állapotban az eladói szándék, ha folyamatosan csökken az ár! Ennek magyarázata a vevői oldalon keresendő, amely oldal habár a füle botját sem mozdítja annak érdekében, hogy pozitív megoldás szülessen, de egy olyan 25k környéki szinten tanyázik, ahol ha megkapja a marci kilövési engedélyt és napon belül sikerül 30k fölé megérkezni, készülhetünk az ujabb méreteit tekintve kisebb, de eredményes folytatásra!
A volume oszlopok még mindig nem hozzák azt az alacsony teljesítményt, ami egy jelentősebb elmozdulás előjele lehet! Rsi csíkok pedig kezdik megunni a felső zónában kialakult, vevő által sajnos nem támogatott eredménytelen várakozást, tehát ideje lenne lépni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezt a két chartott tegnap kihagytam, mivel annyira nem történik semmi és most sem ezért teszek kitérőt, mert valami változás történt! Longs charton felvázolásra került egy fej-váll alakzat, aminek ezen a charton nem sok jelentősége van, de mivel itt van és sosem tudható hol találunk rá a megoldásra, talán elősegíti a gondolkodást! Tehát ennek még szüksége van egy jobboldali vállra, ami azt feltételezi hogy nagyjából 2k-s erősödésre lehet számítani és mivel ezzel az erősödéssel határozat vissza-tesztet kaphat a piros támasz, sajnos az alakzat sikeréhez is hozzájárulhat. Viszont ez a 2k-s erősödés nagyon jó segítség lehet, a napos idősík kék ékéből történő kilépésnél, amit ha elmulasztunk, tehát a vevők nem lovagolják meg a lehetőséget, miközben itt longs charton konkretizálódik a jobb váll és megkezdődik a vállvonal irányába történő mozgás, akkor kezdhetünk izgulni és felkészültünk az ár 6k-s szintet megközelítő bezuhanására!
Shorts oldalon a szept.23.-ai bakkt indulást követően határozat csökkenés kezdődött, majd miután megérkezett a szőke támasz zónába, nem hozta azt a határozott zónából visszafordulás, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy az eladói szándékok uralhatják a piacot. Viszont ahogy látjuk nem is kellett uralják a helyzetet, amit nagy részben köszönhetünk a határidős piacok megjelenésének, ahol elég jól spekulálni és máris arra megy az ár amerre szeretnék! Tehát a Bitcoin jelenleg egy kiszáradt sivatagi oázis, ami várja az esőt, de ennél is jobban várja a határozott szándékkal rendelkező, jelenleg eltévedt és az oázis Irányába tartó szerencselovagokat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wHc1j7wQ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WbY3nB3a/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9BCWFShL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/kZSnBNqm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JUFJIdY4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LERCa373/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/WY9CLwKR/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sokadik lehetőség, de hol fogy el a türelem!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.17!

BTC, nem toltuk, nem éltünk a parabolikus lehetőséggel, ennek más végeredménye nem lehet, mint tovább csökkenő mozgás.
Tegnap egy egészen más világoskék ék lehetőséggel próbálkoztam, amiből kihagytam a 11.-ei zöld ellenállásra felszúrást, mint utólag kiderült hiba volt, most bevesszük a játékba és hasonló, de meredekebb ékkel próbálkozunk!
Ebben az ékben, akár a 7,400$-os szintre is visszanézhetünk, de szerintem a 7,770$-os támasz környékén megoldást találunk! Ez a megoldás lehet egy egyszerű a kék nyíllal felvázolt határozott tovább zuhanás, esetleg az ékhez alkalmazkodó támasz érintést követő szintén határozottabb visszafordulás.
Visszafordulás esetén a 8,250$-os fekete ellenállás környéke, hasonlóan mint az utóbbi hétben ismét akadályt jelenthet! Viszont ha ezt az akadályt első nekifutásból határozottan sikerülne átlépni, majd szintén határozott mozdulatokkal vissza-tesztelni, ismét elővehetjük a 9k-s gondolatokat, de a 9k-s célvonal előtt lesz még egy zöld ellenállás, a 3 hetes oldalazó mozgás felső szintje.
Furcsállom hogy a megszokott nagyobb piros volume kiugrás nem jelentkezik, ennek a tegnap délutáni 200$-os határozott visszalépésnél kellett volna jelentkezni, helyette jött 2 kisebb oszlop, aminek jelentősége mégse olyan mint egy nagyobb határozott jelzésértékű kiugrásnak. Tehát lehet itt még érdekesség, a nagyobb piros volume megjelenés esetén, valószínű ebből táplálkozhatna a kék nyíllal felvázolt határozottságot csökkenési lehetőség.
Ha a 3 hetes oldalazó mozgást megelőző, határozott zuhanást előre vetítjük, akkor 2k-s folytatással nézhetünk szembe, így már lenne egy a napos idősík emelkedő trendvonalát megcélzó 6,500$ környéki célszintünk, illetve egy eltévedt leszúrással a 6,180$-os 2017-es történetre visszanéző támasz is szerepet kaphat!


4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható, amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel.


Napos: az órás idősík jelen állás szerinti 8,250$-os fekete ellenállásra, itt napos idősíkon egy szürke zóna alsó szintjét jelenti, amin sajnos a 24.-ei határozott zuhanó gyertya átnézett. Tehát ennek a szürke támasz zónának az lett volna a feladata, hogy megfogja a 24.-ei gyertyát, majd következő nap vagy néhány napos gondolkodást követően, a zuhanó gyertyánál látható határozottsággal adjunk egy hasonló határozott kiugró választ!
Utólag visszanézve, a mögöttünk hagyott 3 hetes oldalazással talán még szerencsénk is lehet, mivel ha lett volna szándék határozott tovább csökkenő mozgásra, azzal a fekete nyíllal megjelölt fordulatot megelőzően élnek és megcélozzák 6k környékét!
A fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően, csak kisebb 1k-s erősödést sikerült összevakarni, ami sajnos nem jutott át a szürke zónán és azzal hogy csökkenő irányba ismételten kiléptünk, ugyanazzal a veszélyes szituációval állunk szemben, mint ami a fekete nyilat megelőző történet is jelzett!
Tehát egyáltalán nem kell csodálkozni azon, ha a szürke zónából visszafordulás, további 2k-s csökkenő folytatást eredményez!
Ezt a határozott zuhanást az alacsony volume még mindig nem jelzi, tehet előfordulhat olyan forgatókönyv, hogy a sárga támaszt csak megkarcoljuk, majd maradunk és a 4. hetet is oldalazásban zárjuk.
Az rsi pedig alkalmazkodván a helyzethez, megindult egy kényelmes tempóval csökkenő irányba, ez még akkor sem probléma ha megérkezünk az alsó zónába, feltéve hogy ezt a megérkezést, a gyertyák határozott csökkenő mozgással nem támogatják.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal tegnapi gyertyája elég látványosan felszúrt az 50-es mozgóátlagra, ami a jobboldali vállhoz szükséges erősödésnek nem igazán felel meg. Viszont elég veszélyes ez a szituáció, mivel ha visszatekintünk a piros körrel megjelölt áprilisi történésekre, ott is volt egy a 2 fekete nyíllal megjelölt hasonló felszúrás, aminek sajnos elég brutális folytatása következett, de szerencsére csak a pozíció számok tekintetében, az árra negatívan nem tudod hatni. Tehát a fej-váll forma 4k-s mélységét jelző lehetőség komollyá is válhat, ahol már csak abban bízhatunk, hogy a 22k környéki zöld és fekete támaszok teszik a dolgukat!
Shorts oldalon ennél az áprilisi történetnél már benne voltunk egy határozat emelkedésben, ami szintén nem tudod hatást gyakorolni az árra, sőt miután longs oldalon április végén ledobták a vasmacskát, ez az oldal sem élt a lehetőséggel vagy nem hagyták kibontakozni, azok a bizonyos fedezet nélküli megbízások kitakarításával. A jelen szituba, legalábbis itt eladói oldalon, semmi pozitívumot nem lehet belelátni, talán a szürke támasz zóna jelenthet megoldást, viszont ezzel a hosszú várakozással a zónából visszafordulás lehetősége már nem játszik, sőt ugyanaz a szitu, mint a napos idősík zuhanást követő 3 hetes oldalazásánál!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/jKIH3xpc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ctRHfszr/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oavLm3Qd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/J05TrHX0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/I2Qn5k1v/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KebNImgw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/hAIlT3N0/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Öveket bekötni hétvége előtt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.18!

BTC, úgy néz ki ragaszkodunk az ékhez, amelyből az éjjel megvolt a felfelé kilépési lehetőség , de nem éltünk ezzel a lehetőséggel és a tegnap felvázolt kék nyilat követő mozgással  újra lefelé vettük az irányt! Az éjjeli akciót kicsivel nagyobb volume kiugrás támogatta, mint a tegnapi csökkenő irányú mozgást, de mégis elmaradt azoktól a nagyobb tüskéktől, amellyel utoljára 11.-én találkoztunk. Tehát egy barátságosnak látszó módon igyekszünk az ék keretein belül mozogni, remélhetőleg ez a 7,770$ környéki visszafordulási lehetőségnél megváltozik, főleg azzal hogy a piros tüskéket zöld tüskékre cseréljük!
Viszont megérkeztünk egy problémás ponthoz, ami egy két-három napos probléma is lehet, gondolom világos hogy itt a hétvégére gondolok! Már múlt pénteken is forexes hasonlattal éltem, ugyanis szokásos péntek délutáni punnyadós mozgást láthattuk, lassan tovább csökkenő, de enyhe fordulatra utaló mozgást kialakítva. Itt annyi a különbség, hogy hétvégén is lehetne nagyot fordítani, pontosabban mégsem lehet, köszönhetően a Bitcoin futures lehetőségnek!
Futures charton a két héttel ezelőtti nagyobb résen kívül, zökkenőmentes volt a következő heti átlépés, amelyek így közösen megerősítettek egy durván ezer dollár széles sávot! Tehát ha az-az elfogadod, hogy rés nem maradhat nyitva, akkor már problémás lehet a folytatás, ugyanis van egy 7,175$-os alsó szinttel rendelkező résünk, amelynek a problémáját ha sikerülne megoldani, akkor már csak egy 12k magasságában tátongó 400$-os rés marad nyitva!
Az éken belüli mozgással ez a 7,175$-os szint reálisan nem elérhető, tehát a durva megoldásra van szükségünk, hozni egy hétvégi átlag 500$-os csökkenő irányú rést! Ez azt jelentené, hogy a pénteki hangulatra felülre, tovább csorgunk a 7,770$-os támasz környékére, majd a  szombatot, esetleg vasárnap egy részét kibekkelve, végül megkoronáznánk egy nagyjából 500$-os rést eredményező határozat csökkenő mozgással! Ezt persze a hétfő nyitáskor még ki kellene egészíteni a lendület általi néhány száz dolláros további csökkenéssel, mindezt annak érdekében, hogy már csak egy édes problémát okozó 12k magasságában tátongó rés maradjon szabadon! Viszont egy ilyen lendületes csökkenő irányú akciósorozattal nagyobbat is bukhatunk, például a 6k környékére történő sokak által várt megérkezéssel!
Összefoglalva, nem tudjuk melyik a helyes megoldás, de vannak olyan jelzések, amelyek azt mondják erről a 8k környéki szintről megoldható a fordulat, ennek azonban ellentmond a vevői oldal várakozó álláspontja, de az eladói aktivitás sem indokolja az ár további csökkentését (ide nem beleszámolandó a határidős piacok hétközi történései)!


"4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható(okt.20.), amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel."


Napos: az órás idősíkon boncolgatott gondolat, ami csökkenő irányú folytatásról és a Bitcoin futures 7,175$-os résének eltüntetésére szól, sajnos a szürke zónában történt 11.-ei fordulattal, illetve a pár nappal ezelőtti kilépéssel is alátámasztható, viszont a napos lehetőségek kívánják a minimum 6k-s mélységet!
A 12k környéki célzóna, a fekete nyíllal megjelölt fordulatot követően és a kék ék által felkínált lehetőséggel élve, még mindig nem elvetendő lehetőség, de mint látjuk a mozgás erősen arra gyúr, hogy ez a lehetőség meghiúsuljon.
Ha a futures chart alsó rését ebben az ékben maradva szeretnénk eltüntetni, akkor még bő 10 napot csúszhat a történet, viszont a kék támasz ismételt elérésével, könnyen kinyílhat a 6k-s kapu! Egy ilyen időhúzós folytatás helyett, választható a gyorsabb és esetleg napos szinten is nagyobb lesszúrást kialakító határozott visszaesés, kielégítve minden csökkenő irányú igényt, amivel nagyjából ugyanazt érhetnénk el mint a 2018 február 6.-ai korrekciós történet lezárásával. De hogy ezt követően, élünk a lehetőséggel vagy mint a 2018 feb.20-máj.5. dupla tetővel 11,700$ környékén ismét megreked a történet, az egy újabb nagy kérdés!
A júniusi 14k csúcs elérését követően nem véletlenül ijesztgettem 5-6k-s szintekre történő visszalépés lehetőségével, de mivel a Hyperwavet követő kezdeti lendületes visszaesés elmaradt, felmerült a továbblépés lehetősége, ami sajnos 13k magasságában megrekedt és jött egy 9k-t megcélzó visszaesés.
Tehát ez a kék ék egy lassan 4 hónapos történet, de a lehetőség adott 5 hónaposra hízásra is vagy akár az éket kimaxoló karácsonyig elnyújtott rétes! Szerintem a megoldás egyszerű vagy élni az ék által felkínált lehetőséggel vagy határozott mozdulatokkal folytatni lefelé és egy napos szinten is jelentőséggel bíró lesszórással, jelezni a fordulási szándékot!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon a tegnap előtti felszúrás követően sem lettünk okosabbak, ezt akár szerencsének is vehetjük, mert ha az órás és napos idősíkon felvázolt csökkenő irányú lehetőségekkel élünk, akkor annak kitűnő táptalaja lenne, ez a longs oldali 4k-s aktivitás csökkenési lehetőség.
Shorts oldal továbbra is vak homály uralkodik, fekete támaszból, támasz zónából történő hirtelen visszafordulás elmaradásából, esetleg a rózsaszín nyíllal felvázolt lehetőségből, gondolhatunk tovább csökkenő folytatásra, viszont a longs oldali sorozatos helyzetkihasználások elmaradásai megbosszulhatják magukat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/qotSujKq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wPpuyXqy/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pqz3JJZO/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xGY0aLFV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XKcMzrwW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gpBJR0pd/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Határozott fordulat vagy marad a vészforgatókönyv!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.20!

BTC, a kék ékből tegnap délután kiléptünk, amit sajnos kisebb bizonytalanság előzött meg és az első gyertyával nem is sikerült, de a 14 órás gyertya, a 200$-os kiugrásával már jó lehet valamire. Ezt a délutáni kiugrást sajnos egy lassú lefolyású csökkenő mozgás követte, tehát világossá vált hogy a rózsaszínnel felvázolt 8,250$-os ellenállást átlépő mozgásra még várnunk kell!
Nem számítottunk erre az éket elhagyó kiugrásra, de így alakult ehhez kell alkalmazkodni. A kiugrás követő lassú visszacsorgás eleget tehet az éket vissza-tesztelő mozgásnak, illetve egy fordított fej-váll lehetőségben is jó szerepet tudna betölteni, már csak az a kérdés, ezt a mai nap folyamán 8,100$ környékére történő erősödés követi, majd a váll vonalról kisebb visszanézés következik.
Ha azt szeretnénk hogy a Bitcoin futures charton rés mentes legyen az átlépés, akkor a jelenlegi, pontosabban 7.960$-os szint környékén kell mozogjunk! Függőleges szaggatott vonallal jelöltem a hétfői nyitást, eddig kellene egy szűk 50-100$-os sávban oldalazással kihúzni és ez a sáv alkalmas lehet arra a szerepre, amit a váll vonalról vissza-tesztelve  hozzájárulna a fordított fej-váll 8,400$ környékét elérő sikeréhez!
8,500$-os színt alatt van egy szűk 100$-os ellenállási zóna, amit nem csak a fej-vállal, hanem az ékből kilépés maximálisan elérhető szintjeként is kezelhetünk, viszont ezzel nem oldódik meg a továbblépés problémája, ahhoz a 8,250$-os akkori mozgást szerinti támaszra is szükségünk lehet.
A volume oszlopoknál ezen a héten kimaradt a nagyobb piros kiugrás, voltak kisebbek azok az ékben csökkenést segítették, de nem biztos hogy ezt a mostani 8,400$ környékére megérkezést, nem egy ilyen nagyobb volume kiugrás fogja keresztbe húzni.
Összefoglalva, annak örülnék, ha a hétfői átlépés résmentes lenne, de ha mindenképp résre van szükségünk, akkor az csökkenő irányú legyen! Ettől függetlenül, nem örülnék, ha egy csökkenő irányú folytatás, az ékből kilépés sikertelenségéhez vezetne!


"4 órás idősík: a 19-es ciklus nagyjából 3 nap múlva zárható(okt.20.), amit akár az utóbbi hegyes csökkenő ékben is követhetünk, de ha kivesszük a csökkenő háromszöget, illetve ezt az éket, akkor egy széles oldalazó sávban mozgással is felvázolható az utóbbi 20-25 nap történése. Viszont ez a 20-25 nap rámutat arra az óriási bakkt indulását követően kialakult bizonytalansága, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni és a legnagyobb baj hogy talán nem is akarunk mit kezdeni! A zöld határozott görbét kitöltő történetből 2. nekifutásra sem lesz semmi, marad a 20-as lehetőség, ami talán sikeresebb küldetést eredményez, de az sem kizárt 3. lapos körre is szükségünk lesz, novemberre áttolt megoldási kényszerrel."


Napos: pár nap, talán egy hét és a mozgóátlagok DeadCross-hoz, tehát a halálkereszthez érünk, ez a momentum nem túl örömteli, mivel ez a tovább csökkenő mozgásnak egy elég komoly jelzése.
Április 23.-án, miután megtörtént a GoldenCross, tehát az aranykereszt, néhány napos várakozás után lendületbe jött a mozgás, aminek végeredménye 14k-s júni.26.-ai csúcs! Az arany keresztet megelőzően, fekete nyíllal jelölve láthatunk egy szép kiugrást, tulajdonképpen ez már előjele volt a pozitív folytatásnak, erre azonban bőven egy hónapot kellett várjunk!
A mostani szituáció, ellentétes irányba, de hasonlít az április környéki történésekre, megvan a határozott visszaesés, illetve az ezt követő hány nap múlva 1 hónapos oldalazó mozgás. A jelenlegi történések, habár hasonlítanak az április környékire, mégis sokkal lassabb lefolyású és az eladói oldalon se látom annak minimális jeleit sem, hogy felkészülnének egy esetleg 4,200$ környékét megcélzó folytatásra.
A 4,200$ környéki célszintet egy csökkenő irányú háromszögből lehet elővarázsolni, ezzel a háromszöggel is vannak bajok, méghozzá hogy ellentétes az azt megelőző 10k-s hullámmal, ettől függetlenül még sikerrel járhat, de ez ellentétes irány gyengíti az erejét, a gyengeség abban merülhet ki, hogy a jelenlegi oldalazó mozgás alsó szintjénél kifullad a további csökkenés. Ha a csökkenő irányú háromszög mégis jónak bizonyul és célba vesszük 4,200$ környékét, akkor tulajdonképpen ezt az ellenállást vesszük célba, aminek sajnos április közepén kihagytuk a vissza-tesztelését és habár szép siker a 14k, de egy ilyen kihagyott áprilisi történés is lehet majd felelős azért, hogy a 14k-s csúccsal bezárult a 2019-es kapu.
Tehát ezt a napos újrarajzolt vészforgatókönyvet kellene elkerülni , ehhez azonban az órás idősík néhány apróságának jól kellene elsülni, illetve ha a keresztet szeretnénk elkerülni, ahhoz egy brutálisan határozott 2k-s kiugrással indított emelkedésre lenne szükségünk!
Az én stratégiám 7,500$-os kezdőszinttel a 2017 év végén látható csökkenő trendre volt ráépítve, illetve ez átcsúszott 2018 februári utolsó 3,600$-os nyitásig. Viszont ez a stratégia 14k-s csúccsal nem tudott kifutni és hogy ne vesszen el a haszon, a várakozásokat alulmúlva, de halálkereszt esetén, elengedjük a történetet és az így is jelentős haszonnal felépítek egy új stratégiát. Ez a stratégia ugyanaz lesz mint a 2017-es, tehát a  halálkereszt időpontjában látható szinten, megnyílik az első pozíció, itt jöhetne a kérdés egy nyilvánvalóan csökken irányú folytatásra, miért nyitok rá vételi pozíciót? Erre a legmegfelelőbb válasz a bizonytalanság, tehát bizonytalanok vagyunk abban, hogy valóban csökkenő irányú lesz-e a folytatás, stop szintet pedig azért nem alkalmazunk, mivel a befektetésre szánt összegnek csak 1/5 kerül pozícióba, tehát ennek a stratégiának, pontosabban a végső haszonnak csak használ, ha valóban 4,200$ környékét elérő lesz a folytatás!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez a longs oldali charton látható fordított fej-váll lehetőség, lehetne sikere a napos idősíkon felvázolt vészforgatókönyvnek, de az igazi problémák a 20k alatti zónában kezdődhetnének. Ebbe az alsó zónába nagyon hirtelen kellene megérkezünk, főleg akkor ha egy héten belül, a szintén napos idősíkra felvázolt csökkenő folytatás lehetőségével nézünk szembe!
A jelenlegi shorts oldali mozgás is ellene szól a napos idősík vészforgatókönyvének! Ennek veszélyét akkor tartanám reálisnak, ha minimum a 20k környéki zónában tartózkodnánk jelenleg, majd hirtelen 30k-ra sikerülne felugrani és nem egy támasz zónában, egy támasz alatt 8,800 környékén mozognának.
Tehát se egyik, se másik oldal mozgása nem arra utal, hogy valami katasztrofális folytatással kellene szembenézzünk, viszont arra se, hogy pozitív értelemben megoldódik a sokismeretlenes egyenlet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4kYZoW2x/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/sZLQVNtW/


"Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SgOz8oKi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DsT5Ciq4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f76OIgmD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/6QMDBiih/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gpBJR0pd/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jó, de még nagyon kevés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.21!

BTC, a szombati éket visszatesztelő mozgásnak szerencsére jó vége lett, de még nem érte el a célját, azt a célt, amit remélhetőleg sikerül túlteljesíteni. A fej-váll lehetőség szempontjából is sikeres a tegnap délutáni határozott emelkedés, de ez is elmarad a 8,400$-os céltól. És itt van még a csütörtökön felvázolt kék és rózsaszín nyilak általi folytatási lehetőség, ahol a rózsaszín lett a befutó,  nagyjából a tervek szerinti vasárnap délutáni lendületes emelkedéssel.
Itt az elején ki is térhetünk a Bitcoin Future chartra, ahhoz sajnos kinyitottunk egy 300$-os csökkenő irányú rést, azért sajnos mert nagy valószínűséggel ezt most a 7,945$-os szintre történő visszanézéssel be kell tömni!
Azzal ha most belekezdünk egy csökken irányú 300$-os mozgásba, elég veszélyes játékot játszunk, mivel kivesszük a szelet abból a vasárnap délutáni vitorlából, amit a továbblépés szempontjából a hasznunkra tudnánk váltani.
A vasárnapi történet, a 8,293$-os szintre történő felszúrással zárult, tehát épphogy megcsíptük a 8,250$-s fontosnak tűnő fekete ellenállást, de végül alatta sikerült zárni és egy halvány korrekciót is sikerült összehozni. Ebből araszolunk most ismét a 8,250$-os ellenállás irányába, ahol egyenlőre jól kinéző emelkedő háromszög kezd kialakulni, ami segítség lehet a fekete ellenállás átlépésénél.
Utólag megnézve, a szürke ellenállási zónát el nem érő vasárnapi lendület, ezzel a fél sikerrel talán még jót is tett, mivel egy a zónából történő határozott visszafordulás, hipp-hopp sikeresen eltüntette volna a Futures charton kialakult rést!  Természetesen a hipp-hopp visszalépés lehetőség még mindig fennáll, főleg ha a fekete ellenállás alatti háromszög csak a zónáig segíti fel az árat. Illetve ezt a rést eltüntető nem kicsi visszanézés, sajnos egy nagyobb veszélyt is rejtegethet, méghozzá, mivel a szeptember 25. óta nyújtózkodó oldalazó sáv, alsó szintjét elég jól megközelítenénk, ahol ha hiba csúszik a gépezetben és a lendület okán, nem csak a 7,945$-os szintig nézünk vissza, akkor a lassan 4 hetes oldalazó sávunk, kinyithatja a csökkenő irányú 2k-s kaput. Tehát ha most elérjük a szürke ellenállási zónát és az abból visszanéző mozgás, nem akad fenn a 8,250$-os fekete támaszom, akkor a résnek problémája kerülhet megoldásra, de reméljük semmi több!


4 órás idősík: a 19-es ciklus sem hozott megoldást, tehát a zöld méretes görbe, az eredetileg 18-as ciklusban várt megoldása helyett, a múlt heti sikertelenség okán a 20.-ra költözik. Ekkora méretes kiugrásszerű emelkedésre, főleg a napos idősík halálkereszt elmaradása okán kellene rágyúrni, kisebb sikerrel, de izzadságszagúan is megoldás születhet, mindenesetre a mögöttünk hagyott 2 lapos ciklussal, illetve az azt megelőző 2k-s határozat visszalépéssel, az áremelkedés kialakulásának kisebb az esélye! Tehát ha a 20-as ciklusban megoldás születik, az szinte biztosan egy látványos mutatvány lesz, ha mégsem és tovább nyúlik a rétes, az egy laposabb ciklust eredményezve még jobb növelné, az amúgy sem kicsi feszültséget.


Napos: tegnap hosszúra sikeredett a napos kitérő, főleg a stratégia újbóli megnyitásának lehetősége okán, viszont a tegnap délutáni határozott erősödésszerűség, habár még jóval elmarad attól, ami a mozgóátlagok keresztjét megakadályozhatja, de kezdő lépésnek megteszi és itt az új hét, ami kinyithatja a lehetőségek tárházát!
Itt napos nézetben egy jóval szélesebb és problémásabb zónát kellene átlépni, mint az órás idősíkon akadály lehet, de mindkettő sikere szükséges ahhoz, hogy elkerülhető legyen az egyre jobban fenyegető 6k-s folytatási lehetőség.
Az rsi rá is érzett a tegnapi pozitív történések ízére, ennek megfelelően kialakított egy határozott fordulatot és már csak az a kérdés, a tegnapi pozitív fordulat mögött van e még tartalék, ha van akkor a felső zónában érkezést követően, egy-két napon belül láthatnánk valami eredményesebb árkiugrást!
Ezt a tegnapi 300$-os gyertyával kialakított fordulatot, kettő viszonylag kisebb volume oszlop is segítheti és ha megnézzük, ezek egy pénteki csökken irányú és egy szombati teljesen bizonytalan mozgás eredményei, tehát megfelelőképpen rágyúrtak a vasárnapi kisebb kiugrásra.
Ezeket a lehetőséget kellene most meglovagolni, de mint látjuk, egy a tegnapihoz hasonló megoldással, ismét elérnénk a szürke zónát, tehát annak a csökkenő irányú erőnek hiánya most lehet kifizetődő, ami a 11.-ei zónában kialakított fordulatot követően, egyelőre csak a 7,800$-os szintig jutott.
A penge élén táncolunk lassan 4. hete és ha már ilyen sokáig sikerült nem leesnünk, akkor tartsuk meg ezt a jó szokásunkat és habár a Futures chart kicsit ez ellen szól, de a tegnapi 300$-os fordulatból és táplálkozva, muszáj pozitívan hozzáállni a folytatáshoz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon váratlanul kicsit jobban ráléptek a gázra és mielőtt lendületbe jönne a dolog, egy hétfői újragondolás megakaszthatja a fogaskerekeket. A tegnapi lendülettel kellene továbblépni, ami remélhetőleg nem csak a felvázolt jobb oldali váll nagyjábóli csúcsáig tart, tehát viszonylagos biztonságban csak a középső zóna fölött lehetünk. Ez a kisebb megugrás, most pozitív irányba megpiszkálhatja a határidős piacokkal történő együtt gondolkodást, mivel azt jól látjuk, ha csak a határidős piacokon tolják kicsit meg az árat, arra a vevői oldal a füle botját se mozdítja, de mivel most a vevők részéről történt az első lépés, talán jó hatással lesz egy tartósabb áremelkedésre!
Shorts oldal egyelőre semmire sem képes, tehát ebből kifolyólag lehetetlen küldetésnek tűnik, az ár 6k környékére történő határozott visszarántása! Sőt ha most a longs oldali kisebb lépéselőnnyel élni is tudnak a vevők, akkor a rózsaszín nyíllal felvázolt elképzelésnek megfelelően, újabb pofonokat kaphatnak az amúgy is padlón heverő eladói szándékok.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/HVCSAwt3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SlIqpg2b/


Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vFNRSPza/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XDo3fI8a/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qK1wx7gq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VNPiTBAR/
https://www.tradingview.com/x/RnNIWKaA/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2mix8zG7/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/J8efkP5q/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Valami mozog a bokor mögött!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.22!

BTC, túl nagy falatnak tűnik a 8,250$-os fekete ellenállás, amit tegnap sokadik nekifutásra sem sikerült átlépni, majd 17 óra magasságában bedurvult a buli, volt is nagy csapkodás! Győztese látszólag nincs ennek a csetepaténak, mégis, a shorts oldalon látható 10%-os hirtelen visszaesésből, arra lehet következtetni, hogy az eladói oldalnak nem esett jól és ennek eredménye a leszúrás. De mivel felszúrás is díszíti ezt a gyertyát, az is előfordulhat megelégelték várakozást, ennek következtében 10% pozíció kipottyant, amely mozzanatra a vevőknek kellett volna válaszolni, azonban erre ők is csak messziről nézve reagáltak.
Vasárnap a bikák akcióztak, tegnap a maciktól láthattunk hasonló mutatványt, tehát az utóbbi hetekben megszokott határidős piacok oldaláról történő spekulációs ármozgatás, kicsit visszatért a régi mederbe. Jelentős, a határidős piacokon történő ármozgatás eredményét az utóbbi hetekben láthattuk, ebből csak valami nagy gazdasági válság vagy fellángolás esetén lehetne nagyobb ármozgást előidézni! Tehát egyelőre konkrét Bitcoin vétellel/eladással lehet csak nagyobb és eredményesebb elmozdulást elérni!
Visszatérve órás idősíkra, ahol a 8,250$-os ellenállás alatt egy kisebb háromszög biztosíthatta volna a továbblépést, ez nem jött össze.  Viszont itt sem lehet elszakadni a Bitcoin futures visszalépése kényszerétől, valószínű ez okozott kisebb felfordulást 17 óra magasságában. Abban az esetben, ha tovább támadják a 8,250$-os ellenállást, előbb vagy utóbb megadja magát és alakulhat úgy a történet, hogy itt egy zászló esetleg árbóchoz illő alakzat is kialakulhat 8,500$ környékét megcélozva!
Nagyobb piros volume tüskével is régen találkoztunk, tegnap csak a szokásos kisebb zavaró megoldásra futotta, ebből arra lehet következtetni vagy nincs szándék további határozottabb árvisszafogásra, esetleg ilyenre csak a 4 hetes oldalazó mozgás 8,800$ környéki felső szintjénél lesz szükség, vagy ahogy a tegnapi shorts oldali visszaesés is mutatja, megunták a sehova nem vezető harcot és ha a vevők is úgy gondolják indulhat a buli!


"4 órás idősík: a 19-es ciklus sem hozott megoldást, tehát a zöld méretes görbe, az eredetileg 18-as ciklusban várt megoldása helyett, a múlt heti sikertelenség okán a 20.-ra költözik. Ekkora méretes kiugrásszerű emelkedésre, főleg a napos idősík halálkereszt elmaradása okán kellene rágyúrni, kisebb sikerrel, de izzadságszagúan is megoldás születhet, mindenesetre a mögöttünk hagyott 2 lapos ciklussal, illetve az azt megelőző 2k-s határozat visszalépéssel, az áremelkedés kialakulásának kisebb az esélye! Tehát ha a 20-as ciklusban megoldás születik, az szinte biztosan egy látványos mutatvány lesz, ha mégsem és tovább nyúlik a rétes, az egy laposabb ciklust eredményezve még jobb növelné, az amúgy sem kicsi feszültséget."


Napos: pozitív hétvégi elmozdulást követően, nem csodálkozunk a hétfői sehova nem vezető csapkodáson. Továbbra is a szürke zónába történő belépésre várunk, amelyből csak emelkedő irányba távozhatunk, ha a 12k-s célkitűzés el szeretnénk érni! És mint látjuk a szürke zónában, a kék ék ellenállásának elérésével, illetve a mozgóátlag kereszttel (ami csak 2k-s kiugrással kerülhető el), pont kerülhet az utóbbi hetek látszólag sehova nem vezető mozgására. Ezekből egyenlőre csak az ék hozhatja a sikert, a halálkereszt és a zóna alatti mozgás egyaránt a csökkenő lehetőséget erősíti!
Az rsi csíkok felső zónába érkezése, még csak halvány fény a ködben, ettől a halvány fénytől még zátonyra futhat a hajó. Viszont ha a kék ékben rejlő lehetőségeket sikerül kihasználni, első lépésként határozott bika gyertyával kilépni, sőt ezt megkoronázva a szürke zónából is kilépve, akkor a köd ellenére megfelelően erős jelzőfényünk lesz és sikerülhet megtalálni a 12k-s kikötőt.
Kék felfelé tekergő nyíllal kicsit tovább gondoltam a történetet, ami alkalmazkodik a kék ékből maximálisan elérhető 12k-s magassághoz, illetve remélhetőleg a határozottan átlépett 11k-s akkori támaszhoz. Tehát egy 11k-s vissza-tesztet követően kellene továbblépjünk abba a zónába, amit a júni.26. és júly.10.-ei csúcsok kijelöltek, de a továbblépést megelőzően, a most elérni kívánt 12k környéki zóna is szerephez juthat.
Csökkenő irányba nem kell ennyire túlbonyolítani, mivel ezt a lehetőséget, már augusztusban egy piros lefelé mutató nyíllal felvázoltam és mivel lassan 4. hete a szürke zóna alját csipkedjük, sajnos magunk alatt vágjuk a fát!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: miután a vevők vasárnap kicsit összekapták magukat, tegnap csak a szájukat tátották és az eladói oldalán látható kisebb zűrzavart, ismét kihasználatlanul hagyták. Tehát amit a csökkenő irányba mutató 4k- szaggatott vonalú nyíl is mutat, még van egy elég komoly veszély, amit csak a vasárnapihoz hasonló vagy azt  meghaladó kirúgások esetén lehet elkerülni.
Shorts oldalon jelenleg úgy néz ki, a tegnapi 10% mínusz, újabb 10%-kal növelhető, tehát a rózsaszínnel felvázolt történet durván 3 hetes várakozás után folytatódhat. A tegnapi Facebook poszt alatt  20%-os visszaesés esetére úgy gondoltam, komoly dolgok is történhetnek, ez a 20% esetleg több, csökkenő irányba segítené a zóna elhagyását és ez arra kényszerítheti a csökkenő irányba spekulálók már meglévő pozícióit vagy a függő megbízásokat, hogy még azelőtt engedjék el a gyeplőt, mielőtt nagyobb bajba kerülnek, esetleges egy áremelkedés esetén fedezet nélkül maradjanak a nyitott pozícióik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/8SQQVjXN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hlxEvLRe/


"Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uqmp7y6C/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XcoOdcff/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/sg9zsGwM/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VNPiTBAR/
https://www.tradingview.com/x/RnNIWKaA/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YoRQg0vu/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/MM7H91Gt/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lassú vevői reakcióidő vagy ez a hajó már elúszott?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.23!

BTC, sajnos az történik amitől lehetett tartani, tehát hogy a Bitcoin futures 300$-os résének eltüntetése lesz a fő feladat, habár a keddi és szerdai shorts pozíció számok közel 22%-ot visszaestek, eredménye mégsem lett. Ez azt jelenti jól sakkoznak a spekulánsok, viszont szerencséjük van hogy olyan ellenféllel állnak szemben, aki a lépéselőnyig sem tudnak eljutni, tehát az a sakk-matt amit ilyen viharvert eladói megjelenésnél látnunk kellene, a fasorban sincs.
Bakkt után 1 hónappal már kezd kirajzolódni, mire is kellett a sürgős élesítés, nem másra mint a spekulánsok előtt kinyitni a játszóteret, akik mivel zöld lámpa mellett szabadon garázdálkodhatnak, hülyék lennének ezt a lehetőséget nem kihasználni!
Tehát ez a Futures rés 7,945$-os visszalépést igényel, ehhez már csak pár dolláros visszalépésre van szükség, mivel elég lendületes ez a csökkenő hullám és egyelőre nagyobb leszúrás sem tudott kialakulni, valószínű még várnom kell a történet lezárására.
A rés megoldásának problémáján kívül, a 8,250$-os ellenállás sikertelen támadgatásával, sajnos a szürke ellenállási zóna nem kapta meg a bizonyítási lehetőséget. Viszont azzal hogy a szürke zóna nem került elérésre, majd abból nem próbáltuk ki van e támogatottsága egy hirtelen visszafordulásnak, talán a 6k-s irányba történő határozott elmozdulás lehetősége is elbukott.
Amitől viszont tarthatunk, az a mögöttünk hagyott egy hónapos oldalazó mozgás alsó szintjének megközelítése, ez a színt egy hét ezelőtt is veszélyesen megközelítésre került, de köszönhetően az éknek, talán a fordított fej-váll lehetőségnek, úgy nézett ki elhárult a veszélyei.
Egyelőre csak a veszély lehetőségéről beszélünk, mivel bízunk abban hogy ez a visszanézés csak a Futures chart rés problémájának eltüntetése okán került bevetésre, tehát még egy utolsó lökésre várhatunk, ami kialakíthat egy a forduláshoz szükséges nagyobb leszúrást.
Nagyobb piros volume oszlop megjelenése nélkül is simának tűnik ez a csökkenő mozgás, viszont ha ebbe most belenyomják a piros tüskét, azzal besegíthetnek az 1 hónapos oldalazó mozgásból történő kipottyanásba. Tehát szerintem ez a piros volume kiugrás lehet az a jel, ahol kinyílik a csökkenő irányú kapu, de hogy ez meddig lesz nyitva az csak a (határidős) vevői szándékokon múlik.


"4 órás idősík: a 19-es ciklus sem hozott megoldást, tehát a zöld méretes görbe, az eredetileg 18-as ciklusban várt megoldása helyett, a múlt heti sikertelenség okán a 20.-ra költözik. Ekkora méretes kiugrásszerű emelkedésre, főleg a napos idősík halálkereszt elmaradása okán kellene rágyúrni, kisebb sikerrel, de izzadságszagúan is megoldás születhet, mindenesetre a mögöttünk hagyott 2 lapos ciklussal, illetve az azt megelőző 2k-s határozat visszalépéssel, az áremelkedés kialakulásának kisebb az esélye! Tehát ha a 20-as ciklusban megoldás születik, az szinte biztosan egy látványos mutatvány lesz, ha mégsem és tovább nyúlik a rétes, az egy laposabb ciklust eredményezve még jobb növelné, az amúgy sem kicsi feszültséget."


Napos: nagyon közel kerültünk a halálkereszthez és ha megnézzük az órás lehetőségeket, egyelőre nem úgy néz ki hogy ezen kereszt elkerülés ellen tevékenykednének. Viszont a mozgóátlag kereszt nem jelent azonnali a katasztrofális folytatást, rengeteg lehetőség van a javításra, de ha ez a csökkenő mozgás lehetőségét előjelző kereszt behúzásra kerül, annak végkifejletére hónapokat is várhatunk, majd újabb hónapokat mire kiderül felkészültünk a pozitív fordulatra.
Na, most hogy mindenkinek jól elvettem a kedved, jöjjön a nálam végsőkig kitartó fordítási lehetőségek keresése. Ha nem akarunk sokáig keresgélni, akkor bízzuk magunkat az oldalazó mozgásban rejlő meglepetésre, tehát a felfelé elmozdulás lehetőségére, amit tulajdonképpen a felfelé tekergő kék nyíllal is jelzek. De kaphatnánk olyan segítséget, például szürke zóna átugrásával, amellyel ez a kék nyíllal felvázolt nagyjából 17k-s magasságot megcélzó lehetőség tekintetében felénk billenne a mérleg nyelve!
A mögöttünk hagyott 1 hónapos oldalazó mozgást már hasonlítottam a tavaly december 15.-én elért 3,157$-os mélypontot követő, durván 4 hónapos oldalazó mozgáshoz. És mivel a jelenlegi oldalazó mozgást megelőzően, hasonló visszaesés láthattunk mint tavaly novemberében, ahogy akkor sem adtuk fel, most sem kellene másban gondolkodnunk, de sokkal nyugodtabbak lehetnénk, ha például látnánk egy olyan, jelen esetben 8,800$ környékét megközelítő határozott emelkedést, mint ami az év eleji történetben kialakította azt a 4,200$-os ellenállást, illetve egy olyan emelkedő háromszög lehetőséget, ami habár szembement a novemberben kijelölt iránnyal, mégis 1 hónappal később hozzásegített minket a 14k-s magasságot megcélzó meredek túrához.
Tehát a jelen szituban, egy 8,800$ környéki ellenállás és az ezzel szintén lehetőséget kapó emelkedő háromszög, lehetne az a megoldás, amivel egyszer már sikerült megoldást elérni. Sajnos muszáj ilyen kacifántos megoldásban gondolkodni, ha már egyszerűbben nem sikerül megoldani, de még ez is kacifántosabbá tehető, ha a mozgóátlag kereszt után, még nagyobb problémát sikerül kialakítani!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a határidős piacok ismét átvették az irányítást, tehát a vasárnapi kisebb longs oldali pozitív megoldás lehetőségéből ismét kifogták a szelet. A fekete nyíllal megjelölt múlt szerdai kiugrás, sajnos még mindig azzal a piros körrel megjelölt, áprilisi szituációnál is látható gyászos megoldással fenyeget. Sőt a bajok most még azzal is fűszerezve vannak, hogy amíg a vevői szándékok áprilisban nagyon is jelen voltak, az akkori jelentős kiesés ellenére sem lankadt a lelkesedés, most semmiféle lelkesedésről nem beszélhetünk, kizárólag a kitartó hodlereken múlik mikor engedik el a gyeplőt.
Shorts oldal folytatta az előző nap megkezdett nem tudni milyen szándékkal elkövetett hátrálást. Ha azzal a szándékkal tették, hogy jelezzék ők feladták, akkor ennek elég látványos formáját választották, már csak az a kérdés kinek az irányába történt ez a jelzés, mert ha a vevői oldalra áttekintünk, ebből a jelzésből semmit sem érzékeltek. Tehát nagy rejtély minek a hatására történt ez a 20% kiesés, de mivel végsőkig pozitívak vagyunk,  reménykedünk abban hogy csak a vevői reakcióidő lassú, esetleg abban, hogy a múlt hónap 24.-én megkezdett látványos  árvisszanyomó akció, az 1 hónapos határidővel lejár, tehát azok a vevők akik most nagy lendülettel távoznak, előrelátóak és nem kapkodnak a veszett fejsze nyele után.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Vu2YMV1y/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9oiiXgf1/

"Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/2l0lH057/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Hg4HCOjc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WugTEvDw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VNPiTBAR/
https://www.tradingview.com/x/RnNIWKaA/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YoRQg0vu/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/MM7H91Gt/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az alvó csősz mellet jóllakott a maci!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.24!

BTC, nem tudni mi történt, de 14:00 óra magasságában elszakadt a cérna, ennek következtében első nekifutásra 500$-os, majd a leszúrást is figyelembe véve 700$-os zuhanásnak lehettünk szemtanúi. Érdekes, de az utóbbi hetek mozgását megnézze nem meglepetés ami történt. Az érdekességek körébe tartozik, hogy a végeredmény tulajdonképpen az lett, amit egy héttel ezelőtt a kék nyíllal is felvázoltam, ez lett volna az a szitu, ami szembemegy az ékkel. Egy másik érdekesség is az ékhez köthető, méghozzá amit a zuhanás leszúrása után láthatunk, úgy is mondhatnánk visszatértünk az ékbe.
A napos idősíkon, lassan 4 hónapja követett csökkenő ék támaszára szinte hajszál pontos a leszúrás (poloniex charton), tehát ha csak a támasz érintése volt a feladat, akkor azt teljesítettük. Talán szerencsénkre, de a leszúrást követően egy csökkenő irányú szűk csatorna kezd kialakulni, tehát csökkenő irányú zászló nem okozhat további zuhanást. Ennek ellenére folytatódhat a zuhanás, amire sajnos hetekig rágyúrtunk és ha nem jön egy hirtelen fordulat, bármennyire is nincs további csökkenésre utaló jelzés folytatódhat a zuhanás.


"4 órás idősík: a 19-es ciklus sem hozott megoldást, tehát a zöld méretes görbe, az eredetileg 18-as ciklusban várt megoldása helyett, a múlt heti sikertelenség okán a 20.-ra költözik. Ekkora méretes kiugrásszerű emelkedésre, főleg a napos idősík halálkereszt elmaradása okán kellene rágyúrni, kisebb sikerrel, de izzadságszagúan is megoldás születhet, mindenesetre a mögöttünk hagyott 2 lapos ciklussal, illetve az azt megelőző 2k-s határozat visszalépéssel, az áremelkedés kialakulásának kisebb az esélye! Tehát ha a 20-as ciklusban megoldás születik, az szinte biztosan egy látványos mutatvány lesz, ha mégsem és tovább nyúlik a rétes, az egy laposabb ciklust eredményezve még jobb növelné, az amúgy sem kicsi feszültséget."


Napos: sokan beszélnek egy csökkenő irányú zászlóról, ami tulajdonképpen nincs is, de mivel kialakult egy 4 hetes határozat támasz, amit kiegészít egy 8,700$ környéki ellenállás, akkor erre ráfoghatjuk, van egy enyhén emelkedő csatornánk, a 24.-e környéki zuhanással kiegészítve pedig csökken irányú zászlónk.
A csatorna ellenállása viszont csak egy pontban van alátámasztva, következő alátámasztást, ahogy azt a zöld nyíllal is jelzem, valahova az ék ellenállásának érintése környékére várhattuk volna, illetve ennél a pontnál kellett volna megpróbáljuk elhagyni az éket.
De tegyék fel rendben van a zászló és a jelzésből kiindulva a célszintet 6,500$ környékére kell tegyük, ami az emelkedő trendvonal érintését jelentené. Itt lehetnének olyan kívánságaink, ha már ilyen határozott zuhanyzási lehetőséggel állunk szemben, akkor próbáljon kialakítani egy nagyobb leszúrást.
Tulajdonképpen ugyanolyan gyertyára lenne szükségünk, mint a gyászmenet elindító szept.24.-ei gyertya, ahol habár megvolt a leszúrás, de mivel pár nappal később nem adtuk megfelelő választ, beszorultunk egy brutális oldalazó sávba és ez a sáv olyan volt mint a bűvész cilindere, bármi előhúzható belőle.
Ezzel a tegnapi lökettel felgyorsítottuk a halálkereszt érkezésének napját, sőt hogy konkrétan fogalmazzak, ez már elkerülhetetlen.
Kettő dolgot tehetünk vagy bízunk a kék ékben és a 12k környékére történő megérkezésben, vagy engedjük kibontakozni ezt a fordított zászlóra hajazó lehetőséget és reménykedünk abban, hogy a lezárást oly módon sikerült kialakítani, ami nem csak az utóbbi egy hónap, hanem az utóbbi 4 hónap korrekciós történetét is lezárja!
Tehát vagy gyorsan megfordítjuk a történetet 8k környékére történő visszaugrással, esetleg egy 3 napos morningstar lehetőséggel próbálkozunk (hétvége közeledte ennek nem kedvez), vagy folytatjuk a csökkenő irányú határozott mozgást és habár ki is lépünk az ékből, ha a megfelelő leszúrást sikerül kialakítani, majd rákövetkezendő nap visszaugrani az ékbe, akkor ismét elővehetjük a pozitív gondolatokat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nevetséges, de mégis azt látjuk, most hogy bezuhant kicsit az ár, a vevői aktivitás is megnövekedett, tehát a vasárnapi kisebb emelkedés után 4 nappal később jön a folytatás. Tehát hagyták szabadon garázdálkodni a macikat, majd mikor már megdézsmálták az összes málnát, megpróbálják elkergetni őket! Most utólag egy elkergetési tervre van szükség, tehát a vasárnapi és a tegnapi vevői aktivitás növekedés tulajdonképpen csak megbízásokat takar, ennek következtében további árcsökkenés lenne a megfelelő irány, majd ahogy a napos idősíkon már említett, egy nagyobb leszúrást követően aktivizálódhatnának ezek a megbízások!
Shorts oldalt meg kell dicsérni, de vevői segítség nélkül, ami kimerült abban hogy nem reagáltak kiugrással a hétfői-keddi határozott visszaesésre, a tegnapi 3k-s kiugrással kijátszottak mindenkit! Szép volt macik, de nézzünk csak rá erre a fekete támaszt vissza-tesztelő kiugrásra! Lehet hogy nyeregben érezheti magát az eladói oldal, viszont ha ehhez nem sikerült további pozitívumot hozzátenni, tehát kifullad az igyekezet, szemben a vevői oldallal, ahol a tegnapi tétet tovább tudják növelni, akkor nem kizárt, hogy a rózsaszín nyíllal felvázolt elképzelés sikeréhez hozzájárul a támasz vissza-teszt!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/JwWLX4fN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/t4ezF3Iu/

"Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RjNWZiWG/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yXd52zNw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hJ7qertJ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VNPiTBAR/
https://www.tradingview.com/x/RnNIWKaA/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/5jKQvYFg/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/YCBNZDy1/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Szerdán jóllaktak a macik, a hétvége újabb lehetőséget kínál!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.25!

BTC, aki azt mondja, biztosan tudja, az tuti hogy hazudik, esetleg ráhibázik és akkor minden happy, egyébként pedig van néhány lehetőség, pozitív és negatív irányba, ezektől lehet elmozdulást várni! Ami a tény, volt egy határozat 700$-os zuhanás, amelyet követően nem következőt azonnali fordulat, de rögtön zuhanással se folytattuk, hanem egy szűk csökkenő csatornában kezdtünk mozogni. Ebből a csatornából kiindulva oldalazó folytatásra lehetett számítani, ami magában hordozza a bizonytalanság összes lehetőségét. Az oldalazás jelenleg kezd felvenni egy háromszög formát, ami nem sok pozitív gondolatra ad lehetőséget, sőt ha a 700$-os zuhanást is beesszük a buliba, akkor egy fordított árbóc lehetőség, konkrét lehetőséget biztosíthat a 7k alá történő árleszorításra!
Ennek a fordító árbócnak sikere, a napos idősík kék ék lehetőségének sikertelenségéhez is vezethet, de hogy a kecske is jóllakjon, a most rajzolódó háromszögből egy falsh 200$-os csökken irányú elmozdulás, továbbra is életben tartaná az ékben rejlő pozitív lehetőségeket.
Mostanában minden jónak látszó lehetőséggel megpróbálunk szembemenni, egy ilyen esetben lehetne megfelelő az arany színnel felvázolt, de még semmi konkrétumot nem tartalmazó fordított fej-váll lehetőség! Ennek a fej-vállnak a 7,770$-os ellenállás jelöltem ki vállvonalaként, azért nem a napos idősík zöld csatornájának támaszát, mert az azon történő forgolódás, tökéletes vissza-tesztként is működhet, ténylegesen kinyitva a 6k-s irányba történő mozgás lehetőségét. Ha sikeres a zöld nyíllal megjelölt árbócnak megfelelő folytatás, akkor a fordított fej-váll lehetőség már nem játszik, de néhány napig esetleg hétig pattoghatunk a 6,600$ környéki lila emelkedő trendvonalon!


4 órás idősík: azt hiszen elfelejthetjük a zöld görbét kitöltő elképzelésünket, de hasonló a helyzet egy oldalazás esetén megjelenő 3. lapos körös lehetőséggel is, ami viszont realitásnak tűnik, az a rózsaszínnel felvázolt görbe. Ez a rózsaszín görbe, mivel egyelőre sötétben tapogatózunk, a 6,180$-os támaszt megcélozva lett berajzolva, viszont ha csak az órás idősík fordított árbóc lehetőségét nézzük, akkor 6,700$-os aljjal szerényebb megadással is megúszható! Itt 4 órás idősíkon nem nagyon szoktam elveszni az alakzatok erdejében, most azonban a napos kék ék lehetőség megjelenítésre került, feltételezve hogy kék támasz kiállja a próbát és nem lesz szükség a rózsaszín meredek görbére, ezáltal kialakulhatna egy olyan megoldást, amely a 18-19-es ciklus lapos körét, kicsit felpumpálva mutatna egy pozitív megoldást előjelző, az ékből kilépő folytatási lehetőséget.


Napos: a zöld színnel felvázolt fordított zászló, még mindig egy komoly fenyegetés, viszont a tegnapi gyertyából kiderült, gyors fordulattal nem sikerült megoldani, tehát marad egy MorningStar lehetőség, amihez 8k-ra történő tegnap is várt visszaugrásra van szükség!
Mondhatnánk "de mibű Mónika?", egyelőre semmiből, tehát lehetetlennek tűnik ez a fordítási lehetőség, esetleg ha fordítani nem is sikerül, még mindig marad az oldalazással történő csökkenő lehetőség megölése, de ezt se szabad túlzásba vinni, lásd példaként a mostani zöld fordított zászló lehetőséget!
Tegnap, a Bitcoin futures chart múlt hétvégén kinyitott 300$-os résének szerdai zuhanással történő eltüntetésére, nem tértem ki, mivel ha már ilyen lendületben volt a mozgás, vártam hogy a 7,175$-os még május közepére visszamutató résének problémáját is megoldjuk. Jelek szerint a megoldás további visszaesést igényel, ezt az igényt a poloniex chartra felvázolt órás lehetőségből kiindulva teljesíthetjük! Sőt ezen a 7,175$-os szinten túlszaladva, hasonló ék támaszára is megérkezhetünk, mint ami a poloniex napos idősíkját is díszíti! Péntek van és ha már szerdán sikerült rontani a helyzetünkön, akkor a hétvégére gondolva, hacsak a mai napon nem történik egy kiugrással egybekötött meglepetés húzás. Talán az lenne a legjobb megoldás, ha a hétvégét mínuszba fordítva, egy csökkenő rés kinyitásával megoldanánk a 7,175$-os rés és az alatta csökken irányba mozgó támasz elérésének problémáját!
Tehát ha az imént felvázolt probléma megoldása a hétvégére vár, akkor a napos idősík kék ékének támasza kiállhatja a próbát, de természetesen, mivel ez a támasz nem egy kőbe vésett támasz, ezért kicsit durvább hétvégi csökkenő irányú játszadozás is megengedhető, feltéve hogy ez a végelszámolásnál kimerül egy nagyobb leszúrásban!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: pozitív mozgolódást láthatunk vevői oldalon, de mivel ez az ára nincs ráhatással, valószínű csak várakozó megoldásokról van szó! Ebből arra is lehet következtetni, hogy a vevőknek tökéletes a további csökkenő mozgás, majd ha lehetőség adódik élhetnek egy hirtelen fordítási lehetőséggel. Tehát vagy automatikusan aktivizálódnak a várakozó megbízások, például az órás idősík fordított árbóc sikere utáni pillanatokban, de az is elképzelhető, kivárjuk a napos emelkedő lila trendvonal történő 6,500$ környéki megérkezését. Esetleg egy nagyobb lesszúrást kialakító napos gyertyát követően, gondolják megfelelőnek a vételi pozíciók manuális élesítését! Viszont ezzel az emelkedőt aktivitással még óvatosan, legalábbis a felvázolt fej-váll jobb oldala 27k magasságából még visszafordíthatja a történetet, kinyitva ezzel a lehetőséget az eladói szándékok újabb kibontakozása előtt!
Shorts oldal az utóbbi napokban, szépen rágyúrt erre az eladói szándék kibontakozásra és ahogy látjuk a tegnapi gyertya kilépett a szürke zónából, tehát ha hirtelen nem pottyannak vissza a szürke zónában, akkor folytatódhat a pozitív irányú építkezés. Az 50-es mozgóátlagra kapaszkodhatnak vissza a macik, ez egyaránt lehetőség, az erről történő ár szempontjából pozitív hatást kiváltható visszapattanásra, határozat átlépés esetén a 15k környéki 200-as mozgóátlag célbavételére, ami szintén gátolhatja vagy segítheti a további építkezést!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/P9sPDdzt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6srod2gL/

"Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BeQF7nTY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/PIpqAiz4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zlJ7K5Ce/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VNPiTBAR/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/pmKHasuZ/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/olnf0XIy/
https://www.tradingview.com/x/I8epBJt5/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A mohó macik ráfizettek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.26!

BTC, tegnap reggel nemhogy a 9 vagy 10 de még a 8k-s szint elérése is lehetetlen küldetésnek tűnt, sőt a kialakult háromszög formának, illetve az azt támogató szerdai zuhanásnak köszönhetően, 7k alatti elképzelések látszottak kibontakozni.
Ahogy a tegnapi körképben is megfogalmaztam, mostanában szeretünk szembemenni a jónak tűnő lehetőségekkel, erre jobb bizonyíték nem is kell mint a chartot díszítő 2.850$-os rakéta! Egyelőre még nem tudjuk használ vagy árt ez a hirtelen kiugró teljesítmény, viszont a napos idősík 4 hónapig formálódó csökkenő ékét megnézve, kellett egy ilyen határozottságot mutató kilépés.
A kilépés mint látjuk második nekifutásra sikerült, ezzel a második nekifutással nem sokan számolhatnak, de talán keleti barátaink se szerettek volna kimaradni a jóból és napindítóként ők is megnyomhatták az árat!
Kínából kijött egy olyan hír, miszerint a kínai elnök azt szeretné, ők legyenek a blokklánc fejlesztések csúcsán, ez tökéletes alapja lehet a tegnapi történéseknek!
Nem tudni mi volt az igazi ok, mindenesetre a Bakkt volume nap végére triplájára nőtt és Bitcoin volume-ra se panaszkodhat, az előző napi 16-ról 28 milliárdra ugrott, illetve ezt megelőzően volt egy 21-es kiugrás.
Tegnap este lefekvés előtt még nyomtam egy gyors elképzelést a folytatásra, kiindulva abból hogy hétvége lesz, amely hétvégéken mostanában nem sok minden szokott történni.
Erről a 2,850$-os rakétáról egyelőre úgy gondolom túl sok, főleg azért sok, mert szerintem hiányozni fog az a ék ellenállásáról történő nagyjából 500$-os korrekciós visszalépés, ami kitűnő támasztékot talált volna a rózsaszín zónával jelzett, október 21-22 csúcsoknak köszönhető zónában. Ja és azt sem felejtsük volt itt egy 8,250$-os az utóbbi 1 hónapos oldalazó mozgást megfelező szint, amely szintén jó szolgálatot tett volna arra a folytatásra, ami végül  mindezek ellenére 10k fölé segítette első nekifutásból az árat!
Ebből a szituból ha elfogadható módon szeretnénk továbblépni, kell egy előző jelentősebb csúszott vissza-tesztelő korrekciós mozgás, amely feltételnek szerintem az 1 hónapos oldalazó mozgás 8.770$ környéki felső szintje felel meg a legjobban. Az éket vissza-tesztelő mozgásban szerintem már felesleges gondolkodni, mivel annak az oldalazó sávot vissza-tesztelő mozgással is eleget tehetünk, sőt az ékből kilépés céljául kitűzött 12k-s magasság is értelmét veszti, amelynek helyébe léphet a 14k-s június 26.-ai csúcs szint megtámadása!


4 órás idősík: annak örömére hogy tegnap már lemondtam a zöld görbét kitöltő emelkedési lehetőségről, szépen rám cáfoltak a tegnapi történések. Nos, ha már ilyen örömteli a fordulat és mivel a ciklus 31.-e körüli zárásáig akár a 12k-s magasságba is eljuthatunk, legyünk bizakodóak. Első ránézésre a 10,300$-os magassággal is megelégedhetnénk, főleg mert láthatunk egy nem kicsi felszúrást és mert egy ekkora kiugrásnak nagyobb korrekciós igényei is lehetnek! Tehát nem kizárt a hátralévő néhány napot korrekciós mozgással töltjük, majd a 21-es ciklusban 9k környékéről építkezünk tovább!


Napos: az órás kitérőnél már majdnem minden napos lehetőséget közbejártunk, de jobb áttekintése érdekében itt is muszáj körbenézni!
Erős gondolatnak tűnt a MorningStar, de mivel rögtön a 23.-ai visszaesés után nem éltünk a tegnapihoz hasonlító megoldással, maradt egy bonyolultabb gyertyakombináció. Annyira jól sikerült ez a tegnapi kiugrás, hogy a MorningStar lehetőséget is duplán túlteljesítettük, remélhetőleg ennek utólag nem fizetjük meg az árát.
Ha tegnap konkrétan az ék ellenállásán zárunk, az egy veszélyesnek tűnő játék is lehetett volna, mivel ha nemcsak a kisebb korrekciós igényeket elégítjük ki, hanem a macik visszavágnak, akkor a tegnap még realitásnak tűnő 6k-s elképzelések hamar megvalósultak volna.
Ahogy a felfelé kanyargó kék nyíllal is felvázoltam, az ékből kilépést követően 12k magasságába kellene eljutni, majd ha arra van igény, kisebb korrekciós pihenő után jöhetnének a következő lépcsőfokok!
Benne vagyunk a hétvégében és ha megnézzük a longs oldali aktivitást, akkor azt látjuk, hogy a tegnapi akcióhoz nem sok minden tettek hozzá, az eredményt a Bakkt megnövekedett aktivitásának, tehát a határidős piacoknak köszönhetjük. Akik aktívak tehettek volna, azok az eladói szándékok, ezek azonban értelmüket vesztették és 50% visszaeséssel reagáltak! Arra azonban érdemes figyelni, hogy hétvégén határidős piacok nincsenek, tehát eladói ficánkolásra lehetne számítani, de egyelőre erre irányuló szándékot még nem látni.
Az rsi csík is azt mutatja, mielőtt nagyobb bajba került volna az ár, a lehető legjobb pillanatban jött a tegnapi akciósorozat, de hogy valóban erősek legyenek a vevői elképzelések, a felső zónába érkezve lehetne újabb szárnybontogatásokat bemutatni!
Összefoglalva: érdekes hétvége elé nézhetünk, fő érdekesség Bitcoin futures 8,665$-os szintjén történő zárás, amihez ha igazodunk, akkor nem sok örömünk lesz a hétvégében, de talán még mindig jobb ezen szint környékén vagy ez alatt nyitni, mint 1k-s vagy nagyobb réssel az egész következő hetet odavágni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: fura ez a longs oldal, ugyanis mint látjuk a tegnapi pozitív történésekre a fülük botját sem mozdították, sőt mint látjuk negatívan reagáltak. Ami elég aggasztó, az a fej-váll alakzatnak szinte tökéletesen passzoló tegnapi fordulat. Jelenleg a vállvonalon várakozunk és az a kérdés, a vevői oldal miért akarja nem csak vágni, hanem maga alatt ki is dönteni a fát? Remélhetőleg tudják mit csinálnak és egy a 200-as mozgóátlagot vissza-tesztelő mozzanat után rálépek a helyes útra!
Shorts oldal a KO jeleit mutatja, a tegnapi és mai csökkenéssel 50%-os mínusszal, nem lesz könnyű feladat felállni. A szeptember elején felvázolt rózsaszín nyíllal, mint látjuk érdemes volt kitartani, azzal viszont nem számoltunk, hogy a vevői oldal, ezt az óriási ziccert a tegnapi siker ellenére mégis elpuskázza! Erre hirtelen visszaesésre, főleg a vevői oldal reakciója miatt is lehet hirtelen kiugrás a válasz, főleg hogy a hétvégi határidős lehetőségek sem élnek, tehát az örömködéssel én megvárnám a történet igazi végét!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/onaor1VJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fYpX46N9/

"Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WqrvyXNn/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lVu5ta8Y/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/V8iHFgfb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KZAYiL45/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/tnpala8r/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/O562GeUE/
https://www.tradingview.com/x/i3RcfvNv/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Múltból a jelenbe és tovább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.27!

BTC, fibot felhúzva a pénteki hegymenetre, az alaptábor maximális alsó szintje 8,500$ környékére tehető, tehát a vékony szőke támasz zóna könyökére. Ez nagyjából megegyezik a péntek esti kék forduló nyíllal felvázolt korrekciós elképzeléssel!
Térjünk vissza a 23.-ai 700$-os zuhanásra, illetve az ezt követő néhány napos oldalazásra, de idevehetjük a pénteki 2,850$-os kiugrást is! Amiért ennek értelme lehet, az a hasonlóság, a 2018 novemberi 3k-s visszaesés, majd az azt követő néhány hónapos oldalazás, végül az egészet lezáró 14k-s júniusi cél és a mostani 10,300$-os történések között.
Tehát itt van egy olyan sorozat, ami indult a 2017-es 20k-val, majd folytatódott júniusban 14k-val és talán most lezárult 10,300$-ral! Ezekből kiindulva azt is feltételezhetjük, ha most sikerül egy következő lendületes hullámot kialakítani és az fölötte zár 10,300$-os csúcsnak, azzal már talán lehet valamit kezdeni, de ha összekötjük a 20k-s és 14k-s csúcsokat, akkor a következő hullám minimális záró szintje, el kellene érje a 12,600$-os magasságot, parabolikus ívvel pedig 13k lenne az ideális!
Vissza a jelenbe, ahol a hétvége hozza a tőle elvárhatót, de ha visszatekintünk a múlt vasárnapi történésekre, az akkori 500$ plusz vagy mínusz most is benézhet.
Szerintem a legjobb igazodási pont, a Bitcoin futures pénteki 8,665$-os zárása, tehát az imént írt 500$-os csökkenő irány elmozdulás, a jelenlegi szinthez képest passzolna! És itt előbukkan egy olyan felismerés, ha nincs a 2018 év elején megjelenő Bitcoin Future határidős lehetőség, illetve most szeptember 23.-ai Bakkt indulás, akkor azok a sokak által kinevetett 50-100k-s év végi elképzelések, már nem lennének annyira nevetségesek.
De sajnos a Bitcoin nagyokosok beengedték a farkas mellső lábát, majd a kulcslyukon a Bakkt is bekukkantott. Viszont az igazi baj nem is ezzel a beengedéssel van, hanem hogy a mohó pénzéhségnek köszönhetően, igazán senki sem volt felkészülve, majd most utólag kellene igazodni a történésekhez, tehát a Bitcoin a bankokkal szemben előnyét elvesztette és amíg valami nagyokos ki nem találja, hogy térhetünk vissza a helyes útra, vagy igazán szükség nem lesz a Bitcoinra mint menekülőút, erősen visszafogottak lesznek a kitörési kísérletek!
Mivel a 10,300$-os szinte felkúszó hullámra, nem igazán tudunk Elliott hullámként tekinteni, így a korrekciós mozgás sem igényel ABC formát, illetve ha ilyen formát keresnénk, azt már a tegnap esti 8,888$-os leszúrással meg kell volna találjuk. A gond ott van, hogy a 8,888$-os leszúrás követően, egy kisebb emelkedés ismét lezárható a 9,365$-os felszúrással és mivel ez a jelenlegi utolsó jelentősebb mozzanat, a folytatásban nem kizárt, hogy a már említett 500$-os csökkenő irányú araszolással töltjük ki a vasárnap hátralévő részét, ezzel lehetővé téve Futures charton a résmentes átlépést!


"4 órás idősík: annak örömére hogy tegnap már lemondtam a zöld görbét kitöltő emelkedési lehetőségről, szépen rám cáfoltak a tegnapi történések. Nos, ha már ilyen örömteli a fordulat és mivel a ciklus 31.-e körüli zárásáig akár a 12k-s magasságba is eljuthatunk, legyünk bizakodóak. Első ránézésre a 10,300$-os magassággal is megelégedhetnénk, főleg mert láthatunk egy nem kicsi felszúrást és mert egy ekkora kiugrásnak nagyobb korrekciós igényei is lehetnek! Tehát nem kizárt a hátralévő néhány napot korrekciós mozgással töltjük, majd a 21-es ciklusban 9k környékéről építkezünk tovább!"

Napos: jelentős felszúrást mutat a tegnapi gyertya, ebből kifolyólag óvatosak lehetünk a szárnyaló elképzelésekkel!
Ennek a felszúrásnak méregfogát egy a péntekihez hasonló lendületes továbblépéssel lehetne egyértelműen kihúzni, de mivel ismét beszorultunk hétvégébe, sok jóra nem számítok. A tegnapi gyertyára is mentség lehet a hétvége, ugyanis ez a nagy felszúrás úgy jött össze, hogy pénteki nagy lendület utolsó órája átcsúszott szombatra és mivel a hétvégi aktivitás jelentősen lecsökkent, a végeredmény nem lehet más mint amit a gyertya is mutat.
Tehát azt a fenyegetést, amit a tegnap felszúrás mutat, talán nem is kell komolyan venni és amit szombaton láttunk az egy normális korrekciós mozgás. Ez a korrekció ma is folytatódhat, eleget-téve az ék vissza-teszt igényeinek, illetve visszatérhetünk az év elejére visszamutató szürke támasz zónába, ami szintén tökéletes alapja lehet a 12k-t megcélzó folytatásnak!
Az rsi felfelé irányuló mozgását nem törte meg a szombati korrekciós csökkenő irányú mozgás, hasonlót várnánk a mai esetleges folytatástól, de ennél is lényegesebb, hogy a történet hétfőn  további pozitív ingereket kapjon!
A fekete kockás zászlóval megjelölt 12k környéki célzóna, kicsivel elmarad attól a világoskék ellenállástól, ami az órás kitérőnél említett, a jelentősebb 20k és 14k csúcsok összekötésével eredményez ellenállást, ennek áttörésével ráléphetnénk valami pozitívabb pályára!
Ezt a világoskék ellenállást azért nem tekinthetjük egy csökkenő trendvonalnak, mivel még az emelkedő trendvonal fölött mozgunk! Ez a lila emelkedő trendvonal került volna veszélybe, ha nincs a pénteki pozitív fordulat, illetve ha az egész Bitcoin történetre visszamutató emelkedő trendvonalat nézzük, annak átszakítására valahol 4,600$-os szint környékén lenne lehetőség.
Összefoglalva, habár mindenkinek örömére szolgálna, egy a múlt hét vasárnapihoz hasonló 500$-os buli, szerintem ne várjunk ilyet, várjunk inkább egy 500$-os mínuszt, így a Bitcoin futures igények sem lassítják be a következő hét eleji mozgást. Viszont, ha ezzel a húzd meg, ereszd meg taktikával, megtaláltuk a sikerhez vezető helyes utat, akkor jövő hét végén, akár arra is lehetőség nyílik, hogy előkészítsük a 14k fölötti folytatást!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali tegnapi gyertya átlépett a vállvonalon, tehát a vevők nem használják ki a hétvégi lehetőségeket, igaz ezt annyira nem is bánjuk, tettél volna ezt pénteken, mikor még lendületben volt az ár. Mivel a shorts oldali gyászmenet, már ezt az utóbbi két napban látható longs hátrálást sem tette indokolttá, továbbra is azt gyanítom itt a 200-as mozgóátlag a cél! Viszont ha ennél is jelentősebben áttevődik az aktivitás a határidős piacokra, akkor tulajdonképpen mindegy is mi történik, csak mellékszereplői lehetnek a történetnek.
Shorts oldal már annyira sem tud ficánkolni, hogy minimálisan hasson az ára, de itt is megemlítendő, csak sajnálni tudjuk hogy a vevői oldal, akár a 2017-es csúcsszintet is megdöntő emelkedéssel reagáljon. Ilyen határozott visszaesést követően, ha csak a határidős igények nem úgy kívánják, hetekre beszorulhat az aktivitás ezen az 5k környéki szinten, ami persze szintén lehetőség a vevőknek, egy esetleges pozitív hangulatra ráülni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kAm7BkFz/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Q2iq8Mka/

"Hetes idősík: az utóbbi kék görbével megjelölt sikertelen gyertyakombináció, előrevetítette azt a lehetőséget, amivel szerencsére a múlt héten sem éltünk. Viszont egy olyan lehetőség sem alakult ki, amivel most nyugodtabban várhatnánk a folytatást, de azt is jelzés értékűnek kell vegyük, hogy sikertelen gyertyakombináció után sem tudtak szárnyra kapni, a csökkenő irányú lehetőségek. Az rsi csíkra már hónapokkal ezelőtt felvázoltam kettő kereszt utáni folytatási lehetőséget. Nem éltünk ezzel a lehetőséggel, habár a hullámzás hasonlít az általunk felvázoltra, siker nélkül semmit sem ér! Tehát a szeptember végi, határozott visszalépés következtében kinyitott csökkenő irányú 5k-s kapu, továbbra is nyitott, ennek bezárására csak 10k fölött van lehetőség, aminek a kulcsát 2 hete keressük, de reménykedünk abban hogy az előttünk álló héten meg is találjuk!
És végül a ribbon indikátor, ami elég jól rámutat az utóbbi hét tétjére, tehát nem véletlen hogy ilyen sokáig tart kitalálni hogy is tovább.  https://www.tradingview.com/x/M8E14Rrc/"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qvkCSwKz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/CBDPoNep/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/LSs1srLw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MOLjh02j/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/tnpala8r/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/O562GeUE/
https://www.tradingview.com/x/i3RcfvNv/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A gyors megoldás, lehet a pozitív folytatás kulcsa!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.28!

BTC, a hétvége botot dugott a fogaskerekek közé, ezzel szépen meg is akasztotta a pénteki lendületet. Viszont ha megnézzük az éjjel fordulat, arra utalhat, hiába akadtak meg ezek a fogaskerekek, a szombat esti 8,888$-os szinten kialakított, két leszúrással is megerősített fordulat, elképzelhető hogy kevés volt a korrekciós történetet lezárásához.
Tegnap este felvázoltam néhány kanyart, ezekből 2 pozitív végeredményt szülhetett volna,  egyelőre azonban a lefordulás áll nyerőre! Erre nem csak azért lehet igény, mert jól mutat, hanem azért is mert egy brutális 1k-s rést hagytunk magunk mögött! Ez a rés azt igényli, hogy legalább a 8,665$-os szintre visszanézzünk és attól függően ezt milyen lendületesen próbáljunk végrehajtani, kicsit túl is szaladhatunk ezen a szinten, amit itt poloniex charton nem is bánnánk.
Ami indokolttá tenne egy kisebb túlszaladást, az a szombat este elmulasztott napos kék ék vissza-tesztelés, de van itt egy fibo 0.61-es fordulatot elősegítő 8,533$-os szint, illetve egy 200$-os szürke támasz zóna! Ezt a piros fordítót S kanyart követő mozgás, a piros körben megjelölt területen kielégítene minden igényt, amit végül összefoglalhatnánk egy korrekciós ABC hullámmal!


"4 órás idősík: annak örömére hogy tegnap már lemondtam a zöld görbét kitöltő emelkedési lehetőségről, szépen rám cáfoltak a tegnapi történések. Nos, ha már ilyen örömteli a fordulat és mivel a ciklus 31.-e körüli zárásáig akár a 12k-s magasságba is eljuthatunk, legyünk bizakodóak. Első ránézésre a 10,300$-os magassággal is megelégedhetnénk, főleg mert láthatunk egy nem kicsi felszúrást és mert egy ekkora kiugrásnak nagyobb korrekciós igényei is lehetnek! Tehát nem kizárt a hátralévő néhány napot korrekciós mozgással töltjük, majd a 21-es ciklusban 9k környékéről építkezünk tovább!"

Napos: a szombati körképben túlzónak tartottam azt az ék fölötti 1k-s felszúrást, amivel talán nem is lett volna gond ha nem hétvége van, de sajnos kifogták a vitorlából a szelet, evezők nélkül pedig nehéz az árral szemben előrehaladni.
A vasárnap ismét pozitívra sikeredett, de ez is csak egy szépségtapasz volt a felszúrás nyitotta seben, amely sebet  most a hét eleji mozgással kellene bevarrni!
A felfelé kanyargó kék nyíllal az volt az elképzelés, hogy még az éken belül alulról megtámogatjuk az ellenállást, de mivel mind kés a vajon úgy szaladtunk át az ellenálláson, így azt a támogatást most felülről kellene hozzátenni. Ebből kifolyólag a Bitcoin futures 1k-s résének még örülhetnénk is, de ezzel az örömmel még várjuk, mert ha eldurvul a buli és a kelleténél jobban visszaszaladunk az ékbe, az a pénteken megkezdett építkezést, a földdel teheti egyenlővé!
Az rsi emelkedést a hétvége csak lassítani tudta, viszont ha most muszáj lesz további csökkenő mozgással megbarátkozzunk, azzal kipottyanhatunk a felső zónából, ennél a pontnál jól jönne egy hirtelen mozgásos lezárás!
Ha jól megnézzük nem csak az éknek van szüksége vissza-tesztre, hanem annak a zöld csatornának is, ami szerencsére csak beijesztett egy fordított zászlóval. A szürke támasz zóna elérése pedig csak hab lenne a tortán, főleg ha határozott mozdulatokkal vissza-tesztelést követően, a péntekihez hasonló lendületes folytatás következne!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon tegnap bedobtuk a mentőövet és a szombati vállvonal átlépés, ezzel a fordulattal remélhetőleg elhárította a 4k-s csökkenő irányú folytatási lehetőséget. Jelenleg folytatódik a tegnapihoz hasonló pozitív irányú mozgás, viszonylag nyugodtak akkor lehetünk, ha a jobboldali váll csúcsát erősítő 26,800-as szint fölé sikerült zárni, de igazán tökéletes az lenne, ha a középső vajszínű zónát is sikerülne elhagyni!
Shorts oldal próbálja összeszedni magát, ami tegnap 1000 egységnyi emelkedésre futotta, viszont ha a határidős piacok ismét átveszik az irányítást, főleg ha az pozitív értelemben teszik, azzal az eladói elképzeléseken még ennél is jobban ronthatnak. A hónap közepén, az oldalazásnak köszönhetően, majd ennek nyomatékot adó 21-22.-ei 20%-os visszaesés, már halvány jelzés volt az eladói oldal nehézségeire. Fekete támasz fölött maradva, a 14k-s ellenállással egy emelkedő háromszög lehetőséggel besegíthetett volna az ár tartós leszorítására, most viszont csak arra nyílik lehetőség, hogy messziről figyeljék hova fut ki a pénteken megkezdett történet,
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/abknUGf6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/57vi5uj0/

Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/geKSefU2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/vInkXqJu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2LpZ4IKJ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Mrx3yJ2N/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/DSdBb9In/
https://www.tradingview.com/x/TMqDbMyX/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/O562GeUE/
https://www.tradingview.com/x/i3RcfvNv/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nincs gyors megoldás, de múlthetén se volt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.30!

BTC, 4 napig egy háromszögre gyúrtunk, pontosabban egy árbóc lehetőséggel történő, nagyjából 3k-s továbblépésre! Fekete nyilakkal jelöltem azokat a kulcsmomentumokat, ahol a sikertelenség útjára léphetett az árbóc lehetőség! Itt az lett volna a feladat, hogy a háromszög ellenállására eljutva életben tartsuk a lehetőséget. Ennek megfelelően a baloldali nyíllal jelzett hullám, igyekezett eljutni az ellenállásra, sajnos elfogyott a lendület és egy kisebb idősíkon követett csökkenő irányú háromszög kezdett kialakulni, majd ezt sikeresen lezárta egy kicsit megkésett leszúrás. A 2. lehetőség a leszúrás utáni hirtelen fordulat alakíthatta volna ki, kiugrás után sajnos itt is elfogyott a lendület. Viszont az jól látszik, mindkét sikertelen kísérlet az 50-es mozgóátlag fogságából nem tudott kiszabadulni és erősen arra játszik a történet, hogy a 200-as mozgóátlagot meglátogassuk!
Ha valóban a 200-as mozgóátlag a cél, az tökéletesen megfelel a Bitcoin futures 8,665$-os hétvégi nyitott résének probléma megoldásához. Egyúttal teljesíthetnénk egy ABC korrekciós mozgást, valamint lehetőséget kapnánk a fibo 0,61 szinten történő határozat fordulatra, illetve napos tekintetben vissza-tesztelnénk a kék éket!
A 4. napja formálódó háromszög és a megelőző 2,850$-os hullám, erősen hajaz egy augusztus elején kialakított 2,800$-os határozott emelkedésre, majd az azt követő háromszög által kialakított árbóc lehetőségre! Ez a hasonlóság ott csúcsosodhat ki, ha most ismét szembemegyünk az árbóc lehetőséggel, tehát a példának megfelelően rosszul is elsülhet a történet! https://www.tradingview.com/x/sgq2bgRv/
Mivel ha lehet  csak pozitív irányba gondolkodunk, ezzel a háromszöggel 2 napot biztosan kidobtunk az ablakon, de ha megnézzük a múlt heti mozgást, ott se volt más a recept. Szerdán jött a határozott visszaesés, amire igazán csak azért volt szükség, mert ott is volt egy a megelőző hétvégén kialakított rés, majd 2 napos ismételt gondolkodás követően pénteken jött az a rakéta, ami kicsit szerencsétlen módon megcsípve szombat első néhány óráját, ezzel következő hétre kitolt egy rést. Tehát vagy megoldjuk most is szerdán, jelen állás szerinti 800$-os hirtelen visszalépéssel, majd hasonló pozitív folytatása várunk mint múlt hét pénteken, esetleg az 1k-s hétvégi rés ilyen gyorsan nem megoldható, ami azt is jelenti, vár ránk még egy jövő heti szöszmötölés!


4 órás idősík: a 20-as ciklus határához értünk, itt lenne a lehetőség, a zöld görbe kitöltő és az árbócot is sikerre vezető csattanóra! A rózsaszín csökkenő irányú görbe még fenyegetés volt a 20-as ciklus elején, viszont ha nem vigyázunk ez a  mozzanat vár a 21-es ciklusra! Tehát 2 lehetőség maradt vagy kiugrunk és befejezzük az árbóc általi görbe kitöltést, esetleg eleget teszünk a Futures rés kívánalmainak, ezáltal viszonylag sikeres zöld görbével zárunk, majd a 21-es ciklusra bízzuk a megoldást!


Napos: a chart jobb oldalán látható volume profile indikátor rámutat hova csoportosulnak a vevői/eladói elképzelések. Jól látható módon 12k környéke a maximum, 7.5k környéke pedig a minimum, ameddig nyújtózkodni mernek! Illetve van egy rés 9k környékén, ami valószínűleg átugrásra vár és ha jól megnézzük a jelenlegi pozíciónkat, ha szembemegyünk az órás árbóc lehetőséggel, akkor ez egy csökkenő irányú határozat 2-300$-os ugrást jelenthet. Ha a Futures chart rését nézzük, akkor a 8,665$-os ár környékén is kiugrást mutat az indikátor, tehát itt kaphatná meg azt a lökést, ami vagy visszarántja 9k fölé és ezzel lendülettel eljutunk 10k környékére, ahol szintén magasak a várakozások, de ha nem vigyázunk a 8,665$-os visszanézés lendülete 7,5k-ra is leszoríthatja az árat! Tehát hacsak át nem rendeződnek a viszonyok, akkor felfelé 10k esetleg tovább 12k-ra vezethet az út, lefelé a 8,665$-os rés probléma, illetve 7.5k környéki kedélylehűtésre lehet számítani!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a csapatok várakozó állásponton, ami longs charton továbbra is bizonytalanságot szül, ennek eredményeként a 4k-s csökkenő irányú elmozdulás még mindig adott! A 2 nappal ezelőtti felélénkült aktivitás, úgy néz ki csak vihar volt a biliben, de ha megnézzük az órás árbóccal szembemenni kívánkozó lehetőségeket, azok hátrálásra kényszeríthetik a vevői szándékokat, viszont továbbra és abban bízunk, ez csak a 200-as mozgóátlag elérését jelenti.
Shorts oldal továbbra is vívja a szélmalomharcát, de ahogy látjuk pénteken és szombaton ismét a földre kerültek, ahonnan felkelni még nem sikerült. Ha az órás árbóc lehetőséggel sikerül szembemenni, azzal kaphatnak egy 2k-s támogatást, de ha nyeregben is szeretnének maradni, ahhoz ennek 10x szeresével kellene előrukkolni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wbVqFY2a/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/AozCOAWX/

"Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/eWV6d7Zk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/GTvXKEIR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/9UfkhJYB/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Mrx3yJ2N/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8BxkSURx/
https://www.tradingview.com/x/TMqDbMyX/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/YQBlxRI7/
https://www.tradingview.com/x/i3RcfvNv/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az egy napos problémát, hetekre is elnyújthatjuk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.31!

BTC, amit a kék háromszögből kilépés óta látunk, az egyenes út a semmibe, viszont közben alakulnak alakzatok, például egy piros csökkenő irányú háromszög, ami habár szembemegy a trendiránnyal, kisebb gubancot mégis okozhat.
Mielőtt ennek a háromszögnek a támasza, egy  9k alatti 100$-os sávban megerősítést kaphat, érdekes dolgok történhetnek(perces idősíkon) a zöld vonalakkal behúzott kereszt környékén.
Tehát ahogy látjuk, a negatív és pozitív  csúcsokat összekötve jött össze ez a kereszt, ahol a jelenlegi pozitív csúcs, vissza-teszteli a jelen történés szerinti ellenállást. Abban ez esetben, ha sikeres ellenállás vissza-teszt csökkenő irányba kezdhetünk mozogni, de mivel fekete nyíllal megjelölt szituációnál a támaszt már vissza-teszteltük, ennek ismételt elérésével szabad utat kaphatunk lefelé. Attól függően mennyit kell várni erre a fekete nyíllal megjelölt zöld támasz elérésre, megerősítés kaphat a halvány piros csökkenő irányú háromszög.
A háromszöggel ellentétes, tehát felfelé kilépést, még azt megelőzően kellene összehozni, mielőtt a zöld támaszt vagy a háromszög támaszát el nem érjük. Egy estig történő időhúzással, a háromszög támaszának elérését követően, ha sikerül kialakítani egy fordulatot, azzal mindenképp el kell jutni a háromszög ellenállására, különben elég közel kerülünk ahhoz, hogy a háromszög 1,400$-os mélységének, remélhetőleg csak fél sikerrel járok csökkenő irányú elmozdulását megkezdjük!
Fél sikerről beszélek, ennek a feltételnek tökéletesen eleget tehetnénk a szürke támasz zónában, ahol talán szerencsés módon, a napos kék ék vissza-tesztjére is sor kerülhet! Ennek, a támasz zónába megérkezésnek, csak határozott módon van értelme, majd egy szintén határozott visszafordulással lehetne egyértelműsíteni, mik is a szándékok. És persze egy ilyen fél sikert hozó csökkenő irányú akció, a Bitcoin futures chart galibát okozó, hétvégi 1k-s résének problémájára is megoldást jelenthet!


"4 órás idősík: a 20-as ciklus határához értünk, itt lenne a lehetőség, a zöld görbe kitöltő és az árbócot is sikerre vezető csattanóra! A rózsaszín csökkenő irányú görbe még fenyegetés volt a 20-as ciklus elején, viszont ha nem vigyázunk ez a  mozzanat vár a 21-es ciklusra! Tehát 2 lehetőség maradt vagy kiugrunk és befejezzük az árbóc általi görbe kitöltést, esetleg eleget teszünk a Futures rés kívánalmainak, ezáltal viszonylag sikeres zöld görbével zárunk, majd a 21-es ciklusra bízzuk a megoldást!"


Napos: eltekintve az órás lehetőségek, sikerétől vagy sikertelenségétől, az itt látható mozgás nem rossz, de még erre a csökkenő irányú mozgásra, egy leszúrással fel kellene tenni a koronát! A kék ék ellenállásának vissza- teszteléséhez, jelen állás szerint egy 600$-os, hirtelen csökkenő irányú elmozdulásra lenne szükség!
Ha átkukkantunk 4 órás idősíkra, a 10,300$-os csúcs elérést követően, láthatunk egy hirtelen, akár az ék vissza-tesztelésének is megfelelő korrekciós mozzanatot. Tehát elképzelhető hogy az ék ismételt meglátogatására már nincs is szükség (erre csak a Futures chart rése okán lehet igény)!
A 25.-ei hirtelen fordulatot megelőzően, volt itt egy fordított zászló, amit talán szerencsés módon, de fennakadt az ék támaszán. A zászló zöld csatornája még fennmaradt a charton, amelynek az ellenállása most szerepet kaphat, feltéve hogy ez sem írja felül a Bitcoin futures 1k-s résének problémája, tehát ennek egy 8,880$ környéki vissza-tesztelésével megoldható a probléma! És itt talán még az 50-es mozgóátlagot is bevehetjük a játékba, amely a múlt heti kiugrás és halálkereszt óta, most tudna vissza-tesztelődni, de ha még közelebb hajolunk a charthoz, akkor a tegnapi gyertya elég konkrétan megtámaszkodik a 200-as mozgóátlagon, ez szintén egy olyan momentum, ami a 12k-s célzónába eljutás sikeréhez hozzájárulhat.
További csavar lehet a történetben, ha a Bitcoint futures résének alját a hétvégén érjük el, majd a nyitásra úgy kerül sor, hogy újabb rés nem vagy csak minimálisat hagyunk magunk után, tehát oda akarok kilyukadni, hogy ez a rés hosszabb időre is nyitva maradhat, miközben az ár megpróbálkozhat a 12-14k-s célokkal!
Az rsi is azt mutatja, most kellene még melegében ütni a vasat, tehát vagy gyors csökkenő irányú mozdulatokkal megoldani a problémákat, esetleg megpróbálkozni a múlt péntekihez hasonló hegymenettel, ehhez azonban szükségünk lenne ismét a kínai elnökre és egy újabb pozitív bejelentésre! Erre a bejelentésre január végéig várnunk kell, de szívesen várunk január végére, ha az eredmény ugyanaz lesz mint idén február elején.
Pár nappal ezelőtt, kiraktam két dátumot a Facebook poszt alá (2019 február 5., 2020 január 25.), reakció nem igazán érkezett rá! Ezek a kínai holdújév dátumai, amire idén csak azért figyeltem fel, mert állítólag ezt követően megjön a keleti barátaink vásárlókedve. Ahogy látjuk ez idén elég jól sült el, 8.-án majd 18.-án a helyzethez képesti jelentős kiugrással nyitottunk, de a hónap végén lehűtötte a kedélyeket egy szintén jelentős visszaesés, ezt követte 1 hónapos vegetálás, majd 4k-ról, 5k-ra ugrással elindult a 14k-s rally. Hasonló jókat kívánok jövőre is, de abban is bízva, hogy a karácsonyi(nem az októberi) rally még tartogat meglepetéseket!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton ismét átléptünk a váll vonalon, ezzel újra kinyitva a 4k-s lehetőséget, de sokadjára megemlítve, lesz itt egy 200-as mozgóátlag, ami jószolgálatot tehet, feltéve hogy a bikák nem a minél rosszabb, annál jobb stratégiára gyúrnak! Bármire is gyúrnak, azt tehetnék gyorsabban, igaz a sajtot is kitartással énekelték ki a holló csőréből...
Shorts oldal lehet az a róka, aki kiénekli a sajtot a holló csőrében, viszont ez már egy lusta róka, mivel még szept.23. előtt kellett volna a sajtót kiénekelni, de morzsákra még számíthat a rókakoma!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kpuQAPtM/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8kM9OHCs/

"Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/2SEUNPoy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Pvuu8wM4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/o5A0KoKg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Mrx3yJ2N/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/UTHUOhfD/
https://www.tradingview.com/x/TMqDbMyX/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/3qVIs64j/
https://www.tradingview.com/x/i3RcfvNv/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A Kína uralta cryptobolygó!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.01!

BTC, a kínai hírek szépen tologatják az árat, amire jó például a múlt pénteki közel 3k-s kiugrás, de ilyen volt a tegnapi 300$-os kiugrás is, amihez csupán annyi kellett hogy kijöjjön egy olyan hír, miszerint október 24. legyen a ,,Blokk-lánc napja"! Ezek a hírek azonban még csak szépségtapaszokat ragasztanak a chartra, tartalmas emelkedéshez  az elnök bejelentése alapján talán a benyújtott törvényjavaslatok, illetve azok elfogadása jelenthet, habár az utóbbi nem kétséges.
Mivel ezekre január végéig várnunk kell, abból főzünk amink van, de ha csak ezekre a hírekre támaszkodunk, néhány száz, esetleg ezer dolláros kiugrásokon kívül, sok mindent nem fogunk elérni, kivéve ha az óceánon túl is megalapozzák a karácsonyi jó hangulatot!
A tegnapi zöld kereszttel felvázolt szituációból az a megoldást jött, hogy a zöld támaszról (köszönhetően a kínai hírrnek) sikerül visszapattanni és kilépni a halványpiros csökkenő irányú háromszög lehetőségből. Ezt követően elfogyott a szufla(ez is megerősíti, hogy a kínai hír áll a kiugrás mögött), habár volt egy, perces idősíkon követhető zászló lehetőség,  amiből végül nem lett semmi.
A csökkenő irányú halványpiros háromszögről még nem mondunk le, de a támaszát a tegnapi legmélyebb 8,943$-os szintre felvisszük.
Az 50-es mozgóátlaggal küzdünk 29.-e óta, most is ez gátolja, a kék nyíllal jelzett további emelkedést, de már olyan közel kerültünk a 200-as átlaghoz (amit még a múlt pénteki kiugrás húz felfelé), hogy egy gyengébb pillanatban történő 200-as mozgóátlag alá benézés, elindíthatja a csökkenő irányú háromszögből, remélhetőleg csak a szürke támasz zónáig jutó határozott visszalépést!
Annak ellenére hogy még az összes 20k fölötti árszinteket megcélzó pozícióban benne vagyok, a fekete nyíllal megjelölt kék háromszögben csökkenő irányba kilépés pillanatában rányitottam egy short pozíciót, 2% veszteség küszöbbel, ha mégis éltünk volna az árbóc felkínálta lehetőséggel, célszint pedig a piros nyilakkal is jelzett szürke támasz zóna (főleg a napos kék ék vissza-tesztelési lehetőségének okán, na meg persze a Futures 8,665$-os visszalépési igénye), ami 10% hasznot hozhat.
Ha úgy gondolkodik az ár, hogy ezt a szürke zónát a hétvégén látogatjuk meg, majd visszatérünk 9k környékére, akkor ugyebár a határidős kereskedési lehetőség nem áll rendelkezésre, tehát a rést sem tudjuk bezárni. Ez kialakíthat egy hasonló szituációt, mint ami a május óta tátongó 7,175$-os szintre történő visszalépést kellene eredményezve. Erre a szintre visszanézést minél hamarabb össze kellene hozni, ettől függetlenül ha már van egy napos 12k-s magasságot megcélzó lehetőségünk, éljünk ezzel és ha valóban nincs erő a továbblépéshez, akkor vegyük célba, ezt a kicsit gyászos mélységet.

Napos: a tegnapi gyertya elég bizonytalanra sikeredett, de ezen nem kell csodálkozni, nagy a tét! Viszont az hogy a tét, valóban nagy volt vagy csak a mi elvárásaink voltak túlzóak, utólag fog kiderülni. A tegnapelőtti gyertyával határozottan leszúrtunk a 200-as mozgóátlagra, tehát ha a tegnapi gyertya 9,409$-os szinten betakarja az előző maci gyertyát, az egy komoly lehetőség a 12k-s célzóna irányába, illetve ha a napi gyertyával a 200-as mozgóátlag alá zárunk, az talán megkönnyítette volna a korrekciós történet folytatását és a Futures résének péntek estig történő bezárását.
Tehát a tegnapi bizonytalan gyertya, lehetőséget ad a javításra, de hogy ez a bikáknak vagy a maciknak lehetőség, nem tudjuk, mindenesetre ha csak a kínai hírek hatására tud ugrani az ár, akkor kicsivel több esélyt adhatunk a csökkenő irányú folytatásnak!
Az rsi már készül lefelé, a volume oszlopok is a múlt pénteki történet lassú lecsengésére utálnak, ez összességében nem arra utal, hogy a múlt  pénteki történet megismételhető! Ha a Futures rés eltüntetése most a fő cél, akkor azt óvatosan, de hirtelen mozdulatokkal kell összehozni, ami az itt napos idősíkon látható szürke zónában maradást kell jelentse, tehát nagyjából 8,250$ környékéig lehet nyújtózkodni.
A történetet tovább gondolni egyelőre fölösleges, először tisztázzuk le a jelenlegi nyitott kérdéseket, amelyek irányába elmozdulás vagy konkrét megvalósulás esetén léphetünk egyet előre!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal tegnap ismét kivette a sokadik semmittevős pihenő napját, jól meg kell rágni mi legyen a 200-as mozgóátlag, most már karnyújtásra levő elérése után. Ha ekkora marad az igyekezet, akkor sok minden nem fog történni, legalábbis egyelőre nem látszik semmi olyan komoly lehetőség, ami a  200-as mozgóátlagról több ezres visszapattanást tudni eredményezni!
Shorts oldalon történt egy hirtelen 25%-os visszaesés, egy délutáni Facebook poszt alatt ezzel magyaráztam a 300$-os kiugrást, majd mivel később egy kínai hír is kijött, meg is volt az alapja mitől ijedhettek meg néhányan az eladói oldalon. Viszont ha ráéreznek arra, hogy ezek a hírek csak pillanatnyi kiugrásokat tudnak eredményezni, ismét bepróbálkozhatnak az ár visszapofozásával!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wYtldaxB/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/m3v0HeJp/

"Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/n05ZXgsM/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/OeCuDUtI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/THQIFYuy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8TbtE6Gw/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/UExfdfIT/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!