Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Témák - GepyMiner

#1
Üdv.
Még nem láttam hasonló topic-ot, és mivel már bőven több mint egy éve csákányolok, lassan aktuálissá válik a rig(ek) karbantartása, tisztítása, mert 1 év alatt szépen gyűlik a por tápban és a videokártyák ventilátorain és hűtőbordáin.

Szoftveresen eddig nem sok mindent kellett csinálni:
- Driver ügyileg csak az AMD DAG driver frissítés volt eddig
- Időnként leszedtem új claymore-t de igazából nem nagyon szoktam nézni, régiekkel is ment simán
- A sok .log file-t töröltem mert már alig volt hely az SSD-n, meg mostanában le is tiltom a létrehozásukat
- időnként Afterburner/Teamviewer frissítés, csak hogy ne sírjon

Hardveresen még nem nyúltam hozzá, néha jól belefújtam a ventik közé amitől szép kis por szállt fel. Mintha 3-5 fokkal melegebb lenne minden mint hasonló körülmények között újonnan, a lamellák közt szépen gyűlt por. Egyszer amikor azt hittem, hogy elromlott az egyik rx470 megnéztem hogy lehetne szétszedni de aztán kiderült hogy az egyik sata power kábel ment ki amikor 1 hétre kipróbáltam a dual bányászatot, de végül megoldottam és visszaraktam a kártyát és nem kellett tisztogatni szétszedni.
Ám jó lenne némi infó vagy tutorial a leggyakoribb kártyák szétszedésére és portalanítására. Igazából nem is a kártya típusa hanem a hűtés típusa az érdekes, MSI 2 vagy 3 ventis (windforce) founder stb. kártyák szétszedéséről, csak a hűtőbordák tisztításához, természetesen a hűtőt nem kell eltávolítani, amúgy is csak gond lenne az újrapasztázással. Ha nagyon poros (nálam kiskonyhában van így szerencsére nem sok por megy rá) akkor sokkal melegebb lehet ami a fordulatszámszabályozás miatt gyorsabb ventiket, több zajt és habár sokat nem jelent, nagyobb fogyasztást jelent (ha pl 12-18 venti 1.5-2x gyorsabban forog mint újkorában). hűtőbordákhoz elég egy jó erős tüdő hogy a nagyját kifújjuk, vagy mindenképp kell sűrített levegős fújó? Tápegységhez jobb nem nyúlni ha nem kezdett még el zúgni?

Ötletek karbantartáshoz illetve személyes tapasztalatok jöhetnek ide, illetve ki milyen gyakran végzi és ki mitől teszi függővé... :)
#2
Ezen hír alapján:
http://mfor.hu/cikkek/befektetes/Ujabb_gyomros_kap_a_Bitcoin.html

Érdemes eladni a Bitcoint? Általában abba váltom át a bányászott egyéb coinokat, mert hosszútávon stabil meg felfelé megyeget. De ez alapján érdemes pl USD-be tenni Poloniexen?
Plusz mivel általában a többi coin is követi a BTC-t, azok is esni fognak?
Meg úgy egyáltalán mennyire kell komolyan venni a hírt? Valós fenyegetés a cryptopénzek árfolyamára?