Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - bgerely

#1
Van most olyan exchange a Coinbase-en kívül, ahonnan lehet Revolutra eurót utalni?
#2
Magyar ATM-ből HUF-t vettem fel a kibocsájtó bank árfolyama alapján, Curve kártyával, amihez egy angol HSBC debit kártya volt hozzárrendelve.

HSBC számlámon úgy jelent meg mint HUF felvét, tehát teljesen ugyanaz történt mintha a közvetlenül a HSBC kártyámat használtam volna, fizetnem kellett HSBC-s foreign exchange fee-t is.

Viszont rájöttem hogy a Curve appban a HSBC kártya HUF-ra van állítva, lehet hogy GBP-re állítva a HSBC font felvétnek látta volna, nem HUFnak.
Majd kiderül.
#3
Ma már sikerült ATMből felvenni pénzt Wirexel, ugyanabból az automatából.
Revolutos EUR középárfolyam most 315.84, Wirex 316.2-n váltott.
Az appot nézve a tranzakciónál ír egy 7.95EUR fee-t.... amiből ha levonom a 2.25EUR ATM withdrawal feet akkor pont 3%-a annak amit felvettem.
Tehát van 3% exchange fee EUR-ról HUF-ra váltáskor, meg 2% fee BTC-ről EUR-ra, plusz 2.25 EUR ATM withdrawal fee.

Curvenél van felső limit a fee mentes deviza váltáshoz?

Update:
Curve azt írja:
"Please be aware of cash withdrawal or cash advance fees applicable ro your payment card. We recommend checking your card issuer's terms and conditions for whether any fees apply"
Szóval pénzfelvétnél a kártyakibocsájtó is levonja a maga fee-jét.
Curve ingyenes kártyájával havi 200GBP fee nélküli váltás, ezt túllépve 2%.
#4
Elméletileg ATM-es felvétkor nem kéne hogy legyen 3% váltási fee, mert kifejezetten csak a POS (bolti vásárlás) / ePOS (internetes) tranzakcióknál írják.

'International ePOS/POS transactions are subject to a 3% exchange fee (to minimize exchange fees, you can have one card in each Wirex supported currency)."

EU-s ATM felvétnél csak egy €2.25 fee-t írnak minden felvétkor.

Megpróbálok megint felvenni egy kis pénzt, hátha csak a rendszerük szarakodott.
#5
Wirex kártyával volt már valakinek sikeres magyar ATM-es forint felvétje?
Az ATM szerint nem volt elég pénz a számlámon a felvéthez, pedig volt elég a Wirex EUR accountomon.

Egyébként Bitcoint Euróra 2%-al rosszabb árfolyamon váltottak a pillanatnyi bitstamp EUR-hoz képest.
#6
Na bevált, működik az ötlet a gyakorlatban is?
#7
Ide is bemásolom mert inkább ide tartozik:

a Coinpandán mindenféle verifikálás nélkül lehet amazon.de ajándék utalványt (kódot) venni.
Coinpandás számlára küldesz bitcoint, ott veszel belőle EUR-t, aztán withdrawnál beállítod hogy amazon gift card-ban kéred az összeget, amit pár perc múlva meg is kapsz emailben.
Csak az amazon.de oldalon lehet beváltani, ami az amazon német oldala, legtöbb terméket magyarországra is postázzák. Ha be vagy jelentkezve az amazonon akkor a termékek oldalán jelzi hogy szállítanak-e a címre amit beállítottál.
A kapott kódot az amazonon az áru kifizetésekor lehet beírni, akár több részletben is le lehet vásárolni.
#8
Idézetet írta: Marco Dátum október 28, 2018, 08:50:08 DÉLELŐTT
sziasztok!
Egy ideje nem utaltam ki lóvét számlára, egészen februárig ment. Legutóbb mikor próbáltam krakenről sepás utalással ciprusi kártyára, felhívtak, hogy nem engedik a bitcoinnal való kereskedést. Szóval ez a lehetőség elúszott, hogy 0.09euroért utaljak ki. Nézegettem a bitcoin ATMeket, amik kb 10%os haszonnal dolgoznak. 2000euro esetén, azért az már nem kevés. Keresem azt a módot, amivel kis költségekkel kiutalhatok nagyobb összeget kártyára,számlára. Van mo.-i Visa és Master cardom is. Ti ,hogy csinálnátok?  köszi

Ciprusi kártyáról bővebbet tudnál mondani? Melyik cég, milyen kártya, hogy lehet számlát nyitni stb.

Témánál maradva a Coinpandán mindenféle verifikálás nélkül lehet amazon.de ajándék utalványt (kódot) venni.
Coinpandás számlára küldesz bitcoint, ott veszel belőle EUR-t, aztán withdrawnál beállítod hogy amazon gift card-ban kéred az összeget, amit pár perc múlva meg is kapsz emailben.
Csak az amazon.de oldalon lehet beváltani, ami az amazon német oldala, legtöbb terméket magyarországra is postázzák.
A kapott kódot az amazonon az áru kifizetésekor lehet beírni, akár több részletben is le lehet vásárolni.
#9
A bitcoinos fizetési lehetőség tévesen került ki a weboldalra, legalábbis az Alza.hu szupportja ezt mondta.
Tehát még nem lehet kriptóval fizetni, de dolgoznak rajta.
#10
Idézetet írta: Robag Dátum október 04, 2018, 02:33:36 DÉLUTÁN
Meg tudná valaki mondani, hogy mi történik a BTC és alt árfolyammal? Már olyan érzésem van mintha birkózna a fent maradással. Ennyire nincsenek vevők? Dollár trilliókról regéltek, NAGYBEFEKTETŐK sorban állnak a BTC-ért Február óta, ....! Olyan mint ha néhány manipulátor még ki akarná rázni a maradék pénzt a kriptóból, az ár rángatásával és ezen kívül sehol senki. Mint ha Karcsi papa is unná a semmit elemezni. Köszönet érte! Időben több a bizonytalanság mint az optimizmus. Lehet hogy rosszul látom. Vélemények?

Napi átlag 1800 bitcoint bányásznak ki, vagyis ennyi BTC kerül naponta a piacra, ami évi 3.87%-os infációnak felel meg. Biztos be van valamilyen szinten árazva de az árfolyam mégsem lefelé halad, hanem oldalaz, az meg azt jelenti hogy akkora a kereslet amekkora a kínálat.
Az árfolyamot szerintem sem a magunkfajta kisemberek mozgatják, hanem a nagyobb minerek, váltók és a köreikből a pénzesebb emberek.
#11
Idézetet írta: Franky2Ster Dátum május 08, 2018, 06:47:07 DÉLUTÁN
És hamarosan alza.hu  8)

Ezt meg honnan veszed?

Amúgy hiába lehet  néhány alzán bitcoinnal fizetni ha nem szállítanak Magyarországra.
#12
Idézetet írta: Til Dátum április 28, 2018, 08:13:40 DÉLELŐTT
Tegyük fel már régóta tartogatja a crypto-it az ember és mondjuk idén év vége körül úgy megugrik az árfolyam, hogy eljön az a pillanat , mikor már úgy gondolja ez éppen elég pénz ,ahhoz, hogy kivegyen belőle.
Tudja , hogy a következő év elején beesik majd az árfolyam, ezért szeretne a másik bent hagyott résszel bűvészkedni.
Ennél a pontnál vannak a legnagyobb kétségei : Mert kiszeretné rakni a tőzsdén tárolt pénzét Tether-be vagy ahhoz hasonló valutákba. Ez a művelet kis pénzeknél még nem nagy kockázat. (kinek mi a pici és nagy) De vegyünk egy példát nagyobb pénzre pl 5 Millió forintban.
Ekkor már megfordul a fejében, hogy a Tether valóban stabil lesz még jó darabig , hiszen lehet ,hogy akár fél évet is abban kell csücsüljön a vagyona, míg be nem esik az árfolyam.Valamint ott van az exchange kérdése is, hogy az vajon mennyire biztonságos hosszabb távon több pénz tárolására.
Ez az egyik része a dolognak.Majd foglalkoznia kell a másik felével, miszerint a kivenni szánt másik nagyobb összeget pl 5 milliót, hogy teszi készpénzé.
Az lehet furán mutatna a számlán ha SEPA-val kiutalná, ezért másban gondolkodik.De hogyan?Napokig pénzt vesz le automatákból? Vagy kiveszi BTC automatából?
Mit gondoltok erről? Hogyan lehet a legjobban megoldani a két esetet?

5 millával én még nem szaroznék, szerintem nem akkora összeg hogy emiatt jobban utánad néznének, de ha a nyugodtabb alvás a lényeg akkor szét lehet osztani családtagok és pénzkivételi módszerek közt.
- személyesen KP
- bitcoin automata (akár többet is körbe lehet látogatni környező országokban is)
- Exchange-ek és bankszámlák
- EMI (Mistertango, Revolut stb) kártyái, tudtommal mivel nem bankok nincs CRS és 3 milla alatt amúgy sem jelentgetnek.

Nyitsz a szülőknek fiókot egy-két exchangen, eladod a kriptót, SEPA utalások összesen 3 milla értékben egy-egy EMI-re (de van amit közvetlenül kriptóval is lehet tölteni)
Így mindenhol minimális összegek mozognak amire kevésbé mozdul rá egy-egy exchage, bank, EMI, vagy a NAV.

A pénzzé tevés az egyszerűbb része a dolognak, befektetni nehezebb mert ha többet ér a tulajdonod mint amekkora jövedelem után adóztál akkor belenézhet a NAV.  A tulajdont is lehet  közeli ismerősök közt osztani, vagy úgy csinálni mintha kölcsönből/ajándékból származna a pénz (egyenesági leszármazottnak adómentes az ajándék, kölcsönről lehet papírt írni, a pénzt megmozgatni hogy nyoma legyen ha egyszer rákérdezne a NAV vagy a bank)

Sajnos az sem nyújt teljes biztonságot ha valaki leadózik mindent ahogy kell, mert lehet hogy pont azokat az eseteket veszi majd elő a NAV ahol felmerült a kriptóból származó jövedelem, aztán bizonyítsd be valahogy hogy legálisan szerezted.
#13
Idézetet írta: pube111 Dátum március 05, 2018, 08:47:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: xxhpixx Dátum március 05, 2018, 05:05:19 DÉLUTÁN
Idézetet írta: hupisom1 Dátum március 03, 2018, 06:57:53 DÉLUTÁN
Coinbase , kraken , stb -röl sepa utalással , olcsóbb mint btc -vel tölteni ( amit amugy nem lehet)
coinbase az kuka mivel nem fogad angol bankszámláról befizetést.
kraken is úgy tűnik mivel az utalásnál a nevednek egyezni kell a kraken accounttal. hát itt nem egyezik mert egyedi neve bank neve van a számládnak és + még 1 azonosító amit a krakenen nem tudsz bevinni
Ez szuper. Akkor ez is egy zsákutca.  >:(

Bitcoint  eladod Kraken-en euróért, amit átutalsz a Revolutos EUR számládra (kapsz saját IBAN és BIC számot), ez nekem így működik.
#14
Mikor ajánlotta fel az oldal a cryptós fizetési lehetőséget?
Én alza.hu-n vittem végig egy rendelést de nem volt cryptós lehetőség a fizetési módok közt, azt egyedül az alza.cz-n láttam.
#15
Esetleg azt lehet még, hogy a cryptót nem egy exchange-en adod el, hanem Localbitcoins.com, Bisq, vagy fórumos hirdetés útján. Az átutaláshoz meg az ePaymentstől kapott adatokat adod meg (ha egyáltalán kapsz saját IBAN meg bic számot, de más EMI-vel pl Revoluttal működik a dolog.)