Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 21 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Sok hűhó a semmiért?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.09!

BTC, 15 perces idősíkon csak keresgélünk mint tyúkok a határban, eközben sok érdekességre rábukkanunk, de hogy melyik válik hasznunkra, az csak utólag derül ki. Néhány nappal ezelőtt egy dupla alj miatt kezdtünk el pozitívabban gondolkodni, aminek lett is egy szerény eredménye, de még vannak hiányosságok, amelyeket egy mai 8,300$ környéki magasságban bepótolhatnánk!
Tehát itt 15 perces idősíkon van 3 ellenállási zóna 8,100$, 8,400$ és 8,600$ környékén, illetve 4 kék ellenállás, amelyek mind céljai lehetnek egy esetleges mai kirobbanó sikernek.
A tegnapi mozgásnak köszönhetünk egy piros csökkenő csatornát, ehhez ha hozzávesszük a dupla aljból történő bő 500$-os hullámot, akkor egy zászló lehetőség elérhetné a 8,300$-os célt.
A piros csatorna aljánál látható tegnap esti erősödés, majd az abból történő kisebb korrekció, akár még egy kisebb Elliott hullámot is életre kelthet, ennek céljából szintén 8,300$ környéki magasságot tűzhetjük ki!
Illetve van még itt egy sokkal nagyobb Elliott hullám elképzelés, ami a dupla aljat jelölné kiindulópontnak, majd a piros csatornát a 2. korrekciós hullámnak és ennek folytatásában, ha valami nagyobb pozitív sikert tudnánk elérni, az lehetőség lenne a 9,050$-os május 30.-ai csúcs megközelítésére.
Veszélyzónának a 8,100$ környéki magasságot tartanám, ezen kellene határozottan átszaladni, majd várni a minél jobb végeredményt!

1 órás idősíkon előkerült az elveszettnek hitt ABC hullám, tehát ha ennek alapján várjuk a csökkenő irányú Elliott hullámmal történet folytatást, akkor a kék nyíllal jelzet csatorna elhagyás és a 15 perces chartra rajzolt lehetőségerdő hamuvá válik. Ettől függetlenül egy kisebb emelkedés még van esély, ami a piros 2. hullámot még felsegítheti a zöld ellenállásra és a 8,100$ környéki veszélyzónába. Tehát a kérdés egyszerű, elhagyjuk-e a zöld csatornát vagy abban tovább utazunk 7k alatti kiszálló lehetőséggel.

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: egyelőre nincs változás, de itt napos idősíkon is jól érzékelhető a zöld csatorna fogsága, talán ennek eredménye, hogy a tegnapi gyertya nem tudott az előzőhöz hasonló minimum 200$-os eredményt elérni.
Ha nem néznénk a kisebb idősíkokat, főleg nem a 15 percest, akkor azonnal rávágnám, irány 6,800$ környéke, majd onnan várnám a (B) hullámnak megfelelő 1k-s erősödést!
A piros 5,669$-os impulzusnak, ha ebbe belekapaszkodva szeretnénk november környékére elérni egy nagyjából 15k-s magasságot, akkor mindenképp szükségünk van egy határozott ABC korrekciós hullámra, ami minél tökéletesebbre sikerül, annál egyértelműbb lesz a végeredmény.
A volume továbbra sem kap nagyobb ingereket, ennek eredményeként az RSI változatlanul az alsó zónában tekereg, tehát a 15 perces idősíkon elképzelt 9,050$-os vagy a szerényebb 8,300$-os lehetőségek, egyelőre lehetetlen küldetésnek tűnnek.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnap mozgás visszanézett az előző nap határozottan átlépett 20k-s ellenállásra, ennek is köszönhető az ár tegnapi egy-helyben mászkálása. Azt hogy ez a visszanézés, egy további emelkedést megelőző vissza-teszt vagy csak egy kisebb, a bikák részéről történő feladás jeleit mutató elgyengülés végeredménye, a mai napon kiderülhet. Tehát ha a tegnapelőtti bika gyertya 19k-s nyitási szintjére visszanézünk, akkor abba pozitív folytatásra utaló jeleket nem nagyon lehet belátni, viszont ha sikerült a tegnapi gyertya nyitási szintjét felülmúlni, esetleg megérkezni a piros háromszög támaszára, azzal egy részsikert elérhetünk, de itt is óvatosan, mert ez is működhet vissza-tesztként és a folytatás könnyen 7k-s árat eredményezhet!
Shorts oldalon a macik egyelőre nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, pedig ha határozottan megindulnának a 21k-s ellenállás irányába, akkor ár szempontjából könnyen csökkenést tudnának előidézni. Továbbra is a piros 2. vagy a zöld 3. rakéta irányába történő elmozdulás a nagy kérdés, tehát nem kizárt hogy mindkét oldalon a másikra vár és csak az arra adott reakció után dől el a folytatás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ArPOfaxC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/i04NJvjZ/

"Hetes nézet:  pénteken úgy áll a helyzet, hogy egyáltalán nem jók a jövő heti kilátások, sőt ennél sokkal rosszabb is lehet, ha hétvégi történések negatív irányba folytatódnak. A kék színnel bekarikázott gyertyakombináció, tökéletes jelzés az elkövetkezendő hetek negatív folytatására! Tehát a jelenlegi hét piros színben tündöklő gyertyája, ha így marad vasárnap estig, akkor semmi jót nem ígér. Viszont ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor ez a várhatóan az 50-es mozgóátlagot megcélzó korrekció, elvégez egy olyan tisztítókúrák, ami a folytatásban talán hozzásegítheti az árat egy újabb fél éves hasonlóan sikeres hullámhoz."


Pillanat kép 15 perc: https://www.tradingview.com/x/dXTrk7VN/
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/GsUhrDKG/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VM9tOcB1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/xFXjvUl9/
https://www.tradingview.com/x/scn8EmZW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kAVS4UCA/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jön a monszun időszak, esni fog!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.10!

BTC, egy rövid kitérő a 15 perces idősíkra, ahol a hétvégétől, de főleg a vasárnaptól többet vártunk, azonban a piros csatorna nem engedett felfele irányuló nyomásnak, majd 14 óra magasságában egy intenzív 200$-os csökkenés vette kezdetét. Éjfél környékén, majd néhány órával később kialakult egy kisebb 130$-os dupla alj, ez visszamutat a 7,770$-os ellenállásra, viszont ha a zöld órás csökkenő irányú háromszög itt az uralkodó, akkor ez már nem-sokat segít.



1 órás idősík, itt továbbra is a zöld csökkenő csatorna az uralkodó, amelyen belül most még egy csökkenő irányú háromszög is besegíthet. Ez a háromszög 1,000-1,300$-os csökkenő mozgásra adhat lehetőséget, ezres csökkenés esetén megérkeznénk arra a lila támaszra, pontosabban emelkedő trendvonalra, ami a napos nézetben követett hyperwave 3. támassza. Ezen támasz környékén kellene megtaláljuk a szintén napos idősíkon felvázolt csökkenő ABC hullám (A) hullámának alsó szintjét. A csökkenő irányú háromszög maximális 1,300$-os kihasználása esetén 6,500$ környékére vagy esetleg a 6,180$-os támaszra kialakulhat néhány intenzívebb leszúrás. Ha az órás csökkenő piros Elliott hullámot is beakarjuk venni a játékba, akkor a lila támaszról még visszapattanhatunk a 4. korrekciós hullám erejéig.
Ennél kicsit durvább megoldás, ha most az 1,300$-os csökkenő mozgással beesünk a lila támasz alá, majd a 4. hullám vissza-teszteli a lilla támaszt és az impulzust a 6,180$-os támaszon zárjuk.



"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"



Napos: legnagyobb érdekesség, hogy a 2017-es bullrun és az itt február-május 30. között kialakult kisebb bullrun között sok a hasonlóság, de nem a formájára gondolok, mert akkor a május 30.-ai csúcs bőven 10k fölött kellett volna célt érjen, ami szinte hajszál pontosan ugyanúgy történik, az a meghosszabbított hyperwave lila támaszok környéki mozgás.
Tehát ha meghosszabbítjuk ezeket a támaszokat, akkor a mostani korrekciós mozgásban, ezen támaszok elérése környékén erősödésre lehet számítani.
Ennek kicsit érthetőbb követésére is szolgálhat a felvázolt ABC hullám, aminek most az (A) hullámában utazhatunk, követve az órás zöld csatornát egészen a 3. lila támaszig, majd ha tényleg a 2017-es mozgást követjük, akkor ezen támasz mentén vagy ez alatt egy 3 hetes erősödés veheti kezdetét. Ezt a korrekciós ABC hullámot, az 5k környéki támasz zónába várnám visszaérkezni, szintén alkalmazkodva a meghosszabbított 2. lila támaszhoz.
Ha még nem lenne elég a vonalakból, akkor a tavaly novemberi zuhanást megelőző meghosszabbított csökkenő trendvonalat is bevezetjük a játékba, ami talán tök véletlenül, de a mostani ABC hullámhoz és a 2. lila támaszhoz tökéletesen alkalmazkodhat. Tehát az akkori és a mostani  trendvonal július 14.-ei támasz zónában látható keresztje, visszautalva az első mondatra, a 2017-es bullrun utáni korrekciós mozgást is tökéletesen lemásolná. Viszont az nagy kérdését, hogy az utána következő mozgás mennyire lesz hasonló a 2018-as gyászmenethez...



BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart mozgása továbbra is segíti az órás idősík (A) hullámárnak csökkenő mozgását, ami akár még a 15k-s mélységbe is landolhat. Ez a 15k-s mélység jobban hasznunkra válhat, mint a fekete 18k környéki forgolódás, az viszont jó kérdés, ha a shorts oldal ráugrik erre a 15k környéki gyászra, azzal nem-e döntik be sokkal jobban az árat, mint a napos ABC korrekciós elvárásunk, tehát a napos idősíkon látható meghosszabbított 1. lila támasz 4k-s mélysége.
Shorts kilátások az árcsökkentés irányába segíthetik a dolgok alakulását, itt főleg a 3 nappal ezelőtti kistestű de jelentős leszúrással rendelkező gyertya lehet veszélyes, amely után kialakuló és a 2. piros rakétát követő mozgása, az eladók erősödő aktivitására utalhat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/fdZMuV8w/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/e7gDJxcA/

Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat.

Pillanat kép 15 perc: https://www.tradingview.com/x/SzdMkKMs/
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/XzqVpck5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KtL1Xv2R/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2xHRveN5/
https://www.tradingview.com/x/m6BRLoqD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Tipp: csökkenő 300$-os folytatás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.11!

BTC, történt egy 350$-os kiugrás, ezzel adtunk egy pofont a csökkenő irányú háromszögnek, viszont még mindig azt gondolom jelentős emelkedési lehetőség itt már nincs, de néhány apró próbálkozás még becsúszhat. Ez a 350$-os kiugrás a 8,010$-os szinten landolt, majd egy fél napos oldalazást követően, hajszálpontosan ismét felszúrtunk erre szintre, tehát ha kisebb idősíkon néznénk a dolgokat, akkor dupla tető lehetőséget is kereshetünk.
Maradva az órás idősíkon, a kiugrás és az oldalazó mozgás előidézheti Bart Simpson szellemét, ha ez lesz a megoldás, akkor hamarosan egy 300$-os zuhanásnak leszünk szemtanúi és talán a háromszögnek megfelelő 1,000-1,300$-os csökkenő irányú folytatás következhet.
Mint látjuk a 200-as mozgóátlagnak is köze lehet ahhoz, hogy ez a 350$ nem lett a duplája, amit csak a napos 4. lila támasz ismételt vissza-tesztelése igényelhetett volna, viszont az már a (C) hullámban végrehajtotta a mozgás, tehát sok értelme nem lett volna!
Ha bekövetkezik a 300$-os visszaesés, az még mindig bizonytalan szitu, mivel a zöld csatorna és háromszög is vissza-tesztelésre kerülhet, de én továbbra is úgy gondolom, ennek a tegnapi kiugrásnak, az egy hete épülő mozgásban semmi szerepe.

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a 3.-ai és 4.-ei határozott maci gyertyákkal végrehajtott 1,200$-os visszaesés után, kialakult egy 600$ mély oldalazás, ebbe a tegnapi 350$-os kiugrás is belesimul, mivel csak megközelíteni tudta ennek az oldalazó mozgásnak a felső szintjét.
Az 1,200$-os visszaesésre felhúzott fibo 0.61 szintje alatt nem kellene izguljunk, csak a korrekciós elvárások teljesülnek, tehát 8,260$-os magasságig visszakapaszkodhat az ár, ezen szint fölött már, ha a 350$-os kiugrást végrehajtó történet nem egy véletlen magánakció volt, akkor megfelelő támogatással a 9,050$-os május 30.-ai csúcs támadás alá kerülhet!  Viszont abból, hogy az 1,200$-os zuhanás 2 napos történet, amire 7 napos oldalazás a válasz és ennek az oldalazásnak a felső szintje nem érte el a zuhanást segítő 2. gyertya nyitási szintjét, nincs indok miért dobnák el az 1. gyertyában utazók a short pozícióikat.
Én úgy gondolom ebben a 600$-os oldalazó mozgásban egy-két napig még benne leszünk és inkább csökkenő irányú folytatásra számítok, természetesen fenntartva a lehetőségét egy a tegnapihoz hasonló kiugrásnak.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon nem lettünk sokkal okosabbak, egyelőre kapaszkodunk a 20k-s magasságba, tehát nyitott a kérdés, hogy a csökkenő háromszög jelzésének megfelelően, a fekete támaszt sikerül-e jobban megközelíteni! Áremelkedés segítése szempontjából nagyot kellene ugrani, minimum 3-4k kellene ahhoz, hogy az 50-es mozgóátlag és a háromszög támasza ne vissza-tesztként működjön, tehát ne kapjon lehetőséget a 18k-s mélység!
Shorts oldalon ugyanez a szitu, attól függően melyik irányba sikerül határozottan elmozdulni és arra a túloldalon ellentétes vagy semmilyen válasz nem érkezik lehet reagálni és átvenni az irányítást. Legnagyobb bizonytalanság a mindkét oldal elég mélyen várakozó álláspontja, de a csökkenő irányú longs oldali elmozdulás, sokkal könnyebben elérheti a célját, mintha ugyanez a shorts oldalán történik, ennek oka a fél éves bulltrendben való mozgás, tehát mivel a bikák nem nagyon tündökölnek, ez lehetőség a maciknak arra, hogy a hullám tetején elővegyék a szörfdeszkát  és a piros rakétákkal elősegítsék a minél nagyobb korrekciós visszaesést.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yQptwacn/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/GD2qvmYm/

"Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kncNFjYs/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/0fETLJSd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/waws4X2e/
https://www.tradingview.com/x/m6BRLoqD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nyaraljuk el az első félév hasznát!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.12!

BTC, csak a fele jött össze, annak a 350$-os csökkenő mozgásnak, amit a 10.-ei kiugrást követő oldalazásból vártunk megvalósulni. Tehát a 7,770$-os támaszt magasságában fennakadt, a hirtelennek indult csökkenő mozgás, majd ma hajnalra  visszakapaszkodtunk a fekete parabolikus ívre, amit ha továbbra is követ a mozgás, akkor a csökkenő folytatásra utaló háromszög ismét sikertelen lesz.
A ma hajnali fekete parabolikus ív érintés, mivel gyorsan korrigálásra került, így még nem veszélyes, de ha egy következő kisebb hullám ugyanezt megismétli, akkor a csökkenő irányú háromszög el nem kezdett pályafutása be is fejeződik.
Ha a 2.-án indult és 5.-én záródó piros csökkenő impulzust egy csökkenő hullámként kezeljük, ahogy ezt a hetes idősík gyertyája is mutatja, akkor a jelenlegi 7 napos oldalazás folytatása egy tovább csökkenő hullám, de mivel a csökkenő irányú háromszögek sorra buknak el, azt is feltételezhetjük, hogy a piros 1,300$-ra csökkenő hullámra egy 1,300$-os emelkedő hullám lesz a válasz.
Ezt az emelkedő hullámot piros nyíllal jelöltem , amelynek kiindulópontját a kék háromszög támaszához igazítottam, viszont ha most a háromszögön belüli ismételt támaszra visszanézés kimarad, akkor ezt a fekete támasz 3. érintéséhez kell igazítani, de a dolgok lényegén ez sem változtat, csak hamarabb születik megoldás! Sőt mivel itt már van két olyan hullám, ami akár egy Elliott hullámot is el indíthat, ennek a lehetőségét is figyeljük, azonban ennek a folytatásra is lehet ráhatása, mivel ha csak az 1,300$-os csökkenésre érkezik a válasz, annak a 8,600$ környéki támasz zónában kellene célt érni, de ha többről van szó és a 3 Elliott hulláma átszalad ezen az ellenállási zónán és azt támaszként használja a 4. korrekciós hullámban, azzal a május 30.-ai 9,050$-os csúcs megközelíthető vagy nagyobb lendület esetén meg is dönthető.



"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"



Napos: kezdjük a végéről, tehát az órás idősíkon lehetőségként felvázolt csúcsot elérő vagy megdöntő Elliot hullám lehetőséggel, ami annyit jelent, hogy a 8,732$-os 3.-ai gyertya fölé kellene zárjunk, egy határozott bika gyertyával. Ehhez ugyanúgy 2 gyertyára lenne szükség, itt az első gyertya feladata a jelenlegi 7 napos oldalazó mozgásból kiugrani, majd valahol fibo 0.61 környékén megkapaszkodni és ezzel a lendülettel tovább utazva, megérkezhetnénk a 8,732$-os szint fölé!
Ezt az erősödő mozgást én meglepetésnek tartanám, ennek létjogosultságát akkor tartanám reális elvárásnak, ha a longs oldali pozíciószám nem a 19k-s mélységet súrolná, hanem naponkénti ezer egységnyi emelkedés ennek alapot is biztosítana! De ugyanez az ezer egységnyi emelkedés shorts oldalon is hiányzik, tehát hogy jelentős árcsökkenés bekövetkezzen annak sincs segítsége, ezért is láthatunk 8. napja oldalazó mozgást.
Sokkal jobban nincs értelme kerülgetni ezt a kását, először kapja meg valamelyik oldalt azt a jelentős elmozduláshoz szükséges támogatást, amelyre lehet építeni, nem csak találgatni mi lehet a jó megoldás. Azt viszont ne felejtsük, megkezdődött a nyaralós időszak, tehát ebbe a 8-9k-s magasságban, akár egy-két hónapos oldalazás is elképzelhető, amely időszak alatt, hacsak nem életbevágóan szükséges közbelépni, akkor nem alakulnak ki olyan nagyobb ingerek, amelyek kijelölnének egy határozott irányt.
Viszont ez a néhány hónap, kitűnő lehetőség az altoknak egy olyan megerősödésre, amelyek megfelelő árszintet biztosíthatnak arra az esetben, ha a Bitcoin ára a sokak által várt 4-5k-s szintre visszakorrigál. Gondolok itt például egy ETH 500$-os, LTC 200$-os vagy akár Ripple 0.6-0.8$-os szerény csúcsaira!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagy a punnyadás, tehát ahogy a napos helyzet körbejárásnál is említettem, amíg valamelyik oldalon nem történik valamilyen elmozdulás, addig csak a sötétben tapogatózunk. Az áremelkedés lehetőségét erősítendő longs oldali mozgásnak, legalább a piros háromszögbe megérkezéssel kellene pozitív jelzéseket adni, de ha erre sholts oldalon hasonló erősödő válasz érkezik, akkor addig marad a bizonytalanság, amíg valamelyik oldal javára, a divergens mozgás következtében el nem billen a mérleg nyelve!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FpYU6q2N/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hEhPXX95/

"Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/a8wjSMtk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/btdsUd8q/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Qy0OWFyc/
https://www.tradingview.com/x/m6BRLoqD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Talán zászló és 8600, de óvatosan a buy gombbal!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.13!

BTC, ma is kezdjük azzal, hogy a tegnapi elképzelésekből mi valósult meg és mi volt teljes vakvágány. Győzött a fekete parabolikus ív, amelyről tegnap hajnalban még visszapattant az ár, majd kétszer az 50-es mozgóátlagra történt leszúrás, 17 óra magasságában pedig egy durván 200$-os bika gyertya konkrétan átszakította ezt az ívet.
Erre a fekete ívre már nincs szükségünk(esetleg a 4 órás idősíkon felvázolt módon), mivel itt egy alsó ívet kell keresnünk, ez lenne a sárga, ami a támasz szerepét is betöltheti és mint látjuk a piros impulzust akár a 9,069$-os ellenállásig is követheti!
Először azonban a 8,600$ környéki ellenállási zónával kell megküzdeni az emelkedő mozgásnak, ami nem biztos hogy könnyen megadja magát, de ha igen, akkor az impulzus zárással nem kellene probléma legyen.
A sárga parabolikus ív fölötti kibontakozást és az ellenállási zónába történő eljutást, megkönnyítheti a kék színnel felvázolt zászló lehetőség, amely zászló, ha a sárga parabolikus ív fölött mozog, akkor egy intenzív, 2 nap alatt célba érő történetet kell lássunk.
A piros emelkedő nyíl, ami a bal oldalt látható csökkenő impulzusra lenne válasz, elég jó esélyekkel indult és már fél távon is túl van, de a hátralévő 6-700$ még rengeteg meglepetést tartogathat!
A volume leült a béka segge alá, ez segítheti a kék zászló lehetőséget és látszólag az RSI csíkok sem akarnak sok időt elvesztegetni az alsó zónában.



"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"



Napos: ha az órás sárga ívet, a piros nyilat és a kék zászlót követi a mozgás, akkor itt napos idősíkon elég nagy meglepetések történhetnek, amely sikertelen ABC korrekciós mozgáshoz vezethet vagy ha mégis sikerül, akkor egy elég miniatűr formáját kell keressük.
Ennek a miniatűr ABC hullámnak az (A) hullám zárását a 7,506$-os oldalazó mozgás aljánál kell keressük, majd a (B) hullám visszajön a felvázolt jobb oldali váll csúcsba, a lezáró (C) hullám pedig a lila támaszig hozza vissza az árat.
Tehát a folytatásban a 9,050$-os csúcstámadást is láthatunk, de mivel ez egy nagyjából 10 nap múlva megvalósuló történet lehet, egyelőre maradjunk az eredeti elképzelés mellett. Az eredeti elképzelést erősíti a 9 napja látható, főleg napos szinten látványos oldalazó mozgás, amelyből még a tegnapi 200$-os gyertyának sem sikerült kivezetni az árat, ha ezt ma is sikerül megismételni, ott már kezdhetjük komolyan venni az utóbbi napok erősödő mozgását!
Ettől függetlenül továbbra is kitartok a csökkenő folytatás mellett, főleg a hyperwave-et lezáró intenzív korrekciós visszaesési igényből kiindulva(erre van néhány múltbéli példa), ami a 4. támasznál tökéletesen hozta az elvártakat, ezt ha megismétli a 3. támasz környékén, akkor a 2. támaszra történő megérkezés és az ABC hullám lezárás is csont nélküli végeredmény! Az utóbbi napok sikere véleményem szerint csak szépségtapasz, de ez a vélemény gyorsan változhat, az órás lehetőségeknek megfelelő folytatása esetén.



BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák tegnapi sikeréhez csak asszisztálni tudtad a macik, de mivel kéz a kézben mindkét oldal egy ezres pluszt tudod hozzátenni az előző napok alvó mozgásához, ezt így nyugodtan nevezhetjük a semmi kategóriájának.
A longs oldal gyertyáinak, a 7.-ei bika gyertya zárási szintje fölé kellene a tegnapihoz hasonló ezres ugrással megérkezni, ezzel átugornánk az 50-es mozgóátlagot, tehát a vissza-teszt lehetőségét rögtön ki is zárnánk. Ezzel az ugrással a piros háromszöget még mindig nem érnénk el, tehát itt is nyitott egy vissza-teszt lehetőség. Annyira azonban még nem  gyengék a bikák, hogy valami katasztrofális bezuhanással kellene számoljunk, de a napos idősík kék (A) hullámához eléggé alul teljesítenek, ezt a hullámot ha sikerülne konkrétan lezárni, akkor a (B) hullám korrekciós erősödése kicsit gatyába rázhatná a longs chart mozgását.
Shorts oldalon ugyanolyan ezres ugrást eredményezett a tegnapi mozgás, tehát itt most elindulhatott egy csata, amely csatának a győztese egy időre átveheti az irányítást, a tét pedig a 9k-s csúcs megdöntése vagy korrekciós igények első hullámának kielégítése 7k magasságában!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/04fR3wqO/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/YS5PosE9/

"Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AmtcvWD2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BJECXktp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/D5UgMeaA/
https://www.tradingview.com/x/m6BRLoqD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ha bottal piszkáljuk talán megy!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.14!

BTC, érdekesen szenvedős ez a történet, amely ha ennek ellenére összehozza a 9,069$ környéki impulzus zárást és azt pozícióban csücsülve végigköveti a szerencsés nyertes, annak nagy respect!
Ott indult a történet, mikor a 7,506$-os dupla aljból, első kísérletre elég halvány megoldás született, majd mivel visszanézett az ár a dupla alj szintjére, ezt a dupla aljat is újra kellett gondoljuk. Ennek eredménye egy nagyobb dupla alj lehetőség 584$-os mélységgel, tehát ennek megfelelő további erősödéssel kellene számoljunk, a szürke színnel megjelölt négyzetből kilépést követően!
Ez a szürke négyzet, a kék zászló lehetőség előtt már a piros nyíllal jelezve volt, ezt tegnap a zászló tényleges kialakulása úgy tűnt megerősítette, viszont azt a létrát, amit a tegnapi Facebook poszt alatti 15 perces idősíkra lehetőségként felvázoltam, csak a 8,303$-os szintig sikerült megmászni. De mint látjuk az elért csúcsból vissza-teszteltük a zászlót, ide húztam is egy fekete támaszt, amit lemásolva a zászló aljához is behúztam, azzal a gondolattal ha ezen a fekete támaszok által kijelölt zónán átlép a mozgás, akkor az amúgy is kétségekkel figyelt 8,600 vagy a 9,069$-os szinteket elérő emelkedés tekintetében, megerősítést kaphatunk arra, hogy ez már egy halott történet, amelybe ha néha belerúgunk, akkor még gurul, de semmi több.
A sárga parabolikus ívet az elhúzódó zászlóban történő emelkedésnél okán módosítgatjuk, ez se erősíti a határozat emelkedést. A fekete parabolikus ívet átfaragtunk, alkalmazkodva a kialakult csúcscsókhoz és mint látjuk a sárga ívvel közösen, kialakítanak egy olyan csatornát, amelyet követve akár még az impulzus is célba vezethető, viszont ha ezeken az íveken nem akarunk változtatni, akkor ezt a történetet valamikor az éjjel folyamán kell célba juttatni!
Az RSI alsó zónáját egy hirtelen mozgással megkarcoltuk, ez követte a fekete támaszt vissza-tesztelő mozgást és mivel a támaszról visszapattanással el is hagytuk az alsó zónát, talán egy jelzést kaptunk az emelkedés folytatására.


"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: itt az apró részletekkel nem nagyon kellene foglalkozni, de mivel volt egy 2 napos 1,000$-os visszaesés és ennek vártuk a korrekcióját, amit a 3. gyertya meg is valósított, viszont ezt nem követte további csökkenés, csak egy 8 napos oldalazó mozgás.
Ezen oldalazást követően már nem kellene, a tegnapi mozgással elért fibo 0.61 szinthez elvárásokat támasztani, de ha már itt vagyunk és a tegnapi gyertya a fibo szint környékén zárt,  várjuk meg mi lesz ennek a történetnek a vége.
Habár nem a legmagasabb csúcsban vagyunk, de egy 700$-os hullám tetején, én figyelnék egy kisebb  Morning Star lehetőséget is, ehhez a 2 nappal ezelőtti gyertya nyitó szintjére 7,893$ környékére kellene visszaesni!
A jelenlegi magasság, a májusban sajnos sikertelenül végződött fekete emelkedő háromszög ellenállásának magassága, tehát ha innen visszafordul az ár, annak ez is lehet indoka, sőt ha a tegnap felvázolt fej-váll lehetőséget is figyelembe vesszük, akkor ez a magasság megfelel a nyakvonalnak, ezt ideális esetben nem most kellene kialakítani, hanem majd a (B) hullámban, viszont ha ránézünk a jobb oldali váll környékére, az is kétszeri megerősítés kapott!
A mai kérdések,folytatjuk felfelé az órás lehetőségekkel és itt napos nézetben a fibo 0.61 fölé zárunk, esetleg visszaesünk és a kisebb morningstar igényeinek megfelelően, akár már hétvégén 1k-s visszaesése folytatjuk, de ha visszatekintünk az előző 1k-s két napos zuhanásra, az egy hétfői és keddi történet, tehát a mostanában pozitív hétvégi eseményekbe talán nem rondítunk bele, max jövőhét elején.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tulajdonképpen a tegnapi írást ide be is másolhatnám, annyira ugyanúgy alakulnak a dolgok, továbbra is kéz a kézben történik a mozgás.
Longs pozitív folytatás érdekében vártuk az 50-es mozgóátlag fölé zárást, ez teljesítve, egyúttal kizárva a mozgóátlag vissza-tesztelésének lehetősége és mivel nem értük el a piros háromszöget, tehát itt sem beszélhetünk még vissza-tesztről. Viszont hogy ez így is maradjon, ma ugyanazt kell végrehajtani mint az elmúlt 2 napban, tehát minimum 22,500-as magasságot kell elérni, egy újabb csökkenésre utaló lehetőség meggyengítése érdekében.
Shorts oldal szintén pozitív irányba mozog, ez ugyebár az árcsökkentést segítené, csak hát mivel a longosok is odateszik magukat, egyelőre látható eredménye nincs. A szitu egyértelmű, amelyik oldal lemarad, az átadja a lehetőséget, amellyel ha élni is tud a szerencsés nyertes, akkor kimozdulhatunk a jelenlegi 8k-s kalitkából!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/SpLtbXO9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Dc6Ke6ly/

"Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat."
 

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tB39rGpp/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xq0v7HC5/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vIhmPWFp/
https://www.tradingview.com/x/m6BRLoqD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sokan elővették a botot, fel is izgatták az árat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.15!

BTC, szépen kikerekedett a péntek esti történet, ebben volt egy kerek 8,600$-os szinten történő zárás, ami szerencsére nem maradt végleges csúcs, mivel pont az ellenállási zóna közepét jelentette. Majd kettő kisebb gyertya, szintén egy kerek 8,700$-os szinten már sokkal jobban kinéző zóna fölötti zárást alakított ki. Ezt követően visszanéztünk a zónába, ez egy nagyon pozitív mozzanat, főleg mert nem léptük át csökkenő irányba, sőt a közepéből újra kiléptünk felfelé, ami kitűnő lehetőség a piros 3. Elliott hullám 8,900$-os szerény célba juttatásához vagy akár egészen a 9k-s ellenállásig történő elszaladásra.
Én maradok az eredeti elképzelésnél, ami a 3. hullám 8,900$-os zárását követően, a 4. korrekciós hullámmal vissza-teszteli a 8,600$ környéki támasz zónát! Itt viszont lehet gubanc, mert vagy a sárga parabolikus ívtől térünk el vagy az impulzus zárása alakul máshogy, például mégis a 9k-s ellenálláson zár a 3. hullám.
A piros nyíllal jelölt dupla alj, ezzel a 8,700$-os zárással célba ért, a kék zászló pedig bőven túlteljesített, tehát csak az nem jött be, amivel nem is számoltunk.
Láthatunk egy szűk támasz zónát 8,300$-os magasságban, ez abban az esetben lehet fontos, ha most nem tud tovább erősödni az ár, de ezt az zónát szélesebbre is húzhatnánk, egészen a felette húzódó fekete 8,440$-os fekete ellenállásig, ami kicsit tágabb lehetőségeket biztosíthat kisebb zűrök esetére.

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: egyelőre módosítottam az ABC korrekciós hullámon, de azért nyitva tartjuk az eredeti 5k-s támasz zónába érkezés lehetőségét is, azonban van itt ez a jellegi 1,200$-os hullám, ami újrakeverheti a lapokat!
Ezzel az ABC módosítással, ha valóban megállja a helyét, akkor a stratégiába is bele kell nyúlni, ami annyit jelent, hogy nem csak a 3,600$-os, hanem a 4,950$-os pozíció is nyitva marad, mivel a (C) hullámban egy  közel 4k-s visszaesés kicsit brutális történet, sőt a 6,180$-os támasz megcélzó 3k se kevés, de muszáj ezt a kisebb kockázatot bevállalni a siker érdekében.
De mielőtt nagyon elszaladunk, figyeljük az órás piros impulzust hogy is alakul, mivel ha jobban mint gondolnánk és a 9k-s ellenálláson is sikerül átvinni az árat, akkor az előbb leírt ABC-s gondolat mehetnek a kukába, amin egyáltalán nem bánkódunk, mert csak a hasznukat növeli.
Tehát ha sikerül egy meglepetést összehozni és a május 30.-ai 9,050$-os csúcsot megdönteni, az megmagyarázná miért lett csonka a hyperwave hullám lezárása, pontosabban ideiglenes zárása, viszont most újra nyitott lehet ez a kérdés, ami lehetőséget biztosíthat, a már májusban is várt nagyjából 2k-s felszúrás kialakításához, ennek céljául én a 11,700$-os ellenállást tűzném ki!
Tegnapi gyertyánk nagyjából megvalósította a csütörtöki elképzelést, ahol azt vártunk 2 gyertyával jussunk el a 3.-ai és 4.-ei  1k-s zuhanás nyitószintje fölé, nos itt még hiányzik egy kevés, pont annyi, ami az órás 3. Elliott hullám zárását jelenthetné 8,900$ környékén.
A volume még mindig alacsonynak nevezhető, ha az áprilisi kiugrásnál látható aktivitást vagy május 11.-e után látható aktivitás megnézzük, tehát akár a 9k-s ellenállás fölötti 2k-s felszúrás feltételeinek is meg tudnánk felelni, ha felélénkül hangyaboly mozgása.
Az RSI  megfelelő segítséget kapott, főleg a tegnapi gyertyától, tehát ha marad ez a lendület és megérkezünk a felső zónába, az is egy olyan pozitív jelzés, ami a 9k-s csúcstámadás lehetőségét erősíti!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart háromszögének támaszát elérő tegnapi zárást, egyelőre negatív hozzáállással kezelem,  mert ha ez vissza-teszt, akkor ennek a folytatásában 18 esetleg 15k-s mélység is lehet a végeredménye. Szerintem ez egy óvatosságra intő jel, ami az órás pozitív jelzések tekintetében is okozhat meglepetést.
Shorts oldal sokkal jobban teljesített és még az is pozitívum, hogy nem értük el az 50-es mozgóátlagot, de szépen átléptük a 21k-s ellenállást! Tehát itt a dupláját sikerült erősödés szempontjából összehozni, mint a túloldalon, ami ha így folytatódik és a mai gyertyával a 200-as mozgóátlag alatt zárunk, az ismét lehetőségét a következő napi határozott átlépésére, ahol már a 3. rakétával utazunk.
Összefoglalva a kéz a kézben erősödés folytatódott, de sokkal jobban teljesítettek a macik, hasonló folytatás esetén vagy ha bikák feladnák, az gondolom egyértelmű, hogy az árra negatívan hatna!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/IDYB4t6i/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hb07SRAU/

"Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oUmeEFex/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8lKO31PO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VelOU7BQ/
https://www.tradingview.com/x/ZyCruD99/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hétvégén ismét szárnyra kaptunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.16!

BTC, a 3. hullám olyan jól halad, hogy jelenleg már 9,325$-os magasságban jár, tehát ha ezt követi a 4. korrekciós hullám, majd az 5. impulzust lezáró hullám, annak célszintje a 9,994$-os ellenállást is elérheti!
A kép alján látható szürke oldalazó sávot, ami a dupla aljat is jelölte, ebből 13.-án léptünk ki a kék zászló segítségével, viszont itt nem az alakzatok hanem a dátuma a lényeges, ugyanis ezen a napon látott napvilágot a BAKKT állítólagos junius 22.-ei nyílt tesztelésének időpontja, tehát elképzelhető hogy ezen információ táplálja ezt a lendületesen emelkedő hullámot.
Mivel a tegnapi 8,700$-os csúcs az ellenállási zóna fölött zárt, ezt a zónát csökkenő irányba nem volt szabad átlépni(nem is történt meg), különben 8,300$ környékén lett volna a következő támasz, ez lehetett volna a 4. korrekciós hullám. Ebből a zónából elég szépen elrugaszkodott az ár, de azért 8,800$ magasságában ijesztgetett egy kicsit, azóta pedig szárnyra kapott.
Továbbiakban csak találgatni lehet, meddig megy a 3. hullám vagy már elérte a csúcsát és számíthatunk a 4. korrekciós hullámra, amelynek talán elég a sárga 9k-s támaszra visszanézni, esetleg a 8,700$-os fekete támasz lesz a korrekciós főszereplő.

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: ha a fekete háromszögnél rosszul gondolkodtunk és a 4. korrekciós hullám egy szinttel feljebbről indult, tehát 9,050$-os általam impulzus zárószintjéről,, akkor ez egy elég új helyzetet és megmagyarázná a hyperwave hullám miért nem záródott le megfelelőképpen, a sokszor említett jelentősebb felszúrással.
Abban az esetben, ha ez a nagyobb felszúrás még hátravan és ez napos szinten eléri a  11,700$-os következő ellenállást, akkor az órás 3. hullám még bőven akár 10k-ig is nyújtózkodhat!
Az RSI nemsokára megérkezik a felső zónába és egyelőre olyan lendülettel halad, hacsak valami váratlan dolog nem történik, akkor a 10k-s szint elérés elég könnyen megvalósulhat.
A 9,994$-os ellenállás még egy tavaly májusra visszamutató történet, amely annak a csökkenő irányú háromszögnek volt egy kezdő csúcsa, ami végül novemberben a 3k-s zuhanáshoz vezetett. Itt ha még jobban visszamegyünk az időben, akkor a januári történéseknél, illetve a februári-márciusi 11,700$-os dupla tető alatt, majd később májusban a 9,994$-os csúcs, szóval ezek az ellenállások és támaszok, lehetőséget biztosítanak egy támasz zónának! Ebbe a zónába érkezhet meg a jelenlegi lendületes hullám vagy ha leszünk olyan szerencsések, mint a tegnapi órás 8,700$-os ellenállási zónán átszaladó, majd abba visszanéző történéseknél, akkor ha ma nem is, de jövő héten ugyanez itt napos nézetben 11k-s  magasságban is megvalósítható!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák szépen tolják, de hasonló a helyzet maci oldalon is, mégis emelkedik az ár, erre egy magyarázat lehet, a macik csak a megbízásokra hajtanak, talán pont a 11,700$-os magasságban gondolkodva.
Longs oldalon visszatértünk a piros háromszögben, tehát a 15k-s mélységtől a jelen szituációban nem kellene tartsunk! Azt hogy jelenleg hova tartunk csak megtippelni lehet, talán 26k-s magasságban a 200-as mozgóátlagra.
Shorts oldalon a 3.  rakétával utaznak a macik, szintén ismeretlen végcéllal és mivel már most elérték a 200-as mozgóátlagot, zárásig szépen át is léphetnek rajta, itt is megcélozva a 26k-s magasságot. Szerintem ha a 4. rakéta is szerepet kap és azzal feltolják 30k-s magasságba és eközben az ár tovább emelkedik, esetleg a 11,700$-os magasságba, akkor ismét elővenném a napos idősík hyperwave elképzelését és azt a bizonyos 1-2k-s felszúrási lehetőséget!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6n763qAw/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/2cF710Au/

"Hetes nézet: utoljára pénteken frissült a hetes gondolatmenet, ami már akkor is egy erős csökkenést elősegítő gyertyakombinációt alakított ki, az azt megelőző kettő gyertyával. Számomra csak az volt a kérdés mennyire lesz erős a gyertya kombináció, mivel ha a két héttel ezelőtti gyertyát takarjuk csak be, akkor enyhébb az 50-es mozgóátlagot elérő folytatást, ha 3 héttel ezelőtti 7k-s szinten nyitó gyertyát is betakarjuk, akkor egy sokkal erősebb a 200-as mozgóátlagra  visszanéző folytatással is lehetne számolni. Tehát ezen a helyzeten szerintem már nem sokat lehet javítani, meg kell várjuk ezt a korrekciós előttünk álló néhány hetet, majd ha a folytatásban egy minimum olyan megoldás születik, mint a 2013-as vagy 2015-16-os és 17-es jelentős erősödések esetén, akkor az augusztus-november közötti időszak, akár még egy 10k-s eredményt bemutató kisebb bullrunt is összehozhat."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gXpJtM5Y/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Bv8g99Y7/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/xpWCudGA/
https://www.tradingview.com/x/ZyCruD99/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/2sm3FZC7/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy vagy két hét haladék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.17!

BTC, szerencsére bonyolódik a helyzet, unatkozásra nem lesz időnk, cserébe remélhetőleg kárpótol minket egy 11,700$-os magasság! Órás idősíkon nem érdemes ennyire előreszaladni, de az odavezető út lehetőségeit már most is felvázolhatjuk, ami ahogy kell biztos tele lesz buktatókkal. Múlt héten már arra számítottunk, hogy nagy nehezen zárunk 9k-s magasságban, viszont a hétvégi események ismét kinyitották Pandóra szelencéjét, rávilágítva további lehetőségekre!
Itt órás idősíkon van egy piros Elliott hullám, ami jelenleg a 4. korrekciós hullámban keresi az alját! Ha minden igaz ezt az aljat már meg is találta, feltéve hogy hihetünk a kék ABC hullámnak, de mint látjuk ebbe is lehet csavar, mivel a csökkenő mozgást összefogja egy zöld csatorna, amelyen belüli mozgás visszavezetheti az árat, egy sokkal jobban kinéző és erősebb támasz zónába.
A csatornán belüli mozgás, ha visszanéz a támasz zónába, ott már nem lenne egy pozitív történés a csatorna támaszának újbóli érintése, tehát ha most vissza is fordul a mozgás, annak ideális alja a fekete támasz kellene hogy legyen, lényeg hogy megérkezzünk a kék C csúcs alá. Természetesen itt az ABC hullámot újra kell majd rajzoljuk, attól függően a fekete támaszon vagy a zónában fogunk padlót.
Ez a zöld csatorna zászlóként is működhet, remélhetőleg így is fog működni, mivel megelőzte egy olyan határozott emelkedő mozgás, ami ennek megfelelő támogatást adhat. Azt hogy milyen magas ez a zászló, konkrétan nem tudom de van 3 lehetőség. Mindhárom lehetőség négyórás pillanat képen látható, amire nem kell rögtön ráfogni mekkora hülyeség, mert ha megnézzük az LTC napos chartját , ott hasonló bizonytalan célmegjelöléssel elég pontosan célba jutott az ár! https://www.tradingview.com/x/LcOBjgPT/
Tehát 3 lehetséges célszint, amelyből egyelőre az alsó lényeges, ez a 9,994$-os támasz elérésével, ha minden igaz lezárja a 7 nappal ezelőtt indult Elliott hullámot(illetve a zászló másik 2 lehetősége ezen még nyújthat).
A feladat viszonylag egyszerű, első körben tökéletesíteni a zöld csatornát, majd abból a zászlónak megfelelő módon továbblépni és elérni egy olyan szintet, amelyről egy órás szinten jelentősnek nevezhető 1k-s korrekciós ABC mozgással, maradva a sárga parabolikus ívek által kirajzolt csatorna keretein belül, tehát lehetőség nyílik a mondanivaló elején lehetőségként megjelölt 11,700$-os magasság minél jobb megközelítésére!

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: ilyenkor mondja a GPS hogy újratervezés, ennek az újratervezésnek az oka, hogy az ár jelenleg annyira jó formában érzi magát, ennek következtében a cél talán a csillagos ég! Bármi elképzelhető, de a millió lehetőség végső valós formáját, remélhetőleg mi is eltudjuk csípni.
Egy lezártnak hitt hyperwave lehetőség, utolsó mindent bedobó kiugrására vártunk, viszont a piros Elliott hullám erősen arra utaló jeleket tett, hogy a hyperwave utolsó kiugró fázisára már ne várjuk, ami már időközben is furcsa volt, mert vagy a hyperwave volt egy vakvágány vagy a piros Elliott hullámmal van probléma.
A jelenlegi mozgás, mivel átlépte a május 30.-ai 9,050$-os csúcsot, illetve ezt megelőzően elmaradt az akkora mértékű ABC korrekciós csökkenő mozgás, amely egy impulzus szinte elmaradhatatlan velejárója, újra kikel nyissuk a piros Elliott hullámot, annak is a 3. hullámát!
Néhány elemző a 10k-s magasságba várj ennek a piros impulzusnak a zárását, tehát ők úgy gondolják, hogy a 9,050$-os csúcsból, a június 3.-4.-ei 1,000$-os bezuhanás 7,506$-os aljánál kijelöltük a 4. korrekciós hullám alját és a lezáró 5. hullám, az előttünk álló néhány nap története kell hogy legyen!
Ettől eltér az én gondolatmenetem, ami a 10k-s magasságba továbbviszi a 3. hullámot, majd onnan egy 1,000-1,500$-os korrekciós mozgást követően, egy intenzív mozgással történő 11,700$-os magasságot elérő impulzus zárás, pontot tesz ennek a végtelennek tűnő történetnek végére.
A 4 órás idősíkon látható, átlagban 65 napos ciklusoknál maradva, a hibásan hitt impulzus zárás okán csökkenő irányba gondolkodtam és egy június 25. környéki határidővel 5-6k-s mélység elérésével számoltam. Mivel most új szituáció alakult ki és erre a csökkenő mozgásra kicsi az esélye, de maradva ciklus 25.-e környéki zárásnál, ide kellene kikerekíteni a történet végét. Tehát mivel a jelenlegi történet, a piros impulzus zárásának keresésével tart izgalomban mindenkit, itt a lehetőség a jelenlegi ciklust zárni, majd a folytatásban ha hihetünk ezeknek a ciklusoknak, akkor a korrekciós mozgás idejére, nagyjából augusztus vége, szeptember eleje környéki időpontig elmehetünk nyaralni! 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák 24k-s magasságot tudtak elérni, szemben a macik 200-as mozgóátlagot elérő 25k-s magasságával. Tehát a bikák egyelőre megálltak a semmi közepén, ahonnan lehetőség van az 50-es  mozgóátlag visszatesztelésére, majd arról tovább erősödő mozgás kialakítására, ez kellene is az ár 11k-s szintet meghaladó emelkedésének támogatásához!
Shorts oldalon, a 200-as mozgóátlagon történő zárás, most egy kisebb megtorpanáshoz is vezethet és talán a 21k sárga támasz vissza-tesztelése után. a 3. rakéta kap ismét szerepet, de ha a bikák tartják a lépést, akkor az árra, még mindig nem tud ráhatással lenni, a macik erősödő aktivitása!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vYxavsQp/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/AN9RVudU/

Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Uc1D1PGS/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qZnHgMzm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Xp0FfTDi/
https://www.tradingview.com/x/t9Kth6T6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7Q42JtG1/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

10k vagy semmi!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.18!

BTC, a tegnapi körkép írásakor már kinéztünk a zöld csatornából, ami akkor még annyira friss élmény volt, hogy akár vissza is térhetünk volna gyorsan a csatorna követéséhez, de nem ez történt, hanem felszaladtunk 9,390$-os magasságba. Ezzel aktiváltuk az 5. Elliott hullámot, mivel átléptük a 9,325$-os 3. hullám csúcsát, majd jött egy mérges maci gyertya és 200$-os zuhanással vissza is pofozta az árat, a zöld csatorna elhagyásának magasságában, mondjuk úgy vissza-teszteltük a csatornát. Erre az emelkedésre felhúztam még egy zöld felfelé mutató nyilat, mert a 8,600$-os támasz zóna és a 3. hullám csúcsa közötti távolságot, egy kisebb zászló rúdjaként is felfoghatjuk!
Jelenleg a probléma ott van, hogy a tegnapi 200$-os zuhanás óta nem tudtunk tovább emelkedést összehozni. A kísérlet megvolt, ami követhette volna a 2. zöld nyilat, de ez is elhalt egy 9,429$-os felszúrásban. Tehát ezzel a lassú mozgással, elég szépen elnyújtható a további zöld nyilakkal megjelölt célszintek elérésének története, de bármennyire is lassú a mozgás, a 10k-s 2. nyilat követő mozgás, akár már ma éjjel elérheti a 10k-s magasságot.
Viszont ami mindent boríthat, az a már említett, tegnap délután óta alakuló oldalazó mozgás, itt talán szerencse a szerencsétlenségben a 9,069$-os sárga támasz, ez talán van olyan erős, hogy a csökkenő irányú nyomásnak egy kis ideig ellentud állni!

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: ha megnézzük a piros Elliott hullámot, annak is a 4. hullámát, amit összehasonlítunk a kék színnel felvázolt csökkenő nyíl mozgásával, akkor feltűnhet a kettő közti különbség és az ABC forma hiánya, ami egy ilyen korrekciós hullámban pozitív előjel. Ennek megfelelően, a jelenlegi 2k-s hullám, ami remélhetőleg kitart a 10k-s támasz zónáig, szépen felborította a lezártnak hitt piros impulzust, de az ABC forma ellenére, hacsak nem hagyjuk ismét becsapni magunkat, a továbbra is nyitott Elliott hullám végső ABC korrekciójára (ami a 4. hullám szerepét is betöltheti) a 10k-s ellenállási zónából kellene kialakuljon.
Tehát csak abban lehetünk biztosak, amin már túl vagyunk, ehhez viszont jelentős árvisszaesésnek kell bekövetkezni!
A 2k-s, 10.-én indult jelenlegi hullámot, szépen végigkövette az egyenletesen emelkedő RSI mozgás, ez most a felső zónába érkezve kicsit megtorpanni látszik!
A 4. lila támasz, ami a hyperwave utolsó emelkedő szakaszát kellene minél magasabbra juttassa, egyelőre még csak kezdőponttal rendelkezik, tehát még kell egy csúcs ahhoz, hogy konkrét támaszról beszélhessünk, ezt a csúcsot is a 4. végső korrekciós hullámnak kellene kialakítani! Viszont ha ez a 4. lila támasz, nem kapja meg a 4.  korrekciós hullámtól a segítséget, akkor vagy sikertelenül záródik ez a tavaly december 14.-én indult elképzelés vagy a 8 napja épülő 2k-s hullám duplájára nőve, megállíthatatlanul felszalad a 11,700$-os magasságba.
Számomra ez a hyprwave sikeres vagy sikertelen zárás, arra ad bizonyítékot, hogy milyen mértékű korrekciós mozgással számoljak. Sikeres hyperwave esetén, elég jelentős 4-5k környéki visszaeséssel számolok, sikertelen hyperwave esetén 7-9k-s támaszok környékére történő visszanézéssel, de hogy mindenkinek tetsző megoldás szülessen, egyezzünk ki egy 6k-s kompromisszumos megoldásban!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart 200-as mozgóátlaga még mindig betöltheti egy fordított fej-váll, váll vonalának szerepét, ehhez most kellene összekapja magát a bika tábor, főleg azért, mert ennek hiányában, az ár sem tud 10k főleg emelkedni!
Shorts oldalon átléptük a 200-as mozgóátlagot, tehát az arról történő visszapattanás, majd az 50-es mozgóátlagról történő vissza-tesztelést követő jelentős visszaesés lehetősége, ha minden igaz elhárult, ettől függetlenül most még vissza-tesztelésre kerülhet az 50-es mozgóátlag, majd ezt követően számíthatnánk a 4. rakétával történő folytatásra! Illetve, ha a 3. rakétával még most a 200-as mozgóátlag fölött egy nagyjából 2k-s emelkedést sikerül hozzátenni, majd ezt követően vissza-tesztelni a 200-as mozgóátlagot, akkor 4. rakéta egy olyan segítséget kaphat, ami még a 30k-s ellenállást is átszakítja!
A kettő chart között mintha kezdene kialakulni egy divergens mozgás és mivel ez a macik oldalára billenti a mérleg nyelvét, ez egy arra utaló jelzés, hacsak a bikák nem csapnak a lecsóba, hogy ahhoz a nagyobb korrekciós történethez közelítünk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FJwLP4Uc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hQdLXc8N/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/v8TTKCwk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iH32QkiB/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/9bSU3FdZ/
https://www.tradingview.com/x/t9Kth6T6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7Q42JtG1/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nyúlik a rétes, de finom lesz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.19!

BTC
, ha sikerül továbblépni, az ismét nem a legegyszerűbb módon fog megtörténni, de ha ennek az emelkedésnek a háromszöget vesszük alapjául, akkor bármennyire is elhúzzuk a dolgokat, csak sikerül megérkezni 10k kapujába. Ez, az inkább oldalazásnak nevezhető mozgás, tulajdonképpen a zöld zászlóhoz már nem passzol, ezért kicsit a háttérbe soroljuk őket, de figyeljük ennek lesz-e ráhatása a folytatásra.
Tehát egyelőre a háromszögön belül figyeljük a mozgást, amely egy apró dupla alj lehetőségnek köszönhetően, a háromszög ellenállására juttathatja az árat, itt mivel a D érintési pont következik, akár már jöhetne is a háromszög mélységével megegyező 524$-os, remélhetőleg intenzív emelkedő mozgás és kicsit megkésve megérkezünk 10k környékére!
Az impulzus zárásában, illetve az azt követő ABC korrekciós mozgásban még ráérünk gondolkodni, először érkezzünk meg 10k környékére, de az már most látszik, hogy az ABC előre felvázolt formája, az impulzus méretéhez képest kicsi! Tehát egy lila támasszal lejjebb kellene megérkezünk, valahova 8,200$ környékére, ez a mélység szerintem már túl sok ahhoz, hogy a 11,700$-os folytatásra kísérletet tegyünk. Viszont ez a mélység, a napos idősík ABC korrekciós mozgásának (A) hullámához tökéletes, tehát ha a (B) hullámban visszaerősödünk a 9k-s ellenállásra, ott erősen elgondolkodhatunk, a már február óta épülő hullám hasznának zsebre tételén!
Térjünk még vissza arra az ABC formára, ami nálam 9k magasságában tudna végrehajtani egy olyan kisebb korrekciós mozgást, amelyből még a 11,700$-os elképzelés is szárnyra kaphat, de menjünk sorba, először dupla alj, majd a háromszög, végül a 10k-s impulzus zárás!

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos:  a 10k magasság eléréséhez, ha igazán odateszik magukat a bikák, akkor egy napos történet is lehet, de az sem kizárt, hogy a szaggatott függőleges vonallal jelölt hó végi időpontig is elnyúlik ez a rétes. A 4. hyperwave-hez szükséges lila támasz megerősítésére, remélhetőleg csak a 10k-s magasságból történő, az órás idősík ABC csökkenő mozgását követően kerül sor, de a 11,700$-os magasságban történő megérkezést 1 nap alatt kellene végrehajtani és ezen napon belül még vissza is húzódni a kiinduló szint környékére.
Tehát ha ennek megfelelően alakul a folytatás, akkor még 2 hétig biztosan nincs veszélyben a bulltrendben összeszedett hasznunk, viszont ha megtörténik egy ilyen nagyobb mértékű hirtelen emelkedés, mint ami például 10k-ról, 11,700-ra tolná fel az árat, ott kezdjünk gyanakodni és nem feltétlenül szükséges megvárjuk a 10k-ra történő visszahúzódást, de itt is a bátraké lehet a szerencse, mert mi van ha nem húzódik vissza az ár... édes gondok! :) 
Az utolsó 3 gyertya egyre kisebb formái, utalnak a felfelé történő folytatására, tehát ha a mai gyertya, az előző két gyertya záró illetve nyitó szintjének 9,300$-os magasságában zár, ezt holnap egy legalább 300$-os gyertyával történő emelkedéssel kellene megerősíteni és ezzel a lendületes mozgással, ha sikerül tovább haladni, akkor a 10k egy 2 napon belüli történet is lehet, ami sokkal lassabb mint amit tegnap vártunk, de mivel ez nem egy kívánságműsor és az események után haladunk, ahhoz alkalmazkodva kell az elvárásainkat is módosítani!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal mozgásában vérfrissítésre lenne szükség, mivel látszólag a lendületes 1 hetes mozgás, eléggé kimerítette a vevők erejét, ami azt is jelentheti hogy elbizonytalanodtak a folytatás tekintetében. Az óvatosság talán a shorts oldalon látható 25k-s magasságba történő emelkedésnek köszönhető, ezek egyelőre még csak megbízások lehetnek, amelyek talán 10k-s ár magasságában lehetnek aktívak, illetve ha lassabban közelítünk ehhez a 10k-s magassághoz, akkor ezek a megbízások is feljebb kerülnek! Tehát egyelőre még csak találgatunk, mivel a 2000 egységnyi két oldal közötti eltérés, még nagyon kevés ahhoz, hogy a macik fölénybe kerülhessenek, itt legalább 5-10k-s eltérésre lenne szükség!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zEAS06GU/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hQdLXc8N/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ZYX71qYA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/r8W0HvNS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Jw5wysmV/
https://www.tradingview.com/x/t9Kth6T6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7Q42JtG1/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Főszerepben az 524$-os háromszög!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.20!

BTC, a pici, de mégis erősnek tűnő dupla alj lehetőség, végül az 50-es mozgóátlagon elhalt, majd a 9,069$-os sárga, jelen esetben támasz segítségünkre sietett, amelyről már egy jobban kinéző durván 250$-os erősödéssel megérkeztünk a háromszög ellenállására.
Ezen háromszögön belül mozgás jelenleg a D érintési pontnál jár, tehát egy kisebb korrekciót követően, a háromszög 524$-os mélységével megegyező, remélhetőleg intenzív emelkedés veheti kezdetét, talán az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelését követően!
Hasonló háromszöggel május 14-23 közötti időszakban találkozhattunk, annak 1,300$-os mélysége végül 800$-os kiugráshoz vezetett, a maradék 500$-t a múltheti emelkedés bepótolta. Remélhetőleg a mostani történet sikeresebb lesz és a háromszög mélységével megegyező folytatás következik, ennek első lendületes hullámát fűszerezheti egy 9,500$ környékéről történni háromszög vissza-teszt, majd mivel a háromszög mélységével megegyező emelkedésnél többre lesz szükségünk a 10k-s magasság eléréséhez, még egy 200$-os pluszt is össze kell szedni!
Sajnos ez a mozgás sokkal lassabb, mint amire a zöld zászló jelzése által várhattunk, ebből kifolyólag a 10k-s magasságba várt impulzus zárás, jó értelemben okozhat még meglepetést. Ezt a meglepetést, tehát a sokkal magasabban zárást, indokolná a sárga parabolikus ív, illetve a zászló 10,400$ esetleg 10,600$ magasságba várt megérkezése, ahonnan az egyelőre levegőben lógó ABC korrekciós mozgás, talán lehetőséget biztosít a 11,700$-os magasságba történő továbblépésre!

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos nézet arról is árulkodik, hogy az ellenállási zóna, ahova az órás impulzus zárását is várjuk, azt azért is érdemes lenne kitolni 10,400-10,600$-os magasságba, mert ha ebben a zónában zárunk és a zóna tökéletesen működik, akkor az ABC korrekciós mozgás sokkal durvábban is elsülhet. Tehát vagy ezen zóna alatt kell kialakítani valami erősebb továbblépési lehetőséget vagy a zóna fölött, majd ebbe a zónába ha sikerül vissza-tesztelni. az rögtön kinyithatná a 11,700$-os ellenállásra vezető mozgás kapuját.
Minél tovább húzódik és minél lassabb a történet, amit fűszerezünk rengeteg apró gyertyával, a hyperwave tökéletes záráshoz szükséges csapkodó lezárás annál magasabb szintek elérését igényli, ennek a feltételnek a 11,700$-os ellenállás már csak nagyon szűken tud megfelelni. Nálam a következő fontosabb ellenállás 17,200$-os magasságban van,  ami egy csapongó felszúrásokkal fűszerezett lezárás esetén is túlzásnak tűnhet, de ha nagyon keresgélünk, akkor 15k-s magasságban lehet egy alternatív ellenállást keresni!
Tegnapi gyertyától azt vártuk, hogy érje el az előző két nap záró illetve nyitó szintjét.  Ettől pár 10$-ral elmaradtunk, de a lényegen nem változtatott, ez utóbbi három gyertya segíti a továbblépést, de hogy ennek megfelelő eredményét is lássuk, az órás háromszög 524$-os jelzésének megfelelően kellene minél jobb teljesíteni!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: befeszült várakozás mindkét charton, tehát nem véletlen az órás háromszög lehetőség és mivel long trendben vagyunk, itt elsőbbséget élveznek a felfelé mutató lehetőségek, ami ellen láthatólag az eladók se nagyon tiltakoznak, ennek megfelelően ha az ár tovább emelkedik, akkor a short megbízások is feljebb kerülhetnek!
Longs oldal rövidtávú célja a 200-as mozgóátlag 26k környéki elérése lehet, illetve ha szándék van ezen is túllépni, akkor alatta vagy fölötte kellene határozottan megállni, elkerülve ezzel a visszapattanás lehetőségét.
Shorts oldal ha továbbra is csak a megbízásokra gyúr, akkor tovább emelkedik és követi a longs oldali mozgást, esetleg ha itt az ár visszaesése nélkül csökkenő mozgás alakul ki, akkor az előzőleg elhelyzet megbízások visszavonásra kerülhettek. De ha ezt követően újra emelkedés mutatkozik, az csak arra adhat bizonyítékot, hogy az eladási megbízások feljebb kerültek, tehát még mindig nem bíznak a long trend kifulladásában.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TGKEBDNz/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WZEuehb1/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/qTv6gTvz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8Ye73eaK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Jw5wysmV/
https://www.tradingview.com/x/t9Kth6T6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7Q42JtG1/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Még egy lépés, meg még egy, meg... de ha megbotlunk fájhat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.21!

BTC, ha a fekete ellenállásokat lépcsőfokoknak tekintjük, akkor még egyet kellene lépni a 10k-s magasság eléréséhez! Az utolsó előtti behúzott fekete ellenállásról, csak egy nyúlfarknyi vissza-tesztnek se nagyon nevezhető visszalépést láthattunk, ez még lehet problémás, kivéve ha a jelenlegi támaszról történő visszanézés, ezt kijavítja, tehát miután vissza-teszteltük az előző lépcsőfokot, jöhet az utolsó 10k-s szintet elérő lépés.
Lehet itt egy másik probléma is, amiről tegnap napos idősíknál is szó esett, méghozzá a 400$-os ellenállási zóna, ami itt órás nézetben elég szélesnek látszik, de napos idősíkon csak egy apróság. Viszont bármennyire is széles vagy apróság, ezt a zónát határozottan át kell lépni, ezzel kizárni a zónából történő visszafordulás lehetőségét!
A zónából visszafordulásra a piros 10k-s impulzus zárás kényszerítheti az árat, amelynek egy minimális korrekciója a 9k-s támassza történő visszalépés jelenthetné, maximum pedig ez 8,400$ környékét kellene jelentse. Mivel van egy egy 11,700$-os magasságot megcélzó elvárásunk, ehhez egy kompromisszumos korrekciós visszalépésre lesz szükségünk, méghozzá egy erősnek tűnő támasz zóna kijelölésével!
Ennek a zónának, a május 27.-ei és június 2.-ai csúcsok egy 8,800$-os támaszt, a 9k-s kisebb dupla alj pedig az ellenállását biztosíthatja, tehát ha az impulzus a 10k környéki a ellenállási zónában zárul, akkor ebbe a 150$-os zónába kellene visszajönni egy ABC korrekciós hullámnak.
Nagyon nem egyszerű kérdés ez a 10k magasságában húzódó zóna, mert ebből csak akkor jöhetünk ki jól, ha határozottan átlépjük, de bizakodásra adhat okot hogy itt vagyunk a hétvége kapujában, amely hétvégék mostanában jól szoktak elsülni. Illetve egy tegnap esti meglátás, ami az utóbbi hetek pénteki napjaira vonatkozik, amely napok rendre 400$ környéki eredménnyel zárultak, sajnos ez a 400$ a zónán nem tud átsegíteni minket, viszont a zónába megérkezést segítheti, majd bízva egy hétvégi pozitív folytatásban, talán vasárnap késő estére vagy a rákövetező éjjel átverekedjük magunkat ezen a zónán. 

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: eredményes napot mutat a tegnapi kisebbik bika gyertya, ami az órás háromszög tökéletes elhagyása után araszolgat felfelé. Közelítünk az órás kitérőnél aprónak említett ellenállási zónához, amit egy gyertyával kellene átugrani, ehhez egy 1,000$-os ugrásra lenne szükség, aminek a valószínűsége elég kicsi!
Tehát ha az előző hetek gyertyáira tekintünk, akkor ezen zóna átlépéséhez, a mai gyertyával együtt 3 gyertyára lehet szükség. Viszont ha még jobban visszamegyünk az időben, akkor áprilisban, illetve májusban is láthattunk olyan 800$-os bika gyertyákat, amelyek most segítségünkre siethetnének. Itt újra elő kell vegyem, a hyperwave lezáráshoz szükséges, utolsó csapkodó gyertyák esetleges megjelenését, tehát egy 800$-os hétvégi történet, amit követne egy hasonló kiugrással záródó gyertya, az ellenállás zónától függetlenül, a féléves bulltrendünk végét is jelenthetné!
Az RSI miután határozottan megérkezett a felső zónába, jött egy három napos pihenő időszak(ezt jelzi az órás emelkedő háromszög), ami az rsi mozgásában kisebb visszafordulást eredményezett, de mivel határozottan megkapaszkodtunk a felső zónában, most kaphatná meg a következő nyomatékot, tehát ez is erősítheti a zóna átlépésének sikerességét.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a shorts oldalon nagyjából 1500, a longs oldalon csekély 500 egységnyi emelkedés a tegnapi eredmény, tehát az eladók háromszor akkora aktivitást mutatnak mint a vevők, viszont az eladói fölény az ára semmilyen ráhatással nem volt, csak a megbízások száma növekedett. Ezek a megbízások elképzelhető hogy a 10k-s szint környékére lettek élesítve, de mivel ez a szint már elég közel van, inkább 11k fölötti magasságban gondolkodnék, ott is csak akkor, ha egy mindenkit meglepő kiugrásszerű emelkedés venné kezdetét, hasonló mint amit a hyperwave lezárásához is várnánk! Természetesen a vevők elképzelését is erősítené, ha nem csak ilyen néhány száz egységi emelkedést sikerülne hozzátenni, hanem sokkal életképesebb 1k-s csomagokat.
Tehát a longs oldali mozgást, továbbra is a 200-as mozgóátlagra várnám, ahol beszédes lehet, az alá, esetleg fölé vagy konkrétan rajta zárás. A shorts oldali mozgás pedig első ránézésre úgy tűnik a 30k-s ellenállásig megállíthatatlan, de amíg csak a pozíció számokat művelik, addig az árra negatívan nem tudnak hatni, viszont minél jobban felgyűlik a megbízások száma, annál nagyobb bezuhanás lehet a végeredmény.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/uT8F8FjT/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/P1N8MRBx/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zJ032FY9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HgaJ0Hhb/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2Vk7qA8P/
https://www.tradingview.com/x/iMiAG9VF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/I5JT5SzL/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mielőtt bármit is leszűrnénk a történésekből, várjuk meg a hétvégi eseményeket!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.22!

BTC, panaszra nem lehet okunk, tökéletesen túlteljesítettük az elvárásokat és ezzel ki is nyitottuk a bizonytalanság kapuját, megyünk tovább, maradunk vagy az ABC hullámmal felvázolt módon vissza-teszteljük az átlépett zónát.
Tehát ezzel a lendülettel mehetnénk is tovább, ami a hétvége pozitív hangulatával  megcélozhatná  a 11,700$-os ellenállást és a napos idősíkon követett hyperwaveet hozzásegíthetné egy minimálisan elfogadható záráshoz.
Ha az ABC hullámmal vissza-teszteljük a zónát és abból újra erősödésnek indul az ár, akkor a folytatásban a 11,700$-os ellenálláson is átszaladhatunk, megcélozva egy 14-15k-s magasságban elérendő következő célt!
A piros impulzus formáját ha megnézzük, az a 3. és 5. hullámban problémás! Az velük a probléma, hogy a 3. túl kicsi, a 5. pedig túl hosszú, viszont ezen egyelőre javítani nem tudunk. Ebben a formában akkor lett volna elfogadható, ha a 10k-s ellenállási zónában zárunk, most viszont egy új helyzet van, ami attól függően mi lesz a folytatás vagy ezt az impulzus formát megtartva kell továbblépjünk, esetleg ismét módosítani kell és a 4. korrekciós hullámot el kell költöztetni ebbe a mostani 10,938$-os csúcsba! Ezzel az utóbbi megoldással, egy esetleges 11,700$-os impulzus zárásnál, adnánk egy formát is ennek a történetnek!
És végül, ha ennyi volt a 2019-es év első nagyobb hulláma, akkor ezzel megkezdődhet a nyaralós időszak, amelyet követően a 2. félévben, de inkább az utolsó negyedévben, jöhet egy ennél is eredményesebb hullámmal történő folytatás, amelynek célja talán a 2017-es 19,903$-os csúcs.

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a 4 órás idősíkon jelzett, átlagban 65 napos ciklusok következő görbéje most 25.-e környékén kell záródjon, amibe már egy korrekciós folytatás nem nagyon fér bele, arra viszont még van idő, hogy a jelenlegi hullám tovább épüljön, majd ha átléptünk a következő ciklusba, akkor azt végigkövetheti a korrekciós fázis.
Ha itt a hyperwave-hez alkalmazkodva jön a korrekciós folytatás, akkor ennek a következő ciklusnak, az első két hetében elérhetjük a korrekciós történet alsó(szerintem 5k környéki) szintjét, majd a hátralévő másfél hónapot lehetőséget biztosít a folytatás előkészítésére.
Tehát ha ekkorát zuhanunk, ott ugyanaz lesz a történet mint tavaly decemberben 3k környékén, ahol mindenki temette a Bitcoint, sokak további visszaesésre szállítottak, de aki figyelt és a 3,600$-os pozíció nyitásnál velem tartott, az most egy 200%-os haszonnal a zsebében akár már hátra is dőlhet, esetleg megvárja 11,700$-os ellenállást és ezzel további 25%-ot nyerhet.
Nálam ez a történet úgy néz ki, ha jön egy hirtelen bezuhanás, ami elérheti akár a 7,770$-os támaszt is, ott még nem ijedünk meg, mivel az a hyperwave korrekciós fázisának első hulláma, amelyet követ egy  erősödés, ahol még ennek a jelenleg átlépett 10k-s ellenállási zónának lehet szerepe, tehát ha ide eljutunk, ott már nem kell gondolkodjunk azon zárjuk-e a pozíciót.
Illetve még ennél is nagyobb hasznuk lehet azoknak, akik a tavalyi csökkenő trendben vásárolgattak. Ez 4db vételi pozíció jelentett, amelyek most durván 200%, 120%, 77% és 44%-os hasznot jelentenek, viszont mivel ezekkel sokkal nagyobb új ATH csúcsot elérő céljaink vannak, most csak a habot fölözzük le, a 77 és 44%-os hasznot hozó pozíciók zárásával.
Ahhoz, hogy ezt a két pozíciót zárni tudjuk, napos nézetben kellene lássunk egy nagyobb felszállással záró gyertyát, ami akár már lehet a mai is, főleg ha visszahúzódik a zónába, de reméljük nem fog és a 11,700$-os magasságot még a hétvégi történet eléri!
A volume oszlopoknál még mindig nem láthatunk kiugrást, tehát elképzelhető hogy itt csak egy a korrekciós folyamatot elindító akció eredményeként láthatunk néhány nagyobb piros oszlopot.
Az RSI megkapta a tegnap kért segítséget, ennek köszönhetően megközelítette a plafont, ami azt a gondolatot erősítheti, hogy az ár lassan túlvett állapotba kerül, tehát egyáltalán nem túlzó korrekcióban gondolkodni. 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon felszúrtunk a 200-ss mozgóátlagra és ha visszamenőleg megnézzük hasonló gyertyával elég ritkán találkozunk. Fekete lefelé mutató nyilakkal megjelöltem néhányat hasonló gyertyát, ezeket rendre csökkenő folytatás követte, kivétel egy eset, amit piros nyíllal jelöltem, ahol emelkedéssel folytattuk, amire viszont magyarázott lehet, hogy egy csökkenő hullám aljánál jelentkezett. Tehát abból kiindulva, hogy ilyen konkrétan megérkeztünk mozgóátlagra és azt egy felszúrással fűszereztük, az előzményeket figyelembe véve nem nagyon várhatunk pozitív folytatást!
Shorts oldal már 4. rakétával utazik, ahol nagy kérdés hogy viselkedik 30k környékén. Mivel az ár tovább tudod emelkedni, az itt látható tegnapi erősödés tovább növelhette a short megbízások számát! Tehát mivel a két oldal között divergenciát még nem tudunk felfedezni, de ha a longs oldali felszúrást csökkenés követi, miközben a shorts oldal megtartja tegnap elért 29k-s magasságot, esetleg még tovább halad 30k irányába, az már  nevezhető divergenciának, majd ennek eredményeként árcsökkenés következik. Shorts oldali megbízások talán 11,700$ környékére lehetnek elhelyezve, viszont ha a long oldal nem tud többet hozzátenni a történethez, akkor ezek a megbízások manuálisan kerülhetnek élesítésre, ami a korrekció mértékét nem nagyon befolyásolja, de az intenzitásán tud lassítani.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wULarcbL/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/v5wQ455z/

"Hetes nézet: a két héttel ezelőtti gyertyazárás sokakat félrevezetett, mivel egy elég egyértelmű csökkenő mozgásra utaló gyertyakombinációt erősített meg, erre adott egy elég nagy kijózanító pofont a múltheti gyertya! A 2018-as csökkenő trendben jó néhány hasonló, de gyengébb gyertyakombináció mutatkozott a csökkenő trend megfordítására, végül azonban csak lassító szerepük volt. Tehát ezt nevezhetjük kudarcnak és az sem kizárt hogy két-három hasonló alakzatra még szükség lesz, viszont ezen annyira mégsem kell bosszankodni, mivel minden egyes sikertelen csökkenésre utaló gyertyakombináció, ezrekben mérhető emelkedést eredményez!
Mivel a múltheti gyertyák egyértelműen betakarta az előző, szintén nem kicsi 1,000$-os maci gyertyát, azt kell feltételezzük, hasonlóan lendületes folytatás következik az előttünk álló héten is, amelynek feladata a 9,994$-os ellenállás határozott átlépése és fölötte zárása! Majd levezetésként, talán rá egy hétre a 11,700$-os napos idősíkhoz is passzoló csúcs elérése, ami itt hetes nézetben, szintén egy a kék színnel bekarikázott gyertyakombinációhoz hasonló szituáció kialakításával zárja, a 2019-es évet tökéletesen kezdő első hullámot."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/wnvLK6Zx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qv7mTkD1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/75lfKVwP/
https://www.tradingview.com/x/jwTIBW9H/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/RqN1dzYo/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Késő este vagy éjjel még lehet csihi-puhi!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.23!


BTC, a piros Elliott hullám 4. korrekciós hullámát fel kellene hozni, ide a jelenlegi 11,163$-os csúcsba, viszont ehhez még szükséges az ABC hullám támasz zónába visszaérkezése! Ha itt elmarad az ABC korrekció, aminek még egy (C) hullámra van szüksége 10,000-10,200$-os magasságban, akkor az azt jelenti, hogy vagy még mindig a 3. hullámban vagyunk, esetleg az 5. hullám tovább nyúlik.
Tehát ha ez még mindig a 3. hullám, akkor 14k-s impulzus zárásban is lehet gondolkodni, ennek megfelelően a 4. korrekciós hullámra a 11,700$-os támasz környékén lehet számítani, esetleg a már most is túlnyújtózkodott 5. hullám elvánszorog 11700-ra és ott zárja végleg az impulzust, de ugyanezt az eredményt érnénk el a kék ABC hullámmal is!
A volume oszlopoknál láthatunk egy nagy piros kiugrást, ahol talán a macik tesztelték kapnak-e válaszreakció és azzal hogy láthatunk egy nagyobb leszúrást, szerintem a reakció megvolt, talán ezért sem erőltették a további határozott csökkenő irányú nyomást.
Összefoglalva, arra várunk hogy az ABC hullám milyen mélységben zár, de még az is nagy kérdés hogy kialakul-e vagy ezzel meg kell várjuk a 11,700$-os magasságot.

"4 órás tekintetben, maradva az órás rajzok mellet, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: a június 10.-én indult jelenleg 3500$-os hullámban, megjelent az első felszúrás, ennek 424$-ja még elég apró, de már okozhat problémát. Ennek igazán akkor lenne ereje, ha még ma feltolnák a 11,700$-os ellenállásra, majd visszahúznák a nyitó 10,729$ környékére.
Arra hogy itt kifulladjon a bulltrend, a piros Elliott hullám elég nyomós indok, illetve ehhez még hozzájönne egy esetleges 1k-s felszúrás, aminek pedig a hyperwave örülne a legjobban. Bármi is lesz a végső megoldás, amíg a 10k-s  ellenállási zóna fölött vagyunk, addig nem kellene nagyon visszaeséstől tartsunk, sőt még a zóna átlépését követően sem, mivel ha a hyperwave lezáró 5. korrekciós szakasza kezdődik, annak a (B) hullámában még vissza kell térjünk ebbe az ellenállási zónába, majd ezt követően jöhet, a sokak számára katasztrofális 5k-s méretet is elérő zuhanás.
Ez egy sokkal szerényebb és barátságosabb korrekciós megoldás, mint például a tegnapi Facebook poszt alatt megosztott Alessio videó, amelyben a 2k-s mélység meglátogatása egy elég durva folytatást sem zár ki.
Az RSI plafon közeli állapotban, ami a túlvett közeli állapotot jelzi, tehát a tegnapi kiugró gyertyával történő zárás nem véletlen, de mivel a gyertya így is kövér maradt, ezen az állapoton ha szükséges még lehet feszíteni, például egy test nélküli felszúrással vagy egy kistestű megoldással, amely egy MorningStar gyertyakombináció kialakulását erősítheti, ha a hétfői napot konkrétan az ellenállási zónában zárjuk.
 
BTCUSD Shorts/Longs chartok: a bikák tegnap újabb kísérletet tettek a 200-as mozgóátlag leküzdésére, ez még rosszabbul sikerült mint az előző napon, aminek eredményét a tegnapi napos idősík felszúró gyertyája is jelez. Tehát amiért a fekete lefelé mutató nyíllal megjelöltem tegnapelőtti gyertyát, arra a tegnapi csak ráerősített, ami annyit jelent nem csodálkozhatnánk egy mai 2k-s további csökkenő folytatáson.
Shorts oldalt már tegnap kidíszítettem egy piros Elliot hullámmal, ami 38-40k-s impulzus zárási lehetőséget hordozhat magával. A tegnapi gyertya 1500 egységnyi visszalépés mutat, ennek itt még semmi jelentősége, viszont a 4. rakéta ebből nyerheti azt a lendületet, amellyel átszaladhat a 30k-s ellenálláson, majd az Elliott 3. hullámához igazodva elszaladhat 34k magasságáig. Ez a 34k-s magasság, ár tekintetében azt az első nagyobb hullámmal történő visszaesést jelentheti, amelyet a hyperwave-hez kötöttem és hogy itt is megemlítsem Alessio videóját, ha a piros impulzus 40k-s szinten is túljut, akkor az ő videójában szereplő elképzelés is terepet nyerhet.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/stWYcZ9K/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OzoEsdNo/

Hetes nézet: 2 héttel ezelőtt a piros gyertyát követően már azt hihettük, hogy a 11,700-os ellenállásról leforduló fekete nyílra már nem lesz szükség, most viszont itt vagyunk a kapujában és még lehet hogy egy 3. fekete nyílra is szükség lesz. Viszont hogy itt se maradjon ki Alessio videójára hivatkozás, amelyben felvázolta azt az Elliot hullám elképzelést, ami egy új ÍATH csúcshoz vezethet, ennek érdekében lenne jó megoldás, ezt a jelenlegi hullámot tovább nem feszíteni és egy nagyobb korrekcióval visszatérni 5-6k környékére.
Tehát a piros színnel felvázolt videóban látható elképzelés szerintem azért nem működik, mert azt a kék ABC mozgással decemberben lezártuk és azért sem mivel logaritmikus skálán lett felrajzolva, ezáltal látványnak ijesztőbb, de azáltal becsapós is...
Visszatérve a mostani gyertyára, ami akár még a mai napon is változhat, de ha megtartja formáját, akkor ehhez még a jövő héten csatlakozhat hasonlóan pozitív folytatás.
Az RSI csíkon csökken irányú mozgás láthatunk, ez főleg a 2 héttel ezelőtti piros gyertyának köszönhető, ami engedett a túlvett állapot nyomásából, de az utóbbi 2 méretes bika gyertya visszatolhatja a görbéket és ismét túlvett állapotba, tehát ha itt jövő héten egy jelentős felszúrással rendelkező gyertya alakulna ki, az hozzásegíthetne az árat, egy nagyobb korrekciós mozgás kezdeti lépéseihez.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1diIp35A/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/C0Q7xdUj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/sm0JlYfX/
https://www.tradingview.com/x/jwTIBW9H/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/kztSQkhq/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Elmaradt a csihi-puhi, marad a bizonytalanság!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.24!

BTC, sajnos a hétvégén sem sikerült letisztázni a dolgokat, nyitva maradt az ABC hullám kérdés (pontosabban kuka lett), ezt főleg a kék színnel felvázolt (szintén kuka)árbóc lehetőség verte szét. Az árbóc céljaként 2 lehetőséget   jelöltem meg, ebből a kisebbik tekintetében kellett volna az éjjel 12k fölé eljutni, de mint látjuk ez egy felszúrással 11,394$-os magasságban elhalt, így mindkét lehetőségtől elbúcsúzhatunk!
Órás idősíkon nem nagyon tudunk megbarátkozni az Elliot hullámokkal, talán jobb is lenne őket hanyagolni, főleg úgy hogy az előző elképzelés az 5. hullámban annyira elnyúlott hogy értelmezhetetlen volt követni, ezért szétszedtem 2 különálló impulzusra, de a most hétvégi mozgás sem kedvezett az impulzus normális lezárásához, csak a formáját tekintve, ami azt jelzi, hogy itt  továbbra is van egy nyitott bizonytalan történet.
A kék háromszög támaszát meghosszabbítva, kapunk egy mini trendvonalat, ez ha átszakad, akkor 10k magasságában landolhatunk, ott ahova az ABC hétvégi érkezelését vártuk. Ezt a 10k környéki megérkezést a határidős befektetők segíthetik elő, legalábbis akkor így lesz ha a hétvégén keletkezett rést beszeretnék tömni! Szerintem ha ezt a rés betömést gyorsan sikerült végrehajtani, akkor talán a hét második felében újabb csúcsokat döntögethetünk, erre egy tipp a 13k-s magasság!  Viszont ha ez a rés betömés sokkal lassabbra sikeredik, akkor ez egész hetet átölelő korrekciós csorgásra lehet számítani, amire szintén van egy enyhe 9k-s és egy durvább 8k-s mélységet elérő tippem.

Jelenleg a 8-as számmal jelölt hullámban vagyunk, ezek egy nagyjából 65 gyertyás időtávokat jelző ciklusok, ennek a mostani ciklusnak 25.-e magasságában kellene egy történetet lezárni, majd a 9-es hullámmal megkezdeni egy következőt! A 8-as ciklusnak, egy az előző ciklusban kezdődő és elég szép méretet elérő hullámot kellene lezárni, viszont ha most itt csak kisebb pihenőt tart a mozgás, majd tovább halad felfelé és az végigköveti a 9-es hullámot, annak 3 célja lehet! Első cél, jóval magasabbra eljutni, ami ha tartja az előzőekben látható tempót, akkor a ciklus végére (nagyjából július 6.) 13-14k-s magasságban kellene eljutni. Második lehetőség beállni egy brutális oldalazásra, ami végig követi a 9-es ciklust. Harmadik lehetőség a 9-es ciklusban csökkenő irányba folytatni, de ennek megkezdése előtt most még van egy-két napunk talán benézni a 11,700$-os ellenállás fölé és onnan elkezdeni egy nagyjából 10 napos csökkenő mozgást.
"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: szerintem a támaszok/ellenállások most mellékesek, lényeg a gyertyákon van! A tegnapelőtti gyertya felszúrása is gyanús volt, erre a tegnapi gyertya rátett egy lapáttal, de konkrét jelzés arra, hogy a 10.-én indult utolsó hullámunk kifullad, még nem kaptunk.
A tegnapelőtti gyertya felszúrása nem illik a képbe és a tegnapi gyertya csökkenő irányba látható kisebb leszúrása sem illik bele egy MorningStar gyertyakombináció tökéletes képébe, de ha a mai gyertyával kapunk egy 10k magasságába történő visszanézést, az nem zöld színnel történő folytatásra utaló jelzés.
Ez a két felszúrás halványan meggyengítette az RSI csíkok plafon közelében maradását, tehát a túlvett állapot gőzölgő kuktájából kiengedtünk egy kis gőzt, ez lehetőség arra, hogy az ár összekapja magát és tovább alakítsa a történetet pozitív irányba, illetve arra is hogy ne csak a gőzt engedjük ki, hanem az egész kukta tartalmát ürítsük ki, tehát kezdjünk meg egy a long trend feszültségén könnyítő jelentősebb korrekciós mozgást.
A 4. lila támasz hyperwave tekintetében fontos jelzés, e fölött kellene jelentős felszúrásokkal záródó gyertyának/ gyertyáknak kialakulni. Az utóbbi 2 nap felszúró gyertyái csak nagyon halványan felelnek meg ennek a felszúró igénynek, ami ideális lenne az egy 12-13k magasságába felszúró gyertya, de ha visszamegyünk és a 4 órás időíkon felvázolt 9-es ciklusban történő pozitív folytatás következik, az ezt a felszúrási igényt még magasabbra teszi!
A piros színnel felvázolt Elliott hullámnak, a tegnapi felszúrás csúcsa tökéletes impulzus zárási lehetőséget biztosíthat, tehát az ennek folytatásában esetlegesen kialakuló ABC korrekciós mozgás megkezdhetné romboló munkáját.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: életre keltek a longs chart bikái, őket nagy valószínűséggel az ár 11k fölötti mozgása késztette arra, hogy megpróbálják meglovagolni további emelkedő mozgást. Nem tudom mekkora értelme van bevállalni további kockázatot, viszont ez a tegnapi 2k-s számot elérő pozíciószám hamar kipottyanhat, ha a mai nap negatívra sikeredik. Maradhat 24k kitartó katona, de ezek számát is megrostálhatja a napos idősík MorningStar gyertyakombináció lehetősége. Ez a 24k-s pozíciószám 16.-án alakult ki, amikor az ár 9k ellenállás környékén kereste a továbblépés lehetőségét és mivel megtalálta, ezeknek a haszonnal várakozó pozícióknak a csúszó stopjai, talán a 10k-s ellenállási zóna alá vannak elhelyezve. Tehát akik ezt az utóbbi két hetes hullámot még az elején elcsípték, azok a 10k-s zóna alatti stop esetén 26%, 9k-s beszállóval szintén a 10k-s zóna alatti kiszállóval 9% haszonnal így is jól járnának.
Ismét jól elkalandoztam, de a lényege ha az ár nem mutat határozat csökkenést, akkor a longs oldal kitartó tábora, a további hasznos reményében tartani fogja a 24k-s magasságot!
Shorts oldal pedig tovább hizlalhatja a megbízások számát, illetve itt egy kicsi gyorsaság is belevihető a történetbe, ha a mai napos gyertya kialakítja a MorningStar gyertyakombinációt, tehát az eladási megbízások egy része manuálisan aktiválásra kerülhet, illetve beszállhatnak azok, aki a long trend használva megelégedve most a másik irányba tartó vonatra is igyekeznek időben felszállni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/jOdT6uiR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SGeKnMCw/

Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Q4jiuYi1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Q4jiuYi1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/33sFQAVC/
https://www.tradingview.com/x/8bE8LlFF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/C5EIi95t/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Penge élén egy csiga nyugalmával!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.25!

BTC, araszolgatunk felfelé és mivel  ez rengeteg apró gyertyával történik, akármelyik pillanatban jöhet egy a piros impulzus 4. korrekciós hullámát megelőzően is látható 800$-os visszarántás.
Tegnap megállapítottuk, hogy a kék háromszög, amely 12k fölé segítette volna az árat, a 10,625$-os szintre történő visszanézéssel, ennek keresztbe tett. A kék háromszög támaszát meghosszabbítottuk, majd ezt lemásolva és az impulzus 3. 5. csúcsára helyezve, ennek engedményeként kapunk egy emelkedő csatornát! Ebben csatornában elég látványosan haladunk az ellenállás irányába, ami megegyezhet a 11,700$-os ellenállás magasságával és mivel a csatornán belül a (D) érintési pont következik, még egyáltalán nem biztos hogy ki is lépünk felfelé, előtte egy szerencsés lépés lehet, a fekete támasz vissza-tesztelése, de a csatornán belüli (E) érintés is a lehetőségek között szerepel, remélhetőleg nem egy 2 napos időhúzással.
A piros impulzussal továbbra sem vagyunk megbarátkozva, főleg ha most a 11,700$-os ellenállásra felsétálunk!
Az utóbbi 3 nap mozgása, hasonlít arra a történetre, amivel az 5k-s magasságot heteken át tartó kísérletsorozat végén legyőztük, de van ellenpélda is, amikor alig pár hete a 9k-s magasságból 7,500-ig rántották vissza az árat, viszont ha ez ott nem történik meg, akkor a jelenlegi magasságokba lehet hogy el sem jutunk és 9k környékéről ismét visszafordulunk!
Sikertelen folytatás esetén, főleg ha ez egy hirtelen visszaeséssel kerül megkoronázása, jól jöhet egy erős támasz zóna, ennek a feltételnek talán a 9,500$ magasságában látható piros zóna felel meg a legjobban, ennek van egy kisebb mentőöve 9k alatt, de itt már a pánik is okozhat gondokat!
Összefoglalva, a kék csatornából történő felfelé folytatása jó esélye vannak és attól függően mennyire lesz rugalmas ez a felfelé történő mozgás, annál magasabb szinteket tudunk elérni, talán még a csatornába beérkezést megelőző 2k-s továbblépés is a lehetőségek között szerepelhet, viszont azt is tartsuk szem előtt, hogy 3 napja az elfáradás jelei mutatkoznak, ezért sem zárhatjuk ki a vérfrissítés érdekében szükséges jelentősebb visszaesést!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: nem alakult ki a MorningStar lehetőség, tehát ha ebből indulunk ki, akkor továbbra is nyitott  az út felfelé. De ha megnézzük ezt az utóbbi elég meredek 4,200$-os hullámot, akkor az órás nézetnél említett 2k-s visszanézés, ami itt vissza-tesztelné a 3 nappal ezelőtt átlépett kék ellenállási zónát, ez egy elég nyomos indok lehet, a 11k-s ellenállásról történő visszafordulásra!
Tehát szemben azzal, ha most átlépünk a 11,700$-os ellenálláson és valahol 12k fölött ismét keresgéljük hogyan tovább, sokkal nyugodtabb megoldás lehet egy korrekció, ami a 13-14k-s szintek elérésére is lehetőséget biztosíthat! Ezért annak érdekében, hogy minél nagyobb sikert tudjunk elérni, be kellene vállalni egy napos szinten még elfogadható  korrekciós kockázatot. De itt is van az a mélység, talán a 9k alatti elég szélesre húzott támasz zóna, amely ha mégse elég széle és erős, akkor az utóbbi hetekben sokszor emlegetett 5k környékére történő visszanézés és az ott húzódó erős ellenállási zónába érkezés, remélhetőleg kielégíti mindenkinek a korrekciós igényét. Majd nekifuthatunk a 2. félév remélhetően hasonlóan sikeres folytatásának, ennen egy kisebb 15k környéki, a jelenleg még nem konkrét, de a csúcsot vissza-tesztelő mozgását követően év végét a 2017-es csúcs magasságában zárhatjuk!
Összefoglalva,  annak érdekében, hogy kerek legyen a mai történet, talán sikerül megérkezni a 11,700$-os ellenállásra és attól függően a gyertya milyen formát mutat, illetve hogy ennek kisebb idősíkon látható részletei miként alakulnak, remélhetőleg kapunk olyan egyértelmű jelzést, ami a folytatás tekintetében megkönnyíti a tisztánlátást!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart fekete lefelé mutató nyíllal megjelölt felszúrás méregfogát, a tegnapelőtti bika gyertya kihúzta, tehát annak érdekében hogy egy hasonló felszúrás kialakuljon 28k fölé kellene megérkezni. Viszont ha nem sikerül ezt a további pozíciószám növekedést összehozni és esetleg a tegnapelőtti bika gyertya nyitási szintje alá benézzünk, amire ha a macik további eladási megbízásokkal válaszolnak, az csak egy újabb megerősítése a közelgő, remélhetőleg minél rövidebb macik által uralt időszakának. Sokkal pozitívabban gondolatokat tudtam volna megfogalmazni, ha a tegnapi gyertya nem egy piros, hanem egy tovább emelkedő zöld, majd ezt követően szurkolhatunk volna a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének és az abból történő esetleges 40k-t minél jobban megközelítő folytatásnak.
Shorts oldalon 2 nap alatt sikerült visszadolgozni a 22.-ei kisebb visszalépés hátrányát, tehát ha van igény a feszültség további növelésére, akkor egy mai 30k-s ellenállást elérő, esetleg azt átlépő folytatással tovább szögeket verhetünk a bulltrend koporsójába. Sokan gondolják, sőt meg is írják, miért vészmadárkódok itt napról-napra, talán azért hogy időben figyelmeztessem azokat, akik például a 2017-es bulltrendben ,a kapzsiság okán egyszer már pórul jártak, de ez még nem jelenti azt hogy azonnal dobjunk el minden long pozíciót, csak azt hogy készüljünk fel arra, hogy ez nagyon gyorsan az ellenkezőjére is fordulhat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Sl6WU36S/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SYDSF6km/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OLMEA1UQ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/joV5spcU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qfV4f6Bo/
https://www.tradingview.com/x/8bE8LlFF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/C5EIi95t/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jelentem, a csiga sérthetetlenül végigmászott a penge élén! Kihitte volna... XD

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.26!

BTC, a 11,394$-os fekete ellenállásról, nem egészen úgy alakult a történet, mint ahogy azt elképzeltük, de egy elég jelentős emelkedést sikerült végül összehozni.
Az elképzeléstől eltérés a 14 óra magasságában kialakult kisebb bezuhanás jelentette, ennek sikerült annyira megkavarni a dolgokat, hogy egészen este 23 óráig bizonytalan volt a folytatás. Ha megnézzük a 14 órás, kicsinek tűnő, de mégis durván 300$-os történetet és ezt behelyettesítsük, a tegnap lehetőségként felvázolt csatorna ellenállásáról várt fekete ellenállás vissza-tesztelő szituációba, akkor ugyanazt az eredményt kapjuk, de mivel ez a 300$-os visszanézés a semmi közepén történt, arra is számíthattunk, hogy a kék csatornán belüli emelkedési lehetőség elhalt.
Egy laza 1,500$-os meredek hullámot sikerült a tegnap este még nyugodtnak tűnő események óta összerakni, ami a reggel 7 órás le/fel szurkálódással akár véget is vethetett volna a történetnek, viszont 8 órakor egy 300$-os bika gyertya ismét beköszönt.
Úgy néz ki a bulltrend még nem fulladt ki  és újabb csomagok kerülnek bevetésre, amely csomagok nagy része már tegnap délután a 10%-os vételi pozíció emelkedésnél készenlétben lettek helyezve. Mivel ez a 10%-os történet  továbbra is tartja magát, ezek még mindig a jelenlegi hullámmal utaznak vagy még ezután kerülnek bevetésre, viszont ha ezeknek a vételi megbízásoknak a száma jelentősen visszaesik, ott már lehet gyanakodni arra, hogy ez a hullám befejezte pályafutását. Azonban ha elfogadható mértékű korrekciós folytatás következik, akkor számolnunk kell ezen vételi pozíciók újbóli megjelenésével!
Következő jelentősebb sárga ellenálláshoz 17,200$-os magasságba kellene eljutni, ami egy elég húzós 5k-s távolság és inkább napos idősíkon elérendő történet!
A jelenlegi magasságban utoljára 2018 januárjában jártunk, ami most azért lehet érdekes információ, mivel ebbe a 13,400$-os magasságba láthatunk egy olyan felszúrást, amelyet követően egy 3 hullámból álló 7,500$-os csökkenő hullám vette kezdetét, de úgy is nézhetjük ezt a hullámot, mint a 2017-es bullrunt, impulzust és hyperwavet lezáró korrekciós ABC hullám, (C) hullámát konkretizáló végső nekifutás. Tehát ennek a valós támasz szerepe kicsi, de mivel elég jelentős szerepet játszott a 2018-as korrekciós mozgásban, talán most is megoldást jelent, ennek a szintnek az elérése!


"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: az utolsó impulzust lezárni készülő jelenleg 5,500$-os méretet elérő meredek hullám, már megfelel s hyperwave mozgást lezáró sokszor említett elképzelésnek! Viszont a leglényegesebb dolog még mindig hiányzik, méghozzá egy jelentős felszúrást bemutató gyertya.
Mivel a mai napot elég intenzív kezdő emelkedéssel kezdtük, ez felkínálja a lehetőséget, egy az imént említett jelentős felszúrást összehozó gyertya kialakulásához! Sőt erre még egy lapáttal rá is tehetünk, ha a 13,400$-os ellenállást is elérjük,  majd hirtelen bezuhanva  kialakulnak a nagyobb felszúrás, de ha 12k környéki zárással adnánk egy kisebb testét a mai gyertyának, az ismét felvillanthatja a MorningStar gyertyakombináció kialakulásának lehetőségét, amit a holnapi 11k alatti zárással lehet konkretizálni.
Kettő  Fibonacci skálát is láthatunk a charton, balra az egész impulzust végigkövető jelenleg 9,600$-os óriás Elliott hullámét, jobbra az utolsó 5. hullámot követők, kicsinek szintén nem nevezhető 5,500$-os hullámét!
Jelentős visszaesést a baloldali tekintetében várhatnánk, ami a 0.61-es szintig történő korrekció esetén 7k-s magasságot jelenthet, amivel egy jelentős 6k-s zuhanást eredményezhet, de attól függően mekkora lendület követi ezt a visszaesést, akár a 0.78-as fibo szintig is elszaladhatunk, ami már elérné az 5k környéki támasz zónát. És mivel támasz zóna a 0.61 fibo szint környékén nem található, talán ez is közrejátszhat az 5,500$ környékére történő, esetleg itt is jelentkező nagyobb leszúrások megjelenésében!
Jobb oldali fibo tekintetében, a korrekciós visszanézéssel szintén a 0.78 elérése lehetne célja, ezt szintén a 0.61 környéki támasz zóna hiánya okozhatja, viszont nem tudni hogy ez a 9k alá benéző korrekció, nem-e indít el egy lavinát, ahol már a baloldali nagyobb korrekciós igény kerül főszerepbe.
Az RSI csíkok most már konkrétem plafont fogtak, tehát a túlvett állapot húr feszítése most kezdődik, ez is lehetőséget biztosíthat a felszúrás kialakításának!
A volume esetén továbbra is úgy gondolom, megnövekedett aktivitást csak a csökkenő irányú mozgás kezdeti lépéseinél láthatunk, egy nagyobb piros oszloppal!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal utolsó fekete lefelé mutató nyila, néhány napja még a 200-as  mozgóátlagra felszúró 21.-ei gyertyát díszítette, de mivel arra a 23.-ai nagyobb kiugrás megsemmisítő hatással volt, el is vesztette az erejét, azonban a tegnapi nagyobb bika gyertya tetején látható felszúrás, ennek a fekete nyílnak ismét megnövelheti az elejét. Tehát annak ellenére hogy tegnap 10%-os erősödést mutattak a vevők, aminek meg is lett az eredménye, az 1,500$-os hullám kialakulásával, ha ez a 10% hirtelen kiesne, ott elég gyanússá válhatna a hullám kifulladásának lehetősége. Ez a 10% tegnap délután még főként megbízásokat jelenthetett, de mivel nem egy hirtelen kiugrás, hanem egy lassabb de erős emelkedést mutattak a gyertyák, ezek a megbízások mostanra mind ebben az 1,500$-os hullámban, az aktuális haszonnal várják a folytatást, tehát egy bármilyen kisebb megingás, rögtön a Stop gomb megnyomását eredményezheti!
Short oldal 3 hete azon dolgozik, hogy az eladási megbízások száma minél nagyobbra hízzon, ez jelenleg 70%, tehát ha a tegnapi 10% 1,500$-os emelkedést váltott ki, akkor egy hétszeres eladói felhalmozás gondolom egyértelmű mekkora mértékű visszaesést eredményezhet. Ha a felvázolt Elliott hullámnak megfelelően alakul a történet, akkor ezen pozíciók száma tovább halmozódik, tehát a bull trendnek még van lehetősége tovább hízni! Ennek az Elliott 3 hullámot követő emelkedésnek, ha elérjük az általam megjelölt 35k-s magasságát, akkor 100%-os megbízás növekedést eredményező hullámnak érhetjük el a csúcsát, tehát ha napos idősíkon említett nagyon felszúrás kialakul, néhány óvatos bika pozíció zárásának köszönhetően, viszont eközben a shorts oldali megbízások száma tovább emelkedik, az szintén egy gyanús nagyobb zuhanást előkészítő akció kezdőlépéseként felfogható történet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vWuGj8CA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hktgYZVJ/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/KOEjon1Z/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/cP2FCcBA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zJUAIUeH/
https://www.tradingview.com/x/8bE8LlFF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/C5EIi95t/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Csak a vevők, az eladók egyelőre csendes megfigyelő állásponton, véres késsel a kezükben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.27!

BTC, miután ma is megkapta a megfelelő szivárványszínű díszítést a chart, ki kellene okoskodni mi lehet a folytatásban! Felfelé nagyon nem cifrázom mert az egyelőre ugyanolyan elszabadult hajóágyú, mint például a tavaly novemberi zuhanás. A csökkenő irányi gondolkodást, annak a  10%-os tegnapelőtti long pozíció megugrásnak, a tegnapi ugyanilyen mértékű kiesése adja az alapját. Ez a vételi pozíció kiesés már tegnap este megmutatkozott, tehát a tegnap reggeli  körképben jól sejtettük, hogy ez a 10% megugrás, ami az elején még csak egy megbízást cunami volt, a 11,500$-os szintre történő határozott emelkedés hatására, manuálisan be is került a rendszerbe, majd mivel ez 10% csont nélkül kiesett, rögtön vissza is rántotta az árat.
Tehát ha mindenki jól figyelt, akkor észrevehette hogy ehhez a tegnapi 2k zuhanáshoz kevés közük volt a maciknak, itt csupán a vételi pozíciók kiesésének hiánya okozta a visszaesést. A piros 8,957$-os szinten indított és a tegnap esti 13,963$-os csúcsban záródó impulzust, tegnap már kivettem egy chartról, mivel értelmezhetetlen volt a követése, most visszaraktam hátha megkönnyíti a gondolkodást.
A tegnapi 14k-ról történő  bezuhanást megelőzően, behúztam a fekete ellenállást, azzal a szándékkal, ha erről további erősödésnek indul az ár , az 14k fölötti folytatást eredményezhet! Tehát ha az impulzus folytatásában gondolkodunk, akkor az első gondolat az ABC korrekciós folytatás!
Szerencsére ezt az esetleges ABC hullámot elindító (A) hullám 2 gyertya eredménye, tehát talán nem olyan becsapós, mint a megjelölt 22.-ei gyertyánál mutatom. A becsapós 22.-ei gyertyát követő kisebb erősödés arra utalt, hogy az lehet a (B) hullám, viszont a feketeleves ezután jött, amikor a (C) hullám már nem tudott a becsapós gyertya alá zárni.
Ezt a történetet azért kellett ennyire megkavarni, mivel az utolsó 8 órás gyertyát ha megnézzük, egyelőre ugyanaz a szituáció, mint a becsapós gyertyánál látható ABC korrekciós mozgás sikertelenségénél. Itt nyerhet értelmet a két gyertyából álló jelenlegi (A) hullám, de azt se felejtsük el, hogy ez a két gyertya általi leszúrás, csak halványan van az elfogadható határon belül.
Az impulzusra felhúztam Fibonacci skála szerint, egy barátságos korrekció a kék csatorna középtájáig kellene visszahozza az árat, itt találkozhatnánk a 200-as mozgóátlaggal, viszont ha ehhez a tovább csökkenő mozgáshoz, nem csak a vételi pozíciók kipotyogása, hanem esetleg short oldali akciók is segítik, akkor a 9k környéki támaszok és zónák várják az árat!
Ez a 9k napos idősíkon az ugyancsak korrekciós mozgás (A) hullámának záró szintje lehet, ami azért fontos, mert innen számíthatnánk egy nagyjából a 11,700$-os ellenállást elérő (B) hullámra, ebben talán ismét a hétvégén megszokott pozitív mozgolódás lehet segítségünkre!

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

a 4 órás idősík zöld hullámokkal jelölt ciklusai tekintetében, kicsit megkésve de a 9-es hullámban folytatódhat a történet! Ennek ugyebár el kellene térni a 8-as hullámban történt mozgástól vagy egy oldalazó kezdéssel, esetleg annak július 1.-ei féltávjától a 8-as vége felé látható intenzív emelkedéssel, itt kaphatna szerepet a 17,200$-os következő ellenállás. Viszont ha nagyon el szeretnénk térni a 8-as ciklusban látható mozgástól,  akkor megcélozhatjuk a 9k-s órás mozgásnál is említett árszintet!

Napos: hyperwave tekintetében jó a látvány, habár még lehetne rajta faragni, a tegnapi felszúrást is felülmúló felszúrással, de erre annyira nem vágyunk, mivel az szétverné az órás elképzeléseinket, viszont ha ez kell ahhoz hogy tovább emelkedjen az ár, akkor ha tetszik, ha nem meg fog történni!
Tehát a hyperwave most azt igényelné, hogy tökölés mentesen a 9k-s szint elérésével, sőt a 7,770$-os ellenállás is étlapon hagyva, tegyük egyértelművé a folytatást, erre azonban készülni nem nagyon lehet és nem is kell, de ha ez így történik, akkor a folytatásban számíthatunk egy jelentős erősödésre, ami szintén a 11,700$-os ellenállás vehetné célba és ez lenne az a pont, ahol a 10k alatt nyitogatott pozíciónkat, a sell gomb megnyomásával biztonságba helyezzük.
Szintén egy nagyobb korrekciós igénye van az év elején indult piros Elliott hullámnak, ami korrekciós elvárás tekintetében megegyezik a hyperwave igényeivel, ennek célja az 5k-s szint fölött húzódó 500$ széles támasz zóna!
Ahogy már órás idősíknál is említettem, idáig a bikák irányították a mozgást, de ha a macik is színre lépnek, az igencsak felpumpált megbízásaikkal, akkor nincs kétségünk afelől, hogy az 5k környékére történő megérkezés egy elég sima történet lesz!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi longs oldali kiesés, méreteiben megegyezik 23.-ai hasonló mértékű kiugrással, viszont annak örülök, hogy ilyen pontosan lehetett követni ezt a történetet, aminek az eredménye, a tegnapi 2k-s felszúrásban is megmutatkozott. Ahogy már említettem, az árat idáig a bikák mozgatták, illetve még mozgathatják további pozíciószám csökkenéssel, viszont ez minél tovább húzódik, a maciknak annál több idejük van a megbízások továbbii hizlalására!
Shorts oldal egyelőre a nyugalom szigete, ez addig így marad, amíg a bikák tartják a gyeplőt, viszont ha nem csapnak a lovak közé, ami lehet újabb pozíciók felhalmozása és ezzel életben tartható továbbra is a bulltrend vagy a 20k-s támasz irányába történő pozíció kivonásokkal, a macik helyett is elvégzik a piszkos munkát. De abban a pillanatban, ha a bikák oldalán ingermentessé válik a környezet, rögtön beüthet a macivész! Zöld rakétával utalok a 30k-ról történő kisebb megtorpanásra, de volt egy 22.-ei megtorpanás, ahol ezen a rakétán már túl is léphettünk, tehát a 4.  piros rakétával átszakítható a 30k-s ellenállás, ami az árat a 9k-s szintre segíthetné.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/48UTlFpF/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/KEEnX68U/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kktT8Tb7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/myAJIzrp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6Bmgcdgl/
https://www.tradingview.com/x/n8SetWWd/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/nxbBfynF/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Halottnak a csók vagy csak tetszhalott a történet?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.06.28!

BTC, hasonlóan intenzív nappal mint a tegnapi, elég jelentős visszaesés következhet, ami már így is jelentős, de ha csak a napos idősík hyperwave mozgást lezáró levezető szakaszát nézzük, akkor a tegnapi 3k-s zuhanás négyszeresével is zárható ez a történet.
Na, most hogy jól ráijesztettem mindenkire, nézzük mi történt tegnap! Tegnap semmi különös nem történt, csak az előző esti lendületes visszaesés folytatódott, első lendülettel arra a piros körrel megjelölt területre, ahol a fibo 0.61-es szintet elérő korrekció és a 14k-s magasságot elérő végső hullám alapjai lefektetésre kerültek.
Tehát erről a piros körrel megjelölt területről kellene lehetőséget adni, a 14k-s magasságba történő ismételt visszakapaszkodásra, de ez is csak fél siker lenne, mivel ez egy dupla tető lehetőséget is kialakíthat és ennek 4k-s mélységét figyelembe véve, a 6k-s célszintet kapnánk végeredményül!
Ahogy látjuk a visszafordulási kísérlet jelenleg még alakul és a 11,700$-os ellenállásról visszapattant, a csökkenést viszont megfogta a 200-as mozgóátlag, tehát ha most van erő a mozgásban, akkor az 50-es mozgóátlagot vehetnénk célba 12k magasságában.
Abban az esetben ha ez a visszafordulási kísérlet sikertelen lesz, akkor meg kell barátkozzunk a barna körrel jelzett 9k környéki támaszok és zónák célba vételével! Sajnos ha megnézzük a longs oldal jelenleg 9%-os visszaesését, akkor már nem tudjuk ilyen pozitívan várni a folytatást és hasonló történetre kell számítsunk, mint, ami a tegnapi napot végigkísérte.
Ennek a  tovább csökkenő mozgásnak kettő haszna lehet! Első, ha a piros  támasz zónából sikerül visszafordulni, ezzel enyhíthető vagy akár el is kerülhető a hyperwave lezáró szakaszának, durva 5k-s mélységbe történő visszaesése! Második lehetőség, ha a támasz zónákon átszaladunk, majd a lila támaszon is átszúrunk (ami a napos nézet (A) hullámának lezárását jelentené), majd a (B) hullámban intenzív emelkedő mozgással átszúrnánk a nagyjából 11k magasságában elérendő lila ellenálláson (talán a 11,700$-os ellenállást is elérve).
Összefoglalva, az órás mozgás csak a részletek miatt érdekes, viszont abban a pillanatban, ha a short oldal is akcióba lép, megkezdődhet az a mindent elsöprő visszaesés cunami, amelynek útját állni, elképzelhető hogy csak az 5k fölött húzódó 500$ széles támasz zóna lesz képes.

"4 órás tekintetben, inkább az időtávokat tartom érdekesnek, ahol egészen április elejéig visszamenve, átlagban 65 gyertyás ciklusok követik egymást. A lényeges dolgok most az utolsó két ciklusban dőlhetnek el, ennek 1. ciklusában most a napos idősík (A) hullámának alját kellene megtaláljuk, a 2. ciklusban pedig a napos (B) hullámban láthatnánk egy korrekciós erősödést, majd a (C) hullám még mindig a 65 gyertyás cikluson belül zárhatna! Tehát itt nem az alakzatok a lényegesek, hanem a ciklusok!"

Napos: mint már többször említettem 5k környékére várnál a hyerwave ABC lezáró szakaszának megérkezését, viszont elképzelhető hogy ezt is újra kell gondoljuk, mivel ez a zóna inkább a március-április környéki továbblépés szempontjából volt sorsdöntő. Ennek megfelelően bő egy hónapon keresztül kerestük, majd végül sikeresen megtaláltuk a felfelé vezető utat és egy 3k-s út végén megérkeztünk 8K magasságába, ahol szintén bő egy hónapig tartott a 14-s magasságba vezető út megtalálása.
Tehát most ebben a csökkenő mozgásban egy másik támasz zónát kellene keresni! Enne a feltételnek, talán a március-április közötti oldalazó mozgás felső szintje és a 8k magasságában kialakult emelkedő háromszög alja közötti terület felel meg a legjobban!
Röviden összefoglalva a 6-7k közötti területen kellene zárni ezt a korrekciós történetet, de mint említettem a hyperwave intenzív visszaeső elvárása, ebbe könnyen beleszólhat, de ezt se kell katasztrofálisan megélni, mivel ha kialakul egy hasonló nagyobb leszúrás, mint amivel most 14k magasságában "talán" zártunk, akkor onnan számíthatunk erősödő folytatásra.
A tegnapi gyertyát, olyan szépen betakarta az előző napi gyertya, hogy ebbe a helyzetbe nehéz pozitív folytatást belelátni.
A mai napra talán egy kisebb mentőcsomag beleférhet, de megnézve a vevői oldalon történő jelentős visszaesést, max egy szerény felszúrást tudnák elképzelni!
A látottaknak megfelelően az RSI célba vette az alsó zónát, ahova ha megérkezik és ez időben is passzol az (A) hullám lila támaszt elérő elválásához, ott kialakulhat egy olyan kisebb túladott állapot, ami a (B) hullámban elősegíthetné, a minél tökéletesebb (A) hullámhoz képesti korrekciós erősödést.
Ezt is már sokszor említettem, de ha kialakul ez a (B) hullám, elvileg ott kellene eldobjunk kaszát, kapát, tehát megválni a vételi pozícióinktól, amely döntésben segítségünkre siethet egy felszúró gyertya megjelenése!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon semmi meglepő dolog nem történt, ahogy erre már a fekete lefelé mutató nyíllal is utaltam, az előzőekben is látható módon visszaesés következett. Ez egyelőre annyira tökéletes, hogy a 20k-s támaszra ebben a pillanatban érkeztünk meg! Ennél a 20k-s szintnél lejjebbi történetre, szerintem most nem nagyon volna igény, esetleg ha  a macik is belehúznak és 10k alá leszorítják az árat, ennél a pontnál számítanék néhány ezer vételi pozíció ismételten elengedésére,  itt azonban már vérszemet kaphatnak a macik és a lassan 1 hónapja halmozódó eladási megbízásaikat manuálisan élesíthetik.
Shorts oldalon az sem kizárt, hogy a felvázolt Elliott hullám kialakulására nem lesz lehetőség, mivel a vevők egyelőre olyan tempóban hátrálnak,  viszont ha jó lesz a csillagok együttállása, akkor itt a 4. korrekciós visszalépés, az ár (B) hullámában történő 11k-s magasságot ismételten elérő erősödési idejére koncentrálódik. Jelenleg azt látjuk, hogy a zöld 1. rakéta, a várt módon megtorpan 30k alatt, viszont ha a 2. zöld rakéta nem rántja vissza a mozgóátlagok környékére, akkor a 4. piros rakétával átszakítható 30k-s ellenállás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Dpxz3c8C/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ym9CRyRX/

"Hetes nézet: a múlt heti gyertyánk még az előző heti sikerét is megfejelte, a mostanihoz tehet a következő gyertyához viszont egyelőre ugyanolyan bizonytalanul állunk hozzá, mint a múlthetihez. A bizonytalanság fő oka, a kisebb idősíkok látható nem túl egyértelmű mozgás!
Ha a fekete lefelé mutató nyíl 11,700$-os ellenállásról leforduló folytatása következik, azt egy hirtelen, a múltheti 8,963$-os szinten nyitó gyertya betakarásával gyorsan elintézhetjük, de csinálhatjuk ezt sokkal barátságosabban is, például hasonló megoldással mint amit a tegnapi napos gyertya bemutatott. Tehát a napos idősík vasárnapi gyertyájának hetes megoldása, lehetőséget biztosítana 13-14k-s magasság elérésére is, majd konkrét hetes zárást láthatnánk a 11,700$-os ellenálláson. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lCe5X0lQ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/AwaB3Q1s/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Hq9IeVmn/
https://www.tradingview.com/x/sDeijqPw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bBUBDK38/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!