Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 17 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Jöjjön a hétvégi turmix!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.29!

BTC, kezdjük azzal hogy a 26.-ai 13,963$-os csúcsból történő hirtelen 2k-s bezuhanás, illetve az ezt követő kék csatornát elérő leszúrást, a 27.ei körképben már megemlítettem, hogy  egy ilyen kettő gyertyából álló leszúrós történet, csak halványan felel meg az (A) hullámban még elfogadható kategóriának, de ha már kialakult a (B) hullám, ebből a 9k-s szintet elérő (C) hullámban történő folytatás, most utólag megnézve kicsit túlzó elvárás volt! Ezért most lezárom ezt a kisebb ABC hullámot és ezt egy nagyobb ABC hullám (A) hullámaként fogom értelmezni!
Tegnap kialakult egy emelkedő ék, ennek kellene betölteni a (B) hullám szerepét, majd a  (C) hullámban az eredetileg tervezett 9k-s környék zónái és támaszai lehetnek a célpontjaink. 
A probléma ott kezdődik, hogy a hétvége mindkét napját oldalazással kellene tölteni, viszont mivel az utóbbi hétvégék rendre kiugró teljesítményt hoztak,  ettől most vagy eltérünk vagy ismét termékeny lesz a hétvégi mozgás, ami megmagyarázná a kék ABC hullám a lezárásának miértjét, majd egy emelkedő ABC hullámmal, talán vasárnap estére visszakapaszkodunk a 26.-ai csúcsba!
Abban az esetben, ha még ma este vagy éjjel megmásznánk, ezt a 14k-s szintet megközelítő létrát, még a vasárnap lehetőséget biztosíthat a 12k magasságában történő hét zárásra, ezzel nyitva tartva a 9k-s következő heti folytatás lehetőségét.
Tehát ha visszamegyünk a piros impulzusig és az arra felhúzott Fibonacci alapján nézzük a mostani kék ABC korrekciós történetet, akkor mivel 0.61-ről visszakorrigáltunk 0.38 fölé, ebből is azt kellene feltételezzük, hogy a hétvégi 14k-s történet működhet!
Összefoglalva oldalazás esetén a kék négyzetben kellene két napig mozogni, ha ettől eltérünk az a 14k-s esetleg 9k-s mélységet hozhatja végeredményül, de a jelenlegi pozíciószámokat megnézve, elég nagy meglepetés lenne a 14k-s buli.

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: kisebb idősíkokon millió lehetőség, ami még összekeverheti a szálakat,  itt naposan viszont  sok meglepetés nem történik. Volt egy bő 10k-s impulzus, ennek folytatásában most egy ABC korrekciós hullámra lehet számítani, ami még messze van a végkifejlettől, de ha az órás idősíkon felvázolt rózsaszín csökkenő ABC hullám 9k környékére megérkezik, az ennek a napos ABC hullámnak, az (A) hullám zárását eredményezheti. Itt szintén jöhetne az alkalmazkodás a hetes gyertyákhoz, ahol már sokkal valószínűbbnek látszik a következő hetet 9k környékén zárás lehetősége.
Remélhetőleg ennél a 9k-s szintnél nem kezdődik el egy pánik cunami és azzal mindenki maga alatt vágni a fát,  mert ha ez a 9k-s visszanézés csak egy kisebb korrekciót eredményez, akkor innen akár a 14k-s csúcsot meghaladó folytatás is következhet 20k-s következő megállóval. Erre viszont csak akkor számítanék, ha a 11,700$-os magasság ismételt elérésénél, a vételi pozíciók száma újra a 30k-s magasságot súrolja vagy ebbe az irányba tart határozottan! Illetve ha a (B) hullám elért 11,700$-os magasságba és a short oldali pozíciók maradnak a jelenlegi 30k környékén, az szintén segítheti a 14k-s csúcstámadást.
Viszont ha súlyosbodik a helyzet és az eladási megbízások megközelítik a 40k-s magasságot, ott csak nagyon kis összegbe mernék fogadni arra, hogy a folytatás a 11,700$-os szint körnékéről nem a (C) hullámnak megfelelően alakul!
Tehát én azért sem izgulok a nyitott vételi pozícióim haszna miatt, mert ha az  ABC hullámmal történő folytatás következik, akkor  a (B) hullámban még lesz idő gondolkodni, ezzel lehetőséget adni csúcsdöntő folytatására, illetve a (B) hullámban elérendő plusz 33% haszon, megfelelő kárpótlás az esetleges 9k környéki kellemetlenségért!
Az RSI csík még csak közelít az alsó zónához, tehát az (A) hullámot még nem fenyegeti a túladott állapot következtében történő 9k szintet el nem érő hamarabbi kifulladás, illetve azoknak is jó hír, akik még abban reménykednek, hogy innen még van tovább felfelé(remélhetőleg a (B) hullámban lesz is), ami szerintem már nagyobb kockázat mint ha short pozíciókban gondolkodnának.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldal tegnapi  gyertyája csak leszúrt 20k-ra, viszont ahogy jelenleg látjuk, a mai gyertya igyekszik ezt a részt is betömni! Tehát újabb 10% vételi pozíció kiesést láthattunk, de leszúrásnak köszönhetően ez nem járt 2,000$-os visszaeséssel. Ez a 10% kiesés szerintem azoknak a tábora, akik 10k-ról 11k-ra segítették az árat, tehát durván 1k-s haszonnal még mindig gazdagabbak lehetnek.
A shorts oldalnak szerintem most szerepe lesz az ár további csökkentésében, mivel ha megállja a helyét az előbb írt 10k-ról 11k-ra eljuttatott történet és ha megnézzük, hogy ezt megelőzően egy durván két hetes oldalazás uralta a mozgást, akkor most két hetes oldalazásra kellene ismét számítanunk, ez kizárt vagy ha igen azzal csak jóljárunk. Illetve ha mégse szólnak közben még a macik, akkor meggyorsítva az eseményeket, a 8k-s árról 9k-ra történő ármozgását elősegítő újabb 10%-os kiesést kellene elszenvedjenek a bikák.
Tehát továbbra is úgy gondolom, a longs oldal 20k alá benézése problémákat okozhat, shorts oldalon egyelőre a 4. piros rakéta átszakítva 30k-s ellenállást tovább halmozhatja az eladási megbízások számát vagy ahogy feljebb írtam, kicsit besegíthet az ár 9k irányába történő gyorsabb mozgásába.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4jBYKgBk/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9NjPLOXS/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/42fKKaXH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/vxNJ3uHn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pPVBIpDH/
https://www.tradingview.com/x/sDeijqPw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hc9XIyos/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ingerszegény hétvége!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.30!

BTC, sajnos az oldalazásnak köszönhetően, nem lettünk okosabbak a zöld felfelé és a rózsaszín felfelé folytatódó ABC hullám tekintetében.
Ennek az oldalazásnak a lehetőségét már tegnap felvázoltam, abból kifolyólag, ha a hetes gyertya 12k magasságában szeretne zárni és ezzel egy olyan jelzést adni, amit ha a következő heti gyertya 9k magasságában történő zárással megerősít, abba belekapaszkodva, akár 5k-s szintig is folytatódhat a csökkenés.
Az utolsó emelkedő ékre felhúzott Fibonaccit figyelembe véve, a 11.300- 11,600$-os szintek közé történő tegnapi visszanézés esetén, gyorsan eldőlhetett volna a kérdés, hogy a hétvégi mozgás visszakapaszkodik e 13k fölé vagy beesik 10k-ra, de ez se kapta meg a lehetőséget és egy kisebb emelkedést követően, beálltunk egy 300$-os oldalazó mozgásba, amit akár végigkísérhetünk a nap zárásig és ezzel meglehet a hetes gyertyánk 12k-s zárása!
A dolog valószínű ott fog eldőlni, amikor találkozunk a 200-as mozgóátlaggal, erre a 11,700$-os támaszon van lehetőség, tehát ha ezen átszalad az ár, majd később vissza-teszteli akkor nyitott az út lefelé, de ha nem  sikerül átlépni, az még nem jelenti azonnal a zöld (C) hullám követését, de a lehetősége meglesz.

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a hetes gyertyának 12 ezres, a naposnak 11,300$-os tegnapi zárása lett volna szüksége ahhoz, hogy viszony egyértelműbb folytatást tudjuk elképzelni! Egyelőre a 12k áll nyerésre, de még sok van hátra a napból és a vasárnap esti mozgás is termékeny szokott lenne, főleg a tőzsde nyitásnak köszönhetően. A lila vonalakkal követett hyperwave tekintetében, első jel arra hogy ez a hullám kifulladt, a 4.-es számmal jelzett támasz áttörése, viszont ez még nem nevezhető trendvonalnak, ennek a szerepnek inkább a 3. 9k magasságában elérendő támasz tud megfelelni!
Tehát ha a 9k-s szintet sikerül értelmezhető módon elérni, ott elég sok mindennel találkozik az ár, az impulzus 4. hullámok tekintetében fibo 0.78 szinttel, illetve az impulzus tekintetében  a 0.5 szinttel, a lila 3. támasszal és egy támasz zónával, amely zóna 600$-os, ezért bőven van lehetőség az abból történő visszafordulásra!
Az RSI  elérte az alsó zónát, viszont az eladóktól még mindig nem kapta meg a további csökkenéshez szükséges segítséget, talán pont azzal a szándékkal, hogy a hetet sikerüljön 12k magasságában zárni.
Mivel nyári szünet van, semmi se zárná ki, a felvázolt emelkedő háromszögben végigkövetni egész júliust, majd nem megtörve a long trendet, a 3,432$-os háromszög mélységet figyelembe véve, a 17,200$-os ellenállás lehet a következő célunk! És van itt egy érdekes összefüggés, ami az augusztus 5.-ei Litecoin blokk felezés, illetve ennek a háromszögnek a végkifejletéül létrejövő talán kiugrásszerű 3k-s emelkedési lehetőség, amelyek egymást segítve mindkét oldalon sikert tudnának eléni!
Ebben a háromszögben sok lehetőséget nem látok, de mint lehetőség itt van és érdekes szituációt szülhet, ha ennek megfelelően alakul a folytatás, egyelőre azonban maradjunk a földön és a jelen impulzus, hyperwavert folytatásában lehetőségként felmerülő nagyobb korrekciós visszalépés tekintetében lássunk tisztában.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon még mindig 20k fölött vagyunk, ez abban a tekintetben megfelelő, ha a macik elérnék hogy az órás rózsaszín (C) hullám megérkezzen 9k környékére, illetve a napos kék (A) hullám zárását követően a (B) hullámban visszakapaszkodjunk 11,700$ magasságába, ahol ha elég volt a 9k-s mélységbe lenéző 5,000$-os korrekció, akkor ha arra van igény folytatódhat az emelkedés!
Shorts oldal továbbra sem töri össze magát, viszonylag nyugodt tempóban araszolunk felfelé, illetve a tegnapi gyertya kialakított 1 felszólalást, ami az előtte lévő gyertyával és egy  mai 29k alá záró maci gyertyával, az 1. számmal jelölt rakétának megfelelően, csökkenést idézhet elő, talán csak azért hogy könnyebben átléphető legyen a 30k-s ellenállás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/0drd4Aie/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iWFEfFYv/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/wuE58E8A/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dfoZvJYd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Q3Q1HLUg/
https://www.tradingview.com/x/sDeijqPw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hc9XIyos/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vajon a fedezet nélküli short megbízás kiesés, ösztönzőleg hat a bikákra?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.01!

BTC, a hétvégi mozgás egészen szombat kora délutánig megfelelt a négyzettel felrajzolt elképzelésnek, igaz ebben a zöld ABC hullámmal lehetőség volt a 14k-s magasságban történő erősítésre, illetve a rózsaszín csökkenő irányú ABC mozgás folytatására.
Tehát szombat délután csökkenő irányba kiléptünk a négyzetből, majd azt 22 óra magasságában vissza-teszteltük, viszont elmaradt a jelzésnek megfelelő jelentősebb visszaesés! Itt azt is feltételezhetjük, hogy ennek a rózsaszín ABC csökkenő mozgásnak a (C) hullámát egy kisebb csökkenő Elliott hullámmal követhetjük végig.
Ennek a csökkenő Elliott hullának  9k  lehet a célszintje, ezen belül a 3. hullámmal egy olyan erdőbe kellene megérkezünk, ahol elvileg nem mindegy, mit és hogyan érintünk, de ha impulzust szeretném zárni, akkor a piros támasz zónát át kell ugráljuk és egy  sokkal szűkebb, ezáltal bizonytalanabb célt kell kitűzzünk. Azonban mielőtt ilyen mélyre utazunk, várjuk meg most hogy viselkedik az ár, az utolsó impulzusra felhúzott fibo 0.61 szint elérést követően!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: egyelőre nem tudni a Bitfinex miért pont most vette ki azt a 20 ezer short megbízást a rendszerből, reméljük valami részletesebb magyarázat is lesz azon kívül, mint ami supporton olvasható... https://t.co/4ZjPTnfn9y Tehát ha ez a mínusz 20k-s történet így marad, az egy nagy segítség lehet az ár további felfelé haladásában és ehhez lehetne nagy segítség a tegnap felvázolt emelkedő háromszög lehetőség!
A tegnapi gyertyánk 1,000$-os visszaesést eredményezett, ami tulajdonképpen az előző napi gyertyával együtt kezelendő és mivel ezek közösen betakarták az azt megelőző gyertyát, így az órás idősíkon felvázolt piros csökken Elliott hullám megkapta a zöld jelzést!
Itt ennél a pontnál eldőlhet a kék 3k-s felfelé mutató háromszög vagy a korrekciós mozgás folytatása lesz a nyerő! Én úgy gondolom, a 27.-én megkezdett korrekciós mozgás folytatódik, első felvonásban a 9k környéki támasz zónába, majd a kék (B) hullámmal hasonlóan intenzív mozgásnak köszönhetően visszakapaszkodunk legalább a 11,700$-os sárga ellenállásra!
De visszatérve a mondanivalóm elejére, az a 20k short oldali kiesés felboríthat minden logikusnak gondolt elképzelést, tehát reméljük lesz valami értelmesebb magyarázat annál, mint hogy csak a fedezet nélküli megbízásokat szedték ki.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha már a macik várnak, pontosabban csak megbízásokkal operálnak, amelyeket a rendszer tegnap elég nagy mennyiségben kiszórt, a bikáknak kell a piszkos munkát is elvégezni, tehát a korrekciós csökkenő mozgást életben tartani. Erre azért van szükség, mivel ha friss vér nem áramlik a rendszerbe, akkor vagy helyet csinálunk a meglévő készletek átcsoportosításával vagy nem csinálunk semmit és egy hosszabb oldalazást előidéző állapotba kerülünk! Tehát ha a bikák dolga ezt a korrekciós történetet 9k-s árszintre visszavinni, akkor itt a longs charton a 15k-s mélységet is elérhetjük!
Shorts oldalon az összes rakétánk tengerbe zuhant, a kárfelmérés és a mentés már zajlik, ennek eredményeként 6% már visszakerült a takarítás következtében kipottyant megbízások helyére. Viszont ha ezek is csak megbízások lesznek, amelyeket a rendszer fedezet híján időnként kiszór, akkor nem kell izguljunk abban a tekintetben, hogy sikerül-e újabb csúcsokat döntögető folytatást kialakítani.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wkuJyozT/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/HwHSuEHn/

Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/jRoNEu1O/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Icf8t3eD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6091p7Eq/
https://www.tradingview.com/x/ZPNHgoBn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ag6tDtHw/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lassú korrekciós mozgás, de meddig!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.02!

BTC, a tegnapi Facebook poszt alá kitettem egy már akkor is esélytelennek tűnő fordított fej-váll lehetőséget, ami max lassítani tudott volna, az amúgy sem gyors csökkenő mozgás, még egy-két napos elnyújtásával.
Egy fekete ékkel követjük a csökkenő mozgást, ami az Elliott 3. hullámával kellene megérkezzen, a 9,069$-os támaszra vagy annak környékére. Viszont ha tartani akarjuk az éken belül mozgást, akkor még 2 nappal is elnyújtható ez a csökkenő araszolás vagy ha nem szeretnénk ilyen sokáig elnyújtani a történetet, akkor a felvázolt 3. hullámot még a mai nap folyamán is lezárhatjuk. Tehát egy gyors lezárással a fekete csatornában folytatódhat a csökkenő mozgás, amely csatorna a 4. és 5. impulzust lezáró hullámot is magába foglalhatja!
Abban az esetben, ha ez a piros Elliott hullámot követő mozgás még legalább 4 napot elhúzódik, akkor a 4 órás idősíkra felvázolt, átlagban  65 napos ciklusok 10. fázisába léphetnénk át. Ebben az új fázisban egy nagyjából 10 napos történet veheti kezdetét, amelyben akár a napos idősík kék (B) hullámának megfelelő kisebb erősödő mozgás is összehozható, feltéve hogy az órás idősík csökkenő impulzusa alkalmazkodva a 9. fázishoz még időben záródik, de az sem kizárt hogy ez a sorozat itt megszakad.
Ha a 9,600$-os szint alatti 300$-os támasz zóna nem teszi a dolgát és nem kényszeríti visszafordulásra a mozgást, akkor a napos hyperwave hármas támasza kellene ezt megtegye.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: célunk az (A) hullám lezárása, ennek egy elég széles támasz zóna áll rendelkezésére,  ebből ha sikerül határozottan visszafordulni, akkor az a (B) hullámot segíthetné és ha ebbe a hullámba sikerülne belekapaszkodni a vevőknek, azzal kihúzhatnánk a (C) hullám méregfogát.
A tegnapi gyertya csak leszúrni tudott abba a támasz zónába, amelynek főként a 26.-án 13,963$-os csúcsban záró hullám megtörésében lett volna szerepe, de mivel ezen a zónán, mint kés a vajon átszaladtunk, most a korrekciós mozgásnál egy vissza-tesztben vehetné ki szerepét, ezen viszont a mai gyertyánk már átszaladt, így ezt a vissza-teszt szerepet is kizárhatjuk.
A csúcsba felrajzolt emelkedő háromszög lehetőség, ha maradunk az ár 9k környéki megérkezése mellett, akkor 5k-ra hízhat, tehát ha a (B) hullámban nemcsak korrekciós történetek láttunk, hanem a 14k közeli csúcsot is sikerül megtámadni, akkor végeredményt kapunk egy a 19k-s szintre mutató emelkedő háromszög lehetőséget. Viszont ezzel a háromszöggel még ráérünk foglalkozni, ezért a körkép után elrejtem a háttérbe és inkább koncentráljunk a korrekciós történetre!
Amit tehetünk az csupán annyi hogy várunk, de ha bízunk a múltbéli történések megismétlődésében, akkor a hármas hyperwae támaszról, vissza kell pattanjon a (B) korrekciós történet kialakítása érdekében, viszont a (C) hullám ettől függetlenül még befejezésre vár, ami szintén a hyperwave elvárásokhoz kötve jelentős visszaeséssel kell végződjön.
Sokkal kisebb ABC hullámmal is kiegyeznénk, akár egy 8k környékivel, ha csak az impulzusra kellene válaszolni, de mivel ez a 14k-s magasság elérés egy váratlan történet, tehát a sokak által várt és indokolt impulzus zárási magasság 9-10k környéken volt, ahol ha valóban záródik a bulltrend, akkor nincs szükség a hyperwave 4. meredek lezáró hullámára, ebből kifolyólag most a korrekciós elvárások is szerényebbek lehetnének!
Az RSI csíkok padlót fogtak,  megérkeztünk a túladott állapotba, ami annyit jelent hogy az (A) hullám már közel van a záráshoz, de ez még nem jelent azonnali zárást, mert azt ideális esetben egy leszúrás is jelezni fogja, tehát innentől kezdve a végső fázisban vagyunk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart hetes nézetében kijelöltem 3 zónát, alsót, középsőt és felsőt. Van egy alsó zónánk, amelybe csak rövid ideig tartózkodik a mozgás, van egy középső ami iránytól függően megtorpanásra kényszeríti a mozgást és van egy felső, ahol szintén csak nagyon rövid ideig tartózkodunk és ennek nem csak az a szerepe, hogy az árat az egekbe juttassa, csupán annyi hogy a  dominanciát jóval az eladói igények felé helyezze!
Jelenleg azt látjuk, hogy az alsó zónát megkarcoltuk, tehát a napos idősík (A) hullámának zárásához ez alapján is közel kerülhetünk. Ha megtörténik a napos (A) hullám zárás, akkor a folytatásban, tehát a (B) hullámot követve a középső zónába folytatódhat a vevői oldal aktivitásának növekedése, amely aktivitás ha ezen a középső zónán látványosan átszalad, akkor kezdhetünk gyanakodni hogy a (B) hullám nemcsak egy kisebb korrekciós erősödés volt, hanem a már említett 14k-s csúcstámadási kísérlet is lehet!
Shorts oldalt hasonló zónákkal díszítve, 2 középső zónát lehet behúzni, amely két zóna között pattogtunk január eleje óta, csak hát most jött egy takarítás, ami továbbra is elég furcsa hogy ennyi megbízást hipp-hopp kiszór az ablakon, amelyek között akár lehettek olyan megbízások is, amelyek akár egy-két nap alatt megoldhatták volna, a napos idősík korrekciós mozgásának  hetekig eljutott történetét. A rakétákat és a felvázolt Elliott hullámot még nem takarítom el, mert ha a zuhanást kivesszük a játékból és ott folytatódik a történet 30k-s ellenállás alatt, akkor az elkövetkezendő egy-két napban a macik segédkezhetnek az (A) hullám gyors lezárásában.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/v0i270pu/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/FOurfvAM/

"Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!"

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/QyUrsxp2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Or3u0Cgb/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QWqh8bcf/
https://www.tradingview.com/x/ZPNHgoBn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HK49CMwR/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A vevők vajon felismerik az eladói gyengeséget!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.03!

BTC, most már minden ék piros, mivel a csökkenő ékben követett mozgás az impulzus zárással együtt zárult. Illetve ennek következtében, mivel volt itt egy rózsaszín ABC korrekciós mozgás, ami szintén zárásra kerül, köszönhetően a tegnap délután óta épülő jelenlegi hullámnak, ami benézett az (A) hullám fölé!
Ennek hullámnak egy kisebb kék ellenállási zónából lett volna lehetősége visszafordulni, ezt mint látjuk meg is próbálta  de győzött a bikák ereje, viszont itt a következő akadály a 200-as mozgóátlag! Ha a  mozgóátlaga nem lenne elég erős ellenállás, akkor ezt a szelepet bízzuk egy valódi ellenállásra, ennél már csak egy ellenállási zóna lenne erősebb, de azzal itt nem szolgálhatunk, talán ha ezeket az akadályokat átlépi a mozgás és 12,400-12-600$ környéki magasságban keresgélünk.
Tehát a behúzott zöld ellenállás, ami tulajdonképpen egy  tükörkép elválasztó középpontja a 11,500$ fölötti és alatti mozgás között, de húzhatnánk ide egy függőleges vonalat is, ami a baloldali piros körrel megjelölt terület és a jobb oldali között mutatna némi hasonlóságot, amely gondolat ha megállja a helyét, akkor a piros nyíllal jelzett és a rózsaszín, sajnos záródott ABC hullámmal is kitűzött 9k környéki megérkezés marad továbbra is a fő célkitűzésünk.
A zöld ellenállás és a világoskék apró támasz zóna közötti esetleges pattogás, akár még felfelé is kimozdíthatja az árat, tehát ha a zónából visszapattan az ár, de nem tudja átlépni a zöld ellenállás, a 200-as mozgóátlag és talán még a 11,700$-os ellenállások által kialakított akadályt, akkor a piros  nyíllal megjelölt nagyjából 1,500$-os csökkenő folytatás következhet, feltéve hogy az utóbbi csökkenő ékben el nem ért, kicsit komolyabb rózsaszín támasz zóna 9,600$ magasságában le nem hűti a kedélyeket.

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: tegnapi és az azt megelőző gyertyáknál látható szurkálások, utaltak arra hogy itt a korrekciós mozgásban belassulás következhet, ami a hyperwave határozott csökkenő elvárásainak nem tesz jót.  Maradva a hyperwave határozott korrekciós elvárásai mellett, már a korrekciós mozgás másnapján(juni 28.) kialakult kövér bika gyertya sem volt a legideálisabb, ha az ott nem alakul ki, akkor már rég az (A) hullám céljául kitűzött 9k-s magasság környéke járnánk. 
Tehát az a 28.-ai kövér bika gyertya belassította a korrekciós mozgást, illetve most a tegnapi és az azt megelőző leszúrás ismét lassíthat a  történeten. Ez a lassítás, a kék ABC hullámmal megcélzott 6k környékére történő megérkezésre is hatással lehet, például ha egy kisebb ABC korrekciós mozgás lesz a végeredmény!
Ez annyit jelentene, hogy a kék (A) hullámot, a tegnapi leszúrás 9,723$-os csúcsában kellene zárjuk, a (B) hullámot pedig a 11,700$-os ellenállás környékén, majd a (C) hullám egy barátságos megoldással a 9k környékén látható szélesebb támasz zónában zárhatná a korrekciós történetet, esetleg ha itt is szükségünk van egy leszúrás általi jelzésre és némi izgalomra, akkor talán még a 7,770$-os támaszt is elcsíphető! Viszont ha mégse lesz ilyen barátságos a folytatás, akkor az órás idősík zöld ellenállásáról történő lefordulás után, folytatjuk az eredeti (A) hullám céljaként kitűzött 9k környéki támasz zónába!
Bárhogy is alakul az ABC hullám története, a tegnapi és a tegnapelőtti leszúrás mindenképp arra utaló jelzés, hogy itt komoly változás is történhet és a néhány nappal ezelőtt már említett 14k-s dupla csúcs lehetőség vagy akár az emelkedő háromszög komoly lehetőséget kaphat az ár továbbléptetésének előkészítésében.
Lesz itt egy július 22.-ei BAKKT teszt indulás, amire már egy néhány nappal ezelőtti Facebook poszt alatt is kitértem és egy olyan lehetőséget is felvetettem, kiindulva a 2017-es csúcs és annak másnapján induló Bitcoin CME Futures indulása közötti összefüggésből. Tehát hogy a 22.-ei BAKKT teszt indulás és a tegnapi leszúrás következtében kialakuló újabb erősödés lehetőség, ha megkapja a kellő támogatást, akkor 4-5 nap múlva megérkezhet 26.-ai csúcsba (itt lehet érdekes a 4 órás idősík 10. ciklusában történő átlépése) vagy akár azon át is léphet. Esetleg ha figyelembe vesszük, a tegnapi charton még látszó emelkedő háromszög elképzelést, akkor annak durván 10-12 napja lenne, a háromszög mélységét figyelembe vevő 4k-s további emelkedő mozgás kialakítására!
Összefoglalva a tegnapi leszúró gyertya a folytatásban a korrekciós gondolkodás végét is jelentheti, de mielőtt ebben komolyabban elmerülünk, várjuk meg a mai történet hogy alakul, mivel ha nem lesz benne erő, akkor továbbra is a korrekció lehet a nyerő!

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  a longs chart mozgása halványan megkarcolta az alsó zónát, majd a tegnapi gyertyával már attól igyekezett eltávolodni. Most az a nagy kérdés, jönnek-e a vevők, pontosabban azok a vevők, akik nem csak a megbízások számát növelik, hanem valós pozíciókkal szállnak be a játékba, megcélozva a középső zónát!  Tehát ha valós vevői támogatással megérkezünk ebbe a középső zónába, illetve ennek következtében az árat is sikerül feltolni a június 26.-ai csúcsba, akkor ha a longs oldali mozgás átsétál a középső zónán, az lehetőséget biztosíthat az ár 14k fölötti emelkedésére!
Shorts oldal egy továbbra is értelmezhetetlen történet, ahol 30.-ai fedezet nélküli megbízás takarítás elég nagy pofon volt a spekulánsoknak, illetve az is jól látható, hogy ezzel elég jól belenyúltak a korrekciós mozgás alakulásába (napos leszúró gyertyák) vagy akár annak lezárásába. Abban az esetben ha a macik nem tudják kiheverni ezt a traumát és tovább csökkenő pozíció számmal, beesve 8k alá egy olyan lehetőséghez juttathatják a bikákat, amellyel nem kizárt hogy a 2017-es csúcsot is veszélyeztető meredek kiugrásszerű emelkedésnek leszünk szemtanúi és remélhetőleg minél többen utasai.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vKqMVHOe/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SGQ5qvqN/

"Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/yQKmVpIs/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/klg5Lb15/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zy63fI53/
https://www.tradingview.com/x/ZPNHgoBn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mICzxyB9/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Új lendületet vehet a történet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.04!

BTC, a dolgok látványosabb része 15 perces idősíkon zajlott https://www.tradingview.com/x/QFNZgwYl/ ahol végül sikerült egy emelkedő háromszögből szinte hajszál pontosan továbblépni. Talán még érdemes megemlíteni a piros nyilakkal szintén elég jól eltalált mozgást, itt az első feladata volt vissza-tesztelni támasz zónát, ami egy halvány leszúrással meg is történt, majd megtámadni a zöld ellenállást, ez csak jóval később sikerült, miután kiléptünk a fekete háromszögből. Abban az esetben, ha fennakadunk zöld ellenálláson, akkor egy  jelentősebb visszaesés következhetett volna, de ennek most nagy valószínűséggel kihúzták a méregfogát és ha a zöld ellenállást felülről vissza-teszteljük, akkor nyitott az út 14k-s június 26.-ai csúcs irányába!
A folytatás már talán az órás idősíkon válik értelmezhetőbbé, ahol a piros lefelé mutató nyíl, a fekete emelkedő csatornából történő csökkenő irányba kilépés esetére érvényes és még azelőtt volt veszélyes, mielőtt a zöld ellenálláson határozottan át nem léptünk!
Az ellenállás vissza-tesztelése egyelőre tökéletesnek látszik, viszont a fekete csatornát egyelőre még nem vehetjük komolyan, mivel annak támasza még megerősítésre vár, de ha a piros emelkedő támaszt is bevesszük a játékba, akkor ismét egy emelkedő ékkel lettünk gazdagabbak, amelyből  szinte garantált a csökkenő irányú kilépés!
Ennek a csökkenő irányú mozgásnak, elképzelhető hogy ismét 15 perces idősíkon kell támasz zónát keresgélni, elképzelhető hogy itt is a tegnapi 250$ széles zónára lesz szükségünk, viszont ha ebben a már most is elég szűk ékben még sikerül feljebb kúszni, akkor egy szűk 100$-os támasz zóna a fekete háromszög ellenállása és a zöld ellenállást vissza-tesztelő csúcs közötti zóna is támaszként működhetne, ebben az utóbbi esetben inkább oldalazó folytatásra számítanék!
Összefoglalva azt megállapíthatjuk, hogy a történet túl bonyolult ahhoz, hogy előre hajszálpontosan meglehessen tippelni mi következik,  viszont ha az apró lépések értelmezhető módon épülnek egymásra, akkor viszonylag jól követhető a történet.

4 órás idősík, itt a 9. ciklusból a 10.-be átlépés történetét kellene lássuk, ahol a kedd reggeli visszafordulást követően és azzal hogy a 11,700$-os ellenállást is átléptük, úgy is mondhatnánk újratervezés következhet.
Tehát mivel az látszott valószínűbbnek, hogy a 9. ciklusban a 9k esetleg a 7k-s támaszra is visszanézünk, majd a 10.-be átlépve jöhetne egy éles fordulat, ami a napos idősík (B) hullámának megfelelő erősödést eredményezi. Ezt az iménti elképzelést most újra kell gondolni, mivel a folytatásban 3 lehetőség is nyitott!
Első és durvább megoldás, ha a 10. ciklus folytatja a 9-es 2.-án félbehagyott csökkenő irányú mozgását és nemcsak a 7k-s, hanem a 6k-s támaszt is behozza a lehetőségek közé.
Második lehetőség egy oldalazás, harmadik lehetőség pedig ha a 9-es ciklusban látható 4,000$-os visszalépéssel ki lettek elégítve korrekció igények, tehát semmi akadálya nincs a felfelé történő folytatásnak. A felfelé történet folytatás egy helyen sántíthat, méghozzá hogy a 9. és a 10. ciklus között nincs törés a mozgásban, tehát ez a sorozat itt vagy megszakad vagy egy olyan eredménnyel végződik, amivel idáig még nem számoltunk és köze lesz a 22.-ei BAKKT teszt induláshoz!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a tegnapi gyertyával egy nagyon komoly lehetőség mutatkozik, a 17,200$-os következő ellenállás irányába történő határozott elmozdulásra! Viszont ez a továbberősödési lehetőség, nem csak a tegnapi kövér bika gyertya eredménye lehet, hanem az azt megelőző leszúrásé, illetve még 2 gyertyával visszamenőleg látható maci gyertyái, amit tegnap elég komolyan betakartunk.
Tehát ha ennek a halvány bikás MorningStar gyertyakombináció általi lehetőséggel élünk, akkor a 14k-s június 26.-a csúcs komolyan veszélybe kerülhet. Sőt, ha lendületet vesz a mozgás, amivel elszalad a 17,200$-os ellenállásig, majd arról vissz-teszteljük ezt a 14k-s mostani csúcsot, akkor a következő  emelkedő hullámmal, a 2017-es csúcs felé kerülhetünk.
Ennél a pontnál ha elővesszük a 2015-17 közötti időszakot és azt hetes idősíkon megnézve összeszámoljuk azt a 6 ellenállás vissza-tesztelést, ami már akkor is brutális 2300%-os hasznot mutatott és akkor itt még mindig hátra volt a java, ami egy szerényebbnek tűnő 158%-os végső 12k-s hullámmal zárta 2017 decemberében ezt a durván 2.5 éves történetet. Ebben az a lényeg, amíg az előző csúcs által kialakított ellenállást, a következő csúcsból sikerül vissza-tesztelni, addig lehet arra számítani hogy van még feljebb, viszont ha a vissza-teszt benéz az előző csúcs által kialakított ellenállás alá, ott kezdhetünk gyanakodni és ideje elhagyni a táncparkettet!
A folytatásban azért hogy ne maradjon nyitott kérdés, a mai gyertyával világossá kell tenni az emelkedési szándékot, ennek szerény módja lehet, a júni 28.-ai bika gyertya 12,483$-os záró szintje környékén történő zárás, esetleg a tegnapihoz hasonló 1k-s bika gyertya és a júni. 26.-ai gyertya záró szintjének 13,101$-os elérése!
Az RSI egyelőre még azt mutatja óvatosan ezekkel a kiugró elvárásokkal, mivel a 4k-s egyhetes korrekciós történet eléggé megviselt a mozgást, ezáltal a tegnapi bika gyertya hatása, majd csak ezután válthatja ki jótékony hatását!
Nálam ebben a 14k-s szintet intenzív emelkedéssel megközelítő, majd záró hullámban még egy de a legnagyobb kérdés továbbra is nyitott, mi van a hyperwave intenzív lezáró korrekciós szakaszával, aminek ugyebár követni kellene az ABC által felvázolt formát!

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  a longs chart tegnapi gyertyája nem segítette az előző napi alsó zónától eltávolodó gyertyát, egy ilyen elbizonytalanodás most nem hiányzik, ha a napos idősík csúcstámadási kísérletét szeretnénk látni! Viszont ha maradunk a lassú víz partot mos taktika mellett, akkor az eladói oldal eléggé megtépázott mozgását, a teljes feladásra kényszeríti a macikat. Tehát ha nagyban és hosszabb távon gondolkodunk, akkor a bikák ott tarthatnak, ahol az órás idősíkon említett 2300%-os haszon felé vezető út középtávja, ebből kifolyólag itt a longs charton célunk középső zóna, majd ezt követően jöhetne a végső roham, ami szintén a napos kitérőnél lett megemlítve.
Shorts oldal ha a jelenleg látható gyertya formát megtartja, esetleg még tovább zuhan, akkor lassan oda jut, mint az a strucc aki homokba dugja a fejét! Tehát ahogy látjuk elég nagy pofon volt az a 20k-s takarítás, ez továbbra sem tudunk mennyire lesz  árbefolyásoló tényező, mindenesetre azóta komoly kiütésszerű állapotban vannak a macik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/gND09Bar/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/w8ZE4chR/

"Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vhoJSSuF/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/QiiXXypK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Ttx2odHA/
https://www.tradingview.com/x/ZPNHgoBn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mICzxyB9/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nincs új lendület, egyelőre semmi sincs!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.05!

BTC, az látszik biztosnak, hogy semmi sem biztos, kivétel talán a zöld x tengely, ami tegnap még támaszként, most viszont már ellenállásként kellene működjön! Tegnap miután vissza-teszteltük, az akkori állás szerinti zöld támaszt, lassú emelkedés kezdődött, majd egy kisebb piros csatornában rekedt az ár és ennek lezárásaként, maradva a csatornában egy 400$-os zuhanás elindított egy kisebb lavinát, ezt megerősítendő további 600$-os zuhanással kerek 11k-n zárult a történet!
A fekete csatornából nem vártunk pozitív folytatás és mint látjuk ez nem is fog megtörténni. Volt itt egy fekete kisebb és egy piros nagyobb emelkedő ék, amelyekből szintén nem számíthatunk pozitív folytatására. De sokkal egyértelműbben alakulhattak volna a dolgok, ha a világoskék támasz zónát 3.-án vagy például a tegnapi 600$-os zuhanással konkrétabban elérjük.
Viszont ahogy ezt leírtam már jött is egy gyertya, ami jelenleg ezt a támasz zóna elérést megvalósította, a végeredményt még nem tudjuk, de ha ezen átszalad, akkor kicsi az esély felfelé gondolkodásra és talán a piros nyíllal már napokkal ezelőtt felvázolt 9k-s megérkezés lesz a történet vége.
Ha megnézik ezeket az órás, a 14k-s juni. 26. után kialakult 12k környéki csúcsokat, felfedezhető egy negatív trend, ebben vághatunk volna rendet a tegnapi kisebb piros csökkenő csatorna segítségével, ami zászlóként működve 12,600$ magasságában kialakít egy új  csúcsot, majd ezt a pozitív fordulatot kihasználva hétvégén talán még a 14k-s csúcs is veszélybe kerülhetett volna.
Tehát ha most a zónában nem sikerül megkapaszkodni, akkor a hétvégi 14k helyett 9k környéki megérkezéssel kisöpörhetjük az utóbbi  egy hét alatt összegyűlt szemetet és tiszta lappal talán értelmezhetőbb folytatás következik!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a lila 3. számmal jelölt támasz a trendvonal, ezt a jelen állás szerint 8,700$ magasságában lehetne átszakítani, viszont ebben a magasságban húzódik egy széles támasz zóna, ami remélhetőleg ezt igyekszik majd megakadályozni. Trendforduló érdekében sokkal lejjebb 7,500$ magasságába kellene eljutni, ez még kicsit messzebb van, kivéve ha egy nagyon hirtelen mozgás, az eredetileg is tervezett 5k környéki támasz zónába leszalad!
Egy tegnapi bika gyertyával, ami sajnos nem jött össze, a 14k-s csúcs kerülhetett volna veszélybe, ehhez azonban kellett volna a vevői oldal támogatása, ami elég halványan sikeredett, így már az első lépést sem tették meg a siker érdekében. Tegnapi gyertyánk végül egy maci gyertya lett, ami szintén nem takarta be az előző határozott bika gyertyát, ebből kifolyólag lendületes csökkenő mozgással nem kellene számoljunk, tehát az órás világoskék támasz zóna akár még sikerrel is járhat.
Az RSI szintén azt mutatja, az emelkedő szándékkal problémák vannak, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy csökkenést vizionáló egyértelmű jelzések sincsenek. Tehát az egyértelműen látszik, hogy a korrekciós mozgás nem úgy néz ki, mint aminek határozott mélyre visszamutató szándékai lennének vagy csak jól titkolják és végül mégis győz a hyperwave elvárásainak  legjobb a megfelelő 5-6k környéki megérkezés.

BTCUSD Shorts/Longs chartok:  longs oldalon ismét egy halvány lépést tettünk az alsó zónától történő eltávolodásra, de ahhoz hogy egy kicsit megnyugodjon a vevői oldal, a középső zónát 26-28k környékén el kellene érni! Ezt a középső zónát megközelítő történet, ha ilyen lassú tempóban fog megvalósulni, akkor az ár alakulásában még hetekig elnyújtható a mozgás.
Ezt az elhúzódó mozgást, az elgyepált shorts oldali mozgás is erősítheti, tehát mivel a megbízások nem kerülnek újra a helyükre, ami vagy azért történik mert még van jó néhány olyan short megbízás, amely még mínuszos, de bízva abban hogy a korrekció folytatódik még kivárnak vagy ez a valós kép amit most látunk(tehát mesterségesen azt a képet akarták sugallni, hogy erős az eladói oldal), akkor viszont nem kell tartanunk semmilyen további visszaeséstől és már csak azon múlik a folytatás, hogy a vevők mikor ébrednek rá vagy mikor kapják meg azt a jelzést(talán a BAKKT által), ami akár a csillagos égig repítheti az árat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/t2xRO1Zt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rAFHUSto/

"Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/M21erx34/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uhiAZBEr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/srtGUDjs/
https://www.tradingview.com/x/ZPNHgoBn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mICzxyB9/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jól kell muzsikálni a hétvégén, különben fájhat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.06!

BTC, a tegnapi körkép írásakor, a kék nyíllal megjelölt gyertyával megérkeztünk a támasz zónába, ahol még nem voltak letisztázva a szándékok, de mint látjuk a zóna tette a dolgát, majd 3 órával később lendületesen vissza is pattant belőle az ár!
15 perces idősíkon követve a történetet https://www.tradingview.com/x/BbTY0nuJ/ napközben kialakult egy fordított  fej-váll lehetőség, viszont a kitörés pillanatában elhalt a buli és vissza is tértünk a támasz zónába. Az újbóli megérkezés kialakított egy kisebb dupla alj lehetőséget, amivel élni is tudott a mozgás és egy lendületes megindulást követően vissza is jutottunk a 11,500$-os zöld ellenállásra, amely június 25.-e óta a főszerepet játssza!
Tehát most ott tartunk, hogy ismét megtámadtuk a zöld ellenállást, de még alakulhat úgy is a jelenlegi erősödés, hogy az ellenállást csak vissza-teszteli sikerül, majd ismét a támasz zónában landolunk.
Baloldalt piros körrel megjelöltem a zöld vonal érintést, ami egy bal vállat is jelenthet, ennek lehet párja a jelenlegi zöld vonal érintés, ez lehet a jobb váll, a váll vonal pedig a támasz zónába érkezés nagyjából 10,900$-os magassága!  Ez a fej-váll 1,100$-os csökkenő lehetőséget mutat, de nincs magára hagyva, mivel a fekete támasszal egy csökkenő irányú háromszög is besegíthet, ez kicsivel szerényebb 800$-os csökkenő jelzést adhat, tehát 9,994$-os tavaly május 5.-ei csúcsot veheti célba. Ezen a 9,994$-os szinten 4 nappal ezelőtt is jártunk, majd mielőtt megérkeztünk volna a rózsaszín támasz zónába, hirtelen fordulattal 2,000$-os emelkedést sikerült összehozni! 
Visszatérve a zöld  jelenleg az ellenállás szerepét betöltő vonalra, ha sikeres a támadás és elesik a zöld ellenállás, akkor ismét az a feladat, hogy ezt a zöld vonalat vissza-teszteljük, majd abból továbblépjünk, de az is lehet megoldás, hogy egy nagyot ugorva lendületesen meglépjünk, ez viszont a gyors kifulladás miatt lehet veszélye!

4 órás idősíkon ezekben a napokban kellene átlépni a 10. ciklusba, amelyben ha fordított fej-vállnak megfelelően alakulnak a dolgok, akkor egy elég szép 2,500$-os emelkedéssel kecsegtető lehetőséget érhet célba, de az is lehet, hogy az órás idősík csökkenő irányú 800-1100$-os lehetőségei lesznek a nyerők!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: nem tudom mennyire életképes a 4 órás fordított fej-váll, de ha itt naposan megnézzük és a fej résznél zártuk a 14k-s csúcsból történő korrekciós mozgást, akkor semmi akadálya a 11,700$-os ellenállás fölötti 2,500$-os folytatásnak.
Ennek az emelkedésnek nálam egy hátráltató tényezője van, ez továbbra is a hyperwave lezáró korrekciós szakaszának hiánya, viszont ha sikerülne ebből a 2,500$-os lehetőségből legalább egy ezrest összehozni,  az már remélhetőleg kihúzni a hyperwave korrekciós folytatásának méregfogát!
Mai gyertya is besegíthet, ha a váll vonalra visszahozza, sőt azon át is lépteti az árat, tehát 3.-ai bika gyertya záró szintjének 11,975$-os magasságába, majd ezt remélhetőleg vasárnap sikerül megerősíteni, a juni. 28.-ai bika gyertya 12,483$-os szinten záró gyertyájának elérésével vagy határozott emelkedési szándékot mutatni annak átépítésével. Tehát ha nem foglalkozunk a részletekkel, akkor a mai feladat egy határozott bika gyertya minél magasabbra juttatása!
Az RSI továbbra sem a barátunk, talán ha a mai gyertya hozza az imént leírtakat, akkor kiléphetünk az alsó zóna fogságából és kezdődhet a buli!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon egyelőre nagyon erőtlenek a középső zóna irányába történő mozgás kezdeti lépései, talán egy vissza-tesztre van szükség, ebben segíthet a zöld és a sárga támasz! Ha a 4 órás és napos idősíkokon körbejárt 2,500$-os emelkedési lehetőséget nézzük, akkor azt itt mindenképp segíteni kellene egy-két nagyobb zöld gyertyának, az első nagyobb zöld gyertyának, viszont már a mai napon meg kellene jelenni, különben a napos betakaró gyertyánk nem fog összejönni!
Shorts oldalnak továbbra is csak a kehes ló szerep jut, de ezen nem is csodálkozhatunk, a 20k-s pofon óta a padon heverő állapot miatt. Kiút egyelőre szerintem nincs, ha csak a bikák nem tesznek ennek érdekében, nekik viszont erre most nem lehet indokuk, talán a 22.-ei BAKKT miatt lehet izgulni, viszont aki ott bármiféle rossz szándékkal keresztbe akar tenni, az remélhetőleg hamar rájön, hogy rossz irányba tevékenykedik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dHOvY2V6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/EytCHvuY/

"Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LMqgHTgP/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6xEhMbgc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YSs27bX4/
https://www.tradingview.com/x/ZPNHgoBn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mICzxyB9/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Talán egy résnyire a megoldástól!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.07!

BTC, ha abból indulunk ki, hogy a Bitcoin Futures 11,170$-os szinten zárta az előző hetet és az előző hetekben rendre megvalósuló 500$-os réssel indít,  amely rés a zárás előtti iránynak megfelelően alakul ki, ennek megfelelően a hétfő 0 órás nyitás 10,700 magasságában kellene megtörténjen! Nyitás után, szintén az elmúlt hetekre hivatkozva, tovább mehetünk a megkezdett irányba, azaz lefelé. Itt egy elképzelés a futures chartról https://www.tradingview.com/x/4gqN89eL/ amely lehet hogy vakvágány és a rés is felfelé alakul ki, de induljunk ki abból hogy a múltheti  irányába folytatjuk. Tehát ahogy egy múltbeli mozgást lemásolva is jelzem, csökkenő irányba nagyjából 9k-s mélységig kellene elszaladni, majd megkezdeni a visszazárkózást és betömni a hétvégi rést!
Visszatérve az általam követett poloniex chartra, de a Futures elképzelésnél maradva, ennek megfelelően abba a 9k-s támasz illetve zóna erdőbe kellene megérkezni, amivel már egy hete szemezünk, esetleg a 2.-ai (C) hullám 9,764$-os zárásának szintjét elérve kialakítható egy dupla alj, ami a világoskék vállvonal fölött bő 2k-s eredménnyel már egy komolyabb 14k-s dupla tető veszélyt tudna kialakítani, de hogy ez valóban veszély legyen, ahhoz az eladói szándékot kellene a jelenlegi duplájára emelni!
A jelenlegi mozgásban sajnos nincs meg az az erő, ami már a mai napon felfelé elmozdíthatná az árat, mivel ennek már tegnap meg kellett volna ágyazni. Tegnap piros körökkel megjelöltem egy lehetséges fej-váll csúcsait, illetve fekete támasszal és piros ellenállással egy csökkenő háromszög határait, tehát ha visszatérünk a mondanivaló elejére és a Bitcoin Futures 10,700$-os nyitó lehetőségére, akkor ez a fekete támasz átlépését kellene jelentse és háromszögnek megfelelő csökkenő mozgás kellene folytatódjon. Viszont ha a nagyjából 500$-os Futures rés felfelé alakul ki, akkor ahhoz alkalmazkodunk és a világoskék vállvonal környékén nyitva, a szürke ellenállási zónában kellene megérkezni, majd abból kedd-szerda magasságában elérni a júni. 26.-ai 13,963$-os csúcsot!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: 4 órás idősíkra külön nem térek ki, de elképzelhető hogy amelyik irányba nyitjuk a hetet az meghatározó lehet a 10. cikluson belüli mozgásra!
Naposan és a 4 órás charton is látható fordított fej-váll lehetőség tekintetében felfelé kellene rést nyissunk, ami egy komoly lehetőség a 14k-s csúcs elérésére. Abban az esetben ha felfelé sikerül nyitni és a kialakult rést hamar sikerül betömni, az tenné a legjobbat a 14k-s csúcs garantált elérése érdekében, viszont ha ez az esetleges rés utáni mozgás, lendületesen megközelítené a 14k-s magasságot és a hét közepén onnan kezdené meg a korrekciós mozgást, az alakíthatná ki az órás kitérőnél említett dupla tető fenyegetettséget, ami ha végül konkrétummá válik, akkor a 4k-s mélységének megfelelő folytatás is következhet.
Ameddig csak találgatunk, addig bármi elképzelhető, de reméljük nyerő lesz a fordított fej-váll és a kék nyilakkal felvázolt módon a 22.-ei BAKKT indulás pillanatában valami jól kinéző magasságot sikerül elérni. Utána pedig hogy lesz-e olyan szerencsétlen egyezés, mint a 2017-es csúcs és a Bitcoin Futures indulásnál, az még egy nagy rejtély.
A tegnapi gyertya sajnos nem segítette ezt a felfelé mutató lehetőséget, mai gyertyával pedig már csak egy vállvonal fölötti zárással tudna jótékony módon közbeszólni! Viszont ezen az erőtlen tegnap próbálkozáson sem csodálkozhatunk, mivel a vevői oldal eléggé hitevesztett napot zárt, remélhetőleg csak az előző napon indított kisebb korrekciós pihenőt zárták és egy mai pozitív megoldással célba veszik a 25k-s magasságot!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart utóbbi 2 napos mozgása nem sikerült túl fényesre, ez talán magyarázható az azt megelőző 4 napos kisebb erősödés korrekciós mozgásával. Ennek megfelelően ma már pozitív napot kellene zárjunk, a két nappal ezelőtti gyertya betakarásával, majd talán holnap az 50-es mozgóátlag átugrásával! Piros színnel bekarikáztam egy 1 hónappal ezelőtti hasonló történetet, ahol szintén egy hétvégi korrekciós mozgolódás után, határozott erősödésnek indult a vevői oldal, ami annyira jól sikerült hogy ennek köszönhetően 7k-s áremelkedés kezdődött. Tehát ha nem csak a piros körrel megjelölt egyezés, hanem az azt követő meredek emelkedés is az egy hónappal ezelőtti példát követi, akkor egy-két héten belül elég szép magasságba sikerülhet eljutni.
Shorts oldal továbbra is egy nagy homály, de ha ez a valós kép, ami az utóbbi hét mozgását tükrözi, akkor nincs miért izguljunk, mert ezt már csak a vevők ronthatják el. Ha ezen az oldalon is megkezdődne a pozíció szám növekedés, de ennek hatására az ár csökkenő irányba meg se moccan, akkor megnyugodhatunk és ismét csak a megbízások száma növekedik, tehát a nyitott pozíciók mindaddig biztonságban lehetnek, amíg a vevői oldal nem kezd egyértelmű hátrálásba.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9jVLoGpO/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ypZ8Chye/

"Hetes nézet: a hetet záró gyertya végül csak a bizonytalanságot erősítő nagyobb felszúrást és szinte egy test nélküli állapotot tudott összehozni. Tehát nem kaptunk egyértelmű, a kisebb testű gyertya  kialakulása esetén történő csökkenő folytatásra utaló jelzést. Ettől függetlenül az óriásnak nevezhető 4k-s felszúrás nem jelenthet mást mint a csökkenő irányú folytatást!
Kettő hasonló gyertyát is megjelöltem zöld nyilakkal, majd a rákövetkezendő héten a jelzésnek megfelelően, a leszúrást megelőző gyertya tekintetében, fél majd egész betakarás következett. A 2. zöld nyilas  példánál, ha a bika gyertya kicsit kitartóbb és nem csak 2 héttel később történik meg a leszúrást megelőző maci gyertyának a betakarása, akkor az sem kizárt, hogy a 2018-as csökkenő trend már itt befejeződött volna és június-július tájékán már a 2017-es 19,903$-os csúcs is megdöntése kerül!
Jelen esetben ellentétes az irány, tehát a felszúrást megelőző gyertyát kellene betakarni ahhoz, hogy a további csökkenés megerősítést kapjon. Tehát ha olyan sikertelen lesz a jelen folytatás, mint a 2. zöld példánál látható, akkor az órás 9k-s impulzus zárásnak és a napos idősík kék (A) hullámának megfelelően a 9k-s szint elérhető, majd a (B) hullámé a terep! Viszont ha napos (B) hullámnak megfelelően sikerül is vissza kapaszkodni 11k környéki magasságba, tehát a fekete ellenállásra, onnan még a korrekciós mozgás folytatása érdekében, simán visszaeshetünk egy barátságos 50-es mozgóátlagot elérő 5-6k-s mélységbe, durvább esetben a 4k-s 200-as mozgóátlagra, de ehhez szerintem most egyértelműbb gyertyára lett volna szükségünk!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/t5xsrs9F/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TdwLtANt/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3IB9m0j9/
https://www.tradingview.com/x/23Qsqhyp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mICzxyB9/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Pozitív elmozdulásra van szükség, mert elúszhat a hajó!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.08!

BTC, szinte mindig azzal kezdem, mi volt előző nap és jöttek-e az elképzelések, ezen a jó szokás ma sem változtatnék. A tegnapi körkép címéhez kapcsolódva  Bitcoin Futures csökkenő irányú réssel nyitást vártunk, a rés megvan csak éppen felfelé, tehát ha ennek megfelelően folytatódik a mozgás, akkor az elkövetkezendő egy-két napban minimum 12k vagy a 14k-s júni. 26.-ai csúcs elérése következhet, viszont ezt követően a 460$-os rést be is kell tömni. Tehát ha az elkövetkezendő néhány napban nem hozunk valami jobb eredményt, akkor egy elég unalmas hetünk lehet vagy miután a rést eltüntettük, ez a csökkenő irányú mozgás folytatódik.
A 15 perces idősík is tartogatott  érdekes mozgást, méghozzá a kék csatornából felfelé kinézésnél, ahol a kék nyíllal megjelölt csökkenő irányú zászló lehetőség kapott egy pofont, de itt is hirtelen fordulat történt, mivel néhány órával később bezuhant a csatorna támaszára. Ennél a pontnál hihettük azt hogy kész a zászló, mehetünk a fekete támasz irányába vagy nem, mivel itt is sikerült egy váratlan húzni 11,500$-os céllal. https://www.tradingview.com/x/sK4VWCbW/
Órás idősíkon kék 1-es és 2-es számmal jelöltem két csúcsot, gondolom egyértelmű hogy ez egy Elliott lehetőség kezdő hullámait jelöli, tehát a 3. hullámban ha van keresnivalónk,  annak kezdeti lepését a világoskék vállvonal fölötti 2,300$-os kezdőlökésnek kellene megadni. Viszont ha ezt a 3. hullámot az első két hullám méretéhez kötjük, akkor egy nagyjából 4.5-5k-s folytatása lenne szüksége, tehát nagyjából 16k magasságába megérkezve, még a 17,200$-os impulzus zárásra is lehetőség nyílhat.
Piros körökkel megjelölt fej-váll lehetőség, már korábban elbukott, viszont a hétvégén is voltak olyan csökkenő irányú mozzanatok, amelyek a csökkenő irányú fenyegetést konkretizálhatták volna, ez a kép még továbbra is homályos. A 11,500$-os ellenállás ismét főszerepben, most alulról kapja a támadásokat és nagy valószínűséggel engedni fog a nyomásnak, ami jó hír lehet fordított fej-váll 2,300$-os lehetőségére tekintettel, illetve az is kiderülhet mit kezdjünk ezzel a 10-12k közé beszorult oldalazó állapottal.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: a hétvégi gyertyák nem segítették a kék nyilakkal felvázolt lehetőséget, reméljük ennek nem lesz negatív ráhatása a folytatásra, de az biztos hogy nem lett egyszerűbb a dolog. A volume oszlopok mérete elég látványos csökkenő trendet mutat, ha az egyenletes csökkenés folytatódik, akkor két-három napon belül nem lesz hova csökkenni, ezért is talán érdemes ebből kiindulva megnézni, milyen nagyobb lehetőségekre alapozva várhatnánk egy-két napon belül jelentősebb elmozdulást.
Én csak egy lehetőséget látok, felfelé a kék nyilakat követő mozgást, viszont ilyenkor szokott jönni a hűsítő nyári zápor és szembemenve az elvárásokkal ellenkező irányba alakul a történet. Ennek a csökkenő irányú folytatásnak, nálam csak a kék színnel felvázolt  ABC hullám (C) hullámának hiánya utalhat, de mivel az (A) hullám is 1k-val feljebb zárt mint az eredeti elképzelés, ezáltal a (C) hullámának se lenne oka 5-6k-s mélységbe visszaesni, csak egy szerényebb 9k környéki támasz zónába!
Viszont hátradőlni továbbra sem szabad, mivel az ördög szerepében tetszelgő hyperwave lezáró ABC korrekciós visszaesés lehetősége, továbbra is lóg a levegőben, neki viszont szüksége lenne az 5-6k-s mélységre! Tehát a tisztánlátás érdekében kellene inkább a kék felfelé folytatást választani, viszont ha nem sikerül, akkor meg kell barátkozzunk rövidtávon egy hetekig tartó oldalazó folytatással, nagyon durva esetben egy a 2017 novemberi zuhanást megelőző háromszög lehetőséghez hasonló, de most ellentétes irányba mutató folytatás érdekében, akár fél évig is elhúzni a továbblépést kialakító szituációt, ami annyit jelent, hogy nagyjából karácsony környékén lehetne számolni, ennek a lehetőségnek a kibontakozására!
Összefoglalva és visszatérve a földre, az előttünk álló folytatás lehet rövid vagy hosszú lefolyású, viszont a legfontosabb hogy követhető legyen a történet, ez a jelenlegi mozgásra nem fogható rá, tehát kellene néhány egyértelmű gyertya, amelyek kijelölhetik az irányt! 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon minimális pozitív elmozdulás láthatunk vevői oldalon, erre egyelőre semmi pozitív elképzelést nem lehet ráépíteni, ettől függetlenül maradjunk a tegnapi elképzelés mellett, ami a piros körrel megjelölt hasonlóságból kiindulva, talán egy lendületes emelkedő mozgás készít elő. A folytatásban remélhetőleg pozitívabb gyertyát sikerül összehozni mint a tegnapi, ennek viszont nem lehet célja az 50-es mozgóátlag, mert az vissza-tesztként okozhat problémát, tehát vagy egy a tegnapihoz hasonló kisebb gyertyával 22k magasságában a mozgóátlag alatt zárunk és csak holnap próbálkozzunk annak átépítésével vagy ezt az átlépést ma végrehajtjuk és ezzel lendületet adunk, az órás és napos idősík lehetőségeinek kibontakozására!
Shorts oldalon egy szerényebb ívű, apró gyertyákból álló emelkedésszerűséget látunk, ami ebben a formában még nagyon gyenge és semmiféle képen nem nevezhető eladói fenyegetésnek, viszont ha még sokáig szórakoznak a vevők és nem képesek az árat felfelé elmozdítani, akkor hiába az egy hete földön heverő eladói gyenge állapot, mégis ők jöhetnek ki nyertesen a végén.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/qgY8PAA4/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ZiOC2NiH/

Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/N0SlSwvk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KkXDWKwv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/H0UTZdEE/
https://www.tradingview.com/x/23Qsqhyp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Formában a vevők, blöffölnek az eladók!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.09!

BTC, a fej-váll 2,300$-os mélységével megegyező folytatás nagyjából felét már tegnap sikerült összehozni, tehát ez még csak fél siker és talán ez volt a dolgok könnyebbik része.
Sorozatban 6 piros éken vagyunk túl, viszont ha sikeres lesz a fej-váll utáni emelkedés, akkor 7. ékre már nem lesz szükség.
Természetesen mindenben lehet hibát keresni és találni is, ebben a tegnapi emelkedésben is van, méghozzá a vissza-teszt hiánya. A világoskék vállvonal fölött igaz hogy láthatunk egy megtorpanást, illetve egy leszúrást a váll vonalra, de erre nem igazán fogható rá a vissza-teszt, ebből arra is lehetne következtetni, hogy a vissza-teszt a szürke ellenállási zónából fog kialakulni.
Szerintem ebből a magasságból már hagyjuk a  váll vonal vissza-tesztelését, helyette lépjünk át a szürke ellenállási zónán, majd vagy a 13,400$-os még a 2017 év végi illetve 2018 év eleji mozgás által kialakított ellenállásról, esetleg a 14k-s júni. 26.-ai csúcsból teszteljük vissza a jelenleg elért szürke zónát, ezzel még a továbblépést is segíteni tudnánk.
Kék 1-es és 2-es számmal egy nagyobb Elliott hullám lehetőségre utalok, amelynek 3. hulláma a fordított fej-váll céljául megjelölt 14k környéki magasságában csak féltávnál kellene hogy járjon, így a kék 3 hullámot követő most felvázolt kisebb piros Elliott hullámnak legalább ezer dollárral a fej-váll célja fölé kellene nyújtózni!
Összefoglalva, ha most visszalépünk az ellenállási zónából, az ennek a próbálkozásnak a végét is jelentheti, viszont ha azon átlépünk, majd vissza-teszteljük, azzal a 14k fölötti csúcsok elérésére is lehetőséget kaphatunk!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: ha a tegnap kialakított nagyobb bika gyertyát, kettő nappal ezelőtt sikerül megvalósítani, akkor talán már rég a 14k-s magasságban járnánk, de nem így történt, lényeg hogy a váll vonalat egy határozott gyertyával sikerült átlépni. A határozott kezdésbe, a mai gyertyánk egyelőre szépen belekapaszkodott és ha tartja ezt a tempót, akkor 13k környéki napzárást is láthatunk!
Az ilyen lendületes mozgások általában 3 fázisból állnak(Elliott hullám), ezt a 3 fázist ha itt naposon nézzük, akkor az 1. volt a fej részből a váll vonalra visszatérő 2,300$-os hullám, a 2. fázisban jelenleg utazunk, talán a kék nyilall megjelölt 14-15k-s magasságba, a 3. hullámra egyelőre csak tippelni tudunk, de ha jó a felvázolt elképzelés, akkor a kék zóna vissza-tesztelése után alakul majd ki!
Tehát ha ez a jelenlegi hullám  tartja magát és határozottan lépked felfelé, akkor a kék ABC által várt nagyobb korrekciós igény gondolatától elbúcsúztunk, pontosabban egy nagyon miniatűr formában kell áthelyezzük, méghozzá a bal oldali váll csúcsra és a fej csúcsra.
A hyperwave lezárásaként várt nagyobb korrekciós visszalépés elmaradhat, de ez a kijelentés még mindig nem konkrétum, ennek okán a 2018 év végi csökkenő trendben nyitott 4 pozícióm még mindig nyitva és a jelenlegi mozgásból arra lehet következtetni, megérte őket nyitva hagyni. Némi haszonrealizálásra akkor kerülhetne sor, ha egy hasonló nagyobb felszúrás kialakul, mint a piros impulzust lezáró utolsó gyertyánál,  illetve ha a felszúrás nem lépi át a júni. 26.-ai felszúrás csúcsát, tehát itt is a nagyobb kék ABC hullám sikertelenség a mérvadó.
Az RSI-re is hatással volt a tegnapi határozott felfelé megindulás, ha ezzel a lendülettel sikerülne tovább menetelni, akkor a 14k-s magasságba megérkezve az rsi is a felső zónába jutna, majd az a bizonyos 3. hullám, ami a kék zóna vissza-tesztelése után kialakulhat, azzal kellene az rsi csíkokat a plafonra tapasztani!
Összefoglalva, eléggé pozitív a történet ahhoz, hogy valami nagyot lehessen akasztani, de ezekbe a nagy lelkesedésekben szokott néha belecsapni a ménkű, katasztrofális végeredményt kialakítva, ezzel talán most mégse kell számoljunk, mivel a vevői oldalon ismét csak a megbízások számát növeli.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a hétvégi pihenés úgy néz ki jót tett mindenkinek, főleg a vevőknek, akik nemcsak a megbízások gyúrnak mint az eladói oldal. Longs charton szerencsére a legjobb megoldás született és az 50-es mozgóátlagot határozottan átugrottuk, tehát az erről történő vissza-teszttől már nem kell tartani, viszont az erre történő vissza-teszt már egy jó megoldás lenne, mivel az nagy segítség lehet a 200-as mozgóátlag átugrása érdekében. A piros körrel megjelölt hasonlóság egyelőre működik, ebben bízva az előttünk álló héten talán megérkezünk a középső zónába, talán a zöld ellenállásra, ennek eredménye lehet a 14k környékén ár, viszont ha célunk a 17k-s árszint, akkor a középső zóna felett kell keresgéljünk, a tegnap látható határozott lépésekkel!
Shorts oldalnak is jót tett tegnapi aktivitás növekedés, viszont szerencsénkre ismét csak a megbízások száma növekedhetett, legalábbis erre lehet következtetni az ár szinte zavartalan emelkedő formájából. Tehát érdemes követni, hogy az eladói oldal határozottabb pozíció emelkedéseihez, kapcsolódik-e az árban észrevehető csökkenés, ha nem akkor a vevői oldalon kialakult célkitűzések megvalósulása gördülékenyen haladhat a kijelölt cél irányába!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TPU0Dc7i/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lqQwOR5G/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ifu38bkg/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/X3e66md9/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4jROj3tL/
https://www.tradingview.com/x/23Qsqhyp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

13k még kevés, minimum 14k kell!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.10!

BTC, tegnap 12 órás gyertyánál történt egy 400$-os baleset, ezt pontosan 12 óra alatt sikerült megoldani, majd ott folytatni, ahol délben sem kellett volna a 400$-os gyertyával a szürke zónát csökkenő irányba elhagyni. Nagyon szerencsésnek nevezhető ez a baleset, mivel ha nem sikerül egy fél napon át tartó munkával visszakapaszkodni a szűrke zónába, akkor ez végül egy tömegbalesetet okoz és a 10,950$ alatti 300$-os támasz zónában kellett volna megkapaszkodni.
Itt ugyebár egy piros Elliott hullámot szeretnénk követni, a fordított fej-váll 14k környéki célszintjéig. Ezzel a tegnapi zónából csökkenő irányba kikukkantó közel 700$-os történettel  jól belekavartunk, ami akár azt is jelentheti, hogy a 4. korrekciós hullám ezzel a visszanézéssel konkretizálta magát, illetve az azt követő 5. impulzus lezáró hullám, a 13k elérésével ezt a történetet itt le is zárta.
Ennek a sokkal kisebb impulzus zárásnak, ha valóban zártuk, akkor korrekciós mozgása lesz szüksége, aminek az alja 11,500-11,700$ közötti zónába eshet, majd hogy a napos elvárásokhoz is igazodjunk egy újabb Elliott hullámot kellene útjára indítani, ennek értelme akkor lenne, ha a 3. hullám, a júni. 26.-ai 13,936$-os csúcs átlépését megvalósítaná! Viszont köszönhetően ennek a tegnapi 700$-os csökkenő mozgásnak, ismét bizonytalanul várjuk a folytatást és ha visszamegyünk a hónap elején írt körképekben megfogalmazódott gondolatokra, akkor már ott felmerült egy nagyobb emelkedő háromszög lehetősége, ami hosszabb, akár 1 hónapos oldalazó mozgást is eredményezhet!
Egy hasonló példát  láthatunk a link alatt https://www.tradingview.com/x/L822N9Y5/ és pont ez a példa szülte a gondolatát, a júni. 26.-ai csúcsra épülő következő hasonló emelkedő háromszögnek! Ezt egyszer már napos idősíkon felvázoltam, de ha sikerül felkapaszkodni a 14k-s csúcsra, akkor újra elő kell vegyük, mivel a háromszög ellenállása kaphat egy megerősítést! Ezt a kitérőt azért tettem, mivel ennek köze lehet a jelenlegi piros Elliott hullámban történő folytatáshoz! Tehát reméljük, az Elliott hullám 13k magasságban nem zárja a kapuit és ha már tegnap kialakult az a 4. korrekciós mozgás, akkor az 5. hullámot kicsit hosszabbra nyújtva elszalad a fekete ellenállásig, majd arról egy 2k-s korrekcióval, az emelkedő háromszög gondolatát is erősebbé teszi!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: ha kék nyilakkal felvázolt 14k-s ellenállás átlépést valósítja meg a mozgás, akkor az órás idősíkon már boncolgatott emelkedő háromszög lehetőség kihullik a lehetőségek közül. Viszont teljesen mindegy melyik lesz a nyerő megoldás, háromszöggel a 17,200$-os ellenállást tudnák megcélozni, sikeres impulzus esetén pedig a 18k-s magasságot!
Szépek lehetnek a távolabbi célok, de ezeket még mindig hanyagoljuk, mivel a 14k-s ellenállás amennyire sötét fekete, annyira veszélyes is lehet, ehhez csupán a júni. 26.-ai csúcsot kell megerősíteni és máris kapunk egy 4k-s mélységgel rendelkező dupla tető lehetőséget.
Tehát kell a háromszögnek a fekete ellenállás megerősítése, viszont ez szép nagy katasztrófába is torkolhat, de ez miatt is ráérünk majd akkor izgulni, ha megvan a 14k-s csúcs és a visszapattanó korrekciós mozgás, a júni. 27.-ei gyertyához hasonló módon túl mélyre rántja vissza az árat! Ha rápillantunk az impulzust követő nyúlfarknyi kék ABC korrekciós mozgásra, akkor a jelenlegi 10k-s szintről indult és most is kitartóan emelkedő mozgás, a még csak elképzelt háromszög vs. 1-es 2-es hullámmal már rendelkező impulzus tekintetében, az impulzus felé billenti a mérleg nyelvét.
Az RSI csíkok szépen kapaszkodnak felfelé, tehát növekszik a vevői aktivitás, ami ha nagyjából még 2-3 napig kitart és tartja az elmúlt napokban látható tempót, akkor a fekete ellenállást elérő elvárásaink nem szenvednek hiányt.
Összefoglalva, ha sikerül az előző napok lendületét megtartani, akkor egy nagyon pozitív mai mozgással már a 14-s ellenállásra is megérkezhetnénk és ezzel lehetőséget adnánk egy olyan korrekciós mozgásnak, ami a 22.-ei BAKKT indulásig még az 5. impulzus lezáró hullámot is eljuttathatná a 17,200$-os ellenállásra! Viszont hogy ott mi történik, illetve  ennek lesz-e ráhatása a folytatásra, az még egy nagy rejtély.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali aktivitással mint látjuk nincs semmi gond, szépen halad a piros körrel megjelölt példát követő módon. Közelítünk a 200-as mozgóátlaghoz, amit hasonló határozottsággal kellene átugrani, mint ahogy azt az 50-es esetében néhány nappal ezelőtt. Tehát nagyjából 26k-s megérkezéssel kellene számoljunk, ahol egy kis ráadással a vajszínű középső zónába megérkezve, remélhetően találunk egy erős kapaszkodót.
Shorts charton szép eladói szándék növekedést láthatunk, viszont  az ár továbbra sem tükrözi ezt az eladói nyomást, így azt kell gondoljuk, hogy ezek még mindig csak megbízások. Ezen a megbízások aktivizálódására lehetne számítani a 14k-s ellenállás környékére vagy akár a 17,200$-os következő ellenálláson, de ha már találgatunk, akkor miért ne lehetne egy kerek 20k-s történet záró akkordja, viszont ennél is nagyobb kérdés, hogy ezek ilyen hosszú távon rendelkeznek-e megfelelő fedezettel és nem járnak úgy minta a múltkori takarításnál.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vKGNJ5II/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rDrPczN8/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qi3C0MAY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fyLcdjCm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Q0JSnk5Z/
https://www.tradingview.com/x/23Qsqhyp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hol a korrekció alj, ezt majd a korrekció után megtudjuk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!
Picike Poloniex körkép 2019.07.11!

BTC, nem értük el a fekete ellenállás, tehát egy nagyobb dupla tető lehetőségtől egyelőre még nem kell tartanunk, viszont ezzel a fekete emelkedő háromszög lehetőségünk sem tudta konkretizálni a 14k-s ellenállást. A piros impulzus is kisebbre sikeredett mint azt terveztük, de legalább az  ABC korrekciós mozgás elég gyors tempóban halad. Ha ez a hirtelen visszaeső korrekciós mozgás, a 11,208$-os szinten elérte az alját, akkor talán a szürke támasz zóna segítségével, esetleg még a piros csökkenő ék elképzelés is bevonva a játékba megkapaszkodik, majd ismét felfelé veszi az irányt!
A napos emelkedő háromszög elképzelés fekete ellenállása és támasza  itt is megjelenítésre került, de ahogy látjuk a fekete támaszhoz még egy lendületes csökkenő hullámra lenne szükség, viszont ez a hullám az ABC határain már túllógna, tehát nem is tekinthetünk annak, hanem csak egy három hullámból álló korrekciós mozgásnak. Ebből azt is feltételezhetjük, hogy 4. hullámra már nem lesz szükség, így a fekete támaszt 10,400$ magasságában, az alsó támasz zónában sikerülne megerősíteni!
Egyelőre maradjunk annál lehetőségnél, hogy a 11,208$-os szintre történő leszúrás befejezte a korrekciót, most pedig vagy egy hirtelen visszafordulással felfelé vesszük az irányt, esetleg kialakítunk egy dupla alj lehetőség a leszúrás magasságában, de ennél is hatékonyabb lenne, egy a piros csökkenő éket megerősítő kisebb erősödés, majd arról a kék emelkedő támasz vissza-tesztelést követően, sokkal értelmezhetőbb emelkedés vehetnél kezdetét.
Összefoglalva ezzel az órás mozgással, most csak az időt tudjuk eltölteni, lényeges változást csak a napos háromszög valamilyen formában történő megerősítése hozhat!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: még legalább 2 hétre lesz szükség ahhoz, hogy a fekete háromszögről ne csak elmélkedjünk, hanem konkrét formáját is meglássuk. Ez a folyamat szűkíthető, ha a kék színnel behúzott támasz egy gyorsabb lefolyású háromszöget kialakítva a 22.-ei BAKKT indulás magasságában, kialakítja a továbblépés lehetőségét! Ezt a kék  támaszt lemásolva egy emelkedő csatorna és kirajzolódik, ami szintén lehetőség felfelé történő kilépésre, de csak akkor ha eljutunk a fekete ellenállásra, most ez ebben a formában inkább egy fordított zászló lehetőséggel igyekezhet szétrombolni a felfelé építkező gondolatokat.
Ha az eladói aktivitást megnézzük, akkor az 14k magasságában kifulladt, tehát ahhoz hogy ez a tegnap megkezdett csökkenő mozgás, akár a fekete támaszig eljusson, a vevőknek kellene megelégedni a jelenlege haszonnal, ennek viszont semmi értelmét nem látom. Tehát ha ez a hirtelen kétnapos korrekció végetért, akkor rápihenve a hétvégére, holnap a kék támasz fölött maradva egy izgalommentes mozgást láthatunk!
Ezt a kását tovább kevergetni nem érdemes, várjuk meg amíg kihűl, majd ha kell sózzuk utána és ha ízlik, akkor jó étvággyal megindulhatunk ismét felfelé!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevők ezt sem szeretnék elsietni, pedig ha jól megnézzük, akkor az eladói szándékok a fasorban sincsenek. A tegnapi és a mai korrekciós mozgás, a vevői szándékot is csökkenésre kényszerítette, ebben talán annak is lehet szerepe, hogy néhány haszonnal kecsegtető pozíciót kivettek a játékból, majd ha kitisztul a levegő, ezek akár már holnap visszakerülhetnek a helyükre és folytatódhat a középső zónát megcélzó vevői növekedés!
Shorts oldali mozgást egyelőre a nagy hűhó a semmiért hasonlattal tudnám jellemezni, ami semmi mást nem takar max 2-3 ezer valahova elhelyezett megbízást. Komolyan akkor lehetne venni ezt az erősödést, ha 20k magasságába elemkedve egyértelműbb jelei mutatkoznának az eladói nyomásnak, viszont ehhez a vevőknek is a teljes feladás jeleit kellene mutatni, erre szerintem kisebb az esély, mint az eladói oldal megerősödésére.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2w8PQaCf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iHGA41rM/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VOtYFVs4/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/PLE4EOay/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8w9gvUJG/
https://www.tradingview.com/x/23Qsqhyp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az utóbbi 2 hét a kereskedők paradicsoma volt, a befektetők még nyaralnak!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.12!

BTC, ha a részletekre vagyunk kíváncsiak, akkor ismét kisebb idősíkot kell választani, nálam ez a szokásos 15 perc! https://www.tradingview.com/x/1vN0mEK1/  Legnagyobb érdekesség a szürke támasz zónában történő "csak" kinézegetés és ahogy a piros nyíllal is jelzem, a háromszögből akár ezer dolláros csökkenést is láthattunk volna, illetve ez még mindig nem kizárható, ennek érdekében felfelé jó lenne elhagyni ezt a zónát, majd a zöld esetleg a sárga ellenállásokon megtámaszkodva, minél előbb felfelé kellene mozogjunk!
Órás idősíkon folytatva a kék támasznak főleg napos idősíkon lehet szerepe, ezért utólag a tegnapi leszúrás aljához igazítottam, tehát lejjebb került a tegnapihoz képest, ennek a támasznak ha van jelentősége, az majd a napos emelkedő háromszög formánál fog előjönni, most talán annyi segítség lehet, hogy a zöld ellenállással közösen kialakított háromszög formából felfelé segít kimozdulni, ez nagyjából a 12k-s magasságot kellene jelentse.
Sajnos a piros ék még mindig közbeszólhat, főleg úgy hogy az ellenállása még meg sincs erősítve, ez a megerősítés viszont csak utólag érkezik, amikor már  az alsó szürke zóna irányába tartunk, ahol a fekete támasznak ugyanaz lenne a szerepe mind a kéknek ha elbukik!
Az órás mozgás követése továbbra is csak a fanatikusoknak ajánlott, illetve a kereskedőknek, akik az adódó formákban rejlő lehetőségek között szeretnek csipegetni.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: formáját tekintve a fekete ellenállás megerősítése esetén kapnánk egy tökéletes emelkedő háromszög lehetőséget, de mivel ez nem kívánságműsor abból kell dolgoznunk, ami végül meg is valósul! A kék vonalakkal határolt háromszög forma, még a fekete háromszög kialakulásánál is eredményesebb folytatást jelenthet, ugyanis itt egy 6-6.5k-s árbóc lehetőség várakozik a szélcsendben, ami egy kerek 20k-s  szintet célozhat meg, tehát a 2017-es csúcsot.
Ennek a kék háromszögnek szerintem egy de inkább 2 gyenge pontja van, méghozzá az utóbbi két nap gyertyái, amely felfelé és lefelé is a tű hegyével van megtámasztva!
A fekete támasz kérdőjeles, de ugyanilyen kérdőjeles lehet a fekete ellenállás is, viszont az ellenállásnak még a kék háromszögből kilépést követően is szerepe lehet,  méghozzá a vissza-tesztben. Abban az esetben, ha a fekete ellenállásnak mégsem jutna szerep, akkor a fekete ellenálláson átszaladva, az alatta húzódó 500$ széles támasz zóna kaphat egy elég fontos szerepet!
Talán szerencsénkre, de a shorts oldalon tegnap ismét takarítás volt, ennek köszönhetően 10k fedezet nélküli megbízás ismét a semmibe veszett. Tehát a jelenlegi eladói igények a béka segge alatt vannak, ez még a 2017-es csúcsot megelőző, illetve az utána néhány hétig érzékelhető aktivitásnál is kevesebb, de az is igaz hogy akkor még ilyen takarítások nem voltak, illetve a spekulánsok tábora is sokkal kisebb volt, viszont ennek a jelentős megbízás kiesésnek, talán annyi szeretem mégis volt, hogy a spekulánsok kedvét elvegyék.
A mai gyertyától azt várnám, hogy a tegnapi gyertya nyitó szintjére, tehát legalább a 12,109$-os magasságban megkapaszkodjon, de ha ez nem megy ilyen egyszerűen, akkor a hétvége talán elég lesz arra, hogy a hetes gyertyának is kedvezve 13k magasságában visszatérjünk a napos kék háromszög ellenállására, majd egy következő heti lendülettel kezdjük kitisztítani az eget.
Az RSI szerintem a barátunk, legalábbis ha baj lenne, akkor az utóbbi napok gyengeségének köszönhetően már a padlót súrolnák, de nem ez történik, hanem a 20-as szint magasságában várja a bikák segítségét.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: miután az elmúlt két napban, mindenki kiszedte az utóbbi emelkedő hullámban összeszedett hasznát, remélhetőleg kitisztul a kép és a longs oldalon látható visszalépés követően folytatjuk a 200-as mozgóátlag megtámadásával! Ez a megtámadás szerintem 3 gyertyából fog állni, első a mai gyertya, ami a tegnapi gyertyát 24k magasságában betakarja, majd holnap megtörténik a 200-as mozgóátlag határozott átlépése, vasárnap pedig megérkezünk a középső zónába. Ezen középső zóna környékén egy valamit nem szeretnénk látni, méghozzá a fekete nyilakkal megjelölt felszúró gyertyát vagy ha mégis megjelenik, akkor a rákövetkezendő napon ne kapjon megerősítést egy jelentősnek nevezhető visszaeséssel!
Shorts oldalra azt is mondhatnánk, veri az ördög a feleségét,  viszont ezekkel a takarítgatásokkal elég szépen tudják befolyásolni az ármozgást és talán ezeknek köszönhető, hogy a napos idősík hyperwave-et lezáró jelentős korrekciós visszaesése elmaradt. Ezeket a 10-20k-s megbízás kieséseket én egyelőre még óvatosan kezelném, mivel ha valamilyen csoda folytán utána kiderül hogy ennyi megbízás mégse esett ki a kalapból, csak valami malőr történt és ezek nagy részét visszaállítják, azzal egy akkora pofont tudnának adni a piacnak, amelynek kiheverésére talán egy újabb évre lesz szükség.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zkzZ5pNa/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/kw7Acggj/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/mOuueOiU/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ZSRLaq0H/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VRpvR9h3/
https://www.tradingview.com/x/23Qsqhyp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ismét a hétvégében kell bízzunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.13!

BTC, nem sok minden változott tegnaphoz képest, de talán már az is elég siker, hogy a szürke zóna fölött vagyunk! Kis eredmény is eredmény, csak az a kérdés, ez mennyire hasznos a felfelé továbblépés szempontjából.
A 11,700$-os ellenállásról visszapattantunk a zöld támaszra, ami megegyezik a szőke támasz zóna felső szintjével, itt a vissza-teszt kérdése letisztázódott, majd következett egy határozottnak látszó emelkedés, de mint látjuk ez sem volt hosszú életű és ez már nem tartozik bele a vissza,teszt kategóriába, ez már csak arra mutat rá, hogy nem volt erő a vissza-teszt utálni emelkedésben.
A vevők megjelenése nélkül, az utóbbi két hét folyamán kialakult 4k széles oldalazó csapdából sem lehet kimászni és most pontosan nem tudom a dátumot, de mintha a 22.-ei BAKKT teszt indulás bejelentése óta nem tudunk mit kezdeni a helyzettel. Ez nagyon hasonlít a 2018 novemberi zuhanást megelőző időszakra, majd mikor kiderült se ETF, se BAKKT indulás nem várható, kis idő múlva összedőlt a rendszer.
Talán most annyiban más a helyzet, hogy nem csökkenő hanem emelkedő trendben mozgunk, aminek a tetején egyelőre egy sima háromszög, de akár egy emelkedő háromszög lehetőség is segítheti. Fekete nyilakkal a kék háromszögön belüli mozgást jelölöm, itt kettő lehetőség van vagy mindkét fekete fordulatot végrehajtja a mozgás, majd a piros x irányába továbblépünk, esetleg a felső szürke zónából csökkenő irányba nem kilépve, sokkal hamarabb megvalósítjuk ezt a kilépést.
Ha ez a tegnapi erőtlen próbálkozás arra volt utalás, hogy itt még kicsit visszább kell esni, akkor vehetnénk célba fekete támaszt, ami még csak egy ideiglenesen behúzott támasz, de ha most kapna egy megerősítést és egy éles fordulattal sikerülne felfelé megindulni, akkor a piros x-et célba vevő mozgással a háromszög ellenállása is kapna egy megerősítést.
Tehát egyelőre találgatunk, de az órás és néha a 15 perces idősík, a hosszabb távú gondolkodásban elég jó segítség, persze ez rengeteg kudarccal is jár, viszont ha rátalálunk a helyes útra, akkor jöhet a kárpótlás.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: a 4 órás idősík 10. ciklusának egyelőre úgy néz ki a háromszög kérdés letisztázása lesz a feladata, tehát ennek alapján valamikor jövő hét első felében kellene a megoldás megszülessen. Naposon folytatva, ha meg is oldódik a kék háromszög kérdése, az lehet hogy csak a fekete ellenállásra eljutást tudja segíteni, majd a problémát tovább görgetve, jöhet a háromszög fekete ellenállásának letisztázása. Viszont még az se biztos, hogy fekete támaszt tovább kell keresgéljük, mivel ennek a feltételnek a kék háromszög támasza is meg tud felelni, de ezzel csak azután számolhatunk, ha fekete ellenállás már konkrétum.
Annak ellenére, hogy várjuk a fekete ellenállás megerősítését, ettől várhatnánk a legnagyobb visszaesést kialakító szituációt is, ami nem más lehet mint egy dupla tető, aminek 4k-s mélysége elég szépen visszapofozhatná az árat.
Jelenleg igencsak a sötétben tapogatózunk, viszont az elég nagy probléma,hogy a szinte nem is létező eladói szándékot, semmilyen formában nem próbálják kihasználni a vevők, tehát kellene a vevőknek valami inger!
Ilyen inger a nyári nyaralás időszak alatt elég kevés szokott lenni, ami háromszög alakulása tekintetében nem egy rossz dolog, talán még a közelgő BAKKT teszt indulás is közrejátszik ebben a két hete látható iránykereső mozgásban.
A tegnapi gyertyától többet vártam, legalább az előző napi gyertya betakarását, főleg annak érdekében hogy a kék háromszög ellenállásának elérése, a hétből hátralévő két napban könnyebben megbirkózzunk a hátralévő 1000$-os távolsággal. Ha a mai gyertya kezdőszintjét vesszük alapul, akkor 1,300$-os feladatot kellene 2 nap alatt megoldani, ez egyelőre 1500-ra hízott, mivel a mai napon csökkenő irányba kezdtünk mozogni.
A hetes gyertyaformák miatt lenne fontos a 13k környéki hét zárás, amely hetes gyertyák, az utóbbi két hétben is elég nagy bizonytalanságot mutatnak, ehhez most még egy 3. heti semmitmondó történet hozzátenni elég életveszélyes játék.
Tehát bízzunk a hétvégi minél jobb teljesítményben és abban, hogy valamelyik háromszög formával, a továbblépés szempontjából sikerül megfelelő alapot kiépíteni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha olyan jól teljesített volna a napos gyertya, mint itt a longs charton látható tegnapi gyertya, akkor a mai körkép is vidámabb szálon futhatott volna. Na mindegy, ami elmúlt azon már javítani nem lehet,  viszont az a lényeg hogy a 3 gyertyával tervezett középső zónába eljutás, első lépcsőfokán sikeresen átjutottunk! A második lépcsőfok, ami a 200-as mozgóátlag átlépésével lehet hasonlóan sikeres lépés, még a mai nap feladata, majd ha ez a pozitív hangulat vasárnapra is átvihető, akkor ez talán meggyőzi azokat a még bizonytalannak látszó vevőket, akikre szükség van a felfelé továbblépéshez.
Shorts oldalon még mindig nagy a nyomor és ahogy látjuk, a macik tegnap ismét kaptak egy pofont, ami a 10 nappal ezelőtti még nagyobb pofonnal, már meggyőző kellene legyen a bikák számára, hogy itt a lehetőség valami nagy dolgot kerekíteni ebből a történetből!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3s8TvX1b/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WXTqBpiN/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/95tCzIkx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ThdxtG3O/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zi2xy5YO/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vevők nélkül elértéktelenedik az ár!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.14!

BTC, a probléma onnan eredeztethető, hogy az eladók nem akarja bedönteni az árat, erre látszólag se erejük, se lehetőségük nincs, a vevők szándékaiban szintén nincs határozottság, ezért ők sem akarják kiugrasztani az árát, de itt is felmerülhet a kérdés van-e ehhez erejük! Tehát ha az eladókat kivesszük a játékból és csak a vevők szándékait nézzük, akkor ha a vevői oldalon nem áramlik friss víz a rendszerbe, a már bent lévő víz elhasználódik, de úgy is mondhatnánk elpárolog, ennek következtében a rendszer ereje csökken, ami végül itt a charton csapódik le, egy senki által nem előidézett visszaesés formájában(elértéktelenedik az ár).
Az eladók, a bitfinex shorts chartján látható 83%-os pozíció kieséssel, amelyek állítólag fedezet nélküli megbízások voltak, szintén rámutatnak arra, hogy az előadói szándék szinte nulla. A  vevői oldal ennél kicsit szorgalmasabb és azt a két hetet, amíg az eladó oldal erős csökkenés mutatott, a vevők sajnos csak egy  szerénynek mondható 30%-os pozitív elmozdulást tudtak elérni, pedig ha igazán odateszik magukat, akkor a 100%-os eredményt is produkálhattak volna.
Az utóbbi 3  napban folyamatosan csipkedtük a középső szürke zónát, végül ezen tegnap mégis átgyalogoltunk, de ez csak egy kisebb csapda volt, a nagyon kicsi idősíkon kereskedőknek. Majd miután a zónából felfelé az első lendülettel nem sikerült kilépni, ez utóbbi órákban ismét csökken irányba próbáljuk elhagyni ezt a zónát, ami ha sikerül, akkor a fekete még meg nem erősítette támasz is szerepet kaphat.
A csúcsokra húzott lila vonalak egy csökkenő ék formát mutatnak, lassabb mozgás esetén ezt követve érhetjük el az alsó szürke zónát, viszont ha ezzel azt szeretnénk elérni, hogy az alsó zónából határozottan visszaforduljon az ár, akkor egy hirtelen néhány órás történet kellene legyen a szürke zóna meglátogatása!
Tehát a fekete támaszt még nem kell konkrétumként kezelni, de ha már itt ez a szürke támasz zóna, akkor ez tökéletesen arra, hogy a fekete támasz valahol 10,500$ magasságában végre támaszként is működjön, ennek előjeleit a longs chart  5-10%-os emelkedése tökéletesen jelezni fogja vagy ha ilyen jelzést nem látunk, akkor sajnos el kell fogadjuk a további visszaesés tényét.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: ha ezek a felfele irányuló lehetőségek elbuknak, az csak arra megerősítés, hogy az eredetileg is elképzelt nagyobb korrekciós mozgás még nem fejezte be a munkáját. Ez a jelenleg látható kék ABC hullám, ami első gondolatnak megfelelően, az impulzus és a hyperwave elvárásainak megfelelően 5-6k-s szintekre történő visszaesést vizionáltak,  az utóbbi egy-két hetes mozgásból, mint lehetőség újra felmerülhet.
Tehát a piros impulzus zárását követően láthatunk egy ABC formának megfelelő visszaesést 9,723$-os szintre, majd egy erősödés látható 13,154$-os szintre, ami szintén felveszi az ABC formált, ez a két hullám egy nagyobb csökkenő ABC mozgásnak az (A) és (B) hulláma is lehetne. A (C) hullám, ami a háromszögek sikertelensége esetén még hátra lehet, ennek is  felvázoltam egy lehetséges útját, de ez még az erősen találgatós kategória!
Az (5) és a (B) csúcsokat összekötve kapunk egy támaszt, ezt ha az (A) csúcshoz igazítjuk, akkor kirajzolódik egy csökkenő csatorna lehetősége, tehát ha a folytatásban számolunk a (C) hullámmal, annak tökéletes zárószintje lehet a zöld csatorna támasza és itt a zöld nyíllal már tovább és gondoltam szituációt... Sajnos most be kell érjük ezzel a találgatós módszerrel, hamár ismét belefulladni látszunk a bizonytalanságba!
Összefoglalva és visszatérve az órás kitérő kezdeti néhány mondatához, ha az imént boncolgatott (C) hullámban történő mozgás még hátravan, az akár hetekig is elnyújtható történnek lehet, hacsak a vevők nem ugranak rá a lehetőségre. Tehát vagy megoldják a vevők és a fekete támaszt megerősítő fordulattal a 14k-s ellenállást veszik célba, majd ezzel további 4k-s erősödésre adnak lehetőséget vagy az utóbbi egy-két hétben látható bizonytalanság már egy arra utaló jelzés, hogy erő híján nincs tovább és mégiscsak kell az a nagyobb korrekciós visszanézés, ami a zöld csatornát kihasználva 10k-s zászlóra ad lehetőséget!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos szombaton kimaradt a 200-as mozgóátlag átlépése, tehát ez vagy azt jelenti hogy egy nap hátrányba kerültünk és vasárnap délutáni, esti mozgásnak kell ezt bepótolni, ami egy elég jelentős vevői aktivitás növekedés jelentene. De az sem kizárt, ahogy a múlt hétvégén, úgy most is ingerszegény lesz a történet, viszont ha megnézzük a múlt hétfői növekedést és azt az előttünk álló hétre is áttudjunk hozni, akkor sikeres lehet a mozgóátlag határozat átlépése, illetve a középső zónába történő megérkezés!
Shorts oldalon a mozgóátlagokat megnézve, már június 7. magasságában keresztre lett volna szükség, ennek érdekében láthattunk is egy közel 70%-os erősödést, ahol az kezdett kirajzolódni, hogy az eladói szándék hamarosan átveszi az irányítást. De nem így történt, hanem állítólag a fedezetlen megbízások kitakarítása kerültek a rendszerből, majd ezt láthattuk pár nappal ezelőtt ismét, tehát ez első ránézésre sem tűnhet úgy, hogy az eladói szándékok szeretnének felszínre törni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Dpvzzws9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rnjTh8V0/

"Hetes nézet: a múltheti gyertyánkra nem lehet pozitívan rátekinteni, sőt ha ezt a formát egy héttel korábban alakítjuk ki, akkor amiért kék körrel ezt meg is jelöltem, csökkenő irányú folytatást kialakító gyertyakombinációval számolhatunk volna. A csökkenő irányú folytatás lehetősége most is adott, igaz nem olyan szabályos formában mint ez múlt héten kialakulhatott volna, viszont ha most elmozdulunk a 9k-s irányba, esetleg ott is zárunk, arra nem mondhatjuk hogy váratlan húzás, mivel a két héttel ezelőtti felszúrás egyértelmű jelzés volt arra hogy a vevői oldalt kifulladt. Tehát ha pozitív folytatásban reménykedünk, akkor az előttünk álló heti gyertya, csak egy kövérebb bika lehet,  felszúrásokkal csak a bizonytalanság növelésére és a vevői gyengeség megerősítésére kaphatunk bizonyítékot, maci gyertyás folytatásra fölösleges kitérni, mivel az egy olyan egyértelmű szitu, amelybe nehéz pozitív folytatást belelátni. Az RSI csíkra tekintve, azt láthatjuk hogy az ár még nincs túlvett állapotban, tehát egy bizonytalanságot tovább növelő szurkálós hetes gyertyára megvan a lehetőség, arra viszont sokkal kisebb hogy egy 9k környékén záró maci gyertya belerondítson a képbe, de egy olyan brutális 10k-s hullám van a hátunk mögött, amely egy nagyobb korrekciós igényt bármikor benyújthat!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vzwfXzbk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NhAITdFL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NMN1tOHd/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uNNWYG6B/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Folytatódik a hetek óta bizonytalan ármozgás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.15!

BTC, a hétvége eredménye 2k mínusz, ezért sincs okunk az örömre, de nagyon nem kell meglepődni, mivel már  a múlt hétvégi eredménytelenség és rámutatott arra, hogy megszakadt a júniust végigkísérő pozitív hétvégi sikersorozat. Az elmúlt hétvégén arra számítottunk, hogy a kék támaszról felkapaszkodunk az ellenállásra, ebben segítség volt a péntek esti 12k-s árszintet megközelítő lassú mozgás, itt max arra számíthattunk volna, ami szombat reggelre meg is történt, tehát hogy a kék támaszra visszatérünk, de nem számítottunk egy ilyen negatívba átforduló hétvégi történetre, aminek a vége 9,870$-os szintre történő leszúrás.
Remélhetőleg a  főleg napos idősíkon fontos fekete támasz, a 10k alatti szinten megtalálta a végső pozícióját, viszont ez már egyáltalán nem segítség, mivel ha most erőre kap az ár és felkapaszkodik a fekete és zöld nyilakkal megjelölt szürke zónába, majd azon nem tud átlépni, akkor a fekete támasszal és a kék ellenállással rendelkező háromszög, ismét ad egy 6k-s árszintre történő visszanézési igényt!
Tehát azok a pozitív elképzelés, amelyek még pénteken is felfelé mutató lehetőségekkel kecsegtetettek, mostanra köddé váltak és ezzel a 10k-s szintre történő visszanézéssel, teljesen átfordultak csökkenő irányú igényekre. Abban az esetben, ha ezen a 10k-s szinten menthető a történet, akkor először a két fekete ellenálláson kellene átlépjünk, ezek talán a könnyebb lépések, ahol gond lehet az a középső zóna barna ellenállása, ha ezeken sikerülne átlépkedni, akkora a 12k környéki ismételt megérkezést talán  jobban kihasználjuk, mint ahogy azt egy héttel ezelőtti nem sikerült.
Három piros körrel arra utálok, hogy egy ilyen határozott le/fel mozgás általában 3 fázisból álló történet, itt az első két fázis elég jól kivehető, viszont ha a fekete ellenállásokon elbukik a történet, akkor 3. fázissal visszatérünk a 9k környéki támaszerdőbe.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: a tegnapi gyertyára azt is mondhatnánk, hogy végre valami határozottság, ami után a fordulat is sokkal könnyebben kialakítható. Ebből a csávából  már csak a 14k-s júni. 26.-ai csúcs átlépésével lehet kikeveredni, erre viszont jelenleg elég kicsi az esély, ezzel szemben arra is kicsi az esély, hogy nagyobb visszaesés történjen, de a lehetőségek között ott van az 5-6k-s árszint lehetősége néhány héten belül.
ABC hullámokkal találgatom ennek a visszaeső mozgásnak a lehetőségét, ebben a mozgásban most egy 1,500$-os erősödés kellene történjen, ez lenne a kisebb abc hullám, nagyjából 11,700$-os ellenállás környéki b hullámának zárása, majd folytatva a nagyobb (C) hullámot is követő visszaeső mozgást, záródhatna a történet, a 9k környéki szélesebb támasz zónában vagy a zöld csatorna még meg nem erősített támaszán.
A fekete támasz egyenlőre még gyenge lábakon áll, de erősödhet ha a már látható leszúrást sikerül megtartani és a tegnapi gyertyát sikerül minél  nagyobb mértékben betakarni. Tehát ha sikerülne egy ilyen nagyjából 1,500$-os pozitív napot zárni, azzal a csökkenő irányú ABC mozgásra épített gondolkodást szép lassan ellehetne felejteni!
A  tavalyi csökkenő trendben nyitott 4 pozíció, még mindig jelentős haszonnal várja, hogy alakul a folytatás. Bárhogy alakul ezeken a pozíciók már maradnak a helyükön, alakulhatott volna ez máshogy is, ha a 14k-s csúcsból az első lendülettel elszaladunk 7-8 esetleg 9k-s mélységig, majd hasonlóan lendületes mozgással történik egy korrekciós erősödés 12k környékére. Amit most látunk az egy sokkal szerényebb korrekcióra utaló történet, tehát ha most zárnám a pozíciókat és az ár max 9k-s szintig esik vissza, akkor nem marad nyitott pozíció és marad a mások esetleges sikerének távolból figyelése.
No de kit érdekel az én nyomorom, az a lényeg miként alakul a folytatás és ha már 3k-s mélységnél is pozitívan, a 2017-es csúcs valamilyen formában történő elérésében, sőt annak megdöntésében gondolkodtunk, akkor maradjunk ezen az úton és ha most egy-két hétre, esetleg holnapra beragadunk, az se okozzon problémát.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikáknak ez a hétvége elég szépen betette a kaput és a szombaton megkezdett csökkenő mozgás hangulatával folytatódott vasárnap a történet. A mai gyertya hasonló lendületes csökkenést mutat, de talán a nap további részében, ezt sikerül egy leszúrásra váltani, majd valami pozitívabb formát adni a gyertyának!
Shorts oldalon még ennél is gyászosabb a kép, ami engem továbbra is arról győz meg, hogy habár az ár jelenleg a 10k-s szintet súrolja és akár további csökkenés is következhet, jelentősebb a long trendet befolyásoló szituáció kialakulására 5%-nál nagyobb esélyt nem adnék!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LOSq6YPI/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6VfDxUjp/

Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/EgsKU7QC/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7b6I9EBY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/y2tvB5VO/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ijUUgE73/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Abból főzünk, ami a hűtőben van!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.16!

BTC, 3 kör, 3 hullám, de remélhetőleg annyira mégsem súlyos a helyzet, hogy erre a 3. körrel  jelzett 3. hullámra is szükségünk legyen. Tegnap csupán annyit vártunk, hogy a fekete ellenállásokat próbáljuk meg átlépkedni, ez viszonylag elég jól sikerült, de sajnos a középső szürke zóna barna ellenállásától még messze vagyunk.
Jelenleg  egy olyan csökkenő mozgás látunk, ami első ránézésre az alsó szürke zónát szeretné vissza-tesztelni,  ha ez a  vissza-teszt sikeres lesz, akkor várhatóan a középső szürke zónába történő megérkezés is sikerülhet,  viszont ha ezen át is szeretnénk lépni, akkor jó lenne a megérkező lendülettel tovább is haladni, majd valahonnan a 12k környéki  ellenállási zónából megpróbálni vissza-tesztelni a középső zónát! Abban az esetben ha nem sikerül visszakapaszkodni, akkor a piros körrel is jelzett 3. hullám következhet és a 9k környéki, tegnap támaszerdővel jellemzett árszint, ahol lezárhatnánk a 4 órás idősíkon felvázolt 10.  cikluson belüli mozgást.
Az gondolom világos, hogy az egy elég szenvedős mozgás, még órás idősíkon is nagyobb lendületet kellene lássunk, ha a csúcsokat döntögető felfelé irányuló szándékaink volnának.


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: sikerült némi pozitív mozgást belevinni az elmúlt napok negatív sorozatába, sajnos ez jobban is sikerülhetett volna, a tegnapelőtti gyertya teljes betakarásával, de abba is lehetett volna buktató, mivel kikerült volna a lehetőségek közül egy követhető abc mozgás. Tehát ha választani kell, akkor inkább jöjjön egy követhető ABC mozgás és azzal lépjen vissza 9k-s mélységben, minthogy folytassuk egy céltalan egy-két ezer dolláros emelkedéssel, ami megerősíti a mögöttünk hagyott lassan 3 hetes oldalazó mozgást és az azzal együtt járó bizonytalanság, akármilyen végeredményt szülhet.
Nagyban megkönnyíthette volna a gondolkodást, ha a néhány nappal ezelőtti fekete emelkedő háromszög lehetőségtől nem kell megváljunk, viszont maradt még itt egy kék háromszög, ami már rendelkezik két helyen látványosan megtámasztott ellenállással, illetve rendelkezhet egy erős támasszal, ennek a támasznak adhatna megerősítést a tegnapi gyertya leszúrása, de ezt még meg kell kicsit erősíteni.
Tehát ennek a kék háromszögnek határozott bika gyertyákra lenne szüksége, amelyek visszaerősítik az árat a kék ellenállásra, ami valahol 12,600$-os magasságban történhetne meg, majd miután vissza-teszteltük a 11,700$-os ellenállást és az arról történő felfelé mozgással a kék ellenállást, jöhetne ismét a 14k-s júni.26.-ai csúcsot megtámadó próbálkozás!
Ahogy látjuk viszonylag gyors megoldást a kék háromszöggel történik próbálkozás jelenthetné, ezzel szemben ha a még meg nem erősített zöld csatornára bízzuk a dolgot és az  valahol 9k környékén megerősíti a támaszt, azzal a hónap végéig is elnyújtható a rétes.
Összefoglalva, mivel nincsenek se vevők se eladók, amit az utóbbi hetek mozgása is jól jelez, ezért abból főzünk ami a hűtőben van, viszont a hűtő tartalma egyre jobban fogy(erre utána kék háromszög)! A kék háromszögből arra következtethetünk, hogy a készletek egyenlő mértékben fogynak, viszont a háromszögbe érkezés irányából kiindulva, a velői oldal rendelkezik több tartalékkal, tehát nekik van esélyük a háromszögből felfelé könnyebben kiugrasztani az árat, amelyet követően ha még a fekete ellenállást is megerősítik, ezzel arra utalhatnak hogy a készleteket maximálisan feltöltötték, majd 1-2k-s ismételt visszanézést követően, talán már augusztus 2. felében láthatnánk a 14k fölötti szárnypróbálgatásokat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői oldalon ugyanolyan háromszög formát láthatunk, mint a napos chart kék háromszöge, ez is rámutat arra, hogy a vevői készletek kifogyóban vannak, tehát ha nem érkeznek új készletek, akkor a meglévő pozícióból kell csomagokat kivenni, ami annak ellenére csökkenést idézhet elő, hogy a macinak békésen figyelnek a távolból. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a fekete támaszra történő visszanézés, tud-e fordulatot eredményezni, ha igen és a kék ellenálláson sikerül átszaladni, majd a 200-as mozgóátlagra nem csak vissza-tesztet látunk, akkor talán a napos chart kék háromszöge is kap egy kis segítséget! Viszont ha most folytatódik a csökkenés és ennek célja a zöld támasz, az már rámutat arra, hogy a vevői oldalon a háromszöggel csak az időt hozzuk és feléljük a tartalékokat.
Az eladói oldal mozgására ránézve, nem elemzést írni, hanem egy meghívót kellene küldeni a papnak, hogy adj fel az utolsó kenetet. Na de annyira nem súlyos a helyzet, viszont vannak  problémák, amelyek egy részét a fedezet nélküli megbízások kiszórása jelentette, többi pedig egy természetes folyamat, ami a long trenden történő mozgásnál a vevői oldal lehetőségeit visszaviszi a minimumra. A 2017 év végi csúcsnál, illetve a 2018 év eleji  korrekciós mozgásnál ez a minimum a 8,097-es szintet jelentette, az utóbbi takarításnál ezt a szintet jelentősen átléptük, viszont ha a vevői oldal összekapja magát, akkor az eladói lehetőségei annyira lecsökkennek, hogy az árra semmilyen ráhatásuk nem lesz! Természetesen valami nagyon gazdag spekuláns akármelyik pillanatban megtudja ezt a helyzetet változtatni, de ha észszerűen gondolkodik és tudja, hogy itt long irányba még bőven vannak lehetőségek, ezáltal a jövőbeni short lehetőségek, sokkal nagyobb haszna miatt, hülye lenne az aranytojó tyúkot most levágni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/G5V5UG3x/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WJnMAVNd/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BHYDlMSy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qKKEhTaQ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/soPIxUor/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ijUUgE73/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Tű helyett gerendára van szükség!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.17!

BTC, megvagyunk a 3. hullámmal és nagyjából megérkeztünk a támaszerdőbe! Biztosan senki nem tudta mi következik, de mindenkinek volt egy elképzelése, ami vagy bejött és most büszke lehet munkájára vagy nem és most a Bitcoin a legnagyobb shitcoin...
Nem szurkoltam ennek a 3. körös, csökkenő hullámos megoldásnak,  de mivel a vevői oldal a füle botját sem mozdította a továbblépés érdekében, sajnos elkerülhetetlenné vált ez a helyzetmegoldás. Ha a kérdőjeles karikák nézzük, akkor nagyjából oda érkeztünk meg, ahova a múlt hétvégi események előtt vártuk az árat, feltételezve ha mégse sikerülne a hétvégén felfelé kiugrasztani az árat.
Tehát megérkeztünk a 9,222$-os, helyzethez képesti mélységbe és láthatunk egy nagyon apró, a napos emelkedő trendvonalon átszúró gyertyát, illetve kicsit feljebb egy halvány piros színű közel 400$ széles támasz zónát, amiből talán szerencsére csak kiszúrtunk.
A halvány piros zónából, most határozottan vissza kellene fordulni, feltéve hogy a háttérben erre irányuló szándékok vannak. Ha nincsenek ilyen szándékok, akkor van egy nagyobb jelentőséggel bíró sárga támaszunk, illetve egy zöld támasz, ami napos idősíkon megerősíthetne egy csökkenő csatornát és ezzel megadnánk az esélyt egy közel 10k-s zászlónak a 2017-es csúcsot megközelítő folytatásra.
Utólag csak sajnálni tudjuk, hogy a kék támasz nem fogta meg az árat és ezzel egy árbóc lehetőség elszállt, de igazából ez a lehetőség már 16.-án este, a barna támaszt el nem érő próbálkozásnál eldőlni látszott.
Természetesen most emelkedést várunk és azt hogy minden happy, viszont lehűtve a kedélyeket behoztam újabb köröket a játékba, méghozzá 3 kék kört! A piros körrel jelölt első két hullám lezárását megelőzően, kisebb korrekció után jött csak az igazi hullám lezáró mozzanat és ha megnézzük, a 3. piros körben az utolsó mozzanat még hiányzik, tehát nagy esélye van a zöld támaszt megközelítő folytatásra!
Viszont hogy kerek legyen a történet, van itt egy nagyon apró 142$-os támasz zóna, ami még a május 27. és a júni 18. közötti mozgásokra mutat vissza és ezek voltak azok a szintek, amelyek megfelelő alapot biztosítottak arra, hogy 9k-ról 14k-ra szinte zökkenőmentes legyen a feljutás.
Összefoglalva, sok reményünk nincs a visszafordulásban, de van néhány apróság, amelyeknek köszönhetően sikerülhet belekapaszkodni néhány reménysugárba, viszont ha megnézzük a vevői oldalt, ennek a reménysugárnak egyelőre még csak a pislákoló lángját látjuk!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: a tegnapi gyertyát megelőző bika próbálkozásra nehéz lenne ráfogni, hogy megvagyunk a kisebb abc hullám b hullámával, tehát ez a tegnap folytatódó zuhanás még mindig az a hullám keretein belül mozgó történet. Ha az előttünk álló b hullám érdekében összeszedni magát az ár, az egy gyors megoldás esetén 10k-s magasságba, ennél jobban akár egy hétre is elnyújtva a korrekciós erősödést, ami elérheti újra a zöld csatorna ellenállását, ahonnan ha időhúzás úgy kívánja, újra célba vehető a csatorna alja, ezáltal kapnánk egy bőven augusztusra is átnyúló, a zászlót kitudja mennyire erősítő folytatást.
A hyperwave lila támaszát megnézve szinte hajszálpontosan ugyanazt látjuk mint a 2017-es csúcsot kialakító, majd az azt követő korrekciós mozgásnál, Viszont mivel ez a mostani hyperwave sokkal kisebb mint az előző és szerényebb intenzitású, ezáltal a korrekciós mozgás is sokkal lassabb lefolyású és mélységét tekintve sem igényli az 5-6k-s szintre történő visszanézést. Tehát ha már ideig ugyanaz történt mint a 2017-es csúcsot követő mozgásnál, akkor erre építve gondolatmenetet, a nagyobb kék  ABC hullám zárását a 7k és 9k sárga támaszok közé kellene tegyük, konkrétan talán arra a 8,480$-os még 2018 július 24.-re visszamutató ellenállásra, ebből kifolyólag a zöld csatorna támaszának megerősítését júli. 22.-re várhatnánk, a BAKKT teszt indulás napjára!
Ennek a hirtelen csökkenő 7 nappal ezelőtt indult hullámnak a lezárásához, szükség lenne egy leszúrásra, ezt a leszúrás a mai gyertyának kellene kialakítani. Tehát az órás idősík kék körrel jelzett, zöld támaszt megerősítő mozgását kellene lássuk, de mivel leszúrásra van szükségünk, ehhez egy elég intenzív napon belüli mozgásnak kellene társulni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart tegnapelőtt vissza-tesztelte a fekete támaszt, ebből azt kell feltételezzük nincs akadálya a középső zónát határozottan megtámadó folytatásnak. Ennek megfelelően már tegnap láthattunk egy 1k-s zöld gyertyát, viszont ez még csak egy tű a szénakazalban, gerendák lenne szükségünk különben a vevők a már tegnap is láthatónál intenzívebb módon kezdik felélni a készleteiket, tehát szükségük van a profitrealizálásra és ha ez elindít egy lavinát, annak elég súlyos következményei is lehetnek. 
Shorts oldalt megnézve, a vevői aggodalmaknak semmi alapja nincs, néhány pozícióval történik némi haszonrealizálás, majd ennek egy része újra visszakerül a rendszerbe, ami talán ösztönzőleg hat a többi vevőre! Viszont az eladói oldal nem fog a végtelenségig ilyen gyászos képet mutatni, tehát addig kell ütni a vevői oldalon a vasat, amíg meleg, ha ezt tovább mégse ütnék, annak az is lehet a következménye, hogy az idén már a 2017-es csúcsot döntögető folytatásra nem nagyon számíthatnánk.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/QKhMlZuc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wZLFyCfo/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pYWVfJE7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/gW9u5CB4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pa5Gh9KH/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ijUUgE73/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ha nem rontjuk/rontják el, akkor...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.07.18!

BTC, ha nem tévedünk nagyot, akkor a 3. és egyben az utolsó csökkenő hullámot is lezártuk a kék körben történő mozgással. Ennek az alja a 9,065$-os szint, de itt inkább a sárga és lila támaszok lehetnek a fontosabb jelentőséggel bíró szintek! A lezáró majd a fordulatot kialakító gyertya elég tökéletesre sikeredett, talán ennek is köszönhető, hogy egy 900$-os hullámban történő erősödést sikerült összehozni. Az erősödéssel elértük a kék támaszt, amit remélhetőleg az utóbbi kisebb hullámban történő ismételt erősítéssel, nem csak vissza-tesztelünk, mert annak ismételt zuhanás lehet a vége! Tehát ha most az ellenállás szerepét betöltő, de már jelentőséggel nem bíró kék ellenállást átlépjük, akkor talán sikerülhet célba venni a fibo 0.38 szintet, ami fölött láthatunk egy szűkebb ellenállási zónát, ebbe se lenne szerencsés megérkezni, tehát vagy átlépni és a fibo 0.5 esetleg a barna ellenállásról vissza-tesztelni lenne szerencsés, esetleg ha a fibo 0.38-ról a fekete támasz vissza-teszt után átszaladhatunk a vékony zónán.
Visszatérve a 3 piros körrel megjelölt csökkenő hullámokra, ha ezeket egy egységként vesszük és az arra felhúzott Fibonacci skála alapján figyelembe vesszük a múltbéli statisztikákat, akkora 0.61 szintet kellene megcélozzuk, ami tulajdonképpen a következő jelentősebb ellenállás ismételt elérését jelentené.
A chartra több alakzatot nem rajzolok fel, de ha mégis megtenném, akkor két fordított fej-váll lehetőséggel is meg próbálkoznék, egyiknek a vállvonalát 11k-s magasságba lehetne behúzni, ezzel kapnánk egy 2k-s továbblépési lehetőséget, illetve egy másik váll vonallal is számolhatunk a 11.8k-s magasságban, ami a 2.8k-s továbblépési lehetőséget biztosíthatna és ezzel a nagyobb lehetőséggel, már  a június 26.-ai csúcsot is átléphetnénk.


4 órás idősíkon,  ha nem tévedünk nagyot, akkor a  tegnap elérhet 9,065$-os szinten zártuk a 10-es ciklust. Ebben a 10-es ciklusban a kezdeti lépések jók voltak, ennek köszönhető a 13,154$-os 8 nappal ezelőtti csúcs, itt ha kicsit több élet van a vevői oldalon, pontosabban ha van minimális élet, akkor az emelkedés folytatódhatott volna és ez a végül összehozott gyászosnak is nevezhető 9,065$-os alsó szint helyett, lehetett volna egy 17,200$-os felső szint. Az előttünk álló 11-es ciklusban (ha valamilyen oknál fogva nem szakad meg ezen ciklusok sorozata), a kék ellenállást kellene megcélozzuk, esetleg ha az órás idősík boncolgatásánál megemlített 11k, 11.8k vállvonalak mégiscsak kialakulnak, akkor ennek a történetnek a kibontakozása a 12-es ciklus végéig is elhúzódhat. De mielőtt nagyon elvesznénk a 10- 20 nap múlva bekövetkező lehetőségek erdejében, lesz itt egy 22.-ei BAKKT teszt indulás, ami egyelőre még nem tudni hogyan hat majd az ár alakulására!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"


Napos: egyelőre úgy tűnik, a 13,154$-os felszúrás és a tegnapi 9,065$-os szint között kialakult intenzív csökkenésnek szüksége van egy korrekciós folytatásra, amely a felvázolt abc hullám, b hullámának megfelelő mozgást alakíthatja ki, viszont ha ezt a gondolatmenetet folytatjuk, akkor a c hullámmal is számolnunk kell és persze itt van még a nagyobb kék ABC hullám, C hullámát is lezáró történet, ahol csak reménykedni tudunk, hogy ez zöld csatornához igazodva sikerül zárni, talán 8,480$-os támaszon. Ha ezeknek a várakozó ABC megoldásoknak gyors megoldását szeretnénk látni, akkor a 10k magasságában húzódó ellenállási zónából lefordulva tudnánk még a 22.-ei Bakkt teszt indulás napján rövidre zárni a történetet.
A tegnapi gyertya és a leszúrása, akkor válhatna igazán a hasznunkra, ha a folytatásban, tehát a mai gyertyával a két nappal ezelőtti gyertyát 11k környéki zárással sikerülne betakarni, csak hát itt vannak ezek az abc nyitott történetek, amelyekkel ez szembemenne, ezért sem mindegy hogyan alakul a mai gyertya!
Az RSI csík szépen rámutat arra, hogy ezt csak a bikák ronthatják el, viszont rohadt nagy szerencséjük van az eladói oldal teljes bénultságával, ha nem így lenne, már rég 5k-s mélységben nyalogatnák sebeiket. De a vevők látványos távolmaradása miatt mégse lehetünk nyugodtak, ennek megfelelően ha valakik mégis csak az ár bedöntésére spekulálnának, azt néhány nap alatt,  akár az 5k-s mélységbe visszaverve is megvalósíthatnák!
Kettő nappal ezelőtt határozottan átszaladtunk az 50-es mozgóátlagon,, ez már önmagában egy csökkenő folytatásra utaló történet, ami ha most kap egy vissza-tesztelő megerősítést, annak elég súlyos következményei lehetnek, például határozottan megindulhatnánk a 200-as mozgóátlag, 6k környéki érintésének irányába!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon továbbra sem lettünk okosabbak, volt-e értelme a fekete támaszra leszúró gyertyának, amelynek a vissza-tesztet lezáró szerepet kellene betölteni. Kezdeti lépésként a kék ellenálláson határozottan átlépő bika gyertyával kellene próbálkozni, ha lehet még a mai napon! Következő akadályt a 200-as mozgóátlag jelentheti, viszont ha megkapnánk az esetleges mai vagy holnap gyertyától a kezdőlökést, akkor gördülékenyen megérkezve a középső zónába, majd ha szükséges egy leszúrással vissza-tesztelt mozgóátlagot követően, végre összekaphatná magát a bikatábor!
Shorts oldal továbbra is egy gyászszertartás képét mutatja, tehát nem úgy tűnik hogy a macik képesek megbirkózni a helyzettel. Viszont ha idehozunk egy igazi macis hasonlatot, akkor sohasem tudhatjuk biztosak, a marci halott vagy csak alszik és ha felébred, akkor legokosabb dolog a futás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/o3M2Mmnf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6m9fBAVH/

"Hetes nézet: az utóbbi 3.hét gyertyái nem éppen arra utaló történet, hogy itt a 20k-s árszint megdöntésének lehetősége fenyegessen, habár ha a múltheti gyertyánk a felszúrás helyett konkrét zárás mutat 13k-s magasságban, akkor ez a gondolatmenet is sokkal pozitívabb lehetett volna. Sajnos már a 3 héttel ezelőtti gyertyánk és rámutatott arra hogy itt a folytatással problémák lehetnek, most itt vannak ezek a problémák, amelyek szerencsére még kisebb problémának számítanak. A múltheti gyertyánk sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, például a 4 héttel ezelőtti bika gyertya 9k-s betakarásával. Szerencsére ilyen mélyre nem estünk vissza, viszont hogy ebből valami pozitív folytatást tudjunk kikerekíteni, talán mégis szükség lehet a 9k-s árszint elérésére, mivel a május végi gyertyánk abban a magasságban alakított ki egy kisebb ellenállást, amit most támaszként kitudnánk használni és a fekete nyilakkal felvázolt módon, nem az 5-6k-s mélységből, hanem innen 9k környékéről tudnánk folytatni! Viszont hogy a júniusban elmulasztott 50-es mozgóátlag vissza-tesztnek, most fizetjük-e meg az árát vagy ez még egy hónapok múlva bekövetkezendő történet, az nagy rejtély, mindenesetre azzal hogy hirtelen 14k-ra felszaladtunk, inkább ártottunk a történetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xrMINlxX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/m2LW1Lmc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f7KE8n7g/
https://www.tradingview.com/x/WHht6UGu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ijUUgE73/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/JdYjjiHG/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!